Orkusz (itrakonazol)

Itrakonazol: használati útmutató és felülvizsgálat

Latin név: itrakonazol

ATX kód: J02AC02

Hatóanyag: itrakonazol

Gyártó: Biokom ZAO (Oroszország), Atoll (Oroszország), Sandoz (Szlovénia)

Frissítse a leírást és a képet: 2014/05/14

Az árak a gyógyszertárakban: 286 rubel.

Az itrakonazol egy széles spektrumú, gombaellenes szájon át alkalmazandó gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Adagolási forma - kapszulák: méretű №0, szilárd, zselatinszerű, attól függően, hogy a termelő - egy fehér test és egy piros fedél vagy sapka a ház és egy narancssárga színű, vagy a ház átlátszó zselatin és a fehérítetlen kupakja átlátszatlan, kék (1, 3, 4 5, 6, vagy 7 darab a hólyagok, egy kartonból köteg csomag 1-5 ;. 5 vagy 10 darab hólyagok egy kartonból köteg csomag 1-6 vagy 10;.. 15 db buborékcsomagolásban, a bliszter karton csomagolás 1,. 5, 10, 15, 20, 30, 50 vagy 100 egység per polimer kannák, kartondobozban 1 ANCA).

Hatóanyag: itrakonazol, 1 kapszula - 100 mg.

A kiegészítő anyagok összetétele a gyógyszer gyártójától függően eltérő.

Fehér testű kapszulák és piros színű fedél:

 • Kiegészítő komponensek: Semleges pellet (cukorgömböcskék), propilén-glikol 20000, povidon K-30, hipromellóz E5 (NRME-E5), szacharóz, Eudragit E-100 (kopolimer metil-, butil-metakrilát és dimetil-amino);
 • kapszula: zselatin, metil-parahidroxibenzoát, propil-parahidroxi-benzoát; színezék test - titán-dioxid (E 171); festékszórók - titán-dioxid (E 171), Ponso 4R (E 124) és napnyugta sárga (E 110).

Kapszulák narancs színű testtel és fedéllel:

 • segédanyagok: cukorpelletek, poloxamer 188 (lutrol) mikronizált, hipromellóz, poloxamer 188 (lutrol);
 • kapszula: zselatin, tisztított víz, titán-dioxid, festék napnyugta sárga.

Kapszulák áttetsző átlátszó zselatinos testtel és áttetsző kék fedéllel:

 • Kiegészítő komponensek: cukor tollhegy (szacharóz, keményítő szirup), szacharóz, nátrium-metil-parahidroxi-benzoát, propil-parahidroxi-benzoát-nátrium, hipromellóz, butil-metakrilát, dimetil-amino-metakrilát kopolimer [1: 2: 1] (Eudragit E 100);
 • kapszula: test - zselatin; sapka - zselatin, titán - dioxid és indigó karmin festék.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

Az itrakonazol egy triazol-származékot, egy szintetikus gombaellenes szer, amelynek mechanizmusa okozza bioszintézisének gátlása a fő komponens a sejtmembrán a gomba - ergoszterol részt strukturális integritásának fenntartása a membrán. Így a szintézis megsértése miatt a membrán permeabilitása és a sejtek lízise megváltozik.

A gyógyszer aktív által okozott fertőzések ellen a következő gombák: dermatophytonok (Misrosrorum spp, Trichophyton spp, Epidermophyton floccosum..), élesztőszerű gombák (Candida faj, ideértve a C. krusei, C. tropicalis, C. albicans és C. parapsilosis. és Malassezia spp., Cruptococcus neoformans, Geotrichum spp., Trichosporon spp.), Coccidioides immitis, Sporothrix schenckii, Pseudallescheria boydii, Histoplasma spp. (Beleértve capsulatum), Blastomyces dermatitidis Fonsecaea spp., Penicillium marneffei, Aspergillus spp., Cladosporium spp., Paracoccidioides brasiliensis, és még sokan mások.

Az itrakonazol hatására a legkevésbé érzékenyek a Candida fajok, például Candida glabrata, Candida tropicalis és Candida krusei.

