Immunglobulin a 2. típusú herpesz ellen

Az orvosok gyakran írják elő a pácienseknél az antiherpetikus immunglobulint. Ezt súlyos herpesz formában alkalmazzák. Az immunglobulinok olyan ellenanyagokat állítanak elő, amelyeket a vírusrészecskék ellen a betegek testébe injektálnak. Ez passzív immunizálás.

Alkalmazás herpeszes fertőzésekben

Herpetikus fertőzést minden korosztály emberei között találunk. Néha a betegséget gyakori visszaesések jellemzik, és a belső szervek vereségéhez vezetnek. A mikrobák bejutása a szervezetbe, specifikus antitestek keletkeznek. Ezeket immunglobulinoknak nevezik. A gyengített emberek csökkentik szintézisüket. A herpesz immunglobulint páciensnek adják be.

Injekciós oldat formájában kapható. Az elsődleges funkciója antitestek kötődését a virális antigének ezt követően semlegesítjük. Még gondos terápiával sem lehet megölni az összes vírust. Az immunoglobulinokat egy immunizált személy véréből nyerik. A gyógyszer előnyei:

 • közvetlen befolyás a herpesz okozó ágensére;
 • nagy hatékonyság;
 • az immunhiányos állapotokban való alkalmazás lehetősége;
 • jótékony hatást gyakorol az idegrostokra.

Herpes simplex vírus ellen 1 és 2 típusú használatával immunglobulin G.

Ellenjavallatok és az alkalmazás módja

A 2. típusú herpes simplex vírus elleni immunglobulin nem minden beteg számára alkalmas. A következő ellenjavallatok vannak:

 • súlyos allergiás reakciók az anamnézisben;
 • hiány a szervezetben Ig A;
 • sokk az immunmediák bevezetésén.

Az első vagy második típusú herpesz esetén ezt a gyógyszert óvatosan kell alkalmazni, ha az ember cukorbetegségben, veseelégtelenségben és a szív súlyos megsértésében szenved. Az immunoglobulint nem írják elő terhes és szoptató nők számára.

A készítmény megoldás formájában áll rendelkezésre. Intramuszkulárisan adjuk be. Az adagolást és az alkalmazás gyakoriságát a kezelőorvos határozza meg. A terápia időtartama általában egy hét. Az injekciós oldatot csak álló körülmények között szabad használni. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell győződnie arról, hogy az ampullák sértetlenek.

Az üledék vagy elszíneződés jelenlétében a gyógyszer nem használható. Fel kell hívni a figyelmet a gyógyszer lejárati idejére. Az immunglobulin beadása előtt az ampullát szobahőmérsékleten 2 órán át fel kell melegíteni. Nátrium-klorid fiziológiás oldatát tenyésztésre használják. Kevésbé használt glükóz.

Nemkívánatos reakciók és speciális utasítások

Az immunglobulin herpesz bevezetése után a nemkívánatos reakciók nagyon ritkán fordulnak elő. A helyi mellékhatások közé tartozik a bőr bőrpírja az injekció beadásának helyén. Az injekció beadása után a testhőmérséklet mérsékelt növekedése lehetséges. Néha allergiás reakció alakul ki anafilaxiás sokk formájában.

Ritkán tapasztal olyan mellékhatásokat, mint például szédülés, fejfájás, dyspepsia, hasi fájdalom, fokozott vagy csökkent vérnyomás, szívdobogásérzés, a bőr cyanózisa és légszomj.

A tudat, a hidegrázás és az izomzat fájdalma. A veszélyes mellékhatás összeomlása (a vérnyomás csökkentése az elfogadható értékek alatt). A herpesz kezelése az immun-gyógyszerek segítségével bizonyos ismereteket és készségeket igényel. Nem szabad elfelejteni, hogy a 2. típusú herpesz elleni immunglobulin csökkenti az oltóanyagok hatását.

Az utóbbit 2-3 hónap után kell beadni. Az allergiás betegségben szenvedők, valamint az asztma vagy az allergiás dermatitis előfordulása esetén az antihisztaminokat immunterápiával együtt kell venniük.

Biztonsági okokból anti-shock gyógyszereknek kell rendelkezésre állniuk a kezelés helyén.

A gyógyszer bevezetése után fél órát kell megfigyelni. Sokk esetén kortikoszteroidokat, adrenomimetikumokat és antihisztaminokat alkalmaznak. A gyógyszert csak egy szakképzett orvos adhatja be személynek. Ugyanakkor bizonyos sebességet is figyelembe kell venni. Az emberi immunglobulint a hűtőszekrényben 2-8 ° C hőmérsékleten tárolják. A gyógyszer vényköteles.

Terhesség alatt a gyógyszert csak akkor lehet alkalmazni, ha a magzatra vagy az anyára nagy a kockázata. A gyógyszer más gyógyszerekkel (antibiotikumok) egyidejűleg is beadható. Gyermekkorban lehetetlen kombinálni az immunglobulint a kalciumalapú gyógyszerekkel.

Az eltarthatóság 1 év. Az ára változik és kezdődik 3000 rubel. Így az emberi immunglobulin alkalmazása súlyos herpeszes fertőzés és egyidejű immunhiányos állapotok esetén indokolt. A kezelés hatékonyságának növelése érdekében további vírusellenes szereket (Zovirax, Acyclovir Forte) írnak elő.

