Minden a kenőcsökről Griseofulvin: oktatás, ár, analógok

Griseofulvin - kenőcs, melynek célja a gomba növekedésének lerövidítése és megsemmisítése. Először a múlt század 50-es éveiben használták, és a szakemberek továbbra is igénybe veszik ezt a mai napig. Ma a gyógyszert a gyógyszertárak polcain két dózisformában találják meg - belső és külső használatra. Helyi jogorvoslatként, linimentet állítanak elő, gyakran kenőcs vagy krém.

struktúra

A gyógyszer fő hatóanyaga a griseofulvin antibiotikum, amely megakadályozza a kórokozó mikroorganizmusok kialakulását. Ezt a jelenséget azzal magyarázza, hogy a bemutatott komponens megszakítja a gomba sejtek szorzásának és a fehérje szintézisének folyamatát. Minden 100 g liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint.

Az antibiotikum mellett a kenőcs összetétele 1 g szalicilsavat és egyéb segédanyagokat is tartalmaz, nevezetesen:

 • dimexide;
 • polietilénglikol;
 • aerosii;
 • édesköményolaj.

Farmakológiai hatás

A kenőcs formájában lévő griseofulvin gátolja a különféle dermatophyták növekedését. A gomba sejtjei a mitotikus orsó megzavart szerkezete miatt megszorozódnak.

Az epidermisz, a haj és a körmök sejtjeiben való felhalmozódásának köszönhetően a gyógyszer meggátolja a gomba bejutását a benne lévő keratinra. Korábban fehérjével fertőzött, a fehérjét fokozatosan egészséges szövet váltja fel. Ezenkívül a kenőcs összetételében a szalicilsav lehetővé teszi a hatóanyag számára, hogy mély rétegeket érjen el a fertőzött bőrt és a körömlemezt.

A griseofulvin antimikrobiális hatást fejt ki, és elősegíti a szaruréteg, a haj és a körmök visszaszorítását. A liniment eltávolítja a viszketést és a fájdalmas érzeteket, anélkül, hogy irritációt okozna.

Ha nem történik helyi alkalmazás, akkor a hatóanyag aktív komponensei felszívódnak a vérbe. Ennek következtében az ágens nem feltételez jelentős mellékhatást, amely Griseofulvin tabletta formájában történő alkalmazásakor előfordulhat.

Használati utasítások

A Griseofulvin használata javasolt, ha a beteg mycotic bőrbetegségekkel foglalkozik. Ez azonban nem a gombákkal kapcsolatos fertőzésekről szól, hanem csak azokról a paraziták által okozott fertőzésekről, amelyek érzékenyek a hatóanyag aktív összetevőinek hatásaira. Ez a lista a következő betegségeket tartalmazza:

 • a bőr, haj, köröm gombája;
 • trihofitia;
 • dermatomycosis a lábakon és a kezekben;
 • mikrosporiya;
 • favus.

Ellenjavallatok

A Griseofulvin kenőcs leírásában a következő ellenjavallatok találhatók:

 • működési zavarok a májban és a vesékben;
 • a vér összetételének változása;
 • porfirin betegség;
 • rosszindulatú daganatok;
 • vérzés a méhben;
 • lupus erythematosus krónikus formában;
 • az agyi keringés problémái;
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • legfeljebb 14 éves korig;
 • erős érzékenység a kenőcs hatóanyagához.

Utasítások (alkalmazási és adagolási módok)

A liniment kombinációját kombinálhatjuk Griseofulvinnal tabletták formájában. A használati utasítás javaslatokat tesz a gomba kijavítására, figyelembe véve az életkor és a betegek egyéb jellemzőit.

Felnőtteknek

Az utasítások szerint a 14 évesnél idősebb emberek kenőcsének használata arra utal, hogy a hatóanyag egy vékony réteget alkalmaz az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. Ugyanakkor naponta legfeljebb 20 g liniment lehet használni.

A kezelés időtartama függ a diagnózistól.

Tehát, ha a páciens sima bőrű dermatomycosis, a tanfolyam 2-3 hétig tart. A fejbőr mikroszporúzióját 2-4 hétig kenőcsön kell alkalmazni. A mycosis körmök egy kéthetes tanfolyamot tartalmaznak. Ezután a kezelés időben korlátozott kezeléssel kezdődik, melynek során a gyógyszert egy nappal a teljes gyógyulást megelőzően kell alkalmazni.

Gyermekeknek

Gyártók Grizeofulvin kenőcs alkalmazása nem ajánlott olyan eszköz leküzdésére bőrbetegségek 14 év alatti gyermek, ezért az alkalmazás ebben a kategóriában a betegek nem biztosított utasításokat.

Terhesség és laktáció

Terhes és szoptató nőknél a helyzet ugyanaz, mint az előző esetben - nem írnak elő gyógyszereket. Az antibiotikum hatását a magzatra és a gyermekre nem pontosan észlelték, azonban az állatokon végzett kísérletek bizonyították a teratogén hatás valószínűségét.

túladagolás

Eddig adatok túladagolása griseofulvin azonban nem annak érdekében, hogy elkerüljék a negatív következményeket a gyártó továbbra is azt tanácsolja, hogy a betegek szigorúan kövesse a használati utasítást a gyógyszer.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A Griseofulvint más gyógyszerekkel kombinálva fontos tudni, hogyan befolyásolhatják egymást:

 • a kenőcs hatását növeli az etanol hatása;
 • a liniment csökkenti az orális fogamzásgátlók hatékonyságát;
 • a gyógyszerek gombaellenes tulajdonságai csökkennek a primidon és barbiturátok egyidejű alkalmazásával;
 • kategorikusan tiltotta a Griseofulvin használatát párhuzamosan a Levomycetinnel, a Ristomycinnel és más szulfanilamidokkal.

Mellékhatások

A gyógyszer egy antibiotikum, ezért a behatolásának folyamata és eltávolításának folyamata számos negatív következménnyel járhat.

A linimentek használata az allergia kialakulását idézheti elő:

 • bőrkiütések;
 • csalánkiütés;
 • lupuszszerű szindróma;
 • multiforme exudatív erythema;
 • angioödéma;
 • a Lyell-szindróma.

analógok

Griseofulvin költsége a gyógyszertárban 200 rubel, míg a gyógyszert nem adják el orvosi kinevezés nélkül. Ugyanakkor a polcokon a vevők képesek lesznek megtalálni a drog analógjait. Nem feltétlenül az áruk alacsonyabb lesz, de vény nélkül kaphatók, ellentétben Griseofulvinnal. A pótlók válhatnak:

 • klotrimazol;
 • Lamizil dermgel;
 • ekzifin;
 • Terbinafin (krém);
 • Mikonorm.

