A férgek a folyami halban, a csuka mellett

A folyami halakról, mint a férgek tenyésztési helyéről alkotott vélemény ma is széles körben elterjedt. Nézzétek meg, milyen bélférgek élhetnek benne, és mit kell tenniük annak érdekében, hogy ne fertőzjenek meg velük. A folyóparton élő paraziták szinte láthatatlan lárvái nagyon veszélyes betegségeket okozhatnak.

A pike-t fertőzhetik olyan ilyen férgek lárvái, amelyek a bélrendszerre ható betegségeket okozó difillobotriazist okoznak, széles szalag okozta.

A pike fontos szerepet játszik a természetben előforduló difillobotriazisok terjedésében, de más ragadozó halak, például a rühök és a perches is befolyásolhatják. A pike hajlamosabb az ilyen férgek fertőzésére, gyakrabban fogyasztják a nem megfelelően feldolgozott termikus vagy kémiai úton, így az emberek nagyobb valószínűséggel betegednek ebből a helminthisznek. A széles lencse lárvái megtalálhatók a belső szervekben, az izomrostokban és a süllőben.

Az invázió tünetei, amikor a csuka és a férgek elfogynak, hosszú idő után, 20 és 60 nap között jelennek meg. A betegség fokozatosan manifesztálódik. Az elsődleges manifesztációk hányinger, hányás, viszketés, gyomorégés, csökkent étvágy, hasmenés. Ezután a bőr elhalványulása, fáradtság, gyengeség, hasi fájdalom, megnagyobbodott máj, repedt nyelv csatlakozik. Lehetnek bőrkiütések is a bőrön, görcsök, a végtagok zsibbadása, a járás bizonytalansága.

Ha ilyen tüneteket észlelnek a csuka után, azonnal forduljon orvoshoz az időben történő diagnózis és kezelés céljából.

A betegség másik típusa a trienoforózis. Ezek a férgek parazitizálják a csikót a belekben (a fotón), ritkábban perches, omul, grayling, harcsa. A máj, néha más belső szervek érintettek. Úgy tűnik, hogy 2-4 cm hosszú és 2-4 mm széles. A tinifóró a leggyakoribb a tó- és folyami halakon, de hatással lehet a tengeri életre is.

A sárgarépa csillog

Hogyan néz ki a férgek a pontyban? Egy példa a fotón. Ezek és más folyami halak olyan parazitákkal rendelkezhetnek, mint:

  1. A Ligula vagy a heveder egy 70-80 centiméter hosszú, 3-4 cm széles szalag-féreg, melyet a fajták a lacustrine pontyban találtak. A bélféreg lárva a ponty belsejébe belép a táplálékba. Továbbá a lárva a bélfalon áthatol a vérbe, és innen a hasüregbe, ahol felnőttré válik, nagy méreteket ér el, duzzanatot vagy törést okoz a hasában. Néha a férgek egy része kiborul a hasából. A Karasi, amelyet a Ligulidae érintett, kizárólag étkezés után alkalmasak a hasfájásnak és elegendő hőkezelésnek;
  2. Nematódák, amelyek a phyllometroidosisot okozzák. Ezek rózsaszínű vörös hajúak, amelyek a ponty és más ponty fején vagy mellkasán helyezkednek el. Ezeknek a férgeknek a mérete legfeljebb 10 cm. Halmozódnak a májban, a vesékben, az úszóségben. Nem veszélyesek az emberre, de nem kívánatos a velük szennyezett halakat, beleértve a sárgarépát és a sügérket is, mivel a hús vizes, piszkos, elveszti ízét és táplálkozási tulajdonságait;
  3. Flukes okoz utáni dysplasia. Ez a betegség hatással lehet a pontyra, pontyra, pontyra, voblulle, sügére és másokra. A fertőzött egyedekben a testen, a bordákon, a kopoltyúkon fekete pontokat lát. Mindegyik ilyen pont az a hely, ahol a kapszula a helminthal található. Mivel a szervezetben a ponty vagy süllő, ezek a paraziták nem bocsátanak ki toxinokat, amelyek veszélyesek az emberre, így a hal érintett postodiplostomozom, akkor lehet enni;
  4. Az opisthorchiasis fertőzött lehet nyers vagy nem kellően hőkezelt halak fogyasztásával. Leginkább ponty család. Az emberi testbe behatolva, a férgek kialakulnak és olyan tüneteket okoznak, mint a fejfájás, hasi fájdalom, láz. Főleg a gasztrointesztinális traktusra, a májra és a hasnyálmirigyre hat. Az ilyen férgek lárvái által szennyezett halak étkezése csak akkor elfogadható, ha elegendő hőkezelésen ment keresztül (főtt vagy sült).

Hogyan lehet azonosítani a pontyokat a férgekkel? Vizuálisan csak azok a paraziták láthatók, amelyek felhalmozódnak a kopoltyúk és az uszonyok területén, de a testben lévő egyének sokkal nehezebb azonosítani őket.

Féregjáratok a süllőben

Perch találhatók néhány bélféregfertőzések, amelyeket korábban leírt - postodiplostomoz, opisthorchiasis, bothriocephaliasis, ligulosis, valamint más betegségek.

A metakoasis hatással van a májra, az epehólyagra. A fertőzés akkor fordul elő, amikor nyers vagy nem megfelelően termikusan feldolgozott halak, például kegyes ponty, sügér, sárgarépa, ponty és mások fogyasztása történik. A folyami halak férgének lárvái megtalálhatók az izmokban, kopoltyúkban, a szemhéjban.

A gnathostomosis a helminthisza, amely az emberi testbe behatolva a szubkután zsírszövetben, tüdőben, májban és más szervekben található. Az emberek megbetegedhetnek a szennyezett nyers halak használatával, mint például a ponty, a keszeges ponty, a sügér.

A tengeri hüvelyben egy olyan helminthiasis található, mint az anizakidózis. Az anizakid átlagos hossza 50-60 mm, a test orsó alakú, lila-piros színű. A tengerfenéken lévő férgek lárvái a hasüregben, a felszínen vagy a belső szervek belsejében és az izmokban találhatók.

Egy személy anisakidokkal fertőződik, amikor lárvákkal fertőzött seabass, hering, tintahal vagy más tenger gyümölcseit fogyasztják. Az emberi szervezetben ezek a paraziták befolyásolják a gyomor-bél traktusokat. A szennyezés megakadályozása lehet a tenger gyümölcseinek megfelelő kulináris feldolgozása.

A parazitafertőzés megelőzése

A Polar Urálok - a legszebb hegyek, a gyors folyók és a kristálytiszta folyók szélén. A Polar Urálok természete rendkívüli és fenséges.

Ő viharos mély folyók, vízesések, rohanó patakok, nyugodt tavak kristálytiszta, türkizkék víz, sűrű erdők a déli, a buja hegyi réteken, kékes tartományokban marad örökre a memóriában egy ember, aki járt a tartományban.

A víz a hegyi folyók tiszta, még a zuhatag akkor inni forralás nélkül, mivel valójában ez tavasszal artézi víz feltörő közvetlenül a gyomrában a hegy legtöbb Anyatermészet.

Az élet az állatvilágban és a téli és a nyári javában zajlik, és a sarkvidéki és a Polar Urál, de ennek ellenére nagyon változatos és olykor néhány nagyon bizarr állati formák, akik kénytelenek harcolni a jobb ebben az életben, ha az ember akar, ez vagy sem.

