Serdülő higiénia

Egészséges életmód - ez higiénikus viselkedés alapján a tudományos alapú egészségügyi és higiéniai előírások megerősítését célzó és egészségének fenntartásához, az aktiválás védő erők a test, így biztosítva a magas szintű fogyatékosság elérésének aktív élettartam. Így az egészséges életmód tekinthető a betegségmegelőzés alapjainak.

Az egészséges életmód vezetése az ember magas kultúrájának, oktatásának, kitartásának, akaratának jele.

A jó egészségvállalás a személy személyes higiéniája, hogy megfigyeljük, melyeket korai életkorban kell tanulnunk. Ha a csecsemő aggódik a gyermek, anya, a serdülők tisztaságában - a legfontosabb időszakban a gyermeknek tiszteletben kell tartania a higiéniai szabályokat.

A serdülő időszak minden ember életében fordulópont, melynek során a gyermek fokozatosan felnőtté válik, a test összes szervének és rendszereinek teljes kialakulása és érése van. A felnövés folyamatát az endokrin rendszer súlyos változásai, hormonális ugrásai befolyásolják a serdülők érzelmi állapotát, valamint bőrének, hajának és testének állapotát. Ezért a serdülőkorban a személyes higiéniai készségek birtoklása egyre fontosabbá válik.

Az orosz társadalom jelenlegi társadalmi-gazdasági körülményei között nagy igények támadnak a fiatalok képében, és ez az első benyomás, amelyet egy ember termel, hogy néha dönt a sorsáról. Ezért a ruházat, a kultúra és a testhigiéniai készségek tisztaságának kérdéseit aktívan le kell fedni és végrehajtani az ifjúsági környezetben. Tehát milyen ismeretekre van szükség ezen a területen egy tinédzser számára?

Először is, a serdülőnek tudnia kell, hogy milyen élettani változások következnek be a testében, másrészt hogyan kell viselkedni.

A tinédzser testének hormonális változásai miatt a verejtékmirigyek aktívabbá válnak, így a tizenévesek komolyan szagolnak majd utána. A serdülőkorban, a kellemetlen szagok és a baktériumok túlzott reprodukciójának elkerülése érdekében naponta kétszer ajánlott zuhanyozni - reggel és este. Csak be kell ismernem a tinédzsert, hogy használjon egy dezodort, de felhívnia kell figyelmét arra, hogy a dezodort a tiszta bőrre kell alkalmazni. Azt is meg kell magyarázni, hogy a ruhákat naponta cserélni kell: ingeket, pólókat, raglant, nadrágot és zoknit. Mindezen eljárásoknak szokássá kell válniuk.

Továbbá, a faggyúmirigyek szekréciója nő a serdülők testében, ami pattanáshoz vezethet, különösen az arcon, a háton és a tályogoknál. Természetesen kellemetlen a gyermek számára, hogy az arcát pattanásokkal nézze meg a legjelentősebb helyen, és megpróbálja megszabadulni tőlük minden elérhető módszerrel, például kiüríti. Leggyakrabban csak rosszabbodik, a bőrkiütés egész felületén terjed, a bőr fertőzött. Ezért nagyon fontos megmagyarázni és bemutatni a tinédzsert, hogyan kell megfelelően ápolni a bőrt, és mit kell tenned erre. Most kaphatók különféle gélek a cink alapú mosáshoz, amelyek segítségével kiszáradhat és fertőtlenítheti a bőrt, valamint megakadályozhatja az új kiütések megjelenését.

A serdülőkorban a gyermeknek korpásodása lehet, ami szintén a faggyúmirigyek szekréciójának változása miatt következik be. Ha gyakori samponos népszerű kozmetikai korpásodás nem segít, meg kell szakorvoshoz, aki megtudja az okát a korpásodás és segít kiválasztani a terápiás sampon.

A serdülőkorban, amikor a hormonális háttér megváltozik a gyermek testén, a haj kezd növekedni. A fiúk haján megjelenik egy mell, és a tengelyek területén is, az arcon is selymes lesz észrevehető. Ezért arra kell tanítani a fiatalembert, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, hogy megmondja, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz, ne felejtsük el, hogy a hónalj higiéniájára összpontosítsunk.

A bikini, axillák és a lábak vagy a lábak területén növekvő korú hajakon a lányok növekedni kezdenek. Ezért a lányoknak tudniuk kell, hogyan kell megfelelően eltávolítani a nem kívánt hajat, hogyan használják a biztonsági borotvát, és beszéljenek a szőrtelenítő krémek sajátosságairól.

Különösen szükség van egy tinédzser intim higiéniájára. Mit érdemes beszélni?

Az első menstruáció megjelenése előtt a lánynak meg kell tudnia, hogy mi az, és pszichológiailag készen áll a női test sajátosságára. A fiziológiai szempontból, a gyereknek szüksége van világosan elmagyarázni, mi az is előfordul, hogy azt mutatják, hogy az egészségügyi betétek és megmondja, hogy milyen gyakran kell változtatni, hogy megvitassák, hogyan a legjobb viselni fehérneműt, és milyen gyakran kell figyelni a higiéniára, a nemi szervek a menstruáció. Csak arról kell beszélni, hogy nyomon kell követni a menstruációs ciklus szabályszerűségét, ezért külön naptárat kell létrehoznia.

A fiatalembernek meg kell tudnia mondani, hogy mi a szennyezések, mikor és miért fordulnak elő, és hogyan reagálnak rájuk. Ezen fiziológiai sajátosságok összefüggésében különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a fiú betartja a pénisz szükséges higiéniáját. Beszélj egy tinédzserrel, hogy a nemi szervek növekedési folyamata teljesen természetes, és ne felejtsd el beszélni egy esetleges erekcióról és a szexuális vágy növekedéséről.

A serdülőkorban is van egy másik fontos feladat - a naprendszer és a megfelelő táplálkozás fenntartása. Természetesen a tinédzser már majdnem felnőttnek érzi magát, és ezért lázad a korai ágynemű "baba" szokása ellen. Azonban a gyermek idegrendszere a hormonális változásokkal összefüggésben túlérzékenységet tapasztal, és alváshiány nélkül, ezért fontos megjegyezni, hogy a fiatalok számára elegendő mennyiségű pihenés szükséges, mint korábban.

A tinédzser is kibontakozik, és a "káros" mennyisége az ő menüjében, figyelmen kívül hagyva a napi teljes körű reggeli, ebédek és vacsorák kényszerét. Ezért meg kell magyarázni, hogy a növekvő szervezetnek létfontosságú táplálékra van szüksége, és nem csak egy másik szendvicsre.

