Hogyan válasszuk ki a kenőcsöt a lichen-ből egy ember bőrén?

Ha Önnek vagy gyermekének jegelnie kell, akkor a kezelésnek azonnal meg kell kezdődnie, mivel az egész szervezetben elterjedt tulajdonsággal rendelkezik. Ez nem csak fizikai, pszichológiai, hanem esztétikai probléma is, amelyet meg kell oldani.

A lichen okozó ágensek az emberben gombás mikroflóra és vírusok. mechanizmusa fertőzés még nem teljesen ismert, de vannak olyan javaslatok, hogy az olyan tényezők, amelyek növelik a herpesz a stressz, érzelmi és fizikai stressz, legyengült immunrendszer erők a szervezet, a genetikai hajlam és a jelenléte a fertőző betegségek.

Az alábbiakban részletesebben megfontoljuk, mint hogy kezeljük a zuzmót egy személyben, és milyen kenőcsöket használunk egy bizonyos típusú megfosztáshoz.

A legjobb kenőcsök az emberek megfosztásától

A nélkülözés alatt értjük a bőr gombás megbetegedéseinek egészét (rózsaszín, piros, gyűrűs, otrebus, színes). Az egyes fajok terápiájának alapelvei némileg eltérőek, ezért a bőrbetegség kezelésére alkalmazott kenőcsök is változóak.

A leggyakoribb rózsaszín kenőcsök megfosztják:

 • Serno - kátránypapír;
 • Serno-szalicilsavas kenőcs;
 • Boltushka Tsintol;
 • Olecetrin kenőcs;
 • Sinalar (kortikoszteroid);
 • Flucinar (kortikoszteroid).
 • mikoseptin;
 • mikonazolnak
 • ekzoderil;
 • terbinafin;
 • Lamisil;
 • klotrimazol;
 • Nizoral;
 • Yam kenőcs;
 • Sinalar;
 • Flutsinar.
 • Advantan;
 • tselestoderm;
 • Hidrokortizon kenőcs 1%;
 • Prednizolon kenőcs 0,5%;
 • Kenőcs Flumetazon;
 • Triamcinolon kenőcs.

A kiterjedt gombás elváltozások és súlyos betegségek esetén a dermatológusok kortikoszteroid hormonokat írnak elő. Nagyon hatékonyak, gyorsan megbirkóznak a fájdalmas tünetekkel, de sok ellenjavallatuk van, és nem ajánlott hosszan tartó használatra.

Kenőcs rózsaszín zuzmóból

A rózsaszín lichen áthalad, és külön kezelés nélkül 1-2 hónapig kenőcsökkel. Ezért a kezelés fő célja a viszketés megszüntetése és a bőr másodlagos fertőzésének megelőzése. A rózsaszín zuzmó külső kezelésére alkalmas gyógyszerek a következők:

 1. Chatty Cintol.
 2. Serno - kátrányos kenőcs.
 3. Serno-szalicilsavas kenőcs.
 4. A szakszerű kenőcs széles spektrumú antibakteriális szer.

Ezek a szerek szárazak és fertőtlenítik a bőrt, csökkentik a viszketés intenzitását. A bőr érintett területein súlyos viszketés esetén a beteg kortikoszteroid hormonokon alapuló gyógyszert szedhet:

 1. A Sinalar egy szintetikus glükokortikoid és széles spektrumú antibakteriális szer kombinációján alapuló gyógyszer.
 2. Tészták Lassara (salitsilovo- cink beillesztés) - egy antimikrobiális antiszeptikus, egy szárítási és gyulladáscsökkentő hatása.
 3. A Lorinden A szintetikus glükokortikoid, antimikrobiális szer és szalicilsav alapú kombinált készítmény.
 4. A Flucinar hormonális gyógyszer glükokortikoidra alapozva. Segít eltávolítani a plakkok felszínén levő hámlasztást, megfosztja a gyulladást és viszketést.

A betegség szövődményeinek elkerülése érdekében a rózsaszín zuzmó kezelésére szolgáló kenőcsöket bőrgyógyásznak kell elvégeznie.

Kenőcsök a többszínű és a gyűrűvel

Kezelés színes (pityriasis) sömör, Microsporum és Trichophyton végezhetjük alkalmazásával a kenőcsöt a gomba ellen, ahol a hatóanyag klotrimazol, terbinafin, ketokonazol vagy mikoseptin.

Emberi megbetegedések esetén a gyűrűs dermatológusok az Exoderylt a fő hatóanyaggal - a naftofinnel - írják elő. Ez az erős készítmény elegendő napi egyszeri alkalmazásra. Gyorsan eltávolítja a bőr gyulladását és égő érzését. Szintén színvesztéssel ellátott.

Kenőcs yam bq a lichen

Érdekes módja annak, hogy megszabaduljon a dermatológusok megfosztásától azoktól a betegektől, akik nem gyógyíthatják meg az emberi gyógyszereket. Ebben az esetben az orvosok "Yam" kenőcsöt kínálnak, amely állatgyógyászati ​​készítményekre vonatkozik.

A készítmény összetételét kén, vazelin, kátrány, szalicilsav, cink-oxid és más kémiai összetevők alkotják. Különösen jó "Yam" meggyógyítja a zsiradékot, amelyet egy beteg állattal érintkezésbe kerül.

Kén-kenőcs a zuzmóból

A kén-kenőcs olyan kémiai elem - kén, amely fertőzésgátló és gyulladásgátló hatású - alapja. Ezt a gyógyszert üvegcsékben és csövekben állítják elő, amelyek nem sugároznak fénysugarat.

A kénes kenőcsöt lefedő kezelés időtartama 5 nap. A hatóanyagot naponta kétszer kell alkalmazni a bőr érintett területére. Bizonyos esetekben hasznos az összepréselés alkalmazása az érintett területen (feltéve, hogy a kenőcs nem okoz mellékhatásokat).

Kenőcs a gyermekek számára a zuzmó számára

A gyermekek kora gyakran ellenjavallt ennek a vagy a kenőcsnek a lichen ellen. Ezért kell gondosan és gondosan kezelni a kezelésre szánt gyógymód kiválasztását. Számos gyermekorvos tanácsolja a kék, szalicilsav, jód és kén alapú kenőcsök használatát a gyermekek zuzmóinak kezelésében.

A terápiát csak egy dermatológus vagy gyermekorvos írhatja elő. Az öngyógyítás krónikus állapotban megfosztja az átmenetet, amely tele van a betegség relapszusaival. Ha a kenőcs allergiája van, új orvosnak kell lennie, hogy biztonságosabb analógot jelöljön ki.

A kenőcsök kölcsönhatása más gyógyszerekkel

A zuzmóból származó kenőcsök majdnem minden kenőcs jóval kölcsönhatásba lépnek más típusú gyógyszerekkel, köztük antibiotikumokkal, amelyeket bizonyos típusú betegségekre (például rózsaszín Zhibera szőrtelenítésre) írnak fel. Azonban emlékezned kell a test egyéni tulajdonságaira és a kábítószer használatával kapcsolatos ellenjavallatokra.

Fontos megérteni, hogy a bőrgyógyász megfelelően kezelheti a kezelést. Az öngyógyítás fő veszélye az, hogy a különböző típusú zuzmók tüneteinek korai szakaszában nagyon hasonlítanak egymáshoz, ezért valószínű, hogy a kezelés nem megfelelő kenőcsökkel történik.

Milyen kenőcsökkel jár a személy megfosztása és a kezelés hatékonyabbá tétele?

A betegség kórokozói elleni küzdelemre tervezett leghatékonyabb orvosi terméknek tekinthető a személy megfosztásától megfosztott kenőcs. A "lichen" kifejezés egyes vírus- vagy gomba jellegű bőrbetegségeket egyesíti az emberi szervezet egyes rendellenes rendellenességei által okozott betegségekben. Az ilyen betegségek terápiája megköveteli az illetékes diagnózist, mivel különböző gyógyszereket használnak a különböző típusú zuzmok ellen.

Ha a diagnózis helytelen, akkor a nem megfelelő kezelés csak súlyosbíthatja a helyzetet, súlyos bőrelváltozásokhoz és a betegség krónikus állapotba való átmenetéhez vezethet. Tehát gombás bőrelválások kezelésére antimikotikus szereket használnak, és a vírusos herpesz fertőzés által okozott betegséget teljesen eltérő módon kezelik.