Vélemények

A legtöbb felhasználó pozitív a Griseofulvinnak.

Ольга, 27 éves, Москва

Az orvos kétféleképpen jelölte ki Griseofulvint, de a gyógyszertárban nem volt kenőcs, és az első 3 napban csak tablettákat ivtam. Később megvásárolta ezt az eszközt, elkezdett használni, és sokkal gyorsabban ment. 2 hét elteltével a gomba tesztje negatív eredményt mutatott, és a kellemetlen tünetek eltűntek.

Олег, 35 év, Volgograd

Amint észrevette a gombák jeleit a körömön, azonnal elment az orvoshoz. Nekem regisztrált kenőcs Griseofulvin, ugyanazon a napon kezdett feldolgozni vele fertőzött helyen. Egy új, teljesen egészséges köröm nőtt ki bennem 2 hónap után.

Kiderült, hogy a 15 éves fia egy vörös hámlasztó helyet a fején, rémült volt. A poliklinikához futottak, kiderült, hogy gyűrűs. Az orvos megnyugtatott, mondván, hogy időbe fordultunk, és kijelöltünk egy kenőcsöt Griseofulvinnak. Az eszköz olcsó, de egy héten belül jól működött!

következtetés

A Griseofulvin linimentet csak szakemberrel folytatott konzultáció után alkalmazza, minden olyan ajánlást, amelyet tisztán követni kell. Ezután szükségszerűen megjelenik az eredmény, és a beteg gondoskodni fog a kellemetlen következmények kiküszöböléséről, amelyek a jogorvoslat helytelen használatából fakadhatnak.

grizeofulvinnal

Az online gyógyszertárak árai:

A griseofulvin antibiotikum, amely gombaellenes hatást fejt ki. Tabletták és kenőcsök formájában állítják elő.

Farmakológiai hatás Griseofulvin

A gyógyszer hatóanyaga bármilyen formában griseofulvin.

Az utasítás szerint Grizeofulvin egy fungisztatikus akció, amelynek célja, hogy megállítja a növekedését és fejlődését a parazita gombák, amelyek az oka a sok betegség az emberi bőrt. Hatás a gyógyszer arra irányul, hogy elleni küzdelem trihofiton (feltűnő a fejbőr és a körmök) mikrosporum (karakter specifikus oka bőrbetegségek), epidermofiton (feltűnő a lágyéki bőr, a lábak és a körmök).

Tabletta és kenőcs A griseofulvin inaktív a candidiasis kezelésében, amelyet élesztőszerű parazita gombák okoznak.

A gyógyszer káros hatással van, gátolja a legtöbb gombás sejt sejtfelosztását a metafázisban, zavarja a mitotikus orsó szerkezetét.

A griseofulvin különböző mennyiségben halmozódik fel a haj, a köröm és a bőr sejtjeiben, amelyek a keratin prekurzora. Így a gyógyszer a keratin rezisztenciát okoz a gombás parazitákkal szemben. Ahogy a fertőzött keratin elválasztja, egy egészséges szövet helyettesíti, ami azt jelzi, hogy helyreáll. A Griseofulvin alkalmazása terápiás hatása fokozatosan alakul ki.

Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer sokkal hatékonyabban működik szájon át.

Metabolizált griseofulvin tabletták a májban, két metabolit képződnek. A gyógyszernek a szervezetből való teljes eliminációja 48 óra. Főleg a vesén keresztül ürül.

A Griseofulvin használatára utaló jelek

A griseofulvin különböző eredetű dermatomycosis kezelésére alkalmazható.

A gyógyszer betegeknek ajánlott, akik szenvednek kéregben ótvar (gombás fertőzés a fejbőrön), microsporia (parazita gomba betegség) és trihofitii sima bőr és a fejbőr, sportoló sima bőr (bőrbetegség okozta parazita fonalas gombák).

A griseofulvin hatással van a kórokozó gombák által okozott gombás köröm fertőzésekre is.

Griseofulvin alkalmazása és adagolása

A Griseofulvin utasításai szerint a készítmény helyi és orális adagolásra szolgál.

A Griseofulvin tablettát étkezés közben 1 teáskanál növényi olajjal kell bevenni. A felületes vagy Microsporum infiltrativ formák gennyes trihofitii felnőtt hozzárendelve vételét 8 tabletta naponta a gyermekek számára a napi dózis választjuk külön az arány 22 mg per 1 kg testtömeg. A hatóanyagot addig kell bevenni, amíg a gombák jelenlétére pozitív eredményt nem kapunk. Griseofulvin kenőcsöt alkalmaznak az érintett területeken egy vékony réteggel naponta kétszer. A kezelés időtartama 4 hét.

Az onychomycosis kezelésére, favus trichophytosis és a fejbőr hozzárendelve a dózis mértéke 1 tabletta Griseofiilvin per 10 testsúly-kg. A gyógyszer maximális napi adagja 8 tabletta. A kenőcsöt naponta 2-3 alkalommal kell alkalmazni 14 napig.

A köröm onokomikózisának kezelésére ajánlott, hogy a körömlemezt speciális lágyító készítményekkel távolítsuk el, ezután Griseofulvin kenőcsöt hetente egyszer alkalmazzunk a körömágyon.

Griseofulvin mellékhatásai

Számos értékeléseket grizeofulvinnal tűnik, hogy a gyógyszer okozhat bizonyos mellékhatások, mint a hasmenés, fejfájás, hányinger, szédülés, zavartság, urticaria. Kevésbé gyakori olyan esetek, eosinophilia, leukopenia és leukocytosis.

Hány mellékhatás esetén a Griseofulvin-kezelést néhány napig meg kell szakítani, vagy a napi adagot 2-3 alkalommal csökkenteni kell. Javasoljuk továbbá, hogy a páciens kapjon folyadékot, például aszkorbinsavat, tiamint, riboflavint, nikotinsavat.

A gyógyszer belső szervekre gyakorolt ​​káros hatásának elkerülése érdekében kéthetente általános vérvizsgálatot kell végezni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A grizeofulvin ellenjavallt olyan betegeknél, akiknél a vese működését és a máj a vér összetételének megváltozását, porfiria, rosszindulatú daganatok, méhvérzés, szisztémás lupus erythematosus, rendellenességek az agyi keringés, amnézia.

A gyógyszer nem javasolt a nők számára a terhesség és a szoptatás idején.

túladagolás

A Griseofulvin értékelésében nincsenek jelentések a túladagolásról.

