Bemutatás a lecke témájához:
- A fiúk személyi higiéniája. Oktatási munka.

Időt kap arra, hogy az "Info" kurzusok 50%

Az egyes diákok bemutatásának leírása:

Fiú, serdülő, fiú higiénája. Szerző: Sozonov Pavel Mikhailovich, az Orosz Föderáció Oktatási Minisztériuma fizikai kultúrájának tanára "Timshherskaya Középiskola" 2012

10-12 év alatt Érezheted, hogy valami változik benned, új jelek vannak - a haj nő, ahol korábban nem voltak. Mi folyik itt?

A fiúk pubertása kezdődik. Általában, az ifjúság teljesen elérni a hajnali fiataljaik eléri a 18-20 éves korban.

Amellett, hogy ez kellemetlen, néha nagyon intenzív szagot eredményez, ez közvetlenül járul hozzá az egészség romlásához. A szexuális fejlődés azzal a ténnyel kezdődik, hogy az agyalapi mirigy (az agyban lévő kémiai folyamatokat ellenőrző kis mirigy) szervezi a nemi hormonok termelését. Ezen időszak alatt fokozódik a verejtékezés, és a verejték egyidejűleg jellegzetes szagot kap. A gyulladásos haj hosszan késlelt, majd bomlik.

Ennek megakadályozása érdekében napi személyes higiéniát kell betartani

Bőrápolás és hajápolás A megfelelő bőrápolás szükséges a gyulladásos megbetegedések, az idő előtti öregedés megelőzéséhez. Ehhez a test nyitott részeinek bőrét naponta, szappannal és vízzel le kell mosni - legalább hetente egyszer.

BŐRVÉDELMI ÉS HAIR CARE A jó haj a fején egy ember fontos erénye, és a megfelelő gondoskodás teljesen igazolja magát. Haj problémák: a nagyon zsíros korpa kell próbálnia néhány különböző samponok és válassza ki az egyik, amelyben a hajat leöblítjük jobb és nincs irritáció a fejbőrön, melyek tünetei a viszketés és a korpásodás. A problémák elleni küzdelemben - tisztaság és ismét tisztaság!

Bőrápolás és hajápolás Ha a haj külső felületéről fésülne, és csak hosszú ideig - a végénél kezdődik. By the way, RASCHESKI egy külön téma! Hozd magadnak egy külön fésűt (nem csak egy lehet), mert néha a korpásodás a természetben fertőző, vagyis egy gomba okozta.

BŐRVÉDELMI ÉS HAIR CARE Az első növény az arcon puha és szinte színtelen. Nem lát el, és nem zavarja az életet. De ha elkezdi borotválkozni, akkor rendszeresen meg kell csinálni - a borotvált szőrszálak merevebbek és sötétebbek lesznek.

BŐR ÉS HAIR CARE Hol van a borotva a kezében? A fiatal férfiaknak és férfiaknak egyszerűen meg kell borotálniuk, vagy legalábbis a karjuk alatt levágni a hajukat. Tartsa tisztán a test ezen részét, használja a dezodorokat, és győződjön meg róla, hogy a verejték nem jelenik meg. A lányok elégedettek, ha a szakácsok jó szagot éreznek.

NE hanyagoljon és gondoskodjon a körmökről. - Először is rendszeresen kell vágni őket. - A kézfej körüli növekedés sebessége hetente kb. 1 mm, a lábakon - 3-4 alkalommal kevesebb. - A kéz és a lábmosás után jobb varrás: a vízből és a szappanból, a körmök lágyulnak és könnyebben levághatók vágáskor. Nem dörzsölni.

Szájhigiénia A megfelelő szájhigiénia 85-90% -os egészséget biztosít a fogaknak, így a jövőben 75-80% -kal csökkenti a fogászati ​​kezelés szükségességét. Annak érdekében, hogy a szájüreg egészséges maradjon, szükség van: fogak fogkefével és fogkrétával legalább naponta kétszer. A szájüreget minden étkezés után helyezze el, a fogak közötti hézagot, a fogselyem használatával.

Hímnemű nemi szervek higiénése A higiéniai alapszabályok végrehajtása garantálja, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól, a bőrirritációtól és egyéb bajoktól. Tartsa a külső nemi szervek tisztaságát a szülők tanítani kell neked a kora gyermekkorban. - heti 2-3 alkalommal kell, hogy a „tavaszi nagytakarítás” Kerüljük csepp vizelet a nadrágot gyakrabban változik fehérnemű nem használja lepedő Szintetikus - szorosan illeszkedik a test, és megnehezíti a hőt, ami a megjelenése a kiütés.

A RUHÁK ÉS A RUHÁK HIGIÉNÉN A ruházat fő funkciója a szervezet védelme a meteorológiai hatásoktól (hideg, meleg, eső stb.) És szennyeződéstől. A ruháknak eléggé porózusnak kell lenniük, képesek gyorsan felszívni és visszaadni a nedvességet, könnyen tisztítani a szennyeződéseket.

A ruházat és a cipő higiéniája A nyári ruhákat vászonruhából, pamutból vagy viszkózból kell készíteni, szabadon vágni, könnyűnek, kényelmesnek kell lenniük, ne korlátozzák a mozgásokat és ne zavarják a vérkeringést.

A ruházat és cipők higénája A hideg időszakban a ruháknak szomszédos szálaknak kell lenniük, elsősorban a gyapjúszövetekből.

