Irunin, mint cserélhető

* A gyógyszerek megengedett legnagyobb kiskereskedelmi értéke az Orosz Föderáció 2010. október 29-i 865. sz. Rendelete szerint (A felsorolt ​​gyógyszerek esetében)

Irunin analógok:

kapszulák:

A szájüreg nyálkahártyájának kórokozója - napi egyszeri 100 mg-os étkezés után. A kezelés időtartama 15 nap.

A hüvely nyálkahártyájának kandíliaiája - 200 mg-os étkezés után napi 1-2 alkalommal. A kezelés időtartama 1 - 3 nap.

A Pityriasis lichen 200 mg-os adagot naponta egyszer étkezés után. A kezelés időtartama 7 nap.

A bőr gombás fertőzése - naponta egyszer 100-200 mg naponta étkezés után. A kezelés időtartama 7-15 nap.

Széles körű károsodás a bőrön - 200 mg-os étkezés után 1-2 alkalommal naponta kétszer. A kezelés időtartama 7-től 30 napig tart.

Gombás fertőzés a szemek - jelölt 200 mg naponta egyszer étkezés után. A kezelés időtartama legfeljebb 21 nap.

A kezek és lábak körömlemezének gombás fertőzése - naponta egyszer 200 mg-ot írtak elő. A kezelés három szakaszból áll: a gyógyszer 7 napig, majd 3 hét szünet, majd 7 nap, 3 hét szünet és a gyógyszer utolsó befogadása - 7 nap. A kezelés időtartama 3 hónap.

A belső szerveket befolyásoló mély mikózisok:

Aspergillosis - naponta egyszer 200 mg-ot írnak fel étkezés után. A kezelés időtartama 2-5 hónap.

A belső szervek kandíliaiája - 100-100 mg naponta egyszer naponta étkezés után. A kezelés időtartama 3 hét és 7 hónap között van.

A kriptokokkózist - 200 mg napi 1-2 alkalommal - étkezés után írják fel. A kezelés időtartama 2 hónap és 1 év között van.

Hisztoplazmózist írnak elő - 200 mg napi 1-2 alkalommal, étkezés után. A kezelés időtartama 8 hónap.

Blastomycosis - 100 - 200 mg napi 1 - 2 alkalommal, étkezés után. A kezelés időtartama 6 hónap.

Sporotrichózist írnak elő - 100 mg naponta egyszer, étkezés után. A kezelés időtartama 3 hónap.

Paracoccidiodicomiasis előírt - 100 mg naponta egyszer, étkezés után. A kezelés időtartama 6 hónap.

Chromomycosis-et írnak fel - 100 - 200 mg naponta egyszer, étkezés után. A kezelés időtartama 6 hónap.

A tabletta beágyazása a hüvelybe lefekvés előtt fekvő helyzetben. A kezelés időtartama 7-14 nap. A kezelés idején meg kell szüntetnie a szexet.

A kezelés időtartamát a kezelőorvos tovább tudja igazítani a hatékonyságtól.

A terhesség alatt a terhesség első harmadában (legfeljebb 12-13 hét), a gyógyszer tilos, a második és harmadik trimeszterében a gyógyszer előállítása szigorú orvosi indikációk, a kötelező hozzárendelési kiszámítása magzati kockázatot.

A szoptatás időszaka alatt, a gyógyszer kijelölésével mesterséges keverékeket használnak.

A gyógyszert 18 éves kortól kell alkalmazni.

Irunin - használati utasítás

Irunin (Irunin) - a gombás betegségek kezelésére szolgáló gyógyszer. A gyógyszert körömlemezek, bőr, belső szervek és nyálkahártyák kezelésére használják. A hatásosságot klinikai vizsgálatok igazolták: az Irunint a betegek 92% -a támogatja hat hónapos terápia után. Iruninnal együtt ajánlott helyi célú gyógyszereket (kenőcsök, krémek, spray-k) használni, amelyek gyorsabban segítenek megszabadulni a bőr- és a körömgombabetegségektől.

Irunin - hatékony gombaellenes szer

Irunin kibocsátásának és összetételének formája

A gyógyszer kétféle formában létezik: gyertyák és kapszulák. A hüvelytabletta kizárólag a kocsányhoz (candidiasis) használható. A gyertyák itrakonazolt tartalmaznak hatóanyagként.

 • szacharóz (ízlés szerint);
 • zselatin (kapszuláris bázis, oldódik a gyomorban);
 • itrakonazol (hatóanyag, 100 mg kapszulánként);
 • 2-metil-propénsav;
 • E171;
 • Valium;
 • propilparaben (tartósítószer).

A gyertyák hasonló összetételűek, de tartalmaznak talkumot, magnézium-sztearátot és keményítőt is (burgonya). Egy hüvelyi tabletta 200 mg hatóanyag.

Az itrakonazol anyag triazolból származik. Az összetevő hatalmas gombaellenes hatást fejt ki.

A készítmény Irunin az itrakonazol tartalmát tartalmazza

Ár és analógia

A gyógyszerköltség függ a felszabadulás formájától és a csomagolásban lévő tabletták számától. Az Irunin 10 kapszulájának átlagára 430-450 rubel. A 14 kapszula esetében 550-650 rubelt kell fizetni, és 6 - 350 rubelt.

Irunin analógjai:

 1. Orungamin. Kapszula formájában kapható. Egy kapszula 100 mg itrakonazolt tartalmaz. A jegyzet szerint - ez a gyógyszer tágabb hatókörrel rendelkezik, segít a pityriasisban és a zsigeri candidiasisban. A gyógyszer ára: 700 rubel.
 2. Itrazol. A gombából kapszulák, amelyeket élesztő vagy dermatophyták által okozott onychomycosis (körömgumik) kezelésére használnak. A gyógyszer segítséget nyújt a mycoses (különösen - szisztémás), gombás keratitis, hüvelyi és orális candidiasis kezelésében. A gyógyszer ára: 400 rubel.
 3. Itrakonazol. Viszonylag olcsó gombaellenes kapszula. Ugyanazt a hatóanyagot (100 mg / 1 tabletta) tartalmazzák. Alkalmazható candidiasis, mycosis, többszínű lichen, valamint a köröm gomba. A gyógyszer segít megszabadulni az élesztőszerű gombáktól és dermatophytáktól. Az orvosi költségek: 250 rubel.
 4. Rumikoz. A kapszulák is tartalmaznak itrakonazolt (100 mg / 1 tabletta). A gomba szegekhez használt, élesztő- vagy penészgenetikai mikroorganizmusok okozta. A gyógyszer a pityriasis, candidiasis, szisztémás mikózisok kezelésére szolgál. Az orvosi költségek: 400 rubel.

