BEBI.LV

2016. szeptember 24.

Az illóolajokat sikeresen használják otthon, hogy javítsák az arc bőrének állapotát. Az illóolajok előnyös tulajdonságai már az ősi idők óta ismertek, a modern kozmetológia pedig több mint 2000 illatanyagot termel a különböző illóolajokból. Illóolajok, gyakran adunk hozzá a készítmény hidratáló, tápláló, anti-aging maszkok, valamint a kevert kozmetikai krémek, hogy fokozza csökkentő hatás a kezelés alatt a bőr. Az a tény, hogy az aromás olajok hatóanyagai igen nagy penetrációs hatékonysággal rendelkeznek, nagyban meggyorsítva az összetevők "kiszállítását" a bőr mélyebb rétegeibe.


Anyag navigáció:

Illóolajok az archoz

Az illóolajok már hosszú ideje ismertek az emberiség számára. Ők voltak az első kozmetikai termékek a bőrápolásban. A hasznos tulajdonságok minden rajongójának köszönhetően ezeket az illatos anyagokat legendák és mítoszok borították le az ifjúságra, a szépségre és a szexuális vonzerőre gyakorolt ​​mágikus hatásuk miatt.

És az első mítosz már szerepel a névben - "illóolajok", bár nem rendelkeznek a hagyományos alapolaj tulajdonságokkal. Ezek olyan szerves olajszerű anyagok, amelyek könnyen elpárolognak szobahőmérsékleten anélkül, hogy nyomot hagynának. Kémiai összetételüknél a zsírok hiányoznak.

Hogyan lehet

Az illóolajok forrása csak növényi nyersanyagok. Aromás anyagok vannak jelen a levelekben, virágszirmokban, vesékben, gyümölcshéjben. Számos módszer ismeretes éteres extraktumot extrakció: a dinamikus adszorpciós (aktív szén alkalmazásával), extrakciós (szerves oldószer), extrakcióval (szén-dioxidos extrakció), Hydrodiffusion (a legtöbb korszerű módszer, amely nem igényel drága berendezéseket). Minden egyes növényfajta esetében egy bizonyos módszert alkalmaznak, amely lehetővé teszi a legmagasabb minőségű, kiváló minőségű termék elosztását.

Véleményünk szerint a növényi anyagból származó termék nem lehet drága. Ez nem teljesen igaz. Igaz ez bizonyos típusú észtereknél, például citrusféléknél, amelyeket gazdaságos préselési módszerrel állítanak elő.

Az olcsó is a lepárlás módszere. A lepárlás során a nyersanyagokat gőzzel vagy vízzel melegítik. A magas hőmérséklet elpusztítja a növényi sejteket. Az illékony anyagokat felszabadítják, és gőzzel a hűtőberendezésbe esnek, ahol olaj és víz keverékévé válnak. Mivel az illóolaj nem képes feloldódni vízben, könnyen elkülöníthető.

A legösszetettebb és leginkább drága módszer - anfleurage: a virágok szirmai (rózsák, mignonette, jázmin) állati zsírral telített szubsztrátumon vannak elhelyezve. A zsír a lehető legnagyobb mértékben elnyeli az aromát. És a kapott aromás zsíros masszából alkohol segítségével az illóolajat kivonják.

Így különböző termelési módszerek miatt a végtermék ára több száz rubeltől több ezerig terjedhet egy kis üveg illatos folyadék számára.

Hasznos tulajdonságok

A Föld vegetatív világa elképesztő és változatos. Minden fa, fűszál, virág saját alakja, színe és szaga. Így a növényekből származó illóolajok teljesen más, néha ellentétes tulajdonságokkal rendelkeznek. Néhány jobban megbirkózik a bőrrel kapcsolatos korral összefüggő változásokkal, segít felemelkedésben, másokban - bőrbetegségekkel, mások visszaállítják a víz-zsír egyensúlyt. Ezért az észterek előnyeiről szólva külön kell figyelembe venni minden olajat, és figyelembe kell venni a bőr típusát.

Száraz bőr A fiatalokban a természet ajándéka, de korával gyorsan elveszíti szépségét és ráncosodik, ezért intenzív nedvesedést igényel. Az illóolajok hasznosak az ilyen bőr ápolásában. Javítják az állapotát, csökkentik a pelyhesedést, viszketést és ráncokat.

