Melyik orvos kezeli a herpeszet: genitális, a testen, az ajkakon, a zsindelyeken

A herpesz egy vírusos betegség, amelyet bőrkiütések jelentenek. A patológia gyakori megnyilvánulása az ajkak herpeszes elváltozásaihoz kapcsolódik. De a nyálkahártyák, a belső szervek, az emberi testek rendszerei is érintettek lehetnek.

Melyik orvos gyógyíthatja a herpeszet?

A betegséget bőrhólyag-kiütések jellemzik, viszketést, fájdalmat, a jólét romlását okozzák.

A herpesz kezelését általános orvosok, szűk profilú szakemberek végzik. Az orvos választása a kiütések helyétől függ.

A herpesz fertőzés legtöbb esete nem jelent veszélyt az életre. Néha a belső szervek érintettek.

Fontos! A herpesz veszélye a terhesség alatt a nők számára, az előrehaladott korú embereknél, a gyengített immunrendszerben szenvedő betegeknél, egyidejűleg a krónikus betegségekben.

Gyakrabban a herpetikus megnyilvánulások függetlenül járulnak hozzá, további kezelés nélkül. Jobb, ha felkeresi az orvost az első jelek megjelenésekor.

Melyik orvos fogja gyógyítani a herpesz az ajkakon?

A vírusos herpeszes fertőzések gyakran befolyásolják az ajkak területét. A betegség lokalizálása nem igényel állandó orvosi ellenőrzést. Az ajkak herpeszes léziója gyulladás helyén égő, égő, viszkető, apró fekélyek megjelenése, fájdalmas érzések gyulladása. A gyulladásos folyamat a fájdalomnak és a kozmetikai hibák megjelenésének köszönhetően a betegnek kellemetlen érzést nyújt. A hólyagok spontán megnyitása után a gyulladás helyét homokká fedi, amelyek fokozatosan eltűnnek.

Figyelem! Az ismétlődő herpetikus megnyilvánulások - az immunrendszer meghibásodásának jelei, azonnali orvosi vizsgálatot, kezelést igényelnek.

A vizsgálat általános orvoshoz érkezik. Ő elvégzi a szükséges vizsgálatot a probléma gyökereinek azonosításához, megfelelő gyógyszereket ír elő az immunitás növelését célzó gyógyszerekkel, vitaminokkal. A részletes vizsgálat érdekében javasoljuk a szűk profilú szakemberek konzultációját: egy immunológus segíti a gyengített immunitás okainak azonosítását. A vizsgálatot egy dermatológus végzi.

Milyen orvosnak kell kezelnie a herpeszet a fejrészen, az arcon?

Néha a betegség hatással van az arcra, a fejre, a száj, az orr, a szemek területére. Az ilyen esetek szakértői tanácsot igényelnek:

 1. Az otolaryngológus javaslatokat fog ajánlani a herpesz kezelésére az orrban, a szájüregben. Az elindított betegség hatással van a légzőrendszerre.
 2. Ha a herpesz alakul ki a szájban, a nyálkahártyákon, a fogorvosok kezelik a kezelést. A szájüreg öblítésére, permetezésére, öntözésére előírják a gyulladásos folyamatok felszámolását. A herpetikus elváltozásokat bonyolítja a szájgyulladás, az ínygyulladás.
 3. Ha a betegség a szem területére hat, az okulistával való konzultációra van szükség. A szemészeti herpesz idő előtti kezelése súlyos szövődményekkel veszélyes, teljes vakságig.
 4. Szükség van egy neurológusra, ha a herpeszkiütés hatással van az agyra.

A herpeszvírus gyakori megnyilvánulásai szükségessé teszik egy immunológus vagy allergológus konzultációját. A szakorvos segít megállapítani az emberi szervezet immunvédelmének csökkenését.

Milyen orvosnak kell alkalmaznom, ha genitális herpeszem van?

A genitális terület herpeszes léziói károsítják a páciens életminőségét. A betegség gyakran súlyos szövődményeket okoz. A herpeszvírus fertõzi a magzatot, befolyásolja a belsõ szerveket, a szervezet rendszereit. Lehetőség van fertőzés továbbítására a munka során.

A betegség első tüneteinek megjelenése a férfi képviselői számára az urológus, andrológus konzultációját igényli. A nemi herpesz kezelésére vonatkozó ajánlásokat nőgyógyásznak adják a nőnek.

Professzionálisan a genitális herpesz terápiát dermatovenereologist kezeli, mivel a betegség a vénás betegségek kategóriájába tartozik.

A genitális területen jellemző megnyilvánulások: viszketés, égetés, gombás támadás. Az antibakteriális szerekkel történő kezelés segít a vírus elnyomásában. Az egyedi esetekben immunmodulátorok alkalmazása szükséges.

Melyik orvos gyógyíthatja az övsömlőket az emberekben?

A kórokozó Varicella-Zoster vírus herpesz okoz a szervezetben, amit övsömörnek hívnak. A betegség súlyos veszélyt jelent az emberi egészségre, veszélyezteti az életet. A herpeszes fertőzés hatással van a testrészekre, a végtagokra.

Az orvos idő előtti kezelése neuralgia kialakulásához vezet, súlyos fájdalommal, lázzal együtt. Különösen veszélyes az arc idegének károsodása.

A herpes zoster kezelését egy dermatológus végzi, aki a szükséges vizsgálatok után antibakteriális, vírusellenes, immunmoduláló terápiát ír elő.

következtetés

Ha herpetikus megnyilvánulást észlelünk, konzultálni kell egy szakemberrel, mivel a betegség előrehaladott állapota befolyásolja egy személy belső szervét.

A vírus első megnyilvánulásait általános orvos diagnosztizálja. A pácienst a szakember helyszínétől függően szakemberekkel folytatott konzultációra irányítja.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon

Melyik orvos kezeli a herpeszet

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos megbetegedés, amely gyakorlatilag minden ember életében találkozik. A herpeszvírus fertőzés tünetei égetnek, viszketnek és jellegzetes hólyagos bőrkiütést mutatnak a bőrön. Annak ellenére, hogy ez a betegség igen széles körben elterjedt hazánk lakói körében, sokan nem tudják, mikor jelezzék a herpesz jeleit, mely orvoshoz fordulhat segítségért egy ilyen probléma miatt. Szóval, melyik szakértő kezeli a herpeszet?

A terápia jellemzői

Először is, sokféle herpetikus fertőzés létezik, és leggyakrabban különböző szakemberek kezelik őket. Így az ajkak megfázása terapeuták, dermatológusok kezelik, de a genitális herpesz problémáját az urológusok, a fertőző betegségek szakemberei, az immunológusok kezelik.

Hangsúlyozni kell, hogy a legtöbb esetben gerpevirusnaya fertőzés nem jelent kockázatot az élet, hogy ugyanazok az emberek erős immunrendszerrel és tehet anélkül, orvosi kezelés egy bizonyos típusú herpesz. Bizonyos esetekben azonban a herpeszvírus fertőzés súlyos szövődményeket okoz, amelyek jelentősen rontják a betegek életminőségét. Ez a vírus különösen veszélyes a gyenge immunrendszerre nézve: azok, akik sérülést vagy műtétet szenvedtek terhes nők és idős betegek számára. Ezért ha fertőzés jelei jelennek meg, mindig konzultáljon orvosával. Pontosan - tovább fog tanulni.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A láz (vagy hideg az ajkán, vagy a lázas herpesz) országunk lakosságának több mint 80% -ánál fordul elő. A herpesz ezen formája különleges formája nem igényel - ez egy ideiglenes kozmetikai hiba, ami akkor jelentkezik, amikor a kiütés megjelenik, és megmarad, amíg a fekélyek feszülnek és a kéreg leesik. De ha az ajkak kiütések túl gyakran fordulnak elő, ez azt jelezheti, hogy csökken az emberi immunrendszer munkája és a testben lévő egyéb problémák. Ebben a helyzetben azonban érdemes egy terapeutaval konzultálni, aki tüneti kezelést választ. Az orvos más szakemberekkel folytatott konzultációra hivatkozhat, hogy meghatározza a szervezet immunállapotát és érzékelje az immunitást csökkentő betegségeket. A herpesz problémájával az ajkakon is bevehet bőrt.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A nemi szervek herpeszes fertőzése meglehetősen súlyos betegségekre utal, amelyek a férfiak és a nők intim környezetét érintik. Ezt a betegséget krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemzik. Különösen veszélyes a nemi herpesz terhesség alatt, mivel a vírus az anyától a magzatig terjedhet a terhesség vagy a szülés alatt, ami rendkívül veszélyes szövődményeket okoz, amelyek a magzat belső szerveit érintik.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a nőgyógyászával vagy urológussal. Ezenkívül megfelelő kezelést talál a dermatovenerológiai laboratóriumban. Az ilyen típusú herpetikus fertőzés terápiája olyan helyi vagy szisztémás vírusellenes gyógyszerek alkalmazásából áll, amelyek elnyomják a vírus reprodukcióját, és jelentősen csökkentik a relapsusok gyakoriságát és időtartamát. Immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és egyéb gyógyszereket is előírnak.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

Ezt a típusú vírust Varicella-Zosternek is nevezik. Ez a herpeszkosztert okozó herpetikus kórképek kategóriájába tartozik. A betegségre jellemző, hogy nagy kiterjedésű bőrkiütés jelentkezik a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpes zoster képes postherpés neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom és rosszul kezelhető.