Az itrakonazol nem aktív ellen a következő gombák: Scopulariopsis spp, Scedosporium spp, Fusarium spp, Zygomycetes (Rhizomucor spp, Rhizopus spp, Absidia spp, Mucor spp....)....

Az azolokkal szembeni ellenállás, beleértve az itrakonazolt, lassan fejlődik ki, és általában több genetikai mutáció eredménye. A mechanizmusok a rezisztencia kialakulását közé overexpresszió ERG11 gén, amely olyan enzimet kódol, 14α-demetiláz, amely a hatásának elsődleges célpontja azolok, ERG11 és pontmutációkat aktiválásához vezet a közlekedési rendszer és / vagy csökkenteni a kötődést az enzimek azolok, ezáltal növelve a kiválasztás a hatóanyag.

Vannak jelentések az itrakonazol-rezisztens Aspergillus törzsekről.

A vizsgálatokban a Candida spp. Gombák keresztrezisztenciáját vizsgálták. az azolok csoportjából származó gyógyszerek esetében azonban az e csoport egyik gyógyszerével szembeni rezisztencia nem feltétlenül jelenti az ugyanazon csoportból származó más gyógyszereknek való rezisztencia jelenlétét.

farmakokinetikája

Többszörös beadás esetén az itrakonazol felhalmozódik a vérplazmában. A maximális koncentráció (Cmax) és a "koncentráció-idő" görbe alatti terület a hosszú távú bejutáshoz 4-7-szer nagyobb, mint egy adag. A gyógyszer egyensúlyi koncentrációját általában 15 napon belül érik el. Ha az itrakonazolt naponta egyszer veszi fel, a plazma maximális egyensúlyi koncentrációja körülbelül 2 μg / ml.

A gyógyszer abbahagyása után az anyag koncentrációja a vérplazmában 7-14 napon belül szinte meg nem határozott értékre csökken, attól függően, hogy melyik alkalmazott dózis és a terápia időtartama.

Az utolsó felezési idő: egy befogadással - 16-28 óra, ismételt befogadással - 34-42 óra.

Orális adagolás után az itrakonazol gyorsan felszívódik. A Cmax plazmában 2-5 óra elteltével érhető el. Az abszolút biohasznosulás körülbelül 55%. A maximális biohasznosulást figyeljük arra az esetre, ha a gyógyszert közvetlenül az étkezés után vettük.

A plazmafehérjékkel (főleg albumin) való kapcsolat 99,8%. Említésre került az anyag affinitása a lipidek esetében is. Az eloszlás térfogata több mint 700 liter. A gyomorban, a vesékben, a lépben, az izmokban, a csontokban és a tüdőkben a koncentráció 2-3-szor magasabb, mint a plazmában. Ebben az esetben az itrakonazol koncentrációja a keratin tartalmú szövetekben (különösen a bőrön) körülbelül 4-szer nagyobb, mint a plazmakoncentráció.

Annak ellenére, hogy az itraconazol szintje a cerebrospinális folyadékban sokkal alacsonyabb, mint a plazmában, a gyógyszer hatékonynak bizonyult a cerebrospinális folyadékban jelenlévő fertőző ágensekkel szemben.

Az itrakonazol metabolizálódik javarészt a CYP3A4 izoenzim a májban alkotnak nagyszámú metabolitok, a fő amelyek gidroksiitrakonazol - in vitro azt összemérhető itrakonazol gombaellenes aktivitással, annak koncentrációja a plazmában meghaladja azt a szintet körülbelül kétszer itrakonazol.

Az anyag körülbelül 35% -át a vesék inaktív metabolitok formájában választják ki, körülbelül 54% -kal a bélben.

A hatóanyagnak a keratin tartalmú szövetekből történő újraelosztása elhanyagolható, ezért eltávolítása ezekből a szövetekből az epidermisz regenerációjához kötődik. A bőr, ellentétben a vérplazma-koncentrációjának itrakonazol fennáll 2-4 hét után a 4-hetes kezelés és a köröm keratin - 6 hónap vége után a 3 hónapos terápia folyamán.

