Kenőcs a gombából

A lábakon és a kézben lévő gomba kenőcs a vazelin antimikotikus hatással bíró gyógyszer. Ők is kezelik köröm gomba és láb. Számos gyógyszer létezik a mycoses kezelésére - bizonyítottan Clotrimazole és Nystatin, az új Novastep és a Toxorbins. A visszajelzések megerősítik a külső kezelés hatékonyságát, különösen a betegség kezdeti szakaszában. A késői szakaszokban komplex terápia szükséges - a tabletták bevétele és a külső gyógyszerek alkalmazása. Milyen kenőcsöket kínál a modern gyógyszerek a gomba kezelésére? És lehetséges-e megszabadulni a probléma örökké és teljesen?

A gomba kórokozói: összetétel és hatás

A gombás lábfejlődést mycosisnak hívják. Úgy néznek ki, mint a hámozás, a hámlás, a foltok, a kicsi és néha mély (akár 1 cm-es) seb. Ezenkívül a lábakon a gombát viszketés, fájdalom, kellemetlen szagok kísérhetik.

A lábakon lévő gomba kórokozója gombaellenes komponenssel rendelkező készítmény. Bizonyos kenőcsökben a gombaellenes (antimikotikus) anyag mellett keratolitikumokat és sebgyógyító készítményeket is beadunk. keratolitikumokat elősegítik a bőr lágyulását, a régi nekrózis, a keratinizált, a köröm vagy az epidermisz gombás fertőzött területeinek hámlását okozzák. Sebgyógyító komponensek - serkenti a bőr helyreállítását, elősegíti a sima bőr kialakulását.

Vegyük figyelembe, hogy milyen kenőcsöket kínálnak a gomba a modern gyógyszerek külső kezelésre. klotrimazol - olcsó lábú kenőcs a lábakon

A klotrimazol gomba kórokozója a hatás széles spektrumát különbözteti meg. Hatékony a sok mykotikus fertőzés ellen (eddig nincs olyan gombás mikroorganizmus, amely ellenáll a klotrimazolnak).

Hagyományos kenőcs használata - a bőrből és a körömgombából (gyógyítja a láb sérülését, az ujjait, a körömlemezeket). Ezenkívül kórokozóként használják az állatvérben lévő gomba kórokozójaként, amelyet a női és a férfi kandidijazis kezelésére használnak. És még - mint egy kenőcs a gomba a fülek.

A clotrimazole penészgombák, dimorf gombák, actinomycetes ellen dolgozik. Kis mennyiségben megakadályozza a patogén gombák növekedését, nagy koncentrációban - megöli őket. Hogyan fejti ki hatását a Clotrimazole egy gombás szervezetre?

A hatóanyag gátolja a nevezett anyag szintézisét ergoszterol. A gombáknak új membránokat kell fenntartaniuk és kialakítaniuk. Így kis mennyiségben a klotrimazol nem okoz új gombákat. Nagy mennyiségben - növeli a meglévő gombasejtek membránjának áteresztőképességét. És ez tönkreteszi őket.

A Clotrimazole hatásának különlegessége, hogy nem csak a gombákat pusztítja el, hanem gram-pozitív baktériumok ellen is. Nevezetesen - elpusztítja a streptococcusokat, a staphylococcusot, a corynebacteriumot. Amellett, hogy a bőr mikózisok, Az urogenitális candidiasis kezelésére használják.

A kezelés folyamata - 4 hét (alap) + 3 hét (a betegség visszatérésének és visszatérésének megelőzésére). Az alkalmazások száma naponta - 2 vagy 3, dörzsölje tiszta, száraz bőrre. Ellenjavallt a terhesség 1. trimeszterében.

Megjegyzés: A Clotrimazole a Candida kenőcs fő hatóanyaga.

Nystatin kenőcs a gombából a bőrön és a mocsokból

A nystatin szintén régi gombaellenes és antibakteriális szer. A leghatékonyabb az élesztőszerű gombák, mint a Candida. A hüvelyi candidiasis a nőknél, a kenőcs a férfiak lágyékfájdalmából, valamint a lábakból, körmökből és ujjakból származó gombákból származó olcsó kenőcs.

Nystatin kenőcsöt alkalmaznak tiszta, száraz bőrre. A körmök sérült részeit és a keratinizált bőrt eltávolítják (vágják le speciális kapcsokkal, lehúzzák). Ezután kenőcsöt alkalmaznak. Megvan az ideje, hogy áztassa (20-30 perc).

Megjegyzés: A nystatin és az abból álló kenőcsök nem alkalmazhatók klotrimazollal és annak tartalmazó készítménnyel együtt.

Salicil kenőcs a gomba kezelésére

A lábakon a gombákkal egy másik alkalommal bizonyított kezelés a szalicilsavas kenőcs. Agresszív komponenst (szalicilsav) tartalmaz, amely különböző típusú gombák kezelésére szolgáló univerzális eszköz. A salicil mellett a kenőcs zsíros vazelin alapot is tartalmaz, amely a hatóanyag hosszabb hatását biztosítja.

Szalicilsavas kenőcs a körömgomból - a gombafertőzés egyik legkedvezőbb és megfizethető kezelési módja. Terápiás célra 5% vagy 10% készítmények. És amikor a gombafertőzés megkezdődik, kenőcsöt kapunk 20% a hatóanyag mennyisége.

ekzoderil

Ez a kenőcs is kombinálja a gombaellenes és antibakteriális hatásokat. Ugyanakkor a gombaellenes hatás spektruma szűkebb, mint a Clotrimazole. Az Exoderyl az élesztőgombák, a dermatophyták és a penészgomba-mikroorganizmusok ellen hat.

A felsorolt ​​gombás fertőzések között - élesztőszerű gomba, ami pityriasis és korpásodást okoz. Így, Az Exoderyl-t kenőcsként használják a fej gombájából.

A hatóanyag kenőcs - antimikotikus naftilint. Ő is, mint a clotrimazole, gátolja az ergoszterin szintézisét, melynek gombáknak borítékokat kell létrehozniuk.

Kenőcs Exoderil a gombafelületről naponta egyszer kerül a bőrre. Ha kenőcsöt használsz a köröm gombájáról - kenet naponta kétszer. A kezelés időtartama egy hónap. Visszanyerés után, folytassa a kenőcs alkalmazását további 2 hétig (az eredmény megelõzése és javítása érdekében).

Néhány exoderil hatóanyag (legfeljebb 6%) a teljes véráramba esik. Ezért a terhesség ideje alatt az ujjakból vagy lábakból származó gomba kenőcsét óvatosan és valósághűen kell előírni.

Novastep

A gomba kenőcs innovatív technológiát jelent a gombás fertőzések kezelésére. Elég drága eszköz. Összehasonlítva a kenőcsök hozzávetőleges árait a gombából, láthatjuk, hogy a költség Novastera többszörösen magasabbak, mint más gombaellenes kenőcsök.

A gyógyszert természetes összetétele és gombaellenes szintetikus anyag hiánya jellemzi. Ebben az esetben a gyártó szabályozza a Novaster hatékonyságát a lábán, a lábakon, a körmökön, az ujjakon lévő gombák kezelésére. Az utasításokban a kenőcs hatását nemcsak a gomba eltávolításakor jelentették be. A készítmény növeli a bőr immunitását is, ami lehetetlenné teszi a fertőzés második fertőzését.