Annak ellenére, hogy mi expedíciók sor rendkívül tiszta gyémánt folyók, ne becsüljük egyes területein személyes biztonsága, valamint a biztonságát a család és szerettei.

Ahogy haladunk a folyón, megfigyeljük természetes zavarosságát. Ez általában az expedíció legvégén észrevehető. River teli vízelvezető és szennyvíz folyik bele a tömlőknél, hegyi patakok, a szakadó eső és a felek hosszú mély progonistye eléri, árvíz, holtágak és öregasszonyok.

Fokozatosan a fiatal vidéki hegyi "szépség", vízesésekkel és rapids-rapiddal a folyó úgy alakul ki, mint egy nyugodt "hölgy". Ahhoz, hogy az emberek ésszerűek legyenek, meg kell értenünk, hogy ilyen helyeken a víz már elég szennyezett, és nem alkalmas az ivásra forralás nélkül.

Az ilyen mocsaras területeken fertőzésveszély áll fenn bélférgesség.


Korunkban a hemti-tézis jelentőségét alábecsülik. Mindazonáltal, csak hazánkban több mint félmillió helminth fertőzött ember van minden évben, és egyes adatok alapján évente 15 millió ember fertőződik meg. A környezettudatos tojások fokozott szennyezettségének köszönhetően bizonyos óvintézkedéseket kell betartani, és egyértelműen emlékezni kell a saját biztonságára.

A homályos fertőzés szempontjából az édesvizekben élő halak veszélyesek. Különösen opisthorchiasis - egy betegség, amely hatással van a májra, lehet továbbítani a hal ponty család: keszeg, ponty, keszeg, fehér, bodorka, csótány.

féregpetéktől esik a hal keresztül folyó kagyló, hogy az állam a halak, mint általában, nem tükröződik - gyakran szolgál adó paraziták az emberekre vagy állatokra.

Nem kevésbé veszélyes a szárított, szárított és füstölt hal. Nem lehet enni a nyers tojást, különösen a csukát, ami veszélyes helminth transmitter - széles LENT. (Sturgeon kaviár e tekintetben biztonságos). A helminthi szennyezés veszélyét a stroganina (tervezett fagyasztott hal) rajongói is játszhatják, valamint nem elég sült vagy főzött.

A DEFILLOBOTRIOSIS nevű parazita okozta betegség. Ez a legnagyobb a bélmaszkok, amelyek az emberi testben élnek. 10 - 20 méter hosszúságú és a vékonybélben helyezkedik el. Itt kényelmes körülmények között képes 20 vagy több évet élni.

Anélkül állat-egészségügyi vizsgálatot nem lehet meghatározni, veszélyes-e ebben a tekintetben a vízben, vagy a folyó vize, ahol halak, ezért soha nem szabad megenni slaboprovarennuyu rosszul sült vagy elégtelenül sózott hal - lehet parazita tojások nem látható fegyveres a szem.

A sushi szerelmeseinek mindig emlékezniük kell arra, hogy bármely hal, beleértve a tengert is, a bélférgek, vagyis a férgek.

Férgek, vagy tudományosan, bélférgek - egy nagy csoport tagjai az alsó férgek, amely él az emberi szervezetben, ami parazitás betegségek - helmintiázisként.

A petyhüdök három osztályba sorolhatók: KÖRÖS KÖRÖK, BELT NŐK és FELT. Közel 200 fajta bélféreg érinti az emberi testet, azonban csak mintegy 20 faj található az Oroszország területén. A mértéke terjedésének férgek érinti elsősorban az éghajlati viszonyok és a szint társadalmi-gazdasági fejlődés területén - ezért Oroszországban előfordulásának béiféregfetrőzéseket sokkal alacsonyabb, mint azokban az országokban, a trópusi és szubtrópusi övezetben.

Beágyazása a humán metabolikus rendszer szükséges fogyasztó maga az anyag, a parazita okoz rendellenességek, betegségek megnyilvánuló emésztés, felszívódás vitaminok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, ásványi anyagok. parazita hulladék termékek nem csak vezet az elnyomás a normális bélflóra, hanem csökkenti az immunrendszer, hozzájárul a krónikus bakteriális fertőzések, csökkenti a hatékonyságát a megelőző vakcinázás. A rosszindulatú daganatok megnövekedett kockázata az immunrendszerre gyakorolt ​​negatív hatást és a sejtosztódás (javítás) fokozott folyamatát eredményezi a sérült szövetekben.

A krónikus fázis sokféleképpen változik: a parazita helyétől, mennyiségétől és életmódjától függően különböző szervek és rendszerek működésében zavarok vannak.

Attól függően, hogy az átviteli út a bélféreg fertőzések három csoportba oszthatók: BIOGELMINTOZY (át az emberre az állatok), geohelminthiasis (részét bélféreg történik a talajban) és a fertőző (továbbított fertőzött személy).

Ahogyan a bélférgek behatolnak a testbe, a paraziták mennyisége a szervezetben, testük adaptációjának mértéke a betegség megnyilvánulásaitól függ.

A legpusztítóbb hatása a test egy lárva és formálódó bélférgek. Míg a kifejlett férgek általában stabil helye a szervezetben - a lárva képes végrehajtani komplex utazási irodák, így nekik fájdalmas változásokat. A kedvenc élőhelye a paraziták - a gyomor-bélrendszer, és a különböző fajok inkább az életterüket egyes osztályok, például orsóféreg - a kezdeti szakaszban a vékonybél, végbélgiliszta - az alsó rész kis és elsődleges osztályok a vastagbél, Ostorféreg - a kezdeti szakaszban a vastagbélben. Attól függően, hogy a parazita helyét lehet osztani a luminális helmintiázisként (parazita lakik a lumen a üreges szerv) és szöveti (a parazita a vastagabb szövetek). Egyes helminthiázok (például ascariasis) különböző szakaszokban lehetnek szövetek és luminal formák is.

A férgek tünetei.

Az akut stádium egybeesik a parazita bejuttatásának és fejlődésének idejével, és elsősorban az idegen antigénekkel szembeni immunválasz által manifesztálódik, allergiás reakciókkal. Ennek a szakasznak a tünetei hasonlóak a különféle paraziták bevezetésekor.

Az első jelek a hemodiózis kialakulása 2-3 napig (aszkáriázissal), legfeljebb 1,5 évig (filariázissal) jelentkezhet. Ez a periódus gyakrabban 2-3 hét. A betegség kezdetekor bőrkiütések jelentkeznek a bőrön, a nyirokcsomók megnagyobbodása, a máj és a lép nagyítása, izom és izületi fájdalom jelentkeznek. Egyes helminthiázokat specifikus tünetek jellemeznek, például az opisthorchiasis sárgasága (májgyülem) vagy láz, izomfájdalom, arcödéma és trichinosis szemhéjak.

A krónikus fázisban a bélminták egyedülálló példányainak jelenléte gyakorlatilag tünetmentes, a kivétel lehet nagy példányok jelenléte, például a széles szalag, ascaris. Masszív fertőzés esetén a hemikasztia tünetei emésztési rendellenességek (émelygés, puffadás, hasi fájdalom, laza széklet) és bizonyos speciális jelek. Az enterobiasis esetében például az anus területének viszketése, este és éjszaka fokozódik.

