A tinédzser személyes higiéniai szabályai

A serdülőkorban éles változások vannak az endokrin mirigyek működésében, ezért erkölcsileg fel kell készülnie egy tinédzserre a testében bekövetkező változásokra. Érdemes megemlíteni, hogy a serdülő korában akne megjelenhet az arcán (ami gyakran a komplexek oka), így a bőrhigiénia betartása nagyon fontos a tizenéves számára. A megfelelő bőrápoláshoz kozmetikushoz fordulhat, vagy pattanás elleni kozmetikumokat használhat. A serdülőkorban is előfordul, hogy a verejtékmirigyek keményen dolgoznak, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr a mellkasban és a hónaljban maradjon, és használjon szagtalanító szereket.

A serdülők intim higiéniája

A serdülőkorban nagy fontossággal bír az intim higiénia és a helyes szexuális nevelés. Egy tinédzserrel beszélgetéseket kell tartani a pubertás megjelenését kísérő fiziológiai változásokról. Fontos, hogy a tizenéves megkapja a szükséges információkat a ház falain belül, és ne a régebbi elvtársaktól. Így egy tinédzser tudni fogja, hogy bármilyen gonddal fordulhat a szüleihez.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúk a tizenéves korban az arcon a haj növekedni kezd, ezért az apának tanítani kell a fiút, hogy használja a borotva készüléket. Ezenkívül meg kell mondani a fiúnak, hogy a serdülőkort a szennyezések kezdete és az első erekció megjelenése jellemzi. Időben tanítsa a fiút a fehérnemű cseréjére, a nemi szervek spermájának maradványairól. A tinédzsernek tudnia kell, hogy ezeket a változásokat nem szabad zavarba hozni, hála neki, fiútól férfiig fordul.

Egy tizenéves lány higiénája

A lányoknak beszélniük kell a menstruáció kezdetéről és azokról a változásokról, amelyek ehhez a folyamathoz kapcsolódnak. A serdülőkorú felkészült egy nőgyógyász látogatására, aki kenetet kap és elmondja a menstruációs ciklusról. Tanítsd meg a lányt, hogy tartsa tisztán a külső nemi szerveket, és használjon személyi higiéniai termékeket. Emellett a hónaljban és bikiniben élő lányok aktívan növesztik a hajukat, amelyet alaposan meg kell borotálni.

A napi adagolás fontos részét képezi a serdülő higiénia

Egy tinédzser normális életében egy világos munka és pihenő rendszert kell létrehozni. A tinédzserek munkahelyi higiénája magában foglalja a mentális és fizikai terhelések eloszlását az életkori jellemzők szerint. Különösen a produkciós tevékenységre és az iskoláskorúak termelésének gyakorlására vonatkoznak. Figyelembe véve a munka higiéniáját, egy tinédzsernek alternatív munkát kell végeznie az aktív pihenéssel, hogy ne túljuthasson. Az oktatási munka volumenének növekedése miatt különös figyelmet kell fordítani a gyermekek és serdülők higiéniájára.

A serdülők tápláléka

A táplálás nagyon fontos a növekvő test fejlődéséhez. Az egész szervezet átstrukturálásával és az intenzív növekedési folyamatokkal kapcsolatban a tinédzsernek megfelelően kialakított étrendre van szüksége. A tinédzser étrendjének tartalmaznia kell minden tápanyagot kiegyensúlyozott arányban. A fehérjék a fő építőanyag. Ez a fehérje szükséges az immunrendszer növekedéséhez és kialakulásához, az izomszövet fejlődéséhez. A zsírok és szénhidrátok egy energiaforrás, a szervezet "üzemanyaga". Különleges szerepet kapnak az ásványi sók, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy diszfunkció kialakulását. A vitaminok jobban ellenállnak és ellenállnak a különböző betegségeknek. A tápanyagok hiánya a test lassú növekedéséhez és gyengüléséhez vezethet.

A serdülők higiéniai szabályai

A gyermeke egy olyan tinédzser, aki ismeri a gyermekek higiéniai szabályai. Most még tanítani kell serdülő higiéniai szabályok - ez a folyamat bonyolultabb. Készítsd fel erkölcsileg, hogy a tinédzser ideje alatt teste drámaian változik, mivel új teste meglepő lehet!

Tinédzser gyermekének tudnia kell, hogy van akne, ami utána sok bajt okoz. Általában a serdülők nagyon aggódnak a pattanások miatt - csökkentik a gyermeket egy kozmetológussal, így javasolja, hogy mi használható pattanások esetén. Ne hagyja, hogy a gyerek "összetörje" a pattanásokat. Ennek következményei a bőrön elszíneződött hegek vagy a piszkos kéz által okozott fertőzés.

szint tinédzserek higiéniája sokkal erősebbnek kell lennie, mint a felnőttkorban. Mondja el a gyermeknek, hogy verejtékmirigyjei aktívan dolgoznak, így a tizenéves személyi higiéniáját meg kell erősíteni: ideje különleges szagtalanító szereket használni.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúknál, a tinédzser időszakában, az arc hajszála elkezd nőni. Tanítsd meg a fiát, hogy használjon borotvát. Először figyeljük meg ezt a folyamatot, mert a helytelen és hirtelen mozgások elhagyhatják az arcot.

Továbbá nem lesz felesleges figyelmeztetni a fiút, hogy ebben a korban az első szennyezések megkezdenek megjelenni - a spermiumok önként való kilökőzése egy álomban. Mondd el a gyermeknek, hogy ez egy normális folyamat, amely minden fiatal számára közös.

A tizenéves lányok higiénája

Anya kell mondanom lánya a jövőben a menstruáció, a lány volt mentálisan felkészülve mi hamarosan egy lány. Amikor ez megtörténik, látogassa meg a nőgyógyász lányával, hagyja, hogy az orvos beszélni a menstruációs ciklus, hogy egy kenetet, hogy mondják el, mit higiéniai termékek (tampon vagy betét) jobb használni, valamint ellenőrizze az egészségre a gyermek.

A GYERMEKEK ÉS AZ ADEGESZKÖZÖK HIGIÉNIA ALAPJAI. AZ OKTATÁSI ELJÁRÁS HIGIÉNIA

A gyermekek és serdülők higiéniai feladata

Higiéniai gyermekek és serdülők, mint egy ága higiéniai tudomány és önfegyelmet tanul az egészség védelmét és előmozdítását ez a feltételes, a közel 39 millió. Az emberek, ami most közel egynegyede az orosz lakosság.

Ez a tudományos tudomány a következő szakaszokat tartalmazza: óvodai higiénia, iskolai higiénia és ifjúsági higiénia.

Óvodai higiénia- fiatalabb korú gyermekek higiéniája az iskolába való belépés előtt.

Iskolai higiénia- oktatási iskolák, tornaszerek, líceumok stb. diákjainak higiéniája

Az ifjúság higiénája- a felsőoktatásban (hallgatók) és a fiatalok esti iskoláinak higiéniája.

A fő feladatokgyermekek és serdülők higiéniája:

· Az emberi tevékenység által kondicionált természetes (természetes) és mesterséges tényezők hatásának vizsgálata, valamint a növekvő organizmus fejlődési és egészségi állapotára vonatkozó munkakörülmények és életkörülmények vizsgálata;

· A gyermekek és serdülők egészségének védelmére és erősítésére irányuló intézkedések és normák kidolgozása.

A fiatalabb generációk egészségének védelme mindig is fontos helyet foglal el a legjelentősebb hazai orvosok és tanárok írásaiban: N.I. Pirogova, A.N. Dobroslavina, F.F. Erisman, P.F. Lesgaft, K.D. Ushinsky, valamint olyan közismert közszereplők és tudósok is, mint az N.A. Semashko, A.V. Molkov, M.V. Antropov, AA. Minh, G.N. Serdyukovskaya és mások.

