itrakonazol

A leírás aktuális 2015/04/28

 • Latin név: itrakonazol
 • ATX kód: J02AC02
 • Hatóanyag: itrakonazol
 • Gyártó: Biokom ZAO (Oroszország), Atoll (Oroszország), Sandoz (Szlovénia)

struktúra

A kapszula a hatóanyagot tartalmazza itrakonazol 100 mg

További összetevők: zselatin, festék, titán-dioxid.

A kibocsátás formája

Farmakológiai hatás

Gombaellenes szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag triazolszármazék. Szintetikus módon készül, számos hatással rendelkezik.

A gombaellenes mechanizmus a termelés, szintézis gátlásán alapul ergoszterol a gomba sejtjeiben. Tökéletes a penészgomba, dermatophyták, élesztőgombák ellen.

A gombaellenes terápia hatékonyságát a kezelés befejezése után egy hónappal (gombás fertőzésekkel) értékeljük. Az onokomikózis esetében a hatékonyságot a körömlemez változása (6-9 hónap) értékeli.

Használati utasítások

Az itrakonazolt kapszulákban adják be színes zuzmó, dermatomycosis, keratomycosis, szisztémás mycosis, szájüreg candidiasis, vulvovaginalis candidiasis, kríptokokkózis, szisztémás aspergillózis, histoplazmózis, parakoccidiodosis, sporotrichosis, blastomycosis, trópusi mikózisok.

Ellenjavallatok

Az itrakonazol nem javallt alkalmazása közben midozolama, triazolama.yu nisoldpina, ergot alkaloidok, szubsztrátok izoenzim SYR3A4, intolerancia.

A szoptatást nem szedik a terhesség alatt.

Mellékhatások

Az itrakonazol allergiás reakciókat, thrombocytopeniát, szérum betegséget, leukopeniát, anafilaktoid reakciókat, hypertriglyceridemia, hypokalemia.

Idegrendszer: hyperesthesia, paresthesia, szédülés, perifériás neuropátia.

Légzőrendszer: tüdőödéma.

Az emésztőrendszer: hasmenés, dyspeptikus rendellenességek, hepatotoxicitás, fokozott májelégtelenség, hányás, székrekedés, a hepatitis, az ízérzékelés, a hiperbilirubinémia, az epigasztrikus fájdalom megsértése.

Érzékszervek: a fülben lévő zaj, állandó süketség, homályos látás, kettőslátás.

Talán az arthralgia kialakulása, izomfájás, vizelet inkontinencia, pollakiuria, Merevedési zavar, menstruációs zavarok, duzzanat.

Tabletták Itraconazol, használati utasítás (Módszer és adagolás)

Szájon át, a fogadás kívánt időpontja - étkezés után.

Vulvovaginalis candidiasis: 200 mg naponta kétszer, vagy naponta egyszer 200 mg naponta 3 napig.

Dermatomycosis: napi 7 napról 200 mg-ra, naponta egyszer 15 napról 100 mg-ra.

Zsindely: 7 nap - 200 mg naponta.

A szájüreg kandidái: Napi 15 nap - 100 mg.

A csontok dermális lemezén gombafertőzésekkel a gombaellenes terápiát kétszer három héten át végezzük. A körömlemezek és a bőr eltávolítása lassú.

Útmutató az itrakonazol szisztémás aspergillózisban történő alkalmazásához: 2-5 hónap 200 mg naponta.

túladagolás

Az esetek nincsenek rögzítve.

kölcsönhatás

abszorpció a gyógyszer szétroncsolódik a gyomornedv savasságát csökkentő gyógyszerek egyidejű lenyelésével. fenitoin, rifampicin, rifamputinnal és a CYP3A4 izoenzim egyéb induktoraival szembeni gátolja a gombaellenes szer biohasznosulását. Ennek az enzimnek a gátlói ellentétes hatással bírnak. A BCCC egyidejű alkalmazásakor tumorellenes szerek (trimetrexát, docetaxel, buszulfán, vinka alkaloidok), immunszuppresszív gyógyszerek (szirolimusz, takrolimusz), GCS, digoxin, közvetett antikoagulánsok óvatosan kell eljárni.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz, sötét helyen, a gyermekek számára elérhetetlen a 15-25 ° C-os hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Legfeljebb két évig.

Különleges utasítások

megelőzés újrafertőződés a szexuális partnerek egyidejű, gombaellenes terápiája, a személyes higiéniai szabályok gondos betartása. A gombaellenes kezelés a terápia során a szexuális tevékenységtől való tartózkodást jelenti.

Ha a gombaellenes kezelés befejezése után továbbra is fennáll a betegség jelei, akkor ismételt mikrobiológiai vizsgálatot végeznek a diagnózis helyességének igazolására. Súlyos neutropenia esetén az itrakonazolt akkor írják fel, ha az első terápia hatástalan.

Ha a CHF-ra bármilyen kockázati tényező van (súlyos duzzanat, a szelep szívének veresége, IHD, súlyos tüdőbetegség, COPD), a gombaellenes terápiát szuszpendálják. A gombaellenes szer alkalmazása süketséget okozhat (átmeneti és állandó formák).

Itrakonazol analógjai

Az analógok gyógyszerek: szigetelés, Ikonazol, Itrazol, Itrakon, MPI, Itrasin, Itrungar, Metrix, Mikokur, Mikostop, Orungal, Orunzol, Sporagal, Sporaksol, trioxán, Funit, Eszol.

Vélemények a Itrakonazolról

A gombafertőzések, a candidiasis és a gombaellenes terápia elleni hatékony eszköz.

A Itraconazole betegek által elhagyott véleménye szerint a gyógyszer okozhat mellékhatásokat.

Ár itrakonazol, hol vásárolni

Az itrakonazol 100 mg-os tabletta ára 340-420 rubel.

Vásárolni egy gyógyszert Ukrajnában, például, Kharkov lehet ára 110-480 UAH egy hasonló csomag, attól függően, hogy a gyártó.

itrakonazol

Itrakonazol: használati útmutató és felülvizsgálat

Latin név: itrakonazol

ATX kód: J02AC02

Hatóanyag: itrakonazol

Gyártó: Biokom ZAO (Oroszország), Atoll (Oroszország), Sandoz (Szlovénia)

Frissítse a leírást és a képet: 2014/05/14

Az árak a gyógyszertárakban: 286 rubel.

Az itrakonazol egy széles spektrumú, gombaellenes szájon át alkalmazandó gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Adagolási forma - kapszulák: méretű №0, szilárd, zselatinszerű, attól függően, hogy a termelő - egy fehér test és egy piros fedél vagy sapka a ház és egy narancssárga színű, vagy a ház átlátszó zselatin és a fehérítetlen kupakja átlátszatlan, kék (1, 3, 4 5, 6, vagy 7 darab a hólyagok, egy kartonból köteg csomag 1-5 ;. 5 vagy 10 darab hólyagok egy kartonból köteg csomag 1-6 vagy 10;.. 15 db buborékcsomagolásban, a bliszter karton csomagolás 1,. 5, 10, 15, 20, 30, 50 vagy 100 egység per polimer kannák, kartondobozban 1 ANCA).

Hatóanyag: itrakonazol, 1 kapszula - 100 mg.

A kiegészítő anyagok összetétele a gyógyszer gyártójától függően eltérő.

Fehér testű kapszulák és piros színű fedél:

 • Kiegészítő komponensek: Semleges pellet (cukorgömböcskék), propilén-glikol 20000, povidon K-30, hipromellóz E5 (NRME-E5), szacharóz, Eudragit E-100 (kopolimer metil-, butil-metakrilát és dimetil-amino);
 • kapszula: zselatin, metil-parahidroxibenzoát, propil-parahidroxi-benzoát; színezék test - titán-dioxid (E 171); festékszórók - titán-dioxid (E 171), Ponso 4R (E 124) és napnyugta sárga (E 110).

