Irunin a körömgombából

Irunin először 20 évvel ezelőtt jelent meg a gyógyszertárak polcain, és azóta az egyik legjobb antimikotikusnak számít a gombás fertőzések elleni küzdelemben. A gyógyszeren elvégezték a szükséges klinikai vizsgálatokat, amelyek hatékonynak bizonyultak a mycosis legtöbb kórokozója ellen. Azt javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan működik Irunin a körömgombákról.

Összetétel, gyártási forma és ár

A gyógyszert kétféle formában állítják elő - kapszulák és tabletták. Az első lehetőség a körmök, a bőr, a nyálkahártyák és a szőrzet mycotikus sérüléseire vonatkozik. A második - a gomba által okozott hüvelyi fertőzések kezelésére.

Az Irunin kapszula összetétele a következőket tartalmazza:

 • itraconazol 100 mg;
 • szacharóz;
 • Valium;
 • titán-dioxid.

A gyógyszert kemény zselatin héjban állítják elő. A kapszulák sárga színűek. Ezeket 6, 10 és 14 darabos csomagolásban értékesítik. A gyógyszer ára attól függ, hogy mennyi pirula van a csomagban, például egy doboz 6 kapszula vásárolható az orosz gyógyszertárakban 370 rubelt, az ukrán - 95 hrivnya.

Az Irunin hüvelytabletták összetétele a következőket tartalmazza:

A gyógyszert 10 tabletta csomagolásában adják el. A költségek Oroszországban 370 rubel, Ukrajnában - 89 hrivnya.

Farmakológiai hatás

Az irunin fő összetevője az itrakonazol, triazol származéka. Az ágens gombaellenes hatást fejt ki a mikroorganizmusok enzimatikus aktivitásának inaktiválására való képesség miatt, ami megakadályozza az ergoszterin sejtmembránjainak szintézisét. Ez a vegyület hiánya a mycosis kórokozók közelgő halálához vezet.

bizonyság

Irunin erőteljes antimikotikusnak talált alkalmazást a következő betegségek elleni küzdelemben:

 • a bőr mycosisai, a nyálkahártyák és a haj;
 • onychomycosis - körömgomba;
 • A cukorbetegség a nők körében;
 • mindenféle megfosztást.

Használati utasítások

A köröm gombájával szembesülőknek az Irunin kapszulákba két séma szerint - a standard és az impulzus terápiát kell előírni. A kezelés időtartama a lézió mélységétől és területétől függ. Tekintsük részletesebben a rendszert

 1. A klasszikus módszer. A beteg naponta kétszer veszi egy Irunin kapszulát 3 hónapig.
 2. Impulzus terápia. A gyógyszert naponta 200 mg-ra, de 1 hétre, majd 21 napig szünetet tartanak, és újra szedik a gyógyszert. A körömgombák kezelésében két ilyen tanfolyam elégséges, amikor a lábak onychomycosisára - három-négyre.

Az itrakonazol rendkívül lassan eltávolodik a sérüléstől, és egy bizonyos ideig változatlan marad a kezelés befejezése után is. Ezért a gyógyulás megkezdésétől számítva 6-9 hónap elteltével a teljes gyógyulás várható.

Alkalmazás terhesség alatt

Különleges vizsgálatokat végeztek, amelyek igazolták az itrakonazol teratogén hatását a magzatra. Ez az anyag az embrionális rendellenességek kialakulásához vezet, ami összeegyeztethetetlen az életével. Ezért a terhesség ideje alatt az Irunin-kezelés, valamint az itraconazolon alapuló egyéb gombaellenes szerek kizártak.

Ez a korlátozás a laktáció időtartamára vonatkozik. Ha az ápolási anyát Iruninnal kell kezelni, ajánlott szoptatni.

Gyermekkedvezmény

A gyógyszer ellenjavallt gyermekek 3 éves kor alatt. Halálosabb korban a gyógyszert óvatosan adják be - a rendszerszintű mellékhatások kifejlődésével azonnal lemondásra kerül.

Irunin és alkohol

Az alkoholtartalmú italok használata az antimikotikummal végzett kezelés során kizárt. Az etanol növeli a gyógyszer méregtelenítő hatását a májszövetre, ami általános rosszabbodást okoz a beteg jólétében. Ebben az esetben az alkohol csökkenti az Irunin terápiás hatását a minimális értékekre, vagyis a gyógyszer hiába lehet, és a betegséget újra kell kezelni.

Mellékhatások

A gyógyszer néha a következő nemkívánatos reakciók kialakulásához vezet a táblázatban.

Ellenjavallatok

Továbbá a készítményt nem írják elő terhes és szoptató nőknek, 3 év alatti gyermekeknek, súlyos szív-, érrendszeri és májbetegségben szenvedőknek.

Óvatosan, ez az antimikotikum idős betegekre van előírva.

Analógok és áraik

Az Irunin farmakológiai tulajdonságai és szerkezeti összetétele több mint 30 helyettesítőt tartalmaz.

A drága partnerei:

Orungal. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A gyógyszer alkalmazási, kezelési és ellenjavallatai azonosak az Iruninnal. A 14 orsóniai kapszula költsége Oroszországban 3200 rubel, Ukrajnában - 1200 gr.

Mikosist. A hatóanyag a flukonazol. A készítmény kapszulák formájában kapható. A mycoticus fertőzések szisztémás kezelésére van előírva, beleértve a körömgombákat. A 7 db Mikosist tabletta költsége 750 rubelt fog fizetni a vevőnek. Oroszországban és 329 gr. Ukrajnában.

Az olcsó helyettesítők közé tartoznak a következők:

Econazole. A hatóanyag az econazol. Rendelkezésre áll egy oldat, spray, gél és vaginális kúp formájában. A gyógyszert kizárólag dermatophyták, penészes és élesztőgombák által okozott mikózisok kezelésére helyileg alkalmazzák. Az econazol ára gél formájában 100 rubel. Oroszországban és 33 grammban. Ukrajnában.

Funit. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A bőr és a nyálkahártyák, a körömgomba, a candidiasis és a lichen mikózisára van szükség. A csomagolás ára A Funit, amely 4 kapszulából áll, 250 rubel. Oroszországban és 104 gr. Ukrajnában.

Pimafutsin. A hatóanyag a natamycin. Tabletták, krémek és kúpok formájában állítják elő. A gyógyszernek számos hatása van, és sikeresen alkalmazható a bőrgyógyászatban és a nőgyógyászatban. A 20 tabletta Pimafucin költsége 460 rubelt fog fizetni a vevőnek. vagy 140 gr, egy azonos nevű krém - 250 dörzsölje. vagy 89 g. 30 g-os csőhöz.