Immunglobulin a 2. típusú herpesz ellen

Az antiherpetikus immunglobulint a betegség komplex kezelésében alkalmazzák. Ennek használata ajánlott csak olyan esetekben, amikor az emberi test nem képes megbirkózni a fertőzés a saját, azzal az eredménnyel, hogy vannak nagyon gyakori kiújulás, súlyos során az egyes súlyosbodása, széleskörű lokalizációja elváltozások kialakulását a szövődmények. Ezt a gyógyszert csak szakember tanácsával és orvosi felügyelet mellett adják be. Végtére is, az immunglobulin olyan súlyos gyógyszer, amelynek tulajdonságai befolyásolják az emberi immunitást.

A hatás összetétele és jellemzői

A 2. típusú herpesz elleni immunglobulin kész ellenanyagokat tartalmaz a vírus számára. A titerük nem kevesebb, mint 1: 640. További komponensek a nátrium-klorid és a stabilizátor.

A gyógyszer injekciós oldat formájában kapható. Ez egy színtelen vagy fehéres folyadék, amely nem tartalmaz idegen szennyeződéseket. Ha a terméket hosszabb ideig tárolja, kicsit kicsapódhat. Ez normális reakció, és amikor felrázzák, gyorsan feloldódik.

Immunglobulin gyártási lépésben kötelezően alá alapos vizsgálatot, miáltal biztosítható hiányában antitestek humán immundeficiencia vírus 1 és 2 típusú, és a hepatitis B és C

A gyógyszer elve az, hogy a kész típusú antitesteket tartalmaz a Herpes Simplex típusú 2 ellen. Az immunglobulin képes a herpeszvírus semlegesítésére, ezáltal csökkentve a kórokozók számát a vérben és elnyomva a fertőző folyamatot.

Az antiherpetikus immunglobulin további pozitív tulajdonsága az immunmoduláló hatás. Az immunrendszer minden összetevőjére gyakorolt ​​hatásának köszönhetően a test saját védelmének aktiválása valósul meg. Ez növeli a nem specifikus ellenállást.

Felírási jelzések és ellenjavallatok

A herpeszből származó antiherpetikus immunglobulin a Herpes Simplex típusú 2 által kiváltott betegségek komplex kezelésében szerepel. Ezek a következők:

 • nemi herpesz nőknél;
 • nemi herpesz férfiaknál;
 • urogenitális herpesz terhesség alatt.

Ezenkívül a specifikus immunglobulin beadásának jelei immunszuppresszív állapotok. Különösen a vírusölő gyógyszerek hosszú távú felhasználása miatt a fertőzés elleni küzdelemben.

Mint minden gyógyszeres kezeléshez, az antiherpetikus immunglobulin korlátozza a célt. Szigorúan tilos, hogy adagolhatjuk embernek, akiknek a kórtörténetében az intolerancia reakciók feljegyeztük vérkészítmények, különösen fehérje, nyert antitestek izolálását plazmából más emberek. Nemkívánatos a nemkívánatos allergiás reakciókban szenvedő betegek urogenitális fertőzés kezelésében történő alkalmazására. Végtére is, senki nem adhat garanciát arra, hogy ez a személy nem tolerálja a vér fehérjét. A kockázati tényezők jelenlétében az immunglobulin bevezetését antihisztamin terápia alapján végezzük.

A kontraindikációk közé tartozik a hematopoietikus rendszer és a kötőszövet súlyos patológiái. Más súlyos testi betegségek nem korlátozzák az immunglobulin kinevezését. Azonban először konzultáljon szakemberrel és stabilizálja a beteg állapotát. A gyógyszer bevezetését a megfelelő kezelés hátterében végezzük.

Az immunglobulin terhesség alatt történő használata javasolt, mivel nem befolyásolja a magzat növekedését és fejlődését. Ezt számos klinikai kísérlet igazolja. A szoptatással történő terápia nemcsak javítja a nők egészségi állapotát, hanem a 2. típusú Herpes Simplex elleni antitestekkel is.

 1. Az antiherpetikus immunglobulin bevezetését követő komplikációk hiányoznak.
 2. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a testhőmérséklet enyhén emelkedik a subfebrile számjegyeknél, valamint a bőrön az ödéma és a hiperémia a gyógyszeradagolás helyén.
 3. A hatóanyag vagy segédkomponensek fő hatóanyagának egyéni intoleranciájának jelenlétében az anafilaxiás sokk típusának erős allergiás reakciója nem kizárt.

Ez a szövődmény a gyógyszer vérbe jutása után rövid idő után következik be. Ezért a betegnek az első 30 percben kell lennie az egészségügyi intézményben orvosi felügyelet mellett.

A gyógyszer és a dózis beadása

A második típusú herpesz immunglobulint intramuszkulárisan alkalmazzák. A gyógyszer intravénás alkalmazása szigorúan tilos.

A szükséges dózis és a kezelési rend lehet felvenni csak az orvos alapuló anamnézis, vizsgálata a beteg és a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit (a szérum titer az IgM és IgG).

Ha terhes nőknél szükséges a genitális herpesz kezelése, a gyógyszer további adagolása intravaginálisan lehetséges. Ebben az esetben a terápiás kurzust 2 lépésben végezzük.

