Minden a kenőcsökről Griseofulvin: oktatás, ár, analógok

Griseofulvin - kenőcs, melynek célja a gomba növekedésének lerövidítése és megsemmisítése. Először a múlt század 50-es éveiben használták, és a szakemberek továbbra is igénybe veszik ezt a mai napig. Ma a gyógyszert a gyógyszertárak polcain két dózisformában találják meg - belső és külső használatra. Helyi jogorvoslatként, linimentet állítanak elő, gyakran kenőcs vagy krém.

struktúra

A gyógyszer fő hatóanyaga a griseofulvin antibiotikum, amely megakadályozza a kórokozó mikroorganizmusok kialakulását. Ezt a jelenséget azzal magyarázza, hogy a bemutatott komponens megszakítja a gomba sejtek szorzásának és a fehérje szintézisének folyamatát. Minden 100 g liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint.

Az antibiotikum mellett a kenőcs összetétele 1 g szalicilsavat és egyéb segédanyagokat is tartalmaz, nevezetesen:

 • dimexide;
 • polietilénglikol;
 • aerosii;
 • édesköményolaj.

Farmakológiai hatás

A kenőcs formájában lévő griseofulvin gátolja a különféle dermatophyták növekedését. A gomba sejtjei a mitotikus orsó megzavart szerkezete miatt megszorozódnak.

Az epidermisz, a haj és a körmök sejtjeiben való felhalmozódásának köszönhetően a gyógyszer meggátolja a gomba bejutását a benne lévő keratinra. Korábban fehérjével fertőzött, a fehérjét fokozatosan egészséges szövet váltja fel. Ezenkívül a kenőcs összetételében a szalicilsav lehetővé teszi a hatóanyag számára, hogy mély rétegeket érjen el a fertőzött bőrt és a körömlemezt.

A griseofulvin antimikrobiális hatást fejt ki, és elősegíti a szaruréteg, a haj és a körmök visszaszorítását. A liniment eltávolítja a viszketést és a fájdalmas érzeteket, anélkül, hogy irritációt okozna.

Ha nem történik helyi alkalmazás, akkor a hatóanyag aktív komponensei felszívódnak a vérbe. Ennek következtében az ágens nem feltételez jelentős mellékhatást, amely Griseofulvin tabletta formájában történő alkalmazásakor előfordulhat.

Használati utasítások

A Griseofulvin használata javasolt, ha a beteg mycotic bőrbetegségekkel foglalkozik. Ez azonban nem a gombákkal kapcsolatos fertőzésekről szól, hanem csak azokról a paraziták által okozott fertőzésekről, amelyek érzékenyek a hatóanyag aktív összetevőinek hatásaira. Ez a lista a következő betegségeket tartalmazza:

 • a bőr, haj, köröm gombája;
 • trihofitia;
 • dermatomycosis a lábakon és a kezekben;
 • mikrosporiya;
 • favus.

Ellenjavallatok

A Griseofulvin kenőcs leírásában a következő ellenjavallatok találhatók:

 • működési zavarok a májban és a vesékben;
 • a vér összetételének változása;
 • porfirin betegség;
 • rosszindulatú daganatok;
 • vérzés a méhben;
 • lupus erythematosus krónikus formában;
 • az agyi keringés problémái;
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • legfeljebb 14 éves korig;
 • erős érzékenység a kenőcs hatóanyagához.

Utasítások (alkalmazási és adagolási módok)

A liniment kombinációját kombinálhatjuk Griseofulvinnal tabletták formájában. A használati utasítás javaslatokat tesz a gomba kijavítására, figyelembe véve az életkor és a betegek egyéb jellemzőit.

Felnőtteknek

Az utasítások szerint a 14 évesnél idősebb emberek kenőcsének használata arra utal, hogy a hatóanyag egy vékony réteget alkalmaz az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. Ugyanakkor naponta legfeljebb 20 g liniment lehet használni.

A kezelés időtartama függ a diagnózistól.

Tehát, ha a páciens sima bőrű dermatomycosis, a tanfolyam 2-3 hétig tart. A fejbőr mikroszporúzióját 2-4 hétig kenőcsön kell alkalmazni. A mycosis körmök egy kéthetes tanfolyamot tartalmaznak. Ezután a kezelés időben korlátozott kezeléssel kezdődik, melynek során a gyógyszert egy nappal a teljes gyógyulást megelőzően kell alkalmazni.

Gyermekeknek

Gyártók Grizeofulvin kenőcs alkalmazása nem ajánlott olyan eszköz leküzdésére bőrbetegségek 14 év alatti gyermek, ezért az alkalmazás ebben a kategóriában a betegek nem biztosított utasításokat.

Terhesség és laktáció

Terhes és szoptató nőknél a helyzet ugyanaz, mint az előző esetben - nem írnak elő gyógyszereket. Az antibiotikum hatását a magzatra és a gyermekre nem pontosan észlelték, azonban az állatokon végzett kísérletek bizonyították a teratogén hatás valószínűségét.

túladagolás

Eddig adatok túladagolása griseofulvin azonban nem annak érdekében, hogy elkerüljék a negatív következményeket a gyártó továbbra is azt tanácsolja, hogy a betegek szigorúan kövesse a használati utasítást a gyógyszer.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A Griseofulvint más gyógyszerekkel kombinálva fontos tudni, hogyan befolyásolhatják egymást:

 • a kenőcs hatását növeli az etanol hatása;
 • a liniment csökkenti az orális fogamzásgátlók hatékonyságát;
 • a gyógyszerek gombaellenes tulajdonságai csökkennek a primidon és barbiturátok egyidejű alkalmazásával;
 • kategorikusan tiltotta a Griseofulvin használatát párhuzamosan a Levomycetinnel, a Ristomycinnel és más szulfanilamidokkal.

Mellékhatások

A gyógyszer egy antibiotikum, ezért a behatolásának folyamata és eltávolításának folyamata számos negatív következménnyel járhat.

A linimentek használata az allergia kialakulását idézheti elő:

 • bőrkiütések;
 • csalánkiütés;
 • lupuszszerű szindróma;
 • multiforme exudatív erythema;
 • angioödéma;
 • a Lyell-szindróma.

analógok

Griseofulvin költsége a gyógyszertárban 200 rubel, míg a gyógyszert nem adják el orvosi kinevezés nélkül. Ugyanakkor a polcokon a vevők képesek lesznek megtalálni a drog analógjait. Nem feltétlenül az áruk alacsonyabb lesz, de vény nélkül kaphatók, ellentétben Griseofulvinnal. A pótlók válhatnak:

 • klotrimazol;
 • Lamizil dermgel;
 • ekzifin;
 • Terbinafin (krém);
 • Mikonorm.

