Irunin a körömgomból - a gyógyszer használatára vonatkozó utasítások

A gombafertőzés kellemetlen és veszélyes betegség, amely finom tünetekkel kezdődik. Ha megjelenik a körmökön, akkor az ember kissé viszket az ujjak között. Aztán láthatod a megkülönböztethetetlen foltokat. Megfelelő kezelés nélkül a gombák előrehaladnak: a körömlemez elveszíti színét, elvékonyodik, deformálódik és morzsolja. Ebben az időben a beteg fertőz meg másokat. Annak érdekében, hogy az ügyet ne bonyolítsuk komplikációkkal, javasoljuk, hogy az Irunin-t körömgombáról ajánljuk. Maga a betegség nem múlik el, ezért gondosan kell kezelni - a gyógyszerre és az előírásokra vonatkozó utasítások szerint.

Használati utasítások

Az "Irunin" hatékony gyógymód a körömgombák számára, melynek széles spektruma van. Kapszulák formájában van. A vevő 6,10 vagy 14 darabos csomagot választhat. Az "Irunint" a következő betegségek kezelésére írják fel:

 • megfosztva, beleértve a csípős formát;
 • gombás keratitis;
 • visceralis candidiasis;
 • Candidomycosis az ujjak között lokalizálva;
 • onychomycosisban;
 • szisztémás mikózisok;
 • lábszövetek, ecsetek (dermatophytosis, dermatomycosis) súlyos sérülései;
 • gombafertőzések.

Mi szerepel a készítményben?

Az Irunin fő összetevője az itrakonazol - fehér vagy enyhén sárgás színű por. Ez tökéletesen segít a dermatophyták, gombák (élesztő-szerű és penészes) elleni küzdelemben. Az itrakonazol mellett a lábakról és kezekről származó körömgombák tabletta szacharózt, keményítőt, poloxamerot, hidroxi-propil-metil-cellulózt tartalmaz. Mindegyik anyag jelen van minden mikrogranulában.

Hogyan működik Irunin a körömgombákon a lábakon és a kezeken

Az itrakonazol tartalmának köszönhetően a gyógyszer agresszíven elpusztítja a gombákat (élesztő, penész). A membránjára hat, megzavarja az ergoszterin szintézisét, és így terápiás hatást ér el. A hatóanyagok koncentrációját az utolsó kapszula bevitelétől számított legalább egy hónapig tartják fenn. A hatóanyag 7 nap múlva ürül a testből. A betegek 92% -a teljesen gyógyítja az Irunint.

Vélemények, tippek arról, hogyan kell kezelni és mit kell használni a gombafertőzés megszüntetése érdekében a különböző szakaszok, sokat. Ha megismered azoknak a véleményét, akik az "Irunin" tablettákat használták, akkor láthatjuk, hogy a legtöbbjük pozitív és lelkes. A statisztikák szerint a gombaellenes szer az esetek 95-98% -át segíti, ha integrált kezelést alkalmaz. A kezelés után egy évvel elvégzett ismételt vizsgálatok nem mutattak körömgombák jelenlétét.

Használati és adagolási utasítások

Hogyan szerezzük be a gomba a körmöket Irunin segítségével? A betegség leküzdéséhez csak dermatológus által előírt módon részegnek kell lennie. Ajánlatos a kábítószert megszakítani a pulzuskezelés módszerével. Ennek lényege, hogy az ember nem folyamatosan, sokáig szed, hanem szünetekkel, amelyek lehetővé teszik számára, hogy "szünetet tartson" a gyógyszerből. Ezenkívül helyi gyógyszereket, például lakkokat vagy kenőcsöket használjon. Hogyan kell alkalmazni:

Irunin orvosság a körömgumba

Az onychomycosis egyik legjobb gyógyszere az Irunin, a használatára vonatkozó utasítás teljes információt tartalmaz a használati utasításokról és használati szabályokról. Az Onychomycosis a statisztikák szerint betegség, amely a világ népességének mintegy 20% -át érinti. A fertőzés terjedésének megállítása segít a betegség leküzdésére létrehozott új gyógyszereknek.

 • 1. A gyógyszer felszabadulásának és farmakodinámiájának formája
 • 2. A polién antibiotikumok farmakokinetikája
 • 3. Az Irunin használatára utaló jelek és ellenjavallatok
 • 4. A készítmény alkalmazása Irunin
 • 5. A gyógyszer mellékhatása
 • 6. Irunin analógjai

A hatóanyag felszabadulása és farmakodinámiája

Az Irunin kemény zselatin héjú kapszulákban kapható. A kapszulák tartalma a itrakonazol hatóanyag és a segédkomponensekből áll. A zselatin kapszulák biztosítják a hatóanyag változatlan állapotban történő szállítását a gyomorba. A sűrű héj megkönnyíti a nyelési folyamatot, és meghosszabbítja a hatóanyag-expozíció időtartamát.

Az itrakonazol - a triazol származéka - antimikotikus hatású biológiailag aktív anyagokra utal. Az anyagmolekula két szabad gyököke következtében a hatóanyag az ergoszterin szintéziséért felelős vegyületekkel kötődik, amely a gomba sejtmembránjának fontos komponense. Az intercelluláris folyadék és a citoplazma ozmotikus nyomása közötti különbség miatt az utóbbi "kifelé" áramlik a membránon kialakított lyukakon keresztül. A sejt maga lízise és a gomba halála.

A hatóanyag nagy koncentrációjában a foszfolipidszintézist a gombás sejtek membránjában elnyomják. A foszfolipidek elvégzik a sejtmembránok rekonstrukcióját. A részvételük révén a szövetek regenerálódnak. Ha a sejtben a lipidek mennyisége nem elegendő, akkor nem tud visszaállni és meghalni.

Így a különböző koncentrációjú szögek gombájából származó irunin másféle mechanizmussal rendelkezik a gombaellenes kölcsönhatás mechanizmusával, de a hatóanyag hatékonysága nem változik ettől. Fontos, hogy az Irunin, amely a gomba sztirénnel való affinitása, nem érinti az emberi sejteket, a gyógyszer alacsony toxikus. Más azolokkal összehasonlítva az itrakonazol nagyobb mértékben képes kölcsönhatásba lépni a folyadékokkal, ezért ugyanolyan hatásos az orális és lokális alkalmazásra.

Polianéta antibiotikumok farmakokinetikája

Az itrakonazol tökéletesen felszívódik az emésztőrendszerben, magas biológiai hasznosíthatósága (kb. 100%), függetlenül a beadás módjától. Ha a gyógyszert üres gyomorba vitte, a biológiai hozzáférhetőség a szervezet belső környezetének savasságától függően változik. Ha a hatóanyagot üres gyomron veszi fel, akkor biohasznosulása kétszerese, a maximális koncentráció pedig 2,5-szeres.

