Kezelje a krónikus herpesz ajkát

Ez a krónikus herpesz okozza a legtöbb bajt azoknak, akik általánosan ismerik ezt a betegséget. A betegség elsődleges epizódja váratlanul előfordul, és a beteg még mindig nem érti meg, hogy a herpeszvírussal fertőzött. És csak akkor van alkalmuk megtapasztalni, hogy milyen kellemetlenek a betegség súlyosbodásának tünetei, és mennyi az ilyen visszaesés az életet.

Ha sebek (vagy ami még rosszabb, a nemi szervek) jelennek meg újra, már a legelső tünetek a beteg, mint általában, jól tudja, hogy ez vár. Amikor saját herpesz minden új epizód által érzékelt férfi fájdalmasabb: nem csak, hogy a kiütés gyakran felmerül „nevovremya”, és súlyosan korlátozza az emberi képességeket a kommunikáció és a nyilvános szereplés, a puszta tény, hogy a krónikus fertőzés ronthatja bármikor, nagyon bosszantó.

Nagyon kellemetlen része a hideg az ajkak a leolvasási zónában az orr és az áll, ami miatt a beteg kénytelen szinte rendszeresen sokáig menni a csúnya és nagyon feltűnő hegek az ajkak és a bőr. Még több kellemetlen krónikus genitális herpesz, ami csökkenti a beteg szó szerint őrült, és képes lesz egy nagyon komoly pszichológiai probléma (is rögzített több esetben az öngyilkosság hátterében pszichológiai problémák miatt a betegség kiújulását).

A jó hír az, hogy a visszaemlékezés megnyilvánulása viszonylag gyorsan eldobható, és ha időben meghozzák a méréseket, meg lehet előzni a jellegzetes herpeti hólyagok kialakulását egy adott epizódban. A megfelelő lépések segítségével jelentősen csökkentheti a betegség újbóli előfordulásának gyakoriságát. De itt, hogy megvédjék tőlük teljesen és bizonyos, lehetetlen - ma még nem fejlesztették ki a krónikus herpesz olyan kezelését, amely lehetővé tenné egy szervezetnek a fertőzés időszakos megjelenésétől való teljes enyhítését.

Megjegyzés: valójában, mert az képtelen felszámolása a kórokozó a szervezetből herpesz fertőzés után a kezdeti akut válik krónikus jellegű - virális DNS örökre marad az idegszövet, a test, és folyamatosan megjelenik egy bizonyos számú új vírus részecskék. A másik dolog, hogy sokan visszaesnek nem történik meg, mert kellően erős immunrendszert, és mások, ezek fellángolása tünetmentes, anélkül, hogy bármilyen külső megnyilvánulások. A statisztikák szerint a vírus Herpes simplex (HSV-1 és HSV-2) fertőzött 65-90% -át a világ népességének, de a probléma gyakori visszaesések tapasztalt korántsem minden.

Az a tény, hogy képtelenek teljesen megszabadulni a vírustól a szervezetben, nem mindenki készen áll arra, hogy felálljon, ami miatt bizonyos mítoszok és előítéletek társultak a herpeszhez. Különösen egyes emberek úgy vélik, hogy az ajkak kiütése nagyon gyorsan megszabadulhat, szó szerint egy nap alatt, és csak meg kell találnia a "helyes" kenőcsöt. Valaki meg van győződve arról, hogy az elkényeztetett orvosok a közönségtől hatékony gyógyszert, vakcina elől rejtenek, ami lehetővé teszi a visszaesések megelőzését a jövőben. És valaki úgy véli, hogy a herpesz legjobb eszköze a népi recept - és "kezeli" a kiütést az ajkán olyan eszközökkel, amelyek legjobb esetben teljesen haszontalanok, de gyakrabban veszélyesek a használatukra.

Ugyanakkor a krónikus fertőzés kezelése viszonylag egyszerű, és sikere attól függ, hogy a meghozott intézkedések megszervezésére és időszerűségére, mint egyes egyedi gyógyszerekre vonatkoznak. És hogy hatékonyan kezeljük az ilyen súlyosbodást és esetleg csökkentsük a kiütések gyakoriságát, meg kell értenünk a relapszusok okait, és tudnunk kell, milyen eszközökkel gyorsan elnyomhatja őket.

Beszéljünk részletesen ezekről az árnyalatokról...

A krónikus herpesz okai

Először is világosan megfogalmazzuk a betegség ismétlődésének fogalmát. A herpesz-kiújulás a fertőzés ismételt kitörése azoknak a vírusrészecskéknek a következménye, amelyek már jelen vannak a test sejtjeiben.

Ebből a definícióból két fontos következménye lehet:

 1. A relapszus csak olyan szervezetben fordulhat elő, amely már vírusos fertőzéssel fertőzött. Ez a herpesz-visszaesés különbözik az elsődleges exacerbációtól, amely közvetlenül a szervezet fertőzését követően külső vírussal fertőzik;
 2. Relapszus, amelyet a szervezet állapota megváltozott. Végtére is, néha (néha évek óta) a vírus nem jelentkezik semmilyen módon és olyan, mintha a testben szunnyadna, majd egy bizonyos pillanatban okozza a betegséget. Ugyanakkor a betegség ismétlődő epizódjainak megnyilvánulásaiban nincs ciklikusság.

Miért alakul ki a relapszus?

Ma a következő verzió általánosan elfogadott és a leginkább megalapozott tények és kutatások:

 1. Amikor az elsődleges fertőzés a vírus megfertőzi azokat a test szöveteiben, amelyen keresztül hatol be a szervezetbe, és - az ajkak, a száj, a nemi szervek vagy köröm hengerek. Fejlesztése a sejtek ezekben a szövetekben megfertőzi a szomszédos sejtek, amíg nem hatolnak be az axonok az idegsejtek - neuronok. Ezen axonok részecskék meglehetősen gyorsan mozognak, hogy a nucleus az idegsejtek az agyban található, vagy a gerincvelő, és dezoxi-ribonukleinsava injektálódik a sejt genetikai anyag. Ezután életének végéig a sejt a saját fehérjével együtt a vírusrészecskék építőanyagát hozza létre. Itt kerül teljesen összeszerelt részecskék maguk, hogy mozgassa az axonok mentén vissza azokban a szövetekben, amelyeken keresztül a szervezet volt fertőzött egy részecske-ősök, és itt egy neuron sejtek fertőzésére a bőr (például, az ajak vagy külső nemi szervek);
 2. A kezdeti fertőzés után az immunrendszer elkezdi elpusztítani azokat a vírusrészecskéket, amelyek a fertőzött és haldokló bőrsejtekben vannak. Ennek eredményeképpen az exacerbáció befejeződik, és a szervezet állandó immunitást szerez;
 3. A jövőben az idegsejtekből felszabaduló összes vírusrészecskéket gyorsan felismeri az immunrendszer hatóanyagai, és idő nélkül elpusztítják a bőrsejteket. Ez folyamatosan történik az élet minden napján, és az immunrendszer normális állapotában nem fordul elő visszaesés;
 4. Ha az immunitás gyengül, az egyes vírusrészecskék az "immunrendszer sejtjei" észrevétlen maradnak és képesek behatolni a bőr vagy a nyálkahártyák sejtjeibe. Itt sokkal nagyobb számban szaporodnak, mint az idegsejtekben, ami maga a sejtek elpusztulását okozza, több virális részecskék szabadulnak fel, a környező sejtek megfertőződnek, és a folyamat lavina-szerű. Először fájdalmat jelentenek az érintett szövetekben, majd - a jellegzetes hólyagok. Tehát a herpesz megismétlődése fejlődik.