Mivel az itrakonazol elsősorban a májban metabolizálódik, 100 mg egyszeri adag után a cirrhosisban szenvedő betegek átlagos maximális koncentrációja lényegesen alacsonyabb, mint egészséges önkénteseknél. A máj együttes májcirrhosisában szenvedő betegeknél a gombaellenes terápiában szenvedő betegek hosszú távú alkalmazásáról nem áll rendelkezésre információ.

Az itrakonazol orális dózisformában való alkalmazásáról az együtt járó vesekárosodásban szenvedő betegek kezelésére korlátozott. A dialízis nem befolyásolja az itrakonazol vagy a hidroxiitraconazol clearance-eit és felezési idejét.

Használati utasítások

Az itrakonazol egy gyógyszer a fertőzésre fogékony kórokozók által okozott fertőzések kezelésére:

 • dermatophyták és / vagy élesztőszerű gombák által okozott onychomycosis;
 • a bőr és a nyálkahártyák elváltozásai: a szájüreg nyálkahártyája; vulvovaginalis candidiasis; ótvar; gombás keratitis; színezett lichen;
 • szisztémás gombás fertőzések: sporotrichosis; hisztoplazmózis; szisztémás aspergillosis és candidiasis; paracoccidioidomycosis; biasztomikőzis; cryptococcosis (beleértve a cryptococcus agyhártyagyulladást is); egyéb ritkán előforduló szisztémás vagy trópusi mikózisok.

Ellenjavallatok

 • a fruktózzal szembeni intolerancia, a cukorhiány / izomaltóz, a glükóz és a galaktóz felszívódása;
 • krónikus szívelégtelenség, beleértve a történelmet (kivéve a rendkívül veszélyes vagy életveszélyes fertőzések);
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • egyidejű alkalmazása midazolam (p.o.), triazolám, nizoldipin, eletriptán szubsztrátok CYP3A4 izoenzim, ergot alkaloidok (ergotamin, dihidroergotamin, ergometrin, metilergometrina);
 • túlérzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére.

Relatív ellenjavallatok (óvatosságra szoruló körülmények / helyzetek):

 • a máj és a vesék súlyos megsértése;
 • túlérzékenység az azolcsoportból származó egyéb gyógyszerekre;
 • gyermekek és idősek;
 • olyan gyógyszerek egyidejű alkalmazása, amelyek megváltoztathatják az itrakonazol koncentrációját a vérplazmában, és olyan szerek, amelyek koncentrációja a plazmában az itrakonazol hatására megváltozhat.

Az itrakonazol használatára vonatkozó utasítások: módszer és adagolás

A kapszulákat szájon át kell bevenni, egészben lenyelni, azonnal lenyelés után.

Dermatophyták és / vagy penész és élesztőszerű gombák által okozott onokomicózis kezelését a következő két séma szerint végezhetjük:

 1. Folyamatos terápia a láb körömlemezének elváltozásával, beleértve a kezek körmök vereségét: napi 200 mg 3 hónapig.
 2. Impulzus terápia: 200 mg naponta kétszer 1 hétig, majd egy 3 hetes szünet. A kezek körömlemezének veresége esetén 2 ilyen tanfolyamot végeznek, a talpszegek körömfertőzései (kézzel szegeződnek vagy anélkül) - 3 tanfolyam.

A kezelés eredményének értékelését 6-9 hónappal a terápiás kezelés befejezése után lehet elvégezni, amely a plazmához képest lassabban kapcsolódik az itrakonazol eltávolításához a körömlemezről.

A bőr és nyálkahártya sérüléseinek adagolására vonatkozó utasítások:

 • A szájüreg nyálkahártyája: 100 mg naponta egyszer, 15 napig;
 • vulvovaginalis candidiasis: 200 mg naponta kétszer vagy egy alkalommal, 1 vagy 3 napig;
 • dermatomycosis sima bőr: 100 vagy 200 mg naponta egyszer, illetve 15 vagy 7 nap;
 • gombás keratitis: 200 mg naponta egyszer 21 napig, a pozitív kezelés dinamikájától függően a terápia időtartama módosítható;
 • többszínű lichen: 200 mg naponta egyszer 7 napig;
 • a bőr erősen keratinizált területein (kezek és lábak): 200 mg naponta kétszer vagy 100 mg naponta egyszer, 7 vagy 30 napig.