 • A bőr alatti zsír termelésének ösztönzése - Kamilla, geránium, szantálfa, palmarosa.
 • Normalizálja a vérkeringést - Rózsa, rozmaring, citrom.
 • Stimulálja a sejtek megújulását - levendula, neroli, mirha, tömjén.
 • Hidratálja és megőrzi a nedvességet - Neroli, jázmin.

Olajos bőr, épp ellenkezőleg, ifjúságában sok bajt okoz a tulajdonosai számára (ápolt csillogó megjelenés, íny, nagyított pórusok). Korral a bőrsejtek megváltoznak, és megszűnnek a nedvességtartalom, a pórusok kúposak, és a zsíros fényűség eltűnik. De vannak problémák a rugalmassággal. Az illóolajok segítenek megbirkózni velük.

 • tisztítására - Levendula, teafa, citrom.
 • Csökkentse a szekréciót és szűkítse a pórusokat - rozmaring, bergamott, grapefruit.
 • Adjon megújító hatást - Levendula, citrom, boróka.

Normál bőr, sima, sima, foltok nélkül, peeling és fényes ragyogás - nagy ritkaság. Az észterek segítenek megőrizni ezt a bőrt fiatalnak és egészségesnek.

 • tisztítására - Narancs, citrom, rózsa.
 • tónus - geránium, boróka, rozmaring.
 • Van öregedésgátló hatása - teafa, jázmin.

a probléma a pattanások és a pattanások hajlamos bőre, különböző szabálytalanságokkal és sűrűséggel. Ilyen bőrre nagyon nehéz kiválasztani az ellátás eszközeit. Úgy tűnik, milyen olaj lehet, ha van zsíros egyensúlyhiány. De az éterek segíthetnek. Fontos, hogy pontosan alkalmazzuk őket és alkalmazzuk a sérült területet.

 • Baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, az érlelő akne szakaszában alkalmazzák - Pénzverde.
 • A kiütések hatása (foltok, hegek) - Levendula. Kivételként szigorúan nem ajánlott tiszta formában használni.
 • Gyógyítja a pattanásokat, sima és polírozza a bőrt - ylang-ylang.
 • Fertőtlenítse a bőrt Mandarin, citrom, narancs, bergamott.

Szőrös bőr a regeneráció alacsony szintje, a ráncok és az életkor foltok megjelenése jellemzi, és nagyobb gondosságot és gondos gondosságot igényel. Természetgel nehéz küzdeni, de használhatja erejét, amely természetes termékekben van.

 • Sima ráncok és rugalmasságot biztosít - Neroli, pacsuli, szantálfa, rózsa, rozmaring.
 • Van lifting hatása - vetiver, jázmin.
 • Könnyítse (fehérítő hatás) és távolítsa el a pigmentfoltokat - citrom, tömjén.
 • Támogatja a sejtek regenerálódását - szerecsendió, ylang - ylang.

Annak érdekében, hogy ne csalódjon, ne várjon azonnal eredményeket. Az illóolajok, mint minden természetes összetevő, finom és fokozatos hatással bírnak.

Az illóolajok, például narancsolaj előnyeiről lásd a következő videót.

Tippek a használathoz

Az éterek teljesen biztonságosak, mert 100% -ban természetes anyagok. Ezért a dózis nem alapvető fontosságú, és "nem szabad elrontani a zabkását olajjal". Az illóolajok azonban nem csak elrontják, hanem károsak is.

Minden illóolaj lényege. Természetben ilyen erős koncentráció nem található. Szükséges, óvatosan figyelemmel kell lenni, előzetesen konzultálni kell egy szakemberrel, és figyelembe véve az összes ellenjavallatot.