Világossá válik, hogy miért, ismételt epizódok a betegség a sérülések ugyanazokra a helyekre a szövetet, amelyen keresztül a fertőzés történt: előállított vírusrészecskék a szervezetben le a külső anyag ugyanaz idegsejtek, amely behatolt az elsődleges fertőzés. Mivel ezek a sejtek által beidegzett csak egy vagy néhány közeli területeken, csak ezeken a területeken, és fog megjelenni virionok a jövőben, és csak itt is nyilvánvaló tünetek kiújulásának.

A legfontosabb dolog, amit ebben a képben meg kell érteni, hogy a krónikus herpesz azonnali oka az immunitás hosszabb (rendszeres) gyengülése, melyben a testnek nincs ideje az idegsejtekben megjelenő összes vírusrészecske szabályozására és megsemmisítésére.

Az elektronmikroszkóppal készített fényképeken a Herpes Simplex virionok jól láthatóak:

Ennek eredményeképpen a herpeszes fekélyek "felbukkannak" olyan gyakran, mint gyakran, többé-kevésbé jelentős terhelés az immunrendszeren. Valójában mindez az immunitás gyengüléséhez vezet - ez a krónikus herpesz közvetlen oka. Leggyakrabban ezek a következők:

 1. Egyéb betegségek. Azok, akik szenvednek a herpesztől, tudják, hogy nagyon gyakran felugrik az ajkán az ARVI alatt. Különböző bakteriális fertőzésekkel, sérülésekkel, mérgezéssel - azokkal a kórképekkel, amelyekben a szervezet fő védőerejét a legnagyobb veszélyt kiküszöböli, és gyengíti a vírus feletti ellenőrzést;
 2. stressz
 3. Nem megfelelő táplálkozás, korlátozott étrend, szigorú étrend, beriberi;
 4. Az immunrendszer betegségei (pl. AIDS), veleszületett immunhiány, terápiás immunszuppresszió (pl. Szervátültetés).

Egyébként hasznos olvasni:

Természetesen a különböző betegek és eltérő küszöböt az immunrendszer, amelyben a virális részecskék „szünet” megereszkedett védelem révén immunitást, ami súlyosbodása. Valaki krónikus herpesz nyilvánul enyhe szuperhűtéssel valaki majdnem megjelenik folyamatosan a száját a télen, míg még a súlyos fertőző betegségek, amelyeket nem kísér ajakherpesz egyesekben, és maguk visszaesés következik be az erejét néhány egyszer egy életen át.

Azonban a relapszus tünetei minden beteg esetében meglehetősen hasonlóak, de erejük eltérő lehet.

A visszaesések megnyilvánulása

A krónikus herpesz tünetei szinte azonosak az elsődleges betegséggel. A betegség egész epizódja több szakaszra bontható, amelyek mindegyike tüneti képére jellemző.

 1. A prodromális periódus olyan időszak, amikor a jövőbeni kiütések helyén bizsergés, fájdalom és viszketés, bőrduzzadás érzése következik be, bár nyilvánvalóan nincs változás a szövetekben. Ez a szakasz 1-2 napig tart. Ha ebben az időszakban van ideje a szükséges intézkedések megtételére, akkor elkerülhető a buborékkiütés megjelenése;
 2. A kiütések ideje. Az időtartam 3-5 nap, amelyre a jellegzetes áttetsző, vizes buborékok megjelenése elkezdődik, amelyek fokozatosan zavarosak és piszkos fehér vagy sárgás színt kapnak. A hólyagok általában fájdalmasak;
 3. A fekélyek stádiuma, amelyen a buborékok felrobbannak, és a folyadék hatalmas mennyiségű vírusrészecskével elhagyja a bőrüket. A herpeszet a hólyagok szinte egyidejű fekélye jellemzi - mindegyiket 12-20 órán belül elpusztítják. Az egyes buborékok helyén fájdalmas fájdalom alakul ki, amely gyorsan felhordódik egy kéreggel;
 4. A gyógyulás színvonala, amelyen a szövetek helyreálltak a kéreg alatt, és a kéreg felbomlik. 1-2 hétig tart.

Ha a bőrkiütések nagyon kimondottak és kiterjedtek voltak, a helyükön a bőrön maradhatnak apró hegek. Azok az emberek, akiknél herpesz az ajkán folyamatosan, ilyen hegek különösen megfigyelhetőek.

A megjegyzés: a hegek kialakulását is kedveli az a tény, hogy a hólyagok gyakorlatilag ugyanazon a helyen jelentkeznek a relapszus és a visszaesés között. Egy majdnem észrevétlen cicatrix után legközelebb egy fájdalom jelentkezik, ami súlyosbítja, és számos ilyen súlyosbodást követően a bőr megkülönböztető tömörödése jelenik meg ezen a helyen.

A képen látható képen látható a súlyos, az ajkak és a bőrükön jelentkező károsodás:

A generalizált tünetek relapszusokkal - lázzal és mérgezés jeleivel - ritkák. Általában a beteg herpesz általános állapota gyakorlatilag nem befolyásolja, bár egyes okai (ugyanaz az ARI vagy más fertőző betegségek) párhuzamosan vezethetnek a súlyos rossz közérzethez.

Különösen súlyos esetekben a krónikus herpesz az új kiütések folyamatos megjelenéséhez vezet, amikor az előző sebek nem rendelkeznek idővel a gyógyulással, és az újak a helyükön jelennek meg. Ez a betegség a betegség erős gyengülését jelzi, és orvosi konzultációt igényel.