A ruházat és cipő higénája A fehérnemű egyfajta "blotter"; felszívja a verejtékeket, zsírt, ásványi sókat, megszabadítja a halott sejtek bőrét. Mindez segíti a bőr légzését. Jelenleg szintetikus szálakat adnak a szövethez, ami kevésbé zsugorodik, elegánsabbnak tűnik, de kevésbé tisztítja a bőrt

A ruházat és cipő higiene A cipőnek kényelmesnek kell lennie, illeszkednie kell a lábfejhez, méretéhez. konfigurációnak meg kell felelnie az emberi tevékenység típusának, az éghajlatnak és az időjárásnak. A keskeny, nem kényelmes cipők fájdalmas csigák és repedések kialakulását okozhatják a lábakon.

A ruházat és cipő higiéniája A ruhákat rendszeresen mosni, szárítani; cipő - fertőtleníteni, száraz. Más ruhák és cipők használata tilos.

Az a tény, hogy az intenzív fizikai aktivitás lelassítja a női hormonok termelését, serkenti a férfi hormonok termelődését! Ne feledd! A pubertás alatt minden esélyed arra, hogy szép és atlétikus legyen a tested.

Használt irodai internetes források. A családnak van egy fia és egy lánya. AG Khripkov, DV Kolesov; Moszkva 1995. A legjobb könyv önről és testéről. V.V.Goluvina; Szentpétervár 2010. Köszönjük figyelmét.

 • Sozonov Pavel Mikhailovich
 • 1631
 • 2016/03/12

Anyagszám: DB-411151

A szerző ezen anyag közzétételéről szóló igazolás letölthető a webhely "Eredményei" szakaszában.

Nem találta meg, amit keresett?

Érdeklődni fog ezek a kurzusok:

Ön az első, aki hozzászólást írt

Köszönet a pedagógiai módszertani fejlesztések legnagyobb online könyvtárának fejlesztéséhez való hozzájárulásért

Legalább 3 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a köszöntést

A webhely létrehozásának igazolása

Adjon hozzá legalább öt anyagot a webhely létrehozásának igazolásához

Az IKT használatának oklevelét a tanár munkájában

Legalább 10 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tanulmány az általánosított pedagógiai tapasztalatokról az All-Russian szinten

Legalább 15 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourus" projekt keretében a saját pedagógus oldalának létrehozására és fejlesztésére irányuló magas szakmai színvonalú diploma,

Legalább 20 anyag közzététele a INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Az "Infourok" projekthez kapcsolódó, az oktatás színvonalának javítására irányuló munkában való aktív részvétel diplomája

Legalább 25 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a tanúsítványt

Tiszteletbeli levél a tudományos, oktatási és oktatási tevékenységekért az "Infourus" projekt keretében

Legalább 40 anyag közzététele INGYENES fogadja és töltse le ezt a becsületigazolást

A webhelyen közzétett összes anyagot a weboldal szerzői hozták létre, vagy a webhely felhasználóinak kiküldték őket, és kizárólag a referenciaként jelenik meg a weboldalon. Az anyagok szerzői joga a jogi szerzőkhez tartozik. A helyszíni anyagok részleges vagy teljes másolása tilos az oldal adminisztrációjának írásbeli engedélye nélkül! A szerkesztőség véleménye nem feltétlenül egyezik a szerzők álláspontjával.

Felelősséget vállalnak az anyagokkal és tartalmukkal kapcsolatos vitatható kérdések megoldásához azoknak a felhasználóknak, akik az oldalon található anyagokat küldtek. A webhely szerkesztõi azonban készen állnak arra, hogy minden segítséget megadjanak a webhely munkájához és tartalmához kapcsolódó kérdések megoldásában. Ha észreveszi, hogy az anyagokat illegálisan használják ezen a webhelyen, kérjük, tájékoztassa a webhely adminisztrációját a visszajelzési űrlapon keresztül.

Bemutatás: "Egy fiú, egy tinédzser, egy fiatalember higiéniája".

10-12 év alatt érezheti, hogy valami megváltozik benned; A szexuális érés kezdődik.

Tekintse meg a dokumentum tartalmát
"Bemutatás:" Egy fiú higiéniája, egy tinédzser, egy fiatalember. "

Fiú, serdülő, fiú higiénája.

Szerző: Sozonov Pavel Mikhailovich, a fizikai kultúra tanítója

"Timsher középiskolai oktatás"

10-12 év alatt Érezheted, hogy valami változik benned, új jelek vannak - a haj nő, ahol korábban nem voltak. Mi folyik itt?

A fiúk pubertása kezdődik. Általában, az ifjúság teljesen elérni a hajnali fiataljaik eléri a 18-20 éves korban.

 • A szexuális fejlődés azzal kezdődik, hogy agyalapi (az agyban levő apró mirigy, amely szabályozza a kémiai folyamatokat a szervezetben) szervezi a nemi hormonok termelését.
 • Ezen időszak alatt fokozódik a verejtékezés, és a verejték egyidejűleg jellegzetes szagot kap. A gyulladásos haj hosszan késlelt, majd bomlik.

Amellett, hogy ez kellemetlen, néha nagyon intenzív szagot eredményez, ez közvetlenül járul hozzá az egészség romlásához.

Ennek megakadályozása érdekében napi személyes higiéniát kell betartani

Bőrápolás és ápolás

A ruházat és lábbelik higénája

Szájhigiénia

A hímivarú higiénia

A személyes higiéniai szabályok

Bőrápolás és ápolás

Megfelelő bőrápolásra van szükség a gyulladásos megbetegedések, az idő előtti öregedés megelőzésére.

