Mint a herpesz kezelésére gyermekeknél és felnőtteknél - a vírusellenes szerek előfordulásának és kezelésének okai

A Herpes simplex vírus (HSV) a bolygó szinte teljes népességét érinti. A statisztikák szerint ez a szám 90%. A betegség külső megnyilvánulásai a fertőzöttek mindössze 5% -át teszik ki, másokban kifejezett klinikai kép nélkül. A rendelkezésre álló információk szerint, mint a herpesz kezelésére, népi recepteket, antivirális szereket, antibiotikumokat és egyéb gyógyszereket használhat.

Mi a herpesz a testen?

A vírusos fertőzések közül a herpesz a leggyakoribb betegség. A görög nyelvben a bőrön terjedő, csúszómászó betegség. A herpesz jellegzetes megnyilvánulásai bőrkiütések, nyálkahártyák elváltozásai a hólyagok csoportjában. A fertőzés különböző módon fordul elő olyan betegeknél, akik aktív betegségben szenvednek. A herpesz nyilvánvaló ok nélkül jelentkezik. Ezenkívül számos olyan tényező van, amelyek növelik a fertőzés kockázatát:

 • megfázás, láz;
 • elhúzódó napsütés a délben;
 • stressz
 • fizikai túlterhelés és sérülés;
 • bizonyos gyógyszerek használata;
 • az immunvédelem gyengülése;
 • menstruáció;
 • az állkapcsok és az arc csontjain végzett műveletek;
 • fogászati ​​eljárások.

A herpesz vírus határozott lokalizációval bír és hatással van:

 • a bőrt;
 • a szemek és egyéb arckiszervek nyálkahártyái;
 • a nemi szervek nyálkahártyái;
 • a központi idegrendszer.

A betegség mindig krónikus. A gyógyszer körülbelül 200 fajta herpeszvírust ismer. A kórokozónak a szervezetbe történő első bejutása az influenzahez hasonló tüneteket okoz. Az újbóli fertőzésnek nyilvánvaló mintázata van, és bőrkiütésekkel, hólyagokkal és sebekkel kezdődik az ajkán, a szájon, a nemi szerveken, a csípőn, a vállakon, a trigeminális és interkosztális idegeken. A bőrkiütéshez égetés, viszketés, fájdalom társul. A képek a kiütés lokalizációját mutatják.

A herpesz kezelése a testen

A páciensnek általános állapotromlása van, a testhőmérséklet emelkedik, a bőr fájdalma érintett területei. Bizonyos esetekben az ízlés és a szaglóérzékek megsértése, hányinger, hányás, szédülés. Néhány betegnek olyan ájulással járó állapota van, amely gyors orvosi ellátást igényel.

A herpesz kezelés a szervezetben speciális gyógyszerek alkalmazását, külső és belső beavatkozást, a népszerű kezelési módszereket széles körben használják. Speciális terápiát írnak elő a terhes és szoptató nők számára. A kezelés hatékonysága az időben történő diagnózis, a betegség állapota, a beteg állapotától függ. Különösen nehéz szövődmények esetén a betegség terhes nőknél, gyermekeknél és időseknél fordul elő.

Idővel megelőző intézkedéseket kell tenni a vírussal való újbóli fertőzés elkerülése érdekében. Az edzés, a táplálkozás, a nap megfelelő rendszere, a személyi higiéniai szabályok szigorú betartása, a vitaminterápia és az immunitás fokozásának egyéb módjai segítenek megakadályozni a betegséget. Egy állapot ellenőrzése feltételezi a kórokozó jelenlétének és szükség esetén az orvosi rendelvényeknek az elemzését. A betegség során meg kell figyelni a karantént, korlátozni kell az egészséges emberekkel való kapcsolatot.

Végezzen egy felmérést a betegről, és megfejtse a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit szakemberrel. Ebből a célból szükség van egy terapeuta konzultálására. A herpeszvírus diagnosztizálására és annak változatosságára irányítja a szűk szakembert. A kezelés magában foglalja a bőrgyógyász vagy dermatológust, ha a kiütés megjelenik a nemi szervek nyálkahártyáján. Amikor a betegség tünetei megjelennek a szemen, szükség van a szemészek kinevezésére.

A herpesz kezelése a szervezetben gyógyszerek segítségével

A herpeszvírus, miután behatolt a testbe, örökké benne marad. Az immunvédelem csökkenésével a betegség nyilvánul meg. Az, hogy a herpesz kezelésére a szervezet jelenlegi szintjén a gyógyszer kifejlesztése nem jelent komplexitást. A beteg állapotának gyors enyhítésére komplex terápiát alkalmaznak, különböző gyógyszercsoportokat alkalmaznak:

 • a vírusellenes szereket (vagy a herpesz-pirulákat a testen) a betegség színpadán alkalmazzák, amikor az érintett bőrfelületeken lévő buborékcsomagok még nem jelentek meg;
 • az injekciózást (vagy injekciót) a betegség összetett szakaszában írják elő;
 • topikus készítmények (vírusellenes kenőcsök, permetek) szükségesek a bőr érintett területeinek kezelésére;
 • az anesztetikumokat, ideértve a helyi kezelést is, súlyos fájdalomra használják;
 • a helyi hatású sebgyógyító vegyületek elősegítik a sebek gyors gyógyulását;
 • az antiszeptikumok megakadályozzák a vírus terjedését és megvédjék a másodlagos fertőzések felkarolását;
 • az immunmodulátorok erősítik a test védelmét;
 • a vitaminok helyreállító hatásúak, a betegség súlyosbodása során az A, E, C vitaminok különösen fontosak, emellett intramuszkulárisan bevezeti a B csoportba tartozó vitaminokat;
 • az antibiotikumokat csak másodlagos fertőzés és szövődmények esetén alkalmazzák.

Kenőcs a herpeszről a testre

A vírus aktivitásának leginkább kellemetlen tünete a herpeszkiütés. A kenőcsöket az arcra, a testre, a nemi herpeszre ható bőrelváltozások kezelésére használják. A külső használatra szánt vírusellenes szerek olyan olajos bázisúak, amelyek lágyítják és meggyógyítják a sebeket a bőrön. Az univerzális védő fehérje interferon, amely összetételükbe tartozik, növeli a helyi immunvédelmet. A kenőcsök hosszú ideig használhatók, amíg a betegség külső okai teljesen eltűnnek.

Ez a farmakológiai forma a főzés eszköze az ajkak, a nemi szervek, a zsindelyek és a csirke pox kezelésére. A vírusellenes kenőcsek részeként az aciklovirt és származékait hatóanyagként használják. Ez a gyógyszercsoport az Acyclovir, Zovirax, Viferon, Fenistil Pencivir, Oxolin Kenőcs és mások.

