Horgony a horgonyban.

Mi a motortevékenység?

Motoros tevékenység - ez minden olyan tevékenység, amely általában javítja vagy fenntartja fizikai alkalmasságát és egészségét általában. Tartalmazhat:

• Napi tevékenységek. Például, gyaloglás, otthoni munkavégzés vagy bármilyen más aktív munka, amely a motoros tevékenység részévé teheti.

• Aktív kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek. Táncolt, aktív játékokat, sétát és kerékpározást

• Sport. Ilyenek például a fitneszosztályok, edzőterem, medence és bármilyen sport, például futball, kosárlabda, röplabda stb.

Mindenkinek törekednie kell az aerob tevékenység (amely növeli a fizikai állóképességet) és anaerob tevékenységeket (amelyek növelik az izom erejét).

Ajánlások különböző korcsoportokhoz:

Fiatal gyerekek
• A fizikai tevékenységet a gyermek születésétől kezdve ösztönözni kell játékokon és vízi sportokon keresztül
• Az iskoláskor előtti testmozgás gyermekei számára ajánlott - 3 óra a nap folyamán

Gyermekek és tizenévesek
• Az ebbe a kategóriába ajánlott tevékenység mérsékelt és intenzív, 60 perc és több óra között
• Az izmok és a csontok erősítésére irányuló intenzív foglalkozásokat hetente legalább háromszor ajánlunk

Fiatalok és felnőttek
• A mérsékelt intenzitású tevékenységnek heti 2,5-3 órára kell lennie. Például 30 percig hetente 5-7 alkalommal.

idős
• Minden testmozgás előnyös lesz az időseknek. Még egy kis terhelés is jobb, mint a semmi. Minél több idős ember fizikailag aktív, annál nagyobb az egészségügyi előny.
• Az időseknek ugyanazzal a motoros tevékenységgel kell törekedniük, mint a felnőtteknek

A motoros tevékenység előnyei:

• Ha rendszeresen részt vesz, a szívkoszorúér-betegség, az angina pectoris vagy a stroke kialakulásának kockázata jelentősen csökken. Az inaktív emberek kétszer akkora valószínűséggel szenvednek szívrohamokban, mint az aktív emberekhez képest.
• A rendszeres testmozgás elősegíti a fejlődést és csökkenti a vérnyomást, ha már növelte. A magas vérnyomás a szívbetegségek és a stroke kialakulásának egyik tényezője.
• A fizikai aktivitás elősegíti a felesleges zsírégetést, és a kiegyensúlyozott étrenddel kombinálva a test súlyát szabályozza.

• A rendszeres testmozgás elősegíti az oszteoporózist (csontok ritkulálása).

• A rendszeres testmozgás segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát. A vastagbélrák kialakulásának valószínűsége felére csökken.

• A fizikai aktivitás segít a stressz elleni küzdelemben, növeli az energiaszintet, javítja az egészségi állapotot és az önbecsülést. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük a haragot és elkezdhessünk jobban aludni (de jobb reggel és délután, és nem lefekvés előtt).

• Az egész életen át tartó rendszeres testmozgás segíti Önt abban, hogy aktív és önálló legyen az Ön korában. Ön képes lesz fenntartani a függetlenséget, a lehetőséget, hogy élni a saját és nem függ senkitől. Ha fizikailag aktív az egész életedben, akkor csökken a 70 év után bekövetkező leesés és sérülés veszélye.
• Rendszeres motoros tevékenység segít bizonyos típusú demencia megelőzésében.

Mi a keményedés?

keményedés Olyan megelőző intézkedések rendszere, melynek célja a szervezet kedvezőtlen környezeti tényezőkkel szembeni ellenállása. A wellness edzés segít a szervezetnek a környezeti feltételekhez való alkalmazkodás javításában. Vagyis az edzett szervezet, még akkor is, ha a környezeti hőmérséklet jelentősen ingadozik, fenntartja a belső szervek hőmérsékletét meglehetősen szűk határok között. Például: egy éles csökkenését vagy növekedését a környezeti hőmérséklet keményített test élesen reagálnak összehúzódás vagy tágulási tartály a fenyegető esetleges erős hűtés vagy túlhevülés, és korlátozza vagy növeli a hőátadást. Ezután, mivel a nem számolt szervezet nem reagál ilyen gyorsan, és hipotermiát vagy túlmelegedést kap.

Emellett az ember temperálása növeli a test tartósságát, erősíti az idegrendszert, növeli az immunitást és a betegségekkel szembeni ellenállást. A keményedés az egyik legjobb módja az egészség megőrzésének.

Keményedés fajtái:

A test felfrissítése az elvégzett eljárásoktól függően többféleképpen osztható meg:

· Aeroterápia - levegőztetés. Ez a fajta edzés magába foglalja a levegőfürdőket és a friss levegőben lévő hosszú sétákat. A friss levegő hűti a testet a nyálkahártya bőr receptorainak és idegvégződéseinek hűtésével, és ezáltal javítja a test termoregulációját. Temperálás levegő hasznos pszicho-érzelmi állapot egy személy, az immunrendszer javulása a szervezet oxigénellátását, és ezáltal hozzájárul a normalizáció a legtöbb szervek és a test rendszereket.
A levegővel történő lerakódás a legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető edzésmód. Több időt kell tölteni a szabadban, függetlenül az időjárástól és a szezontól. Meg kell próbálnunk többet járni a parkokban, az erdőben, a tavak közelében, mert nyáron a levegő ilyen helyeken hasznos hatóanyagokkal van telítve, amelyeket a növények osztanak meg. A tél is nagyon fontos séták erdőkben, parkokban, mint a téli levegő tartalmaz szinte semmilyen baktérium, több oxigéndús és gyógyító hatást gyakorol az egész testre.

· Hélioterápia - napozás, napfény és hő hatásának kitett. Keményedés a nap növeli a stabilitást, az idegrendszer, felgyorsítja az anyagcserét, a szervezet növeli az ellenállást, javítja a vérkeringést, javítja a teljesítményt a izomrendszer, egy frissítő hatása szinte minden testi funkciók.

Zakalivanie nap nem csak előnyös, hanem nagyon nagy kárt okoz, ezért ezt a fajta keményedést nagyon felelősségteljesen kell kezelni, és figyelembe kell venni a napelgetés minden szabályát. Semmiképpen sem engedheti meg az égést, a túlmelegedést és a hőveszteséget. A nap rosszul keményedése súlyos betegséghez vezethet. A napfényt fokozatosan kell elvégezni, figyelembe véve az életkor, az emberi egészség állapotát, az éghajlati viszonyokat és egyéb tényezőket.

Mezítláb. Ez a fajta edzés hasznos a gyermekek és a felnőttek számára. Az emberi láb nagyszámú biológiailag aktív pontok, amelyek stimulált során mezítláb, és segít normalizálni a működését számos szervek és a test rendszereket. A mezítlábas gyaloglás növeli a test ellenállását a megfázásokra, növeli az immunitást. Ez a fajta keményedés nagyon sok betegség jó megelőzését jelenti.

