Teafaolaj herpesz ellen

Herpesz az ajkán - vírusos fertőzés, amelynek kórokozója az 1. herpeszvírus. A statisztikai adatok szerint a bolygó embereinek mintegy 90% -a vírusrészecskék hordozója. A betegség gyógyítása teljesen lehetetlen, de a modern kezelési módok csökkenthetik a relapszusok gyakoriságát, megkönnyíthetik a fertőzés lefolyását.

Együtt antivirális szintetikus kábítószerek a tünetek megszüntetésére széles körben használt tea illóolaj. A termék a Melaleuca parsniposa fa és lombozatából származik, amely Ausztráliában az Új-Dél-Wales területén nő.

A készítmény szerkezete

Teafaolaj egy hatékony aromaterápiás szer, amelynek kifejezett édes illata van. A készítmény több mint 50 természetes eredetű biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Ezek közül a legjelentősebbek a következők:

 • terpinolén;
 • Terpinén-4-ol;
 • Alfa- és gamma-terpinen;
 • cineol;
 • szeszkviterpén;
 • Viridifloren;
 • Szeszkviterpén alkoholok.

A kiváló minőségű illóolajat a hatóanyagok bizonyos aránya jellemzi: a terméknek több mint 30% terpinene-4-olot, legfeljebb 15% cineolt kell tartalmaznia. Ezen komponensek koncentrációját a laboratóriumban gázkromatográfiával határozzuk meg.

Az alacsony minőségű termék megkülönböztethető a kámfor jellegzetes illatával. Az ilyen készüléket alacsony hatékonyság jellemzi, bőrirritációt okoz.

Farmakológiai hatás

Az illóolaj a terpenoidok tartalmának köszönhetően kimondottan antiszeptikus hatást fejt ki. Ezért a gyógyszer hatékonyan elpusztítja a baktériumokat, vírusrészecskéket, gombákat. A herpeszvírus fertőzés kezelésére használt olaj segít az immunitás erősítésében, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A gyógyszer emolliens, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatást fejt ki, ezért megakadályozza a másodlagos bakteriális fertőzésnek a vesikulum szakadásának helyét.

A gyógyszer hatóanyagai gyorsan behatolnak a bőr mély rétegeibe, ami növeli az interferon termelés intenzitását, aktiválja a szervezet védőképességét. A gyógyszer rendszeres alkalmazása segít a gyulladás (bőrpír, duzzanat, viszketés) jeleinek megszüntetésében. A hatóanyag összetétele magában foglalja a cineolt, amely cauterizáló hatást fejt ki, például alkoholokat.

A teafaolaj használata hatékonyan kiküszöböli a herpesz kellemetlen tüneteit a betegség bármely szakaszában. A hatóanyag felhordása a hólyagokba a kéreg gyors kialakulását eredményezi, megakadályozza a nedvesedést. A szer felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat is, ezért a vezikulumok felnyitása után az erózió gyorsan meggyógyul, a hegek kialakulása nélkül.

Az alkalmazás módja

Ha a teafaolaj legfeljebb 5% cineolt tartalmaz, akkor az anyag előzetes hígítás nélkül használható. Ha a hatóanyag koncentrációja magasabb, akkor a készítmény a bőr égésének kialakulásához vezethet. Ebben az esetben használat előtt a hatóanyagot 1: 1 arányban hígítjuk a barack, a tengeri tyúk vagy az olívaolaj, az E-vitamin.

A szakértők javasolják, hogy készítsen egy mintát a teafaolaj összetevőire való érzékenység érdekében. Ehhez elegendő 1-2 csepp hatóanyagot alkalmazni a bőrre a csukló vagy könyökös hajtás területén. Ha a nap folyamán pirosság fordul elő, akkor jobb, ha abbahagyja a gyógyszer alkalmazását.

A herpesz kezelésénél a teafaolajat naponta 6-szor egy pamut törlővel kell a sérült bőrre alkalmazni, amíg a tünetek teljesen megszűnnek. A kezelést a betegség első tüneteinek megjelenése után azonnal el kell kezdeni: vörösség, viszketés. Ha a hatóanyagot a hólyagok megjelenése után alkalmazzák a bőrön, akkor az anyag segít meggyógyítani a kiütés elemeit, megakadályozza a vírusfertőzés terjedését. A betegek megjegyzik, hogy 2 óra elteltével a buborékok mérete csökken, és kinyílik.

Általában a betegek jól tolerálják a kezelést, azonban az égetés az alkalmazás után azonnal bekövetkezhet. Az ilyen tünetek általában 10 percen belül eltűnnek. A herpeszvírus fertőzés terápiája során javasolt alkoholmentes italok megszüntetése.

Meglévő ellenjavallatok

A Tea Tree Oil egy teljesen ártalmatlan termék, így a gyógyszert még gyermekkorban és a terhesség alatt a nők kezelésére is előírják. A szakértők azonban javasolják, hogy hagyják abba a terápiás módszert ilyen helyzetekben:

 • a bronchiális asztma jelenléte az anamnézisben. Ilyen betegekben éles aromák provokálhatják a támadást;
 • a gyógyszer bármely összetevőjére gyakorolt ​​egyéni túlérzékenység;
 • akik allergiás reakciót mutatnak az anamnézisben.

A teafa illóolaj használata hatékonyan kiküszöböli a herpesz tüneteit az ajkán, csökkenti a betegség időtartamát. Az optimális terápiás hatást a modern antivirális szerek egyidejű alkalmazásával érik el.

A teafa illóolaj segít a herpesznek?

A herpesz széleskörű fertőző betegség. A statisztikák szerint a világ lakosságának 65-90% -a fertőzött herpes simplex vírussal. A kórokozó a testben rejtett állapotban van, és aktiválódik, amikor az immunitás gyengül: hipotermia, más fertőző betegségek, stressz alatt. Ezért az emberek a herpesz úgynevezett "hideg az ajkakon."

Vírusellenes gyógyszerek és népi módszerek alkalmazhatók a betegség kezelésére. A Tea Tree Oil az egyik leghatékonyabb és megfizethető eszköz a betegség leküzdésére. Ezt a Melaleuca parsnip fából és levelekből nyerik ki - egy apró bokor mirtuszcsaládból. A teafa csak Új-Dél-Walesben nő - Ausztrália.

A herpeszből származó teafaolaj jól járul hozzá a betegség különböző szakaszaiban, de a legjobb eredmény a rossz közérzet első jele: a bőrpír és a bőr viszketése. A hatóanyagnak a kiütésekhez történő alkalmazása a hólyagok szárítását és a sebek gyógyulását segíti elő.

struktúra

A Melaleuca parenterális olaj aromaterápiás termékekre utal. Az észterek miatt kifejezett édes illata van. Körülbelül 50 biológiailag aktív komponenst tartalmaz.

Ezek közül a legfontosabbak:

 • terpinén-4-ol;
 • terpinolén;
 • alfa és gamma-terpén;
 • szeszkviterpén;
 • Szeszkviterpén alkoholok;
 • cineol;
 • viridifloren.

A minőségi olajtartalom a fő hatóanyag bizonyos százalékát tartalmazza: legalább 30% terpinene-4-ol és legfeljebb 15% cineol. Ezek meghatározása a laboratóriumban gázkromatográffal történik.