Másrészről sok beteg esetében a fertőzés krónikus formája általában tünetmentes vagy hiányos tüneti kép. Az első esetben, nincs fájdalom, nincs buborék vagy sebek a bőrön nem jelenik meg, és a beteg nem veszi észre, hogy ő telt el a visszaesés. A második esetben, lehet, hogy a fény fájdalom vagy viszketés, de papulák folyékony nem jelenik meg, vagy a számos papulák és ezek feltűnő minimum a bőrön.

A megjegyzés: több tanulmány szerint a betegek többségében a krónikus herpesz rekurzív módon gyengébb és gyengébb. Itt beszélünk egy több évig, akár évtizedekig - az idősek klinikai kép a visszaesés általában sokkal lágyabb, mint a fiatal, a visszaesés flow rövidebb időszakra, és a herpesz a közepén jön ki ritkábban. Csatlakoztassa a fokozatos erősítése immunitás - minden megismétlődik a test reagál aktiválásával az immunrendszer, az antitestek száma fokozatosan emelkedik, és a vírus egyre több és nehezebb, hogy teljes mértékben elérje a bőrt.

Általában a betegség ismétlődő epizódjainak tünetei hasonlóak a herpesz szimplex különböző formáihoz. De a test különböző részeiben ilyen súlyosbodás esetén a betegség sajátos jellemzőkkel is megnyilvánulhat.

A betegség formái

A leggyakoribb a krónikus herpesz labiális formája - egyszerűen a hideg az ajkán. Ebben az esetben kiütések jelentkeznek a felső és / vagy az alsó ajkakon, ritkábban a felső ajak és az orr, vagy az állán.

A betegség második leghíresebb típusa a genitális herpesz. Amikor kiütések jelentkeznek a külső nemi szerveken a férfiakban és a nőknél, ritkábban - a férfi anusban és a herezacskóban. A relapszusokat a kiütések súlyos fájdalma jellemzi, ami súlyos probléma a betegek számára.

A gyermekek gyakran krónikus (visszatérő) herpetikus szájgyulladásban fordulnak elő - kiütések az íny, a nyelv, a szájpad és az arc belső felületén. Herpeszes szájgyulladás esetén a kiütések nem olyan nagyok, mint a hideg az ajkakon, de fájdalmasabbak. A herpetikus szájgyulladás jellemző jellemzője - gyakori ismétlések, amelyek időben megegyeznek az ARVI-val vagy a gyermekek megfázásakor. Egyes esetekben a betegség hasonló a krónikus betegséghez.

A képen látható, hogy a szájgyulladással járó gyermek szájpadlásának jellegzetes herpeszkibocsátása jól látható:

A betegség ritkább formái - herpetikus bűncselekmények (herpesz az ujjakon) és szemorvosok (szemkárosodás) - szintén krónikus formát ölthetnek.

Ez érdekes: egy jól megvizsgált és széles körben elterjedt zsindely valójában a fertőzés újbóli megnyilvánulása, amely, ha a szervezet először fertőzött, minden ismert bárányhimlőt okoz. A kórokozója a harmadik típusú herpesvirus (Varicella zoster), amely a legtöbb emberben a törzs oldalán innerváló neuronokat érinti. Ezért itt a leggyakoribb a kiütés, mintha körülfogná a páciens testét.

A herpesz ismétlődésével kapcsolatos veszélyek

Gyakran visszatérő herpesz a legveszélyesebb az immunhiányos betegek számára. Rájuk az immunrendszer egyszerűen nem képes elfojtani egy fertőzés villanását, a fertőzés szabadon terjedhet egy szervezetben és csodálhatja a legkülönfélébb testeket.

A legtöbb egészséges ember számára - beleértve a gyermekeket is - a betegség gyakori ismétlése nem túl veszélyes és szinte soha nem bonyolítja le semmit.

Valójában a genitális herpesz terhességben szenvedő nőknél közvetlenül a szülés előtt vagy a szervezet munkája során jelentkező visszaesések veszélyesek. Ebben az esetben az újszülött fertőzésének valószínűsége az anya születési csatornáján áthaladva újszülött herpesz kifejlesztésével igen magas. Ez a betegség akár halálos is lehet a gyermek számára, és mivel a legkisebb gyanúja romló formája genitális fertőzés a terhesség késői szakaszában egy nőt kell orvoshoz fordulni.

A terhesség korai szakaszában a krónikus szivárgó herpesz nem túl veszélyes (mind labiális, mind genitális).

Valójában a mások szennyeződésének kockázata - a herpesz megismétlődésének fő veszélye. Az ilyen súlyosbodások alatt a páciens a fertőzés aktív elterjedője, és a vírus legaktívabb továbbítása másoknak, köztük a gyermekeknek is megtörténik.

Mi a teendő, ha a betegség visszatér

A herpesz egyike azon kevés vírusos betegségeknek, amelyek ellen specifikus vírusellenes szereket fejlesztettek ki. „Az arany standard” kezelés tekintjük helyi termékek alapján aciklovir - aciklovir-Sandoz, aciklovir Acre, Zovirax, Viroleks, gerpevir. Ezek előállítása a kenőcsök, kellően biztonságos, könnyen kezelhető, viszonylag olcsó, és így elég hatékony, amely lehetővé teszi, hogy gyengítse vagy manifesztációi a betegség vagy teljesen elkerülni a kialakulását herpeszes kitörések.

A kezelés a genitális herpesz és néhány más formája a betegség lehet használni orális készítmények alapú órás valaciklovir (Valtrex, Valavir) és a famciklovir (Famvir, familär, Famatsivir, Minaker). Ezek mellékhatásokat okozhatnak, és nagyon gondos alkalmazást igényelnek, de gyakran hatásosabbak, mint az acyclovir alapú gyógyszerek. Krónikus herpetikus szájgyulladás esetén ezek az alapok a terápia alapja.

Fontos szabály a herpesz gyakori ismétlődésének kezelésében: minden hererevelt gyógyszert ajánlani kell a kiütések megjelenése előtt. Csak ebben az esetben akadályozhatják a fertőzés kialakulását, és a kiütések gyakran nem jelennek meg. Ha a bőrön megjelenő papulák már megjelentek, az antivirális gyógyszerek alkalmazása csak a betegség idejét lerövidíti, de a tünetek egész komplexuma teljesen megnyilvánul. Sok beteg meggyőződése, hogy vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel elég a bőrkiütés kezelésére, és néhány óra múlva áthaladnak - nem más, mint egy mítosz.