Ha gyanús tünetei vannak, nem tehet öngyógyszert, azonnal kérjen segítséget a bőrgyógyásztól. A szakember elvégzi a szükséges vizsgálatot, és előírja a terápia menetét, figyelembe véve a beteg egyéni jellemzőit, a betegség típusát és súlyosságát. A bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére széles körben alkalmazzák a topikális készítményeket: kenőcsök, zselék, krémek, gyógyászati ​​oldatok és testápolók.

A kenõkezelést megtagadó kezelés magában foglalja az antivirális vagy gombaellenes hatóanyagok aktív felhasználását, amelyek a fõ tünetek megszüntetésére irányulnak:

Ezekkel a gyógyszerekkel együtt kortikoszteroidokon, kénen, kátrányon vagy szalicilsavon alapuló kenőcsöket alkalmaznak. Jelentős parazitaellenes, baktericid és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Erős viszketéssel helyi antihisztaminokat alkalmaznak. Az alábbiakban áttekintjük a legkedveltebb kenőcsöket, amelyeket gyakran alkalmaznak a bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére.

Kenőcsöt rózsaszín zuzmó

A rózsaszín lichen a bőrbetegség legegyszerűbb formája, sokkal kisebb fertőzőképességgel, mint a gombás fertőzések. Úgy gondolják, hogy a lichen ezen formája fertőző allergiás. A betegség terápiája nem igényel súlyos gyógyszereket. Sok esetben a betegség önmagában jár, különleges kezelés nélkül. A rózsaszín roncsolt kezelés célja, hogy enyhítse a betegség tüneteit (csökkentse a viszketést, a bőr fertőtlenítését). A bőrt szárító csavarokkal (cindol) kezeljük vagy kék, kén vagy szalicilsav alapú rózsaszín zuzmó kenőcsét alkalmazzuk.

 1. Serno-tar kenőcs. Gyulladáscsökkentő, szárító és baktericid hatású. A bőr érintett területeit reggel javasolt jóddal kezelni, és éjszaka kén-kátrányos kenéssel kenje meg. A kezelés időtartama 10-14 nap.
 2. Serno-szalicilsavas kenőcs. Hasonló terápiás hatással rendelkezik, jól fertőtleníti a bőrt, enyhíti az irritációt, csökkenti a gyulladást. A kezelés időtartama 7-10 nap.
 3. Az eredeti kenőcs - egy széles spektrumú antibakteriális szer, és gyakran dermatológusok írják elő, amikor a rózsaszín zugló tünetei jelennek meg. Használata hozzájárul a betegség könnyű áramlásához és gyors helyreállításhoz, megakadályozza a lehetséges komplikációkat.

Ha a betegség súlyos és súlyos viszketéssel jár, a bőrgyógyász kórodákat írhat fel szteroid hormonokat (Sinaflar, Flucinar) tartalmazó kenőcsökre. Gyorsan megkönnyebbülnek és megszüntetik a fájdalmas tüneteket. Ugyanakkor sok szakértő megkérdőjelezi a rózsaszín zuzmó kezelésének ilyen hatalmas eszközeinek ésszerűségét, és úgy véli, hogy a betegség olyan szokásos eszközökkel való megbirkózás, amely nem okoz komoly mellékhatásokat.

Hatékony kenőcsök a gyűrűféregtől és a pityriasis lichen-től

Mivel mindkét fajtát a gombák okozzák gombás fertőzés, kezelésük alapja a gombaellenes (szisztémás és helyi) kezelés. Milyen gyógyszerek a nyíró és pityriasis (multicolored) deprivation a leghatékonyabb?

 • mikoseptin. Ez a kenőcs a gyűrűből. Összetételében undidiceleninsavat és cink-diszicilént tartalmaz. Hatékony a gombák típusával szemben - a gyűrűférgek okozója. A készítményben lévő cink gyorsan csökkenti a bőr irritációját, megszárad és összehúzó hatást fejt ki, és elősegíti az érintett szövet gyors gyógyulását.
 • mikonazol - a pityriasis lichen leggyakoribb kenőcsje. A gyógyszer alapja a miconazol hatóanyag, amely a patogén mikroorganizmusok mutációját okozza és halált okoz. A hatóanyagot naponta kétszer alkalmazzák az érintett területeken, amíg a tünetek eltűnnek.
 • Ekzoderil. Gombaellenes gyógyszer külső használatra. A fő hatóanyag a naftifin-hidroklorid. Kenőcsként használják egy többszínű lichen-ből, és másfajta mycoses és dermatophytosis. Az Exoderyl hatásos a gyűrűgyulladás kezelésében, a gyógyszer jól alkalmazható a fejbőr kezelésére. A termék gyorsan felszívódik a bőrbe, magas gombaellenes koncentrációt hozva létre, és hatékonyan kiküszöböli a viszketést és a gyulladást. Elegendő a kenőcsöt naponta egyszer használni.
 • terbinafin - gombaölő kenőcs a színlichen és egyéb dermatophytes és élesztő gombák. A hatóanyag a terbinafin-hidroklorid. A kenőcs kimagasló fungicid hatással rendelkezik, amely a fejbőr gombás léziójában hatásos. Elég, ha naponta egyszer vagy kétszer alkalmazzák a hatóanyagot. Használat előtt a bőr érintett felületét meg kell tisztítani és szárítani.
 • Lamisil - gombaellenes gyógyszer, melyet a gyűrűféreg és a pityriasis lichen kezelésére szánnak. A terbinafin hatóanyaga fungicid és fungisztatikus hatású, megakadályozza a kórokozó mikroorganizmusok terjedését és hozzájárul a pusztuláshoz. A gyógyszer súlyosan ellenjavallt, és nem alkalmas 2 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére.
 • klotrimazol - gombaellenes szer külső használatra. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol. A gyógyszert ajánlott napi 2-3 alkalommal alkalmazni az előtisztított és szárított bőrfelületeken. Tartós hatás elérése érdekében a termék rendszeres alkalmazása szükséges. A gombás bőrelváltozásokat 2 héten belül meggyógyítják, a pityriasis kezelésére, 1-3 hétig.
 • Nizoral - alkalmazott mint kenőcs a színhiánytól, a fő hatóanyag a klotrimazol. A hatóanyagot naponta egyszer alkalmazzák az érintett területeken, a kezelés időtartama 7-10 nap.
 • Kenőcs Yam. Egy egyedi összetételű gyógyszer. A kenőcsöt az állatgyógyászatban alkalmazzák, de sikeresen alkalmazható az emberekben a nélkülözés kezelésére. Ez a gombaellenes hatóanyag a gombák ellen hat, nyírást és pityriasisot okoz. A kenőcs összetétele magában foglalja a kátrányt, a kreolt, a cink-oxidot, a ként, a terpentinet, a lanolt, a vazelinot. A kenőcs barnás-szürke, éles speciális szaggal. Ez a megoldás a leghatékonyabb az állatokkal való érintkezés során nyert gombák ellen. Jelentős baktericid, gombaellenes, antiszeptikus és savkötő hatású. A gyógyszer alacsony toxikus, nincs mellékhatása, gyorsan megszünteti a tüneteket és elősegíti a gyógyulást.

A kiterjedt gombás elváltozások és súlyos betegségek esetén a dermatológusok kortikoszteroid hormonokat írnak elő. Nagyon hatékonyak, gyorsan megbirkóznak a fájdalmas tünetekkel, de sok ellenjavallatuk van, és nem ajánlott hosszan tartó használatra. Bizonyos esetekben még bonyolítja a patológiát, allergiás reakciókat, szárazságot és bőrirritációt okoz. Az ilyen gyógyszereket minősített bőrgyógyásznak nevezi ki, a kezelést felügyelete alatt kell elvégezni.

Sinalar - alkalmas a fejbőr kezelésére a gyűrűvel. Gyorsan eltávolítja a gyulladásos és viszkető tüneteket, enyhíti az irritációt és a száraz bőrt. A hatóanyagot hetente egyszer vagy kétszer dörzsöljük a fejbőrbe. A száraz, pikkelyes területeken a bőr más formái hajhullás is alkalmazható 2-3 alkalommal naponta. A gyógyszer hosszú ideig nem használható. A kezelés időtartama az orvos határozza meg.

flutsinar - hormonális hatóanyagot használnak súlyos gyulladásos bőrelváltozások esetén. Az anyagot az érintett bőrterületekre naponta egyszer vagy kétszer alkalmazzák. A Flucinarnak súlyos mellékhatásai vannak, nem alkalmazható nagy területekre és hosszú ideig használható. A gyógyszeres kezelés ideje nem haladhatja meg a 7-10 napot.

