Herpesz: nem gyógyítható, akkor gyógyulhat

Van egy vélemény, hogy lehetetlen megszabadulni a herpesztől. Ha sikerült betegedtél, akkor az élet végéig szenvedsz...

Igaz, hogy a herpesz gyógyíthatatlan? Mit csinálnak azok, akik fertőzöttek? Erről beszéltünk Ekaterina Vyacheslavovna Bukharina, orvostudomány kandidátusa, szülész-nőgyógyász, női konzultáció vezetője klinika "DOCTOR OZONE", Moszkva.

- Catherine Vyacheslavovna, igaz, hogy a herpesz nem kezelt?

Attól függ, hogy mit értünk a "kezelt" szóval. Ha feltételezzük, hogy a gyógymód akkor jön, amikor a vírust teljesen eltávolítják a szervezetből, akkor a herpesz esetében lehetetlen. De valójában általában nem olyan fontos ember számára, hogy vírus van-e vagy sem. Számára a legfontosabb az, hogy a fertőzés nem rontja el az életét. Véleményem szerint, ha nincsenek klinikai megnyilvánulások, ha a betegség nem sok, sok évet vesz igénybe, akkor feltételezhetjük, hogy a beteg gyógyul.

Azt mondani, hogy a herpesz nem kezelt rosszul pszichológiai szempontból. Ez megfosztja a betegek remény és hozzájárul az a tény, hogy ezek általában nem valami köze, azzal érvelve: „Miért kell kezelni, ha még nem jelentek meg?”.

- Kérlek, kérlek, a herpeszről. Mi ez a betegség?

Ez egy vírusos betegség, amely 1-es és 2-es típusú herpeszvírusokat okoz.

A herpeszvírus család nagyon sokféle és változatos. Képviselői felelősek nemcsak a herpesz fertőzésért, hanem más, meglehetősen ismert fertőző betegségekért is. A herpeszvírusnak körülbelül 80 faja van, de csak hat embert izoláltak.

 1. A HSV (herpes simplex vírus) 1 a herpes simplex okozója (ez a vírus, amely a bőrön mindenütt kiütéseket okoz, kivéve a nemi szerveket)
 2. HSV (herpes simplex vírus) 2 - kórokozója a genitális herpesz (bőrkiütéseket a nemi szervek területén, és a végbélnyílás, valamint specifikus gyulladást okoz a méhnyak és a méh, amely nem antibiotikumokkal kezelik)
 3. Virus Zoster vagy HHV 3 - varicella zoster vírus és övsömör
 4. Epstein-Barr vírus vagy HHV 4 - fertőző mononucleosis és "krónikus fáradtság szindróma" kórokozója
 5. CMV vagy HHV 5 - cytomegalovírus fertőzés okozója
 6. HHV 6 - hirtelen exanthema gyermekekben és malignus "krónikus fáradtság szindróma" felnőttekben

- Hogyan kaphatsz herpeszet?

A herpetikus fertőzés megfertőződésének számos módja van:

 • széklet-orális;
 • aspiráció (egy fertőzött folyadék belélegzésével, amikor tüsszögni és köhögni fog a vírust kiválasztó személy);
 • érintkezés (károsodott nyálkahártyákon csókokkal, szoros fizikai érintkezéssel vagy orvosi manipulációkkal);
 • szex;
 • függőleges (átmenet az uterusban az anyától a magzatig).

- Mi történik a szervezetben, amikor a herpesz vírus behatol?

A vírus gyors szaporodása csak epitheliális szövetekben (azaz a nyálkahártyákon és a bőrön) lehetséges, és nem haladja meg a három napot. A szaporodási periódus után a vírus áthalad az idegszálakon az ideg csomópontjain, ahol eltűnik (tartósan) addig, amíg a megfelelő reprodukciós pillanat nem megy újra. A perzisztencia folyamata nem kapcsolódik a vírus szorzásához, így az idegsejtek nem halnak meg, és az idegszövet károsodása a herpetikus fertőzésben minimális.

- Mi a herpesz súlyosbodása?

Buborék kiütések (a nyálkahártyán, a bőrön) vannak, melyeket viszketés, vörösség és fájdalom kísér. A beteg állapota attól függ, hogy ezek a bőrkiütések hol találhatók. Ha az ajkán - kellemetlen, de nem több. Ha például a pénisz feje, akkor a WC-re való minden utazást nyögés és könnyek kísérnek. Ha a buborékok megjelennek az ülőideg kiléptetésénél, minden kísérlet arra, hogy egy székre üljön, hihetetlenül fájdalmas lesz. Ha herpesz a zsindely típusa szerint (azaz a bordák között a bőrön), akkor a betegek is fájdalmasan lélegeznek.

- Hol lesz a kiütés a herpeszvírus típusától?

Klinika "DOKTOR OZONE"

Korábban az volt, hogy a második típusú herpeszvírus a nemi szerveken kiütéseket okoz, és az első - a test minden más részén. De az 1990-es években a helyzet megváltozott. Állampolgáraink jelentősen szexuálisan nyugodtak lettek: most a nemi szerveken megtalálható az első típusú herpeszvírus, és az ajkakon - a második. Ezért most az orvosokat nem a vírus típusának, hanem a kiütések helyének és a súlyos exacerbációknak a vezetésével irányítják.

Most Oroszországban a népesség közel 90% -a hordozza a herpeszvírust, de csak 15-17% esik beteg. Egy tízből annyira beteg, hogy az orvoshoz tartozik, és azt mondja: "Tedd meg, amit csak akarsz, csak mentse el ezt a rémálomot!"

- Catherine Vyacheslavovna, miért olyan erősen beteg emberek, míg mások nem mutatnak vírust?

Minden az emberi egészség általános állapotától függ. Több mint 20 éves orvosi tapasztalatom van, és tapasztalatom alapján azt mondhatom: ez nem az a tény, hogy a testben bizonyos típusú vírus jelen van, hanem hogy hogyan reagál a szervezet.

- Mi teszi az ember egészségesebb, annál kevesebb esély van arra, hogy a herpesz megjelenik?

Így van. A herpesz gyakoribb a gyengített egészséggel rendelkező embereknél. A kockázati csoportba tartoznak azok, akik megzavarta az endokrin rendszer, a krónikus betegségek a gyomor-bélrendszer, hiánya a B-vitaminok, vas, cink, problémák vannak a test oxigén telítettség.

Kiváltó tényező lehet a dohányzás, kiegyensúlyozatlan táplálkozás (vegetáriánus vagy irracionális diétának), valamint a jet lag (rajongói klub életében, és az emberek éjszakai munkarend nagyobb a kockázata a herpesz, mint az emberek „napi típus”).

- De mi van a mentelmi joggal?

A fentiek mindegyike közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz.

Köztudott, hogy a herpesz általában nyilvánvaló, amikor egy személy vagy túlhajszolt vagy beteg más betegségben, és az immunrendszere legyengül, és a tiszta, életveszélyes, akkor azok, akik gyakorlatilag nincs immunitás (például AIDS-szel).

- Tehát, ha a herpesz orvosa immunstimulánsokat ír elő?

Igen, de sajnos ezek hatása elég egy hónapra, talán még egy kicsit.

