A 2. típusú herpes simplex tünetei és kezelése

Az orvosok azt mondják, hogy a frekvencia fertőzés herpes simplex vírus (HSV) első és második típusú elsőbbséget élveznek a szennyezés mennyiségének akár akut vírusos légúti fertőzések. A különböző adatok szerint a HSV-1 a fertőzöttek több mint 80% -át, a HSV-2 hordozói pedig nem kevesebb, mint a világ népességének 15% -a. Azonban a legtöbb ember nem is tudja a herpesz vírus jelenlétét a testükben a fertőzés gyakori tünetmentes lefolyása miatt.

Ez a cikk foglalkozik a második típusú herpes simplex vírus és az általa okozott betegség (genitális herpesz) jellemzőivel.

A második típusú Herpes simplex vírus

loading...

Ez a vírus a herpeszvírus családjához tartozik. Jelen pillanatban a herpeszvírus 200 fajtáját fedezték fel és tanulmányozták, de mindössze nyolc ember patogén az emberre. Az előfordulási pozíciót az első kétféle herpes simplex vírus foglalja el.

A más vírusok herpeszvírus okozta kórokozójának megkülönböztető jellemzője az emberi szervezet egész életen át tartó létezése. A betegség így krónikus visszatérő lesz. Egyes emberek egész életükben nincsenek fertőzés jelei, vagyis tünetmentes vírus hordozók.

A HSV-2 átviteli útvonalai

loading...

A vírussal való fertőzés forrása mindig személy (beteg vagy vírus hordozó). Sajnos csak a fertőzöttek körülbelül egyharmada ismeri a kórokozó jelenlétét a szervezetben. Valójában ez magyarázza a HSV-2 magas prevalenciáját a világon.

A második típusú herpesz szimplex vírus felnőttekben történő fertőzése csak nemi (nemi vagy anális) kapcsolat révén jelentkezik. Ezért az ilyen típusú herpeszvírus fertőzéssel járó csúcs a szexuális kapcsolatok kialakulásának korában következik be.

A kórtani kórkép legsúlyosabb konjugáltsága az exacerbáció idején. Bár lehetséges a HSV-2 és a szexuális partner megfertõzése nyilvánvaló fertõzõ jelek nélkül. Az elsődleges fertőzés tünetmentesen vagy minimális megnyilvánulásokkal fordulhat elő. Megállapították, hogy a nők sokkal gyakrabban fertőznek meg, mint a férfiak.

A HSV-2 átvitelének másik módja a fertőzött nőtől a jövő gyermekéig lehet a terhesség alatt, valamint a szülés alatt. Ez a fajta vírus veszélyes a magzatra vagy az újszülöttre, és a nővér fertőzés a terhesség alatt gyakran negatív következményekkel jár.

A betegség súlyosbodásának okai

loading...

A herpes simplex "tartózkodási" okozó ágenseinek helye az ideg ganglionok, amelyek "nyugvó" állapotban léteznek. Hatása alatt a kedvezőtlen tényezők, a vírus aktiválódik, és együtt mozog idegpályákat, hogy a helyén lokalizáció jövő tünetek (a bőr és a nyálkahártya).

A 2. típusú herpeszvírus-fertőzés súlyosbodásának előidézése számos oka lehet az általános és a helyi immunitás állapotának befolyásolására. Ilyen okok lehetnek például:

 • Éles hipotermia vagy túlmelegedés.
 • Pszichoemotikus stressz (stressz).
 • Hypo- és beriberi.
 • A belső szervek akut és krónikus betegségei, reproduktív rendszer.
 • Fertőző patológia (főleg genitális traktus) és egyéb tényezők.

Nem mindig a provokáló tényezők hatása okoz tipikus klinikai képet a herpeszről. Bizonyos esetekben a herpetikus fertőzés aktiválását nem feltétlenül tipikus tünetek kísérik. Ebben az esetben azonban a fertőzött személy továbbra is fertőzésforrást jelent a szexuális partnere számára.

A herpesz tünetei

loading...

Az az időszak, attól a pillanattól kezdve a penetráció a vírus, amíg az első jelei a betegség sok tényezőtől függ -.. Az állam az immunrendszer, jelenléte egyidejűleg fertőző patológia nemi szervek, stb A legtöbb ember számára az első tünetek a betegség megjelenik a nemi szervek már az első nappal a fertőzés után. Bizonyos esetekben az inkubációs időszak 1-2 hétig meghosszabbítható.

A betegség elsődleges epizódjának időtartama általában 1-5 hét. Később, amikor visszaesések fordulnak elő, a betegség akut megnyilvánulásainak időtartama hét-tíz napra csökken.

A nemi szerveken a herpesz fertőzésének intenzitása általában nagyobb a nőknél. A férfiaknál ez a betegség gyakran minimális tünetekkel jár.

A HSV-2 megnyilvánulása a nők körében

A 2. típusú herpesz a nőknél jelentős számú esetben fordul elő a külső nemi szervek területén. A jellegzetes kitörések kedvelt helyszíne a nagy és kis száj-, perineum- és anális terület. Néha a herpeszes fertőzés hatással van a húgycsőre, a cervixre és a belső nemi szervek szerkezetére.

A betegséget gyakran kíséri tünetei mérgezés - gyengeség, láz, rossz egy fájdalom az izmok és ízületek, stb Gyakran fokozott lágyéki nyirokcsomók egyik vagy mindkét oldalán...

Gyakran előfordul, hogy a vizelés emelkedése csökken, vagy akár fájdalmat okoz.

Néhány nappal a jellegzetes bőrkiütés előfordulása előtt egy nő kellemetlen érzést, bizsergést és viszketést észlel a jövőbeni kiütések területén. Ebben az esetben a viszketés gyakran fennáll a kiütés elemeinek megjelenése után.

A kiütés jellemzői

A 2. típusú herpeszkiütés egyszeri vagy többszörös kis hólyag, amely tiszta vagy nem tisztított folyadékkal van feltöltve. Néhány óra múlva (ritkábban - napok), ezek a hólyagok nagyon fájdalmas sebek alakulnak ki. Néhány napig (és néha - és a hetekben a betegség elsődleges epizódjában) sebek kialakulása nélkül gyógyulnak a fekélyek.

A hólyagok és sebek néha hajlamosak arra, hogy széles körű nedvesedési felületek kialakulását biztosítsák.

A második típusú herpetikus fertőzés atipikus formája is. Ebben a betegségben a nők pusztuláris elváltozásokat alakíthatnak ki a nemi szervekben, vörös foltok (erythema) vagy hosszanti repedések jelennek meg. Ezek a nők gyakran tévesen sikertelenül kezelt egyéb nőgyógyászati ​​betegségek (például, candidiasis), hiányzik az igazi oka a kóros kután manifesztációk.

diagnosztika

loading...

A második típusú herpesz fertőzés gyanúja már a klinikai vizsgálat szakaszában lehetséges a jellegzetes kiütések kimutatásában. A pontos diagnózis megerõsítéséhez azonban bizonyos laboratóriumi vizsgálatokra van szükség a kórokozó azonosításához és a betegség állapotának (primer vagy relapszus) meghatározásához.

A terhességet tervező nőknél a HSV-2-fertőzés diagnózisa szerepel a pregravid vizsgálat komplexében.

A HSV-2 diagnózisának leginkább informatív és pontos módszerei a következők:

 • Immunoenzim analízis (ELISA). Lehetővé teszi a specifikus antitestek jelenlétének meghatározását (az emberi szervezet immunreakciója a fertőzéshez). Az M és G osztályba tartozó specifikus immunglobulinok (IgM és IgG) jelenlétét és mennyiségét elemezzük.
 • Polimeráz láncreakció (PCR). Ez a módszer lehetővé teszi a vírus DNS azonosítását és azonosítását közvetlenül a klinikai tünetek lokalizációjának helyén. Minőségi módszer. Normális esetben a HSV-2 DNS nem.
 • DOT-blotolás (DOT-hibridizáció). Is azonosítja és azonosítja a kórokozó DNS-jét. Kevesebb, mint a PCR.

A második típus herpes simplex vírusának és "viselkedésének" komplett képének megszerzéséhez összetett vizsgálatra van szükség minden egyes beteg esetében.

Specifikus immunglobulinok (IgM és IgG)

Érdemes megemlíteni különösebben az emberi test immunrendszerének specifikus reakciójának meghatározására és mennyiségének meghatározására szolgáló módszert a HSV-2 penetrációjával szemben.