A Zovirax kenőcs terápiás hatása gyorsan megjelenik, néhány napon belül eltűnik a betegség tünetei. A gyógyszer részeként a penciklovir, az acyclovir származéka. A kenőcsöt az érintett területekre naponta 5-6 alkalommal vékony rétegen alkalmazzák. Kenőcs A Viferon interferont tartalmaz. Az érintett bőrre naponta 4-5 alkalommal kerül alkalmazásra. Hatékony és biztonságos, még a terhes nők is használhatják a korai szakaszban.

tabletta

Súlyos betegség esetén a belső szervek bőrkiütésének lokalizálása gyakori visszaesésekkel tabletta vagy tablettázott gyógyszerek összetétele, amely magában foglalja:

 • antiherpetikus gyógyszerek;
 • interferon szintézis stimulánsai;
 • interferon készítmények;
 • egyéb antivirális hatású immunmodulátorok.

antibiotikumok

A herpesz egy DNS-tartalmú vírus, ezért a kezelés a vírusellenes szereken alapul, a betegség szokásos folyamán. Az antibiotikumok alkalmazása, amelyek hatása a patogén baktériumok és gombás fertőzések megszüntetésére irányul, a herpes simplex tüneteinek manifesztálásakor értelmetlen. Az antibakteriális terápia alkalmazása másodlagos fertőzés, például staphylococcus, streptococcus, candida esetén indokolt.

Felnőttek herpesze felnőtteknél, tünetek és kezelés

A herpesz a szervezeten olyan fertőző betegség, amelyet a herpeszvírus okoz - az egyik leggyakoribb a világon, talán az influenzavírus után. Általában a betegség a bõrön és a nyálkahártyákon jelentkezõ kiütések formájában jelenik meg kis fájdalmas vezikulumok csoportjában, de hatással lehet mind az idegszövetre, mind a belsõ szervekre.

A herpesz legfeljebb nyolc fajta lehet. A kórokozó rendkívül fertőző vírus, amely nagyon elterjedt a természetben, és könnyen átvihető a beteg emberek egészségesek.

Hogyan fertőzhetek meg?

Hogyan terjed a herpesz egy gyermek vagy egy felnőtt testéhez? A fertőzés formái (a vírus továbbítása) egy beteg személytől az egészséges személytől függ a vírus típusától:

 1. A labiális (szóbeli) vírus csókolással történik, közös ételek, törölközők használatával.
 2. Genitális - a szexuális kapcsolatokban;
 3. A bárányhimlő-vírust (Zoster) levegőben lévő cseppek továbbítják.

Különböző típusú herpeszvírusok választják ki lokalizációs helyüket. Azonban alacsony immunitással, szélesebb körben terjednek. Genital herpesz megjelenhet a lábak belső felületén, a csípőre és a fenékre. Száj - arcán, nyakán, vállán és hátán.

A herpesz okozója a vírus. Különböző típusú herpeszvírusok (herpeszvírusok) a test különböző részein lokalizálódnak (labiális - a száj körül, nemi szervek - a genitális területeken, a zosterben - egész szervezetben, bárányhimlő formájában). A szervezet érzékenysége a vírusfertőzésre a immunitás állapotától függ. A betegség (nehéz vagy könnyű) formája, a kiütések mennyisége szintén meg van határozva az immunitással.

A betegség legfontosabb provokátorai, az orvosok kiemelték:

 • számos gyógyszerkészítmény használata;
 • súlyos hipotermia;
 • erős túlmelegedés;
 • a krónikus betegségek súlyosbodásának időszakai;
 • depresszió;
 • krónikus fáradtság;
 • krónikus alváshiány;
 • beriberi;
 • elhúzódó idegi túlterhelés;
 • diabetes mellitus;
 • gyakori fertőző betegségek (influenza, ARI, ARVI);
 • 50 év felett.

Erős immunitás esetén a vírus nem jelenhet meg kívülről, lokalizálódik az idegszövetekben, és alvó (latens) állapotban tárolódik. Gyengült immunrendszerrel a vírus herpesz kiterjedt kiütéseket okoz a szervezetben, lázzal járva. Az immunrendszer átlagos állapota lehetővé teszi a kiütés testén megjelenő megjelenését a vesék formájában, de gyorsan lokalizálja a keletkező kiütéseket, és 10-14 napon belül meggyógyítja a bőr sebeket.

besorolás

A szakemberek megkülönböztetik a herpeszvírus 8 fajtáját, amelyek mindegyikének sajátos sajátosságai vannak a betegség képében, a tanfolyam és a terápia dinamikájában. Tehát, mindegyiküket részletesebben:

 1. A leggyakoribb a HSV-1 és a HSV-2. Ezek a herpeszek a szervezetben érintik az ajkakat (az emberek hívják a buborékok megfázása) és a nemi szerveket. A 2. típusú herpeszet genitálisnak nevezik.
 2. 3 típus a herpesz ismert az orvosok és betegek betegségek, mint a csirke pox és övsömör. A gyermekkorban a testet a bárányhimlő elemei fedik le, de a patológiás tünetek könnyen leállnak. A másodlagos fertőzés egy adott bőrkiütést okoz a testben. A zsindelyt kezelni kell külső vírusellenes szerek és orális gyógyszerek (antihisztaminok, fájdalomcsillapítók, vitaminok) használatával.
 3. A herpeszvírus negyedik típusa (az Epstein-Barr-betegség szinonimája) ritkán fordul elő, lymphogranulomatosis és mononucleosis okozhat.
 4. 5 típusú herpesz stimulálja a "citomegalovírust". A vénorészek szexuális fertőzésnek tekintik, mivel a törzs nem védett kapcsolatokkal kerül át. Ugyanakkor a fertőzött és egészséges ember közötti vérátömlesztés és a herpesz terjedése is átterjed.
 5. A 6., 7. és 8. herpesz nem teljesen ismert. Van egy hipotézis, hogy a vírus hirtelen kiütésként jelentkezik, vagy neurológiai rendellenességeket okozó idegrendszerre hat.

A Herpes simplex hólyagok nemcsak a bőrön erednek. Bizonyos esetekben a kórokozó lokalizálódik a körmökön vagy a kutikulakon. Hasonló betegséget neveznek "herpetikus panáriumnak".

A herpesz tünetei a testen

Eleinte a felnőttnek a testhőmérséklet, az általános gyengeség, az étvágycsökkenés, a test egészében fellépő fájdalma, különösen a jövőbeli herpeszkibocsátások területén, enyhén emelkedett, leggyakrabban a perifériás idegek mentén. Általában ez az időtartam négy napig tart, különböző tünetekkel és mérgezéssel.

A vírus leggyakoribb helyei:

 • Ajkak bőre.
 • Az arcra, a fülre és a nyakon lévő bőr (a herpesz, amely ebben a zónában található, megfigyelhető olyan sportolókban, akik olyan sportágakban vannak, akik más emberekkel való kapcsolatot igényelnek).
 • A nemi szervek területe a nemek, a hüvelyben és a nőknél.
 • A fenekek és a csípő (a legtöbb esetben az anális szex után fordul elő a nemi herpesz fertőzött partnerrel).
 • A hasra, oldalra, könyökökre és térdekre (itt a vírus a gyenge immunitású embereken van lokalizálva).
 • A bőrön a körömlemezek mellett és alatta.
 • Bőr a szemhéjakon.
 • A fej gyökérzónája, ebben az esetben a haj nagyon erős viszketése és égése, ez a vírus bőséges megjelenést okoz a korpásodásnak.

Ezután jön a kiütések ideje, amikor az idegek mentén herpetiformis hólyagok vannak a bőrön. És amikor a herpeszvírus a szervezetben szaporodik, a tünetek azonnal eloszlatódhatnak több idegráncban. A herpes zoster kedvenc lokalizációja az interkosztális idegek vetülete, a trigeminális ideg az arcon, néha kiütések vannak a csípőn és a nemi szerveken. A kiütés hasonlít a hólyagok egy csoportjára, amelyek egy tömörített vöröses bőrön helyezkednek el, sóoldatos folyadék van a hólyagok belsejében.