Vélemények

A legtöbb felhasználó pozitív a Griseofulvinnak.

Ольга, 27 éves, Москва

Az orvos kétféleképpen jelölte ki Griseofulvint, de a gyógyszertárban nem volt kenőcs, és az első 3 napban csak tablettákat ivtam. Később megvásárolta ezt az eszközt, elkezdett használni, és sokkal gyorsabban ment. 2 hét elteltével a gomba tesztje negatív eredményt mutatott, és a kellemetlen tünetek eltűntek.

Олег, 35 év, Volgograd

Amint észrevette a gombák jeleit a körömön, azonnal elment az orvoshoz. Nekem regisztrált kenőcs Griseofulvin, ugyanazon a napon kezdett feldolgozni vele fertőzött helyen. Egy új, teljesen egészséges köröm nőtt ki bennem 2 hónap után.

Kiderült, hogy a 15 éves fia egy vörös hámlasztó helyet a fején, rémült volt. A poliklinikához futottak, kiderült, hogy gyűrűs. Az orvos megnyugtatott, mondván, hogy időbe fordultunk, és kijelöltünk egy kenőcsöt Griseofulvinnak. Az eszköz olcsó, de egy héten belül jól működött!

következtetés

A Griseofulvin linimentet csak szakemberrel folytatott konzultáció után alkalmazza, minden olyan ajánlást, amelyet tisztán követni kell. Ezután szükségszerűen megjelenik az eredmény, és a beteg gondoskodni fog a kellemetlen következmények kiküszöböléséről, amelyek a jogorvoslat helytelen használatából fakadhatnak.

grizeofulvinnal

tabletta fehér, krémes árnyalatú, keserű íz, szagtalan.

10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:

A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

- károsodott májfunkció;

- csökkent vesefunkció;

- a vér morfológiai összetételének változása;

- károsodott agyi keringés (beleértve az anamnézist is);

- A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység.

a microsporia napi adag a a felnőttek 1000 mg-ig (8 tabletta), gyerekek 21-22 mg / testtömeg-kilogramm / nap sebességgel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.

a onychomycosis, trichophytosis és a fejbőr favus a gyógyszer napi dózisa a felnőttek legfeljebb 50 kg testtömegű testtömeg 625 mg (5 tab.), majd minden 10 kg testsúlynál a hatóanyag dózisa 125 mg (1 táblázat). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).

a trichophytosis és favus gyerekek a hatóanyagot 18 mg / ttkg / nap mennyiségben írják elő. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.

a onihomikozah gyermekek és serdülők számára a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.

Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezés közben, növényi olajjal (1 teáskanál) kell venni.

Az emésztőrendszerből: dyspepsia.

A központi idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, diszorientáció.

A vérképző rendszer részeként: leukopenia; ritkán leukocitózis, eozinofília.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés.

A Griseofulvin alkalmazása során 10-15 naponként figyelni kell a vér morfológiai összetételét.

Ha allergiás reakció lép fel, az allergiaellenes terápiát fel kell írni. Ha az allergiás reakciók súlyossága nő, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. A megnyilvánulások eltűnése után a gyógyszert újra kell írni, kezdve 1/2 tabletta naponta és fokozatosan 3-4 napig, terápiásan növelve.

A fejbőr dermatophytosisának kezelésénél a haját hetente borotválkozni kell, és hetente kétszer meleg vízzel és szappannal kell mosni a hajad. A Griseofulvin kezelést kombinálni kell a gombaellenes szerek külső használatával.

Az onokomikózis esetében ajánlott kombinálni a Griseofulvin alkalmazását az érintett köröm eltávolításával keratolitikus tapaszokkal és helyi gombaellenes kezeléssel.

Használat gyermekgyógyászatban

A gyermekek számára ajánlott a multivitaminok Griseofulvinnel történő felírása.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A Griseofulvin-t szedő betegeknek tartózkodniuk kell olyan potenciálisan veszélyes tevékenységektől, amelyek fokozott figyelmet és gyorsabb pszichomotoros reakciókat igényelnek.

grizeofulvinnal

A kibocsátás formái

Az orvosok véleménye a griseofulvinről

A gyógyszer hmnp egy gombaellenes hatású antibiotikum. Gyakorlatomban széles körben használom ezt a gyógyszert a fejbőr és a sima bőr, az onychomycosis, az epiphedermophyták mikrospórájának kezelésére. A gyógyszer jól bizonyult. Májkárosodásban szenvedő betegeknél óvatosan alkalmazzák.

Az alkalmazás jellemzői: a gyógyszert egy evőkanál növényi olajjal kell lemosni.

Én gyakorlatomban széles körben alkalmazzák a "Griseofulvin" nevű gyógyszert, amely antifungális hatású antibiotikum. A gyógyszer bizonyult a körömlemezek gombás elváltozásainak és a fejbőr mikroporózisának kezelésére.

Hátránya a használat sajátossága: a tablettát egy kanál növényi olajjal kell inni.

A gyógyszer megfelelő használatával járó mellékhatások ritkák. A gyógyszeres kezelés során szükség van a vér biokémiai paramétereinek megfigyelésére, a vér és a vizelet általános analízisére.

A jó gombaellenes szer az antibiotikumok csoportjába tartozik.

A gombafertőzések kezelésében még ma is vannak bizonyos nehézségek és buktatók. Ez elsősorban a betegség számos klinikai megnyilvánulásának és számos kórokozónak köszönhető. A sikeres kezelés kulcsa a hatékony gombaellenes gyógyszerek időszerű felismerése és alkalmazása.

A gyógyszer bebizonyította, hogy a fejfájás mikrospórájának és a sima bőrnek a kezelését a gyermekek szőrtüszőinek vereségével kezeli. Kényelmes, mivel a kicsi beteg súlyától függően szigorúan egyedi kiszámításra kerül.

Az egyetlen kellemetlenség, hogy le kell mosni egy evőkanál növényi olaj; a legtöbb gyermek nehéz meggyőzni az italt és a vajat, de lehetséges.

A mellékhatások miatt jelenleg a gyakorlatomban hiányoznak. A legfontosabb dolog a betegek megfelelő kezelése, a vérbiokémia ellenőrzése, a gyermek vérének és vizeletének általános elemzése.

A griseofulvin használatára vonatkozó utasítások

Farmakológiai hatás

farmakokinetikája

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

tabletta fehér, krémes árnyalatú, keserű íz, szagtalan.