A hatóanyag maximális koncentrációját a vérplazmában az Irunin bevétele után 3-4 órával megfigyeltük.

Napi 2-szer terápiás adagolásakor az anyag egyensúlyi koncentrációját a vérplazmában 15 napig tartják. A gyógyszer majdnem teljes mértékben kötődik a vérfehérjékhez, ezért nagy átható képességgel rendelkezik. A vizsgálat során megtalálható a szövetekben, szervekben, beleértve a hüvelyt is; a faggyúmirigy és a verejtékmirigy szekréciós szekréciójában is meghatározásra került.

Az itrakonazol koncentrációja az izmokban, csontokban, gyomorban, vesékben, májban és más szervekben többször magasabb, mint a vér szintje. A körmök hornyos rétegében az Irunin a kezelés kezdetétől számított 30 nap elteltével jelenik meg, és a bevétel leállítása után körülbelül hat hónapig aktív marad.

Nehézséggel legyőzi a vér-agy gátat, ezért az agyszövetekben nagyon kis mennyiségben van jelen. Metabolizálódik a májsejtekben, sok metabolitot képez (1 farmakológiailag aktív).

A fő mennyiséget a vesék és a gyomor-bélrendszer különbözo metabolitok formájában választja ki, és csak az 1/10-e az ürülékmennyiség változatlan anyag.

Irunin használatára utaló jelek és ellenjavallatok

Az Irunin széles spektrumú gyógyszerként különböző típusú kórokozók által kiváltott betegségek kezelésében alkalmazható:

 • a szemek, száj és bőr gombás elváltozása;
 • élesztő, élesztőszerű és penészgombák okozta körömfertőzések;
 • A Candida nemhez tartozó gomba által okozott bőrbetegségek;
 • a Candida által kiváltott reproduktív rendszer betegségei;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • a tüdő mikózisa, melyet az Aspergillus penészgomba okoz;
 • cryptococcus fertőzés által okozott nyálkahártyák betegségei, beleértve az agyhártyagyulladást is;
 • a tüdő és más szervek gombás fertőzései, amelyeket a hisztoplazmák okoznak;
 • a bőr és a szubkután réteg Sporotrichium gomba elvesztése;
 • visceralis candidiasis, stb.

A ellenjavallatoknak nincs gyógyszerük, kivéve a gyógyszer összetevőivel szembeni egyéni érzékenységet. A nagy behatolóképesség miatt az Irunin terhesség alatt és szoptatás alatt nem ajánlott.

Ha az előzetes klinikai vizsgálatok a gyógyszer tulajdonságait, és hiánya miatt az adatok egy felmérés a terhes nők kell mérlegelni a kockázatokat és előnyöket a kezelés.

Számos olyan eset volt, amikor a gyógyszer metabolitjai az anyatejben találhatók. Ezért a készítmény használata előtt konzultálni kell egy szakemberrel az Irunin onychomycosis kezelésében a gyermek esetleges károsodásáról.

Gyermekekről nem végeztek tanulmányokat. A gyógyszer használatától is tartózkodnia kell. A fogamzóképes korú nőket védeni kell a kezelés alatt.

A készítmény alkalmazása Irunin

Az aktinomikózis kezelésében a gyógyszert terápiás dózisban adják be, naponta kétszer 7-8 napig. Ez a rendszer leírja az Irinin egyidejű kezelését az aktinomikózis során. A sérülések (lábak, kezek) lokalizációjától függően különféle tanfolyamokat írnak elő:

 • a kezek körmének kezelésére - 2 tanfolyam;
 • a lábszegek kezelésére - 3 tanfolyam.

A teljes tanfolyamok közötti szünet 3 hét. Ezt a technikát pulzus terápiának nevezik. Lehetséges, hogy ezt a gyógyszert és egy folyamatos tanfolyamot 3 hónapig orvos által előírt adagolásban alkalmazzák.

Mivel a kiválasztás sebessége, a hatóanyag és a stratum corneum az epidermisz alacsonyabb, mint a biológiai folyadékokban, a maximális hatás érhető el Irunine fellépés révén 0,5-1 hónap elejétől a terápia, és a tárolt legfeljebb hat hónapig.

Az Irunin készítmény adagolásának és kezelésének eleget téve az alkalmazási utasítások a gombák különböző betegségeinek kezelésére vonatkozó kezelési táblázatokat vezetik. A gyógyszert orvosa írja fel; Az utasításokban megadott dózist a gombafertőzések komplex kezelésében alkalmazott gyógyszer típusától függően lehet beállítani.

Amikor Irunin kölcsönhatásba lép más gyógyszerekkel, más hatással van a hatásosságra, a biológiai hozzáférhetőségre, a mellékhatások előfordulására. Például:

 • Ez csökkenti a hatékonyságát a hatóanyag és a szimultán alkalmazása Irunine segítségével induktorok A mikroszomális enzimek, szintetizálódnak a májban (rifampicin, fenitoin, izoniazid, fenobarbitál és mtsai.);
 • a kalciumcsatornák inhibitorainak metabolizmusa csökken;
 • növeli a vérplazmában lévő gyógyszerek koncentrációját (immunszuppresszánsok, tumorellenes szerek stb.).

A gyógyszer mellékhatása

A vérproteinekkel kölcsönhatásba lépő gyógyszer mellékhatásokat okozhat:

 • a májfunkció pathológiája;
 • étvágytalanság;
 • súlyos fogyás;
 • az emésztőrendszer zavarai;
 • dyspepsia megnyilvánulása;
 • a menstruációs ciklus kudarca;
 • fejfájás;
 • gyengeség;
 • fokozott fáradtság;
 • duzzanat;
 • a szív patológiája;
 • tüdőbetegségek;
 • allergiák stb.

A dózis módosításakor a legtöbb mellékhatás egy ideig elhagyja önmagát.

Irunin analógjai

A készítmény Irunin több mint 30 analógja van - farmakológiai hatású vagy összetételű gyógyszerek. A legdrágábbak az Irunin gyógyszerhez képest analógok: Oranozol, Vokadin; Mikosist; Terzhinan, Polizhinaks; Orungal; Diflucan, Flunol és mások.

Viszonylag olcsó: Kanesten, Santekvin, Pimafucin; Ginofort; Funit, stb. Kedvező gyógyszer - Econazole.

Függetlenül attól, hogy a magas fokát analógok és Irunine, konzultáljon orvosával a lehetőségét és célszerűségét csere.

A gyógyszer szabályozatlan használata a betegség szövődményéhez vagy az egészség romlásához vezethet. A máj patológiájával az öngyógyítás halálos kimenetele nem kizárt.