Feltételek és eltarthatósági idő

Az utasítások szerint a Griseofulvint sötét és hűvös helyen kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - a kibocsátás időpontjától számított legfeljebb 3 év.

Griseofulvin tabletta a zuzmóból

Piros lapos herpesz a lábán

A Lishay a bőrön vagy a fejbőrön egy speciális csoport. A páciens számára a foltok a peeling és a viszketés igazi esztétikai problémája, amely súlyos és fájdalmas szövődményeket okozhat. Minden esetben összetett terápiára van szükség a hatékony gyógyszerekkel. Mivel a lichen kialakulásának fő oka gombás kórokozókká válik, a szakemberek kiegészítik a Griseofulvin készítménnyel végzett kezelést. A legismertebb antimikotikákat a farmakológiában az 1950-es évek óta alkalmazzák, és a bőrgyógyászok bíznak.

A hatás jellemzői

Griseofulvin tabletta 125 mg lichenből

A tabletták megfosztják a Griseofulvint - egy speciális gombaellenes hatású készítmény, amely egyfajta antibiotikum a különböző formájú mikózisok leküzdésére. A különleges tulajdonságok lehetővé teszik, hogy aktívan alkalmazzák bizonyos bakteriális betegségek kezelésére.

Az azonos nevű főkomponens, a griseofulvin, laboratóriumi körülmények között szintetizálódik, és teljesen mesterséges anyag. A tabletták formája egy tejes fehér por, enyhén sárgás színű. Néhány beteg észreveszi a finom, specifikus "gomba" illat jelenlétét.

A farmakológusok számára jól ismert, a kémiai vegyület az adagtól függően két fő akciót mutathat:

A hatóanyag molekulái gyorsan beépülnek a gomba növekvő láncaiba, gátolják a fehérjék termelését. Ez hozzájárul a mycotikus kórokozók természetes tulajdonságainak megzavarásához a méret növekedéséhez és növekedéséhez. A spórák és a baktériumok sűrű chitonin falain át behatolva, megfosztva, a betegség bármely szakaszában leáll.

Bőrgyógyászok inkább egy drog alapján griseofulvin egy pozitív farmakológiai tulajdonság: ha kap ez felhalmozódik az új keratin ellenáll kiújulás és segíti a beteg gyorsabban nőnek, sérült ótvar haj. A vegyület jól felszívódik a test lágyrészeibe, 5 óra alatt elérve a határértéket.

Farmakológiai tulajdonságok

A gomba sejtjeinek belsejéből való elpusztításának köszönhetően a Griseofulvin megfosztásától megfosztó tabletta hatékonyan elpusztítja a sokféle mycose-t, amelyek az emberekben lichenot okoznak:

 • Lermatomycetes, amely súlyos bőrelváltozásokat okoz;
 • mikroporrások, amelyek a különböző mikropórusok megnyilvánulásáért felelősek;
 • epidermofitonok, amelyek a bőrön, a körmökön vagy a mély inguinalis hajtásokban jelentkező súlyos gyulladásos folyamatok fő okai;
 • trichophytons, amelyek károsodást okoznak, megfosztják a hajszálakat a fején.

Használati utasítások

A Griseofulvint leggyakrabban a bőrgyógyászok használják a bőr és a fejbőr különböző lichen formációinak kezelésében:

 • különböző fokú mikropórus;
 • trichofitózis bármilyen formában;
 • mykotikus gyulladás;
 • a körmök onokomikózisa elhanyagolt állapotban;
 • epidermofitikumok a sima bőrbetegségekre;
 • favus.

Microsporia (lichen) a gyermek fején

A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés alapja a Griseofulvintől megfosztott tabletta, amely segít a betegség gyorsan megszabadulni és megállítani a tüneteket. Az orvosok ezt a legjobb megoldásnak tartják, kombinálva a legtöbb beteg számára elérhető árat és a jó hatékonyságot.

A lichen formációk sajátossága az érintett terület állandó kiterjedése. Gyakori esetek a gyulladás terjedése a kéz vagy láb bőrétől a körömlemezig. A leggyakoribb a kisgyermekek körében a fejbőrön lévő fókák kialakulása, melyet a gyűrűs csoportnak neveznek.

A farmakológiai tulajdonságok lehetővé teszik a gyógyszerkészítmény használatát a fejlődés során:

A kibocsátás formája

Griseofulvin tabletta a zuzmóból

A legtöbb esetben a szakértők javasolják a tabletta használatát. Ez segít a dózis helyes kiszámításában a mellékhatások elkerülése érdekében. A körömgombákból származó Griseofulvint több cég állítja elő, de mindig fehér kisméretű tabletták csomagolását jelenti, amelyek mindegyike legalább 125 mg hatóanyagot tartalmaz.

Kiegészítő komponensként a gyártók deklarálhatók: laktóz, keményítő és magnézium. Javítják az ízt, és segítik a formát, anélkül, hogy hatással lennének a hatékonyságra.

A gyógyszeres kezelés eljárása

A gyógyszer hatásos készítményekre vonatkozik, ezért minden kezelésnek meg kell felelnie az állandó orvosnak. Kötelező feltételnek kell lennie olyan tesztek rendelkezésre állásának, amelyek a lichen-oktatás legfőbb kórokozóját tárják fel.

A Griseofulvinnak megfosztott tablettáknak vannak mellékhatásai, ezért a rendszer és a dózisoktól függetlenül az étkezés után szigorúan figyelembe kell venni. A nyálkahártya és a gyomor falainak védelme érdekében a szakemberek javasolják, hogy előzetesen ivassanak egy teáskanálnyi növényi olajat.

A felnőtt beteg szokásos adagja napi 1 g. Jobb, ha több receptre oszthatja. A kezelés időtartama teljes mértékben a betegség színpadától és elhanyagolásától függ. Az alkalmazás átlagos időtartama legalább egy hónap. A szakember a laboratóriumi vizsgálatok alapján kiterjeszti vagy visszavonja a gyógyszert.

Ellenjavallatok felhasználásra

A gyógyszer bevételének ideje alatt a betegeknek ajánlott csökkenteni a közvetlen napfényben töltött időt, elkerülni a természetes vagy mesterséges napégést. Az utasításokban szereplő közvetlen ellenjavallatok jelzik:

 • bármikor terhesség;
 • a beteg kora 2 évig;
 • bármilyen vérbetegség;
 • a májban vagy a csatornákban jelentkező problémák;
 • vesebetegség vagy a kimenő áramlás gyulladása;
 • onkológiában.

Sok dermatológus azt tanácsolja a betegeknek, hogy a Griseofulvint és a természetes májfunkciókat kombinálják a májra gyakorolt ​​hatás csökkentése érdekében.