Kapszulák narancs színű testtel és fedéllel:

 • segédanyagok: cukorpelletek, poloxamer 188 (lutrol) mikronizált, hipromellóz, poloxamer 188 (lutrol);
 • kapszula: zselatin, tisztított víz, titán-dioxid, festék napnyugta sárga.

Kapszulák áttetsző átlátszó zselatinos testtel és áttetsző kék fedéllel:

 • Kiegészítő komponensek: cukor tollhegy (szacharóz, keményítő szirup), szacharóz, nátrium-metil-parahidroxi-benzoát, propil-parahidroxi-benzoát-nátrium, hipromellóz, butil-metakrilát, dimetil-amino-metakrilát kopolimer [1: 2: 1] (Eudragit E 100);
 • kapszula: test - zselatin; sapka - zselatin, titán - dioxid és indigó karmin festék.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

Az itrakonazol egy triazol-származékot, egy szintetikus gombaellenes szer, amelynek mechanizmusa okozza bioszintézisének gátlása a fő komponens a sejtmembrán a gomba - ergoszterol részt strukturális integritásának fenntartása a membrán. Így a szintézis megsértése miatt a membrán permeabilitása és a sejtek lízise megváltozik.

A gyógyszer aktív által okozott fertőzések ellen a következő gombák: dermatophytonok (Misrosrorum spp, Trichophyton spp, Epidermophyton floccosum..), élesztőszerű gombák (Candida faj, ideértve a C. krusei, C. tropicalis, C. albicans és C. parapsilosis. és Malassezia spp., Cruptococcus neoformans, Geotrichum spp., Trichosporon spp.), Coccidioides immitis, Sporothrix schenckii, Pseudallescheria boydii, Histoplasma spp. (Beleértve capsulatum), Blastomyces dermatitidis Fonsecaea spp., Penicillium marneffei, Aspergillus spp., Cladosporium spp., Paracoccidioides brasiliensis, és még sokan mások.

Az itrakonazol hatására a legkevésbé érzékenyek a Candida fajok, például Candida glabrata, Candida tropicalis és Candida krusei.

Az itrakonazol nem aktív ellen a következő gombák: Scopulariopsis spp, Scedosporium spp, Fusarium spp, Zygomycetes (Rhizomucor spp, Rhizopus spp, Absidia spp, Mucor spp....)....

Az azolokkal szembeni ellenállás, beleértve az itrakonazolt, lassan fejlődik ki, és általában több genetikai mutáció eredménye. A mechanizmusok a rezisztencia kialakulását közé overexpresszió ERG11 gén, amely olyan enzimet kódol, 14α-demetiláz, amely a hatásának elsődleges célpontja azolok, ERG11 és pontmutációkat aktiválásához vezet a közlekedési rendszer és / vagy csökkenteni a kötődést az enzimek azolok, ezáltal növelve a kiválasztás a hatóanyag.

Vannak jelentések az itrakonazol-rezisztens Aspergillus törzsekről.

A vizsgálatokban a Candida spp. Gombák keresztrezisztenciáját vizsgálták. az azolok csoportjából származó gyógyszerek esetében azonban az e csoport egyik gyógyszerével szembeni rezisztencia nem feltétlenül jelenti az ugyanazon csoportból származó más gyógyszereknek való rezisztencia jelenlétét.

farmakokinetikája

Többszörös beadás esetén az itrakonazol felhalmozódik a vérplazmában. A maximális koncentráció (Cmax) és a "koncentráció-idő" görbe alatti terület a hosszú távú bejutáshoz 4-7-szer nagyobb, mint egy adag. A gyógyszer egyensúlyi koncentrációját általában 15 napon belül érik el. Ha az itrakonazolt naponta egyszer veszi fel, a plazma maximális egyensúlyi koncentrációja körülbelül 2 μg / ml.

A gyógyszer abbahagyása után az anyag koncentrációja a vérplazmában 7-14 napon belül szinte meg nem határozott értékre csökken, attól függően, hogy melyik alkalmazott dózis és a terápia időtartama.

Az utolsó felezési idő: egy befogadással - 16-28 óra, ismételt befogadással - 34-42 óra.

Orális adagolás után az itrakonazol gyorsan felszívódik. A Cmax plazmában 2-5 óra elteltével érhető el. Az abszolút biohasznosulás körülbelül 55%. A maximális biohasznosulást figyeljük arra az esetre, ha a gyógyszert közvetlenül az étkezés után vettük.

A plazmafehérjékkel (főleg albumin) való kapcsolat 99,8%. Említésre került az anyag affinitása a lipidek esetében is. Az eloszlás térfogata több mint 700 liter. A gyomorban, a vesékben, a lépben, az izmokban, a csontokban és a tüdőkben a koncentráció 2-3-szor magasabb, mint a plazmában. Ebben az esetben az itrakonazol koncentrációja a keratin tartalmú szövetekben (különösen a bőrön) körülbelül 4-szer nagyobb, mint a plazmakoncentráció.

Annak ellenére, hogy az itraconazol szintje a cerebrospinális folyadékban sokkal alacsonyabb, mint a plazmában, a gyógyszer hatékonynak bizonyult a cerebrospinális folyadékban jelenlévő fertőző ágensekkel szemben.

Az itrakonazol metabolizálódik javarészt a CYP3A4 izoenzim a májban alkotnak nagyszámú metabolitok, a fő amelyek gidroksiitrakonazol - in vitro azt összemérhető itrakonazol gombaellenes aktivitással, annak koncentrációja a plazmában meghaladja azt a szintet körülbelül kétszer itrakonazol.

Az anyag körülbelül 35% -át a vesék inaktív metabolitok formájában választják ki, körülbelül 54% -kal a bélben.

A hatóanyagnak a keratin tartalmú szövetekből történő újraelosztása elhanyagolható, ezért eltávolítása ezekből a szövetekből az epidermisz regenerációjához kötődik. A bőr, ellentétben a vérplazma-koncentrációjának itrakonazol fennáll 2-4 hét után a 4-hetes kezelés és a köröm keratin - 6 hónap vége után a 3 hónapos terápia folyamán.

Mivel az itrakonazol elsősorban a májban metabolizálódik, 100 mg egyszeri adag után a cirrhosisban szenvedő betegek átlagos maximális koncentrációja lényegesen alacsonyabb, mint egészséges önkénteseknél. A máj együttes májcirrhosisában szenvedő betegeknél a gombaellenes terápiában szenvedő betegek hosszú távú alkalmazásáról nem áll rendelkezésre információ.

Az itrakonazol orális dózisformában való alkalmazásáról az együtt járó vesekárosodásban szenvedő betegek kezelésére korlátozott. A dialízis nem befolyásolja az itrakonazol vagy a hidroxiitraconazol clearance-eit és felezési idejét.

Használati utasítások

Az itrakonazol egy gyógyszer a fertőzésre fogékony kórokozók által okozott fertőzések kezelésére:

 • dermatophyták és / vagy élesztőszerű gombák által okozott onychomycosis;
 • a bőr és a nyálkahártyák elváltozásai: a szájüreg nyálkahártyája; vulvovaginalis candidiasis; ótvar; gombás keratitis; színezett lichen;
 • szisztémás gombás fertőzések: sporotrichosis; hisztoplazmózis; szisztémás aspergillosis és candidiasis; paracoccidioidomycosis; biasztomikőzis; cryptococcosis (beleértve a cryptococcus agyhártyagyulladást is); egyéb ritkán előforduló szisztémás vagy trópusi mikózisok.