Ehhez a test nyitott részeinek bőrét naponta, szappannal és vízzel le kell mosni - legalább hetente egyszer.

Bőrápolás és ápolás

A jó haj a fején egy ember fontos erénye, és a megfelelő gondoskodás teljesen igazolja magát.

PROBLÉMÁK A HAIR-nal :

Kipróbálnia kell a különböző típusú samponokat, és kiválaszthatja azt, amelyben a haj jobban mosható, és a fejbőr irritációja nem okoz, ami viszketés és korpásodás jele.

A problémák elleni küzdelemben - tisztaság és ismét tisztaság!

Bőrápolás és ápolás

By the way, RASCHESKI egy külön téma!

Hozd magadnak egy külön fésűt (nem csak egy lehet), mert néha a korpásodás a természetben fertőző, vagyis egy gomba okozta.

A haj fésülködése a bőr felszínéről következik, és csak hosszú távon.

Bőrápolás és ápolás

SZEREZNI Önt?

Az első növény az arcon puha és szinte színtelen. Nem lát el, és nem zavarja az életet.

De ha elkezdi borotválkozni, akkor rendszeresen meg kell csinálni - a borotvált szőrszálak merevebbek és sötétebbek lesznek.

Bőrápolás és ápolás

Hol van máshol a borotva hasznos?

A fiatal férfiaknak és férfiaknak egyszerűen meg kell borotálniuk, vagy legalábbis a karjuk alatt levágni a hajukat.

Tartsa tisztán a test ezen részét, használja a dezodorokat, és győződjön meg róla, hogy a verejték nem jelenik meg.

A lányok elégedettek, ha a szakácsok jó szagot éreznek.

NE hanyagoljon és gondoskodjon a körmökről.

- Először is rendszeresen kell vágni őket.

- A kezek körmök növekedési üteme hetente kb. 1 mm, a lábakon - 3-4 alkalommal kevesebb.

- A kéz és a láb mosása után jobban vágja: a vízből és a szappanból, a szögek lágyulnak és könnyebbek lesznek levágáskor. Nem dörzsölni.

Szájhigiénia

Annak érdekében, hogy a szájüreg egészséges legyen, szüksége van:

 • Brush fogait egy fogkefével és fogkrémet legalább naponta kétszer.
 • Helyezze el a szájüreget minden étkezés után
 • Aggódjon a fogak közti hézagokról, fogászati ​​fogselyem használatával
 • Rendszeresen keresse fel a fogorvost

A szájüreg megfelelő higiéniája 85-90% -kal biztosítja a fogak egészségét, így a jövőben 75-80% -kal csökkenti a fogászati ​​kezelés szükségességét.

A férfi nemi szervek higiénája

Tartsa a külső nemi szervek tisztaságát a szülők tanítani kell neked a kora gyermekkorban.

- Heti 2-3 alkalommal szükséges egy "általános tisztítás"

 • Kerülje a csepp vizelést az alsónadrágon
 • Gyengébb a fehérnemű
 • Szintetikus ruhák használata nélkül - szorosan húzza meg a testet és megnehezíti a hőcserét, ami kiütés megjelenését okozza.

A higiéniai alapszabályok betartása mellett garantálhatják, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagtól, a bőrirritációtól és más bajoktól.

A ruházat és lábbelik higénája

A ruházat fő funkciója a szervezet védelme a meteorológiai hatásoktól (hideg, meleg, eső stb.) És szennyeződéstől.

A ruháknak eléggé porózusnak kell lenniük, képesek gyorsan felszívni és visszaadni a nedvességet, könnyen tisztítani a szennyeződéseket.

A ruházat és lábbelik higénája

A ruházat és lábbelik higénája

A ruházat és lábbelik higénája

 • fehérnemű egyfajta "blotter" -nek szolgál; felszívja a verejtékeket, zsírt, ásványi sókat, megszabadítja a halott sejtek bőrét. Mindez segíti a bőr légzését.
 • Jelenleg szintetikus szálakat adnak a szövethez, ami kevésbé zsugorodik, elegánsabbnak tűnik, de kevésbé tisztítja a bőrt

A ruházat és lábbelik higénája

 • cipő kényelmesnek kell lennie, illeszkedjen a lábfejhez, méretéhez. konfigurációnak meg kell felelnie az emberi tevékenység típusának, az éghajlatnak és az időjárásnak.
 • A keskeny, nem kényelmes cipők fájdalmas csigák és repedések kialakulását okozhatják a lábakon.

A ruházat és lábbelik higénája

 • A ruházatot rendszeresen mosni, szárítani; cipő - fertőtleníteni, száraz.
 • Elfogadhatatlan, hogy valaki más ruháját és cipőjét használják.

Tizenéves személyi higiénia - előadás

A bemutató 5 évvel ezelőtt megjelent a usershcolakosoibrod.ucoz.ru címen

Kapcsolódó bemutatók

Bemutatás a témában: "Egy tinédzser személyes higiéniája" - Átirat:

1 A serdülõ személyi higiéniája A kiadvány legfontosabb pontja a "gyermekek higiéniája" a szájüreg, a fogak és a test bőrének állandó ellátás. Így a gyermekek szájürege higiéniáját egyszerűen végezzük. Ilyen egyszerű akciók révén számos fertőző betegség és más egészségügyi probléma elkerülhető. A gyermek körülbelül hetente kétszer fürödhet a higiéniai termékekkel gyermekek számára: szappan és luffa. Ha az ő életében sportos edzés van, utána érdemes meleg zuhanyozni. A test megtisztítása mellett pozitív hatással van az anyagcserére, a kardiovaszkuláris és az idegrendszerre, valamint felgyorsítja a helyreállítási folyamatokat.