Ha a herpetikus bőrkiütés a testen van, akkor kérjen segítséget egy bőrgyógyásztól vagy terapeutaiktól. Az orvos laboratóriumi diagnózist, egy immunológus vagy allergológus konzultációját fogja felírni, hogy azonosítsa az immunitást hátrányosan befolyásoló rejtett tényezőket, és meghatározza a kiütés okait.

A herpesz fertőzés egyéb formái. a szájban, a szem elején, a felső légutakban jelentkezik, felveheti a kapcsolatot a speciális szakemberekkel - fogorvos, szemész, ENT. Szükség esetén az orvos egy bőrgyógyászral folytatott konzultációra hivatkozik, mivel ezek a szakértők a legszélesebb körű ismeretekkel rendelkeznek a herpeszvírus fertőzésekkel kapcsolatban.

Most már tudja, hogyan kell viselkedni, ha gyanítja a herpesz, ezért gyors gyógyulást kívánunk.

Milyen orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség a világon; szinte minden ember legalább egyszer életében találkozott kellemetlen tüneteivel, például égéssel, viszketéssel és jellegzetes buborékkiütés megjelenésével. Azonban a betegség ilyen széles körű elterjedése ellenére sok beteg, aki a közeledő relapszus jeleit érezte, nem tudja, hogy melyik szakember keressen segítséget és vajon segítséget kérjen-e.

Figyeljük a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszereket

Miért nem ismerik az embereket, hogy milyen orvos menjen a herpeszre? Ez a betegség sajátosságairól szól. Először is, a herpesz fertőzésnek számos formája van, az egyszerű lélegzőktől a nemi szervektől, és leggyakrabban különböző típusú herpeszeket kezelnek terapeuták, dermatológusok, urológusok, fertőző betegségek specialistái, immunológusok. Ezenkívül véleményünk szerint a herpesz egy nem veszélyes betegség, amely önmagában megy végbe. Ennek egy része igaz: a normális immunitású betegeknél a herpesz-manifesztáció legtöbb epizódja spontán módon egy-két héten belül, és nem igényel semmilyen különleges kezelést, mint a tüneti terápiát.

Bizonyos esetekben azonban a herpeszes fertőzés súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, amelyek jelentősen károsíthatják az életminőséget és akár halált is okozhatnak. Különösen veszélyes a vírus a csökkent immunitású betegek esetében: azok, akik más krónikus betegségekben és fertőzésekben szenvednek, sérültek vagy műtéteket szenvedő betegek, terhes nők, idősek. Ezért, amikor a fertőzés jelei jelennek meg, azonnal javasoljuk, hogy azonnal megnézzük az orvost, és melyikhez - az anyagunkból megtudjuk.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A betegség epizódjainak túlnyomó többsége közönséges láz, "ajkak" - vagy más szavakkal labiális herpesz. Leggyakrabban a külön kezeli ezt a fajta herpesz nem igényel: a legsúlyosabb következményekkel, hogy hozza a legkevesebb kényelmetlenséget okoz a viszketés és ideiglenes kozmetikai hiba, amely akkor jelentkezik, ha a kiütés jelenik meg, és addig tart, amíg nem gyógyul fekélyek, ne essen le a kéregből.

Azonban a túl gyakori vagy hosszan tartó betegségcsillapítások a szervezet immunitásának és egyéb problémáinak csökkenését jelezhetik. Ezért, amikor visszaesés következik be, még mindig érdemes egy terapeutaval konzultálni. Ez segít kiválasztani a tüneti kezelést, amely megkönnyíti a betegség lefolyását és felgyorsítja a gyógyulást. Ezen felül, ha szükséges, a terapeuta végigvezeti Önt a további vizsgálatot más szakemberek, segít létrehozni az immunrendszer állapotát, érzékelni betegségek, amelyek hozzájárulnak a csökkent immunitás és gyakoriságának növekedése kiújulásának herpesz, vegye fel a kezelés valamilyen formája herpesz. A terapeuta kezelésének alternatívájaként javasolhatja a bőrgyógyász kezelését.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A genitális szervek herpeszes fertőzése súlyos betegség, melyet krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemeznek. A genitális herpesz jelentősen rontja az életminőséget az olyan személy, de különösen veszélyes betegség a terhes nők, mert lehet továbbítani az anyáról a magzatra a terhesség alatt vagy a szülés, ami rendkívül veszélyes szövődmények, amelyek befolyásolják a belső szervek a magzat.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha kapcsolatba lép egy nőgyógyász vagy urológus; Ezenkívül megfelelő kezelést lehet választani a dermatovenerológiai laboratóriumban. Bármi legyen az orvos vagy kezelésére genitális herpesz, jellemzően terápia használata a helyi vagy szisztémás vírusellenes szerek, amelyek elnyomják a replikáció (szaporodás) a vírus, és jelentősen csökkenti a gyakoriságát és a relapszusok időtartamára. Emellett immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és más gyógyszereket is fel lehet használni.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

A Varicella-Zoster vírus, amely szintén a herpeszvírusok kategóriájába tartozik, rendkívül veszélyes betegséget okoz: herpes zoster. Jellemzője a törzs nagy részének előfordulása a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpesz zoster képes postherpetikus neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom (neuralgia) és rosszul kezelhető.

Csakúgy, mint a szájszárazság herpesz esetében, a herpetikus bőrkiütés megjelenése a testre a dermatológus vagy a terapeuta kapcsolatba hozásának oka lehet. Laboratóriumi diagnózist írhat elő, egy immunológussal vagy egy allergiával konzultálhat, hogy azonosítsa azokat a rejtett tényezőket, amelyek hátrányosan befolyásolják az immunitást és meghatározzák a kiütés okát.

A herpetikus fertőzés egyéb formái

A herpeszvírus fertőzések egyik fő jellemzője, hogy képesek befolyásolni a különböző szöveteket és testrendszert. Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszről a szájban, a szem elején, a felső légutakban? Általában az elsődleges vizsgálatot szakember - szemész, fogorvos, ENT végzi. A feltételezett herpeszes jellegét tévő tünetek, hogy egy orvos, egy szakember fogja irányítani, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász, mivel ezek a szakemberek, hogy a legszélesebb körű ismerete tekintetében herpeszvírus fertőzések. Rendkívül fontos, hogy a herpetikus fertőzést a lehető leghamarabb felismerjék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket a komplikációk kialakulásának gyors visszaszerzésére és megelőzésére.

Herpesz az ajkakon

Az első típus herpeszes megnyilvánulása mindenki számára ismerős. Fájdalmas sebek az arcon fordulnak elő a stresszes helyzetekben a szervezet számára: megfázás, hosszabb ideig tartó légúti betegség, a csökkenés immunitást. A viszketés, a gyulladás, a fájdalom szindróma néhány héten keresztül megy keresztül, de a herpeszvírus nem megy el. Ő „elrejti” a arcidegek Végkövetkeztetéseiről e kedvező feltételeket aktiválja, ismét így jelenléte csúnya hólyagok.

Herpes okai

Lehetséges, hogy a herpesz olyan személytől származik, aki látens (latens) állapotban van. A fertőzés közvetlen érintkezésbe kerül a vírus aktív formájának hordozójával. A legszomorúbb az a tény, hogy az emberi testbe behatolva a vírus örökre ott marad. A herpesz gyógyítása lehetetlen, csak egy nem fenyegető látens állapotba vezetheti vissza.

A herpesz átadásának fő módjai:

 • Kapcsolatút (csókok, kézfogások);
 • Háztartási tárgyak révén;
 • Levegő-cseppek (kevésbé);
 • A nyálkahártyák, a légzőrendszer, a nemi szervek.