Ellenjavallatok

 • a fruktózzal szembeni intolerancia, a cukorhiány / izomaltóz, a glükóz és a galaktóz felszívódása;
 • krónikus szívelégtelenség, beleértve a történelmet (kivéve a rendkívül veszélyes vagy életveszélyes fertőzések);
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • egyidejű alkalmazása midazolam (p.o.), triazolám, nizoldipin, eletriptán szubsztrátok CYP3A4 izoenzim, ergot alkaloidok (ergotamin, dihidroergotamin, ergometrin, metilergometrina);
 • túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére.

Relatív ellenjavallatok (óvatosságra szoruló körülmények / helyzetek):

 • a máj és a vesék súlyos megsértése;
 • túlérzékenység az azolcsoportból származó egyéb gyógyszerekre;
 • gyermekek és idősek;
 • olyan gyógyszerek egyidejű alkalmazása, amelyek megváltoztathatják az itrakonazol koncentrációját a vérplazmában, és olyan szerek, amelyek koncentrációja a plazmában az itrakonazol hatására megváltozhat.

Az itrakonazol használatára vonatkozó utasítások: módszer és adagolás

A kapszulákat szájon át kell bevenni, egészben lenyelni, azonnal lenyelés után.

Dermatophyták és / vagy penész és élesztőszerű gombák által okozott onokomicózis kezelését a következő két séma szerint végezhetjük:

 1. Folyamatos terápia a láb körömlemezének elváltozásával, beleértve a kezek körmök vereségét: napi 200 mg 3 hónapig.
 2. Impulzus terápia: 200 mg naponta kétszer 1 hétig, majd egy 3 hetes szünet. A kezek körömlemezének veresége esetén 2 ilyen tanfolyamot végeznek, a talpszegek körömfertőzései (kézzel szegeződnek vagy anélkül) - 3 tanfolyam.

A kezelés eredményének értékelését 6-9 hónappal a terápiás kezelés befejezése után lehet elvégezni, amely a plazmához képest lassabban kapcsolódik az itrakonazol eltávolításához a körömlemezről.

A bőr és nyálkahártya sérüléseinek adagolására vonatkozó utasítások:

 • A szájüreg nyálkahártyája: 100 mg naponta egyszer, 15 napig;
 • vulvovaginalis candidiasis: 200 mg naponta kétszer vagy egy alkalommal, 1 vagy 3 napig;
 • dermatomycosis sima bőr: 100 vagy 200 mg naponta egyszer, illetve 15 vagy 7 nap;
 • gombás keratitis: 200 mg naponta egyszer 21 napig, a pozitív kezelés dinamikájától függően a terápia időtartama módosítható;
 • többszínű lichen: 200 mg naponta egyszer 7 napig;
 • a bőr erősen keratinizált területein (kezek és lábak): 200 mg naponta kétszer vagy 100 mg naponta egyszer, 7 vagy 30 napig.

Ha az immunitás károsodott (szervátültetés, neutropenia vagy AIDS esetén), az itrakonazol biohasznosulása csökkenhet, ami kétszeresére emeli a dózist.

Értékelje a kezelés eredményét 2-4 héttel a terápiás kezelés befejezése után, ami a plazmához képest lassabban társul, az itrakonazol eltávolítása a bőrből.

A gyógyszer szisztémás gombás fertőzésekben történő beadása és a kezelés átlagos időtartama (a kezelés hatékonyságától függően módosítható):

 • Aspergillózis: 200 mg naponta egyszer 2-5 hónapig. Ha a fertőzés invazív vagy elterjedt, az adag naponta kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • Kandidiózis: 100 mg vagy 200 mg naponta egyszer 3 hét és 7 hónap között. Ha a betegség invazív vagy elterjedt, az adag naponta kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • blastomycosis: az adag egyenként határozható meg, és 100 mg naponta egyszer 200 mg-ra, naponta kétszer 200 mg-ra, a kezelés időtartama 6 hónap;
 • Chromomycosis: 100 vagy 200 mg naponta egyszer 6 hónapig;
 • Hisztoplazmózis: 200 mg naponta egyszer vagy kétszer 8 hónapig;
 • paracoccidioidomycosis: 100 mg naponta egyszer 6 hónapig *;
 • sporotrichosis: 100 mg naponta egyszer 3 hónapig;
 • cryptococcus meningitis **: 200 mg naponta kétszer, a kezelés időtartama - 2-12 hónap;
 • cryptococcosis **: 200 mg naponta egyszer, a kezelés folyamata - 2 és 12 hónap között.

* A dózis hatékonyságára vonatkozó adatok a paracoccidioidomycosis kezelésére AIDS betegeknél nem.

** Ha kríptokokkózis a központi idegrendszer minden betegnél, kríptokokkózis és Cryptococcus meningitis immunrendszerű betegeknél itrakonazol csak akkor alkalmazható, ha az első vonalbeli gyógyszerek hatástalanok voltak, vagy nem lehet kinevezni bizonyos okok miatt.

Mellékhatások

A mellékhatások előfordulási gyakoriságának eloszlása: nagyon gyakran - ≥ 1/10, gyakran - ≥ 1/100 - től

Az itrakonazol alkalmazása gombás fertőzések kezelésére

Sok patogén gombát okoz. Számos készítményt fejlesztettek ki kezelésükre. Az etiotróp hatásokra antimikotikus szereket alkalmaznak. Az itrakonazol az egyik leghatékonyabb modern gyógyszer, sok pozitív visszajelzést mutat a fogyasztók körében. A különböző gombás fertőzések terápiájára alkalmazható bármilyen lokalizáció (bőr, epithelium membránok, belső szervek) kezelésére.

struktúra

A hatóanyag és analógjai 100 mg itrakonazol. Ez a szintetikus vegyület kémiai szerkezettel a triazol származékaira utal.

A hatóanyagon kívül a készítmény segédanyagokat is tartalmaz:

Milyen formában keletkezik

Formában felszabadító - kapszulák, amelyek kis kerek pelleteket tartalmaznak (a hatóanyag granulátuma további összetevőkkei). A csomagban lévő tabletták száma a gyógyszer kereskedelmi nevétől függ. Ezenkívül a hatóanyag hüvelykúp formájában is előfordulhat 200 mg hatóanyaggal a gyertyákban, helyileg alkalmazható kenőcsökhöz.

Az itrakonazol tablettákon nem áll rendelkezésre.

Farmakológiai hatás

Az itrakonazol széles spektrumú antimikotikus szer. Elnyomja a kórokozó gombák létfontosságú aktivitását, megállítja reprodukcióját a mikroorganizmus sejtek membránját (ergoszterint) képező vegyületek szintézisének megzavarásával.

A gyógyszer kiterjed a kórokozó gombák képviselőinek többségére, mint például:

 • mikrospórák;
 • trihofitii;
 • dermatophytes;
 • candida;
 • más élesztőszerű, penészgombák.

Használati utasítások

Az itrakonazollal kezelt gyógyszerek a használati utasítás szerint különböző gombafertőzések kezelésére szolgálnak:

 • dermatomycosis, sokszínű (vagy pitybearing) lichen;
 • a szájnyálkahártya, a nemi szervek epitéliuma (hüvelyi candidiasis) gombás candidiás veresége;
 • keratomikozov;
 • onychomycosis (a körömfertőzés), amelynek etiológiai tényezője élesztő, dermatophytes;
 • szisztémás mikózisok, amelyeket aszpergillák vagy candidiák okoznak bármely etiológia immunhiányosságának hátterében;
 • cryptococcus meningitis által okozott cryptococcus elváltozások;
 • biasztomikőzis;
 • sporotrichózis;
 • hisztoplazmózis;
 • paracoccidioidomycosis;
 • szisztémás elváltozások ritka gombákkal.