Mit tartalmaz a Novaster kenőcs?

 • múmia
 • Mentaolaj
 • E-vitamin
 • Beaver pézsma.

A természetes összetétel lehetővé teszi a kenőcs használatát a kezelésben, anélkül, hogy orvoshoz fordulna. A kenőcsnek nincs ellenjavallata, nem károsíthatja vagy nemkívánatos mellékhatásokat okozhat.

A megjegyzés: a Novaster kenőcs hatásossága nem bizonyított. A cselekvésekről szóló vélemények ellentmondásosak. Sok vélemény szerint ez normál kozmetikum és nem túl hatásos kenőcs a láb vagy az ujjak gombaitól.

Terbinafin - kenőcs a körömgombából

A terbinafin gombaellenes komponens. Hatékony Candida ellen, kisebb mértékben - a trichofitóztól és a mycosporoktól (pityrious lichen és inguinal epidermophytosis okozta szer). Kenőcsként használják a gomba az ujjak, a sarkok, a lábak között, és hasonlítanak a kenet is a gomba a lábak között.

A terbinafinnel készített készítményt naponta 1-2 alkalommal dörzsöljük a bőrbe. Egy dörzsölés elegendő az egyszerű gombás elváltozásokhoz. Napi két kezelés szükséges a pelenka kiütés gombás fertőzésekhez és a láb keratinizált területeinek kezeléséhez. A kezelés feltételei - 2 hét.

A megjegyzés: pelenka kiütés, fertőzött egy gomba, kezelik alkalmazásával kötszerek kenőcs.

A terbinafinra alapozva számos gyógyszeres gombaellenes kenőcs keletkezik: Lamisil, Myconorm, Terfalin, Fungoterbine, Exifin és mások. Összetételében a terbinafin a fő hatóanyag. A kenőcsök analógok és helyettesek egymásnak, különböznek egymástól a komponensek, az árak és a gyártók körében:

 • Lamisil - kenőcs a svájci gombából.
 • Mikonorm - a Retiofarm (német gyógyszergyár) termékei.
 • Terfalin - kenőcs a Nobelpharma cég (Törökország) sarkain, ujjain és lábán található gombáról.
 • Fungoterbin - az orosz Nizhpharm termel, a körömgombák hatásos kenőcséül.
 • ekzifin - kenőcs a körmök gombájáról az indiai gyártó "Dr. Reddy" kezére és lábára.

Mycospore kenőcs a körömgombából Németországból (Bayer)

Gombaellenes komponens bifonazolt tartalmaz. Ez az anyag hatékonyan dermatophytákkal, élesztő- és penészgombákkal, valamint néhány gram-pozitív baktériummal (cocci és pálca) szemben támasztja alá, de egy bizonyos állapotban. Ha a gyógyszer időtartama legalább 6 óra. Ez idő alatt a bifonazol szükséges terápiás dózisa felhalmozódni fog a bőr felszíni rétegeiben.

A kenőcs hatása eltér a többi gombaellenes hatóanyagtól. Megállítja a gomba (ergoszterol) szükséges anyagának szintézisét két irányban egyszerre. Ezért a Mycospores aktívabb, gyorsabb és erősebb.

Ezenkívül a Mikospor agresszív komponenst tartalmaz - karbamid (vagy szénsav). Ő keratolik (égési sérülések, eltávolítja a gomba a körömlemezeken). Hogyan működik?

A kenőcs összetételében levő sav enyhíti és korrodálja a körömot. Alkalmazása után meg kell tisztítani a lágyított szöveteket. A kezelés folyamán lehetőség van a köröm egy részének teljesen eltávolítására és a körömágy (a bőr alatti réteg alá helyezett bőr) kimerevítésére. Ez kellemetlen érzést és kellemetlen érzéseket ad, amíg új szög keletkezik.

A Mikospor egy nagyon kemény módszer a gombák kezelésére. Ez a legjobb kenőcs a köröm gombájaként tekinthető. Olyan esetekben használják, ahol más eszközök nem segítenek (gombafertőzések, évelő gombás fertőzések kezelésére). A Mycospore-ot a terhesség kezdetén (1 trimeszter) nem alkalmazzák, és a második és az utolsó trimeszterben óvatosan kell alkalmazni. Továbbá óvatosan alkalmazzák a gyermekek kezelésében (csak akkor, ha sürgősen szükség van rá, ha más gyógyszerek nem segítenek).

A megjegyzéshez: a Mikospor alkalmazása helyi gyulladásos reakció kíséri - a köröm vörösödése a bőrön, hámlás, enyhe viszketés. Előfordulhat, hogy a szögek színe rendellenességet mutat. A mellékhatások a kezelés befejezése után jelentkeznek.

A kezelés módja: Mikospor: kenőcs naponta egyszer, csak az érintett körömlemezen. A tetején fedjük le a kötést. Ne engedje az érintkezést az egészséges bőrrel. Ehhez húzza át a bőrt a sávszalag vagy a cink-kenőcs körül.

A kötés alatt a kötés a köröm felületén egy napig marad. Miután - a vakolat eltávolítása után az ujját meleg vízbe engedjük, körülbelül 10 percig pároljuk. Ezután óvatosan tisztítsa meg a halott szög lágyított szöveteit (speciális kaparó). És alkalmazzon egy új kenőcsréteget (egészen a következő estig).

A kezelés időtartama 1-2 hét (addig, amíg a teljes érintett köröm eltávolodik).

Mycosis - a gomba és a körmök erősítése

A lábakon a gomba legmegfelelőbb kenőcs a Mikozan - a holland gyógyszerek egyik gyógyszere. Új és elhanyagolt gombás fertőzések kezelésére szolgál. Ecsettel ellátott cső formájában készül (kenőcsöt a körömlemezekre). A szállítási készlet tartalmazza a körömfájlokat (a köröm megbetegedett részének vágásához).

A készítmény természetes kivonatot tartalmaz - rozs enzim (kb. 40%). Elpusztítja a gombás mikroorganizmusok zsíros héját, és ez halálát okozza. Az enzim nem befolyásolja az emberi sejtek membránjait.

A köröm felületén a Mikozan védőfóliát képez. A komponensek mélyen behatolnak a körömlemezbe, és ott védő réteget képeznek.

A kenőcsöt naponta kétszer 4-5 héten át alkalmazzák. Kezelés után - profilaktikusan alkalmazzuk további 3 vagy 4 hónapig.

Természetességének köszönhetően a mycosis nem csak gombás fertőzések kezelésére, hanem a körömlemez erősítéséhez is.

Megjegyzés: A gomba kórokozója A mycosis ellenjavallt a 4 év alatti gyermekek számára.

Stop-aktív: 15 biológiailag aktív anyag

Stop Active - Kenőcs a természetes gomba alapján. Közülük - természetes antiszeptikumok (mókusz, gumi és kátrány), természetes antibiotikumok (teafaolaj és propolisz), sebgyógyító anyagok (kőolaj, múmiák, 10 antiszeptikus fű kivonat).