Irunin - a körömgomba, a készítmény, a készítmény, az adagolás, a javallatok és az ár

A körömlemezek gombafertőzésének gyógyítása érdekében az orvosok javasolják az Irunin gyógyászati ​​készítményt zselatin kapszulák formájában. Az öngyógyítás ellenjavallt. Mielőtt elkezdené a gyógyszert otthonában, konzultálnia kell egy dermatológussal, egy mycológussal és ellenőriznie kell.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek Iruninnak kétféle formája van: zselatin kapszula, sárga színű orális adagolásra és hüvelytabletta, amelyet gyakran nőgyógyászatban alkalmaznak. A körömgombák kezelésére kapszulákat írnak elő. Az orvosi készítmény 6, 10 és 14 db-os kartondobozba van csomagolva, és a használati utasítás mellékelve van. 1 kapszula kémiai összetételének jellemzői Irunin:

itrakonazol (100 mg)

sárga kinolin-festék

Irunin tulajdonságai

A kifejezett gombaellenes hatást kifejtő gyógyszert szisztémás hatás jellemzi a szervezetben. Az itrakonazol, a triazol-származék, hogy egy, gátolják P450 enzimek tsitohromzavisimye celluláris struktúrák gátolja bioszintézisét ergoszterol. Az utasítások szerint Irunin az ilyen gombákkal kapcsolatban aktív:

 • Cryptococcus neoformans (élesztőszerű gombák);
 • Sporothrix schenckii (sporotrichosis, dimorf gombák);
 • Aspergillus (penészgomba);
 • Coccidioides immitis (kokcidiózis);
 • Paracoccidioides brasiliensis;
 • Histoplasma capsulatum;
 • Blastomyces dermatitidis (blasztomikózis);
 • Malassezia furfur;
 • Candida (élesztőgomba candida);
 • Epidermofiton (epidermofiták);
 • Microsporum (mikroszporia);
 • Trichophyton.

Orális adagolás esetén az orvosi készítményt gyorsan felszívja az emésztőrendszerbe. A vérplazma maximális koncentrációja 1-2 óra elteltével megy végbe. A hatóanyag kiválasztási ideje 24-36 óra. Az Irunin változatlan formában ürül, részben vizelet vesékkel. Az aktív komponens nem kapcsolódik a plazmafehérjékhez, nem keratinszövetben halmozódik fel, és nem befolyásolja a páciens hormonális hátterét.

A használati utasítás szerint az Irunin havi tanfolyam áthaladásával a hatóanyagok koncentrációját a szövetekben 15-30 napig tartják. Ha 3 hónapig szájon át szedik a kapszulát megszakítás nélkül, a terápiás hatás a gyógyszeres kezelés befejezése után még hat hónappal folytatódik. A mycológus újrakezelése egyedileg kijelöl.

Az alkalmazás módja

Az irunin és a körömgombák nem segítenek, szájon át kell kapni a kapszulákat. Az optimális kezelési séma: az első hét - 1 db. reggel és este, majd egy háromhetes szünetet, ismét a kapszulák használatát, mint a gombaellenes terápia első hetében. A gyógyszerterápia folyamata egyénileg határozható meg, a sérült körömlemez újraindulásának mértékétől függően.

A használati utasítás részletes leírása szerint egy orvosi termék egyszeri adagja nem rágható, hanem egészben, bőséges vízzel kell lenyelni. Az Irunin használata csak étkezés után engedélyezett. Az adagolás dermatológusa a kórokozó természetétől és a patológiás folyamat színétől függően egyedileg állítható be.

Mellékhatások

A köröm gombájából származó Irunint a test jó toleranciája jellemzi. A használati utasítás tartalmazza az esetleges mellékhatások felsorolását, amelyek bizonyos klinikai esetekben fordulnak elő, és megkövetelik a gyógyszer elhárítását:

 • keringési rendszer: a tüdő puffadása, perifériás ödéma, pangásos szívelégtelenség;
 • emésztőrendszer: tünetei dyspepsia, anorexia, émelygés, hányás, székrekedés, kolesztatikus sárgaság, gyomorfájás (hasi fájdalom), hepatitis, megnövekedett koncentrációja a máj enzimek;
 • idegrendszer: szédülés, fáradtság, migrénes támadások, perifériás neuropátia;
 • allergiás reakciók: urticaria, angioödéma, bőrkiütés, viszketés, Stevens-Johnson-szindróma;
 • Egyéb: hypokalaemia, hajhullás, dysmenorrhoea (a menstruációs ciklus megsértése).

Ellenjavallatok felhasználásra

A gombaellenes gyógyszert nem engedélyezték minden beteg számára. Például az Irunint a terhesség ideje alatt nem írják fel, mert nem végeztek klinikai vizsgálatokat ebben a betegcsoportban. A részletes használati utasítás tartalmazza az orvosi ellenjavallatok teljes listáját:

 • intolerancia a gyógyszer hatóanyagaira;
 • egyidejű dofetilid, asztemizol, terfenadin, ciszaprid, kinidin, mizolasztin, pimozid, lovasztatin, szimvasztatin, midazolam vagy triazolam;
 • a májbetegség és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái;
 • alkohol együtt;
 • szívelégtelenség;
 • gyermekkor;
 • laktáció (szoptatás).

analógok

Ha az Irunin gombaellenes ágens nem okoz mellékhatásokat, vagy a betegség pozitív dinamikája hiányzik, a mycológusok javasolják a gyógyszer analógjait a körömgomból. Az alábbiakban találhatók a megbízható gyógyszerek és rövid ismertetőjegyeik:

 1. Itrazol. Ezek kapszulák, amelyek gombaellenes hatást fejtenek ki orális beadásra. A napi dózisok a kórokozó természetétől, a kóros folyamat szakaszától függenek. A kezelés időtartama 7-től 30 napig változik, egyedileg beállítva.
 2. Rumikoz. Ez a gyógyszer a gombaellenes hatás széles spektruma. Az utasítások szerint a gyógyszer mellékhatásokat vált ki, ellenjavallatok és a gyógyszer kölcsönhatás veszélye áll fenn.
 3. Kanditral. Ezek a kapszulák a körömgombákból, amelyek hosszú időt igényelnek. A napi dózisok a kórokozó természetétől függenek, a bőrgyógyásznak be kell jelentenie az érintett körömlemez diagnózisát követően, az utasításokban leírtak szerint.
 4. Nizoral. Ez a fehér tabletta gombaellenes hatással, 30 darabos mennyiségben. a csomagban. Az utasításoknak megfelelően, körömgombával a beteg egyenként 1 egységre van felírva. reggel és este. A kezelést egyénileg határozzák meg, orvosi okok miatt.
 5. Itramikol. Gyógyszeres kapszula formában kifejezett antimikotikus hatás. Az ajánlott adag naponta egyszer 100 mg vagy 200 mg 1-2 alkalommal. A gyógyszerterápia időtartama a kóros folyamat etiológiájától függ.
 6. Orungamin. A betegnek 2 tablettát kell inni a gyógyszerből 7 napig. Miután három hetes szünetet kell tartani, és újra kell folytatni a kezelést. A tanfolyam - az érintett körömlemez teljes helyreállításáig.
 7. Teknazol. Olyan antifungális szer, triazolszármazék, amely kiterjedt gombaellenes hatással van orális beadásra. A napi adagokat és a gyógyszerterápia időtartama az útmutatóban található meg. Vannak orvosi ellenjavallatok, az öngyógyítás veszélyes a beteg egészségére.
 8. Mikosist. Ezek a flukonazol orális alkalmazásra szánt kapszulák a kémiai összetételben. A páciens 1-2 db adagot ajánl. egy napra az első héten. Ezután szünetet kell tartani, és újra kell kezdeni a gyógyszert otthon.