Annak érdekében, hogy ösztönözze az immunitást, meg kell győződnie. Ha a test gyenge, az élelmiszer rossz, nincs elegendő vitamin, akkor az immunitás ingerlése nem fog semmit tenni. Olyan ez, mintha a hadsereget megpróbálnánk a támadóra szállítani, nem előre felszerelve a kocsikat. Vagyis a katonák persze képesek a támadás megkezdésére, de ha a szokásos étel nem szervezett, akkor hosszú ideig nem tudnak harcolni.

A herpesz kezelésére számos módszer létezik, de általában csak 30% -kal dolgoznak.

- Itt az ideje, hogy továbblépjünk a herpesz kezeléséről szóló történetre...

Egészen a közelmúltig a herpeszet csak exacerbáció alatt kezelték (ha kiütések vannak). A hagyományos terápia alapja a speciális gyógyszerek kijelölése, amelyek elnyomják a vírust. De van egy árnyalat: minden ilyen gyógyszert több mint háromszor nem lehet használni - akkor "addiktív" alakul ki.

- És a gyógyszer már nem működik?

Hatékonysága jelentősen csökken. Azonban még akkor is, ha a függőség létrejött, az antivirális kezelés még mindig előnyös - csökkenti a kiütések időtartamát.

- És mi van, ha nincs kiütés, de meg akarsz szabadulni a betegségtől?

A herpesz kezelésére a remisszió alatt nem könnyű, mert a vírus ebben az időben immunis a vírusellenes szerekkel szemben. Ha egy beteg eljön a klinikára és azt mondja: "Néhány hónapja kiütésem van, most nem, de meg akarom szabadulni tőlük", találkozunk vele. Két megközelítés létezik. Vagy különösen súlyosbodást okozhat, majd kezelheti. Vagy vizsgálja meg a pácienst, gyengeségeket találjon az egészségében és (anélkül, hogy közvetlenül befolyásolja a vírust), kezelje az immunitást.

Egy jó orvos nem ösztönzi az immunstimulánsokkal szembeni immunitást, hanem azon okokat keresi, amelyek miatt csökkent, és kiküszöböli őket. Kiválasztani a megfelelő kezelést, a klinikai képet meg kell gyűjteni a darab, mint egy puzzle, de ha meg tudja határozni, hogy miért a problémák immunitás, akkor érheti el a hosszú távú remisszió, hogy valóban gyógyítani a betegséget. Végül is a leghatékonyabb nem a vírus megsemmisítésére irányuló kezelés (miért próbál megszabadulni attól, amit nem lehet megszabadulni?), De az, amely erősíti a testet.

- Mit tartalmaz ez a beteg vizsgálata?

Először is, ez a vizsgálat, biokémiai vizsgálatok a vér 20 mutatók vizsgálata a gyomor-bélrendszer, a meghatározása antioxidáns státusz, ha szükséges kinevezett tanácsadó endokrinológus, dietetikus vagy más szakember.

Ezután a kapott információt elemzik és kezelik, amelynek célja az immunitás hiányát okozó okok megszüntetése. Lehet a gasztroenterológiai vagy nőgyógyászati ​​megbetegedések kezelése, a rossz szokások kiküszöbölése. Ha egy személynek van egy ösztönzője, akkor általában könnyebben részt vesz velük.

Nos, miután a test visszapattant, ózonterápiát folytatunk.

Az ózonterápia aktiválja az immunrendszert és aktiválja a vírust. Miért történik ez? Amikor az immunitás aktiválódik, a vírus "halála előtt" megpróbálja megszorozni és megvédeni pozícióit. Gyakran történik a természetben. Ismeretes, hogy például a halál előtti öreg almafa rekord betakarítást eredményez. Csak abban a pillanatban, amikor a vírus aktívvá válik, bármely vírusellenes szerrel könnyen megölheti.

- De csak várakozhat az aktiválási időszakra és ózonterápiára? Miért tartják ezeket a hosszú tanulmányokat és előkészületeket?

A különbség az, hogy a kezelés után a szervezet könnyen megnyeri a vírust, és egészséges lesz. És ez a remisszió nagyon, nagyon hosszú lesz, mert a szervezet egészségi állapota nem engedi, hogy a vírus aktívabb legyen.

- És ha csak kezeli a herpesz ózonnal?

Az ózon monoterápiában nem használható. Most sok cég hirdet az ózon szinte csodaszerré minden betegségért. Ez rossz. Ugyanezzel a sikerrel elmondhatja: "Séta az erdőben, friss levegőt lélegezzen be, és megszabadulni minden betegségtől".

Klinika "DOKTOR OZONE"

Telefon: (495) 941-04-68; (495) 711-01-65

A klinikák címei Moszkvában:

 • Str. Starokachalovskaya, 6
 • Khoroshevskoe shosse, 72/1

A klinikánk "DOCTOR OZONE" néven ismert, de ez nem jelenti azt, hogy csak ózont használunk. Ugyanezzel a herpettel az ózon felhasználása figyelemre méltó eredményeket ad, de az integrált megközelítés ugyanolyan fontos: először alapos átfogó diagnózist, majd konkrét problémákkal foglalkozik, majd ultrahangos ózonterápiaként.

- Hogyan számoljuk ki az ózon adagját a herpesz kezelésében??

Ez megköveteli az orvos tapasztalatait és az előzetes vizsgálatot. Számos tényező számít. Például, ha dohányzik, a nem dohányzónak adott ózon standard dózisa nem alkalmas Önnek. Ezért minden beteg számára egyedi megközelítésre van szükség. A klinikán így dolgozunk.

- Hányszor kell ozonoterápiát tenni?

Általában a herpesz kezelésénél az ózonterápiás terápia több, naponta egyszer vagy két naponta tartott ülésből áll. Nagyon fontos mind az adagolás, mind az adagolás módja. Az a tény, hogy az ózon nagy dózisokban antibakteriális hatású (ezért gyakran fertőtlenítésre használják), és kis, éppen ellenkezőleg, stimuláló hatással bírhat. Nem véletlen, hogy vannak speciális szakemberek - az ózonterapeuták, akik jól ismerik ezeket az árnyalatokat, és egyedileg kiválaszthatják az adagot és az adagolási módot minden egyes esetben.

- Mennyi ideig tart a herpesz kezelése a modern ózonterápiában?

Természetesen ez időbe telik. Ha egy személy eljön hozzánk a bőrkiütés során, akkor 5-10 napig az orvos felveszi akut állapotát. Ezután kezdődik a vizsgálat és a kezelés, amely akár négy hónapig is eltarthat. Tudomásul veszem, hogy ez elég hosszú idő, de ha legalább néhány éve meg akarod szabadulni a herpesztől, akkor úgy tűnik számomra, hogy megéri.

- Tényleg, tényleg megszabadulhat a herpesztől a jóért?

Igen, lehetséges. Nem fogok elrejteni, nem mindegyiket kapja meg, de betegeink 70% -ában a súlyosbodások soha nem ismétlődnek meg. Ha komolyan közelíti meg a kezelést, majd követi az orvos egyszerű ajánlásait, a herpeszvírus soha többé nem fog zavarni, és ha igen, akkor nagyon, nagyon diszkrét.

A Reklám Jogairól

A Reklám Jogairól

Igaz, hogy a herpesz gyógyíthatatlan?