A specifikus immunglobulinok (Ig) kimutatása lehetővé teszi az immunválasz szintjének meghatározását és a fertőzés időtartamának becslését. Ez fontos az elsődleges epizód és a relapszus differenciál diagnózisához, valamint a terhesség kimenetele prognosztizálására a jövő anya HSV-2-ével való fertőzés esetén.

Az IgM vérben való megjelenése akut (friss) fertőzést vagy súlyosbodást jelez. Az IgG jelenléte jellemzi az immunválasz mértékét, és a fertőzésre vonatkozó recept markere. A herpetikus fertőzés pontosabb diagnosztizálása érdekében mindkét osztály immunglobulinját meghatározzuk.

Általában mindkét osztály immunglobulinjai hiányoznak a vérben. A vizsgálat eredményével azt lehet állítani, hogy ez a személy életében soha nem tapasztalt HSV-2-t.

Tünetmentes betegség esetén az IgG a HSV-2-hez kis titerrel kimutatható. Ez is normális, és azt jelzi, hogy a páciensnek inaktív vírusa van a testében.

A vizsgálatok eredményeiről pontosabb értékelést kap a kezelőorvos.

kezelés

loading...

Sajnos jelenleg még nincs olyan készítmény, amely teljesen eltávolítja (eltávolítja) a második típusú herpes simplex vírust a szervezetből. Az összes létező kezelési mód csak a vírus deaktiválását, a klinikai megnyilvánulások intenzitásának csökkentését és a betegség ismétlődésének gyakoriságát csökkenti.

A mai napig két gyógyszercsoportot használnak a HSV-2 tüneteinek kezelésére:

 • Aciklusos nukleozidok -.., aciklovir, ganciklovir, stb Ezeket a készítményeket alkalmazzák szisztémásán (tabletták vagy injekció) és helyileg - formájában egy krém, gél gyertyák.
 • Immunstimulánsok - interferon készítmények, vitamin-ásványi komplexek, antioxidánsok és mások.

Általában ezeknek a csoportoknak a gyógyszerei kombinálódnak.

Kezelés nőkben

A HSV-2 által okozott fertőzés kezelésében a vírusellenes gyógyszereket szükségszerűen a szexuális partnerre is fel kell írni, még akkor is, ha nincsenek a betegség jelei.

A herpesz fertőzés teljes kezelésére a nemi közösülés kizárt.

A herpesz fertőzés nőkben történő terápiája kevéssé különbözik az általános elvektől:

 1. A vírusellenes gyógyszerek kötelezőek a HSV-2 tüneteinek jelenlétében.
 2. A beadás módját és az ilyen gyógyszerek adagolását az orvos határozza meg.
 3. A legtöbb esetben az aciklikus nukleozidok szisztémás alkalmazása szükséges a fertőzés kezdeti epizódjában vagy a betegség súlyos megnyilvánulása esetén.
 4. A helyi vírusellenes szereket rendszerint legalább 5 napig adják be, még akkor is, ha a fő tünetek csökkentek.
 5. Az immunmodulátorokat hosszú ideig írják fel. Céljuk a szervezet általános és helyi ellenállásának növelése.
 6. Terhesség alatt az antivirális szerekkel történő szisztémás kezelés szigorú útmutatások szerint történik.

Szükség van a belső szervek és nemi szervek egyidejű patológiájának kezelésére.

HSV-2 terhesség alatt

loading...

Különösen fontos a második típusú herpes simplex vírus fertőzése a várandós anyáknál. Ebben az esetben döntő fontosságú a fertőző ágensnek a nő testébe való elsődleges behatolásának ideje.

Ha a vírusfertőzés a genitális herpesz történt régen a terhesség kezdetén, a női test van ideje, hogy dolgozzon ki specifikus antitestek ellen a kórokozó és védi a magzatot. Ebben az esetben a magzati károsodás kockázata minimális.

Ha a második típusú herpesz elsődleges fertőzése a terhesség előtt vagy alatt van, a magzat és az újszülöttek vírusfertőzésének kockázata jelentősen megnő.

A terhesség kimenetelére gyakorolt ​​hatások

A legveszélyesebb időszak a terhesség első trimesztere. A magzatot még nem védi a placenta, és a pusztulásának kockázata maximális. Ilyen esetekben, az elsődleges fertőzés idején, a magzat intrauterin halála és a terhesség megszűnése előfordulhat. Ha a terhesség előrehalad, akkor fennáll a veleszületett rendellenességek kialakulásának veszélye a jövőben, ami összeegyeztethetetlen az életével.

A HSV-2 elsődleges fertőzése a terhesség második felében, amikor a magzat létfontosságú szervezetei már kialakulnak, gyakran nem vezet végzetes következményekhez. Azonban ebben az esetben a szívbetegségek vagy a légzőrendszer szerkezetei zavarokat okozhatnak a halló vagy vizuális analizátorban.

A folyosón a baba a szülőcsatornán nő, aki friss herpesz a nemi szervek területén lehet egy kapcsolatot fertőzés az újszülött, majd a megjelenése súlyos betegség - újszülöttkori herpesz. Ezért azonosítása specifikus tünetei herpesz fertőzés az anya nemi szervek végén a harmadik trimeszterben vagy születés előtti abszolút indikációja császármetszés.

szövődmények

loading...

Milyen veszélyes 2-es típusú herpesz? Először is, bizonyos betegségek megjelenése ebben a betegségben leggyakrabban viszketés és fájdalom kíséretében történik. Ez önmagában érzékeny kényelmetlenséget okoz a betegnek és csökkenti az életminőségét, nem is beszélve a probléma esztétikai oldaláról.

A betegség tartós lefolyása gyakran neurológiai rendellenességeket idéz elő: csökkent libidó, fogyatékos férfiak, neuralgia stb.

A külső genitális területen lévő nőknél szárazság és hosszú, nem gyógyuló, fájdalmas repedések fordulhatnak elő. Ezenkívül az ilyen nők jelentősen növelik a különböző súlyosságú méhnyaki elváltozások (dysplasia) kockázatát.

A WHO statisztikái szerint egy olyan személy, aki a második típusú herpes simplex vírussal fertőzött, többszöröse van a HIV fertőzés kockázatának. Továbbá, HSV-2 észlelt közel 90% -át a HIV-fertőzött emberek, és a fertőzés maga tőlük vesz egy sokkal nehezebb a gyakran kialakuló általánosítás és súlyos szövődmények (herpes encephalitis, hepatitis, nyelőcsőgyulladás, és így tovább. N.).

Ez a vírus különösen veszélyes a terhesség ideje alatt, mivel az újszülött herpeszre az újszülötteknél jelentkező halálozás magas.

Herpes 2 típusok - egy nagyon elhanyagolt betegség, amely kiszámíthatatlan áramlással és gyakori szövődményekkel jár. Ezért a legjobb kezelés a betegség megelőzése: az egészséges életmód, kivéve az alkalmi szex és a használata barrier fogamzásgátló módszerek (óvszer) a szexuális kapcsolatok.

A 2. típusú herpes simplex vírus tulajdonságai férfiaknál és nőknél

loading...

A 2. típusú herpeszvírus a nemi szervek nyálkahártyájára hat, mind a férfiak, mind a nők esetében. A betegséget a hólyagok izolált csoportjainak megjelenése és az erózió és sebek további degenerációja jellemzi. A kitörés égő érzést, duzzanatot, hiperemiát, a nyirokcsomók emelkedését eredményezi a hasüregben. Gyakran előfordul, hogy a genitális herpesz a test általános mérgezésének kialakulásának hátterében jelentkezik. Különösen veszélyesek a kórtan visszaesései, amelyek alatt a helyi és az általános immunitás jelentősen csökken. A 2. típusú herpesz súlyosbodása esetén megnövekszik a további kezelést igénylő bakteriális fertőzés valószínűsége. Terhes nőknél a vírusok aktiválása öngyulladást vagy koraszülést okozhat.

Különlegességek

loading...

A fertőzés után a herpes simplex 2-es vírusai örökre az emberi szervezetben maradnak. A világ népességének több mint 80% -a szexuális úton terjedő betegség hordozói és potenciális hordozói. Az ilyen széles körben elterjedt a vírusok külső káros hatásokkal szembeni ellenállása. A 65 ° C alatti hőmérsékleten megmaradnak és szaporodnak. Ezen értékeknél a vírusok életképessége hosszú ideig fennmarad. Ráadásul nyugodtan tűrik a fagyasztást. A HSV érzékenyebb a magas hőmérsékletekre. Fél órán át 45 ° C-ra melegítik.