A rossz minőségű termék kimutatható a jellegzetes kámforszag által: ez az olaj nem rendelkezik a gyógyászati ​​tulajdonságok teljes skálájával és irritációt okozhat a bőrön.

Gyógyító tulajdonságok

A teafa gyógyító tulajdonságait az ausztrál bennszülöttek fedezték fel. A jövőben a tudósok kutatásokat végeztek, amelyek során a növény illóolajának következő jótékony hatásai alakultak ki:

 • antiszeptikus hatás - a készítményben lévő anyagok gátolják a baktériumok, gombák, vírusok, beleértve a herpeszvírust;
 • szárítási hatás - elősegíti a héjazat felszínén lévő kéreg képződését, megakadályozza a nedvesedést;
 • gyulladáscsökkentő hatás - csökkenti a bőrpír és a duzzanat;
 • cauterizing action - a cineole, amely része a kábítószer, hatása hasonló az alkohollal;
 • elősegíti a szövetek regenerálódását - felgyorsítja a sebek gyógyulását a bőrön a hólyagok kinyitása után;
 • immunstimuláló hatás - növeli az interferon termelést, elősegíti a szervezet védekezésének aktiválását.

A Melaleuca parenterális olajat széles körben használják az általános terápiában, dermatológiában, kozmetikában, sebek kezelésére is.

Az alkalmazás módja

Hogyan használhatod teafaolajat a herpesz számára? Figyelembe kell venni a cineol% -tartalmát összetételében. Ha az összeg nem haladja meg az 5% -ot, a hatóanyag hígítás nélkül használható. Az anyag nagyobb mennyisége esetén fennáll a bõr égetésének veszélye, ezért felhasználás elõtt minden növényi olajjal (barack, olíva, tengeri tyúk) 1 és 1 arányban kell keverni.

Az első használat előtt érdemes az érzékenységet tesztelni: a kábítószer cseppjét csuklóra kell helyezni; Ha 24 órán belül irritáció jelentkezik a bőrön, a terméket nem szabad használni.

Ha negatív reakció nem jelentkezik, folytassa a kezelést. Kezelt érintett területek napi 6 alkalommal pamut törlővel. A betegek általában jól tolerálják a hatóanyagot. A használat során enyhe égési érzés megengedett. A fájdalmas érzés és a bőrpír jelentette a gyógyszer egyéni intoleranciáját.

Kombinálhatja a Melaleuca olajat egy paszternával és más összetevökkel. Például vegye be egy teáskanál olvasztott mézet és aloe juice-t, adj hozzá 5 csepp terméket, majd kenje meg a keletkező kiütések keverékét.

Ellenjavallatok

A kutatás során bizonyították az emberi test számára a teafaolaj biztonságát. De mint a kezelés bármely módja, annak használata korlátozott:

 • bronchiális asztma - éles szag támadhat;
 • egyéni intolerancia;
 • hajlam az allergiás reakciókra.

Ez a gyógyszer gyermekeknél és terhes nőknél a herpesz kezelésére használható.

A kezelés eredményei

Azok, akik teafaolajat használtak a herpesz kezelésére az ajaknál, jegyezzék meg a betegség időtartamának csökkenését, a kábítószer-függőség hiányát, jó kozmetikai hatást. Ez egy megfizethető, biztonságos, hatékony gyógymód a herpeszhez, amelyet más kezelésekkel kombinálnak.

Az optimális eredményt a modern antivirális gyógyszerek kombinációjával érik el.

A herpeszes fertőzés exacerbációinak legjobb megelőzése az egészséges életmód és a test védelmének erősítése. A betegség gyakori ismétlődése az immunrendszer meghibásodását jelzi. Ebben az esetben segítséget kell kérnie egy terapeuta vagy immunológusától.

Teafa a herpesztől

Herpesz herpesztől

Fülzsír herpesztől

Alkohol a herpesztől

Peroxid a herpesztől

Corvalol herpeszrel

A cikkben a herpeszről származó teafa olajról beszélünk. Megmondjuk a termék hasznos tulajdonságait és összetételét. Ajánlásaink alkalmazása során megtudhatja, hogyan gyógyíthatja meg a herpeszet otthon.

A teafaolaj hasznos tulajdonságai és összetétele

A teafaolaj egy esszenciális olaj, amelyet a teafa leveleinek vízzel való desztillálásával nyerünk. A termék értékes hasznos tulajdonságokkal rendelkezik.

A termék több mint 100 terpént tartalmaz.

A leghatékonyabb antibakteriális hatás a következő:

 • antibakteriális hatás;
 • a fáradtság megszüntetése;
 • a fellendülés időtartamának csökkenése;
 • gyulladáscsökkentő hatás.

A teafa segít a herpesznek?

A teafa etiram herpesz terápiával antivirális, gyulladáscsökkentő hatással bír. Szárítja a kiütéseket is. Az illóolaj visszaállítja a sérült bőrt.

A gyógyszer megfelelő használatával enyhítheti a beteg állapotát.

Teafaolaj alkalmazása herpesz külsőleg:

 1. A nemi genitális herpesz jelenlétében állóképes fürdőket készítsen illóolaj hozzáadásával 8 csepp / liter vízben. Az eljárás időtartama napi kétszer 10 perc, a betegség teljes időtartama alatt.
 2. A bőr érintett területeinek permetezése porlasztóval. Jóváhagyáshoz hozzon létre 30 csepp gyógyszert 20 g alkoholban és hígítsa 100 ml desztillált vízzel.
 3. A bőr érintett területeinek kenése. Keverje össze a keveréket 2 csepp illóolajon egy teáskanál növényi olajjal. Nedvesítse meg a pamutpárna összetételét, és bőrrel vagy nyálkahártyával kezelje naponta kétszer, amíg el nem tűnik a betegség megnyilvánulása.
 4. Tamponok bevezetése a hüvelyben. Készítsük el a megoldást ugyanúgy, mint az előző receptben, nedvesítsük be a tampont és fél órára belépünk a hüvelybe. Ismételje meg az eljárást naponta, amíg a kiütések eltűnnek.
 5. Az ajkakon levő herpeszes megnyilvánulások tiszta olajjal kezelik naponta háromszor, amíg helyreállnak.

Bármilyen típusú herpeszvírus esetében tilos illóolajat alkalmazni belsőleg, mivel fennáll a gyomor-bélrendszer égetésének veszélye.

Herpesz kezelése teafaolajjal

Az illóolaj használata a vírusból akkor megengedett, ha a jövőben a herpetikus kitörés bőrén bőrszín vörösödött, és erős viszketés következett be. Ha a herpesz a cseppekben van, akkor a felhasználás hatása nem lesz.

A teafaolaj felhasználható a herpeszes hólyag szárítása és leesése után is előforduló foltok eltávolítására.

Az illóolaj használata elég egyszerű. Néhány csepp olajos folyadékot felhordunk egy pamut törlőruhára és csatoljuk az érintett területre. Végezze el az eljárást 3 óránként.

A termék első használata kissé bizsergő érzést kelthet, mivel a bőr az új összetevőhöz szokott. Ha az égetés elviselhetetlen fájdalmat okoz, öblítse le az olajat vízzel.

Annak érdekében, hogy elkerülje az olajból a bőrön vagy a nyálkahártyán fellépő égést, használjon 5% koncentrátumot.

Teafaolaj, aloe és méz - vényköteles

Az alábbiakban egy recept a teafajjal a herpesz kezelésére.