Trichocephalosis - vérzéses (vérzéses) vastagbélgyulladás. Ankylostomiasis - vashiányos anémia. Az aszkariázissal mechanikai elzáródás léphet fel a bélben és az epevezetékben. Májkárosodásban szenvedő bélférgességekben krónikus májgyulladás, az epeutak gyulladása (cholecystitis, cholangitis) alakul ki. Egy speciális helyet a helminthiázok foglalnak el, ciszták (folyadékképződés a membránban) kialakulásával: echinococcosis, alveococcosis, cysticercosis. Még a nagy méretű ciszták sem jelentkezhetnek egyáltalán, de az õrlõdésük vagy szakadásuk súlyos következményekkel jár, mint például az anafilaxiás sokk, a peritonitisz, a göbös mellhártya.

A pikkelysavakat vegetatív érzékenységi tünetek kísérhetik neurotikus állapotokkal.

A gondatlan halászok és a vadászok közül a leggyakoribb a hemti-tézis:

végbélgiliszta - egy kicsivel több, mint egy centiméter, vékony kerek féreg, szürkésfehér színű. A betegség, amely akkor következik be, amikor fertőzöttek hívják enterobiasis. Fertőzés akkor következik be, ha a parazita tojása gyengén mosott zöldségekkel, a mosatlan kézzel, a talajjal (iszap) vagy fertőzött állatokkal való érintkezés után belép a szájába. Ezenkívül lehetséges az önfertőzés, amely a testben hosszan tartó petefészkek kialakulásához vezethet. A paraziták fejlődése a gasztrointesztinális traktusban történik, a lárvák 2 hétig kifejlett egyedekké alakulnak ki. A felnőttek parazitizálnak a vastagbél vékony és felső részének alsó részében.

Mivel még mindig lárvák, a pinwormok már károsítják a szervezetet: olyan enzimeket szelektálnak, amelyek irritáló (destruktív) hatást gyakorolnak a bélfalra, gyulladásos területek megjelenéséhez vezetnek. A bélfalon mechanikai hatással bíró felnőtt egyedek vezetnek kis vérzés kialakulásához, és elősegítik a patogén baktériumok penetrációját a nyálkahártyába. Az emésztés és az élelmiszerfelszívódás folyamata megszakad, az emberek 30% -ában csökken a gyomorsav savanyúsága. A normális bél mikroflóra összetétele megváltozik. Az enterobiasis specifikus tünete az anusban viszketés, ami esténként és éjszakán nő; ebben az időben pinworms kúszik ki az anusból, hogy tojásokat rakjon körül a bőrön. A viszketés a karcolás megjelenését eredményezi, a jövőben a fésülés területén a staphylococcus fertőzés fokozódhat. A viszketés gyakran a paraziták felszabadulása után is fennáll. A viszketés megmagyarázza az ismétlődő önfertőzés mechanizmusait: amikor a körmök közé fésülnek, a pinwormok tojása belép, és ezután, mosatlan kézzel biztonságosan bejut a szájába.

A gastrointestinalis traktus működésének károsodása mellett a pinwormok az urogenitális rendszer gyulladását okozhatják, mivel a parazita a genitális traktusba behatol és másodlagos fertőzést köt. Az enterobiázisban szenvedő betegség idegrendszeri zavarokat okozhat.

orsóféreg - nagyméretű, vörös-sárga színű férgek, felnőtt államokban, legfeljebb 40 cm hosszúak. ascariasis. A parazita fejlődése akkor kezdődik, amikor a tojások belélegzik a bélbe a szájon keresztül, a kivágott lárvák belépnek a véráramba a bélfalon keresztül. A vándorlás mentén a bélfalon, a májban a tüdőben, az ascaris lárvák traumás hatással vannak a szövetre, vérzést és gyulladásos változásokat okozva bennük. Az út végén, a tüdőben az aszcarid lárva 2 mm-re nő. A tüdőben a lárva behatol az alveolákba, belőlük a hörgőkbe, és köhögéssel együtt újra belép a gyomor-bélrendszerbe, ahol kifejlődik.

A bél szakaszban a létezés, a képességét, Ascaris spirál előre, és arra törekszünk, hogy behatoljanak a szűk nyílásokon fontos tényező, ami miatt súlyos szövődmények (sárgaság, hasnyálmirigy-gyulladás). Az ascaridózis gyakori tünetei: hasi fájdalom, émelygés, hányás, laza széklet, fejfájás, fáradtság. Az ascaridák által kibocsátott allergiák a legerősebb parazita allergének közé tartoznak és súlyos, súlyos allergiás reakciókat okozhatnak.

Amikor az aszkáriázis megváltoztatja a bélfal szerkezetét, az A, C, B6 vitaminok felszívódását megzavarják, megváltozik a bél mikroflóra összetétele.

Gyakran előfordul, hogy az ascaridákkal fertőzött emberek a tüdőgyulladás téves diagnózisa, az asztmás állapotok, a kolelitiaza miatt kórházba mennek.

A felnőtt ascaridok golyója a bél elzáródását és a bélfal perforációját okozhatja. Vannak esetek, amikor az ascaridák behatolnak a bélből a hasüregbe a posztoperatív varráson keresztül. A felnőtt egyedek behatolása a légzőrendszerbe mechanikus fulladást okozhat (fulladás).

Ostorféreg - 30-50 mm-es kerek féreg, a test alakja miatt kapta nevét: az elülső rész hosszú és keskeny, mint egy haj, a hátsó rövid és széles. A whiphead által okozott betegséget hívják trichocephalosis.
Enterobiosis és ascariasis után a trichocephalosis a harmadik leggyakoribb gyakoriság. A fertőzés a táplálékkal történik, talajjal és parazita tojással szennyezett tárgyakon keresztül. Trichocephalosis jelei: hasi fájdalom, instabil széklet, anorexia, vérszegénység.

Gyakran, a hüvelyváladékkal fertőzött "akut appendicitis" diagnosztizálásával a műtőasztalra esik.

Széles szalag - nagyméretű, kb. 10 méter hosszú szalagféreg található 20 méternél hosszabb személyeknél. A parazita által okozott betegséget nevezik bothriocephaliasis.

A fejlődés folyamata során az emberi testbe való belépés előtt a lencse két gazdát vált: az édesvízi rákok (a fejlesztési ciklus kezdődik velük) és az édesvízi halak. Az ember a parazita legfőbb mestere. A hús, a fertőzött hullámok kaviárja, a lárva belép az emberi testbe, ahol a vékonybél falához csatlakozik, és kifejlődik egy felnőtté. 20-25 nap múlva a helminth képes a tojásokat kiválasztani.

Diphyllobothriasis tünetek közé tartozik a zavarok a gyomor-bél traktus és a kifejezetten az e betegség B12 vashiányos vérszegénység - fokozott felszívódás B12-vitamin parazita okozza, hogy hiányzik a a szervezetben.

kampósférgek - kétféle kombinált név: a duodénum horogférgjei és egy nem üreges, 10-15 mm hosszú zsákférgek. Az ilyen paraziták által okozott betegséget nevezik hookworm betegség.
A lárvák bejutnak az emberi szervezetbe a bőrön keresztül, érintkező szennyezett talaj, majd a véráramba lárvák vándorolnak át a tüdő és a hörgők, köpet tartoznak a tápcsatornában. A bélben a parazita a falhoz csatlakozik, kezdve táplálja a gazda vérét.

ankilostomidoze klinika tünetek közé tüdőelváltozások, ugyanaz, mint a ascariasis, de kevésbé kifejezett, hasi fájdalom, különböző rendellenességei az emésztőrendszert, és specifikus a betegség - vészes vérszegénység és néhány mennyiségének csökkenése a fehérjék a vérben.

fleshworm - 2-5 mm hosszú kisméretű, súlyos betegséget okozó férgek - trichinózis.
Egy személy fertőződése a húsevés után történik, amely tartalmazza a parazita lárváit. Leggyakrabban ez a hús a sertéshús, de a fertőzés "bajnokai" vadállatok medve és vaddisznó, a húsvadászok fogyasztása gyakran trichinosisos betegségben szenved.