"Érdekes: a herpeszvírusok képesek megőrizni a növekedés és a reprodukció lehetőségét az emberi testen kívül 20-24 órán keresztül. Ez megmagyarázza a fertőzés lehetőségét közös eszközökön, törölközőn, higiéniai termékeken keresztül "

A nemi genitális herpesznek állandóan megszabaduló farmakológiai készítmények még nem szintetizáltak. A testbe való behatolás után a szövetekben maradnak, és nem okoznak semmilyen klinikai tünetet. Egy nő vagy egy férfi nem gyanítja, hogy nem szökött meg a fertőzés. Gyakran előfordul, hogy az orvosok diagnosztizálják az elsődleges patológiás tünetek kialakulását 3-4 nappal a vírusok szexuális kapcsolat során történő továbbítása után. Tipikusan a vírusok inkubációs periódusa körülbelül három hétig tart, és nem fejeződik ki a helyi és általános tünetek előfordulásában. A fertőzés gyakran előfordul a serdülőkori első nemi kapcsolat során.

Ami azt illeti, hogy genitális herpeszről van szó, egy személy megtudja a súlyosbodás idején a védőerő erőteljes csökkenését a betegség vagy a stressz következtében. A vírusok elkezdenek elhagyni a szöveteket, bejutni a szisztémás keringésbe, majd a belső szervekbe. A vénás fertőzés újratermelése a nők és az alacsony immunitású férfiak esetében jellemző, és a HIV-fertőzöttek súlyos veszélyt jelentenek az életre. A jó egészséges ember sohasem érezheti fájdalmas tüneteket a betegségben, mivel az immunrendszere elnyomja a herpeszvírust.

Átviteli útvonalak

loading...

A 2. típusú herpesz terjedésének ismertségéről sokáig ismertek, a fertőzés minden módját jól tanulmányozták. Nagyon ritkán fertőzés következik be egy törülköző, étel, borotva, egy beteg beteg használatával. Ha háztartási kapcsolattartással fertőzött, több átviteli feltételnek egybe kell esnie. Fertőzés akkor fordul elő, amikor a bőr vagy a nyálkahártya nedves törülközőjén törlődik, amelyen mikro-trauma van:

Vírusokat is továbbítanak, amikor egy beteg anya újszülött vagy kisgyermek után távozik. A gyermekek még nem alakultak ki teljesen immunitással, és a vérerek áteresztőképessége nagyon magas. Ezek a tényezők kedvező környezetet teremtenek a herpesz fertőzésnek, még a bőr vagy nyálkahártyák integritásának enyhe megzavarásával is. A vírusokat anyákról gyermekre továbbíthatják, miközben áthaladnak a szülőcsatornán. A terhesség során a méhlepényen keresztül történő magzati fertőzés eseteiben a nő fertőző ágensekkel szembeni rezisztenciájának élesen csökkent. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen negatív forgatókönyvek eseményeinek kialakulását, a jövőbeni anyákat olyan gyógyszerekre szánják, amelyek elnyomják a második típusú herpes simplex vírusok aktivitását, amelyek nem befolyásolják a baba növekedését és fejlődését.

De a leggyakoribb módja a HSV-fertőzésnek a szexuális kapcsolat. És védhető. Az óvszer kétségtelenül csökkenti a vírus átvitelének valószínűségét, de használata nem 100% -os garancia. Egészen gyakoriak azok az esetek, amikor egy nő összehúzta a genitális herpeszet az óvszerrel való érintkezés során egy férfi székletfekélyének jelenlétében. A vírus különböző nemi közösülésen keresztül terjed:

Az esetek túlnyomó többségében lehetetlen megállapítani, hogy a partner vírus hordozó. Az ember csak akkor válik fertőzésforrássá, ha az inkubációs időszak tart. A súlyosbodás szakaszában, amikor a fertőző kórokozók behatolnak a szisztémás véráramba, a genitális herpesz tünetei nem mindig fordulnak elő, ezért a látható jelek teljesen hiányoznak. A nemi szerveken jelentkező kiütések jelenléte esetén a fertőzés kockázata sokszor nő. Az inkubálás több hétig tart, de néha a vírusok átvitele lehetséges, és 10 nappal a fertőzés után bizonyos tényezők kombinációjával - az alacsony immunitás és a száj, a hüvely vagy az anus fájdalmas nyálkahártyái.

A patológia tipikus formái

loading...

A terápiás kezelés kidolgozása során az orvosok szükségképpen figyelembe veszik a nemi herpeszek különböző formáit. Amikor a tünetek a fertőzés után több napot vagy hónapot jeleznek, a beteg elsődleges patológiáját diagnosztizálják. Ha egy személy az év során többször kórházba jár, akkor visszatérő herpeszes lesz. Ez pedig a következőképpen kerül besorolásra:

 • enyhe súlyosság - az exacerbációk évente kevesebb mint háromszor fordulnak elő;
 • mérsékelt súlyosság - az év során ötször fordul elő relapszusok;
 • nagy súlyosság - a vírusok havonta aktiválódnak.

A 2-es típusú herpesz fertőzést követően a beteg nem keres szakképzett orvosi segítséget a kóros folyamat rejtett iránya miatt. A betegség kezdeti szakaszában végzett kezelés lehetővé teszi a következmények minimalizálását és az exacerbációk megelőzését.

A fertőzés felismerésének megkönnyítése érdekében a visszatérő genitális herpesz formájának és szakaszának függvényében besorolást végeztek:

 • atípusos mikro-tünetmentes vagy szubklinikus herpesz jelenik meg a kevés tüneti fertőzés hátterében. A genitális szervek nyálkahártyáján mikrotörzs lehet, és enyhe bőrvérzés következhet be;
 • Az atipikus makroszimptómás herpesz enyhe súlyosságú kellemetlen érzetet biztosít. A klinikai tünetek között fájdalom és viszkető bőr dominál, de a nyálkahártya-elváltozások nem láthatóak;
 • a második típusú herpeszes herpesz szexszekvenciája kisszámú látható tünetektől különbözik, és olyan betegeknél diagnosztizáltak, akik korábban vakcinát kaptak a betegség megelőzésére, vagy vírusellenes farmakológiai preparátumokat vállalták sokáig.

A legveszélyesebb a vénás patológia, amely tünetmentesül. A fertőzöttek többsége elsajátítja a betegségnek a vagina, a pénisz, az anorectális terület nyálkahártyáján jelentkező kiütéséről és a testvérség megzavarásáról. A 2. típusú herpes simplex klinikai tüneteinek hiányában az ember szexuális életet él. Ez a fertőző ágensek gyors terjedését okozza.

Klinikai kép

loading...

A második típusú herpeszvírusok hosszú távú jelenléte egy férfi vagy egy nő testében gyakran krónikus vérzéses cystitist okoz. A személy vizelete sérül, friss vér vagy sötét vérrögök jelennek meg a vizeletben. A húgyhólyag ürítésének kísérletei nem eredményezik a kívánt eredményt - csak kis mennyiségű vizelet kerül hozzárendelésre. Ezt a folyamatot mindig a vágás, égés, húzódó fájdalom kísérte az alsó hasban. A nem teljes vizeletürítés a vizelet stagnálását okozza, ami a feltételesen patogén mikroflórához tartozó baktériumok aktiválódásához vezet:

A 2. típusú herpeszet, amelynek tüneteit rejtett tanfolyam jellemzi, dyspepsiás rendellenességre maszkolható - túlzott gázképződés. Ez annak köszönhető, hogy a perisztaltika megsértette az anális repedések kialakulásának hátterét. Az aranyér irritálódik, nehézségek merülnek fel a bélben. A lefejtést súlyos fájdalom kísérte a végbél nyálkahártyájának károsodása következtében. A székletben vastag nyálkahártya jelenik meg vérvénákkal. A herpesz ilyen jelei életveszélyes vérzést okozhatnak az alsóbb vékonybélből. A megnövekedett gázképződés a hasi fájdalom és fájdalom érzését okozza az epigasztrikus régióban két vagy három órával a másik étkezés után.

A férfiaknál

A vénás patológiában a férfiak ismétlődése hirtelen megkezdődik, és nagyon hasonlít egy vírus vagy bakteriális fertőzéshez. A testhőmérséklet gyorsabban emelkedik a fejfájás alatt, fejfájás, ízületi és izomfájdalom jelentkezik. A HSV aktiválódásának klinikai tünetei:

 • apátia;
 • gyengeség;
 • álmosság;
 • gyors fáradtság.

Néhány óra múlva, néha a férfiak napjaiban, az izzadás és az égő érzés érezhető.