Amellett, hogy a fenti hatóanyagok, a kezelés a dermatológiai betegségek gomba eredetű sikeresen alkalmazták tartalmazó kenőcsöt szalicilsav, a kén vagy a tar (kén - szalicilsav, a kén-tar kenőcs, szalicilsav, kénsav kenőcs).

Szalicil kenőcs A zuzmó kezelésére óvatosan kell eljárni, mivel a szalicilsav magas koncentrációja károsíthatja a bőrt és allergiás reakciókat okozhat.

kén A gombaölő kenőcsök a lichen kezelésének egyik leghatékonyabb eszköze. Jelentős javulást észlelnek az állapotuk mindössze 5 napja alatt. Javasolt a kenőcs naponta kétszer. Ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy a kén fokozott toxicitást mutat, ezért ne kezelje a hatóanyagot kiterjedt területekkel, és hosszú ideig használja a hatóanyagot.

A kén-kenőcs irritációt és szárazságot okozhat a bőrben, fokozhatja a viszketést és allergiás reakciókat válthat ki. Nem ajánlott olyan összetevőkre, akiknél túlérzékenyek a terhes nőknél és a 2 évnél fiatalabb gyermekeknél. A kenőcsöt minden esetben a kezelőorvos külön-külön választja ki, figyelembe veszi a mycosis típusát, a betegség súlyosságát, a lehetséges ellenjavallatokat és a beteg általános egészségi állapotát.

A legjobb kenőcs a zsindelyből

A zsindely egy herpesz vírus által okozott fertőzés. Ezért a betegség kezelése az antiherpetikus és vírusellenes gyógyszerek belső és külső használatra történő felhasználására alapul. A legtöbb zsíranyag-kenőcs az acyclovir magjában található. A legnépszerűbb és népszerűbb gyógyszerek:

A kezelés folyamán napi 6 alkalommal alkalmazzák ezeket a gyógyszereket. Ezeknek a gyógyszereknek a hatóanyaga képes behatolni a fertőzött sejtekbe, elpusztítani a herpeszvírust és megakadályozni új fertőzött sejtek kialakulását. Gyors és tartós eredmény elérése érdekében ajánlott, hogy ne szakítsa meg a kezelés folyamát, és javítsa az állapotot. A vírus további terjedésének megakadályozása érdekében kenőcsökkel kell eljárni kesztyűben vagy pamut törlőkendőben.

Súlyos esetekben kortikoszteroid kenőcsöket írnak elő a Sinaflanc, a Sinalar és a Flucinar számára. A hormonális kenőcsöket rövid tanfolyamokon írják fel, mivel hosszú ideig tartó használatuk esetén a bőr függőségét és atrófiát okozhat.

Az övsömöreket gyakran súlyos idegi fájdalom kísérte, ebben az esetben a fájdalomcsillapító hatású kenőcsök (kenőcs Ibuprofen, Ketoprofen) használata látható.

A herpes zoster kezelésére a Panavir gél írható fel. Ez egy hatékony eszköz, amely vírusellenes és immunmoduláló hatással bír.

Egy másik népszerű gyógyszer a Viru-Merz vírusellenes kenőcs. Eltávolítja a herpesz fertőzés jellegzetes tüneteit: fájdalom, viszketés és égés, amely jelentősen lerövidíti az akut időszak időtartamát és felgyorsítja a gyógyulást. A kenőcsöt egy vékony réteget alkalmazzák az érintett területeken napi 3-5 alkalommal. A kezelés időtartama 5 nap.

A legjobb és hatékony kenőcs a piros lapos zuzmóból

A vörös zuzmó gyakran krónikus formában fordul elő, időszakos exacerbációkkal. Komplex terápiában, a szisztémás szerekkel együtt külső hatóanyagokat alkalmaznak. Locsoljuk kenőcsöt lapos zuzmóból kátrány alapján vagy kenjük fel az érintett bőrt a tengeri tyúkolaj kenőcsével. A legjobb hatást a hormonális szteroidokat tartalmazó gyógyszerek adják.

 1. Advantan - népszerű kenőcs a vörös lichenből. Hatékonyan elnyomja az allergiás és gyulladásos bőrreakciókat, csökkenti az erythema, puffadtság, megszünteti a viszketést, irritációt, enyhíti a fájdalom szindrómát. A hatóanyagot naponta egyszer alkalmazzák az érintett területeken.
 2. tselestoderm - hormonális hatóanyag, amelynek hatóanyaga a betametazon. Van kimondottan anti-allergiás, gyulladáscsökkentő hatása, gyorsan enyhíti a fájdalmat és viszketést, megszünteti az ödémát. Az érintett területre naponta 2-6 alkalommal vékony réteget alkalmazzon.

A vörös zuzmó helyi kezelésére a következő hormonális kenőcsök, amelyek hasonló hatást fejtenek ki:

 • Hidrokortizon kenőcs (1%). A napi 2-3 alkalommal felszívódjon.
 • Prednizolon kenőcs (0,5%). Az érintett területeket naponta 2-3 alkalommal kenje meg.
 • Kenőcs Flumetazon. Napi 2 alkalommal kezelik az érintett bőrfelületet.
 • Triamcinolon kenőcs. A napi 2 - 3 alkalommal felszívódjon a bőrkiütésre.

A hormonális szteroidokat tartalmazó készítmények hosszú ideig nem alkalmazhatók, ezért ezekkel az ágensekkel való kezelést rövid távon végezzük, hogy elkerüljük a nemkívánatos mellékhatásokat.

Legfontosabb ajánlások

Amikor megfertõzzük a nélkülözést, elengedhetetlen a helyes diagnózis megteremtése. A nem megfelelően kiválasztott kezelés fenyegetést jelent a fertőzés további fejlődésére, a betegség krónikus állapotba való átmenetére és a szövődmények kialakulására.

A lichen minden típusát specifikus kórokozók és áramlási jellemzők jellemzik, ezért szükséges bizonyos gyógyszerek terápiája, amelyek hatásosak azoknak a gombáknak és vírusoknak, amelyek a betegséget keltik.

Az orvosok kategorikusan nem javasolják a betegség kezelését önmagukban, és javasoljuk, hogy ha gyanakvó bőrkiütés, csípős foltok vagy viszkető foci jelenik meg a bőrön, azonnal kérjen orvosi segítséget.

Ne feledje, hogy a lichen sok formája fertőző, és a környező embereket és családtagjait érinti. A betegség formájától függően az orvos kiválasztja a megfelelő gyógyszereket, amelyek képesek megbirkózni a problémával és biztosítják a gyógyulást.

Vélemények a zuzmó hatásos kenőcsével való kezelésre

Hivatkozási szám 1

Néhány évvel ezelőtt, kaptam gyűrűt. Nagyon kellemetlen dolog. A mellkason és a karján piros foltok voltak, amelyek megérintették, hámoztak és nyeltek. Az egyik helyszín az arcra formált, a szemöldök felett. Leginkább attól féltem, hogy a zuzmó a fejére megy, nem akartam kopaszodni. Mazal gócok kén-kátrányos kenőccsel és kenőcszel Yam.

Erõs szagú gyógyszerek, így este alkalmazták. De mivel nem tudod mosni a fertőzést, úgy gondolom, hogy a környező emberek érezni tudják a szagot, annak ellenére, hogy megpróbálták feltörni a fertőzött területeket alkoholos oldattal, miután ezeket használta.

Ezenkívül az orvos a gombaölő kenőcsöt, a Lamisil-t és a Clotrimazol-ot írta elő. A drogok segítenek, de nem olyan gyorsan, mint szeretnék. Összességében több mint két hétig kezeltem. Most megpróbálom elkerülni az állatokkal való kapcsolatfelvételt, azt hiszem, hogy a gomba felvette a kapcsolatot egy szomszéd kutyájával.

2. hivatkozási szám

A közelmúltban rózsaszín foltok jelentek meg a szervezetben. A kiütés kezdett összeszorulni és viszketni, az egész test nyelt. Azt hittem, hogy allergiás reakciója van, de kiderült, hogy rózsaszínű foszt. Hol tudtam felvenni, nem értem. Az orvos azt mondta, hogy nincs szükség különleges kezelésre, mindennek hamarosan el kell mennie. De ő írta le az antihisztamin kenőcsöket, amelyek eltávolították a viszketést, és tanácsot adtak neki, hogy kénes szalicilsav kenőcsét néhány napig kenje meg.

