Lehetséges a fehérség és a klór használata a gomba ellen

A gomba körömkárosodása, a sok modern gyógyhatású készítmény ellenére, nehéz kezelni. Különösen nehéz elhanyagolni a betegséget. A gyors helyreállítás érdekében a betegek gyakran alternatív terápiákhoz folyamodnak. Az egyik ilyen nem hagyományos módszer a körömgomba kezelése a lábakon fehérséggel / fehérítővel.

Hol származott az ötlet a klór / fehérség felhasználásával a gomba elleni küzdelemhez?

A fehérség egy univerzális tisztító, amely 95% -os klórból áll. Segítségével megöli a kórokozókat és a gombákat, amelyek különböző felületeken, tárgyakon, ruhákon vannak. Az anyagot a szövetek fehérítésére is használják.

A fehérség megöli a gombák spóráit, és megakadályozza a kórokozók szaporodását. Felismertük ezeket a tulajdonságokat, és felmerült az a gondolat, hogy a köröm gombájáról fehérséget használjunk. Ezt a módszert több generáción keresztül használták fel, idővel tesztelték és pozitív oldalon bizonyították.

A klór előnyei:

 • minden baktériumot megöli bármely felületen;
 • gyors hatása van;
 • Ez olcsó és megfizethető;
 • megőrzi tulajdonságait minden hőmérsékleten.

De a pozitív tulajdonságok mellett a fehérség hátrányai is vannak. A legfontosabb hátránya ennek a gyógymódnak a magas toxicitása. Ha a klórt használják fel, a mérgezés kockázata nő. A fehérség okozza:

 • fulladás;
 • a nyálkahártyák irritációja;
 • kémiai égési sérülések a bőrön;
 • ekcéma kialakulása (bőrkiütés, viszkózus vezikulák).

Ha egy személy belélegzi néhány fehérítőt, akkor a nyálkahártyák, a köhögés, a tüdőödéma kialakulása után égő érzést kelt.

Fontos! Mielőtt klórt használna, olvassa el a biztonsági szabályokat.

A fehéritömegnek a körömgombákkal szembeni használatára vonatkozó ajánlások betartása segít a betegség felszámolásában anélkül, hogy az egészségre ártana.

A fehérítő használata

A használt körömfehérítő kezelés Csak a betegség elhanyagolt formáival, ha más módszerek hatástalannak bizonyultak. Ez a módszer meglehetősen agresszív, és csak extrém esetben alkalmazható.

Ha fehérséget használ a gomba ellen, a következő utasításokat kell követni:

 1. Előzetesen gőzölje meg a lábát egy előkészített szódás fürdőben vagy alaposan öblítse szappannal. A fürdőzéshez: egy nagy kanálnyi szódát feloldunk két liter vízben. A lábakat fél óráig pároljuk, a forró víz időszakos öntésével.
 2. A lágyított körmöket vágni kell, és a körömlemez felső rétege jobb hatásúvá válik a későbbi alkalmazásban. Szintén tisztítsa meg a törmelék felületét a korrodált részecskékből. Ezután a területet törölközővel óvatosan szárítjuk.
 3. A köröm alapja krémszínű. Ez akkor szükséges, ha a fehérség a köröm alá esik. A krém lágyítja a klór hatását a bőrre.
 4. Fehérséget alkalmazzon a körömre egy pamut törlővel. Ezután az idő teljes felszívódásra szolgál. Általában ez legfeljebb 20 percet vesz igénybe.

Vigyázat! Óvatosan vegye be az érintett köröm klórját, próbáljon meg ne kerüljön a környező bőrre, ami tele van égési sérülésekkel.

Ajánlatos az eljárás lefolytatása lefekvés előtt. Éjjel egy zoknit helyeznek el, hogy megakadályozzák a szagokat, és reggel a termék alkalmazási helyét alaposan mossa folyó vízzel. A fehérek használata követi az egészséges köröm teljes növekedését megelőző napot.

Szintén hatásos a gomba körömfehérítés kezelésére fehér. Ehhez először előkészíteni kell egy vízből és klórból álló, 2: 1 arányban hígított oldatot. Ezután csiszoljuk be a pamut alátétet, és rögzítsük az érintett területre, rögzítsük kötéssel.

Az eljárás időtartama nem haladhatja meg a 15 percet. Alkalmazások végrehajtásakor enyhe égetés tapasztalható. Az ilyen állapot megengedhető, és néhány percen belül megy át.

A fehérség más összetevõkkel együtt is alkalmazható, például:

 1. Készítsen egy fürdőt fehérséggel és propoliszral. 3 liter forró vízhez 25 ml propolisz tinktúrát és 4 csepp klórt adunk. Az érintett területeket az elkészített oldatban 25 percig tartják. Naponta elvégezheti az eljárást.
 2. Fürdők komplexumban mosodai szappannal. A lábakat forró vízben gőzölgessük, fehérítővel és megkötött mosószappannal kiegészítve.
 3. Készítsen fehérség, jód és fokhagyma keverékét. Vegyes összetevőket alkalmaznak az érintett területre.

Ne felejtsd el azokat a lépéseket, amelyek megakadályozzák a gombás fertőzést. A kórokozó hosszú ideig tarthat a személyes dolgokon, a padlón, a szőnyegen, a fürdőszobában. Az újbóli fertőzés megakadályozása érdekében az egész lakás fertőtlenítése, cipők és személyes tárgyak segítenek. Továbbá, minden használat után manikűr eszközökkel kell kezelni.

A hagyományos kezelési módszerek alkalmazása előtt konzultáljon orvosával. Az öngyógyítás egyes esetekben károsíthatja a testet.

Ellenjavallatok és figyelmeztetések

A fehérség agresszív vegyi anyag, amelynek alkalmazásával számos korlátozása van. Ellenjavallt, ha:

 • terhesség
 • szoptatás;
 • asztma;
 • meglévő sebek vagy vágások a bőrön;
 • egyéni érzékenység a klórral szemben;
 • súlyos bőrbetegségek.

Nem ajánlott olyan szert használni, amely gyermekeknél gümők kezelésére szolgál.

Kezdetben a fehérség más célokra szolgál. A klór lerakódása a szervezetbe elkerülhetetlenül végzetes kimenetelhez vezet. A mérgezési jelek közé tartozik: az ellenőrizetlen vizelés, a rohamok megjelenése, a felszíni vénák puffadása, a tudatvesztés.

Mivel a fehérség nagyon mérgező anyag, az alábbi óvintézkedéseket kell alkalmazni a használat során:

 1. Csak jól szellőztetett helyeken végezzen eljárást.
 2. Az érintett terület kezeléséhez viseljen védőkesztyűt.
 3. A fehérítőt vízzel hígítani nem szabad fémeszközöket használni.
 4. Ha az anyag belekerül a nyálkahártyákba, bő vízzel azonnal ki kell öblíteni.