A gyógyszer konzisztenciája inkább olyan, mint egy vastag olaj. Ugyanakkor egyszerre kenőcs, krém és gél. A Stop Active gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros jeleket. A gyártó utasításai szerint 2 hét alatt enyhíti a gombát, míg a gombás lézió zónájába 2 hétig alkalmazzák.

Kenőcs a körömgombából Tinedol

Tinidol vagy tinidil kenőcs a köröm és a bőr gombájából, ami szintén természetes összetevőket tartalmaz. Az illóolajok és vitaminok mellett új gombaellenes komponens Climbazole és antiszeptikus Farnesol. A gyógyszert nem dörzsölik (mint a legtöbb kenőcs), de egyszerűen kis rétegben alkalmazzák. Gyorsan felszívódik, és nem hagy olajos nyomokat a bőrön.

Teymurov kenőcs a gombából

Kenőcs Teymurova valójában egy paszta. Összetételében - számos antiszeptikum és fertőtlenítőszer (bór és szalicilsav, cink-oxid, ólom-acetát, formaldehid, valamint mentaolaj, glicerin, talkum). A tészták megakadályozzák a verejték erős szekrécióját, amely gyakran terjed a gombafelszínre. Ezért kenőcsként használják a lábak körmök gombájáról.

Formaldehid és ólom jelenlétének köszönhetően a kenőcs összetételében nem alkalmazható terhes és szoptató. A készítményben a formaldehid és a szalicil szintén irritáló hatású, ami a vörösödést okozza. A bőr trauma valószínűségének csökkentése érdekében a Taimurov paszta rövid ideig (10-15 perc), majd utána mosható. Erős bőrreakcióval (pirosság, viszketés) a pasztát nem használják a gomba kezelésére.

A gombák kenetje a gombából

A kenőcs állatgyógyászati ​​készítmény, amelyet az orosz állatorvosi gyógyszer gyárt. A trichofitózis (lichen) és a rühök kezelésére állatokon. Megtalálható az ekcéma és gombás elváltozások kezelésében emberekben.

A kenőcs magában foglalja a ként, a cink-oxidot, valamint a szalicilsavat, a kreolt, a terpentinet, a kátrányt. Ezek az alkotóelemek biztosítják a fásszérum antiszeptikus és keratolitikus hatását.

A kezelés módja a következő: kenjük fel a láb érintett részeit egy meleg fürdőben történő gőzölés után (kálium-permanganát és ecet - 1 evőkanál literenként). A köröm vágása után száraz bőrre kell felhordani. Felülről - puha ronggyal és ragasztószalaggal.

A sávszalagot 8-10 óra múlva (reggel) távolíthatja el. Következő - ismételje meg az eljárást minden este, amíg teljesen meg nem gyógyítja.

Thai kenőcs a gombából

Az igazi thai kenőcsök az eredeti receptek szerint készültek és évszázadok óta teszteltek. Különböző fertőzések kezelésére használják őket. A thai kenőcsök összetételében - olyan összetevők, amelyek egyenlítői zónában termelnek vagy nőnek. Például a hálózat egyik leggyakoribb gyógyszertára a tintahal csontokból, valamint a gyömbérből, a Citrus Kaffir-ból és az európaiakról híres koptatóból származó port tartalmaz.

A thai kenőcsöket a bőrre vagy a körmére egy ideig (10-30 perc) alkalmazzák. Ezt követően - mossa le. Ezt napi 2-3 héten keresztül végzik el. A bőr (köröm) teljes helyreállítása után a készítményt további 2 hétig alkalmazzák.

Néha, amikor egy thai kenőcsöt alkalmaznak a bőr felszínén vagy a köröm alól, nyálka van. Tiszta pamut törlővel tisztítják, és folyamatosan kezelik.

Megjegyzendő: a magas terápiás hatás valódi thaiföldi termelés. A "Thai" nevű gyógyszertár nagy része hamis. Nemcsak nem kezelik, hanem károsíthatják a bőrön, körmökön és lágyrészeken az érintett bőrfelületet.

Kínai kenőcs a körömgombából

Kínai kenőcs - a gyógyszerek általános neve a bőrfertőzések és gyulladások külső kezelésére. Kompozícióik többkomponensűek, antiszeptikumokat, keratolikus anyagokat (a károsodott bőrsejteket hámlasztják), fertőtlenítőszereket, sebgyógyító komponenseket tartalmaznak. A legtöbb hatóanyag természetes. Például a kínai kenőcsök gyakran tartalmaznak cinket, szalicilsavat, ecetet. És lehet mentol, kámfor, talkum, szandál, gyógynövények (kurkuma, bazsalikom, édesgyökér).

A leggyakrabban hirdetett kínai kenőcsök közül - "Tiszta lábak", "Tiszta test", "A bőr királya".

Toksorbin

Széles körben reklámozott kábítószer lenyelés. Ez egy közös méregtelenítő, amely az emésztőszervek és az egész test tisztítására szolgál. Több mint 20 kivonatot tartalmaz a természetes anyagok (gyógynövények, magvak, hínár), valamint a kitin, a propolisz, az anyatej, a zsír, a gumi. A készítmény csak por-koncentrátum vagy szuszpenzió formájában kapható, és a Toksorbina gyártó hivatalos honlapján keresztül értékesíthető.

A gyártó nem termeli a terméket külső kenőcsként. A körömgombától nincs toxorbin kenőcs. Kezelés esetén ajánlott a Toxobin beadása. A felfüggesztésre vonatkozó megjegyzések megerősítik, hogy 2 hét alatt a gombák a lábakon eltűnnek.

Hogyan készítsünk egy kenőcsöt egy gomba magáról

A gyógyszerészeti kenőcs készítmények vazelin alapúak. Hozzáteszik a hatóanyagok kivonatait, összekeverik és egy külső kezelést kapnak.

Kívánt esetben lehetőség van gyógyhatású készítmények előállítására antimikotikus hatással, függetlenül otthon. Mi szükséges ehhez, és milyen anyagok lehetnek gombaellenes összetevők?

A gomba népszerű gyógymódja az ecet. Különböző gyógyszertárakban és házi kenőcsökben használják. Itt van az egyik recept az ecetet és a tojást tartalmazó szögekből származó kenőcs elkészítéséhez:

Egy üvegedénybe töltsön 2 tojásnyi csirkét természetes ecettel. Tedd 10 napig sötét helyen. Ez idő alatt az ecet feloldja a héjat. Ezután - tegye a tojásokat egy kanállal egy edényből, és keverje össze egy puha vajjal (200 g). Add hozzá őket 4 evőkanál. l. sav a kannából. Keverjük össze, amíg homogén. A kenőcs készen áll.

Kenőccsel vagy krémmel való kezelés

A gombafertőzések kezelésére a gyógyszertár különböző kenőcsöket, krémeket és géleket kínál. A tapasztalatlan vásárlót nehéz kiválasztani, kenőcsöt és krémt a gombafelületből, ami jobb? A hatékony eszköz kiválasztásához segítséget nyújtunk a következő ajánlásokhoz.

A kenőcs alapja a zsírkomponens tartalmától eltér a krémtől. A kenőcsök legfeljebb 95% vazelint tartalmaznak, amely hosszú időn át felszívódik a bőrbe, és így a kezelés hosszabb hatását biztosítja.