Megjegyezzük, hogy az e kategóriába tartozó összes gyógyszer közelítőleg hatásos és árú. Mindez ugyanaz a hatóanyag, amelyet különböző gombaellenes szerek előállítására használnak. Ennek megfelelően ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásai és ellenjavallatai egymástól sem változnak.

Az Orungamin az Irunin egyik analógja

Indikációk Irunina

A gyógyszer a következő betegségek kezelésére javallt:

 • szisztémás mycoses (blastomycosis, sporotrichosis, aspergillosis, cryptococcosis, valamint megoldatlan és trópusi patológiák);
 • tuska (candidiasis);
 • penészgombák vagy élesztő által okozott onokomikózis;
 • a szokásos mycosis a bőr, nyálkahártyák, szemek.

Farmakológiai hatás

Irunin antibiotikum vagy sem? Ez a gyógyszer antimikotikus, vagyis szintetikus gombaellenes szer.

A fő terápiás hatás az aktív komponensnek köszönhető. Az itrakonazol teljesen blokkolja a micélium aktivitását - vegetatív gombás testet. Az anyag az ergoszterin bioszintézisére is hatást gyakorol, teljesen elnyomva. Az onokomikózis esetében a fellendülés indexe az egészséges körömlemezek növekedése. A maximális terápiás hatást a kezelés befejezése után 1-1,5 hónap elteltével érik el.

Annak érdekében, hogy az onokomikózis hatékonyabb legyen, folyamatosan dolgozzon cipőt és mosson zoknit, harisnyanadrágot. Ez segít hamar elpusztítani a gombákat és megakadályozni az újbóli fertőzést.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében ne felejtsd el megtisztítani a cipőt nem csak kívülről, hanem belül is

Használati utasítás Irunina

A gyertyákat intravaginálisan használják. A kúpokat be kell illeszteni a hüvelybe, miközben térdre hajolnak. A gyertyákat naponta egyszer alkalmazzák (lefekvés előtt). A kezelés időtartama hetente kettőig tart, ha szükséges (a candidiasis visszaesése) egy hónappal később megismételhető.

Irunin kapszulákat helyeznek be belsejébe. A gyógyszer napi normája kapszulában: 100-200 mg, a betegség típusától függően. A gyógyszer nagyobb mennyisége túladagoláshoz vezet. Túlzott használat esetén azonnal meg kell mosni a gyomrot és több tablettát aktiválni.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Az Irunin túladagolásának elkerülésére - inni az aktív szénre

A mycoses terápiás kezelése 7-10 napig tart, candidiasisban - 14 napig.

Az onokomikózis kezelése a folyamatos terápia esetén 1,5 hónap, míg a kismértékű megszakítás esetén 3 hónap. A napi adag 200 mg felnőtteknek és 100-150 mg a 12 évesnél idősebb gyermekeknek. Szükséges egy hétig a kábítószert bevenni, majd szünetet tartani 2 hétig, és ismételje meg a teljes részt. A megszakítással kezelt terápia enyhébb, a krónikus bélrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott.

A kapszulákat reggel és este kell ivott étkezés után. A recepciónak világos ütemezés szerint kell történnie.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Irunine terhesség és laktáció ellenjavallt. Csak akkor hozható, ha a betegség veszélyezteti a magzat életét. Ebben az esetben a kezelést gondosan össze kell hangolni az orvossal.

Egyéb ellenjavallatok:

 • szívelégtelenség;
 • egyéni intolerancia a készítmény komponenseivel;
 • a légzőrendszer obstruktív betegségei.

Vese- és májbetegségeket óvatosan kell alkalmazni. A 12 év alatti gyermekek is szigorúan tilosak.

A mellékhatásokat minden betegben különböző módon fejezik ki. Egy közös negatív hatás a székrekedés. Gyakran vannak fájdalmak a hasban, valamint émelygés és szédülés. Bizonyos esetekben allergiás reakciók léphetnek fel - bőrkiütés, viszketés, a bőr puffadása. A tüdőben is kialakulhat duzzanat. Az Irunin hosszantartó használata esetén a beteg elkezdheti elveszíteni a haját.

Irunin szedése esetén bőrkiütés jelentkezhet

Irunin és alkohollal való kompatibilitás

Az irunin és az alkohol összeegyeztethetetlen egymással, mivel ez a kombináció túl sok törést eredményez a májon és a veséken. Ezek a szervek felelősek a szervezetből származó toxinok és gyógyszerek eltávolításáért. Ezért, ha a hatóanyagot alkoholokkal kombináljuk, mérgezés léphet fel. A beteg szédülést, émelygést kezd, a hőmérséklet hirtelen felemelkedhet. Az alkoholtartalmú italok csökkentik az Irunin hatékonyságát is, csökkentve ez szinte nulla.

A gyógyszer nem alkalmazható egyszerre a Terfenadine, Quinidine, Simvastatin, Triazolam, Pimozide.

Irunin és alkohol kombinációi esetén szédülés és fejfájás kezdődhet

Melyik a jobb?

Az itrakonazollal ható összes hatóanyagnak hasonló cselekvési elvnek kell megfelelnie. A gombák sejtfalán hatnak, a micéliumon. Emiatt a patogén mikroorganizmusok elég gyorsan meghalnak. Az ebbe a kategóriába tartozó gyógyszereknek csak apróbb eltéréseik vannak, amelyek főként az ár és a felszabadulás formáját fejezik ki.

Irunin vagy itrakonazol?

Leírás Az itrakonazol majdnem megegyezik az Irunin jelöléssel. Érdemes megjegyezni, hogy az első eszköz több ellenjavallatot tartalmaz. Az időseknek tilos használni. Az itrakonazol is csak kapszulákban kapható, és az Irunin két formája van, amelyek közül az egyik a legkényelmesebb a vaginális candidiasis kezelésére. Ezért Irunin ebben az esetben vezet, de az itrakonazol 50-100 rubelrel kevesebb.

Az itrakonazolnak több ellenjavallata van

Irunin vagy Rumikoz?

Megoldás A Rumikoz hatékonyabb a pityriasis és a mély viszcerális candidiasis kezelésére. A gyógyszer Iruninnal azonos árkategóriájú. De a Rumikoz csak kapszula formában kapható. Ezért e kritérium szerint Irunin vezet. Minden más szempontból a készítmények azonosak.

A Rumikoz gyógyszer nagyon hasonlít Iruninhoz

Vélemények

- Apámnak szörnyű gomba volt a lábán. Szó szerint minden köröm sárga volt és hámlasztott. Úgy döntöttem, hogy hatékony kezelést találok és interneten olvastam Iruninról (receptet adnak el, így az apámnak és nekem előzetesen orvoshoz kellett menniük). A kezelés teljes időtartama 4 hónap volt, időről időre apám szünetet tartott. Most minden rendben van a körmeivel.