· Vízzel való felmelegedés. A vízzel való fellazulás nagyon hasznos eljárás az emberi szervezet számára. Amikor a víz keményedik, a szervezetben lévő vér áramlása intenzívebben megy végbe, és a szervezet szerveihez és rendszereihez további oxigént és tápanyagokat visz be. A vízzel való felmelegedés többféleképpen osztható meg.

Rubdown. A törlés a leginkább szelíd és szelíd a vízzel való kipárolgás során. A törlést a legkorábbi gyermekkorban lehet használni. A törlést szivacsos, kézzel vagy vízzel áztatott törülközővel lehet elvégezni. Először törölje le a felsőtestet, majd dörzsölje száraz törülközővel, majd törölje le a test alsó részét, majd törölje száraz törölközővel.

Öntéssel. A öntés hatékonyabb, mint a törlési eljárás. A forrázás gyakori lehet, azaz az egész test és a helyi öntő lábak. A dousing eljárás után törölje le a testet egy száraz törülközővel.
Zuhany. A zuhanyzás megerősítése még hatékonyabb eljárás a keményedéshez, mint a dörzsölés és az öntés. Lehetőségek a zuhanyzó keményítésére két, ez egy hideg (hideg) zuhany és egy kontraszt zuhany.

Orvosi fürdés és úszás. Ez a fajta vízzel való edzés minden évben egyre népszerűbbé válik. Terápiás fürdés és téli úszás nagy hatása az összes szervek és rendszerek a szervezetben, javítja a funkciója a szív, a tüdő, a jobb hőszabályozás rendszer. Ez a fajta edzés feltételezi a legszigorúbb előírások betartását e faj számára. Kezdje orvosával folytatott megbeszélés után.

Keményedési szabályok:

1. El kell kezdeni a keményedési eljárásokat, amikor egy személy teljesen egészséges. A gyermekek és a különböző betegségekben szenvedők megkezdhetik a keményedést a megtakarításoktól, és csak orvoshoz fordulhatnak.

2. A fokozatosság elvét be kell tartani. Ez mind a hőmérsékleti rendszerre, mind a kioltási eljárások határidejére vonatkozik. Vízzel történő leállítás esetén szobahőmérsékleten vízzel kell eljárni, 1-2 fokkal fokozatosan csökkenteni. A nap igénybevételénél a fokozatosság elvét is követni kell, és pár percen keresztül el kell kezdeni a napfényt, fokozatosan növelve a napfényt.

3. Nagyon fontos, hogy a keményedési eljárásokat rendszeresen, nagy rések nélkül, bármilyen időben és szezonban végezzük. Ha végül is, akkor történt, hogy hosszú ideig megszakította az edzést, akkor még enyhébb eljárásokból kell folytatnia.

4. Kombinálja az edzést a fizikai gyakorlatokkal. Ez nagymértékben növeli a keményedési eljárások hatékonyságát és kedvező hatással lesz az egész szervezetre.

5. A keményedésnek vidámságot és örömöt kell hoznia. Ha rosszul reagál a kioltás után, hagyja abba a megkeményedést, és forduljon orvoshoz.

6. A temperálás során figyelembe kell venni az egyén sajátosságait, az egészségi állapotot, az év időtartamát, a természeti és éghajlati viszonyokat, és így tovább.

7. A keményedési eljárások elvégzése önellenőrzést végez. Értékelje a teljes egészség, pulzus, vérnyomás, étvágyat és egyéb mutatókat, a test egyéni jellemzőitől függően.

8. Ne feledje, hogy az edzés az egészséges életmód egyik összetevője. Ne felejts el figyelmet fordítani a táplálkozásra és az életed más aspektusaira.

Mi az érzelem?

Az "érzelem" szó latinul azt jelenti, hogy "lökéshullám".

Az érzelmek egy személy és a magasabb állatok szubjektív reakciója bármely külső és belső ingerre, ezek:

· A szervezet létfontosságú tevékenységének összes folyamatát kísérje.

· Lehetnek olyan helyzetek vagy események, amelyek csak a képzeletünkben léteznek.

· Személyek vagy állatok közötti átadás.

· Ezek lehetnek negatívak (biztonság) vagy pozitívak. Ráadásul a biztonsági érzelmek többször pozitívak.

· Külön élettani választ kell adni.

Minél erősebb az érzelem, annál aktívabb a szervezet élettani reakciója.

· A pozitív és negatív érzelmek hosszadalmas kitettsége stresszt okoz, és egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az alvás és alvás higiénája.

• Jobb fekvés jobbra vagy hátra, ami szabadabb légzést biztosít, nem bonyolítja a szív munkáját.

6. A napi rutin. Egy tisztán és racionálisan szervezett napi rutin megmenti az ember erejét, megőrzi egészségét, növeli a várható élettartamot. A naprendszer nem lehet minden ember számára. Ezt az életkor, a szakma és az egészségi állapot határozza meg. Mindazonáltal vannak általános higiéniai követelmények, ugyanúgy minden korosztály számára:

· A mentális és fizikai munka helyes kombinációja,

· Fizikai képzés,

· Rendszeres étkezés,

· A munka és a szabadidő alternatívája.

A rekreáció két fajtája létezik: aktív és passzív. A passzív pihenés teljes béke. A passzív pihenés legteljesebb formája álom. Az aktív pihenés valamiféle munka, torna, sportjátékok, séták váltakozása. Az aktív pihenésnél a munkaképesség gyorsabban megújul és a mentális fáradtság elhalad.

Horgony a horgonyban

A higiénia mint tudomány egy nagyon széles koncepció, amely gyakorlatilag az emberek életének minden vonatkozását lefedi. A "higiénia" szó a görögből származik hygienos, ami azt jelenti "Az egészség megteremtése". Fogalommeghatározások A higiénia nagyon sok, de talán mindegyikük egy dolgot jelent: A higiénia az emberi egészség javításának és megőrzésének tudománya.

A higiénia számos szakaszból áll, mint például: élelmiszerhigiénia, gyermekek és serdülők higiéniája, foglalkozáshigiénia, sporthigiénia, személyi higiénia, közösségi higiénia, környezetegészségügy, katonai higiénia stb. Mivel a webhely tárgya teljes mértékben bele van foglalva a "higiénia" koncepcióba, az egyszerűség kedvéért a weboldal ezen részében csak a személyes higiénia témáját fogjuk lefedni.

Személyi higiénia - az emberi viselkedés szabályai a mindennapi életben és a munkahelyeken. Szűk értelemben a higiénia a test, ruházat és háztartási cikkek higiénikus tartalma. A személyi higiéniai igények megsértése befolyásolhatja egy személy egészségét, valamint nagyon nagy csoportokat (vállalkozói kollektívák, családok, különböző közösségek tagjai és még az egész régiók lakói is).