Az Irunin valamennyi analógja kimutatható gombaellenes hatással rendelkezik a mycosis ellen. Használatuknak összhangban kell lenniük az orvossal.

A kábítószerek összehasonlítása (ami jobb?)

Irunin vagy Terbinafine. Az Irunin aktív összetevője az itrakonazol, amely kifejezett gombaellenes hatást fejt ki. A terbinafin ugyanazt a terbinafin anyagot tartalmazza, amelyet összetett terápiás hatás jellemez - fungicid és antibakteriális. Ugyanakkor mindkét gyógyszer széles spektrummal büszkélkedik a mycosisok - dermatophyták, penészes és élesztőszerű gombák kórokozói ellen.

Az Iruninnal ellentétben, amely kapszulákban kapható, a Terbinafine orális adagolásra szolgáló tabletták és krémek formájában készül. Az utóbbi komplex alkalmazása növeli a körömgombák terápiás hatását. Ezért a terbinafin átfogó megközelítése miatt nyer.

Irunin vagy itrakonazol. Ezeket az alapokat strukturális helyettesítőnek lehet nevezni, mivel ugyanazon hatóanyagon alapulnak. A gyógyszerekre vonatkozó megjegyzéseknek számos általános normája van, de az itrakonazolnak több ellenjavallata van. Például az időseknek szigorúan tilos.

Ezenkívül az itrakonazolt csak kapszulákban állítják elő, míg az Iruninnak van egy másik formája - hüvelyi tabletták, ami nagyon hasznos a nőkben a tejsavasok elleni küzdelemben. Így a vezető között ezek a gyógyszerek Irunin, de egy áron úgy tűnik, hogy drágább, mint az ellenfél mintegy 100-150 rubelt.

Irunin vagy Orungamin. Két szerkezeti analóg, amelyeknek sok közösége van egymással. Az itrakonazolon alapulnak, azonos dózisúak és kapszulákban kaphatók. Költségük különbözik - az Orungamin kétszer drágább, mint Irunin. Ha meg akarja menteni ezt a tényezőt, döntő lehet egy potenciális beteg számára.

Irunin vagy Rumikoz. Mindkét gyógyszer tartalmazza az itrakonazolt. Ezeket kapszulák formájában állítják ki, és azonos árkategóriával rendelkeznek. Ennek ellenére a Rumikoz hatékonyabbnak bizonyult a candidiasis és a megfosztás ellen. Ellenkező esetben a gyógyszerek hasonlóak, így a választás közöttük marad az orvos.

Flukonazol vagy Irunin. A flukonazol ugyanazt az anyagot tartalmazza - flukonazol. A gyógyszer széles spektrumú hatással rendelkezik a gombafertőzések ellen, de sokkal kevesebb ellenjavallata van, és ritkán okoz mellékhatásokat az Iruninhoz képest.

Ezért a flukonazolt a szervezet jól tolerálja, ezért célszerű gyermekek, terhes és idős emberek, krónikus betegségben szenvedő személyek - minden olyan esetben, amikor az Irunin ellenjavallt.

Irunin vagy Itrazol. A gyógyszerek azonos összetételűek, a felszabadulás formája, ajánlások és korlátozások a használat során. Az egyetlen különbség az árkategóriában van. Az Itrazol költsége kétszerese az Iruninhoz képest - ami azt jelenti, hogy a vevő dönt.

Az orvosok és a betegek véleménye

A hálózatban sok pozitív vélemények olvashatók Iruninról. A statisztikák szerint az antimikotikumok az esetek 98% -ában képesek megbirkózni a köröm gomolyával, függetlenül a kóros folyamat súlyosságától. Javasoljuk, hogy megtudja, milyen konkrét emberek beszélnek a kábítószer-orvosokról és a betegekről.

Az Irunin, mint a legtöbb antimikotik, széles körű aktivitást és nagy hatékonyságot mutat a körömgomba vonatkozásában. Sajnos azonban a szer mindenki számára nem engedélyezett - számos ellenjavallatot és mellékhatást tartalmaz, amelyet orvosával kell megegyezni. Ezért az Irunin nem alkalmazható önkezelésre.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, gomba.

Hogyan lehet meggyógyítani Irunint körömgombával? Vélemények

Az emberek gombás megbetegedései egy vagy több kórokozó-dermatophyták, penészgombák és / vagy candida gombákkal együtt járnak a szervezet vereségével.

Az onokomikózis korai szakaszában szokásos külső gyógyszeres kezelés, de ha a mycosis vegyes és nehéz, akkor széles körű hatású antimikotikumok, például Irunin szükségesek a terápia sikeres kezeléséhez.

Irunin: összetétel és farmakológiai tulajdonságok

Az Irunint kapszulák és tabletták formájában állítják elő. A második lehetőség a hüvely gombás betegségeinek kezelésére szolgál. A dermatológusok a kapszulákat kijelölik, amikor a gombák fertőzik a szájat, a bőrt, a száj és a szem nyálkahártyáit, valamint a pityriasisot.

Minden Irunin kapszula 100 mg itrakonazolt tartalmaz. A segédanyagok:

 • Zselatin.
 • Szacharóz.
 • Valium.
 • Titán-dioxid.
 • Cukorkréta.
 • Metakrilsav.
 • Propil-parahidroxibenzoát.

Az itrakonazol a triazolvegyület származéka. Az anyag erős gombaellenes hatást fejt ki, mivel blokkolja a micélium enzimatikus aktivitását és gátolja az ergoszterin bioszintézisét a patogén szerek sejtjeiben. Az ergoszterol hiánya a parazita testének és halálának a megsemmisítéséhez vezet.

Az Irunin hatékonyságának növelése érdekében a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy kombinálják a köröm gombajával külső gombaellenes szerekkel, és rendszeresen fertőtlenítsék a lábbelit. Ez felgyorsítja a kezelést és megóvja a beteget a mycosis visszaesésekor.

A körömgomba kezelésének helyreállításának mutatója Az Irunin az egészséges lemezek növekedésének kialakulása. A terápia hatását 6-9 hét után lehet értékelni, amelyek az utolsó kapszula alkalmazása óta elteltek.

Hogyan kell az Irunint inzomikózissal kezelni?

Az Irunint egy 3 hónapos, kis megszakítású pulzuskezelésre írják fel. A kezelés során az orvosok a körömfertőzés és a fertőzés mélysége alapján alakulnak ki. Az irunin napi dózisa felnőtteknek 200 mg. A beteg 1 kapszulát vesz reggel és este egy hétig, majd 3-4 hétig szünetet tart, és megismétli az előírt menetet.

Az Irunint körömgombával fogyasztó betegeket a használati utasításnak megfelelően 20-30 perc múlva kell bevenni. Nem lehet rágni a kapszulát. Lenyelni és vízzel lemosni.