A serdülőkorúak fontos szerepet játszanak a higiéniában. Nem szabad korlátozni és korlátozni a mozgást, és feltétlenül meg kell felelnie a szezont és az időjárási körülményeket. Ez különösen a lányokra vonatkozik, mivel a serdülõkorban a nõi test megfelelõ fejlõdése hozzájárul a normális mûködéshez a jövõben. Ezért a serdülőkorú lányoknak nem ajánlott szűk bras és övek viselése, valamint szoros kötések a harisnyákhoz. Ezek a dolgok megnehezítik a vérkeringést, elősegítik az erek kiterjedését a lábakon és a puffadtság megjelenését. Ezenkívül a lányok szoros melltartójának viselése az emlőmirigyek mirigyei fejletlenségéhez vezethet. Jobb kezelni a melltartó viselését, ha a lányok emlőmirigyei már megfelelően alakulnak, lehetőleg 15 év után.

A serdülõ fiúknak nem ajánlott szokatlan farmert viselni a szexuális fejlõdés során annak érdekében, hogy elkerüljék a jövõben a férfiak egészségére gyakorolt ​​rossz következményeket.

Ez a serdülőkorban kell megoldani a problémát, amely egy felelősségteljes hozzáállás az egészségügyi összefüggésben a tanulási folyamatok, az oktatás és a személyes fejlődés. És a tanár legnehezebb, legfontosabb feladata az, hogy olyan körülményeket hozzon létre, amelyek mellett a gyermek érdekel majd az egészségének és a megjelenésének gondozásában. Közvetlen fellebbez az egészséges életmód, és megtiltja az úgynevezett rossz szokások, a fenyegetés és megfélemlítés nemcsak hiábavaló, de károsak is, mivel ez okozza a rejtett számláló gyerekek. Az értékorientációk, a hiedelmek, az aktív élethelyzet megteremtése akkor lehetséges, ha a tanár olyan módszereket és technikákat alkalmaz, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatók részt vegyenek a tudás megszerzésének és feldolgozásának aktív folyamatában. Ennek az oktatási folyamat résztvevõi közötti bizalom légkörében, az együttmûködés és a társas teremtés légkörében kell történnie.

Minél korábban a kamasz motivált, azaz a tudatos szükséglete van az egészség megőrzésére, annál egészségesebb lesz minden konkrét személy és a társadalom egésze. A legtöbb iskola nagyon keveset tud a testükről, szerkezetük és funkcióik jellemzőiről, az egészségről, mint az ember fő értékéről. Az alapvető orvosi ismeretek hiánya miatt a fiatalember sok hibát követ el. Sajnos nagyon gyakran ezek a hibák végzetesekké válnak.

Az egyéni egészség az öröklődéstől függ - körülbelül 20%, az élet egyéni módján - 50%, az orvostudományban - 10%, a környezetre - 20%.

Az egészséges életmód szokásait a család és az oktatási intézmények alkotják. Az egészséges életmód terjedése az iskolában, a tanárok egyéni példája segít az egészséges generáció megteremtésében.

Intézkedések a tudatosság és megalakult a fiatalabb generáció ismeretekkel a fiziológia fejlődése megfelelő higiéniai gyakorlat, kultúra egészséges életmód erősítése az erkölcsi iránymutatások és megőrzése a lelki és mentális egészség aktívan kell végrehajtani az oktatási környezetet.

Gyermekek és serdülők higiéniája

A gyermekek és serdülők higiéniája higiéniai szabályok halmaza, melynek célja az egészség megóvása és erősítése. A gyermekek és serdülők higiéniai alapelvei közé tartoznak a test, a szájüreg és a nemi szervek megfelelő karbantartására vonatkozó normák, valamint a testápoló termékek, ruházat és lábbelik megfelelő használata. A higiénia, a munka és a pihenés, a nappali rendszer és a táplálkozás fogalmának fontos elemei. A személyi higiénia betartása az egyik feltétele a normális és egészséges életnek.

A tinédzser személyes higiéniai szabályai

A serdülőkorban éles változások vannak az endokrin mirigyek működésében, ezért erkölcsileg fel kell készülnie egy tinédzserre a testében bekövetkező változásokra. Érdemes megemlíteni, hogy a serdülő korában akne megjelenhet az arcán (ami gyakran a komplexek oka), így a bőrhigiénia betartása nagyon fontos a tizenéves számára. A megfelelő bőrápoláshoz kozmetikushoz fordulhat, vagy pattanás elleni kozmetikumokat használhat. A serdülőkorban is előfordul, hogy a verejtékmirigyek keményen dolgoznak, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr a mellkasban és a hónaljban maradjon, és használjon szagtalanító szereket.

A serdülők intim higiéniája

A serdülőkorban nagy fontossággal bír az intim higiénia és a helyes szexuális nevelés. Egy tinédzserrel beszélgetéseket kell tartani a pubertás megjelenését kísérő fiziológiai változásokról. Fontos, hogy a tizenéves megkapja a szükséges információkat a ház falain belül, és ne a régebbi elvtársaktól. Így egy tinédzser tudni fogja, hogy bármilyen gonddal fordulhat a szüleihez.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúk a tizenéves korban az arcon a haj növekedni kezd, ezért az apának tanítani kell a fiút, hogy használja a borotva készüléket. Ezenkívül meg kell mondani a fiúnak, hogy a serdülőkort a szennyezések kezdete és az első erekció megjelenése jellemzi. Időben tanítsa a fiút a fehérnemű cseréjére, a nemi szervek spermájának maradványairól. A tinédzsernek tudnia kell, hogy ezeket a változásokat nem szabad zavarba hozni, hála neki, fiútól férfiig fordul.

Egy tizenéves lány higiénája

A lányoknak beszélniük kell a menstruáció kezdetéről és azokról a változásokról, amelyek ehhez a folyamathoz kapcsolódnak. A serdülőkorú felkészült egy nőgyógyász látogatására, aki kenetet kap és elmondja a menstruációs ciklusról. Tanítsd meg a lányt, hogy tartsa tisztán a külső nemi szerveket, és használjon személyi higiéniai termékeket. Emellett a hónaljban és bikiniben élő lányok aktívan növesztik a hajukat, amelyet alaposan meg kell borotálni.

A napi adagolás fontos részét képezi a serdülő higiénia

Egy tinédzser normális életében egy világos munka és pihenő rendszert kell létrehozni. A tinédzserek munkahelyi higiénája magában foglalja a mentális és fizikai terhelések eloszlását az életkori jellemzők szerint. Különösen a produkciós tevékenységre és az iskoláskorúak termelésének gyakorlására vonatkoznak. Figyelembe véve a munka higiéniáját, egy tinédzsernek alternatív munkát kell végeznie az aktív pihenéssel, hogy ne túljuthasson. Az oktatási munka volumenének növekedése miatt különös figyelmet kell fordítani a gyermekek és serdülők higiéniájára.

A serdülők tápláléka

A táplálás nagyon fontos a növekvő test fejlődéséhez. Az egész szervezet átstrukturálásával és az intenzív növekedési folyamatokkal kapcsolatban a tinédzsernek megfelelően kialakított étrendre van szüksége. A tinédzser étrendjének tartalmaznia kell minden tápanyagot kiegyensúlyozott arányban. A fehérjék a fő építőanyag. Ez a fehérje szükséges az immunrendszer növekedéséhez és kialakulásához, az izomszövet fejlődéséhez. A zsírok és szénhidrátok egy energiaforrás, a szervezet "üzemanyaga". Különleges szerepet kapnak az ásványi sók, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy diszfunkció kialakulását. A vitaminok jobban ellenállnak és ellenállnak a különböző betegségeknek. A tápanyagok hiánya a test lassú növekedéséhez és gyengüléséhez vezethet.