Ha az immunitás károsodott (szervátültetés, neutropenia vagy AIDS esetén), az itrakonazol biohasznosulása csökkenhet, ami kétszeresére emeli a dózist.

Értékelje a kezelés eredményét 2-4 héttel a terápiás kezelés befejezése után, ami a plazmához képest lassabban társul, az itrakonazol eltávolítása a bőrből.

A gyógyszer szisztémás gombás fertőzésekben történő beadása és a kezelés átlagos időtartama (a kezelés hatékonyságától függően módosítható):

 • Aspergillózis: 200 mg naponta egyszer 2-5 hónapig. Ha a fertőzés invazív vagy elterjedt, az adag naponta kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • Kandidiózis: 100 mg vagy 200 mg naponta egyszer 3 hét és 7 hónap között. Ha a betegség invazív vagy elterjedt, az adag naponta kétszer 200 mg-ra emelkedik;
 • blastomycosis: az adag egyenként határozható meg, és 100 mg naponta egyszer 200 mg-ra, naponta kétszer 200 mg-ra, a kezelés időtartama 6 hónap;
 • Chromomycosis: 100 vagy 200 mg naponta egyszer 6 hónapig;
 • Hisztoplazmózis: 200 mg naponta egyszer vagy kétszer 8 hónapig;
 • paracoccidioidomycosis: 100 mg naponta egyszer 6 hónapig *;
 • sporotrichosis: 100 mg naponta egyszer 3 hónapig;
 • cryptococcus meningitis **: 200 mg naponta kétszer, a kezelés időtartama - 2-12 hónap;
 • cryptococcosis **: 200 mg naponta egyszer, a kezelés folyamata - 2 és 12 hónap között.

* A dózis hatékonyságára vonatkozó adatok a paracoccidioidomycosis kezelésére AIDS betegeknél nem.

** Ha kríptokokkózis a központi idegrendszer minden betegnél, kríptokokkózis és Cryptococcus meningitis immunrendszerű betegeknél itrakonazol csak akkor alkalmazható, ha az első vonalbeli gyógyszerek hatástalanok voltak, vagy nem lehet kinevezni bizonyos okok miatt.

Mellékhatások

A mellékhatások előfordulási gyakoriságának eloszlása: nagyon gyakran - ≥ 1/10, gyakran - ≥ 1/100 - től

itrakonazol

A leírás aktuális 2015/04/28

 • Latin név: itrakonazol
 • ATX kód: J02AC02
 • Hatóanyag: itrakonazol
 • Gyártó: Biokom ZAO (Oroszország), Atoll (Oroszország), Sandoz (Szlovénia)

struktúra

A kapszula a hatóanyagot tartalmazza itrakonazol 100 mg

További összetevők: zselatin, festék, titán-dioxid.

A kibocsátás formája

Farmakológiai hatás

Gombaellenes szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag triazolszármazék. Szintetikus módon készül, számos hatással rendelkezik.

A gombaellenes mechanizmus a termelés, szintézis gátlásán alapul ergoszterol a gomba sejtjeiben. Tökéletes a penészgomba, dermatophyták, élesztőgombák ellen.

A gombaellenes terápia hatékonyságát a kezelés befejezése után egy hónappal (gombás fertőzésekkel) értékeljük. Az onokomikózis esetében a hatékonyságot a körömlemez változása (6-9 hónap) értékeli.

Használati utasítások

Az itrakonazolt kapszulákban adják be színes zuzmó, dermatomycosis, keratomycosis, szisztémás mycosis, szájüreg candidiasis, vulvovaginalis candidiasis, kríptokokkózis, szisztémás aspergillózis, histoplazmózis, parakoccidiodosis, sporotrichosis, blastomycosis, trópusi mikózisok.