Ha a szögek növekedést okoztak, azokat el kell távolítani. Otthon a beteg ezt a Mikospor készlet segítségével teheti meg. A kórházban az orvos ugyanezt az eljárást hajtja végre egy speciális keratolitikus készítménysel (onyoplaszt vagy ureaplaszt).

Az Irunin beadására vonatkozó utasításokon kívül a betegtájékoztató a kapszulák olyan gyógyszerekkel történő befogadhatatlanságára vonatkozó információkat is tartalmaz, mint:

Ha az Irunin adagját véletlenül a kapszulák használatát követő egy órával meghaladják, meg kell mosni a gyomrot. Ezután vegye be az Activated Carbon vagy más abszorbens anyagot.

Mellékhatások és ellenjavallatok Irunina

Annak ellenére, hogy Iruninról, amelyről sok beteg elhagyja a lelkiismeretes véleményeket, bizonyos betegeknél a kapszulák beadása mellékhatásokat okozott.

Ezek ritka esetek, de előfordulnak, ezért a betegnek tisztában kell lennie a negatív reakciók esetleges megnyilvánulásával:

 • Székrekedés.
 • Allergiás kiütés.
 • Hányinger és étvágytalanság.
 • A menstruációs ciklus és az anyagcsere megsértése.
 • Gyors fáradtság, fejfájás és szédülés.
 • Krónikus szívelégtelenség kialakulása, a tüdő duzzanata.

Ritka esetekben az Irunin gümőként való alkalmazásának hátterében mérgező hepatitis és kolesztiás sárgaság alakul ki. Az akut májelégtelenség következtében halál is fennállhat.

A komplikációk elkerülése érdekében a kapszulák használatának idején a betegnek figyelmet kell fordítania az egészségi állapotra és figyelemmel kell kísérnie minden negatív változást - a vizelet sötétedését, a gyors fogyást, a hányást és a gyengeséget. A máj gyógyszeres anyag mérgező károsodásának jeleit meg kell szüntetni, és a betegnek meg kell küldeni a máj vizsgálatára.

Az Irunin alkalmazása ellenjavallt:

Az Irunin-kezelés ideje alatt bármilyen erősségű alkoholtartalmú italok fogyasztása szigorúan tilos, mivel az alkohol fokozza a hepatotoxikus szerek negatív hatását.

Ár és analógjai Irunin

Irunin a köröm gomba, az ár a gyógyszertárak Oroszországban változó 300 és 650 rubel. Az antimikotikum költsége a csomagon található kapszulák számától függ:

 • 300 - 360 rubel. - 6 kapszula.
 • 400 - 450 rubel. - 10 kapszula.
 • 600 - 650 rubel. - 14 kapszula.

Egyéb gombaellenes szerek hátterében Irunin olcsó gyógyszer, mivel analógjai ára sokkal magasabb.

Az Irunin analógjai hasonló hatású készítmények, amelyek eltérő összetételűek:

Vélemények Irunin-ról

Azok a betegek, akik Irunin-t körömgombával vették, alapvetően pozitív választ adnak a gyógyszerre. Megfelelő alkalmazás esetén a kapszulák hatékonyan működnek, és nem okoznak mellékhatásokat, ha a beteg nem szenved kardiológiai és urológiai megbetegedésekben, és nem okoz problémát a májban.

Ami Irunin betegség különböző kategóriáinak kezelését illeti, a statisztikák biztosítják, hogy a gyógymód ártalmatlan a cukorbetegek számára, és a gombákkal együtt alkalmazható a terhes és szoptató nők körében. A cukorbetegek 92% -a, köszönhetően Irunin teljesen eltávolította a gomba, és nem érzett semmilyen mellékhatást az impulzus terápia alatt.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt, ha egy nő betegszik mycosisban, az Irunint szélsőséges esetekben írják fel. Ha szükség van kapszulákra a HBV alatt, akkor a gyermek mesterséges táplálásra vált át, amíg az anya orális gyógyszer segítségével nem gyógyítja meg a gombát.

Milyen betegek mondanak Iruninról:

Amikor a dermatológushoz fordultam, rögtön azt mondta, hogy ez egy gomba, és kivágta a szöget a tanulmányból. Irunint felszívta vagy bejelölte, és javasolta, hogy tegyenek vagy forró tálcákat vagy medencéket készítsenek a fegyverekhez vagy kézhez, és körmöket vagy körmöket jóddal zsírozjanak. A körmök 2 tanfolyamon kezdték el felépülni, amely során időnként 28 kapszulát vettem fel.

Amikor a frissített lemezek a normál hosszra nőttek, a gombapróbát újra felhelyeztem, és negatív eredményeket mutatott. Iruninnal nem volt mellékhatásom. Nem történt ismétlődés. A helyreállítás 1,5 évvel ezelőtt történt.

A bőrgyógyász ajánlotta, hogy megvásárolok egy Mycosporet, és lágyítom és eltávolítom a beteglemezt, és három Irunin kapszulát is ittak. Teljesítette az összes receptet, és hat hónappal később a gomba nyom nélkül haladt. Irunin normális volt, bár tudom, hogy milyen mellékhatásait néha adta. Az eredmény, amit boldoggá teszek, de azt akarom mondani, hogy jobb kezelni a gomba az orvossal konzultálva, nem pedig az öngyógyításra. Ezután a betegség gyorsabban meg fog szenvedni.

Az Irunina kapszulát hozzám nevezték el, az Essentiale Forte előkészítésével együtt a máj támogatására. Három hónapig kezeltem, napi 2 kapszulát kapva étkezés után, és alaposan ápoltam a körmöket. Ennek eredményeként sikerült megszabadulni két betegségtől.

"Irunin" egy láb és köröm gomolyával. Utasítások és hivatkozások

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Irunin 1995-ben jelent meg a gyógyszertári számlálókon, és ma a gomba kezelésében az egyik legjobb szintetikus antibiotikum. A gyógyszer számos laboratóriumi vizsgálaton esett át, és számos kábítószer-teszt bizonyította hatékonyságát a mycosis kórokozók széles spektrumának leküzdésében. Az Irunin alapja erős hatóanyag - itrakonazol, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és számos más gombaellenes gyógyszer fő hatóanyagaként használják.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Összetétel, farmakodinámia, farmakokinetika

A tabletták összetétele Az irunin a fő összetevő - itrakonazol. A segédösszetevők a következők:

 • vas-oxid;
 • nipazol;
 • színezőanyag;
 • zselatin;
 • szacharóz;
 • keményítő;
 • metakrilsav kopolimerje;
 • metilparabén;
 • titán dioxid.

farmakodinámia

Az Irunin egy szintetikus gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A hatóanyag - itrakonazol, megakadályozza a gombafertőzés sejtmembránján belüli ergoszterin termelését, amely biztosítja a patogén mikroflóra gyors halálát.