A herpesz vírus aktiválódik nem csak a nedves és szeles szezonon kívüli időszakokban kitörése légzőszervi megbetegedések, hanem a forró évszak, amikor érintkeznek hő és hirtelen túlmelegedés esetén hipotermia (közben úszás, például). Elhelyező sebek a száj képezhető egy nap és egy hosszú zavarta káros tünetek birtokosa aktív vírus. Vagyis várható, hogy a vírus megjelenése csökkenhet a testellenállás alatt.

tünetek

A vírus jelentős jelek nélkül reprodukálódik. Tünetei az érzelmi és fizikai stressz következtében jelennek meg:

 • A viszketés, viszketés, enyhén duzzanat az ajkakon. Körülbelül egy nap ez a jel figyelmezteti a vizes hólyagok közelgő megjelenését;
 • Hólyagok. Kis, koncentrált, folyadékkal töltött formációk. Leggyakrabban az ajkak külső szélén, a nasolabális térben jelenik meg. Az ajkak belsejében herpesz jelenhet meg. Ha a buborékfólia megsérül, akkor a hely még fájdalmasabb lesz, a sebtől folyadék folyik;
 • Hegesedés. Az érintett terület végül ropogósodik.

Olvassa el: Ékszerek ezüstből

Az első kitörése herpesz körében nemrégiben fertőzött személy is elég súlyos, akkor kísérheti láz, megnagyobbodott nyirokcsomók, izom- és fejfájás.

Kisgyermekeknél a vírus gócai többek lehetnek. A sebek a szájon belüli nyálkahártyán, az arcon, a szem körül láthatóak.

A vírus aktiválódik, és néhány kozmetikai eljárás után, például néha herpeszre van szájüregedés után.

Milyen orvoshoz kell fordulnom?

Félve a betegség első megnyilvánulásaitól, az emberek kezdik elgondolni, hogy milyen orvos kezeli a herpeszet az ajkán. Globális értelemben az orvos virológus. Azonban, hogy tanácsot adjon a megelőzésről, életmódról, gyógykezelési rendet írjon le, az orvos lehet terapeuta vagy bőrgyógyász. Hogyan kell megfelelően kezelni a herpeszet a gyermekeknek, mondja el a gyermekorvosnak.

Herpesz kezelése

Az aktív herpesz alakulása az ajkakon két hetek után történik, ha nem alkalmazzák a terápiát. De tudnunk kell, hogyan kell kezelni a herpeszet az ajkán, hogy csökkentse az aktív forma idejét. Ne várjon vörös dagadt sebek megjelenését, és vezesse vissza a vírust a viszketéshez és a világos bőrpírhoz.

A herpesz kezelésére szolgáló vírusellenes szerek kenőcsök és tabletták formájában állnak rendelkezésre. A herpesz gyors kezelésére jobb összetett intézkedések alkalmazása. A külső és belső források, a hagyományos és a hagyományos gyógyszerek hatásos felhasználása csökkenti a herpeszérgek előfordulási gyakoriságát az arc felületén.

A herpesz kezelésére felhasznált antivirális szerek vény nélkül kaphatók a gyógyszertárakban. Íme néhány közülük:

 • Zovirax. Ezt krém formájában alkalmazzák. Érinti a vírus szaporodási folyamatát. Beteg sejtekbe kerül, anélkül, hogy megérintené az egészségeseket.
 • Panavir. Az orosz tudósok széles spektrumú előkészítést fejlesztettek ki.
 • Az aciklovir. Tabletta, kenőcs formája és oldat a vénába történő infúzióhoz.
 • Valtrex. Herpes simplex kezelése és megelőzése.
 • Erazaban. Az egyik legfrissebb gyógyszer. Korlátozza a vírus bejutását a sejtekbe.
 • Fenistil pencivir. Megakadályozza a vírus szorzását, csökkenti a fájdalmas érzéseket.

Olvassa el: Ékszerek lányoknak

Az alternatív gyógymód elsősorban a relapsusok gyakoriságának megelőzését és csökkentését foglalja magában. Ehhez anti-stressz tinktúrákat és balsamokat, citromkivonatot tartalmazó krémet, immunstimuláló szereket használnak. A menüben gyakran fel kell tüntetni a tengeri halakból, tengeri moszatból, hüvelyesekből, pulykaételekből származó ételeket. Néhány technika javasolja a jóga gyakorlását.

megelőzés

Jobb, ha egy betegnek korlátozni kell a kapcsolatot a hozzátartozókkal, különösen a csókot elkerülve, egy edény, higiéniai cikkek használatával. Íme néhány óvintézkedés:

 • A folyadékkal töltött hólyagokat meg kell védeni a károsodástól (a vírus gyakran terjed ezekből a nedves kivonatokból);
 • Ne érintse meg a szemeket, a nemi szerveket, miután megérintette a gyulladt területeket;
 • Ne ossza meg a használati tárgyakat másokkal;
 • Kizárja a smink használatát a betegség időtartamára;
 • Gyakran mossa meg a kezét.

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség a világon; szinte minden ember legalább egyszer életében találkozott kellemetlen tüneteivel, például égéssel, viszketéssel és jellegzetes buborékkiütés megjelenésével. Azonban a betegség ilyen széles körű elterjedése ellenére sok beteg, aki a közeledő relapszus jeleit érezte, nem tudja, hogy melyik szakember keressen segítséget és vajon segítséget kérjen-e.

Figyeljük a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszereket

Miért nem ismerik az embereket, hogy milyen orvos menjen a herpeszre? Ez a betegség sajátosságairól szól. Először is, a herpesz fertőzésnek számos formája van, az egyszerű lélegzőktől a nemi szervektől, és leggyakrabban különböző típusú herpeszeket kezelnek terapeuták, dermatológusok, urológusok, fertőző betegségek specialistái, immunológusok. Ezenkívül véleményünk szerint a herpesz egy nem veszélyes betegség, amely önmagában megy végbe. Ennek egy része igaz: a normális immunitású betegeknél a herpesz-manifesztáció legtöbb epizódja spontán módon egy-két héten belül, és nem igényel semmilyen különleges kezelést, mint a tüneti terápiát.

Bizonyos esetekben azonban a herpeszes fertőzés súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, amelyek jelentősen károsíthatják az életminőséget és akár halált is okozhatnak. Különösen veszélyes a vírus a csökkent immunitású betegek esetében: azok, akik más krónikus betegségekben és fertőzésekben szenvednek, sérültek vagy műtéteket szenvedő betegek, terhes nők, idősek. Ezért, amikor a fertőzés jelei jelennek meg, azonnal javasoljuk, hogy azonnal megnézzük az orvost, és melyikhez - az anyagunkból megtudjuk.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A betegség epizódok túlnyomó többsége a szokásos "láz", a "hideg" formája az ajkán - vagy más szavakkal a lázas herpesz. Leggyakrabban a külön kezeli ezt a fajta herpesz nem igényel: a legsúlyosabb következményekkel, hogy hozza a legkevesebb kényelmetlenséget okoz a viszketés és ideiglenes kozmetikai hiba, amely akkor jelentkezik, ha a kiütés jelenik meg, és addig tart, amíg nem gyógyul fekélyek, ne essen le a kéregből.

Azonban a túl gyakori vagy hosszan tartó betegségcsillapítások a szervezet immunitásának és egyéb problémáinak csökkenését jelezhetik. Ezért, amikor visszaesés következik be, még mindig érdemes egy terapeutaval konzultálni. Ez segít kiválasztani a tüneti kezelést, amely megkönnyíti a betegség lefolyását és felgyorsítja a gyógyulást. Ezen felül, ha szükséges, a terapeuta végigvezeti Önt a további vizsgálatot más szakemberek, segít létrehozni az immunrendszer állapotát, érzékelni betegségek, amelyek hozzájárulnak a csökkent immunitás és gyakoriságának növekedése kiújulásának herpesz, vegye fel a kezelés valamilyen formája herpesz. A terapeuta kezelésének alternatívájaként javasolhatja a bőrgyógyász kezelését.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A genitális szervek herpeszes fertőzése súlyos betegség, melyet krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemeznek. A genitális herpesz jelentősen rontja az életminőséget az olyan személy, de különösen veszélyes betegség a terhes nők, mert lehet továbbítani az anyáról a magzatra a terhesség alatt vagy a szülés, ami rendkívül veszélyes szövődmények, amelyek befolyásolják a belső szervek a magzat.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha kapcsolatba lép egy nőgyógyász vagy urológus; Ezenkívül megfelelő kezelést lehet választani a dermatovenerológiai laboratóriumban. Bármi legyen az orvos vagy kezelésére genitális herpesz, jellemzően terápia használata a helyi vagy szisztémás vírusellenes szerek, amelyek elnyomják a replikáció (szaporodás) a vírus, és jelentősen csökkenti a gyakoriságát és a relapszusok időtartamára. Emellett immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és más gyógyszereket is fel lehet használni.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

A Varicella-Zoster vírus, amely szintén a herpeszvírusok kategóriájába tartozik, rendkívül veszélyes betegséget okoz: herpes zoster. Jellemzője a törzs nagy részének előfordulása a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpesz zoster képes postherpetikus neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom (neuralgia) és rosszul kezelhető.