A megjegyzéshez: a hatékony kezeléshez herpesz elleni kenőcsöt alkalmaznak arra a helyre, ahol a bizsergő érzés érezhető, majd gondosan dörzsölte a bőrt. A szárítás és áztatás (3-4 óra elteltével) a termék egy új részét alkalmazzák. Minél hosszabb ideig helyezzük a kenőcsöt, annál hatékonyabb lesz a kezelés.

A tablettákat a betegség legkorábbi szakaszában is bevonják a bőrkiütések megelőzésére. A legsúlyosabb esetekben (például immunhiányos betegségek esetén) és csak egy klinikán antiherpetikus gyógyszerek beadhatók a szervezetbe. Készítsen injekciót kenőcs helyett.

A herpesz terhesség alatt történő kezelésére orvos felügyelete mellett kell eljárni. A gyógyszerek helytelen bevitele ebben az időszakban veszélyesebb lehet, mint maga a betegség.

Nagyon súlyos fájdalom esetén a kiütés helyét lidokainnal vagy hidrokortizonnal kenőcsökkel lehet kenni, és már a fekélyek gyógyulási szakaszában is hasznos lehet hidratáló hatással kezelni őket.

Gyakran használatosak különböző immunmodulátorok, interferon alapú gyógyszerek és népi gyógyszerek a krónikus herpesz kezelésére. Tehát a terápia alapjául szolgáló felhasználás nem megfelelő, mivel az ilyen gyógyszerek hatékonysága nem igazolt, és a legtöbb esetben a kívánt eredményt nem nyújtják.

Fontos megérteni, hogy mindezen intézkedések célja a tünetek enyhítése a betegség meghatározott epizódjában. Hogy megvédje a beteget a későbbi rohamok, ezek az alapok nem lehet engedélyezni, mert tönkreteszi a genetikai anyagot a vírus a magok idegsejtek sem ők, sem más eszközökkel és módszerekkel ma nem teszi lehetővé.

Lehetséges megelőzni a súlyosbodást?

Jelenleg a különböző országokban számos laboratórium kutatja a herpesz vakcinák kifejlesztését, amely megakadályozná a betegség újbóli előfordulását, vagy jelentősen csökkentené a gyakoriságukat. Annak ellenére, hogy a médiában rendszeresen beszámoltak az ilyen vizsgálatok közbenső sikeréről, a mai napig nem létezik olyan oltóanyag, amelynek hatékonyságát a bizonyítékokon alapuló orvoslás követelményeinek megfelelően megerősítették, bár reménye van annak azonnali megjelenésére.

Ha a betegben a herpesz nagyon gyakran jelentkezik, akkor a súlyosbodás megelőzésére a fent említett, tablettázott formában előforduló vírusellenes gyógyszerek előírhatók. Rövid ideig védelmet nyújtanak, és a hosszú távú megelőzést rendszeresen kell meghozni. Az ilyen befogadás ütemezését az orvos nevezi ki, a páciens állapota alapján, a herpesz milyen gyakran és mennyire hatékonyan a betegnél.

A herpesz súlyosbodásának önpreventív fenntartása a mentális immunitás folyamatos megerõsödése és a jó általános egészségi állapot fenntartása. Nagyon gyakori a relapszus gyakrabban fordul elő rendszeres testmozgással, alaposan átgondolt teljes körű táplálékkal, sok vitaminnal és ásványianyaggal, rossz szokások elutasításával és a szervezet testtartásával szemben. Ezenkívül kerülni kell a stresszt, és próbálj meg minél gyakrabban menni a friss levegőben. Az ilyen nyilvánvaló, de nem egyszerű a szervezeti intézkedésekben néha lehetővé teszik a betegség súlyosbodásának teljes megelőzését.

Krónikus herpesz

A krónikus visszatérő herpesz a betegség olyan formája, amelyben a páciens gyakori herpeszújulást mutat.

VIGYÁZZA A HERPÉSZETEK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELŐKÉSZÍTÉSEKET

A krónikus herpesz csak csökkent immunitással lehetséges.

Általában visszaesések fordulnak elő a túlterheltség, a fertőző betegségek, a krónikus stressz, a hipotermia hátterében. Az ultraibolya fény, a bőr és a nyálkahártya hosszú idejű expozíciója, az ajak peremének szárítása szintén hozzájárul a krónikus herpesz kialakulásához az ajkakon.

Krónikus herpesz tünetei

A krónikus herpesz ismétlődésének tünetei általában kevésbé hangsúlyosak, mint az elsődleges fertőzés esetén.

 • A betegség akut lefolyásához hasonlóan, a relapszus érezhető viszketés és égő érzéssel kezdődik az érintett területen, a bőr vörössége.
 • Ezután a bőrön vagy a nyálkahártyán kiütések jelennek meg, 1-3 mm átmérőjű kis buborékok felhalmozódásával.
 • Néhány nap múlva a hólyagok felrobbannak, helyükön pedig fekélyképző helyek képződnek, fokozatosan húzódó héjakkal.
 • Bizonyos esetekben a hőmérséklet, az általános gyengeség és rossz közérzet, a nyirokcsomók növekedése enyhe növekedést mutathat.

A krónikus genitális herpesz tünetei sok tekintetben hasonlítanak a herpesz szimplex megnyilvánulásaihoz, de ennek a betegségnek a kiütés általában az anusban és a nemi szervekben helyezkedik el, a csípőre és a fenékre. A genitális herpesz atipikus formái is vannak, amelyeket az anus repedései, vörös foltok kiütése, a vizelés nehézségei jellemzik.

Hogyan kell kezelni a krónikus herpeszet?

A krónikus herpesz elleni vírusellenes szereket mind a relapszus szakaszában, mind a remisszióban használják a vírus aktivitásának elnyomására. Erre a célra herpeszvakcinákat, immunmodulátorokat, gyógyszereket és interferon induktorokat is alkalmaznak.

Hogyan gyógyítható a krónikus genitális herpesz?

A krónikus genitális herpeszet az 1. vagy 2. típusú vírus okozza, ebben az esetben a relapsusok több mint 1 alkalommal fordulnak elő 6 hónap alatt. Különösen jellemző jellegzetes bőrkiütések jelentkeznek a megfázás és a fertőző betegségek, a terhesség hátterében lévő immunitás csökkenésével. A herpesz krónikus formájának tünetei kissé eltérnek az elsődleges fertőzéstől. Vannak különböző terápiás kezelések is.

A betegség súlyosbodásának okai

Gyakran előfordul a relapszus és a herpeszvírus normál mennyiségű antitestje. Ez annak köszönhető, hogy a fertőzés kórokozója befolyásolhatja az idegsejteket, elkerülve az ellenanyagokkal való találkozást. Ezzel a fertőzés áttételének lehetősége a krónikus formához a súlyosbodás és a javulás időszakához kapcsolódik.