Irunin a betegséggel kapcsolatos tevékenységét mutatja be, melynek kórokozói:

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

 • dermatophytes;
 • penész és élesztő gombák;

farmakokinetikája

A gyógyszer azonnal étkezés után inni kell. A vérben lévő itrakonazol legmagasabb szintjét az antibiotikum után néhány órával megfigyeljük.

A hatóanyag eltávolítása a vérfolyadékból két lépcsőből áll, és 24-36 órát vesz igénybe.

Az Irunin rendszeres és folyamatos bevitele 14 nap elteltével megfigyelhető az itrakonazol kiegyensúlyozott koncentrációjának a vérben. Az aktív komponens nem kötődik a plazmafehérjékhez, nem halmozódik fel a keratin szövetekbe, és nem befolyásolja a hormonális hátteret.

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

Az Irunint számos bőrbetegség kezelésére nevezték ki, nevezetesen:

 • gombás keratitis;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • lichen formációk;
 • hüvelyi candidiasis a nőknél;
 • szúrás emberekben;
 • körömgomba;
 • minden típusú dermatomycosis;
 • a szájüreg és egyéb nyálkahártyák candidiasisát.

A gyógyszer nem alkalmazható gombafertőzések kezelésére azokban az emberekben, akik túlságosan érzékenyek a hatóanyag komponenseire. Használatát orvosnak is ellenőriznie kell, ha:

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

 • akut májbetegség;
 • a szív- és érrendszeri rendellenességek;
 • a vesék rossz működése.

A jövő anyáknak nem ajánlott Irunin inni önmagát anélkül, hogy először konzultálnának egy bőrgyógyászral. A szakember csak akkor jelölheti ki, ha a hatóanyag előnyei meghaladják a jövőbeli baba egészségét.

Laktáció alatt a hatóanyag kiválasztódik tejben, ezért az Irunint szoptató anyáknak tilos. Ha az alkalmazással kapcsolatos orvosi indikációk nem tagadhatók meg, akkor a gomba kezelésénél szüneteltetni kell a szoptatást.

A gyógyszer összeegyeztethetetlen az alkohollal és bizonyos gyógyszerekkel.

Hogyan kell szedni az irunint egy gombával?

Az Irunint szigorúan az orvos ajánlásaival összhangban kell szedni, mivel a gyógyszer adagja minden betegnél egyedi. A rá vonatkozó utasítások szerint a szokásos dózis különféle gombás fertőzések kezelésére javallt, de nem csak az általa irányított és az öngyógyításra nincs szükség.

2 tabletta naponta kétszer (az elhanyagolt esetben)

2 tablettát naponta egyszer a betegség kezdetén és középső szakaszában

Legfeljebb 4 nap

2 vagy 1 tabletta naponta, a betegség súlyosságától függően

Egy hétről 15-20 napra

2 tablettát naponta

2 tablettát naponta

A szájüreg kandíliaiája

1 tabletta naponta

A körömgombák megszabadulásának rendszere

Az onokomikózis terápiát a fertőzés helyétől függően választjuk ki. Például a kezek körmök gombájával a kezelés két lépcsőből áll, és amikor megszabadul a lábszárból a körömlemez mycosisától - háromból.

Az onychomycosis kezelési sémája az ujjakon a következő: 1 hét 2 tablettát (200 mg) Irunint naponta kétszer kell bevenni. Ezután három hétig szünetet kell tartania, majd újra kell venni a gyógyszert, mint a kezelés első hetében.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

Amikor a körömgomba megszabadul a lábaktól, a kezelés folyamata ugyanabban a séma szerint történik, csak három hét, nem kettő az antibiotikumot. Közöttük egy háromhetes szünetet is meg kell tennie.

Az eredmények észrevehetőek lesznek az onychomycosis megszabadulása után, ahogy a körömlemez nő.

Néha az impulzus terápiát napi egyszer 200 mg folyamatos adaggal helyettesítik három hónapon keresztül. A hatás 3-4 hét rendszeres kezelés után lesz látható.

Mellékhatások

Az Irunin egy nagyon hatásos gyógyszer, ugyanakkor hatalmas felsorolása a mellékhatásokról, amelyek kontrollálatlan kábítószer-fogyasztással jelennek meg.

 1. A része az emésztőrendszer: székrekedés, akut fájdalom a belekben, a hányinger, a máj toxicitás (nem gyakori), károsodott vesefunkció, étvágytalanság.
 2. A szív- és érrendszerből: arrhythmia, puffadás, szívelégtelenség.
 3. Az idegrendszerből: polyneuropathia, túlzott gyengeség, ájulás, fájdalom a fejpántban.
 4. Részéről más belső szervek: gyenge erekció, allergiák, változás a vizelet színe, lábvizenyő, menstruációs zavarok, rosszindulatú váladékos bőrpír.

Irunin körömgombával: analógok és költségek

A gyógyszertárban számos olcsó helyettesítõ Irunin található, amely ugyanazt az aktív összetevõt tartalmazza. A legfontosabbak olyan gyógyszerek voltak, mint:

A földre szárított gomba egy hétig tart, minden időpontban vegyen egy szabályt vacsora után.

Az antibiotikum megvásárlásához nincs szükség orvosra. Az irunin kapszulák átlagos ára 650 rubel. A régiótól függően változhat.

Vélemények a bőrgyógyászoktól és a vásárlóktól

Vaszilij, 39 éves.

A családomban szinte mindenki megbetegedett egy gátlót, de naiv módon gondoltam, hogy elkerülhetem ezt a betegséget. 9 hónappal ezelőtt a betegség első tünetei voltak: lábaim viszketni kezdtek, cipőim kellemetlen szagúságot kezdtek, fehér ujjak jelentek meg a lábujjak között. Nem volt kétséges - ez a mycosis. Azonnal megkezdtem a betegség kezelését topikális készítménnyel, és 2 hét elteltével a fertőzés visszahúzódott, de néhány hét múlva újra megtörtént. A bőrgyógyász elmagyarázta nekem, hogy a gombás fertőzés nem gyógyítható kenőcsökkel, és antibiotikumokra van szükség a probléma megoldásához. Az orvos Irunint nevezett ki, és két és fél hónap elteltével eltűnt a gomba. Hat hónap telt el, nincs visszaesés. Most ezt a gyógyszert kezelik a nővéremmel, remélem segíteni tud.

Mark Kavetsky, bőrgyógyász.