Ellenjavallatok

A nemkívánatos jelenségek kialakulásának elkerülése érdekében bizonyos kóros és fiziológiai állapotokban az itrakonazol alkalmazása óvatosan ellenjavallt vagy kijelölt. Az ilyen állapotok:

 • szívbetegségek, a szívkoszorúerek (szívbetegségek) patológiái (IHD, szívbillentyűk) a dekompenzációs szakaszban;
 • perifériás idegek veresége (neuropátia) diabetikus, alkoholtartalmú;
 • a máj dekompenzált betegségei, a vesék ezen szervek nem megfelelő működésének kialakulásával;
 • a terhesség első harmadában;
 • szoptatás szakaszában;
 • korai gyermekkorban (nincsenek releváns megbízható vizsgálatok a gyermekek kezelésére a gyógyszerrel);
 • egyénileg fejlődő túlérzékenységi reakció (allergia az itrakonazollal).

Az orvosnak tanulmányoznia kell a páciens betegségére és életmódjára vonatkozó információkat annak érdekében, hogy feltárja az összes kísérő patológiát az itrakonazol kinevezése előtt.

Utasítás: Hogyan kell használni, dózist

A gyógyszert kapszulák, kúpok és kenőcsök formájában használják.

A gyógyszer használatára vonatkozó utasítások szerint vízzel való ivással kell bevenni kapszulák formájában. A gyertyákat mélyen beinjektálják a hüvelybe. A kenőcs a sérült bőreket kezeli.

Felnőtteknek

A terápia időtartama a mycosis típusától, súlyosságától és az egyidejűleg kialakuló patológiás állapotoktól függ. Bőrelváltozások esetén a gyógyszerbevitel vége után kb. Fél hónappal a pozitív hatás figyelhető meg. Ha a körmök szövete károsodik, és ha a hatóanyag sokkal hosszabb ideig tart, a gyógyulás csak az elvégzett orvosi szakaszt követően hat hónappal kezdődik.

Az adagolást orvos írja le a diagnózis alapján:

 1. Hüvelyi candidiasis: két kapszula 100 mg naponta kétszer - 3 nap vagy 1 vaginális kúp 1-2 naponta 1-2 alkalommal 1-3 napig. A szájüreg kandíliaiája: egy kapszula egyszeri bevitele naponta - 2 hét. Szisztémás candidiasis: egy vagy kétszeres adag 1 kapszula naponta - 3 héttől 6 hónapig.
 2. Győzd le a lábak bőrének dermatophytáit, kefék: napi 2 kapszula vagy 1 kapszula naponta egy hónaponként.
 3. Keratomycosis: 200 mg naponta egyszer - 3 hét.
 4. Onychomycosis: 200 mg naponta egyszer - 3 hónap vagy 2 kapszula naponta kétszer - 1 hét. Javasoljuk, hogy 3 kezelési sorozatot végezzen a lábakon lévő körömlemezek károsodása és a kezek onychomycosis esetében 2 tanfolyam esetén. A beutazási időszakok közötti szünet 3 hét.
 5. Szisztémás aspergillózis: 200 mg naponta 1-2 alkalommal - 2 hónapról fél évre, a betegség súlyosságától függően.
 6. Cryptococcosis: 2 kapszula a gyógyszer naponta egyszer - 2 hónap és 1 év között. Cryptococcus meningitis: 2 kapszula naponta kétszer, a kezelés időtartama megegyezik.
 7. Hisztoplazmózis: az első 2 kapszula itrakonazol naponta kétszer 200 mg-os fenntartó dózisra való áttéréssel hosszú időtartamú (legalább 8 hónapig) hosszú ideig.
 8. Blastomycosis: 1 kapszula naponta, fenntartó adagolás - 2 kapszula naponta kétszer hat hónapig.
 9. Sporotrichosis: három hónapos napi egyszeri adag 1 kapszula.
 10. Parakoccidioidosis: Napi 1 kapszula - hat hónap.

A terápia során figyelni kell a kezelőorvosra, aki figyelemmel kíséri a beteg általános állapotát, értékeli a terápia hatását, figyelemmel kíséri a mellékhatásokat.

Másodlagos bakteriális fertőzés alkalmazása esetén szükség lehet antibiotikumok egyidejű alkalmazására.

Gyermekeknek

A gyermekek számára Az itrakonazolt szigorú útmutatás szerint írják fel, ha a gyógyszerek szedésének várható pozitív hatása nagyobb, mint a szövődmények kockázata.

Terhesség, laktáció

Terhes, különösen a korai stádiumban és a nők a gyermek etetésének ideje alatt az itrakonazol nem fogyasztható.

túladagolás

Az itrakonazol túladagolásának esetéről nincsenek hivatalos adatok. Ha a beteg véletlenül nagy mennyiségű hatóanyagot vett be, és jelentős mellékhatásokat váltott ki, akkor azonnal mossa le a gyomrot. A hemodialízist nem használják, mert ebben az esetben nem hatékony. A drog elleni ellenszert még nem fejlesztették ki.

Kölcsönhatás más eszközökkel

Szükséges megfigyelni azokat a betegeket, akik az itrakonazollal együtt a következő gyógyszereket szedik:

 • a kalcium csatornák blokkolói (Nifedipine, Verapamil);
 • antacidák (alumínium-hidroxid);
 • hisztamin receptorokat blokkoló szerek (ranitidin, famotidin);
 • protonpumpa gátló gyógyszerek (lansoprazol, omeprazol);
 • közvetett antikoagulánsok, vér elvékonyodása (warfarin);
 • vírusellenes szerek HIV-fertőzés kezelésére (indinavir);
 • tumorellenes gyógyszerek, citosztatikumok;
 • glükokortikoszteroidok (dexametazon).

Az itrakonazolt ne alkalmazza egyidejűleg a következő gyógyszerekkel:

 • a "káros" vér koleszterinszintjének (szimvasztatin, atorvasztatin) szintjének csökkentése;
 • ergot alkaloidjai (Ergotamin, Dihydroergotamin);
 • szubsztrátok izoenzim, amelyet CYP3A4 néven (kinidin, terfenadin) neveznek;
 • benzodiazepinek (triazolám, midazolám);
 • a kalciumcsatornákat gátló gyógyszerek (Nisoldipine);
 • triptánok (eletriptán).

Mellékhatások

Még a terápiás, az itrakonazol dózisainak fenntartása mellett is lehetséges a teljes testre ható mellékhatások kialakulása:

 • emésztési rendszer: hasi fájdalom, dyspeptikus szindróma (hányinger, hányás, székrekedés, felfúvódás);
 • idegrendszer: cranialgia, szédülés, perifériás idegkárosodás, csökkent figyelem, koncentráció;
 • toxikus károsodás a májsejteken (ritka reakció), dyspepsia, fájdalom, széklet és vizelet színváltozása;
 • a menstruációs ciklus zavara, csökkent libidó, férfiak - merevedési zavar;
 • csökkenti a kálium szintjét a vérben;
 • szívelégtelenség, a szív teljesítményének csökkentése a szív ultrahangjával;
 • vereség tüdőrendszer (tüdőödéma);
 • artériás magas vérnyomás;
 • hajhullás;
 • allergia (csalánkiütés és anafilaxiás sokk).

analógok

Az itrakonazol - hatóanyaga számos gombaellenes gyógyszerek, beleértve Irunine, Orungal, Lomeksin, Itrazol, Orungamin és más társaik, ami kap a gyógyszertárban vény alapján.

Az eredeti készítmény a belga termelés orbital tabletta, amelyet hatékonyabbnak és biztonságosabbnak ítélnek, ahogy azt több tanulmányban vizsgálják.

Az Itraconazole (generikumok) számos analógja, a legalacsonyabb költség ellenére, kevésbé hatásos lehet a készítmény, gyártási technológia különbségeinek köszönhetően.

Vélemények

Hosszú, antibiotikumos kezelést követően szenvedtem. A nőgyógyász kapta kapuit a Itrakonazolra. A kapszulák kezdetétől számított 3 nap elteltével szinte véget ért a viszketés és a megfázás.