A kiütések helyén égő, erős paroxizmás fájdalmak vannak, amelyek éjszaka fokozódnak. Néha a herpesz tüneteit az érintési érzékenység rendellenessége jellemzi az idegkárosodás - az arc, az oculomotor idegek, a végtagok és a has, a húgyhólyag záróizmája területén. Amint a láz hőmérséklete lecsökken, csökken a mérgezés tünetei, javul a beteg általános állapota.

Ennek a betegségnek a súlyosságát nagymértékben meghatározza az emberi immunitás állapota, függ az egyidejű betegségektől és a herpesz lokalizációjától. A legintenzívebb fájdalmakkal jellemezhető tünetek és a kurzus időtartama között különböznek a fej és az arc idegeinek veresége, amikor a szemhéj és a szaruhártya érintett.

Hogyan kezeljük a herpeszet a testen?

Hogy megszabaduljon a buborék kiütések a szervezetben, és megnyugtatja a vírust, a felnőtteket különböző csoportok gyógyszerei segítik:

 1. Fájdalomcsillapítót. A paracetamol és az Ibuprofen segít eltávolítani a bőr fájdalmát és irritációját. A testet lidokainnal vagy acetaminofénnel ellátott külső gyógyszerekkel lehet kenni.
 2. Vírusellenes - Valtrex, Zovirax, Acyclovir, Virollex. A vírusellenes szereket a pattanások megjelenése előtt kell inni, amikor megzavarja a viszketést. A Herperax, Serol, Acyclovir hólyagok külső készítmények 3 óránként kennek. Éjszaka dörzsölje a bőrt antiszeptikussal. A fejlett esetekben gyógyszereket adnak be.
 3. A robbanóelemek gyógyulását a Panthenol spray és a Depanthenol kenőcs támogatja.
 4. A seb fertőzésének megelőzése érdekében a hólyagokat fertőtlenítő szerekkel (cink-kenőcs és streptocid, Miramistin, Chlorhexidine) kezelik.

Mivel a herpeszvírus gyengített immunitással jár, fontos, hogy erősítse a test védelmét és közelebb hozza a gyógyulást. Az immunitás javítása érdekében bemutatják a Cycloferon és a Polyoxidonium tanfolyamokat. Az E, A, C ásványi komplexeket és vitaminokat a betegek belső használatra írják fel. Intramuscularisan injekciózva a B csoportba tartozó vitaminokkal.

Higiéniai szabályok

Meg kell jegyezni, hogy a herpesz fertőző betegség. Leggyakrabban a fertőzés a szerológiai folyadékot tartalmazó pattanások kialakulásakor keletkezik, és hasonlít a pustulákhoz. A betegséget mások számára biztonságossá teszik, miután kiütések történtek a száraz testek testén. Mindazonáltal óvatosnak kell lenni, és nyugalomban kell maradnia a teljes gyógyulásig. Ne mossa le forró fürdőben.

 1. A betegség elterjedésének elkerülése érdekében minden betegnek olyan egyéni használatra van szüksége, amely a családtagjaiktól elkülönül. Továbbá, a helyreállítás előtt meg kell kerülni a rokonokkal, a gyermekekkel és az idegenekkel való tapintásos kapcsolatokat.
 2. A betegség progressziója alatt a kozmetikumok (beleértve a samponokat, bozótokat és géleket) nem használhatók fel a lehetséges allergiás kiütések és az állapot romlása miatt, miután a bőrkiütés a szervezetre kiterjedt. A zuhanyzóban legfeljebb hetente háromszor mossuk. Ha lehetséges, akkor jobb, ha feladjuk a gyakori érintkezést a vízzel, mivel a mosási szokás gyakran segít "pörkölni" a testet aknával.

A sebek felszaporodásáig csak gyapotból készült alsóneműt ajánlunk. Amikor a pattanások felrobbannak, a rongyos ruhával érintkező savó folyadék nem okoz allergiás reakciókat, irritációt és fájdalmas érzeteket. A természetes vászonszövet elnyeli az összes folyadékot anélkül, hogy fertőzést okozna.

diéta

A kezelés alatt, hogy a megnyilvánulások csökkenjenek, tartsanak egy olyan étrendhez, amely magában foglalja a megnövekedett lizin tartalmat. Ez a tejes és savanyú tejtermékek: túró, erjesztett sült tej, joghurt, joghurt (jobban illatosított). A saláta saláta a tengeri kelkéből, gazdag jód. Adjunk előnyben a madarak, a burgonya, a tojás ételét. Ne felejtsd el a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Mérsékelt mennyiségben fogyasztja a hüvelyeseket. Ezenkívül vegye be az A, E és C vitaminokat, segít a betegség leküzdésében.

Adja fel időben a zsíros ételeket, a csokoládét, a kakaót, a dióféléket és a magokat. A kávé reggel zöld tea helyett. A zöldségek közül kizárják a paradicsomot.

Hogyan lehet megelőzni a betegségeket és a visszaesést?

Nincs egyértelmű rendszer a herpeszkiütés megelőzésére a testen. Van egy vakcina a herpes zoster ellen, de bevezetése számos ellenjavallatot tartalmaz: allergia, terhesség, akut légzőszervi betegség.

Az immunrendszer munkájának javítása segítséget nyújt a speciális gyógyszereknek - immunmodulátoroknak, amelyeket az immunológus a vizsgálat eredményei és a speciális vizsgálatok után nevez ki.

Mivel a vírus gyengített szervezetben nyilvánul meg, nagy figyelmet kell fordítani az egészségre. Az immunitás megerõsítése érdekében szokássá kell tenni, hogy megfelelõen és jogosan enni idõben. A fitneszközpontban és az edzőteremben lévő osztályok javítják az egészséget. A szauna és a szauna nem lesz felesleges, és pozitív szerepet fog játszani a herpesz megelőzésében. Csoda gyógyszerek nem versenyezhetnek az egészséges életmóddal.

Melyik orvos kezeli a herpeszet a testen?

A szakember kiválasztásának alapja a herpetikus kitörések helye:

 • egyszerűen az ajkán van a dermatológushoz menni;
 • a nemi szerveken jelentkező kiütéseknek oka lehet a nőgyógyász vagy az urológus kapcsolatának;
 • hogy megállapíthassa a herpesz kialakulását a szem előtt, képes lesz a szokásos terapeutára, de a beteget szükségszerűen a szemész számára kell vizsgálatra küldeni;
 • a kiütések helyét a testen különböző helyeken (arc, nyak, pap) - a terapeutához kell mennie.

Meg kell mondani, hogy figyelembe véve a betegség kifejlődésének jellemzőit, minden olyan beteg, akinél ez a diagnózis fel van rendelve, további konzultációra kerül az immunológusnak.