Az összetétel negatívan befolyásolja a nemi szervek genitális funkcióját. A negatív következmények és terhesség elkerülése érdekében ebben az időszakban jobb, ha nem hormonális fogamzásgátlást szed.

Az esetleges mellékhatások között szédülés és enyhe disorientáció, teljes alvás, izomgyengeség és fáradtság megszegése lehet. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, haladéktalanul értesítse a kezelőorvost. Segít a hasonló gyógyszerek kiválasztásában: Fulcin vagy Gritsin.

Griseofulvin véleménye

Marina, 31 éves, tervező

Az én férjem egy évvel ezelőtt, a kezét, a nagy piros folt, és 10-12 kisebb egyet a vállán és a mellkasán. Először gondoltam allergia, de egy hét múlva a foltok lettek kétszer annyi, és úgy döntöttünk, hogy menjen az orvoshoz, de kényszeríteni a férje, hogy menjen a kórházba egy hősies cselekedet a részemről)) Röviden, az orvos megnézte a nagyítót, és diagnosztizáltak - piros zuzmó. Féltünk, de az orvos megnyugtatott minket, mert szinte minden beteg vagy beteg volt. Az ok talán az új kedvencünk volt (arany-visszanyerõ). Az orvos azonban elmondta, hogy a zuzmó elsősorban a csökkent immunitás miatt következik be, ezért először meg kell erősíteni. A gyógyszerek közül az orvos nem akart leírni semmit, azt mondta, hogy minden 4-6 héten keresztül megy keresztül, ami a legfontosabb, ne nedves és semmiből. A profilaxis esetében azonban kérdeztük meg a tablettákat attól, hogy megfosszák a Griseofulvin 125 mg-ot. Pontosan 20 napig igyon meg a megelőzést. Három nappal később a foltok eltűntek, és nem jelentek meg újra. Aztán a férjem is bevett egy vitamin-folyamatot, és egy évig nem léteznek gombák tünetei. A betegség nem szörnyű, de kellemetlen. Jobb, ha nem beteg. Köszönöm.

Валера, 34 éves, Penza

Zdravsvuyte. Szeretnék megosztani a kis tapasztalataimat. A fiamnak (9 éves) a vállán piros hámozott makula volt. Rögtön rájöttem, hogy a gomba nem pánikba esett, minthogy megfosztottunk minden gyerekkorunk fájdalmától. De a felesége ideges lett, és elkezdte elvezetni a fiát a klinikára. Az orvos megnézte, és azt mondta, hogy ez egy egyszerű gyűrű. Elõírt tablettákat a griseofulvin, a lamizil kenőcs és a B és C vitamin megfékezésére. A krém nem vásárolt, mert nagyon drága. A tabletták ára mindössze 145 rubel. Kisebben ivott 7-8 nap, megfosztva kezdett észrevehetően csökken, és további három nap elteltével teljesen eltűnt. Összegezve elmondhatom, hogy a tabletták viszonylag olcsóak, például a lami krém 5-ször drágább. Kiderült, általában mentették, és a fájdalom gyorsan visszahúzódott. Mindenkinek tanácsot adok.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

grizeofulvinnal

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

Grizeofulvin - antibiotikum-antimikotikum rendelkező Trichophytonra, sportoló és keratinofilgombák penész nemzetség Mikcrosporum.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin hatóanyaga ugyanaz a név.

A gyógyszer adagolási formái:

 • Orális adagolásra szuszpenzió (griseofulvin - 100 mg / ml koncentráció);
 • 125 mg tabletta;
 • Liniment 2,5%.

A Griseofulvin tabletta csomagolásonként 10 darab kontúrcellás csomagolásban, 2 buborékcsomagolás karton csomagolásonként.

A szuszpenziót 100 ml-es csavarozott műanyag kupakkal üvegcsomagolásban értékesítik.

A linimentet 30 gramm narancssárga dobozban készítik el.

Használati utasítások

A Griseofulvin alkalmazása a bőr, a haj és a köröm mycosisában (gombás léziók) található, beleértve:

 • tinea;
 • Epidermofitia (leállítás, ágyék terület);
 • Microsporia (sima bőr, fejbőr);
 • Parsha (favus).

Ellenjavallatok

A Griseofulvin alkalmazása ellenjavallt, ha:

 • Vese- és / vagy májműködési rendellenességek;
 • Szisztémás vérbetegségek;
 • A vér morfológiai összetételében bekövetkező változások (pl. Leukopénia);
 • Porfirin betegség;
 • Rosszindulatú daganatok jelenléte a betegben;
 • Méh vérzés;
 • A vérkeringés megsértése az agyban (beleértve az anamnézist is);
 • Liebman-Saks (szisztémás lupus erythematosus) betegségei;
 • A gyógyszerrel szembeni túlérzékenység.

Griseofulvin alkalmazása ellenjavallt a terhes nőknek és a szoptató nőknek is.

Azok a személyek, akiknek a munkája veszélyt jelenthet az egészségére és az életükre (például a nagy magasságú embereket, pilótákat stb. Foglalkozó közlekedési vezetőket), a gyógyszert kizárólag kórházban írják fel.

A griseofulvin szuszpenzió nem alkalmazható olyan betegeknél, akiknél diabétesz vagy diatezis áll fenn. Ez annak köszönhető, hogy jelen van a cukorgyártmány e dózisformájának összetételében.

Adagolás és adminisztráció

Mikroporákban a felnőttek napi 1 gramm griseofulvint kaphatnak (ami 8 tablettának felel meg), a gyermekek 21-22 mg / kg / nap dózist kapnak. A Griseofulvinnak szóló utasítások szerint a gyógyszert naponta kell bevinni addig, amíg a mikológiai analízis első negatív eredményei meg nem születnek. Ezután további 2 hétig minden nap másnap, a következő 14 napban - hetente kétszer részegnek kell lennie.

A gombás fertőzések a szeg (onychomycosis), varasodás fejbőr és trihofitii felnőtt amelynek súlya 50 kg, a gyógyszer beadása azáltal, hogy 5 tabletta (625 mg) naponta. Ha a súly meghaladja az 50 kg-ot, minden 10 kg testsúlynál naponta egy másik tablettát (125 mg) kell venni. A megengedett legnagyobb napi adag 1 gramm (vagy 8 tabletta). A rágcsálók és trichofitózisos gyermekek dózisa 18 mg / kg / nap. A terápia folyamata ugyanúgy történik, mint a mikrospórában - a dózis fokozatos csökkentésével.