A vírusaktiválás mechanizmusa még fel sem merült. Csak provokáló tényezők vannak meghatározva, amelyek közül az alábbiak alapvetőek:

 • stressz
 • pszicho-érzelmi túlterhelés;
 • hosszú távú antibiotikum-terápia;
 • a test hipotermiája;
 • anémia;
 • éghajlati viszonyok változása;
 • gyulladásos folyamatok.

A genitális herpesz exacerbációja gyakran előfordul a műtét utáni időszakban, parazita inváziókkal, alkoholfogyasztással.

A betegség krónikus formáját a tünetek alacsonyabb súlyossága jellemzi, annak ellenére, hogy ez a betegség veszélyes az emberi egészségre nézve, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni. A fertőzés többféleképpen fordulhat elő - vér, védtelen szexuális kapcsolat, általános higiéniai ellátás. Minden egyes további exacerbációval a herpesz-kezelés bonyolultabbá válik. Új vírusellenes szerek és szerek alkalmazása az érintett bőrterületek kezelésére.

Klinikai kép a betegségről

A krónikus genitális herpesz tünetei a férfiak és a nők korai szakaszában gyakorlatilag nem különböznek az elsődleges fertőzéstől.

 1. Viszketés és égés az érintett területeken. Fájdalmas érzés adhat vissza és fenék.
 2. Gyakran vannak általános gyengeségek, csökkent hatékonyság, fokozott hőmérséklet.
 3. Néhány nappal később a buborékok megjelennek a bőrön, tele folyadékkal. Egy hét múlva kinyílnak, aztán megszakadnak. Gyógyulnak, rendszerint, hegek kialakulása nélkül.

A herpeszvírus fertőzés számos formában fordulhat elő, ami meghatározza klinikai képének jellemzőit.

A betegség menstruációs típusát tekintik a legritkábbnak. A fertőzés tünetei rendszerint néhány nappal a menstruáció megjelenése előtt jelentkeznek. Ennek oka a progeszteron szintjének emelkedése, az immunrendszer szupresszív funkciója. Eruptions találhatók a fenék, a nemi szervek és a csípő.

A herpesz klasszikus formáját a nemi szervek bőrének és nyálkahártyájának károsodása jellemzi. Ez a típusú fertőzés könnyen diagnosztizálható és korai kezelést igényel. A herpesz tipikus formája a betegek mintegy 60% -ánál fordul elő. A klinikai kép elhasználódott, ami megnehezíti a végleges diagnózis felállítását. Az atipikus herpesz első jelei lehetnek az eróziók és a repedések a nemi szervekben és az anusban.

A relapszusok különböző frekvenciákon fordulhatnak elő. Egyeseknél évente egyszer megy, mások - havonta. A herpeszkiütés ismételt megjelenését elősegítheti a fertőzött személy által nem védett szexuális érintkezés, a vitaminok hiánya a szervezetben, állandó stressz. A krónikus genitális herpesz legfőbb veszélye a nyilvánvaló tünetek hiánya, ami az embert fertőzésforrássá teszi anélkül, hogy kitalálná.

A krónikus herpesz súlyosbodása a terhesség alatt elősegíti a magzat intrauterin fertőzését. A betegség akut formájához hasonlóan a diagnózis a beteg tünetei alapján történik. Laboratóriumi módszereket használnak az atipikus fertőzéstípusok azonosítására, valamint ha más hasonló jellegű betegségek kizárására is szükség van.

A vírus típusának meghatározásához a papulák tartalmát alkalmazzuk. A herpes fertőzések kimutatására a molekuláris genetikai vizsgálat a leginkább informatív módszer. A citomikroszkópos vizsgálat nem rendelkezik a szükséges pontossággal, ezért csak akkor alkalmazható, ha más diagnosztikai eljárások nem lehetségesek. Hogyan gyógyítható a krónikus genitális herpesz?

Terápiás események

Teljesen megszabadulni a vírustól a szervezetben lehetetlen, de a kezelés csökkenti az exacerbációk számát és megkönnyíti az áramlást. Jelenleg több farmakológiai csoportból álló készítményeket alkalmaznak. A vírusellenes szerek elnyomják a fertőzés kórokozójának aktivitását, eltávolítják a létfontosságú tevékenységének termékeit a szervezetből. Szisztémás vagy helyi akciókkal rendelkezhetnek.

Hogyan kell kezelni a visszatérő herpeszet? A páravirt vagy az Acyclovir-t naponta 5 alkalommal kell bevenni 10 napig. A krónikus herpesz tüneti kezelése a fájdalom és a viszketés megszüntetésére irányul, gyorsítva a gyógyulási folyamatokat.

Emellett vitaminokat és immunstimulánsokat írnak fel. A remisszió időszakában immunmoduláló és antihisztaminokat alkalmaznak. A preventív terápia a vírusellenes szerek befejezése után egy specifikus vakcina bevezetését jelenti. Az eljárást legkorábban 2 hónappal az utolsó súlyosbodás után szabad elvégezni.

Egyes betegek a krónikus herpeszet népi gyógymódokkal kezelik, de emlékeztetni kell arra, hogy csak segédeszközök. A bőr feldolgozásához használjon fenyő vagy tengeri fonott olajat, propolisz tinktúrát, Kalanchoe-t. Eróziók jelenlétében alkoholos infúziók nem használhatók, ez égési sérülésekhez és nem gyógyuló sebek megjelenéséhez vezethet. A genitális herpesz gyakori exacerbációja az immunrendszer megsértését jelzi. A szervezet ellenállóképességének növeléséhez ajánlott növényi teát, tüskés tinktúrát, vagy csipkebogyó kivágását. A gyógynövényeket forró, de nem forrásban lévő víz forralja, amely megtartja a hasznos tulajdonságokat.

A krónikus herpesz a gyenge immunrendszerben szenvedő emberekben fordul elő. Védje meg magát a gyakoribb exacerbációk elősegítésétől, segít fenntartani az egészséges életmódot. Jól kell enni, mérsékelt fizikai aktivitást kell bevinnie a napi rutinba, több időt kell töltenie a szabadban.

A fertőzés megelőzését segíti az alkalmi szex elutasítása és a fogamzásgátló módszerek alkalmazása. A fertőzés fertőzött személytől egészséges személyre is átvihető, még akkor is, ha nyilvánvaló jelek hiányoznak. Ha az óvszert nem használják fel közösülés során, javasoljuk, hogy tartsanak be vészhelyzeti megelőző intézkedéseket. A nemi szervek bőrét és nyálkahártyáit miramisztinnel kezelik.