Az első nem korábban, mint a terhesség 12. hetében, mert az első trimeszterben minden létfontosságú szerv és rendszer kialakulása és kialakulása történik. És a második - 36 hét után, különösen akkor, ha vannak élettani szülések. Ez megakadályozza a gyermek fertőzését a szülőcsatornában.

Az antiherpetikus immunglobulin más antivirális szerekkel együtt alkalmazható. Azonban nem ajánlott a beadáshoz kanyaró, mumpsz, rubeola és csirke pox elleni védőoltás esetén. Ez annak köszönhető, hogy képes a vírusok aktivitásának csökkentésére, aminek következtében a szervezet nem tud elegendő immunitást kialakítani. Ennek elkerülése érdekében az ilyen fertőzések elleni vakcinázást meg kell ismételni 3-12 hónappal a herpesz elleni kezelést követően. A pontos idő attól függ, hogy melyik betegséget kell vakcinázni a vakcinával szemben.

Az immunglobulin alkalmazása jó eredménnyel jár a herpeszvírus fertőzés kezelésében. A gyógyszer segítségével eltávolíthatja a betegség kellemetlen tüneteit, elérheti a tartós remissziót és elkerülheti a gyakori exacerbációkat.

Immunglobulin, mint hatékony eszköz a herpeszes betegségek ellen

A "herpeszes fertőzés" kifejezés a Herperviridae családba tartozó vírusok által okozott betegségek egy csoportjára utal.

Azonban ezt a nevet elsősorban az első és második típusú herpes simplex vírusokra használják. A WHO szerint a herpesz fertőzés a második leggyakoribb a világon az influenza után az összes vírus között.

A kutatók világos tendenciát mutatnak arra, hogy növelik a herpesz különböző formáinak előfordulását.

További információ az eszközről

Teljesen megszabadulni a vírusfertőzéstől lehetetlen. A relapszusok akkor fordulnak elő, amikor az immunitás gyengül, más betegségek ellen. A herpeszes fertőzés komplex kezelést igényel, amelynek egyik eleme az immunglobulin terápia. Az immunglobulinok alkalmazásának célja az immunitás fenntartása. Az ilyen gyógyszereket a herpeszvírus okozta megbetegedések súlyosbodásának megakadályozására és a fertőzés újraaktiválásának szakaszában kezelik.

A gyógyszerek összetétele olyan ellenanyagkészleteket tartalmaz, amelyeket plazmociták sejtjei termelnek. Az immunglobulinok (IG) hatása a fertőző ágensek inaktiválására és szuppressziójára irányul. Tartósítószerek és antibiotikumok nem tartoznak a készítmény összetételébe, a nyersanyagok nem tartalmaznak AT-t a HIV-1-hez, a HIV-2-t, a hepatitisz C vírushoz, valamint a hepatitis B vírus AG felületét.

Az anyag tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás anyag. A tárolás során kis csapadék jelenhet meg, ami rázás után eltűnik.

Miért van szükség immunglobulinokra?

Az IG preparátumok az immunizált személy dúsított plazma alapján készülnek. Az antitestek aránya és mennyisége a készítményben változó, így a különböző gyógyszereknek különböző tulajdonságaik vannak.

A herpetikus fertőzés leküzdésére az IG-t különböző osztálykategóriákban alkalmazzák. A gyógyszerek fő összetevője IG M (IgM) és E (IgE). Stabilizáló elemként néha glicint adnak hozzá.

Az immunglobulinok funkciója az emberi szervezetben szelektív kötődés az antigénekhez (fertőző ágensek) és semlegesítésük.

Az IG-k eltérnek az interferonoktól, mivel az előbbi a sejten kívüli vírusra hat. Ők irányítják a vírusok létfontosságú aktivitását, és ezáltal megakadályozzák más sejtek és szövetek fertőzését.

Így a gyógyszerek a betegség legfőbb okát, vírusellenes hatást fejtik ki, hozzájárulnak a sérült idegszövet helyreállításához. Az immunglobulinokat az elsődleges természetű immunhiányos betegségek bizonyos típusaiban alkalmazzák az immunszuppresszió állapotának kiküszöbölésére. Alapvetően az első és a második típusú herpeszvírusok ellen írják elő őket.

Széles körben használt specifikus immunglobulinok (IG citomegalovírus fertőzés ellen "Cytotect") és nem specifikus (IG humán normális). A "Cytotect" készítmény nemcsak a cytomegalovírus fertőzést, hanem az első és második típusú herpes simplex vírusokat, az Epstein-Barr vírust, a harmadik típusú humán herpeszvírust is tartalmaz. Jó terápiás hatást termelnek egy specifikus antiherpetikus immunglobulin és antiherpetikus vakcina, különösen cikloferonnal kombinálva.

bizonyság

A készítményeket a következő esetekben írják elő:

 1. Különböző herpetikus fertőzések kezelése és megelőzése (különösen az első típusú herpes simplex vírus által okozott betegségek).
 2. Bonyolult betegségek kezelése (egyéb fertőzések hozzáadásával: herpesz encephalitis, agyhártyagyulladás, stb.).
 3. A második típusú herpeszvírus (genitális herpesz, terhességi herpesz herpesz) által okozott betegségek kezelése.
 4. A magzat terhesség alatt történő intrauterinfertőzésének megelőzése (klinikai tünetekkel, immunglobulin adagolása 0,2 ml testtömegkilogrammonként).