A mellkasom alatt piros foltok jelentek meg. A dermatológus azt mondta, hogy ez egy candidiasis, és itrakonazolt nevezett ki kenőcs formájában. A bõrt károsodott bõrrel kezeltem - viszketés és vörösség kb. 5 napig tartott.

Van elég hosszú gomba a lábamon. Az orvos egy terápiás körömlakkot, egy gombaellenes kenőcsöt és naponta kétszer 2 alkalommal itraconazol kapszulát ír elő. Körülbelül 3 hónappal a terápia megkezdése után a körömállapot jelentősen javult. Határozottan meg fogom fejezni a kezelés teljes lefolyását, és szükség esetén meg kell ismételni.

Az itrakonazol az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer. A candidiasis, a dermatomycosis, az onokomikózis és a kórokozó gombák által okozott egyéb betegségek leküzdésére használják.

A kezelést csak olyan szakember nevezheti ki, aki figyelembe veszi a tünetek súlyosságát, az itrakonazol szedésének ellenjavallatát, a gyógyszer szükséges dózisát és a kezelés időtartamát.

Itraconazol használati utasítások, anagramok, árak és vélemények

A kapszulák, oldatok, krémek, tabletták vagy kenőcs formájában kapható gyógyszer itrakonazolt különféle gombás patológiák.

A gyógyszer a leghatékonyabb a test minden olyan részén, amelyen alkalmazható.

Kábítószer-analógok

Mielőtt az eredeti terméket olcsóbb analógra cseréli, szükség van rá forduljon orvoshoz és alaposan tanulmányozza a készítményt, az alkalmazást és az ellenjavallatokat.

Itraconazol rövid használati útmutató

gyógyszertan

Ennek megfelelően, az utasításokat, hogy a gyógyszer az itrakonazol tárgya egy szintetikus gombaellenes szerek széles spektrumú hatást. Ez hatásos abban az esetben, fertőzések, amelyek kapcsolatban vannak a terjedési Candida (beleértve C. krusei és C. glabrata), élesztők, penészgombák, mikrospórák, és trichophytia epidemorfitov.

A szerszám hatékonysága a gomba lágyszöveti sérüléseinek kezelését követő egy hónap múlva értékelték. Ha a gomba köröm sérüléseinek kezelését elvégezték, a fellendülés folyamatát egy egészséges köröm növekedésével értékelték, ami kb. Hat-kilenc hónap.

A hatóanyag hatóanyaga az itrakonazol 0,1 g. További összetevők:

 • Szacharóz (0,2 g);
 • Eudragid (0,0046 g);
 • 0,14 g hipromellóz.

A kibocsátás formái

 • Itrakonazol kapszulák;
 • Itrakonazol kenőcs;
 • Az itrakonazol egy gyertya.

A kijelölés megjelölése

 • Mycosis a száj és a szem nyálkahártyáján, a bőrön;
 • Onychomycosis, élesztő vagy penészgombák hatásának köszönhetően;
 • Többszínű (lichen) lichen;
 • Candidiasis, a bőr és a nyálkahártyák sérüléseivel (ideértve a vulvovaginalis candidiasisot is);
 • A köröm gombás betegségeinek futtatása;
 • A mycosisok szisztémásak, amelyek immunhiányosodással járnak;
 • Ritka fertőző elváltozások (gombás trópusi és így tovább).

Ellenjavallatok

Ellenjavallt itrakonazol a következőkkel:

 • A jogorvoslat összetevőire való egyéni érzékenység;
 • A szív patológiái;
 • Terhesség (különösen a korai hónapokban) és a laktáció;
 • Olyan gyógyszerek szedése, amelyek befolyásolják a szívverést (pl. Statinok, ergot alkaloidok stb.).

Különösen körültekintően kell előírni az anyagot

 • Gyermekeknek (csak akkor használhatók, ha a gyógyszer előnyei meghaladják a lehetséges kockázatokat);
 • Perifériás neuropátia;
 • Ha a beteg májkárosodást vagy veseeléget okoz.

Mellékhatások

Az itrakonazol alkalmazása esetén a következő tünetek jelentkezhetnek:

 • Fájdalom a hasban, dyspepsia, émelygés;
 • Szívelégtelenség;
 • Perifériás neuropathia, fejfájás, szédülés;
 • hypokalemia;
 • Mérgező hatások a májra;
 • Tüdőödéma;
 • A menstruációs ciklus megsértése;
 • Hajhullás;
 • Allergiás reakciók;
 • Nagyon ritka a májelégtelenség.

Különleges utasítások

Az itroakonazol felírásakor az alábbi jellemzőket kell figyelembe venni:

 • Ha immunhiányos betegségek (például AIDS vagy szervátültetés után) a hatóanyag biohasznosulása csökken, ezért adagját növelni kell;
 • Fogamzóképes korú nőknek ajánlott megfelelő fogamzásgátló módszert ajánlani az itrakonazol teljes terápiája során, és az elkészültek után ellenőrizze az első menstruáció megjelenését;
 • A készítmény összetétele a cukor, ezért a cukorbetegségre szánt gyógyszert rendkívüli óvatossággal írják elő;
 • Az alacsony savasság esetén a gyógyszer alacsony felszívódási kapacitása miatt az antacideket szedő betegeknek csak két órával az antacidák bevétele után kell bevenni a gyógyszert;
 • Az idős betegek előkezelésének kis klinikai tapasztalatai miatt indokolt, ha az előnyök sokkal nagyobbak, mint a lehetséges mellékhatások;
 • A gyógyszer nem alkalmazható antiarrhythmiás szerekkel együtt, mivel a halláskárosodás lehetséges;
 • A mellékhatások között megjelenő vizuális zavarok és szédülés miatt, az itrakonazol terápiában, tartózkodni kell a munkavégzéstől, ami fokozott figyelmet igényel és a gépjármű-kezelést igényli;
 • Az egyik szörnyű szövődmény, amely a gyógyszer szedésének hátterében áll, a májkárosodás. Ezért észlelése esetén a következő tünetek azonnal forduljon orvoshoz: hányás, hányinger, gyengeség, hirtelen étvágytalanság, hányinger keserűség a szájban, tompa fájdalmat vagy nehézség a régióban a jobb hypochondrium.

Az itrakonazol befogadása

Az utasítások szerint az itrakonazol alkalmazása függ szövetkárosodás és a betegség folyamata. A terápia időtartama általában hét nap, de szükség esetén akár több hónap is meghosszabbítható. A kezelés folyamán rendkívül fontos, hogy megfelelően és időben értékelje eredményeit annak érdekében, hogy megfelelően korrigálja a terápiát.