Figyelem! Ha klór alkalmazása esetén irritáció lép fel, bőrkiütés, viszketés, hányinger, azonnal meg kell állítani a fulladást. Ha mérgezést észlel, hívjon mentőt.

Vélemények a klór felhasználásáról a gomba ellen

Sok pozitív visszajelzés a fehérség elleni gombafelhasználásról tanúskodik a módszer hatékonyságáról. Ha hasonló tapasztalattal rendelkezik - ossza meg a cikkben szereplő megjegyzésekben. Íme néhány közülük:

Michael: "Az évek során megpróbáltam megszabadulni a körömfungustól, amit nem próbáltam. Egy nap a barátom azt tanácsolta nekem, hogy használják a fehérséget, azt mondta, hogy én voltam az egyetlen, aki megszökött.

Természetesen sok kétség merült fel: a klór megöli a körömgombát, nem károsítja ezt a gyógyszert? Mindezek ellenére elgondolkodtam, és csodálkoztam az eredményen. Két hónapos fehérség után új, egészséges köröm nőtt. "

Xenia: "Anya sokáig nem tudott megbirkózni a köröm gombájával, sok pénzt kipróbált és már kétségbeesett. Véletlenül megbotlott egy cikket a fehérség hatékonyságáról a betegség kezelésében. A bizalmatlansággal reagáltam, de úgy döntöttem, megpróbálom. A hatás nem sokáig tartott, három hónap után az anyám elfelejtette ezt a betegséget. "

következtetés

A fehérség a gomba hatékony kezelése, amely még a betegség előrehaladott állapotában is segít. Mindenképpen konzultáljon szakemberrel, mielőtt használná. A jobb eredmény elérése érdekében a klórt más gyógyszerekkel kombinálva segítik.

A termék alkalmazása során fontos, hogy ragaszkodjon a biztonsági technikákhoz, nehogy ártson a testnek.

Hogyan használd a fehérség formából a falon: lépések és feldolgozási szabályok

Az egyik legkedveltebb módja annak, hogy megszabaduljon a penésztől és a gombától a fehérség kezelése. Különböző felületeken kórokozó mikroorganizmusokkal rendeződik.

A jelentős előnyök közül meg lehet jegyezni, hogy ez meglehetősen hatékony módja a penész elleni küzdelemnek, és az eszköz viszonylag kicsi. Jelentős negatív hatás van, rendszerint átmeneti, és maga a fehérség elrontja a befejező anyagokat.

A fehérség segít moldot, és hogyan?

Fehérség (nátrium-hipoklorit, ez is "fehérítő" a köznép) már régóta használják eltávolítására penész. Ez egy fertőtlenítőszer, amely a kórokozó mikroorganizmusok halálához vezet.

Mint minden más fertőtlenítő oldat, a fehérség csak részben lehet hatékony. Vagyis elpusztíthat egy kis méretű kolóniát.

A klór ugyanolyan hatásos a penész minden alfajára nézve, így bármely éghajlati zónában és bármilyen helyiségben nagy hatékonysággal alkalmazható. Azonban ne feledje: a fehérítő nem külön eszköz, és a gyógyszerek sokkal hatékonyabbak és biztonságosabbak egy személy számára.

Milyen esetekben fog a fehér a penészkel?

Fehérség esetén lehetséges egy szerszám altípusának kiküszöbölése, gyakorlatilag bármely felületen. Problémák merülhetnek fel, ha a penész több négyzetmétert fed le - azaz túlságosan nagy területen növekszik.

Ha az esetek túlságosan elhanyagoltak (amikor a sérülés területe nagy), különleges kezelést kell végezni. És ilyen esetekben rendszerint szakembereknek kell hívni a helyiségek fertőtlenítését.

Fehérség alkalmazása a gomba ellen

Vegye figyelembe: nem hatékony a fehérség és bármilyen egyéb eszköz (mind nemzeti, mind speciális) olyan helyiségekben, ahol a penész eltávolítása után a megelőzésre vonatkozó szabályokat nem tartják be. Vagyis egy nedves pincében általában nem megfelelő a fertőtlenítés, ha a nedvesség nem kerül ki.

A fehérség gyakori használata (néhány hónapon belül, amikor a gomba újra nő) ésszerűtlen módon. Tény, hogy ily módon "megszünteti a tünetet", nem az okot.

Milyen felületeket lehet feldolgozni?

A fehérséget arra használják, hogy bármilyen felületre (falra, mennyezetre vagy padlóra) öntse ki a penészt.

A felszíni anyagok tekintetében - a fehérítőt sztrippelésre lehet használni:

Megjegyzés: nem minden szövet általában tolerálja a klór tartalmú oldatok hatásait. Örökké megsemmisítheti az anyagot, különösen ha színes.

Leggyakrabban a klór a fa, beton és tégla felületek fertőtlenítésére szolgál. A textilanyagok esetében jobb, ha olyan profilokat használunk, amelyek nem ronthatják el.

Falkezelés szórópisztollyal

Használhat fehérítőt a penész foltok eltávolításához a háttérképről. A háttérkép feldolgozása előtt azonban a legjobb, ha először alkalmazza a fehérséget a szem elől rejtett területre, és ellenőrizze, hogy a szín megváltozik-e.

Bútorokat lehet feldolgozni, de csak testének külső oldalára van szükség, anélkül, hogy befolyásolná a belső térséget (különösen ha tárolt gyógyszerek, ruhák, élelmiszerek vannak). A szegélylécek hatékony és feldolgozása porlasztóval, a penészgombák maradványainak mechanikai tisztításával.

Milyen fehérségre van szükség, hol találja meg, és mennyibe kerül?

Helyiségek vagy különálló felületek a penészgomból történő kezelésére rendszeres fehérségre van szükség (nem a "mosodai" jelöléssel). Található háztartási cikkek, tisztítószerek, néha a szupermarketek üzleteiben.

A költségek rendelkezésre állnak: egy 1 literes palack ára körülbelül 25-40 rubel. Ez a szám elegendő néhány "négyzet" számára.