Csakúgy, mint a szájszárazság herpesz esetében, a herpetikus bőrkiütés megjelenése a testre a dermatológus vagy a terapeuta kapcsolatba hozásának oka lehet. Laboratóriumi diagnózist írhat elő, egy immunológussal vagy egy allergiával konzultálhat, hogy azonosítsa azokat a rejtett tényezőket, amelyek hátrányosan befolyásolják az immunitást és meghatározzák a kiütés okát.

A herpetikus fertőzés egyéb formái

A herpeszvírus fertőzések egyik fő jellemzője, hogy képesek befolyásolni a különböző szöveteket és testrendszert. Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszről a szájban, a szem elején, a felső légutakban? Általában az elsődleges vizsgálatot szakember - szemész, fogorvos, ENT végzi. A feltételezett herpeszes jellegét tévő tünetek, hogy egy orvos, egy szakember fogja irányítani, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász, mivel ezek a szakemberek, hogy a legszélesebb körű ismerete tekintetében herpeszvírus fertőzések. Rendkívül fontos, hogy a herpetikus fertőzést a lehető leghamarabb felismerjék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket a komplikációk kialakulásának gyors visszaszerzésére és megelőzésére.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon vagy a szájban?

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Kinek a kezelésére a herpesz?

A kérdésre adott válasz, melyik orvos kezeli a herpesz, az alábbiaktól függ:

 • milyen típusú vírus a fertőzés történt;
 • a külső megnyilvánulások lokalizációjának helye;
 • a betegség "elhanyagolásának" mértéke.

„Fever” az ajkán - a leggyakoribb, de nem az egyetlen megnyilvánulása HSV-1, de sok ismerős és veszélyesebb tüneteket, amely esetben a ismeri a nevét, a kezelőorvos herpes bizonyos típusú lehet nagyon fontos az egészsége, sőt az élet. Minél gyorsabban alkalmazzák a helyes kezelést, annál nagyobb valószínűséggel kerülik el a herpeszvírussal való fertőzéssel járó sok komoly következményt.

A herpesz kezelésének legfrissebb módjáról itt olvashatsz ITT.

Melyik orvos kezeli a herpesz megnyilvánulását az emberi szervezetben?

Figyelembe véve a fertőzéstípusok sokféleségét és a lehetséges helymeghatározás helyét egyetlen kérdésre, amelyre az orvos meggyógyítja a herpeszvírust, nincs.

 1. Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon? Tájékoztatni, mit kell tennie a vírus legegyszerűbb és legközvetlenebb megnyilvánulásával a szokásos körzeti terapeuta számára. Ajánlása tartalmazza a közvetlenül kenőcsöket vagy pirulákat, felgyorsítja a helyreállítási folyamatot, valamint az immunitás fenntartására szolgáló eszközöket.
 2. Melyik orvos kezeli a herpeszet a szájban? Szintén a terapeuta, akit anginás esetekben kezelnek a szájüregben terjedő vírus okozta. Ha a herpesz ilyen mozgása szájgyulladást vagy fogínygyulladást okozott, tanácsos konzultálni a fogorvosral, de a fő kezelés még mindig hatáskörrel bír a terapeuta vezetésére. Nagy kiterjedésű patológiák és gyakori visszaesések esetén az immunológus, tk. a vírus ilyen viselkedését súlyos problémák okozhatják a szervezetben a HIV-vel szemben.
 3. Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet? A válasz két lehetőség közül választhat. Ha a kérdés, melyik orvos kezeli a herpeszet férfiakban, akkor urológust vagy andrologist kell látnia. Egy nőnek meg kell látogatnia egy nőgyógyászot is. Az 1. és 2. típusú vírusok külön kategóriája, ebben az esetben már a dermatovenereológus választ arra a kérdésre, hogy melyik orvos kezeli a genitális herpeszet.

Melyik orvos kezeli a herpeszet gyermekekben? Kihez fordulnom kell, ha a baba herpeszes

Természetesen nem kell kétségbe vonni, és először meg kell látogatnia egy járóbeteg gyermekorvosát. Általános szabály, hogy a fertőzés korai szakaszában nem veszi észre a kiütés a gyermek egyszerűen lehetetlen, mert ez nem okoz kényelmetlenséget, és a terápia használata elegendő egyszerű eszközökkel, amelyek ismert gyermekorvos. Lehetséges továbbá, hogy nem szükséges megkeresni, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet gyermekekben, mivel az éretlen szervezetre jellemző más betegségek hasonló tüneteket mutatnak. A herpesz elsődleges fertőzése közönséges hidegnek tűnhet. De ne rohanjon bele a független kezelésbe. Ne légy lusta olyan teszteket készíteni, amelyek bizonyítják a betegség virális természetét. Csak ezután lehet helyes és megfelelő kezelést végezni, ami pozitív eredményt ad.

Melyik orvos kezeli a herpesz bizonyos típusát?

A belső szervek herpeszét kezelő orvos a tünetek szerint határozza meg a betegséget. Feladata a vírusfertőzés típusának jellemzése és a kezelés elrendelése. Adjon egy szakvéleményt egy helyi terapeuta látogatásához. Az a tény, hogy a herpesz képes más krónikus betegségekre maszkolni, ami sok szempontból nehezíti a diagnózist. Melyik orvos kezeli a herpeszet a testen? Természetesen egy bőrgyógyász. Ez az egyetlen válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos meggyógyítja a herpesz zostert, valamint a fertőzés hideg fertőzéseit, amelyeket nem normális helyeken kiütések jelentenek. A vírus legveszélyesebb típusát - szemészeti - gyakran a hétköznapi hideg tüneteinek tekintik, de jelentős károkat okozhat. Ésszerű, hogy a klinikánál a szem herpeszét kezeljük, és semmiképpen se hagyjuk a hagyományos gyógymódot. Az ilyen típusú betegségek szövődményei nem csak látáskárosodást okozhatnak, hanem teljes vakságot is okozhatnak.

Speciális klinika a herpesz kezelésére Moszkvában

Fontos megérteni, hogy a vírus teljesen lehetetlen levezetni a szervezetben - valójában csak írja be azt az alvó fázisban, amelyből fog megjelenni az esetben egy új kapcsolatot egy hordozót vagy legyengült immunitás. A hosszú távú remisszió eléréséhez szükség van a modern és időszerű kezelésre, amelyet orvosi központunk kínál. Csak a külföldi kiváló minőségű készítmények állnak rendelkezésre, amelyek kiváló eredményeket mutattak mindkét típusú herpes simplex kezelésében. Különleges ajánlat azok számára, akik a 3. típusú herpesztől szenvednek. A technika által kifejlesztett Dr. Imanbaev alapján hosszú távú vizsgálatok az amerikai professzor altatóorvos a világ minden tájáról alapján az egyéni hozzáállás minden beteg kórtörténetét. Az exkluzív idegen gyógyszerek, egyedülálló gyógymódok, amelyeknek analógjai nincsenek Oroszországban, valamint az egészségügyi személyzet gondja és figyelmessége lehetővé teszi a herpesz megszabadulását. Megjegyezzük, hogy a kezdeti lépés könnyen támadható korrekció, így nem „fut”, és várja a betegség szövődményei. Regisztráljon a herpesz kezelésére Dr. Imanbaev klinikájában Moszkvában. Ez az alkalom arra, hogy könnyen megtalálja a tapasztalt szakembert és legyőzze a herpeszet.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

A herpesz egy fertőző betegség, amely elsősorban az ajkak kitörésével jár, és szokásosan "hidegnek" nevezik. A vírus manifesztációja azonban meglehetősen változatos. Az arcon vagy a testen, a szemen vagy a genitális területen bőrkiütések jelentkezhetnek. A vírus még kiütések formájában is megjelenik a szájban. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy ilyen jól ismert gyermekkori betegség, mint a csirkehimlő, szintén "herpetikus lényeg". A lenyelés után a vírus bármely "kedvező" időben megnyilvánulhat. Így válaszolni a kérdésre, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet, egyértelműen válaszolni nem fog megjelenni. Talán még több orvos is lehet. A betegség aktiválódási helyétől függ.

A kezelés hiányából eredő szövődmények

A herpeszet kísérő tünetek a következők:

 • vannak kiütések a hólyagok formájában;
 • ezeken a helyeken érezhető viszketés, fájdalom, rángatózás;
 • az általános állapot romlik, esetleg a hőmérséklet emelkedése.