10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.

Adagolási rend

a microsporia napi adag a a felnőttek 1000 mg-ig (8 tabletta), gyerekek 21-22 mg / testtömeg-kilogramm / nap sebességgel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.

a onychomycosis, trichophytosis és a fejbőr favus a gyógyszer napi dózisa a felnőttek legfeljebb 50 kg testtömegű testtömeg 625 mg (5 tab.), majd minden 10 kg testsúlynál a hatóanyag dózisa 125 mg (1 táblázat). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).

a trichophytosis és favusgyerekek a hatóanyagot 18 mg / ttkg / nap mennyiségben írják elő. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.

a onihomikozahgyermekek és serdülők számára a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.

Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezés közben, növényi olajjal (1 teáskanál) kell venni.

túladagolás

Kábítószer kölcsönhatások

Mellékhatás

Az emésztőrendszerből: dyspepsia.

A központi idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, diszorientáció.

A vérképző rendszer részeként: leukopenia; ritkán leukocitózis, eozinofília.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés.

bizonyság

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:

A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

Ellenjavallatok felhasználásra

- károsodott májfunkció;

- csökkent vesefunkció;

- a vér morfológiai összetételének változása;

- szisztémás lupus erythematosus;

- károsodott agyi keringés (beleértve az anamnézist is);

- A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A májfunkció megsértése iránti kérelem

A vesefunkció megsértése iránti kérelem

Ellenjavallt a vesefunkció megszegése miatt.

Különleges utasítások

A Griseofulvin alkalmazása során 10-15 naponként figyelni kell a vér morfológiai összetételét.

Ha allergiás reakció lép fel, az allergiaellenes terápiát fel kell írni. Ha az allergiás reakciók súlyossága nő, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. A megnyilvánulások eltűnése után a gyógyszert újra kell írni, kezdve 1/2 tabletta naponta és fokozatosan 3-4 napig, terápiásan növelve.

A fejbőr dermatophytosisának kezelésénél a haját hetente borotválkozni kell, és hetente kétszer meleg vízzel és szappannal kell mosni a hajad. A Griseofulvin kezelést kombinálni kell a gombaellenes szerek külső használatával.

Az onokomikózis esetében ajánlott kombinálni a Griseofulvin alkalmazását az érintett köröm eltávolításával keratolitikus tapaszokkal és helyi gombaellenes kezeléssel.

Használat gyermekgyógyászatban

A gyermekek számára ajánlott a multivitaminok Griseofulvinnel történő felírása.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A Griseofulvin-t szedő betegeknek tartózkodniuk kell olyan potenciálisan veszélyes tevékenységektől, amelyek fokozott figyelmet és gyorsabb pszichomotoros reakciókat igényelnek.

Legyen óvatos, megfosztja! Tünetek és kezelés gyermekeknél

Olvassa el a teljes cikket »

Comments

Lányok, nagyon köszönöm a tapasztalatodat! Alain, kérlek, kérlek, hogyan csillapodott az ASD-vel? 3. Ha egyszerűen csepegtetsz egy pamutpárnára, és csatolod a kandallóhoz és egy éjszakára, ugye?

2014. február 19., 21:54

Mi kezeltük 4,5 hónap: hónap feküdt a kórházban, prop 2 fogás antimikrobiális szerek (terbinafin, Lamisil) használt számos különböző kenőcsök (mikospor, mifungar, kén-tar, kén, szalicilsav és így tovább.). Semmi sem segített. Mindennek a tetejébe, írtunk a HPC travokort krémet, ami hormonális, így egyáltalán nem lehet használni, ha microsporia. A város központjában átkozott mikológiai gyógyulás, amit rendelt az ARC és hívta, de egy hónap után és fél, semmi sem változott. Másik "ragyogás" után az orvos elterelte a kezét, és azt mondta, hogy többé nem tud segíteni. Aztán népi orvostudományba fordultam: ecetet, áfonyát és még sok más dolgot próbáltam. Csak ezen az oldalon találtam információt az SDA-ról. Ez volt az utolsó remény. Az ASD-2 belsejében, hogy a gyermek eleinte féljen. Az ASD-3 tömörítéssel készültek. 5 nap elteltével az izzó eltűnt. A KVD-ben nem mondtak többet a kenetre, 2 hetet várni. Megint engedelmeskedett a fejének. A 10. nap után visszaesés következett be (volt egy ragyogás). Aztán a kétségbeesés úgy döntött, hogy így 2-ASD belsejében (2-szer naponta 0,2 ml 5 napig) és reaktivált tömöríti az SDA-3. Egy hét múlva nincs ragyogás, a tesztek negatívak. I folyamatosan adjunk ASD-2 belső (3 ciklusban 5 nap időközönként 2-3 nap) és kenje a kandalló ASD-3 olajat. ASD-2 egy szörnyű íze és illata, a gyermek eleinte a késztetés, hogy hányni, de aztán olvastam, hogy lehet inni tejet - ez jobban tolerálható. Ezenkívül az ASD-2 stimulálja az immunitást, segít az atópiás dermatitisben és számos más betegségben. Számunkra ez volt az utolsó remény. És ő indokolt volt! Talán valaki más segít majd ezeknek a csodálatos csodagyerekeknek. A leggyorsabb helyreállítás mindenkinek!

2014. 17.-én 11:57

Lera, hány éves a gyermeke?
Csak az én 2 éves, nem tudok felidézni az ASD-2-vel.
Maguk is megpróbálták az összes módszert, október óta kezeljük, most február ereje egyszerűen nem marad meg, az utolsó remény a 2. és a 3. helyre.

