Hány nappal áthatja a herpesz az ajkakon

A kérdés az, hogy hány nappal a herpesz az ajkán van, általában ha a herpesz az ajkán hosszú ideig tart. Annak, hogy mennyi herpesz mennyisége nem halad át egyik embertől, nehéz ezt az időszakot kipróbálni minden ember számára. Ha röviden válaszolsz arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz napjai az ajkán, akkor a válasz egyszerű - 5-15 nap. De ez biztosítja a stabil immunitást, a megfelelő kezelési tervet és a megfelelő választ. Az ajkakra ható herpeszkitörések kronológiájának részletesebb vizsgálatához ismerni kell a betegség jellemzőit, amelyeket alább ismertetünk. Mert a hideg 5 napig tart, és talán egy egész hónapig.

A betegség áttekintése

Az egyszerű herpesz az ajkán a vírusos betegség gyakori súlyosbodása, amely negatív hátteret mutat az immunrendszer csökkenésével. Kevés embernek van első kézből ismernie ezt a betegséget.

Mindenki tudja, hogy egyik vagy másik módja valaha is élénk volt, a herpesz nem megy el, egy ideig alvó üzemmódba kerül. Azonban az immunválasz hiány, ami akkor fordulhat elő, mivel az átadott betegség vagy hipotermia, valamint azért, mert az érzelmi stressz, a vírus aktiválódik, egyértelműen megnyilvánuló elég fájdalmas sebek a szája.

A herpesz gyógyítása az ajkakon

A betegség és az időtartam időtartama - miután hány nappal áthaladt a herpesz az ajkán, különösen három szakaszban különböztethető meg.

 1. Az első szakaszban, az ajkak területén, általában enyhe bizsergő érzés tapasztalható, a viszketés bizonyos kényelmetlenséget eredményez. Egy napon megakadályozhatja a betegség folyamatának növekedését speciális gyógyszerek alkalmazásával.
 2. A második szakaszban a buborékok jelennek meg az ajkán, folyadékkal töltöttek, ami súlyos fájdalmat okoz. Ebben az esetben maga a személy vírusvivővé válik. Általában a betegség ezen szakaszában a herpesz körülbelül négy napig tart.
 3. A további képződés harmadik szakaszában már kialakult erózió, a vírus rendkívül fertőzővé válik. Ebben az időben a hólyagok elkezdenek felszakadni, amelyből egy zavaros, fertőzött folyadék áramlik. Ebben az összefüggésben a fekély alakul ki, amelyek meg kell kenni protivogerpesnoy különleges kenőcsöt herpesz a száj és továbbterjedésének megakadályozására, hogy a vírus más testrészek. Hány nappal áthalad a herpesz az ajkán? A speciális gyógymódok megfelelő gondozásával és használatával az ötödik napon a sebek kezdenek meggyógyulni. És a bőr teljesen felépülhet egy héten belül.

Átlagosan a herpesz betegsége az ember ajkán 5-15 napig tart az első kiütés váratlan megnyilvánulása pillanatától. Általában ez a mozgalmas időszakban, amikor kimutatták, hideg az ajkak, az emberi test elég fertőzés újra aktivitása megszűnt, és annak érdekében, hogy megakadályozzák az esetleges kiújulás.

Miért nem tart sokáig a herpesz az ajkakon?

Általában, amikor az immunrendszer jól működik, a herpesz az ajkak területén gyorsan áthalad. Az időben történő kezelésnél legfeljebb 15 napot és legalább 5 napot kell eltelnie. Ez azt jelenti, hogy nem kell pánikulnia, ha a herpesz 3 napig nem jár, mivel ez rendkívül ritka eset.

De előfordul, hogy hosszú, állandó kezelés mellett az ajkak kiütések egy hónapig sem mennek el. Ebben az esetben azonnal szakembert kell hívnia. Néha utalhat onkológiai megbetegedésekre, AIDS-re és egyéb súlyos betegségekre. De ne felejtsük el, hogy ez megtörténik a herpesz gyógyszerekkel történő folyamatos kezelésével és a hatás hiányával, ami azt jelenti, hogy a vírusellenes szer nem képes a betegség leküzdésére.

Hogyan gyorsítsák fel a herpesz gyógyulását az ajkakon

Az ajkán a hideg elsõ tüneteire azonnal meg kell kezdeni a betegség kezelésének folyamatát, mivel a gyógyszerek túlnyomó többsége hatásos hatást gyakorol a fertõzés aktiválásának elsõ pillanatától. Számos eszköz van a kezeléshez, ezek a következők:

 • kenőcsök - Acyclovir, Zovirax és Valaciclovir;
 • népi jogorvoslatok - burgonya a gyulladt területre; Használja a teafaolajat, a zöldeket, a fenyőolajat, a valocordin-t, a fokhagymás szegfűszegeket.

A kellő időben és komplex herpesz, azaz alkalmazva herpeszellenes szerek kombinációban sebek kezelésére népi receptek herpes fekélyek késhet 5 napig. Az a tény, hogy a speciális eszközök használatával, mint az Acyclovir és a Zovirax, serkentik az immunrendszert, amely viszont kezd aktívan küzdeni a vírussal.

Összefoglalva, hogy mennyi hideg maradhat az ajkán, érdemes kiemelni a vírus különlegességét, hogy különbözőképpen reagáljon a különböző emberek testén. Megfelelő kezeléssel a herpeszes vezikulák meglehetősen gyorsan haladnak. De ha problémája van a csípőbetegség hosszú távú kezelésében, és a tünetek nem szűnnek meg, akkor ez jelzi, hogy sürgősen hivatkozni kell egy fertőző betegség specialistájára.

Hány napig terjed a herpesz az ajkakon?

Kitörések az ajakra - a herpeszvírus exacerbációjának következménye, amely a csökkent immunitással szemben támad. Ez a vírus szinte a bolygó teljes népességét érinti, lehetetlen megszabadulni, csak megpróbálhatja elkerülni a gyakori megnyilvánulásokat. Hány napig terjed a herpesz az ajkán és hogyan kell elkerülni a relapszust - a gyakori kérdéseket, amelyek a betegségben szenvedőknél merülnek fel.