SZEMÉLYI HIGIÉN SZABÁLYAI

1. Testhigiénia. Az emberi bőr védi az egész testet mindenféle környezeti hatástól. A bőr tisztaságának tiszteletben tartása rendkívül fontos, mivel a védelmi funkció mellett a következő funkciókat látja el: hőszabályozó, anyagcsere, immunrendszer, szekréció, receptor, légzőszervek és más funkciók.

 • Minden nap mossa le meleg vízzel. A víz hőmérsékletének 37-38 fokban kell lennie. kissé meghaladja a normál testhőmérsékletet. Egy ember bőrén keresztül heti 300 g zsír és legfeljebb 7 liter izzadság szabadul fel. Annak érdekében, hogy a bőr védő tulajdonságai ne zavaródjanak, ezeket a szennyeződéseket rendszeresen le kell mosni. Ellenkező esetben a kórokozók, gombák és más káros mikroorganizmusok reprodukciójára kedvező feltételeket hoznak létre a bőrön.
 • A vízkezelést (fürdő, zuhany, fürdő) szivacs használatával legalább hetente egyszer kell elvégezni.
 • Tartsa tisztán a kezét és a körmét. A bőr nyílt területei különösen hajlamosak a szennyeződésre. A kórokozó mikrobákat tartalmazó iszap kézről szájon át táplálékot kaphat. A diszentériát például piszkos kezek betegségének nevezik. A kezeket meg kell mosni, mielőtt a WC-hez megy, és feltétlenül a WC után, étkezés előtt és étkezés után, az állatokkal (mind az utcán, mind a haza) való érintkezés után. Ha úton van, akkor törölje le a kezét egy nedves ruhával, hogy legalább néhány mikrobát megszüntesse.
 • A lábakat minden nap hideg vízzel és szappannal mossuk. A hideg víz csökkenti az izzadságot.

2. Hajhigiénia. A fejbőr és a haj megfelelő gondozása normalizálja a faggyúmirigyek működését, javítja a vérkeringést és az anyagcsere folyamatait. Ezért a fej mosására vonatkozó eljárást felelősen kell kezelni.

 • A fejet mosni kell, mert piszkos lesz. Nem lehet pontosan megmondani. A hajmosás gyakorisága különböző tényezőktől függ: a hajhossz, a haj és a fejbőr típusa, a munka jellege, az évszak stb. Télen rendszerint a fejét gyakrabban mossák, mert a fejdísszel nem engedik meg a fejbőr légzését, ami a faggyút a megszokottól sokkal nagyobb mértékben szabadul fel.
 • Ne mossa meg a haját forró vízzel. A haj nagyon zsíros lehet, mivel a forró víz aktiválja a faggyúmirigyek működését. Ezenkívül ez a víz segíti a mosószereket (szappanok és samponok), hogy a hajra a szürke plakkban helyezkedjenek el, ami nehezen lemosható.
 • Gondosan fontolja meg a hajápolási termékek (samponok, balzsamok, krémek stb.) Kiválasztását. A haj nagyon jól elnyeli a vizet, és vele olyan anyagokat, amelyek károsíthatják a hajat, a fejbőrt és a testet mint egészet.
 • Az öblítés után célszerű hideg vízzel hűteni a hajad.
 • Törölje le a fejedet mosás után, lehetőleg meleg törülközővel, majd hagyja, hogy a haj kiszáradjon a levegőben. A hajszárító nem kívánatos, mert nagyon száraz a hajat.
 • Ha a haj fésülése más emberek hajkefeinek elfogadhatatlan használata.

3. Szájüregi higiénia. A szájüreg megfelelő gondozása segít a fogak jó állapotban tartásában sok éven át, és segít megelőzni a belső szervek számos betegségét.

 • A fogak csiszolásához minden reggel és este szükség van.
 • Tilos más személy fogkefe használatát engedélyezni.
 • Evés után győződjön meg arról, hogy öblítse le a száját.
 • Amikor megjelenik egy fogászati ​​vagy ínybetegség első jele, azonnal forduljon a fogorvoshoz.
 • A megelőző vizsgálathoz legalább évente kétszer keresse fel a fogorvost.

4. A fehérnemű, a ruházat és a cipő higiénája. A személyes higiéniában fontos szerepet játszik ruháink tisztasága. A ruházat megvédi az emberi testet a szennyeződéstől, mechanikai és kémiai károsodástól, hűtéstől, rovaroktól stb.

 • A fehérneműt mindegyik mosás után meg kell változtatni, pl. minden nap.
 • Zokni, harisnya, harisnya, harisnya változik naponta.
 • A ruházatot rendszeresen mosni kell.
 • Elfogadhatatlan, hogy valaki más ruhát és cipőt visel
 • A ruháknak és lábbeliknek meg kell felelniük az éghajlati viszonyoknak.
 • Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a természetes anyagokból készült ruhákat és a természetes anyagokból készült cipőket.
 • A ruhák és cipők darabolásának figyelembe kell vennie az anatómiai jellemzőket, és meg kell felelnie a személy méretének.

További információkért lásd a "Ruházat higiéniai" című cikket.

5. A horgony higiéniája.

 • Minden családtagnak saját törülközővel és saját ágyával kell rendelkeznie.
 • Az ágyneműt hetente cserélni kell.
 • Az alvónak kényelmesnek kell lennie.
 • Lefekvés előtt az alvóhelyiséget szellőztetni kell.
 • Lefekvés előtt ajánlatos a fehérneműt hálóingre vagy pizsamára cserélni.
 • Próbálja meg, hogy ne engedje meg az ágyon az állatokat.

Horgony a horgonyban

Az ilyen fogalom higiéniájának világos és egyértelmű meghatározása meglehetősen nehéz, mivel nagyon széles értelme van, és magában foglalja az egyén életének gyakorlatilag minden vonatkozását. De bizonyosan elmondható, hogy egy ilyen tudomány, mint a higiénia az emberi egészség javítására, megelőzésére és megőrzésére irányul.

A görög nyelvből lefordítva a higiéniai kifejezés olyan dolgot jelent, ami egészségre készteti.

Ez az érdekes és szükséges tudomány számos olyan részből áll, amelyek foglalkoznak az élelmiszer-higiéniával, a személyes és sporthigiéniával, a gyermekek és serdülők higiéniájával, a környezeti higiéniával és hasonlókkal kapcsolatos kérdésekkel.

De a mai leckében egy olyan témára összpontosítunk, amely a személyes higiéniát érinti. Ebből a témából megtanuljuk, hogy mit jelent a személyes higiénia, milyen szakaszokból áll, és milyen személyi higiéniai szabályokat kell ismerni és megfigyelni az egészségügyi problémák elkerülése és nagyon öregkor megőrzése érdekében.

A személyi higiénia általánosan elfogadott szabályokból áll, amelyek révén egy személy megőrizheti egészségét, meghosszabbíthatja az életét, elkerülheti a különböző betegségeket és más gondokat.