Van egy vélemény, hogy lehetetlen megszabadulni a herpesztől. Ha sikerült betegedtél, akkor az élet végéig szenvedsz...

Igaz, hogy a herpesz gyógyíthatatlan? Mit csinálnak azok, akik fertőzöttek? Beszéltünk Ekaterina Vyacheslavovna Bukharina orvos tudomány kandidátusa, szülész-nőgyógyász, Moszkva.

- Catherine Vyacheslavovna, igaz, hogy a herpesz nem kezelt?

Attól függ, hogy mit értünk a "kezelt" szóval. Ha feltételezzük, hogy a gyógymód akkor jön, amikor a vírust teljesen eltávolítják a szervezetből, akkor a herpesz esetében lehetetlen. De valójában általában nem olyan fontos ember számára, hogy vírus van-e vagy sem. Számára a legfontosabb az, hogy a fertőzés nem rontja el az életét. Véleményem szerint, ha nincsenek klinikai megnyilvánulások, ha a betegség nem sok, sok évet vesz igénybe, akkor feltételezhetjük, hogy a beteg gyógyul.

Azt mondani, hogy a herpesz nem kezelt rosszul pszichológiai szempontból. Ez megfosztja a betegek remény és hozzájárul az a tény, hogy ezek általában nem valami köze, azzal érvelve: „Miért kell kezelni, ha még nem jelentek meg?”.

- Kérlek, kérlek, a herpeszről. Mi ez a betegség?

Ez egy vírusos betegség, amely 1-es és 2-es típusú herpeszvírusokat okoz.

A herpeszvírus család nagyon sokféle és változatos. Képviselői felelősek nemcsak a herpesz fertőzésért, hanem más, meglehetősen ismert fertőző betegségekért is. A herpeszvírusnak körülbelül 80 faja van, de csak hat embert izoláltak.

* HSV (herpes simplex vírus) 1 - egyszerű herpesz okozója (ez a vírus, amely a bőrön mindenütt fájdalmat okoz, kivéve a nemi szerveket)

* HSV (herpes simplex vírus) 2 - kórokozója a genitális herpesz (bőrkiütéseket a nemi szervek területén, és a végbélnyílás, valamint specifikus gyulladást okoz a méhnyak és a méh, amely nem antibiotikumokkal kezelik)

* Zoster vírus vagy HHV 3 - varicella zoster vírus és övsömör

* Az Epstein-Barr vírus vagy a HHV-4 a fertőző mononucleosis és a "krónikus fáradtság szindróma" okozója

* CMV vagy HHV 5 - cytomegalovírus fertőzés okozója

* HHV 6 - hirtelen exanthema gyermekekben és malignus "krónikus fáradtság szindróma" felnőttekben

- Hogyan kaphatsz herpeszet?

A herpetikus fertőzés megfertőződésének számos módja van:

* Aspiráció (egy fertőzött folyadék belélegzésével, amikor tüsszentés és köhögés jelentkezik a vírus kiválasztására);

* érintkezés (sérült, nyálkahártyákon keresztül csókokkal, szoros fizikai érintkezéssel vagy orvosi manipulációkkal);

* függőleges (átmenet az utóban az anyától a magzatig).

- Mi történik a szervezetben, amikor a herpesz vírus behatol?

A vírus gyors szaporodása csak epitheliális szövetekben (azaz a nyálkahártyákon és a bőrön) lehetséges, és nem haladja meg a három napot. A szaporodási periódus után a vírus áthalad az idegszálakon az ideg csomópontjain, ahol eltűnik (tartósan) addig, amíg a megfelelő reprodukciós pillanat nem megy újra. A perzisztencia folyamata nem kapcsolódik a vírus szorzásához, így az idegsejtek nem halnak meg, és az idegszövet károsodása a herpetikus fertőzésben minimális.

- Mi a herpesz súlyosbodása?

Buborék kiütések (a nyálkahártyán, a bőrön) vannak, melyeket viszketés, vörösség és fájdalom kísér. A beteg állapota attól függ, hogy ezek a bőrkiütések hol találhatók. Ha az ajkán - kellemetlen, de nem több. Ha például a pénisz feje, akkor a WC-re való minden utazást nyögés és könnyek kísérnek. Ha a buborékok megjelennek az ülőideg kiléptetésénél, minden kísérlet arra, hogy egy székre üljön, hihetetlenül fájdalmas lesz. Ha herpesz a zsindely típusa szerint (azaz a bordák között a bőrön), akkor a betegek is fájdalmasan lélegeznek.

- Hol lesz a kiütés a herpeszvírus típusától?

Korábban az volt, hogy a második típusú herpeszvírus a nemi szerveken kiütéseket okoz, és az első - a test minden más részén. De az 1990-es években a helyzet megváltozott. Állampolgáraink jelentősen szexuálisan nyugodtak lettek: most a nemi szerveken megtalálható az első típusú herpeszvírus, és az ajkakon - a második. Ezért most az orvosokat nem a vírus típusának, hanem a kiütések helyének és a súlyos exacerbációknak a vezetésével irányítják.

Most Oroszországban a népesség közel 90% -a hordozza a herpeszvírust, de csak 15-17% esik beteg. Egy tízből annyira beteg, hogy az orvoshoz tartozik, és azt mondja: "Tedd meg, amit csak akarsz, csak mentse el ezt a rémálomot!"

- Catherine Vyacheslavovna, miért olyan erősen beteg emberek, míg mások nem mutatnak vírust?

Minden az emberi egészség általános állapotától függ. Több mint 20 éves orvosi tapasztalatom van, és tapasztalatom alapján azt mondhatom: ez nem az a tény, hogy a testben bizonyos típusú vírus jelen van, hanem hogy hogyan reagál a szervezet.

- Mi teszi az ember egészségesebb, annál kevesebb esély van arra, hogy a herpesz megjelenik?

Így van. A herpesz gyakoribb a gyengített egészséggel rendelkező embereknél. A kockázati csoportba tartoznak azok, akik megzavarta az endokrin rendszer, a krónikus betegségek a gyomor-bélrendszer, hiánya a B-vitaminok, vas, cink, problémák vannak a test oxigén telítettség.

Kiváltó tényező lehet a dohányzás, kiegyensúlyozatlan táplálkozás (vegetáriánus vagy irracionális diétának), valamint a jet lag (rajongói klub életében, és az emberek éjszakai munkarend nagyobb a kockázata a herpesz, mint az emberek „napi típus”).

- De mi van a mentelmi joggal?

A fentiek mindegyike közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz.

Köztudott, hogy a herpesz általában nyilvánvaló, amikor egy személy vagy túlhajszolt vagy beteg más betegségben, és az immunrendszere legyengül, és a tiszta, életveszélyes, akkor azok, akik gyakorlatilag nincs immunitás (például AIDS-szel).

- Tehát, ha a herpesz orvosa immunstimulánsokat ír elő?

Igen, de sajnos ezek hatása elég egy hónapra, talán még egy kicsit.

Annak érdekében, hogy ösztönözze az immunitást, meg kell győződnie. Ha a test gyenge, az élelmiszer rossz, nincs elegendő vitamin, akkor az immunitás ingerlése nem fog semmit tenni. Olyan ez, mintha a hadsereget megpróbálnánk a támadóra szállítani, nem előre felszerelve a kocsikat. Vagyis a katonák persze képesek a támadás megkezdésére, de ha a szokásos étel nem szervezett, akkor hosszú ideig nem tudnak harcolni.