2 A gyermekek és serdülők bőrének higiénája A probléma fő témája a "gyermekek higiéniája" a szájüreg, a fogak és a test bőrének állandó ellátás. Így a gyermekek szájürege higiéniáját egyszerűen végezzük. Ilyen egyszerű akciók révén számos fertőző betegség és más egészségügyi probléma elkerülhető. A gyermek körülbelül hetente kétszer fürödhet a higiéniai termékekkel gyermekek számára: szappan és luffa. Ha az ő életében sportos edzés van, utána érdemes meleg zuhanyozni. A test megtisztítása mellett pozitív hatással van az anyagcserére, a kardiovaszkuláris és az idegrendszerre, valamint felgyorsítja a helyreállítási folyamatokat.

3 A serdülők higiéniai szabályai A serdülőkorúak alatt az endokrin változások figyelhetők meg. A rendszerek és a szervek funkcionális állapota ebben a pillanatban változik, így egy tinédzsernek fel kell készülnie erre a nehéz időszakra. Figyelmeztetés nélkül a személyes higiéniával kapcsolatos kérdések nem maradhatnak meg. Fiúknál a kamaszkor 13 éves korban kezdődik és 16 évig tart. Ebben a korban kiszállnak a napi rendszerből. A szülőknek nem szabad közömbösnek lenniük, mert a fiuk már ideges túlcsordulást tapasztal, ezért nem szabad súlyosbodniuk ezt a körülményt.

4. A fontos higiéniai tizenéves gyerek kell figyelni, hogy az a tény, hogy a bőr - ez a fő védelmi szerv, amely védi a szervezetet a kórokozók, nem teszi lehetővé a vízveszteség és a hő, hőmérséklet-szabályozás és a részt az anyagcserében. Ha nem követi a tisztaság, az immunrendszer meggyengül gyorsan, gyakran jelennek meg a hideg, fokozott fáradékonyság, és minden, ami akadályozza az aktív életmód és a szokásos kommunikációs társaik. Magyarázza el a gyermeke számára, hogy a különböző helyszíneken előforduló bőrfertőzés nem azonos. Foot bőr, kéz, végbélnyílás és a nemi szervek szennyezettebb, így amellett, hogy a napi zuhanyozás meg kell, hogy kövesse az intim higiénia. És ez nem csak a lányok, akik most kezdik a menstruáció, hanem a fiúk, mert a verejtékmirigyek indul a munka nehezebb serdülőkorban.

Egy tinédzser személyi higiéniája

Egy tinédzser személyi higiéniája. A jó megelőzés a sport. Aktív, rugalmas életmód, torna, megvalósítható segítség a munkában. A pubertás időszakában fontos a táplálkozás. A tizenéveseket naponta 4 alkalommal kell enni. Az élelmiszereknek elegendő mennyiségű anyagot kell tartalmazniuk az intenzív növekedéshez és a létfontosságú tevékenységekhez: fehérjék, emészthető szénhidrátok, zsírok, sók és vitaminok. Másrészről a táplálkozás túlzása elhízáshoz vezethet, és hátrányosan befolyásolhatja a reproduktív rendszer fejlődését és rendes működését. Az éjszakai alvás időtartama legalább 9 óra lehet.

17. dia a "Fiúk szexuális érése"

Méretek: 720 x 540 képpont, formátum:.jpg. A lecke használatához egy ingyenes dia letöltéséhez kattintson a képre a jobb egérgombbal és kattintson a "Kép mentése más néven" gombra. ”. Töltse le a teljes bemutatót "A fiúk szexuális érése". 1051 KB zip archívumban.

Kapcsolódó bemutatók

"Személyi higiéniai szabályok" - testnevelés. Személyi higiéniai eszközök. Mentális és fizikai munka. A személyes higiéniai szabályok. Személyi higiénia és egészség. Mit tartalmaz a személyi higiénia: A személyes higiéniai szabályok. Megfelelő főzés és rendszeres étkezés. Mi tartalmazza a személyes higiéniát. A "higiénia" szó ugyanis a görög "higiéniai" gyógyításból származik, és egészségre kel.

"Tinédzser és törvény" - Hipotézis: "Minden a környezetért felelős?". F. Voltaire. A legtöbb tinédzser 9-11 évesen kezdte meg bűncselekményét. Amikor kihajtanak, nem tudod? Alyosha Z. beiratkozott TSVINP éjszaka végzésével rendőrfőnöke Tambov régióban. Szükséges volt menekülni az úton. Elrejtettem egy eldugott helyen.

"Alkohol és serdülők" - befolyás a méhen belüli fejlődésben Az alkoholisták gyermekei. Mikor korábban alkoholt használtak? Alkoholtartalmú italt fogyaszt (folyamatosan)? A szervekre és a szervrendszerekre gyakorolt ​​romboló hatás. Az alkohol kábítószer. A születés előtti fejlődésre gyakorolt ​​hatás. Mit kell tennünk azért, hogy megakadályozzuk a tizenévesek alkoholfogyasztását?