A tudomány ezen része, mint például a személyes higiénia, tájékoztatást ad arról, hogyan kell törődni a testével, a fogakkal, a bőrünkkel, a hajjal, a körmökkel és azokkal az objektumokkal, amelyekkel kapcsolatba kerülünk a mindennapi életünkkel. Ezenkívül a személyes higiéniáról szóló részből megtudhatsz sok hasznos és hasznos információt egy személy megfelelő táplálkozásáról, szellemi állapotáról és napjának rendjéről. Végül is egy olyan személy, aki egészséges ételeket használ, sportol és figyelemmel kíséri az egészségét, ezáltal erősíti testét, megnöveli az immunitást és ezáltal meghosszabbítja az életét.

És mivel ez a rész az emberi viselkedés szükséges szabályait tartalmazza a mindennapi életben, a mindennapi életben és a munkahelyeken, megpróbáljuk részletesebben megtanulni a test, a ruházat és a háztartási cikkek fenntartását.

Végül is, ha nem tartja be a személyes higiéniai szabályokat, akkor nemcsak egy adott betegséghez vezethet, hanem a családjának, a csapatnak, az emberek bizonyos csoportjainak, sőt az egész régió lakóinak egészségét is befolyásolhatja.

A személyes higiéniai szabályok

Minden személynek rendelkeznie kell a szükséges személyes tárgyakkal, valamint olyan dolgokkal, amelyeket más családtagok is használhatnak:

Testhigiénia

A bőr nagyon fontos szerepet tölt be az emberi életben, és az elvégzett funkciók száma az emberi test egyik fő helyszíne:

• Először is, a bőr felelős a hőszabályozás a test, mert hála ez a szervezet telített oxigénnel és tápanyagokkal a bőrön keresztül a vérbe;
• Másodszor, a bőr a legfontosabb érzékszervek;
• Harmadszor, a bőr felbecsülhetetlen szerepe játszik az emberi test védő funkciójában mindenféle környezeti hatásból.
• Negyedszer, a fenti funkciók mellett a bőr is részt vesz az anyagcsere-, immunrendszer-, szekréciós és egyéb fontos funkciókban.

A bőr testünk tükre, egészséges emberben pedig tiszta és sima legyen. Ha a bőrnek van vörössége, pattanása vagy más hibája, akkor ez azt jelzi, hogy a test nem minden rendben van.

Ezért az egyik legnagyobb egészségügyi kihívás, hogy szükség van az állapot követésére a bőr és vigyázni rá, hogy ne csak egy vonzó megjelenésű, hanem hogy megőrizze egészségét.

Mit kell tenned erre?

1. Mindenekelőtt azért, hogy a testet tisztán tartsuk, minden nap meleg vízzel kell mosni, mivel egy hét alatt az emberi test kb. Hét liter verejtéket és legfeljebb háromszáz gramm zsírt tud elosztani. És ahogy Ön megértette, hogy a bőr tulajdonságainak megsértése nem áll fenn, és nem teremt kedvező feltételeket a károsító szervezetek, mikrobák és gombák sokszorosításához, ezeket a kibocsátást naponta el kell mosni. Kád vagy zuhanyozás közben a vízhőmérsékletnek kicsit magasabbnak kell lennie a testhőmérséklet fölött, és kb. 37-38 fokkal kell.

2. Az ilyen víztartalmak zuhanyozással, fürdéssel vagy fürdővel történő befogadásakor legalább hetente egyszer egy merev mosogatószert is kell használni.

3. Meg kell volna, hogy egy ilyen kellemetlen betegség, mint például a vérhas, más néven a betegség piszkos kezét. Ezért a kéz és a körmök mindig tisztán kell tartani, mint a kosz, ami a keze tartalmazhat patogén mikrobák, amelyek a táplálék útján kerülhet a szervezetben. És ez nem történhet meg, mindig szükség van a kézmosáshoz szappannal a WC előtt és után. Ezt meg kell tenni az állatokkal való érintkezés után, étkezés előtt és evés után. Ha olyan helyen tartózkodik, ahol a víz nem áll rendelkezésre, hogy megszüntesse legalább néhány mikrobák kezét, akkor nedves törlőkendő vagy más fertőtlenítőszerrel.

4. Nagyon fontos, hogy tiszta legyen a lábad. Naponta hideg vizet és szappant kell mosni, mivel a hideg víz segít a verejtékezés csökkentésében.

Hajhigiénia

Nagyon gondosan és felelősségteljesen kell kezelni és mosni a fejét, mivel a bőrének megfelelő ápolás segít normalizálni a faggyúmirigyeket, javítja a vérkeringést és az anyagcsere folyamatokat.

1. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kell mosni a hajat, a válasz egyszerű: nem létezik, mivel ez olyan tényezőktől függ, mint például, hogy milyen típusú bőr és a haj, ezek hossza, az évszaktól, az a hely, az emberi munka, stb De egy dolog biztos lehet mondani, hogy meg kell mosni a fejét, mert piszkos. Télen, amikor viseljen kalapot és a faggyú ennek köszönhetően kiemelkedik, ez természetes, hogy ebben az időszakban, a fej gyakran kell mosni.

2. A hajápolás során gondosan és gondosan kell megközelíteni az eszközök kiválasztását. Minden sampont, balzsamot és álarcot a haj szerkezetétől, a mosási gyakoriságtól és az évtől függően kell kiválasztani.

3. Mivel a forró víz képes aktiválni a faggyúmirigyek munkáját, hogy a haj nem zsírsá válik, nem szabad meleg vízzel mosni. Hasznos lehet öblíteni a haját hűvös vízzel öblítés után.

4. A fejmosás után meleg törölközővel könnyedén átszúrja a haját, és kiszáradja a szabadban. És annak érdekében, hogy elkerülje a haj károsodását, próbálja meg nem fésülni a nedves hajat, és ne használjon fém fésűt.

5. Annak érdekében, hogy ne károsodjon vagy ne szárítsa meg a haját, próbálja meg használni a hajszárítót, amilyen ritkán lehetséges, csak vészhelyzet esetén.

6. És ami a legfontosabb, soha ne használjon más emberek hajkefékét.

Szájhigiénia

Annak érdekében, hogy a fogakat jó állapotban tartsuk, és megakadályozzuk a belső szervek számos betegségét, óvatosan gondosan hozzá kell járulnia a szájüreg higiéniájához.

Megfelelő gondossággal megszabadulhat a fogakkal kapcsolatos számos problémától, és jó állapotban tarthatja őket.

Mit kell tudnod és tenned ezt?

• Mindenekelőtt, minden reggel és este, egy fogkefével tisztítsa meg fogait.
• Az étkezés után mindig próbáljon időt találni a szájöblítésre, és ne felejtse el használni a fogselymet vagy a fogpiszkálót.
• Hogy ne szembesüljenek a fogászati ​​problémákkal, mindenképpen látogasson el a fogorvoshoz félévente.
• Ha kellemetlen érzést érez vagy a fogak, az íny vagy a száj betegségének első jeleit észleli, azonnal konzultáljon orvosával.
• Nos, persze, a másik személy fogkefe használata teljesen elfogadhatatlan.
• Ezenkívül a fogkefét legalább két havonta egyszer cserélni kell.