A herpesz kezelésére számos módszer létezik, de általában csak 30% -kal dolgoznak.

- Itt az ideje, hogy továbblépjünk a herpesz kezeléséről szóló történetre...

Egészen a közelmúltig a herpeszet csak exacerbáció alatt kezelték (ha kiütések vannak). A hagyományos terápia alapja a speciális gyógyszerek kijelölése, amelyek elnyomják a vírust. De van egy árnyalat: minden ilyen gyógyszert több mint háromszor nem lehet használni - akkor "addiktív" alakul ki.

- És a gyógyszer már nem működik?

Hatékonysága jelentősen csökken. Azonban még akkor is, ha a függőség létrejött, az antivirális kezelés még mindig előnyös - csökkenti a kiütések időtartamát.

- És mi van, ha nincs kiütés, de meg akarsz szabadulni a betegségtől?

A herpesz kezelésére a remisszió alatt nem könnyű, mert a vírus ebben az időben immunis a vírusellenes szerekkel szemben. Ha egy beteg eljön a klinikára és azt mondja: "Néhány hónapja kiütésem van, most nem, de meg akarom szabadulni tőlük", találkozunk vele. Két megközelítés létezik. Vagy különösen súlyosbodást okozhat, majd kezelheti. Vagy vizsgálja meg a pácienst, gyengeségeket találjon az egészségében és (anélkül, hogy közvetlenül befolyásolja a vírust), kezelje az immunitást.

Egy jó orvos nem ösztönzi az immunstimulánsokkal szembeni immunitást, hanem azon okokat keresi, amelyek miatt csökkent, és kiküszöböli őket. Kiválasztani a megfelelő kezelést, a klinikai képet meg kell gyűjteni a darab, mint egy puzzle, de ha meg tudja határozni, hogy miért a problémák immunitás, akkor érheti el a hosszú távú remisszió, hogy valóban gyógyítani a betegséget. Végül is a leghatékonyabb nem a vírus megsemmisítésére irányuló kezelés (miért próbál megszabadulni attól, amit nem lehet megszabadulni?), De az, amely erősíti a testet.

- Mit tartalmaz ez a beteg vizsgálata?

Először is, ez a vizsgálat, biokémiai vizsgálatok a vér 20 mutatók vizsgálata a gyomor-bélrendszer, a meghatározása antioxidáns státusz, ha szükséges kinevezett tanácsadó endokrinológus, dietetikus vagy más szakember.

Ezután a kapott információt elemzik és kezelik, amelynek célja az immunitás hiányát okozó okok megszüntetése. Lehet a gasztroenterológiai vagy nőgyógyászati ​​megbetegedések kezelése, a rossz szokások kiküszöbölése. Ha egy személynek van egy ösztönzője, akkor általában könnyebben részt vesz velük.

Nos, miután a test visszapattant, ózonterápiát folytatunk.

Az ózonterápia aktiválja az immunrendszert és aktiválja a vírust. Miért történik ez? Amikor az immunitás aktiválódik, a vírus "halála előtt" megpróbálja megszorozni és megvédeni pozícióit. Gyakran történik a természetben. Ismeretes, hogy például a halál előtti öreg almafa rekord betakarítást eredményez. Csak abban a pillanatban, amikor a vírus aktívvá válik, bármely vírusellenes szerrel könnyen megölheti.

- De csak várakozhat az aktiválási időszakra és ózonterápiára? Miért tartják ezeket a hosszú tanulmányokat és előkészületeket?

A különbség az, hogy a kezelés után a szervezet könnyen megnyeri a vírust, és egészséges lesz. És ez a remisszió nagyon, nagyon hosszú lesz, mert a szervezet egészségi állapota nem engedi, hogy a vírus aktívabb legyen.

- És ha csak kezeli a herpesz ózonnal?

Az ózon monoterápiában nem használható. Most sok cég hirdet az ózon szinte csodaszerré minden betegségért. Ez rossz. Ugyanezzel a sikerrel elmondhatja: "Séta az erdőben, friss levegőt lélegezzen be, és megszabadulni minden betegségtől".

- Hogyan lehet kiszámítani az ózon adagját a herpesz kezelésében?

Ez megköveteli az orvos tapasztalatait és az előzetes vizsgálatot. Számos tényező számít. Például, ha dohányzik, a nem dohányzónak adott ózon standard dózisa nem alkalmas Önnek. Ezért minden beteg számára egyedi megközelítésre van szükség. A klinikán így dolgozunk.

- Hányszor kell ozonoterápiát tenni?

Általában a herpesz kezelésénél az ózonterápiás terápia több, naponta egyszer vagy két naponta tartott ülésből áll. Nagyon fontos mind az adagolás, mind az adagolás módja. Az a tény, hogy az ózon nagy dózisokban antibakteriális hatású (ezért gyakran fertőtlenítésre használják), és kis, éppen ellenkezőleg, stimuláló hatással bírhat. Nem véletlen, hogy vannak speciális szakemberek - az ózonterapeuták, akik jól ismerik ezeket az árnyalatokat, és egyedileg kiválaszthatják az adagot és az adagolási módot minden egyes esetben.

Nem fogok elrejteni, nem mindegyiket kapja meg, de betegeink 70% -ában a súlyosbodások soha nem ismétlődnek meg. Ha komolyan közelíti meg a kezelést, majd követi az orvos egyszerű ajánlásait, a herpeszvírus soha többé nem fog zavarni, és ha igen, akkor nagyon, nagyon diszkrét.

Gyakori herpesz - miért jön vissza újra és újra?

Egy kicsit a hidegben? Itt van, itt van. Könnyedén meghajtottak az autóban a nyitott ablakban? Újra súlyosbodás. Ha már nincs ereje ahhoz, hogy elviselje a herpesz gyakori ismétlődését, itt az idő, hogy megtudja, miért történik ez a helyzet, és hogy képes-e megbirkózni a problémával.

Leggyakrabban bosszantjuk az 1-es típusú herpesz által, amely az eszméletlen fájdalmas hólyagokként jelenik meg az ajkakon. Ezt követi a 2. típusú nemi herpesz, a csirke pox vírus, az Epstein-Barr-kór és a citomegalovírus. A herpesz 6, 7 és 8 típusú etiológiája nem teljesen ismert, de a bőrkiütések megjelenése ebben az esetben krónikus fáradtsághoz és gyakori stresszhez társul.

Miért nem kezelik a herpeszet?

Ha egyszer a szervezetben van, a herpeszvírus örökre ott marad. Végzetesnek tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy a betegség folyamatosan emlékeztet önre. Az orvostudomány tudja az eseteket, amikor a herpesz újrahasznosítása nem zavarta meg egy személy több tucat évig. A klinikai tünetek hiánya elégséges ok arra, hogy megbeszéljük a helyreállítást, és a gyógyíthatatlan betegségekre nehezedő visszajelzések csak nyomást gyakorolnak ránk, tagadva a motivációkat a probléma leküzdésére.

Hogyan történik a fertőzés?