Klinikai kép

Herpetikus bőrkiütés megjelenik a test védő funkcióinak csökkenésével, amely megfázás, influenza, stressz következménye lehet. Miután hány nap telt el a herpesz az ajkán, az az immunitás függvénye. A nehézség abban rejlik, hogy egy olyan személy, aki vírussal fertőzött, sokáig nem tudhat róla. Ezért az első megnyilvánulása meglepetéssé válik, és a személynek egyszerűen nincs ideje reagálni időben.

Átlagosan 5-10 napig tart a herpesz megnyilvánulása. Miután a vírus aktiválódott, a szervezet antitestek előállításával reagál erre.

A betegség 3 szakaszra oszlik:

 1. A kezdeti szakaszban kitaláljuk, hogy a betegség megközelítése érzékelhető: van bizsergés, viszketés, kellemetlen érzés az ajkakon. Az a helyszínen, ahol kiütések vannak, hyperemia és duzzanat jelentkezik. Ebben a szakaszban a betegség nem fertőző. Ebben az időszakban már intézkedéseket kell hozni - ez lehetővé teszi a betegség megnyilvánulásainak csökkentését vagy a víruskiütés kialakulásának teljes megelőzését. Ajánlatos az Acyclovir kenőcs külső használatra, valamint a C-vitamin bevitele az immunrendszer erősítésére.
 2. A második szakasz fájdalmas vezikulumok megjelenése, amelyek belsejében a folyadék összegyűlik. A kialakuló kiütések nagyon fertőzőek, sok fertőzött részecskéket tartalmaznak. A szakasz időtartama 2-4 nap. A hányás segít eltávolítani a szóda tömörítéseket, valamint elhomályosítja a hólyagokat egy menta kivonattal. Az alacsony immunitású elváltozások nagy területet foglalnak el, a buborékok sokat jelentenek, egymással egyesülnek. Ha az immunitás megmarad, a bőrkiütések szórványosak lesznek.
 3. Az utolsó szakaszban a fertőzés valószínűsége is magas. Ebben az időszakban a buborékok felrobbannak, és tartalmuk kifolyik. Ezen a helyen gyomorfekélyt mutatnak. Ebben a szakaszban feltétlenül vírusellenes kenőcsöt kell használnia, és gondosan figyelnie kell a higiéniát. Először is figyelmet kell fordítani, mert fennáll a veszélye annak, hogy a szennyezett részecskéket a test más részeire terjeszti. A sebek 2-3 napig tartanak.
 4. A sebek ropogtak. Ha véletlenül fáj, akkor vérzik, fáj. Ebben a szakaszban a fertőzés valószínűsége csökken, az immunitás visszatér a normális szintre. Közvetlenül a kéreg eltűnése után kis különbség van a bőr színében, de egy idő után mindent kiegyenlített. Ebben a szakaszban egy speciális kenőcs is ajánlott - lágyítja a bőrt és felgyorsítja a helyreállítási folyamatot. A kenőcs helyett tengeri törpe és fenyőolajat használhat.


Egyes betegeknél a herpeszkiütés hosszabb időt vesz igénybe - ez nem feltétlenül 2 hét. Ez az időtartam azt jelzi, hogy az immunrendszer nagymértékben gyengül, és a szervezet további támogatásához vitaminok szükségesek.

Mennyibe kerül a herpesz az ajakra? Ha a herpesz az ajakon több mint 5-10 napig tart, akkor gyorsan konzultáljon orvosával. Ilyen esetekben a bőrkiütések más betegséget jelezhetnek.

Azok a kiütések, amelyek hosszú ideig tartanak és nem járnak el, súlyos károsodást okozhatnak az immunrendszerben. Ezek megfigyelhetők az AIDS-ben, onkológiai betegségekben. Immundeficienciában szenvedő betegeknél gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a vírus manifesztációja egyenként megtörténik - a vizsgálat során mind a kéreg, mind a vesék találhatók.

Kockázati csoportok

Az ereszkedések az ajkán, akik:

 • rendszeresen érzelmi stressz állapotban vannak;
 • a krónikus betegségek gyakori súlyosbodása;
 • rossz szokásokat, alkoholt, füstöt;
 • figyelmen kívül hagyja a megfelelő táplálkozást (szabálytalan étrend és vitaminhiány);
 • hipodinamikus életmódot vezetnek.

Ezenkívül a fenyegetést a hormonális változások, beleértve a menstruáció időszakát is magában foglaló körülmények okozzák. A nők gyakran szembesülnek herpeszkiütéssel a terhesség és a szoptatás idején.

Mennyi ideig tart a veszélyes szakasz?

A napok pontos száma, hány herpesz után halad, nehéz megnevezni. Az akut fázis időtartama átlagosan körülbelül 5 nap. Ez az időszak a higiéniai szabályok gondos betartását teszi szükségessé, ezért alaposan meg kell mosni a kezét a krém alkalmazása előtt és után.

Az acyclovir kenőcsöket azonnal alkalmazzák, amint az első tüneteket érezni fogják. Kezelés hiányában olyan komplikációk alakulhatnak ki, amelyek súlyos kezelést igényelnek.

Lehetséges szövődmények

A szövődmények leggyakoribb oka a vírus részecskéinek a fertőzött helyről a más nyálkahártyákba való átvitele. Amikor elérik a szemet, fennáll a veszélye egy szemészeti holterek kialakulásának - a betegség teljes látásvesztést okozhat. Ha nem mosson kezet a kenőcs alkalmazása után, akkor lehetőség van a herpesz ekcéma kialakulására a kezek bőrén. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen veszélyekkel jár, hogy leselkednek a intimszféra: orális szexet ebben az időszakban vezet az a tény, hogy a vírus a nyálkahártya az ajkak kerül nyálkahártya nemi szervek.

Komplikált áramlást gyakran megfigyelnek a gyermekek. Ez azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a csecsemők nem várhatják meg a seb gyógyulását és a formázott kéreg eltávolítását.

kezelés

Mennyi ideig tart a herpesz a megfelelő kezeléshez? A helyreállítási folyamat felgyorsítása érdekében további támogatást kell nyújtania a szervezetnek. Kifoglalja az acyclovir kenőcsöt, belsejében - az echinacea tinktúráját. Ezen alapok felhasználásával a vírus megszabadulhat 3-4 nap. A kenőcs használata segít megelőzni a bőrkiütést hólyagok és fekélyek formájában. A herpesztől szenvedõknek mindig kenõcsõvel kell rendelkezniük. A herpesz elleni kenőcsök összetétele nemcsak az aciklovir, hanem a valaciklovir is lehet.