Hello, mindenkinek, szeretném megosztani az örömöt, a gyermeke negatív elemzést végzett a fején. Hurrá! De mi istoriya.Odnazhdy vágtam fiát, és látta, zsindely alatt szemmel akkora, mint egy 10-penny monetu.Ya előtte nem tapasztalt, és ezért nem sok ispugalas.Dumala kend néhány gombaellenes kenőcs, és legyen. azt maszatos körülbelül egy hónap, hogy nem került sor, de az új foltok nem poyavlyalos.Obratilis mi majd egy privát orvos-dermatologu.Tut megtanultam milyen veszélyes zaraza.Srazu mondták, hogy kell kezelni a hosszú idő, és mi dolgo.Vypisali tabletta „Sporagal” jód: bórsav-alkohol (1: 1) és a kénsav maz.Skazali feltétlenül egyszerű borotválkozást kivitelben vu.Ya minden énekelte, hogy Dr. propisal.Vot hogy poluchilos.Pobrila fej, és kezelni az egész jód foltok mazyu.Drugih nem volt addig, hogy momenta.Zato lishaynyh foltok körbejárta GOLOVE.Pobriv fejét, az orvos ragaszkodott hozzá, hogy borotvált borotva, én fizettem a mikro-karcolások, amely könnyen kapott lishay.U fiú előtt egy hónappal az új foltok nem jelent meg, majd ha egyszer 10.Popili darab 10 napos pirula felkent fejemet 2-szer egy nap úgy, hogy a bőr poslazila, az elemzést és fosztja meg és marad. Az orvos azt mondta, hogy 3 naponta borotváltam a fejemet, jóddal elkevertem az alkohollal, és tetején egy gödörben. Este borotváltam a fejemet, jóddal kenve boros alkohollal, majd gödörrel. És a következő 3 napon kezdtem, hogy a kabát a fejét a reggeli krém „UNISAN” (állatorvosi gyógyszer.) Day „ASD-3”: finomított olaj (1: 1 egyszerűen bevonjuk a fej teljesen a helyén egy nagy megfosztásáról testápoló egy fültisztító pálcikával tisztítható „ASD-3 „), az éjszaka a szappan fejét, és felkent őket tar szappan” NM „om.Sleduyuschie 2 nap: reggel mossuk gödrök tar szappannal és maszatos az egész feje tiszta” ASD-3 „a nap elmosta szappannal és maszatos újra” ASD-3”, és este lemossuk, és vakolt „NM” om.Odnovremenno kezdődött, hogy „ASD-2”, reggel és este 0,2 mi, hogy 100 ml vízben 30 percig ne egyen. „ASD-3” süt a könnyek, de a fájdalom gyorsan halad, a yaet az egész házat, és minden, de vokrug.No 5 nap, és a gyermek egészséges! Arra a következtetésre jutottam: zoster kimenetek „SDA-3” és „ASD-2”, borotválkozó az egész fej és a nem, ha nem orvos, mi lett volna kezelni csak egy kis folt ushkom.Seychas az zakrkpleniya eredmények feldolgozása fej „ASD-3”! 1 alkalommal naponta, minden gyors feltöltéssel. Ha nem ezen a csodálatos helyszínen, most bevennénk a második tablettát.

2013. december 23. 20:49

A fiam felvette ezt a fertőzést a fejét! Tűzhely egyedül, de bolshoy.Grizeofulvin meginni kereken nelzya.chem csak nem kenődik. semmi sem segített, és csak azért lett nagyobb méretű (((de végül találtak egy csoda megoldást erre a problémára. vásárolni terbinafin tabletta (nagyon jó analóg grizeofulvinnal, de mellékhatások nélkül).doza helyett 125 175 alkalommal mg.odin sutki.Ochag délelőtt és délután kötszerek kerek SDA 3 (vet.preparat) -nagyon büdös. este bekente kenőccsel Yam (szintén vet.preparat).Golovu mossuk át den.V nem hisznek nekem, de 5 nap után az ilyen kezelés a ragyogás ischezlo..i eredmény azt mutatta, hogy a konzol A gombák jelenléte nem található. A tabletták tovább ivtak mind a 4 hetet, ahogy írták be annotatsii.primochki ASD 3 már nem delali..no hetente bekent Yam..here tak..yodom szükségtelenül ne maszatos lehet égetni izzók és a haj növekedése nem budet..zhelayu akkor vyzdorovleniya..p.s. ASD 3 a frakció ára 60 rubel.. érdemes 40 rubel

2013. november 4. 14:43

Ha az orvos kijelölte Önt "Griseofulvin" - biztonságosan elbúcsúzhat tőle. Íme egy lista az alacsony mérgező gyógyszerekről, amelyek hatékonyan megmentik Önt és az állatait a megfosztástól. Örökre. Szükséged lesz türelmedre és 2-3 hetes kezelésre.
Az illető számára:
1. Nedves pamut gyapjú Szalicilsav (alkoholos oldat 1%) vagy teafaolaj, és alkalmazza a zuzmóhelyen, amíg a gyapjú teljesen megszárad. Ezután dörzsölje az UNISAN kenőcsöt. Állatorvos. Valamilyen oknál fogva, amikor semmi sem segít, az embereket állatgyógyászati ​​készítmények mentik meg. Kenőcs "Clotrimazole" - pénz és idő pazarlás.
Állatok számára.
Megvásároljuk a "Imaverol" gyógyszert (tapintással, az állatorvosi klinikákban, ellenőrizzük a lejárati dátumokat). Oldatot készítünk: 1 ml készítményt + 50 ml vizet. A térfogat arányosan növelhető, az állatok súlyától függően. Az állatom gombaellenes sampont (Vitoral). Ezután tegyen be egy tiszta mosdót és vizet az összes gyapjúhoz Imaverol oldatával, és jól dörzsölje a bőrt a kabát ellen. Kezelés 4 alkalommal - három napos intervallummal. Sem tabletták, kenőcsök, sem oltások nem szükségesek! Ha az állatot nem lehet feldolgozni - tabletta "Itracon". 1/4 kapszula felnőttnek, darált húsban - naponta kétszer. Elég 5 nap befogadás. A kiscicák alkalmasak a fürdésre és a feldolgozásra.
Szoba kezelés.
Normál nedves tisztítás - megkönnyíti a spórák mechanikai eltávolítását. Klór nem szükséges! Ha kétségei vannak, használhatja ugyanazt az Imaverol-t (megoldás). Szagtalan. Gyakori műszakok, az ágynemű mosása forralással és vasalással kötelező.
És az utolsó szó az oltóanyagokról szól. A megfosztás alóli mentesség nem keletkezik. Csak az övet. Végezetül, az oltás haszontalan.