Az onokomikózis esetén a griseofulvin napi dózisa gyermekeknek és serdülőknek 16 mg / kg / nap. A kezelési rend a következő: az első 30 napon belül - mutat napi bevitel a gyógyszer 31-60 nap - minden nap, akkor - heti két alkalommal, mindaddig, amíg az anyag nem befolyásolja a gomba helyébe egészségesebb. A tanfolyam teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezéskor egy teáskanál növényi olajjal készítik el.

A linimentet külsőleg alkalmazzák. Egyenesen vékony réteget alkalmaz az érintett bőrfelületeken naponta egyszer vagy kétszer. A maximális adag 30 g / nap.

Mellékhatások

A Griseofulvin utasításai szerint lehetséges mellékhatások:

 • Fejfájás és szédülés;
 • Fokozott gyengeség, fáradtság;
 • polyneuropathia;
 • álmatlanság;
 • tájékozódási zavar;
 • Mozgató koordinációs rendellenességek;
 • A végtagok paresztéziája;
 • A tudatosság zavara;
 • Candidiasis szájgyulladás;
 • Hányinger, hányás;
 • gyomorfájás;
 • májgyulladás;
 • Leukopenia, granulocytopenia;
 • Allergiás reakciók, például bőrkiütés, viszketés, urticaria, fényérzékenység, a kábítószer-erythematosus, angioödéma, toxikus epidermális necrolysis, erythema multiforme.

Különleges utasítások

Griseofulvin alkalmazásakor minden 10-15 napban ellenőrizni kell a vér morfológiai összetételét.

Grizeofulvin negatív hatással a reproduktív funkció (férfiak és nők egyaránt), amellyel összefüggésben az időszak a gyógyszeres kezelés kell használni a hatékony, nem hormonális fogamzásgátlást.

A gyógyszer antimikotikus aktivitása csökken, ha barbiturátokkal (beleértve a primidont) együtt alkalmazzák.

Griseofulvin képes:

 • Az etanol toxikus hatásainak fokozása;
 • Csökkentse a közvetett hatás és az ösztrogén tartalmú fogamzásgátlók antikoagulánsainak terápiás hatását (ez a hatás a mikrosomális májenzimek indukciójának köszönhető);

Ha allergiás reakció jelentkezik, a kezelést anti-allergiás gyógyszerek egészítik ki. Ha a mellékhatások súlyossága növekszik, a gyógyszert 3-4 napig megszakítják. A nemkívánatos tünetek eltűnése után a kezelést 1/2 tabletta adagolásával folytatják. Egy nap alatt. 3-4 nap alatt az adagot fokozatosan növeljük az ajánlott terápiás dózisig.

A griseofulvin gyermekeket multivitamin komplex kombinációjával kell előírni.

A gyógyszer negatív hatást gyakorolhat a koncentrálási képességre és a pszichomotoros reakciók sebességére, ezért a terápia időtartama alatt tartózkodniuk kell a potenciálisan veszélyes munkahelyektől és a gépkocsitól.

analógok

Analógokat grizeofulvin hatásmechanizmus: Atifin, Binafin, Bramizil, Lamisil, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Termikon, Tegan-Sanovel, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin, Tebikur.

A tárolás feltételei

A griseofulvint száraz helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Griseofulvin tabletta

Griseofulvin - a gombaképződés elleni küzdelemre szánt gyógyszer.

A leghatékonyabb, ha dermatomycetesnek, például mokrosporumnak, trichofiton vegyületeknek, edipermophytonnak van kitéve. Különlegessége a candidiasis elleni küzdelem teljes hiányossága. A griseofulvint a dermatomycosis diagnosztikájában használt fő gyógyszerként ismerik fel.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt Grizeofulvin: teljes használati utasítást ezzel a gyógyszerrel, az átlagos ár a gyógyszertárakban, teljes és nem teljes analógok a gyógyszer, valamint az ajánlások az emberek, akik már használják Grizeofulvin. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül Griseofulvin? A gyógyszertárak átlagos ára 300 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin tabletta fehér vagy világos krémszínű, kerek formájú, keserű ízű. A fő hatóanyag a griseofulvin, koncentrációja egy tablettában 125 mg. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is, amelyek magukban foglalják:

 • Povidon.
 • Polietilénglikol.
 • Magnézium-sztearát.
 • Kukoricakeményítő.
 • Laktóz-monohidrát.

A Griseofulvin tabletta 10 darab sík sejtcsomagolásban van csomagolva. A kartondoboz 2 kontúrcellás csomagot (20 tablettát) és használati utasításokat tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A grizeofulvin lassítja gombás növekedés és a szaporodás a mikroorganizmusok, és alkalmazása a gyógyszer nagyobb koncentrációban úgy tűnik, fungicid hatása elleni patogén gombák, dermatophytes. A gyógyszer felhalmozódik a haj, a köröm és a bőr sejtjeibe, ezáltal megakadályozza a gomba terjedését a kezelés alatt kialakuló új sejtekben.

A krém és kenőcs Griseofiilvin tartalmazzák összetételében szalicilsav, miáltal képesek behatolni a legmélyebb rétegeinek az érintett szövetekben. A gyógyszer formájában krémek és kenőcsök amellett, hogy a gombaellenes hatás van keratolitikus és antiszeptikus hatása, és enyhén csökkenti a viszketés biztosításával fájdalomcsillapító hatás.

Használati utasítások

Az utasítások szerint a Griseofulvint haj, bőr és köröm mikózisára használják, beleértve a következő feltételeket:

 1. favus;
 2. trihofitia;
 3. A sima bőr mikroszporája;
 4. Inguinalis epidermophytia;
 5. A lábak epidermofitája;
 6. A fejbőr mikroszporája;
 7. Sima bőr epidermofitája;
 8. Bajusz és szakáll dermatomycosis;
 9. Onychomycosis.

Ellenjavallatok

A használati utasítás szerint a Griseofulvin nem alkalmazható a következő diagnózishoz:

 • Lupus erythematosus;
 • Csökkent leukocita szám;
 • A vesék és a máj szerves patológiái;
 • Májelégtelenség;
 • A keringési rendszer egyes betegségei;
 • Porforiya;
 • Rákos növekedés.

E betegségek mellett a terhesség és a szoptatás ideje alatt tilos a hatóanyag, amely fokozott érzékenységet mutat a gyógyszer komponenseivel szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A griseofulvin terhesség és laktáció ellenjavallt.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a tablettákat növényi olajjal (1 teáskanál) kell fogyasztani.