Nekem segített vagy segített, egy kitörés után egy hete nem volt sem nyom, sem tiszta vagy tiszta bőr. És az orvos azt mondta, hogy a rózsaszín fosztogatás csak egyszer lehet az életben beteg, a szervezet immunitást termel. És ez persze nagyon kellemes.

Review №3

Vörös lichen-t diagnosztizáltak. A kiütés hirtelen jött ki, a mellkason, a hasban, a hónaljban megjelent egy világos málna kiütés. A bőr erősen viszketett, irritálódott és edematous lett, ecdízis volt. A bőrgyógyász azt mondta, hogy a betegséget autoimmun betegség vagy hormonális károsodás okozhatja. Pajzsmirigyt okozok, azt hiszem, ez volt az oka.

Erős viszketés ideges károkat okozott, nagyon rosszul érezte magát, irritálódott, éjszaka nem tudott aludni. Az orvos elrendelte a nyugtatókat, és tabletta és kenőcs kezelését írta elő. Vettem erős hormonális kenőcsöket Celestoderm, Prednisolon kenőcsöt. Jól eltávolították a fájdalmas tüneteket, megszüntették a bőr viszketését és irritációját. Rövid tanfolyamokkal kezelték, mert sok mellékhatásuk van. Most minden jó, a betegség visszahúzódott.

Hatékony kenőcsök a személy megfosztásától

A dermatológiai megbetegedések többségét a lichen foglalja el, melyeket specifikus kórokozók vagy autoimmun problémák okoznak.

Általában az embernek van egy jellemzője a testen, az arcon vagy a fejbőrön, jellemző tünetekkel, néha viszketéssel és kellemetlen érzéssel. Még akkor is, ha egy személynek nincs fájdalma, a betegséget kezelni kell, mivel krónikus formában fejlődhet ki.

Milyen kenőcs a férfi hajának kezelésére?

A lichen kezelése egy komplex gyógyszerekből áll, amelyek fontos része kenőcsök, krémek és gélek. Attól függően, hogy milyen típusú ember megfosztja a személyt, a beteg megfelelő orvosságot ír elő.

Ezenkívül a kezelés során figyelembe kell venni és kiküszöbölni a betegség kialakulását kiváltó különleges okokat. Lehet az immunitás csökkenése, a bélrendszerben jelentkező krónikus problémák, az idegrendszer állandó feszültsége.

Először is, emlékeznünk kell arra, hogy nagyon nehéz helyes diagnózist készíteni a saját, mert sokféle zuzmófajta létezik, és mindegyik különféle megnyilvánulási formákat alkalmazhat.

Rózsaszín zuzmó vagy Zhibera-kór kenőcsei

Ez a típusú zuzmó nem fertőző betegség, vagyis lehetetlen, hogy egy beteg személytől megkapja. A betegség pontos oka nem merül fel. Vannak olyan elméletek, hogy az ilyen típusú zuzmó okozó ágensek specifikus herpeszvírusok.

A rózsaszín lichen kezelésére a következő gyógyszerek: bór-cink, antihisztamin kenőcs, antimikrobiális és glükokortikoszteroid szerek.

Az antihisztaminokat a kifejezetten kellemetlen érzésekre és súlyos viszketésre használják. A következő antihisztaminokat használhatja: dimethindén, fenisztil-gél.

dimetinden. Eladva gél formájában. A hajhullás elleni antiallergiás kezelés eltávolítja a viszketést és csökkenti a puffadást. Miután a kenőcsöt az érintett területekre helyezte, célszerű elkerülni a közvetlen napfényt. Használja a terméket naponta 2-4 alkalommal. Ellenjavallatok: a szoptatás alatt 1 hónaposnál fiatalabb gyermekek nem alkalmaznak gélt a mellkas területére.

Bizonyos kenőcsök összetételénél a lichen ellen hormonális és antihisztaminokat kombinálunk, például szinál, fluorkináris, lorinden A.

Sinalar. Ez a hatékony hatóanyag fluocinolon acetonidból és klioquinolból áll. Az első elemnek antiallergiás, antipruritikus és gyulladáscsökkentő hatása van. A klioquinol atibakteriális anyag. Az anyagot naponta 2-3 alkalommal kell használni, és gondosan dörzsölje az érintett területet. A kenhető kenőcs tetejére egy kötést lehet alkalmazni. Terhesség esetén a Sinalar szoptatás nem használható. A gyógyszer ellenjavallt gyermekeknél 1 év alatt.

A gyűrűs kenőcsök

A gyűrűhéja számos lokalizációval rendelkezik: a fejbőrön és a bőrön haj nélkül. A betegség ezen formáinak kezelésére különféle, gyűrűférgekre ható eszközöket lehet alkalmazni.

A fejbőrön. A zuzmó kezelésének első szakasza az érintett bőr és haj fertőtlenítése. Ehhez jód vagy alkohol alapú terápiás megoldásokat alkalmaznak. Iodicyrin, vocadin, nitrofungin.

Vokadin. Ez a jódon alapuló terápiás megoldás, amely antimikrobiális, gyulladáscsökkentő hatással bír. A vokadint a fejbőr érintett területeire alkalmazzák, mielőtt gombaölő kenőcsöket alkalmaznának. A gyógyszerkészítmény nem használható pajzsmirigy-rendellenességek, 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára, terhesek.

Az alábbiakban ismertetett gyógyszerek alkalmazhatók minden olyan területen, ahol a gyűrűszövet érintett. Sűrűbbek, de az alkalmazási nehézségek ellenére hatékonyak a gombák és a fejbőr ellen.

Lamisil. Ez a gombaellenes szer, amely a gyűrűféreg, a vörös lapos és más típusú zuzmó kezelésében bizonyult. A készítmény hatóanyaga a terbinafin. Vigyázzon a gyógyszer adagolására: minden nap reggel és este kenőcsöt kell alkalmazni. 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem javasolt lamizil alkalmazása.

Szalicil kenőcs 2% vagy 3%. Ez egy fertőtlenítőszer, amelyet napi 1-2 alkalommal kell használni. Az orvosok nem javasolják a szalicilsavas kenőcs és az arcbőr kezelését, a lehetséges következményeket a bőr könnyebb területein.

ekzifin. Gombaellenes krém, amelyet terhesség alatt lehet használni. Tegyen egy tiszta, száraz bőrre vékony réteget naponta kétszer. Ez a kenőcs gyakorlatilag nincs ellenjavallat, de mielőtt az Exifint 1 évesnél fiatalabb gyermekekhez használná, forduljon orvoshoz.

A gyűrűszövet kezelése nem korlátozódik a külső eszközök használatára. Szintén szükséges a gombaellenes gyógyszerek tablettákban a betegség komplex kezelésére.

A piros lapos zuzmó kenőcsei

A vörös lapos lichen kezelése a sérülés tüneteitől és mértékétől függ. A betegség számos formája, köztük a száj és a nemi szervek nyálkahártyáján megjelenő megnyilvánulások. A bőrön való megfosztottság megnyilvánulásait komplex módon kezelik. Külső használatra főleg hormonális kenőcsöket használnak.

Alkalmas felnőtteknek 12-14 napig, 7 napos gyermekek számára. A prednizolon kenőcs nem alkalmazható terhes nőknél és szoptató nőknél.

flutsinar. Ez a kortikoszteroid hatóanyag hatékony a piros lapos zuzmó tüneteiben. Felnőtteknél naponta 2 alkalommal alkalmazzák az érintett területet. A kezelés időtartama 14 nap. A 2 éves gyermekek napi 1 alkalommal használhatják a kenőcsöt. Tilos 14 éves kor alatti személy számára pénzeszközöket alkalmazni. A Flucinar nem alkalmazható terhesség alatt 12 héttel és 2 év alatti gyermekeknél, valamint a vakcinázás utáni időszakban.