Irunin ára

Egy moszkvai gyógyszer ára nem csak a kibocsátás formájától függ, hanem a csomagban lévő tabletták számától is. Az irunin kapszulák átlagos ára 700-800 rubel, 10 db, 900 rubel 14 db.

"Irunin" egy láb és köröm gomolyával. Utasítások és hivatkozások

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Irunin 1995-ben jelent meg a gyógyszertári számlálókon, és ma a gomba kezelésében az egyik legjobb szintetikus antibiotikum. A gyógyszer számos laboratóriumi vizsgálaton esett át, és számos kábítószer-teszt bizonyította hatékonyságát a mycosis kórokozók széles spektrumának leküzdésében. Az Irunin alapja erős hatóanyag - itrakonazol, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és számos más gombaellenes gyógyszer fő hatóanyagaként használják.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Összetétel, farmakodinámia, farmakokinetika

A tabletták összetétele Az irunin a fő összetevő - itrakonazol. A segédösszetevők a következők:

 • vas-oxid;
 • nipazol;
 • színezőanyag;
 • zselatin;
 • szacharóz;
 • keményítő;
 • metakrilsav kopolimerje;
 • metilparabén;
 • titán dioxid.

farmakodinámia

Az Irunin egy szintetikus gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A hatóanyag - itrakonazol, megakadályozza a gombafertőzés sejtmembránján belüli ergoszterin termelését, amely biztosítja a patogén mikroflóra gyors halálát.

Irunin a betegséggel kapcsolatos tevékenységét mutatja be, melynek kórokozói:

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

 • dermatophytes;
 • penész és élesztő gombák;

farmakokinetikája

A gyógyszer azonnal étkezés után inni kell. A vérben lévő itrakonazol legmagasabb szintjét az antibiotikum után néhány órával megfigyeljük.

A hatóanyag eltávolítása a vérfolyadékból két lépcsőből áll, és 24-36 órát vesz igénybe.

Az Irunin rendszeres és folyamatos bevitele 14 nap elteltével megfigyelhető az itrakonazol kiegyensúlyozott koncentrációjának a vérben. Az aktív komponens nem kötődik a plazmafehérjékhez, nem halmozódik fel a keratin szövetekbe, és nem befolyásolja a hormonális hátteret.

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

Az Irunint számos bőrbetegség kezelésére nevezték ki, nevezetesen:

 • gombás keratitis;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • lichen formációk;
 • hüvelyi candidiasis a nőknél;
 • szúrás emberekben;
 • körömgomba;
 • minden típusú dermatomycosis;
 • a szájüreg és egyéb nyálkahártyák candidiasisát.

A gyógyszer nem alkalmazható gombafertőzések kezelésére azokban az emberekben, akik túlságosan érzékenyek a hatóanyag komponenseire. Használatát orvosnak is ellenőriznie kell, ha:

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

 • akut májbetegség;
 • a szív- és érrendszeri rendellenességek;
 • a vesék rossz működése.

A jövő anyáknak nem ajánlott Irunin inni önmagát anélkül, hogy először konzultálnának egy bőrgyógyászral. A szakember csak akkor jelölheti ki, ha a hatóanyag előnyei meghaladják a jövőbeli baba egészségét.

Laktáció alatt a hatóanyag kiválasztódik tejben, ezért az Irunint szoptató anyáknak tilos. Ha az alkalmazással kapcsolatos orvosi indikációk nem tagadhatók meg, akkor a gomba kezelésénél szüneteltetni kell a szoptatást.

A gyógyszer összeegyeztethetetlen az alkohollal és bizonyos gyógyszerekkel.

Hogyan kell szedni az irunint egy gombával?

Az Irunint szigorúan az orvos ajánlásaival összhangban kell szedni, mivel a gyógyszer adagja minden betegnél egyedi. A rá vonatkozó utasítások szerint a szokásos dózis különféle gombás fertőzések kezelésére javallt, de nem csak az általa irányított és az öngyógyításra nincs szükség.

2 tabletta naponta kétszer (az elhanyagolt esetben)

2 tablettát naponta egyszer a betegség kezdetén és középső szakaszában

Legfeljebb 4 nap

2 vagy 1 tabletta naponta, a betegség súlyosságától függően

Egy hétről 15-20 napra

2 tablettát naponta

2 tablettát naponta

A szájüreg kandíliaiája

1 tabletta naponta

A körömgombák megszabadulásának rendszere

Az onokomikózis terápiát a fertőzés helyétől függően választjuk ki. Például a kezek körmök gombájával a kezelés két lépcsőből áll, és amikor megszabadul a lábszárból a körömlemez mycosisától - háromból.

Az onychomycosis kezelési sémája az ujjakon a következő: 1 hét 2 tablettát (200 mg) Irunint naponta kétszer kell bevenni. Ezután három hétig szünetet kell tartania, majd újra kell venni a gyógyszert, mint a kezelés első hetében.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

Amikor a körömgomba megszabadul a lábaktól, a kezelés folyamata ugyanabban a séma szerint történik, csak három hét, nem kettő az antibiotikumot. Közöttük egy háromhetes szünetet is meg kell tennie.

Az eredmények észrevehetőek lesznek az onychomycosis megszabadulása után, ahogy a körömlemez nő.

Néha az impulzus terápiát napi egyszer 200 mg folyamatos adaggal helyettesítik három hónapon keresztül. A hatás 3-4 hét rendszeres kezelés után lesz látható.

Mellékhatások

Az Irunin egy nagyon hatásos gyógyszer, ugyanakkor hatalmas felsorolása a mellékhatásokról, amelyek kontrollálatlan kábítószer-fogyasztással jelennek meg.