LiveInternetLiveInternet

-videó

-Kategóriák

 • 1000. +1 tipp (294)
 • Tippek minden alkalomra (96)
 • Kis finom trükkök (83)
 • A feljegyzés úrnőjének (118)
 • Önfejlesztés (82)
 • Memória fejlesztése (48)
 • Életmentő tippek (12)
 • Időgazdálkodás (11)
 • Kommunikációs készségek (9)
 • Sebesség-olvasás (3)
 • Tánc (73)
 • Latina (26)
 • Zumba, karcsúsító tánc (15)
 • Go-Go (5)
 • Tánc elemek (2)
 • Keleti tánc (25)
 • GYIK (77)
 • GYIK-videók (20)
 • LiRu (2)
 • Regisztráció (5)
 • A feljegyzés (24)
 • A kis testvéreink (652)
 • Kutyák (35)
 • "Olyanok, mint egy macska és egy kutya" (25)
 • My Beast (5)
 • A macskák életéből -1 (153)
 • A macskák életéből (2) (35)
 • Érdekességek a macskákról (62)
 • Kiscicák (16)
 • Macskák (képek) (231)
 • Macska tulajdonosoknak (37)
 • Ezek a kedves kis állatok (73)
 • A World Wide Web hálózatokban (326)
 • Zenei gyűjtemény (32)
 • Milyen haladást ért el. (8)
 • Mindent tudni akarok (114)
 • Kreatív (17)
 • Mítoszok és tények (36)
 • Nem tudja elképzelni, hogy mit tegyen (3)
 • Passion-Mordaste (44)
 • Csodálatos - közel! (14)
 • Showbiz (39)
 • Mindenre (39)
 • Élet örömében (648)
 • Élő könnyű (184)
 • Rituálék, szerencse, jelek (126)
 • Ünnepek, hagyományok (97)
 • Pénz mágia (70)
 • Ember és nő (45)
 • Simoron (36)
 • Numerológia, horoszkóp (28)
 • A Lélek számára (25)
 • Feng Shui (17)
 • Ezoterika (2)
 • Kijózanító (1)
 • A szentélyek (5)
 • A hit ABC (99)
 • Egészség (784)
 • Segíts magadnak (351)
 • Önmasszázs minden szabály szerint (91)
 • Betegségek (70)
 • Qigong, Tai Chi Quan, Taichi (60)
 • Akupresszúra, reflexológia (38)
 • Az idős kor nem szórakoztató? (26)
 • Hagyományos gyógyászat (9)
 • A látás javítása (5)
 • Keleti gyógyászat (1)
 • Egészséges életmód (132)
 • Hagyományos orvostudomány (42)
 • A test megtisztítása (39)
 • Az utolsó cigaretta (24)
 • Izrael (143)
 • Városok (34)
 • Ígéret föld (10)
 • Hasznos információk (4)
 • IzraVideo (19)
 • Fotoreportok (11)
 • Jóga (210)
 • Jóga komplexumok (123)
 • A jóga megoldja a problémákat (43)
 • Gyakorlatok (30)
 • Asánok (9)
 • Jóga ujjakhoz (mudras) (7)
 • Tippek és trükkök (2)
 • Szépség mágia nélkül (1129)
 • Torna edzés, gyakorlatok (207)
 • Luxus haj (132)
 • Szépség japán, ázsiai technikákban (73)
 • Az ifjúság titkai (54)
 • Masszázs technika (24)
 • Eredeti manikűr (20)
 • A fényes bőrre vezető út (115)
 • Kozmetikus (55)
 • Tökéletes smink (105)
 • Problémák (39)
 • A szépség művészete (32)
 • Stílus (131)
 • Ápolás (317)
 • Főzés (766)
 • Sütés (93)
 • Garnélarák (18)
 • Első tanfolyam (12)
 • Etnikai konyha (6)
 • Desszert (52)
 • Snack (117)
 • Tészta termékek (83)
 • Enyhén enni (50)
 • Hús (113)
 • Whip up (31)
 • Italok (75)
 • Zöldségek, zöldségfélék (114)
 • Receptek (25)
 • Hal és tengeri termékek (34)
 • Saláták (60)
 • Mártások és fűszerek (8)
 • A kifejezések (16)
 • Hasznos webhelyek (11)
 • Fotó (8)
 • Fotószerkesztők (3)
 • Vendéglátóipari szolgáltatások (7)
 • Hasznos linkek (7)
 • Szoftverek (11)
 • Az életen át, nevetve. (132)
 • Videó Funnies (33)
 • Vicces képek (2)
 • Játékok (25)
 • Ó, azok a gyerekek. (27)
 • Приколюшечки (29)
 • Egyszerűen jó! (15)
 • A tűvédő (208)
 • Kötés (21)
 • Hímzés (11)
 • Javítás (3)
 • Csináld magad (82)
 • Hozz létre kellemeset (37)
 • Varrás (70)
 • Versek és próza (242)
 • Dalszövegek (149)
 • Példabeszédek (66)
 • Aforizmák, idézetek (22)
 • Proza (4)
 • A szárnyas kifejezések (1)
 • A tökéletes test (620)
 • Bodyflex, oxidizáló (120)
 • Pilates (37)
 • Aerobic (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitnesz (18)
 • Fitness terem (17)
 • Bodig transzformáció (5)
 • Anatómia (1)
 • Tanácsok (69)
 • Sport (videó) (87)
 • Stretching (40)
 • Gyakorlatok (226)
 • Photobank (63)
 • Művészek (5)
 • Természet (5)
 • Fotó (16)
 • Fotósok és műveik (31)
 • Virágok (8)
 • Photoshop (5)
 • Kihívjuk a túlsúlyt (545)
 • Diétába csapva (62)
 • A táplálkozás törvényei (117)
 • Élni kell. (76)
 • HLS (16)
 • Termékek (73)
 • Súlyos testsúlycsökkenés (123)
 • Az ideális út (102)

-zene

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-Rendszeres olvasók

Herpesz a testen: a fajták, a jellemzők és a kezelés


A herpesz okozza a szervezetben

A herpesz a leggyakoribb vírus a Földön, már az élet első évében is bejuthat az emberi testbe. Gyermekes, első pillantásra ártalmatlan bárányhimlő betegség a herpesz fertőzés eredménye. A betegség kórokozója a varicella zoster vírus, más néven varicella zoster (Varicella Zoster). A bárányhimlő számára számos apró kitörés tapasztalható a gyermek arcán és testén, a viszkető hólyagok és a súlyos folyadék megjelenésével. A kezelés mindig hatékony - a bárányhimlő visszahúzódik, és minden kellemetlen tünet eltűnik.

Valójában a vírus nem szűnik meg bárhol a testből. A legtöbb DNS-vírushoz hasonlóan a herpesz okozója is az idegrendszerben telepedik le, és lehetetlen megszabadulni ettől. A vírus már nem zavarhatja a személyt, de ha bizonyos negatív tényezőket érint, akkor a herpesz tünetei újra megjelennek. Mi okozhat herpeszet a testen? Leggyakrabban:

 • stressz és rendszeres érzelmi túlzás;
 • gyakori hipotermia vagy a test túlmelegedése;
 • fertőző betegségek, gyengítve a szervezet ellenállását;
 • krónikus betegségek súlyosbodása;
 • bonyolult diabetes mellitus;
 • bizonyos gyógyszerek szedését (pl. glükokortikoid hormonok).

A herpesz megjelenésének legfontosabb tényezője a immunitás gyengülése, például kemoterápia, terhesség, szervátültetések vagy HIV-fertőzés után. A betegség ismételt megnyilvánulásának tényezőjeként az orvosok az idős korra utalnak - a herpesz leggyakrabban az 50 évnél idősebb embereket érinti.