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok az IG használatához:

 1. A humán plazmából származó fehérjék alapján kifejlesztett gyógyszerek egyéni intoleranciája.
 2. Súlyos allergiás reakciók az anamnézisben.
 3. A hematopoiesis rendszer súlyos megsértése.
 4. A kötőszövet betegségei.

Adagolás és adagolás módja

Az elkészítést ampullákban végezzük, számított dózisú immunglobulinokkal. Általában az egyik adag fél ml oldat, két adag - három milliliter. Az egyik csomag öt vagy tíz ampullát tartalmaz. Az adagolás módja parenterális (intramuszkuláris injekció). Az immunglobulinok intravénás alkalmazása nem megengedett.

A genitális fertőzések komplex terápiája (a második típus herpeszje) keretében egy adagot (ampulla) adnak be egyszer három napon belül. A tanfolyam időtartamát az orvos határozza meg (általában 5-7 nap).

A gyógyszer parenterális adagolásával párhuzamosan a bőrkiütések higiénikus kezelését végezzük.

Terhes nőknél a kezelés hat injekciót tartalmaz (a terápia az első trimeszter végén történik). Egy másik tanfolyam - 36 hét után ugyanazon a rendszeren. A kezelés következő szakaszában a gyógyszert intravaginálisan egy tű nélküli tűvel (csak öt injekcióval) adják be. Korábban a hüvelyt izotóniás nátrium-klorid-oldattal sterilizálják.

Herpetikus fertőzés kezelésére férfiaknál és nőknél (az első típusú herpesz) 4,5 ml (3 ampulla) gyógyszert kell beadnia. Az injekciók közötti szünet két nap. A kurzus öt injekcióból áll.

Egyes esetekben allergiás reakciók alakulnak ki. Ebben a tekintetben a kezelés első napjaiban antihisztaminokat kell szedni (általában 4-5 napig).

Az első injekció után az egészségügyi dolgozó felügyelete alatt egy ideig fenn kell maradnia, hogy akut allergiás reakció esetén sürgős orvosi ellátást biztosítsanak. Az anafilaxiás sokk előfordulása rendkívül ritka.

Ha a beteg egyidejűleg megbetegszik, az immunglobulinok alkalmazását a jelenlegi betegség hátterében kell elvégezni.

Az immunglobulin terhes nőkön történő alkalmazására vonatkozó hosszú távú klinikai vizsgálatok megerősítik a magzatra gyakorolt ​​káros hatások hiányát. Az immunglobulin belép az anyatejben, így hozzájárul az átadása védő antitestek a gyermeket a nő.

Az immunglobulinokat más herpesz elleni szerekkel (például Acyclovir-mal) kombinálhatjuk közvetlenül az immunglobulin alkalmazása előtt vagy azzal. Az acyclovir-t 7-10 napig használják naponta ötször 0,2 g-ra. Az immunglobulinok nem kompatibilisek más gyógyszerekkel, ha ugyanabban a térfogatban adagolják.

Az immunglobulinok a herpesz fertőzés különböző formáinak összetett terápiájának szerves részét képezik. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy ellenjavallatok hiányában vegye be őket a kezelésbe.

Humán immunglobulin alkalmazása herpes simplex vírus ellen

Az immunstimuláló és immunmoduláló szerek alkalmazása a herpesz fertőzés további terápiája. Főleg interferonok és immunglobulinok képviselik őket. Az utóbbit azonban kiemelni kell. Ez egy speciális osztály, amely egy kész ellenanyag, amelyet speciális plazmasejtek (B-limfociták) termelnek.

Fő funkciójuk a szelektív kötődés bizonyos antigénekhez (vírusok, baktériumok) és az utóbbi semlegesítése. Ezeket az emberi vér plazmájából nyerik ki, amelyet elővolták az antitestekkel (immunizált). Az immunglobulinok (Ig) szerkezete azonban különböző lehet, és miért is függenek ezek tulajdonságaitól. Ezért a herpesz egyszerűbb kezelése érdekében bizonyos osztályok képviselőinek tevékenységére is szükség van.

Az immunglobulinok herpeszhasználatának előnyei és előnyei

Az interferonokból származó lg legfontosabb különbsége az, hogy a vírus első lépése a sejten kívül helyezkedik el. Ellenőrzik a kórokozó mikroorganizmusok aktivitását, ezáltal megakadályozzák a fertőzés további terjedését más sejtekben és idegrostokban.

Így az immunglobulinok:

 • közvetlenül érintik a betegség okait;
 • vírusellenes hatást fejtenek ki;
 • az elsődleges jellegű immunhiányos betegségek fő terápiája;
 • kiküszöböli a vírusok által okozott immunszuppresszió állapotát;
 • hozzájárulnak az idegrendszer korábban sérült rostjai kórokozó törzsek helyreállításához.

Az Ig-t elsősorban a herpes vírus 1, 2 típus ellen alkalmazzák. Ehhez normál humán immunglobulin és specifikus készítmények kerülnek felhasználásra. Ami az osztályt illeti, többnyire IgG és IgM.