A tinédzser személyes higiéniai szabályai

A serdülőkorban éles változások vannak az endokrin mirigyek működésében, ezért erkölcsileg fel kell készülnie egy tinédzserre a testében bekövetkező változásokra. Érdemes megemlíteni, hogy a serdülő korában akne megjelenhet az arcán (ami gyakran a komplexek oka), így a bőrhigiénia betartása nagyon fontos a tizenéves számára. A megfelelő bőrápoláshoz kozmetikushoz fordulhat, vagy pattanás elleni kozmetikumokat használhat. A serdülőkorban is előfordul, hogy a verejtékmirigyek keményen dolgoznak, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bőr a mellkasban és a hónaljban maradjon, és használjon szagtalanító szereket.

A serdülők intim higiéniája

A serdülőkorban nagy fontossággal bír az intim higiénia és a helyes szexuális nevelés. Egy tinédzserrel beszélgetéseket kell tartani a pubertás megjelenését kísérő fiziológiai változásokról. Fontos, hogy a tizenéves megkapja a szükséges információkat a ház falain belül, és ne a régebbi elvtársaktól. Így egy tinédzser tudni fogja, hogy bármilyen gonddal fordulhat a szüleihez.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúk a tizenéves korban az arcon a haj növekedni kezd, ezért az apának tanítani kell a fiút, hogy használja a borotva készüléket. Ezenkívül meg kell mondani a fiúnak, hogy a serdülőkort a szennyezések kezdete és az első erekció megjelenése jellemzi. Időben tanítsa a fiút a fehérnemű cseréjére, a nemi szervek spermájának maradványairól. A tinédzsernek tudnia kell, hogy ezeket a változásokat nem szabad zavarba hozni, hála neki, fiútól férfiig fordul.

Egy tizenéves lány higiénája

A lányoknak beszélniük kell a menstruáció kezdetéről és azokról a változásokról, amelyek ehhez a folyamathoz kapcsolódnak. A serdülőkorú felkészült egy nőgyógyász látogatására, aki kenetet kap és elmondja a menstruációs ciklusról. Tanítsd meg a lányt, hogy tartsa tisztán a külső nemi szerveket, és használjon személyi higiéniai termékeket. Emellett a hónaljban és bikiniben élő lányok aktívan növesztik a hajukat, amelyet alaposan meg kell borotálni.

A napi adagolás fontos részét képezi a serdülő higiénia

Egy tinédzser normális életében egy világos munka és pihenő rendszert kell létrehozni. A tinédzserek munkahelyi higiénája magában foglalja a mentális és fizikai terhelések eloszlását az életkori jellemzők szerint. Különösen a produkciós tevékenységre és az iskoláskorúak termelésének gyakorlására vonatkoznak. Figyelembe véve a munka higiéniáját, egy tinédzsernek alternatív munkát kell végeznie az aktív pihenéssel, hogy ne túljuthasson. Az oktatási munka volumenének növekedése miatt különös figyelmet kell fordítani a gyermekek és serdülők higiéniájára.

A serdülők tápláléka

A táplálás nagyon fontos a növekvő test fejlődéséhez. Az egész szervezet átstrukturálásával és az intenzív növekedési folyamatokkal kapcsolatban a tinédzsernek megfelelően kialakított étrendre van szüksége. A tinédzser étrendjének tartalmaznia kell minden tápanyagot kiegyensúlyozott arányban. A fehérjék a fő építőanyag. Ez a fehérje szükséges az immunrendszer növekedéséhez és kialakulásához, az izomszövet fejlődéséhez. A zsírok és szénhidrátok egy energiaforrás, a szervezet "üzemanyaga". Különleges szerepet kapnak az ásványi sók, amelyek megakadályozzák a pajzsmirigy diszfunkció kialakulását. A vitaminok jobban ellenállnak és ellenállnak a különböző betegségeknek. A tápanyagok hiánya a test lassú növekedéséhez és gyengüléséhez vezethet.

A serdülők higiéniai szabályai

A gyermeke egy olyan tinédzser, aki ismeri a gyermekek higiéniai szabályai. Most még tanítani kell serdülő higiéniai szabályok - ez a folyamat bonyolultabb. Készítsd fel erkölcsileg, hogy a tinédzser ideje alatt teste drámaian változik, mivel új teste meglepő lehet!

Tinédzser gyermekének tudnia kell, hogy van akne, ami utána sok bajt okoz. Általában a serdülők nagyon aggódnak a pattanások miatt - csökkentik a gyermeket egy kozmetológussal, így javasolja, hogy mi használható pattanások esetén. Ne hagyja, hogy a gyerek "összetörje" a pattanásokat. Ennek következményei a bőrön elszíneződött hegek vagy a piszkos kéz által okozott fertőzés.

szint tinédzserek higiéniája sokkal erősebbnek kell lennie, mint a felnőttkorban. Mondja el a gyermeknek, hogy verejtékmirigyjei aktívan dolgoznak, így a tizenéves személyi higiéniáját meg kell erősíteni: ideje különleges szagtalanító szereket használni.

A serdülő fiúk higiénája

A fiúknál, a tinédzser időszakában, az arc hajszála elkezd nőni. Tanítsd meg a fiát, hogy használjon borotvát. Először figyeljük meg ezt a folyamatot, mert a helytelen és hirtelen mozgások elhagyhatják az arcot.

Továbbá nem lesz felesleges figyelmeztetni a fiút, hogy ebben a korban az első szennyezések megkezdenek megjelenni - a spermiumok önként való kilökőzése egy álomban. Mondd el a gyermeknek, hogy ez egy normális folyamat, amely minden fiatal számára közös.

A tizenéves lányok higiénája

Anya kell mondanom lánya a jövőben a menstruáció, a lány volt mentálisan felkészülve mi hamarosan egy lány. Amikor ez megtörténik, látogassa meg a nőgyógyász lányával, hagyja, hogy az orvos beszélni a menstruációs ciklus, hogy egy kenetet, hogy mondják el, mit higiéniai termékek (tampon vagy betét) jobb használni, valamint ellenőrizze az egészségre a gyermek.

A GYERMEKEK ÉS AZ ADEGESZKÖZÖK HIGIÉNIA ALAPJAI. AZ OKTATÁSI ELJÁRÁS HIGIÉNIA

A gyermekek és serdülők higiéniai feladata

Higiéniai gyermekek és serdülők, mint egy ága higiéniai tudomány és önfegyelmet tanul az egészség védelmét és előmozdítását ez a feltételes, a közel 39 millió. Az emberek, ami most közel egynegyede az orosz lakosság.

Ez a tudományos tudomány a következő szakaszokat tartalmazza: óvodai higiénia, iskolai higiénia és ifjúsági higiénia.