 1. A része az emésztőrendszer: székrekedés, akut fájdalom a belekben, a hányinger, a máj toxicitás (nem gyakori), károsodott vesefunkció, étvágytalanság.
 2. A szív- és érrendszerből: arrhythmia, puffadás, szívelégtelenség.
 3. Az idegrendszerből: polyneuropathia, túlzott gyengeség, ájulás, fájdalom a fejpántban.
 4. Részéről más belső szervek: gyenge erekció, allergiák, változás a vizelet színe, lábvizenyő, menstruációs zavarok, rosszindulatú váladékos bőrpír.

Irunin körömgombával: analógok és költségek

A gyógyszertárban számos olcsó helyettesítõ Irunin található, amely ugyanazt az aktív összetevõt tartalmazza. A legfontosabbak olyan gyógyszerek voltak, mint:

A földre szárított gomba egy hétig tart, minden időpontban vegyen egy szabályt vacsora után.

Az antibiotikum megvásárlásához nincs szükség orvosra. Az irunin kapszulák átlagos ára 650 rubel. A régiótól függően változhat.

Vélemények a bőrgyógyászoktól és a vásárlóktól

Vaszilij, 39 éves.

A családomban szinte mindenki megbetegedett egy gátlót, de naiv módon gondoltam, hogy elkerülhetem ezt a betegséget. 9 hónappal ezelőtt a betegség első tünetei voltak: lábaim viszketni kezdtek, cipőim kellemetlen szagúságot kezdtek, fehér ujjak jelentek meg a lábujjak között. Nem volt kétséges - ez a mycosis. Azonnal megkezdtem a betegség kezelését topikális készítménnyel, és 2 hét elteltével a fertőzés visszahúzódott, de néhány hét múlva újra megtörtént. A bőrgyógyász elmagyarázta nekem, hogy a gombás fertőzés nem gyógyítható kenőcsökkel, és antibiotikumokra van szükség a probléma megoldásához. Az orvos Irunint nevezett ki, és két és fél hónap elteltével eltűnt a gomba. Hat hónap telt el, nincs visszaesés. Most ezt a gyógyszert kezelik a nővéremmel, remélem segíteni tud.

Mark Kavetsky, bőrgyógyász.

A gomba nagyon gyakori fertőző betegség, amelyet szinte minden harmadik személy találkozott a Földön. A modern farmakológia széles skálájú gyógyszereket kínál, de csak egy részük képes egyszerre és mindenkorra megoldani a problémát a mycosisban. Gyakran javaslom a pácienseimnek Irunin kapszulákat, mert összetételük aktív összetevője hatékonyan kezeli a különböző típusú mycosisokat. Ennek ellenére, kategorikusan nem ajánlom ezt a gyógyszert anélkül, hogy felírná az orvost.

Alina, 22 éves.

Én őrült koshatnitsa vagyok, és megfosztott tőlem a testemből egy ismerős jelenség. Próbáltam egy csomó különböző kenőcsöket és tablettákat, amelyek közül néhány gyorsan megszabadulni a gombától, míg mások nem. Nemrégiben megpróbáltam Irunint, aki egy hetetől megmentett engem a lichen oktatásból. Most mindig iszom, és ajánlom a barátaimnak.

A készítmény hatóanyagainak Irunin alkalmazása körömgombák kezelésére

A preparátum Irunin a körömgombákból tabletták formájában kerül kiadásra a befogadásra. A gyógyszertárak csak receptre kaphatók, és recepcióját a kezelőorvos felügyelete mellett végzik. A gyógyszert sárga színű kapszulák formájában, belülről granulátummal mutatjuk be.

A körömgombából származó Irunine tartalmazza a fő hatóanyagot gombaellenes hatással és további anyagokkal. A kezelőorvos kijelöli a fertőző folyamat okozó ágensének vizsgálatát és azonosítását.

A készítmény szerkezete és hatása Irunin

A hatóanyag gombaellenes hatásának fő összetevője az itrakonazol. Tartalma minden kapszulában 100 mg. Segédanyagok:

 • titán-dioxid;
 • metakrilsav;
 • szacharóz;
 • Valium;
 • zselatin.

A triazol-származékok, itrakonazol erős gombaellenes aktivitást azáltal, hogy csökkenti az enzimek izolálásával foglalkozó, és elnyomja az ergoszterol szintézisét a gombasejtek. Az ergoszterol hiánya a parazita teljes halálához vezet a test fokozatos megsemmisítésével.

Tipp Ajánlatos kombinált kezelést végezni, Irunint inni és helyreállító gyógyszereket, antimikotikus szereket használni külső használatra.

Az Irunin vaginális kúpok formájában is kapható candidiasis kezelésére. De annak érdekében, hogy megszüntesse a gombafertőzést a lábakon, csak a gyógyszer tabletta formájában kerül felhasználásra. A hatóanyag aktivitása a következő kórokozókkal szemben mutatkozik meg:

 • élesztő és élesztő gomba - Paracoccidioides brasiliensis, Coccidioides immitis és Candida;
 • penészes mikroorganizmusok - Aspergillus;
 • a dimorf gombák egyes képviselői;
 • sporotrichosis, coccidiosis és blastomycosis.

A gombaellenes hatóanyag komponensei a vérbe kerülnek, a kóros fókusz területére kerülnek, ahol felhalmozódnak és aktivitást mutatnak ki. Az anyag elkezdi megsemmisíteni a gombákat, ami teljes halálához vezet.

A gyógyszer másik neve az intrakonazol. A gyógyszerrel végzett vizsgálatok során a betegek 92% -át az onokomikózisban 9 hónapon belül teljes egészében felépítették. A terápia után egy évvel végzett kontrollvizsgálat 95% -os eredményt mutatott.

Használati utasítások

Az orvosi rendelvénynek megfelelően orvosi kezelésre van szükség. A szokásos kezelési rend szerint 1 kapszula kétszer, reggel és este 14 napig tart. Ennek a gyógyszernek a jellemzője több tanfolyam szükséges.

14 napos kezelés után 4 héten át szünetet tartanak, majd a kezelést a teljes gyógyulásig megismételjük. Útmutató a köröm gombás fertőzésének kezelésére:

 • a tablettát étkezés után 25 perc múlva veszik;
 • a kapszulát nem rágják, teljesen lenyelik;
 • sok vízzel mossák le.

Az onokomikózis kezelésére rendszerint két tanfolyamon kell átesni. A minimális intervallum 3 hét, amely után a vétel ugyanazt a sémát követi. Egyes esetekben 2 kapszula folyamatos terápiája 2 hónapon belül megtörténik.