 1. A onychomycosis, trichophytosis és favus fejbőr napi adag felnőtteknek 50 kg testtömegű 625 mg (5 lapot.), Annál nagyobb egy 10 kg-os testtömeg a dózis növekszik 125 mg (1 lapon.). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).
 2. A mikrosporákban a napi adag felnőtteknek legfeljebb 1000 mg (8 tabletta), a gyermekeket 21-22 mg / ttkg / nap sebességgel írják fel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.
 3. Gyermekeknél és serdülőknél az onokomikózis esetében a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.
 4. Trichophytosis és favus esetén a gyógyszert 18 mg / ttkg / nap dózisban adják a gyermekeknek. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.
 5. Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

Mellékhatások

A gyógyszerek nem megfelelő használata dyspeptikus jelenségek formájában előforduló nemkívánatos hatások kialakulásához vezethet. Egyes betegek panaszkodnak a fejfájásról és a szédülésről.

A szövődmények manifesztálódnak:

Ritka esetekben diagnosztizálják a urticaria kialakulását. A gyógyszer hosszantartó használata következtében csökken a leukociták szintje a vérben, ami leukopeniához vezet. Ritka esetekben diagnosztizálják a leukocitózis kialakulását.

Ha nemkívánatos hatások lépnek fel, a betegnek több napig kell abbahagynia a kezelést. Ha egy személy urtikariával rendelkezik, ajánlott antihisztaminokat szedni. Az émelygés megszüntetése érdekében a novokain 0,5 százalékos oldatát egy evőkanálnyi mennyiségben veszik fel.

túladagolás

A Griseofulvin tabletta túladagolásának esetei eddig ismeretlenek. Fejfájás, hányinger, hányás, zavartság alakulhat ki. Ilyen esetekben a gyomrot, a beleket és a tüneti terápiát kell mosni.

Különleges utasítások

 • A hatóanyag negatív hatással van a szaporodásra, függetlenül a nemtől, ezért olyan fogamzásgátlókat kell alkalmazni, amelyek nem tartalmaznak hormonokat a beadás során.
 • A Griseofulvin alkalmazása során ajánlott vérvizsgálatot végezni 1,5-2 héten keresztül morfológiai összetétele miatt.
 • A griseofulvin aktivitása jelentősen csökken, ha bevitele barbiturátokkal kombinálódik.

Allergiás reakciók kialakulása esetén allergiás terápiát kell előírni, ha allergiás folyamatok fokozódnak, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. Az allergia megnyilvánulásainak eltávolítása után a gyógyszer szedését napi 1/2 tablettával kell folytatni, és fokozatosan növekszik (3-4 napon belül), hogy terápiás dózishoz jusson.

Kábítószer kölcsönhatások

Ezzel egyidejűleg a hatóanyag közvetett antikoagulánsokkal való beadása csökkenti az utóbbi aktivitását. Ez igaz az orális fogamzásgátlók Griseofulvin terápiával történő alkalmazására is.

A barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Vélemények

Néhány visszajelzést kaptunk a Griseofulvin termékről:

 1. Dasha. Meggyógyult a gyűrű. Az első héten az egyetlen mellékhatás volt a fejfájás, de akkor minden elment.
 2. Szófiában. A bőr mycosis volt. A kezelésre Griseofulvin-ot írtak fel. 2 hétig tartott, és még mindig feldolgozta a lábat kenőccsel. Most teljesen egészséges vagyok.

A Griseofulvint kapott orvosok és betegek véleménye szerint a legtöbb esetben a gyógyszer hatékonyságát jelzik. Véleményük szerint néhány napos kezelés után javulást észlelnek.

analógok

Analógokat grizeofulvin hatásmechanizmus: Atifin, Binafin, Bramizil, Lamisil, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Termikon, Tegan-Sanovel, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin, Tebikur.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Griseofulvin ajánlott sötét és száraz helyen tárolni gyermekektől elzárva, legfeljebb 20 ° C-os hőmérsékleten.

A tabletták élettartama 3 év 6 hónap.

Griseofulvin - tabletta vagy kenőcs, indikáció, orosz helyettesítő és analóg

Ezt a gyógyszert súlyos mycosis esetekben alkalmazzák, bizonyos ellenjavallatok és nemkívánatos mellékhatások jelentkeznek a szervezet hepatobiliáris rendszerére. Emiatt a Griseofulvin nem alkalmazható gombás fertőzés kezelésére orvosi felügyelet nélkül. Olvassa el a gyógyszer használati utasítását.

Griseofulvin előállítása

A gyógyszer a Penicillium - Penicillium nigricans nemzetségbe tartozó penészgomba által termelt gombaellenes antibiotikum magas diszperzitású formája. A hatóanyag minimális koncentrációi fungisztatikus hatást fejtenek ki, megállítva a kórokozók növekedését és fejlődését. Ezzel együtt nagy mennyiségű antibiotikum teljesen elpusztítja a gombás mikroorganizmusok telepeit.

Összetétel és kibocsátás formája

A hatóanyag hatóanyaga griseofulvin. Az antibiotikum (tabletták, 2,5% kenőcs vagy szuszpenzió) dózisformájától függően a gyógyszer további segédanyagokat, például laktóz-monohidrátot vagy szalicilsavat tartalmaz. A gombás megbetegedések terápiáját leginkább a gyógyszer orális adagolásával végezzük, ami az adagolási forma egyszerű használatának (betartásának) köszönhető.

A tablettákat egy 10 darabos kontúros lapos csomagolásban adják el. A kartondoboz 20 tablettát tartalmaz. A használati utasítás szerint a hatóanyag koncentrációja 1 tablettában 125 mg. A fő összetevő mellett a készítmény magában foglalja:

 • povidon;
 • laktóz-monohidrát;
 • kukoricakeményítő;
 • polietilénglikol;
 • magnézium-sztearát.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag terápiás hatását a hatóanyag károsító hatásával érik el a mitotikus orsó kialakításának folyamatában a gombasejtek elosztásának folyamatában. A griseofulvin megakadályozza a mikroorganizmus kifejlesztéséhez szükséges fehérjeszerkezetek szintézisét, ezáltal halálát okozva. Az antimikotikus ágens a nemzetségben található gombák ellen aktív:

 • Microsporum;
 • Trichophyton;
 • Epidermophyton.

A használati utasítás azt jelzi, hogy a tabletta bevétele után a hatóanyag szinte teljesen felszívódik a bél belsejében lévő szisztémás véráramba. A gyógyszert túlnyomórészt a bőrt, az adagokat, a zsírszövetet, a májat és a csontvázizmokat dominálják, a gryzeofulvin a májsejtekben metabolizálódik inaktív bomlástermékekkel. Az utóbbi kiválását elsősorban a vesék végzik.