Az itrakonazol kapszulát étkezés után kell bevenni és egészben lenyelni. A gyógyszer dózisa megfelel a kórtani típusnak:

 • Ha candidiasis vulvovaginalis a gyógyszert naponta kétszer 200 mg-ra vagy naponta egyszer három napig 200 mg-ra írják fel;
 • Láb- és kézi dermatophyták esetében a gyógyszert hét napig kell bevenni 2 tabletta (azaz 200 milligramm) naponta kétszer, vagy egy hónaponként 1 tabletta (vagyis 100 milligramm) naponta egyszer;
 • Dermatomycosis esetén Az itrakonazolt naponta egyszer, 200 milligrammra, hét napos kezelésre szánják, lehetőség van a hatóanyag 100 mg-os adagolására is, de tizenöt napig;
 • A pityriasis - Egy héten belül vegyen naponta egyszer a drog kétszáz milligrammjára;
 • Keratomikózissal a terápia időtartama 21 nap, a napi adag 200 milligramm;
 • Amikor a candidiasis nyálkahártya bélése a száj a kezelés időtartama tizenöt nap, a napi adag 100 milligramm;
 • Köröm sérülése a lábakon (függetlenül attól, hogy a kéz körmének károsodása / hiánya van-e) - 21 napos szünetet tartanak három kezelés alatt. Ha a sérüléseket csak a kezek körmei figyelik meg, akkor a terápia két, 21 napos intervallumot tartalmaz. Egy tanfolyam hét napig tart, a napi kétszeres bevitel 200 mg gyógyszer;
 • Onychomycosis esetén lehetséges folyamatos kezelés három hónapig 200 mg itrakonazol napi bevitelével;
 • Szisztémás aspergillózisban az ajánlott tanfolyam 2-5 hónap, napi 200 mg-os bevitele esetén, ha a betegség előrehaladtával a dózis napi kétszer 200 mg-ra emelhető;
 • Szisztémás candidiasis jelenlétében a terápia időtartama legfeljebb hét hónapig tarthat, feltéve, hogy a gyógyszer napi 100-200 mg-os dózisát alkalmazza;
 • A blastomikozah 100 milligramm alapok naponta egyszer;
 • A sporotrichosissal egy három hónapos, 100 mg-os napi bevitelt írnak elő;
 • Kromomikózis esetén a terápia időtartama hat hónap, 100-200 mg napi bevitellel;
 • Parakoccidioidózissal - hat hónapig, naponta 100 milligramm adagban.

Az itrakonazol kúpokat 6 napig egy órára írják az éjszakára. A premenstruációs profilaxis vulvovaginalis candidosisának bonyolult sorrendjével a súlyos exacerbációk 200 milligrammnyi egyszeri alkalmazását írják elő a ciklus első napján. Ez a rendszer hat hónapon át ajánlott.

Egyetlen egyszerű candidiasis esetén 200 mg-ot naponta 200-szor 200 mg-ig (egy gyertya) használnak. A tanfolyam 1-3 nap.

Vélemények

Az orvos találta meg a tollat, és kenőcsöt írt elő. A megnyilvánulások elhúzódtak, de a teljes helyreállítás nem jött. Amikor az itrakonazol-kapszulákat ugyanazzal a kenőccsel kezdte kombinálni, a betegség két nap alatt eltűnt.

Idővel vörös foltokat találtam a mell alatt, rövid idő múlva viszketni kezdtek. Meglátogattam a candidiasis diagnosztizált orvosát. A kezelés során az itrakonazolt kenőcs és kapszula formájában adták. A kenőcsöt a sérült területei megvásárolták és feldolgozták, és a kapszulát belsőleg vették. A betegség néhány nap múlva elment.

Hosszú időre antibiotikumokkal kezeltem, és végül is kaptam candidiát. Az orvos az itrakonazol kapszulát írta fel. Ennek a gyógyszernek köszönhetően a kibocsátás gyorsan leállt és a betegség eltűnt.

Az itrakonazol - használati utasítást, valódi társaik és felszabadulású formák (kapszulák vagy tabletták 100 mg, kenőcs vagy krém) a gyógyszer kezelésére candidiasis, vagy szájpenész, több színű lichen és más gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat itrakonazol. A webhely látogatóinak véleménye - a gyógyszer fogyasztói, valamint az orvosok véleménye az itrakonazol gyakorlati alkalmazásáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Az itrakonazol analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazása candidiasis vagy dagadtság, többszínű lichen és egyéb mikózisok kezelésére felnőttek, gyermekek, valamint terhesség és laktáció alatt. A készítmény összetétele.

itrakonazol - szintetikus széles spektrumú gombaellenes szer. Triazol-származékot. Gátolja az ergoszterol szintézisét sejtmembrán gombák. Ellen aktív dermagofitov (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), Candida spp gombák. (Candida) (beleértve a Candida albicans, Candida parapsilosis), gombák (Cryptococcus neoformans, Aspergillus spp., Trichosporon spp., Geotrichum spp., Penicillium marneffei, Pseudallescheria boydii, Histoplasma spp., Coccidioides immitis, Paracoccidioides braziliensis. Sporothrix schenckii, Fonsecaea spp.. Cladosporium spp., Blastomyces dermatidis) Stalassezia spp.

Néhány törzs rezisztens lehet: Candida glabrata, Candida krusei, Candida tropicalis, Absidia spp, Fusarium spp, Mucor spp, Rhizomucor fajok, Rhizopus spp, Scedosporium proliferans, Scopulariopsis spp......

A kezelés hatékonyságát a terápia abbahagyása után (gombafertőzésekkel) követő 6-4 hónap után 2-4 héttel becsülik - onychomycosis (a körmök megváltozása).

struktúra

Itrakonazol + segédanyagok.

farmakokinetikája

A gasztrointesztinális traktus (GIT) felszívódik. Az itrakonazol kapszulákban az étkezés után azonnal megnövekszik a biohasznosulás. Ez behatol a szövetek és szervek (beleértve a vaginális nyálkahártya) tartalmazza a váladék a faggyúmirigyek és a verejtékmirigyek. Az itrakonazol koncentrációja a tüdőben, a vesékben, a májban, a csontokban, a gyomorban, a lépben, a vázizmokban 2-3-szor magasabb, mint a plazmakoncentráció; a keratin tartalmú szövetekben 4-szeres. Az itrakonazol terápiás koncentrációja a bőrben a 4 hetes kezelés megszakítása után 2-4 héttel fennmarad. A köröm keratin terápiás koncentrációját a kezelés megkezdése után 1 héttel érik el, és a kezelés 3 hónapja után 6 hónapig tartják. Alacsony koncentrációk meghatározása a bőr faggyú- és verejtékmirigyében történik. Metabolizálódik a májban aktív metabolitok képződésével, beleértve a hidroxi-trakonazolt. Kiválasztás A plazma - bifázisos: vesék 1 héten belül (35% metabolitok, 0,03% - változatlan) és a beleken keresztül (3-18% változatlan).

bizonyság

 • vulvovaginalis candidiasis;
 • ótvar;
 • színezett lichen;
 • A szájüreg nyálkahártyája;
 • keratomnkoz;
 • dermatophyták vagy élesztőszerű gombák által okozott onokomikózis;
 • szisztémás aspergillózis vagy candidiasis;
 • kríptokokkózis (beleértve a Cryptococcus meningitis) a immunokompromitirovannyh egyedi és központi idegrendszeri kríptokokkózis, függetlenül az immunrendszer állapotát a kezelés sikertelensége az 1. sorban;
 • hisztoplazmózis;
 • biasztomikőzis;
 • sporotrichózis;
 • paracoccidioidomycosis;
 • egyéb ritkán előforduló szisztémás és trópusi mikózisok.

A kibocsátás formái

Más dózisformák léteznek, akár tabletták, kenőcsök vagy krémek.

Használati és fogadási utasítások

Belül. Azonnal étkezés után. A kapszulák egészet lenyelik.