- Irunint orvos tanácsára vettem. Ebben az időben volt egy körömgomba. Megkaptam a csomagot a termékből - jobb lenne vásárolni. Pontosan 3 hónapig kezelték. Egész idő alatt vágta le a sárga körmét. Ennek eredményeképpen a pozitív hatás csak 7 hónap után következett be. "

"Nem javaslom az enyhe onychomycosisos betegeknek szánt gyógyszert. Meg kell kínozni kezelni. A kábítószert 3 hónapig kell részegedni rendszeres megszakításokkal. A hatás csak 4-9 hónap után következik be (amikor új szögek nőnek). E kapszulák egész folyamatát ivtam, állandóan székrekedésben szenvedtek. Ennek eredményeként a körmök meggyógyulnak, de gyorsabban végezhető el. "

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Értékelje ezt a cikket
(1 becslések, átlag 5.00 5)

Irunin kapszulák analógjai

Irunin (kapszula) Értékelés: 200

Elérhető helyettesítő Irunina

Az analóg olcsóbb, mint 178 rubel.

Gyártó: Dr. Reddy's (India)
Kiadványok:

 • 150 mg tabletta. 1 darab; Az ár 196 rubelből indul
Használati utasítások

Mikomaks (kapszula) Értékelés: 101

Analóg olcsóbb 75 rubelből.

Gyártó: Zentiva (Cseh Köztársaság)
Kiadványok:

 • Kapszula 150 mg, 1 egység; Az ár 299 rubel
A Mikomaks online gyógyszertárak árai
Használati utasítások

Analóg olcsóbb 12 rubelből.

Gyártó: Биоком (Oroszország)
Kiadványok:

 • 100 mg kapszula, 14 db; Az ára 362 rubel
Az itraconazol online gyógyszertárak árai
Használati utasítások

Az analóg drágább 29 rubelből.

Gyártó: Vertex (Oroszország)
Kiadványok:

 • 100 mg kapszula, 6 db; Az ár 403 rubel
 • 100 mg kapszula, 14 db; Az ár 767 rubel
 • 100 mg kapszula, 42 db; Az ára 1119 rubel
Az itrazol ára az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Az analóg drágább 30 dörzsöléssel.

Gyártó: Valenta (Oroszország)
Kiadványok:

 • 100 mg kapszula, 6 db; Az ár 404 rubel
 • 100 mg kapszula, 15 db; Ár: 846 rubel
A Rumikoz árai az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Irunine

Az Irunin egy széles spektrumú szintetikus gyógyszerkészítmény. Alkalmazását halálát okozza patogén és kórokozó gombák, így gyakorlatilag minden dermatophyták, élesztő gombák, Candida nemzetségbe valamint a képviselők a penész mikotikov. A fő hatóanyag az intranazol.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az orvosok miért nevezik el az Irunint, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. REKOMÁNYOK azokról az emberekről, akik már használtak Irunint, olvashatják a megjegyzéseket.

Összetétel és kibocsátás formája

Az Irunint az orosz Veropharm cég gyártja a következő formákban:

 • A kapszulák. Az itrakonazol mellett tartalmaznak segédanyagokat is. A beadásra utaló jelek a szisztémás mycosisok, a lábak gombás léziói és a lábak közötti interdigital tér. A kapszulák 6 és 14 darabos csomagolásban kaphatók.
 • Hüvelyta tabletta a candidiasis lokális kezelésére 10 db buborékcsomagolásban.

A hatóanyag a itrakonazol. Koncentrációja: 1 kapszula - 100 mg, 1 tabletta - 200 mg. A hatóanyag hatóanyaga a körömlemezekben felhalmozódik, és koncentrációját legalább 2-től 4 hétig tartja a kezelés befejezése után. Ezután a hatóanyagot a máj semlegesíti és a vizelettel ürül.

Mi segít Iruninnak?

A Irunint a következő betegségekben alkalmazzák:

 • gombás keratitis;
 • ótvar;
 • pityriasis lichen;
 • penész- és élesztőgombák és / vagy dermatophyták által okozott onychomycosis;
 • Kandidizomózis nyálkahártyán vagy bőrelváltozásokkal (beleértve a vulvovaginalis candidiasisot);
 • mély viszcerális candidiasis.

Ő is segít a szisztémás gombás fertőzések: kríptokokkózis, histoplasmosis, szisztémás candidiasis, rotrichosis, szisztémás aspergillosis, paracoccidioidomycosis, biasztomikőzis és más trópusi vagy szisztémás gombafertőzések.

Farmakológiai hatás

Az irunin egy gombaellenes szer, amely széles spektrumú hatással rendelkezik, triazol származéka. Megakadályozza a gomba ergoszterin sejtmembránjának szintézisét.

A gyógyszer aktív dermatofiták (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), élesztők Candida spp. (Például a Candida albicans, Candida glabrata, Candida krusei), gombák (Cryptococcus neoformans, Aspergillus spp., Histoplasma spp., Paracoccidioides brasiliensis, Sporothrix schenckii, Fonsecaea spp., Cladosporium spp., Blastomyces dermatidis).

A gyógyszer maximális plazmakoncentrációját a felvétel után 3-4 órával érik el.

Használati utasítások

A kapszulában lévő gyógyszert szájon át, egészen lenyelve, azonnal étkezés után. Az Irunin az utasításoknak megfelelően a következő dózisokban van előírva:

 • Chromomycosis: 100-200 mg naponta egyszer 6 hónapig.
 • Sporotrichosis: 100 mg naponta egyszer 3 hónapig.
 • Hisztoplazmózis: 200 mg naponta 1-2 alkalommal, a terápia folyamata - 8 hónap.
 • Paracoccidiomycosis: 100 mg naponta egyszer 6 hónapig.
 • Blastomycosis: 100-200 mg naponta 1-2 alkalommal, a kezelés időtartama - 6 hónap.
 • Pityriasis lichen: 200 mg naponta egyszer 7 napig.
 • Orális candidiasis: 100 mg naponta egyszer, 15 napos időtartammal.
 • Vulvovaginalis candidiasis: 200 mg naponta kétszer 1 napig vagy ugyanazon dózisban 1 alkalommal naponta 3 napig.
 • Candidiasis: 100-200 1 mg naponta egyszer (a disszeminált vagy invazív formában - 200 mg 2-szer naponta) egy időtartama 21 napon belül legfeljebb 7 hónappal.
 • Aspergillus: 200 mg 1 alkalommal naponta (invazív vagy metasztatikus formában - az azonos dózis 2-szer naponta) kezelést 60 napig, hogy 5 hónap.
 • Cryptococcosis (agyhártyagyulladás nélkül): 200 mg naponta egyszer, a felvétel időtartama 60 napról 12 hónapra.
 • Gomba keratitis: 200 mg naponta egyszer, kezelés - 21 nap; a kezek és a lábak sérülése esetén további kapszulákat kell naponta 100 mg-os dózisban bevenni 15 napon keresztül.
 • Dermatomycosis sima bőr: 200 mg naponta egyszer, a kezelés időtartama - 7 nap vagy 100 mg naponta egyszer - 15 nap.
 • Cryptococcus meningitis: 200 mg naponta kétszer, fenntartó terápia - 200 mg naponta egyszer, a kezelés időtartama 60 naptól 12 hónapig.