Azonban még mindig vannak komoly problémák a gyermek lakosságának higiéniájában. Így a statisztikák azt mutatják, hogy átlagosan csak 20% az iskolás korú gyermekek számára gyakorlatilag egészséges, körülbelül 45% -a tanulók bizonyos változásait az egészségi állapot, 30-35% -a diákok szenved krónikus betegségek, 58% -a pályakezdő egészségügyi rászoruló az alkalom arra, hogy magának a szakmát választsa a hajlam szerint.

A tudósok szerint ennek egyik oka számos esetben egy kedvezőtlen ökológiai helyzet hatása. Ismeretes, hogy az úgynevezett biogeokémiai tartományokban kialakult néhány ipari régiókban voltak késések és diszharmónia fizikai fejlődését, valamint a jelentős megsértése az egészségi állapot között 21-23 % olyan gyermekek, akik legalább 5 évig születtek és éltek ilyen környezetbarát környezetben.

Egy másik ok a gyermekek és a tizenévesek intézményeinek nem kielégítő anyagi és egészségügyi állapota, amely hátrányosan befolyásolja a létesítmény mikroklímáját, ivóvizet és csatornázását.

Gyakran intézmények elégtelen világítás szintje, olyan oktatási bútorok, hogy nem felel meg a szükséges higiéniai követelmények, ami megsértése állami és gyermekszülés. Nem véletlen az 1999-ben elfogadott, az RF törvény „A higiéniai és epidemiológiai jólétének lakosság” A 28. cikk foglalkozik a egészségügyi és járványügyi követelményeit és feltételeit az oktatás és képzés. Ez biztosítja, részben: „Az iskola előtti és az egyéb oktatási intézmények, függetlenül azok szervezeti-jogi formái kell végezni intézkedéseket, hogy megakadályozzák a betegség, megőrzésének és megerősítésének egészségi tanulók, köztük a szervezet ellátási intézkedések és végrehajtott követelményeinek egészségügyi jogszabályok „majd a” programok, módszerek és módok az oktatás és képzés, műszaki, audiovizuális és egyéb eszközök az oktatás és képzés, oktatási bútorok, valamint a tankönyvek és egyéb kiadványok tolerancia ayutsya használatra jelenlétében egészségügyi-járványügyi következtetéseket való megfelelés egészségügyi szabályokat. "

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a törvény rendelkezik az egészségügyi jogszabályok megsértéséért (fegyelmi, közigazgatási és büntetőjogi).

A gyermekek és serdülők egészségügyi és járványügyi jólétének eléréséhez az orvosoknak meg kell felelniük

▲ ismeri az egészségi állapotot befolyásoló környezeti tényezők vizsgálatának eredményeinek tanulmányozását és elemzését;

· Az orvosi-demográfiai indikátorokkal való működéshez a fizikai fejlődés, a megbetegedések adatai, a gyermekek egészségügyi csoportokba terjesztése;

· Ismerje meg a gyermekek táplálkozásának, a napi rutinának, az oktatási és munkafolyamatok szervezésének, a gyermekintézetek fizikai oktatásának sajátosságait.

Ismeretes, hogy a szervezet növekedése és fejlődése egyenetlenül alakul ki, melynek eredményeképpen megkülönböztetik a gyermekek és serdülők életkorának legfontosabb korszakát, melyeket különböző morfofunkciós jellemzőkkel jellemeznek:

· Legfeljebb 10 nap - az újszülött időszaka;

· Akár 1 évig - a szoptatás ideje;

· 1 év - 6 év - az óvodai korszak;

Gyermekek és serdülők higiéniája

A gyermekek és serdülők higiéniája higiéniai szabályok halmaza, melynek célja az egészség megóvása és erősítése. A gyermekek és serdülők higiéniai alapelvei közé tartoznak a test, a szájüreg és a nemi szervek megfelelő karbantartására vonatkozó normák, valamint a testápoló termékek, ruházat és lábbelik megfelelő használata. A higiénia, a munka és a pihenés, a nappali rendszer és a táplálkozás fogalmának fontos elemei. A személyi higiénia betartása az egyik feltétele a normális és egészséges életnek.

A tinédzser személyes higiéniai szabályai

A serdülőkorban éles változások vannak az endokrin mirigyek működésében, ezért erkölcsileg fel kell készülnie egy tinédzserre a testében bekövetkező változásokra. Érdemes megemlíteni, hogy a serdülő korában akne megjelenhet az arcán (ami gyakran a komplexek oka), így a bőrhigiénia betartása nagyon fontos a tizenéves számára. A megfelelő bőrápoláshoz kozmetikushoz fordulhat, vagy pattanás elleni kozmetikumokat használhat. A serdülőkorban is előfordul, hogy a verejtékmirigyek keményen dolgoznak, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr a mellkasban és a hónaljban maradjon, és használjon szagtalanító szereket.

A serdülők intim higiéniája

A serdülőkorban nagy fontossággal bír az intim higiénia és a helyes szexuális nevelés. Egy tinédzserrel beszélgetéseket kell tartani a pubertás megjelenését kísérő fiziológiai változásokról. Fontos, hogy a tizenéves megkapja a szükséges információkat a ház falain belül, és ne a régebbi elvtársaktól. Így egy tinédzser tudni fogja, hogy bármilyen gonddal fordulhat a szüleihez.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúk a tizenéves korban az arcon a haj növekedni kezd, ezért az apának tanítani kell a fiút, hogy használja a borotva készüléket. Ezenkívül meg kell mondani a fiúnak, hogy a serdülőkort a szennyezések kezdete és az első erekció megjelenése jellemzi. Időben tanítsa a fiút a fehérnemű cseréjére, a nemi szervek spermájának maradványairól. A tinédzsernek tudnia kell, hogy ezeket a változásokat nem szabad zavarba hozni, hála neki, fiútól férfiig fordul.

Egy tizenéves lány higiénája

A lányoknak beszélniük kell a menstruáció kezdetéről és azokról a változásokról, amelyek ehhez a folyamathoz kapcsolódnak. A serdülőkorú felkészült egy nőgyógyász látogatására, aki kenetet kap és elmondja a menstruációs ciklusról. Tanítsd meg a lányt, hogy tartsa tisztán a külső nemi szerveket, és használjon személyi higiéniai termékeket. Emellett a hónaljban és bikiniben élő lányok aktívan növesztik a hajukat, amelyet alaposan meg kell borotálni.

A napi adagolás fontos részét képezi a serdülő higiénia

Egy tinédzser normális életében egy világos munka és pihenő rendszert kell létrehozni. A tinédzserek munkahelyi higiénája magában foglalja a mentális és fizikai terhelések eloszlását az életkori jellemzők szerint. Különösen a produkciós tevékenységre és az iskoláskorúak termelésének gyakorlására vonatkoznak. Figyelembe véve a munka higiéniáját, egy tinédzsernek alternatív munkát kell végeznie az aktív pihenéssel, hogy ne túljuthasson. Az oktatási munka volumenének növekedése miatt különös figyelmet kell fordítani a gyermekek és serdülők higiéniájára.

A serdülők tápláléka

A táplálás nagyon fontos a növekvő test fejlődéséhez. Az egész szervezet átstrukturálásával és az intenzív növekedési folyamatokkal kapcsolatban a tinédzsernek megfelelően kialakított étrendre van szüksége. A tinédzser étrendjének tartalmaznia kell minden tápanyagot kiegyensúlyozott arányban. A fehérjék a fő építőanyag. Ez a fehérje szükséges az immunrendszer növekedéséhez és kialakulásához, az izomszövet fejlődéséhez. A zsírok és szénhidrátok egy energiaforrás, a szervezet "üzemanyaga". Különleges szerepet kapnak az ásványi sók, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy diszfunkció kialakulását. A vitaminok jobban ellenállnak és ellenállnak a különböző betegségeknek. A tápanyagok hiánya a test lassú növekedéséhez és gyengüléséhez vezethet.