"Ajánlás: Az erősebb szexuális szorongásnak zsibbadnia kell a medence és a zsákmány területén, hosszas ülő vagy alvás után. Ez az érzés közvetett tünete a genitális herpesz súlyosbodásának kialakulásában. "

A legtöbb esetben a duzzadt nyirokcsomók a groove-ban találhatók, a férfiak fájdalmat érnek el, amikor érintkeznek. A patológiában jellemző a duzzanat megjelenése a pénisz nyálkahártyáján vagy a koponya és perineum bőrén. A duzzanat és a pattanások helyén több órán keresztül buborékok képződnek, folyadék tartalmúak. Egy újabb 3-4 nap elteltével a bőrön kialakuló bomlás felrobban, helyükön pedig nehéz gyógyulási fekélyek jelentkeznek.

nők

A 2. típusú herpesz súlyosbodásának kezdeti stádiumában a tünetek nem különböznek a férfi vénás patológia klinikai képétől. Néhány nappal később a vulva terület felhős tartalmú hólyagok képződnek. Leggyakrabban a kiütés a nemi szervek alábbi területein lokalizálódik:

 • csikló;
 • a nyálkahártyák és a kis és nagy szájszárazságú bőr;
 • a hüvely.

Az immunitás hirtelen csökkenése és az orvosi beavatkozás hiánya miatt a herpeszkiütés területe kiterjed a méhnyakra és a húgycsőre, az anusra, a belső femurális felületekre, a perineumra. Az ágyék nyirokcsomói fokozódnak és fájdalmasak. Néhány nappal később a hólyagok felrobbantak, és helyükön sárgaság alakult ki, sűrű sárga filmgel borították. Nők esetében a HSV relapszus és a pszicho-emóciós rendellenességek ebben a szakaszban jellemzőek a megértés hiánya miatt. Megnövekedett idegi izgatottság, szorongás, depresszív állapot.

szövődmények

loading...

A genitális herpesz ritkán okoz komoly szövődményeket, mivel az immunrendszer időben reagál a vírusok aktiválására, antitesteket, leukocitákat, T-limfocitákat termel. Diagnosztizált ritka esetekben csökkent érzékenység a nemi szerveken súlyos betegségben. A genitális herpesz kezelésében a képzett orvosi ellátás hiánya nőgyógyászati ​​kórképek kialakulásához vezet nőknél:

 • a méh krónikus gyulladása;
 • vulvovaginitis;
 • Andechs;
 • endometriózis;
 • vulvodynia.

A 2. típusú herpesz veszélye és a fertőzés valószínűsége egészséges szervekre, bőrre és nyálkahártyákra terjed. Gyakran a vírusok aktiválása gyulladásos gócok képződését idézi elő a szögágyban. Mint a herpesz veszélyes:

 • a fertőző kórokozóknak a szemgolyóba való behatolása a látásélesség csökkenését, sőt a vakságot is csökkentheti;
 • a betegség gyors előrehaladása a véralvadás csökkenéséhez és az életveszélyes vérzés előfordulásához vezet.

Minél magasabb a szervezetnek a HSV vírusos fertőző ágensekkel szembeni rezisztenciája, annál könnyebben tolerálja a betegséget.

A terápia általános alapelvei

loading...

A betegek gyakran megkérik az orvost, hogy lehet-e elkerülni a patológiás szövődmények kialakulását. Az idő előtti kezeléssel és a megismétlődés megelőzésével nem járnak nemkívánatos következmények. És bár a farmakológusok még nem szintetizálták a gyógyszert, amelynek használata örökre megszabadult a betegségtől, teljesen lehetséges a tünetek minimalizálása. A genitális herpeszvírusok képesek ellenállni az összes ismert vírusellenes szerrel szemben:

A herpesz kezelése előtt számos laboratóriumi vizsgálatot végeznek a fertőző ágensek érzékenységének megállapítására a modern antivirális szerekkel szemben. Ha a genitális herpeszet nagy ellenállású vírusok okozzák, akkor a beteg alternatív gyógyszerek javasolt. A kezelőorvos feltétlenül tartalmazza a terápiás rendszerben az Interferont, amely kifejezett antivirális aktivitást mutat. Ez az emberi szervezetben nem megfelelő termeléssel és akut relapszusokban genitális herpeszre utal. A két típusú kezelés fertőző patológiájához nem csak szisztémás, hanem külső gyógyszerek is alkalmazhatók. A herpesz gyógyítása relapszusok és hólyagok megjelenése esetén - A vénorészek rendszeresen alkalmazzák a Herpferon kenőcsöt a kiütés területére. A gyógyszer nagy koncentrációban tartalmazza az Interferont és az Acyclovirt, amely meghatározza maximális terápiás aktivitását. A herpesz kezelése ugyanakkor magas szintű rezisztenciát biztosít a fertőző ágensek számára. Ehhez a gyakorlathoz az immunmodulátorok és az immunstimulánsok felvételének folyamata történik.

2. típusú herpesz

loading...

Herpes simplex vírus 2-es típus

loading...

A második típusú herpesz olyan betegség, amely a nemi szervek és a fenék nyálkahártyájára terjed.

Két módon továbbítható: szexuális, főleg genitális érintkezés, és méhen belüli - anyáról gyermekre.

Ennek a sérülésnek a megkülönböztető jellemzője klinikai tüneteket jelent. Az ember azonnal elpirul és megdermed a bőrön, idővel, gyulladással és hólyagokkal jelennek meg rajta.

Ezekben a buborékokban átlátszó folyadék képződik, amely nagyszámú vírus-kórokozót tartalmaz.

Az ilyen területek rendkívül fájdalmasak, ami miatt az emberek egy ideig elesnek a normális életből.

A második típusú herpesz az emberi egészség állapotának gyors romlásával jár együtt. Azonnal felemeli a testhőmérsékletet, ingerlékenyé és fáradhatatlanná válik, súlyos hangulatváltozásokat követnek.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a második típusú herpeszvírus vírus több napig él és reprodukálódik a környezetben.

Ennek a legfontosabb dolog egy bizonyos páratartalom és hőmérséklet. Ha a beteg veled él, próbálja meg betartani az óvintézkedéseket.

A második típusú Herpes simplex vírus az esetek túlnyomó többségében kiterjed a külső nemi szervekre, ezért gyakran nevezik nemi vagy genitális herpesznek.

Leggyakrabban szexuális úton terjed, kapcsolatba lépve a vírus kórokozó hordozójával. Meg kell jegyezni, hogy a szervezetbe jutáskor a mikroorganizmusok nem mindig okozzák a bőr elváltozását.

Főleg genitális herpesz fordul elő nőknél, ez a gyakori hormonális változásoknak köszönhető.

A betegség diagnosztizálására laboratóriumi vizsgálatokat kell végezni.

A SIMPLE HERPESIS 2 TÍPUS VÍRE

Kockázati csoport

loading...

A második típusú herpesz olyan fertőző betegség, amely azonnali kezelést igényel.

Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen probléma nem mindig jelenik meg kellemetlen érzések formájában, egyes esetekben a kórokozó hosszú ideig soha nem kommunikál magáról.

A betegség kialakulásának fokozott kockázatával rendelkező csoport olyan emberek, akik:

 1. Szenved a csökkent immunitásból. Ezt a hormonális háttér, a hormonterápia, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, a kortikoszteroid gyógyszerek, a kemoterápia változása okozhatja. Is okoznak csökkenést a védő képességek a szervezet súlyosbodása krónikus betegségek.
 2. Szabálytalan szexet folytatnak védelem nélkül - ilyen esetekben az átvitel kockázata és a súlyosabb betegségek magasak.
 3. Több szexuális partner is legyen egyszerre - ez növeli a második típusú herpeszvírus fertőzés lehetőségét.

A második típus herpesz tünetei és jelei

loading...

A második típus herpeszének felismerése elég egyszerű, már a kezdeti szakaszokban is specifikus tünetekkel jelentkezik.

Ha alaposan meghallgatod a testedet, könnyen diagnosztizálod ezt a betegséget magadban.

A második típus herpeszének felismerése a következő okok miatt lehetséges:

 • A vörösség harcainak megjelenése.
 • Kis buborékok kialakítása, amelyek belsejében tiszta folyadék van.
 • A kis fekélyek és eróziók növekedése, ami jelentősen rontja az ember jólétét.
 • A viszketés és égő érzésének megjelenése a hólyagok megjelenési helyein.
 • Szenzibilizáció a nemi szervekben.
 • A nyirokcsomók növekedése és gyulladása az ágyékban.
 • Súlyos fájdalom az együttélés vagy a vizelés során.
 • A testhőmérséklet 38-39 fok.
 • Általános rossz közérzet, hidegrázás, fáradtság.