Az Irunint vaginális tabletták formájában intravaginálisan adják be egyetlen adagolással a hüvelyben este előtt lefekvés előtt. A kezelés időtartama 1-2 hét. Az orvos ajánlása alapján egy második kurzust lehet előírni.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Irunin - analógok

Irunine Gombaellenes szer. Ez egy széles spektrumú készítmény, amely a triazol származéka. Az Irunin (valamint az analógok nagy része) elve az ergoszterin szintézisének gátlására alapul a kórokozók sejtmembránjaiban. A gyógyszer nagyon hatékonyan működik, de sajnos, különféle okok miatt nem mindenki képes rá.

Mi az oka az Irunin analógjának?

A gyógyszer különböző típusú gombákkal szemben: dermatophyták, élesztők, penészgombák. Az Irunin magas biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik. A gyógyszer gyorsan felhalmozódik a testben, és ennek megfelelően, és a cselekvés gyorsan megkezdődik.

Az Irunint kapszulák és hüvelytabletták formájában hozzuk létre olyan problémákkal, mint:

 • gombás keratitis;
 • ótvar;
 • onychomycosisban;
 • pityriasis lichen;
 • hisztoplazmózis;
 • sporotrichózis;
 • szisztémás mycosis;
 • biasztomikőzis;
 • kríptokokkózis;
 • vulvovaginalis candidiasis;
 • szisztémás aspergillózis;
 • candidiasis;
 • paracoccidioidomycosis;
 • candidiasis.

De mint bármely kenőcs vagy tabletta, az Irunin ellenjavallt az alkalmazással szemben:

 1. A gyógyszert nem szabad olyan betegeknél kezelni, akik egyéni intoleranciát szenvednek a készítmény összetevőivel szemben.
 2. Nagyon nemkívánatos a terhes nők tabletta bevétele. Irunin csak kivételes esetekben nevezi meg a jövő anyákat, amikor a várható előnyök biztosan igazolják a kockázatot.
 3. Terfenadin, Lovastine, Pimozil, Simvastin nem ajánlott tablettát inni.

Mi helyettesíti az Irunint?

Hasonlóan a gyógyszerek fellépésének elvéhez. A fő analógok listája a következőket tartalmazza:

 • Orugnal;
 • itrakonazol;
 • Kanditral;
 • Itramikol;
 • Örün;
 • Rumikoz;
 • Teknazol;
 • Orungamin;
 • Mikonihol.

A kábítószerek megvásárlásakor figyelembe kell venni, hogy az Irunin analógjai nagy része nem olcsó.

Irunin analógok

Olcsó analógiák Irunin

A költség kiszámításakor olcsó analógok Irunin figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

Népszerű Irunin analógok

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

Minden Irunin analógja

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben helyettesíti Irunin, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Irunin a körömgombából

Gyakran az "Irunin" gyógyászati ​​készítményt a körmök gombájából, antimikotikus tulajdonságai miatt használják. A gyógyszer teljesen elpusztítja a gomba sejtmembránját, és így segít megszabadulni a gombás betegségtől. „Irunine” kifejezés egy rendkívül hatékony gyógyszeres kezelés, ami kell csak a konzultáció után kerül átadásra az orvosi profil és olvassa el a használati utasítást a köröm gomba.

hatékonyság

A legerősebb gombaellenes szer "Irunin" a gombás fertőzés elpusztítására szolgál, gátolja a gomba enzimatikus aktivitását és elnyomja az ergoszterin bioszintézisét sejtjeiben.

Az Iruninom körömgombák kezelésének nagyobb hatékonyságának elérése érdekében az orvosok javasolják a fertőtlenítő cipőt és a bőr érintett területeit külső eszközökkel. Az ilyen intézkedések közelebb hoznak a gyógyulást és megvédik a pácienst a mycosis ismételt kifejlődésétől. Jelzi az "Irunin" hatékonyságát az onychomycosis kezelésében, az egészséges körömlemez növekedésében. Az eredményt 1,5-2 hónap múlva, a gyógyszer utolsó adagját követően értékelheti.

A gyógyszer biztonságos a cukorbetegek számára.

A kutatók ismételten megerősítették az "Irunin" nagy hatását nemcsak a lábak körmök gombáján történő felhasználásuk során, hanem a bőr, a belső szervek és a hüvelyi candidiasis gombás betegségeinek kezelésében is. A tudományos kutatások adatai szerint az "Irunin" biztonságos eszköz a mycosis kezelésére a diabetes mellitusban diagnosztizált emberekben.

Javallatok és ellenjavallatok

Útmutató az "Irunin" körömgomba használatához

Az Irunint körömgombával csak diagnosztikai vizsgálat után szabad alkalmazni. A gyógyszer általában jól tolerálható, de komplikációk is lehetségesek, ami elkerülhető, ha a profi orvos összes ajánlását betartják. A gyógyszert szigorúan a dózisban kell szedni, amelyet a kezelőorvos állapított meg. Az "Irunin" gyógyszerrel végzett terápiát az egyes betegek egyenként választják ki, a betegség stádiumától és a diagnosztikai vizsgálat eredményétől függően.

Az "Irunin" tabletta naponta 100 vagy 200 mg-os dózisra vonatkozik. Enyhén enni a gyógyszert, a tablettákat rengeteg folyadékkal préselje. A terápiás képzés időtartama 3 naptól 12 hónapig változhat. A körömgombák kezelése általában 9 hétig tart. Ez az idő szükséges az egészséges köröm teljes növekedéséhez. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében javasoljuk a páciensnek, hogy állítsa be a táplálékát, és a friss levegőben napi sétákhoz jusson. Ez a két egyszerű szabály segít az immunrendszer megerősítésében és megakadályozni a körömgomba megismétlését.

Mellékhatások

A "Irunin" lenyelés tabletta ilyen negatív hatásokat vált ki:

 • csökkent étvágy;
 • székletzavar;
 • hányinger;
 • fokozott fáradtság;
 • fájdalom a hasban;
 • bőrkiütés és viszketés;
 • szédülés;
 • neuropátia;
 • fejfájás.