A fehérnemű, a ruházat és a cipő higiénája

Egészségünk megóvása érdekében fontos szerepet játszik ruháink állapota. Végül is az a célja, hogy megóvja az emberi testet a különböző szennyezőktől, megvédje a hipotermiától, a hőtől, valamint a mechanikai és kémiai károktól.

Egészségének megóvása és a szervezet különböző kórokozók elleni védelme érdekében a szezonra fel kell öltözni és a ruhákat tisztán tartani.

Ehhez szükség van:

• Minden nap fehérnemű, zokni, golf és harisnya cseréje.
• Rendszeres ruhaneműt készítsünk.
• Az öltözetet a szezon és az éghajlati viszonyok függvényében kell elvégezni.
• A ruhák és cipők kiválasztásakor inkább a természetes anyagokból és anyagokból készült dolgokat kell előnyben részesítenünk.
• A ruházatot és lábbelit az életkor és méret szerint kell megvásárolni, és figyelembe kell venni az emberi test anatómiai jellemzőit is.
• És ne feledjük, hogy szigorúan tilos egy másik személy dolgait viselni és viselni.

Horgony a horgonyban

1. Különböző betegségek megelőzése és az egészség megóvása érdekében minden egyes személynek egyéni törülközőt kell használnia, és kényelmes ágyat kell használnia.

2. Lefekvés előtt szellőztetni kell a szobát, és a fehérnemű helyett pizsamában vagy hálóingben kell lennie.

3. Ha házi kedvence van a házában, próbáld meg nem engedni őket az ágyba.

4. És ne felejtsd el naponta cserélni az ágyneműt.

Egészséges, erős és energikus, nagyon óvatosnak kell lennie az étrenddel szemben, és csak egészséges ételt kell fogyasztania. Végtére is, egészséges táplálkozás és higiénia nem létezhet egymás nélkül.

A megfelelő táplálkozás, nappali rendszer és egészséges életmód, valamint a higiéniai szabályok betartása segít elkerülni számos betegséget és megőrzi egészségét.

Mi fekszik ágyainkban - bed fenyegetések

A hálószoba nyugalomhoz és pihentető alváshoz kapcsolódik hozzánk. Természetesen a legfontosabb bútor - egy ágy - kényelmesnek kell lennie és ami a legfontosabb, egészségünk javítása. De ez nem olyan egyszerű. És ez nem a matrac kiválasztásáról szól, bár ez is nagyon fontos. Még fontosabb a tisztaság!

Kevesen tudják, hogy a matrac 10 évig növelheti súlyát kétszer annyi! Korábban a nagymamák ágyneműt bámultak és rendszeresen "megpirították" a napsütésben. Ma nagyon kevés ember csinálja, de sajnálatos.

A takarók és párnák felületén hatalmas számú hivatásos vendéget gyűjt össze. Nem jó alvás szövetségesei, sőt - sok betegség, különösen allergia kialakulásához vezethet.

Házi poratkák

Mindegyik ágyban a ház porának atkjai vannak, azonban ha az ágyneműt rendszeresen nem cseréli le, és a matracot nem tisztítják - számuk meghaladhatja a kétmilliót!

Ezek a mikroszkópos arachnidok az epidermisz halott sejtjeit fogyasztják. Ők is megtalálhatók takarók, szőnyegek, plüss játékok. Szeretik a hőt és a nedvességet.

Rendkívül veszélyesek a házimagák ürítése. Ezek tartalmaznak erősen allergén enzimek, amelyek okozhatnak bőrkiütés, fejfájás, allergiás nátha és kötőhártya-gyulladás, atópiás dermatitis.

Úgy gondolják, hogy asztmát okoznak és súlyosbítják az allergiás tüneteket.

Baktériumok és epidermisz

A házi porok kullanói a halott epidermiszen, és elég. Az emberi test naponta több száz millió sejtet szabadít fel, amelyek a mikrobák kiváló tenyésztési helye.

Az ágyneműben baktériumok is felhalmozódnak. És ez nagyon veszélyes! Így az Escherichia coli baktérium súlyos ételmérgezést okozhat. A higiénia hiánya hozzájárul a terjedéséhez.

Az álomban élők gyakran verejtékeznek, ami elősegíti a baktériumok reprodukcióját.

vegyszerek

Korábban az ágyneműt természetes anyagokkal festették. Ma minél több szín van, annál nagyobb a kereslet. De a színezékek minősége elhagyja a kérdéseket.

Miután ilyen ágynemű az ágyunkban, akkor is megtalálja tűzgátlók és izocianátok, amelyek negatív hatással vannak az egészségre.

öntőforma

Az ágyban is mindig találsz penészt. Fejlesztését a hő és a nedvesség elősegíti. A penész spórák okozhatnak gombás fertőzések a lábak és a tüdő, valamint a bronchiális asztma. Ezenkívül ezek az aszpergillózis okai.

Rengeteg penész a régi matracokban és kanapékban.

Hogyan kell gondoskodni a tisztaságról a hálószobában

Így az egészséges alvás csak lehetséges rendszeres gondoskodás a tisztaság és a rend.

Ágynemű esetén legalább kéthetente egyszer kell cserélni. A nemkívánatos bérlők teljes eltávolítása érdekében magas hőmérsékleten (60 ° C-tól) meg kell mosni.

Vigyázni kell a matracra, tisztításra a gyártó ajánlásai szerint. Legalább hetente egyszer a porot el kell távolítani minden bútorból, beleértve az ágykeretet is. A mikrobák reprodukciójának korlátozásához nedves hajra nem mehet ágyba.

Személyi higiénia: szabályok

A szakálla a bölcsességről és a tiszteletre méltó korról szól. És néha a személyes higiéniáról való elhanyagolásról... De úgy tűnik számomra, hogy ez valahogy össze van kapcsolva.

Dreamfall: Az Endless Journey

Személyi higiénia

A személyes higiénia alapvető szabályai megerősítik és megőrzik egészségünket a higiénia és a mindennapi élet, valamint a munkaerő rendszerének segítségével. És először meg kell tartani a testet. Képzeld el: 7 napig 200 g szalonnát és 2-5 l verejtéket választanak ki az emberi bőrön. Mindezt le kell mosni önmagáról, különben megszakad a bőr védőfunkciói, és a mikrobák és paraziták tenyésztési helyévé válnak.
Általános higiénia - ez nemcsak egyéni kérdés, hanem társadalmi jellegű is. Ez olyan szakaszokat foglal magában, mint:
• A test higiéniája, az arcbőr, a szájüreg, a légzés;
• Az alvás és pihenés higiénája - a munka és a pihenés helyes változása (váltakozás);
• a megfelelő táplálkozás és a rossz szokások visszautasítása;

• Az ágynemű higiénája és a ház egésze;
• ruhák és cipők higiénája.