Ellenjavallatok

Az itrakonazol nem javallt alkalmazása közben midozolama, triazolama.yu nisoldpina, ergot alkaloidok, szubsztrátok izoenzim SYR3A4, intolerancia.

A szoptatást nem szedik a terhesség alatt.

Mellékhatások

Az itrakonazol allergiás reakciókat, thrombocytopeniát, szérum betegséget, leukopeniát, anafilaktoid reakciókat, hypertriglyceridemia, hypokalemia.

Idegrendszer: hyperesthesia, paresthesia, szédülés, perifériás neuropátia.

Légzőrendszer: tüdőödéma.

Az emésztőrendszer: hasmenés, dyspeptikus rendellenességek, hepatotoxicitás, fokozott májelégtelenség, hányás, székrekedés, a hepatitis, az ízérzékelés, a hiperbilirubinémia, az epigasztrikus fájdalom megsértése.

Érzékszervek: a fülben lévő zaj, állandó süketség, homályos látás, kettőslátás.

Talán az arthralgia kialakulása, izomfájás, vizelet inkontinencia, pollakiuria, Merevedési zavar, menstruációs zavarok, duzzanat.

Tabletták Itraconazol, használati utasítás (Módszer és adagolás)

Szájon át, a fogadás kívánt időpontja - étkezés után.

Vulvovaginalis candidiasis: 200 mg naponta kétszer, vagy naponta egyszer 200 mg naponta 3 napig.

Dermatomycosis: napi 7 napról 200 mg-ra, naponta egyszer 15 napról 100 mg-ra.

Zsindely: 7 nap - 200 mg naponta.

A szájüreg kandidái: Napi 15 nap - 100 mg.

A csontok dermális lemezén gombafertőzésekkel a gombaellenes terápiát kétszer három héten át végezzük. A körömlemezek és a bőr eltávolítása lassú.

Útmutató az itrakonazol szisztémás aspergillózisban történő alkalmazásához: 2-5 hónap 200 mg naponta.

túladagolás

Az esetek nincsenek rögzítve.

kölcsönhatás

abszorpció a gyógyszer szétroncsolódik a gyomornedv savasságát csökkentő gyógyszerek egyidejű lenyelésével. fenitoin, rifampicin, rifamputinnal és a CYP3A4 izoenzim egyéb induktoraival szembeni gátolja a gombaellenes szer biohasznosulását. Ennek az enzimnek a gátlói ellentétes hatással bírnak. A BCCC egyidejű alkalmazásakor tumorellenes szerek (trimetrexát, docetaxel, buszulfán, vinka alkaloidok), immunszuppresszív gyógyszerek (szirolimusz, takrolimusz), GCS, digoxin, közvetett antikoagulánsok óvatosan kell eljárni.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz, sötét helyen, a gyermekek számára elérhetetlen a 15-25 ° C-os hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Legfeljebb két évig.

Különleges utasítások

megelőzés újrafertőződés a szexuális partnerek egyidejű, gombaellenes terápiája, a személyes higiéniai szabályok gondos betartása. A gombaellenes kezelés a terápia során a szexuális tevékenységtől való tartózkodást jelenti.

Ha a gombaellenes kezelés befejezése után továbbra is fennáll a betegség jelei, akkor ismételt mikrobiológiai vizsgálatot végeznek a diagnózis helyességének igazolására. Súlyos neutropenia esetén az itrakonazolt akkor írják fel, ha az első terápia hatástalan.

Ha a CHF-ra bármilyen kockázati tényező van (súlyos duzzanat, a szelep szívének veresége, IHD, súlyos tüdőbetegség, COPD), a gombaellenes terápiát szuszpendálják. A gombaellenes szer alkalmazása süketséget okozhat (átmeneti és állandó formák).

Itrakonazol analógjai

Az analógok gyógyszerek: szigetelés, Ikonazol, Itrazol, Itrakon, MPI, Itrasin, Itrungar, Metrix, Mikokur, Mikostop, Orungal, Orunzol, Sporagal, Sporaksol, trioxán, Funit, Eszol.

Vélemények a Itrakonazolról

A gombafertőzések, a candidiasis és a gombaellenes terápia elleni hatékony eszköz.