A fehérség kezelése a penészgombából: a munka szabályai

A fő tény, hogy meg kell értened, mielőtt a munka klórtartalmú keverékek mérgezőek az emberi test számára. Ez azt jelenti, hogy a fehérség bármely felületének kezelését a biztonsági intézkedéseknek megfelelően kell elvégezni.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől a fehérség használatával? Lépésről lépésre a feldolgozási folyamat így néz ki:

 1. Ha lehetséges, vegye ki a szobából mindent, ami benne van. Sérült ruhákat, termékeket és különböző textiltermékeket jobban ki kell dobni.
 2. Szellőzést biztosítunk: nyitott ajtóablakokat nyitunk, ha vannak - kapuk és légkezelő egységek is vannak.
 3. Becsüljük a munka mértékeit: gondosan keressük a penész által érintett területeket.
 4. Vezessük a védelmi eszközöket.
 5. Ha csak falakat vagy mennyezeteket kezelnek egy lakásban, és a padlót nem érinti - kívánatos polietilénfóliával lefedni (ha nem akarja veszélyeztetni a befejező anyagokat).
 6. Fehérséget alkalmaznak az érintett területeken. Az anyag alkalmazását leginkább porlasztópisztollyal végezzük. Ha nincs jelen - kefék / szivacsok segítségével. A feldolgozásra nemcsak az érintett területeket kell megragadni, és a körülötte lévő zónát, legalább 30-40 cm-t.
 7. Várunk 5-10 percig.
 8. Spatulával és / vagy kefével tisztítjuk az érintett területeket. A nagy és régóta fennálló spóra telepeket előnyösen fém ecsettel kell megtisztítani. Más esetekben egy egyszerű, merev ecsettel, szivacsjal és ronggyal is megteheti.
 9. Távolítsa el a felesleges nedvességet a kezelendő felületről (rongy, szivacs, papír).
 10. Hagyja, hogy a kezelt területek kiszáradjanak. Kívánatos, hogy természetes módon szárazak.

Ezután várni kell, amíg a felület teljesen megszárad - ez akár 1-2 napot is igénybe vehet (attól függően, hogy melyik kezelési terület és a mikroklíma a szobában van). Ezután értékelje a munka eredményét. Ha valahol érintett területek is fennmaradnak - meg kell ismételni a kezelést.

A feldolgozás hogyan néz ki a gyakorlatban (videó)

Biztonsági óvintézkedések

Tekintettel az emberi test fehérségének veszélyére, fontos, hogy a biztonsági technikákhoz illeszkedjenek, amikor saját maguk használják.

Ne hagyja figyelmen kívül a biztonsági: a veszélyes gőzök fehérek (inhalációs égési sérüléseket okozhat a nyálkahártya és a hörgőgörcs), a bőrre (dermatitis alakulhat ki), és a szemmel való érintkezést.

Biztonság (legfontosabb pontok):

 • védőszalagok, gumi kesztyűk, légzőkészülékek, szemüvegek, hosszú ujjú kabát;
 • a munkának jól szellőző helyiségben kell lennie, amelyhez szükség esetén minden ajtót és ablakot ki kell nyitnia, ventilátort használhat a fehérség gőzének irányítására;
 • Kerülje a megoldást kitett bőr és nyálkahártyák, különösen, amikor belépnek a baj - azonnal és alaposan le kell öblíteni a víz érintkezik a fehérek szemében - vízzel való mosás után a kórházba;
 • Használjon kiegészítőket (kefék, szivacsok) semmilyen más okból (használja őket szükség esetén az erkélyen, és csak a következő kezeléshez használja).

Ha nem biztos abban, hogy a munkát helyesen és kockázat nélkül elvégezheti, akkor vegye fel a kapcsolatot a speciális létesítményekkel, amelyek fertőtlenítik a helyiségeket.

Fehér körömgomba kezelése

A népgyógyászatban számos érdekes módja van az onokomikózis leküzdésére. És az egyik közülük a köröm gombájának kezelése Belize-ben. Javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan működik ez a szokatlan módszer.

A létesítmény működésének elve

Ez a mosószer 95% -os klór-oldat. Erős antiszeptikumokra utal, amelyek kimondottan fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkeznek. Ezért segít megszabadulni egy gombás fertőzéstől a házban, cipőben, sőt a bőrön és a körmökön is.

A fehérségnek van egy listája az előnyökről és hátrányokról, amelyeket a táblázatban foglalunk össze.

 • Megfizethetőség, olcsóság.
 • A cselekvési sebesség.
 • Minden kórokozó megsemmisítése a kezelt felületen.
 • Sokoldalúságát.
 • Az antimikrobiális tulajdonságok megőrzése bármely környezetben.
 • Toxicitás minden élőlényre.
 • Nincs garancia az onychomycosis 100% -os ártalmatlanítására.

Ez a népi jogorvoslat általában a körömgombák kezelésére szolgál, ami elég hatékony és biztonságos. Alkalmazzák az érintett területeken, elkerülve az egészséges, közeli szövetek kialakulását. Csak egyes esetekben a gyógymódot más eszközökkel kombinálva alkalmazzák. A fehérség nem vonatkozik a nyálkahártya és a nemi szervek területére.

Az onychomycosisra vonatkozó utasítások

A kezelés megkezdése előtt konzultáljon orvosával. Fel kell hívni a figyelmet arra a tényre, hogy a köröm gomjával a fehérség szélsőséges helyzetekben alkalmazható, például ha más gombaellenes ágens nem áll rendelkezésre.

FEHÉR ÉS PROPOLIS. Ehhez a módszerhez forró fürdőt kell készíteni. 3 liter vízben, 50 ° C-ra melegítve, hígítsuk fel 25 ml alkoholos propolisz-tinktúrával és 4 csepp fehérséggel. A candidiasis és az onychomycosis tünetei által érintett lábakat vagy karokat 20 percig le kell engedni az elkészített folyadékba. Az eljárást naponta hajtják végre a teljes gyógyulásig.

FEHÉR ÉS HÁZTARTÁSI SOAP. Gőzölje a lábát a fürdőben hozzáadott szappannal. Az eljárást követően a lábakat törölközővel töröljük le, és ha lehetséges, a fertőzés által érintett körömhelyek eltávolításra kerülnek.

A gyapotot Belizne-ben bőven nedvesítik, és szépen kezelik az onychomycosis gerincét a bőr érintése nélkül. Egyébként a kémiai égések valószínűsége nő. Nem kell lemosnia - a megfelelő mennyiségben felszívódik a köröm rovátkába, a klór maradványai önmagukban eltűnnek.

FEHÉR ÉS DEATHER SOAP. Mossa meg alaposan az ujjakat és a lábfejeket folyékony gél szappannal. Ezután további feldolgozásra szárítják. Minden egyes köröm esetében ne használjon több mint 3 csepp fehérséget és várjon addig, amíg a termék teljesen fel nem szívódik. Ebben az időben nyugodtan kell ülnie, elkerülve a hirtelen mozgásokat, hogy a termék ne kerüljön a bőr egészséges területére. Általában elég 10-15 eljárás a fertőzés megszabadulására.

FEHÉR, GARLIK ÉS IODINE. Keverjük össze a felsorolt ​​összetevőket egyenlő arányban és az elkészített keveréket, hogy az onychomycosis gerincét naponta 1 alkalommal kezeljük.