A herpeszes fertőzéssel való fertőzés közvetlen érintkezéssel történik, a közös használatú tárgyak, a levegőben lévő cseppek által. Az orr, a száj vagy a nemi szervek nyálkahártyájára jutva a vírus gyorsan felszívódik a vérbe, elterjedve a különböző szervekre.

A herpeszvírusok DNS-tartalmúak, ezért könnyen integrálódnak az idegsejtek genetikai készülékébe és elrejtőznek, megfelelő reprodukciós pillanatra várva.

Érdekli majd: Herpesz gyermekeknél: kezelés

Hogyan romlik a herpesz?

Leggyakrabban a herpesz vírus ébredt a hidegtől, a hypovitaminosistól és az immunitás gyengülésétől. A bőrön és a nyálkahártyákon jellemző hólyagok jelennek meg, a herpesz szaporodik és elpusztítja a hámsejteket.

Általában a herpeszkiütéshez fájdalom, vörösség, viszketés társul. Az ajkán lévő herpesz az egyik legegyszerűbb formája a betegségnek, hiszen a genitális herpesz, a hátfájás, a mellkas és a hasi kiütés nemcsak a fizikai aktivitást, hanem a normál pihenést is bonyolítja.

Mi okozza a herpesz visszatérését?

A herpesz exacerbációja közvetlenül egy személy immunitásától függ. Ha az egészséget gyengíti a gyakori megfázás, az endokrin betegségek, a vitaminhiány, a gyomor-bélrendszeri zavarok vagy a krónikus stressz, bármely vázlat fel fogja ébreszteni a vírust, és a hólyagok újra megjelennek. A herpesz-relapszusokat gyakran megfigyelik a nehéz dohányosok, a káros élelmiszerek kedvelői és olyan emberek, akiknek csúcs aktivitása éjszaka történik.

Hogyan gyógyítható a herpesz és elkerülhető a kiújulása?

A herpesz exacerbációja során speciális vírusellenes szereket és aminoglikozidokat (baneocin) kell alkalmazni. Gyorsan addiktívvá válnak és abbahagyják a munkát, ezért az orvosok nem javasolják, hogy ugyanazt a gyógyszert több mint 3 alkalommal használják fel évente.

Emellett az orvosok immunstimulánsokat is igénybe vehetnek. De ez mindig megtörténik, miután felfedezték a test védelmének csökkenését. Ehhez egy személynek meg kell vizsgálnia, vérrel kell adnia a biokémiai elemzést, meg kell vizsgálnia a gyomrot és a beleket, meg kell látogatnia egy endokrinológust, gasztroenterológust, nőgyógyászot és más szakembereket.

Az immunitás erősödése az elhúzódó elengedés kulcsa, és ha hosszú ideig szeretne búcsúzni a herpeszre, akkor el kell felejtenie a rossz szokásokat, a testet és természetesen az időjárásnak megfelelően viselni.

Szükségem van a herpesz kezelésére?

Hogyan lehet véglegesen gyógyítani a herpeszet?

Sok ember kínozza a kérdést, hogyan gyógyítható herpesz örökre. A herpesz vírusos betegség, amelynek során sok kellemetlen érzést keltenek. Rendszerint sajátossága a súlyos buborékkiütések jelenléte, amelyek lokalizációjának helye nyálkahártyák vagy bizonyos bőrfelületek lehetnek. A kiütés viszketést, fájdalmat, sebeket, eróziókat és kitöréseket okozhat. Hogyan gyógyítsuk meg a herpeszet örökre - ez a kérdés mindenkiben felmerül, aki találkozott ezzel a fertőzéssel, mert a betegség "kitörése" évente kétszer fordulhat elő.

A szervezetben található vírus különböző tényezők felébresztheti. A betegség kitörését hideg, hipotermia, napfény túlmelegedés, krónikus betegségek, posztoperatív műveletek stb. Kiválthatják.

Érdemes megjegyezni, hogy a kiütések és egyéb megnyilvánulások fő oka gyengített immunrendszer. Ezért az emberek, akik érdeklődnek a kérdés megválaszolásához, hogy hogyan lehet megszabadulni a herpesz örökre, mindenekelőtt ajánlott az immunitás erősítésére.

Akár gyógyítjuk a herpeszet?

Megszabadulni a genitális herpesztől vagy az ajkak kiütésétől örökre elég nehéz. Egyetlen gyógyszer, amely megszünteti a vírus jelenlétét a szervezetben, nem. Ebben az esetben számos módon járulhat hozzá a herpesz hirtelen megnyilvánulásainak megelőzéséhez. A mai napig a modern farmakológia kifejlesztett számos gyógyszer, harcolni a külső és belső tünetei a vírus, így csökkentve a visszaesések előfordulását minimálisra.

Szóval, lehet-e gyógyítani a herpeszet örökre? Ha a gyógyszerek alkalmazása az immunitás erősítésére szolgáló módszerekkel kombinálva bizonyos esetekben gyógyítható. Ezt a vírust nagyon nehéz kezelni. A betegség első tüneteinek megjelenése komoly ok a szakemberrel való kapcsolatfelvételhez.

A legtöbb esetben ez a fertőzés vizuálisan észlelhető. Hiányában kifejezett tünetek hozzárendelt speciális laboratóriumi vizsgálat, az egyik leghatékonyabb pont meghatározására antitest jelenlétét a vírus ELISA, polimeráz láncreakció technika, becslésére az immunrendszer és a módszer cytomorphology.

Miután meghatározta a vírus típusát, a szakember kiválaszt egy kezelési taktikát, amely gyógyszeres kezelésen alapul. Először is, fellépésük célja a betegség aktivitásának elnyomása és a külső és belső megnyilvánulásainak megszüntetése. Nem mindig lehetséges, hogy megszüntesse a szervezetben található vírus kórokozóját.

Egy kicsit a gyógyszeres kezelésről

Az egyik leghatékonyabb szer az anti-herpesz elleni hatással az Acyclovir. Ez a gyógyszer tabletta formájában van, vénába injektálva, vagy kenőcs formájában. Az acyclovir és az adagolás dózisa az orvos által előírt.

A szakorvos belátása szerint a betegnél a Gerperax, a Gerpevira, a Valaciclovir, az Amiksin (Lavomax), a Propetal vagy a Famciclovir lehet. Ezek a gyógyszerek erős terápiás hatást fejtenek ki, és nagyon hamar enyhítik a betegeket a fertőzés minden megnyilvánulásában. Gyakran előfordul, hogy a kezelés taktikája a helyi hatású kenőcsökkel (beleértve a hasonló összetevők tartalmát is) tartalmazó tabletták kombinációján alapul. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy mind a betegség belső tüneteivel, mind külsőleg (kiütésként jelentkezzen) harcoljon.

Biorezonancia terápiával végzett kezelés

A herpesz gyógyítása még mindig lehetséges, ezért a betegnek ajánlott a biorezonancia terápiára. Meg kell jegyeznünk, hogy ezt a kezelést számos más komplex betegség esetében alkalmazzák. A terápia megköveteli az illetékes megközelítés és az orvos összes ajánlását. Az egyes sejtekbe behatolva a gyenge elektromágneses sugárzás hozzájárul a páciens testében található vírus sejtek elpusztításához. Hasonló eredmények elérése gyógyszerek segítségével szinte lehetetlen.

Megelőző intézkedések

A vírusfertőzés elkerülése vagy a gyakori járványok megelőzése érdekében ajánlott bizonyos megelőző intézkedéseket tenni.