A Itraconazole betegek által elhagyott véleménye szerint a gyógyszer okozhat mellékhatásokat.

Ár itrakonazol, hol vásárolni

Az itrakonazol 100 mg-os tabletta ára 340-420 rubel.

Vásárolni egy gyógyszert Ukrajnában, például, Kharkov lehet ára 110-480 UAH egy hasonló csomag, attól függően, hogy a gyártó.

A "Itrakonazol" legjobb analógja: áttekintés

Az "itrakonazol" egy hatékony széles spektrumú gyógyszer, amely a szervezetben található gombás fertőzések ellen küzd. Gyakorlatának alapelve egyszerű: egy hasonló névvel rendelkező gyógyszer hatóanyaga nyomasztóan hat a gombatestek sejtmembránjainak membránjára. Ennek eredményeként a gombák meghalnak. A gyógyszer ára 350-370 rubel.

A hatóanyag nagyon finoman működik, a terápiás hatás csak egy hónappal a kezelés befejezése után érhető el. És ha a körömgombák kezelését elvégezték, akkor a terápia csak az új köröm növekedése után tekinthető teljesnek, és ez a folyamat legalább fél évig tarthat.

Ezért annak érdekében, hogy megértsük az eszköz hatékonyságát, szükség van átfogó információkra az Itraconazole elkészítéséhez: használati utasítás, ár, felülvizsgálatok, analógok.

Használati utasítások

A gyógyszer hatásos az összes diagnosztizált betegségek aktivitásával összefüggő gombák: élesztő, penész, Trichophyton, Candida és mikrospórák a sportoló. Így a hatóanyagot akkor adjuk be, ha:

 • candidiasis;
 • kríptokokkózis;
 • gombás fertőzések;
 • színezett lichen;
 • körömgomba;
 • sporotrichózis;
 • onychomycosisban;
 • biasztomikőzis;
 • bármilyen gombás fertőzés, még ritka.

A gyógyszer széles választéka lehetővé teszi, hogy azonnal alkalmazzák a gombás fertőzés gyanújáról, anélkül, hogy várnunk kell a vérkultúra eredményeit, ami sok időt vehet igénybe. Ha a beteg rosszul érzi magát, az 5-7 napos időtartam hátrányosan befolyásolhatja egészségét.

Ugyanezen elv alapján széles spektrumú antibiotikumokat használnak, amelyek méltán tekinthetők a múlt század egyik legfontosabb felfedezésének, amelyek több millió életet mentettek meg. A gombafertőzések kevésbé gyakoriak a bakteriálisak, de a veszélyt alig becsülik.

A gyógyszert kizárólag orvosi rendelvényre adják el, így kinevezését megelőzően egy személy alapos diagnózison esik át annak érdekében, hogy azonosítsa, milyen gombás betegség van jelen. Ezért csak szakemberhez való látogatás után megtudhatja, hogy a "Itraconazole" gyógyszerre vonatkozóan naprakész információk vannak-e használati utasítás, ár, analógok.

Ellenjavallatok

Az anyagot szigorúan tilos a terhesség és a szoptatás ideje alatt szedni, súlyos szívbetegségeket és a készítmény komponenseinek intoleranciáját. Nagy gonddal tablettákat kell adni a gyermekeknek és az időseknek.

A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára a gyógyszer szedése korlátozott, mivel a gyógyszerekkel való esetleges konfliktus miatt a szívbetegségben szenvedők rendszeresen kénytelenek szedni. Ezek a következők:

 • HMG-CoA inhibitorok;
 • a CYP3A4 izoenzim szubsztrátjai;
 • „Triazolám”;
 • "Midazolam";
 • az ergot alkaloidjai.

Rendkívül fontos, hogy tájékoztassák az orvost arról, hogy gyógyszereket szedjenek ebből a csoportból, még akkor is, ha a gyógyszert alkalmanként alkalmazzák: előfordulhat, hogy a jelenlegi gyógykezelés, a "itrakonazol" hátterében szív gyógyszeres kezelésre lesz szükség.