Az összetevők:

 1. Honey - 1 tk.
 2. Aloe juice - 1 tk.
 3. Teafa éter - fél teáskanál.

Hogyan kell főzni: Keverjük össze az összetevőket. Helyezze a képletet mikrohullámú sütőbe 2-3 másodpercig, vagy melegítse fel vízfürdőben, hogy melegedjen.

Hogyan kell használni: A készítményt naponta háromszor alkalmazza az érintett bőrre. Használjon nedves ruhát a termék eltávolításához.

eredmény: Herpeszkiütés csökkentése.

Teafa olaj a herpesz a terhességben

A terhesség ideje alatt a teafa-éter használata allergia hiányában megengedett.

A terméket csak szakemberrel való konzultáció után ajánlatos használni.

Meg fogja tanulni többet a teafaolaj herpesz használatáról a videóban:

Teafa a herpeszről - vélemények

Az alábbiakban azok olvashatók a felhasználók, akik a teafaolajat használják.

visszahívás: A hideg évszakban gyakran herpeszem van az ajkán és az orrán. Amit nem használtam a betegség megszüntetésére, még Corvalol is. Tabletták, kenőcsök, injekciók - semmi sem segített. Végül úgy döntött, hogy kipróbálja a teafa illóolaját. Naponta többször megkente a bõrét, a második napon megkönnyebbült, és a betegség teljesen visszahúzódott.

visszahívás: Minden hideg után mindig herpeszem van a szájamban. Megszabadulok tőle teafaolaj segítségével. Gyors, hatékony és olcsó.

visszahívás: A herpesz leggyakrabban a testemen fordul elő. A terápia során teafa étert használok. Gyorsan megmenti, és a relapsusok rendkívül ritkák.

megállapítások

 1. A teafaolaj mikrotápanyagokban gazdag, antibakteriális, vírusellenes és gyulladásgátló hatású.
 2. A herpeszkiütés kezelésére alkalmas 5% koncentrált teafaolaj.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Herpesz kezelése teafaolajjal

A herpesz vírusos megbetegedés, amely a nyálkahártyákon és a nyálkahártyákon folyadékot tartalmazó hólyagok formájában nevezhető kiütéseknek. Leggyakrabban a "láz" jelenik meg az ajkakon és az orr körül, valamivel ritkábban a nemi szerveken. A kiütést kellemetlen érzések kíséri, és látszólag nem néz ki esztétikailag. Hogyan kezeljük a herpesz első jeleit? Ebben az esetben a teafa illóolaját fel kell töltened.

Hasznos olaj tulajdonságok

A teafa (pénzfa), amelynek tudományos neve melaleuka, a mirtuszcsalád képviselője, és Ausztráliában és Malajziában nő. Maga az olaj a melaleuka leveleinek gőzlepárlásán keresztül valósul meg. Alkoholokból, aldehidekből és ketonokból áll, amelyek fertőtlenítő és gyulladásgátló hatásúak.

Ezért a teafa illóolaj hatékonyan segít a különböző vírusfertőzések elleni küzdelemben (beleértve az ARI-t, a cold sorozatokat, a megfázásokat, az influenzát), gombás megbetegedéseket, valamint a vágások, sebek és égések kezelésére.

Az éteres kivonat a következő hasznos tulajdonságokkal rendelkezik:

 • szárító hatása van a bőrön;
 • az alkohol-kauterizáció hatása;
 • antiszeptikus hatású - elnyomja a bakteriális és gombás mikroflórát, és nem teszi lehetővé a vírus szaporodását az emberi szervezetben;
 • csökkenti a viszketést és a gyulladást a rovarcsípés után;
 • csökkenti a testhőmérsékletet gyulladásos betegségekben;
 • baktericid hatással rendelkezik;
 • van stresszoldó hatása és csökkenti a szorongást.

A teafaolaj teljesen ártalmatlan, és felnőttek és gyermekek kezelésére is felhasználható.

A gyógyító tulajdonságok nemcsak teaolajok, hanem levendula illóolajok, tengeri homoktövis stb. Illóolajai is. Ebben a cikkben megtalálhatóak azok a receptek, amelyek a herpesz illóolajok hasznos keverékeiből származnak.

Herpesz kezelése teafa illóolajjal

Meg kell jegyezni, hogy a bőrön és a nyálkahártyán megjelenő kiütések csak a herpesz külső megnyilvánulásai. A kezeléshez a vírust belülről is be kell támadni - gyulladásgátló gyógyszerek segítségével. De a buborékok elleni küzdelemben a népi orvoslás egyik legjobb eszköze nem hiába a teafa. Az éteres kivonatok nem teszik lehetővé a buborékok kiszáradását és felrobbanását, védi a nyitott sebeket a többi fertőzéstől, és csökkenti a viszketést, a gyulladást és a fájdalmat.

Hogyan befolyásolja a teafaolaj herpesz?

 • hatással van a bőrkiütésre belülről, mélyen áthatolva a bőr alatt;
 • kiszárad és csökkenti a kiütések méretét;
 • megelőző hatást fejt ki.

Az olaj alkalmazásának megkezdése előtt allergiás reakciót kell végezni! Ehhez keverje össze egy kis olajat egy csepp E-vitaminnal és alkalmazza a csuklóját. Nézz egy órát. Ha ebben az időben nem volt vörösség és égés, akkor a gyógymód használható.

Alkalmazás a kezdeti szakaszban

Amint a szakértők megjegyzik, minél hamarabb kezdődik a kezelés, annál jobb. Kezdje a kezelés kiütések kell a lehető legkorábbi szakaszában. Amint úgy érzi, hogy a herpesz első jelei (bőrkiütés, duzzanatérzés, enyhe viszketés) azonnal hozzákapcsolódjanak az érintett területhez, 5 csepp melaleuka esszenciális olajjal nedvesített pamut tampont. Hígítani 1-2 csepp E-vitamint.

Ajánlatos 5% olajat használni. Ha a hatóanyag koncentrációja erős, a termék égési sérülést okozhat. Ezért 100% -os oldatot kell hígítani bármilyen növényi olajjal (olíva, szójabab, őszibarack). Hígítás esetén az arányokat be kell tartani: 5 csepp éter esetén 5 ml olajos bázist veszünk.

A kiütéseket óránként kell kezelni. Meg kell jegyeznünk, hogy egy vattapálcával minden eljárást újnak kell változtatni! A kezelés ideje alatt nem ajánlott alkoholtartalmú italokat fogyasztani. Próbáld meg nem engedni az illóolajnak az egészséges bőrön való elfogyasztását, hogy ne égjen fel égés.

Alkalmazás buborék megjelenésekor

Ha nincs időnk elkapni a pillanatot, és a hólyagok már megjelentek a bőrön, cauterize őket, akkor is használja a pénzt fa a herpesz:

 1. Pamut rügy vagy botot, mártson be egy oldatba, és a lehető leggyorsabban érintse meg a bőrkiütéses területeket (ideális esetben fél óra alatt).
 2. Győződjön meg róla, hogy zsírja a sebet evés után.
 3. Éjszaka a buborékokat óvatosan olajjal kell elosztani.
 4. Az állandó használat mellett az ajkán lévõ láz 2-3 nap múlva megszûnik.
 5. A cauterizáció során enyhe égési érzés fordulhat elő. A tapasztalat nem szükséges - ez normális reakció.
 6. Azonban, ha az égés nehezen viselhető és a bőrpír fellép, a kezelést azonnal le kell állítani. A kezelt területeket tiszta, meleg vízzel öblítse le.