Mint már említettük, különös figyelmet kell fordítani az immunrendszer erősítésére irányuló intézkedésekre.

Ezenkívül nagyon fontos, hogy alaposan betartsák a személyes higiéniai szabályokat, mivel a fertőzés forrása leggyakrabban nyilvános hely.

Abban az esetben, ha a családtagok között van fertőzött személy, a betegség idején meg kell védeni a kapcsolatot más emberekkel.

A fenti megelőző intézkedések betartása mellett megvédheti magát a herpesztől a speciális vakcina használatával. A vakcinázásnak köszönhetően a szervezet állandó védelem alatt áll az ilyen vírusoktól, valamint aktiválásától.

Népi módszerek alkalmazása

Azonnal érdemes kiemelni, hogy a betegség bármely tünete megjelenése esetén nagyon fontos, hogy azonnal konzultáljon orvosával. A kiütések kezelése népi módszerekkel csak akkor lehetséges, ha a szakértő meghatározta a vírus típusát, és előírta a fő kezelést.

Gyakran tablettákat és kenőcsöket alkalmaznak, amelyeket az orvos ír le, és együtt alkalmazzák az aloe juice kiütések felett. Jó hatás érhető el borolaj és citromlé felhasználásával. Az ilyen intézkedések lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a sebektől és a viszketésektől, amelyhez hozzájuk kerül, sokkal gyorsabban. A betegség tüneteit semmiképpen sem lehet figyelmen kívül hagyni, mert mind a külső, mind a belső tünetek eltávolítása csak a kezelés folyamán lehetséges.

A herpesz kezelése komoly probléma

Szükséges a herpesz kezelésére? Attól függ, mi. Ha ez a HSV-1 okozta herpesz szimplex a száján, akkor nem tudja kezelni. A genitális herpeszet és a zsindelyt azonban kezelni kell, ellenkező esetben a fertőzés súlyos szövődményeket okozhat.

A herpesz komplex kezelése

Mennyire helyesen kezelheti a herpeszet? Ma a gyógyszer még nincs eszköze a herpesz vírus teljes eltávolításáért a szervezetből, így ez a feladat nem a szakemberek számára készült.

Mint a herpesz kezelése? A modern herpesz-kezelés magában foglalja:

 • a vírusaktivitás elnyomása és annak reprodukálása a betegség visszaesése során;
 • a vírus hosszú távú megőrzésére irányuló immunitás stimulálása és korrekciója inaktív állapotban az állandó tartózkodás (az idegsejtekben) állandóságában;
 • a herpeszvírusok inaktív állapotban történő aktiválásához hozzájáruló tényezők hatásának megakadályozása.

Ahhoz, hogy ezeket a célokat ma használt komplex gyógyszeres herpesz, amely csak vagy vírusellenes gyógyszereket, vagy ezek kombinációja specifikus és nem specifikus immunterápia. Milyen gyorsan kezelik a herpeszet? Ezt a kérdést csak orvos választhatja, mivel a kezelés időtartama sok okból függ.

Herpesz - vírusellenes szerek kezelése

Hogyan gyógyítható a herpesz? A herpesz hatékony kezelése nem lehetséges az aciklikus nukleozidok csoportjába tartozó vírusellenes szerek - az acyclovir, a valaciklovir és a famciklovir - használatával. Ennek a csoportnak az előkészületei képesek szelektíven megzavarni a herpeszvírus és a sejtet, amelyben reprodukálódik. A vírusfejlődés ciklusába beépülnek a vírus DNS szintézisének szakaszaiban és a vírusrészecskék összeszerelésében, megszüntetve szintézisüket, aminek következtében a vírusok reprodukcióját elnyomják.

Az összes aciklikus nukleozid minden típusú herpeszre hatásos. De a hatásuk nagymértékben függ a herpeszvírus által kibocsátott enzimektől, amelyek aktív állapotba hoznak. Ez csökkentheti gyógyhatását, ha genetikailag megváltozott enzimaktivitással rendelkező herpeszvírus törzseknek van kitéve.

Ilyen esetekben a herpes vírusok szaporodásának elnyomására más vírusellenes szerekkel, például a foszkarnettel hatnak. Ezenkívül herpesz fertőzés kezelésére vírusellenes szereket, például brivudint, ribamidilt és metizont használnak.

Hogyan kell kezelni az egyszerű herpeszet?

A herpes simplex hatékony kezelésére különböző antivirális és immunstimuláló hatású mechanizmusokat alkalmaznak. Ezzel elkerülhetők olyan jelenségek, mint a herpesz-vírusok egyes törzsek rezisztenciája a kezeléshez. Az interferonok és induktoraik kinevezése a herpesz elleni védőoltással és az immunmodulátorokkal együtt lehetővé teszi az immunitás minden kapcsolatának helyreállítását. Ezért a herpeszkezelési rendnek nem egy, hanem több gyógyszert kell tartalmaznia.

Mennyi ideig tart a herpesz kezelése? A herpesz kezelési sorrendje eltérő lehet és időtartamú lehet. A fertőzés súlyosságától, a súlyosbodás gyakoriságától és időtartamától, a test általános mérgezésétől, fájdalmától stb. Való jelenlététől vagy hiányától függ.

Az ismétlődő herpesz kezelését több lépésben végezzük. Először egy komplex vírusellenes és immunmoduláló (immunmágneses) adatok írhatók le nem specifikus immunterápia alkalmazásával.

A fertőzés visszaesése után elkezdődik a második szakasz - antiretrovirális kezelés. Ide tartozik a herpetikus vakcina beadása és immunmodulátorok kijelölése az immunogram alapján. A vírusellenes szereket alacsonyabb dózisban írják fel, mint a herpesz súlyosbodásának kezelésére, hogy elnyomják a vírusok aktivitását.

Egy másik szakaszában kezelés - egy újbóli herpes vakcina (booster) gyógyszerek adagolásával történnek, - adaptagenov (azok lehetővé teszik a szervezet alkalmazkodni a környezet és a ellenállni okozó tényezők visszatérő betegség), és, adott esetben hozzárendelés antivirális hatóanyagok dózisban, amely lehetővé teszi, hogy tartsa ellenőrzés alatt aktiválási folyamat herpeszvírus.

Lehetséges-e gyógyítani a herpeszet egyedül?

A herpesz nagy problémát jelent mind a betegek, mind pedig az orvosok számára. Eltekintve attól a ténytől, hogy nem minden az orvosok és egészségügyi központok hatékony kezelések és a betegség megelőzésében, sok beteg nem egy pozitív tapasztalat vagy csalódott a negatív tapasztalat a kezelés, abban a reményben, hogy megoldja a problémát, vagy figyelmen kívül hagyja. Sajnos a közelmúltban ezt a helyzetet olyan gyógyszerek vagy módszerek hirdetése táplálja, amelyek egyszerű, gyors és végleges megkönnyebbülést jelentenek a herpesztől.

Szükséges a herpesz kezelésére? A herpeszes fertőzés az elsődleges immunhiány hátterében nyilvánul meg: az immunitás gyengülése és a szervezet antivirális védelme.