A húsban fogott lárva a belekben 3-4 napon belül megérik a felnőttben. Nő Trichinella 10-40 nap alatt több mint 2000 tojást termel, majd elpusztul. A bélfalon levágó lárvák beleesnek a vérbe, és a folyadékkal együtt a szervek mentén helyezkednek el, az izomszövetben. Az arc izmai, a végtagok flexorai, a légzőizmok leginkább érintettek.

A trichinosis tünetei: hasi fájdalom, émelygés, étvágytalanság, laza széklet - a fertőzés utáni első napokban. A fertőzést követő egy-két héttel a testhőmérséklet 39-40 ° -ra nő, az arc duzzanata, a végtagok izomzatában fellépő fájdalom, viszketés és bőrkiütés. Ebben az időszakban, lárvák súlyos fertőzésével halálos kimenetel lehetséges. Három-négy hét elteltével fellép a gyógyulás, ebben az időszakban az izmokban rögzített lárvákat egy kapszula fedezi - a szervezet izolálja a parazitát. Valójában egy személy biológiai ütközés a Trichinella fejlődés ciklusában.

Májelégtelenség (macskavirág) - lapos féreg a 7-20 mm-es csövekből. A parazita által okozott betegséget nevezik opisthorchiasis. A világon az opisthorchiasis előfordulásának több mint a fele Oroszországban fordul elő. A parazita fejlődése akkor kezdődik, amikor a tojások megütötte a vizet. Lárvák a csigák testében lenyelik a tojásokat. A csigák testéből a lárvák bejutnak a vízbe, ahol belépnek a család édesvízi halak testébe ponty (ponty, kegyes ponty, csótány, keszeg, ide). A fertőzés akkor következik be, ha a húsát fertőzött halból fogyasztják. A bélből a parazita lárvája behatol az epehólyagba és az epevezetékekbe, ahol egy felnőtté fejlődik. Az epeutak megtartása érdekében a parazitát két testrész segíti.

Tünetek opisthorchiasis: akut fázisában a betegség tart legfeljebb két hónappal a fertőzés után, és nyilvánul súlya és a fájdalom a has felső részében, láz, ízületi az izmok és ízületek, a hányinger, laza széklet, allergiás reakciók a bőrön, és a tüdőben. A krónikus fázisban egy életen át tarthat, és megnyilvánult tünete a hepatitis, epehólyag-gyulladás, cholangitis (gyulladás az epevezeték), diszfunkció a gyomor és a bél, a fáradtság, gyengeség, idegrendszeri rendellenességek.

Az opisthorchiasis szörnyű szövődményei cirrózis és májrák. A parazita kijavítása után a visszafordíthatatlan változások krónikus gyulladásos folyamatok és funkcionális rendellenességek formájában maradnak.

Sertés és szarvasmarha gombóc - hasonló szerkezetű, 6 méter hosszú tapeworms. Emberben parazitálnak a vékonybélben.

A fertőzés a sertéshús fogyasztásakor következik be (kanok) vagy szarvasmarhák (szarvas, szarvas), amely a lánc-finnek közbülső formáit tartalmazza (fehéres szemcsék 0,5 cm-ig).
A vékonybélben az embrió a falhoz csatlakozik, és három hónap alatt érett parazitává változik.

A féreg szegmensekből áll (2000-ig), a terminális szegmensek legfeljebb 150 000 tojást tartalmaznak. A terminális szegmensek majdnem naponta eljutnak és a végbélen belépnek a külső környezetbe, miközben a parazita hossza nem csökken, mivel a növekedési zónában egyre több új keletkezik. A szegmensek elszakadnak, a szegmensek képesek független mozgásra kifelé mozogni, kimászni az anusból, ami a betegség fő jele - teniarinhoza. Ezenkívül a betegséget az emésztési zavarok, valamint a gyomor és a belek működése jellemzi.


hólyagféreg - parazitálja az emberi testben nem felnőtt formában, hanem közbülső forma formájában - a finnek. Maga az echinococcus egy 3-5 mm hosszú szalagfürt. Ő parazitálja a testben egy kutya, egy farkas, ritkábban egy macska (hiúz).
Ha a szennyezett környezeti tárgyak az emberi érintkezés fertőzött állatok környezet parazita tojás eléri a vékonybélbe, ahol megjelennek köztes formák - hexacanth. Hexacanth a belekből a véráramba kerülnek, és a véráramon keresztül átterjedt az egész testben, gyakran telepedett a májban és a tüdőben. Egyszer a testben az onkoszféra finn alakul (két buborékkal körülvett buborék). Finn (echinococcus ciszta) növekszik, megsemmisítve az érintett szervet. A betegség megnyilvánulása a ciszta helyétől függ, méretétől függően. Gyakran előfordul az echinococcosis rosszindulatú vagy jóindulatú daganat miatt. Komplikációk amellett, hogy a pusztító hatását a mechanikai szervek, erek, ez egy halálos szakadék hydatid ciszták, ami az új többszörös ciszták vagy toxikus sokk mérgező ciszta tartalmát.

alveococcus Hasonló hasonló echinococcus féreg, hasonló szerkezettel és mechanizmussal.

A helminthiázok diagnózisa.
A betegség sokféleségének és megnyilvánulásainak köszönhetően nagy jelentőséggel bír a fertőzött személy körültekintő figyelése és gondos megkérdőjelezése, segítve a fertőzés lehetséges okainak azonosítását. A tanulmány a biológiai anyagok (széklet, rektális nyálka, epe, a tartalmát 12 nyombélfekély, vér, köpet a tüdőből, izomszövet) végre annak érdekében, hogy azonosítani őket, mint paraziták vagy fragmensei tojásaikat. Egyszerű klinikai vérvizsgálatot, az elképzelést, a paraziták is, hogy álljon a megnövekedett egyik típusú fehérvérsejtek - eozinofilek. Számos esetben bonyolultabb immunológiai vérvizsgálatokat végeztünk bizonyos paraziták elleni antitestek kimutatására. A röntgen- és ultrahangvizsgálatok, a számítógépes tomográfia és az endoszkópia nagy segítség lehet a diagnózisban.

A férgek kezelése.
A helmintiázok kezelésének alapja specifikus antellintikus szerek. Az anthelmintikus gyógyszerek sorai, amelyek nem különböznek a változatosságtól, mindazonáltal számos igen hatékony hatóanyagot tartalmaznak. Enterobiasis és ascariasis (fonálférgek) kezelésére, pyrantel, mebendazole, albendazole, carbendacim alkalmazására. A malacok által okozott betegségeknél a praququantelt használják. Gyakran, a helmintiózis kezelésére elegendő a gyógyszer egyszeri dózisa, de a kezelést gyakran a kezelések formájában írják le, és a gyógyszert néhány napon belül ismételten beadják. Az echinococcosis és az alveococcosis hatásos specifikus kezelését még nem fejlesztették ki, ezekben az esetekben a kezelést a parazita zavarok alapján egyedileg választják ki.