5 A személyes Tegi Hygiene szabályai

A jó egészség megfogalmazása egy személy személyes higiéniája, amelyet korán kell figyelni. Ha gyermekkorban az anya gondoskodik a gyermek tisztaságáról, akkor a tizenéves (a legfontosabb!) Időszakban a gyermeknek tiszteletben kell tartania a higiéniai szabályokat.

1. szabály Pszichológia

Serdülők kell készíteni mentálisan a hormonális változások a szervezetben: úgy tűnik, hogy a növényzet alakul ki a nemi szerveket, akkor izzadás, kritikus napokban a lányok, stb Ha nehéz beszélni a gyermek közvetlen, meg kell vásárolni a könyvet tanulás.. Ne feledje, hogy a személyi higiénia tinédzser függ továbbá a gyermek fejlődését.

2. szabály Általános higiénia

Mosson kezet az étkezések előtt, reggelente mossa le, és naponta 2-3-szor fogmosáson jár... mindenkinek tud róla, beleértve a kisgyermekeket is. Nincs kifogás, mint például - Mossam meg magam, akkor reggel már megtisztítottam a fogamat - nem fognak átadni. Próbálj meg kikerülni a tinédzsernek, és magyarázd el, hogy a tisztaság tiszteletben tartása az ő hasznára, nem pedig az Ön számára szükséges.

3. szabály. A lányok higiéniája

Fontos szempont a nemi szervek helyes eróziója. A víztáblát a hüvelyből az anusba kell irányítani, de nem fordítva. Egy egyszerű szabály szerint a lány elkerüli a jövőben a női betegségek ütközését.

12-15 éves korban a lányok menstruációs ciklus kialakulását kezdik. Anya megmagyarázza, hogyan kell mosni, higiéniai termékeket használni, és hogyan kell figyelemmel kísérni a nemi szervek tisztaságát. Naponta 4-5 alkalommal mosson, de csak tiszta vízzel, naponta egyszer higiénikus szappannal.

A serdülőkorban szőrtelen szőrzetet nem szabad borotválkozni, elég csak időről időre vágni.

4. szabály: A fiúk higiénája

Mint a lányok, a fiúknak figyelniük kell a nemi szervek tisztaságát és időben megváltoztatják a fehérneműjüket. Vágja ki a növényzetet, és használjon egy dezodort. Borotválkozás vagy sem, a fiú maga döntheti el magát, de általában a gyermekek haját nem nehéz, és jobb, ha ezt a folyamatot legalább néhány hónapig késleltetik.

A reggeli felépítésről és a kis mennyiségű spermium felosztásáról a tinédzsert az apának meg kell mondania. Ez a fiziológia, és nem kell félni, csak időben kell megváltoztatnia a fehéret.

5. szabály: Kozmetikumok

A tinédzserek személyes higiéniája nemcsak a tisztaságot, hanem az önellátást is magában foglalja. Az átmenet a felnőttkor tükröződik a megjelenése a gyermek: a probléma a bőr, a haj, súly... Tehát meg kell tanítani egy tinédzser gondozása és használata kozmetikai csökkentésére kellemetlen hatásait pubertás.

Megmagyarázzuk a fiának a 13-15 éves gyerekek személyes higiéniai szabályait

A higiénia az emberi egészség tudományának egésze, amely számos betegség megelőzésére irányul. A fiú higiéniáját a férfiak egészségi állapotának garanciájaként tartják számon, ezért különös figyelmet kell fordítani a serdülőkorú higiéniára.

Hogyan lehet elindítani egy kényes beszélgetést?

A tinédzser növekedésének folyamata és felnövése nem egyszerű, ezért a felelős szülők feladata pozitív hatással van a gyermekek higiéniai készségeinek megfelelő kialakítására. Az átmeneti időszak alatt az iskola személyes higiéniai szabályait naponta meg kell ismételni a fiúnak. Emlékeztetnie kell őt a testében megjelenő sajátosságairól, a változásokról. A fiúk személyes higiéniája az élet szerves részévé válhat. Érdemes elmondani a fiadnak a különböző belső szervek tevékenységét a serdülőkorban.

Sajnálatos módon a szülők jelentős része zavarba jött, hogy fiaival beszéljen ilyen témákban. Ha ez a helyzet merül fel, akkor könyvet kell venni a pubertásról és a higiéniáról ebben az időszakban. Nem szükséges megfélemlíteni egy tinédzsert mindenféle betegséggel, elegendő magyarázatot adni a hozzáférhető nyelvre az ok-okozati összefüggésekre, ezáltal arra, hogy betartsák az iskola személyi higiéniai szabályait.

A higiéniai szabályok tinédzser-fiú a tisztaság tiszteletben tartását jelenti. Vannak azonban más feltételek is, amelyek nélkül a tinédzser megfelelő higiéniai kérdése egyszerűen lehetetlen. A beszélgetés a naprendszer rendszerének megfigyelésén, váltakozó munkára és pihenésre, kiegyensúlyozott táplálkozásra, keményedésre és fizikai erőfeszítésre figyel. Mindezen tevékenységek célja a serdülők egészségének javítása.

Intim higiénia

A tinédzsernek tudnia kell, hogy lehetséges, hogy önkéntelen ejakuláció (szennyezések). Meg kell magyarázni, hogy ez a pubertás normális megnyilvánulása.

A serdülő fiú higiéniája az, hogy szexuális szervezeteit tisztán kell tartani. Minden nap meleg vízzel és szappannal kell mosni, fontos, hogy nyissa ki az elővesszőtasakot, mozgassa a fitymust a pénisz fejéből, és leöblítse az ott felgyülemlett zsíros anyagot. A beporzás után ajánlott a nemi szervek mosására szappanos meleg vízzel.

A tizenéves pattanások nem akadályozzák meg a kamasz fiúkat. Fontos megmagyarázni a fiának, hogy nem tud a pattanásokat leállítani.

Meg kell tartani a bőrt tiszta, jó egy speciális krémet és fertőtlenítőszereket használni. Az egész testet legalább hetente kétszer kell zuhanyozni.

korpa

A pattanások mellett egy másik probléma a serdülőkorúaknál is a korpásodás, amivel határozottan küzdeni kell. Szükség van egy olyan bőrgyógyászra, aki hatékony orvosságot választ.

A fiúk személyi higiénéjében a tizenéves időszakban is ismerős a borotva. Jobb, ha a fiú borotvájának titka nyitja az apát. A szülők feladata, hogy megválasztják a borotválkozási segédeszközt és a gyógymódot.

Bemutatás: "Egy fiú, egy tinédzser, egy fiatalember higiéniája".

Időt kap arra, hogy az "Info" kurzusok 50%

Az egyes diákok bemutatásának leírása:

Fiú, serdülő, fiú higiénája. Szerző: Sozonov Pavel Mikhailovich, az Orosz Föderáció Oktatási Minisztériuma fizikai kultúrájának tanára "Timshherskaya Középiskola" 2012

10-12 év alatt Érezheted, hogy valami változik benned, új jelek vannak - a haj nő, ahol korábban nem voltak. Mi folyik itt?

A fiúk pubertása kezdődik. Általában, az ifjúság teljesen elérni a hajnali fiataljaik eléri a 18-20 éves korban.

Amellett, hogy ez kellemetlen, néha nagyon intenzív szagot eredményez, ez közvetlenül járul hozzá az egészség romlásához. A szexuális fejlődés azzal a ténnyel kezdődik, hogy az agyalapi mirigy (az agyban lévő kémiai folyamatokat ellenőrző kis mirigy) szervezi a nemi hormonok termelését. Ezen időszak alatt fokozódik a verejtékezés, és a verejték egyidejűleg jellegzetes szagot kap. A gyulladásos haj hosszan késlelt, majd bomlik.