Nagyon óvatosan, a "itrakonazol" gyermekkorban és a máj és a vesék csökkent funkcionális paramétereivel együtt alkalmazzák.

Mellékhatások

A gyógyszer szedésének hátterében a következő mellékhatások fordulhatnak elő:

 • hányinger;
 • fejfájás és szédülés;
 • a menstruáció ciklusának megsértése;
 • a kálium mennyiségének csökkenése a vérben és összefüggő szívelégtelenség;
 • összetevők allergiája;
 • hajhullás.

Fontos tudni, hogy a gyógyszeres kezelés hatással lehet a járművek kezelésére és a maximális koncentrációt igénylő munkára. Ezenkívül a terápia során nem ajánlott teherbe esni, ezért fontos minden fogamzásgátló intézkedést megtenni. Szükség van a nőgyógyász tájékoztatására, ha a gombaellenes gyógyszer befogadása során a gyermek tervezetlen felfogása volt.

Így a gyógyszer pozitív és negatív aspektusainak ismeretében választhat a hasonló összetételű és hatású gyógyszerek között. Más szóval - az "itrakonazol" analógja kiválasztásához.

Hasonló névvel rendelkező analógok

A gyógyszertárak polcán legalább két, az itrakonazollal azonos nevű gyógyszer található:

A fogyasztókat nem szabad összetéveszteni a különbség a nevek, mind a három gyógyszer abszolút analógok egymással. A különbség a kábítószerek országgyártója: "Itraconazole-Ratiofarm" Indiában, a gyógyszergyár Ratiopharm India Pvt. Kft

"Itraconazole-Sandoz" Szlovéniában és Németországban gyártja a Sandoz gyógyszergyár. A vállalat jó hírnévnek örvend a hasonló termékek piacán, így a készítménynek ezzel a készítménnyel való előállításának ténye a hatékonyságáról és biztonságáról szól.

Sokan úgy vélik, hogy a külföldön termelt kábítószerek hatékonyabbak a hazai kábítószereknél. Számos esetben ez valóban így van, amikor különleges technikára van szükség ahhoz, hogy a nyersanyagokat tisztító vagy olyan molekulákkal dolgozzanak ki, amelyek nem állnak rendelkezésre Oroszországban.

A "Itraconazole" gyógyszerre nincs szükség különleges előállítási feltételekre, ezért nem ajánlott az importált gyógyszer hipotetikus felhasználása alapján választani.

"Irunine"

Az "Irunin" hasonló összetételű és működési elvvel rendelkezik. Ezért azt gondolhatjuk, hogy az "Irunin" egy "itrakonazol" abszolút analógja.

Jelentős eltérés azonban a gyógyszer formája. Az "itrakonazol" csak orálisan alkalmazható, és a "kapszula" formában lévő "Irunin" hüvelytabletták formájában készül.

Így a gyógyszer ilyen formában történő alkalmazásának egyetlen jele vulvovaginalis candidiasis. A vélemények szerint ez a gyógyszer gyakran előírt.

A gyógyszeres kezelés folyamata 1-2 hetes, és rendszerint hatékonyan kezeli a problémát ebben az időszakban.

Az "Irunin" ára 350 - 730 rubel, az adagtól függően.

"Orungal"

Az orakinek hasonló hatóanyaga az itrakonazol, és ugyanazokkal az indikációkkal együtt használják, mint az eredeti készítmény. Ha hasonló tablettákat hasonlítanak az Itraconazolhoz, az Orungal az orvosok közül a legelterjedtebb, hatékonyságát a biztonság szempontjából magasnak ítélik meg. Igaz, a gyógyszer ára tízszerese a "Itraconazole" csomagolásának - a gyógyszer ára körülbelül 2700 rubel.

A különbség egy szisztematikusabb vételrendszer: a betét az utasítással részletesen leírja, milyen adagolással és időtartammal kell kezelni a gombák által okozott bármilyen típusú betegséget.

A visszacsatolás alapján ez megkönnyíti a kezelési terv elkészítését mind az orvoshoz, mind a beteghez. Érdemes megjegyezni, hogy az "Itraconazole" Orgyin analógját Oroszországban gyártják, a világhírű és jól megalapozott márkanév alatt, "Johnson Johnson.