A herpeszet mindenfajta vírusos betegségként kell kezelni, teljes felelősséggel. A patológia számos komplikációhoz vezethet:

 1. Az arcon megjelenő vírus, amely megérinti az ajkakat, az orrát vagy az állát, okozhat meningitist (az agyi membránok gyulladása).
 2. Az övsömör, melynek megnyilvánulása herpesz okozza, a posztterpés neuralgia kialakulását idézheti elő. A betegség majdnem gyógyíthatatlan.
 3. A bárányhimlő miatt, amely felnőttkori állapotba kerül, encephalomyelitis alakulhat ki. Ezzel a betegséggel egyidejűleg hat az agy és a gerincvelő. Emellett a bárányhimlő egy felnőttnél, kivéve a súlyos szivárgást, más súlyos szövődményeket okozhat. Emiatt ajánlott a gyermekkori fertőző patológiát túlélni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csirke pox nagyon fertőző betegség. Amikor kialakul, az orvost be kell hívni a házba.

Amikor a terapeutára utal

A szájban lustán herpesz vagy más, kissé lüktető láz formájában a betegség a betegség kimutatásának mintegy 80% -ában nyilvánul meg. Ebben az esetben a lézió helye nemcsak a szájüveget és a gyötrelmet, hanem fájdalmas érzeteket is okoz, amelyek állandó kényelmetlenséget okoznak. Leggyakrabban nincs szükség különleges kezelésre. Az újonnan megjelenő buborékok önállóan törtek ki, helyükön kis fekélyek képződnek, amelyeken szárításkor kéreg jelenik meg. Rövid idő elteltével eltűnik.

Olyan esetekben, amikor az ajkak kiütések nem tartanak sokáig, vagy a hólyagok rendszeresen újra megjelennek, szakemberekkel kell kapcsolatba lépni. Ebben az esetben a válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkán, egyértelmű: meg kell menni a helyi terapeuta. Miután a diagnózis felírták a kezelést. Leírható nem csak tabletták vagy intravénás készítmények, hanem komplexek a vitaminok és a fitopreparations.

A diagnózis feladata a tesztek leadása. Szükségesek az exacerbációk okainak azonosítására. Nem számít, hogy melyik orvos fogja ellátni a kinevezést kezelésre. Minden szakember látogatása során elemezni kell. Ez annál is inkább szükséges a belső szervek vírusának vereségének kimutatásában.

Figyelembe kell venni, hogy ha kétségei merülnek fel, hogy milyen orvos forduljon, akkor először a terapeutához kell mennie. Ez annál is inkább sürgős, ha át kell kérned egy másik orvost. Ugyanakkor a terapeuta által végzett elsődleges vizsgálat során nem szabad visszatartani a betegségre vonatkozó további információkat, beleértve az időszakos exacerbációkat.

Ha genitális herpeszre van szükség, konzultáljon egy vénorvos vagy egy bőrgyógyász?

A genitális herpesz gyakran előforduló szexuális élet miatt következik be. Ebben az esetben lehetetlen megjósolni a fertőzés pillanatát. Ha ez megtörténik, bármikor megjelenhet. Olykor, amikor a vírus "kegyes idők" lesz, fájdalmas és viszkető kiütések formájában fog megjelenni a nemi szervekben. Néhány esetben azonban tünetmentesen manifesztálódik. A vesicles nem viszket és nem fáj.

Mivel a betegség szexuális úton terjed, az a kérdés, hogy melyik orvost kell kezelni a herpesz esetében logikus - a vénorésznek. Ezt a szakembert azonban csak akkor kell elküldeni, ha szükséges tanácsadáshoz. Az ilyen betegség kezelése nőknél nőgyógyász, és a férfiak terápiáját egy urológ végzi.

A betegség ezen formájával gyakran felrobban a buborékok a ruhák dörzsölése miatt. A higiénia be nem tartása esetén másodlagos fertőzés következik be. Ebben az esetben prosztatagyulladás vagy gyulladás kialakulása a petefészkek, petefészkek, cystitis vagy pyelonephritis esetén.

Az ilyen szakemberekkel való kezelést kenetet és vért adományozva írják elő. A genitális herpesz öngyógyítása tilos, mivel a szövődmények teljesen váratlanok lehetnek.

A kerületi terapeuta elsődleges látogatása során a betegeket gyakran a bőrgyógyásznak ajánlják tanácsért. Ez az orvos nagyszerű képességekkel rendelkezik a herpesz kezelésében, így előírhatja a megfelelő kezelést.

Amikor a fogorvoshoz és az otolaryngológushoz fordulnak

Azonban néha a betegség a szájüregen kívül a szájat és a légzőrendszert is befolyásolja. Ebben az esetben nem fog tudni ellátni az otolaryngológussal.

Szükség van egy szemészre

Ebben a tekintetben azoknak a betegeknek, akik egy betegségben szenvedtek, évente kétszer vizsgálatot kell végezni szemész szakorvosától.

És hol van az immunológus?

Bizonyos esetekben a páciens allergénre utal. Ez azért szükséges, hogy azonosítsunk néhány olyan rejtett problémát a szervezetben, amely befolyásolja az immunrendszer működését.

Néha a betegség kezelésében a homeopátiás gyógyszerek lényeges segítséget nyújtanak. A kinevezésüket homeopata végzi. Az ilyen alapokkal való kezelés hosszú, azonban az elengedés időtartamának meghosszabbítása miatt pótolhatatlanok.


Ha kétségei merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy melyik orvosnak kell mennie a herpeszhez, forduljon a terapeutahoz. Számos esetben ez a szakember egyedül segítheti a beteget abban, hogy megállítsa a kellemetlen herpetikus megnyilvánulások kialakulását.

Mi a herpesz kezelésére szakosodott orvos?

A herpesz kezelésére szakosodott orvos szakterülete a kiütések helyétől és a vírus típusától függ. Például, ha a nemi szervek érintettek, vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel a vénás osztályon, míg az immunológus gyakrabban foglalkozik az arc herpeszével.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Ha a páciensnek magas a visszaesése, akkor látnia kell egy terapeutát. A megfelelő orvoshoz ad útmutatást, ha a diagnózis előzetes vizsgálat nélkül egyértelmű. Mindazonáltal a vírus manifesztációi minden esetben gondos diagnózist igényelnek, beleértve az antitestek specifikus tesztjeit.

Az arcon

Ebben az esetben a herpesz megjelenése az immunvédelem gyengülésének tulajdonítható, ezért a problémát egy immunológusnak kell kezelnie.

Ez az orvos részletes vizsgálatot fog végezni a későbbi kezeléssel, ami csökkenti a relapszus valószínűségét. Ezenkívül segít a szervezet védelmi funkcióinak javításában és megfelelő ajánlásokban.

A beteg egy dermatológust is meglátogathat. Ez az orvos specializálódott a bőrrel kapcsolatos bármilyen problémára, beleértve a kiütéseket, amelyeket vírusfertőzés okozott. Szükség esetén a szakember egy másik orvosra hivatkozik, ha a betegség átjutott a szövődmények színpadára. A páciensre vonatkozó általános tanácsadást terapeuta vagy gyermekorvos adhatja meg, ha a gyermek fertőzött a vírussal.

Az ajkakon

Ez a fajta herpesz, valamint a kiütés az arcon, ritkán van szükség a szakorvosi beutalás, ha nem beszélünk a gyermekek és a terhes nők, vagy a beteg nem tapasztal súlyos rosszullétet. Ahhoz, hogy szakképzett segítséget kaphasson, elmehet egy immunológus, fertőző orvos, terapeuta vagy bőrgyógyász. A gyermekorvos is segíthet, ha kis beteg. A felsorolt ​​orvosok herpesz kezelést végeznek, ezért ha van lehetőség arra, hogy közvetlenül a szükséges szakemberhez forduljanak, nem szükséges megtagadni.

A nemi szerveken

A herpeszvírus fertőzés a nemi szerveken a 2. típusú herpesz fertőzést jelzi. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépnie egy megfelelő profilú orvosral, mivel a terapeuta és a bőrgyógyász nem végez hasonló patológiákat.

A genitális herpesz esetén a következő orvosokkal lehet kapcsolatba lépni:

 • urológus - férfiaknál;
 • nőgyógyász - nőknél;
 • bőrgyógyász.

Abban az esetben, ha az intim zónában a nemi herpeszet orálisan érintkezésbe hozzák, otolaryngológusra van szükség, mivel ez a fajta fertőzés speciális kezelést igényel.