Az itrakonazol eltávolítása a bőrből és a köröm szövetből lassabb, mint a plazmából. Így az optimális klinikai és mikológiai hatások a bőrfertőzések kezelésének befejezése után 2-4 héttel és a körömfertőzés kezelésének befejezését követő 6-9 hónapon belül érhetők el. A kezelés időtartama a kezelés klinikai képétől függően módosítható:

 • vulvovaginalis candidiasis - 200 mg naponta kétszer 1 nap vagy 200 mg naponta egyszer 3 napig;
 • dermatomycosis - 200 mg naponta egyszer 7 napig vagy 100 mg naponta egyszer 15 napig;
 • a nagyon keratinizált bőrterületek sérülései (lábak és kefék dermatophytosisai) - 200 mg naponta kétszer 7 napig vagy 100 mg-ot naponta egyszer 30 napig;
 • pityriasis lichen - 200 mg naponta egyszer 7 napig;
 • a candidiasis a szájnyálkahártyán - 100 mg 1 alkalommal naponta 15 napon át (egyes esetekben az egyes immunokompromitirovannyh biohasznosulása itrakonazol lehet csökkenteni, ami néha igényel kétszerező dózis);
 • keratomycosisban - 200 mg naponta egyszer 21 napig (a kezelés időtartama a klinikai választól függ);
 • with onychomycosis - 200 mg naponta egyszer 3 hónapig, vagy 200 mg naponta kétszer egy héten keresztül;
 • a lábszegek legyőzésével (függetlenül attól, hogy a köröm károsodása jelen van-e a kezében) 3 tanfolyamot töltenek 3 héten át. Ha a körmök csak a kezükön vannak sérültek, 2 héten belül 3 tanfolyamot kell elvégezni;
 • az itrakonazol eltávolítása a bőrből és a körmökből lassú; az optimális klinikai választ a dermatomycosisra 2-4 hónappal a kezelés befejezése után, onychomycosis - 6-9 hónap;
 • szisztémás aspergillózissal - 200 mg naponta 2-5 hónapig; a betegség előrehaladtával és terjesztésével napi kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • szisztémás candidiasisban - naponta egyszer 100-200 mg 3 hétig - 7 hónapig, a betegség progressziójával és terjesztésével, a dózis napi kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • rendszeres cryptococcosisban, meningitis jelei nélkül - 200 mg naponta egyszer 2-12 hónapig. Cryptococcus meningitisben, 200 mg naponta kétszer 2-12 hónapig;
 • a hisztoplazmózis kezelése 200 mg-mal kezdődik naponta egyszer, napi kétszer 200 mg-os dózis fenntartása 8 hónapig;
 • blastomycosis - 100 mg naponta egyszer, napi kétszeri 200 mg-os dózis fenntartása 6 hónapig;
 • sporotrichosissal - 100 mg naponta egyszer 3 hónapig;
 • parakioccidioidózissal - 100 mg naponta egyszer 6 hónapig;
 • napi egyszer -100-200 mg kromomikózissal 6 hónapon keresztül;
 • ha a várható előny meghaladja a potenciális kockázatot.

Mellékhatás

 • diszpepszia (émelygés, hányás, hasmenés, székrekedés, csökkent étvágy);
 • hasi fájdalom;
 • májgyulladás;
 • súlyos mérgező májkárosodás;
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • perifériás neuropátia;
 • anafilaxiás, anafilaktoid és allergiás reakciók;
 • multiforme exudatív erythema (Stevens-Johnson szindróma);
 • bőrkiütés;
 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • angioödéma;
 • alopecia;
 • fényérzékenység;
 • menstruációs ciklus rendellenességek;
 • edematózus szindróma;
 • krónikus szívelégtelenség;
 • tüdőödéma.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység;
 • krónikus szívelégtelenség, beleértve az anamnézisben (kivéve az életveszélyes állapotok kezelését);
 • egyidejű vétele szubsztrátok CYP3A4 izoenzim, meghosszabbítva az intervallum QT (asztemizol, bepridil, ciszaprid, dofetilid, levacetylmethadol, mizolasztin, pimozid, kinidin, sertnidol, terfenadin);
 • A CYP3A4 izoenzim által metabolizált HMG-CoA reduktáz inhibitorok (lovasztatin, szimvasztatin);
 • egyidejűleg adják be orálisan midazolam és triazolam, ergot alkaloidok (dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metilergotamin), nizoldipin, eletriptán;
 • terhesség
 • laktációs időszakban.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Terhesség és laktáció során ellenjavallt.

Alkalmazás idős betegeknél

Óvatosan: az idősek.

Gyermekekben való alkalmazás

Óvatosan: gyermekkor. A gyermekeket akkor kapják, ha a várható előny meghaladja a potenciális kockázatot.

Különleges utasítások

A fogamzóképes korú nők, akik az itrakonazolt szedik, megbízható fogamzásgátló módszereket kell alkalmazniuk a kezelés során egészen a befejezett első menstruációs időszak kezdetéig.

Az itrakonazol negatív inotrop hatással rendelkezik. Az itrakonazol és a kalciumcsatorna-blokkolók egyidejű adásával, amelyeknek ugyanaz a hatása lehet, gondoskodni kell. Beszámoltak az itrakonazol szedésével kapcsolatos krónikus szívelégtelenség eseteiről. Az itrakonazolt nem szabad olyan krónikus szívelégtelenségben szenvedő vagy betegségben szenvedő betegeknek adni, akiknél a lehetséges előnyök messze meghaladják a potenciális kockázatot. A haszon / kockázat arány individuális értékelésekor figyelembe kell venni olyan tényezőket, mint a jelzések súlyossága, az adagolási rend és az egyéni krónikus szívelégtelenség kockázati tényezői. A kockázati tényezők közé tartozik a szívbetegség, például az ischaemiás szívbetegség vagy a szelepek elváltozása; súlyos tüdőbetegségek, például obstruktív tüdőbetegség; veseelégtelenség vagy más ödéma által okozott betegségek. Az ilyen betegeket tájékoztatni kell a pangásos szívelégtelenség jeleiről és tüneteiről. A kezelést óvatosan kell elvégezni, figyelemmel kísérve a páciens pangásos szívelégtelenség tüneteit. Ha megjelenik, az Itraconazol bevitelt fel kell függeszteni.

A gyomor savanyúsága csökkent: ezzel a feltétellel az itrakonazol kapszulák felszívódása romlik. Az antacid készítményeket (pl. Alumínium-hidroxid) szedő betegeknél az Itrakonazol kapszulák bevétele után legfeljebb 2 órán át ajánlott használni. A betegek achlorhydria vagy alkalmazása H1 hisztamin-receptor blokkolók és proton-pumpa inhibitorok, azt tanácsolják, hogy az itrakonazol kapszulát tartalmazó italok cola.

Nagyon ritka esetekben, a használata itrakonazol alatt súlyos májkárosodás, beleértve az akut májelégtelenség végzetes következményekkel jár. A legtöbb esetben megfigyelhető volt azoknál a betegeknél, akik már májbetegségben szenvedő betegek más súlyos betegségek kezelhetők szisztémás itrakonazol kezelés jelzések, valamint kezelt betegek más gyógyszerek, amelyek májkárosító hatása. Egyes betegeknél a májkárosodáshoz nem volt nyilvánvaló kockázati tényező. Több ilyen eset fordult elő a terápia első hónapjában, és néhányan a kezelés első hetében. E tekintetben ajánlott rendszeresen ellenőrizni a májfunkciót az itrakonazol terápiában részesülő betegeknél. A betegeket figyelmeztetni kell, hogy szükség van, hogy azonnal keresse fel orvosát, ha a tünetei utaló hepatitis, mint: étvágytalanság, hányinger, hányás, gyengeség, hasi fájdalom, sötét vizelet. Abban az esetben ezek a tünetek azonnal hagyja abba a kezelést, és egy tanulmány a máj működését. A betegek nagy koncentrációban „máj” enzimek, vagy májbetegség az aktív fázisban, vagy átadó toxikus májkárosodás egyéb gyógyszereket nem adható itrakonazol kezelést, hacsak a várható előny indokolja a májkárosodás veszélye. Ezekben az esetekben szükség van a "máj" enzimek koncentrációjának szabályozására a kezelés alatt.

A májfunkció zavara: az itrakonazol túlnyomórészt a májban metabolizálódik. Mivel a májkárosodásban szenvedő betegeknél az itrakonazol felezési ideje kissé megnövekedett, ajánlott az itrakonazol koncentrációjának monitorozása a plazmában, és ha szükséges, állítsa be a gyógyszer adagját.

Károsodott vesefunkció: Mivel veseelégtelenségben szenvedő betegekben, egy teljes felezési itrakonazol enyhén növekedett, akkor ajánlott, hogy figyelemmel kíséri a koncentráció itrakonazol a plazmában, és állítsuk be az adagot, ha szükséges.