A gomba nagyon gyakori fertőző betegség, amelyet szinte minden harmadik személy találkozott a Földön. A modern farmakológia széles skálájú gyógyszereket kínál, de csak egy részük képes egyszerre és mindenkorra megoldani a problémát a mycosisban. Gyakran javaslom a pácienseimnek Irunin kapszulákat, mert összetételük aktív összetevője hatékonyan kezeli a különböző típusú mycosisokat. Ennek ellenére, kategorikusan nem ajánlom ezt a gyógyszert anélkül, hogy felírná az orvost.

Alina, 22 éves.

Én őrült koshatnitsa vagyok, és megfosztott tőlem a testemből egy ismerős jelenség. Próbáltam egy csomó különböző kenőcsöket és tablettákat, amelyek közül néhány gyorsan megszabadulni a gombától, míg mások nem. Nemrégiben megpróbáltam Irunint, aki egy hetetől megmentett engem a lichen oktatásból. Most mindig iszom, és ajánlom a barátaimnak.

Irunin a körömgombából

A körömlemezek veresége a lábakon és a kezeken - a betegség nem olyan ritka, ami a gombás fertőzés kórokozóinak túlzott aktiválásából ered. Ennek a betegségnek a kezelése, különösen elhanyagolt állapotban, nehéz és hosszú, és a közelmúltban a körömgomba Irunin az egyik legfejlettebb eszköz a betegség elleni küzdelemben.

A készítmény leírása és összetétele

A farmakológiai vállalatok Irunin-t kapják a körömgomból kapszulák formájában. Ez előírja, amikor egy gomba fertőzés a körömlemezek, lábak, nyálkahártyák a szemek. A fő elem az itrakonazol - egy olyan anyag, amely kimondott gombaellenes funkcióval rendelkezik. A kompozíció is:

 • Propil-parahidroxibenzoát.
 • Metakrilsav.
 • Titán-dioxid.
 • Valium.
 • Cukorkréta.
 • Szacharóz.
 • Zselatin.

Általában a legtöbb ilyen név nem mond semmit, de összetettek, nagyon hatásosak az onokomikózis kezelésében.

bizonyság

A gyógyszer viszonylag új. Még csak nem is 30 éves, de a vizsgálatok a gyógyszer azt mutatták, hogy a betegek, akik Irunine összhangban vényköteles arány és szigorúan követve a rendszer a fogadás, megszabadultak köröm gomba 92% -ában. Azt is megjegyezték, hogy ennek a gyógyszernek a használata nem okoz mellékhatást diabéteszes betegeken, és jól működik más típusú gombafertőzések esetén is.

Használati utasítások

A körömgombák szokásos kezelése a lábakon a következő: 200 mg gyógyszer naponta egyszer három hónapig. A körömgombákkal való fertőzés nemcsak egyszerűen lemond, ráadásul fennáll a megismétlődés veszélye, ha a nyilvánvaló tünetek eltűnését követően azonnal leállítja a kezelést.

Van pulzterápia is. A sérülések súlyosságától függően a kezelőorvos minden szükséges vizsgálatot követően 2-4 terápiás terápiát írhat elő. Az Irunin használatának ez a módja a következő: napi kétszer 200 mg gyógyszer egy hét alatt. Ezután 20 napig van egy halasztás, és ugyanazt a séma szerint ismét a gyógyszert szedik.

Ellenjavallatok

Mint minden gyógyszer esetében, azok is rendelkezésre állnak. Az első, amely nem meglepő, az az egyéni intolerancia, amely a hatóanyagot alkotja. Szintén nem ajánlott az irúniát körömgumókkal máj- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeknél.

Mellékhatások

 • Leggyakrabban, amikor Irunint használnak gombafertőzés során, a gyomor-bél traktus rendellenességei figyelhetők meg. Például például székrekedés, hányinger, étvágytalanság.
 • Érinti a központi idegrendszert. Szédülés, fáradtság, fejfájás előfordulhat.
 • A szív és érrendszeri rendszer tüdõvizenyõvel és szívelégtelenséggel válaszolhat.
 • A vizelet színe és konzisztenciája is megváltozhat.
 • A nők menstruációs ciklusának megsértése.
 • Metabolizmus zavar.
 • Nem kizárt, és allergiás reakciók (urticaria, bőr viszketés, torok ödéma).
 • A kivételes esetekben a toxikus fajok hepatitisje, a cholestaticus sárgaság alakulhat ki.
 • Sajnos az akut májelégtelenségről számoltak be és haltak meg.

Emellett van egy hosszú listát a gyógyszerek, amelyek együtt a vétel Irunine szigorúan tilos (simvastatin, terfenadin, lovasztatin, asztemizol, triazol, mizolastin).

Ez az oka annak, hogy az első dolog, amit a lábakon vagy kezeken megjelenő gombafertőzés első jelei után kell elvégezni, orvosi tanácsot kell kérni. Végezze el a szükséges vizsgálatokat és kaparókészüléket, és kövesse az orvostól kapott összes utasítást és ajánlásokat.

Hasonló gyógyszerek

Ennek alapján a memo idézett az előző részben, és az alapján az egyéni teljesítmény a beteg, az orvos felírhat helyett Irunine következő gyógyszereket hasonló akció: Orungal, Itrazol, Örün, Kanditral, Rumikoz.

Irunin ára

A gyógyszertárakban Irunin háromféle lehet, és csak a kapszulák számában különböznek.

 • 6 kapszula - 300-350 rubel.
 • 10 kapszula - 450-500 rubel.
 • 14 kapszula - 600-650 rubel.

hatékonyság

Mint már említettük, az ellenőrzési vizsgálatok azt mutatták, hogy a betegek több mint 90% -a a terápia végén a Irunin teljesen megszabadul a körömgombától. Egy második vizsgálat után egy év után ezek a mutatók nem változtak. Ez nem azt jelenti, hogy a gyógyszer teljesen kizárja a visszaesés lehetőségét, de a személyes higiéniai és biztonsági intézkedések tiszteletben tartása mellett valószínűleg nem kell ismételten igénybe vennie ezt a gyógyszert.

Irunin a körömgomból - a gyógyszer használatára vonatkozó utasítások

A gombafertőzés kellemetlen és veszélyes betegség, amely finom tünetekkel kezdődik. Ha megjelenik a körmökön, akkor az ember kissé viszket az ujjak között. Aztán láthatod a megkülönböztethetetlen foltokat. Megfelelő kezelés nélkül a gombák előrehaladnak: a körömlemez elveszíti színét, elvékonyodik, deformálódik és morzsolja. Ebben az időben a beteg fertőz meg másokat. Annak érdekében, hogy az ügyet ne bonyolítsuk komplikációkkal, javasoljuk, hogy az Irunin-t körömgombáról ajánljuk. Maga a betegség nem múlik el, ezért gondosan kell kezelni - a gyógyszerre és az előírásokra vonatkozó utasítások szerint.