A kezelés előtt szükség van a lábak gőzölésére a fürdőben, tengeri só és szódás hozzáadásával. A terápia időtartama 1-3 hónap (a körömgombák mértékétől függően).

FELHASZNÁLÁS FEHÉR. Onychomycosis alkalmazásával lehet kezelni Fehérség vízzel hígítjuk arányban 1 2. Az előállított oldatot nedvesített vatta, és ezt felvisszük a fertőzés helyén, a felső reteszelő kötést. Az eljárás időtartama nem haladja meg a 15 percet. Ezt követően a helyi kellemetlenség égési formában lehetséges - csak természetes, az állapot pár percen belül megy át. A fehérség aktív összetevőinek aktivitásának köszönhetően az antifungális hatás az első alkalmazásból érhető el. A kezelés időtartama körülbelül egy hónapig tarthat.

Átfogó megközelítés

A fertőzéses folyamatokra gyakorolt ​​helyi hatások mellett tanácsos megoldani a problémát további gyógyszerfelvétellel, amely lehetővé teszi, hogy belőlük szisztémás hatást fejtsen ki. A gombaellenes szerek orális alkalmazása a betegség patogenezisének köszönhető: a külső szövetkárosodás mellett a mycosis kórokozója behatol a vérbe, és negatívan hat az egyes szervekre. Ebben az esetben a helyi kezelés nem képes megölni a gomba teljes egészében - előbb vagy utóbb újra feltűnik.

A patológia megismétlődésének elkerülése érdekében a népi gyógyszerekkel kombinálva szakemberek antibiotikumokat írnak elő a betegeknek, például Pimafucin, Levorin és Itraconazole. A gyógyszer kiválasztását a kórokozó típusa és elhelyezkedése határozza meg. Ebben az esetben tilos az öngyógyítás.

Terhesség és szoptatás gyermekeknél

A fehérek használata kizárt mindezen feltételek mellett. A jövőben vagy az ápoló anya ne érhesse ilyen erős fertőtlenítőszereket még otthon is, mert nagy a toxicitása.

Ami a gyermekeket illeti, a belizei gombafertőzés kezelésének korlátozása legfeljebb 12 éves. A jövőben a kábítószer használata nem kizárt, de ismét arra szeretnék emlékeztetni, hogy csak szélsőséges esetekben vehető igénybe - ha egy biztonságosabb antimikotikus gyógyszer nem áll rendelkezésre.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A felsorolt ​​módszerek a fehérek használatával tilosak a következő feltételek mellett:

 • terhesség
 • szoptatás;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • asztma;
 • bőrelváltozások;
 • a dermis onkológiája;
 • egyéni klór intolerancia.

A fehérség kémiai összetevői olyan mellékhatásokat okozhatnak, mint:

 • a nyálkahártyák irritációja;
 • égések;
 • fulladás támadások;
 • ekcéma és egyéb bőrelváltozások.

A klórgőzben lélegezõ személy égõ érzést érzékel a szemkörnyékben és a légutak duzzadásával járó köhögést. Az olyan gyógyszerek túladagolása, amelyek eredetileg fehérek és nem kezelhetők, fulladást és halált okozhatnak.

óvintézkedéseket

Mielőtt használná a fehérséget a gombás fertőzések elleni küzdelemben, ismernie kell a lehetséges negatív következmények megelőzését:

 • tilos a nyitott tartály szagát;
 • kezeli a fertőzés nyakát, tegye meg a kezét védőkesztyűvel;
 • a receptekben, ahol a termék vízzel való hígítása szükséges, fémeszközöket nem használnak.

Hogyan cserélhetem ki Belize-et?

A Belizna népszerű "analógjai", amelyek gombaellenes hatást fejtenek ki, a következő egyszerű receptek:

 • Az érintett körmöket naponta 2-3 alkalommal törölje át propolisz tinktúrával.
 • Kenőcsöt készítsen nyers tojásról, napraforgóolajról és dimetil-ftalátról. Az összetevőket 1 tsp arányban keverjük össze. A keveréket a mycosis által érintett körmökre és bőrre alkalmazzák.
 • Naponta minél gyakrabban kezelje az orvosi alkoholt (96%).
 • Rendszeresen ellenőrizze a jód vagy a zelenok fertőzését.

Bármi legyen Belizna helyettesítője, fontos megjegyezni, hogy mindegyik nem garantálja a betegség 100% -os gyógyulását, és hatékonyságuk csak a gombás fertőzés kezdeti szakaszában bizonyítható. Ezért annak érdekében, hogy ne hagyja ki a drága időt, fontos, hogy orvoshoz forduljon a választott terápiáról.

Vélemények

Néha a fehérség valóságos üdvösséggé válik az onychomycosisos személy számára. De a szakértők mindazonáltal ragaszkodnak ahhoz, hogy azt más gyógyszerek és népi jogorvoslatok után is alkalmazzák, nem hozta meg a várható hatást.

A fehérség bármely szupermarket részlegénél megvásárolható, míg költsége több mint vonzó. Még akkor is, ha a hatóanyagnak nincs hatása, vagy használat közben mellékhatásokat okozhat, ajánlatos kipróbálni. Mindenesetre hasznos háztartási fehérítő a háztartásban.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, gomba.

5 legjobb megoldás penész és gomba a falakon

öntőforma - a falakon szaporodnak gombák. Ez nagyon káros a szervezetre, mivel a penészgombák belélegzése nagyon súlyos betegségeket hordozhat.

Például:

 • allergiák;
 • bronchitis és tracheitis;
 • dermatitis és szájgyulladás;
 • tuska és kötőhártya-gyulladás;
 • bronchiális asztma;
 • reumás és ízületi betegségek;

Ennek elkerülése érdekében sürgősen tisztítsa meg a nedves helyiséget, és speciális eszközökkel kezelje. A penész megjelenésekor legalább a saját készítésű eszközökkel kell feldolgozni. Mert minél idősebb a falakon a gomba, annál nehezebb eltávolítani. Gyakran el kell távolítania a fal felszínét, hogy teljesen megszabaduljon a problémától.

A gomba és penész okozta oka a falakon:

 1. A fal és a penész megjelenésének fő oka a nedvesség és a hő.
 2. Régebbi épületek esetében ez az olajtestek közötti rossz szigetelésnek is köszönhető.
 3. Lehet, hogy a falak elkenődnek egy ferde eső alatt.
 4. A melegítő szobák hiánya.
 5. A javítás során megsértették a falak szárítását.
 6. Furcsa módon, de az ok lehet, és műanyag ablakok.

Mindez a falakon lévő kondenzátum felhalmozódásához, következésképpen fekete, zöld, szürke foltok megjelenéséhez vezet. Mivel az ilyen helyiségben élõk károsak, meg kell találni az esemény okát, amelyet meg kell oldani.