A kenőcsöt kényelmesen alkalmazzák éjszaka kötés alatt. Azonban ez a kenőcs nem olyan kényelmes, hogy használja a napot. Piszkos ruhát visel, és valami szag forrásává válik.

Hagyományosan régi gombás elváltozások kezelésére kenőcskészítményeket kell alkalmazni, és ezeket egyik napról a másikra alkalmazni kell. Ez biztosítja a hatóanyag szükséges koncentrációját, a hatóanyag hosszú távú hatását a kórokozó gombákra.

Új mycosis kezelésére krém vagy gél antifungális tulajdonságokkal. A krém vagy a gélt reggel is fel kell használni (kivéve, ha a mikózis kötőanyaggal van lezárva, csak a kenőcs alkalmazható a kötéshez).

Vélemények

Kenőcs a gomba Exoderil - a gomba felől a lábfejből kiürítve. Mazala 4 hét - minden teljesen elment. Nem lehet dobni 4 hét előtt. Minden hulladék lesz.

Ahhoz, hogy Mikospor kezelje, bátrabbnak kell lennie, és türelmesnek kell lennie. Nem túl kellemes látni, hogy az ujj a köröm nélkül marad. Igen, és az érzések kellemetlenek. De miután véget ér, nem lesz gumi.

Csak azok, akiknek gomba van, megértik, milyen nehéz gyógyítani. Sikertelen kezelés után Mikozan segített nekem egy egész listát a kábítószerekről.

Van egy egyszerű gyógymód - vizeletterápia lábfürdőben. Próbáld ki - két fürdõnél meggyógyítottam a gombát.

A terbinafin kenőcs bizonyos típusú gombákat kezel. Szóval valamikor ez a kenőcs gyorsan segített. De a közelmúltban egy gomba újra megjelent - nincs eredmény.

Synthomycin kenőcs - a pattanásoktól, így segít a gombából annyira. Ha a gomba csak megjelent - ez segít. És ha a régi nem.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.

Gombaellenes kenőcsök a bőrön. A leghatékonyabb

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Mindenki szeretne egy gyönyörű, fiatal és egészséges bőr tulajdonosa. Ezek az emberek sokkal eredményesebbek és élvezetesebbek a társadalmi interakcióban. Nem meglepő, hogy ha a test megjelenik gombák vagy más elkényeztető megjelenésű neoplazmák, mi megpróbáljuk megszabadulni tőlük a lehető leghamarabb.

Szerencsére a modern orvoslás olyan termékekben gazdag, amelyek gyorsan és hatékonyan képesek megbirkózni a gombafertőzésekkel mind a bőrön, mind a testen belül. A gyógyszer helyes megválasztása és a túlfizetés elkerülése érdekében részletesen meg kell vizsgálni a gombákkal szemben a legelterjedtebb és leghatékonyabb kenőcsöket.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Mi a gomba

Dermatomycosis - gombás bőrelváltozások a testen. Második helyen állnak a bőrbetegségek között. A hagyományos gombák nagyon gyakoriak. Szinte minden ember epitheliumában nagy mennyiségben hordozza ezeket a mikroorganizmusokat a baktériumok mellett. A táplálkozás, a betegség, a túl hideg és nedves időjárás, vagy éppen ellenkezőleg, a túl meleg időjárás zavarja a test védelmét. Ezekben az időszakokban a gombák egyre jobban szaporodnak. A legmagasabbak a magas páratartalom és a hő hatására. A bőrbe mélyedjen, és az idegekkel érintve viszketést okoz.

A fertőzés következő módjai vannak:

 • Fizikai érintkezés egy személy bőrmikózissal;
 • Az olyan tárgyak használata, amelyeket korábban egy gombafertőzés okozott;
 • Kapcsolat a kóbor és a beteg állatokkal;
 • Érintve az ülés hátsó részét a tömegközlekedésben.

Hogyan kell kezelni a gomba

A gombás bőrbetegségek nagyon ellenállóak. Teljes körű megszabadulni tőlük átfogó megközelítést igényel a kezelés. Szükséges orvoshoz menni, hogy megtudja, milyen típusú kórokozó hatott a bőrre. Egy illetékes dermatológus képes lesz kenõcséket beszerezni a mycosisból, valamint más gombaellenes szerekbõl és immunstimuláló szerekbõl.

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

Ha egy gombás fertőzést észlelnek a kezdeti szakaszban, kúrát lehet elérni a bőrön lévő gomba elleni kenőcs használatával. Észleli a hámlasztást és viszketést a bőrön (különösen a lábak bőrén hajlamosak), el kell kezdeni az antifungális szereket.

Az alábbi szabályok betartása segít a kezelés hatékonyságának javításában:

 • Kenőcs használata előtt tisztítsa meg a szennyeződés bőrét meleg vízzel és szappannal, majd alaposan megszárja;
 • Szükség van a napi fehérnemű megváltoztatására, közvetlenül a fertőzött mycosis bőrével érintkezve;
 • A páciens cipőjének belső felületét a lába mikózisával kell kezelni (például dörzsölés ammóniával, klórhexidin, miramisztin);
 • Leggyakrabban szisztémás antimikotikus hatású készítményekre van szükség;
 • Meg kell figyelni a kenőcs alkalmazását a bőrpírból. Általában az orvos előírt módja megegyezik a javasolt utasítással a gyógyszerrel. De néha a helyzet alapján a szakember ajánlhatja a kezelés eltérő gyakoriságát és időtartamát. Tipikusan a mycosis terápia néhány héttől több hónapig tart;
 • Néha szükség van a kezelés folytatására még pár hétig a mycosis kikeményedése után;
 • A gyógyszer kiválasztásakor figyelembe kell venni a mellékhatásait;
 • Lépés a kenőcs, amely összetételében kortikoszteroid, csak egyszer kipróbáltak, és nem pozitív eredményeket a hagyományos gombaellenes krémek és kenőcsök.

A leghíresebb gombaellenes kenőcs a testhez

Lokálisan alkalmazott készítmények, mint például a kenőcsök, krémek, gélek, spray-k, nagyon hatékony lehet, különösen, ha ki vannak téve mycosis kis folt a bőr a kezdeti szakaszban a betegség. Miután alaposan tanulmányozta az összetevők összetételét és hatását a mycosis kezelésére, meg tudja hozni saját elképzelését arról, hogy melyik kenőcs segít a gombáknak.