Használati utasítások

Az "Irunin" hatékony gyógymód a körömgombák számára, melynek széles spektruma van. Kapszulák formájában van. A vevő 6,10 vagy 14 darabos csomagot választhat. Az "Irunint" a következő betegségek kezelésére írják fel:

 • megfosztva, beleértve a csípős formát;
 • gombás keratitis;
 • visceralis candidiasis;
 • Candidomycosis az ujjak között lokalizálva;
 • onychomycosisban;
 • szisztémás mikózisok;
 • lábszövetek, ecsetek (dermatophytosis, dermatomycosis) súlyos sérülései;
 • gombafertőzések.

Mi szerepel a készítményben?

Az Irunin fő összetevője az itrakonazol - fehér vagy enyhén sárgás színű por. Ez tökéletesen segít a dermatophyták, gombák (élesztő-szerű és penészes) elleni küzdelemben. Az itrakonazol mellett a lábakról és kezekről származó körömgombák tabletta szacharózt, keményítőt, poloxamerot, hidroxi-propil-metil-cellulózt tartalmaz. Mindegyik anyag jelen van minden mikrogranulában.

Hogyan működik Irunin a körömgombákon a lábakon és a kezeken

Az itrakonazol tartalmának köszönhetően a gyógyszer agresszíven elpusztítja a gombákat (élesztő, penész). A membránjára hat, megzavarja az ergoszterin szintézisét, és így terápiás hatást ér el. A hatóanyagok koncentrációját az utolsó kapszula bevitelétől számított legalább egy hónapig tartják fenn. A hatóanyag 7 nap múlva ürül a testből. A betegek 92% -a teljesen gyógyítja az Irunint.

Vélemények, tippek arról, hogyan kell kezelni és mit kell használni a gombafertőzés megszüntetése érdekében a különböző szakaszok, sokat. Ha megismered azoknak a véleményét, akik az "Irunin" tablettákat használták, akkor láthatjuk, hogy a legtöbbjük pozitív és lelkes. A statisztikák szerint a gombaellenes szer az esetek 95-98% -át segíti, ha integrált kezelést alkalmaz. A kezelés után egy évvel elvégzett ismételt vizsgálatok nem mutattak körömgombák jelenlétét.

Használati és adagolási utasítások

Hogyan szerezzük be a gomba a körmöket Irunin segítségével? A betegség leküzdéséhez csak dermatológus által előírt módon részegnek kell lennie. Ajánlatos a kábítószert megszakítani a pulzuskezelés módszerével. Ennek lényege, hogy az ember nem folyamatosan, sokáig szed, hanem szünetekkel, amelyek lehetővé teszik számára, hogy "szünetet tartson" a gyógyszerből. Ezenkívül helyi gyógyszereket, például lakkokat vagy kenőcsöket használjon. Hogyan kell alkalmazni:

Irunin - a körömgomba, a készítmény, a készítmény, az adagolás, a javallatok és az ár

A körömlemezek gombafertőzésének gyógyítása érdekében az orvosok javasolják az Irunin gyógyászati ​​készítményt zselatin kapszulák formájában. Az öngyógyítás ellenjavallt. Mielőtt elkezdené a gyógyszert otthonában, konzultálnia kell egy dermatológussal, egy mycológussal és ellenőriznie kell.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek Iruninnak kétféle formája van: zselatin kapszula, sárga színű orális adagolásra és hüvelytabletta, amelyet gyakran nőgyógyászatban alkalmaznak. A körömgombák kezelésére kapszulákat írnak elő. Az orvosi készítmény 6, 10 és 14 db-os kartondobozba van csomagolva, és a használati utasítás mellékelve van. 1 kapszula kémiai összetételének jellemzői Irunin:

itrakonazol (100 mg)

sárga kinolin-festék

Irunin tulajdonságai

A kifejezett gombaellenes hatást kifejtő gyógyszert szisztémás hatás jellemzi a szervezetben. Az itrakonazol, a triazol-származék, hogy egy, gátolják P450 enzimek tsitohromzavisimye celluláris struktúrák gátolja bioszintézisét ergoszterol. Az utasítások szerint Irunin az ilyen gombákkal kapcsolatban aktív:

 • Cryptococcus neoformans (élesztőszerű gombák);
 • Sporothrix schenckii (sporotrichosis, dimorf gombák);
 • Aspergillus (penészgomba);
 • Coccidioides immitis (kokcidiózis);
 • Paracoccidioides brasiliensis;
 • Histoplasma capsulatum;
 • Blastomyces dermatitidis (blasztomikózis);
 • Malassezia furfur;
 • Candida (élesztőgomba candida);
 • Epidermofiton (epidermofiták);
 • Microsporum (mikroszporia);
 • Trichophyton.

Orális adagolás esetén az orvosi készítményt gyorsan felszívja az emésztőrendszerbe. A vérplazma maximális koncentrációja 1-2 óra elteltével megy végbe. A hatóanyag kiválasztási ideje 24-36 óra. Az Irunin változatlan formában ürül, részben vizelet vesékkel. Az aktív komponens nem kapcsolódik a plazmafehérjékhez, nem keratinszövetben halmozódik fel, és nem befolyásolja a páciens hormonális hátterét.

A használati utasítás szerint az Irunin havi tanfolyam áthaladásával a hatóanyagok koncentrációját a szövetekben 15-30 napig tartják. Ha 3 hónapig szájon át szedik a kapszulát megszakítás nélkül, a terápiás hatás a gyógyszeres kezelés befejezése után még hat hónappal folytatódik. A mycológus újrakezelése egyedileg kijelöl.

Az alkalmazás módja

Az irunin és a körömgombák nem segítenek, szájon át kell kapni a kapszulákat. Az optimális kezelési séma: az első hét - 1 db. reggel és este, majd egy háromhetes szünetet, ismét a kapszulák használatát, mint a gombaellenes terápia első hetében. A gyógyszerterápia folyamata egyénileg határozható meg, a sérült körömlemez újraindulásának mértékétől függően.

A használati utasítás részletes leírása szerint egy orvosi termék egyszeri adagja nem rágható, hanem egészben, bőséges vízzel kell lenyelni. Az Irunin használata csak étkezés után engedélyezett. Az adagolás dermatológusa a kórokozó természetétől és a patológiás folyamat színétől függően egyedileg állítható be.

Mellékhatások

A köröm gombájából származó Irunint a test jó toleranciája jellemzi. A használati utasítás tartalmazza az esetleges mellékhatások felsorolását, amelyek bizonyos klinikai esetekben fordulnak elő, és megkövetelik a gyógyszer elhárítását:

 • keringési rendszer: a tüdő puffadása, perifériás ödéma, pangásos szívelégtelenség;
 • emésztőrendszer: tünetei dyspepsia, anorexia, émelygés, hányás, székrekedés, kolesztatikus sárgaság, gyomorfájás (hasi fájdalom), hepatitis, megnövekedett koncentrációja a máj enzimek;
 • idegrendszer: szédülés, fáradtság, migrénes támadások, perifériás neuropátia;
 • allergiás reakciók: urticaria, angioödéma, bőrkiütés, viszketés, Stevens-Johnson-szindróma;
 • Egyéb: hypokalaemia, hajhullás, dysmenorrhoea (a menstruációs ciklus megsértése).