Ne felejtsd el az önfertőzést, ami segít megelőzni a személyes higiéniát. A súlyosbodás során külön törülközővel és higiénikus készletekkel kell rendelkeznie. A nem védett szex jelenlétében ajánlott a herpeszvírus rendszeres vizsgálata. A súlyosbodás során szabadon kell lennie a vászon természetes anyagból. Ha a súlyosbodás egybeesett a szülés időszakaival, az orvos javasolhat egy császármetszést a nőnek.

Krónikus herpesz kezelése

Az egyre súlyosbodó krónikus herpesz sikeres kezelése érdekében, amely a test védő funkcióinak alacsony aktivitásának tünete, ezért az immunrendszert fel kell szabadítani. Ő az, aki ellensúlyozza a keringő anyagokat a véráramban, és megakadályozza a herpeszvírus aktivitásának manifesztálását a bőrön és a nyálkahártyákon.

A herpeszvírus fertőzés, miután behatolt a szervezetbe a beteg vagy a fertőzött háztartási cikkekkel való érintkezés révén, örökre megmarad. Ha a vírus megérkezett a nyálkahártyákra, akkor behatol a vérbe és a nyirokbe, megszakítva az akadályokat. Célja az érzékeny idegvégződések. Az idegsejtek genetikai készülékébe épül, és létezik, felszabadítja a vírusokat a véráramba.

Az egészséges immunrendszer reagál a vérben való megjelenésére olyan speciális antitestek előállításával, amelyek elpusztítják az idegen részecskéket. Ha az immunitás csökkenti a krónikus fertőzéssel kapcsolatos aktivitását, a vírus mennyisége drámaian megnő a vérben, ami a herpesz tüneteinek megjelenéséhez vezet.

Ha egy herpeszkiütés évente több mint 2 alkalommal fordul elő, gyanakodni tud a test védő funkcióinak hirtelen csökkenéséről.

Ehhez speciális kezelés szükséges, amelyet az immunológus ír elő. Megmutatja a legfontosabb okot, ami megakadályozza, hogy a szervezet elnyomja a vírus aktivitását a szervezetben, és eldönti, hogyan kell ezt a állapotot kezelni.

Amikor a vírusok aktiválódnak

A herpeszkiütés megjelenése egy személy immunállapotától függ. Ha az immunitás gyengül, a krónikus betegség romlik. Megkülönböztetik az elsődleges és a másodlagos immunhiányos állapotokat, amelyek a vírusnak az emberi szervezetben való elterjedéséhez vezetnek.

Az immunitás jelentős csökkenését a légzőrendszer ismétlődő és krónikus fertőzései, bőrelváltozások és gyomor-bél traktus betegségei jelzik.

Az immunhiányt súlyos allergiás reakciókkal kombinálják, és ekcéma, Quinck ödémája, váratlan allergiás reakciók társulnak a gyógyszerek beadásához.

Gyógyítani a krónikus formája herpesz kiütés okozta primer immunhiányos a test, meg kell kezelni speciálisan kifejlesztett az immunológus rendszer beszerzése minőségi eredményeket hosszú távon.

A hosszú távú remisszió elérése érdekében komplex terápiára van szükség, amelynek célja a genetikai hiba kijavítása és a meglévő tünetek leküzdése. A kezelés magában foglalja:

 • fertőzés megelőzése;
 • vitaminterápia;
 • enzimek;
 • citokin;
 • génterápia.

Ez lehetővé teszi a krónikus herpesz kezelésének sikerességét. A megfelelő terápiával a herpesz fertőzés tünetei sokáig eltűnnek.

A másodlagos immunhiányos állapot jeleinek azonosítása során terápiás intézkedéseket küldenek annak megállapítására, hogy mely okok okozták a patológiás állapotot.

Gyakorlatilag egészséges embereknél ez súlyos sérülések, súlyos hipotermia után következik be, mivel a szervezetben a krónikus létfontosságú anyagok hiányoznak. A herpesz az ajkán az 5. napon akut légzőszervi vírusfertőzéssel vagy influenzával jelenhet meg, akut pillanat után komplikációként.

Az állandó stresszes helyzetek és a krónikus fáradtság szexuális herpesz okozhat. Az övsömört okozza a herpesz vírus 3-as típusú, megjelenhetnek a nők a menopauza idején, a szoptató anyák, akik a rossz táplálkozás. A herpesz az ajkán gyakran kifolyik az aktív nyári vakáció alatt a víz közelében. Ennek oka a hirtelen hőmérsékletváltozás. A test gyengül, és a vírus mutatja be tevékenységét.

Mi okozza az immunitás ideiglenes gyengülését?

A herpesz tartós akut formájának kezelésére meg kell határoznia az immunitás ideiglenes gyengülését okozó okot.

Gyakran rejtett, és az orvos átfogó vizsgálatot írhat elő annak megállapítására, hogy mi teszi a szervezetet sebezhetővé a herpeszvírussal szemben.

Az immunhiány egyik fő oka kedvezőtlen külső környezetnek nevezhető, amely erősen befolyásolja az egészséges szervezet szervezetének általános állapotát. Azok a személyek, akik folyamatosan szennyezett környezetben vannak, gyakrabban fertőző betegségben szenvednek, mint azok, akik ökológiailag tiszta területeken élnek. A mentesség rossz:

 • a háztartási és ipari hulladékok vízszennyezése;
 • vegyipari termelés;
 • a gyógyszerek hosszú távú használata;
 • ionizáló és mikrohullámú sugárzás;
 • krónikus nehézfém mérgezés.

A hosszú távú stressz és a fáradtság is megzavarja a belső váladék szerveinek működését, ami másodlagos immunhiány kialakulásához vezet. Ez egy korábbi betegség vagy idegösszeomlás után szövődményként jelenhet meg. A test egy általános kimerülését eredményezi a kiegyensúlyozatlan étrend vagy krónikus betegség miatt, amelyet az alkoholtartalmú italok, a nikotin és a kábítószerek bántalmaz.

Az immunrendszer nagyban szenved a vitaminok hiányától, amelyeknek táplálékkal kell rendelkezniük. A szervezet védő funkcióinak csökkentése a friss zöldségek és gyümölcsök szezonális hiányában figyelhető meg.

Az immunvédelmet erősen befolyásolja súlyos vérzés, égési sérülések, sérülések, sebészeti beavatkozások és bizonyos vesebetegségek.