Az alábbiakban felsoroljuk a hazai piac legnépszerűbb termékeit:

 • Sebozol - krém, kenás ketokonazollal. Fungicid és fungisztatikus hatásokat mutat. Különböző zsiradék, candidiasis, bizonyos dermatomycosis és szisztémás mikózisok kórokozói ellen. A ketokonazolra érzékenyeknél bőrirritáció léphet fel. Ilyen helyzetben az alkalmazást meg kell állítani, és orvos segítségével kiválaszthat egy másik kábítószert. Az ár körülbelül 115 rubel;
 • ekzoderil - A svájci gyógyszer hatékonyan hat a gombák széles skálájára és spóráira. Annak érdekében, hogy kezeljék a bőr gombáját, amelyet krém formájában használnak. A bőr különböző rétegeibe behatolva a gombaellenes hatáshoz szükséges hatóanyag koncentrációját hozza létre. Ez a krém a gomba a bőr a bőrön kerül alkalmazásra a fertőzött területre, miután megmosta szappannal és alaposan megszáradt. A gyártó azt javasolja, hogy a gomba környékén kb. 1 cm-es környező egészséges hámot keltsen. A bőr-mycosis kezelése Exoderil-lal 2-4 hétig tart. Ajánlatos a kezelést további 14 nappal a gomba látható eltűnése után folytatni. A tejszín átlagos költsége (15 g) - 450 rubel;

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

 • mikospor - gombaellenes krém, amely kiterjedt gombaellenes hatást fejt ki. Élesztőszerű gombákkal, dermatophytákkal, penészgombákkal, seborrhea okozta ágensekkel, eritrasmával szemben aktív. A mycosporok sikeresen gyógyítják a fertőzött állatokkal való érintkezés által okozott dermatophytosisokat, a bőr candidiasisát, a körmöket, a nemi szerveket, a színes lichen-t. Az egyszeri dózis felületi kezelésére körülbelül 10 négyzet cm szalag 1 cm krémet készítményt felvinni az érintett területeken naponta egyszer 1 -. Lehetőleg egy éjszakán át. A kezelés a mycosis típusától függően 2-4 hétig tart. A gyógyszer biztonságosnak tekinthető. A gyermekek és a terhes nők kezelésére azonban orvosi ellenőrzésre van szükség. A 15 g átlagos költsége 500 rubel;
 • Nizoral - a gomba elleni krém a ketokonazollal. Hatékony a bőr, a nyálkahártyák és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésében. A Nizoral alkalmazása a betegségtől függ. Általában napi 1-2 alkalommal alkalmazzák az érintett területet és néhány környéket. A krém alkalmas szeborrikus dermatitis, különböző dermatophyticus fertőzések, epidermofiták, kután candidiasis, sokszínű lichen kezelésére. Megfelelő orvosság a szomorú férfiak számára. A kezelés időtartama kb. 2-4 hét, a későbbi fenntartással 14 napig. A 15 g-os átlagár 540 rubel;
 • Lamisil Krém és gél a gombából. A készítmény hatóanyaga a terbinafin. A gyógyszerek ugyanolyan hatékonyságúak, de a gél jobban behatol a bőrbe, és gyorsabban felszívódik. Ez egy széles spektrumú anyag. Alkalmas a legtöbb gombafertőzés kezelésére. Elfogadható használat 12 éves kortól. A krémet vagy gélt naponta egyszer alkalmazzák a fertőzött területre 1 hétig. Pelenkabetét jelenlétében - a gézzel fedett. A 15 g-os átlagár 570 rubel;
 • pimafukort Kombinált gyógyszer. Krém és kenőcs formájában készül. A neomicin jelenlétében, és a natamicin magyarázza a tevékenység e antibiotikus kenőcsöt a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, élesztők és élesztőszerű gombák, különösen a Candida. A hidrokortizon eltávolítja a viszketést és a gyulladást a dermatosisokban. A mycosis kenőcsét az érintett területre naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák. A kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Elfogadható a terhes nők és a gyermekek szigorú felügyelete alatt. Ne alkalmazza olyan személyeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszerre. A Pimafukorta (15 g) átlagos ára körülbelül 500 rubel;
 • Terbizil - gombaellenes krém terbinafinnel. A krém külső alkalmazása lehetővé teszi, hogy ellenálljon a dermatophytáknak, az élesztőszerű gombáknak, a szánalmas zuzmó kórokozóinak. A gyógyszert napi 1-2 alkalommal használják, enyhén dörzsölve. A mycosis kezelés átlagos időtartama 2-4 hét. A Terbizil (15 g) ára 300 rubel;
 • Ifenek - antimikotikus és antibakteriális hatású krém. A készítményben econazol-nitrát található. A krém számos mycosis kórokozó ellen hat. A bőr, a nyálkahártyák, a fejbőr, a hímivarú gombák, a többszínű lichen gombás fertőzéseinek kezelésére használják. A krémet naponta 1-2 alkalommal kell alkalmazni a megtisztított érintett felületen. Folytassa a terápiát további 2 hétig a látható gyógyító hatás elérése után. A 30 g ára 130 rubel.

Kíméletes kenőcs a gomba ellen

A gombafertőzések terápiája hosszú folyamat, amely gondos megválasztást igényel a gyógyszerekről, és néha váltakozásukról is. Néha egy olcsó gomba a gomba a test működik éppúgy, mint a drága társa. Az alábbiakban találhatók az olcsó, de hatékony eszközök:

 • Kén-kenőcs (40 rubel) - egy biztonságos gyógyszer, amely alkalmas terhes nők és 2 hónapos korú gyermekek kezelésére. A kellemetlen szag kellemetlen, a ruhákat nagyon piszkos. A kenőcsöt a seborrhea és a parazita gombák által okozott betegségek kezelésére használják. A bőrt 3-4 órán keresztül kell felhordni, majd ezt követően rendszerint növényi olajjal lemossák;
 • terbinafin (70 - 80 rubel) - gombaellenes szer krém, kenőcs formájában. Alkalmazása candidiasis, trichophytosis, microporpores, epidermophytia, multicolored lichen kezelésére. Rendszeres használat szükséges a fertőzés terjedésének megakadályozásához. Az érintett felületre naponta 1-2-szer 7-14 napig;
 • klotrimazol - Rendkívül olcsó krém széles spektrumú gomba (20-140 rubel.). Krém és kenőcs formájában készül. Dermatophytákkal, penészgombákkal és élesztőgombákkal szembeni antimikotikus hatás, eritrasma és többszínű lichen okozó szerek. Jelentős antimikrobiális hatást fejt ki. A bőr, a bőrtömbök és a lábak gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgál. A kenőcs egyaránt alkalmas férfiak és nők számára is, hogy megszabaduljanak a mocsoktól. A Candida nemzetség gombáinak okozta fertőzések gyógyulása általában egy héten belül történik, amikor az érintett területet naponta kétszer alkalmazzák. Ez egy alacsony toxikus gyógyszer, amelyet terhes nők (kivéve az 1 trimesztert) és a gyermekek kezelésére lehet használni.

Visszanyerése után, ne felejtsd el a szabályokat megelőzése gombás fertőzések: ne használja más személyes tárgyak (törölköző, fésű, köröm kiegészítők, cipők, stb); törölje le a lábát mosás után; válasszon olyan cipőket, amelyekben a lábak nem fognak izzadni. A kezelés időtartama alatt zárja be a fürdők, szaunák és uszodák látogatását. Meg kell erősíteni az immunitást, megszabadulni a rossz szokásoktól, szabályozni az egészséges táplálkozást és kezelni a kapcsolódó betegségeket. Ezek az intézkedések hozzájárulnak az eredmény megszilárdításához és a jövőben a gombafertőzések elleni védekezéshez.

A test gomba kezelése

Különböző mikózisok széles körben elterjedt világméretű probléma: minden második betegnél dermatológus diagnosztizálja a bőrgomba. Az ilyen betegség a test bármely részén előfordulhat, és nehéz kezelni, kellemetlen tünetekkel együtt.