A legjobb készítmények a penész és a gomba

A penészesedést antiszeptikumoknak nevezik és bármelyik boltban értékesítik.

Például:

 • "Metas - BIO";
 • «NANO-FIX»;
 • «SCHIMMEL-ENTFERNER»;
 • "NEOMID Bio" és más eszközök;

Néhányat dobozokban, mások dobozokban mutatnak be. Használat előtt biztonsági intézkedéseket kell hozni, viseljen munkaruhát, védőszemüveget, sapkát vagy fejkart a fején.

Például a falak, felületek kezelésére a koncentrátum hasznos. Ő vele dolgozik az utasítások szerint, leggyakrabban permetezett a falra, majd megtisztítják a penész.

Eszközök "Olympus stop mold"

alkalmas apartmanok, pincék kezelésére. Színtelen oldat, biztonságos az állatok számára.

A következő felületek feldolgozhatók:

 • téglából készült;
 • falakkal és vakolattal borított falak;
 • kőből, fából, kerámiából és gipszkartonból;

költség: 1 liter - 100 rubel, 5 liter 360 rubel. Nagyon jó gyógyszer, gyorsan megoldani a problémát.

"Abedis 06"

A gyógyszer a gomba ellen a falakon. 1: 2 arányban hígítottuk. Klórt tartalmaz, így óvatosnak kell lennie az alkalmazásban.

Ezt az ecsettel az érintett területeken alkalmazzák, majd 24 órán keresztül hagyják és vízzel lemossák.

A létesítmény költsége: 85 rubel ½ literes.

Fongfluide Alp

Segít a penészgombákkal és gombákkal, nagyon hatékony orvosságokkal. Alkalmas mind a házon belül, mind a házon belül. Már elvált, így azonnal feldolgozhatja a falakat 1 liter / 5 négyzet alakban. m.

költség: 2 liter 550 rubel.

"Biocide - S."

költség: 10 liter 840 rubelre. 100 ml / 1 m2-es fogyasztás mérő. Az 1: 3 hatóanyagot fel kell hígítani.

Univerzális fertőtlenítőszer. Alkalmas minden felületre. Nagyon erős és hatékony megoldás.

költség: 550 rubel - 6 liter, 150 rubel 0,6 literes

Népi jogorvoslatok

A penész, a népi gyógymódok és a kémiai összetételek elleni küzdelem gyakran használatos:

 • fehérítőt;
 • borax;
 • folyékony ammónia;
 • hidrogén-peroxid;
 • kreozot;

Nézzünk részletesebben

 1. fehérítő alkalmas csempék, fa, üveg, fürdő feldolgozására. 1:10 arányban kell hígítani. Használat előtt öntsön egy szórópisztolyba, és kesztyűben és légzőkészülékben dolgozzon. Kezelés után ne öblítse le. A klór fehérítheti a felületet, így drágább dolgokkal is tisztább.
 2. fehérítő elpusztítja az összes gomba és a penészgombák.
 3. Buru akkor fel a felületre arány 1 üveg 2, 5 víz. Alkalmas falakhoz való alkalmazásra.
 4. ecet - tönkreteszi a penész minden formáját. A permetezőbe tettük, felszínre tettük. Szükséges egy órán át hagyni, majd vízzel öblíteni és megszáradni.
 5. peroxid - Hasznos 3% -os oldat, amely a falak teljes impregnálásáig permetezhető. Hagyja 10 percig, majd öntéssel tisztítsa meg és öblítse le.
 6. ammónia - 1: 1 arányban vízzel hígítottuk. Spray, tiszta formában.
 7. Használhat teafaolajat. Egy pohár vizet egy pohár vizet vesz igénybe. Elkészítettük a szerszámot, és hagyjuk.
 8. Házi megoldás: trinatrium-foszfát 3 asztal. kanál és 100 ml. fehérítőt, mindezt 4 liter vízben vagy 2 evőkanál ecetsavval kell hígítani 10 liter vízre és fél kilogramm réz-szulfátra.

Hogyan kerülhető el?

A gomba megjelenésének elkerülése érdekében:

 1. Adja meg, hogy a ház megfelelően fűtött és szellőztetett-e.
 2. Szellőztesse a vizes helyiséget, és nyitva hagyta a fürdőszoba ajtaját.
 3. Nedvesség az alagsorban vízszigetelés elvégzéséhez.
 4. Távolítsa el a virágokat: lila és geránium, ami öntést okozhat.
 5. A falakat speciális szerrel kezelje a penész ellen.

A szállásokra vonatkozó követelmények

Annak érdekében, hogy a penész ne aggódjon, szükséges elvégezni a szükséges munkát az aljzat vagy a panelcsuklók elszigeteléséhez. Ráadásul a lengő modellek műanyag ablakainak megváltoztatására a legjobb megoldásnak számítanak.

Ha lehetséges, tanácsos további szellőzést biztosítani.

A helyiségek penészesedés és gomba megelőző kezelése:

 1. A problémás helyeket ecettel vagy hidrogén-peroxiddal kell feldolgozni.
 2. Szükség van a szoba szellőztetésére gyakrabban.
 3. Ha van egy alagsor, akkor meg kell vizsgálni a felengedett és a felszín alatti víz mennyiségét, hogy a nedvesség ne érje el a helyiségből.
 4. Telepítse a lengő ablakokat.
 5. Hagyja, hogy a nedves helyiségek egy éjszakán át szárazak legyenek

Mi van, ha a falon gomba vagy penész van?

Ha az ecet és a peroxid nem segít megszabadulni a penésztől, akkor jobb, ha a falakat Biotol szórással vagy Dali antiszeptikával permetezik.

A konyhában és a fürdőszobában szellőzést kell felszerelni. Törölje a falakat és a padlókat egy gombaölő oldattal, házi vagy készen.

Mit kell tenned először:

 1. Végezzen el mechanikus tisztítást azokról a helyekről, ahol a gomba megjelent.
 2. Felületkezelés vásárolt vagy önálló eszközökkel.
 3. Dobd ki azokat a dolgokat, amelyekről kiderült, hogy egy gomba támad.
 4. Szellőztetni kell a helyiségben.
 5. Távolítson el minden nedvességforrást vagy szellőztetést.

Egy lépésről lépésre útmutató az okok kiküszöbölésére és a felszín felkészítéséhez a feldolgozáshoz:

 1. Távolítsa el a tapétát, és tisztítsa meg a falakat.
 2. A felszabadított területeken az anyagot az öntőformából visszük fel és legalább 5 órán át szárazon hagyjuk.
 3. Ezután a falakat száraz kefével kezelik.
 4. Mossa le a falakat vízzel és szárítsa meg újra.
 5. Alaposan behatolhatunk egy mélyedést.
 6. Gipsz, és szárítsa meg a felületet.
 7. Alapozó falak és matricák az új háttérképek. Ragasztóanyag szükséges a gombaellenes tulajdonságokkal szemben nedvességálló.