Immunhiányos betegeknél: itrakonazol biohasznosulása orális beadáskor lehet csökkenteni néhány betegnél immunrendszerű, például a neutropéniás betegek, AIDS vagy áteső szervátültetések.

A szisztémás gombás fertőzések, amelyek veszélyeztetik az élet miatt farmakokinetikai jellemzőinek itrakonazol nem ajánlott kezdeni a kezelést a szisztémás gombafertőzések, fenyegetve a betegek életét.

A kezelőorvos értékelnie kell a találkozó fenntartó kezelés AIDS betegeknél, akik a kezelés előtti szisztémás gombás fertőzések, mint rotrichosis, biasztomikőzis, hisztopiazmózis vagy kríptokokkózis (agyhártya és hogyan nemeningealnogo), amelyben van egy a kiújulás kockázata.

Klinikai adatok a kapszulák alkalmazásáról Az itrakonazol gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban korlátozott. Kapszulák Az itrakonazolt nem szabad gyermekeknek adni, kivéve, ha a várható előny meghaladja a lehetséges kockázatot.

A kezelést abba kell hagyni, ha perifériás neuropathia jelentkezik, ami az Itrakonazol kapszulák adagolásával járhat.

Nincs bizonyíték az itrakonazollal és más azol gombaellenes szerekkel szembeni keresztérzékenységre.

A gépkocsi vezetésére és a gépekkel való munkavégzésre gyakorolt ​​hatás

Az itrakonazol szédülést és egyéb mellékhatásokat okozhat, amelyek befolyásolhatják a járművek vezetését és egyéb olyan technikákat, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek a munka során.

Kábítószer kölcsönhatások

1. ható gyógyszerek felszívódását itrakonazol gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyomor savasságát, felszívódás csökkentésére itrakonazol, amely kapcsolatban van a oldhatósága a kapszulahéj.

2. Az itrakonazol metabolizmusát befolyásoló gyógyszerek. Az itrakonazol főleg metabolizálódik CYP3A4 izoenzim. kölcsönhatása itrakonazol vizsgáltuk rifampicinnel, rifabutin és fenitoin, hatásos induktora CYP3A4 izoenzim. A tanulmány megállapította, hogy ezeknél az esetekben az itrakonazol és a piroxitraconazol biohasznosulása jelentősen csökken, ami jelentősen csökkenti a gyógyszer hatékonyságát. Az itrakonazol és a mikrosomális májenzimek potenciális induktorait tartalmazó gyógyszerek együttes alkalmazása nem ajánlott. Tanulmányok kölcsönhatás egyéb induktorok hepatikus mikroszomális enzimek, például a karbamazepin, fenobarbitál és az izoniazid nem végezzük el, azonban hasonló eredmények várhatók.

Potens inhibitorai CYP3A4 izoenzim, mint a ritonavir, indinavir, klaritromicin és eritromicin növelheti a biológiai hozzáférhetőséget az itrakonazol.

3. Az itrakonazol hatása más gyógyszerek metabolizmusára. Az itrakonazol gátolja a CYP3A4 izoenzim által hasított gyógyszerek metabolizmusát. Ennek az eredménye lehet a hatásuk növelése vagy meghosszabbodása, beleértve a mellékhatásokat is. Az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek beadása előtt konzultáljon kezelőorvosával a gyógyszer metabolizmusának módjairól, amelyet az orvosi használatra vonatkozó utasítások tartalmaznak. A kezelés abbahagyása után az itrakonazol plazmakoncentrációja

fokozatosan csökken az adagtól és az időtartamtól függően. Ezt figyelembe kell venni az itrakonazolnak az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek migrációs hatásának megvitatásakor.

Ilyen gyógyszerek például:

Az itrakonazollal egyidejűleg nem adható gyógyszerek:

 • terfenadin, asztemizol, mizolasztin, ciszaprid, dofetilid, kinidin, pimozid, levacetylmethadol, szertindol - kombinált használata ezeknek a gyógyszereknek az itrakonazol okozhatja koncentrációjának növekedése ezen anyagok a plazmában, és növeli a hosszabbító QT-szakaszt, és, ritka esetekben - az esemény a pitvarfibrilláció kamrák (torsade des pointes);
 • a CYP3A4 izoenzim, a HMG-CoA reduktáz inhibitorok, például a szimvasztatin és a lovasztatin által metabolizált;
 • midazolám orális beadás és triazolam;
 • ergot alkaloidokat, például dihidroergotamint, ergometrint, ergotamint és metilergometrint;
 • blokkolók „lassú” kalciumcsatornákat - amellett, hogy a lehetséges farmakokinetikai interakció társítva van egy közös metabolizmust érintő CYP3A4 izoenzim, blokkolók „lassú” kalcium csatornák lehetnek negatív inotróp hatást, amely javítható egyidejű Itrakonazollal.

Előkészületek, amelyek kijelölésénél figyelemmel kell lenni a plazmakoncentrációkra, a hatásukra, a mellékhatásokra. Az itrakonazollal történő egyidejű alkalmazás esetén, ha szükséges, csökkenteni kell ezeket a gyógyszereket:

 • közvetett antikoagulánsok;
 • HIV proteáz inhibitorok, például ritonavir, indinavir, szakinavir;
 • egyes daganatellenes szerek, mint a vinka alkaloidák rózsaszín, buszulfán, docetaxel, trimetrexát;
 • a lassú kalciumcsatornák izoenzim CYP3A4 blokkolói, például verapamil és dihidropiridin származékok;
 • Egyes immunszuppresszív szerek: ciklosporin, takrolimusz, sirolimusz (más néven rapamicin);
 • néhányat CYP3A4 izoenzim HMG-CoA reduktáz inhibitorok, például atorvasztatin;
 • bizonyos glükokortikoszteroidok, például budezonid, dexametazon és metilprednizolon;
 • más gyógyszerek: digoxin, a karbamazepin, a buspiron alfentanil, alprazolam, brotiolam, midazolam intravénás, rifabutin, ebasztin, reboxetin, a cilosztazol, dizopiramid, eletriptán, galofatrin, repaglinid.

Az itrakonazol és a zidovudin és a fluvasztatin közötti kölcsönhatásokat nem észlelték. Az itrakonazol nem volt hatással az etinilösztradiol és a noretiszteron metabolizmusára.

4. A plazmafehérje kötődésre gyakorolt ​​hatás.

A vizsgálatok kimutatták hiányában közötti kölcsönhatás itrakonazol és a gyógyszerek, mint az imipramin, a propranolol, a diazepam, a cimetidin, indometacin, tolbutamid és szulfametazin a plazmafehérjékhez való kötődése.

A Itraconazole gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Irunine;
 • Itrazol;
 • Itraconazole ratopharm;
 • Itramikol;
 • Kanditral;
 • Mikonihol;
 • Orungal;
 • Orungamin;
 • Örün;
 • Rumikoz;
 • Teknazol.

Analógok a gyógyító hatásról (a varicolored lichen kezelésére szolgáló eszköz):

 • Akriderm;
 • Amiklon;
 • Atifin;
 • Binafin;
 • Diflazon;
 • Diflucan;
 • Zalain;
 • imidet;
 • Irunine;
 • Itrazol;
 • Ifenek;
 • Candide;
 • Canison;
 • ketokonazol;
 • Keto plus;
 • klotrimazol;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamitel;
 • Mikogal;
 • Mikozoral;
 • mikomaks;
 • Nizoral;
 • Nofung;
 • Orungal;
 • Rumikoz;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • triderm;
 • flukonazol;
 • Flucostat;
 • Friderm;
 • Fungolon;
 • Fungoterbin;
 • Fungoterbine Neo;
 • ekzifin;
 • Ekzoderil.