A bőr gombás megbetegedéseinek kezelése

Csak komplex kezeléssel lehet megszabadulni a gombás fertőzéstől, ami különböző típusú kórokozókat okoz. Annak érdekében, hogy a terápia hatékony legyen, orvosi ellenőrzést kell végezni, aki eredményei alapján helyesen választhatja ki a gyógyszereket. Hogyan gyógyítható a gomba a test bőrén? Ehhez egyidejűleg:

 • helyi gombaölő gyógyszerek;
 • intraconazolon, flukonazolon, ketokonazolon, klotrimazolon vagy más hatóanyagon alapuló szisztémás hatású készítmények;
 • glükokortikoszteroid szerek;
 • antibakteriális gyógyszerek;
 • antihisztaminok;
 • multivitamin;
 • immunmodulátor;
 • Fizioterápia (DMV-terápia, elektroforézis, pulzáló magnetoterápia).

Mint egy gomba kezelésére a test bőrén

Ha a bőrt a mycosis befolyásolja, lehetetlen késleltetni az orvos megközelítését, különben nehéz lesz a következmények kiküszöbölése. Az orvos képes kiválasztani a megfelelő módszereket a test bőrének a gombájához. Először is, a hagyományos gyógyszert használják, mivel hatékonyabban küzdenek a betegséggel, gyorsan megszüntetve a kellemetlen tüneteket és megsemmisítve a fertőzés fókuszát. A test bőrének mikózisának modern kezelését a következő módszerekkel végezzük:

 1. Kenőcsök, krémek. Segíti a gombaspórák felszámolását a test bőrének mycosisának kezdeti szakaszában, míg az ilyen helyi gyógyszerek nem elég hatékonyak egy elhanyagolt betegség számára.
 2. Spray. Az aeroszolok enyhítik a kórtani tüneteket, és nagyon kényelmesek az otthoni használathoz, ezért rendszerint velük együtt dolgoznak annak érdekében, hogy képesek legyenek a terápia folytatására.
 3. Immunostimuláló szerek. Mivel az elnyomott immunitás gyakran okoz gombás fertőzést, fontos terápiás intézkedés a test védő tulajdonságainak helyreállítása.
 4. Gyulladásgátló tabletták / kapszulák széles spektrumú hatással. Pusztítsd el a fertőzést belülről, segítsenek megbirkózni még a leginkább elhanyagolt esetekben a mycosis a bőr a test.

A test bőrének gombájának kezelését megelőzően meg kell határozni a kórokozó típusát, ezért a dermatológus nem képes diagnózis nélkül. Miután megállapította a fertőzés típusát (élesztő, élesztő, candida stb.), Az orvos előírja a páciens megfelelő gyógyszeres kezelését. Segítõ intézkedés lehet a hagyományos orvoslás eszköze. Megszabadulni a gomba csak akkor fog megtörténni, ha rendszeresen használják az antimikotikus gyógyszereket hosszú ideig (általában 5-8 hónapig).

A test gomba elleni tabletták

A patogén gombaspórák hatékony eltávolításának maximalizálása érdekében, amelyek tulajdonságai az emberi szervezetben terjednek, tablettákat alkalmaznak. Hogy megszabaduljon a lábak, a karok, a hát, a nyak, a mellkas mycosisától, az ilyen gyógyszerek segítenek:

 1. Lamisil. Terápiás hatás elérése érdekében 2 hónapos kezelés szükséges. Engedélyezett, hogy akár egy 2 éves gyermeket is vegyen.
 2. Nizoral. A hatóanyag - a ketokonazol - miostosztatikus és fungicid hatású. A gyógyszer gyakorlatilag bármilyen típusú kórokozó ellen hatékony.
 3. Flukonazol. Olcsó antimikotikus gombaellenes szer a belföldi termelés bőrére. Az onychomycosis elhanyagolt formái és a különböző típusú zuzmók is működnek.
 4. Terbinafin. A szisztémás gyógyszert mikroszporák, trichofitózis, kiterjedt elváltozások kezelésére használják a törzs és a végtagok mycosisával szemben.

Gombaellenes kenőcsök a test bőréhez

A bőrre ható helyi gombaellenes készítmények komplex módon alkalmazhatók, vagy az egyetlen terápiás szer a gombás fertőzések ellen. Ez utóbbi esetben csak akkor lehetséges, ha a mycosis a bőr egy kis területét vagy a betegség kezdeti szakaszát fertőzi. A pikkelyes, viszkető foltokat egy vékony krém / kenőcs réteggel őrzik, általában napi 1-2 alkalommal. Ehhez használja:

 1. Ifenek. Kenőcs a gomba a test bőrén, továbbá a gombaellenes, rendelkezik antiszeptikus hatással. Ifenek közvetlenül a fertőzések közé kerülnek naponta kétszer.
 2. Lamisil. Gyakorlatilag bármilyen mycosis betegség kezelésére hatékony. A gyógyszer előnye viszonylag alacsony ár.
 3. Ekzifin. A gomba a test bőrén. Alkalmas terápiás szerként a test és fej dermis felső rétegeinek mikózisaira.
 4. Mikoseptin. A helyi készítménynek gyakorlatilag nincs ellenjavallata vagy mellékreakciója, puha és gyengéd hatása van.

Javallat az általános bőrgomba számára

A szisztémás gyógyszerek a mycosis patológiák elleni küzdelem legfontosabb eszközei. Mivel a kezelésnek átfogónak kell lennie, ugyanakkor a helyi gyógyszereket használják a betegség tüneteinek (viszketés, égetés stb.) Eltávolítására. A terápia csak akkor kezdődik, ha a kórokozó-ágens típusát megállapították. Ezenkívül a gombafertőzések gyakran bakteriális fertőzéssel járnak együtt, amelyet az orvos is figyelembe vesz a hatékony gyógyszerek kiválasztásakor.

Ha a fertőzés akut állapotban van, a kezelés a gyulladás semlegesítésével és az érintett dermisz túlzott nedvességének megszüntetésével kezdődik. E célból olyan megoldásokat alkalmaznak, mint a Castellani és a Clotrimazole. A bőr kiszáradása után antiszeptikus antibakteriális szereket írnak fel:

 • mikoseptin;
 • 2% jódoldat;
 • Mikozolon;
 • Esulan;
 • kén-tar paszta;
 • szalicilsavas kenőcs stb.

A gombás patológiák terápiája a leghatékonyabb, ha különböző gombaellenes hatóanyagokat kombinál, így elkerülhető a kórokozók gyógyszerekkel szembeni ellenállása. A felsorolt ​​létesítményeken kívül a beteget a testhéjú gomba kezelésére szisztémás hatású tablettákkal kezelik:

A gombás bőr népi jogorvoslatok kezelése

Az ilyen gyógyszereket egyidejűleg kell alkalmazni a gyógyszerek szedésével, mivel csak képesek enyhíteni a beteg állapotát, de nem a betegség oka megszüntetésére. A sima bőr kezelésére a szervezet ilyen recepteket használ:

 1. Fokhagyma krém. Töltött fokhagymás szegfűszeget azonos mennyiségű olvasztott vajjal. Az elkészített keverékkel naponta kezelje a dermis érintett területeit.
 2. Szóda fürdő. Meleg vízben hozzá kell adni ½ st. szóda. Az eljárás legalább 15 percig tart.
 3. Hagyma lé. Naponta többször, friss gyümölcslevekkel kenje be a foltokat.
 4. A lóversenypuszta kivágása. 2 tbsp. l. A fűszernövényeket egy pohár enyhén forró vízben felhúzza. Az érintett bőrfelületet naponta 2-3 alkalommal törölje le.