A készítmények összetétele és tulajdonságai

A készítmény olyan antitesteket tartalmaz, amelyek semlegesítik a vírust, nevezetesen a G vagy M immunoglobulint. További komponensként glicin formában stabilizáló szer hatásos lehet. Más összetevők, mint például az antibiotikumok, tartósítószerek vagy más típusú antitestek, nem szabad.

A farmakológiai hatás az antivirális hatás, azaz a vírusellenes hatás következménye. semlegesítve a rosszindulatú törzseket. És egy további intézkedés az immunmoduláció az emberi immunitás különböző mechanizmusainak befolyásolásával. Így megnő a szervezet ellenállása a herpesz antigén hatására.

A kibocsátás formája

Az immunglobulinok leghatékonyabb alkalmazása herpesz fertőzésben injekciók formájában. Ez egy intramuszkuláris injekció.

Ezért a hatóanyag ampullákban áll rendelkezésre számított antitest dózissal. Rendszerint 1 adag 1,5 ml folyadék és 2 adag - 3 ml. A dobozban lévő ampullák száma 5 vagy 10 darab.

Vényköteles javallatok

Az immunglobulinokat a kezelésre és a megelőzésre írják fel:

 • különböző súlyosságú által okozott betegségek Herpes 1-es típusú, valamint a bonyolult alakzatok azzal a kiegészítéssel, más fertőzések (encephalitis, meningoencephalitis, és hasonlók);
 • a herpes simplex típusú herpes simplex (nemi genitális herpesz nőkben és férfiakban, terhes nőknél urogenitális).

Az immunglobulinok jelennek meg a gyógyszerek által okozott immunszuppresszióhoz is; a vírusos betegségek komplikációinak megelőzésére.

Ellenjavallatok

Az antitesteken alapuló antitestek használata szigorúan tilos:

 1. Azok az emberek, akik allergiásak az emberi vérből nyert fehérjetermékekre.
 2. Allergiás betegek, akik gyakran szenvednek az allergia súlyos formáitól.
 3. Vér, kötőszövet súlyos betegségei.

Az alkalmazás módja és dózisa

A gyógyszert csak intramuszkulárisan alkalmazzák. A 2-es típusú herpeszvírus (genitális fertőzés) kezelésére 1 adag gyógyszert adnak be 1 alkalommal három nap alatt. Kezelésenként 7 beadásra van szükség.

A nőknél az első kurzus 6 injekció (a kezelést 12 hét terhesség után végzik). Ezután 36 hét után (a rendszer ugyanaz). Továbbá tanácsos a gyógyszert intravaginálisan a fecskendőt tű nélkül használni 5 napig.

Felnőtteknél az 1. típusú herpesz kezelésére 4,5 ml (3 amp) hatóanyagot injektálunk az injekciók között két nap alatt. Pálya - öt injekció.

Mellékhatások

Általában a gyógyszert elég jól tolerálják. Néha reakcióba léphetnek az injekció helyén fellépő ödéma, a bőrpír. Lehetséges a hőmérséklet enyhe emelkedése is, ami a következő napon csökken. Lehetséges allergiák kialakulása.

Alkalmazási jellemzők

Figyelembe véve azt a tényt, hogy allergia lehetséges, a beadás és a következő 3 nap után antihisztaminokat kell alkalmazni. Továbbá nem lesz felesleges az injekció beadását közvetlenül az orvos felügyelete alatt legalább 30 percig tölteni.

Ha a betegnek más súlyos betegségei vannak, akkor az immunglobulin alkalmazását a meglévő betegség kezelésének hátterében kell elvégezni.

A gyógyszer ára nagyban különbözik a különböző gyógyszertári láncokban és régiókban. Átlagosan - 1 ezer rubel. Egy 5 ampulla csomagot a cikk közzétételének időpontjában. A jelenlegi árak mindig megtalálhatók az online gyógyszertárakban.

Immunglobulin herpesz kezelésére

Használt antiherpetic "Immunoglobulin", hogy megszabaduljon a herpes simplex vírus az első és a második típusú. A gyógyszerek segítségével javíthatja az emberi immunrendszert és eltávolíthatja a herpesz fertőzés kellemetlen tüneteit. A gyógyszereket elsősorban a betegség komplex kezelésére használják más gyógyszerekkel együtt. A gyógyszernek számos ellenjavallata van, ezért a terápia megkezdése előtt konzultálnia kell egy egészségügyi szakemberrel.

Az, hogy a herpeszben alkalmazott gyógyszer hasznos?

Az immunglobulinok olyan gyógyszerek, amelyek kész antitest-készletet tartalmaznak, amelyet a szervezet sejtjei termelnek. Ezeknek a gyógyszereknek köszönhetően a beteg vérében található fertőzések és baktériumok semlegesíthetők. A gyógyszert a herpesz elleni immunitást végző személy véréből készítik.

Néha különbözik az immunglobulinok antitestek összetétele, ami befolyásolja terápiás tulajdonságait.

Összetétel, gyártási forma és tulajdonságok

A "2 típusú" herpesz elleni "immunoglobulin" magában foglalja a vírus készre tett ellenanyagait. Ezenkívül a gyógyszer további komponense a nátrium-klorid. Az immunglobulin oldatos injekcióként kerül forgalomba. Az oldatot ampullákba helyezzük, áttetsző színű, világos fehér árnyalattal. A leírt gyógyszerészeti eszköznek köszönhetően a herpesz vírus szintjének szintre állítása és a kórokozók tartalmának csökkentése a vérben lehetséges. Emellett gyógyszerek és immunmoduláló tulajdonságok is rendelkezésre állnak. A leírt gyógyászati ​​szer az immunrendszerre hat, erősíti és aktiválja a szervezet védő tulajdonságait.