Ennek megakadályozása érdekében napi személyes higiéniát kell betartani

Bőrápolás és hajápolás A megfelelő bőrápolás szükséges a gyulladásos megbetegedések, az idő előtti öregedés megelőzéséhez. Ehhez a test nyitott részeinek bőrét naponta, szappannal és vízzel le kell mosni - legalább hetente egyszer.

BŐRVÉDELMI ÉS HAIR CARE A jó haj a fején egy ember fontos erénye, és a megfelelő gondoskodás teljesen igazolja magát. Haj problémák: a nagyon zsíros korpa kell próbálnia néhány különböző samponok és válassza ki az egyik, amelyben a hajat leöblítjük jobb és nincs irritáció a fejbőrön, melyek tünetei a viszketés és a korpásodás. A problémák elleni küzdelemben - tisztaság és ismét tisztaság!

Bőrápolás és hajápolás Ha a haj külső felületéről fésülne, és csak hosszú ideig - a végénél kezdődik. By the way, RASCHESKI egy külön téma! Hozd magadnak egy külön fésűt (nem csak egy lehet), mert néha a korpásodás a természetben fertőző, vagyis egy gomba okozta.

BŐRVÉDELMI ÉS HAIR CARE Az első növény az arcon puha és szinte színtelen. Nem lát el, és nem zavarja az életet. De ha elkezdi borotválkozni, akkor rendszeresen meg kell csinálni - a borotvált szőrszálak merevebbek és sötétebbek lesznek.

BŐR ÉS HAIR CARE Hol van a borotva a kezében? A fiatal férfiaknak és férfiaknak egyszerűen meg kell borotálniuk, vagy legalábbis a karjuk alatt levágni a hajukat. Tartsa tisztán a test ezen részét, használja a dezodorokat, és győződjön meg róla, hogy a verejték nem jelenik meg. A lányok elégedettek, ha a szakácsok jó szagot éreznek.

NE hanyagoljon és gondoskodjon a körmökről. - Először is rendszeresen kell vágni őket. - A kézfej körüli növekedés sebessége hetente kb. 1 mm, a lábakon - 3-4 alkalommal kevesebb. - A kéz és a lábmosás után jobb varrás: a vízből és a szappanból, a körmök lágyulnak és könnyebben levághatók vágáskor. Nem dörzsölni.

Szájhigiénia A megfelelő szájhigiénia 85-90% -os egészséget biztosít a fogaknak, így a jövőben 75-80% -kal csökkenti a fogászati ​​kezelés szükségességét. Annak érdekében, hogy a szájüreg egészséges maradjon, szükség van: fogak fogkefével és fogkrétával legalább naponta kétszer. A szájüreget minden étkezés után helyezze el, a fogak közötti hézagot, a fogselyem használatával.

Hímnemű nemi szervek higiénése A higiéniai alapszabályok végrehajtása garantálja, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól, a bőrirritációtól és egyéb bajoktól. Tartsa a külső nemi szervek tisztaságát a szülők tanítani kell neked a kora gyermekkorban. - heti 2-3 alkalommal kell, hogy a „tavaszi nagytakarítás” Kerüljük csepp vizelet a nadrágot gyakrabban változik fehérnemű nem használja lepedő Szintetikus - szorosan illeszkedik a test, és megnehezíti a hőt, ami a megjelenése a kiütés.

A RUHÁK ÉS A RUHÁK HIGIÉNÉN A ruházat fő funkciója a szervezet védelme a meteorológiai hatásoktól (hideg, meleg, eső stb.) És szennyeződéstől. A ruháknak eléggé porózusnak kell lenniük, képesek gyorsan felszívni és visszaadni a nedvességet, könnyen tisztítani a szennyeződéseket.

A ruházat és a cipő higiéniája A nyári ruhákat vászonruhából, pamutból vagy viszkózból kell készíteni, szabadon vágni, könnyűnek, kényelmesnek kell lenniük, ne korlátozzák a mozgásokat és ne zavarják a vérkeringést.

A ruházat és cipők higénája A hideg időszakban a ruháknak szomszédos szálaknak kell lenniük, elsősorban a gyapjúszövetekből.

A ruházat és cipő higénája A fehérnemű egyfajta "blotter"; felszívja a verejtékeket, zsírt, ásványi sókat, megszabadítja a halott sejtek bőrét. Mindez segíti a bőr légzését. Jelenleg szintetikus szálakat adnak a szövethez, ami kevésbé zsugorodik, elegánsabbnak tűnik, de kevésbé tisztítja a bőrt

A ruházat és cipő higiene A cipőnek kényelmesnek kell lennie, illeszkednie kell a lábfejhez, méretéhez. konfigurációnak meg kell felelnie az emberi tevékenység típusának, az éghajlatnak és az időjárásnak. A keskeny, nem kényelmes cipők fájdalmas csigák és repedések kialakulását okozhatják a lábakon.

A ruházat és cipő higiéniája A ruhákat rendszeresen mosni, szárítani; cipő - fertőtleníteni, száraz. Más ruhák és cipők használata tilos.

Az a tény, hogy az intenzív fizikai aktivitás lelassítja a női hormonok termelését, serkenti a férfi hormonok termelődését! Ne feledd! A pubertás alatt minden esélyed arra, hogy szép és atlétikus legyen a tested.

Használt irodai internetes források. A családnak van egy fia és egy lánya. AG Khripkov, DV Kolesov; Moszkva 1995. A legjobb könyv önről és testéről. V.V.Goluvina; Szentpétervár 2010. Köszönjük figyelmét.

  • Sozonov Pavel Mikhailovich
  • 1627
  • 2016/03/12

Anyagszám: DB-411151

A szerző ezen anyag közzétételéről szóló igazolás letölthető a webhely "Eredményei" szakaszában.

Nem találta meg, amit keresett?

Érdeklődni fog ezek a kurzusok:

Ön az első, aki hozzászólást írt

Köszönet a pedagógiai módszertani fejlesztések legnagyobb online könyvtárának fejlesztéséhez való hozzájárulásért

Legalább 3 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a köszöntést

A webhely létrehozásának igazolása

Adjon hozzá legalább öt anyagot a webhely létrehozásának igazolásához

Az IKT használatának oklevelét a tanár munkájában

Legalább 10 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tanulmány az általánosított pedagógiai tapasztalatokról az All-Russian szinten

Legalább 15 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourus" projekt keretében a saját pedagógus oldalának létrehozására és fejlesztésére irányuló magas szakmai színvonalú diploma,

Legalább 20 anyag közzététele a INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourok" projekthez kapcsolódó, az oktatás színvonalának javítására irányuló munkában való aktív részvétel diplomája

Legalább 25 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tiszteletbeli levél a tudományos, oktatási és oktatási tevékenységekért az "Infourus" projekt keretében

Legalább 40 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a becsületigazolást

A webhelyen közzétett összes anyagot a weboldal szerzői hozták létre, vagy a webhely felhasználóinak kiküldték őket, és kizárólag a referenciaként jelenik meg a weboldalon. Az anyagok szerzői joga a jogi szerzőkhez tartozik. A helyszíni anyagok részleges vagy teljes másolása tilos az oldal adminisztrációjának írásbeli engedélye nélkül! A szerkesztőség véleménye nem feltétlenül egyezik a szerzők álláspontjával.

Felelősséget vállalnak az anyagokkal és tartalmukkal kapcsolatos vitatható kérdések megoldásához azoknak a felhasználóknak, akik az oldalon található anyagokat küldtek. A webhely szerkesztõi azonban készen állnak arra, hogy minden segítséget megadjanak a webhely munkájához és tartalmához kapcsolódó kérdések megoldásában. Ha észreveszi, hogy az anyagokat illegálisan használják ezen a webhelyen, kérjük, tájékoztassa a webhely adminisztrációját a visszajelzési űrlapon keresztül.