Videó: hogyan kell kezelni a gomba a test bőrén

Vélemények

A gomba általában a lábakon (az ujjak között) jelenik meg. Kiváló segítséget nyújt az ecet tömörítéséhez: viszketés szinte azonnal. A legfontosabb, hogy időben kezdje meg a betegség kezelését, különben a gomba tovább terjed, és mérgező tabletták nélkül nem vonható vissza.

A férje észrevette, hogy a medence után meglátogatta a mellkasát, de először nem árulta el. Más tünet nem volt. Miután barátainkkal elmentünk a tengerbe és barátunk (ő egy bőrgyógyász) azt mondta, hogy ez egy gombás fertőzés, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Gyorsan meggyógyították a Lamizilomot és a kenőcsöt Clotrimazole-t, míg a foltok a mellkason 2 héten belül voltak.

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Kenőcs a bőrpírból

A vörösség és a bőr gyulladása, a nyálkahártya, az orvosok azonnal kiválaszthatják a hatékony gyógyszereket, például a kenőcsöt a bőrpírból. A megbízható gyógyszernek külső hatással kell rendelkeznie a lokális hatással, néhány napon belül vissza kell állítania a dermis integritását. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen azonosítsák a betegség kórokozóját, kizárva egy jellegzetes betegség krónikus lefolyását. A kenőcs kiválasztása a gombából a bőrön, fontos, hogy ne felejtsük el a gyógyszer kölcsönhatását, ellenjavallatait és mellékhatásait.

Gombaellenes kenőcsök a bőrön

Ennek a farmakológiai csoportnak a képviselői közvetlen kapcsolatban állnak a kórokozó mycosisokkal. Ez lehet a penész vagy a Candida nemzetség gombás gombájának negatív hatása. Ha nem reagál időben a problémára, az egészséges körmök általános állapota zavart. Élesztőfertőzések esetén fontos, hogy antimikotikus kenőcsöt válasszanak kompetensen, 7-14 napos teljes kezelésen át. A bőrbetegségekkel szembeni orvosi készítmények széles skálája kiterjedt, és számos farmakológiai csoportra összpontosít.

antibakteriális

Cure a gomba lehet a részvételével antiszeptikus helyi szerek, amelyek jobban járnak el helyileg. A kinevezést orvosi okokból szigorúan dermatológus végzi, és az adott irányba a legjobbak a következő antimikrobiális kenőcsök a lábakon, és nem csak:

 1. A cink-kenőcs a mycosis kezelésére kifejezettebb antibakteriális hatást mutat, miközben teljesen biztonságos a test számára. A gomba csak egy komplexben pusztul el, mivel egy független gyógyszer hatástalan. A cink kenőcs terhesség alatt használható, a gyógyszer olcsó, vény nélkül kapható.
 2. A bőrből származó gomba kénes hatása celluláris szinten hat, és károsítja a patogén növényzet membránjait. Hatékonyan eltávolítja a bőr viszketését, a gyulladás jeleit és a bőr látható pirosodását. Ez egy olcsó kenőcs, amely 50 rubelt költ a gyógyszertárban.
 3. A salicil kenőcs minden gombás betegséggel segít. A viszketés és az égési sérülés után legfeljebb két hétig tartó teljes kezelésen kell átesni, amely után hosszú ideig bőrkiütés és kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.

gombaellenes

Az élesztőgombák fokozott aktivitásával a dermatológus kenőcsöket ír elő szűk spektrummal. A fő cél a káros mikroorganizmusok membránjának integritása, a fiziológiai aktivitás csökkentése. A gombafertőzésekkel a következő gyógyszerek nagyon hatásosnak bizonyultak, és nemcsak a gyulladás és égés gyors eltávolítását, hanem a betegség alapjául szolgáló okot is megszabadítják. Ezek a következők:

 1. Klotrimazol. Megfizethető orvoslás, amelynek legfőbb hátránya hosszú távú kezelés - 4-5 hónapig. A többieknél a kezekről és lábakról származó gomba kenőcsét naponta háromszor egy vékony réteget kell alkalmazni a sérülésre.
 2. Exoderyl a naftifin-hidroklorid aktív összetevőjével. Sikeresen meggyógyítja a körömgumókat és a bőrt, és bőrgyógyász ajánlására akár 2-8 hétig is használható. Vannak ellenjavallatok, a mellékhatások nem kizárt.
 3. A Nizoral és a Ketokonazol komplett analógok, amelyek a bőrgomba számára a legjobb kezelésnek számítanak. Alkalmazható bőrgyógyász ajánlására terhes nőkre és gyermekekre, intenzív osztályra - 2-4 hétig.

A cselekvés széles spektruma

Az ilyen gyógyszerek nemcsak élesztőgombákat öltenek, hanem termelékenyen visszaállítják a sérült bőr integritását, erősítik az immunitást és látható esztétikai hatásokat mutatnak. Az adott irányba a következő gyógyszerek bizonyultak jól:

 1. Lamisil. A hatóanyag a terbinafin. Ez a hirdetett termék, amely sikeresen meggyógyítja a lábat gomba, alkalmas egyéb bőr-mycosisokra. Ha egy napot egyszer használsz, akkor egy hónap alatt kezelheted.
 2. Kenőcs Triderm. Kombinált gyógyhatású kórokozó gombák. Azt is előírják a hajhullás. A gyógyszer nem olcsó, de gyorsan működik, és 2-3 hét múlva biztosítja a betegség stabil dinamikáját.
 3. Mikospor. Progresszív, kifejezett antimikrobiális hatás, amelyet minden típusú gomba számára előírnak. Az érintett területre vékony rétegen alkalmazzuk, 2-4 hétig megszakítás nélkül kezeljük.

Gyógyszerek fajtái

Az olcsó kenőcsök kiválasztása a bőrgomba miatt fontos, hogy ne csak a költségekre figyeljünk, hanem figyelembe véve a gyógyszer farmakológiai hatását és az alkalmazás jellemzőit is. A patogén gombák megnövekedett szaporodása előfordulhat a lábak, a kefék bőrén, és a körömlemezeket a kóros folyamatban. Kifejezett gombaellenes hatású gyógyszerek ajánlhatók intenzív kezelésre vagy gombás fertőzések megelőzésére.

A lábak elleni gombaellenes eszközök

Ha a gomba talpa a lábtér, akkor a lábak és a körömlemezek közötti tér, amelyek a kenőcsök a leghatékonyabbak az adott irányba, helyileg járnak el:

 1. Terbinafin. Olcsó analóg Lamizila, amely nem kevésbé hatékony. Amikor a lábát égeti, alkalmazza az érintett területeket, ne öblítse le. A kezelés időtartama 2 hét.
 2. Mikozan. Egy olcsó kenőcs a bőr gombájából, de a pozitív eredmény látható egy hétnyi napi használat után.
 3. A Booth. Kedvezőbb, mint elődje, de a mycosis lábak kezelése ezzel a kenőccsel 3-14 hetes lesz.