"Tinédzser szellemi szférája" - kritérium "A kreativitás középpontjában áll. Képességek, valamint az izmok nőnek a képzés során (KA Timiryazev). 10. Az "Újdonság érzése" kritérium. Az elme kétségtelenül az első feltétele a boldogságnak (Sophocles). 6. Az irodalom munkája. A téma bemutatása: serdülők szellemi szférája. Az arc a lélek tükörképe (M.Gorky). 3.

"Tinédzser a családban" - A családi oktatás sajátosságai. A családban a gyermeknek a jóról és a gonoszról alkotott elképzelései az udvariasságról, a tiszteletteljes hozzáállásról szólnak az anyagi és lelki értékekkel kapcsolatban. A szülők funkciói. A családi oktatás legáltalánosabb negatív tényezői. A modern család jellemzi a következőket:

A fiúk személyes higiéniai bemutatója

Küldjön egy prezentációt a levelezéshez

visszacsatolás

Ha nem találja és töltse le a bemutató bemutatót, megrendelheti honlapunkon. Megpróbáljuk megtalálni a szükséges anyagot, és elküldjük e-mailben. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése vagy problémája van:

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése vagy problémája van:

Kövessen velünk a közösségi hálózatokban

A társadalmi hálózatok régóta szerves részét képezik az életünknek. Megtudjuk tőlük a híreket, kommunikálnak barátaikkal, részt vesznek az interaktív érdeklődési klubokban

A téma bemutatása: A fiúk személyi higiéniája

A fiúk személyi higiéniája

Személyi higiénia - az emberi viselkedés szabályai a mindennapi életben és a munkahelyeken. Szűk értelemben a higiénia a test, ruházat és háztartási cikkek higiénikus tartalma. A személyi higiéniai igények megsértése hatással lehet egy személy egészségére, valamint nagyon nagy csoportokra.

Az emberi bőr védi az egész testet mindenféle környezeti hatástól. A bőr tisztaságának tiszteletben tartása rendkívül fontos, mivel a védelmi funkció mellett a következő funkciókat látja el: hőszabályozó, anyagcsere, immunrendszer, szekréció, receptor, légzőszervek és más funkciók.

Minden nap mossa le meleg vízzel. A víz hőmérsékletének 37-38 fokban kell lennie. kissé meghaladja a normál testhőmérsékletet. Egy ember bőrén keresztül heti 300 g zsír és legfeljebb 7 liter izzadság szabadul fel. Annak érdekében, hogy a bőr védő tulajdonságai ne zavaródjanak, ezeket a szennyeződéseket rendszeresen le kell mosni. Ellenkező esetben a kórokozók, gombák és más káros mikroorganizmusok reprodukciójára kedvező feltételeket hoznak létre a bőrön. A víztartalmú szivacsos eljárásokat legalább hetente egyszer kell végrehajtani. Tartsa tisztán a kezét és a körmét. A bőr nyílt területei különösen hajlamosak a szennyeződésre. A kórokozó mikrobákat tartalmazó iszap kézről szájon át táplálékot kaphat. A diszentériát például piszkos kezek betegségének nevezik. A kezeket meg kell mosni, mielőtt a WC-hez megy, és feltétlenül a WC után, evés és evés után, az állatokkal való érintkezés után. A lábakat minden nap hideg vízzel és szappannal mossuk. A hideg víz csökkenti az izzadságot.

A fejbőr és a haj megfelelő gondozása normalizálja a faggyúmirigyek működését, javítja a vérkeringést és az anyagcsere folyamatait. Ezért a fej mosására vonatkozó eljárást felelősen kell kezelni.

A fejet mosni kell, mert piszkos lesz. Nem lehet pontosan megmondani. A hajmosás gyakorisága különböző tényezőktől függ: a hajhossz, a haj és a fejbőr típusa, a munka jellege, az évszak stb. A téli, mint általában, fej mossa gyakrabban, mert fejdísz ad a fejbőr lélegezni, ezért a faggyú kiosztott több mint obychno.Ne nem mossa meg a haját meleg vízzel. A haj nagyon zsíros lehet, mivel a forró víz aktiválja a faggyúmirigyek működését. Ezen túlmenően, ez a víz segít tisztítószerek rendezi a haj szürke lepedék, amely nehezen kezelhető smyvat.Tschatelno válogatott hajápolási termékek. Hair nagyon jól elnyeli a vizet, és vele együtt az anyagokat, amelyek károsíthatják a haj, fejbőr és testszőrzet a tselom.Posle öblítés hasznos, hogy bevon vodoy.Vytirat hideg fejjel mosás után kívánatos meleg törülközőt, majd hagyja, hogy a hajad a levegőn megszáradni. Szárító használata nem kívánatos, mert nagyon száraz haj fésülés volosy.Pri elfogadhatatlan, hogy más emberek lépek.

Szájhigiénia

A szájüreg megfelelő gondozása segít a fogak jó állapotban tartásában sok éven át, és segít megelőzni a belső szervek számos betegségét.

Meg kell fogmosás minden reggel és egy fogkefével vecherom.Nedopustimo másik cheloveka.Posle étkezés arról, hogy öblítse rot.Pri az első jelei a fogak vagy ínybetegségek forduljon bizalommal stomatologu.Dlya vizsgája meg fogorvosát legalább évente kétszer.