A Melaleuka immunstimuláló tulajdonsággal rendelkezik. És ez azt jelenti, hogy ha herpesz minden megjelenését illóolajjal használjuk, akkor 1-2 évvel a vírus után teljesen megszabadulhat.

Ellenjavallatok felhasználásra

A gyermekek és felnőttek melaleukikájának biztonsága ellenére ellenjavallt a használatuk. Tehát az olaj nem ajánlott:

 • egyéni intoleranciával;
 • ha allergiás reakció lép fel;
 • asztmás bronchiális betegek;
 • terhes nők és a szoptatás ideje alatt.

A szakemberek rendkívüli óvatossággal tanácsolják a megoldást a csecsemők kezelésére.

A teafa illóolaj erős antiszeptikus, amely hatékonyan küzd a herpesz megnyilvánulásával. A gyulladás időben történő és megfelelő kezelésével 3-5 nap alatt teljesen megszabadulhat.

A herpesz tea illóolajja

A teafa semmi köze a teához, amelyet az emberek napi használatra használnak. Nevét az angol tengerész és a felfedező James Cook tulajdonítja.

Miután az ausztráliai bennszülöttek adták neki a fák leveleit, és az ital színe és íze emlékeztetett rá teare. Így hozta Európába a "teafa" nevet (melaleuki).

Összetétel és hasznos tulajdonságok

A melaleuka illóolaj az orvostudományi tulajdonságai közül az első az olajok körében az egész világon. Az eszközökkel kapcsolatos vélemények szerint a teafa hatékonyan kezeli az 1. és 2. típusú herpes simplex vírusokat - genitális szervek herpeszét, bőrkiütést a testen, arc, hideg az ajkakon. Mindez 50 biológiailag aktív elemnek köszönhető össze.

Fontos elemek:

 • terpinén-4-ol;
 • terpinolén;
 • viridifloren;
 • alfa és gamma-terpinene;
 • szeszkviterpén;
 • Szeszkviterpén alkoholok;
 • cineole és mások.

Minél nagyobb a terpinene-4-ol aránya, annál hatékonyabb az ausztrál faolaj antibakteriális aktivitása. Minél alacsonyabb a cineole tartalma, annál magasabb a termék minősége.

A teafa hatóköre nagyon széles:

 • viroszkózisos hatás (herpeszvírussal szemben);
 • baktericid hatás (különböző baktériumok elleni küzdelem);
 • gombaölő hatás (a gombákra vonatkozik).

Ez a hasznosító koncentrátum az ajkak megfázásáért felelős, és hatékony eszköz a betegség megelőzésére. Alkalmazható mind a bőrre, mind a nyálkahártyákra.

Kedvező tulajdonságai:

 • vírusellenes tulajdonságai;
 • jelentősen hozzájárul a mentesség növeléséhez;
 • kiválóan eltávolítja a gyulladást;
 • eltávolítja a fájdalmat;
 • erőteljes fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • aktiválja a szövetek helyreállítását;
 • eltávolítja a viszketést;
 • pozitívan befolyásolja az idegrendszert.

Videó a teafaolaj előnyeiről:

A herpesz alkalmazásának módszerei

Az érintett területek kezelése tiszta termék vagy keverékek lehetnek. Amikor a betegség első gyanúja - viszketés, bizsergés, bőrpír, akkor tegye be az olajat tiszta formába. Ismételje meg a napi 2-3 alkalommal történő alkalmazást. A fertőzés terjedésének elkerülése érdekében egy eldobható applikátort kell használni.

Ha a buborékok már megjelennek, használhatja az első módszert vagy tömörítheti.

Ez megköveteli:

 • 80 ml poliszorbát;
 • 10 csepp teafaolaj;
 • 5 cseppet vettünk;
 • 10 csepp levendula;
 • 2 csepp kamilla;
 • 40 ml vizet.

Minden összetevő jól keveredik. A burkolólemezt áztassa egy oldatban, rögzítse az érintett területet, és 20 perc elteltével vegye le a tömörítést, szárítsa meg a területet száraz szalvétával.

A készülékek naponta többször is megismétlődnek, használhatják az éjszakát, ha nem használnak kellemetlen érzetet a használat során. Használja ezt a módszert, amíg a tünetek eltűnnek.

Lehetőség van teafa felhasználására mézzel, aloéval, dogroseolajjal, tengeri tyúkolajjal és egyéb összetevőkkei együttesen.

A nemi genitális herpesz használatával a melaleuka illóolajjal ellátott ülőmedencék segítenek. Hozzá kell adni 8 csepp literenként. A víz hőmérsékletét 38 ° C-on 30-40 percen keresztül kell tartani. Ismételje meg minden nap, amíg a tünetek eltűnnek.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a herpeszvírus aroma lámpákat vagy aromákat használjon. Az olaj gőzölése tökéletesen stimulálja az immunitást, ami segít megelőzni a betegséget.

Ellenjavallatok a kezeléshez

A koncentrátum alkalmazása előtt tesztelésre van szükség.

 1. 5 ml növényi olajban adjunk hozzá 1 csepp étert.
 2. Alkalmazza a kompozíciót a csukló és könyök belső síkjára.
 3. 20 perc múlva vizsgálja meg azokat a helyeket, ahol a keveréket alkalmazták.

Ha a bőr felülete nem változott, akkor biztonságosan használhatja ezt a terméket, ez nem okoz kellemetlen reakciókat. És ha vannak bőrpír, viszketés, égő vagy más tünetek, akkor az olaj használatának el kell kerülni.

Óvatosan kell alkalmazni a terhesség első trimeszterében. Nem kívánatos a nők szoptatásához.

Erős ízessége émelygést és szédülést okozhat. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, az eljárást el kell dobni.

Az állandó légúti gyulladásban (asztma) szenvedő embereknek le kell állítaniuk ezt a gyógyszert.

Szemmel való érintkezés esetén bő vízzel azonnal le kell mosni.

A teafaolaj kitűnő kiegészítő szernek nyilvánított egy egyszerű herpeszvírus kezelésében. Ne használja ezt kizárólag a betegség kezelésének legfontosabb módjaként. Hosszantartó betegség esetén azonnal forduljon orvoshoz.

Herpesz kezelése teafaolajjal

Meggyengült immunitás, hipotermia, stressz, krónikus fáradtság - mindez a herpeszvírus ellenséges támadásához vezethet. Az ajkán vagy a nemi szerveken megjelenő buborék-kitörés formájában nyilvánul meg, néhány nap alatt fájdalmas eróziós foltokká válik. Számos modern antivirális gyógyszer van a herpeszvírus kezelésére. Természetes, természetes készítmények azonban gyorsan megszabadulhatnak a kellemetlen betegség külső megnyilvánulásainak. Az egyik ilyen természetes gyógymód a teafaolaj.

Mi a használata?