Ellenjavallatok felhasználásra

A gombaellenes gyógyszert nem engedélyezték minden beteg számára. Például az Irunint a terhesség ideje alatt nem írják fel, mert nem végeztek klinikai vizsgálatokat ebben a betegcsoportban. A részletes használati utasítás tartalmazza az orvosi ellenjavallatok teljes listáját:

 • intolerancia a gyógyszer hatóanyagaira;
 • egyidejű dofetilid, asztemizol, terfenadin, ciszaprid, kinidin, mizolasztin, pimozid, lovasztatin, szimvasztatin, midazolam vagy triazolam;
 • a májbetegség és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái;
 • alkohol együtt;
 • szívelégtelenség;
 • gyermekkor;
 • laktáció (szoptatás).

analógok

Ha az Irunin gombaellenes ágens nem okoz mellékhatásokat, vagy a betegség pozitív dinamikája hiányzik, a mycológusok javasolják a gyógyszer analógjait a körömgomból. Az alábbiakban találhatók a megbízható gyógyszerek és rövid ismertetőjegyeik:

 1. Itrazol. Ezek kapszulák, amelyek gombaellenes hatást fejtenek ki orális beadásra. A napi dózisok a kórokozó természetétől, a kóros folyamat szakaszától függenek. A kezelés időtartama 7-től 30 napig változik, egyedileg beállítva.
 2. Rumikoz. Ez a gyógyszer a gombaellenes hatás széles spektruma. Az utasítások szerint a gyógyszer mellékhatásokat vált ki, ellenjavallatok és a gyógyszer kölcsönhatás veszélye áll fenn.
 3. Kanditral. Ezek a kapszulák a körömgombákból, amelyek hosszú időt igényelnek. A napi dózisok a kórokozó természetétől függenek, a bőrgyógyásznak be kell jelentenie az érintett körömlemez diagnózisát követően, az utasításokban leírtak szerint.
 4. Nizoral. Ez a fehér tabletta gombaellenes hatással, 30 darabos mennyiségben. a csomagban. Az utasításoknak megfelelően, körömgombával a beteg egyenként 1 egységre van felírva. reggel és este. A kezelést egyénileg határozzák meg, orvosi okok miatt.
 5. Itramikol. Gyógyszeres kapszula formában kifejezett antimikotikus hatás. Az ajánlott adag naponta egyszer 100 mg vagy 200 mg 1-2 alkalommal. A gyógyszerterápia időtartama a kóros folyamat etiológiájától függ.
 6. Orungamin. A betegnek 2 tablettát kell inni a gyógyszerből 7 napig. Miután három hetes szünetet kell tartani, és újra kell folytatni a kezelést. A tanfolyam - az érintett körömlemez teljes helyreállításáig.
 7. Teknazol. Olyan antifungális szer, triazolszármazék, amely kiterjedt gombaellenes hatással van orális beadásra. A napi adagokat és a gyógyszerterápia időtartama az útmutatóban található meg. Vannak orvosi ellenjavallatok, az öngyógyítás veszélyes a beteg egészségére.
 8. Mikosist. Ezek a flukonazol orális alkalmazásra szánt kapszulák a kémiai összetételben. A páciens 1-2 db adagot ajánl. egy napra az első héten. Ezután szünetet kell tartani, és újra kell kezdeni a gyógyszert otthon.

Irunin ára

Egy moszkvai gyógyszer ára nem csak a kibocsátás formájától függ, hanem a csomagban lévő tabletták számától is. Az irunin kapszulák átlagos ára 700-800 rubel, 10 db, 900 rubel 14 db.

A készítmény hatóanyagainak Irunin alkalmazása körömgombák kezelésére

A preparátum Irunin a körömgombákból tabletták formájában kerül kiadásra a befogadásra. A gyógyszertárak csak receptre kaphatók, és recepcióját a kezelőorvos felügyelete mellett végzik. A gyógyszert sárga színű kapszulák formájában, belülről granulátummal mutatjuk be.

A körömgombából származó Irunine tartalmazza a fő hatóanyagot gombaellenes hatással és további anyagokkal. A kezelőorvos kijelöli a fertőző folyamat okozó ágensének vizsgálatát és azonosítását.

A készítmény szerkezete és hatása Irunin

A hatóanyag gombaellenes hatásának fő összetevője az itrakonazol. Tartalma minden kapszulában 100 mg. Segédanyagok:

 • titán-dioxid;
 • metakrilsav;
 • szacharóz;
 • Valium;
 • zselatin.

A triazol-származékok, itrakonazol erős gombaellenes aktivitást azáltal, hogy csökkenti az enzimek izolálásával foglalkozó, és elnyomja az ergoszterol szintézisét a gombasejtek. Az ergoszterol hiánya a parazita teljes halálához vezet a test fokozatos megsemmisítésével.

Tipp Ajánlatos kombinált kezelést végezni, Irunint inni és helyreállító gyógyszereket, antimikotikus szereket használni külső használatra.

Az Irunin vaginális kúpok formájában is kapható candidiasis kezelésére. De annak érdekében, hogy megszüntesse a gombafertőzést a lábakon, csak a gyógyszer tabletta formájában kerül felhasználásra. A hatóanyag aktivitása a következő kórokozókkal szemben mutatkozik meg:

 • élesztő és élesztő gomba - Paracoccidioides brasiliensis, Coccidioides immitis és Candida;
 • penészes mikroorganizmusok - Aspergillus;
 • a dimorf gombák egyes képviselői;
 • sporotrichosis, coccidiosis és blastomycosis.

A gombaellenes hatóanyag komponensei a vérbe kerülnek, a kóros fókusz területére kerülnek, ahol felhalmozódnak és aktivitást mutatnak ki. Az anyag elkezdi megsemmisíteni a gombákat, ami teljes halálához vezet.

A gyógyszer másik neve az intrakonazol. A gyógyszerrel végzett vizsgálatok során a betegek 92% -át az onokomikózisban 9 hónapon belül teljes egészében felépítették. A terápia után egy évvel végzett kontrollvizsgálat 95% -os eredményt mutatott.

Használati utasítások

Az orvosi rendelvénynek megfelelően orvosi kezelésre van szükség. A szokásos kezelési rend szerint 1 kapszula kétszer, reggel és este 14 napig tart. Ennek a gyógyszernek a jellemzője több tanfolyam szükséges.