A testen

A herpeszkiütés a szervezetben a herpesz zoster egy formája, amely befolyásolja az idegrostokat. A vírus ezen formájával forduljon a helyi orvoshoz (terapeuta), bőrgyógyászhoz vagy dermatovenerológushoz, aki a beteget a fekvőbeteg kezelésre utalja. Komplikációk esetén a herpesz herpeszes idegrendszeri formája miatt a Zosternek szüksége van egy neurológus segítségére.

A szájban

Vírusos kiütés a szájban már egy fogorvos, és a vereség a torok ajánlásokat adhat audiológus. Diagnózis bonyolítja a specifikus tünetek formájában fekélyek és fájdalmas nyelés, így az orvosok gyakran írnak fel konzultáció különböző szakemberek: immunológus, allergológus és bőrgyógyász.

Ritka fertőzéses megnyilvánulásokkal

Kivételes esetekben az orvosok úgy ítélik meg, hogy a belső szervek, beleértve a szemeket és az agyat is, meghiúsulnak. A felnőttek körében ilyen diagnózist találtak a rendkívül gyenge immunitású és HIV-es betegeknél. A gyermekek gyakran szemészeti herpeszesek. Így az orvos szakosodása a bonyolult fertőzés lokalizációjától függ. Lásd a következő orvosokat:

 • szemész (szemkárosodással);
 • terapeuta;
 • immunológus;
 • a neuropathologist;
 • ENT.

Ki kezeli a herpeszet és milyen orvos?

A herpesz vírusos betegség, amely behatol a sejtbe, és gyulladásos reakciót okoz a felső légúti traktus bőrén és nyálkahártyáján, beleértve az orrot, a szájat és a torkot. Sokan szenvednek a herpesztől és nem tudják, hogyan kell kezelni ezt a vírusfertőzést, és melyik orvoshoz kell fordulni. Ebben a cikkben megismerheti, ki kezeli a herpeszet a szakemberektől, hogyan és mit segíthet ez a személy.

A herpeszvírus kezelésére szakemberek

Ha túléljük a herpeszvírussal való konzultáció kérdését, meg kell vizsgálni a tünetek tüneteit a szervezetben. Az érintett bőrterület lokalizálása a fő tényező, amely megmondja, hogy melyik orvoshoz kell fordulnia:

 1. A bőrgyógyász választása meglehetősen logikus a "hideg" herpesz esetén az arcon és a test más részein, vagy a zsindelyeken.
 2. Ha genitális herpeszről van szó, a nőknek fordulniuk kell a nőgyógyászhoz és a férfiakhoz az andrológushoz vagy az urológushoz.
 3. Veszélyes probléma az ophthalmoherpes, ami befolyásolja a szemgolyót. A betegség súlyos fejlődése esetén vaksághoz vezethet. Az ophthalmoherpes diagnózisát orvos-terapeuta készítheti, de a diagnózis és a további kezelés megerősítéséhez a pácienst az oculist-nak kell elküldeni.
 4. Ha a herpesz a szájában van, és a lokalizációja a fogak között van, akkor lépjen kapcsolatba a fogorvosával.
 5. Ha herpeszes gyulladás van az ajkán, akkor kapcsolatba léphet a terapeutaval.

Emellett emlékezzen arra, hogy van egy orvos, aki segít megismerni és leküzdeni a betegség okait, és ez egy orvos-immunológus, az irányt, amelyre a terapeutától kap. A csökkent immunitás a vírusok aktiválódásának egyik fő oka, ezért az erre a célra szolgáló szakember kiválasztja azokat az eszközöket, amelyek javítják a szervezet védelmi rendszerének hangját.

A nők számára a nőgyógyász idejében tett látogatás normális lesz, ha aggódnak, hogy fertőzhetnek a vírussal. Ez a betegség önmagát álcázza, vagy nincsenek tünetei, és nehéz lesz gyógyítani, ha hosszabb ideig nem konzultáltak egy nőgyógyászral, és a betegség előrehaladt.

Fontos! Érdemes emlékeztetni arra, hogy a nem védett kapcsolattal átadott betegségek vizsgálatának vizsgálata normális jelenség, amelyet nem szabad elfelejteni, mert a herpesz kísérheti az ilyen betegségeket.

Cím a terapeutának

Sokan aggódnak attól, hogy egy általános orvos, mint terapeuta nem tud segíteni olyan betegségben, mint az herpesz az arcon, vagy övsömör és egyéb vírusfertőzés. Érdemes emlékezni arra, hogy a terapeuta, ha szükséges, mindig irányítani fogja a szűk szakembert a probléma megoldására. Gyakran előfordul, hogy egy személy zavarta a herpesz belső szervek, amelyek tünetei gyakran összetett maszkok a krónikus jellegű belső szervek betegségeihez. Abban az időben, amikor meglátogat egy beteg orvos beszél csak egy általános képet, és elrejteni az éles fájdalom, visszatérő akut, az orvos nem tudja a beteget objektív diagnózisa, és a kapott kezelés elromlik, melynek eredménye szintén nem követnek semmilyen.

Milyen orvos fog alkalmazni az 1. vagy a 2. típusú herpeszre? - Ha biztos vagy benne a diagnózisban, akkor a tünetek irányításával vagy a terapeuta látogatása előtt érdemes meglátogatni a dermatoveneroiust. Ennek a szűk profilnak a kiválasztása annak a ténynek köszönhető, hogy a vírusfertőzés mindkét verziója keresztben átvihető, ami elősegítheti a herpes simplex vagy akár a torok kialakulását. Ezenkívül speciális vizsgálatokat és vizsgálatokat kell végezni annak megállapítására, hogy mely típusú herpeszek tudják, melyik útra kell menniük, és milyen kezelést kell alkalmazni a herpesz elleni küzdelemre.

Abban az esetben, ha egy személy nem érti, hogy mi az ő formája és típusa herpesz, vagy a betegség tüneteinek mögött más krónikus betegségek, és felmerül a kérdés, hogy milyen orvos herpesz - meg kell látogatni a terapeuta.

Ez orvos azonosítására és osztályozására nyílt vagy látens formában a betegség, ha nem elrejteni tőle információt súlyosbodásával és egyéb tünetek, hogy úgy érzi, az orvos nem tudta megállapítani, mert a hiányzó külső megnyilvánulása.

Ne feledje, ha nem tudja, melyik orvos kezeli a herpeszet, akkor forduljon egy generalistahoz, mert ha egy szűk szakemberhez fordul, akkor ez nem garantálja a gyógyulás legrövidebb útját.

Melyik orvos kezeli a herpeszet és mikor kezeli?

A herpesz vírus fő jellemzője abban rejlik, hogy hosszú ideig lehet a testben, de nem érezheti magát. Meg kell gyengíteni az immunitást, mivel a fertőzés azonnal megkezdődik.

A betegség leírása

A betegség csak abban az esetben érezheti magát, ha provokáló tényezők vannak, például az immunitás gyengül.

Ez a következő esetben fordulhat elő:

 • a szervezet túlhevülése vagy a hipotermia;
 • stressz és instabil érzelmi állapot;
 • Terhesség vagy annak megszakadása.

Mindegyik esetben a herpeszvírus aktiválódik. Tünetek jelentkeznek a nyálkahártyákon, a bőrön. Kis buborékok alakulnak ki folyadékkal. A vírus folyamatosan az emberi testben van.

Érdekes! Az egyszerű herpesz a világ lakosságának több mint 90% -ában található meg.

Vírusfajták

Az orvostudományban sokféle herpeszvírus ismert, de a gyakorlatban csak kevesen ismertek. Néha labiális fertőzésre lehet szükség, a hidegtípustól függ. A nemi szerveken a herpesz ritka.

A herpesz miatt az első típusú tünetek a száj, a nyak és az arc nyálkahártyáján jelennek meg. A második típus gyulladásos betegségekhez vezet a kismedencei szervekben.

A harmadik típus miatt csirkehimlő jelenik meg gyermekekben, a felnőttek szenvedhetnek, de övsömörük van. A felnőtt bárányhúrt nehéz elviselni, magas láz.

Az ötödik vírus típus a citomegalovírus fertőzés aktiválódásához vezet. Kevés tünet létezik, leggyakrabban a férfiak szenvednek. Az immunrendszer gyengülése, rhinitis, tüdőgyulladás, hepatitis és egyéb betegségek kialakulása.

Fontos! A cytomegalovírus fertőzés terhesség alatt történő aktiválása veleszületett rendellenességeket okozhat a gyermekben.

A hatodik típusú vírus számos betegben rózsakört okoz.

A laboratóriumi vizsgálatok után, valamint a következő tünetek alapján diagnosztizálhat:

 • gyengeség az izmokban;
 • gyors fáradtság;
 • apátia és letargia;
 • állandó alvásigény.