A bőrön található gomba kenőcsének áttekintése

A gombaellenes kenőcs kiválasztása az első olyan kérdés, amelyet az emberek kérnek, amikor gumiat találnak a lábukon vagy a kezükön. A modern gyógyszeripar hatalmas mennyiségű fungicid hatóanyagot kínál, amelyek hatásuk és költségük különbözik. A leghatékonyabb eszköz kiválasztásához és ugyanakkor, hogy ne károsítsa a szervezetet, és ne tegyen túlfizetést, érdemes megismerni a szükséges információkat minden egyes népszerű gyógyszerről és annak mellékhatásairól és helyes alkalmazásáról.

A gombaellenes kenőcsök alkalmazási szabályai

A gomba kizárólag fungicid hatóanyagokkal csak gombás fertőzés enyhe formájával és a kezelés kezdetével a lépték és viszketés megjelenésének kezdetétől fogva gyógyítható. A bőrön lévő gomba kenőcsét kiválasztják a gombaellenes hatás spektrumának, az ellenjavallatok jelenlétének, a gombás károsodás időtartamának figyelembevételével. Az antimikotikus kenőcsökkel történő kezelés a következő szabályoknak való megfelelést igényli:

 • A legtöbb esetben szisztémás antimikotikumok egyidejű alkalmazása szükséges;
 • a kenőcs bőrön történő rendszeres alkalmazásának kötelező betartása (az utasításoknak megfelelően) és a kezelési időtartam (az orvos által meghatározott);
 • az epizodikus alkalmazás az eszköz hatékonyságának csökkenését és abszolút hatékonyságát csökkenti a jövőben;
 • a fungicideknek mellékhatásuk van, amelyet figyelembe vesz a gyógyszer kiválasztásakor;
 • Kombinált tartalmazó kenőcsök kortikoszteroidok (Triderm, Mikozolon) csak akkor alkalmazandók, ha nincs eredmény a használata egyszerű és gombaellenes szerek súlyos gyulladásos reakciók;
 • A bőrt csak mosás után és törülközővel alaposan szárítva dolgozzák fel;
 • kötelező a kóros fókuszban (zoknik, pólók, stb.) érintkező napi vászonváltozás;
 • amikor a lábfungus a cipő belső felületének kezelését igényli (ammónia törlése és további levegőztetés).

Népszerű kenőcsök a gomba a bőrön

 1. Clotrimazole (Candide, Canison). Megfizethető eszközök. Alacsony toxicitása lehetővé teszi a terhesség és a gyermekek használatát. A kandalló napi 2-3 alkalommal kerül alkalmazásra, a viszketés és az elégetés elég gyors. Az egyetlen hátrány - hosszú kezelés (4-5 hónap). A klotrimazol kezelést további 1 hónapig kell folytatni. a tünetek teljes megszüntetése után. Is okozhat allergiás szenzibilizálást, a hosszú távú beadás tele van negatív hatással a májra.
  Fontos! A klotrimazol gyakori alkalmazása a nőkben szenvedő nők kezelésére kifejti hatását az élesztőgombák lábakban történő kezelésében.

 • Ekzoderil. A naftifin-hidroklorid hatóanyaga mélyen behatol a bőrbe. A felhalmozódás fokozott koncentrációt eredményez, és gyorsan növeli a terápiás hatást. Gyakorlatilag nem szívódik fel a véráramba, túladagolás nem valószínű. A kezelés időtartama 2-8 hét. bőrelváltozásokkal és legfeljebb 6 hónapig. egy körömgombával (oldatban használják). Helyi vörösödést és allergiás reakciót okozhat. Az egyik legdrágább gombafertőzés elleni gyógyszer.
 • Nizoral (Mikozan, Ketokonazol). A rendkívül hatékony kenőcs kiterjedt antimikotikus hatást fejt ki. A villám gyorsan eltávolítja a viszketést, és alkalmas gombás körömbetegségek kezelésére. A teljes kúra eléréséhez ne hagyja abba a kenőcsöt a tünetek eltűnése után. A minimális arány 2-4 hét. A ketokonazol a legjobb drognak tekinthető, ha nem a toxicitás miatt: a kenőcs nem alkalmazható gyermekeknél és terhes nőknél. A leginkább pénzügyileg elérhető terméket ketokonazolnak nevezik.
 • Mycosorp (Kanespor, Bifonazole). Ez elég hatásos a legtöbb gombafajra gyakorolt ​​hatást illetően, de agresszíven befolyásolja az emberi testet. Csak orvosi célokra és időszakos ellenőrzésre!
 • Zalain. 2% szertakonazolt tartalmaz. Imidazol-származékok (ekonazol, szertakonazol) befolyásolja a növekedést és a szaporodás a gombák és élesztők kórokozók microsporia / trichophytosis. A kenőcsöt naponta kétszer 2-4 hétig alkalmazzák. Gyakran van egyéni intolerancia. A toxikus hatások azonosítására irányuló vizsgálatokat nem végeztek, ezért terhes nőkön történő alkalmazásra, és a gyermekek alkalmazása nem ajánlott.
 • Lamisil (Binafin, Terbizil, Myconorm, Exifin). Krém / kenőcs / emulzió A Lamisil reklám-promóciós márka, amelynek aktív része a terbinafin. Az azonos nevű terbinafin és a belföldi hatóanyagai azonos koncentrációban (1%) tartalmazzák a hatóanyagot, de sokkal olcsóbbak. Az aktivitás és hatékonyság spektruma szerint a kenőcs a gyógyszeripar piacán a legjobbnak tekinthető. Naponta csak egyszer alkalmazható, a teljes gyógymód 2 hét és 1 hónap után következik be. 2 évesnél idősebb gyermekek számára engedélyezett.
 • Mikozolon. A nagy hatásfok egy gombaellenes szer és egy kortikoszteroid hormon kombinációjának köszönhető. Célszerű kombinált gomba- és baktériumos bőrfertőzésekben, valamint hosszú távú terápiával járó fungicid hatóanyagok hatástalanságában. A Tridentum kenőcs hasonló hatással bír.
 • Fontos! Még a kortikoszteroidokat tartalmazó gyógyszerek helyi alkalmazása ellenjavallt terhes / szoptató anyákban, és csak súlyos gombafertőzések kezelésében extrém esetekben írható elő gyermekeknek.

 • Antiszeptikus, kenőcsök (Teimurova paszta, szalicilsav, cink). A fő előnyök: a pénzügyi hozzáférhetőség és a gomba kezelésének lehetősége gyermekeknél, terhesség alatt (Teymurov paszta kizárása). Cselekedjen több tünetileg (kiküszöbölje a viszketést, csökkenti a verejtékezést), és csak a gombás fertőzés enyhe formáiban (pityriasis) működik.
 • Az antimikotikus kenőcsök önálló használata csak korlátozott károsodással és csak kezdeti szakaszban engedélyezett. A krónikus, gyorsan terjedő gombás fertőzések a bőrgyógyász szakképzett segítségét igénylik, aki átfogó kezelést ír elő és a patogén gomba teljes megsemmisítését teszi lehetővé.