2013. október 25. 18:30

Az én házamban a disznó egy gyűrűvel fertőzött
segítsen elmondani kenőcs pliz

2013. október 24., 14:53

Lánya 8 let.Lishay megtalálható a szervezetben (6-8 foltok) és 1 folt a feje átmérője 1 cop. (A macska).A szervezet gyorsan gyógyítható jóddal és tejszín Exoderil, és a fején olyan gyorsan! Spot: 3, zatayanulos a kezelés többféle népi jogorvoslati mesyatsy.Probovali, nagymama, elment drága klinikán Kharkiv. de már gyógyítható ezt az utat: egy Woods lámpa minden este nézte a fejét, húzza haj macska. svetyatsya.mazali 2-szer egy nap Lamisil Derm-gel.Golovu mossuk ritkán, 1 alkalommal havonta, nem sampon dermazol.Tabletki nem fogadják el, mert egy kúra, és egy másik kalechim.nagolo nem strigli- lányom haja a derekát, iskolába. Amikor pozitív dinamikát láttam, elkezdtem feltűnni a napi 1 alkalommal, nagyon sok idő, erőfeszítés. Most, megfosztva szinte semmi sem maradt, a haj otrostat potihonku.SZhizhnevskaya @ ukr.net, részletesebb választ mindenkinek, aki találkozott ezzel a problémával

2013. június 30. 23:28

lány 8 let.Vse nem borotvált fej (bár az orvosok ragaszkodott nagyon).A csak borotvált magát melegágya + 1sm.utrom hogy 2 tablettát grizeofulvin növekedni. olaj + 1 tabletta gyermekek antralya.sam fókusz zsírozott jód vízzel. szárítás után a thebon. délután 1 antral + kenőcs. este még egyszer jód kenőccsel 1 antral + 2 griseofulvin növényi olajjal + 1 tablettás anerona. a fejét szappannal mossák. majd mesterséges samponnal dermazolt és 3-4 perc múlva lemossuk. még mindig az almás ecetet tartalmazó gyógynövényeket 20-30 percig tartott, mindezt egy hónap alatt. akkor ez ugyanaz a találkozót, hogy egy nap (TECHENII10 NAP), kivéve jód és mazi.i végül újra ugyanazt a pirulák, ugyanazt az összeget vett 2-szer nedelyu.aleron és analógjai használják a A hónap során noch.bolezn nagyon zavaró. schepetalnaya.pro idegek, csendben maradok. Anyu. NE TESZI A SZÍVET. EGÉSZSÉGET AZ ÖN ÉS A GYERMEKEKET.

12-Mar-2013 23:57

Megosztom a tapasztalataimat a fejbőr gyűrűhéj elleni küzdelemben. A 4 éves gyermeknek, október 15-én megkezdték a kezelést, március 4-én visszanyerik. Általában Röviden 3 hónap ivott terbinafin tabletta, jódot, 2-szer naponta, kenőcs terbinafin éjszakán kén-Tar. Elmondom neked egy haszontalan leckét. még három hónap alatt 3 negatív eredményt értek el, egy kivonatot, egy hónapon keresztül - minden a helyükön! az otchaniii szinte minden népi módszert próbált. Most már írták ki és tetszett, mint a teljes visszanyerés eredménye elért Nem fogok mondani, vagy mondja pontosan, mint, de már gyógyulni 2 hétig. És így, egy barátom a munkából hozta, hogy a készülék az ultraibolya sugárzás, nos, olyasmi, mint egy koncentrált nap, minden fiziokabinete kell byt.za héten fényerősség, a tökéletes eredmény, nem kétséges! Bár az orvos azt mondta, hogy szeret, hogy ne segítene.. de segített! plusz a hét folyamán a fájó foltok pácolt almaecet egy vatta és a kötést, 30-40 perc alatt (nem okoz égési ellenőrzött). Majdnem fél évig peretopalala minden internetet, szóval boldog leszek, ha valaki segíteni fog a tanácsomban. Lapma UCN-11, de och régi, ma már modern, mégis forr a gyógyítás, és tisztítsák meg minden pomescheniya.Porobuyte nem lehet rosszabb, és igazán segített.

Vélemények a készítményről Griseofulvin

A Griseofulvin termékről, amelyet a felhasználók közzétesznek, felvetettünk valódi véleményeket. Leggyakrabban a kisbetegek anyái írják le a választ, de leírják a gyógyszer önmagukban történő felhasználásának személyes történetét is.

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:
- mikrosporia;
- Trichophytosis;
- Favus. A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

megbeszélés

. gyógyszerek közé tartozik a fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, rifampicin, ritonavir (HIV-proteáz-inhibitor), rokskarbazepin, topiramát, felbamát, grizeofulvin és készítményeket, melyek orbáncfüvet. Vétele során ható gyógyszerek a mikroszomális enzimek, és 28 nappal azután, hogy visszavonása kell kiegészítésként alkalmazzon barrier fogamzásgátló módszert (óvszer és spermicid gélek). Ható gyógyszerek a gyomor - a hepatikus keringést antibiotikumok penicillin (ampicillin) és a tetraciklinek csökkenti a enterohepatikus keringés az ösztrogén, növeli a reabszorpcióját (vol.

. vudin (kapszulák, por belsőleges oldat) A gombaellenes szer amfotericin B (kenőcs, por injekcióhoz) amfotericin B + glukamin (tabletta) griseofulvin (tabletta, kenőcs, szuszpenzió) itrakonazol (kapszulák) klotrimazol (vaginális tabletta, krém, aeroszol, oldat) terbinafin (tabletta, krém) flukonazol (kapszulák, injekció) Protozoaellenes és a maláriaellenes szereket hidroxiklorokvin (tabletta) Metronidazol (tabletta, injekció, kúp) klorokint (tabletta, injekció) Egyéb média Bifidumbacterin (tabletták, szuszpenziós por) Vac.

. (nincs törölve, ha abszolút indikációk vannak az epilepszia görcsrohamok kezelésére). 3. Egyéb elkerülendő gyógyszerek. kalcium-antagonisták, grizeofulvin, omeprazol, kinolon antibiotikumok, rifampicin, spironolakton, élő vakcinák és így tovább. D. Elméleti azonosított kockázatok állatokat és egyéb kísérleti kutatások. A antikoagulánsok alkalmazása a terhesség első trimeszterében társul káros terhességgel kapcsolatos eredmények 35% -ában, és ez veszélyes a csontrendszeri rendellenességek a magzat (különösen a 6-9 hét a magzati fejlődés). A szexuális szteroid hormonok gyógyszereinek használata növekedéssel jár.

. a; antibiotikumok - ampicillin és egyéb penicillinek, eritromicin; tuberkulózis elleni gyógyszerek (kivéve a rifabutint és a PASK-t); gombaellenes szerek (kivéve a flukonazolt, a griseofulvint, a ketokonazolt, az intrakonazolt); antiprotozoális gyógyszerek (kivéve a metronidazolt, a tinidazolt, a dihidro-metint, a prima-na-t); hörgőtágítók (salbutamol); kortikoszteroidok; antihisztaminok; savkötők; antidiabetikus szerek; a legtöbb vérnyomáscsökkentő gyógyszer, a digoxin, valamint a morfium és más kábítószerek egyetlen dózisa. Ugyanakkor, az anya bevétele során a gyermek gondos megfigyelése szükséges az időben történő expozíció biztosításához.