Mit taníts a fiaidnak: a férfiak intim higiéniai szabályai

A férfi betegségek megelőzése korai életkorban

Az orvos-andrologist és PhD Irina Klementevna Romashkina arról, hogy számos betegség elkerülhető gondos az egészsége gyermekkora óta. Azt mondja, hogy mit keres a szülők és gyermekek, mi lenne jó tudni, minden ember serdülőkorban.

Higiénia korai életkorban

Sajnos a fiúk egészségével kapcsolatos problémák már korán is felmerülhetnek. Az egyik a pelenkákkal kapcsolatos. Természetesen ez a találmány nagyszerű eredmény: nagyban elősegítik az anya életét. De használatuk veszélyezteti a jövő emberének egészségét. Pelenkák alatt mindig, és különösen nyáron a koponyatervek túlmelegedtek.

A természet nem véletlenül vezette a heréket a kis medencéből. Megfelelő kialakulásuk és megfelelő munka után alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, mint a test belsejében. Ezért, bármennyire is nehéz lenne anyja számára, "a régimódiakat" használni a nap folyamán géz pelenka, és pelenkát csak az éjszakára viselnek.

Az a tény, hogy a pampers alatt a nemi szervek túlmelegedése gyakran okozza a prepúzió - balanoposthitis gyulladását. Ebben az esetben a pénisz csúcsának duzzanata és vörössége van. A tüskék és a fityma között tüskék vannak. Egyes orvosok azt javasolják, hogy ezeket a tüskéket megtörjék maguk a szülők, fokozatosan megnyitja a pénisz fejét. Meggyőződésem, hogy ez egy ördögi gyakorlat. A keskeny fitymával, amely az első életévben a fiúknál igen gyakori, egy ilyen eljárás szomorú következményekhez vezethet. Nagy a kockázata annak, hogy a szülők, akiknek nincs tapasztalata az ilyen manipulációkban, megnyitják a pénisz fejét, nem tudják bezárni.

Ennek eredményeképpen létrejön egy olyan állapot, amelyet az orvostudományban paraphimózisnak vagy fojtogatásnak neveznek. Más szavakkal, a véráramlást a pénisz fejében zavarják, ami nekrózishoz vezethet, ha nem sürgősségi orvosi segítséget nyújt. Ezért a pénisz fejének megnyitása a fityma tapadásának jelenlétében szakorvosnak és szükségszerűen helyi érzéstelenítésnek kell lennie. Ezzel a manipulációval az orvos csak szalvétákat és saját kezeit használ.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szövődmények és az azt követő kellemetlen orvosi eljárásokat be kell tartaniuk bizonyos higiéniai szabályok és feldolgozza a fityma rendszeresen. A gondozás részletei megtalálhatók a gyermekek andrológusában. Nem szándékosan beszélek erről részletesen, hogy az olvasót felkeressék az orvoshoz. Elvégre csak egy tapasztalt orvos képes diagnosztizálni bizonyos születési rendellenességek, amelyek szükségessé tehetik a korai sebészeti kezelés az első néhány évben az élet (mint például cryptorchidism - undescended herék a herezacskóban).

serdülőkor

De a becsületes szülők felemelték a fiukat, időben meglátogatták az orvost, betartva a higiéniai szabályokat. A gyermek nőtt. Hangja durvább lett. Az arcon foltok voltak, bajusz és szakálla volt. A fiú készen áll arra, hogy emberré váljon, és most sokat kell magyarázni. Korábban ilyen felvilágosító tevékenység aktívan részt vett a "Tudás" társadalomban. Én magam gyakran oktattam Moszkvában. Általános szabály, hogy ezek bizalmas beszélgetések voltak, amelyeket először külön-külön a lányok és a fiúk végeztek, majd együtt és együtt.

Már akkoriban a vita élénk volt, és az oktató komoly elmélkedését követelte. Az úgynevezett szexuális forradalom idején élünk. A mai fiatalok sokkal jobban ismerik a nemek közötti kapcsolatot, mint a régieket. De mivel nincs oktatási munka, a fiatalok érdekeit a szexuális képességek mechanikai asszimilációjává redukálják, amelyet mellesleg a televízió és a sajtó aktívan támogat. A környezet agresszív módon megkívánja a tizenévesek szexuális élményt szerezni. De máshogy! Sokan már mindent megtettek, és az, aki nem volt, az ifjúság nyelvén beszélt, bolond volt. Lehetetlen. Elképzelhetetlen. Ezért a mai fiatalok szexuális életének kezdete, rendszerint sportérdeklődéssel és jóval korábban, mint a szexuális kapcsolatok érett nézete.

Nem vagyok benne biztos, hogy te, kedves szülők lejáró gyermek, lehetősége van arra, hogy változtassanak határozott véleménye van a szex, mint természetes és szükséges testi funkciókat. A legtöbb serdülő szerint ez ugyanúgy szükséges az egészséghez, mint a vizeléshez. Még ha megpróbálja elmagyarázni nekik, hogy mennyit veszít, elkényezteti kapcsolatos tapasztalatait plátói időszakban a fejlődés érzéseit közelség elvárás, és hogy ebben az időszakban a kapcsolatok, ez a „ideje madár cseresznye”, soha feledésbe merült, és a memória tárolja, mint felbecsülhetetlen ajándék, nagy megbánás, valószínűleg nem fog semmit tenni.

Gyermeke társai gyorsan és magabiztosan megsemmisítik erőfeszítéseiteket, és a gyermek továbbra is az ő véleménye szerint marad. Ennek ellenére beszéljünk erről, igyekszünk egészséges hozzáállást kialakítani a gyermek szexuális kérdéseire. Ugyanakkor mindent meg kell tennie azért, hogy megóvja a lehetséges veszélyektől, például a szexuális úton terjedő betegségektől. Ezért a szülőknek meg kell világítaniuk bizonyos biztonsági szabályok tiszteletben tartására, és meg kell ismerniük az úgynevezett úriembert, amelyet a fiúnak mindig magával kell hordania. Rendszerint egy fiúról kell tudni erről, amikor 14-15 éves, és egyes esetekben még korábban is.

Az úriember sorozata

Szóval, mi az úriember? Tartalmaz egy óvszert, egy antibakteriális szappant és egy kis Miramistin ampullát. Meg kell győzni a serdülőt, hogy korunkban nincs joga a nem védett szexhez. Az óvszer először a nem kívánt terhességtől, másrészt a különböző kórokozókkal való fertőzéstől véd. Ez azonban nem szabad elfelejteni, és felnőtt férfiak. Igaz, az óvszer csak akkor használja védő funkcióit, ha megfelelően használja. És nem mindenki képes erre, és nem mindig. Megdöbbentem, hogy még tapasztalt férfiak sem tudják, hogyan kell használni az óvszert. Ezért néhány szót fogok mondani a szabályok alkalmazásáról, amint a szovjet időkben azt mondták: "a második termék".

Az első szabály. Az óvszert kell viselni, mielőtt a partner szexuális szervezetei megérintenek, és nem utána. Mint mondják, a petting előtt. Ellenkező esetben a fertőzés veszélye továbbra is fennáll. A második szabály. Távolítsd el az óvszert, a pénisz alapjáról a fejemre gördíted, nem teheted. Gördülő mozgásokkal az óvszer külső felszínéről származó mikroorganizmusok könnyen és természetes módon átvihetők a péniszbe. És a "második termékszám" használatának jelentése elvész. Az óvszer eltávolításához az alábbiak szerint van szükség: a szexuális bizonyítvány befejezése után két kézzel szükség van az óvszer sűrű gyűrűjének szexuális tag alapján történő kiszélesítésére, és arra, hogy ne szabadítsanak fel fegyvert vagy kézzel. Nem szabad panaszkodni, hogy a benne lévő spermiumok kiömlnek. Ez a kár nem hozhat senkit.