Az esetek túlnyomó többségében a herpeszkiütés okai a testben a beteg immunitásának csökkenése és a betegség visszaszorulása, amelyet a múltban, talán nagyon régen szenvedett. De az elsődleges fertőzés bizonyos herpeszvírusokkal jellegzetes kiütés és sebek megjelenéséhez vezet. Ugyanakkor a herpesz milyen fajta típusát fertőzte meg, és a testben a bőrkiütések megnyilvánulásának jellege, hatékonysága és súlyossága függ.

A több mint 200 fajta herpeszvírus közül a leggyakoribb az emberi szervezetben, és képes a bőrkiütés kialakulására hat. Közülük:

 1. Az első típusú Herpes simplex vírus. Az esetek túlnyomó többségében az okozza a kiütéseket az ajkán, az úgynevezett népszerű "hideg az ajkán". Amikor a test más részeire kerül át, a szem környékén elváltozásokat és gyulladásokat okozhat - a szemhéjon és a szemöldökökön, a körmökön, az ágyékban, a szájban és nagyon ritka esetekben a test más részeinek bőrén.
 2. A második típusú Herpes simplex vírus, Nagyon közel az előző, de a legtöbb esetben lokalizált az ágyék és így kiütések a nemi szervek, a gát, fenék, comb, és alkalmanként - a hát és a lábak.
 3. Csirke pox vírus, során elsődleges fertőzés, ami szinte az összes ismert bárányhimlő bőséges, nagy és nagyon jellegzetes és kiütések az egész testet, és a visszaesés - Zsindely jellemzi bőrelváltozások oldalán a törzs vagy hátra.
 4. Epstein-Barr vírus, fertőző mononukleózist okozva. Tipikus formában ez a betegség nem okoz bőrkiütést, de az antibiotikumok használata a párhuzamos betegségek kialakulásában szinte mindig a bőrön fellépő bőrkiütést okoz.
 5. citomegalovírus, nagyon gyakori az emberi populációban. Viszonylag ritka és csak gyengített immunitással járó bőrelváltozásokhoz vezet.
 6. 6. típusú Herpes simplex vírus, ami a pszeudo-vörösség kialakulásához vezet. Ennek a betegségnek a fő és vezető tünete csak egy kiterjedt bőrkiütés az egész testben, általában csecsemőkben, nagyon hasonlít a tipikus rubeolához.

A test kitörései szintén jellemzőek egy félelmetes egzotikumra majom herpesz, nagyon ritkán továbbítják az embereknek, de fertőzés esetén gyakran halálhoz vezetnek.

Talán a legnagyobb kellemetlenség egy személy okoz herpesz a testen, vagy ahogy még mindig hívják, zsindely. A páciens nem csak az esztétikai problémákkal foglalkozik, hanem a rossz közérzetet is. A betegség gyakori tünetei:

 • Jellemző bőrkiütés a testen. A kiütések nagy számban jelentkeznek, úgy tűnik, hogy a tiszta folyadékkal teli buborékcsaládok tűnnek. Néha a kiütés szigetei egy nagy foltba olvadhatnak, és a test nagy részét elfoglalják. A kiütések mellett a bőr piros vagy rózsaszínű lesz. 3-4 nappal a kiütés megjelenése után a vesikulák felrobbannak, és fekélyek alakulnak ki a helyükön. Ezt követően egy héjjal borítják, és a bőrön jelentkező fekélyek gyógyulása után fényes foltok vannak.
 • A bőr torzulása, túlérzékenység. A fájdalmat a kitörések helyén magyarázza az a tény, hogy a vírus az idegrendszerben él és az ideg mentén terjed. Az érintett területek megérintése, dörzsölése addig tart, amíg a sebek teljes gyógyulása (12 naptól a hónapig).
 • Gyengeség, láz, enyhe hidegrázás lehetnek a herpesz műholdjai a testen.
 • Ritka esetekben megjelenik a kiütés fájdalom nélkül, vagy éppen ellenkezőleg: a herpesz egy testen csak akkor nyilvánul meg fájdalmas részei a bőrnek, anélkül, hogy kiütések jelei lennének.
 • övsömör nemcsak a testen, hanem az arcon is megjelenhet, az orrán, a szemhéjon. A betegség tüneteihez viszketést adnak hozzá, és a kiütések helyén égnek.

Kevéssé, a herpesz a szervezetben más tünetekkel is szembesülhet, például:

 • az izom gyengesége a bőrkiütés területén;
 • súlyos fejfájás és szédülés;
 • hányinger és hányás;
 • az íz és a szag elvesztése vagy megváltozása;
 • hőmérséklet és súlyos hidegrázás;
 • ájulás.

Hasonló jelek a betegség bonyolult folyamatáról beszélnek, anélkül, hogy orvosi segítséget kellene nyújtani ilyen helyzetben. Különösen veszélyes ezeknek a tüneteknek a megjelenése gyermekeknél.

A herpesz a szervezetben, melyet a herpes simplex vírus okoz, számos megkülönböztető tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a felismerést.

A herpes simplex vírus által okozott kiütés nagyszámú kis vizenyős vesikulum, először átlátszó, és a betegség fehéres árnyalatot eredményez.

A fertőzés módjától és a vírus elsődleges bejutásának helyétől függően a bőrkiütés különböző módon lokalizálható:

 • az ajkakon.
 • A nemi szerveken, az ágyékban, néha - a női hüvelyben vagy a végbél felületén mindkét nemnél.
 • A fenékre, leggyakrabban a nemi herpesz fertőzésére anális szex alatt.
 • A szem területén, beleértve a kötőhártya kötőhártya-gyulladását is.
 • A köröm vagy a kutikula alatt. Ebben az esetben a betegséget herpetikus panariciumnak nevezik.
 • A sportolók nyakán, arcán vagy fülein sportolók. Az ilyen vereséget "birkózó herpesznek" nevezik, és a kiütések mellett a láz és a láz tünetei is vannak.
 • A haj alapja, amely bőséges korpásodást és állandó viszketést okoz a fejbőrön.
 • A bőr hajtásában - a könyökön, térd alatt, a hasra, karcolásszerű károkat okozva. Ez a forma jellemző azoknál a betegeknél, akik gyengített immunitást vagy immunhiányos állapotokat mutatnak.
 • Az exemopodobnyh fekélyek a szervezetben dermatitisben szenvedőknél.

Megjegyzendő azonban, hogy az első három helyzet mellett az összes többi meglehetősen ritka. Kiütések az ajkakon és a nemi szervek egy igazi csapás ember fertőződött meg a herpes simplex vírus, sok esetben rendszeresen megjelenő hideg évszak és ami nem csak a romló megjelenése, hanem néhány - olykor nagyon súlyos - szövődmények.


Csirkehimlő és zsindely

A varicella (varicella zoster) vírusa a legtöbb esetben 8 évnél fiatalabb gyermekekre hat, így minden ismert bárányhimlő. Mint minden más herpeszvírusok, ő nem ad teljes kizárás a szervezetben, így a fertőzés az idegszövet, és a gyengülő immunitás bármely korban okozhat övsömör.

A csak a bárányhimlő esetében a test kiütések jól vannak azonosítva és súlyos szenvedést okoznak a beteg számára. Szinte mindig fájdalmasak és viszketést okoznak, miközben fésülnek, apró sebekké és sebekké alakulnak, amelyek még fájdalmasabbak és az átjárók az egyéb fertőzések behatolásába.

Ezenkívül, ha a betegség lefolyása után a bőrkiütések nem hagynak nyomokat a bőrön, akkor karcoláskor gyógyulási hegekké válnak gyógyulás után.