A teafaolaj nemcsak kiváló gyógymód a herpesz számára. Ennek a növénynek a pozitív tulajdonságai már régóta ismertek, és idővel már teszteltek. Az olajnak egyedülálló kémiai összetétele van, körülbelül 50 hasznos szerves anyagot és ritka természetes vegyületeket tartalmaz. A zöld tea leveleiből nyírja és világos sárga színű. Tehát a teafa előnyeinek listája a következő:

 • egyedülálló természetes antiszeptikus, kimondottan aktív vírusokkal, baktériumokkal, gombaellenes hatással rendelkezik és serkenti az immunitást;
 • jó eredményt mutat a bőrparaziták (atkák, tetvek) elleni küzdelemben;
 • a szorongó és feszült állapotokat eltávolítja, fokozza a figyelem koncentrációját és aktiválja a mentális aktivitást;
 • A staphylococcus elleni küzdelemben használatos;
 • képes a hólyagok és a tüdők hígítására köhögni, megnyugtatni a légzőrendszer irritált nyálkahártyáit, ami kiváló asszisztens a szezonális megfázások kezelésében;
 • sebgyógyító tulajdonsággal rendelkezik, különféle típusú vágásokhoz, karcolásokhoz, égésekhez, zúzódásokhoz és dermatitishez használják. Ez jól altalizálja, fertőtleníti és gyógyítja a sebeket.

Számos hasznos tulajdonság lehetővé teszi a teaolaj felhasználását az orvostudomány különböző területein:

 • szájüregi betegségekkel (szájgyulladás, fogínygyulladás, fogfájás), valamint könnyű fogfehérítés;
 • nőgyógyászatban - különböző gyulladásos folyamatok (candidiasis, vaginitis) kezelésére;
 • a légzőszervi betegségek (influenza, akut légúti betegség, mandulagyulladás);
 • mint terápiás szer az idegrendszer kezelésében;
 • a bőrgyógyászatban és kozmetológiai - segít megszabadulni a bőrbetegségek, mint a bárányhimlő, herpesz, ekcéma, pattanás, lehet gyógyítani a sebeket, enyhíti a gombás fertőzések, a köröm és a bőr, aktívan harcol korpásodás elleni, egy része a samponok, krémek és a tonik.

A herpeszből készült teafaolaj a legtisztább formában használható, de először érzékenységi tesztet kell tennie: tegyen egy kis olajat a bőrére, és nézze meg, hogy lesz-e irritáció.

Ha vörösség fordul elő, jobb, ha azt egy másik növényi olajjal (szójabab, olajbogyó, napraforgó, melissa) hígítjuk. Kozmetikai célra elegendő 2-3 cseppet adni a kedvenc kréméhez vagy maszkjához.

Ennek hatása a herpesz megnyilvánulásaira

A teafaolaj hatékonyságát a herpesz elleni küzdelemben tudományos kutatások bizonyítják. Használható a herpesz sebek bármely szakaszában. De a vizes papulák megjelenésének időszakában a legkevésbé hatékony lesz.

Ezért a legjobb azt alkalmazni:

 • a kezdeti szakaszban, amikor csak a bőr viszketése és bőrpírja jelent meg, nagy a valószínűsége annak, hogy a betegség nem fog tovább fejlődni és visszahúzódni fog;
 • a végső szakaszban, amikor a hólyagok felrobbantak, és fájdalmas erózió jött létre. Ebben az időszakban a teafaolaj hatékony hatást fejt ki, szárítja és gyógyítja a sebet.

A herpesz kezeléséhez 5% -os olajtartalmú oldatot kell használni, általában ezt és a gyógyszertárakban történő értékesítést. Ez egy pamut törlőre vonatkozik, és naponta többször felgyújtott egy fájó helyre. Az első alkalmazás enyhén kellemetlen érzést, enyhe bizsergést érezhet. Ez rendben van, a bőr gyorsan megszokja az új gyógyszert. De ha az égő vagy a bőrpír erős, gyorsan le kell mosni az olajat a bőrről, és inni kell az antiallergiás gyógyszert.

A herpesz buborékfázisának kezelésére ajánlatos a teolajat nem tiszta formában használni, hanem a keverék összetételében. Előállításához az alábbi összetevők szükségesek:

 • fél teáskanál olaj - 5% -os oldat;
 • egy teáskanál folyékony méz;
 • egy teáskanál aloe juice.

Minden kevert állapotban homogén tömeg eléréséig. A termék alkalmazása előtt enyhén fel kell melegíteni mikrohullámú vagy vízfürdőben, csak egy kicsit, hogy kissé meleg legyen. A hólyag helyére naponta 2-3 alkalommal kerül alkalmazásra. Ez ragaszkodni fog a bőrhöz, de nem tudja felvenni, hogy ne károsítsa a buborékokat. A maradékokat puha ruhával vagy szalvétával kell eltávolítani, miután meleg vízzel nedvesítette.

A teafaolajjal végzett kezelésnek nincs ellenjavallata, és az egyéni intolerancia esetei nincsenek rögzítve. Ajánlott mindenkinek, beleértve a gyermekeket is. Rendszeres használat esetén a kellemetlen betegségtől számított 3-5 napon belül nem lesz nyom. Természetesen a herpeszvírus, miután az emberi szervezetben telepedett le, újra és újra megtámadja, bármilyen alkalmas lehetőséggel. De van egy vélemény, hogy ha minden alkalommal herpeszes kiütésekkel kenni őket teafaolajjal, akkor néhány év alatt elfelejtheti a vírus létezését. És ne feledje, hogy a teafa minden csodálatos tulajdonságával senki sem szüntette meg az orvoshoz vezető utat.

Herpesz kezelése teafaolajjal

A herpesz széles körben elterjedt betegség, amelynek megjelenése összefügg a herpesz szimplex vírus emberi testbe való behatolásával. A patológiás folyamatot a nyálkahártyákon és az epidermiszen lokalizált fájdalmas hólyagképződés kíséri.

Az elsődleges fertőzés után a kórokozó nem távolítható el a szervezetből, mivel a vírus DNS-t bejuttatják az emberi sejtek genomjába, ahol örökre láthatatlan állapotban maradnak. A vírus aktiválásának fő provokátorának szerepe az immunvédelem csökkentése, ezért a kezelés fő célja az immunitás erősítése.

A tüneti terápiához általában különböző gyógyszereket használnak. Kiváló alternatívát jelenthetnek azonban a hagyományos orvoslásból származó források.

Úgy gondolják, hogy teafaolajat használhat a herpesztől. Ez egy egyedülálló természetes termék, amely rendkívül hatékony az ilyen betegségek kezelésében.

Az olaj gyógyító tulajdonságai

A teafaolajat a Melaleuka növény Ausztráliában élő levelei által végzett gőzlepárlással állítják elő. Az étert évtizedek óta használják különböző orvosi ágazatokban, és sikeresen alkalmazták a kozmetikai, aromaterápia és a fogászat területén is. Ez az egyetemes gyógymód a természetes gyógyszerek kategóriájából, mely világszerte elismert, számos különböző hasznos tulajdonságnak köszönhetően.

Az éter-kivonat mintegy ötven szerves komponenst tartalmaz, ezek közül 4 alig található a természetben máshol. Ezért biztosan mondhatjuk, hogy a teafaolajnak nincs hasonló analógja.