A hatóanyagot a készítmény lassan ürül a bőr és a köröm lemez szükséges terápiás hatás érhető el a 2 hónap után egy kúra gombás fertőzések a bőr, a láb és hat hónap után a megszüntetése onychomycosis.

adagolás

A köröm gomjával a következő kezelési rendet írják elő:

 1. Az első kurzus. 2 kapszula reggel és este 7 napig. Break 28 nap.
 2. A második tanfolyam megismétli az elsőt. Szünet 21 nap.
 3. A harmadik tanfolyam. 2 kapszula reggel és este 7 napig. A kezelés megszüntetése.

Tipp A felnőtteknek egy gyógyászati ​​készítmény maximális napi dózisa 200 mg. A növekedést csak akkor lehet elvégezni, ha a fertőzés rosszul reagál a terápiára. Például, ha egy beteg 200 hónapig ivott Iruninnal az eredmény nélkül, egy szünet után a dózis 225 mg-ra emelkedik.

Mellékhatások és túladagolás

A kábítószer-túladagolás Irunin nem volt. Amikor megjelenik a mérgezés tünete, meg kell mosni a gyomrot és aktiválni kell az aktív szenet.

Mellékhatások alakulhatnak ki az adagolás vagy a kezelés be nem tartása miatt. Az Irunint nem szabad sok gyógyszerrel kombinálni, ami komoly mellékreakciót okozhat a belső szervekből és a bőrből. Gyógyszeres kezelés mellékhatásai Irunine:

 • az emésztőrendszernek az émelygése, az étvágy romlása, az alhasi fájdalom és a hasmenés megfigyelhető;
 • a központi idegrendszer oldalán fejfájás, álmosság, fáradtság, szédülés;
 • Az allergia dermális viszketés, kis kiütés, angioödéma formájában mutatható ki;
 • A húgyúti szervek oldalán ritkán fordul elő hyperkreatinémia, a vizelet sötét színt kap;
 • a nők menstruációs ciklusuk lehet;
 • rendkívül ritkán zavaró anyagcsere, duzzanat, hiperglikémia.

A többi ritka mellékhatás közül a toxikus hepatitis elkülöníthető. A májbetegségben szenvedő betegeknél a kolesztiás sárgaság kockázata áll fenn.

Tipp Ha olyan tüneteket észlel májkárosodás formájában anorexia, szín- vizelet, hányás, gyengeség, azonnal forduljon orvoshoz, és hagyja abba a gyógyszert. Azok, akik több gyógyszert isznak a gyógyszerben, át kell adni a vizelet és a vér vizsgálatát a komplikációk kizárására és a kezelés hatékonyságának ellenőrzésére.

Ellenjavallatok

A Irunin gyógyszer a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • súlyos funkcionális rendellenességek a májban és a vesékben;
 • a szív- és érrendszeri betegségek;
 • gyermekkor;
 • terhesség és szoptatás ideje;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Nem szabad, hogy a gombás fertőzések kezelésére Irunine a gyógyszerek, amelyek mizolastin, dofetilid, rifampicin, simvastatin, lovalastin és sok egyéb anyagok, amelyek feltétlenül kell, hogy kérdezze meg orvosát.

Tipp A máj mérgező károsodásának kockázata nő az alkoholtartalmú italok és az alkohol tartalmú gyógyszerek alkalmazásával. A kezelés alatt fontos az alkoholfogyasztás.

Különleges utasítások

Az Irunin tesztjei a szívelégtelenség és a májkárosodás kockázatát mutatták. E tekintetben a gyógyszert nem írják elő súlyos szívbetegségek és a májfunkció megsértése miatt.

A gyógyszert csak az orvos írhatja le átfogó vizsgálata után, és azonosítja a fertőző folyamat okozó ágensét. Az öngyógyítás elfogadhatatlan, és számos következményhez vezethet. A gyógyszer adagját az orvos határozza meg, figyelembe véve az egyéni tényezőket és a betegség mértékét.

Néhány gyógyszert, amelyet korábban vettek be, el kell távolítani a kezelés során, amit csak orvos tehet. A gyógyszer nem befolyásolja a potenciálisan veszélyes tevékenységeket, beleértve a járművezetést is.

Ez egy hatékony gyógyszer, amely közvetlenül a betegség okaira hat, ezért alkalmazása sokféle mycosisban hatékony. A mellékhatások magas kockázatának ellenére mindössze azoknak a 3% -a, akik a körömlemez gombájából származó, irúniát tartalmazó tabletta hosszú idejű kezelésen esnek keresztül, nemkívánatos eseményeket tapasztalnak.

Ajánlások a kezelés alatt

Az Irunin alkalmazásának lehetőségei a körömgomból:

 • az orvos növelheti a dózist a gyengített immunrendszer esetén a kezelés alatt;
 • az antacidákkal egyidejűleg történő kezelés esetén a bejutás közötti szünetnek legalább 3 óra kell legyen;
 • a hosszú távú kezelés során a vesék és a máj rendszeres értékelése;
 • a kezelés azonnal leáll, ha eltérés van a hepatobiliáris rendszertől és a GIT-től;
 • a hosszan tartó kezelés növeli a máj mérgező károsodásának kockázatát.

Tipp A bőrgyógyászok ajánljuk a kezelési eljárás különös figyelmet fordítanak a higiéniára, a láb, cipő feldolgozni fertőtlenítőszerek naponta permetezni a érintett körmök antibakteriális spray vagy kenőcs alkalmazni.

Óvatosan kell eljárni a fertőzés helyreállítását követő újbóli fertőzés megelőzésére. Az onychomycosis helyi kezelésének hiánya hamarosan újabb visszaesést eredményez, még hangsúlyosabb klinikai megnyilvánulásokkal.

Az Irunin gyógyszer semmiképpen sem öngyógyító hatású. A terápia adagját és időtartamát csak a vizsgálat után határozzák meg. A kezelés sok időt vesz igénybe, de a gyógyszer teljes gyógymódhoz vezet, ami valószínűleg nem minden gyógyszer.

Irunin a körömgombából

Az egyik leggyakoribb betegség az onokomikózis. A statisztikák szerint a világ népességének mintegy 20% -át szenvedik el. A számos gyógyszer közül megtalálható Irunin kapszulák a lábak körmök gombájából. Ez a széles spektrumú gyógyszer, amely elpusztítja a legtöbb gombás betegség kórokozóját, alkalmazzák a betegség szisztémás kezelésében.

Általános információk Iruninról

A gyógyszerek alapulnak itrokonazole triazol-származékokat az antibiotikum, amely gátolja a gomba és elpusztítja a szerkezet a patogén sejtek. Az Irunin különböző törzsek dermatophyták, élesztő és penészgombák elleni küzdelemben tevékenykedik.