. Az a tény, hogy ilyen csecsemők számára nem voltak ágyazók, minden héten kötelezően megjelenő kezelést kaptak a vizsgálathoz, és ultraibolya fényt keltettek. A gombaölő, griseofulvin és kénes kenőcsöket írtak fel. Hamarosan azt fogom mondani, hogy tabletták nélkül a herpesz nem gyógyítható meg. A pirulákat megszakítással ivották fel, amikor az allergiát kioltották, a 2. hónapot kénes kenőccsel töltötték, de az eredményt nem látták különösebben. A következő megjelenés alkalmával a laboratóriumban a nővér azt tanácsolta, hogy ne kénes kenőccsel, hanem gödörrel állítsa az állatokat. A szag hátborzongató, de egy hét használat után a festék észrevehetően kisebb lett, a bőr hámozott. A hajunkat leborotváltuk, annak ellenére, hogy az év folyamán hajhullás történt, nem dezinfektsiyu az egész lakás.

. Egyéb gyógyszerek közé tartoznak a következők: fenitoin, barbiturátok, primidon, karbamazepin és rifampicin; is feltételezéseket oxkarbazepin, topiramát, felbamát, ritonavir és grizeofulvinnal tartalmazó készítmények orbáncfű. A fogamzásgátló védelmet csökken antibiotikumokkal (például ampicillin és tetraciklin), mivel, Egyes jelentések szerint, néhány antibiotikum csökkentheti intrahepatikus forgalomban ösztrogének ezáltal csökken a koncentrációja az etinil-ösztradiol. Az orális kombinált fogamzásgátlók befolyásolhatják más gyógyszerek (köztük a ciklosporin) metabolizmusát, ami a plazmában és a szövetekben való koncentrációjuk megváltozásához vezet. Estrogént szed.

. fújja, nincs oka aggódni és nyugodtan megtartani a terhességet. Terhesség és szoptatás Vannak bizonyítékok arra, grizeofulvin teratogén és embriotoxikus hatást állatokban (orális adagolásra vemhes patkányokon tájékoztatták jelenlétében alom kölykök többszörös károsodások). Kimutatták, hogy a griseofulvin a spermatogenezist elnyomja patkányokban, bár ezt nem igazolták humán vizsgálatokban. Kutya-kísérletekben kimutatták, hogy a griseofulvin káros hatásokat okozhat az utódokban. Terhesség alatt ellenjavallt (griseofulvin átterjed a placentán, megfelelő és szigorúan ellenőrzött vizsgálatok várandós nőkön.

. (nincs törölve, ha abszolút indikációk vannak az epilepszia görcsrohamok kezelésére). 3. Egyéb elkerülendő gyógyszerek. kalcium-antagonisták, grizeofulvin, omeprazol, kinolon antibiotikumok, rifampicin, spironolakton, élő vakcinák és így tovább. D. Elméleti azonosított kockázatok állatokat és egyéb kísérleti kutatások. A antikoagulánsok alkalmazása a terhesség első trimeszterében társul káros terhességgel kapcsolatos eredmények 35% -ában, és ez veszélyes a csontrendszeri rendellenességek a magzat (különösen a 6-9 hét a magzati fejlődés). A szexuális szteroid hormonok gyógyszereinek használata növekedéssel jár.

. IOM, cefamandol, cefoperazon, latamoxefet cefalosporinok és más antibiotikumok-csoport, klór-amfenikol, klórpropamid, glibenklamid, glipizid, tolbutamid, grizeofulvin, készítmények 5-nitro-imidazol (metronidazol, ornidazol, secnidazole, tinidazol), ketokonazol, prokarbazin; drogok benyomja a központi idegrendszerre. Túladagolás: Nem kábítószer-túladagolásos esetekben üzeneteket. Abban az esetben, túladagolás tüneti terápia. TÁROLÁS: a hőmérséklet nem.

Griseofulvin tabletta

Griseofulvin - a gombaképződés elleni küzdelemre szánt gyógyszer.

A leghatékonyabb, ha dermatomycetesnek, például mokrosporumnak, trichofiton vegyületeknek, edipermophytonnak van kitéve. Különlegessége a candidiasis elleni küzdelem teljes hiányossága. A griseofulvint a dermatomycosis diagnosztikájában használt fő gyógyszerként ismerik fel.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt Grizeofulvin: teljes használati utasítást ezzel a gyógyszerrel, az átlagos ár a gyógyszertárakban, teljes és nem teljes analógok a gyógyszer, valamint az ajánlások az emberek, akik már használják Grizeofulvin. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül Griseofulvin? A gyógyszertárak átlagos ára 300 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin tabletta fehér vagy világos krémszínű, kerek formájú, keserű ízű. A fő hatóanyag a griseofulvin, koncentrációja egy tablettában 125 mg. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is, amelyek magukban foglalják:

 • Povidon.
 • Polietilénglikol.
 • Magnézium-sztearát.
 • Kukoricakeményítő.
 • Laktóz-monohidrát.

A Griseofulvin tabletta 10 darab sík sejtcsomagolásban van csomagolva. A kartondoboz 2 kontúrcellás csomagot (20 tablettát) és használati utasításokat tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A grizeofulvin lassítja gombás növekedés és a szaporodás a mikroorganizmusok, és alkalmazása a gyógyszer nagyobb koncentrációban úgy tűnik, fungicid hatása elleni patogén gombák, dermatophytes. A gyógyszer felhalmozódik a haj, a köröm és a bőr sejtjeibe, ezáltal megakadályozza a gomba terjedését a kezelés alatt kialakuló új sejtekben.

A krém és kenőcs Griseofiilvin tartalmazzák összetételében szalicilsav, miáltal képesek behatolni a legmélyebb rétegeinek az érintett szövetekben. A gyógyszer formájában krémek és kenőcsök amellett, hogy a gombaellenes hatás van keratolitikus és antiszeptikus hatása, és enyhén csökkenti a viszketés biztosításával fájdalomcsillapító hatás.

Használati utasítások

Az utasítások szerint a Griseofulvint haj, bőr és köröm mikózisára használják, beleértve a következő feltételeket:

 1. favus;
 2. trihofitia;
 3. A sima bőr mikroszporája;
 4. Inguinalis epidermophytia;
 5. A lábak epidermofitája;
 6. A fejbőr mikroszporája;
 7. Sima bőr epidermofitája;
 8. Bajusz és szakáll dermatomycosis;
 9. Onychomycosis.