Használati utasítások

Az "immunoglobulin" herpesz elleni gyógyszert a herpeszvírus által okozott alábbi állapotok kezelésére alkalmazzák:

 • genitális herpesz a nőstényben;
 • herpesz nemi szervek férfiakban;
 • urogenitális herpesz, amelyet a terhesség alatt figyeltek meg.
Vissza a tartalomhoz

Utasítás: Hatékony dózis a herpesz számára

Az orvosok azt mondják, hogy az "immunoglobulin" a herpeszben néha az allergiás reakciók kialakulását idézi elő, ezért vele együtt allergiás gyógyszereket ír elő. A komplikációk előfordulásának elkerülése érdekében az injekció beadása után fél órával ajánlott szakember felügyelete mellett. A beteg betakarításának napján 5 ml immunglobulin adagolása. Ezután 2 napig szünetet tartanak. Átlagosan a herpeszvírus megszabadulása 5 injekciót igényel.

Ki nem írható fel gyógyszer?

A herpeszvírussal szembeni "immunoglobulin" nem tartozik olyan betegekhez, akiknek a következő állapotai vannak:

 • egyéni intolerancia a hatóanyag aktív összetevőjéig;
 • krónikus allergiák, amelyek súlyos szövődményeket okozhatnak;
 • a hematopoiézis betegségei.
Vissza a tartalomhoz

Mellékhatások

Az "Immunoglobulin" alkalmazási utasításában azt mondják, hogy elsősorban a gyógyszeres kezelés nem okoz melléktüneteket. Néha a beteg duzzadt azon a területen, ahol az injekció elkészült. A gyakoribbak a bőrpír és a láz, 37 ° C-ra emelkednek, amelyek a nap után haladnak. Jelentősen ritkábban észlelik a betegek allergiás reakciók kifejlődését, amelyek viszketés és égés formájában jelentkeznek, kiütések. Kivételes esetekben anafilaxiát észleltek.

Az "immunoglobulin" kezelés előnyei a herpesz kezelésére

Az "Immunoglobulin" segítségével lehetőség nyílik a sejtekben lokalizált vírus kialakítására. A gyógyszer szabályozza a káros baktériumok aktivitását, és megakadályozza, hogy a herpeszes fertőzés tovább terjedjen más sejtekbe és idegvégződésekbe. Más szavakkal, az immunglobulin befolyásolja a herpesz kialakulásához hozzájáruló okot. Ezenkívül a gyógyszerek erősen támogatják az immunrendszert. Ennek köszönhetően a szervezet önmagában kezdi meg a vírus elleni küzdelmet, és a relapszus kockázata jelentősen csökken. A herpes simplex 1 és a 2-es típusú betegek kezelésére specifikus és normál humán immunglobulint is alkalmaznak.

Gyógyszerkölcsönhatások

Ahogy fentebb alkalmazásáról szóló Medicine kézikönyv azt mondja, hogy lehet megszabadulni a herpesz fertőzés hagyjuk kombinálható más gyógyszerekkel leírt antiherpethetical gyógyszerek. Például gyakran az orvosok ilyen gyógyszereket írnak fel: "Gerpevir", "Acyclovir", "Zovirax". Ezeknek a gyógyszereknek a közös használata mind a gyógyszer alkalmazása, mind a terápia során lehetséges. Ugyanakkor a döntés a kinevezés és a komplex kezelést kell tenni kizárólag a kezelőorvos, aki figyelembe veszi az összes egyedi jellemzői a beteg és alaposan vizsgálja meg a történelem a betegség.

Hatékony injekciók a herpesz vírus ellen

Herpetikus fertőzések, sokak kenőcsök és tabletták kezelésére használják, de nem mindenki tudja, hogy herpesz injekció is van az ajkakon. Rendszerint ilyen típusú terápiát alkalmaznak, ha a fertőzés egyre inkább visszaesést jelent, és terjed a test nagyobb területeire.

Az injekciós kábítószerek kiválasztásának a beteg általános állapotára és sajátosságaira kell alapulnia. Nem minden esetben ugyanazok az injekciók ugyanolyan jóak a hasonló diagnózisú betegeknél, még akkor is, ha klinikai képük nagyjából hasonló.

A herpesz injekciójának alkalmazása a következő esetekben szükséges lehet:

 • ha a betegség akut fázisa nem használ megfelelő terápiát;
 • súlyos immunhiány;
 • a beteg műtéten esik át;
 • Kiterjedt fertőző folyamat, amely a bőrre, a nyálkahártyákra, a felső légutakra, a GIT-re, a hepatobiliáris régióba és az agyra hat;
 • a betegség visszatérésének esetei egyre inkább megismétlődnek;
 • a szexuális partner fertőzése volt;
 • a perifériás idegek degeneratív és pusztító elváltozásai a károsodott vagy késleltetett vizelés hátterében;
 • a nőknél a herpesz vírus együtt létezik HPV-vel (humán papillomavírus).