Ellenjavallt, hogy ezt a kenőcsöt a nagy bőrfelületek megfékezésétől, valamint nagyon érzékeny helyektől megfosztja: a bőrt, az arcot. Ne alkalmazza a sinaflan terhesség alatt.

ftorokort. Hormonális kenőcs, amelyet felnőtteknek, gyermekeknek és terhes nőknek (a kezelőorvosval folytatott konzultációt követően) kell alkalmazni. Felnőttek számára a kezelést orvos írja le, általában 10-12 napot hagy. A Fluorocort alkalmazható a kötés alatt az érintett területre. Nem szabad felhasználni a vörös lapos zuzmókötésű kenőcsökkel való gyermekek kezelését, és a kezelés időtartama legfeljebb 5 napig tart.

A vörös lapos zuzmó pikkelyes formájának kezelésére kénsavas kenőcsöt is alkalmaznak.

A piros lapos zuzmó kezelésének folyamata nemcsak a külső hatású gyógyszerekből, hanem az immunszuppresszánsokból, vitaminokból és hormonkészítményekből áll, ha szükséges.

Kenőcsök a zsindelytől

Ez a betegség okozza a herpeszvírust, ami befolyásolja az idegvégződéseket. A bõrön a felszíni idõn belül kiütések jelennek meg, papulákat folyadékkal, amely végül kéreggé válik. A zsindelyek bőrének manifesztációit külső hatású gyógyszerekkel végzik: gosszipol, acyclovir, mikogal.

A terhesség ideje alatt a kenőcs használata csak orvoshoz fordulhat. Ellenjavallatok Acyclovir - egyéni intolerancia.

gossypol. A liniment formában termelt. A gyógyszert a herpeszvírussal fertőzött területekre alkalmazni kell naponta 3-4 alkalommal. Ellenjavallatok a gosszipol használatához - a gyógyszer egyéni intoleranciája.

Mikogal. Krém hatóanyaggal okomonazol. Felnőtteknek és 5 évesnél idősebb gyermekeknek használják. Az érintett bőrre naponta 1-2 alkalommal alkalmazzuk. Ne használja ezt a terméket a zsindelyeken a túl nagy bőrfelületeken. A terhesség ideje alatt beszéljen orvosával, ha mikogalyt használ. A krém felvitele az érintett bőrön, nem köthető kötszerek.

A pityriasis lichen kenőcsei

Ez a gombás betegség sok más nevet tartalmaz: színes, strandos, foltos dermatosis. Gomba, - a kórokozó, amely megfosztja, - befolyásolja a bőr felső rétegét, csökkentve a melatonin termelését a sejtekben. Ennek eredményeképpen az érintett területeken lévő bőr "foltosodás" -ot kap: a sötét területek váltakoznak fényes foltokkal a bőrön.

A pityriasis kezelését gombaellenes kenőcsökkel végezzük. A fejlett és összetett esetekben a betegeket orálisan antimikotikus gyógyszerekre szánják. Fontolja meg, hogy a külső felhasználás milyen eszközökkel hatékonyabb a nélkülözéssel.

Zalain. A készítmény hatóanyaga a szertakonazol. A Zalainet naponta 1-2 alkalommal használják, dörzsölve a kenőcsöt az érintett terület megfosztásától. A foltok körvonalait néhány centiméterre kell átlépni, hogy megakadályozzák a gomba terjedését. A kenőcsöt addig alkalmazhatjuk, amíg a betegség összes tünete eltűnik, plusz 10-12 nappal a megelőzés előtt. A terhes nőket és szoptató anyákat, valamint egy évig tartó gyermekeket orvosnak kell megszabni.

Dermazol. A gyógyszer krém és sampon formájában kapható. A pityriasis révén a gyógyszer mindkét formáját hatékonyan használják, attól függően, hogy a betegség hol található a szervezetben. A krém dermazolt naponta kétszer használják. A kezelés kb. 14-20 napig tart. Ha dermatosis fordul elő a fejbőrön, naponta öt-hat napig használja a dermazol sampont. Mindkét krém és sampon terhesség és szoptatás alatt használható.

Lamisil. Olyan gombaellenes szer, amelyet sikeresen alkalmaztak varicolored lichen kezelésére. Lásd a sárgáját.

Triakutan. A komplex készítmény, amely több hatóanyagból áll: a klotrimazol gombaellenes és antibakteriális hatással rendelkezik, a gentamicin - antimikrobiális hatás, a betametazon-dipropionát eltávolítja a viszketést és a gyulladást. A triacutánt naponta kétszer 12 óránként alkalmazzák a bőrre. Alkalmazza a gyógyszert 3-4 hétig. A kenőcs használata terhesség és szoptatás ellenjavallt.

A modern drogok, akiknek a nélkülözésük elég hatékony. A kezelés hatékonysága fokozódik, ha összetett. A legveszélyesebb kenőcsöket a személy megfosztásának kezelésére a pontos diagnózis alapján kell kiválasztani, a betegség okait és a vele járó problémákat. Ha 2-3 hetes kezelés után nem látod pozitív eredményt, forduljon orvoshoz, hogy tisztázza a megfosztás diagnózisát és további teszteket.

A legjobb kenőcs a gyors kezeléstől megfosztva

Mielőtt javasolná a zsíros kenőcsöt, meg kell értenie a betegség jelenlegi típusát és terápiájának alapelveit. Elmúltak azok a napok, amikor a bőrbetegségeket maró hatású "csörgő" keverékekkel kezelték kerozin, benzin vagy oldószerek formájában.

A gyógyszertárnak elegendő pénze van a zuzmó kezelésére. A megfelelő gyógyszer megfelelő kiválasztása csak akkor lehetséges, mint most, és meg fogjuk csinálni.

A kezelés elvesztése

A nélkülözés alatt értjük a bőr gombás megbetegedéseinek egészét (rózsaszín, piros, gyűrűs, otrebus, színes). Az egyes fajok terápiájának alapelvei némileg eltérnek, de mindenfajta zuzmó esetében kenőcsöket használnak.

Azonnal figyelmezteti az olvasót, hogy írástudatlanok választás kenőcs, valamint a be nem tartása a szabályosságának a használat és adagolási vezet a krónikus betegség. Ebben a helyzetben nem lesz könnyű megszabadulni tőle.

A mycosis leggyakoribb gyógyszerei (gombás betegségek) a következők:

 • Mikozolon,
 • isoconazole
 • klotrimazol,
 • bifonazol,
 • terbinafin
 • Kén és szalicilsavas kenőcs.

Alkalmazáskor allergiás reakciók léphetnek fel, bőrszín vörösödése és viszketése léphet fel.

Súlyos betegségek bőrgyógyász előírt hormon (kortikoszteroid) kenőcs, amely nagy hatékonyságú, de addiktív hosszú használat. Ezeknek a kenőcsöknek a legjellemzőbb képviselője a szinálé és az influenza.

Hormonális ügynök néhány fajta zuzmó egy kifejezettebb terápiás hatást, míg mások, éppen ellenkezőleg, megnehezíti patológia. Nézzük használja őket elmenni felügyelete alatt képzett bőrgyógyász és némi kezelés megfosztja gyulladáscsökkentő és antibakteriális kenőcs.

A rózsaszín elvonással gyakran az orvosok írják elő a "Oletettrin" kenőcsöt. Ez egy antibakteriális szer, széles spektrumú hatással. Az antibiotikum kinevezése akkor indokolt, ha bakteriális szerekkel fertőzött kiütések vannak. A temetrin kezelésének időtartama ebben a formában a mycosis nem haladhatja meg a 2 hetet.

A 15 évesnél fiatalabb gyermekek kenőcsök ellenjavalltok, ezért kénes vagy szalicilsavas kenőcsökkel kezelik őket. Ezek a gyógyszerek gyulladásgátló és antimikrobiális hatásúak, de természetes összetevőkön (kénsav vagy szalicilsav) alapulnak.

Szalicilsav kenőcs lichen használják elég gyakran a mycosis, de legyen óvatos, amikor azt megkapta, mert a felesleges sav koncentrációja vezet a mérgezés a test. A kén kenőcs még terhes nőknél is alkalmazható, de csak orvos felügyelete mellett. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot. Helyileg alkalmazzák a sérülések helyén.

A bőrmikózumok kezelésének további elvei

Nem tekinthető úgy, hogy a zsíros kenőcs az egyetlen gyógymód a patológia kezelésére. Ezzel együtt, a bőrgyógyászok ajánljuk a higiéniát, a bőr, a speciális diétát, attól függően, hogy a bőr elváltozásai.