Bizonyos helminthiázokkal (például enterobiózis) ajánlott a családtagok kezelése. A személyi higiénia szigorú betartása a kezelés alatt elengedhetetlen feltétel, kizárva az újbóli fertőzés lehetőségét.

Ahogy segédeszközök használt anti-allergén hatás (Suprastinum, Diazolinum), hogy helyreállítsák a bélflóra (bifidumbakterin, baktisubtil, lineks).

Népi jogorvoslatok a férgek kezelésére.
A népi gyógymódok közé tartoznak azok a gyógynövények, amelyek bélférgességi, hashajtó hatásúak. Az ókorban a férgek kiűzésére a gyógyítók ajánlották az elecampane és a celandin levét. A sárgarépa és a sárgarépa juice is anthelmintikus hatást fejt ki. Gyakran a hagyományos orvoslás receptjeiben találunk dió, gránátalma, menta, még gyakrabban - a fokhagyma, mint a táplálkozás vagy a beöntés komponense. Húsleves keserű keserű formájában használt beöntések vagy belül. A tökmagok a hivatalos gyógyszer által jóváhagyott hüvelyesek. A népgyógyászatban a gyógynövények bevitele gyakran kombinálódik a só hashajtókkal. Noha a gyógynövények hatása nem olyan magas - a hagyományos anthelmintikus kezelés megelőző intézkedése vagy kiegészítése szolgálhat.

A helminthiázok megelőzése.
Megelőzés helmintiáziskét tartalmaz szigorú ragaszkodás a személyes és a közegészségügy, megfelelés főzési technológia, amely a következő tevékenységeket környezetegészségügyi csökkentését célzó száma féregpetéktől a talajba. Szűrés és a korai kezelés állatok segít megelőzni a súlyos formája a betegség féregfertőzéseinek családtagok, érintkezés bozóthúsra sokszor veszélyesebb, mert szinte 100% -a fertőzött a különböző formájú bélférgek. Kötelező alapos mosás friss zöldségek és fűszernövények, mint azok műtrágya is használható szerves trágyák tartalmazó parazita tojást. A halak (különösen a folyó) megfelelő feldolgozása, a nyers, szárított, sózott halak kizárása segít elkerülni a galandféreg fertőzést.

Evés folyami hal és hús egy vadállat a tajga mobil alkalmazások tisztában kell lenniük azzal, hogy a fertőzés veszélye, beleértve a parazita okozta betegség sokkal magasabb, mint a használata hal és hús a városi civilizáció.

Gyakran feltett kérdések.

Meg tudok-e szabadulni a férgektől külön kezelés nélkül?
Elméletileg lehetséges. Módszerek specifikus kezelés nélkül lehet, például, enterobiasis (pinworm), de a legtöbb igényelnek kiűzése bélférgek specifikus eszközökkel, amelyek használata szükséges, mivel a károsodás, amely okozhat bélférgek előtt „önmagában” elhagyja a testet.

Milyen fő tünetei vannak a gyanús bélférgeknek?
Ezek a következők: gyakori hányinger, hányás, hasi fájdalom, a betegségek a gyomor-bél traktus, az ingerlékenység, a fáradtság, zavart alvás, nyikorgó fogak álmában, a gyakori allergiás reakciók nem látható ok, viszketés a végbélnyílás, emelkedett az eozinofilek szintje a vérben, súlycsökkentés testet.

Lehetséges antihelmintikus gyógyszerek alkalmazása profilaxisként?
Inkább igen. Mindazonáltal, mielőtt a gyógyszert profilaxisként alkalmaznák, meg kell vizsgálni annak lehetséges mellékhatásait, és értékelni kell a lehetséges károsodás és a kívánt hatás arányát.

Ha egy legalább egyfajta magasabb rendű élőlény együttélése hasznos lesz az emberi test számára, akkor új típusú személy lesz (szimbiózis). Az ember megtanulta, hogy csak néhány baktériumot kapjon. A legtöbb más faj idegen a testben, és kölcsönhatásuk gyakran kóros folyamat (betegség) megjelenésével jár.

LEGJOBB KEDVEZMÉNYEZETT expedícióink résztvevői, és nem csak ők, de gyakorlatilag az északi téma halászai és vadászai:

Opisthorchiasis. Causative agent és fertőzés.
Az opisthorchiasis egy biogelmintózis. Az egyik kezdeményező - a szibériai métely, métely vagy macska, Opisthorchis, parazitából emberben, a macska (Lynx), a kutya (farkas), sertés (vaddisznó) és más állatok a máj, epehólyag, hasnyálmirigy.

A fő forrása a fertőzés terjedésének - egy állat fogyasztott élelmiszer szennyezett hal ponty család, ides, beleértve az emberek a széklettel, amely, valamint a beteg állatok, parazita tojás a vízbe, ahol lenyelni csigák, amelyben az átalakulás a parazita lárvák, amely véget ér a larvae-cercariae vízben való felszabadításával. Cerkáriájával behatolnak a ponty hal -. Keszeg, IDE, Dace, Roach, stb Karas a köztes gazda a patogén egy másik betegség - klonorchiázis.

Az opisthorchiasis, az egyik leggyakoribb parazitózis, Oroszország számára jelentős probléma, és ha figyelembe vesszük a kapcsolódó klónokat és egyéb trematodákat, akkor az egész világot. Az Opisthorchiasis leggyakoribb az észak-Oroszországban (Khanty-Mansi Autonóm Okrug, Priobye). Ez a disztribúció fokális jellegű parazita betegsége meglehetősen nagy társadalmi jelentőséggel bír.

Ha valaki nyers, nem elég pörkölt és enyhén sózott halat eszik, fertőzött lesz. A parazita élettartama az emberi testben de-worming nélkül több mint 40 év.

tünetek: A betegség korai szakaszában - láz, csalánkiütés, izom- és ízületi fájdalmak, később - a megfelelő hipoondriumban lévő fájdalom a kanál alatt; gyakran a máj és az epehólyag megnagyobbodása.

kezelés. A pénzeszközök felhasználása: Chloksil, praziquantel, albendazol.

megelőzés. Csak jól főzött és sült, alaposan sózott halat eszünk; a tározók védelme a széklet általi szennyezéssel szemben.

Betegségek állatokban: Állatoknál a fertőzés akkor következik be, amikor nyers, könnyű sózott és fagyasztott halat fogyasztanak, betörtek a metacercaria. Súlyos invázióként az állatok kimerültek, élesen feszes hajjal; az étvágy gyakran emelkedik. A diagnózis a klinikai és epizootológiai adatokon, a laboratóriumi vizsgálatok eredményén alapul. Speciális terápia esetén hexaklór-pirixilént és egyéb anthelmintikumokat alkalmaznak.

Megelőzés: az opisthorchiasis kitörésekor az állatokat nyers halakkal nem etetheti. A halak főzése előtt (legalább 15 napig) fagyva megölik a lárvákat.

Halak fertőtlenítése. Az opisthorchiasis megelőzésében nagy jelentőségű a táplálékhoz használt halak helyes kezelése. Magas fekélyeknél -8 -12 ° C-on a metacercariae 17-20 nap után hal meg. Fagyasztás ides tömeg 1 kg in vivo metacerkáriák halált követő 20-30 napon belül. Fagyasztás át - 30 ° C - miután 6 órán át - 40 ° C -. 3 óra eltelte után látható, hogy a kisebb halak sózás megáll (a só koncentrációja 15%) metacerkáriák elhalálozás 3-5 napon belül, és a nagy hal ( legfeljebb 1 kg tömegű) -10 napig. Kísérletekkel bizonyították, hogy forró dohányzás esetén a halszövetekben lévő metakerekeket megölik.