A tinédzserek személyes higiéniai szabályai

Fizikai oktatás 7 forma

"Síoktatás szabályai" - A síelést széles körben használják az aktív pihenésre. Iskolai síiskolák szervezése. A sérülések megelőzésének legjobb módja a gyakorlatok helyes technikájának megszerzése. A síelés nagy értéke. Ne menj át a síléceken, amelyeken a lejtőn lévő síelők elmozdulnak. A síléceken olyanok, mint a csúszda: fiatalok és idősek, fiatalok és érettek. A síelést az érintett személy növekedésének megfelelően kell kiválasztani, és jó állapotban kell lenni.

"Scenario" Merry Starts "» - Sportesemény "Vicces indítás". Crossing. Futás labdákkal. Az esemény résztvevői. Vegyen részt a diákoknak sporttevékenységekben. A verseny eredményei. Olimpiai kvíz. Snake. A verseny győztese az ókori Görögországban. Milyen ruha volt az ókori görög olimpiák. Ünnepélyes megnyitó. Ki a következő. Mi az olimpiai zászló. Inventory. Parancsok ábrázolása.

"A fizikai kultúra értékelése" - Erősíti a diákok fizikai és érzelmi állapotát. A szeminárium célja: Feladat: Mark. A formatív értékelés témája: hossza egy helyről. Tanulási feladat: helyesen végezzen egy hosszú ugrást a helyről. Pontok átadása a védjegyben. Problémákat. Úgy tűnik, hogy a testnevelő tanár nem tud többet értékelni. Értékelés és jelölés. Kritériumértékelési rendszer. A kritériumrendszer feltételezi a megszerzést és a formativ értékelést.

"Az egészséges életmód kultúrája" - Az egészség romlásának jelei. Megfelelő táplálkozás. Ammónia. Az egészséges életmód szabályai. Olyan anyag, amely teljesen semlegesíti a nitrátok hatását. Közmondás. Veszélyes élelmiszer adalékanyagok. Az egészséged. Alvás. Érdemes enni? Jó cselekedetek megtétele. Cukor. Gyakran szédülök. Egészséges életmód. Nevezzen be több módszert a nitrátok eltávolítására. Sokat kell ismerni. A kvíz.

"A kosárlabda absztraktja" - A lecke a következő: Power Point bemutató, vizuális anyagok kíséretében. Lecke témája: A labda mozgásának megragadása és átadása, egy kéz mozgása. A lecke célkitűzései: 1. Javítani kell a golyó elkapását és átadását. 2. Ismertesse a golyó fogásának és átadásának technikáját; dobja egy kézzel mozgásban. 3. Koordinációs tulajdonságok fejlesztése, ugratás, gyorsasági tulajdonságok. 4. A fegyelem, szorgalom, tevékenység.

Összesen a "Fizikai oktatás 7 osztály" 11 témában

A serdülők higiéniai jellemzői: az öngondoskodás jellemzői

Úgy tűnik, nem is olyan régen a fia volt, egy szép kisfiú, aki alig vette ki az Ön számára a deréktól felfelé, szeszélyes reggeli és a rossz fogmosás fogaimat, és a lányom volt, mint egy hercegnő, és őszintén boldog új babát be a pápának, mint a Mikulás. És most a gyerekek 12-13 évesek, jelentősen megváltoztak: erősödtek vagy fordítva, könyörtelenül kifeszítettek, pszichológiájuk és fiziológiájuk is feltétlenül változik.

A kamaszkor - fordulópont minden ember életében, amely alatt a gyermek fokozatosan felnőtté válik, a test összes szervének és rendszereinek teljes kialakulása és érése van. A felnövés folyamatát az endokrin rendszer súlyos változásai, hormonális ugrásai befolyásolják a serdülők érzelmi állapotát, valamint bőrének, hajának és testének állapotát. Amire szükség van tartsa be a higiéniai szabályokat a serdülőkorban, meg fogjuk mondani a mai cikkünkben.

A hormonális változások miatt a testben aktívabb lesz a tinédzser verejtékmirigy funkció, így a tizenévesek elég komoly érzést keltenek. A serdülőkorban ajánlott a kellemetlen szagok és a baktériumok túlzott reprodukciójának megelőzése érdekében zuhanyozzon naponta kétszer - reggel és este. Tegyen egy tinédzsert egy dezodor használatához, de ne felejtsd el felhívni figyelmét dezodor kell alkalmazni a tiszta bőrre. Továbbá győződjön meg róla, hogy a gyermek naponta megváltozott ruhát: ingek, pólók, raglanok, bugyik és zokni. Mindezen eljárásoknak a fia vagy lánya szokássá kell válniuk.

Anyukánk-fórumunk Maria mondja: "Úgy éreztem, hogy a fiam lassan emberré változott, amikor befejezte a 6. évfolyamot, akkor 12 éves volt. És többnyire az orrommal éreztem magam! A labdarúgással kapcsolatos képzés után Dimka később olyan módon fejlődött, hogy egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. És már három éve focizunk, és mindig is vizes volt a kiképzés után, de nem illett így. Általában rájöttem, hogy a zuhanyzás többször naponta, és a desic mindannyiunk, és a férjem arra késztette, hogy beszéljek az intimitásról. Nos, nem volt szükség, hogy növeljék a kínálat T-shirt - most, mint korábban a fia nem viselnek ugyanolyan inget két nap egymás után, még akkor is, ha egy dezodor, ez az egész nap mindegy kellemetlen szaga. "

A faggyúmirigyek szekréciója nő a serdülők testében is, ami azt eredményezheti az akne előfordulása, különösen az arc, a hát, és a tályogok. Természetesen kellemetlen a gyermek számára, hogy az arcát pattanásokkal nézze meg a legjelentősebb helyen, és megpróbálja megszabadulni tőlük minden elérhető módszerrel, például kiüríti. Leggyakrabban csak rosszabbodik, a bőrkiütés egész felületén terjed, a bőr fertőzött.