Óvodai higiénia- fiatalabb korú gyermekek higiéniája az iskolába való belépés előtt.

Iskolai higiénia- oktatási iskolák, tornaszerek, líceumok stb. diákjainak higiéniája

Az ifjúság higiénája- a felsőoktatásban (hallgatók) és a fiatalok esti iskoláinak higiéniája.

A fő feladatokgyermekek és serdülők higiéniája:

· Az emberi tevékenység által kondicionált természetes (természetes) és mesterséges tényezők hatásának vizsgálata, valamint a növekvő organizmus fejlődési és egészségi állapotára vonatkozó munkakörülmények és életkörülmények vizsgálata;

· A gyermekek és serdülők egészségének védelmére és erősítésére irányuló intézkedések és normák kidolgozása.

A fiatalabb generációk egészségének védelme mindig is fontos helyet foglal el a legjelentősebb hazai orvosok és tanárok írásaiban: N.I. Pirogova, A.N. Dobroslavina, F.F. Erisman, P.F. Lesgaft, K.D. Ushinsky, valamint olyan közismert közszereplők és tudósok is, mint az N.A. Semashko, A.V. Molkov, M.V. Antropov, AA. Minh, G.N. Serdyukovskaya és mások.

Azonban még mindig vannak komoly problémák a gyermek lakosságának higiéniájában. Így a statisztikák azt mutatják, hogy átlagosan csak 20% az iskolás korú gyermekek számára gyakorlatilag egészséges, körülbelül 45% -a tanulók bizonyos változásait az egészségi állapot, 30-35% -a diákok szenved krónikus betegségek, 58% -a pályakezdő egészségügyi rászoruló az alkalom arra, hogy magának a szakmát választsa a hajlam szerint.

A tudósok szerint ennek egyik oka számos esetben egy kedvezőtlen ökológiai helyzet hatása. Ismeretes, hogy az úgynevezett biogeokémiai tartományokban kialakult néhány ipari régiókban voltak késések és diszharmónia fizikai fejlődését, valamint a jelentős megsértése az egészségi állapot között 21-23 % olyan gyermekek, akik legalább 5 évig születtek és éltek ilyen környezetbarát környezetben.

Egy másik ok a gyermekek és a tizenévesek intézményeinek nem kielégítő anyagi és egészségügyi állapota, amely hátrányosan befolyásolja a létesítmény mikroklímáját, ivóvizet és csatornázását.

Gyakran intézmények elégtelen világítás szintje, olyan oktatási bútorok, hogy nem felel meg a szükséges higiéniai követelmények, ami megsértése állami és gyermekszülés. Nem véletlen az 1999-ben elfogadott, az RF törvény „A higiéniai és epidemiológiai jólétének lakosság” A 28. cikk foglalkozik a egészségügyi és járványügyi követelményeit és feltételeit az oktatás és képzés. Ez biztosítja, részben: „Az iskola előtti és az egyéb oktatási intézmények, függetlenül azok szervezeti-jogi formái kell végezni intézkedéseket, hogy megakadályozzák a betegség, megőrzésének és megerősítésének egészségi tanulók, köztük a szervezet ellátási intézkedések és végrehajtott követelményeinek egészségügyi jogszabályok „majd a” programok, módszerek és módok az oktatás és képzés, műszaki, audiovizuális és egyéb eszközök az oktatás és képzés, oktatási bútorok, valamint a tankönyvek és egyéb kiadványok tolerancia ayutsya használatra jelenlétében egészségügyi-járványügyi következtetéseket való megfelelés egészségügyi szabályokat. "

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a törvény rendelkezik az egészségügyi jogszabályok megsértéséért (fegyelmi, közigazgatási és büntetőjogi).

A gyermekek és serdülők egészségügyi és járványügyi jólétének eléréséhez az orvosoknak meg kell felelniük

▲ ismeri az egészségi állapotot befolyásoló környezeti tényezők vizsgálatának eredményeinek tanulmányozását és elemzését;

· Az orvosi-demográfiai indikátorokkal való működéshez a fizikai fejlődés, a megbetegedések adatai, a gyermekek egészségügyi csoportokba terjesztése;

· Ismerje meg a gyermekek táplálkozásának, a napi rutinának, az oktatási és munkafolyamatok szervezésének, a gyermekintézetek fizikai oktatásának sajátosságait.

Ismeretes, hogy a szervezet növekedése és fejlődése egyenetlenül alakul ki, melynek eredményeképpen megkülönböztetik a gyermekek és serdülők életkorának legfontosabb korszakát, melyeket különböző morfofunkciós jellemzőkkel jellemeznek:

· Legfeljebb 10 nap - az újszülött időszaka;

· Akár 1 évig - a szoptatás ideje;

· 1 év - 6 év - az óvodai korszak;

Női világ

Minden titok a nőknek

Serdülők higiéniája

A serdülő időszak nehéz időszak a serdülők számára és szüleik számára. Ez minden ember életében fordulópont, hiszen a szervezet teljes alakulása és érése megtörténik. A pubertás kapcsán változások vannak a szervek és rendszerek állapotában, a hormonális telefon megváltozása. A megjelenés és a megfelelő fejlődés attól függ, hogy mennyi öntapadósok képesek gondoskodni magukról. Mi a tizenéves higiénia, a Tanácsok Háza elmondja.

A kamasz időtartamának időtartama kb. 3 év. A 12 és 15 év közötti lányoknál menstruációs ciklusa van. A fiúk 13-16 évesek, és az első örömök. Ebben a korban mindenkinek ismernie kell a személyes higiéniát. Ebben a tekintetben nem csak a lányok és a fiúk intim higiéniája fontos, hanem a test és a haj tisztasága is. Itt van a tisztaság a vízben, a szobában, tisztaság a munkahelyen. Az átmeneti korban nagyon fontos a személyes higiénia betartása.

Vízkezelés

Az átmeneti időszak alatt ajánlott naponta kétszer zuhanyozni. A hormonális változások miatt fokozódik a faggyúmirigy szekréciója, ami akne és fekélyekhez vezet. A tizenévesek megpróbálják megszabadulni ettől különböző módokon, amelyek csak a bőrt károsíthatják. Az anyák feladata megmagyarázni, hogyan kell megfelelően ápolni a bõrt, hogy tartósan tiszta legyen, a pórusokat rendszeresen tisztítani kell. Ehhez megvásárolja a gyermeke egy speciális gélt mosáshoz, amely cinket tartalmaz. Nem kell szappannal mosson, a bőr kiszárad. Használhat krémeket és fertőtlenítőszereket.

A serdülőkorban gyakran korpásodnak is. Ez összefügg a faggyúszekréció változásával. Meg kell választani egy terápiás sampont. A mosáshoz való sampon és gélek megfelelő megválasztása érdekében tanácsos konzultálni egy szolmológussal.

Átmeneti korú fiúk arc borotválkozás. Az apa köteles tanítani a fiát, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz. Ne felejtsd el és ohygiene hónalj.