Testhigiénia

A napi testhigiénia, amelyet az automatizmus hoz, hatalmas helyet foglal el az emberi egészség és szépség megőrzésében. Ezzel az eljárással küzdenünk a mikrobák, a baktériumok, egész nap frissen maradjon. Az ellátás a test olyan egyszerű eljárások, mint a bőr tisztítására és szájhigiénia, így vagyunk elleni védekezésben okozó mikroorganizmusok rossz lehelet.
Évtizedekig a test higiéniáját tekintjük mindenekelőtt, tisztaság. A mindennapos zuhanyzás, a kéz és a lábmosás elpusztítja a baktériumokat, amelyek szaporodásukkor nagy egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Ezért rendszerint napi 2 alkalommal zuhanyozni vagy fürdeni kell. A kezeket gyakrabban kell mosni, mint a testet, mert a kezeinkkel különböző tárgyakat érintünk. Mielőtt hazaérnél, étkezés előtt és után evett, mossa meg a kezét, miután játszik az állatokkal, a WC után. Emlékezzen rá Kétszer mossa meg a kezét, mint az 1 alkalommal a baktériumok nem mossák ki. Nem kell mikrobák, amelyek valahogy a kezedben vannak, hagyják, hogy behatoljanak a testedbe, mert váratlan következményekhez vezethetnek.

A testhigiénia segít megszabadulni a kellemetlen szagtól. Soha ne próbáljon illatosítani valamilyen parfümöt vagy szagtalanító szagot - ebből a szagok csak nőnek. Használjon parfümöt és izzadásgátlókat zuhanyozás után, hogy a test illata kellemes legyen. A szagoknak finomnak, szinte láthatatlannak kell lenniük. És itt lehet egy kérdés: mit válasszunk - egy dezodor vagy izzadásgátló?
Ehhez tudnia kell, mit A dezodor csak maszkolja a szagot, és enyhén izzadhat. És ha túlzott izzadása van, vagy ha komoly eseményre készülsz, akkor jobb, ha izzadásgátló anyagot használsz, mert megakadályozza a verejték felosztását. Izzadásgátló, a test higiéniáját még fontosabbá teszi, hogy a pórusokban ne legyen gyulladás.
Mossátok le a lábad minden nap, mert a lángok kellemetlen szaga nem fogja minden erőfeszítést tenni. A lábak gondozása is az ezt követő nedvesedésből áll.


Most figyeljen a szájhigiénére - ez a másik a személyes higiénia szabálya.

Szájhigiénia

A legtöbb ember álmodik egy ideális hófehér mosollyal, de nagyon kevés ember tudja, hogyan érje el. Ehhez kövesse a szájhigiénia alapvető szabályait:
1.A fogak kötelező tisztítása reggeli ébredés után és lefekvés előtt. Ha lehetséges, akkor fogmosás után minden snack;
2.Fogselyem alkalmazása a fogak tisztítása során. Csak azt kell megtanulnia, hogyan kell megfelelően használni. Ehhez vágnia kell a fél méter hosszú szálat. Akkor kell számolni a középső ujját, hogy nyúlik a szálat az elején a fogak körül, és tiszta. A legfontosabb az, hogy nem tudsz vezetni a gumi vonal mentén, különben meg tudod vágni magad;

3. Végezze el a a higiéniai termékek megfelelő kiválasztása a szájüreg számára (nem feltétlenül kell nagyon drága). Ne felejtsük el, hogy a fogkrém, a fogselyem és a rágógumik mellett vannak olyan öblítőszerek, balzsamok, amelyek frissítik a szájüreget;
4. Egy félévente meg kell látogatnia a fogorvost ellenőrzés céljából.

Hajhigiénia

A fejbőrre és a hajra való gondoskodás a személyes higiénia és egészség egyszerű szabályainak betartását jelenti. Ha a hajad egészséges, tiszta, fényes, akkor jó állapotban vannak. Természetesen néha vannak problémák, például a korpásodás, a pediculózis, de elkerülhetők, a személyi higiénia alapvető szabályainak betartásával.
Ez nem titok A haj keratint tartalmaz. A szőrtüszőkből nőnek, amelyek faggyúval vannak kenve. Minden test egy bizonyos mennyiségű zsírt termel, így a szőr lehet száraz vagy zsíros, és néha megtörténik - haj, zsíros a gyökéren és száraz a végén.
Most lépjünk át néhány szabályra:
•Rendszeresen mossa le a hajad. A szabály elemi, de nem minden. Meg kell mosni a fejét, még akkor is, ha dreadlocks vagy afrokosichki. A fej mosása után balzsamokat vagy maszkokat használhat, szigorúan az utasításoknak megfelelően;
•Távolítsa el a maradék hajat a fésűből és masszázs kefék;
•Hajkefék és "masszázsok" is szükséges mosni, mint a haj;
• A haj speciális korrigálása után mossa a fésűt samponnal és forró vízzel;
•Tartsa tisztán az ínyeket és a hajtűk;
• A styling eszközöket, mint például a vasalást, a curling vasalót is meg kell tisztítani, ha leválasztják őket a hálózati csatlakozóról;
• Sérült hajápolási termékek nem ajánlottak.

Horgony a horgonyban

Annak érdekében, hogy az alvás megfelelő legyen, meg kell adnunk minden szükséges feltételt. Az alvási higiénia számos egyszerű szabályt tartalmaz, amelyek figyelmen kívül hagyása álmatlanságot okoz.
A jó alvás legfőbb feltétele a teljes csend a hálószobában. Ezért nem kívánatos olyan tárgyakat elhelyezni a hálószobában, amelyek zajt hoznak létre, mert jelentősen károsítják az alvás minőségét. Szükséges továbbá figyelni a hálóban lévő páratartalmat, a hőmérsékletet és a napfény mennyiségét beállítani. Ne tegyen olyan dolgokat ebben a helyiségben, amelyek vonzzák a port. A helyiségben a nedves tisztítást rendszeresen meg kell tenni.
Ugyanilyen fontos, hogy a személyi higiéniai és egészségügyi szabályok mellett az ágyra is érvényes szabály. Először is, kényelmesnek kell lennie az alvó számára, a matracnak nem szabad túl keménynek lennie, vagy puha.
Nagy figyelmet kell fordítani párna választása. Az orvosok javaslata alapján alsó párnát kell használni, amely a pihenés során nem terheli meg a gerincet. Az ágyneműnek puha is kell lennie, lehetőleg pamutszövetből. A pizsamának olyannak kell lennie, hogy puha és kényelmes legyen. Ágynemű kívánatos egy vagy több héten át.