Az Irunin készítményt orális adagolásra alkalmas kapszulák formájában vagy hüvelyi tabletták formájában szabadítják fel. Ez utóbbiak a hüvely gombás fertőzéseinek megszüntetésére szolgálnak. De a kibocsátás egy másik formája segít eltávolítani a mycosis bőrét, a körmöket, a szem és a száj nyálkahártyáját, a kenőcsöt, a megoldást és a krémeket Irunin - nem létezik! De vannak olyan gyógyszerek, amelyek ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák - itrokonozol.

A gyógyszergyártó az orosz gyógyszergyár Veropharm.

Kapszula készítmény

A gyógyszer fő hatóanyaga a istoranosol. Ennek következtében a micélium szerkezete elpusztul, a sokszorosításának folyamata lelassul.

A kapszula összetételében a segédkomponensek a következők:

 • szacharóz;
 • Cukorrépa;
 • Titán-dioxid;
 • Metakrilsav;
 • Valium;
 • Propil-parahidroxibenzoát;
 • Zselatin.

Vizuálisan a gyógyszer úgy néz ki, mint a mikrogranulák sárga héjban. Egy csomagban 6, 10 vagy 14 kapszula lehet.

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

A diagnózis orvosi konzultáció és a laboratóriumi megerősítés után ajánlott orvosolni. A körömgomba irunint a külső használatra készült készítményekkel együtt írják elő. Ez lehetővé teszi a terápiás hatás felgyorsítását.

A kapszulák alkalmazása előtt azonban el kell olvasni az ellenjavallatokat, amelyek a kezelés megszakítását okozhatják:

 • Egyéni intolerancia a gyógyszerre;
 • Terhesség és szoptatás ideje;

A terhesség első trimeszterében Irunine használata tilos, a második és harmadik trimeszterében a kapszula hagyjuk csak kivételes esetekben, amikor a kockázat indokolja.

 • 12 éves kor alatt;
 • Szívelégtelenség;
 • Problémák a májjal;
 • A légzőrendszer betegségei.

Irunin - a gyógyszer nem kompatibilis bizonyos gyógyszerekkel. Olvassa el a megjegyzést a gyógyszer alkalmazása előtt.

Mellékhatások

Ritka esetekben az irunin mellékhatásokat okoz, ezért fontos, hogy a kapszulák alkalmazása során ellenőrizze állapotát.

Leggyakrabban a következő negatív reakciók állnak a gyógyszer szedéséről a köröm gomba felől:

 • Étvágytalanság;
 • Hányás és hányinger;
 • Fejfájás, szédülés, tudatvesztés;
 • Irritáció a bőrön, viszketés, kiütés;
 • A szívelégtelenség és a tüdőödéma megjelenése.
 • Ritkán fejti ki a kolesztiás sárgaságot és a mérgező hepatitiset.

Ha ezek közül a jelek közül bármelyik megjelenik, akkor orvoshoz kell fordulni és törölni kell Irunint.

Alkoholfogyasztás terápia alatt Irunin tilos! Az alkohol növeli a máj terhelését, ami degeneratív változásokat okozhat a szövetekben.

Használati utasítások

A kezelés adagolását és időtartamát orvos írja le. A kapszulákat bőséges vízzel mossák, étkezés után ajánlott 20-30 perc múlva. Az Irunin körömgomba használatára vonatkozó utasítások tartalmazzák a két program leírását.

 • Impulzus terápia. Az onokomikózis esetében a kezelés időtartama körülbelül 3 hónap. 7 napig 200 mg Irunint naponta kétszer, 3-4 hétig szünetet tartson, majd ismételje meg a folyamatot;
 • Folyamatos napi gyógyszeres kezelés, 200 mg naponta, 3 hónapig. A kezelés módjának kiválasztásakor javasolt a máj megfigyelése a vizsgálatok segítségével

Az itrakonazolt 3 hónapig tartó felvétel után fél évig tárolják a köröm keratinon.

A maximális hatékonyság érdekében tanácsos az öngyógyító gombát a külső használatú gyógyszerekhez (kenőcsök, krémek, oldatok). A kádakat vágja le és vágja le a sérült körömlemezt a gomba segítségével, ügyeljen arra, hogy az összes fertőtlenítés elkerülése érdekében kezeljen minden manikűrszerszámot és cipőt.

Irunin analógjai

Számos Irunin gyógyászati ​​analógja van a köröm gombájáról, amely különbözik a felszabadulás vagy összetétel formájában. A gyógyszereket mellékhatások vagy egyéni intolerancia esetén helyettesíthetik, de csak orvoshoz fordulhatnak:

Az Irunin gyógyszertárakban szereplő ára függ a kapszulák számától és 300-700 rubeltól.

Az orvosok és a betegek véleménye

A Irunin körömgombával kapcsolatos számos véleményt talál. Mind a betegek, mind az orvosok hangsúlyozzák a kezelés szabályainak betartását a terápiás hatás elérése érdekében.

A gombás körmöket több mint öt éve szenvedem el, miután nem túl sikeres pedikűr. Semmi sem segített, amíg egy barátom nem tanácsolta Irunin csodálatos ügynökének. Eleinte szkeptikus voltam, de kellemes (a többi tablettához képest) az ár rám gondolt. Úgy döntött, hogy megpróbálja, nem lehet rosszabb. 2 hónap múlva nem tudtam elhinni a szemem - a körmöm egészséges és sima volt, a gomba visszahúzódott! Ennek eredményeképpen 3 adag gyógyszert ivott: egy hét elfogadta a kapszulákat, majd 3 hétig - egy szünetet. 9 hónap elteltével a beteglemez teljesen kifejlődött, a lábak ismét jól ápoltnak tűnnek!

Olesya, 42 éves, Kaliningrad

Gombával fertőzött, nem tulajdonított neki semmilyen jelentőséget: van és van, jól gondolom, elrontja a megjelenést. De kiderült, hogy ez nem minden: volt egy viszketés, a körmök összeomlottak. Aztán elkezdtem kipróbálni mindenféle reklámozott gyógyszert kezelésre: kenőcsök, lakkok, permetezők - semmi sem segített. El kellett mennem az orvoshoz: írta Irunint, és azt mondta, hagyjam el a kenőcsöt vagy a spray-t. Három hónap után észleltem a javulást, és 12 hónap múlva teljesen megszabadultam az onokomikózistól.

Денис, 33 éves, Vitebsk

Megjegyzések orvosok Irunin a köröm gomba:

Sok beteg javasolja az Irunin kapszulákat a körömgombákról. Ez a megfizethető és hatékony eszköz segít a tünetek teljes megszüntetésében, még akkor is, ha egyedül használják őket. Bár több gyógyszert ajánlok a májfunkció fenntartásához, hogy megóvja magát a negatív testreakcióktól. Nos, a kenőcsök és krémek további használata javítja a betegek állapotát sokkal gyorsabban.