Befejezése után véletlenszerű szex és eltávolítása az óvszer szükségszerűen vizelési inger, majd kimossuk. Ehhez szappanra van szükség. Nos, ha a szexuális érintkezés történt a „terepen” és a higiéniai körülmények eljárások nem lehetséges, meg kell tisztítására használt miramistin, vagy ha nem, akkor csak habzik a nemi szervek, a párásítás segítségével saját vizeletében.

Sajnos a férfiak túlnyomó többsége feledkezik meg az egészségügyi és higiéniai szabályok tiszteletben tartásáról, ha nyilvános WC-t használ. Arra törekszenek, hogy megvalósítsák a "tömegek terveit" ebben az életben, mindig sietnek, és nem figyelnek a nyilvánvalóvá. A nyilvános WC-ajtót nem nyithatja meg ugyanazzal a kézzel, és a vizeletet a vizeletben tarthatja. Ez a nem olvashatóság kellemetlen következményekhez is vezethet. A nedves ajtófogantyún számos mikroorganizmus található, melyeket könnyedén áthelyezhet az új lakóhelyére - a saját tagja. Ezért határozottan javaslom, hogy egyszer és mindenkor emlékszem, hogyan oldja meg ezt a problémát. Ha jobb kezével tartja a péniszet, csak a bal kezével nyissa ki a nyilvános WC-t. A rituálé előtti és utáni kézmosás nagyon kívánatos eljárás.

Nos, ne felejtsd el eljutni egy olyan orvoshoz, akit évről évre bízol. Mindezek az intézkedések elég egyszerűek, de lehetővé teszik a betegségek diagnosztizálását a korai szakaszban, amikor a kezelés nem nehéz.

A serdülők higiéniai jellemzői: az öngondoskodás jellemzői

Úgy tűnik, nem is olyan régen a fia volt, egy szép kisfiú, aki alig vette ki az Ön számára a deréktól felfelé, szeszélyes reggeli és a rossz fogmosás fogaimat, és a lányom volt, mint egy hercegnő, és őszintén boldog új babát be a pápának, mint a Mikulás. És most a gyerekek 12-13 évesek, jelentősen megváltoztak: erősödtek vagy fordítva, könyörtelenül kifeszítettek, pszichológiájuk és fiziológiájuk is feltétlenül változik.

A kamaszkor - fordulópont minden ember életében, amely alatt a gyermek fokozatosan felnőtté válik, a test összes szervének és rendszereinek teljes kialakulása és érése van. A felnövés folyamatát az endokrin rendszer súlyos változásai, hormonális ugrásai befolyásolják a serdülők érzelmi állapotát, valamint bőrének, hajának és testének állapotát. Amire szükség van tartsa be a higiéniai szabályokat a serdülőkorban, meg fogjuk mondani a mai cikkünkben.

A hormonális változások miatt a testben aktívabb lesz a tinédzser verejtékmirigy funkció, így a tizenévesek elég komoly érzést keltenek. A serdülőkorban ajánlott a kellemetlen szagok és a baktériumok túlzott reprodukciójának megelőzése érdekében zuhanyozzon naponta kétszer - reggel és este. Tegyen egy tinédzsert egy dezodor használatához, de ne felejtsd el felhívni figyelmét dezodor kell alkalmazni a tiszta bőrre. Továbbá győződjön meg róla, hogy a gyermek naponta megváltozott ruhát: ingek, pólók, raglanok, bugyik és zokni. Mindezen eljárásoknak a fia vagy lánya szokássá kell válniuk.

Anyukánk-fórumunk Maria mondja: "Úgy éreztem, hogy a fiam lassan emberré változott, amikor befejezte a 6. évfolyamot, akkor 12 éves volt. És többnyire az orrommal éreztem magam! A labdarúgással kapcsolatos képzés után Dimka később olyan módon fejlődött, hogy egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. És már három éve focizunk, és mindig is vizes volt a kiképzés után, de nem illett így. Általában rájöttem, hogy a zuhanyzás többször naponta, és a desic mindannyiunk, és a férjem arra késztette, hogy beszéljek az intimitásról. Nos, nem volt szükség, hogy növeljék a kínálat T-shirt - most, mint korábban a fia nem viselnek ugyanolyan inget két nap egymás után, még akkor is, ha egy dezodor, ez az egész nap mindegy kellemetlen szaga. "

A faggyúmirigyek szekréciója nő a serdülők testében is, ami azt eredményezheti az akne előfordulása, különösen az arc, a hát, és a tályogok. Természetesen kellemetlen a gyermek számára, hogy az arcát pattanásokkal nézze meg a legjelentősebb helyen, és megpróbálja megszabadulni tőlük minden elérhető módszerrel, például kiüríti. Leggyakrabban csak rosszabbodik, a bőrkiütés egész felületén terjed, a bőr fertőzött.

A szülők feladata ebben az időszakban megmagyarázni és megmutatni, hogy mennyire szükséges hogy vigyázzon a bőrre, és mit kell tenned erre. Most kaphatók különféle gélek a cink alapú mosáshoz, amelyek segítségével kiszáradhat és fertőtlenítheti a bőrt, valamint megakadályozhatja az új kiütések megjelenését.

Ha a helyzet elég komoly és pattanás tényleg aggódik egy tinédzser miatt, érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászot vagy egy kozmetológiai teret, ahol a szakember meg fogja találni a betegség okait, és arra ösztönzi a felhasználását, hogy milyen eszközökkel vagy speciális eljárásokkal járul hozzá az adott esethez.

A serdülőkorban megjelenhet egy gyermek korpa, ami szintén a faggyúmirigyek szekréciójának változása miatt következett be. Ha a népszerű korpás kozmetikai termékekkel végzett gyakori fejmosás nem segít, akkor érdemes konzultálni egy szakemberrel, aki megtudja a korpásodás okát, és segít kiválasztani a terápiás sampont.

Serdülőkorban, a hormonális háttér megváltozása a gyermek testén A haj növekedni kezd. -ban fiúk A haj a mellkason és a hónalj alatt jelenik meg, és az arcon található sörték is észrevehetőek. A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyereknek, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, hogy megmondja, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz, ne felejtsük el, hogy a hónalj higiéniájára összpontosítsunk.

-ban lányok az átmeneti korban a bikini, az hónalj és a lábak elkezdenek növekedni. A nemkívánatos szőrzet törléséhez a lányt az anya tanítja, miután megismertette a gyermeket a biztonságos borotvával és megismerkedett a szőrtelenítő krémek sajátosságával.

Külön kell leállítani intim higiénia egy tinédzser, ebben az esetben őszinte beszélgetés a lányával, hagyományosan érdemes eltölteni az anyát, és beszélni a fiúval, hogy vegye fel a pápát. Mit érdemes beszélni?

Még a megjelenés előtt az első menstruáció, a lánynak meg kell tudnia, mi az, és pszichológiailag készen áll ez a különleges női testre. A fiziológiai szempontból, a gyereknek szüksége van világosan elmagyarázni, hogy pontosan mi lesz, azt mutatják, hogy az egészségügyi betétek és megmondja, hogy milyen gyakran kell változtatni, hogy megvitassák, hogyan a legjobb viselni fehérneműt, és milyen gyakran kell figyelni a higiéniára, a nemi szervek a menstruáció.

Fontos, hogy a lány helyesen kezelje ezt a folyamatot, megértette, hogy ez az állapot teljesen természetes és természetes minden nő számára, és nem félt lépjen kapcsolatba anyáddal bármilyen probléma vagy gond. Ne felejtse el, hogy legyen egy speciális naptár, amelyen a menstruációs ciklus kezdetének napjai jelennek meg, mert eredetileg nem valószínű, hogy rendszeres lesz.