A betegség gyakori fertőzési forrása a kiszáradt hal, ami szintén egy közönséges termék, melyet kitörnek (rokonok, ismerősök stb.). Ajánlott max. 25 cm méretű pontyhal, legalább 3 hétig szárítva. 2-3 napos sózás után, a halak tömegének sójából 12-14% mennyiségben.

A halat alaposan főzni, pörkölni (legalább 20 percig lemez formájában), és a konzerv halak nem tartják életképes metakerkarát.

A modern időkben szinte mindenki hajlamos parazita fertőzésekkel szemben, különösen - opisthorchiasis. Ne becsülje alá a fertőzöttség lehetőségeit, ezért mindenképpen tegyen meg mindent azért, hogy megvédje magát egy ilyen kellemetlen betegségtől.

Megelőzés opisthorchiasis meglehetősen egyszerű, meg kell tartani az alapvető higiéniai szabályokat, és enni csak a jól főtt halat, és minden esetben, nem durva. De ha a fertőzés még mindig ott van, annak ellenére, hogy opisthorchiasis megelőzésére végrehajtott teljes, szükség van az azonnali cselekvésre, nem szükséges, hogy megöli időt az ismeretlen kábítószerek és a hagyományos módszerek, akkor jobb, ha megy egy bizonyított és hatékony kezelésére szolgáló eljárások opisthorchiasis által kifejlesztett speciális szakemberek kezelésére opisthorchiasis és egyéb parazita betegségek.

Annak érdekében, hogy ne aggasztja a betegség kialakulását, azonnal kérjen segítséget, amint az opisthorchiasis első tünetei vannak. Az opisthorchiasis lárvák inkubációs periódusa 2-4 napig tart, és befejezése után a következő tünetek jelentkezhetnek: megnövekedett testhőmérséklet; fájdalom az izmokban és az ízületekben; hányás; laza széklet; a morbiditás és a máj méretének növekedése; néha vannak allergiás reakciók a bőrön; növeli a lép méretét.

A betegség progressziójának késői szakaszában a leggyakoribb panaszok a súlyos fájdalomra az epigasztrikus régióban és a megfelelő hipohondrium alatt, ilyen fájdalmat lehet megadni a háton, valamint a bal hypochondriumban. Gyakran előfordul, hogy a fájdalom az epeúti kólik formájában jelentkezik. Gyakran szédülés, hosszan tartó fejfájás, dyspepsiás rendellenességek, például: hányinger; étvágytalanság; a zsíros ételekkel szembeni intolerancia. Is, álmatlanság, gyakori hangulatváltozások és ingerlékenység nő. A testhőmérséklet emelkedhet vagy normális maradhat.

Mivel az opisthorchiasis tünetei hasonlóak a sok más betegség tüneteihez, az opisthorchiasis felismerése nehéz lehet egy hétköznapi ember számára, ezért azt javasoljuk, hogy orvoshoz forduljon a pontos diagnózis érdekében.

Az emberről emberre gyakorolt ​​opistrochosis nem továbbítható.

A nyers hal felhasználása tele van invazív betegségekkel, mint például:

1. Opisthorchiasis (mikroszkóp szükségességének meghatározására)

2.Difylobothriasis (a lárvák nem láthatóak fegyveres szemmel)

3. Clonorhoz (mikroszkóppal kell meghatározni)

4. Metagonimosis (mikroszkóp szükségességének meghatározására)

Mivel a hal közbenső fogadó e betegségekben, bizonyos technológiai kezelést igényel: főzés, fagyasztás, sütés.

A műszaki feldolgozás feltételei:

1. Opisthorchiasis: főzés 30 percig, fagyasztás -15 ° C-on 30 napig; -28 - 42 óra alatt; -35 ° C és 10 ° C közötti hőmérsékleten.

2. Diphyllobothriasis: főzés legalább 30 percig, fagyasztás -18 ° C - 48 óra, -12 ° C-on - legalább 6 nap.

3. Clonorhoz: főzés 30 percig, fagyasztás -15 ° C-on 30 napig; -28 - 42 óra alatt; -35 ° C és 10 ° C közötti hőmérsékleten.

4. Metagonimózis: főzés 30 percig, fagyasztás -20 ° C-on, majd öregítés 8-10 napig.

Így, nem Dowar nedozamoroziv vagy hal, egy személy válik hordozó (végleges host) bélférgek megfertőző, megfertőzni különböző emberi szervet (máj, epehólyag, hasnyálmirigy, gyomor-bél traktus).

Hogyan ne enni parazit?
A hal teljes fehérje, nyomelemek, vitaminok, telítetlen zsírsavak és paraziták. Hogyan védheti meg a fertőzést, anélkül, hogy megtagadná magának ezt a hasznos terméket?
A hal paraziták által okozott betegség. Ez akkor fordul elő, ha valaki él a halakban élő kis férgek lárváiban. A betegség vihara csak egy "újoncot" ad, akik először kipróbálták a fertőzött halat. Az őslakosok a területeken, ahol hagyományosan nyersen vagy malosolonuyu slabomarinovannuyu hal (Amur régióban Oroszország, Kína, Korea, Japán, Laosz, Vietnam, Thaiföld) hajlamosak fertőzött gyermekkorban szinte száz százalékig. Opcionális opisthorchiasis. A betegség neve a halak által lenyelt paraziták típusától függ. Bélférgek (férgek) élősködnek a májban, a csatornák az epehólyag, a hasnyálmirigy és a belekben. Ha nem hajt végre, akkor felhalmozódnak a szervezetben, és akadályozzák a számos betegség kezelésében, provokálni újakat. Nem véletlen, a halászati ​​területeken, ahol ezeket a közös parazitás betegségek, a helyi lakosok gyakran szenvednek epehólyag-gyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, epeúti dyskinesia, és még a májrák.

Napjainkban divatossá vált a halak főzésénél, hogy kevés sót, füstöt és hőt használjanak (sushi, nyers hal saláta ecettel és fűszerekkel). Az amatőrök szerint ez megőrzi a termék természetes ízét. És a természetes paraziták, az orvos-parazitológusok hozzáteszik.

FERTŐZÉS ÉS FERTŐZÉSI FORRÁSOK:

opisthorchiasis. A lárvák a parazita fertőzött édesvízi halak a család Cyprinidae: ide, bodorka, keszeg, keszeg és más. Foci: medencék az Ob, Irtis, Volga, Káma, Desna, Dnyeper és mellékfolyói. Opisthorchiasis is előfordul a Vladimir, Ryazan, Kaluga, Bryansk és más területeken a Közép-Oroszországban. A moszkvai régióban, ilyen léziók vannak Lukhovitsky, Kolomenskoye, Orekhovo-Zujevo, Serpukhov, Shatura kerület (települések a bankok az Oka, Klyazma, Moszkva folyó).

klonorchiázis. Pass egy halat fogott az Amur és mellékfolyói, víztározók Kína, Korea, Vietnam: kő moroko, hemiculter, küllő, kárász, ponty, ökle, Amur ide stb betegség tüneteit:.. Hőmérséklet, bőrkiütés, a máj megnagyobbodása.