A csökkent immunitás bélférgeket vagy krónikus bakteriális és vírusfertőzéseket okozhat. Az emberek, akiknek kórtörténetében a betegség által okozott patogén ágens elpusztítja a szervezetben hosszú ideig, gyakran krónikus genitális herpesz, állandóan jelen van a nemi szervek.

A védő funkciók csökkentését leginkább az idősek, a terhes nők, az ápoló anyák és a gyermekek figyelik meg. Ez a test életkorbeli élettani jellemzőinek tulajdonítható.

Hogyan kezelik a betegséget?

A krónikus herpesz akut formájának gyógyítása és stabil remisszió elérése érdekében meg kell növelni az immunitást. Ehhez olyan átfogó kezelést használjon, amely az immunmodulátorok, az immunstimulánsok, a vitaminterápia és a megfelelő táplálkozás segítségével stimulálja a szervezet védő funkcióját.

Erősen kifejeződő tünetek esetén elfogadják a vírusellenes készítményeket, amelyek rendszeres vétellel megsemmisítik a vérben keringő vírust, és megtisztítják vagy eltávolítják a fertőzés külső jeleit herpeszes fertőzéssel.

A gyógyszergyártók külső eszközöket kínálnak, amelyek gyógyíthatók és kiüthetőek az ajkán, és genitális herpesz. Az értékesítés során kenőcsök állnak az aciklovir, az interferon tartalmú vaginális és rektális kúpokkal. Olyan komponenseket tartalmaznak, amelyek képesek a sérült nyálkahártyák érzéstelenítésére és regenerálására. Egy külső ügynök alkalmazása jelentős megkönnyebbülést hoz. A kóros betegségek állandó formáinak kezelésére injekciós tollat ​​írnak fel. Mindezek a drogok küzdenek agresszív vírussal az intim környezetben és a test más részein.

A nyálkahártyák tartós elváltozásai esetén nem kell orvosságot keresnie a herpeszkiütés gyógyítására. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot immunológussal, aki képes azonosítani az immunhiány okait, és írja elő a megfelelő kezelést. Elméleti ismereteivel és gyakorlati tapasztalataival segíti, hogy megtalálja a helyes döntést, és javasolja, hogyan kezeljék a vírusos betegség tartós formáját.

Krónikus herpesz: tünetek és kezelés

A krónikus visszatérő herpesz az endogén fertőzés egyik leggyakoribb formája. Az "endogén" kifejezés abban az esetben alkalmazható, ha a fertőző folyamatot egy olyan szerrel váltja ki, amely a szervezetben sokáig fennállt. Tudományosan bizonyított tény: ha valaha volt herpeszed, akkor most viselni fogod ezt a vírust egész életedben. Bizonyos körülmények között a herpesz krónikus formája relapsus lesz - a betegség ismételt súlyosbodása.

Általában a krónikus herpesz megismétlődésével mérsékelt klinikai kép alakul ki kimondatlan jellegzetes tünetek nélkül, összehasonlítva a betegség elsődleges megnyilvánulásával.

A visszaesés mechanizmusa és okai

A legtöbben fiatalabb korban herpeszes fertőzéssel fertőztük meg, és ezzel a vírus élethosszig tartó hordozójává vált. Ezt követően bejutott a szervezetbe, elsődleges fertőző folyamat alakul ki labiális vagy genitális herpesz formájában. A klinikai tünetek és a hatékony kezelés súlyossága ellenére az elsődleges fertőzés abban a tényben végződik, hogy a beteg krónikus formája a herpesznek, amely bizonyos körülmények között újra megjelenhet.

Először is, a vírus befolyásolja a nyálkahártyákat, amelyben aktívan megsokszorozza a nyálkahártyákat. Tovább tovább a ganglionba, ahol "alul fekszik". Az idegsejtekben a vírus elérhetetlen a teljes immunválaszhoz. A herpesz krónikus formájának súlyosbodása és a betegség ismétlődő manifesztációinak kialakulása olyan tényezőkkel jár, mint:

 1. A test védelmének csökkentése.
 2. Pszichoemotikus stressz.
 3. Különböző betegségek.
 4. Nehéz fizikai munka, amely kimerültséghez vezet.
 5. Alultápláltság.
 6. Hypothermia.

A provokatív tényezők elkerülése érdekében elegendően stabil és hosszú távú remisszió valósítható meg, amelyben a vírus inaktív lesz.

Klinikai kép

Krónikus visszatérő formája herpesz jellemző a visszatérő akut betegségek kíséri a jellegzetes tünetek: bőrkiütés, mint buborékok, bőrviszketés, elég fájdalmas érzeteket kiütések és hőmérséklet-emelkedés. Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy gyakran a betegség tünetmentes formái vannak, amikor gyakorlatilag nincsenek klinikai megnyilvánulások.

Fájdalmas herpesz visszaszorítása

A klinikai statisztikák szerint a szívizom herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegségnek számít, talán csak a SARS és az influenza miatt. Milyen klinikai tünetek jelentkeznek, amikor a betegség krónikus formája visszatér:

 • Először a fertőző folyamat előfutárai vannak a fájdalomérzet, égés, viszketés formájában az ajkak körében. Emellett meg lehet jegyezni a száj körül lévő bőrpír.
 • Olyan területen, ahol viszketés, égetés, kellemetlen kellemetlenség és fájdalmas érzések érezték magukat, kiütések jelentkeznek.
 • A tipikus herpesz tipikus tünete a nagyon fájdalmas, átlátszó szemcséknek az ajkán való észlelése, amelyek fokozatosan nőnek a méretben. Idővel a buborékok elveszítik az átláthatóságot és áttetszővé válnak.
 • A benne lévő folyadék fehéres-sárga színt kap.
 • Néhány nappal később a hólyagok felrobbantak, fájdalmas sebeket okozva.
 • Néhány nap múlva a fekély helyén kialakulnak kéregek, amelyek - ha sérültek - vérzést és fájdalmas érzeteket okozhatnak.

A genitális herpesz ismétlődése

A klinikai képet az akut súlyosbodása krónikus formája a betegség kezdődik a megjelenése a jövőben helyén a bőrkiütés fájdalom, égő érzés és viszketés. Fájdalmas érzés terjedhet az alsó hátsó és a fenék. Gyakran emelkedik a hőmérséklet figyelhető, fáradtság, gyengeség, és így tovább. D. Egy idő után, a beteg észreveszi egy jellegzetes kiütések a buborékok formájában, amelyek lehetnek a külső nemi szervek, a combok, a far körül a végbél nyílást.