"Itrazol"

Az "itrazol" nevű gombaellenes hatóanyagot St. Petersburgban gyártják a "VERTEX" gyógyszergyár.

Mindkét készítmény összetétele teljesen azonos - mind az "itrazol", mind pedig a "itrakonazol". Az analógok, amelyek ára kedvezőbb, ebben az esetben elsőbbséget élveznek. Bizonyos összehasonlítással a választás az "itrakonazol" javára szól, amelynek költsége sokkal olcsóbb. A "Itrosol" ára elérheti az 1200 rubelt.

"Kanditral"

Analóg "itrakonazol" "Kanditral" hasonló hatóanyaggal rendelkezik, de az itrakonazol a készítményben pelletek formájában található. A pellet egy innovatív gyógyszerforma, amely azt sugallja, hogy a hatóanyag összetevői mikrogömbökké alakulnak. Vagyis ez az anyag kisebb mennyiségű hatóanyagot tartalmaz, de ugyanakkor a legnagyobb hatékonyságú.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy a mikroszféra technológiájával előállított készítmények kevesebb mellékhatással rendelkeznek, könnyen emészthetők és gyorsabban működhetnek.

Így a "Kanditral" biztonságosabb és hatékonyabb. Ennek köszönhetően gyakran megkapja a meggyőző véleményeket. De nem valószínű, hogy megfelel azoknak, akik keresik a gyógyszer "Itraconazole" analógok olcsóbb - a költségek a gyógyszer kétszer olyan magas, mint az eredeti - 700 rubel.

"Mikonihol"

A "Miconihol" gyógyszert Moszkva gyártja az AVVA-RUS gyógyszergyár. Összetételében és hatásában "itrakonazol" -ként működik - a hatóanyag megsemmisíti a gombasejtek membránjait, ami a betegség halálához és gyógyításához vezet.

A termék ugyanazon az árszegmensben van az eredetivel, így azok, akik analógokat keresnek a "Itraconazole" gyógyszerhez, amelynek árát nem fogja elérni a költségvetés, biztonságosan megszerezheti a "Miconihol" -t.

Egyéb gyógyszerek

Van egy teljes lista a gyógyszerekről, amelyek hatóanyaga itrakonazol. Ugyanolyan összetételük és alkalmazási módjuk van:

Meg kell jegyezni, hogy gyakran kap pozitív gyógyszereket "Itraconazole" felülvizsgálat. Az "Irunin" és az "Orungal" analógok a legnépszerűbbek a vásárlók körében.

Fontos megjegyeznünk, hogy a gyógyszerrel való kezelés során, mint az antibiotikumokkal, nem hagyhatja abba a recepciót közvetlenül miután a tünetek megszűntek. Ha nem veszi be a felvétel menetét, akkor a gombákat nem lehet teljesen megsemmisíteni. A betegség ismétlődik, a túlélő és a szaporodó gombák rezisztensek a hatóanyag hatóanyagával szemben, azaz rezisztensek.

Az antibiotikumokkal ellentétben, amelyeknek több hatóanyaga van, amelyek befolyásolják az egyik vagy másik kórokozót, az antifungális szerek korlátozottak az opciókban. Ezért feltétlenül követnie kell az orvos utasításait vagy ajánlásait, amelyek a "itrakonazol" tablettákhoz mellékelt utasításokat tartalmazzák. Az analógok ugyanazt a felelősséget és gondosságot igénylik.

Ha rosszul érzi magát, ha bármilyen analógiát igényel, orvoshoz kell fordulnia, és konzultálnia kell vele: ha a kellemetlen érzés kellemetlen, és nem hordoz egészségügyi kockázatot, akkor a betegnek folytatnia kell a kurzust, függetlenül az egészségi állapotától.

Miután az "Itraconazole" (használati utasítás, ár, felülvizsgálatok) elkészítéséhez szükséges összes információt megvizsgálták, az analógokat nem lesz nehéz megtalálni.