Meg kell jegyeznünk, hogy a herpesz második típusának ilyen tünetei csak az exacerbáció idején üldözik az embert. Olvassa el többet honlapunkon a 6-es típusú herpeszről és a 7-es típusú herpeszről.

Mivel a vérben a vírusok, a kórokozók nem mindig okozzák a betegség kialakulását. Ezeket csak vérvizsgálat eredményei határozhatják meg.

A második típusú herpesz veszélyei

loading...

Abban az esetben, ha a második típusú herpesz szimplex elhúzódását figyelmen kívül hagyja, a súlyos szövődmények kialakulásának veszélye nagyszerű.

Először is meg kell állapítani, hogy egy ilyen betegség tartozik a vénás csoporthoz.

A modern szakemberek úgy vélik, hogy a második típusú herpesz nem veszélyes, ha a kezelést időben elkezdik.

Más esetekben a belső betegségek kialakulásához, sőt a halálhoz is vezethet.

Erősen ajánlott, hogy ne késleltesse a betegség kezelését, hogy ne romolhassa az életminőséget. Minél korábban kezdi a gyógyszert, annál jobb a szervezetben.

A genitális herpesz egy kellemetlen és rendkívül veszélyes betegség. Az ember nem csak fizikai kényelmetlenséggel szembesül, hanem komoly esztétikával is.

Egy személy megszállta a problémáját, és egyedül marad. Néhányan habozni kényszerülnek a genitáliában a kezelő szakembereihez, és inkább a népi kezelési módszerekkel kezelik a terápiát.

Ez az expozíciós módszer nem mindig látható eredményt hoz, komplikációkat okozhat.

Ha figyelmen kívül hagyja a genitális herpesz kialakulását, a termékenység vagy egyéb problémák jelentkezhetnek a reproduktív rendszerben.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a 2. típusú herpes simplex miatt az emberek gyakran depressziót, munkaképességet és szexuális vágyat jelentenek.

Az ilyen problémák hátterében komoly gyengülést tapasztal a szervezet, amely genitális herpesz visszatérésével vagy a belső szervek vereségével járhat.

Az ilyen betegség kialakulásának megakadályozásához szükség van egy személy érzelmi hátterére, belső állapotára.

Ha Ön folyamatosan üldözte ezt a betegséget, akkor a legjobb, ha orvoshoz fordul.

A második típusú herpesz fertőzésével lehetséges:

 • Közösülés közben.
 • Anyától a gyermekig.
 • Háztartási mód.

Rendkívül ritka esetekben a genitális herpesz okozati szerét ruházattal vagy háztartási cikkekkel továbbítják.

Annak ellenére, hogy a vírus egy ideig levegőn él. A kórokozó mikroorganizmus teljes semlegesítéséhez 100 fok fölötti időre és hőmérsékletre van szükség.

A herpes simplex hatása a terhességre

Ha egy terhes nőnél a második típusú herpesz diagnosztizál, akkor rendkívül magas a valószínűsége annak, hogy a szervezet által okozott anyagot továbbítják a gyermekének.

Azonban, ha a fertőzés sokkal előbb történt, mint a megtermékenyítés, az ilyen kimenetel kockázata sokkal kisebb.

Leggyakrabban a mikroorganizmusok bejutása a gyermek vérébe történik a szülés ideje alatt, amikor teste átjut a fertőzött szülőcsatornán. Ennek ellenére a császármetszés nem zárja ki a fertőzés kockázatát.

A gyermek fertőzésének legnagyobb kockázata az, hogy jelentősen növeli az idegrendszer, a bőr és a szem károsodásának kockázatát. Bizonyos esetekben a fogyatékosság, sőt a halál lehetséges.

A statisztikák szerint a herpesznek a második típusú anya gyermekétől való átvitelének kockázata 5%. Az a tény, hogy az anyai szervezet azonnal elkezdi az antitesteket termelni minden ismert kórokozó számára.

Megvédik a gyermeket a fertőzéstől. Ennek ellenére van egy speciális megközelítés a fertőző nők terhességének kezelésében.

A vírusellenes terápiát általában korai stádiumban írják fel, ami jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát.

diagnosztika

A második típusú herpesz könnyen diagnosztizálható. Számos orvos meghatározhatja ezt a betegséget speciális laboratóriumi vizsgálatok nélkül.

Ennek ellenére számos laboratóriumi és funkcionális vizsgálat alkalmas a pontos diagnózis felállítására.

A második típusú herpesz diagnosztizálása magában foglalja:

 1. Anamnézis és részletes vizsgálata a beteg - az orvos fel kell mérnie a bőr állapotát, típusát és méretét a kitörés, a méret a nyirokcsomók, a megjelenése a nyálkahártyákat.
 2. Genetikai anyag gyűjtése az érintett nyálkahártyákból.
 3. Biokémiai és általános vérvizsgálat.
 4. A vírus kimutatása a vérplazmában, a patogén antitestek kimutatása.
 5. A vizelet, a nyálkahártya, a könnyek, a cerebrospinális folyadék és a hólyagok tartalmának laboratóriumi vizsgálata.
 6. PCR - meghatározza a kórokozót és annak típusát.
 7. Immunenzim analízis - a vírus ellenes antitestek meghatározása a vérben.
 8. Immunogram - segít megvizsgálni az immunrendszer működésében fellépő rendellenességeket.

A különféle laboratóriumi vizsgálatok rendelkezésre állása ellenére szinte lehetetlen minden esetben pontos diagnózist készíteni.

Volt olyan eset, amikor a betegség titokzatos volt, és nem beszélt önmagáról semmiféle antitestről a vérben.

Néha a baktériumok bejutni a vért, és nem mutatkozik meg, tudnak élni sokáig, és átterjedt a többi ember, nem fejlődik a hordozót.

Ilyen esetekben a belső szerveknél lassú kórokozóhatás léphet fel.

Herpes simplex típusú kezelés 2

A második típusú herpesz kezelésének időszerűnek, átfogónak és szakképzett orvos teljes ellenőrzése alatt kell lennie.

Először is, antiherpetikus gyógyszerek, például az Acyclovir alkalmazása szükséges. Felhasználható tabletták, injekciók, kenőcsök és kúpok formájában.

Átlagosan az ilyen kezelés 10 napig tart az elsődleges fertőzés és 5 a relapszusok esetében.

A vírusellenes szerek, mint például az Arbidol, a Trialgin és ezek analógjai segítenek felgyorsítani a kezelést. Szükség van immunbiológiai eszközökre is.

Exudatív komponens jelenlétében a betegnek prostaglandin inhibitorokra és vitaminkomplexekre van szükség.

Szükség esetén kiegészítő alapokat biztosítanak a bél mikroflora helyreállításához, - enzimek.

Hosszú, magas hőmérsékleten azonnal meg kell kezdeni a lázcsillapító gyógyszereket.

Ha genitális herpesz jelei vannak, az orvosi kezelést azonnal el kell kezdeni.

Nem javasoljuk, hogy időt fordítsanak a hagyományos orvoslás használatára. Ha hólyagjai vannak a nemi szerveken, azonnal forduljon fertőző betegség specialistához, nőgyógyászhoz vagy urológushoz.

Lehetséges szövődmények

A második típusú herpesz - rendkívül veszélyes betegség, amely komplex terápia hiányában komoly szövődményeket okozhat.

Ezért az orvosok nem javasolják, hogy időt fordítsanak az öngyógyító módszerekre, és azonnal keressenek szakképzett segítséget.

A betegség leginkább kellemetlen következményei a következők:

 • Coleitis.
 • A prosztatagyulladás.
 • Húgycsőgyulladás.
 • A repedések análisak vagy a végbélen vannak.

Tanulmányok kimutatták, hogy azoknál a nőknél, akik gyakran tapasztalják a herpesz szimplex recidiválódását, a méhnyakrák kockázata sokkal magasabb.

Ha a vírus a vérben a gyerekek, ők sokkal nagyobb valószínűséggel betegszenek meningitis, herpesz-encephalitis, stomatitis, különböző betegségek, a máj.

A herpeszvírus minden típusának leírása, tünetei és kezelése

Herpesz (a görögből - "kúszás") - a Herpesviridae herpeszvírus rendjének vírusai által okozott széles körben elterjedt betegségek csoportja. A betegség a bőr, a nyálkahártyák, az idegszövet és néha a belső szervek sérüléseinek nyilvánul meg. A klinikai kép instabil homeosztázis esetén alakul ki. Általában a herpesz egy alvó fertőzés, amelyet a perzisztencia jellemez (latens vagy látens kocsi).