Az Irunin használatának hátterében szívelégtelenség alakulhat ki, a vizeletváltozás színe - sötétebbé válik, és a menstruációs ciklus is zavart lehet. Megjegyezték a beteg oedema, hyperkalaemia és hányás. Figyelembe kell venni, hogy az Irunin hátrányosan befolyásolhatja a májat, ezért az ilyen szervezetnél jelentkező problémáknak jobban el kell hagyniuk a körömgombák kezelését a leírt gyógyszerrel.

kompatibilitás

Ha az Irunin gyógyszerkészítményt használják a köröm gombájának leküzdésére, hagyja abba az alkoholtartalmú italokat, mert az etil toxikus hatással van a májra. Nem ajánlott kombinálni a gombaellenes tablettákat a kalciumcsatorna-blokkolókkal és a tumorok kezelésére szolgáló gyógyszerekkel. Az "Irunin" szedésének ellenjavallata az allergiás megbetegedések kezelése és az immunrendszer HIV-patológiában történő kezelésének korábban elkezdett alkalmazása.

Különleges utasítások

Az "Irunin" terápiás kurzus megkezdése előtt be kell ismerkednie az alkalmazásának jellemzőivel. Ha a gyógyszer 2 hetes rendszeres használata után a tünetek nem szűnnek meg, a betegnek orvoshoz kell fordulnia, hogy megváltoztassa az adagot, és ha szükséges, pótolja vagy pótolja a gyógyszert. Az onokomikózis terápiája a leghatékonyabb, ha összetett módon, gyakran a tabletta bevételével együtt az orvosok gyógyszert írnak fel külső kezelésre. Kiváló eszköz - gólyalábos körömlakk, melynek összetevői közvetlenül a szögágyba jutnak és elpusztítják a gombás fertőzés kórokozóit. Azt is szem előtt kell tartani, hogy ha hosszú távú gyógyszeres kezelésre van szükség, a vesék és a máj rendszeres megfigyelése szükséges.

A gomba táplálja az emberi testet, és mérgező anyagokat bocsát ki, amelyek káros hatással vannak a belső szervekre. Rendkívül fontos a gombás fertőzés megsemmisítése a megnyilvánulás kezdeti szakaszában.

Hasonló gyógyszerek

Az "Irunin" helyettesítés lehet olyan szerkezeti analóg, amely hasonló a hatóanyaghoz. Ilyen gyógyszerek közé tartoznak a következők: Orbán, Itramikol, Tecnazol, Itrazol, Miconihol, Rumikoz, Orungamin és Kanditral. Válassza ki az analógot, ha a profil orvos, a beteg testének egyedi jellemzőire és a betegség súlyosságára támaszkodva.

Irunin - használati utasítás

Irunin (Irunin) - a gombás betegségek kezelésére szolgáló gyógyszer. A gyógyszert körömlemezek, bőr, belső szervek és nyálkahártyák kezelésére használják. A hatásosságot klinikai vizsgálatok igazolták: az Irunint a betegek 92% -a támogatja hat hónapos terápia után. Iruninnal együtt ajánlott helyi célú gyógyszereket (kenőcsök, krémek, spray-k) használni, amelyek gyorsabban segítenek megszabadulni a bőr- és a körömgombabetegségektől.

Irunin - hatékony gombaellenes szer

Irunin kibocsátásának és összetételének formája

A gyógyszer kétféle formában létezik: gyertyák és kapszulák. A hüvelytabletta kizárólag a kocsányhoz (candidiasis) használható. A gyertyák itrakonazolt tartalmaznak hatóanyagként.

 • szacharóz (ízlés szerint);
 • zselatin (kapszuláris bázis, oldódik a gyomorban);
 • itrakonazol (hatóanyag, 100 mg kapszulánként);
 • 2-metil-propénsav;
 • E171;
 • Valium;
 • propilparaben (tartósítószer).

A gyertyák hasonló összetételűek, de tartalmaznak talkumot, magnézium-sztearátot és keményítőt is (burgonya). Egy hüvelyi tabletta 200 mg hatóanyag.

Az itrakonazol anyag triazolból származik. Az összetevő hatalmas gombaellenes hatást fejt ki.

A készítmény Irunin az itrakonazol tartalmát tartalmazza

Ár és analógia

A gyógyszerköltség függ a felszabadulás formájától és a csomagolásban lévő tabletták számától. Az Irunin 10 kapszulájának átlagára 430-450 rubel. A 14 kapszula esetében 550-650 rubelt kell fizetni, és 6 - 350 rubelt.

Irunin analógjai:

 1. Orungamin. Kapszula formájában kapható. Egy kapszula 100 mg itrakonazolt tartalmaz. A jegyzet szerint - ez a gyógyszer tágabb hatókörrel rendelkezik, segít a pityriasisban és a zsigeri candidiasisban. A gyógyszer ára: 700 rubel.
 2. Itrazol. A gombából kapszulák, amelyeket élesztő vagy dermatophyták által okozott onychomycosis (körömgumik) kezelésére használnak. A gyógyszer segítséget nyújt a mycoses (különösen - szisztémás), gombás keratitis, hüvelyi és orális candidiasis kezelésében. A gyógyszer ára: 400 rubel.
 3. Itrakonazol. Viszonylag olcsó gombaellenes kapszula. Ugyanazt a hatóanyagot (100 mg / 1 tabletta) tartalmazzák. Alkalmazható candidiasis, mycosis, többszínű lichen, valamint a köröm gomba. A gyógyszer segít megszabadulni az élesztőszerű gombáktól és dermatophytáktól. Az orvosi költségek: 250 rubel.
 4. Rumikoz. A kapszulák is tartalmaznak itrakonazolt (100 mg / 1 tabletta). A gomba szegekhez használt, élesztő- vagy penészgenetikai mikroorganizmusok okozta. A gyógyszer a pityriasis, candidiasis, szisztémás mikózisok kezelésére szolgál. Az orvosi költségek: 400 rubel.

Megjegyezzük, hogy az e kategóriába tartozó összes gyógyszer közelítőleg hatásos és árú. Mindez ugyanaz a hatóanyag, amelyet különböző gombaellenes szerek előállítására használnak. Ennek megfelelően ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásai és ellenjavallatai egymástól sem változnak.

Az Orungamin az Irunin egyik analógja

Indikációk Irunina

A gyógyszer a következő betegségek kezelésére javallt:

 • szisztémás mycoses (blastomycosis, sporotrichosis, aspergillosis, cryptococcosis, valamint megoldatlan és trópusi patológiák);
 • tuska (candidiasis);
 • penészgombák vagy élesztő által okozott onokomikózis;
 • a szokásos mycosis a bőr, nyálkahártyák, szemek.