Az egyedülálló természetes termékre jellemzőek:

 1. Fertőtlenítő. Az olaj hatóanyagai katasztrofálisan befolyásolják a bakteriális és gombás mikroflórát, elnyomják a vírusok reprodukcióját, beleértve a herpes simplex vírust.
 2. Gyulladáscsökkentő hatás. Segít megszüntetni az érintett terület bőrbetegségét és lágyrészödémát.
 3. Szárítási hatás. Felgyorsítja a kiütés felszínén lévő kéreg képződését.
 4. Elhárító fellépés. Az olajban lévő magas koncentrációjú cianol az alkohol kalibrációját eredményezi.

Az éteres kivonat aktiválja a regeneratív folyamatokat is, elősegíti a sebek gyógyulásának felgyorsulását, amelyek a herpetikus vezikulumok felszívódását követően keletkeztek. Többek között a teafaolaj a legerõsebb immunstimuláns, segít megerõsíteni az interferon termelését és aktiválja a szervezet védõmechanizmusát. A gyógyszernek nincs negatív hatása az emberi szervezetre, így gyermekeknél is alkalmazható herpesz elleni kezelésre.

A Tea Tree Oil nagyon agresszív összetevőket tartalmaz, amelyek súlyos allergiás reakciók kialakulását idézhetik elő.

Ezért a kezelést megelőzően tanácsos orvoshoz fordulni, csak egy tapasztalt szakember képes kiválasztani a legmegfelelőbb dózist, figyelembe véve a test egyedi jellemzőit és az ellenjavallatokat.

Az alkalmazás módja

A természetes termék tökéletesen szembeszáll a betegséggel a fejlődés különböző fázisaiban, de az alkalmazás gyorsabb hatása akkor figyelhető meg, amikor a herpesz a kezdeti szakaszban van. Nagyon egyszerű az éter használata. Csak egy szerszámot kell alkalmazni a pamutpárnára és csatolni kell az érintett területre. Ismételje meg, hogy ez a fajta manipuláció a lehető leggyakrabban és a nap folyamán kívánatos.

A legjobb, ha az eljárás során 5% olajat használunk, mivel egy nagyon koncentrált anyag súlyos égési sérülést okozhat. Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen bomlást alkalmazzunk 100% éter jelenlétében, a terméket olajbázisban hígítjuk. Például a terméket ugyanolyan arányban keverheti össze bármely növényi olajjal, mivel ez az olajbogyó, a tengeri tyúk és az őszibarack olaj tökéletesen illeszkedik.

A teafaolaj herpesztervezésének megkezdése előtt allergiás vizsgálatot kell végezni. Ehhez néhány csepp terméket kell alkalmazni a csukló hátulján, és egy ideig a test reakcióját követni. Ha bármilyen kellemetlen érzés merül fel a gyógyszeres kezelés során, akkor jobb megtagadni.

A betegek általában elviselik a gyógymódot. Az éter alkalmazási helyén enyhén éghet. A súlyosabb tüneti megnyilvánulások fokozott érzékenységet mutatnak az olaj komponenseire.

A természetes eredet és a bizonyítottan ártalmatlanság ellenére a teafaolajnak korlátozott használata van. A termék használata nem ajánlott a bronchiális asztmában szenvedőknek, mert éles szag támadást okozhat.

Tilos hasonló módon kezelni azokat az embereket, akik hajlamosak allergiás reakcióra. Az ellenjavallatok magukban foglalják a gyógyszer egyes összetevőinek egyéni intoleranciáját is. Különleges gondozásra van szükség az éter terhesség és szoptatás ideje alatt.

A teafaolaj a legerősebb antiszeptikus, amellyel meglehetősen rövid idő alatt megszabadulhat a herpesztől. A herpetikus fertőzés ilyen módon történő kezelése általában nem haladja meg az öt napot, és nincs nyomasztó kellemetlen betegség.

Alkalmazása teafaolaj herpesz kezelésére az ajkakon

A herpesz egy vírusos betegség, amely genetikailag hajlamos emberek számára nyilvánul meg. Sok ember teafaolajat használ a herpesztől. A legtöbb beteg először nem veszi észre, hogy ez az anyag képes jobban járni, mint a legdrágább gyógyszerek.

Bármely szakértő azt fogja mondani, hogy a herpesz kezelését nem csak külsőleg kell végrehajtani. A betegséget belülről kell eltávolítani. Ehhez számos gyógyszer van, amit az orvos ír elő. Mi a teendő a gyűlölt sebekkel és kéreggel az ajkádon? Segítenek abban, hogy elpusztítsák a teafa csodaolajat.

A vírus elleni küzdelem otthon

Amint a herpesz kiöntötte az ajkát, ne várja meg, amíg meg nem érkezik, és csúnya kéreggé változik. Érdemes felvenni a teafaolajat. A gyógyszertárban értékesítik, éterben vagy kozmetikai alapolaj formájában kapható. A herpesz esetében jobb a teafa illóolajának használata.

Az a személy, aki a szája körüli kiütésekben szenved, jól tudja, hogy a betegség hogyan kezd megnyilvánulni. A bőr csörömpöl, és úgy tűnik, éppen csak felduzzad. Ezen a ponton sürgősen gyógykezeléssel kell kezelni.

Alkalmazható pontról-pontra, egy speciális applikátorral. Ajánlatos ezt egy gyapotszövethez használni, amely biztosítja a pontos alkalmazást. Legközelebb a palackban a páciens egy új tiszta pálcát ürül, amely higiéniai okokból nagyon fontos.

Az érintett területet minden órában herpeszrel kenjen fel. Ha helyesen történik, a fájdalom nem fog megjelenni. De ha a gyűlöletes buborékok már megjelentek, akkor ez esetben teafaolaj is segít. Megakadályozza a herpesz korai érését, és nem teszi lehetővé a megfázás terjedését. Rövid ideig a buborékok eltűnnek, de azzal a feltétellel, hogy a személy kiporálja a herpesz által érintett helyeket. Különösen fontos ez az étkezés után, és lefekvés előtt a sérüléseket megfelelően kenni kell. Még akkor is, ha az égés már elhaladt, a hatás megerõsítéséhez szükség van a teafaolaj herpeszre való használatára.

Hígítsuk az illóolajat, nem éri meg. Kívánatos használni tiszta formában. Ez azt jelenti, hogy nagyon kiszáradt a bőr, ezért próbáljon meg nem érinteni az egészséges területeket, ha alkalmazzák.

Azok a tapasztalt betegek, akik ezt az olajat több éven keresztül használják a herpeszkibocsátás megszabadulására, azzal érvelnek, hogy 3-4 év után a nyálkahártyákon a hideg már nem jelenik meg.

Ez egy csodálatos olaj

A teafa Ausztráliában nő. Az üzem nevét az utazó Kuku-nak köszönhette, aki szokásos teának tartotta, és a leveleket levélként használták. Idővel a növény illóolaját kezdték használni, ami meglehetősen egyszerű és hagyományos módon érhető el. A fa levelei párolognak. Az olajat desztillációval alakítjuk ki. Most a teafaolaj elsősorban a kozmetikumokban használatos.