Ruházat, ruhák és cipők higiénája

A ruhákat először azért hozták létre, hogy az emberi testet hidegtől, hőtől és mechanikai hatásoktól tartsák.
A ruházat többféle lehet:
• A mindennapi ruháknak figyelembe kell venniük az időjárás változásait;
• munkaruhák;
• sport egyenruha;
• Alsóruházat.
A fehérneműnek el kell nyelnie a verejtéket, a zsírt, és fel kell szabadítani a bőrt a felesleges sejtekből. A szintetikus anyagok hozzáadásával járó szövetek természetes módon tisztítják a bőrt, ezért előnyben részesítik a természetes anyagokat.
Ügyeljen a cipő tisztaságára. Tisztítsa meg jobban a cipőt este, így reggel elszárad. Kezdeni, akkor kell törölni enyhén nedves ronggyal, majd lengyel (ha bőr), és tegye száraz.
A melegebb az utcán, annál gyakoribb a ruhák elhasználódása. Télen meg kell öltözni, hogy ne legyen hideg, és a cipőket fel kell szedni, nehogy a lábad vizes legyen. A hideg évszakban kívánatos fehérneműt viselni a kötöttáruból. Ne gondold: minél több meleg zokni pár, annál jobb. Ez nem igaz! Végül is, egy szorosan összenyomott lábban a vér rosszabbul áramlik, és ennek következtében a láb lefagy.
A megfelelő higiénia a ruhák és cipők kényelmesebb elkészítésének is magában foglalja a láb méretét, az ablakon kívüli időjárást, az emberi tevékenység típusát. A kényelmetlen cipők miatt a lábakon a kukák és a repedések keletkezhetnek.

Nagyon figyelmet kell fordítanod arra, hogy hogyan érezd magad naponta egy vagy egy másik ruhadarabon, legyen szó kellemetlen érzésről és kellemetlen érzésekről, hogy mit kapcsolnak össze, és hogyan kell megszüntetni őket. Az élet örömét érezhetjük csak akkor, ha nem érezzük a testünket, és ehhez finomnak kell lennie. Erre van szükségünk a személyes higiéniai szabályok tiszteletben tartására. Ez nem olyan nehéz, de a hatás csodálatos!
Egészség és tisztaság!

Horgony a horgonyban

A személyi higiénia fontos bármelyikünk számára. Végtére is, hála neki, egy személy megtartja és erősíti az egészségét. A szülők a születés tanított minket, hogy az egészség, és ez a mi feladatunk, hogy tanítani a gyerekeket a személyes higiénia.

Feltételesen a gyermek személyes higiéniája szabályai csoportokba sorolhatók:

 • testhigiénia
 • hajhigiénia
 • a szájüreg higiéniája
 • a vászon és ruházat higiéniája
 • ágyhigiénia

Testhigiénia

A testhigiénia alapja a gyermek személyes higiéniájának. Sok gyerek szeret a vízbe csapódni, és a fürdési eljárás sok örömet okoz. De a gyerekeknek meg kell érteniük, hogy a fürdőszobának először is szüksége van a mosáshoz. Tanítsd meg gyermekedet, hogy mosson lábat, kezeket, hasát és a test más részeit.

Minden este a gyermeknek zuhannia kell, gyermeki gélekkel vagy szappannal. Ezenkívül tanítsd meg a gyermeket, hogy mossa meg a kezét evés előtt, egy séta és egy WC után.

A gyermeknek feltétlenül saját törölközővel kell rendelkeznie, amelynek tisztaságát a szülők figyelik. A törölköző cseréjének legalább hetente egyszer kell lennie.

Tanács: így a mosás folyamata nagyobb érdeklődést váltott ki a kisbabán - kap egy kis gyerektakarót, szappanot játékokban vagy gél formájában a fényes gyermekcsomagolásban.

Hajhigiénia

A haj és a fejbőr megfelelő kezelése nagyon fontos része a gyermek személyes higiénájának. Tiszta, jól ápolt haj teszi a baba szép megjelenését.

A gyermek fejének tisztítása három napon belül nem lehet egyszerre, kivéve az előre nem látható szennyeződést. Ügyeljen arra, hogy a gyermeke külön fésűt adj. Látogasson el fodrászatra gyakrabban.

Tanács: így a fejmosás nem vált gyűlölettel, csak olyan baba samponokat használjon, amelyek nem csípik a szemét. Hagyja, hogy a gyermek maga állítsa be a kényelmes hõmérsékletet.

Szájhigiénia

A szájüreg gondozása során sok gyermeknek van gondja. Nehéz edzeni egy gyermeket naponta és megfelelően tisztítani a fogakat. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szájüreg higiéniájának köszönhetően a fogakat jó állapotban tartjuk. Ez megakadályozza számos veszélyes betegség kialakulását.

Naponta kétszer fogják meg a fogait: reggel és este. A gyermeknek saját személyes ecsettel kell rendelkeznie, amelyet legalább két havonta egyszer meg kell változtatni. Vásárolja meg a baba egy speciális fogkrémet a gyermekek számára, a korának megfelelően.

Tanács: egy bizonyos életkorig jobb, ha a gyerekek ugyanúgy tisztítják fogukat, mint anyjukat vagy apjukat. Így a szülők számára könnyebb lesz a gyermekek irányítása, és a gyermekek számára a tanulás. A fogak izgalmasabbá tétele érdekében letölti a megfelelő alkalmazásokat okostelefonjára. Minden fél év után, a megelőzés érdekében, győződjön meg róla, hogy ellátogat egy gyermek fogorvosához.

Ágynemű és ruházati higiénia

A gyermekek személyes higiéniájáért fontos szerepet játszik a törülközők és ruhák gondozása. Végül is ez a ruházat védi a gyermek testét a szennyeződéstől, a sérüléstől és a rovaroktól.

A testvérrel érintkező fehérneműket naponta cserélni kell. Javasoljuk, hogy a gyerek ruháit csak gyermekporral mossa le.

A megvásárolt ruházati cikkek és cipők a megfelelő méretűek legyenek, és lehetőleg természetes szövetekből és anyagokból készüljenek.

Tanács: Soha ne helyezzen gyermekek ruháit és cipőit gyermekeire - ez nem higiénikus.

Horgony a horgonyban

Egy aktív nap után a gyermeknek várnia kell egy egészséges és egészséges alvásra. Ideális esetben, ha a baba ortopéd matracral ellátott ágyat kapott. A házi kedvencek, ha rendelkezésére állnak, nem férhetnek hozzá a gyermek alvóhelyéhez.

Nyáron a hőségben az ágyneműt hetente egyszer, télen - kevésbé gyakran - két héten belül cserélni kell.

Tanács: így a baba alvás erősebb és kényelmesebb, szellőztetni a szobát, amelyben alszik, mielőtt lefeküdt.

A szülőknek tisztában kell lenniük azzal, mennyire fontos a gyermek személyes higiéniája. Az evőeszközök, a WC és a fürdőszoba tisztaságának felügyelete - közvetlen kötelessége.

Minden család rendelkezik saját személyes higiéniai szabályaival, de általában hasonló, és gyerekkoruktól kell tanítani. Így fel fogja gyarapítani a gyermekek pontosságát és megvédi őket sok betegségtől!