Még néhány nap elhalad és a hólyagok felrobbantak. Helyükön fájdalmas fekély alakul ki. Körülbelül egy hét elteltével meggyógyulnak, így nem látható károsodás a bőrön és a nyálkahártyán. A genitális herpesz krónikus formájának ismétlődésének lehetséges változatai:

 1. Classic. A betegek 20% -ánál figyelték meg. Tipikus klinikai kép a fájdalom, égés, viszketés, kiütés stb. Összes tüneteivel. Tipikusan az áramlás ezen változatát sikeresen diagnosztizálják és megfelelő kezelést írnak elő.
 2. Atipikus. Az esetek mintegy 60% -ában rögzített. A klinikai kép eléggé törölve és tisztázatlan. A jellemző tünetek hiánya sokáig nem teszi lehetővé a helyes diagnózis megállapítását. A betegek kezelik az anusban jelentkező repedéseket, a hüvely erózióját, a candidiasis vagy a cystitis súlyosbodását, radikulitist, de nem herpeszet.
 3. Menstruációs. Ez a vírusfertőzés egyik legritkább formája. Az exacerbációk általában a menstruáció végén jelentkeznek. Minden a felelős a fokozott progeszteronszintért, ami hozzájárul az immunitás csökkenéséhez. A bőrkiütés megtalálható a nemi szerveken, a fenékfenéken és a belső combokon.

A herpesz krónikus visszatérő formájának exacerbációi gyakorisága eltérhet. Egyes betegeknél a betegség újraindulása szinte minden héten megfigyelhető. Más esetekben évente egyszer vagy még ritkábban lehet. Hozzájárulnak a ismétlések herpesz fertőzés csökkent immunitás, pszicho-emocionális stressz, helytelen, közösülés egy olyan partnerrel, akinek jellegzetes kiütések a nemi szervek, és így tovább. D.

A herpesz krónikus formájának megismétlődésének kezelése jelentősen csökkentheti a betegség időtartamát és a klinikai tünetek súlyosságát.

Relapszus a terhesség alatt

A herpesz fertőzés terhesség alatt történő újrakezdése súlyos következményekkel jár a magzatra nézve. A vírus súlyos rendellenességek megjelenését idézheti elő, különösen az idegrendszert. Súlyos patológiás gyermek születésének megakadályozása érdekében különös figyelmet fordítanak a várandós nők vírusfertőzésének időben történő diagnózisára. Milyen esetekben szükséges a laboratóriumi kutatási módszerek alkalmazása:

 • Ha a jövő anyja sosem volt beteg a vírusos betegséggel, akkor nincs immunitása. Kivétel nélkül az enzim immunvizsgálat (ELISA) a vírus specifikus antitestek kimutatására szolgál minden terhességi időszakban.
 • Ha klinikai tünetekkel járó visszaesés van. A herpeszes fertőzés megerősítésekor a terhesség további kezelésének kérdéséről döntenek. A résztvevõ orvos részletesen elmagyarázza a nõnek a magzat esetleges veszélyeit. Ilyen esetekben szigorúan elfogadhatatlan, hogy figyelmen kívül hagyja a betegséget, vagy önállóan kezelje bármely gyógyszerrel, beleértve a népi gyógymódokat is.

kezelés

A herpesz krónikus formájának megismétlődésének kezelésére vonatkozó általános megközelítés ugyanaz, mint az elsődleges betegség esetében. A fertőzés fő gyógyszerei vírusellenes gyógyszereknek tekintendők. Jelenleg aktívan használják az alábbi típusú antivirális szereket:

A terápia időtartama, beleértve a dózist és a felvétel gyakoriságát, csak szakemberrel kell meghatározni. Az önkezelés gyakran nem kívánt eredményekhez és súlyos következményekhez vezet. Különleges megközelítésre van szükség azoknál a betegeknél, akiknek súlyos problémái vannak az immunitás, a vesefunkció, a májfunkció, az endokrin mirigyek stb.

Ezenkívül a helyileg alkalmazható vírusellenes szereket sikeresen alkalmazzák a herpesz krónikus formáinak recidiválására. Általános szabály, hogy használják a különböző kenőcsök, gélek, vagy krémek (aciklovir, Viroleks, gerpevir, Zovirax, Panavir) a vírusfertőzés kezelésére az érintett bőrterületek.

Ha úgy dönt, hogy használja népi jogorvoslati (például homoktövis olaj, propolisz, stb), akkor a legjobb, hogy konzultáljon orvosával, így nem árt a alap kezelés, és nem romlásához vezethet a jelenlegi egészségi állapotát. Meg kell jegyezni, hogy az alkoholtartalmú készítményeket nem szabad a fekélyek és a feltörő hólyagok kezelésére használni, mivel ez égési sérülést okozhat. Legyen nagyon óvatos a bőr érintett területein található különféle tömésekkel és lotionokkal. A legtöbb esetben elegendő a hagyományos gyógymasszázs és krém.

Súlyos fájdalomtól, súlyos kellemetlenségeket okozva fájdalomcsillapító vagy fájdalomcsillapítót tehet. Általában Analgin, Pentalgin, Nurofen és mások használatosak.

Sajnos nem lehet teljesen elpusztítani a vírust. Mindig fennáll a megismétlődő súlyosbodás veszélye.

megelőzés

Napjainkig a krónikus herpesz fertőzés megismétlődésének konkrét megelőzése még nem áll rendelkezésre. Mindazonáltal a mentális állapot megfigyelése és a provokatív tényezők elkerülése érdekében minimalizálhatja a betegség ismétlődő súlyosbodásának kialakulásának kockázatát. Ráadásul, mi a másik:

 • A kiütések megérintése után mosson kezet.
 • Ne csókoljon vagy intim kapcsolatot létesítsen olyan partnerrel, akitől gyanús herpesz.
 • Ne habozzon egy ismeretlen partnerrel óvszer használata nélkül.
 • Soha ne használjon más emberek higiéniai és kozmetikai eszközeit.
 • Próbálja minimalizálni a kapcsolatot az emberekkel és a holmijával (törölközőkkel, edényekkel stb.), Amelyekben a herpetikus fertőzés minden jele megtalálható.
 • A bakteriális fertőzés elkerülése érdekében ne próbálja meg eltávolítani a kiütéseket vagy a szárított kéregeket.
 • Nem kívánatos az alkoholfogyasztás vagy a túlmelegedés.

A gyakori fizikai fáradtság vagy stressz hátrányosan befolyásolja az immunitás állapotát. Ha bármilyen, akár elhanyagolható fertőzés első jelei is megjelennek, ajánlott orvoshoz fordulni.