Középkorú lányoknál a testen levő haj (hónalj, bikini, lábszárak) elszaporodnak és normális, végül is szexuális érés következik be. Anyának tanítania kell a lányát, hogy megfelelően távolítsa el őket, hogy ne sérüljön a bőr. Természetesen van egy jól ismert borotva. De használhat krémeket a szőrtelenítésre is, mivel a szőrszálak még mindig puhaak, a krémek sokáig adják a kívánt hatást. Válasszon egy lánykrémet, és az első használat előtt mindenképpen végezzen allergiás vizsgálatot.

A tizenéves higiénia a test megfelelő működése a jövőben. A személyi higiéniai szabályok helytelen vagy nem megfelelő betartása gyulladásos folyamatokhoz vezethet, amelyek súlyos jogsértéseket okozhatnak.

A serdülők intim higiéniája

Tini lány

Anyának meg kell mondania a lányának egy omenstruációs ciklust. Ezt 11 év alatt kell elvégezni, hogy a lány a támadás előtt tudjon róla. Anyának meg kell magyaráznia a vzhenskom test szexuális érését. Egyértelműen meg kell mutatnia, hogy milyen higiéniai betétek, hogyan kell használni őket, és milyen gyakran kell változtatni, milyen mosodát kell használni, milyen gyakran kell mosni magad. Állítsa be a gyermeket úgy, hogy ne féljen elmondani, mikor lesz menstruációja. Anyának maga kell nyomon követnie és tanítani a lányát. Indítson naptárat és jegyzetet, mert először szabálytalan ciklusok lesznek.

Fiatal fiú

A fiúval jobb kommunikálni a pápával. Alig akarta, hogy az anyja megmondja neki, és mutassa meg. Apa meg kell mondania, hogy a fiúk a serdülőkorban jelentek meg szennyeződéseket (akaratlan magömlés alvás közben). Ebben a korban a szexuális szerv elkezd nőni, megjelenik az első erekció, megnyílik a fej. Smegma ebben a korban már szükséges mosni, lehetetlen tolerálni maradványait.

A test normális fejlődéséhez a tizenévesnek megfelelő táplálékra és testmozgásra van szüksége. A sport után a gyerekeknek zuhanyozniuk kell.

Hogyan lehet megbirkózni a tinédzser hónaljának erős izzadásával?

Néha a mindennapi életben jelentkező komoly kellemetlenségek a testünk létfontosságú tevékenységének egészen normális folyamataihoz vezetnek.

A serdülőkorban, amikor az emberi test különösen produktív módon fejlődik, nyilvánvaló mellékhatások, mint például fokozott izzadás vagy hyperhidrosis.

A izzadás sok bajt okoz. Nedves hónalj, tenyér és láb. A serdülőkorban mindenkinek hasonlónak kellett lennie, és nem tudta, mit tegyen.

Mindenekelőtt meg kell érteni a megnövekedett izzadás okait.

A hyperhidrosis okai

Fontos tudni! Izzadt hónalj, olvasóinkat Olga módszerével kezeljük, személyes blogjában elmondta. Bővebben

Az árvízvédelmi rendszer fő funkciója egy személynek a különböző időjárási viszonyokhoz és fizikai erőfeszítésekhez való alkalmazkodása. A verejték párolgása a bőr felszínéről lehűti.

Ez a funkció elsősorban arra irányul, hogy megvédje a fiatalabb generációt a külső környezet hatásaitól, de nem mindig működik megfelelően.

Először is, fiatal fiúk és lányok szenvednek erről, különösen hónaljukról, tenyerükről és lábukról. A legfontosabb ok arra hívható fel, hogy a szervezet pubertásakor szerkezetváltás következik be: a hormonszint állandó változása befolyásolja a verejték felszabadulását.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy egyes betegségek verejtékezést okozhatnak, nem csak serdülőkorúaknál.

Sok esetben sok mindent megteszünk arról, hogy milyen életmódbeli emberek vezetnek. A gyakoribb izzadás gyakoribb azoknál az emberekben, akik egyenetlenül, helytelenül fogyasztanak.

Elsődleges hyperhidrosis

Elsődleges patológia - ez a fajta korai gyermekkorban kezdődik. Leggyakrabban a hónalj és más testrészek tinédzser izzadása társul hozzá. A legfontosabb tényező a hypothalamus külső ingerekre gyakorolt ​​hatása.

A kellemetlen érzés a nap folyamán megfigyelhető, és éjszaka eltűnik. Először is erős izzadás van a hónalj, a lábak, a lábak és a kezek területén. Érdemes megfontolni néhány példát arra is, hogy mi mást tud fojtani a srácok és a lányok:

 • Fokozott fizikai aktivitás, mert 15 éves korban a serdülők gyakran aktív életmódot kedvelnek. Fiatal lányok és fiúk folyamatosan panaszkodnak a lábuk túlzott izzadásáról, még normális séta után is.
 • Ebben a korban a serdülők mentális állapota nem a leginkább "stabil". Éles hangulatváltozások, fokozott ingerlékenység - mindez hátrányos a szekréció munkájához.
 • Időjárási viszonyok - furcsa módon, a banális hő gyakran okozza a testünket, hogy nagyobb mennyiségű izzadságot eredményezzen.

Másodlagos hyperhidrosis

A másodlagos súlyos bűncselekmények súlyos megsértését jelentik a belső rendszerek munkájában, ezért tudnia kell, hogy a hónalj nemcsak a tinédzser okozta oka lehet.

A súlyos izzadás leggyakoribb okai a serdülők:

 • patológia az endokrin rendszerben;
 • érzelmi túlterhelés és állandó stressz-feltételek;
 • fertőző és vírusos betegségek;
 • duzzanat;
 • problémák a szívrendszer működésében.

Az ilyen tünetek és okok meghatározásakor elsősorban a problémák elsődleges forrásainak kezelésére van szükség, ezekben az esetekben a fokozott izzadás csak mellékhatásként hathat (hyperhidrosis with influenza vagy ARVI).

Orvos diagnózisa

Az első kérdés, hogy a fiúk és a lányok megkérdezik magukat, amikor eljutnak a kórházba - melyik orvosnak kellene menniük? Mindenekelőtt mindenki vizsgálatot végez a terapeutával. Bizonyos tesztek kijelölése után meg lehet állapítani a betegség okait.

Mint fentebb említettük, a túlzott izzadás csak egyike lehet a különböző betegségek tüneteinek, ezért fel kell készülni a tesztek széles körére. Továbbá, attól függően, hogy mit találtál, elküldhet olyan orvosoknak, mint:

 • endokrinológus - segít meghatározni, hogy túlzott izzadás társul-e az endokrin betegségekkel küzdő serdülőkhöz;
 • az onkológus - néha a kamaszkorúak izzadása kapcsolatba hozható onkológiai betegségekkel;
 • fertőzőképes - meg fogja érteni, hogy a tizenéves izzadás számos fertőző betegséghez kapcsolódik-e;
 • pszichológus - ha a túlzott izzadás a fiúk és a lányok felnevelésének érzelmi problémáival van összefüggésben, akkor a pszichológus azonosítja azt, és előírja a megfelelő kezelést.