A herpesz injekcióinak komoly hatása van a szervezetre. A kezelést vírusellenes vagy immunstimuláló szerekkel végezhetjük, és komplex is lehet. A helyesen megválasztott terápia hosszú időtartamú ígéret, amikor a vírus "nyugvó" állapotban lesz és nem ad tüneteket.

Vírusellenes szerek

A herpesz elleni összes vírusellenes injekció 2 csoportra osztható:

 • Növényi - képes a betegség tüneteinek megszüntetésére és a vírus elhúzódó inaktív állapotba hozására;
 • szervetlen - acyclovir alapú - behatolnak a sérült sejtekbe, amelyek a DNS szintjén manifesztálják tevékenységüket, ezáltal megfosztva a vírust a reprodukálódási képességtől.

Az injekciók herpesz sikeresen megszüntetésére és megelőzésére a betegség kiújulását, felgyorsítja a regenerációs a bőr és a nyálkahártyák, csökkenti a gyakoriságát és súlyosságát a rendszeres megnyilvánulásait betegség, és megakadályozzák a fertőzés terjedését a többi embert.

A herpeszinjekciókat ki kell választani, különös tekintettel az adott vírus típusának stabilitására. A vakcina nem befolyásolja az egészséges sejteket.

A készítmények népszerű neve:

panavir

Ez a vírusellenes hatóanyag egy biológiailag aktív anyagot tartalmaz - egy hexóz-glikozidot, amelyet a Solanum tuberosum hajtásokból extrahálnak. Ez egy nagy molekulatömegű poliszacharid, amely növeli a szervezet általános vírusos kórokozókkal szembeni ellenállóképességét, és növeli a fehérvérsejtek saját interferonjainak termelését. Ezenkívül kicsi fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van.

A Panavir parenterális adagolásakor a hatóanyagot nagy koncentrációban 5 percen belül detektálják a plazmában. A gyógyszer eltávolítása fél órával a beadás után kezdődik. Elhagyja a szervezetet elsősorban a légzőrendszeren és a húgyutakon keresztül.

A Panavir alkalmazása a következő esetekben javasolt:

 • által okozott patológiás állapotok herpeszvírus és Ⅰ Ⅱ típusú (ideértve az orális, nemi szervek és a szemészeti), humán papilloma vírus (beleértve a genitális szemölcsök), valamint más RNS és DNS-enterovírus;
 • cytomegalovírus fertőzés nőkben;
 • az immunrendszer diszfunkciója a tapasztalt fertőző betegségek hátterében;
 • helyi nyálkahártya hibák gasztroduodenális, feral állományban vírusos fertőzés, kullancsok által terjesztett, bakteriális prosztata gyulladás és autoimmun betegség az ízületek és a környező szövetekben, összekapcsolódva az visszatérő herpes vírusok.

Felnőtt betegek az első és második típusú herpeszvírus kifejlődésével, általában 2 injekcióval 5 ml Panavir oldattal 24 órás vagy 2 napos intervallummal. Ha ilyen igény mutatkozik, akkor a kezelés 30 nap elteltével megismétlődik.

A panavirt injekcióval intravénásan kell beadni. A fecskendőt másokkal kombinálni nem lehet. A páravirt sugárban fecskendezik be és nagyon lassan.

acyclovir

Az acyclovir-t aktívan alkalmazzák herpesz elleni, az ajkakon (Ⅰ típus). A herpesz fertőzést a nemi szerveken, valamint a zsindelyt is kezelik. A felszabadulás parenterális formája egy aktív hatóanyagot tartalmazó liofilizátum, amelyből infúziós oldatot állítanak elő. Mindegyik injekciós üveg tartalmazhat 250 mg acyclovirt nátriumsó formájában.

Adjunk cseppentőt acyclovir-hez, vagy intravénás injekciót adjunk felnőttek és gyermekek számára. A dózis kiszámítása önállóan történik, a testsúlytól és az életkortól függően. Az injekció beadási ideje legalább 8 óra. Parenterális adagolás esetén 1 injekciós üveg (250 mg acyclovir) tartalmát feloldjuk 10 ml injekcióhoz való vízben vagy 0,9% -os nátrium-klorid fiziológiás sóoldatban.

Ha a gyógyszert tintasugaras injekcióként alkalmazzák, az adagolás nagyon lassú (60 percig tarthat). Ha a gyógyszer cseppenként, a kapott oldatot 25 mg (1 ml) hígítottuk további 40 ml oldószert (teljes térfogat a kapott oldatot kell 50 ml - 5 mg acyclovirt 1 ml).

Nagy dózisú (500 mg és 1000 mg) injekciók alkalmazása esetén arányosan növelni kell az injektált folyadék mennyiségét. A terápiás kurzus időtartama függ a páciens állapotától és a test reakciójától a kezelésig. Az injekciót általában 5-7 napig végezzük.

Nem javasolt tárolni a gyógyszeroldatot több mint 12 órán keresztül. Ezenkívül, ha a tárolás során a hígítás vagy az adagolás idején az oldat zavaros vagy kristályosodni kezd, akkor tilos használni.

Immunmoduláló szerek

A "megfázások" megjelenésének legfontosabb oka az ajkakon, a zsindelyeken vagy a genitális herpeszen nyilvánvalóan a szervezet immunrendszere. A herpesz esetén a T és B limfociták száma csökken, funkcionális aktivitása, az érett monociták munkája és az interferon fehérjék előállítási rendszere megszakad.