 • Szükséges az olaj allergiás reakcióra gyakorolt ​​hatása a csuklóra történő alkalmazásával. A kapott bőrpír a test természetes reakciója a koncentrátumnak. Ha a viszketés és az égő érzés több mint 5 percig érezhető, akkor jobb, ha megtagadja a gyógyszer alkalmazását.
 • A bőrön az éter csak az alapolajjal történő keveréskor alkalmazható, a bőrtípus, a krém vagy az otthoni maszkok más alkotóelemei szerint (kivéve az akupresszúrás akupresszúrát). Az adagolás 2-7 csepp lehet 15 gramm alapon.
 • Kerülje a szemmel való érintkezést.
 • A citrusolajok a napsütés időszakában nem használhatók, mielőtt kimegyünk, és még inkább, mielőtt pihenhet a tengerparton vagy meglátogathatja a szoláriumot. Hozzájárulnak a melatonin kialakulásához a testben, ami nem engedi, hogy a barnulás pontosan feküdjön, de véletlenszerűen szétszórja sötét foltokkal, önkényes formában.
 • Teljesen minden éteres olaj egy egyedben rejlik, egyedülálló, csak a szaga, így amikor kiválasztja, nemcsak a bőr típusát kell figyelembe vennie, hanem a különböző ízek ízléseit is.
 • Az arcmosást és a fürdőt a testhez lehet gyakorolni. Ebben az esetben ne felejtsük el, hogy az észterek nem oldódnak vízben, ezért először keverni kell a szódával, sóval vagy mézzel.
 • A probléma bőrét fertőtlenítő észterek keverékével lehet törölni.
 • Hidratáló száraz - tökéletes gőzfürdőhöz. Az éterek elpárolognak a gőzzel együtt, és áztatják a bőrt.
 • Rendszeres maszkok és masszák éterekkel nagyon hasznosak.

Népszerű a kozmetikában

Több mint 2000 féle illóolaj van. Csoportokra oszthatók. A kozmetológiában a bõrre gyakorolt ​​hatás (felújítás, tisztítás, frissítés stb.) Megoszlik. Bár ez a felosztás nagyon feltételes, mivel ugyanaz az olaj többféleképpen is előnyös lehet.

A kozmetikai eljárásokhoz a legjobb észterek azok, amelyek kiküszöbölik az arc bőrhibáit, és megfiatalító hatással bírnak.

 • jázmin. Emelőeszközként mindenféle bőrre alkalmazható, ha etetikus koktél egyik elemeként használják. A rozmaring és a bergamott együttesen szabályozza a faggyúmirigyek működését, és meggyógyítja a gyulladást, javítva az olajos és a kombinált bőr állapotát. A levendula és a rózsa keveréke alkalmas az érzékeny bőrre. A száraz bőr nedves és rugalmas lesz, védi az ultraibolya fényt, megakadályozza a pigmentációt.
 • neroli. Narancsszirmból készül. Ez az egyik leghatékonyabb eszköz a fiatalító eljárásoknak. Megszünteti az életkor ráncokat, simítja a mimikát, eltávolítja az arcot a kis hajók látható mintázatáról. Meggyógyítja a pattanásokat. A bázisolajjal kombinálva az őszibarack varázslatos balzsam a finom és finom bőr számára a szem körül.
 • fenyő. Az õsi idõk óta a tûket égési és fagyásgátló kezelésre használják, regeneráló tulajdonságai alapján. Ezek a tulajdonságok hasznosak a kozmetikában is, hogy megvédjék a bőrt a külső agresszív környezetektől, hogy kiküszöböljék a gyulladásos bőrkiütést és általános megújulást.
 • Az olaj fenyő. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és gyulladással küzd, ezért tiszta formában akne és herpesz kezelésére alkalmazható. Gyorsan csökkenti és megszünteti a kifejezett bőrhibákat (az ödéma sürgősségi eltávolítása, gyors emelés).
 • cédrus. Pontosabban, a fenyőmagolaj - az egyetlen, amely nem rendelkezik ellenjavallattal. Vitaminokat és mikroelemeket tartalmaz, törődik az arc és a kéz száraz és fakuló bőrével. Vékony filmmel borítja, segít megőrizni a nedvességet, ugyanakkor nem akadályozza meg a légzést, és védi a külső káros hatásokat is.
 • boróka. Ezt a növényt népi gyógyászatban használják. Jellemzője a fiatalító hatás. A pórusok mélyen áthatolva és tisztítva őket, megakadályozza a pattanások megjelenését. Sebeket gyógyít. Javítja a hegeket. Tiszta formájában nem ajánlott. Jobb, ha a keveréket növényi olajjal 1: 2 arányban alkalmazzuk.
 • eukaliptusz. A sejtnövekedés fokozásának képessége értékes összetevővé teszi az öregedő bőr gondozását. Hasznos akne ellen.
 • bergamot. A bergamotton végzett kozmetikai eljárások következtében a pórusok szűkebbé válnak, és a faggyúmirigyek működése normalizálódik. A baktericid tulajdonságok nélkülözhetetlenné teszik az olajos és problémás bőrt. A bergamottolaj tinktúrájának hozzáadása a tonikhoz minőségi tisztító és frissítő hatású lehet.
 • mandarin. Az olaj a legszelídebb és lágy az összes citrusfélék, és ajánlott még a gyermekek és a terhes nők. Alkalmas öregedő bőrre. tonizál, frissíti, megkönnyíti a megkönnyebbülést és világosítja a pigmentfoltokat. Javítja színét és általános állapotát.
 • zsálya. Latinról fordítva, ez a növény neve "üdvösségnek" hangzik. A zsálya olajat pustuláris betegségekkel és más gyulladásos folyamatokkal kezelik a bőrön.
 • szegfű. A fűszeres vaj tiszta formájánál csak pontosan használják a források és a furuncles elleni küzdelemben. Olaj koktél, amely 2-3 evőkanál. l. kozmetikai olaj (jobb, mint a tengeri tyúk) és 3-4 csepp gerezd éter, óvatosan törődik a bőr által érintett akne. A bőrtónusok normál krémet szaggatják 1-2 csepp éterrel.
 • fahéj. Növeli a véráramlást, javítja a vérellátást. Bármilyen fajta bőr egyenletes színt és sugárzó megjelenést kölcsönöz.
 • pacsuli. Rendelkezik emelőhatással. Sikeresen küzd az öregedés jeleivel. Kombinálva mandulaolaj válik egy erős párásító (10 ml mandula 2 csepp pacsuli-éter és 4 csepp kamilla-éter) egyszerűen megszünteti pelyhesítés. Táplálják a bőrt a nedvesség krém, hatásának fokozására pacsuli (2 csepp), Ylang - Ylang (2 csepp) és grapefruit (1 csepp).