Nagyon fontos pontosan meghatározni, hogy mi a betegsége, mert szakképzett orvos segítség nélkül néha nagyon nehéz.

A túlzott izzadás elleni küzdelem

Megszabadulhat a hiperhidrosistól otthon! Naponta egyszer van szüksége.

Ha ugyanúgy nem érzed erős betegséget, és biztosak benne, hogy a hiperhidrosis a problémád.

Ha ez nem egy tünet valami többet, akkor meg kell kezdeni az aktív küzdelem fokozott izzadás a kezét és lábát:

 • Még otthon könnyű válaszolni a kérdésre, hogy mi szükséges lehet tenni a hónalj túlzott izzadás és a test többi részét nem hozott túl sok kényelmetlenséget fiatalabb fiúk és a lányok. Lehet kezdeni népi jogorvoslati (főzetek a gyógynövények, tölgyfa kérge, szóda oldatok, stb), ezek a módszerek a legelőnyösebb, mert nincs mellékhatása.
 • Ha izzadt hónaljja van, és nem tudod, mit kell tennie, akkor az antiperspiránsok a legjobb választás az Ön számára. Az izzadásgátlók izzadásgátlók alkalmazásával minimalizálják az izzadságot. Az emberek között úgy vélekedik, hogy a felhasznált anyagok teljesen elzárják a verejtékkiválasztás csatornáit, ez a téves állítás gyökere. Az antiperspiránsok fő célja a csatornák szűkülése, de itt is érdemes megemlíteni, hogy a súlyos fizikai erőfeszítés előtt nem szabad használni őket.
 • A fizioterápia az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja a kezek túlzott izzadásának gyógyítására. A módszer rendkívül egyszerű és fájdalommentes: egy ember tenyere és lábai 20-30 percig elektromosan vizes medencébe esnek. Először az ilyen eljárásokat a terapeuta felügyelete alatt végzik, majd független eljárást folytatnak.
 • Kenőcsök - bármely modern gyógyszertárban kenőcsöt találhat, amely segít a hónalj túlzott izzadásának leküzdésében.
 • Néha a megnövekedett izzadás miatt gyógyhatású gyógyszerek kezelésére alkalmazzák az idegrendszer működését.
 • A legritkább a Botox kezelés. A lényeg az, hogy az anyagot beinjekciózza a szervezetbe, és ezzel megakadályozza a szekréciós mirigyeket, ami a hiperhidrozist okozza. Ezt az eljárást azonban csak akkor használják, ha a hagyományos módszerek kimerültek.

Tippek és trükkök

Annak érdekében, hogy a tüdeje és a lábai túlzott izzadásával járó háború sikeres volt, bizonyos műveleteket végre kell hajtani.

 • Az alapok alapja ebben az ügyben személyes higiéniának tekinthető, mivel a kamaszkorban nagyon fontos a test tisztaságának monitorozása, és ügyeljen arra, hogy ne okozzon felesleges problémákat. Szükséges zuhanyozni legalább naponta egyszer, valamint szappan vagy gél használata.
 • A megfelelő táplálkozás - az egészséges gyümölcsök és zöldségek még senki sem károsodtak, és ebben a harcban a legértékesebb szövetségeseik lesznek.
 • Ne habozzon felvenni a kapcsolatot orvosával. Ha nem találja meg magát a kezelést, akkor az orvos segítséget nyújt az eljárások és ajánlások optimális felsorolásában, amelyek nem hagyják nyomon a szerencsétlenségét.

Olvasóink ajánlják!

A hónalj hiperhidrosisai azt mutatják, hogy a bőrön keresztül a pórusokon keresztül a folyadék normálisan visszavonható, egyszerűen át kell mennie egy otthoni kezelésen keresztül. Bővebben

Egy tizenéves lány higiénája

Az utóbbi években számos olyan betegség, amelyet a felnőttek és az idősek tünetei előtt tekintettek, jelentősen fiatalabbak voltak: szív- és érrendszeri, onkológiai, bőrgyógyászati ​​és nemi betegségek és még sokan mások.

És az egyik oka ez, egyrészt, a gondatlan hozzáállása a szülők az egészség, a fejlődés és az oktatás a gyermekek, a másik - a gyerekek magukat a korai életkorban egy életforma, nem segíti az egészségmegőrzés, beleértve a nem a szabályok betartását a személyes higiénia. Ez különösen fontos a lányok számára - a jövő anyák számára.

Mit jelent a higiénia?

Higiénia - olyan gyakorlati intézkedések, tevékenységek, tevékenységek, amelyek biztosítják az egészség megőrzését, maguk a higiéniai készségek nem születnek. Gyermeket szeretne tanulni korai életkorban. Különösen fontos a lány tanítása. Személyes higiéniája mindenekelőtt a test tisztaságában, ruhákban, ruhákban, cipőkben, otthonban. Ez érvényes: a mentális és fizikai munka, a kikapcsolódás, a fizikai edzés, a rendszeres étkezés, a teljes alvás stb. Helyes váltakozása.

A test tisztaságának megőrzése az első dolog a személyes higiéniában. A bőr felületén nyitott csatornák a verejték és faggyúmirigyek, felhalmozódik pelyhek lehámlott bőr felületi réteg, a por, a korom, a mikroorganizmusok. A bőrzsír, a verejtékkomponensek, a pikkelyes pórusok és a faggyúmirigyek mérete megzavarja a bőr funkcióit, ami kedvező tápanyag a mikrobák számára. A bőrön felhalmozódott szennyeződés bomlástalan, kellemetlen szaga és irritálja a bőrt, ami hozzájárulhat a bőrbetegségek (pustuláris, gombás) kialakulásához. Ezzel egyidejűleg megfigyelhető a bőr légzésének és a hőszabályozás zavarának csökkenése.

Legalább heti 1-2 alkalommal meleg vízzel mosson szappannal és mosogatószerrel. A legjobb a fürdés a folyó vízben a zuhany alatt. A fürdőszobában a higiéniai szempontból kevésbé előnyös, mivel a személy inaktív vízben van, melyet mikrobák fertőznek a testből, zsírból, izzadt sókból, porból. Ezért a fürdőszobában való mosás után tisztítsa meg tiszta vízzel vagy zuhanyzóval.

Hogyan változik a lány a korral és a jellemzőkkel

személyes higiéniát ebben az időszakban

A lány felnõttével nem csak a megjelenése változik, hanem jelentõs változások következnek be a test egészében. A lány szexuális fejlõdése ebben az idõszakban a fiúk szexuális fejlõdése elõtt áll és több periódust fed le.