Ellenjavallatok

A használati utasítás szerint a Griseofulvin nem alkalmazható a következő diagnózishoz:

 • Lupus erythematosus;
 • Csökkent leukocita szám;
 • A vesék és a máj szerves patológiái;
 • Májelégtelenség;
 • A keringési rendszer egyes betegségei;
 • Porforiya;
 • Rákos növekedés.

E betegségek mellett a terhesség és a szoptatás ideje alatt tilos a hatóanyag, amely fokozott érzékenységet mutat a gyógyszer komponenseivel szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A griseofulvin terhesség és laktáció ellenjavallt.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a tablettákat növényi olajjal (1 teáskanál) kell fogyasztani.

 1. A onychomycosis, trichophytosis és favus fejbőr napi adag felnőtteknek 50 kg testtömegű 625 mg (5 lapot.), Annál nagyobb egy 10 kg-os testtömeg a dózis növekszik 125 mg (1 lapon.). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).
 2. A mikrosporákban a napi adag felnőtteknek legfeljebb 1000 mg (8 tabletta), a gyermekeket 21-22 mg / ttkg / nap sebességgel írják fel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.
 3. Gyermekeknél és serdülőknél az onokomikózis esetében a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.
 4. Trichophytosis és favus esetén a gyógyszert 18 mg / ttkg / nap dózisban adják a gyermekeknek. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.
 5. Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

Mellékhatások

A gyógyszerek nem megfelelő használata dyspeptikus jelenségek formájában előforduló nemkívánatos hatások kialakulásához vezethet. Egyes betegek panaszkodnak a fejfájásról és a szédülésről.

A szövődmények manifesztálódnak:

Ritka esetekben diagnosztizálják a urticaria kialakulását. A gyógyszer hosszantartó használata következtében csökken a leukociták szintje a vérben, ami leukopeniához vezet. Ritka esetekben diagnosztizálják a leukocitózis kialakulását.

Ha nemkívánatos hatások lépnek fel, a betegnek több napig kell abbahagynia a kezelést. Ha egy személy urtikariával rendelkezik, ajánlott antihisztaminokat szedni. Az émelygés megszüntetése érdekében a novokain 0,5 százalékos oldatát egy evőkanálnyi mennyiségben veszik fel.

túladagolás

A Griseofulvin tabletta túladagolásának esetei eddig ismeretlenek. Fejfájás, hányinger, hányás, zavartság alakulhat ki. Ilyen esetekben a gyomrot, a beleket és a tüneti terápiát kell mosni.

Különleges utasítások

 • A hatóanyag negatív hatással van a szaporodásra, függetlenül a nemtől, ezért olyan fogamzásgátlókat kell alkalmazni, amelyek nem tartalmaznak hormonokat a beadás során.
 • A Griseofulvin alkalmazása során ajánlott vérvizsgálatot végezni 1,5-2 héten keresztül morfológiai összetétele miatt.
 • A griseofulvin aktivitása jelentősen csökken, ha bevitele barbiturátokkal kombinálódik.

Allergiás reakciók kialakulása esetén allergiás terápiát kell előírni, ha allergiás folyamatok fokozódnak, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. Az allergia megnyilvánulásainak eltávolítása után a gyógyszer szedését napi 1/2 tablettával kell folytatni, és fokozatosan növekszik (3-4 napon belül), hogy terápiás dózishoz jusson.

Kábítószer kölcsönhatások

Ezzel egyidejűleg a hatóanyag közvetett antikoagulánsokkal való beadása csökkenti az utóbbi aktivitását. Ez igaz az orális fogamzásgátlók Griseofulvin terápiával történő alkalmazására is.

A barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Vélemények

Néhány visszajelzést kaptunk a Griseofulvin termékről:

 1. Dasha. Meggyógyult a gyűrű. Az első héten az egyetlen mellékhatás volt a fejfájás, de akkor minden elment.
 2. Szófiában. A bőr mycosis volt. A kezelésre Griseofulvin-ot írtak fel. 2 hétig tartott, és még mindig feldolgozta a lábat kenőccsel. Most teljesen egészséges vagyok.

A Griseofulvint kapott orvosok és betegek véleménye szerint a legtöbb esetben a gyógyszer hatékonyságát jelzik. Véleményük szerint néhány napos kezelés után javulást észlelnek.

analógok

Analógokat grizeofulvin hatásmechanizmus: Atifin, Binafin, Bramizil, Lamisil, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Termikon, Tegan-Sanovel, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin, Tebikur.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Griseofulvin ajánlott sötét és száraz helyen tárolni gyermekektől elzárva, legfeljebb 20 ° C-os hőmérsékleten.

A tabletták élettartama 3 év 6 hónap.

grizeofulvinnal

A leírás aktuális 2015/08/16

 • Latin név: Grizeofulvin
 • ATX kód: D01BA01
 • Hatóanyag: grizeofulvinnal
 • Gyártó: BIOSINTEZ (Oroszország), FARCOS NPF (Oroszország)

struktúra

A tabletták 125 mg hatóanyagot tartalmaznak grizeofulvinnal.

Minden 100 gramm liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint és 1 g szalicilsavat.

A kibocsátás formája

125 mg-os tabletták formájában állítják elő.

Van egyfajta hatóanyag felszabadulása topikális alkalmazásra - 2,5% 10, 15, 20, 30 g-os linimentet egy üvegben.

Farmakológiai hatás

Antimikotikus gyógyszer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A griseofulvint Penicillinum nigricans gombák sejtjeiben állítják elő. Griseofulvin - gombaölő, a hatóanyagot aktívan használják a gombás etiológia bőrének, hajának és körmének kezelésére. Jelentős fungisztatikus hatás a nemzetség gombáján dermatomitsetami (a bőr gombás megbetegedéseinek kórokozói) a nemzetség képviselői számára Trichophyton (a trichofitózis okozta ágensek - fejszőrzet és körömbetegség), a kórokozóra microsporia, a nemzetség gombáján epidermofiton (kórokozók sportoló - a bõr ingerek és lábainak gyulladásos betegségei, valamint körömbetegségek).

Griseofulvin fungisztatikus hatását az okozza, hogy a gyógyszer gátolja a gombás sejtosztódás folyamatát a metafázisban, és megtöri a gomba szerkezetét.

Nemkívánatos a Candida nemzetség gombás gombáival szemben candidiasis Ne nevezzen ki.

Grizeofulvin jól felszívódik a bélfalon keresztül és az emberi szervezetben mutat ejtik tropizmusával lipofil szaruréteg a bőr, a haj és köröm ágyban szövetben.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a hatóanyag nagy koncentrációját érik el a sérülések.