Ha nem kezelheti a herpeszet, akkor a fertőzés krónikus lefolyása további immunitási zavarokhoz és másodlagos immunhiány kialakulásához vezethet. Ez elsősorban a herpesz gyakoribb és hosszabb ideig tartó relapszusainak nyilvánul meg. Ezen túlmenően, a fertőzés rosszabbodik és gyengül az immunrendszer védelmében a herpesz vírus okozhat nem csak a bőrelváltozások és látható nyálkahártyák (genitális herpesz a nemi szervek és „egyszerű” ajakherpesz), hanem a nyálkahártyát a felső légutak és a gyomor-bél traktusban, központi és perifériás idegrendszer.

Ha a herpesz terhesség alatt nem kezelkezik idővel, súlyos károsodást okozhat a magzat. Herpesz és terhesség - nagyon nehéz probléma, amelynek megoldását nem minden szakember tudja megoldani.

Mint a herpesz kezelése?

Gyakran a herpesz öngyógyítása a fertőzés újbóli megismétlésével: a genitális herpesz súlyosbodása vagy "az ajkán láz". Az ilyen kezelés bizonyos antivirális (herpetikus) gyógyszerek segítségével lehetséges. A "hogyan kell kezelni a herpeszet?" Kérdésére ma már nem okoz problémát.

Napjainkban sok a kábítószer, köztük a leggyakoribbak az acyclovir (zovirax, stb.) És a korszerűbb kábítószerek. Belül vannak kinevezve. A legmegfelelőbb készítmény, annak dózisa és az optimális felhasználási mód kiválasztása a fertőzés formája és a szervezet állapotának figyelembevételével történik. Ezért a kezelés megválasztását nehéz önmagában elvégezni. A tapasztalat azt mutatja, hogy sem a hagyományos kezelési módok (zovirax - acyclovir különböző dózisokban), sem az újabb gyógyszerek nem mutatják a kívánt hatást, ha figyelmen kívül hagyják a klinikai adatokat és a betegség lefolyásának jellemzőit.

Vannak különböző kenőcsök, krémek és egyéb helyi formák (az oxolin kenőcstől az aciklovirt tartalmazó krémekhez stb.). De ezeknek a gyógyszereknek a használata általában tüneti jellegűnek tekinthető. Fogadásuk csökkenti a jelenlegi exacerbáció időtartamát, csökkenti a fájdalom intenzitását és a genitálishoz tartozó herpeszeséget, részben javítja a beteg általános állapotát.

A genitális és a herpesz egyszerű antiherpetikus gyógyszerek periodikus kezelésének fő hátránya, hogy az ilyen kezelés nem gátolja a következő relapszus kialakulását. Más szóval ez "tűzoltás", csak a jelenlegi súlyosbodással küzd, anélkül, hogy garantálná a jövőt. Ismerik, vagy hallott az orvos, hogy az akut herpes kapcsolódó gyengülő immunitás, sokan próbálják megoldani ezt a problémát útján „erősíti az immunrendszert.”

Néha, mint ezek a gyógyszerek hatnak immunmodulátor - hatóanyagok, ilyen vagy olyan módon befolyásolja az immunrendszer (a leggyakoribb közülük - amiksin, tsikloferon, neovir, panavir, polyoxidonium és viferon, kipferon stb.) Láthatja ezen gyógyszerek aktív reklámozását, beleértve az egyszerű vagy nemi herpesz öngyógyítására szolgáló gyógyszereket.

Az immunitás azonban nagyon összetett rendszer, amely elég komplex ahhoz, hogy valamilyen pirulával vagy injekcióval vegye fel és "javíthassa" meg.

A herpeszre és annak súlyosbodására hajlamos immunrendszerek nehézkes és sokrétű megsértése meglehetősen bonyolult. Különböző emberek különbözőek. Ezért az egy személy számára hasznos immunhatások károsak lehetnek egy másik számára. Miután nem tudta ki, hogy pontosan és mennyire gyengíti a immunitást, nem értelmezhető az immunmoduláló szerek felírása vagy alkalmazása.

Ezért nem számít, mennyire tartják számon ezeket, vagy más gyógyszerekkel vagy kiegészítések „erősíti az immunrendszert”, önálló használatra, mint általában, nem lehet visszaállítani az immunrendszert arra a pontra, ahol képes lesz megbirkózni a herpesz fertőzés és megismétlődésének megelőzése herpesz, különösen elváltozások nemi hatóságoknak. Sem új gyógyszerek, sem "népi gyógyszerek a herpesz számára" nem jelentenek új súlyosbodást. A vírusellenes szerek szintén nem befolyásolják közvetlenül az immunrendszert, és nem képesek kijavítani a zavarokat.

Kivel foglalkozni?

A herpetikus fertőzés megjelenése a bőrön és a nyálkahártyákon nem pusztán dermatológiai vagy vénás eredetű probléma. A herpeszkitörések csak a fertőzés tünetei, amelyek forrásai mélyebbek.

A nemi genitális herpeszben a kórokozó a nemi szervek látható nyálkahártyáján kívül fekvő férfiakban és nőkben áthatolhat és befolyásolhatja a húgyúti rendszer egyéb szerveit. A herpesz vírus az emberi szervezetben (idegi ganglionokban) hosszú ideig inaktív állapotban lehet.

A vírus aktiválódása, a szervezet más környezeteinek felszabadulása és a tünetek megjelenése, valamint a partner fertőzésének lehetősége csak a csökkentett immunitás kapcsolódásával csökkenthető.

Ezért a herpesz hatékony kezelése, különösen gyakori exacerbációk esetén, további vizsgálatot igényel, és néha konzultációt folytat egy immunológusról (ritkán - fertőző betegség szakember és virológus).

Nagyon gyakran az optimális "tandem" a genitális herpesz hatékony kezelésére nőgyógyász (vagy urológus) + immunológus.

Herpesz anélkül, hogy téveszme: annál veszélyesebb, hogyan kell kezelni és miért nem cauterize

Sok évszázadnyi "kommunikáción" keresztül a herpeszrel a betegség körül sokféle spekuláció jelent meg.

Mítosz: A herpesz csak a bőrre hat

Ez nem így van. A Herpes simplex vírus az idegsejtek genomjába épül be, így a kiütések az idegvégződések helyén fordulnak elő, és súlyos fájdalommal járnak. Elméletileg a herpesz mindenhol megjelenhet, ahol idegszövet van, azaz - gyakorlatilag minden szervben. Azáltal, hogy csökkenti az általános és a helyi immunitás herpesz alakulhat ki a nyálkahártya a szájban és a torokban, szaruhártya és kötőhártya a szem, a nyirokcsomók, a nemi szervek, a belek, máj, vese, tüdő.

Mítosz: Lehetséges, hogy visszaszerezzük a bőrkiütést az alkohol, a jód és a zelenok után

Sajnos nem. A figyelmeztetések nem befolyásolják a herpeszvírust és annak aktivitását, de sérült bőr és nyálkahártyák égése lehetséges. Jobb, ha a kiütéseket szépen fertőtlenítőszerrel zsírozza meg, amely nem tartalmaz alkoholt (ez megakadályozza a gőzsölő fertőzést).

Mítosz: herpesz az ajkakon és a nemi szerveken - két különböző betegség

Ez a kijelentés csak részben igaz. Valójában a herpesz az ajkán gyakrabban okozza az első típusú herpes simplex vírus (HSV 1), és a genitális herpesz a második típusú herpes simplex vírus. Mindazonáltal a vírus mindkét fajtája kitörést okozhat az ajkakon és a nemi szerveken.