Külső használatra az Infagel is használható. A termék kényelmesen használható - nem terjed, nincs szín és szag. A hatóanyagot a bőr érintett területére naponta kétszer alkalmazzák.

A gyógyszerek alkalmazását óvatosan kell végezni, hogy ne érintse meg a vírus fertőzött területeit.

A betegség kezdeti szakaszában a kezelés zöld, alkohol, teafaolaj, valocordin. A viszketés területét egy fokhagymás szelet kenjük. Mindezeket a termékeket antiszeptikus hatás jellemzi. Az ilyen gyógyszerek alkalmazását azonban csak felületes hatás jellemzi, és nem befolyásolja közvetlenül a vírust.

Ha elkezdi a kezelést, amikor a hólyagok már megjelennek, akkor nem lesz képes gyorsan megszabadulni a vírus manifesztációitól. A kitörések ebben az esetben legalább egy hétig tartanak. Azonban még mindig érdemes használni a speciális kenőcsöket, még akkor is, ha hiányzott a betegség kezdete. Közelebb viszik a hólyagok felnyitását és a bõr regenerálódását.

Az acyclovir alapján nem csak krémek, hanem tabletták is vannak. Azonban csak szakember írhatja fel őket. A kezelés ideje alatt a fertőzött személy csak személyi edényeket és személyi higiéniai tételeket használhat. A herpesz nem befolyásolja a test általános állapotát, ezért ha a hőmérséklet emelkedik és az általános jólét romlik, orvoshoz kell fordulnia.

Akció tabletták

Az orális adagolásra szánt gyógyszerek alkalmazása növeli a kezelés hatékonyságát. Az alkalmazások azonban hátrányosak.

Az ilyen gyógyszereket nem írják elő, ha 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére van szükség, a terhes nők és a szoptatás ideje alatt nem alkalmazhatók.

Mennyi ideig tart a herpesz a kezelés helyességétől függ: az Acyclovir 5 tablettát tartalmaz 5-7 napig.

A tablettákat csak végső megoldásként kell alkalmazni, mivel hátrányosan befolyásolhatják az emésztőrendszer állapotát. Sokkal biztonságosabb a külső használatra szánt termékek használata.

A tablettákat általában kiterjedt kiütésekkel szedik.

További testtartás

A tabletták helyett ajánlatos figyelni a vitaminterápiára, valamint a megfelelő táplálkozásra. Az étrendnek a friss gyümölcsök és zöldségek használatán kell alapulnia, ne fogyaszthasson zsíros húst.

Egyéb megelőző intézkedések fontosak: gondosan figyelemmel kíséri az egészségét, időben megbetegít a betegségeket, hogy ne menjenek krónikus állapotba. Egy jó módszer az immunitás erősítésére keményedik.

Óvintézkedéseket kell tenni a megismétlődés megakadályozására. Ne használjon maszkoló kozmetikumokat a fekélyek elrejtésére. Ez bonyolítja a gyógyulást. Ha a betegség kezelésénél a rúzsot használja, akkor el kell dobnia - nem használható fel a helyreállítás után, mivel ez gyorsan a vírus új megnyilvánulásaihoz vezethet.

Kérdéseid

K: Hány nappal a herpesz az ajkán?

Hány napig terjed a herpesz az ajkakon?

Az ajkán lévő herpesz tipikusan súlyosbítja a vírusfertőzést, amely a csökkent immunitással szemben támad. És a herpesz kialakulására az ajkán, előfeltétel az immunhiány. A herpeszvírus az emberi testben továbbra is fennmarad az életben, mivel inaktív állapotban van. Az immunhiányos vírus kialakulásával azonban aktiválódik és herpesz okozza az ajkakat. Általában a herpesznek az ajkakon való megjelenésére elegendő elégtelen immunhiány áll fenn a megfázás, az influenza, az idegi stressz vagy a pszichoemotikus stressz hátterében.

Mennyi időbe telik a herpesz

A herpesz a virális természet egyik leggyakoribb patológiája, amely számos negatív érzést okoz a megnyilvánulásaival.
A mai napig több mint 100 fajta herpesz vírusok különböznek a klinikai tünetek, a krónikus változatai során és a különböző átviteli módok, de az emberek gyakran szembesülnek az első kiviteli herpesz - az emberek azt nevezik „hideg”.

A herpeszet a génszerkezetben található humán sejtbe ültetik be. Ezért a virális szerek képesek továbbadni a sejtek későbbi generációi számára. Ez a patológia sajátossága - egyszer fertőzött, egy személy már nem képes teljesen megszabadulni a herpesztől.

Orvosi statisztikák azt mutatják, hogy több mint 75% -át a lakosság a vírus hordozójává közvetlen szerek bármelyikének 8 változatai a herpesz, a többségük csak nem is tud róla - nincsenek klinikai tünetei.

Hogyan fertőző herpesz

Behatolnak az emberi testbe a herpes simplex vírus rendkívül könnyen elérhető a mikro repedések és microtraumas textílián közönséges háztartási cikkek, mint például törölköző, ágynemű, és még közvetlen kapcsolat révén levegőn csöpög.

A kellően magas immunválasztó korlátokkal a szervezet képes önálló vírusellenes szerek elfojtására. Ha a mentesség nem színvonalas, vírusellenes szerek behatolnak a véráramba vagy a nyirokrendszer a gerincvelői gyökerek, és van „alszik”. Évekig inaktívak lehetnek.

Egy személy, a herpetikus patológia hordozója még csak nem is gondolhatja azt a tényt, hogy ő a fertőzés potenciális elsődleges forrása. Például egy terhes nő átviheti a herpeszvírust a csecsemőnek az intrauterin fejlődése során.