A hetedik típusú vírust gyakorlatilag nem tanulmányozták. Csak ismert, hogy ez okozhatja a krónikus fáradtság és az álmatlanság kialakulását. Allergiás herpesz alakulhat ki.

A nyolcadik típusú vírus a Kaposi-szarkóma kialakulásához vezet. A bőrön rákos jellegű. A videó ebben a cikkben részletesebben megmutatja, hogy milyen típusú vírus létezik.

Miért halad a betegség?

Annak érdekében, hogy a kórokozó beléphessen egy egészséges ember testébe, elégséges ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen a betegnek a biológiai folyadékkal vagy bőrével. A betegség tüneti tüneteinek időszakában elégséges a bőrrel való érintkezés. A herpesz legfőbb oka a személyi higiéniai szabályoknak való meg nem felelés, a túlzsúfolt régiókban élő életformáló életmód.

A környezetben a vírus akár 24 órán keresztül is aktív marad. 50 fokos és annál magasabb hőmérsékleten az aktivitás fél óra elteltével megszűnik.

A betegség átvitelének módjai a következők lehetnek:

 • egy beteg anyától a gyermekig, azaz egy fertőzés vertikális útjáig;
 • amikor beteg embert csókol;
 • óvszerhasználat nélküli szexuális érintkezésben (de ezzel együtt nincs teljes védelem a fertőzés ellen);
 • a személyes higiéniai szabályok figyelmen kívül hagyása;
 • más emberek személyes tárgyainak használata;
 • levegős cseppek;
 • amikor nyilvános vécére vagy más nyilvános helyekre látogat.

A patológiás megbetegedések nem mindig fordulnak elő, ezt általában számos, a vitaminok hiánya, stressz, túlfáradtság, alultápláltság, vírusos vagy bakteriális fertőzések okozzák.

A herpes simplex tünetei és szakaszai

A patológia a fejlődés négy szakaszán halad át.

Mindegyiküknek bizonyos tünetei vannak:

 1. Első szakasz - enyhe bizsergés a bőrön. Fokozatosan csatlakozik a viszketéshez, abban a helyben, ahol a betegség visszatérése jelentkezik, jelentéktelen hyperemia alakul ki. Az ajkak vagy az ajkak közelében a bőrkiütés elemei. A betegség további terjedésének megelőzése érdekében az antivirális gyógyszereket időben kell alkalmazni.
 2. A második szakasz - kisebb gyulladás. Az ajkakon kis buborékok jelennek meg, fokozatosan növekvő méretben. Kezdetben tartalmuk átlátható, de egy idő után felhős lesz.
 3. A harmadik szakasz - nyilatkozatok. A hólyag felrobban, és helyén továbbra is fájdalmas. Azért, mert a betegek körében az emberek ebben a pillanatban veszélyesebbek, mint valaha.
 4. A végső szakasz egy csapda kialakulása. A fekély kialakulásának tetején súlyos fájdalom és vérzés jelentkezik.

Ha a kezelést időben elkezdi, elkerülheti ezeknek a szakaszoknak a fejlődését.

A genitális herpesz kialakulásának okai

A betegség kialakulásának fő oka a nemi közösülés, függetlenül attól, hogy mi volt.

Egyes esetekben a herpesz genitális fertőzése az alábbiak szerint terjedhet:

 • függőleges irányban - egy beteg anyától a gyermekig;
 • levegős cseppek;
 • feltéve, hogy az élet útján repedések vannak a bőrön.

Számos tanulmány során összefüggés alakult ki a betegség előfordulása és a következő tényezők között:

 • kedvezőtlen körülmények között élő, kedvezőtlen társadalmi státusz;
 • szex - bizonyított, hogy anatómiai jellemzők miatt a nők gyakrabban szenvednek;
 • faj - a negroid faj gyakrabban találkozik a betegséggel;
 • a fizikai aktivitás mértéke;
 • éghajlati viszonyok;
 • rossz szokásokkal való visszaélés.

Leggyakrabban a 30-40 évesek szenvednek. Az is fontos, hogy a páciens milyen táplálékot tartalmaz, elegendő vitamin és tápanyag van benne.

Klinikai kép a genitális herpeszről

A betegség kétféleképpen fordul elő: elsődleges és ismétlődő. Az elsődleges fertőzés általában jelentős tünetek nélkül jár.

Egy másik esetben a következő tünetek jelentkezhetnek:

 • fokozott testhőmérséklet;
 • gyengeség érzése egész testen;
 • fájdalomérzés a fejben;
 • kellemetlen érzés az ágyéki régióban;
 • fájdalom az ágyékban.

A férfiakban a genitális herpesz gyakoribb kiütés, az étrend a megjelenés túlsúlya. A betegség nem tartozik a vénás betegséghez, bár sokan ezt tévesen gondolják.

Kezdetben a herpesz elősegíti a papulák kialakulását, majd az eróziót. Az égés, a viszketés, a nyirokcsomók méretének növekedését okozzák.

A nőknél a nemi herpesz károsítja a húgycsövet, a szájszárazságot, a hüvelyt. Gyakran szenved a fenék és a comb belső oldala. Az ágyék területén, kiütések és súlyos bőrpír. Az ismétlődő herpesz megnyilvánulási gyakorisága különbözik: a néhány havonta egyszer, néhányévenként egyszer.

A relapsusok jellemzői

A diagnózis akkor történik, ha a vírus hozzájárul az antitestek kialakulásához. A relapszus időtartama 4 és 10 nap között van. Az ilyen betegség kialakulásának tünetei gyakran hiányoznak. A neuralgikus jelleg kisebb fájdalmai lehetnek.

A nyálkahártyák korlátozott területein herpetikus kitörések jelennek meg. Nyitás után eróziók vannak. A betegek ebben az időszakban gyengének érezzék magukat, enyhén növelik a testhőmérsékletet.

A herpesz folyamata aritmiás lehet. Nincs egyértelmű periodicitás a remissziók és a súlyosbodási állapotok között. A hosszabb elengedés tart, annál nehezebb lesz az exacerbáció fokozata és fordítva.

Atypális genitális herpeszes fertőzésnek számos formája van:

Az abortív forma kialakulásával a visszaesés nem haladja meg a három napot. A herpesz kiütések nélkül fejlődhet.

A herpes zoster tünetei

A kórokozót a stressz, az immunitás csökkenése, a fertőző betegségek kialakulása aktiválja. Kezdetben az interkosztális ideg érzi a fájdalmat, az általános állapot gyengül. Ezután összefolyó hólyagok keletkeznek, amelyeken belül tiszta folyadék keletkezik. Kör alakban vagy szalag formájában vannak elrendezve.

A gyengített immunitással rendelkező betegeknél a herpesz zoster daganatos formája fejlődik ki. A kitörések összeolvadnak egymással.

Rákos betegeknél a cukorbetegség, a patológiás formák súlyosabbak:

 • generalizált herpesz - minden szerv érintett;
 • vérzéses - az ampullák belsejében vérrel töltöttek;
 • gangrenous - gangrenosus fekélyek kialakulása.

Mindegyik formát az a tény jellemzi, hogy a beteg rosszul érzi magát. A vírus idegeiben szenved. A harmadik típusú vírus fejlett formájánál gyulladásos folyamat alakul ki az agy membránjaiban.

Az alábbi képen egy példa látható a betegség egy formájának kialakulásáról.

Fertőzés terhes nőkben

A magzat fertőzött lehet mind a munkaidő alatt, mind pedig az anyaméhben. A betegség a magas halálozási és rokkantsági okokká válik. Leggyakrabban a genetikai típusú kórokozó belép a szervezetbe.

A vírus továbbítására számos mechanizmus létezik:

 • abban a pillanatban, amikor a gyermeket az édesanyja születési csatornáion keresztül átadja;
 • emelkedő út - ha egy terhes nő fertőzik meg a második típusú herpeszet;
 • transzplacentáris útvonal.

Komoly a következménye annak, hogy a fertőzés bejutott a gyermek testébe:

 • epilepszia;
 • vetélés;
 • az agy leesése;
 • májcirrózis vagy májgyulladás;
 • fogínygyulladás vagy szájgyulladás.

Egy gyermeknél a herpesz befolyásolhatja a belső szerveket. Ebben az esetben az idegrendszer herpeszes léziója az utána következő kómában fejlődik ki.

Mikor hivatkoznak a terapeutára?

Egy általános kérdés a betegek számára, hogy melyik orvos menjen a herpeszhez?

Mindent bizonyos pillanatok határozzák meg. Az esetek 80% -ában a szájban megjelenik a lázas herpesz. Ebben az esetben égési sérülést, bizsergést és viszketést okoz a sérülés helyén, a beteg folyamatosan kellemetlen érzést érez.