Farmakológiai hatás

Irunin antibiotikum vagy sem? Ez a gyógyszer antimikotikus, vagyis szintetikus gombaellenes szer.

A fő terápiás hatás az aktív komponensnek köszönhető. Az itrakonazol teljesen blokkolja a micélium aktivitását - vegetatív gombás testet. Az anyag az ergoszterin bioszintézisére is hatást gyakorol, teljesen elnyomva. Az onokomikózis esetében a fellendülés indexe az egészséges körömlemezek növekedése. A maximális terápiás hatást a kezelés befejezése után 1-1,5 hónap elteltével érik el.

Annak érdekében, hogy az onokomikózis hatékonyabb legyen, folyamatosan dolgozzon cipőt és mosson zoknit, harisnyanadrágot. Ez segít hamar elpusztítani a gombákat és megakadályozni az újbóli fertőzést.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében ne felejtsd el megtisztítani a cipőt nem csak kívülről, hanem belül is

Használati utasítás Irunina

A gyertyákat intravaginálisan használják. A kúpokat be kell illeszteni a hüvelybe, miközben térdre hajolnak. A gyertyákat naponta egyszer alkalmazzák (lefekvés előtt). A kezelés időtartama hetente kettőig tart, ha szükséges (a candidiasis visszaesése) egy hónappal később megismételhető.

Irunin kapszulákat helyeznek be belsejébe. A gyógyszer napi normája kapszulában: 100-200 mg, a betegség típusától függően. A gyógyszer nagyobb mennyisége túladagoláshoz vezet. Túlzott használat esetén azonnal meg kell mosni a gyomrot és több tablettát aktiválni.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Az Irunin túladagolásának elkerülésére - inni az aktív szénre

A mycoses terápiás kezelése 7-10 napig tart, candidiasisban - 14 napig.

Az onokomikózis kezelése a folyamatos terápia esetén 1,5 hónap, míg a kismértékű megszakítás esetén 3 hónap. A napi adag 200 mg felnőtteknek és 100-150 mg a 12 évesnél idősebb gyermekeknek. Szükséges egy hétig a kábítószert bevenni, majd szünetet tartani 2 hétig, és ismételje meg a teljes részt. A megszakítással kezelt terápia enyhébb, a krónikus bélrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott.

A kapszulákat reggel és este kell ivott étkezés után. A recepciónak világos ütemezés szerint kell történnie.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az Irunine terhesség és laktáció ellenjavallt. Csak akkor hozható, ha a betegség veszélyezteti a magzat életét. Ebben az esetben a kezelést gondosan össze kell hangolni az orvossal.

Egyéb ellenjavallatok:

 • szívelégtelenség;
 • egyéni intolerancia a készítmény komponenseivel;
 • a légzőrendszer obstruktív betegségei.

Vese- és májbetegségeket óvatosan kell alkalmazni. A 12 év alatti gyermekek is szigorúan tilosak.

A mellékhatásokat minden betegben különböző módon fejezik ki. Egy közös negatív hatás a székrekedés. Gyakran vannak fájdalmak a hasban, valamint émelygés és szédülés. Bizonyos esetekben allergiás reakciók léphetnek fel - bőrkiütés, viszketés, a bőr puffadása. A tüdőben is kialakulhat duzzanat. Az Irunin hosszantartó használata esetén a beteg elkezdheti elveszíteni a haját.

Irunin szedése esetén bőrkiütés jelentkezhet

Irunin és alkohollal való kompatibilitás

Az irunin és az alkohol összeegyeztethetetlen egymással, mivel ez a kombináció túl sok törést eredményez a májon és a veséken. Ezek a szervek felelősek a szervezetből származó toxinok és gyógyszerek eltávolításáért. Ezért, ha a hatóanyagot alkoholokkal kombináljuk, mérgezés léphet fel. A beteg szédülést, émelygést kezd, a hőmérséklet hirtelen felemelkedhet. Az alkoholtartalmú italok csökkentik az Irunin hatékonyságát is, csökkentve ez szinte nulla.

A gyógyszer nem alkalmazható egyszerre a Terfenadine, Quinidine, Simvastatin, Triazolam, Pimozide.

Irunin és alkohol kombinációi esetén szédülés és fejfájás kezdődhet

Melyik a jobb?

Az itrakonazollal ható összes hatóanyagnak hasonló cselekvési elvnek kell megfelelnie. A gombák sejtfalán hatnak, a micéliumon. Emiatt a patogén mikroorganizmusok elég gyorsan meghalnak. Az ebbe a kategóriába tartozó gyógyszereknek csak apróbb eltéréseik vannak, amelyek főként az ár és a felszabadulás formáját fejezik ki.

Irunin vagy itrakonazol?

Leírás Az itrakonazol majdnem megegyezik az Irunin jelöléssel. Érdemes megjegyezni, hogy az első eszköz több ellenjavallatot tartalmaz. Az időseknek tilos használni. Az itrakonazol is csak kapszulákban kapható, és az Irunin két formája van, amelyek közül az egyik a legkényelmesebb a vaginális candidiasis kezelésére. Ezért Irunin ebben az esetben vezet, de az itrakonazol 50-100 rubelrel kevesebb.

Az itrakonazolnak több ellenjavallata van

Irunin vagy Rumikoz?

Megoldás A Rumikoz hatékonyabb a pityriasis és a mély viszcerális candidiasis kezelésére. A gyógyszer Iruninnal azonos árkategóriájú. De a Rumikoz csak kapszula formában kapható. Ezért e kritérium szerint Irunin vezet. Minden más szempontból a készítmények azonosak.

A Rumikoz gyógyszer nagyon hasonlít Iruninhoz

Vélemények

- Apámnak szörnyű gomba volt a lábán. Szó szerint minden köröm sárga volt és hámlasztott. Úgy döntöttem, hogy hatékony kezelést találok és interneten olvastam Iruninról (receptet adnak el, így az apámnak és nekem előzetesen orvoshoz kellett menniük). A kezelés teljes időtartama 4 hónap volt, időről időre apám szünetet tartott. Most minden rendben van a körmeivel.