A bárányhimlő kitörése egész testen terjed. Először egyszerű rózsaszín foltok, amelyek közül néhány később áttetsző folyadékkal papulákká változik. Rendszerint két vagy három héttel fertőzés után jelentkeznek.

Az elsődleges exacerbáció végén a kiütés teljesen elmúlik, de később, amikor az immunitás gyengül, más formában jelenik meg, és különböző tünetekkel övsömör vagy herpesz zoster. Főbb jellemzői:

 • egy kicsi sérülés. Gyakran ez a hely egy rózsaszín viszkető bőrméretű lézióval.
 • A test egyoldalú veresége. A kiütés a jobb oldalon vagy a bal oldalon, a hátsó oldalon, a vállakon, a nyakon, ritkábban - a karokon és a lábakon jelenik meg.
 • A hólyagok hiánya. A kiütések olyanok, mint a bőrelváltozások.

Az övsömör azért veszélyes, mert közben erős áramlás komoly komplikációkat okozhat, és sok esetben hagy maga után a herpesz utáni neuralgia, ami abban nyilvánul meg, súlyos fájdalom helyén kiütés, nem mennek át a hetek, hónapok, vagy akár évek is.

Bővebben a csirkehimlő és a zsindelyekről


Gyermekgyógyászati ​​Roseola: Tünetek és veszélyek

Ez a betegség leggyakrabban a csecsemõket érinti, és a bõséges erõforrások jellemzik az egész testet, hasonlóan a rubeola betegségéhez. A tüneteket a láz tünetei jelzik, és a szövődmények lehetnek a gyermeket érintő görcsök, valamint az agyhártyagyulladás vagy encephalitis kialakulása.

A pszeudokrosson fellépő kiütések hasonlítanak a herpes simplex víruséhoz, de sűrűbben vannak csoportosítva és piros színűek. Nem okoznak olyan erős viszketést, mint egy csirkehimlő-kiütés, de még mindig okozzák a gyermek szenvedését. Adjunk magunkat további kezelés nélkül 4-7 napig.

További részletek a gyermek rózsa (hirtelen exanthema)


Az Epstein-Barr vírussal és cytomegalovírussal fertőzött test kiütésének természete

A két vírus fertőzésére a bőrkiütések nem tipikus tünetek. Általában, citomegalovírus betegeknél általában tünetmentes, de ha legyengült immunitás okoz mononukleózis, tünetileg nagyon hasonlít a fertőző mononukleózis, amikor fertőzés az Epstein-Barr vírus.

Ezeknek a betegségeknek a bőrkiütése néha megnyilvánul, amikor antibiotikumokat alkalmaznak a betegek számára. Megjegyzendő, hogy ezeknek a betegségeknek az antibiotikumkezelése nem fog működni, mivel ezek a gyógyszerek mindenképpen használhatatlanok a vírusok elleni küzdelemben. Ritka esetekben azonban mononucleosis és mononucleosis-szerű szindróma fordulhat elő olyan egyéb betegségek hátterében, amelyek ellen antibiotikumokat alkalmaznak.

A bőrkiütés ezekben az esetekben nem túl nyilvánvaló, gyakrabban - oldalán, csípőjén és a nemi szerveken. Ritkán fájdalmas és szinte mindig néhány napon belül előfordul.


Különböző típusú herpeszek diagnosztizálása a szervezeten belüli megnyilvánulások jellemzőire

A szervezetben fellépő bőrkiütések, időzítés és egyidejű tünetek szerint a herpeszvírus fertőzések meglehetősen különbözőek, csak bizonyos esetekben bizonytalanságot és hiba lehetőségét okozzák.

Tehát, ha a kiütés a test igen kis területein helyezkedik el - az ajkak, a szemhéjak és a körmök köré - egyszerű herpeszről beszélhetünk. Nyilvánvaló különbségei a buborékok átlátszósága vagy fehérsége.

Ugyanazok az átlátszó vagy fehér buborékok, amelyek a nemi szerveken, az ágyékban vagy a combon ugyanazon vírusra utalnak, mint herpesz szimplex, de genitális formájuk.

Ha hasonló színű kiütés terjed a test egészére anélkül, hogy kötelező lenne a genitális területre, de a nyirokerek növekedése esetén gyanítható a mononukleózis vagy a citomegalovírus. Ezek megkülönböztetése egymástól meglehetősen nehéz, ezért külön diagnosztikai laboratóriumi módszerekre van szükség.

A piros bőrkiütések gyakran jelzik a bárányhimlő vagy a gyermek rózsa. Az első esetekben maguk a papulák elválnak, és gyakorlatilag minden korosztály gyermekeit érintik. A második az újszülöttek és a 2 év alatti gyermekek esetében pontosabb. Ezen kívül a rózsaköteget a test kiterjedt területeinek gyakorlatilag folyamatos bevonata jellemzi bőrkiütéssel.

A legpontosabb diagnózis azonban csak speciális laboratóriumi módszerekkel végezhető el. Mindenesetre a további kezelés céljára szolgáló diagnózist csak tapasztalt orvos kezelheti, mivel az öndiagnosztikai kísérletek gyakran hibát okoznak, és ennek következtében helytelen, meggyőző és még veszélyes öngyógyítás is.


Mi veszélyes a herpeszre a testen?

A test kiütéseken kívül az összes herpeszvírust a komoly szövődmények kialakulásának valószínűsége jellemzi. Közülük:

 • herpesz cystitis, prostatitis, rektális repedések, herpetic urethritis - genitális herpesz
 • myocarditis, encephalitis, pyoderma - csirke pox és övsömör
 • gyulladás és a belső szervek károsodása a cytomegalovírus fertőzésben immunhiányos betegeknél
 • a rákos daganatok kialakulása az Epstein-Barr vírusfertőzés következtében
 • agyvelőgyulladás és agyhártyagyulladás, pszeudorrendszerű gyermekeknél.

Azonban a herpesz szövődményei a legveszélyesebbek, ha a herpeszes kiütés önmagában megjelenik egy nőnél a terhesség alatt. A magzatot a betegségtől, a terhesség időzítésétől, a kiütések megjelenésétől és a fertőzés utáni természetétől függően az anya kiütések után a különböző fejlődési rendellenességek - köztük halál és vetélés - okozhatja.

Az igazság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy ez ritkán fordul elő, de maga a valószínűsége teszi az orvosokat, hogy terhes nőkön minden herpeszvírust megfigyeljenek és időben megfelelő intézkedéseket tegyenek.


A herpesz kezelése a szervezeten: gyógyszerek és módszerek

A herpesz kezelése a testen függ a vírustól, amely a kiütést okozta. A speciális, elég erős gyógyszerek alkalmazása csak abban az esetben indokolt, ha komoly komplikációk lehetségesek a fertőzés kialakulása miatt. Tipikusan ez akkor fordul elő, ha fertőzött terhes nők, immunhiányos és újszülött fertőzésekkel küzdenek.