És az apának meg kell mondania a fiának, hogy mi van szennyezések, mikor és miért fordulnak elő, és hogyan reagálnak rájuk. Ezen élettani jellemző összefüggésében fordítsanak különös figyelmet arra, hogy a fiú megfelel a pénisz szükséges higiéniájával. Beszélj a tinédzserrel, hogy a nemi szervek növekedési folyamata teljesen természetes, és ne felejtsd el elmondani a szexuális vágy lehetséges erekcióját és növekedését.

Elena Lukyanenko, a gyermekpszichológus tanácsadója figyelmet fordít a tinédzser pszichológiájára: "A serdülő időszak egy ellentmondás időszakát jelenti, amikor nagyon nehéz és néha lehetetlen megállapodást kötni egy gyerekkel. Konfliktus esetén próbálkozzon azzal, hogy ne vitatkozzon egy tinédzserrel, függetlenül attól, hogy milyen nehéz az Ön számára. Nem kell kiabálni dacosan sóhaj, vállrándítással, hogy mutasd meg, hogy dühös, hogy nem szükséges, hogy meggyőzze, buzdítson, hogy esküszöm - ez a taktika nem működik, de csak súlyosbítja a tiltakozás. A tizenévesek abbahagyják a durva és tébolyulást, amikor látják, hogy hatástalan a figyelem felkeltése. Tehát ne legyen semleges, ne válaszoljon, ne hajlandó folytatni a beszélgetést, amíg a gyerek durva, és ami a legfontosabb, próbálja meg mindig ezt reagálni. "

A szüleiknek még serdülőkorban is van egy másik fontos feladata: a nappali rendszer fenntartása és a megfelelő táplálkozás. Természetesen a tinédzser már majdnem felnőttnek érzi magát, és ezért lázad a korai ágynemű "baba" szokása ellen. Azonban a gyermek idegrendszere a hormonális változásokkal összefüggésben túlérzékenységet tapasztal, és alváshiány nélkül, ezért fontos megjegyezni, hogy a fiatal lázadók számára elegendő mennyiségű pihenés szükséges, mint korábban.

A tinédzser is kibontakozik, és a "káros" mennyisége az ő menüjében, figyelmen kívül hagyva a napi teljes körű reggeli, ebédek és vacsorák kényszerét. A barátaikkal való kommunikáció és a betöltött tréning ütemének forgása során a kísértés, hogy valamit elhallgattatnak és a vállalkozásukra rohanóak, nagyszerű, de ezt el kell kerülni. A szülők fontosak figyelemmel kíséri a baba táplálékát, mert a növekvő test lényeges táplálkozás, és nem egy másik szendvics.

Természetesen a serdülő időszak meglehetősen nehéz időszak mind a felnõtt gyermek, mind a szülei számára, de ez nem elkerülhetõ. Vegye szövetségesei a szeretetet, türelmet nyerjen, tegye fel a megértést, és biztosan meg fogja tapasztalni ezt az időszakot együtt, boldogan és felesleges súlyosbodások nélkül.

A higiéniai alapszabályok fiúk, fiúk

Hogyan vigyázz magadra?

Hasznos tippek és tanácsok a fiúknak

A teste, és mindenekelőtt a bőr, egyfajta védőfelszerelés millió baktériumok útján, minden nap támadva a levegőből, a vízből, a számos tárgyból, emberből és állatokból, amelyek körülveszik Önt. Ha a bőr nem vesz a nehezét magukat kórokozók nem lenne képes kezelni akár a hatalmas Hercules immunitás fia, az istenek, nem úgy, mint egy halandó.

A bőröd minden ilyen harc után szenved, és mint bármelyik másik áldozathoz, először is az első orvosi segítségre van szüksége, és a jövőre jó védelmet kell biztosítania. Ehhez vízre, kozmetikumokra és jó mosogatóruhára is szükség van, ami segít a pórusok tisztításában, a régi sejtek eltávolításában, a bőr felső rétegeinek táplálásában, a leginkább szenvedő külső környezetben.

Mossuk meg kell naponta kétszer: reggel felébred álmából, és este, amikor mész az ágyamban, az esti minden világos: az egész napos voltál az iskolában, majd visszatért a poros és piszkos utcákon, talán kergeti a labdát más fiúk az udvaron, vagy egyéb hasonlóan aktív ügyek. Természetesen a város levegőben lévő hatalmas por mennyisége a bőrön és az egész testen maradt, és esténként sürgősen meg kell mossatnia e szennyeződést. Ez érthető, természetes és ésszerű, ezért ritkán senkit nem értenek egyet az ilyen érvek alaposságával és ellenzi a mosást esténként. A másik dolog reggel.

Sok ember zavarba ejtette: hogyan, az utca utáni mosás után az ágyban feküdt egy tiszta ágyban, mint bárhol máshol az új piszok nem tudott, és reggel újra mosni? Nem mossák, anélkül, hogy nyújtják az izmaikat, megragadják a ruhájukat, öntik maguknak egy üveg parfümöt "csak abban az esetben", és teljes bizalommal járnak az iskolába, hogy ellenállhatatlanok. Mi történik valójában?

Még a pihenés ideje alatt a szervezet továbbra is működik: a bőr lélegzik, a faggyúmirigyek kisebbek, de folyamatosan dolgoznak, számos mikroorganizmus a levegőben is, nem tűnt el sehol és a bőrön marad. Az epidermis sejtjei tovább oszlanak, a régiek meghalnak, és a felszínen maradnak, megakadályozzák a megjelenítetteket. Ha van egy nyitóablaka (és a nem szellőztetett alvóhelyiségben elvileg nem ajánlott), akkor önkéntelenül a szoba levegője tele van porral, amely a bőrön is megtelik. Különösen ebben az esetben az arcod szenved, mivel nem takarva takar. Ennek eredményeként, ha nem mossa reggel a bőr pórusai a nap borítja régi sejtek, kosz, és ez a leggyorsabb módja annak, hogy a megjelenése a mitesszerek, pattanások és mitesszerek.

Ugyanakkor a legtöbb izom inaktív, nyugvó, a vérkeringés lelassul, a szervek kevesebb tápanyagot kapnak. Alvás közben ez szükséges, mivel a test nyugszik. Egy másik dolog a nap folyamán, amikor az ébresztett rendszer megnövelt táplálkozást és oxigént igényel, a tápanyagok zárolásának megnyitása az, hogy ezek a kevés egyszerű fizikai gyakorlatok szükségesek. Az izmok, a kontraktívumok fokozott vérkeringést biztosítanak, a szív és a tüdő normálisan működik. Ha ez nem történik meg, akkor egy óra múlva meg fogja kezdeni, lassan bólint, az izmok nem jön a hangja, nem fogja biztosítani a normális vérkeringést a szervezetben, és ez is képes félálomban és a bőr nem kap egy extra kínálat elszürkülhetnek és fáradt.

Ebben a formában még az Armani tartós illata, amely a verejtékkel és a piszkos bőrrel való keveredés közben sem segít megváltoztatni a szokásos szagát. Ennek eredményeként a rossz a környezet, a test, és ami a legfontosabb, a rossz, te fáradt, mintha az agy nem kap egy részét az egészséges alvás, gyomor, felébred, követeli a figyelmet hangos harsona. Valaki a környezőből tetszik? Alig. És különösen a szelíd szexhez, rendkívül érzékeny a tisztaságra és a jól ápoltságra, - a lányok elsősorban a fiatalosságot, az élelmet és a külső fényt értékelik.

És mindezek a kellemetlenségek csak annak a ténynek tudhatók be, hogy túl lusta volt ahhoz, hogy 10 perc reggeli órát adjon a bőrének. Akár egészséges és friss erőfeszítést érdemel, az rajtad múlik.

Tehát, ha még mindig úgy döntesz, hogy a világoddal együtt élsz, és nem harcolsz, akkor érdemes megemlíteni és teljesíteni néhány, a személyes higiéniára vonatkozó szabályokat, amelyeket a ezt a cikket.