Ezért, ha az esztétikai kitörésekkel szembesül az ajkán, a beteg a konzultáció során megkérdezi a szakembertől, hogy egy jól megalapozott kérdés, hány herpesz áthalad. Ezzel egyidejűleg olyan választ is kaphatunk, amelyről nem számítunk, hogy ez a relapszus 5-7 napig leállítható, és maga a fertőzés szinte lehetetlen nyerni.

Hogy kezdődik minden

A herpesz egy egyszerű variánsa vírusellenes szerekkel való fertőzése általában a korai gyermekkorban fordul elő, például a banális bárányhimlő, ugyanaz a herpesz. A gyermekek szervezett kollektíveiben a vírus természetének kórtörténete rendkívül fertőző. Az óvodákat évente csirkehimlővel karanténba zárják.

A fertőzés kezdeti szakaszát követően az emberi immunrendszer sikeresen inaktiválja a vírust, de a virális ágensek továbbra is fennmaradnak a dorzális gyökerek ganglionjában. A patológia latens fázisa kialakul - maga a vírus megfelelő diagnosztikai vizsgálatokkal kimutatható, de nincs klinikai manifesztáció.

Kedvező körülmények között a herpeszvírus "felébred", a replikációs mechanizmus újraindul, új aktív vírusellenes szerek jönnek létre, amelyek újra megfertőzhetik a dermis struktúrákat.

Felkészülõ tényezõk

A jellegzetes klinikai megnyilvánulásokkal járó relapszusok száma nagyon fájdalmas és esztétikus vesekövek kiütéseként évente 2-től 12-ig terjedhet.

A herpesz aktiválás provokáló tényezői:

 • az akut formában szomatikus patológiás átadott betegségek vagy a meglévő krónikus betegségek súlyosbodása az emberi immunérzékenységek jelentős gyengülését eredményezi;
 • a túlzott tartózkodás az UV sugárzás alatt meggyógyítja a dermist, különböző véletlenszerű dermedéseket képez rajta - a vírusos és bakteriális szerek bejárati kapuit;
 • krónikus stresszes helyzetek kimerítik az emberi test védelmét, elveszítik a vírusaktivitás elnyomásának képességét;
 • a hormonális háttér jelentős ingadozása jól kombinálható a herpesz fertőzés kitörésével. Gyakrabban vannak kitéve a tisztességes szexuális menstruációs ciklusoknak, a bébi időszakoknak, a klimatikus "viharoknak". Számos helyzet állhat fenn - ennek eredményeképpen: a herpesz súlyosbodása;
 • expresszált immunszuppresszió - a kemoterápia, az egyes alcsoportok hosszantartó bevitele miatt kedvező hátteret teremt az alvó vírusaktívumok aktiválásához.

A negatív tényezők közül a szakértők szerint:

 • alkohol és dohánytermékekkel való visszaélés;
 • a minőségi éjszakai pihenés hiánya;
 • korrekció nélküli étrend;
 • gyakori hipotermia;
 • termelési káros hatás, mérgezés;
 • az emésztőrendszer patológiája.

A saját helyzet alapos elemzésével egy személy képes azonosítani és megszüntetni a fenti negatív tényezőket, ezáltal megakadályozva a herpesz visszatérését vagy kialakulását.

tünetegyüttes

A kezdeti idõszakban a szájszuszpenzió helyi érzést kelt az ajkán, amely idõszakos égést, viszketést okozhat. 1-2 nap elteltével buborékképződés alakul ki - herpetikus csomók. Gyorsan növekednek, Nagyon érzékenyek, fájdalmasak, vonzóak a megjelenésükben.

Az életminőség romlása mellett a herpeszhez a hőmérsékleti paraméterek növekedése, a regionális nyirokcsomók növekedése is társulhat. Herpetikus eruptions nem csak az ajkakon, hanem a test - arc, test, végtagok bármely részén is kialakul.

A hólyagok már 2-3 nappal fekszenek a kialakulásuk után. Fedezett egy olyan kéreggel, amely fokozatosan megszilárdul. Az eltávolítás után a szövet helyén továbbra is könnyű marad.

Az a személy, aki nem-esztétikai kiütéseket mutatott, természetesen érdekli a hány herpesz átadása, és ez 4-6 nappal az első tünetek után.

A herpesz szakaszai

A szakemberek meghatározzák a patológia szakaszait:

 1. A vírusellenes szerek aktiválásának első napján a személy szorongást érez - a test egy külön részében lokálisan viszketés, égetés, bizsergés. Ha egy személy már megtapasztalta a herpeszet, azonnal felismeri a jellegzetes tüneteket.
 2. Szó szerint ugyanazon a napon a szövetek ödéma és a hyperemia vizuálisan figyelik a bizsergő helyszínen. Kísért intenzív viszketés, a feltétel 1-2 napig tart.
 3. Rövid idő elteltével egy személy kis, fájdalmas hólyagok képződését észleli a hiperémia helyén, belsejében súlyos folyadékkal. A vírus több százezer aktív részecskéjét tartalmazza - az ember rendkívül fertőzővé válik másokkal szemben. A formációk gyorsan növekednek a méretben, egyes tojások egyesülnek, átmérője 5 mm-ig terjed.
 4. A harmadik napon buborékok nyílnak ki, és a felületük fekélyes. Fájdalmas érzések növekednek - egy személy nem tud enni a fájdalom miatt. Az esztétikai megjelenés jelentős pszichológiai kényelmetlenséget okoz. A látható hibák mellett a nyirokcsomók is növekedhetnek, a hyperthermia megfigyelhető - néha magas szintre.
 5. Ahogy a fekélyhiba megszárad, felszínén egy speciális kéreg keletkezik, a károsodás területe csökken. Amikor a kéreg hámlik, vérzéses repedés jelenhet meg a helyén. A kéreg kialakulása jelzi a helyreállítás folyamatának kezdetét.
 6. A herpeszkitörések gyógyulásával megfigyelhető a dermis érintett területeinek intenzív hámlása, a szövetek duzzanata, enyhén hiperimpozíciós színárnyalat. A vírusellenes szerek ismét inaktívak. Hosszan tartó súlyos betegség - megfelelő terápiás taktika hiányában, a herpetikus formációk után kialakulhat a bőrön a bőrön lévő perem.

A patológia fenti szakaszainak elemzése alapján a személy válaszolhat arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz, vagyis 3-5 napig kielégítő immunitással újra élvezheti a tiszta bőrt.