A gyógyszerek egy csoportja specifikus az egyes vírusokra:

 • amikor a herpes simplex vírusok által okozott kiütés és a csirke pox, elsősorban specifikus humán immunglobulinok injekciók vagy vírusellenes szerek formájában Acyclovir, Valaciclovir és Panavir. Az immunglobulinok minden esetben az optimális kezelési módszer, mivel nem rendelkeznek toxikus tulajdonságokkal, és terhes nőkön ártalmatlanok a magzatra. Vírusellenes szerek nem ajánlottak terhes nők számára, mivel mutagén tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Bizonyos esetekben azonban az orvos előírhatja ezek használatát, de csökkent dózisokban. A valaciklovirt a három antivirális gyógyszer közül a leghatékonyabbnak tartják, mivel elfojthatja az olyan vírus törzsek reprodukcióját, amelyek ellen az Acyclovir és a Panavir nem hatékony.
 • A mononukleózisos és mononukleózisos szindrómás bőrkiütések nem igényelnek semmilyen kezelést, de jelzik az antibiotikumok használatának abbahagyásának szükségességét.
 • Pszeudokorrekcióval csak a gyermek lázas tüneteinek gondos enyhítése szükséges. A bőrkiütés maga is több napig hagyja nyomon, miközben a gyermeknek biztosítania kell a békét és szigorúan nyugalomban.

Maguk a kiütések és különösen a helyükön lévő sebek különböző kenőcsökkel kezelhetők a fájdalom és viszketés csökkentése érdekében. A bárányhimlő használatával a zelenka és a jód használható. A herpesz szimplex kitöréseit a tengeri borostyán vagy az aloe vera, vagy a Panavir-gél vagy tetraciklin kenőcssel kell kenni, hogy megakadályozzák a vírus terjedését a hólyagok felszakadása után.

Az 5 évnél idősebb gyermekek és a herpeszes visszaesés miatt felnőttek interferon-gyógyszereket használhatnak az immunitás javítására. Ez a lépés azonban csak a betegség súlyos lehetséges következményei esetén indokolt, mivel ezeknek a gyógyszereknek bizonyos mellékhatásai vannak.

A herpesz fertőzések tüneteinek - a láz, az emésztési rendellenességek - esetében a legtöbb kiütés egyidejűleg csak akkor gyengül, ha magas fokú megnyilvánulást érnek el. Előtt minden ilyen tünet szükséges a szervezet számára, mint a vírus elleni küzdelemben.

Számos, aljas vírust szenvedő beteg érdekli a kérdést - a herpesz fertőző? A válasz egyértelmű - igen, fertőző. A herpeszvírus légúti, szexuális vagy kontakt-háztartási módszerekkel továbbítható. Érdemes megjegyezni, hogy a vírus rendkívül stabil a külső környezetben - normál hőmérsékleten a kórokozó 24 órán át élhet, és -70 ° C-ra fagyva csak néhány nap múlva megöli a kórokozót. Kizárólag a rendkívül magas hőmérséklet (55 ° C feletti) hatása káros hatással van a kórokozóra.

Az első herpeszes fertőzés nagyon korán megtörténik, és ezt a fent említettek szerint a bárányhimlő okozza. A gyógyulás után a páciensnek már van némi immunitás a betegséggel szemben, ezért a herpesz további exacerbációi valószínűsíthetők, de enyhe formában mennek végbe. Sokkal veszélyesebb a herpesz felnőttkori megvételére, például védtelen szexre. Ebben az esetben a herpesz tünetmentes, csak néhány specifikus teszt után azonosítható. A vénát nagyon gyakran terhesség alatt az anya által a méhen belüli módszerrel továbbítják a gyermeknek.

A súlyosbodás során a herpesz különösen veszélyes, azonban a fertőzés valószínűsége csak kezdeti szakaszban van - miközben buborékok képződnek. Miután a bőrkiütés sebekké alakul, a zsindely kevésbé veszélyes. A herpesz súlyosbodása során a testben fontos, hogy a beteg betartsa a személyes higiéniai szabályokat - személyes törülközőt, ágyat és alsóneműt. Ha lehetséges, csökkenteni kell az összes tapintható kapcsolatot a gyermekekkel és idősekkel, valamint azokkal, akik gyermekszájjal nem rendelkeznek a bárányhimlővel.

Mi okozza a herpeszet a szervezetben, a kezelés módját

Szakemberek azt mondják, hogy szinte az összes lakosságnak van a herpeszvírusa. A fertőzöttek felében a betegség semmilyen módon nem jelentkezik. Más esetekben gyakori visszaesések fordulnak elő. Mi az oka ennek a jelenségnek? Mik a herpesz tünetei?

A herpesz okozza a szervezetben

A herpesz gyakori betegség. Első pillantásra a betegséget ártalmatlannak tartják. Először viszketés, vörösség és égő, majd kis buborékok. A herpesz azonban olyan betegség, amely egész testen terjedhet. Ez a betegség érdemes kezelni, de lehetetlen teljesen megszabadulni. A herpesznek a testre való felszámolása érdekében az okokat a lehető legkorábban azonosítani kell.

A megjelenés fő okai a következők.

 • A stresszes helyzetek és a rendszeres érzelmi stressz kialakulása.
 • Állandó hipotermia vagy a test túlmelegedése.
 • Fertőző betegségek kialakulása.
 • Krónikus betegségek súlyosbodása.
 • A cukorbetegség komplikált természete.
 • Olyan gyógyszerek alkalmazása, amelyek gyengítik az immunfunkciót.

Mi okozza a herpeszet a testen? A betegség eredményeként a legyengült immunrendszer működését. Gyakran a betegség a terhes nők, a műtét után, vagy az átültetett szervek, valamint a nagy fertőzésveszély a HIV-fertőzött személyek.

Típusú herpesz fertőzés a szervezetben

A természetben körülbelül kétszázféle herpeszvírus van. De az orvostudományban gyakran hat alapvető típust különböztetünk meg.

 1. Az első típusú Herpes simplex vírus. A kiütések megjelenése az ajkak és az orr területén jelentkezik. Egyes esetekben a herpesz a bőrön gyulladásos folyamatot okozhat a szemében, ami rendkívül veszélyes. Ez a jelenség a képességek teljes elvesztését eredményezi.
 2. A második típusú Herpes simplex vírus. Az első típusokhoz hasonló, de az ágyék területére kiterjed.
 3. Csirke pox vírus. Elsődleges fertőzés az egész testen a finom kitörés formájában pryshchikov, amely fel van töltve a folyadék kiterjed. Az ilyen típusú betegség ártalmatlannak minősül és elsősorban gyermekkorban fordul elő.
 4. Vírus Epstein-Barr. Ez a típus fertőző típusú mononukleózist okoz. Úgy tűnik bőrkiütésként. A herpesz gyógyítása azonban szükség van antibiotikumok alkalmazására.
 5. Cytomegalovirus. Ez a fajta betegség nagyon ritkán és az immunrendszer erős gyengülésével nyilvánul meg. A bőr károsodásához vezet.
 6. A hatodik típusú herpeszvírus. Az álpestis megjelenéséhez vezet. A fő tünet a kiütés megnyilvánulása az egész testben. Ez csecsemőknél fordul elő.

A herpesz tünetei a testen

Mielőtt megkezdi a kezelést, érdemes megérteni, hogy a herpesz a szervezetben hogyan manifesztálódik. A leginkább kellemetlen érzés a zsindely. A páciensnek nem csak a külső sérülése van a bőrön, de az egész szervezet rossz.