Doktor Komarovsky a fiúk higiéniájáról

Az újszülött fiúk különös gondot fordítanak nemi szervükre. Az intim higiéniában nagyon sok különbség van az erősebb szex kicsi képviselői között. Nem mindig anyukák tudnak orvoshoz fordulni, mert egyesek még csak nem is veszik észre, hogy valami baj van, és mások zavarban vannak. Híres gyermekorvos Eugene Komarovsky elmondja, mi legyen a fiúk helyes és ésszerű higiéniája.

A fiúk fejlődésének jellemzői

Ahogy az anya higiénikus eljárásokat szervez fiatal fiához, a férfiak egészsége a jövőben függ. Nemcsak a reproduktív funkcióról van szó, hanem a teljes genitourináris rendszer normális állapotáról is. A fiú szexuális tagja sokkal különbözik a felnőtt férfi megfelelő szervétől. A feszület szorosan illeszkedik a lábujjába, teljesen vagy majdnem teljesen lefedi a fejét.

Ott, megbízható fedél alatt kifejlesztünk egy smegmát - egy speciális kenőanyagot, amelynek fő tulajdonsága antibakteriális. Ez olyan anyag, amely elpusztíthatja a baktériumokat és más mikroorganizmusokat, ha a fityma alá esnek.

A fityma összefüggő sűrűsége megakadályozza az idegen testek bejutását, ő maga rendkívül szűk, és a nyújthatóság sokkal később a férfi nemi hormonok hatása alatt megy.

Ezt az anatómiai jellemzőt "élettani fimózisnak" nevezik - ez nem diagnózis, hanem a természete egy bizonyos korra tervezett normál állapot.

Az orvosi statisztikák szerint az újszülött fiúknak csak 4% -a van extrém mobilitással.

Minden ötödik hím gyermeknél a fityma 6-7 hónapon belül megnyílik. Évente a pénisz feje a gyerekek felében nyílik meg.

A fiúk túlnyomó többségénél (90%) a fityma három évvel elkezd mozogni és megnyitni a pénisz fejét. Csak a kisszámú fiúk a zaklatás és rugalmatlanság problémája a serdülõkor megõrzött prepúzió problémája.

A kóros fimózisról, amely kezelésre szorul, nem beszélhetsz hamarabb, mint a fiúban a pubertás folyamata. Fontos továbbá, hogy Komarovsky, csak 1% -a serdülők 15-16 éves phimosis továbbra is fennáll, és a 98% az esetek kezeljük kenőcsök és egyszerű manipulációk nyújtás a fityma. Így felmerül a műtét elvégzése rendkívül kicsi, amikor phimosis, és félni egy ilyen diagnózis (és nagyon szeretném, hogy a túlnyomó többsége a sebészek fiúk szinte a születéstől), akkor nem szükséges.

Ki kell nyitnom a fejét?

Anya, különösen egy kis szülői tapasztalattal, tanácsot ad mindazoknak, akik nem lustaak. A nagymama ragaszkodik hozzá, hogy az unokájának nemi szervezeteit a lehető leghamarabb ki kell nyitni annak érdekében, hogy naponta mosni lehessen. Egy barát azt javasolja, hogy különleges gyakorlatokat végezzenek, hogy a lehető leggyorsabban megkezdhessék a megnyitást.

Doktor Komarovsky azt tanácsolja, hogy hallgassa a józan ész, és ne a "tanácsadók", és ne érjen hozzá semmit, ne nyissa ki, ne mozogjon vagy nyúlik. Ne tegye ezt még akkor sem, ha a tanácsadó sebész a gyermeke poliklinikáján.

Orvosi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyermekek, akiknek az édesanyja ne nyúlj semmihez, és nem nyitotta ki a fejét, hogy erő, van egy sokkal kevesebb problémát okoz, mint a gyermekek, akiknek az anyák nyújtottuk és kiképzett fityma.

A kivétel az, amikor a fiú vizelés közben fájdalmat okoz. De a fej ebben az esetben orvosnak kell megnyitnia, és csak azért, hogy megállapíthassa a hólyag fájdalmas ürítésének valódi okait.

Intim higiéniai szabályok

Mossuk meg a fiú péniszét, akinek már van egy feje, arányosnak kell lennie szennyeződésével és szappan használata nélkül. Ha a fityma alatt a WC-szappan mosatlan darabjai maradnak, súlyos kémiai égés következik be, ami sok fájdalmat okoz a fiúnak.

A nemi szervek megfelelő mosása - ez azt jelenti, hogy mosás nem szappan, hanem szappanos vízzel, majd szükség szerint többször öblítse le a szokásos tiszta vízzel.

Ha a pénisz feje még nem nyitott, próbálja mosni valamit a fityma alatt, nem éri meg, mondja Eugene Komarovsky. A szülők ilyen akciói csak a gyermeket károsíthatják. Elég lesz mossani a fiút szappanos vízzel kívül, majd kötelezően öblíteni tisztán tiszta vízzel.

Eugene Komarovsky azt állítja, hogy fia intim gondozása során a szülők fő problémája pszichológiai jellegű. Anya és apja könnyebben meg tud tenni valamit (különösen nyitott és mosható), mint nem csinálni semmit.

Gyulladás esetén a szülők lelkiismerete tiszta lesz, mert udvaroltak! Vagy felnőttek feltétlenül hibáztatják magukat azért, mert az ő hibájuk okozta a gyulladást. Ezekből a pszichológiai irányvonalakból az anyukákat és az apákat a lehető leggyorsabban el kell dobni, az orvos úgy gondolja, hogy nélkülük mindenki könnyebben él, mind a fiú, mind a szülők számára.

Az eljárások gyakorisága

Minden anya aggódik amiatt, hogy milyen gyakran kell mosni egy kis fiút, és hogy szükség van-e gyermekszappan használatára minden alkalommal. Eugene Komarovsky azt állítja, hogy nincs szükség szappanos vízre minden mosáshoz, elég egy napi egyszer szappanoldattal mosni a gyermeket egy nagy esti fürdőben. A nap folyamán a gyermeket rendes vízzel kell mosni, ha szükséges. Ez a szükséglet minden ürítés után jön, ha a gyermek még mindig pelenkát visel, és 3-4 óra múlva, amikor nedves és teljes pelenkáról vált.

A gyermeknek, aki egy edényen vagy WC-en sétál, a nap folyamán nincs szükség a nemi szervek mosására. Elég esti fürdőzés a külső pénisz mosogatásával szappanos vízzel.

Körültekintés után gondoskodni

A körülmetélt fiúnak alaposabb higiéniai ellátásra van szüksége. A fityma hiánya, amelynek feladata, hogy megóvja a fejét a széklettől és a vizelet részecskéktől, jó ok arra, hogy ne korlátozzák a nedves törlőkendőt és az egyszeri mosást. Kívánatos, hogy egy ilyen gyermeket minden egyes WC-vel megtörtént.

Az elmúlt években a világi orvostudomány megváltoztatta a körülmetélés megítélését. Nem a vallási manipulációról van szó. Korábban az orvosok úgy vélték, hogy a körülmetélés az egészséget kedvező. Most, WHO hivatalosan kijelenti, hogy e művelet minden korábban dicsérte pozitív aspektusa nem bizonyított. Ma a körülmetélés orvosi okokból történő eljárásra szükségtelen.

Lehetséges problémák

Érintkezés után gomba patogének, valamint néhány baktérium, a gyermek tapasztalhat bőrpír és duzzanat a fityma, a kisülési sárgás színűvé válik, vagy gennyes. Ez a betegség lehet a poszttiszedés vagy a balanoposthitis jele. Ebben az esetben szükség van, hogy elmossa a baba egy gyenge kálium-permanganát oldattal, fecskendő segítségével tű nélkül, posthitis kenőcs lehet kenni antibiotikumokkal, mint például a „levomekol”.