A kezelés taktika

Az ajkakon kívüli nem-esztétikai kiütések felszabadulásának sebessége - "megfázás" nagyban függ a megfelelő terápiás intézkedések elfogadásának kezdetétől.
A herpesz minden gyógyszere sokkal hatékonyabb, ha a fogadás a viszketés és a helyi bizsergés első pillanataitól kezdődik. Az első szakaszban külső eszközökkel - antiherpetikus zselék, kenőcsök, például Zovirax, Acyclovir használata javasolt.

Az anyag az emberi DNS "darabja", amely az érintett sejtbe ágyazódik, és elpusztítja a vírus DNS-ét. A kenőcsöt csak higiénikus pamut törlőkendővel ajánljuk, minden alkalommal, amikor újat használ. Az első réteg felvétele után ismét meg kell osztani a kenőcsöt - a hatékonyabb védelem érdekében.

Ha a gyógyszert a vírusellenes szerek aktiválásának első perce óta használják, a kiütések elkerülhetők. Szó szerint a következő nap jelentős javulást tapasztal - a helyi ödéma és a hiperémia eltűnnek, és az ajkakon megjelenő esztétikus "ékszerek" nem jelennek meg.

Amikor az első buborék megjelenése - az első tünetek idejének elmulasztása - a helyi terápiás vírusellenes szerekhez, szisztémás szerekhez ajánlott: Acyclovir, Zovirax, Panavir, Famvir tabletták. Ők üdvözlik a vírus tevékenységét belülről, erős szisztémás hatással. Ennek köszönhetően a fekélyes szövethibák időtartamának lerövidítése 3 napról 1-2 napra. A gyorsabb hatás aligha lehetséges - szövetkárosodás történt már.

A hólyagok felnyitása után a felépülés valószínűleg nem gyorsul fel. Ahhoz, hogy segítsen a különböző alkoholtartalmú tinktúrákban, például a kalendulán alapulva, hogy megszüntesse a hibákat, megakadályozza az újbóli fertőzést, már csak a bakteriális növényzetet.

A modern immunstimulánsok és vitamin komplexek segítik az emberi test védő erejének növelését a herpeszvírus aktiválásának pillanatában. A konzultáció során a vírusellenes terápia optimális változatán kívül a konzultáció során szakembereket is ajánlunk, például Immunal, Centrum, Vitrum.

Miért nem sokáig tart a hideg

A szakemberek a legfontosabb okokra hivatkoznak - miért nem tartják sokáig a hideg sebek:

 • nem megfelelő kezelés, vagy teljes hiánya. A herpeszkiütés exacerbációja a modern herpesz elleni kenőcsök, tabletták, immunmodulátorok, vitaminterápia rendszeres használatát igényli;
 • kizárólag a hagyományos orvoslás receptjeit használjuk - szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül, külön vírusellenes szerek megfelelő támogatása nélkül;
 • egyéb szomatikus patológiák jelenléte fokozódása fokozatosan, ami ismételten gyengíti az emberi test védő erejét. Csak a betegségek gyógyítására irányuló intézkedések kombinációja;
 • a szövetek folyamatos fertőzése a herpeszes hólyagok megnyitásának és a helyi immunitás gyengeségének következtében: egy személy nem kezeli az észlelt hibákat alkoholtartalmú tinktúrákkal, az alapvető higiéniai normák betartását;

A herpesz minden exacerbációja - akár 20-szoros is - kötelező speciális konzultációt igényel. Különösen, ha a tünetek túlságosan hangsúlyosak vagy a gyógyulás nagyon lassan megy végbe.

Általános ajánlások

A herpesz fertőzés súlyos exacerbációjának hatékony védelmére ajánlott az általános szabályok betartása:

 • egészséges életmód vezetése - diétaterápia, megfelelő testmozgás, teljes éjszakai pihenés;
 • mérsékelt UV-sugárzásnak, a dermis óvatos védelme UV-védő krémek segítségével;
 • kerülje a tartós tartózkodást stresszes helyzetben - menjen nyaralni, részt vegyen jógaórákon, tanuljon relaxációs technikákat;
 • rendszeres orvosi látogatások - a diagnosztikai vizsgálatok nyomon követésével: az erős immunitás rendszeres megfigyelést igényel.

Vírusfertőzés - herpesz - komplex patológia, amely komplex intézkedéseket igényel a tünetek enyhítésére. Megfelelő terápiás taktikával a nem-esztétikai kiütéseket 1-3 nap alatt le lehet állítani. Az öngyógyítás teljesen tilos - komoly szövődmények csak súlyosbíthatják az ember jólétét.

Herpesz az ajkán: hány nap elhalad a kiütésen, és leesik a kéregből

Herpesz, vagy hideg az ajak - tipikus tünete, amely jelzi rosszabbodását fertőző betegség által okozott típusú herpesz vírus 1 (HSV-1). Duster elemek megjelenő előcsarnokának a száj, a szállítás beteg emberek ejtik testi és lelki kényelmetlenség sérti az esztétika a szájsebészeti övezetben. Ezért az ember szembesül a tünetekkel jelentkezik, mindig aggódik a 2 kérdés: hány nap telik herpesz a száj, és hogyan lehet felgyorsítani a gyógyulási folyamatot. Próbáljunk kimerítő választ találni rájuk.

A fejlődés mechanizmusa

A statisztikák szerint a biztosított a hírlevelek WHO 1-es típusú fertőzött több mint 3,6 milliárd ember éves kor alatt 50 éves (azaz több mint 65% -át a világ népességének). A fertőzés átvitele a beteg emberek egészséges révén szoros kapcsolatot, elmondható, tüsszögés, köhögés, valamint a használt közös eszközök, higiéniai cikkek, ruházat. Behatol a test, a vírus van ágyazva az idegsejtek és az marad bennük, kiváltása nélkül a fejlesztés a patológia. Baktériumok aktiválódnak csak drasztikus csökkenése immunitás okozta kihűlés, kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a pszicho-emocionális túlterhelés, stressz, back-törés kézi munka.