Használati utasítások

A hatóanyagot a gombás mikroorganizmusok hatóanyag-komponensének hatóanyagára fogékony fertőzések kezelésére írják fel. A gyógyszeres kezelés javasolt minden olyan dermatomycosisban szenvedő ember számára, aki bármilyen lokalizációban szenved. A gyógyszer hatásos a körömgomba, vagy onychomycosis ellen. Ezen jelzéseken kívül a használati utasítás a gyógyszer alkalmazását javasolja a következő feltételek mellett:

 • a bőr epidermofitikái;
 • favus (a fejbőr gombás léziója);
 • microsporia;
 • a lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale;
 • trichophytosis (sima fejbőr fertőzése);
 • súlyos bőr-gombás fertőzések.

Adagolás és adminisztráció

A károsodások jellegétől és súlyosságától függően a mycosis terápia gátló szerek orális vagy helyi alkalmazásával járhat. Olyan helyzetben, amikor a betegség klinikai megnyilvánulása szisztémás kezelést igényel, a Griseofulvint tabletták vagy szuszpenziók formájában adják be az orvos által meghatározott dózisban, tekintettel a beteg állapotára. A kenőcsöt vagy a linimentet használják a lokalizált fertőző fókák eltávolítására. Nagy kiterjedésű elváltozások esetén a gyógyszer mindkét dózisformájának együttes alkalmazása gyakorolható.

Griseofulvin tabletta

Figyelembe véve azt a tényt, hogy az antibiotikum jobban felszívódik a zsír jelenlétében a gyomor-bél traktusban, azt étkezés után vagy közben kell bevenni, továbbá egy teáskanálnyi növényi olaj felhasználásával. A griseofulvin napi dózisa négy dózisra oszlik, köztük hatórás időközökkel. A terápiás rendszert egy orvos választja ki, aki a kezelés alatt folyamatosan figyelemmel kíséri hatásosságát.

Használati utasítás A Griseofulvin a tabletta szedését javasolja az alábbiak szerint:

 1. A mikrospórában a felnőttek 500-1000 mg hatóanyagot kapnak naponta. Vegyünk egy antimikotikus gyógyszert minden nap, mielőtt az első negatív laboratóriumi vérvizsgálatot végeztünk a gombás fertőzés jelenlétére. Ezután a gyógyszert két héten át minden második napon el kell fogyasztani, majd csökkenteni kell a bevitel gyakoriságát hetente kétszer.
 2. A trichofitózis, az onokomikózis, a fejbőr arcfiolája, egy 50 kg-ot felnőtt felnőtt beteg 625 mg hatóanyagot tartalmaz a nap folyamán. Abban az esetben, ha a beteg súlya meghaladja a megadott értéket, minden 10 kg testsúlyhoz adjunk hozzá 1 tablettát vagy 125 mg Griseofulvint. Az antibiotikumot ugyanúgy veszik be, mint a mikrospórában.

Griseofulvin használati utasítás + analógok + visszacsatolás

A gombás betegségek a bőrgyógyász leggyakoribb okai. Különféle patogén mikroorganizmusok okozzák őket, de nincs általános gombaölő szer. Ezért a modern gyógyszeripar számos gombaellenes hatóanyagot kínál, ezek közül az egyik Griseofulvin kenőcs és tabletta.

Szisztémás és lokális beadásra szánt, és fungisztatikus aktivitást mutat a dermatomycosis leggyakoribb kórokozóinak vonatkozásában. Az élesztőszerű gombák rezisztensek a gyógyszerhez, ezért ha candidiasis nem hatásos.

Griseofulvin - használati utasítás

Ezt a gyógyszert orális adagolási formában általában súlyos gombás elváltozások esetén alkalmazzák, és bizonyos ellenjavallatok és nemkívánatos mellékhatások. Ezért nem használható orvosi rendelvény nélkül (receptre szabott gyógyszer). A cikkben szereplő utasítás tényfeltáró jellegű, és csak a bőrgyógyász ajánlására és egy adott kórokozó laboratóriumi kimutatása után lehet tablettákat vagy kenőcseket használni.

A gyógyszerkészítmény összetétele

A fő aktív összetevő az antibiotikum fugnistatikus hatású griseofulvin, amelyet Penicillium nigricans penészgomba kultúrájából izoláltak. A patogén mikroorganizmusok kifejlődését a sejt mitotikus felosztásának és a fehérjeszintézis gátlásának megsértése miatt szuszpendálják.

Ha a kenőcsöt a bőrre vagy a fejbőrre, valamint a tabletták orális adagolására alkalmazzák, a hatóanyag erős kötéseket képez a keratinnal, elpusztítja a gombát és megakadályozza az egészséges epidermális sejtek és a haj fertőzését. A helyreállítás akkor következik be, amikor a korhadt réteg elcsúszása, vagyis meglehetősen hosszú antibiotikum-terápia szükséges.

Lenyelése esetén az antibiotikum jól felszívódik, különösen ha zsíros ételekkel kombinálódik. Képes felhalmozni az izomszövetekben, csontokban és májban, ami óvatos megközelítést igényel azoknak a betegeknek a terápiáján, akiknek ezek a szervek patológiái vannak. Főleg ürülékből, és jelentéktelen mértékben vizelettel ürül ki.

Recept latinul

Rp.: Tab. Griseofulvini 0,125

S. Az étkezés után 6 óránként egy tablettát vegyen be 5 gramm (egy teáskanál) növényi olajjal.

A kibocsátás formája

Alapján, finom por alakú grizeofulvinnal ellen hatásos különböző típusú dermatomitsetami (Trichophyton, Epidermophyton és Microsporum), az orosz JSC „bioszintézise” és más cégek alábbi készítmények készülnek:

 • Tabletták, melyek mindegyike 125 mg antibiotikumot és összetevőket tartalmaz. Csomagolásuk 20 db-ban (két 10 db-os buborékcsomagolás).
 • Griseofulvin kenőcs, melyben 100 g, 2,5 g fungisztatikus komponens mellett 1 g szalicilsavat tartalmaz.
Fényképek Griseofulvin

A külföldi gyógyszergyártók különböző kereskedelmi nevek mellett szintén felfüggesztést hoznak létre a gyermekgyógyászatban.

Javallatok és ellenjavallatok

A gombaellenes hatás spektruma miatt bőrgyógyászatban a gyógyszer és a liniment tabletta formáját az alábbi betegségek antibiotikum terápiájára írják fel:

 • mycoses, amelyek érintik a fejbőrt, bajuszt és szakállat (trichophytosis és microsporia);
 • lábak epidermofitája, sima bőr, ágyék;
 • körömlemez gombás fertőzése (onychomycosis);
 • favus.