Diphyllobothriasis. A fertőzés forrása: sügér, Ruff, csuka, menyhal, Far Szalmonidák fogott a Volga folyók Szibéria, a Távol-Kelet és az észak-európai része Oroszország. Megnyilvánulásának kezelésére: az étvágy megváltozása, gyengeség, hányinger (különösen éhgyomorra), néha hányás, nyáladzás, böfögés, gyomorégés, hasi morajlás, nyomás a gyomorban, instabil széklet, fejfájás, ingerlékenység, néha viszkető bőrkiütés.

NANOFIETOZ. Majdnem kerek kis 5 mm-es férgek parazitizálják a vékonybelet. Nagyon tartós és súlyos hasmenést okoz. Chum, kunja, malma, Amur fehérhal és szürke tenyésztés, taimen, lenok, ritkábban minnow és Amur rövidítéssel fertőzöttek. A betegség tartós lefolyása esetén vérszegénység alakul ki.

METAGONIMOZ. Worms 1-2,5 mm hosszú él az emberi bélben. A parazitákat Ussuri hog, ponty, Amur keszeg, harcsa, vöröses, gudgeon, top, ponty, ponty keresztül továbbítják. A betegség széles körben elterjedt az orosz Amur régió lakossága körében, Koreában, Kínában, Japánban és a Fülöp-szigeteken. A betegség megnyilvánulása (a fertőzés után 7-10 nappal következik be): hőmérséklet, bőrkiütés, hasmenés, hasi fájdalom, gyengédség a vastagbél mentén történő hasnyálmirigy vizsgálatakor.

ANIZAKIOZ. A körhúsok lárvái szinte mindenfajta tengeri halat érinthetnek: tőkehal, sügér, lazac stb. A balti-tengeri heringet különösen 30% -kal, az Északi-tengerben pedig 55-100% -kal érintik. Mindenki, aki szereti a nyers halakból készült japán ételeket, beteg lesz. Az anizakid lárvák képesek a bélfekély kialakulását okozni, az inkubációs időszakot 4-6 órától 7 napig. Manifestációk: hányinger, hányás, hasi fájdalom, bőrkiütés, láz, hasmenés.

A fertőtlenítés módszerei.

Hogyan lehet semlegesíteni a kaviárt?

• Meleg nagykövet (15-16.С): 16% (16 g só 100 g halból) - 20 perc, 12% - 30 perc, 10% - 1 óra, 8% - 2 óra, 6% - 6 óra, 4% - 72 óra.
• Hideg nagykövet (5-6.С): 16% - 40 perc, 12% - 50 perc, 10% - 2 óra, 8% - 3 óra, 6% - 12 óra, 4% - 115 óra.

Ezek a módszerek alkalmasak a halak halászatára és feldolgozására a taigai körülmények között. Otthon, a kaviár először fertőtleníthető: eldobni egy szitán és leengedni 30 másodpercig. forrásban lévő sóoldatban (200 g só 1 liter vízre), majd a tojásokat 30 másodpercig átviszi. forrásban lévő vízben. Lehűlés után a kaviárt vajjal és hagymával ízesítik.
Soha ne próbáljon halat, darált húst és kaviárt főzés közben.

Kulináris parancsolatok.
VIGYE A PARASITÁKAT egyszerűen csak a halat kell megfelelően főzni. Egy csésze nyers halat csak bizonyos körülmények között lehet megenni:

Ez mesterségesen termesztett hal, amelyet mesterséges táplálékkal tápláltak be, amelyet paraziták hiányában kezeltek és ellenőriztek;

Ha a tengert az óceánban fogják, akkor haladéktalanul be kell fagyasztani a halászhajóba, és közvetlenül az evés előtt ki kell olvasztani; vagy a fogás után azonnal meg kell enni;

A folyami halakban szinte minden fajban vannak olyan paraziták, amelyek emberre veszélyesek (a tokhal kivételével). Így pl. A sólyom nyersen fogyasztható. Az egyéb halakat sózni, pácolni vagy füstölni kell a kidolgozott ajánlásoknak megfelelően.

Egy jól főzött vagy sült hal biztonságos. A szabályok minden halra vonatkoznak, mivel nem lehet szemmel megkülönböztetni, hogy benne vannak-e mikroszkopikus lárvák (amelyek, ha bejutnak az emberi testbe, felnőtt férgekké válnak).

A hal forrása 15-20 perc legyen. a forralás pillanatától.

Sört - legalább 15-20 percet. (a nagy halat előzetesen vágják a gerincen a formációig).

Legalább 30 percig sütjük meg a halakat.

A meleg és hideg dohányzással a hal készen áll, amíg készen van.

Ha a halat sózzák (legfeljebb 2 kg), a parazita lárvák elpusztulnak:

- forró sózás feltételei (15-16 ° C) - 5-9 nap elteltével,
- hideg sózási körülmények között (5-6 ° C) - 6-13 nap elteltével,
- száraz sózás esetén:
- osztatlan halakban - 9-13 nap múlva,
- a fodrozódó halakban - 7-12 napon belül.

A só 20% -át a hal tömegére vetítjük.

Fagyasztás. A hal (legfeljebb 2 kg tömegű) ártalmatlanná válik az expozíció után:

- 12 óra -27 ° C-on,
- 18 óra -22 ° C-on,
- 36 óra -16 ° C-on,
- 3 nap. - -12 ° C hőmérsékleten,
- 7 nap - -8 ° C hőmérsékleten,
- 10 nap -4 ° C-on

A FISHER ÉS HUNTER VIGYÁZATOK.

1. Mossa meg a kezét étkezés előtt.
Ez a kifejezéssel teli kifejezés mély jelentéssel bír. A lánc nyomon követése: a kutya (farkas, róka, medve) - széklet - tojás toxocar - érlelés (talaj) - száj-toxocarosis!

2. Próbálja meg önteni zöldségeket és bogyókat, amelyeket az asztalhoz nyers formában, forró vízzel szolgálnak fel.
Egy másik fertőzés láncolat: aszkariázisos beteg - ascaris tojás az erdőben - ascaridosis.

3. Ne igyon nyers vizet, különösen nyitott víztestekből.
Nem kevésbé vicsorogni szlogen lesz releváns, ha arra gondolunk a következő események láncolatát: a fenevad - széklet a vízben - féregpetéktől - víz - hydatid betegség minden következményével együtt.

4. Ne feledje, hogy egy jó vobla erősen sózott vobla, és egy jó kaviár az egyetlen, amely egy érett technológián alapul.
A kaviár kádjában vagy a széles szalag sózott édesvízi halak takarmányában rejtve, örül a lelkes horgász bélének.

5. Nem szabad főzni (különösen medve és szarvas) húst.
(a legkedveltebb shish kebab, házi zsír és húgyhólyag) - ez a trichinózis összes fertőzésének 95% -át teszi ki.

6. Ne úszjon ismeretlen vízben.
Ez a skizofrénia fertőzés közvetlen útja.

7. Használjon repellenseket a szúnyogok és a szúnyogok taszítására.
A vérszívó rovarok számos bélféreg hordozói.

8. A szemceruza vágásának és a nyers hús gondos kezelésének helyes technikája.
Hunters általában akkor, ha mészáros betakarított állatok (különösen a medve), kell lehető legfinomabban kezelésére feldolgozására nyers hús, elszigetelt kezüket nyitott vágások, horzsolások, repedések a bőrön, hogy alaposan kezet kell mosni, a térben a körmök után kezet mészáros, hogy egyáltalán ne igyon nyers vért, ne nyers húsokat.