Meddig tart a betegség

Tehát miután hány nap telt el a herpesz az ajkán, mennyi ideig képesek a ragadós elemek és a héjak ragaszkodni a bőrhöz? A kérdés megválaszolásához figyelembe kell venni a betegség kialakulásának minden szakaszát. A modern orvosi gyakorlatban a fokális herpesz 7 fokozata van:

 1. Előjele. Tarthat több órától 1-2 napig, míg a betegek viszketnek az ajkak vörös határán, észreveszik az érintett terület bőrének bőrpírját.
 2. A gyulladásos folyamat kifejlődése - 1 napig tart, amit az érintett terület körüli lágyrészek fokozott vörössége és duzzanata jellemez.
 3. A bőrkiütés 1-2 napig tart, melyet a kis, fájdalmas hólyagok piros határán, tiszta vagy felhős folyadékot tartalmazó megjelenésként mutatnak ki.
 4. Az elemek megnyitása - 1 napig tart, az orrán levő buborékok felrobbantak, és sírást okoztak az érintett területen.
 5. Sárga vagy barna színű kéregek képződése. A színpad időtartama 2-4 nap.
 6. Recovery - tart 2-6 napig, a fedőlemezeket szövet teljesen felépült a kitett terület és a kéreg leesik, így nincs heg alatt pigmentált foltok.

A fenti adatok alapján könnyen megállapítható, hogy az orális herpesz az ajkán mennyi ideig tart: 7-10 nap. Jelentéktelen immunhiány esetén a betegség egy kicsit később - 13-16 nappal az első tünetek megjelenése után - elmúlik.

Hogyan lehet felgyorsítani a helyreállítást?

Számos ajánlás van, amelyek tiszteletben tartásával a herpesz exacerbációja az ajkakon 3-4 napig elmúlik, vagy törlődik.

 • kezelje a kezelést, amikor megjelenik a patológia első jele;
 • kezelt gyógyászati ​​szisztémás vírusellenes szerek (valaciklovir, famciklovir) és helyileg (krémek és kenőcsök Acyclovir, Fenistil, Zovirax) intézkedés;
 • vegyenek olyan gyógyszereket, amelyek erősítik az immunrendszert (például az echinacea tinktúráját);
 • fizioterápiás módszerek alkalmazása - infravörös vagy ultraibolya besugárzás, lézerterápia;
 • az adag adagjának korrigálása, a túlságosan éles, sós, édes ételek és füstölt termékek kizárása érdekében, hogy több zöldséget, zöldséget és erjesztett tejterméket vegyen fel a menübe;
 • ruhát az időjárásért, kerülje a hipotermiát;
 • csökkenti a test fizikai és pszicho-érzelmi stresszét;
 • hogy megtagadja az alkoholfogyasztás, a dohányzás.

A lázas herpesz kezelésére szolgáló program kiegészíthető alternatív gyógyászat alkalmazásával. Folk gyógyítók ajánlani kezelésére az érintett rész az ajkak citromlével, fülzsír, vérfű gyümölcslé vagy aloe, méz, tinktúra körömvirág, homoktövis vagy fenyő olajat, fogkrém, fenyőgyanta, erős tea, infúzió zsálya levelek, főzet a levelek nyárfa vagy fehér zsálya.

A betegség tartós lefolyásának okai

Néha a herpesz az ajkakon csak a patológiás folyamatok jeleinek megjelenését követő 3-4. Ugyanakkor leggyakrabban a fellendülés folyamatát lassító tényezők:

 • rossz szokások - kábítószer-függőség, dohányzás, alkoholfogyasztás;
 • egy kiegyensúlyozatlan étrend, vitaminok és egyéb tápanyagok hiánya a szervezetben;
 • gyakran ismétlődő krónikus betegségek;
 • hormonális rendellenességek;
 • menstruáció, terhesség, szoptatás;
 • ingerlékenység, gyakori stressz;
 • ülő életmód;
 • hipotermia;
 • intenzív edzés, túl sok gyakorlás.


A több mint 30 napig tartó labialis herpesz súlyos súlyos megsértésének a jele (AIDS, HIV, rák). Ezért ha a betegség leküzdésére irányuló intézkedések nem adnak 4 héten belül a várt eredményt, akkor konzultálni kell egy fertőző betegség orvosával, és vizsgálatot kell végezni az alapjául szolgáló patológia feltárására.

Hány nap alatt áthalad a herpesz?

Hány napig kell hideget kenni az ajkamon?

Ha csak herpesz jelentkezik, a lokalizáció helyzete kicsi, a gyapotszivacsot erős sóoldatban áztassa, és a herpeszhez kapcsolja. Néhány eljárás esetén a viszketés és a herpesz elhalványodni kezd. Mégis lehetséges a tsikloferona, "Tsiklofir", "Flucinar" kenőcs. Ne feledje, hogy a herpeszet nem szabad traumatizálni (herpesz injekciós üveg), ezáltal növelve a gyógyulási időt. A herpesz általában az ötödik napig tart.

A herpesz nem jár - vírus, és már a vérben van. Kissé gyenge immunitás - és kap egy kis vízjelet. Ha aludni, teát inni, málna és citrom és kend antigerpesnoy seb kenőcs, a szövet az ajak a nap, hogy visszaszerezze 3-4. És ha továbbra is ideges, hogy kopott az üzleti (klubok) és ülj le az Internet éjszaka, nyalás a seb sör nyál, majd várjon kiújulás, és újra és újra. Minden a kezünkben van.

Oksana pontosan vágja a témát ebben a kérdésben, de a rovására vodyanochek szeretnék adni - Elkaptam ezt a betegséget a Krímben, a parton a második pihenőnap. Egy idős krymchanka tanácsolta, hogy kavicsos fűtött a nap 15 percig, követtem a tanácsát - másnap vízkórosság vált kéreg, és másnap reggel, és teljesen eltűnt, úgy, hogy az én utam a gyógyulás 2 napig.

A herpesz-megnyilvánulások gyógyulási ideje a helyétől, az alkalmazott kezeléstől (kenőcsök, tinktúrák, külső kezelés, egyéb módszerek), valamint a fejlődés mértékétől függően változik. Ha elkezdik a kezelést azonnal, az első megnyilvánulása (bőrpír, viszketés), hogy gyógyítható egy-két nap (ha ajak), de ha csak azokat az intézkedéseket nem működik, akkor lehet halasztani a kezelést, és egy hétig. De ahhoz, hogy megszabaduljon a herpesz vírus nagyon problematikus, és ez veszélyes, mert megnyilvánulhat nemcsak az ajkak, hanem a test (én a vállát, miután egy hosszú tartózkodás a tenger).