14 napos kezelés után 4 héten át szünetet tartanak, majd a kezelést a teljes gyógyulásig megismételjük. Útmutató a köröm gombás fertőzésének kezelésére:

 • a tablettát étkezés után 25 perc múlva veszik;
 • a kapszulát nem rágják, teljesen lenyelik;
 • sok vízzel mossák le.

Az onokomikózis kezelésére rendszerint két tanfolyamon kell átesni. A minimális intervallum 3 hét, amely után a vétel ugyanazt a sémát követi. Egyes esetekben 2 kapszula folyamatos terápiája 2 hónapon belül megtörténik.

A hatóanyagot a készítmény lassan ürül a bőr és a köröm lemez szükséges terápiás hatás érhető el a 2 hónap után egy kúra gombás fertőzések a bőr, a láb és hat hónap után a megszüntetése onychomycosis.

adagolás

A köröm gomjával a következő kezelési rendet írják elő:

 1. Az első kurzus. 2 kapszula reggel és este 7 napig. Break 28 nap.
 2. A második tanfolyam megismétli az elsőt. Szünet 21 nap.
 3. A harmadik tanfolyam. 2 kapszula reggel és este 7 napig. A kezelés megszüntetése.

Tipp A felnőtteknek egy gyógyászati ​​készítmény maximális napi dózisa 200 mg. A növekedést csak akkor lehet elvégezni, ha a fertőzés rosszul reagál a terápiára. Például, ha egy beteg 200 hónapig ivott Iruninnal az eredmény nélkül, egy szünet után a dózis 225 mg-ra emelkedik.

Mellékhatások és túladagolás

A kábítószer-túladagolás Irunin nem volt. Amikor megjelenik a mérgezés tünete, meg kell mosni a gyomrot és aktiválni kell az aktív szenet.

Mellékhatások alakulhatnak ki az adagolás vagy a kezelés be nem tartása miatt. Az Irunint nem szabad sok gyógyszerrel kombinálni, ami komoly mellékreakciót okozhat a belső szervekből és a bőrből. Gyógyszeres kezelés mellékhatásai Irunine:

 • az emésztőrendszernek az émelygése, az étvágy romlása, az alhasi fájdalom és a hasmenés megfigyelhető;
 • a központi idegrendszer oldalán fejfájás, álmosság, fáradtság, szédülés;
 • Az allergia dermális viszketés, kis kiütés, angioödéma formájában mutatható ki;
 • A húgyúti szervek oldalán ritkán fordul elő hyperkreatinémia, a vizelet sötét színt kap;
 • a nők menstruációs ciklusuk lehet;
 • rendkívül ritkán zavaró anyagcsere, duzzanat, hiperglikémia.

A többi ritka mellékhatás közül a toxikus hepatitis elkülöníthető. A májbetegségben szenvedő betegeknél a kolesztiás sárgaság kockázata áll fenn.

Tipp Ha olyan tüneteket észlel májkárosodás formájában anorexia, szín- vizelet, hányás, gyengeség, azonnal forduljon orvoshoz, és hagyja abba a gyógyszert. Azok, akik több gyógyszert isznak a gyógyszerben, át kell adni a vizelet és a vér vizsgálatát a komplikációk kizárására és a kezelés hatékonyságának ellenőrzésére.

Ellenjavallatok

A Irunin gyógyszer a következő ellenjavallatokkal rendelkezik:

 • súlyos funkcionális rendellenességek a májban és a vesékben;
 • a szív- és érrendszeri betegségek;
 • gyermekkor;
 • terhesség és szoptatás ideje;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Nem szabad, hogy a gombás fertőzések kezelésére Irunine a gyógyszerek, amelyek mizolastin, dofetilid, rifampicin, simvastatin, lovalastin és sok egyéb anyagok, amelyek feltétlenül kell, hogy kérdezze meg orvosát.

Tipp A máj mérgező károsodásának kockázata nő az alkoholtartalmú italok és az alkohol tartalmú gyógyszerek alkalmazásával. A kezelés alatt fontos az alkoholfogyasztás.

Különleges utasítások

Az Irunin tesztjei a szívelégtelenség és a májkárosodás kockázatát mutatták. E tekintetben a gyógyszert nem írják elő súlyos szívbetegségek és a májfunkció megsértése miatt.

A gyógyszert csak az orvos írhatja le átfogó vizsgálata után, és azonosítja a fertőző folyamat okozó ágensét. Az öngyógyítás elfogadhatatlan, és számos következményhez vezethet. A gyógyszer adagját az orvos határozza meg, figyelembe véve az egyéni tényezőket és a betegség mértékét.

Néhány gyógyszert, amelyet korábban vettek be, el kell távolítani a kezelés során, amit csak orvos tehet. A gyógyszer nem befolyásolja a potenciálisan veszélyes tevékenységeket, beleértve a járművezetést is.

Ez egy hatékony gyógyszer, amely közvetlenül a betegség okaira hat, ezért alkalmazása sokféle mycosisban hatékony. A mellékhatások magas kockázatának ellenére mindössze azoknak a 3% -a, akik a körömlemez gombájából származó, irúniát tartalmazó tabletta hosszú idejű kezelésen esnek keresztül, nemkívánatos eseményeket tapasztalnak.

Ajánlások a kezelés alatt

Az Irunin alkalmazásának lehetőségei a körömgomból:

 • az orvos növelheti a dózist a gyengített immunrendszer esetén a kezelés alatt;
 • az antacidákkal egyidejűleg történő kezelés esetén a bejutás közötti szünetnek legalább 3 óra kell legyen;
 • a hosszú távú kezelés során a vesék és a máj rendszeres értékelése;
 • a kezelés azonnal leáll, ha eltérés van a hepatobiliáris rendszertől és a GIT-től;
 • a hosszan tartó kezelés növeli a máj mérgező károsodásának kockázatát.

Tipp A bőrgyógyászok ajánljuk a kezelési eljárás különös figyelmet fordítanak a higiéniára, a láb, cipő feldolgozni fertőtlenítőszerek naponta permetezni a érintett körmök antibakteriális spray vagy kenőcs alkalmazni.

Óvatosan kell eljárni a fertőzés helyreállítását követő újbóli fertőzés megelőzésére. Az onychomycosis helyi kezelésének hiánya hamarosan újabb visszaesést eredményez, még hangsúlyosabb klinikai megnyilvánulásokkal.

Az Irunin gyógyszer semmiképpen sem öngyógyító hatású. A terápia adagját és időtartamát csak a vizsgálat után határozzák meg. A kezelés sok időt vesz igénybe, de a gyógyszer teljes gyógymódhoz vezet, ami valószínűleg nem minden gyógyszer.