Metabolizmus A griseofulvin a májban fordul elő, és a hatóanyag a bélből és a vesékből kiválasztódik a szervezetből. Griseofulvin felezési ideje 24 óra.

Használati utasítások

A bőr, a haj és a gombaszedés (ótvar): onychomycosis (a körömágy és a körömlemez patológiája), trihofitia, crusted ótvar (ezeknél a betegségeknél szenvednek elsősorban a haj), a mikroporózis, a bőr epidermofitózisa, a lábak gombás léziói, kefék.

Ellenjavallatok

A griseofulvin súlyos vese- és májkárosodásban ellenjavallt porphyria (a pigmentek csökkent anyagcseréjéhez társuló betegségek csoportja).

A Griseofulvinnak lehetetlen kijelölni, ha a páciens rosszindulatú daganatokkal rendelkezik, és kifejezett leukopenia, a vér sejtes összetételének változása és a hematopoietikus szervek szisztémás betegségei.

a diabetes mellitus Ezt a Griseofulvin szuszpenziót el kell hagyni, mivel az utóbbi glükózt tartalmaz.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a Griseofulvint nem írják elő.

Kerülje el a gyógyszer kinevezését a beteg szisztémás kötőszöveti betegségeinek és epizódjainak jelenlétében az agyi keringés akut rendellenességei az anamnézisben.

Mellékhatások

Grizeofulvin okozhat zavart az emésztőrendszer, különösen a betegek kezdenek panaszkodni a fájdalom a gyomortáji régióban, a megjelenése dyspepsiás rendellenességek hányinger és sőt hányás formájában. Ritka esetekben, székletzavar (vagy székrekedés, vagy hasmenés).

A központi idegrendszerből fejfájás, szédülés, idegrendszeri és asztenovegetatív tünetek jelentkezhetnek.

Ritkán előfordulhat fejlődés fényérzékenység (fokozott érzékenység a látható fény és az ultraibolya sugarak hatására). A griseofulvin zavart okozhat a vérképző rendszerben, melyet leukopénia vagy más hasonló változások jelentenek a vér morfológiai mintázatában. Ilyen mellékhatások előfordulásakor szükség van a várakozó taktikák megválasztására és a készítmény vételének háromnegyedik napra történő felfüggesztésére.

Allergiás bőrkiütés észlelhető a bőrön, akár egészen a napig polimorf erythema és bőr nekrózis.

Használati utasítás Griseofulvin (Módszer és adagolás)

Tabletta kezelés

A tablettákat szájon át kell 1 tsp-vel bevenni. növényi olaj étkezés közben.

Mikrospórával felnőtteknek naponta 8 tablettát kell adni, a gyermekek - 21-22 mg / testtömeg kilogrammonként. A kezelés időtartama a következőképpen határozzuk meg: - A grizeofulvin keresztül minden nap, mielőtt az első minta negatív eredménnyel gombák, majd megtartják a dózis további két hétig, de a gyógyszer szedését egy nap, és a két hét után, hogy csökkentse az adagolási gyakorisága hetente két alkalommal.

A favus és a infiltratív-zsíros trichophytosis a felnőttek Griseofulvin-t ugyanabban az adagban kapják, és ugyanazon rendszer szerint a gyermekek kezelésére a dózis korrekciójára van szükség - napi 18 mg testtömegkilogrammonként, a rendszer nem változik.

A mycosis fejfájás kezelésének folyamata során a haját egy héten át borotválkozni kell, és hetente több alkalommal szappannal mossuk le a fejét.

A dózis a testtömegtől függ: így 50 kg súlyban öt tabletta (625 milligramm) elegendő. A 10 kilogramm feletti testtömeg felett egy griseofulvin tablettát kell adni, de legfeljebb egy gramm / nap. A gyermekek és serdülők napi adagját 16 mg / testtömeg-kilogramm alapján kell kiszámítani.

Az onokomikózis terápiája a következő séma szerint: Grizeofulvin hogy egy hónapig minden nap, és a második hónapban - egyszer két nap, és akkor megy Centauri hetente kétszer. A terápia időtartama - legalább nyolc hónap (a kezelés egy évig tarthat). Abban az esetben, egy kifejezett és tartós terápiás hatásai köröm fertőzések, a találkozó a gyógyszer kell kombinálni a helyi kezelés (mint az azonos hatóanyag, és más gombaellenes szerek), és rendkívül bonyolult esetekben lehet végrehajtani, az eltávolítása a körömlemez keratolitikus szerek.

Liniment (kenőcs) Griseofulvin, használati utasítás

kenőcs csak a lokalizált bőrelváltozások esetén alkalmazható, valamint a Griseofulvin-lenyeléssel kombinálva szélesebb körű léziók esetén.

A kenőcsöt 2-3 héten át 1-2 alkalommal 1-2 héten át vékony rétegben alkalmazzák.

kölcsönhatás

Ezzel egyidejűleg a gyógyszer beadása a közvetett antikoagulánsok az utóbbi tevékenységének csökkenéséhez vezet. Ez igaz a recepcióra is fogamzásgátló formák a Griseofulvin-terápia hátterében.

barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz helyen, 20 ° C-ot nem elérő gyermekek számára.

Lejárat dátuma

Legfeljebb három és fél év.

Különleges utasítások

A gyógyszer befolyásolja a döntéshozatal sebességét és a válaszadás sebességét, így a gyógyszer kinevezése megköveteli a járművek vezetésének megtagadását és a rendkívüli pszichomotoros reakciók szükségességét igénylő tevékenységek ideiglenes megszüntetését.

A Griseofulvin terápiája kontrollt igényel morfológiai kép a vérből havonta kétszer. Ha allergiás reakció lép fel, először antiallergiás terápiát igényel, majd hatástalanság esetén állítsa le a Griseofulvin 4-5 napot. Ezt követően folytatnia kell a gyógyszer szedését, de fokozatosan és nagyon óvatosan növelje az adagot - fél tabletta kezdődik, és lassan terápiásan emelkedik.

A gyermekgyógyászatban ajánlott kombinálni ezt a gyógyszert a multivitamin komplexekkel.

analógok

Értékelések Griseofulvin

A gyógyszer valóban segít a gombás fertőzésekkel szemben, de véleménye szerint erősen mérgező hatással van a szervezetre.

Ár Griseofulvin, hol vásárolni

Ár Griseofulvin tabletta 125 mg 250-300 rubel csomagonként 20 db.

A kenőcs ára nem ismert. Az online gyógyszertárakban a liniment nem áll rendelkezésre.