Miért igazolható a gyógyítás a herpesz elleni küzdelemben? Ez egyszerű. Ez az illóolaj telített olyan anyagokkal, amelyek jól gyógyítják a sebeket a bőrön. A benne lévő komponensek között:

A bőrt fertőtlenítik, és vírusellenes és baktericid hatással bírnak rá. A teafa olaj teljesen ártalmatlan. A kémiai eredetű eszközökhöz képest sikeresen alkalmazzák a sikeres kezelésben és mellékhatások nélkül:

 1. Gombás fertőzések.
 2. Vírusos patológiák.
 3. Bakteriális fertőzések.

Az olaj jó immunstimuláló szer. Hosszú használat esetén a szervezet többé nem reagál a herpesz vagy más vírusfertőzés hatásaira, állítják a tudósok. Ők voltak azok, akik 2004-ben, a teafa termékeknek a herpeszre gyakorolt ​​hatásának tanulmányozását követően, azt a hipotézist állították fel, hogy a növényi illóolaj igen előnyös egy veszélyes vírus kezelésére.

A kísérletek során friss növényi leveleket használtunk, valamint olajokat és szuszpenziót formáltunk. Különösen hatásos volt az anti-HSV-1 herpesz vírus összetevőinek hatása. Ez a fajta betegség befolyásolja a nyálkahártyákat és a száj körül lévő bőrt.

Kísérleteztek a tudósok, és megfertőztették a majmok veszélyes vírusát. A vizsgálat során lenyűgöző eredményeket értek el. Kiderült, hogy az állatok organizmusaiban a teafa hatására a vírus megsemmisült, és a különböző szervek és rendszerek károsodása felfüggesztésre került.

A teafa olaj segítségével ugyanolyan hatásos lehet sebek és vágások a bőrön. A szövetek jól gyógyulnak és gyorsulnak fel. Ha a sebek fájtak és gyulladtak, a teafának érzéstelenítő és gyulladásgátló hatása van.

Tehát egy olyan termék, mint egy teafa, régóta megalapozott a herpesz kezelésénél.

Az orvosok azt javasolják, hogy a kábítószert együtt használják a belőlük felírt gyógyszerekkel a betegség visszaesésének megszüntetésére.

Hogyan lehet megszabadulni a herpesztől a teafaolaj segítségével?

A gyenge immunitású emberek gyakran szenvednek herpesztől. Ez nemcsak sok érzést kelt a kellemetlen érzelmekben, de nem is esztétikusnak tűnik. Ezért sokan keresik a különböző megoldásokat a probléma megoldására.

És a hivatalos gyógyszerektől eltekintve, a nagymama receptjeit is segítik. Tehát a herpesz teafaolaj nagyon népszerű.

Hasznos tulajdonságok

A teafa a Myrtle család tagja. Régóta használják égési sérülések, fekélyek, vágások és apró sebek esetén. Ez a termék antiszeptikus tulajdonságainak köszönhető.

Ez az olaj számos különböző mikroelemet és különböző aktív elemeket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a következő hatásokhoz:

Ez az olaj nagyon hatásos a bőrfertőzésekben, vagy a fertőzés kialakulásának megelőzésére használható. Segít javítani a sérült szöveteket, hogy a fekélyek sokkal gyorsabban gyógyuljanak. Ezenkívül az olaj segít eltávolítani a fájdalmat és az égő érzést.

Az ilyen hatások széles körét aktívan használják, így teafaolajat adnak hozzá a kozmetikai tonik, fogkrémek, különböző krémek és egyéb testápolási termékek, köztük az intim kozmetikumok létrehozásakor. Ezért egy hasonló gyógyszer, a kényes hatásának köszönhetően genitális herpesz esetén is alkalmazható.

Fontos! Mielőtt a teafa olajat herpeszrel használná, meg kell győződnie arról, hogy nincs allergia. Nem szükséges allergéneket szedni. Egy csepp olajat csepegtethet a csuklóján vagy a könyök belső hurokján, és várhat a reakció 25-30 percig. Ha ez a hely kellemetlen érzést kelt (viszketés, bőrpír, duzzanat stb.), Akkor a kezelést azonnal le kell mosni. Ebben az esetben allergiáról beszélhetünk, ezért ez az olaj nem alkalmas a herpesz kezelésére.

Ha a teafaolajat a korai szakaszokban használják, akkor a betegségnek sem lesz ideje arra, hogy erősen megnyilvánuljon. Nos, és később - csak hozzájárulnak a gyors helyreállításhoz.

A herpeszes teaolaj megkülönböztető jegyei a következők:

 • gátolja a tünetek kialakulását és fokozatosan csökkenti azt a minimumra (és ez a betegség bármely szakaszára vonatkozik);
 • képes mélyen behatolni a bőr alá, ezért aktív harcot jelent a bőr mély rétegeiben előforduló fertőzésekkel szemben is.

A képen látható, hogy a bőr az olaj használata után 3-4 napig néz ki.

receptek

A teafaolaj sokféle módon használható. Ha helyesen alkalmazzák, szó szerint néhány nap múlva (általában 3-5) láthatja, hogy a bõrön lévõ bõr puhává válik, nem fáj, és a kiütés élesen csökken. Az olaj megakadályozza a sebek kiszáradását, ezért repedések nem keletkeznek.

A kezeléshez 5% -os megoldást kell alkalmazni, amely bármely gyógyszertárban könnyen vásárolható. Ha a koncentráció nagyobb (10%), azt minden növényi olajjal tenyésztjük 1: 1 koncentrációban. Ellenkező esetben égési sérülést okozhat.

Számos lehetőség van arra, hogyan használják a teafa a herpesztől:

 1. Egy cseppet egyszerűen egy gyapotszövetre csepegtethetsz. A sérülés erejétől függően a gyógyszert napi 1-3 alkalommal alkalmazzák.
 2. Ha a betegség elérte a buborékfázist, akkor a saját kezével keverednie kell. Az olaj mellett folyékony méz és aloe juice is szükséges. A fő összetevőt (1/2 tsp) összekeverjük a többi összetevővel (1 tsp), amíg egyenletes tömeget nem kapunk. Javasoljuk, hogy a közeg előmelegítsen egy kicsit. Ebből a célból vízfürdővel vagy akár mikrohullámú sütővel is ellátott. Alkalmazás - napi 2-3 alkalommal.
 3. A teafaolajat szójababokkal keverik (1-től 1-ig). Alkalmazás - napi 3-5 alkalommal.
 4. Ha a seb körül a bőr nagyon irritált a teafa használata után, akkor feldolgozható citromfűzel vagy kamillával. Ez megnyugtatja a gyulladást és gyorsítja a gyógyulást.
 5. Amikor a betegség nagy területeket söpört, akkor hatékony eszközöket kell használnia. A teafa kivonatot és a gerániumot egyenlő arányban keverik össze. A kapott keveréket a sérült bőrre kell felhordani, de ne dörzsölje. Alkalmazás - éjjel naponta.

Fontos! Az első alkalmazásnál készen kell állni arra, hogy az olaj kicsi legyen. Ez a reakció normális, ezért nem kell aggódnia. De ha égő érzés van, akkor ezt a gyógyszert nem szabad használni.

Legjobb a korrekciót a betegség kezdetén alkalmazni, amikor a kellemetlen érzés csak akkor jelenik meg. De amikor a papulusok már megjelentek, akkor a legtöbb esetben nem lehet gyógyszereket bevenni. De a teafaolaj segít megszüntetni a fájdalmas eróziót, amely az utolsó szakaszokban fordul elő.

Ezen receptek mellett a teafa alapú gyógyszer más olajokkal együtt is alkalmazható:

Az illóolaj herpeszből származó illóolaj, otthoni kezelés

A herpesz egy nagyon kellemetlen és csúnya fájdalom, amely a megfázás során jelentkezik. A herpesz vírus hordozói gyakorlatilag minden második személy, elvégre egyszerű belföldi helyzetekben kerülnek átadásra, amikor csókolnak, közös eszközöket használnak...