A herpesz kockázata akkor bizonyítható, ha:

Terhesség - magzati és újszülött patológiákat, másodlagos meddőséget, koraszülést, újszülöttkori magzati halált okoz;

Immunhiányos állapotok a szervezetben - aktiválja az immunhiány vírus replikációjának mechanizmusát, a herpesz - a HIV fertőzés indikátora (súlyosbítja az immunhiányt), autoimmun betegségeket okoz;

Neoplasztikus (onkológiai) betegségek - a második típusú herpesz szimplex vírus mycoplasmákkal, chlamydiával és más kórokozókkal összefüggésben - malignus patológiák kifejlődésének bizonyítója;

Az ateroszklerózis indukciója - negatívan befolyásolja egy személy neuropszichológiai állapotát.

Herpes simplex 1. típus

Herpes simplex vírus kombinálja a herpeszvírus első és második szerotípusát. Az első típusú Herpes simplex vírus HSV-1 vagy HSV-1 (Herpes simplex vírus 1). A klinikai irodalomban orális (orális) vagy labiális (labiális) herpesznek is nevezik.

A HSV-1 a leggyakoribb herpesz típusa a klinikai jelentőséggel bíró összes gyógyszer közül. A fertőzés általában az életének első éveiben következik be. A szájon át vagy a perzsa herpesz leggyakoribb lokalizációja az ajkak és a nasolabialis háromszög.

Bizonyos körülmények között (immunhiány) a vírus is hatással lehet:

Nemi szervek, orális, orrüreg és szemek nyálkahártya;

Az ujjak és lábujjak bőr borítói (leggyakrabban az ujjak körömhengerének területe);

Az idegrendszer szövetei.

Az 1. típusú és 2. típusú herpesz szimplex vírusokat a következők jellemzik:

A neurotróp az idegrendszer sejtjeinek elsődleges elváltozása a vírusok által komplementer receptorok jelenlétének vagy kialakulása miatt;

A neurvirulencia az idegrendszer betegségeinek képessége;

A fagocitózis megszüntetése (immunitás kapcsolata) hiányos szintre.

Az idegi szövetekhez való tropizmus és a HSV fagocitózis gátlására való képessége arra utal, hogy a herpesz szimplex vírusok képesek az immunrendszer hatásainak elkerülésére, ami az idegszövetben látens kocsit tesz lehetővé. Az idegrendszer sejtjeiben való tartósodás a herpeszvírusok fontos védekező-adaptív mechanizmusa, amely lehetővé tette a HSV-1-nek, hogy a lehető legnagyobb terjedelmet biztosítsa az emberek populációjában.

Egyszerű típusú vírusok esetében a szervezetben két fázis található: latens és megnyilvánulás:

A HSV klinikai megnyilvánulása évente 1-3 alkalommal jelentkezik, az ajkán a patogenezis hét és tíz nap alatt alakul ki és fejeződik be. A relapszusok gyakorisága egy személy immunállapójától függ, az immunhiányos betegeknél nagyobb a valószínűsége, hogy megbetegszik;

A rejtett (rejtett) fázis, amely menthetetlen, az a vírus fennmaradó része.

1. típusú herpesz tünetei

A HSV-1 gyermekeknél a leggyakoribb klinikai formája az ajkak hólyagos elváltozása, néha akut légzőszervi megbetegedés. Felnőtteknél továbbá vannak bőrelváltozások, conjunctiva és a szem szaruhártya. A száj-genitális kontaktus során a HSV-1 a nemi szervek elváltozásaiban nyilvánul meg. A nők sokkal gyakrabban fertőződnek meg a HSV-1 genitális formájával, mint a férfiak.

A HSV-1 - mérgezési szindróma általános klinikai tünetei:

Izom- és ízületi fájdalom.

igg (IgG) pozitív

A HSV-1 és a HSV-2 differenciáldiagnózisára laboratóriumi módszereket alkalmaznak, amelyek alkalmazásának célja:

A kórokozó típusának meghatározása a megfelelő immunglobulinokkal való affinitás alapján;

A kórokozó differenciálódása, például HSV-1 a HSV-2-ből;

A betegség stádiuma (akut, krónikus, látens) meghatározása.

A vizsgálat eredményeinek közelítő értelmezése IgM és IgG immunglobulinok kimutatásában:

Az IgM-et laboratóriumi módszerekkel határoztuk meg, a betegség ötödik napjától kezdődően, és az IgG-t csak a betegség kezdetétől számított második héten határoztuk meg;

Az IgM a perifériás vérben legfeljebb három hónapig terjed, és az IgG sok éven át jelen van a vérben, a betegség krónikus folyamata - az élet;

IgM nem jut át ​​a méhlepényen a terhesség alatt, és nagy mennyiségű IgG átjut a placentán, azaz azonosítása azt terhes nőknél, akiknél nincs klinikai megnyilvánulásai a herpesz, a hajlandóság a szervezet, hogy megvédje a véletlen fertőzés a terhesség alatt;

Az IgM nem képes semlegesíteni a vírust, és csak egy tényező az immunfolyamatok kiváltásában a szervezetben, és az IgG képes a vírus semlegesítésére, ezért a szervezet védelmének egyik tényezője.

A HSV-1-re specifikus IgG kimutatása a perifériás vérben a betegség klinikai folyamata során a PCR-technika segítségével végzett magas titerben kimutatja a betegség megerőltető immunitásának kialakulását.

Kimutatása IgG alacsony titer értékek negatív PCR bizonyíték a korábbi betegségek és a herpesz vírus a szervezetben lappangó állapotban.

Herpes simplex típusú terhesség

A nők általában hajlamosabbak a herpes simplex vírusra. Bizonyított, hogy a herpesz klinikát olyan körülmények okozzák, amelyek gyengítik a szervezet immunrendszerét. A terhesség és annak megnyilvánulása (mérgezés, hormonális változások) minden bizonnyal olyan tényezők, amelyek megzavarják a homeosztázist. A herpesz terhesség alatt klinikai manifesztáció formájában nagy valószínűséggel fordulhat elő.

Az első típusú Herpes simplex vírus nagyon veszélyes a terhes nők számára, mert:

A test normális állapotában nem befolyásolja a szexuális gömb szervét, míg terhesség alatt a patogenezis kialakulása károsíthatja a magzati idegszövetet (a vírus behatol a placenta gáton);

A terhesség, a HSV-1 nagyon nemkívánatos, különösen a kezdeti fejlődése klinikai manifesztációk a beteg anélkül védő antitestek a vérben (specifikus immunglobulinok) vannak, amelyek válaszként perebolevanie. Emellett a HSV-1 elleni antitestek nem védik a terhes nőt a HSV-2-ből (herpesz genitális formája);

A terhesség első felében bejutni a szervezetbe, a herpesz szimplex vírus rágalmazást okozhat a magzatban;

A HSV-1 vagy a HSV-2, amely a terhesség vemhességének vemhességének testében van beültetve, magzati fertőzést okozhat a szülés alatt.

1. típusú herpesz kezelése

Ennek a csoportnak a vírusainak kezelése fontos jellemzőkkel bír:

A vírus teljes pusztulása lehetetlen;

Nincsenek megelőző gyógyszerek;

A vírusok nem érzékenyek az antibiotikumokra;

A HSV-1 rövid távú kezelésében a gyógyszeres kezelés nem megfelelő.

Az egyetlen közvetlen hatóanyag az akiklovir. Gyógyszeripar Az acyclovir három készítményben kapható (tabletták, kenőcsök és oldatok).

Az acyclovir használata az utasításoknak megfelelően jelentősen csökkentheti:

A betegség klinikai folyamatának időtartama;

A betegség klinikai formában mutatkozó sokszorosát.

Herpes simplex vírus 2-es típus

A második típusú Herpes simplex vírus hamarosan HSV-2 vagy HSV-2 (Herpes simplex vírus 2). A klinikai szakirodalomban genitális vagy anogenitálisnak nevezik (az anusban és a nemi szervekben lévő elváltozások lokalizálása). Bizonyos körülmények között a genitális herpesz megfertőzi a test más részeit, még a PGH-2-vel is kialakulnak szisztémás elváltozások. Általában a HSV-2 szexuális úton terjed.