A szülők feladata ebben az időszakban megmagyarázni és megmutatni, hogy mennyire szükséges hogy vigyázzon a bőrre, és mit kell tenned erre. Most kaphatók különféle gélek a cink alapú mosáshoz, amelyek segítségével kiszáradhat és fertőtlenítheti a bőrt, valamint megakadályozhatja az új kiütések megjelenését.

Ha a helyzet elég komoly és pattanás tényleg aggódik egy tinédzser miatt, érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászot vagy egy kozmetológiai teret, ahol a szakember meg fogja találni a betegség okait, és arra ösztönzi a felhasználását, hogy milyen eszközökkel vagy speciális eljárásokkal járul hozzá az adott esethez.

A serdülőkorban megjelenhet egy gyermek korpa, ami szintén a faggyúmirigyek szekréciójának változása miatt következett be. Ha a népszerű korpás kozmetikai termékekkel végzett gyakori fejmosás nem segít, akkor érdemes konzultálni egy szakemberrel, aki megtudja a korpásodás okát, és segít kiválasztani a terápiás sampont.

Serdülőkorban, a hormonális háttér megváltozása a gyermek testén A haj növekedni kezd. -ban fiúk A haj a mellkason és a hónalj alatt jelenik meg, és az arcon található sörték is észrevehetőek. A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyereknek, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, hogy megmondja, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz, ne felejtsük el, hogy a hónalj higiéniájára összpontosítsunk.

-ban lányok az átmeneti korban a bikini, az hónalj és a lábak elkezdenek növekedni. A nemkívánatos szőrzet törléséhez a lányt az anya tanítja, miután megismertette a gyermeket a biztonságos borotvával és megismerkedett a szőrtelenítő krémek sajátosságával.

Külön kell leállítani intim higiénia egy tinédzser, ebben az esetben őszinte beszélgetés a lányával, hagyományosan érdemes eltölteni az anyát, és beszélni a fiúval, hogy vegye fel a pápát. Mit érdemes beszélni?

Még a megjelenés előtt az első menstruáció, a lánynak meg kell tudnia, mi az, és pszichológiailag készen áll ez a különleges női testre. A fiziológiai szempontból, a gyereknek szüksége van világosan elmagyarázni, hogy pontosan mi lesz, azt mutatják, hogy az egészségügyi betétek és megmondja, hogy milyen gyakran kell változtatni, hogy megvitassák, hogyan a legjobb viselni fehérneműt, és milyen gyakran kell figyelni a higiéniára, a nemi szervek a menstruáció.

Fontos, hogy a lány helyesen kezelje ezt a folyamatot, megértette, hogy ez az állapot teljesen természetes és természetes minden nő számára, és nem félt lépjen kapcsolatba anyáddal bármilyen probléma vagy gond. Ne felejtse el, hogy legyen egy speciális naptár, amelyen a menstruációs ciklus kezdetének napjai jelennek meg, mert eredetileg nem valószínű, hogy rendszeres lesz.

És az apának meg kell mondania a fiának, hogy mi van szennyezések, mikor és miért fordulnak elő, és hogyan reagálnak rájuk. Ezen élettani jellemző összefüggésében fordítsanak különös figyelmet arra, hogy a fiú megfelel a pénisz szükséges higiéniájával. Beszélj a tinédzserrel, hogy a nemi szervek növekedési folyamata teljesen természetes, és ne felejtsd el elmondani a szexuális vágy lehetséges erekcióját és növekedését.

Elena Lukyanenko, a gyermekpszichológus tanácsadója figyelmet fordít a tinédzser pszichológiájára: "A serdülő időszak egy ellentmondás időszakát jelenti, amikor nagyon nehéz és néha lehetetlen megállapodást kötni egy gyerekkel. Konfliktus esetén próbálkozzon azzal, hogy ne vitatkozzon egy tinédzserrel, függetlenül attól, hogy milyen nehéz az Ön számára. Nem kell kiabálni dacosan sóhaj, vállrándítással, hogy mutasd meg, hogy dühös, hogy nem szükséges, hogy meggyőzze, buzdítson, hogy esküszöm - ez a taktika nem működik, de csak súlyosbítja a tiltakozás. A tizenévesek abbahagyják a durva és tébolyulást, amikor látják, hogy hatástalan a figyelem felkeltése. Tehát ne legyen semleges, ne válaszoljon, ne hajlandó folytatni a beszélgetést, amíg a gyerek durva, és ami a legfontosabb, próbálja meg mindig ezt reagálni. "

A szüleiknek még serdülőkorban is van egy másik fontos feladata: a nappali rendszer fenntartása és a megfelelő táplálkozás. Természetesen a tinédzser már majdnem felnőttnek érzi magát, és ezért lázad a korai ágynemű "baba" szokása ellen. Azonban a gyermek idegrendszere a hormonális változásokkal összefüggésben túlérzékenységet tapasztal, és alváshiány nélkül, ezért fontos megjegyezni, hogy a fiatal lázadók számára elegendő mennyiségű pihenés szükséges, mint korábban.