Kategóriák

Ágynemű higiénia

Az alvás segíti a felnőtt személy pihenését és hatékonyságának visszaszerzését, a gyermek megteremti a megfelelő fizikai és szellemi fejlődés feltételeit. Ezért nagyon fontos annak biztosítása, hogy mindenkinek lehetősége legyen aludni igazságosan és biztonságosan.

A szoba, amelyben alszunk, kell használni, ha ennek feltétele, csak alváshoz, úgy, hogy a levegő tiszta legyen. Javasoljuk, hogy az egész évszakban nyitott ablakokkal aludjon.

Az ágynak meg kell lennie kényelmes, elég széles és jobb legyen minden egyes ember számára. Nem ajánlott, hogy a gyerekek a felnőttekkel azonos szobában üljenek. Különösen nem kívánatos, ha a gyermek felnőttekkel egy ágyban alszik.

Párna kell lennie alacsony. Ez elősegíti a vér megfelelő vérkeringését a szervezetben. A legalkalmasabb párnahuzatok, amelyek oldalán vannak rögzítve. Mindkét oldalon használhatók.

A takarót kell lennie a lehető legegyszerűbben. A legalkalmasabb a gyapjútakaró, nyáron jobb, ha könnyű gyapjú vagy pamut takarót takarnak, télen - gyapjú, pelyhes vagy pamut takaróval.

A paplanzáró fedelét feltétlenül a takaróra kell helyezni, amely az alsóneműhöz rögzíthető a takaróhoz. Nagyon kényelmes a paplanhuzatok és borítékok használata.

Higiénikus legfőképpen, amikor az ágynemű fehér. A fehér szín lehetővé teszi, hogy szükség esetén fertőtlenítse a ruhaneműt, fehérítse, forralja fel.

Napi, legalább 10-15 perc az ágyat szellőztetni kell, Ehhez kívánatos az erkélytakaró és a lapok rázása, amely után az ágynak nyitva kell lennie. Ezután az ágyat tisztítani kell. Az ágyban több ezer csírát gyűlnek össze éjszaka, és ha nem az ágyat levegőztetik, akkor gyorsan elszaporodnak és milliókká válnak. A legjobb, ha az ágyat egy speciális szekrényben vagy a szekrényben tartja.

A ruhák, amelyekben alszunk, szabadnak és kényelmesnek kell lenniük. Mindig vegye le az összes alsóneműt, ami nappal korábban volt rajtad, és viseljen egy hálóinget vagy pizsamát, amelyet a lehető leggyorsabban meg kell változtatni. Ha szeretsz meztelenül aludni, akkor ez is jó módja annak, hogy a test és a bőr pihenjen egyik napról a másikra. De ebben az esetben a takarónak melegebbnek kell lennie ahhoz, hogy kényelmes, kényelmes zónát hozzon létre.

Annak érdekében, hogy a bőr szabadon lélegezhessen, és a test jobban pihenhessen, tisztítani kell a szennyeződéstől és a verejtéktől. Tanítsd meg magadat, mielőtt lefekszelsz, hogy meleg zuhanyzást vegyek. Ez segít elaludni gyorsabban és elmélyíteni az alvást. Ha ez nem lehetséges, mossa meg kezét, lábát, arcát és nemi szervét, vagy törölje át a testet nedves törülközővel.

Személyes gondozás: higiéniai szabályok

Alexandra Kasimova 2015.05.25. 10:27

Minden a haj, a test, a ruhák higiéniájáról

A személyes higiénia alatt nem csak a fürdőszobában való rendszeres látogatás, hanem a ruhák és tárgyak megfelelő gondozása is minden nap. Úgy tűnik, mi a szabályok? Mindenki tudja, milyen gyakran kell zuhanyozni és lakást cserélni. Egyes higiéniai szabályok még mindig léteznek, és azokat szakemberek fejlesztik ki, kifejezetten annak biztosítására, hogy a személy a lehető legjobban gondoskodjon magáról és javítsa az egészségüket.

Testhigiéniai szabályok

Az első szabály: fürödni / zuhanyozni egy szivacs segítségével legalább hetente egyszer. Ez azt jelenti, hogy naponta csak a zuhanyzó látogatása kívánatos, de ritkábban tisztíthatja a bőrt. Napi vízkezelésre van szükség a zsír és a verejték váladékozásának eltávolítása érdekében, mivel ezek miatt a szervezet felületén különféle gombák és kórokozók alakulnak ki. Ezenkívül tartsa tisztán a körmét és a kezét. Mindig mossa meg a kezét szappannal a WC használat előtt és után, miután megérintette az állatokat (még otthon is), étkezés előtt és után. Továbbá a higiéniai szabályok szerint minden nap hideg vízzel mossa le a lábát. Ez csökkenti a verejtékezést.

A haj higiéniai szabályai

A hajmosáshoz komolyan kell venni. A fejét csak a szennyeződés mértékével mossa meg (ami a hajod típusától függ), télen ezt az eljárást gyakrabban kell végrehajtani. Próbáljon forró vizet használni, de meleg: így csökkentse annak esélyét, hogy a sampon a hajra telepedjen, és kövér lesz. Óvatosan válassza ki a sampont, különösen akkor, ha a hajad nem tökéletes állapotban van. A fejszárítás a legjobb a levegőben, miután törölgette egy meleg törülközőt, és a hajszárító használata nagyon nemkívánatos. Ne használjon más emberek fésűjét sem.

A szájhigiénia szabályai

Természetesen ne felejtse el a fogait fogva minden nap az ébredés után, és lefekvés előtt, csak a személyes fogkefe segítségével. Az étkezés után is öblíteni kell a száját. A fogorvosnak feltétlenül a betegség első jeleire és legalább évente kétszer meg kell látogatnia a megelőző vizsgálatra.

A ruhák és lábbelik higiéniai szabályai

A ruhákat, amelyeket fel kell rakni, mosás után (azaz lehetőleg minden nap) meg kell változtatni. Zokni, térdzokni, harisnya és harisnyanadrát naponta cserélni kell. A ruházat mosását rendszeresen meg kell tenni. Az utolsó szabály: ne viseljen más emberek dolgát.

A kikötő higiéniai szabályai

A család minden tagjának saját törülközővel és saját ágyával kell rendelkeznie. Az ágyneműt hetente egyszer cserélik. Ne felejtsük el, hogy lefekvés előtt mindig szellőztessük a szobát, és váltsunk az otthoni ruhákról a pizsamára vagy egy ingre (a lányok számára). Ne hagyja, hogy az állatok az ágyban legyenek.

Ezek az egyszerű higiéniai szabályok, amelyekről a többség tudja, segítenek mindenki számára nemcsak egészségesek maradni, hanem jól ápoltnak is tűnnek. Ha szokása szerint még nagyobb részüket is követni fogja, hamarosan látni fogja, hogy a mindennapi életed jobbá válik.