A második típusú herpes simplex vírus által okozott betegség klinikai lefolyásának megkülönböztető jelei:

A szeropozitív HSV-2 egyének száma a pubertás kor kezdetén növekszik, és arányos a szexuális partnerek számával;

A nők HIV-fertőzöttek hatszor gyakrabban, mint a férfiak;

A HSV-1 elleni antitestek nem befolyásolják a HSV-2 fertőzést;

A genitális tünetek (bőrelváltozások a nemi szervekben, a perineumban, az anusban, az alsó végtagokban és a fenékben) az esetek mintegy 80% -ában a HSV-2 fertőzés következménye;

A HSV-2 tünetmentes vagy atipikus folyamata az IgG kimutatásának mintegy 70% -ában fordul elő;

A HSV-2 esetében a HSV-1-vel ellentétben a klinikai tünetek gyakran ismétlődnek (a genitális herpesz folyamatosan szenvedő betegek 75% -a);

A HSV-2 az esetek 15% -ában rosszindulatú (rosszindulatú degenerációt) okoz a nőknél a nyaki szövet és a prosztata betegségben férfiakban. Ezért a VPR-2-re szeropozitív szerek rendszeres onkológiai szűrésen mennek keresztül;

A HSV-2 a nőknél a nőgyógyászati ​​megbetegedések magas előfordulási gyakoriságával jár együtt, ami a reproduktív funkció csökkenéséhez vezet.

IgG elleni antitestek a 2. típusú herpeszhez

Az immunológiai diagnosztika alapelvei megegyeznek a HSV-1 vizsgálatban alkalmazott módszerekkel. A terhességet tervező várandós nő vizsgálata az IgG jelenlétére a második típusú herpesz esetében segít a nőgyógyászati ​​megbetegedések azonosításában és a megfelelő időben történő kezelésben, ami növeli a terhességi időszak normális lefolyásának valószínűségét és az egészséges gyermek születését. Az IgG meghatározásához hasonló szerológiai teszt szükséges a születendő gyermek apjának átadásához. Ezenkívül, az IgG vérében való kimutatás esetén a PCR segítségével a vizsgált személy spermájában hiányzik a HSV-2 hiánya.

A 2. típusú herpesz terhesség alatt

A hozzáférhető forrásokban publikált, neonatológusoknak szánt információk szerint kétféle herpes simplex terhességi összehasonlító jellemzője adható. A második típusú vírus a terhes nőknél a vetélés és a polyhydramnios okozta, növeli a vetélés valószínűségét, és a férfiak gyakori oka a meddőségnek. A HSV-2 legrosszabb következménye a terhesség alatt újszülött herpesz (NG).

Az újszülött herpesz az újszülött betegsége, amelyet a HSV-2 vagy a HSV-1 magzatának fertőzése okozott, kedvezőtlen prognózissal az újszülöttre. Ez a betegség kb. Kéthavonta született egy eset gyakoriságával fordul elő. Az újszülöttek halálozása egyes jelentések szerint elérte a 70% -ot. Az időleges felismerés és az aktív terápia 20% -kal csökkenti a halálozási arányt. Az újszülött herpesz negatív fejlődésének prognózisa magasabb a HSV-2-vel fertőzött gyermekeknél.

2-es herpes simplex vírus kezelése

A HSV-2 kezelés hasonló az első típusú herpes simplex kezeléshez. Miatt súlyosabb a betegség lefolyása a kezelési rend, ha jelzett immunokorrektory közé tartoznak a különböző típusú, azt jelenti, hogy erősíti a szervezet védekező (vitaminok, biostimulants), hanem fiziológiai oldatokban, hogy csökkentse a hatóanyag koncentrációja a vérben. Különböző farmakológiai csoportokba tartozó gyógyszerek alkalmazása lehetséges.

3. típusú herpesz

Vírus harmadik típusú herpesz - varicella zoster vírus vagy herpes zoster (VZV-OG, humán herpeszvírus 3, HHV-3, varicella zoster (VZV) vírus herpes zoster által lenyelt egy érzékeny ember levegőben vagy kontakt-háztartás fertőzés.. gyermekkorban okoz bárányhimlő. Miután a bárányhimlő perebolevaniya gyermek továbbra is fertőzött a HIV élet TSB. A vírus lokalizált idegrendszer szöveteiben. ismétlődések herpes zoster felnőtteknél okoznak betegséget a herpes zoster (OG).

A VVO-OG gyermekkori tünetei erősen kimondottak. A betegség általában jóindulatú (többnyire teljes gyógyulás). Az akut fázis legfeljebb két hónapig tart.

A csirke pox fő tünetei:

Széles bőrkiütés a bőrön (vesicles).

A bőrkiütés lokalizálása egybeesik a bőrön lévő idegtestek vetületével. A klinikai tünetek eltűnése után a vírus inaktív állapotba kerül és az idegszövetben lokalizálódik. A herpesz Zoster vírusfertőzése életre kel. A relapszusok olyan személyeknél fordulhatnak elő, akiknél csökken az immunitás védő (védő) tulajdonsága. Az epidemiológia klasszikus szemszögéből a zoster klinikailag ismétlődik és manifesztálódik az 50 év felettieknél. Az utóbbi években ezt a mintát megsértették. A herpes zoster által okozott betegség megismétlése, a herpes zoster (herpesz) elnevezése.

A herpes zoster fő tünetei:

Súlyos fájdalom az idegráncok mentén 3-12 napon belül;

Hipertermia (a testhőmérséklet emelkedése);

A bőr duzzadása és bőrpírja 1-3 nap elteltével - a hólyagok formájában lerakódott kiütések;

2-3 hét elteltével a betegség a kötőhártyák helyett hegesedést követően fejeződik be.

Herpes lichen - ganglionitis (az idegcsomó gyulladása) vagy ganglionovrit (több idegcsont gyulladása) szövődményei. A betegségeket allergiák, bőrrák, conjunctivitis és ekcéma manifesztálják. A herpeszlichének rendszeres rekurenciája az immunhiányosságokra jellemző.

A kezelés által okozott betegségek herpesz 3. típusú (bárányhimlő gyermekeknél és övsömör felnőtteknél) hajtjuk végre a kórházban vagy a járóbeteg után differenciál diagnosztikájában és mennyiségi meghatározása az egyes jellemzők patogenezisének a beteg.

4. típusú herpesz

A vírus a negyedik típusú herpesz - Epstein-Barr-vírus (EBV), vagy az Epstein-Barr-vírus, humán herpeszvírus típusú 4. Epstein-Barr-vírus a fertőző mononukleózis kórokozója. A klinikai kép immunhiányos személyekben alakul ki.

A mononucleosis infectiosa - egy lézió nyálkahártya az oropharynx és a nyirokcsomók, amelyet az jellemez, magas láz, lehetséges májban és a lépben és a változások a vér-sejt morfológiájának (atípusos mononukleáris sejtek). Általában az emberek mononukleózis serdülők és fiatal felnőttek. Fertőzés légi vagy érintkező (beleértve az orális-genitális). A lappangási idő - 5-50 nap.

A mononucleosis fő tünetei:

A testhőmérséklet erőteljes emelkedése 38-40 fokig;

Fájdalom-szindróma (fejfájás, izom, ízületi fájdalom);

Krónikus fáradtság és álmosság érzése (több hónapig más tünetek eltűnése után is fennáll);

Duzzanat és duzzanat az oropharynx nyálkahártyáján (laryngitis és pharyngitis);

Szürke vagy fehér-sárga bevonat a mandulákon;

Papuláris bőrkiütés a bőrön és a nyálkahártyán, amely egy-három napig tart, majd teljesen eltűnik;

A limfociták számának növekedése a perifériás vérben és specifikus (atípusos) limfociták - mononukleáris sejtek jelenléte.

A diagnózist kiegészítik az Epstein-Barr vírus DNS általi PCR kimutatásával. A kezelést különféle orvosok felügyelete alatt végzik. Az Epstein-Barr vírus néha provokál egy malignus betegség kialakulását - Burkitt-limfóma.

5. típusú herpesz

Az 5-ös típusú herpeszvírus cytomegalovírus (CMV) vagy HHV-5 (humán herpeszvírus 5). A citomegalovírus fertőzés klinikai tünetei ritkán fordulnak elő. Alapvetően lassú vírusszállítás történik. Fertőzés - légúti, érintkezés (csókok, nem, vérátömlesztés, utóterében, anyatejben). A fertőzést az óriás sejtek - a cytomegalov - humán vérében való felfedezés is megerősíti. A klinikai kép az immunitás gyengülésével fejlődik ki. Az inkubációs idő legfeljebb 60 nap.

A citomegalovírus-tünetek tünetei:

Magas hőmérséklet, gyors kifáradás;

Fájdalom-szindróma (fej, ízületek, torok);

A mononukleózisokkal ellentétben a mandulák gyulladása és a regionális nyirokcsomók növekedése nem áll fenn;

A vesék, máj, lép, hasnyálmirigy, központi idegrendszer, szemek veresége.

A cytomegalovírusnak jelentős negatív hatása lehet a terhesség folyamán. Behatol a placenta gáton, fertőzést és deformitást okoz a magzatban. Jelenleg ez a leggyakoribb oka az újszülött betegségeknek, és néha az újszülöttek halálának.