- Irunint orvos tanácsára vettem. Ebben az időben volt egy körömgomba. Megkaptam a csomagot a termékből - jobb lenne vásárolni. Pontosan 3 hónapig kezelték. Egész idő alatt vágta le a sárga körmét. Ennek eredményeképpen a pozitív hatás csak 7 hónap után következett be. "

"Nem javaslom az enyhe onychomycosisos betegeknek szánt gyógyszert. Meg kell kínozni kezelni. A kábítószert 3 hónapig kell részegedni rendszeres megszakításokkal. A hatás csak 4-9 hónap után következik be (amikor új szögek nőnek). E kapszulák egész folyamatát ivtam, állandóan székrekedésben szenvedtek. Ennek eredményeként a körmök meggyógyulnak, de gyorsabban végezhető el. "

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Értékelje ezt a cikket
(1 becslések, átlag 5.00 5)

Irunine - használati utasítást, analógok, áttekintésre és engedje formában (tabletta vagy vaginális kúpok 200 mg-os kapszula 100 mg) a gyógyszer kezelésére élesztő és gomba körmök felnőttek, gyermekek és a terhesség

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Irunine. A webhely látogatóinak áttekintése - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok véleménye az Irunin gyakorlati alkalmazásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Az Irunin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Felszívódás és körömgumik kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás alatt.

Irunine - széles spektrumú gombaellenes szer, triazolszármazék. Megakadályozza a gomba ergoszterin sejtmembránjának szintézisét. Aktív dermatofiták (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), Candida spp gombák. (Például a Candida albicans, Candida glabrata, Candida krusei), gombák (Cryptococcus neoformans, Aspergillus spp., Histoplasma spp., Paracoccidioides brasiliensis, Sporothrix schenckii, Fonsecaea spp., Cladosporium spp., Blastomyces dermatidis).

struktúra

Itrakonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

Orális adagolás után a maximális biohasznosulást figyeljék a kapszulák szedése után, közvetlenül a sűrű étkezés után. A hatóanyag-koncentrációk a szövetekben tartalmazó keratin, különösen a bőrben, mintegy 4-szer nagyobb, mint az a koncentráció a vérplazmában, és annak kiválasztás függ epidermális regenerálása.

Ezzel szemben, a plazmakoncentráció, hogy nem lehet meghatározni 7 napon abbahagyása után a gyógyszer, a terápiás koncentráció a bőrön tartjuk 2-4 héten abbahagyása után a 4-hetes kezelés során. Az itrakonazol megtalálható köröm keratin már 1 héttel a kezelés megkezdése után és tárolni legalább 6 hónapig befejezése után a 3 hónapos kúra. Az itrakonazolt a faggyúmirigy és a verejtékmirigy szekréciója is meghatározza.

Az itrakonazol jól eloszlik a szövetekben, amelyek hajlamosak gombás betegségekre. A tüdőben, a vesékben, a májban, a csontokban, a gyomorban, a lépben, az izmokban a koncentrációk 2-3-szor magasabbak voltak, mint a vérplazmában a megfelelő koncentrációk.

Az itrakonazol metabolizálódik a májban, nagy mennyiségű metabolit képződésével. Az egyik ilyen metabolit a hidroxiitraconazol, amely gombaellenes hatású az itrakonazollal összehasonlítva.

Az ürülékkiválasztás 3-18%, a vesék ürülése kevesebb mint 0,03%. Körülbelül 35% választódik ki metabolitok formájában a vizeletben 1 hétig.

bizonyság

 • ótvar;
 • dermatophyták és / vagy élesztő- és penészgombák által okozott onokomikózis;
 • Candidomycosis bőrrel és nyálkahártyákkal;
 • vulvovaginalis candidiasis (beleértve a visszatérő);
 • pityriasis lichen;
 • szisztémás gombás fertőzések, beleértve a szisztémás aspergillosis és candidosis, cryptococcosis (beleértve a Cryptococcus meningitis), hisztoplazmózis, sporotrichosis, paracoccidioidomycosis, blastomycosis;
 • visceralis candidiasis;
 • gombás keratitis.

A kibocsátás formái

Hüvelyta tabletta 200 mg (néha tévesen gyertyáknak nevezik).

Nincsenek más formák, akár külső krémek vagy kenőcsök.

Használati útmutató és használatuk

Alkalmazott intravaginálisan. Hüvelyta tabletta beadása a hüvelybe este, lefekvés előtt, hátul fekvő helyzetben hátul, kissé hajlított lábakkal.

A kezelés időtartama 7-14 nap. Szükség esetén orvos ajánlása esetén lehetőség nyílik a kezelés folytatására.

A gyógyszer optimális felszívódása érdekében az Irunint kapszulákban azonnal étkezés után kell bevenni.

A kapszulákat egészben kell lenyelni.

 • Vulvovaginalis candidiasis - 200 mg naponta kétszer - a kezelés időtartama - 1 nap;
 • Pityriasis lichen - 200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama - 7 nap;
 • Dermatomycosis sima bőr - 200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama - 7 nap;
 • Gomba keratitis - 200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama - 21 nap;
 • Orális candidiasis - 100 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama - 15 nap.

A nagyon keratinizált területek - például a kéz és a láb - sérülései 15 napig további kezelést igényelnek napi 100 mg-os dózisban.

Szisztémás gombás fertőzések esetén az ajánlott dózisok a fertőzés típusától függően változnak:

 • Aspergillosis - 200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama - 2-5 hónap;
 • Candidiasis - 100-200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama 3 héttől 7 hónapig;
 • Cryptococcosis (az agyhártyagyulladás kivételével) - 200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama 2 hónap és 1 év között;
 • Cryptococcus meningitis - 200 mg naponta kétszer - a kezelés időtartama 2 hónap és 1 év között;
 • Hisztoplazmózis - 200 mg naponta egyszer 200 mg naponta kétszer - a kezelés időtartama 8 hónap;
 • Sporotrichosis - 100 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama 3 hónap;
 • Paracoccidiomycosis - 100 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama 6 hónap;
 • Chromomycosis - 100-200 mg naponta egyszer - a kezelés időtartama 6 hónap;
 • Blastomycosis - 100 mg naponta egyszer 200 mg naponta kétszer - a kezelés időtartama 6 hónap.

Mellékhatás

 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • hasi fájdalom;
 • székrekedés;
 • étvágytalanság;
 • cholestaticus sárgaság;
 • mérgező májkárosodás, beleértve halálos kimenetelű akut májelégtelenség esetén;
 • fejfájás;
 • fáradtság;
 • szédülés;
 • perifériás neuropátia;
 • menstruációs ciklus rendellenességek;
 • hypercreatininemia;
 • a vizelet sötét színű festése;
 • duzzanat;
 • hyperkalaemia;
 • krónikus szívelégtelenség;
 • tüdőödéma;
 • viszketés;
 • kiütés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma;
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • alopecia.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Terhesség alatt az Irunint csak rendkívüli szükség esetén írják fel, amikor az anya terápiájának várható előnye meghaladja a magzat fennálló kockázatát.

Az itrakonazol kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejjel. Ha szükséges az Irunin laktáció alatt történő beadása, gondosan mérlegelni kell az anya terápiájának várható előnyét és a csecsemő potenciális kockázatát. Kétség esetén a szoptatás megállításának kérdését meg kell vizsgálni.