A herpesz kezelése a vírusellenes terápia mellett tartalmaznia kell a specifikus (szervezet antitestek termelését) és a nem specifikus (fagocitózisos) immunitás korrekcióját. Ehhez széles körben alkalmazzák az immunglobulinokat és interferonokat.

A tünetek enyhítésére és jó megelőző hatására szolgáló gyógyszerek a következők:

 • Vitagerpavak;
 • immunglobulin;
 • taktivin;
 • Timogen;
 • Galavit;
 • Imunofan;
 • polyoxidonium;
 • Ferrovir;
 • Tsikloferon.

A fent felsorolt ​​injekciók többsége kényszeríti a szervezetet a kórokozó elleni küzdelemre.

Vitagerpavak

Anti-herpesz elleni vakcina (oltás) A Vitagerpawak a herpes simplex először (ajkak, arc, száj) és második (genitáliás) típusok kezelésére és megelőzésére szolgál.

Annak ellenére, hogy ez a vakcina nem képes állandóan megszabadulni egy egyszerű herpes simplex vírustól, amely a szervezetben telepedett le, számos előnye van:

 • elősegíti a hosszú távú immunitás kialakulását celluláris szinten;
 • hosszú ideig védi a betegség ismétlődő megnyilvánulásait;
 • nincs mérgező hatása a szervezetre;
 • minden ismételt alkalmazás növeli annak hatékonyságát.

A gyógyszert subcutan adják be az alkar belső oldalán. Minden adag 0,2 ml. Az injekció beadási helyén megfigyelhető a bőr vörössége. Az oltás folyamata 5 injekció, melyeket minden héten elvégeznek. Az injekciók között egyértelműen figyelni kell az időintervallumot. A vakcinációt kizárólag a remisszió alatt végzik, legalább 5 nappal a klinikai kép eltűnése után. Előzetes kezelésre lehet szükség a szájon át történő gyógyszeres kezelés során.

Ha a betegek bonyolult herpeszes fertőzéssel rendelkeznek, akkor az első és a második injekció között 10 napig kell tartani. Az ilyen időintervallumot a negyedik és ötödik injekció között kell megfigyelni. Hat hónappal később újra megismételjük a Vitagepavac 5 injekciójából álló oltási folyamatot.

A vakcinációt szakosodott egészségügyi intézetben ajánlott egy tapasztalt immunológus felügyelete mellett. Az injekciós üvegben lévő port 0,3 ml injekcióhoz való vízben feloldjuk, és egy unalmas rózsaszínű folyadékot kapunk. Az oltást szigorú aszepszis szabályokkal kell végrehajtani. A vakcina nem oldódik fel az oldott formában. A liofilizált port tartalmazó injekciós üvegeket a hűtőszekrényben 2-8 ° C-on tárolják.

immunglobulin

Népi herpesz - Immunoglobulin - népszerű injekciók. A hatóanyagok specifikus antitestek, amelyek aktivitást mutatnak a második típusú immunglobulin G (IgG) herpes simplex antigénjeinek. Képesek semlegesíteni a vírus hatását. Ezenkívül az IgG antitestek a fertőzéssel szembeni ellenállást biztosítanak a szervezet számára.

Elsődleges genitális fertőzés vagy relapszus esetén a hatóanyagot intramuszkulárisan 1,5 ml-vel oltják be 3 naponként. Teljes terápiás kurzus esetén 7 alkalommal kell beadnia. A lokálisan alkalmazott immunoglobulin hatásának növelésére - az oldatot buborékkiütésekkel kezelik a nemi szervekben.

A második típusú herpes simplex vírus fertőzésének kockázati zónájában vannak olyan nők is, akik a gyermeket hordozzák. Ha a páciensben a relapszus van, akkor a terhesség első trimesztere után kezdje meg a kezelést.

A gyógyszert intramuszkulárisan ugyanolyan módon adják be, mint más betegek, de 6 injekció beadása esetén. Ezután szünetet tartanak, és a második pontosan ugyanazt a kurzust a terhesség 36. hetében végzik. De ebben a szakaszban a terápia folytatódik egy ötnapos intravaginális injekcióval. A hüvelyet előzetesen 0,9% -os vizes nátrium-klorid-oldattal öntjük, és tűvel ellátott immunglobulin fecskendővel injektáljuk.

"Zsindely esetén specifikus immunglobulint használnak, amelyet Zostevir kereskedelmi néven forgalmaznak."

Rendszerint a komplex megközelítést alkalmazzák a kezelésben - kombinálva az antivirális szerek és immunitási korrekciókat. A terápiás tanfolyam vírusellenes (acyclovir származékokkal) kezdődik, a betegség akut lefolyásától számított 7-10 napon belül vesznek részt. Ezután stabil remisszió esetén immunmoduláló szerekre váltanak.

Azok a betegek, akik a herpesz fertőzés elleni gyógyszereket injekcióztak, megjegyzik, hogy a kurzus pozitív eredménye legalább 4 évig tartó remisszió. Milyen gyógyszereket kell felírnia, az orvosnak el kell döntenie. Ha hatékony terápiás rendszert választanak, akkor a páciens magabiztos kedvező eredményt várhat el.