Nikonov VV, orvos-dermatológus

Ha a páciensnek szüksége van egy egyszerű kezelésre szánt gyógyszerre, Irunin kapszulákat írnak fel. A pulzusterápia és a körömgombák számos kurzusa megszűnik. A kinevezés előtt össze kell állítanom egy anamnézist a páciens állapotának romlása érdekében, havonta egyszer vagy kétszer meg kell adnom a vizsgálatot a máj nyomon követése és a károsodás megelőzése érdekében. A betegek megelégednek az irunin előidézett hatásával, a relapszák ritkák.

Szerb TI, mycológus

Az Irunin egy olcsó gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. Elpusztítja az onychomycosis leghíresebb kórokozóit. A gyógyszer szedése előtt olvassa el az utasításokat és az ellenjavallatokat. A gyógyszert orvosnak kell megírnia - csak a megfelelő dózist és a terápia időtartamát határozhatja meg.

Irunine körömgomba - leírás és használati utasítás

A tabletta Irunin ára az orosz gyógyszertárakban - 300 és 650 rubel között 6-14 kapszula csomagolásához.

Hol vásárolhat

Az Irunin az orosz városokban, valamint az online gyógyszertárakban gyógyszertárakat értékesít:

A kibocsátás formája

Irunin a körömgombából készül sárga színű kapszulák formájában, amelyek magukban foglalják a hatóanyag mikrogranulusait - itrakonazolt, 0,1 g mennyiségben. a kapszulán. A gyógyszerek csomagjai lehetnek 6, 10 vagy 14 kapszulát.

Egyéb gombaellenes szerek hátterében Irunin olcsó. Ez a modern kompozíciókhoz tartozik, és széles spektrummal rendelkezik. A gyógyszer hatóanyaga a körömlemezekben halmozódik fel, és koncentrációját 2-4 hétig megtartja a kezelés befejezése után.

A készítmény szerkezete

Minden Irunin kapszula 0,1 g-ot tartalmaz. itrakonazol - olyan anyag, amelynek gerinctelen hatása gátolja a micélium enzimatikus aktivitását, és elnyomja az ergoszterin bioszintézisét patogén sejtekben.

segédanyagok:

 • zselatin;
 • Cukorrépa;
 • szacharóz;
 • Titán-dioxid;
 • Metakrilsav;
 • Gidromelloza;
 • Propil-parahidroxibenzoát.

Hozzájárulnak a testben a kapszulák jobb asszimilációjához.

analógok

Az Irunin kapszulák analógjai hasonló összetételű és hatásosak a körömgombák kezelésében:

Áruk sokkal magasabb, mint Irunin.

Olcsó analóg

A legolcsóbb megoldás az ukrán drog itrakonazol - 15 db 0,1 g-os kapszula. hatóanyag. Ez átlagosan 450 rubel.

A készítmény tulajdonságai

Az Irunin hatásos a kórokozó gombás flóra következő képviselőivel szemben:

 • Az Aspergillus fajta gomba;
 • Candida, Paracoccidioides brasiliensis, Cryptococcus neoformans; élesztő és élesztőszerű mikroorganizmusok;
 • Blastomycosis és coccidiosis Blastomyces dermatitidis és Coccidioides immitis okozta szerek;
 • Sporotrichosis és mikroporózis fertőzés forrásai;
 • Sportoló;
 • Az ilyen dimorf gombák képviselői, mint a Sporothrix schenckii.

Hogy működik

A itrakonazol hatóanyaga felszívódik a vérbe, amelyet a gomba helyén a sérülés helyére szállít és felhalmozódik. A gyógyszer elpusztítja a gombák sejtfalát, ami a halálukhoz vezet.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Irunint akkor alkalmazzák, ha:

 • Candidiasis, mycosis;
 • Onychomycosis okozta penészgombák, élesztő, dermatophytes;
 • Gomba keratitis;

Az Irunin pozitív hatással van a kezek és lábak pityriasis és gombás megbetegedéseinek kezelésére is, ami segít a mély, szisztémás mikózisok eltávolításában.

Használati utasítások

A betegek 1 kapszulát vesznek reggel és este egy hétig, majd 3-4 hétig szünetet tartanak. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg (orvos kiválasztásáról...). Tartsa a kábítószert sötét hideg helyen: 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, 2 évig.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek, a terhesek és a nők az Iruninnak a körömgomból történő etetés ideje alatt nincsenek kijelölve.

Az alkalmazás módja

Az utasítások szerint az Irunint étkezés után 20-30 perc múlva kell bevenni, a kapszula egészét lenyelve, nem rágni, és elég vízzel mosni.

adagolás

Az irunin napi dózisa felnőtteknek 0,2 g. (2 kapszula)

túladagolás

Irunin nem túladagolt. Ha a mérgezés tünetei fennállnak, a gyomrot megmossák és adszorbenseket írnak fel.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Az Irunina kapszulák nem megengedhetőek az egyidejű vételhez készítményekkel:

 1. Triazolám.
 2. Asztemizol.
 3. Kinidin.
 4. Dofetilid.
 5. Midazolam.
 6. Ciszapridet.
 7. Mizolastin.
 8. Pimozid.
 9. Simvastatin.
 10. A lovasztatin.
 11. Terfenadin.
 12. A rifampicin.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt az itrakonazol hatóanyaggal szembeni allergiás reakciók esetén, a szívelégtelenség, a májbetegségek és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái. A terhesség és a laktáció szintén ellenjavallt.

Mellékhatások

Irunin okozhat:

 • hányinger;
 • székrekedés;
 • Fájdalom a hasban;
 • Étvágytalanság;
 • szédülés;
 • fejfájás;
 • Fáradtság és idegesség;
 • Allergiás reakciók kiütés formájában;
 • viszketés;
 • Módosítsa a vizelet színét.

A nőknél a gyógyszer befolyásolhatja a menstruációs ciklust, és néha anyagcserezavarhoz vezet.

Vélemények

Csak hogy nem kezeltem a körömgomba a lábamon, amíg el nem mentem az orvoshoz, és nem regisztrálta Irunint. Miután 2 körömszög kezdett helyreállni, és az év során nem volt relapszus.

Ivunin folyóját ivtam, a gombámat a lábujjam elhaladt, de 4 hónap múlva visszatértem. Nem is tudom, hogy újra kell-e inni, ha a hatás ilyen rövid.

Nem tudom, de 2 tanfolyam Irunin nem segített a gombák a körmök, de a probléma a hasnyálmirigy provokálni. Furcsa drog, bár ilyen dicséret.

Előnye és hátránya

 • Kényelmes fogadás;
 • Megfizethető ár;
 • Halmozott hatás.
 • Felvételi kurzusok;
 • A mellékhatások jelenléte.