Tippek és trükkök

A legjobb, ha jobb minőségű termékeket választanak, annak ellenére, hogy drágábbak. Például a "Dali" megoldás azonnal segít különböző típusú penész és gomba. Nem igényel öblítést. Hagyja, hogy egy egyszobás lakás feldolgozásának költsége egy és fél ezer rubel legyen, de azonnal eltávolíthatja az összes káros gombát, penészt és még a mohákat.

Bármely eszközzel történő munkavégzés során óvatosan meg kell védenie magát a bőrön és a légzőrendszeren való eljutástól, valamint ha a terméket megfelelő koncentrációban kell hígítani.

A falak és egyéb felületek feldolgozása előtt néha meg kell tisztítani őket.

A gyorsabb és gondosabban feldolgozott, a gyengébb forma eltűnik. Nagy mennyiségű gomba segítségével a teljes fertőtlenítés a helyiségben történik. Ez a munka jobban bízik a szakemberekkel.

Természetesen egyesek úgy vélik, hogy a fehérek vagy a Domestos képesek megbirkózni a penészgombbal, de jobb, ha több szakmai eszközt választanak, mivel hatékonyabban tudnak megbirkózni a problémával, és örökké megsemmisítik a gombaikat.

Hogyan lehet megszabadulni a köröm gomba?

A körömgombák problémája az egyik leggyakoribb a többi betegség között. Ez a legtöbb esetben nem okoz veszélyt a szervezetre, azonban sok kényelmetlenséget okoz. A Trichophyton gomba, a penészes gomba, Candida. Különböző tényezők kiválthatók: vágások és sebek, higiénia hiánya, gyenge immunrendszer, antibiotikumok alkalmazása. A körömgombák megszabadulása érdekében számos módszert alkalmaznak, beleértve a népieket is. A fehérség az egyik módja a kellemetlen betegség gyógyítására.

Hogyan kell használni a fehérséget a kezelésre?

A fehérség oldható formában nátrium-hipoklorit. Hatékony a kórokozók eltávolítására. A körömgombák fehérséggel való kezelése számos előnnyel jár. A fertőtlenítésre megoldás szinte minden házban. Ez olcsó és megfizethető. Az eljárás a következő:

 1. Alaposan meg kell mosni a lábát és törölgetni egy törülközővel;
 2. A körmöket tisztítják, amelyekhez pamutlemezt használnak;
 3. A fehérséget pipettázzuk, és cseppenként alkalmazzuk minden egyes körmön;
 4. Ha a termék a bőrére került, azonnal mossa meg vízzel;
 5. Időbe telik a fehérség felszívódása. 5-10 percen belül a megoldás elpusztítja a fertőző mikroorganizmusokat.

A körömgomba kezelése csak tiszta fehérben végezhető. Nem tartalmazhat olyan szennyeződéseket, amelyek negatív hatásokat okozhatnak.

A megelőzés módszerei

A körömgombák megszabadulása után meg kell hozni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozzák a probléma újraindulását. A következő megelőző módszerek segítenek ebben:

 • Kivéve a szűk cipőket;
 • Vigyázat a cipők és a cipők viselésére, mivel izzadásokat vált ki, ami gombát eredményez;
 • A téli cipőt természetes anyagból kell készíteni;
 • A verejtékezést okozó szintetikus zoknik kizárása és patogén környezet kialakítása;
 • A cipőt fertőtlenítik;
 • Nem ajánlott olyan más cipőt felvenni, amely gomba mérlegeket tartalmazhat;
 • A gomba "szeret" egy nedves környezetet, és ezért a lábuk mosása után gondosan törölni kell őket;
 • A betegség gyakran előfordul a rosszul végrehajtott manikűr miatt. Az eljárás során feldolgozatlan eszközöket használhatunk, ezért javasoljuk, hogy csak a megbízható mesterekkel lehet kapcsolatba lépni;
 • A fertőzés behatol a mikrokapcsokon keresztül, melyet száraz bőr okozhat, hólyagok. Megakadályozható a hidratáló rendszeres használatával;
 • A higiénia megőrzéséhez elegendő antibakteriális szappant kell használni.

A körömgombák legjobb megelőzése jó immunrendszer. Ha egy személy folyamatosan betegségben szenved, általános intézkedéseket kell hozni a szervezet megerősítésére: vitaminok, testmozgás, megfelelő táplálkozás.

Alternatív gyógymódok

A népi gyógymódokkal való kezelést óvatosan kell elvégezni. A gyógyszereket pontosan a javasolt adagolásban kell alkalmazni. Ezek elég erősek, ezért egy nagy dózisban károsíthatják. Ne engedje, hogy a fertőtlenítőszerek a bőrére kerüljenek. A fertőzés eltávolítását a következő népi gyógymódok végezhetik:

 • Domestos.Hogyan fejti ki a Domestos a betegség kezelésében jótékony hatását? A termék megsemmisíti a káros mikroorganizmusokat, beleértve a gombát is. Használja külsőnek. Minden körömet egy Domestos cseppre kell felhordani. Ezt pipettával vagy pamut törlővel teheti meg. Ne szedje a gyógyszert a bőrre, mert ez égési sérülést okozhat. Egy másik kezelési lehetőség a Domestos lábfürdője. Számukra 2-3 liter meleg vízhez egy kanál gyógyszer szükséges. A megoldás kiderül, hogy elég folyékony ahhoz, hogy ne okozzon kárt a bőrön. Tartsa a lábát a fürdőben 15 percig. A kezelés időtartama egy hónap. Az eljárásokat naponta hajtják végre;
 • Mosópor.100 gramm mosóporra jut 2 liter forró vízre. A gőzölős lábakhoz egy tál szükséges. Magas alkáli tartalma van, ami káros a szög gombájára. A kezelés időtartama 2-3 hét. A körömgombák tálcáit naponta kell elvégezni. Az egyik eljárás 10 percet vesz igénybe. Ha a betegség visszavonult, mint a tanfolyam véget ért, ne állítsa le a fürdőket ugyanazon a napon. A kapott hatás kijavítása érdekében célszerű 2-3 további eljárást végrehajtani;
 • Clay. Az ilyen népi gyógymódokkal való megszabadulni a gomba eléggé veszélyes, ezért óvatosan kell eljárni. A kívánt cél elérése érdekében BF-88 vagy BF-6 ragasztót használnak, Szuper-ragasztó vagy pillanat is használható. A lábat az eljárás előtt pároljuk, szárazra töröljük. A ragasztó a körömlemezre kerül. Ezt követően meg kell várnia, hogy a készítmény száraz legyen. Egy napig marad. Az eljárást minden nap egy héten végezzük. Jó hatásának elve egyszerű - a ragasztó egy sűrű filmet alkot, amely megakadályozza a levegő bejutását a kóros övezetbe. Miután elvesztette az ételt, a mikroorganizmusok elpusztulnak;
 • Ammónia.A gomba kezelésére ammóniás vizes oldatot használunk. Hol lehet kapni? Elég egy üveg ammóniát találni. Ez folyékony formájú ammónia. Kiváló antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az ammónia használatának előnyei nyilvánvalóak. Ez a gyógyszer, amelynek eredménye megjósolható. Az oldatot tömörítésre használják. 200 ml vízhez evőkanálnyi oldatot kell venni. A rongyos lemezeket tömörítheti. Nedvesítették az elkészített készítményt, és a körmökre alkalmazták. A hatékonyság növelése érdekében a lábak celofánká alakulnak, majd felhelyezik a zoknit. Tartsa a tömörítést reggelig. Az eljárást háromnaponta megismételjük. A gyógyításhoz általában öt eljárás elegendő;
 • Kén. Az anyagnak fertőtlenítő tulajdonságai vannak, megsemmisítik a kórokozó mikroorganizmusokat. Tiszta formában nem keletkezik. A beteg a gombák kezelésére kénsavas kenőcsöt vásárolhat. Alkalmazása előtt a lábak párolognak. A betegeket 1-2 héten át naponta egyszer alkalmazzák.