Hány napot lehet a herpesz az ajkán és hogyan gyorsítja fel a folyamatot?

A herpesz szervezetének fejlődése rontja az ember jólétét, és a jellegzetes kiütés megjelenése kevésbé vonzóvá teszi a megjelenést.

Éppen ezért az emberek, akik ilyen problémával szembesülnek, mindig érdekli, hogy hány nap van fertőzés.

A herpesz szakaszai

A világ lakosságának nagy része folyamatosan szembesül a herpesz labiális formájának megnyilvánulásával. Ezt a fertőzést fokozatos fejlődés jellemzi.

Mindegyik szakasz saját megkülönböztető jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a súlyosbodási időszak időtartamának megértését, és amikor a fellendülés megtörténik. Ez alatt az idő alatt a szervezetnek ideje van olyan antitestek kifejlesztésére, amelyek csökkenthetik a kórokozó mikroorganizmusok számát biztonságos szintre.

 1. elsődleges. Ebben az időszakban a vírus szaporodik és aktiválódik. Az érintett személynek kellemetlen érzése van az érintett területeken, amely bizsergés, égés vagy viszketés formájában jelentkezik.
 2. A második. Ebben az időben duzzanat, hiperémia. Ez a körülmény körülbelül két napig tart.
 3. A harmadik. A színpadon kisméretű buborékok érintett bőrfelületén alakul ki, amely szürkés folyadékot tartalmaz. A szakértők szerint számos vírust tartalmaz. A lézió fokozatosan növekszik, ami fokozatosan kiszorítja a kilökődést.
 4. negyedik. Ez a szakasz a kiütés kíséri, amely leggyakrabban a testen való megjelenésük pillanatától számított 4. napon jelentkezik. Egy személy kezd erős fájdalmat érezni az ajkak területén, így gyakran átugorja az étkezést. A hólyagok felszakadása után az emberek ilyen személyek körében előforduló bőrkiütés veszélye fokozódhat, ha azok a bőr felszínére kerülnek. Ezért fontos, hogy ne érintse meg a sérült területeket, hogy ne terjedhessen a fertőzésre.
 5. A döntő. A vírusnak a testben történő aktiválódási idejét egy kéreg képződése jellemzi. 5-6 napig teljesen eltűnik. Ahelyett, hogy egy héten belül kialakul a fájdalom, amely több napig gyógyul, és nem hagy nyomot.

A herpesz első jeleinek megjelenése és a kiütés eltűnéséig általában körülbelül két hétig tart. Az érintett területek gyógyulásának sebessége a szervezetben a test jellemzőitől, a vírus természetétől és a kezelés megkezdésétől függ. Ha a herpesz aktivitásának első szakaszában terápiás intézkedéseket alkalmaztak, akkor a fertőzés akár 3 napon belül is megszüntethető.

Az elhúzódó szivárgás okai

Az a személy, aki ismeri a vírus aktivitásának időtartamát a szervezetben, könnyen meg tudja találni az oka annak, hogy a hideg az ajkán nem tart sokáig. Ha a fertőzés súlyos kórtörténet hátterében alakul ki, akkor a herpesz kitörése több hétig tart, és csak az alapbetegség kezelése után lép fel.

Tapasztalt szakember könnyen azonosítja a probléma forrását, a herpesz időtartamán alapulva. A vírusos fertőzés, amely egy hónapnál hosszabb ideig tünteti fel tevékenységét, súlyos patológiás folyamatokat jelez a szervezetben, beleértve az AIDS-et és az onkológiát.

A normál és genitális herpesz, valamint a csirkehimlő minimális aktivitási időtartamú. A Herpes zoster csaknem egy hónapig aktív maradhat, így ez az időszak nem tekinthető eltérésnek a normától. A gyógyulás felgyorsítása csak akkor kezd el azonnal megkezdeni a megfelelő kezelést, amelyet a páciens összes jellemzőjének figyelembe vételével választanak ki.

A vírus elhúzódó szakaszának okai:

 1. A helytelen orvosi taktika használata, valamint teljes hiánya. A visszaesés gyakori epizódjai kötelező kezelést igényelnek, beleértve az orális tabletták, krémek, kenőcsök, vitaminkomplexek és immunmodulátorok alkalmazását.
 2. A gyógyszeres kezelés helyettesítése népi gyógyszerekkel. Az otthoni módszerek nem képesek teljes mértékben megszabadulni a vírus testétől, ezért csak a fő vírusellenes szerekkel együtt alkalmazhatók.
 3. A súlyosbodás szakaszában előforduló szomatikus patológiák jelenléte. Jelenlétük gyengíti a testet, és segít a vírus aktiválásában.
 4. A környező szövet rendszeres fertőzése a hólyagok megnyitásával. A kiütésekben található mikroorganizmusok bevétele a vírus megismétlődését okozza. Az ilyen helyzet elkerülése érdekében folyamatosan be kell tartani a higiéniai szabályokat, az érintett területeket különleges módon kell kezelni.
 5. Az ultraibolya sugárzásnak hosszabb ideig tartó expozíciója. Ez a bőr felületének szárazságához és a kis károsodások előfordulásához vezet, amelyeken keresztül a patogén mikroorganizmusok behatolnak.
 6. Rendszeres stressz.
 7. Hormonális változások.
 8. Egyes gyógyszerek hosszú recepciója.

A szakértő videója:

Vírusaktivitást kiváltó tényezők

A vírus az idegplexusba való bejutása olyan állapotot eredményez, amelyben lehetetlen megszabadulni a vírustól. A herpesz az életben a testben marad, ami állandó visszaesést eredményez. A kiütések ismételt előfordulása különböző izgatottsági tényezők hatására jelentkezik.