A tinédzser is kibontakozik, és a "káros" mennyisége az ő menüjében, figyelmen kívül hagyva a napi teljes körű reggeli, ebédek és vacsorák kényszerét. A barátaikkal való kommunikáció és a betöltött tréning ütemének forgása során a kísértés, hogy valamit elhallgattatnak és a vállalkozásukra rohanóak, nagyszerű, de ezt el kell kerülni. A szülők fontosak figyelemmel kíséri a baba táplálékát, mert a növekvő test lényeges táplálkozás, és nem egy másik szendvics.

Természetesen a serdülő időszak meglehetősen nehéz időszak mind a felnõtt gyermek, mind a szülei számára, de ez nem elkerülhetõ. Vegye szövetségesei a szeretetet, türelmet nyerjen, tegye fel a megértést, és biztosan meg fogja tapasztalni ezt az időszakot együtt, boldogan és felesleges súlyosbodások nélkül.

Gyermekek és serdülők higiéniája

A gyermekek és serdülők higiéniája higiéniai szabályok halmaza, melynek célja az egészség megóvása és erősítése. A gyermekek és serdülők higiéniai alapelvei közé tartoznak a test, a szájüreg és a nemi szervek megfelelő karbantartására vonatkozó normák, valamint a testápoló termékek, ruházat és lábbelik megfelelő használata. A higiénia, a munka és a pihenés, a nappali rendszer és a táplálkozás fogalmának fontos elemei. A személyi higiénia betartása az egyik feltétele a normális és egészséges életnek.

A tinédzser személyes higiéniai szabályai

A serdülőkorban éles változások vannak az endokrin mirigyek működésében, ezért erkölcsileg fel kell készülnie egy tinédzserre a testében bekövetkező változásokra. Érdemes megemlíteni, hogy a serdülő korában akne megjelenhet az arcán (ami gyakran a komplexek oka), így a bőrhigiénia betartása nagyon fontos a tizenéves számára. A megfelelő bőrápoláshoz kozmetikushoz fordulhat, vagy pattanás elleni kozmetikumokat használhat. A serdülőkorban is előfordul, hogy a verejtékmirigyek keményen dolgoznak, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr a mellkasban és a hónaljban maradjon, és használjon szagtalanító szereket.

A serdülők intim higiéniája

A serdülőkorban nagy fontossággal bír az intim higiénia és a helyes szexuális nevelés. Egy tinédzserrel beszélgetéseket kell tartani a pubertás megjelenését kísérő fiziológiai változásokról. Fontos, hogy a tizenéves megkapja a szükséges információkat a ház falain belül, és ne a régebbi elvtársaktól. Így egy tinédzser tudni fogja, hogy bármilyen gonddal fordulhat a szüleihez.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúk a tizenéves korban az arcon a haj növekedni kezd, ezért az apának tanítani kell a fiút, hogy használja a borotva készüléket. Ezenkívül meg kell mondani a fiúnak, hogy a serdülőkort a szennyezések kezdete és az első erekció megjelenése jellemzi. Időben tanítsa a fiút a fehérnemű cseréjére, a nemi szervek spermájának maradványairól. A tinédzsernek tudnia kell, hogy ezeket a változásokat nem szabad zavarba hozni, hála neki, fiútól férfiig fordul.

Egy tizenéves lány higiénája

A lányoknak beszélniük kell a menstruáció kezdetéről és azokról a változásokról, amelyek ehhez a folyamathoz kapcsolódnak. A serdülőkorú felkészült egy nőgyógyász látogatására, aki kenetet kap és elmondja a menstruációs ciklusról. Tanítsd meg a lányt, hogy tartsa tisztán a külső nemi szerveket, és használjon személyi higiéniai termékeket. Emellett a hónaljban és bikiniben élő lányok aktívan növesztik a hajukat, amelyet alaposan meg kell borotálni.

A napi adagolás fontos részét képezi a serdülő higiénia

Egy tinédzser normális életében egy világos munka és pihenő rendszert kell létrehozni. A tinédzserek munkahelyi higiénája magában foglalja a mentális és fizikai terhelések eloszlását az életkori jellemzők szerint. Különösen a produkciós tevékenységre és az iskoláskorúak termelésének gyakorlására vonatkoznak. Figyelembe véve a munka higiéniáját, egy tinédzsernek alternatív munkát kell végeznie az aktív pihenéssel, hogy ne túljuthasson. Az oktatási munka volumenének növekedése miatt különös figyelmet kell fordítani a gyermekek és serdülők higiéniájára.

A serdülők tápláléka

A táplálás nagyon fontos a növekvő test fejlődéséhez. Az egész szervezet átstrukturálásával és az intenzív növekedési folyamatokkal kapcsolatban a tinédzsernek megfelelően kialakított étrendre van szüksége. A tinédzser étrendjének tartalmaznia kell minden tápanyagot kiegyensúlyozott arányban. A fehérjék a fő építőanyag. Ez a fehérje szükséges az immunrendszer növekedéséhez és kialakulásához, az izomszövet fejlődéséhez. A zsírok és szénhidrátok egy energiaforrás, a szervezet "üzemanyaga". Különleges szerepet kapnak az ásványi sók, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy diszfunkció kialakulását. A vitaminok jobban ellenállnak és ellenállnak a különböző betegségeknek. A tápanyagok hiánya a test lassú növekedéséhez és gyengüléséhez vezethet.