Gyakorlatilag az összes felsorolt ​​eszköz káros lehet. Óvatosan alkalmazza őket. Jobb gyógyszerek használata - kén, ammónia oldat.

További ajánlások a kezeléshez

Javulhat még hatékonyabb, ha követni fogja a további tippeket:

 • A kezelésre vonatkozó eljárásoknak időszerűnek kell lenniük. A legegyszerűbb módja az első szakaszban megszabadulni a problémától;
 • Használat előtt minden készítményt fel kell hígítani vízzel. Ellenkező esetben égési sérülést okozhatnak;
 • A fertőtlenítőszerekkel ellátott fürdők nem kívánatosak a lábszár sérülése esetén.

Azt is célszerű megkezdeni a küzdelmet a probléma gyökerével. Például lehet túlságosan szűk cipő, izzadás, szintetikus zokni, a megfelelő higiénia hiánya. Ha nem zárja ki a gomba okát, előfordulhat, hogy újra megjelenik. Ha a probléma krónikussá válik, akkor jobb, ha speciális gyógyszereket próbál ki.

LiveInternetLiveInternet

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-statisztika

Hogyan lehet megszabadulni a gomba és a penész a falakon? Falkezelő termékek - Könnyen használható

Hogyan lehet megszabadulni a gomba és a penész a falakon? Falkezelő termékek

Hogyan kezeljük a szerszámot és a gombát a falakon egy házban vagy egy lakásban?

A gomba és a penész megjelenése a falakon meglehetősen gyakori, mind a régi házakban, mind az új épületekben.

Még egy tiszta helyiségben is, ahol 1 m3 levegő van, több mint 500 gomba spóra van, amelyet belélegeznek a benne élő emberek. A gomba a falak csúnya megjelenését hozza létre, és az anyagok fokozatos megsemmisítéséhez vezet. Mi arra kényszeríti Önt, hogy távolítsa el a gomba és a penész a falakról.

A penész megjelenésének külső jele zöld, fekete, sárga vagy narancs folt, zöldes árnyalatú virágokkal. Idővel kellemetlen rothadó szag keletkezik a szobában.

Teljesen megszünteti a kialakuló penészt szinte lehetetlen, de megállítani további eloszlása ​​egyszerűen szükséges ahhoz, hogy megakadályozzák az építőanyagok megsemmisítése és hozzon létre egy biztonságos környezetet a személyek egészségét a házban. Ezért rendkívül fontos megoldani a gomba és a penész falakon való megszabadulását.

A gombák fajtái

A létező gombafajok három csoportba sorolhatók:

1. Öntött vagy csak penész. növekszik a kövek, a beton, festék és lakk anyagok és tapéta. Az oktatás kezdeti szakaszában zöld, kék, fekete vagy barna színű apró pontok jelennek meg, amelyek végül nagy méretű tömör foltokká válnak.

Néha a penész lehet fényes, foszforeszkáló gombás kolóniák formájában. A penész hosszú ideig tartó kitettségével gyakorlatilag a teljes mélységig elpusztíthatja az építőanyagokat.

2. A kék színű gombák, amelyek befolyásolják a fa cellulózt. Ugyanakkor a faház tervezése rézsű szürkés-kék színekkel van festve.

A kék nemcsak a megjelenés káros hatásait veszélyezteti, hanem a festékbevonatokon át is áthatol, és mélyen áthatol a vízbe, ami jelentősen megnöveli páratartalmát.

Ebben az esetben kedvező körülmények merülnek fel a kék kolónia penész szomszédságában. A fenyő a leginkább a kék.

3. A bomlásterméknek való kitettség kizárólag faanyag hatálya alá tartozik. Rot lehet bakteriális, fehér és barna. Amikor bakteriális bomlás következik be, a fa belsejéből rozsdásodik helyi cellulózbontással. Az érintett helyek szürke vagy sötét színűek, és az anyag ereje jelentősen csökken.

A fehér rothadás nemcsak a cellulóz megsemmisítéséhez vezet, hanem a ligninhez is, így a fa színe alig változik.

A barna rothadás megjelenése a fa feldarabolásához vezet. Nedves rothadás következtében elsőként megjelenik a sárga, barna és fekete csíkok az erdőn, majd repedés után alakul ki. Amikor száraz rothadás következik be, az érintett területek barna színűek, kezdenek összehúzódni, és hamarosan szétszaggatódnak a szálak mentén.

A fahéj legrémesebb ellensége egy fehér házimunka. Egy hónapig teljesen elpusztíthatja a 40 mm vastagságú táblák tölgyfa padlóját. Ezért, hogy megmentsék magukat a szomszédos épületek szennyezettségétől, korábban a fertőzött házak teljesen megégtek.

A gombafajok mellett gyakran a tégla, a betonfal, valamint a vakolt vagy márványos homlokzatok homlokzata is magas. Ez a sósav vagy alkáli bevonat általában fehér, száraz időben történik, amikor a víz elpárolog az anyagból, és az oldhatatlan szulfátokat, karbonátokat vagy szilikátokat kristályosítja a falon.

Az anyag belsejében ez a kristályosodás is megtörténik, a pórusfalak egyéni kristályokat képeznek, repedések megjelenése után az anyag fokozatosan összeomlik.