A pubertás időszaka - a lány pubertás kezdete egybeesik az iskolás kor kezdetével. A pubertás kialakulását számos gyakori jel határozza meg. A változások nemcsak a megjelenést, hanem az érzelmeket, a hangulatot is érintik. Az életkor, amikor ez bekövetkezik, minden lány egyedi - 8 és 13 év között. A nemi hormonok hatása alatt a lány képe jelentősen megváltozik. A lányok gyorsan nőnek, azonban a fiúktól eltérően a törzs felső részében nagyobb a növekedés, a csípő szélesebbé válik, így az alak jobban körülnéz. Az emlőmirigyek kezdenek fejlődni, egyre teljesebbé válnak. Ugyanakkor a mellbimbók sötétednek és kitágulnak. A fenti változások a másodlagos szexuális jellemzők megjelenését jelzik. Ezután a pubertás kezdetétől számított 1,5-2 év elteltével nagyon fontos esemény következik be. A hormonok hatására a petefészkek kezdenek elhagyni a női nemi sejteket - a tojást. Ettől a pillanattól kezdve a lány potenciálisan anya lesz. Az a tény, hogy a petefészek elkezdett "dolgozni", a lányok menstruációjának megjelenése jelzi. Körülbelül egy évvel az első menstruáció megjelenése előtt a lányok többsége fehérítő folyadékkal rendelkezik a hüvelyből, ami jelzi a nemi hormonok működésének kezdetét. Ez a folyadék a hüvely tisztítására és nedvesítésére szolgál. Ebben az időben a faggyúmirigyek intenzíven működnek, amelyekkel összefüggésben az arc, a hát vagy a mellkasi pattanások jelentkeznek.

Az első menstruáció (menarche) jelentős esemény egy fiatal lány számára. Ez a gyermekkortól a serdülőkorú átmenet fő jele. A menstruáció természetes folyamat, amely a lány útját jelzi egész életének, mint nőnek és anyának. Menarche lehet hírnökei változás, hogy motiválatlan, fejfájás, szédülés, hasi fájdalom, hányinger, és mások. A szabályos menstruációs ciklus a legtöbb nő van beállítva után azonnal az első menstruáció, de néha létrehozása előtt a rendszeres vérzés megy 1,5-2 év. A menstruációs ciklus időtartama a menstruáció megjelenésének első napjától a következő menstruáció első napjáig számítódik. Egyéni ingadozása 21-35 nap, (általában 28-30 nap) lehetséges. Annak érdekében, hogy megtudja, milyen hosszú a menstruációs ciklus és a ritmust, a lányok meg pontosan rögzíti a nap a menstruáció, de jobb - írja a napokban a menstruációs naptár hónapról hónapra.

A menstruáció (kritikus napok) során különös figyelmet kell fordítani az intim higiéniára. Napjainkban a nemi szervek különösen érzékenyek a fertőzésre a test védekezésének bizonyos csökkenése miatt. A vér ideális környezet a baktériumok életéhez és reprodukciójához. Ebben az időben alaposan meg kell mosni a külső szexuális szerveket folyó vízzel, különböző intim higiéniai eszközökkel. Ahhoz, hogy jobban mosd le a zuhany alatt, fürödni és meglátogatni a fürdőt nem szabad. Először a külső nemi szerveket mossák, majd a combok bőrét és végül az anus területét. Az ágyneműt naponta cserélni kell.

Hüvelyi douching nem ajánlott, különösen a menstruáció alatt, mert a hüvely saját kémiai mikrokörnyezet, amely megvédi a belső nemi szervek kóros mikroorganizmusok hatásának. A menstruáció ideje alatt speciális betétek és tamponok használata ajánlott. A legfontosabb dolog - a tömítéseket rendszeresen cserélni kell (napi 4-5 alkalommal, a nemi szervek és combok napi 2-3 alkalommal történő mosásával együtt).

Olyan serdülőkorú lányokat, akiknek nincs menstruációjuk, a külső szexuális szerveket folyó vízzel mossuk legalább naponta éjszaka.

Az általános és az intim higiéniai szabályoknak való megfelelés kiterjed a mellkas és a hónalj területére. A serdülőkorban a verejtékmirigyek aktívan működnek. Ha a higiénia nem figyelhető meg, elzáródásuk előfordulhat, amelyet egy nagyon kellemetlen szag követ. Ezért naponta kétszer, reggel és este, zuhanyozni kell. Ajánlatos reggel a zuhany után, hogy a hónaljokat kezelje izzadásgátló dezodorokkal.

szexuális vonzalom és a szexuális vágy időszakban - serdülőkorban megnyilvánuló szexuális kíváncsiság kapcsolatban, hogy értik a különleges, egyedi kapcsolatok a nemek között. A férfi és női képviselőkben a szexuális vágy kifejeződése ugyanaz, de a megnyilvánulások specifikusak. A lány, például a jellegzetes viselkedési válaszokat jár a szexuális vágy, a flörtölés, amelynek alapja a késztetés, hogy magára a figyelmet, a félénkség, szerénység, erős igény, hogy legyen szíves, hogy jól nézzen ki. Egy fiatalembernek általában vágya van arra, hogy kedves legyen egy adott lánynak, nem mindenkinek.

A rendelkezésre álló információk gyakran torz és perverz, szexuális kapcsolatok, burjánzó propaganda és a reklám „sex” vezetett, hogy jelentősen csökkentse az életkorban alakul ki a szexuális aktivitás a tinédzserek körében, és ez viszont, növekedéséhez vezetett a terhességek között tizenéves lányok száma, az abortusz, a bőrgyógyászati-vénás betegségek, az AIDS és más komoly következmények. Ez a "felszabadított" szexuális élet serdülőkorában gyakran eredményez meddőséget a felnőttkorban.

Fontos megmagyarázni a serdülőknek a test károsodását és a korai szexuális élet egészségét.

Negatívan befolyásoló tényezők

a lányok szervezetének kialakulása és fejlődése

A serdülő lányok egész testének kialakulását és fejlődését bizonyos tényezők hátrányosan érinthetik. Ezek a következők:

Rossz a csontozat növekedését a lányok iskolás vezet görbület a gerinc, és ez nekik sokkal veszélyesebb, mint a fiúk. Mivel a gerinc közvetlenül össze kell kapcsolni a medence és a görbület óhatatlanul sérti a egyenletes terhelést a medence, amely megváltoztatja az álláspontját és alakja az idő múlásával, ami a jövőben is vezethet mindenféle komplikáció a szülés. Ezt megkönnyíti egyrészt az asztalnál vagy az asztalnál az iskolában tarthatatlan helyzet, otthon; a másik - hosszú tartózkodás ülő helyzetben. Ezért az első napon iskolába járás szükséges annak biztosítása, hogy a lány ült a pultnál, és az asztalnál helyesen: nélkül egyenesen eltorzítja a vállát, nem mélyen meghajolt a notebook, vagy egy könyvet, és anélkül, hogy a mell szélén egy asztalra.

Gyermek fertőző betegségek iskoláskorú - hozzájárulnak nemcsak az általános gyengülése a test, hanem a bonyolult lehet tartós elváltozások bizonyos szervek (szív, vese, máj, stb), hogy később, a felnőttkorban teremt kedvezőtlen feltételeket terhesség és a szülés. E tekintetben a lányokban a fertőző betegségek megelőzése az egyik fő feladat az egészségük fenntartása és a normális fejlődés biztosítása.