A betegség egy személy vérében él, és nem is gyanakodhat a jelenlétéről. De amint az immunrendszer meghibásodik, a herpesz azonnal megmutatkozik. Úgy tűnik, a nyálkahártyák, az ajkak és az orr, befolyásolja a nemi szervek.

Nem csak az, hogy a herpesz vírus hozza kellemetlen és kozmetikai hibák, ez is befolyásolja a pszicho-emocionális szféra egy személy, amitől ingerlékeny és szomorú, ami a depresszió.

Ráadásul az elhanyagolt formák herpesz kegyetlen viccet játszhat magával. Úgy tűnik, hogy az egyszerű herpesz súlyos szövődményeket okozhat egy személy szív-, tüdő-, vestibularis és nyirokrendszeri rendszerében.

Herpes illóolaj kezelése

A herpesz kezelésére a manifesztáció első szakaszaiban szükséges. Beszélhet orvosával, ha a hideg sebek hideg vagy más olyan betegségek, amelyek csökkentették immunitásukat. Ha úgy döntesz, hogy legyőzze ezt a vírust, azt javasoljuk, hogy kihasználja a kiváló és bizonyított népi gyógymódot a herpesz-illóolaj elleni küzdelemben.

Az olajok számos gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, segítenek a vírus elleni küzdelemben, és képesek "megelőzni" a különböző betegségek, köztük a herpesz kiküszöbölésére. Mindez azért van, mert antiszeptikus és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek számos illóolajjal rendelkeznek.

A természeti illóolaj herpesz, akkor nem csak itthon lesz megszabadulni a fájó, így is a lehető legkisebb költséggel drága tabletták és kenőcsök, amelyek nem mindig hoz pozitív hatása, és van egy csomó ellenjavallatok és a mellékhatások.

Milyen herpeszes illóolaj a leghatékonyabb?

Miután úgy döntött, hogy a herpeszet gyógyhatású illóolajok segítségével a természet ajándékaival meggyógyítja, megkérdezzük magunktól, melyik lesz hatékonyabb ebben a küzdelemben? Folklór orvoshoz fordultam.

Ha herpesz megjelenik az ajakán, akkor kihasználnia kell a teafaolajat. Az a helyzet, hogy a herpeszből az ajkán lévő teafaolaj olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint a vírusfertőzés gyors megszüntetése és a szövetgyógyulás gyorsulása.

Teafaolaj

Ez az olaj óriási előnyt jelent, és képes valódi csodákat létrehozni, miközben nem károsítja az ajkak finom bőrét. Fontos, hogy vásárolj teafaolajat a herpeszről az ajakra a tanúsított boltokban és gyógyszertárakban, hogy ne kapj olcsó, szintetikus hamisítványt.

Az érintett területek kezelésére az olajat tiszta formában vagy alapolajjal készült keverékekben lehet alkalmazni, közvetlenül az érintett területre. Az eljárás hatása a következő napon érezhetővé válik.

Mindent összevetve, a teafaolaj ötvözi az ilyen olajokat: szója, melíz, kamilla, eukaliptusz és geránium. Ezek az olajok felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat, antiszeptikus, fertőtlenítő és antimikrobiális hatásúak.

A teafaolajjal keverve az olajok hatékonysága fokozódik, és lehetővé válik a herpesz otthon történő gyors lefutása a gyógyszeres kezelés nélkül.

Fenyőolaj

A második hely a jobb oldalon a fenyőolajhoz tartozik. Végül is, a herpeszből származó fenyőolaj ismert antivirális és gyógyító tulajdonságairól.

A fenyő illóolaj alkalmazása a legjobb a megnyilatkozás korai stádiumában, mert a hiperpír elhanyagolt formájában az egy fenyőolaj használata nem elegendő.

Korai szakaszában gyorsan és egyszerűen megszabadulhat a herpesztől. Ehhez szüksége van egy pamut törlővel, meleg vízzel és fenyőolajjal. A tampont melegen kell nedvesíteni, meleg vízben, egy kis olajat kell felhordani és az érintett területre alkalmazni. Tartson néhány percig, és dobja el a törlőt.

Az ilyen akciókat naponta többször meg kell ismételni, és hamarosan észre fogod venni, hogy megszabadulsz ettől a fájdalomtól! A hatás 2-3 nap alatt érhető el.

A herpesztől származó tengeri törpeolaj

Nem kevésbé hatásos, a herpesztől származó tengeri homoktövis olajat mutatott. Gyors gyógyulási tulajdonságai miatt az olaj a bőr érintett területein dolgozik, anélkül, hogy nyomokat hagyna benne.

Tulajdonságaiban a herpesz tengeri fonott olaja hasonló a fenyőolajhoz, de kevésbé hatékonyan működik. Nem csökkentheti a herpesz formájában keletkező hólyagok terjedését.

De a herpeszvírus által károsodott szövetek gyógyulásának felgyorsítása és a páciens fertőzőképességének csökkentése érdekében tökéletes a gyermekek és a felnőttek számára. Az olaj ártalmatlan a várandós nők számára. Használható tiszta formában a herpesz által érintett bőrterületeken, 4-5 alkalommal naponta kell alkalmazni.

Fekete kömény olaj

A fekete kömény herpesz olaja tûzként fél, mert növelheti az immunitás erejét és segíthet a különbözõ betegségek, köztük a herpesz vírus elleni küzdelemben.

Ez az olaj valódi "ismerősnek" számít a betegségek, vírusok és mikrobák elleni küzdelemben, amelyek szintén arra törekszenek, hogy ragaszkodjanak a testéhez.

Az olaj sok hasznos anyagok, mint például A-vitamin (antioxidáns), E-vitamin (védi a sejtmembránokat), D-vitamin (a csontegészség), foszfor és vas, a különböző aminosavak és a flavonoidok (erősítse hajók gyulladásgátló és a gyógyulás cselekvések) és még sok más.

Az illóolaj mind a belsejéből, mind a kívülről herpesz ellen működik. Amikor elkezdi használni a fekete kömény olaj, a herpesz "meghal", és csodálhat gyönyörű bőr hiba nélkül.

Az otthoni kezeléshez szükség van egy evőkanál fekete kömény olaj reggelre, hogy megnövelje az immunitás erejét a herpesz és más betegségek elleni küzdelemben.

Az olaj tartománya nagyon széles, és az eredményeket kedveli. Teljesen energikusabbá válik, az immunitás erősebbé válik, és a fertőzés nem lesz olyan szörnyű.

A külső alkalmazás kevésbé hatékony, ellentétben az orális adagolással. De ezt a módszert tetszés szerint használhatja. Az olajat tiszta formában és meleg vízben áztatott pamut törlőruhában alkalmazhatja, a bőr érintett területeire.

Most már önnek is kiválaszthat bármilyen herpeszes illóolajat az ajkakon, az orrán és a nyálkahártyák más területein. Az összes fenti olaj nagyon hatásos.

Fontos, hogy allergiás vizsgálatot hajtson végre a kellemetlen következmények elkerülése érdekében. A herpesz kezelése során elhanyagolt esetekben a legjobb, ha orvoshoz fordul.