9. Ne feledje: mindig más emberekre kell gondolnia. Deworming a kutya.

A betegség jelei:

székrekedés.
Formája és mérete miatt a csillogás mechanikusan bezárhatja a csatornák egyes részeit, a belek lumenjét. A bőséges féregfertőzés a közönséges epének és bélcsatornák közelébe zár, ami ritka és nehéz széklethez vezet. Ez nyilvánvaló jel.

hasmenés (Hasmenés).
Számos parazita, különösen protozoonok termelnek hormonszerű anyagokat, amelyek a nátrium és a klorid elvesztéséhez vezetnek, ami gyakori vizes ürülékhez vezet. Így a parazita fertőzéssel járó hasmenés a parazita függvénye, és nem a szervezet azon kísérlete, hogy megszabaduljon a benne lévő fertőzéstől vagy alultápláltságtól.

Gázok és duzzanat.
Számos parazita él a felső vékonybélben, ahol az általuk okozott gyulladás duzzanathoz és gázokhoz vezet. A problémát súlyosbíthatja a legnehezebb termékek, például a vesebab vagy a nyers gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Gasztrointesztinális szindróma.
A paraziták irritálhatják és a bélfal gyulladását okozhatják, ami számos emésztőrendszeri tünethez vezet, és a létfontosságú táplálkozási és különösen a zsíros anyagok elhanyagolható felszívódását eredményezi. Az ilyen kisméretű emésztés kemény széklethez és túlzott zsírhoz vezet a székletben.

Fájdalom az ízületekben és az izmokban.
Ismeretes, hogy a paraziták képesek az emberi testen keresztül mozogni annak érdekében, hogy az életük legmegfelelőbb helyiségeiben, például az ízületi folyadékban és az izmokban telepedjenek le. Amikor ez megtörténik, az ember fájdalmat tapasztal, amely gyakran az arthritis következménye. Az ízületek és izmok fájdalmai és gyulladása szintén a paraziták által okozott traumatizáló szövetek eredménye, vagy a szervezet immunválasztja a jelenlétükhöz.

allergia.
A bélhéjat irritálhatják és néha átszúrhatják is, ami növeli a nagy, el nem duzzadó molekulák behatolásának kockázatát. Ez aktiválhatja a szervezet immunválaszt a növekvő eozinofil dózisok formájában - a szervezetben lévő védősejtek egyikének formájában. Az eozinofilek hozzájárulhatnak a testszövet gyulladásához, ami allergiás reakcióhoz vezet.

Probléma Bőr.
A bél paraziták csalánkiütést, bőrkiütést, ekcémát és más allergiás bőrreakciókat okozhatnak. A bőr fekélyek, daganatok és sebek, papillómák és bőrgyulladás egyszerű mikroorganizmusok jelenlétéből eredhetnek.

Vérszegénység.
A bélférgek bizonyos fajtái a bél nyálkahártyájához tapadnak, és a táplálékot szopják a gazdától. Mivel nagy mennyiségben vannak, elég nagy vérveszteséget okozhatnak, ami a vas (vérszegénység) hiányához vezet. Az anémia a trichomonát és más mikroparazitákat okoz, amelyek a vérsejteket táplálják. A Trichomonas-t spermatozo táplálja, ami impotenciát okoz.

Granuloma.
Ez egy daganatszerű tömeg, amely a paraziták elpusztult tojásait borítja. Leggyakrabban a végbél és a vastagbél falain alakulnak ki, de kialakulhatnak a tüdőben, a májban, a hasban és a méhben is.

Idegesség.
Az anyagcsere és a paraziták mérgező anyagai irritálhatják a központi idegrendszert.

Alvászavarok.
Az éjszaka közepén, különösen a reggel 2-3 óráig tartó gyakori ébredés a test próbálkozásából is származhat, hogy megszabaduljanak a mérgező anyagoktól a májon keresztül. Az alvási rendellenességeket az anuson keresztül az egyes paraziták éjszakai felszabadulása is kiválthatja, ami kellemetlen érzést és viszketést eredményez. Az egyik oka az aranyér - a paraziták (pinwormok) fejlődése a végbél nyálkahártyája alatt.

Fogak csiszolása.
Bruxizmus - a fogak abnormális köszörülése, a fogak összenyomódása és súrlódása gyakran kísérik a parazita fertőzésekkel. Ezek a tünetek különösen érzékelhetőek az alvó gyermekeknél.

Krónikus fáradtság.
A krónikus fáradtság tünetei közé tartozik a gyengeség, az influenzaszerű tünetek, az apátia, a depresszió, a koncentrációvesztés és a rossz memória panaszai. Ezeket a tüneteket olyan paraziták okozhatják, amelyek vérszegénységet, mérgezést, táplálékhiányt okoznak a testben.

Immunrendszeri betegségek.
A paraziták gyengítik az immunrendszert, csökkentve az immunglobulin A szekrécióját.
Között a legfényesebb jelei az élősködők jelenléte a szervezetben is az alábbi tünetek: testtömeg-gyarapodás, a rossz íz a szájban és a rossz lehelet, asztma, cukorbetegség, epilepszia, rendkívül erős éhség, súlyvesztés, akne, migrén és még a leggyakoribb halálokok: a szív- és érrendszeri kardiovaszkuláris betegségek és rák.

Sok rákot okoz a Fasciolopis Busqua parazita. Ha a beteg megszabadul a parazitáktól, akkor a tumorok is eltűnnek.

A parazitákkal való fertőzés tényezői:

Szennyezett élelmiszer (hús, hal, tojás, zsír hússal réteg), a nyers vizet a természetes víztározók, álló víz a folyók, gyengén mosott zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, piszkos kéz, állatok, vérszívó rovarok, szúnyogok, kullancsok, úszás nyitott friss tározók (aktív fertőzés eljárás, amelyben a lárva áthatol a bőrön vagy a nyálkahártyán való érintkezés során a szennyezett talaj, fürdés közben a nyílt víz) fertőzött személyek

Paraziták hatással vannak: szív- és érrendszerre, gastrointestinalis traktusra, húgyúti rendszert, izomrendszerre, légzőszervekre, endokrin rendszerekre, idegrendszerre.

Az emberi test okozhat betegségek, mint például: az asztma, vérszegénység, allergia, az étvágy (rendellenesség), ízületi gyulladás, atópiás dermatitis. Meddőség, álmatlanság, izomfájdalom, ízületi fájdalom, vitiligo, hepatitis, aranyér, nőgyógyászati ​​problémák, hiperaktivitás, fejfájás, diabétesz, diathesis, epekövesség, impotencia, immun-rendellenességek, a stroke, az elhízás, vastagbélgyulladás, törékeny körmök és a haj, neurodermatitisz, idegesség, onkológia, csontritkulás, hasnyálmirigy-gyulladás, papilloma probléma bőr, prosztatagyulladás, pszoriázis, ingerlékenység és a szorongás, a sclerosis multiplex, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, epehólyag-gyulladás, krónikus fáradtság, cirrhosis.

A LEGFONTOSABB.

Az expedícióból való visszatérés után hosszú tartózkodás a vadászat és a halászat, a taiga élethez kapcsolódó kampányokban és a bányászott trófeák evésében: Rendszeresen futtasson le magát és családját, beleértve az állatokat is, annak érdekében, hogy megakadályozzák a szövődmények kialakulását. Bárhol és mindenhol fertőzhet. Ne félj erről. Megfelelő, biztonságos, megbízható módszereket kell alkalmazni a dehelmintizálásra időben.

Az anyag nyílt információforrásokból származik.