Hogyan néz ki a herpesz a testen? A bőrön apró pattanások találhatók, amelyek belsejében áttetsző folyadékkal tele vannak. A kiütések nagy számban fordulnak elő. Egyes hólyagok egybeolvadnak egy helyszínen. A pattanások körüli bőr pirosra fordul, és amikor megnyomják őket, fájdalmas érzések jelennek meg. Három vagy öt nap múlva felrobbannak és apró sebekké válnak. Ruhák dörzsölésénél irritáció léphet fel, melynek következtében a seb kezd gyógyulni. Néhány nappal később mindent átitatott.

A zsindelyek nem csak a hasban, a kézben vagy a lábakban jelentkeznek, hanem az arc-, az orr- és a szemkörnyékben is.

Mindezek ellenére a herpeszet a szervezetben a következő tünetek jellemzik.

 • Fokozott testhőmérséklet.
 • Izomszerkezetek gyengesége.
 • Súlyos fejfájás és szédülés.
 • Hányinger és hányás.
 • Étvágytalanság, ízváltozás vagy szaglás.
 • Lázas állapot.
 • Ájulás.

Ezek a jelek komplikációk jelenlétét jelzik. Ezért szakember segítség nélkül ezt nem lehet elvégezni.

Sokan azt kérdezik, vajon a herpesz fertőződik-e a testen. A herpesz vírus személyről emberre továbbítódik, de hogyan manifesztálódik, nem ismert. A vírus aktiválása attól függ, hogy mennyire gyengítette az immunrendszert. Az inkubációs idő legfeljebb harminc napig tarthat. A betegség többféle módon terjed.

 • Levegőcsöpög, amikor tüsszögés, köhögés és még beszél.
 • A betegekkel való érintkezés csókokkal.
 • A háztartások kitettsége közös dolgok használatával.
 • Közösülés közben.

A herpesz különböző helyeken található.

 • Az ajkakon vagy orrán.
 • Az ágyékban vagy a nemi szervekben.
 • A fenéken.
 • A vizuális szervre és a szemhéjára.
 • A körmök vagy a kutikula alatt.
 • A méhnyakrák, az arc- vagy a nyelőcső területén.
 • A fejbőrön.
 • A hajtások területén.
 • A karok, a lábak, a hát és a has térrészében.

Herpesz a testen a gyermekeknél

Herpesz a test egy gyermek több fajta. Ez nyilvánul meg a forma bárányhimlő, övsömör és herpesz stomatitis rózsahimlő. Mindezek államok meglehetősen veszélyes a baba, mert elterjedt, hogy a fültőmirigy helyet, és nyomja meg a szem szerv, az agy. Ennek eredménye a süketség, vakság, meningitis, herpanginát természetét, keratitis, vagy szívizomgyulladás.

A herpesz elsődleges megnyilvánulása három-négy éves korban következik be. Bizonyos esetekben veleszületett vagy átterjed az anyától a születési folyamat során.
Amint egy gyermeknek a herpesz a szervezetben van, a kezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni. De az első dolog az, hogy megértsük, mi az oka a vírus aktiválásának. Számukra hordozzák.

 1. Hypovitaminosis vagy vitaminhiány.
 2. Éghajlatváltozás.
 3. Túl gyengült immunrendszer.
 4. A nyálkahártya sérülése a szájüregben.
 5. Túlmelegedés vagy túlmelegedés.
 6. Pszichoemotikus bomlások.
 7. Neuroendokrin rendellenességek.
 8. Bakteriális fertőzés.
 9. Az emésztőrendszer patológiája.

A herpesz a testen a gyermekeknél sokkal fényesebb, mint a felnőtteknél. A fő tünetek a következők.

 • Fájdalmas érzés a hasban.
 • Étvágytalanság.
 • Hányinger és hányás.
 • A hőmérséklet harmincnyolc fokkal emelkedik.
 • A kiütés megjelenése az egész testen. Sőt, élénkvörös színű. Amikor érez, fájdalom van. A belsejében lévő buborékok tiszta folyadékkal töltöttek, amely fokozatosan fehéressé válik.
 • Gyengeség és általános rossz közérzet.
 • Az íny vérzése és duzzanata.
 • A görcsös állapot kialakulása, ami epilepsziához vezethet.

A herpesz kezelése a testen

A herpesz kezelése a testen gyermekeknél és felnőtteknél ugyanaz. A terápiás eljárás az antiherpetikus gyógyszerek alkalmazása. Ehhez az orvos a herpeszről tablettákat ír elő a testen Valaciclovir vagy Acyclovir formában. Naponta kétszer vegyen be egy tablettát. Ha a betegség a gyermek bőrére hat, akkor az injekció formájában gyógyszerkészítményt írjon fel a szervezetből. Sokkal gyorsabban járnak el, és nem minden baba fog tabletta. A terápiás tanfolyam hét-tíz nap.

Helyi beadásra különféle vírusellenes krémeket és kenőcsöket írnak elő. Napi öt alkalommal kell alkalmazni az érintett területeken. A herpesz leghatásosabb kenőcs a szervezetben az Acyclovir. Használhatja a Panavirt is. Növényi eredetű és gyermekek és felnőttek számára engedélyezett.

Herpesz a szervezet nem kizárólag arra irányul, hogy megszüntesse a vírus, hanem erősíti az immunrendszer működését. Ehhez hozzá vagy TSikloferon Ingavirin. Gyermekek arra ösztönzik, hogy Anaferon, Ergoferon Viferon tabletta vagy kúp formájában. Egy további kezelés szükséges, hogy egy vitamin komplex, amelyek magukban foglalják a C-vitamin, A, E és B-csoporttól fokozza az immunrendszer erők prokapat Interferon.

És a herpesz kezelésére a testen, ha fájdalmas érzések vannak? Érzéstelenítésként javasoljuk kenőcsök és gélek használatát, amelyek lidoként vagy acetaminofetet tartalmaznak. Gyermekkorban az Ibuprozen vagy a Paracetamol szirupban vagy gyertyákban használatos a hőmérséklet csökkentésére és ideiglenesen enyhíti a fájdalmat.
Szigorúan tilos a herpesz a szervezetben hormonokkal kezelt gyógyszerek kezelésére.

Amikor a buborékok tört és a héja elkezd kialakulni, kenje az érintett helyeken kell panthenol mlm Depantenolom.
A betegség gyorsabbá tétele és a kezelés hatékonyabbá tétele érdekében speciális étrendet kell követnie. Az étrendből eltávolítjuk az ételeket, amelyek fokozzák a gyulladásos folyamatot a bőrszövetekben. Ez magában foglalja a fűszeres és sós ételeket, édességeket, zsíros és füstölt ételeket.

Ha a herpesz a szájüregben megnyilvánul, akkor ne adjon kemény és meleg ételeket. Akkor jobb, ha csirkehúsleveseket, zúzott burgonyát és meleg italt fogyasztanak. Ha a gyermek egyáltalán nem evett, akkor meleg tejet fog menteni. Segít fenntartani az erőt, megnöveli az immunrendszert és eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből.

A helyreállítás után érdemes megfontolni az immunfunkció erősítését. Ehhez az alábbi következik.

 1. Az egészséges életmód vezetése.
 2. Hagyd abba a rossz szokásokat.
 3. A gyerekek gyakran járnak kívül. Öltözni kell az időjárás miatt, nehogy meleg vagy hideg legyen.
 4. Helyesen enni.
 5. Sportoljon, végezzen reggeli gyakorlatokat és temperálási eljárásokat.

Mindezekkel az ajánlásokkal nem csak a szövődmények elkerülése, hanem a relapszusok száma is csökkenthető.