Káros az emberi testre

Számos tudományos tanulmány igazolja, hogy egy személy hosszabb ideig tartó tartózkodása során a gombák és penész által érintett helyiségben okozott kárt.

A penész és gomba a következő súlyos betegségeket okozza:

Lehetséges, hogy szédülés, hányinger, orrfolyás vagy orrvérzés. Különösen veszélyes a fekete penész, a gomba, amely a pulmonalis aspergillózis okozója. Ez a betegség akár halálhoz is vezethet.

A veszélyeztetett csoportban a gyengített mentességgel rendelkezők, a gyermekek és az idősek.

Az oktatás fő okai

Az oktatás okainak megelőzése és megszüntetése

A gomba nedves helyiségben jelenik meg, rossz szellőzéssel. Nagyon gyakran kialakul a penész a fürdőszobában, elsősorban a csempék között.

Küzdelem a gomba és a formák a falakon a fürdőszobában szükséges egyenértékű a hőmérséklet és a páratartalom, amelyhez nem szükséges, hogy az ajtókat szorosan zárja. A helyiséget alaposan meg kell szárítani, majd a fertőzött területeket alaposan meg kell tisztítani és antiszeptikus anyagokkal kell kezelni. Ha a szellőztetés nem elegendő, a szellőzőcsatornába szellőzőt lehet felszerelni.

A penész megjelenésének oka hideg hidaként szolgálhat. Ha a falak a szobában vannak, akkor vannak üregek a falazatban. A legjobb megoldás külső szigetelés. Az erkélyen megjelenő formák általában a vízszigetelés és a vízelvezető berendezés zavara miatt jelentkeznek.

A fagyott víz megtörheti a lefolyót a varráson, ami tavasszal okozhat gomba alakulását a falon.

Annak érdekében, hogy a penész és a gomba a falakon levő legyen, fertőtlenítő kezelést és ezt követően vízszigetelést kell végezni.

A penész eltávolítása az épület belsejéből az alábbi alkotásokból áll:


 • a háttérkép eltávolítása;
 • fém ecsettel vagy spatulával, az érintett területet le kell vetni a teljes laza gipszréteg eltávolításával;
 • a falak kezelése tisztító oldattal a cementhabarcs pórusainak megnyitásához;
 • a falon lévő penészedést vízzel hígítjuk, és a fal teljes felületén hengerrel vagy ecsettel kell feltölteni, amíg teljesen telítődik;
 • a falat mély antiszeptikus penetrációval alapozzák;
 • miután az oldat megszáradt, a megtisztított területek újraindítását végezték el;
 • vakolatok, alapozók és vakolatok;
 • befejeződött a falak.

A penész eltávolítása előtt az alagsorban a helyiség szárítása és vízszigetelése történik.

A forma kialakításának kizárása fafürdõben a következõ feltételeknek kell megfelelni:


 • a fürdõknek száraznak és fertõzött gombanak kell lennie;
 • a falak, a padló és a padlás nem fagyaszthatóak;
 • az alapzat és a lábazat jó vízszigetelése;
 • minden szoba megfelelő szellőzése.

A gombák megsemmisítésének eszközei

Most már számos eszköz van a gomba és a penész eltávolítására, ezért mielőtt eldöntené, hogy mit kell kezelnie a falakat, meg kell tanulnia a gyógyszerről szóló utasítást és konzultálnia kell az eladóval. A gyógyszer, amely ténylegesen megsemmisít egy bizonyos típusú penészt, semmilyen hatással lehet a másik fajtájára, és egyes esetekben még a gomba reprodukcióját is elősegítheti.

A leghatékonyabb antiszeptikumok, speciális kémiai összetételek, amelyek gombaellenes és antimikrobiális hatást fejtenek ki.

Hígítószerként az atiszeptikumok használhatók: víz, fehér szeszesital vagy terpentin. Eléggé elterjedtek az alexszetikusok az olajos alapokon, például a kreozot.

Az eladásban mind a kész formák, mind a száraz keverékek, amelyeket közvetlenül a használat előtt készítenek.


 • Ksiolat - egy szuper hatóanyag, amelynek hatása a behatoló izotópokon alapul. A pálmát nem csak a szerszám szerkezetét kell megsemmisíteni, hanem az anyagnak szinte minden építőanyag, pl. Fa, beton vagy tégla köztes szerkezete behatol;
 • Teflex - Hatékony eszköz, amely elpusztítja a penészt és a gombát, amelyet a tartósság és az ökológiai tisztaság jellemez, és így teljesen biztonságos az emberek és a háziállatok számára;
 • FILASMUFFY - spray, amely jól eltávolítja a penész tapétából, gipszből, betonból és téglából;
 • "ArmMix Universal" - mély penetrációval fertőtlenítő alapozó, amely nem veszélyezteti az asztmás és allergiát sem;
 • "ANTISEPT" - fertőtlenítő kezeléssel helyreállítja a felületi színt, porokat és megköteti a vakolat és cement vakolat, gitt, csempe ragasztók és vízzel diszpergált festékek alapját.

A munkát elhasználódott légzőkészülékkel végezzük, nem lehetnek emberek vagy háziállatok a szobában.

A szennyezett felületek nagy területein a helyiségnek meleg vagy hideg ködrel történő teljes fertőtlenítését végezzük, amelyben rendkívül aktív formában fertőtlenítőszert állítunk elő. A köd, amely minden apró repedésbe behatol, tökéletesen megöli a gomba formákat a tapéta alatt, valamint minden nehezen hozzáférhető helyen.

Ennek a hatékony módszernek az alkalmazása speciális felszerelést és az előadóművészi képesítést igényel, ezért ezt a munkát csak szakosodott szervezetek végezhetik.

Népi jogorvoslatok

A penészgombák elleni küzdelemhez népi jogorvoslatokat használhat:

1. Az érintett felület kezelése kreozotumból.

2. 10 liter vizet tartalmazó oldatok:


 • 2 liter ecetsav és 0,5 kg réz-szulfát;
 • nátrium-fluorid - 1,5 kg, 0,5 kg vitriol, réz és vas;
 • borax - 0,9 kg, 0,4 kg bórsav és 1,4 liter 6% -os ecet.

Az elkészített oldatokat 50 ° C-ra melegítjük. 70 fokkal és egy ecsettel viszi fel a gomba által érintett területet. A fa jól száradjon. A feldolgozás egy hónap alatt megismétlődik.

3. Téglafal tisztítása:


 • hidrogén-peroxid (csak ipari 70%);
 • hígítva a szóda puffasztott állapotába;
 • alkálifém;
 • a glicerin és az orvosi alkohol aránya egyenlő arányban;
 • az ecet és a szóda keveréke;
 • fehérítőt;
 • teafaolaj, meleg vízben hígítva (szórással).

De a népi jogorvoslat csak egy ideig megállítja a gomba növekedését.