Az allergiás reakciók megelőzése érdekében speciális érzékenységi vizsgálatot kell végezni a gyógyszer alkalmazása előtt. Ehhez a kenőcs az alkar bőrére kerül. Két óra múlva az ember figyel a változásokra. Ha nem észlelik a bőrpír és a bőrkiütés, és az általános állapotban bekövetkezett szabálysértések nem követhetők nyomon, a gyógyszer a bőrre alkalmazható. Egy másik helyzetben cserélni kell egy másik analógra.

A lichen hatásos kenését egyedileg választják ki. A bőrgyógyász minden esetben megvizsgálja a mycosis típusát, annak expresszióját és a beteg általános állapotát. Ezután kiválasztjuk a szükséges terápiás szert.

Egy személy megfosztása: kábítószerek

✓ Az orvos által ellenőrzött cikket

A Lishay olyan betegség, melyet számos dermatológiai megbetegedés csoportjába sorolnak, melynek közös tünetei és megnyilvánulásaik vannak. Leggyakrabban a betegség gombát okoz, amely áthatol a bőrön a külső környezetből. De van vírusos és allergiás depriváció is, amely meghatározza az egyes fajok kezelésének sajátosságait. A gyógyszerek bármelyikének alkalmazása előtt a kezelőorvosnak pontosan diagnosztizálni és meghatározni a betegség altípusait. A nem megfelelő kenőcsök használata, amelyek a leggyakrabban a tünetek megszüntetésére szolgálnak, jelentősen ronthatja a páciens állapotát, és kiterjedt lichen terjedését eredményezheti.

Egy személy megfosztása: kábítószerek

A gombaellenes szedés elleni készítmények

klotrimazol

A gyógyászati ​​készítmény lehetővé teszi, hogy gyorsan megszabaduljon a betegségtől, megsemmisítve a károsító szervezetek membránjait. A legjobb hatásosságot az élesztőgombák kezelése jelzi. A kezeléshez egy specifikus algoritmust kell követni a Clotrimazole kenőcs alkalmazására:

 • óvatosan tisztítsa meg az érintett bőrt szappannal, a legjobb a baba szappan használatát;
 • amint a bőr teljesen száraz, egy kis réteg gyógyszert kell alkalmazni rá, a dörzsölés a kenőcs fontos a pontos masszázs mozog;
 • A klotrimazol naponta kétszer-négyszer következik, mindegyik a zuzmó eloszlásának összetettségétől függ;
 • a kezelést egy-két hónapig végzik;
 • elfogadható a gyermekek felvétele.

mikoseptin

Mikoseptin elleni gombaellenes szer

Ezt a gyógymódot a gombák okozta sérülések ellen kell használni. A betegség megszüntetése érdekében először tisztítsa meg a bőrt, amint fent említettük. Ezután Mikoseptin kenőcsöt alkalmaznak az érintett területeken naponta kétszer. A jobb hatás érdekében a hatóanyag a kötés alatt alkalmazható. A Mikoseptin kezelés hat hétig tarthat, amint a bőrgyógyász meghatározza. Ne kezelje ezt a kenőcsöt olyan gyermekekkel, akik még nem vagy két évesek.

Mikozoral

A készítmény összetétele a ketanozol. A Mycosoril kenőcs mindenfajta gomba kezelésére használható, amely a zuzmó eloszlását okozza. A betegség további elterjedésének megakadályozása érdekében vékony réteg kenőcsöt kell alkalmazni, és néhány centiméterre el kell menni a helyszínről. A Mycosorrhoea kezelés időtartama legfeljebb hét nap. Ne alkalmazza a gyógyszert a két év alatti gyermekek és a terhes nők körében.

Serno-tar kenőcs

A serno-tar kenőcs kiváló eredményt mutat a megfosztás kezelésében

A gyógyszer meglehetősen kellemetlen szagú, de kiváló eredményt mutat a zuzmó kezelésében. Leggyakrabban kéncukor kenőcsöt használnak a gyűrűs lichen kezelésére. Javasoljuk, hogy csak lefekvés előtt alkalmazzuk, és csak az érintett területekre esik le. Reggel ajánlott jóddal kezelni. A kezelés időtartama a kezelő orvos utasításai szerint.

Figyelem! Ezek a gyógyszerek alkalmazhatók a gombás lichen komplex terápiájában, de ehhez fontos, hogy gondosan kiválassza a két gyógyszer adagját.

Kábítószerek a hólyagok ellen

acyclovir

Olyan modern eszköz, amely lehetővé teszi a betegség pontos helyreállítását azonnali alkalmazással. A kezelést az Acyclovir-t az érintett bőrre négy óránként kell alkalmazni. Ez nem teszi lehetővé az új viták megjelenését, hanem a régiek halálát is. Fokozatosan a buborékok teljesen eltűnnek, és helyükön új egészséges bőr keletkezik. Az Acyclovir terápia időtartama 10 nap.

panavir

A panavir hatással van a beteg területekre, gyorsan megsemmisítve a káros szervezet borítékát

A gyógyszer hatással van a beteg területekre, gyorsan megsemmisítve a káros szervezet borítékát. A páciens gélt naponta ötször naponta felviszik a bőrre, ami lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a nélkülözéstől 5 napig. Súlyos bőrelváltozások esetén a kezelés időtartama 10 napig tarthat. Néha, a test fenntartásához az orvos a beteg végbélkúpjára írhatja fel a bonyolult kezelést.

Viru-Merz

Antivirális kenőcs, amelynek viszonylag agresszív fellépés a bőrt, de lehetővé teszi, hogy teljesen megszünteti a betegség helyén öt napon keresztül. Alkalmazzon Viru-Merz gélt 4-6 óránként, attól függ, hogy mennyire összetévesztik a jelenlegi megfosztást. A bõr lágyabb hatása érdekében a Bepantene kiegészítõen kenõdhet.

Figyelem! Az ilyen típusú zuzmó kezelésénél csak az érintett területeket érintse meg egy pamut törlővel, vagy a kesztyűben végezze el az eljárást. Ez megakadályozza a betegség terjedését a bőr más területeire.

Kábítószerek rózsaszín zuzmó ellen

ftorokort

A gyógyszer a hormonra utal, ezért hosszú ideig nem használható. Ha a rózsaszín lichen kenőcs terjedése miatt súlyos viszketés következik be, a Fluorocort-ot naponta kétszer el kell osztani a beteg helyekre. Legjobb reggel és este. A terápia időtartama nem haladhatja meg az öt napot. A zuzmó hosszantartó áramlása esetén legfeljebb három hétig meghosszabbítható a kenőcs használata.

Triakort

A Triacort kenőcs segítségével gyorsan és egyszerűen eltávolíthatja a viszketést és a kellemetlen érzést a bőrön lévő beteg helyekről

Ez egy hormonális eszköz, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen eltávolíthassa a viszketést és a kellemetlen érzést a betegek bőröktől. A Triacort kenőcsöt naponta háromszor vékony réteggel kell felhordani. Ebben az esetben, ha a fókusz csak korlátozott, a gyógyszer a legjobb helyzetben van a kötés alatt. A Triacorta terápia legfeljebb hét napig tarthat. Súlyos esetekben, ha a betegség még mindig elhagyja a megnyilvánulásait, a kezelés három hétig meghosszabbítható. Ne használjon legfeljebb két évet és terhes nőket.

Figyelem! Ez a fajta zuzmó nem igényel különleges bánásmódot, hiszen néhány hét alatt egyedül halad. A leírt gyógyszerek célja a viszketés és a kellemetlen érzések elfojtása.

Samponok a lichen ellen

Nizoral

Egy jó és hatékony sampon, amely lehetővé teszi, hogy csak egy hét múlva gyógyítsa a zuzmót. A terápia szempontjából fontos, hogy kövessük a pontos rendszert. Ez biztosítja a sampon kettõs alkalmazását egy napra, ezt reggel és este kell lefekvés elõtt elvégezni. Hasonlóképpen a terápia hét napig tart. Ezután megelőző célokra a Nizoral alkalmazható havonta 1-2 alkalommal 16 hétig. Ezzel elkerülhető a relapszástól való megfosztás.

Sebozol

A gyógyszeres sampont megfosztva naponta egyszer kell alkalmazni. Ehhez intenzíven habosítani kell, hogy elérje a hatóanyag maximális koncentrációját. A terápia időtartama 5-10 nap lehet. Ezenkívül a kezelés során a beteg teljesen megszabadul nemcsak a zuzmóktól, hanem a korpásodástól is. A Sebozol más gyógyszerekkel kombinálható, ha szükséges.