A gyógyszer alkalmazása ellenjavallatai meglehetősen nagyok. Figyelembe véve a gyógyszer farmakokinetikájának jellemzőit, szigorúan tilos a terhes nők számára történő alkalmazása. Nincsenek megbízható adatok az antibiotikum hatásáról a magzatra, azonban a teratogén hatást állatkísérletekben mutatták ki. Ezenkívül számos esetben sziámi iker születésekről számoltak be tablettákat szedő betegeknél. A szoptatás alatt nem ajánlott.

Gyógyszerek és pelletált Griseofiilvin kenőcs szerinti utasítások ellenjavallt személyek SLE és lupus-szerű szindróma, méhvérzés, túlérzékenység, károsodott vérképzés, és az agyi vérkeringés, porfiria, máj és vese diszfunkció, a jelenléte a rosszindulatú daganatok és a stroke anamnézis. Gyermekek 2 éves korig nem nevezték meggyőző tanulmányok a hatása a gyermek testének végeztük.

Adagolási és kezelési módok

Az előkészületeket kenőcsök vagy hosszúkás tabletták formájában használják, figyelembe véve a kor életkorát és a beteg egyéb egyedi jellemzőit. A bőrgyógyász a fertőzés jellegén és súlyosságán alapulóan kiválasztja a megfelelő terápiás rendszert, folyamatosan nyomon követi annak hatékonyságát:

 • trihofitia és crusted ótvar érintő fejbőr, valamint onychomycosis kezelt egy hónapig napi 5-8 tabletta a hatóanyag (felnőtteknek). A gyermekek napi bevitelét 16 mg testtömegkilogrammonként írják elő. Ezen túlmenően, kívánatos a borotválkozás minden héten, és kenjük meg az összes lézió külső fugnitsidnymi gyógyszerek és 3% p-rum jódot.
 • Az onokomikózis kezelése az első hónapban hasonló, majd további négy hét elteltével a hatóanyagot minden második napon beveszik, majd hetente kétszer, amíg a köröm teljes érintett része nő. Ezenkívül kenje meg a körömlemezeket naponta többször is.
 • A gyűrűféreg (microsporia) esetében a felnőtt napi 0,5-1 g antibiotikumot mutat be. Gyermekek számára a Griseofulvin használati utasítása testtömegre számítva (22 mg / kg / nap) javasolt. A napi bevitel negatív bakteriológiai elemzésig tart, majd minden második nap 14 napig, és hetente kétszer is.

Mivel az antibiotikum sokkal jobban felszívódik a zsír jelenlétében az emésztőrendszerben, azonnal étkezés után kell bevenni, és egy teáskanálnyi olajat (bármely növényi anyagot) használva. A gyógyszer napi dózisa négy receptúra ​​van osztva közöttük hatórás időközökkel.

Mellékhatások, túladagolás

Az antibiotikum asszimilációjának sajátosságai, eloszlása ​​és kiválasztása a szervezetből néha hozzájárul a különböző szervek és rendszereik negatív reakcióinak kialakulásához. Például:

 • Az idegrendszer tud válaszolni ezekre az antibiotikumokra fungistatikom előfordulását fejfájás, koordinációs zavar, álmatlanság, zavartság, perifériás neuropátia, gyengeség, fáradtság. Ezért a kezelés idején el kell hagyni a komplex mechanizmusok és járművek kezelését.
 • Az emésztőrendszer részeként dyspepsia, szájgyulladás, fájdalom a hasban és a széklet daganata lehetséges.
 • A hematopoiesis rendszer néha reagál a vér formula megváltoztatásával, amelyet leukopénia, agranulocitózis és egyéb hiányos állapotok okoznak.
 • Valószínűséggel alakul ki allergia és bőrkiütés, csalánkiütés, bőrpír, volchanochnopodobnogo szindróma, angioödéma, fényérzékenység és Lyell-szindróma.

Az utasításokban megadott dózisok túllépésének következményei jelenleg nem állnak rendelkezésre. Lehetőség van a gyógyszer mellékhatásának növelésére.

Griseofulvin - analógok és helyettesítők Oroszországban

Az eredeti tabletta termékének ára a gyógyszertárakban kb. 250-300 rubel csomagonként. Szintén eladó hasonló tabletták kezelésére szánt tinea alapú grizeofulfina Fultsin és Grizeofulvin-Farkos és helyettesítő flukonazol, ketokonazol, terbinafin, Lamikan, Ekziter, Binafin, Atifin és mások.

Ehelyett liniment a salitsilom ukrán termelés bőrgyógyász ajánlani egy kenőcs, például klotrimazol, Lamisil-Dermgel, Ekzifin, terbinafin krém, Mikonorm más gombaellenes külső ágens alapú gombaölő terbinafin.

Griseofulvin - ismertetők

Figyelembe véve a gyógyszer tablettákon és kenőcsökön keresztül történő hatékonyságát, a legtöbb beteg szintén felismeri az orális adagolási forma hiányosságait. Először is, ez egy meglehetősen magas költség (teljes kezelés esetén nem egy csomag szükséges). Különleges keserű íz és a növényi olajjal való megosztás szükségessége szintén panaszokat okoz. Ezenkívül nem mindig kényelmes naponta négyszer szedni a gyógyszert, fenntartva a 6 órás intervallumokat.

Mindazonáltal Griseofulvin a lichen-i bírálatok szerint sokkal jobb, mint a legtöbb fungicid és fungisztatikus gyógyszer. Már az antibiotikum terápia második hetében a gomba analízise negatív eredményt ad, és a tünetek eltűnnek. A legjobb eredmény egy komplex kezelés (kenőcs és pirula), és az orvos ajánlásainak és a fenntartó terápiának való megfelelés segít elkerülni a nemkívánatos mellékhatások kialakulását.

Bízza az egészségét a szakembereknek! Most hívja meg a legjobb orvost a városban!

Egy jó orvos egy generalista, aki a tünetei alapján helyes diagnózist és hatékony kezelést ír elő. Portálunkon orvos választhat Moszkvából, Szentpétervárból, Kazanból és Oroszország más városaiból a legjobb klinikákból, és 65% -os kedvezménnyel veheti igénybe a felvételt.

* A gombra kattintva a webhely speciális oldalára, keresési űrlaphoz és rekordhoz juthat az érdeklődõ szakemberhez.

* A rendelkezésre álló városok: Moszkva és környéke, St. Petersburg, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Kazan, Samara, Perm, Nyizsnyij Novgorod, Ufa, Krasznodar, Rosztov-na-Donu, Cseljabinszk, Voronyezs, Izhevsk