Ebben az esetben nincs szükség különleges kezelésre. Az emerging vezikulumok egy idő után felrobbantak, és helyükön jazvochki. Néhány nap múlva lesüllyednek, kiszáradnak és leesnek.

Abban az esetben, ha a kiütés az ajkán hosszú ideig nem megy, akkor segítségre van szüksége a kórházban. De melyik orvos kezeli a herpeszet ebben az esetben? A válasz egyértelmű - menj a terapeutához. A vizsgálat után diagnózist fognak készíteni, amely alapján a gyógyszert a kezelésre felírják.

A pontos diagnózis érdekében a betegnek meg kell felelnie a szükséges vizsgálatoknak. Szükségesek annak érdekében, hogy megértsük, mi okozza a súlyosbodást. Ki fogja előírni az elemzéseket, nem számít.

Ha kétségei merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy melyik orvosnak kell látogatnia, először konzultáljon a terapeutaval. Az elsődleges vizsgálatban, ne hagyja figyelmen kívül minden információt az összes súlyosbodásról, amikor azok voltak, és mennyi időt tartott.

Ki kezeli a genitális herpeszet?

Leggyakrabban a genitális herpesz fejlődik, mert egy személynek van egy átkozott szexuális élet. Ebben az esetben pontos, amikor a fertőzés nem lehetséges.

Még akkor is, ha ez megtörtént, a tünetek hosszú távon hiányozhatnak. A vírus csak akkor érzi magát érezve, ha erre hajlamosak a hajlamosító tényezők.

Ha ilyen herpesz alakul ki, melyik orvosnak kell konzultálnia? Az a helyzet, hogy sokan összezavarodnak, és nem tudják, ki részt vesz a vénás vagy dermatológus kezelésében? Az adatokat azonban csak szakembereknek lehet elküldeni, ha szükséges. A nőknél a betegség kezelését egy nőgyógyász végzi, a férfiak pedig egy urológus kezelik.

Ebben a formában a betegség gyakran feltörő buborékok, és mindezt, mert őket dörzsölni ruhák. Ha a személyi higiéniai szabályokat nem tartják be, akkor másodlagos fertőzést kell mellékelni. Prostatitis, a herék appendensében gyulladásos folyamat alakulhat ki.

A szakorvosok a kenetet és a vért a tesztek után kezelik. A genitális herpesz kíméletes gyógyítása a saját kezével lehetetlen, és nem szabad megtenni.

Egyéb kezelési szakemberek

Milyen orvosnak kell alkalmaznia, ha herpeszem van, ha a szájban fejlődik?

Ha a betegség olyan szövődményei vannak, mint a szájgyulladás vagy a fogínygyulladás, akkor meg kell látogatnia a fogorvost. A betegség azonban nemcsak a szájüreget, hanem a légutakat is érinti. Ebben az esetben nemcsak a fogorvosnak, hanem a fogorvosnak is meg kell látogatnia.

Az ophthalmoherpes diagnózisának megállapítása csak körzeti terapeuta lehet. Azonban egy másik szemész szakorvos foglalkozik a betegség kezelésével. A herpesz megnyilvánulásának formája az egyik legsúlyosabb. A betegség miatt a szemgolyó szenvedhet, teljes látásvesztés lehetséges.

Fontos! Azok a betegek, akik egy betegségben szenvedtek, évente többször szemésznek kell vizsgálniuk.

Az immunológust meg kell látogatni, mert hosszú ideig a vírus alvó állapotban lehet a testben. Csak a bőrimmunitás gyengülésével kezdenek kiütést kifejteni. Az immunológus azokat a gyógyszereket írja le, amelyekkel a szervezet patogén fertőzésekkel szembeni rezisztenciája megnő.

Alkalmanként a betegeket allergológusnak hívják. Így lehetséges azonosítani azokat a problémákat, amelyek befolyásolják az immunrendszer állapotát.

Ha kétségei vannak, és nem tudja, hogy melyik orvos kezeli a herpesz kezelését, látogassa meg a terapeutát, miután a vizsgálatot megkezdi, a megfelelő orvoshoz fordul, vagy maga írja fel a gyógyszert.

Herpes simplex kezelése

A szívizom herpesz kezelésére nem szükséges gyógyszereket szedni. Indokolt abban az esetben, ha a sérülés területe jelentéktelen, és maga a betegség legfeljebb öt napig tart. A betegség kezelésére sokan népszerű módszereket alkalmaznak, hozzájárulnak a viszketés és a bőrpír eltávolításához.

Hatékonyságukat a következő eszközök bizonyították:

 • fehér üröm tinktúrái;
 • levágják a fokhagymát;
 • viasz;
 • teafa és fenyőolaj.

Speciális kezelés esetén a következő gyógyszerek felírhatók: Zovirax, Bonafton, Tebrofen, Valaciclovir.

Általában a terápia legfeljebb két hétig tart. Kiegészítésként immunmodulátorok használata ajánlott. A betegek rengeteg italt, valamint étrendet mutatnak be. Az étel nem lehet túl forró és fűszermentes, különösen akkor, ha a kiütések a szájüregben helyezkednek el.

Fontos! A belső szervek herpeszes elváltozásai kórházi kezelést mutatnak.

Nemi herpesz kezelési módjai

Az ilyen betegség kialakulásával az antivirális terápia ajánlott. Az Acyclovir-szal készült készítményeket tíz napig szigorú ütemezésben veszik fel.

A tüneti kezelés a fájdalom és a viszketés megszüntetésére irányul. Kiegészítésként ajánlott aszkorbinsavat alkalmazni. Fontos! A vírusellenes szereknek tabletták formájában kell lenniük.

Az remisszió alatt a terápia célja a visszaesések megelőzése. Herpes vakcinát vezettek be. A kezelés időtartama alatt megvédje magát a stresszes helyzetektől, teljes mértékben enni. A megelőzés a személyes higiénia betartása. Az a személy, aki mindent tud a herpeszről, könnyen megakadályozhatja annak fejlődését.

Az orvosok a herpeszről nem egyértelműek, de egy véleményük szerint konvergálnak - a fertőzés veszélyes és számos szövődményt okozhat. A patológia veszélye miatt időben kell kezelni, és küzdeni kell a kialakuló komorbid tünetekkel is.

Gyakran feltett kérdések az orvoshoz

A betegség súlyossága

Helló, szeretném tudni, mennyire súlyos a betegség, mint a herpesz komoly?

A genitális herpesz különösen kellemetlen, mivel fejlődésével olyan tünetek jelentkeznek, amelyek fájdalmat és kényelmetlenséget okoznak. Az életre azonban mindez nem veszélyes, a veszély máshol fekszik. Az a helyzet, hogy a szervezet sebezhetővé válik, és más, veszélyesebb fertőzések, például az AIDS is csatlakozhat. Az a tény, hogy a fertőzések könnyebben behatolnak a szervezetbe a fekélyes felületen keresztül.

Terhesség alatt a betegség veszélyes, mivel át lehet adni egy magzatnak. A fertőzés a terhesség végén különösen veszélyes. Császármetszés végezhető, gyakran az ilyen babák betegek.

exacerbációk

Mondja meg, milyen gyakran okoznak exacerbációk herpeszet?

Mindez attól függ, hogy milyen típusú herpesz támadja meg a szervezetben. Összesen kétféle. Az első típusú fertőzéssel a fellángolás nem gyakori, a második sokkal gyakrabban. Vannak, akik egész életük a betegség hordozói, de soha nem szembesülnek a tüneteivel. És sokan nem tudják, hogy fertőzöttek. A visszaesések előfordulási gyakorisága, súlyossága és súlyossága sok tényezőtől függ: egyidejű betegségek, stressz, immunitás és így tovább.

Az exacerbációk előfordulási gyakoriságának csökkentése és a kialakuló tünetek csökkentése érdekében javasolt vírusellenes szerek, például Valtrex, Acyclovir, Zovirax és mások.

Herpesz és szexuális partner

Ha herpeszes fertőzésem van, el kell mondanom a szexuális partneremet erről?

Beszélje meg a probléma jelenlétét a partneredre. Ezután együtt dönthet a szexről, vagyis foglalkozik vele, vagy sem. Ne felejtse el, hogy fertőzött lesz tőle, ezért használjon óvszereket, és általában a szexuális kapcsolatok súlyosbodásának időszakát el kell hagyni.

Valószínűleg a partner értékelni fogja a becsületességet, és a kapcsolat hosszú ideig fennmarad. Ne felejtsük el, hogy a vitorlázók nagy része fertőzést szenved, és a fuvarozók, ezért nincs semmi szörnyű ebben a témában, ne féljen beszélni erről a témáról.