Az iskolával való túlmunkálás és egyéb egyéb tevékenységek és munkaterhelés, ritka tartózkodás a friss levegőben, inaktivitás. A megfelelő napi rutin különösen fontos. Szükséges az iskolák osztályozása, az otthoni főzés leckék, pihenés, játékok, szabadtéren való tartózkodás.

A gyermek testének testi munkával való túlterhelése - a lányt fizikai munkával nem lehet túlterhelni. Mivel az első osztály, meg kell hozzászoktatni, hogy bizonyos feladatokat a megfelelő ellátás felnőttek számára: a tiszta és elmosogat, söpörni a padlón, törölje le a bútorokat, saját megtisztítása a holmiját, és figyelemmel kíséri az állapotuk (varrott letépett egy gombot, tiszta cipő, stb.) A régebbi osztályokban fokozatosan növelni kell a lányok felelősségét. Azonban nem engedhetjük meg egy lány, hogy nem nehéz munka, különösen társított emelő és szállító nehéz tárgyakat, és marad hajlított egy kényelmetlen helyzetbe, hosszantartó jelenléte a hideg és hasonlók. D.

Az elégtelen, alacsony kalóriatartalmú és monoton táplálkozás - negatívan befolyásolja a lány testének fejlődését. Ezért az iskoláskorú gyermekek és a lányok tápláléka különösen magas kalóriatartalmú, változatos és vitaminokban gazdag.

Egy tizenéves lány oktatásában el kell kerülni azokat a pillanatokat, amelyek a gyermek gondolatait a korai szexuális vágyhoz és a szexuális élet kezdetéhez igazítják. Célszerű fokozatosan megismertetni a lányt a nemi szervek tevékenységével kapcsolatos kérdésekkel. A lánynak előre kell tudnia arról, hogy a közeljövőben megjelenik-e, megértik jelentőségüket és a személyes higiéniai szabályokat.

Személyi higiénia, az egészséges életmód, kivéve a korai és a több promiszkuitás segítséget tizenéves lány, hogy elérjük a fiziológiai, pszichológiai és szociális érettség, és a jövőben, hogy az egészséges gyermekek és az egészség megőrzéséhez sok éven át.

Serdülő higiénia

Az átmeneti időszakban a személyi higiénia rendkívül fontos a serdülők egészsége és megjelenése szempontjából. Attól a módjától, ahogy a tizenéves gondoskodik önmagáról, testének megfelelő fejlődése és kialakulása függ.

A tinédzser testének helyes fejlesztéséhez a gyermeknek gondosan figyelnie kell magát. Ehhez tiszteletben kell tartani a személyes higiéniai szabályokat, meg kell enni, sportolni és kizárni a rossz szokásokat. Mi a tinédzser higiénia, és hogyan kell megfigyelni?

A serdülőkorúak fontos szerepet játszanak a higiéniában. Nem szabad korlátozni és korlátozni a mozgást, és feltétlenül meg kell felelnie a szezont és az időjárási körülményeket. Ez különösen a lányokra vonatkozik, mivel a serdülõkorban a nõi test megfelelõ fejlõdése hozzájárul a normális mûködéshez a jövõben. Ezért a serdülőkorúak nem ajánlottak szűk melltartót és övt viselni, valamint szoros kötéseket a harisnyákhoz. Ezek a dolgok megnehezítik a vérkeringést, elősegítik az erek kiterjedését a lábakon és a puffadtság megjelenését. Ezenkívül a lányok szoros melltartójának viselése az emlőmirigyek mirigyei fejletlenségéhez vezethet. Jobb kezelni a melltartó viselését, ha a lányok emlőmirigyei már megfelelően alakulnak, lehetőleg 15 év után.

A serdülőkorúakat sem javasolják, hogy a szexuális fejlődés során szűk farmert viseljenek, hogy elkerüljék a jövőben a férfiak egészségére gyakorolt ​​rossz következményeket.

Hogy elmagyarázza a tinédzsernek, hogy mennyire fontos a tizenéves higiénia elsősorban a szülők miatt. Anyának meg kell mondania a lánynak a menstruációról, fel kell készítenie, és meg kell magyaráznia, hogy a női test nemi érése. Ennek megfelelően a fiú-tinédzsernek meg kell tudnia mondani az ausztrálnak a szennyezéseket (akaratlan ejakuláció alvás közben). Ez vonatkozik a szexuális nevelésre is.

Az átmeneti években a fiúk és lányok bőrproblémái vannak a faggyúmirigyek erős szekréciójának köszönhetően. A serdülőknek aknájuk van, hogy megpróbálják megszabadulni, gyakran elfogadhatatlan módszerekkel. Magyarázd el a gyermeknek, hogy semmiképpen ne dobja le a pattanásokat. A legjobb dolog, amit egy tinédzser tehet a bőrén ebben az időszakban, hogy tiszta legyen. Használhat krémeket és fertőtlenítőszereket.

A tinédzser higiénia magában foglalja a vízügyi eljárások elfogadását.

Naponta zuhanyzó vagy kád. Még jobb - naponta kétszer.

· A hajat naponta vagy minden más napon mossa le.

· Naponta kétszer fogat fogat. A fogselyem használata naponta.

· A fehérnemű és a zoknik cseréje - naponta.

Az átmeneti serdülők ilyen problémát jelenthetnek, mint a korpásodás. Ez a probléma kezelést igényel. Jobb, ha meglátogatod a bőrgyógyászt, aki megfelelő orvosságot fog kinevezni Önnek.

Az átmeneti időszakban a fiú először borotvával találkozott. Ebben az esetben az apának tanácsot kell adnia a fiának, hogyan kell borotválkozni, mit jelent a használat. Ne felejtsük el a hónalj higiéniáját.

A pubertás alatt a tinédzser izzadsága sokkal aktívabban dolgozik. Ezenkívül a hónalj és a hüvelyben lévő haj növekedése hozzájárulhat a baktériumok aktív növekedéséhez, amelyek kellemetlen szagot keltenek.

A probléma segít megoldani nemcsak a rendszeres zuhanyzást, hanem a dezodorok használatát is. A szagtalanító szerek vagy izzadásgátlók közötti választás a verejtékezés intenzitásától és a serdülők személyes választásától függ. serdülő higiénia sport egészség

Ha a izzadás nagyon súlyos, a legjobb választani antipersperant. Mindazonáltal emlékezni kell arra, hogy elzárhatja a izzadságmirigyek száját a hónaljban, és gyulladáshoz vezethet.

A megfelelő táplálkozás és testmozgás szintén hozzájárul a tinédzser testének normális fejlődéséhez. Sportolás után a gyermeknek feltétlenül zuhanyozni kell.

A tizenéves higiénia a jövőben a gyermek szervezetének normális fejlődése és működése garanciája. A tizenéves személyi higiéniai szabályainak nem megfelelő betartása hozzájárul a szervezet különböző gyulladásos folyamatok kialakulásához, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.