Az Exoderm

A bőrre és a Sebozolra is hatással van, amely segít a betegek megszabadulni a bőrrel és a hajjal kapcsolatos problémáktól. Exoderm sampont viszünk fel a zsebek a betegség naponta 1-2 alkalommal egy héten. A pontos program kezelés, kérdezze meg a bőrgyógyász, mert a kezelés befolyásolja a kora, állapota a személy és a sérülések száma. A terápiát nem szabad több mint 10 napig folytatni.

Keto Plus

A Keto-plus egy hatékony sampon, amely lehetővé teszi, hogy nem csak lichen, hanem bármilyen típusú seborrhea

Szintén hatékony sampon, amely lehetővé teszi, hogy legyőzze nem csak a lichen, hanem bármilyen típusú seborrhea. A gyógyszert naponta egyszer alkalmazzák. Miután a termék jól habosodik, érdemes öt percen át állni a fején, és mossa le. Az eljárást hét napon át megismételjük. Szükség esetén hetente egyszer 6 hét múlva lemoshatja a gyógyszert, hogy megelőzze a betegség újbóli megjelenését.

Figyelem! Ezeket a gyógyszereket a fejbőr kezelésére használják, amelyek bármilyen típusú zuzmót kaphatnak.

Kenőcs a zuzmóból

Az emberekben a hajhullás elleni kenőcs a bőrfertőzés kezelésének leghatékonyabb módja. A kenőcs kiválasztását (Clotrimazole, Lamisilum, Kenőcs Yam) a betegség kórokozójának, valamint a bőrön lévő foltok terjedésének határa határozza meg. A gyógyszer megfelelő megválasztása garantálja a bőrbetegség teljes gyógyulását.

A lichen kezelése: kenőcs, liniment vagy tabletták

név "Zoster" Különböző bőrfertőzésekre és betegségekre utal, amelyeket színes foltok és pelyhek megjelenése kísér a bőrön. A lichen aktivátorai lehetnek gombák és vírusok. Kezelésük különféle gyógyszereket - gombaellenes vagy vírusellenes szereket fog használni.

A gombafertőzések terápiájának sajátossága, hogy sok gomba-kórokozó folyamatosan az emberi bőrön van. Egészséges testben a helyi immunitás szabályozza őket. Az immunrendszer erőteljes csökkenésével - lehetőséget kapnak arra, hogy aktívan szaporodjanak és fertőzöttek legyenek - foltok.

A lichen allergiás okot is okozhat. Ebben az esetben a kezelést bonyolítja a test általános terápiája.

A gombafertőzések kezelése, a zuzmó által használt kenőcsök, kötőanyagok és tabletták kezelése. Kenőcsök és kötőanyagok - külső terápiás készítmények. Ezek olyan gombaellenes összetevőket tartalmaznak, amelyek korlátozzák a kórokozók kialakulását. A gyorsított gyógyuláshoz további sebgyógyító anyagokat is bejuttatunk a kenőcs összetételébe. A kezelés eredményeképpen a fertőzés foltjai átszáradnak, szárazak és gyógyulnak.

A lichen kenőcsök összetételében antibakteriális komponenseket is be lehet vezetni. Adjuk meg azokat a kenőcsök listáját, amelyeket a gyógyszergyárak a megfosztás eszközeként termelnek.

A zuzmó kenőcsének neve

A lichen kenőcsök egyes nevei tükrözik a benne lévő hatóanyag (pl. Kenőcsök) megnevezését Terbinoks és Terbiks hatóanyaggal terbinafin). Azonban a legtöbb kenőcsnek olyan neve van, amely teljesen közömbös a közös ember szempontjából. A legnépszerűbb gombaölő kenőcseket soroljuk fel a zuzmóból:

 • Eszközök a mikonazolokkal - Clotrimazole, Miconazole, Econazole, Oxiconazole. Munka a bőr bármely gombás fertőzésére. A mikonoszov csoportban ketokonazolt is alkalmaznak, amelyet kívülről és befelé használnak (ez más, mint más mikonazolok).
 • Eszközök ketokonazollal - Nizoral, Mycosoril, Dermazol. A gombás pityriasis kezelésére használják.
 • A triazolokkal - flukonazolokkal (Diflucan) és itrakonazolok (Orungal) Hatékony jogorvoslatokra van szükség, amikor a fertőzés széles körben terjed.
 • Eszközök naphthiminnel - Exodermil, Mycoderyl. Kezelje a különböző gombás fertőzések, a színhiány és a gyűrű.
 • Eszközök a terbinafinnal - ezek is többek. Ez így van Lamisil, valamint Terbiks, Terbinox. A felsorolt ​​gyógyszerek különböző zuzmókat kezelnek (vágás, színes, napos).

Most írjuk le néhány kenőcs összetételét és működését.

Clotrimazole - zsíros és gomba kenőcs

A clotrimazol egy évtizedek óta gombás bőrfertőzések kezelésében vizsgált vegyület. Gyakorlatilag minden gombás elváltozás ellen működik, beleértve a gyűrűs és a nyaki (szín) zuzmót is. A clotrimazole népszerű a lábak mikózisaként. Elpusztítja a gombás membránt, és ez megakadályozza annak fejlődését és továbbterjedését. A Clotrimazole gombaellenes hatását a gyűrűs kicsi gócok kezelésére használják. És még a szánalmas zuzmó is.

A kenőcsöt a bőr szappanos mosása és alapos száradása után alkalmazzák. Vékony réteget alkalmazzon egész nap - legfeljebb 4 alkalommal.

A gyűrűféreg kezelésénél a clotrimazol keratolikommal együtt írható fel - a gomba kiégésére. Szabványos kezelés - a jód és a klotrimazol foltok váltakozó elszíneződése.

Megjegyzés: A klotrimazol kezelés meglehetősen hosszú. Legfeljebb 2 hónapig tarthat. Ezért a hatóanyagot a lichen érintettségének kis fókuszaihoz használják.

A clotrimazole az egyik legnépszerűbb gombaellenes szerek. Azonban nagy penetrációs képessége van, és ezért kontraindikált terhes nők esetében.

Yam BK - kenőcs az embereknek a megfosztástól

BC kenőcs - Hagyományos kenőcs macskáknak. Ez az állatgyógyászati ​​gyógyszer hatékonyan és biztonságosan gyógyítja az emberekben a licheneket. Kombinált hatása - korlátozza a gomba és a rovar paraziták terjedését. A kompozíció - kén, szalicilsav, creolin, valamint kátrány, terpentin, cink. Összetevők Kenőcs A Yama hatékonyan elpusztítja a gombát és a kullancsokat, amelyek a zuzmó és a rühök festését okozzák. A kenőcs használata A Yama BK-nak van egy másik előnye. A készítmény mérgező hatású. Nem irritálja a bőrt és alacsony kockázatú anyagokra utal. ezért Kenőcs a zsíros kenőcs számára felnőtteknek és gyermekeknek. Összetétele a dermatitis, ekcéma és más allergiás megnyilvánulások kezelésére is alkalmas az emberek és állatok bőrén.

Fontos: az alacsony toxicitás ellenére nem szabad megengedni a kenőcs nyelését.

A kompozíciónak van egy hátránya - éles kellemetlen szag. Ezzel a hiányossággal szemben fontos méltóságot mutat. Gyorsan gyógyul. 6 vagy 7 nap elteltével a kéreg leesik, és alatta egy új rózsaszín bőr jelenik meg. A haj növekedni kezd.

A Yam kenőcsét naponta kétszer alkalmazzák a festőfoltokra, az egészséges bőr kb. 2-3 cm-t.

A megjegyzés: az állatgyógyászati ​​cél ellenére, a Ointment Yam BC egyike a gyermekek és felnőttek körömvirágainak egyik legkedveltebb kenőcsének.

Hagyományos kezelés: kénes kenőcs a zuzmóból

A gyógyszert a zuzmó és a rüh, valamint a pikkelysömör kezelésére használják. Antiparazitikus, antibakteriális hatású.

Gyakran a ként kombinálják a szalicil. kap szalicilsav kenőcs, amely hatékonyabban gyógyítja a zuzmót (gyorsabban cselekszik).

Szintén használják a gomba kezelésére kénsavas kenőcs. Ebben a kátrány gyulladásgátló komponens.