Különösen gyakran fordul elő a "lakóhely" ilyen változása az orális szexszel.

Mítosz: Az óvszer megvédi a genitális herpesz fertőzést

Az óvszer valóban csökkenti a fertőzés kockázatát, így annak használata a betegség súlyosbodásának időszakában szükséges, a nyálkahártyák gyulladásos változásai és a nemi szervek bőrén.

Mítosz: A herpesz csak akkor fertőződhet meg, ha kiütések vannak

Valójában a betegség aktív fázisában nagyszámú vírusrészecske szabadul fel, és a fertőzés valószínűsége magasabb. A fertőzés átadása azonban bármikor bekövetkezhet a bőr és nyálkahártyák láthatatlan mikrotrauma révén.

Szükséges tudni

Teszteld magadat

Ha a kiütés legfeljebb 4-5 alkalommal jelentkezik évente, és csak az ajkán, akkor semmi sem kell aggódnia. Kellemetlen, rendszerhibák esetén egy szervezetben, valószínűleg nem. Fontos, hogy megtanulják, hogyan gyorsítsák fel gyorsabban az exacerbációkat. Segíts ennek a vírusellenes kenőcsnek és krémeknek, amelyeket széles körben értékesítenek.

SOS

Ha az exacerbáció évente ötször gyakrabban fordul elő, a bőrkiütések nem csak az ajkakon, hanem a test más részein is feltűnnek, győződjön meg arról, hogy immunológiai vizsgálatot végeznek. Időskorúaknál a herpesz gyakori recidiválódása jelezheti a tumoros folyamatok kialakulását immunhiány következtében.

fontos

A herpeszes betegek káros mogyoró, csokoládé, mazsola, sör. Tejtermékek, hús, tojás, hal, bab, főtt burgonya hasznos. Enni annyi gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak lehet. Igy napi 1-1,5 liter folyadékot.

Emlékeztető a beteg számára

A betegség alatt senki nem csókolhat.

A páciensnek személyi edények, szappan, törölköző, ágy, minden személyes higiéniai cikk kell legyen.

A herpesz kitörése során felejtsd el a medencét, a szaunát, a fürdőt.

Tartsd távol az intim kapcsolatokat. Hacsak természetesen nem akarja, hogy a szeretője is viszkető "ékszereket" szenved a testen. Ne kétségbe esni: a remisszió szakaszában (a betegség csillapítása) biztonságosan el tudod engedni a szerelem örömeit.

Krém a kiütések kezelésére az ajkakon, nem ujjaival, hanem kozmetikai botokkal.

A Lekoboz javasolja:

Amellett, hogy vírusölő az első 3 napon a betegség vegye multivitamin tartalmazó 600-800 mg C-vitamint és 600 mg B-vitamin Ez csökkenti a fájdalmat, és felgyorsítja a gyógyulását sebek.

Az Eleutherococcus, Ginseng, Echinacea, Mumie, Pantocrinum növényi kivonata hozzájárul a betegségmentes időszak időtartamának növekedéséhez. Rendkívül érthető, hogy átvennék őket a pályára. De az exacerbációk eltávolításáért nem hatékonyak.

Új a vírusellenes terápiában

A hat fő kérdés

 • Igaz, hogy mindenki fertőzött a herpesz vírussal?

A herpeszvírus vírusai által okozott betegségek a leggyakoribb fertőző betegségek közé tartoznak. Néhány évvel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői általános epidemiológiai képet mutattak be, amely a világ lakosságának gyakorlatilag 100% -os fertőzését jelezte az 1. és 2. típusú herpes simplex vírussal.

 • Milyen gyakran fordul elő a herpeszvírus fertőzés?

A Herpes simplex vírus főleg az ajkak, a száj és a bőr fertőzését okozza. A lázas herpesz éves incidenciája 10 millió eset *. Az arc a herpes simplex megnyilvánulások egyik legkedveltebb lokalizációja. A bőrkiütés leggyakrabban az ajkak vörös határán található *.

 • Hogyan viselkedik a herpeszvírus az emberi szervezetben?

A bolygó népességének túlnyomó többsége herpeszvírusokat tartalmaz úgynevezett "egészséges" kocsiban, amely az immunrendszer elől rejtőzik a gerincvelő struktúráiban *. Miután fertőzés következik be, ezek a vírusok továbbra is fennállnak az idegrendszerben, és időnként klinikailag megnyilvánulnak *. A herpeszvírus fertőzés aktiválásának tényezői: egy nő testében bekövetkező ciklikus változások, insoláció, megfázás, stressz.

 • Mik a tünetek - előfutók?

A herpeticus hólyagok megjelenése előtt a prekurzorok megjelennek a jövőbeni kitörések helyén: viszketés, égés, bizsergő érzés *. Jobb a gyógyszeres terápia elkezdése a megelőző szakaszban, hogy megakadályozzuk a kiütések megjelenését.

A vírusellenes terápia a herpes vírusok által okozott betegségek kezelésének szabványa. A vírusellenes gyógyszerek legalkalmasabb orális formája, amelyek közül az egyik a valaciklovir.

2013-ban az orosz gyógyszertárakban - egy filmmembránnal bevont tabletták, 500 mg 10. és 42. szám - megjelentek valaciklovir orosz boltban.

A modern gyógyszerek vírusellenes szerek, amelyek hatóanyaga a gyomor-bél traktusban jól felszívódik, majd gyorsan és szinte teljesen acyclovirra és L-valinra alakul át. A felszabadult aciklovirt egy specifikus vírusenzim aktiválja, ami magyarázza szelektivitását - felhalmozódása csak a fertőzött sejtekben *.

A valvaciklovir biohasznosulása meghaladja az 50% -ot, ez lehetővé teszi a relapszus napi 2-szeres számának csökkentését (ellentétben az acyclovirrel, amelyet naponta 5 alkalommal veszünk) *.

* Khaldin AA, Baskákov DV Bőr- és szexuális úton terjedő betegségek osztálya (vezető O. L. Ivanov vezetésével) I. M. Sechenov. A herpes simplex vírus által okozott betegségek epidemiológiai vonatkozásai (irodalmi áttekintés). http://www.consilium-medicum.com/dermotology/article/15019/

* Herpesz - orális, http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000606.htm

* Goryachkina MV, Belousova TA Herpesvirus fertőzés dermatocosmetológiai gyakorlatban. http://www.rmj.ru/articles_8697.htm

* Lvov ND Humán herpeszvírusok - szisztémás, integratív, limfoproliferatív immuno-onkopatológia. http://www.rmj.ru/articles_8392.htm

* Visly A. Újság "Hírek az orvostudomány és a gyógyszertár" 14 (220) 2007. Valaciclovir a herpesvirus fertőzés kezelésében. Az anyagok alapján: Chakrabarty A., Anderson N. J., Beutner R., Tyring S. K. Valacyclovir a herpeszvírusfertőzések kezeléséért // Skin Therapy Letter. - 2005. - Kt. 10, 1. szám, http://www.mif-ua.com/archive/article/361

* A Valvir orvosi használatára vonatkozó utasítások.