A veleszületett cytomegalovírus fertőzéses gyermek szenvedhet:

Az agy elmaradottsága;

A hallás és a látásszervek legyőzésére;

Általános fejlesztési késedelem;

Gyulladásos jelenségek a légzőszervekben és emésztőszervekben;

5. típusú herpesz szimplex diagnosztizálása

A CMV-t a következők alapján állapítják meg:

Instrumentális módszerek: a köldökzsinór és a méh vénái véráramának ultrahangvizsgálata, a szívfrekvencia mérése (pulzusszám), az alacsony sótartalom meghatározása, a magzat fejlődésében bekövetkező késések, a belső szervek patológiái;

Laboratóriumi módszerek - sejtek detektálása elektronmikroszkópiában, PCR analízis, szerológiai vizsgálatok a CMV antitestek kimutatására.

A terhes nők kezelését és a terhesség fenntartásának helyességét az orvos egy komplex vizsgálat alapján határozza meg. A fogamzás után elsődleges fertőzés közvetlen jelzés a terhesség mesterséges megszüntetésére. Mivel a fő terápia gyógyszert, immunhidratációt és tüneti terápiát ír elő.

A herpesz 6. típusú felnőtteknél

A 6-os típusú herpeszvírus HFG-6 vagy HHV-6. Ez a két homológ altípus emberi herpeszvírusának közös neve. Felnőttek esetében a tevékenység manifesztált VCHG-6A altípusú, a sclerosis multiplex kialakulásának egyik provokátorának formájában.

A szklerózis multiplex egy multifaktoriális autoimmun betegség, amelynek domináns központi idegrendszeri elváltozása van, amelyet 20 éves és idősebb emberekben diagnosztizálnak, nagyon ritkán más korcsoportokban.

A legfontosabb tényezők a 6-os herpeszvírusról:

Az ilyen típusú herpeszvírus jelenlétét a sclerosis multiplex etiopathogenezisében bizonyították;

A klinikai kép MS az idegszövetek krónikus gyulladása, beleértve az agyi demielinizáció mielin réteget is, amelyet az idegszövetekben a dystrophi folyamatok kísérnek;

Kezelés nélkül a sclerosis multiplex elkerülhetetlenül a páciens fogyatékosságához, szociális és pszichológiai izolációjához vezet.

A sclerosis multiplex négy típusa létezik:

Elsődleges progresszív sclerosis multiplex. A beteg állapotának folyamatos romlása jellemzi, talán a folyamat rövid leépülését, majd gyors visszaesést;

Másodlagos-progresszív sclerosis multiplex. A betegség első hullámát követő súlyosbodási időszakok;

Remittent-progresszív sclerosis multiplex (Latin remitto - gyengül). Egy bizonyos ponton eltűnnek a betegség tünetei, majd hirtelen visszatér és a tünetek növekedése következik be;

Remitters-relapszáló multiplex szklerózis. Az eltűnés és a tünetek helyreállítása jellemzi a beteg hosszú távú stabil állapotát, a jólét romlásának látható jelei nélkül.

A herpes simplex típusú tünetek 6

A sclerosis multiplex kezdeti tünetei:

A járás ingatagsága, a mozgás koordinációs zavara;

Érzékenységváltás (hőmérséklet, rezgés és tapintás).

Az MS fő tünetei, amelyek a korai tünetek mellett jelentős változásokat mutatnak a testben, amelyek általában megőrződnek és súlyosbodnak:

Kognitív rendellenességek, gyors hangulatváltozások;

Vizuális zavarok (kettős látásmódosulás, csökkent látásélesség);

Nehézségek a beszélgetésekkel való artikulációval (szokatlan szavak kiejtése);

Dysphagia (a lenyeléstörés megsértése);

Az érzékenység romlása (fájdalomcsillapítás nélkül);

Ürülék és vizelet inkontinencia, székrekedés és hasmenés;

A szklerózis multiplex tüneteinek megnyilvánulásának jellege és mértéke különbözik a változatosságtól, ami az idegkárosodás gócainak kiszámíthatatlansága miatt következett be.

Herpes simplex típusú kezelés 6

A sclerosis multiplex kezelésére:

Kortikoszteroidok (metilprednizolon, dexametazon és mások);

Antioxidánsok, antiaggregánsok, angioproteinek;

Plazmacfézis gyógyszerekkel;

Immunmodulátorok, például Copaxone;

Interferon termelés stimulátorai (Betaferon, Rebif, Avonesk);

Intravénás immunoglobulinok, például Sandoglobin.

A betegség színpadától és formájától függően más csoportok gyógyszerei is feltüntethetők. A szklerózis multiplexben szenvedő betegek tüneti terápiája és orvosi-szociális rehabilitációja megakadályozza a szövődmények kialakulását.

Herpes 7. típus

A 7-es típusú herpeszvírus HFG-7 vagy HHV-7. Gyakran előfordul, hogy az ilyen típusú vírus egy hatodik típusú herpes simplex vírussal kombinálódik. A VCG-7 a krónikus fáradtság és a nyirokszövet-rák lehetséges oka lehet.

A herpesz tünetei 7. típus

A 7-es típusú herpesz a következő fő tünetei:

Gyengeség fizikai stressz hiányában, fokozott idegesség;

Könnyű fizikai erőfeszítés, gyors gyengeséggel;

Túlzott hipotenzió;

Krónikus depressziós állapotok;

Hosszú távú (legfeljebb 6 egymást követő hónapig) subfebril testhőmérséklet;

Az anamnézisgyűjteményt és a fizikai kutatási módszereket laboratóriumi vizsgálatokkal egészítik ki:

Polimeráz láncreakció (PCR) - a vírus genetikai anyagának kimutatása,

Immunoenzim analízis (ELISA) - IgG titerek meghatározása;

Immunogram a T- és B-limfociták szubpopulációinak meghatározásával (a természetes gyilkosok tartalmának csökkenése és a keringő immunrendszer komplexjeinek növekedése).

A 7 típusú herpeszvírus vírus kezelése antivírusos terápiából áll, amely az immunitás erősítésére irányul. Megelőző intézkedéseket nem fejlesztettek ki.

8-as típusú herpesz

A nyolcadik típusú herpeszvírus HFG-8 vagy HHV-8. Ez a kórokozó hatással van a limfocitákra, ráadásul egészséges emberekben maradhat hosszú ideig latens állapotban. A 8-as típusú herpeszvírus érintkezéssel, szervek átültetése során, a méhlepényen keresztül az anyáról a magzatra, terhesség és szülés alatt, amikor a magzat a születési csatornán keresztül mozog. A betegség a sugárkezelés miatt aktiválódik.

8 típusú herpes simplex tünetei

A 8 típusú herpeszvírus tüneteit figyelembe kell venni, tekintettel arra, hogy a VCG-8 számos rákot okoz:

Kaposi Szarkóma

A Kaposi-szarkóma onkológiai betegség, melyet az erek rosszindulatú degenerációja miatt többszörös tumorok képződnek.

A Kaposi Sarcoma a következő helyeken található:

Négyféle Kaposi-szarkóma van:

Klasszikus típus. Ez idős és időskori férfiakban fordul elő. A betegség a bőr a kéz, a fülek és az arc, a homlok és a száj nyálkahártyáján, valamint a nemi szervek több szimmetrikus foltok, plakkok és csomók;

Endémiás típus. Ez csak Afrikában elterjedt;

Immunszupresszív típusú. Az immunszuppresszív terápia hátterében fejlődik;

A járványtípus. Az AIDS betegek szövődményei. A patogenezis nagyon gyors folyamata a nyirokcsomók és a belső szervek részvételével jellemző.

Kaposi-szarkóma kezelése: sebészeti módszer (krioterápia), gyógyszeres kezelés (interferon, citosztatikus, tumorellenes és vírusellenes szerek bevezetése), sugárterápia.

Elsődleges lymphoma

Ez egy onkológiai megbetegedés, amelynek domináns elváltozása a savómembránok, melyet a tumorsejteket tartalmazó folyadékok üregeiben történő felhalmozódás jellemez. Az elsődleges lymphomát kizárólag kemoterápiával kezelik.

Castleman-betegség

A nyirokcsomók (szubklavia és mesenterialis, valamint a tüdő és a nyak) növekedésével nyilvánul meg. Háromféle Castleman-kór van: hialin-vaszkuláris, plazmasejt és multifokális. A betegség kezelése műtéti vagy radioterápia segítségével történik.

A cikk szerzője: Syutkina Vera Gurievna, orvos-immunológus