Milyen kenőcs a kicsi zuzmokra

A gyógyszertár számos kenőcsöt kínál a kezelésre. A gyógyszer kiválasztását a fertőzés típusa (gyűrűs, otrepid, rózsaszín), valamint a beteg korát és a foltok terjedésének mértékét határozza meg.

Gondoljunk arra, hogy milyen gombafertőzés jelenhet meg egy személy bőrén, és hogyan kezelheti egyes megnyilvánulásait.

A gyűrűs kenőcsök

Ha gyűrűs, akkor a bőrön piros, pikkelyes foltok jelennek meg. A foltokban lévő haj a "gyökér alatt" megszakad, ezért a betegséget "nyírva" nevezték.

A nyírási fertőzéstől külső szereket írnak elő - antimikotikus (gombaellenes) kenőcsök. Elpusztítják a kórokozó gombát és korlátozzák annak további terjedését egy személy (vagy állat) bőrére.

A kenőcsöket kiküszöbölő kezelés időtartama eltérő lehet. A gyógyszerek kiválasztásától és a foltok terjedésének határtól függ a bőrön. Több naptól több hónapig terjedhet.

Néhány nap múlva meg lehet szabadulni a bíboros módoktól (ecettel vagy más keratolikus anyaggal égetve) a fertőzéstől. A hagyományos kezelés 1-2 hónapig tart.

Leggyakrabban Clotrimazole, Miconazole, Cink és Kén Kenőcs kombinálva egy jeges folt jóddal történő kezelésével, és a bõrön belül a foltban levõ bõr idõszakos kaparásával.

Kenőcs a vörös lichenből

A vörös zuzmó gyakran allergiás eredetű. Ez felnőttekben fordul elő a csökkent immunitás következtében (cukorbetegség, stressz, allergiás reakciók, a krónikus fertőzés gócjai jelenlétében a szervezetben, bizonyos gyógyszerekre adott reakcióként).

A vörös zuzmó úgy néz ki, mint egy vörös, rózsaszín, lila árnyalatú dermesztő bőrtömb. A karokon, a lábakon, az ágyékban és a hónaljban, viszketnek. És a száj és a nemi szervek nyálkahártyájára is. A szájban gyakran fém fogászati ​​koronák jelenlétében jelentkeznek (ami a száj immunitásának csökkentésére is képes). Az esetek 10% -ában a körmök is érintettek.

A vörös zuzmót sík vagy vörös planusnak is nevezik.

A vörös zuzmó gyakran krónikus betegség, amely időszakos exacerbációval jár. A viszketés enyhítésére allergiaellenes szereket és általános erősítő szereket írnak elő - vitaminokat. A lichenből származó hagyományos kenőcsöket nem használják. A lapos piros lichen erőteljes morbid megjelenései hormonális struktúrákat jelölnek ki. Is néha használják a lapos zuzmó kenőcs Actovegin (a szövetek táplálkozásának javítása és a helyi immunitás fokozása érdekében).

Pink rontja -, mint kezelni: kenőcsöket

A rózsaszín lichen egyfajta bőrfolt, amely szintén megjelenik az immunitás csökkenésével. Gyakran kísérik az ARVI-t, bőrkárosodást, rovarcsípést okozhatnak a vakcinázás után.

A rózsaszín zuzmó a rózsaszín színű lekerekített plakkok formájában jelenik meg. A gombafejlődés során megváltoztathatják a színt, barnává válhatnak, sárgásak, skálákkal borítva. A foltok gyakrabban helyezkednek el a csomagtartón, ritkábban - a végtagokon.

Mivel a betegség eredete nem egyértelmű, a rózsaszín zuzmóról nincs különösebb kenőcs. Az orvosok hagyományosan antipruritikus és anti-allergiás gyógyszereket, esetenként hormonális kenőcsöket (Hydrocortisone). Azonban csak nagyon erős fájdalmakkal használható. Ha a kiütések nem zavarják, elegendő növényi olajokkal kezelni. 1,5-2 hónap múlva maguk múlnak.

A megjegyzés: a rózsaszín zümmögés súlyos fájdalmas megnyilvánulásait írják elő - kenőcs kezelés Sangviritrin (baktériumölő és antimikrobiális hatásokat kombinál).

Odruvidny fosztja meg: kenőcs kezelés

Ezt a fertőzést hívják "Solar" zoster. Ez kerek formájú vörösesbarna foltok formájában jelenik meg. Lokalizálása - a törzs és a gyakori izzadás helye (az ágyékban, a nőknél - a mell alatt). A betegség kialakulásával a foltok felszíne hámlik (az epidermisz felső rétegének a gomba által történő lazítása miatt). A betegség jellemző jellemzője. Ha a jód foltjai felszínére alkalmazzák, barnásbarna színt kapnak.

A gombás fertőzést szoros fizikai érintkezés és ruházat közvetíti. Fontos azonban tudni, hogy a pityriasis (színes) zuzmó kórokozója a bőr normális mikroflórájának része. Jelenleg állandóan jelen van az emberben, és hozzájárul a befolyásoló tényezők hatására. Nevezetesen - endokrin rendellenességek, hormonális egyensúlyhiány, cukorbetegség, terhesség, valamint túlzott leégés. Fertőző ágens - gomba - megzavarja a melanin termelését a bőrön. Ezért különböző pigmentációjú területek jelennek meg az emberi szervezetben (kevesebb napégés, könnyebb).

A pityriasis-foltok széles színekkel rendelkezhetnek (sárgától a rózsaszín-vörösig). Ezért ezek a bőrkiütések is kaptak egy nevet „Tarka” zoster.

A lichen elleni kenőcsnek gombaellenes összetevőket kell tartalmaznia. A gombák növekedésének visszaszorítása érdekében a kenőcsöt flukonazollal, ketokonazollal, bifonazollal, flutrimazollal, naftifin-nel, terbinafinnal. Ha a fejbőrben megjelenik a színes zuzmó, akkor speciális samponokat használnak, amelyek gombaellenes összetevőket tartalmaznak.

Gyakori visszaesések esetén az általános hatású gombaellenes szerek belső bevitelére van szükség.

A megjegyzés: a pityriasis foltok a szőrtüszők körül. A gomba hosszú ideig fennmarad a hajhagymákban és a verejtékmirigyekben. Ezért gyakran csak a pityriasis külső kezelése hatástalan.

A csípős zuzmó kenőcsét exfoliáló szerekkel egészítik ki. Szalicilsav, szalicilsav-alkohol vagy alkoholos alkoholos barnás jód-tinktúra lehet.

Kenőcs gyermekeknek: mi lehet

A gyermekek gyógykezelése egyre nagyobb követelményeket támaszt a gyógyszerek kiválasztásával szemben. Nem minden olyan kenőcs, amelyet egy felnőtt számára kezelnek, gyermek kezelésére használható. A gyermekek bőrgyógyászatában olyan gyógyszereket írnak fel, amelyekben a legfontosabb hatóanyagokat tesztelik és biztonságos anyagokat. Mit használnak a gyermeketől való megfosztottság kezelésére?

Bizonyított anyagok: kén, kátrány, jód és szalicilsav. Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokat kombinálnak.

Fontos: a gyermekek kezelésére ne használjon több mint 5% szalicilsav koncentrációt. Ezt az összetevőt nem használják olyan nagy kiterjedésű gyermekeknél sem, akiket nagy bőrfelületekre alkalmaznak - mérgezést okozhat.

Vélemények

A legjobb kenőcs a kenőcstől megfosztva a testtől való megfosztástól a klotrimazol, a szalicilsavas kenőcs a szemölcsök égetésének és megfosztásának eszköze. Azt tanácsoltam, hogy a Miconazolra váltakozva kenjen a lichen helyére.

A clotrimazol kenőcs a lábak mikózisának kezelésére alkalmas gyógymód. A segélyektől megfosztva, de sokáig. A kezelés több mint egy hónapig tart. Van egy nagy sebességű termék - ecet. Kenje csak a lichen foltokat. A tályogot két elmosódással gyógyíthatja. És a hagyományos módokon - megkenni, majd letépni, és így egy hónap.

Jódot és klotrimazolt írtak fel, 3 hétig meggyógyították a nélkülözést.

3 hónapig kenőcsökkel megfosztották. És bár megtörtél. Pillákat kellett inni.

Minden információ csak tájékoztató jellegű. És nem az öngyógyításra vonatkozó utasítás. Ha rosszul érzi magát, forduljon orvoshoz.