Az Irunin alkalmazásakor a fogamzóképes korú nőknek megbízható fogamzásgátló módszereket kell alkalmazniuk a kezelés során egészen az első menstruáció megjelenéséig, miután befejeződött.

Gyermekekben való alkalmazás

Mivel az Irunin gyermekek kapszulában történő alkalmazására vonatkozó klinikai adatok nem elegendőek, a gyógyszert csak akkor ajánlják, ha a terápia várható előnye meghaladja a potenciális kockázatot.

Különleges utasítások

Az itrakonazol negatív inotrop hatással rendelkezik. Ezt szem előtt tartva, Irunine nem adható olyan betegeknek, akik krónikus szívelégtelenségben (beleértve a történelem), kivéve azokat az eseteket, amikor a várható előnyök terápia messze meghaladja a lehetséges kockázatot. Ezt figyelembe kell venni olyan tényezőket, mint a komoly a jelzések, adagolási rend és az egyes kockázati tényezők a pangásos szívelégtelenség (beleértve a jelenléte a koszorúér-betegség, szívbillentyű betegség, COPD, veseelégtelenség).

A gyomor savanyúsága miatt az itrakonazol felszívódása megzavarodott. Az antacid készítmények (pl. Alumínium-hidroxid) kezelésére ajánlott betegek a Irunin bevétele után legfeljebb 2 órával vehetik igénybe őket. Az achlorhydria-betegeket vagy a hisztamin H2-receptor blokkolókat vagy protonpumpa-inhibitorokat alkalmazó betegeknek ajánlatos Irunin-kapszulákat bevenni egy cola itallal.

Nagyon ritka esetekben az itrakonazollal súlyos mérgező májkárosodás alakul ki, halálos kimenetelű akut májelégtelenség esetei. A legtöbb esetben ez olyan betegeknél volt megfigyelhető, akik már májbetegségben szenvedtek, valamint olyan betegeknél, akik más, hepatotoxikus hatású gyógyszereket kaptak. E tekintetben ajánlott rendszeresen ellenőrizni a májfunkciót az itrakonazol terápiában részesülő betegeknél.

A hepatitis kialakulását jelző tünetek megjelenése esetén, beleértve a anorexia, émelygés, hányás, gyengeség, hasi fájdalom és a vizelet sötétebbé tétele, azonnal el kell hagyni a gyógyszer szedését és a májfunkció vizsgálatát. Az aktív fázisban emelkedett májenzimek vagy májbetegségben szenvedő betegeket nem szabad Iruninnal kezelni, hacsak a várható előny nem igazolja a májkárosodás kockázatát. Ezekben az esetekben szükség van a májenzimek szintjének szabályozására a kezelés alatt.

A neuropathia kialakulása esetén, melyet az itrakonazol orális bevétele okozhat, a kezelést abba kell hagyni.

Nincs bizonyíték az itrakonazollal és más gombaellenes szerekkel, az azolszármazékkal szembeni túlérzékenység. A kapulinban lévő irunint óvatosan kell alkalmazni olyan betegek számára, akik túlérzékenyek más azolokra.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A gyógyszer nem befolyásolja a vezetési képességet és a pszichomotoros reakciók nagyfokú figyelemfelkeltő és gyorsasági igényeit.

Kábítószer kölcsönhatások

Nem javasolt egyidejű alkalmazás rifampicin, rifabutin és fenitoin, amelyek erős induktorok mikroszomális májenzimek mint Ezek a szerek jelentősen csökkenti a biológiai hozzáférhetőséget az itrakonazol és gidroksiitrakonazola, ami egy hatékonyságának jelentős csökkenésével. Tanulmányok a kölcsönhatást az itrakonazol más májenzimeket indukáló, mint a karbamazepin, fenobarbitál és az izoniazid, nem végezték el, de akkor feltételezhetjük fejlődését hasonló hatást.

mert itrakonazol nagyrészt metabolizált részvételével CYP3A4 izoenzim a citokróm P450, erős ezen enzim inhibitorai (beleértve ritonavir, indinavir, klaritromicin és eritromicin) fokozhatják a biohasznosulását itrakonazol.

Az itrakonazol gátolja a CYP3A4 izoenzim részvételével biotranszformált gyógyszerek metabolizmusát. Ennek az eredménye lehet a hatásuk fokozódása vagy meghosszabbítása, és mellékhatások. A kezelés abbahagyása után az itrakonazol koncentrációja a plazmában fokozatosan csökken, a kezelés dózisától és időtartamától függően.

Ezzel egyidejűleg, lehetetlen rendelni Irunine terfenadin, asztemizol, mizolasztin, ciszaprid, triazolám, midazolám (szájon át), dofetilid, kinidin, pimozid metabolizált CYP3A4 izoenzim, a HMG-CoA reduktáz inhibitorok (lovasztatin és szimvasztatin).

A kalciumcsatorna-blokkolók negatív inotróp hatásúak, ami növelheti az itrakonazol hasonló hatását; Az itrakonazol csökkentheti a kalciumcsatorna-blokkolók metabolizmusát. Az itrakonazollal óvatosan kell alkalmazni a kalciumcsatorna-blokkolókkal egyidejűleg.

Készítmények az alkalmazás, amely előírja, kontroll plazmakoncentrációk: orális antikoagulánsok; HIV proteáz inhibitorok (ritonavir, indinavir, szakvinavir); Egyes daganatellenes szerek (vinka-alkaloidok, buszulfán, docetaxel, trimetrexát); kalciumcsatorna-blokkolók metabolizálódnak bevonásával CYP3A4 izoenzim (dihidropiridin és verapamil); Néhány immunszuppresszánsok (ciklosporin, takrolimusz, szirolimusz); más gyógyszerek - digoxin, karbamazepin, buspirone, alfentanil, lám, brotizolám, rifabutin, metilprednizolon, ebastin reboxetin. Egy alkalmazás Irunine ha szükséges adagot ezen gyógyszerek csökkenteni kell.

Az itrakonazol és a zidovudin és a fluvasztatin közötti kölcsönhatásokat nem észlelték.

Irunin nem befolyásolta az etinilösztradiol és a noretiszteron metabolizmusát.

A vizsgálatok kimutatták hiányában közötti kölcsönhatás itrakonazol és a gyógyszerek, mint az imipramin, a propranolol, a diazepam, a cimetidin, indometacin, a tolbutamid és a szulfametazin, amikor kötődik a plazmafehérjékhez.

A gyógykészítmény analógjai Irunin

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Itrazol;
 • itrakonazol;
 • Itramikol;
 • Kanditral;
 • Mikonihol;
 • Orungal;
 • Orungamin;
 • Örün;
 • Rumikoz;
 • Teknazol.