Az ajkakon a leggyakoribb hideg fordul elő:

 • hideg időben;
 • az átadott feszültségek után;
 • a hypovitaminosis következtében;
 • ha függőség van az alkohollal vagy a dohányzással kapcsolatban;
 • egy kiegyensúlyozatlan étrend;
 • veszélyes termelésben dolgozók;
 • a mérgezés idején;
 • az emésztőrendszer kórtörténetében.

Emlékeztetni kell arra, hogy ugyanazon gyógyszerek több beteg általi alkalmazása eltérő hatást fejt ki. Néhányan gyorsan megszabadulnak a tünetektől, míg más betegeknél a helyreállítási folyamat késik.

A kezelés kezdetétől függ. A vírusaktivitás korai szakaszában végzett terápia mindig hatékonyabb, mint a hosszú patológiás folyamatokkal végrehajtott hasonló intézkedések.

Hogyan lehet felgyorsítani a helyreállítást?

A herpesz sokkal gyorsabban kezelhető, ha a gyógyszerfelvételt az első megnyilvánulása után indították el. Ezenkívül az erős immunitással rendelkező emberek korábban fellépnek. Ezért fontos, hogy különböző intézkedéseket hajtsanak végre a test védelmének növelése érdekében.

 • gyulladáscsökkentő gyógyszerek;
 • immunmodulátorokkal végzett kezelés;
 • krém vagy kenőcs alkalmazása az érintett területekre;
 • antiherpetikus gyógyszerek alkalmazása;
 • a vitaminhiány pótlása.

Gyakran alkalmazott vírusellenes szerek:

 1. „Az aciklovir”. A gyógyszer célja, hogy eltávolítsa a kiütést, és elősegíti, hogy a patológiát latent formába fordítsa.
 2. „Valaciklovir”. Ez a megoldás megszünteti a vírus megnyilvánulását és csökkenti a visszaesés kockázatát. A terápia időtartama általában nem haladja meg az 5 napot. A fertőzés korai szakaszában a tabletták kezdésének kezdete növeli a kezelés hatékonyságát. A "valaciklovir" nem ajánlott a vírus elleni küzdelemben 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.
 3. "Famciclovir." A gyógyszer felszabadulása különböző dózisokban történik. A gyógyszer sikeresen kiküszöböli a postherpetikus neuralgia hatásait.

Ezek a gyógyszerek különböző mellékhatásokat okozhatnak, és ellenjavallt is lehetnek. Ezért van olyan gyógyszer kiválasztása, amely szisztémás hatással van a testre, csak szakember végezheti.

Közös kenőcsök, krémek:

 1. "Zovirax". A kenőcs alkalmazását az érintett területeken végezzük, kivéve a környező szövetekkel való érintkezést. A napi eljárások száma nem haladhatja meg az ötszörömet. A gyógyszer alkalmazásával a terápia időben történő megkezdésével 4 nap alatt kiküszöbölhető a fertőzés.
 2. „Az aciklovir”. Ez a gyógyszer a legelterjedtebb a farmakológiai gyógyszerek között, ezért nem csak tabletta formájában, hanem kenőcs formájában is előállítható. A kezelés időtartama 10 nap.
 3. "Pentsivir". A kenőcsöt 2 óránként kell alkalmazni. Az alkalmazás során ne érintkezzen a nyálkahártyákkal.

Az érintett felületek kezelését gyapotszivattyúval kell végezni, hogy a termék csak a bőrkiütésre kerüljön. Ellenkező esetben a vírus behatolhat az egészséges bőrfelületbe, ütődve. A fertőzés további elterjedése szűkíti a betegségét, így akár néhány hónapig is előreléphet.

Gyakran kijelölt immunmodulátorok listája:

 • az interferon ("Viferon", "Cycloferon" és mások) alapján termelt alapok;
 • az interferon termelést elősegítő készítmények ("Lavomax", "Kagocel" és mások);
 • "Lycopid" (elnyomja a vírust és elősegíti az ellenanyagok termelését).

Az érintett terület gyógyulásának felgyorsítása és népi gyógymódok segítségével:

 • aloe juice, calanchoe vagy citrom - zsírozza őket kiütésekkel;
 • fokhagymás szelet, sószemcsék - azokat a bőrön lévő hólyagokra kell vinni;
 • az echinacea tinktúrája - beletesszük.

Néhány video-recept a herpeszkiütésből, amely segít gyorsan megállítani a gyulladás jeleit:

Tehát a gyógyszeres kezelés lehetővé teszi a betegség kialakulásának korai szakaszában történő leállítását, és az emberek módszerei lehetővé teszik a kóros folyamat lefolyását. A legtöbb esetben csak a nem szokványos módszerek elégtelenek ahhoz, hogy megbirkózzanak a vírus tevékenységével.

A herpeszterápia prognózisa gyakran kedvező. Annak ellenére, hogy a kiütés könnyen kiküszöbölhető, a betegnek folyamatosan meg kell erősítenie az immunitást annak érdekében, hogy elkerülje a patológia visszaesését.

Megelőző intézkedések

A herpesz olyan fertőzés, amely megelőzi a megelőzést, miután az összes kellemetlen tünet eltűnt.

Az alapvető szabályok, amelyeket minden embernek tiszteletben kell tartania:

 1. A testet folyamatosan meg kell keményíteni. Az egészséges életmód fenntartása prioritásnak számít.
 2. Sport kell naponta.
 3. Teljesen meg kell pihenni. Az éjszakai alvás időtartama nem lehet kevesebb, mint 8 óra.
 4. Minden nap sétálni kell az utcán.
 5. Nyáron a napsütésben mérsékelten kell maradni. A leégés előtt különleges krémeket kell használni. Ne lépje túl az ultraibolya sugárzás adagját.
 6. Próbáljon kizárni a stresszes helyzeteket.
 7. Minden évben meg kell tenni a megelőző vizsgálatokat.
 8. Ne feledkezzünk meg a higiéniai intézkedésekről.
 9. Hagyd abba a rossz szokásokat.
 10. Kiegyensúlyozott enni.
 11. Tartsa be az ivási rendszert.

Sajnos nem lehet teljesen megszabadulni a herpesztől, mert a vírus képes közvetlenül behatolni a DNS-be. Mindazonáltal a megelőző intézkedések és az időben történő kezelés megelőzheti a betegség szövődményeit és visszaesését.