Illóolajok az archoz. Milyen illóolajok adják szépségüket és egészségüket az arc bőréhez, és hogyan alkalmazzák őket megfelelően.

Illatos, csábító, csábító, szempillantásos, kifinomult: mindezen melléknevek az illóolaj illatának tulajdoníthatók.

A mi világunkban az aromák hatással vannak az élet számos területére, például az illóolajoknak köszönhetően, visszaállíthatja az életerőt, gyógyíthatja a hideget vagy bámulhat egy szeretett emberre. Aromás olajat adnak parfüm készítményekhez, haj maszkokhoz, arc krémekhez és sok más arc- és testápoló termékhez. Ma megvitatjuk a tényleges kérdést: melyek az illóolajok szépséget és egészséget kölcsönöznek az arc bőrének, és hogyan alkalmazzák őket megfelelően.

Mint az illóolajok az archoz képest kozmetikai

Sok nő nem látja a különbséget az aromás olaj és a kozmetikai, de hiába. Hibás dózisa illóolaj hátrányosan befolyásolhatja a humán receptorokat, mint például a túlzott belélegzése koncentrált ízű lehet, hogy a fejfájás, súlyos allergiás reakció, akár légszomj és duzzanat a gége. Ha helytelenül alkalmazza az ilyen olajat az arc bőrére, akkor egy idő után felismerheti a bőrkiütést, a vörös foltokat és egyéb nehézségeket, amelyek nehézkesek. Miért, azt kérdezik, akkor általában alkalmazzák az illóolajat a kozmetikumok?

Természetes kérdés, amelyre válaszolható az aromás olajok tagadhatatlan előnyeinek listájának összeállításával. Tehát az ilyen illatos vegyületek érdemei közé tartoznak a következők:

1. kifogástalan és 100% -ban természetes, és ezért ökológiai. Az illóolajok rendszerint növényi eredetűek, esetenként állati eredetűek.

2. Alkalmazások széles köre. Aroma olajok használják a gyógyszeriparban, gyógyszer, kozmetikai, élelmiszeripari, a gyártása háztartási vegyszerek, sőt pszichológiai gyakorlat (alkalmazó kezelés aromaterápiás).

3. Alacsony ár. Keressen és vásároljon illóolajat egy áruházban, online áruházban vagy gyógyszertárban, miközben nem valószínű, hogy túl drága lenne. Kivéve a speciális extrakciós módszerrel előállított drága olajok különleges kategóriáját.

4. Nagyon alacsony fogyasztás. Általában ez az egyik legfontosabb különbség a kozmetikai olaj az éteri. Tény, hogy az alap kozmetikai olaj nagy mennyiségben használható, például masszázs, dörzsölés vagy mint a hajmaszkok összetevője. De az illóolaj csak egy vagy két cseppet igényel, nem több, ezért nagyon koncentrált.

5. Élvezze az illóolajat és használhatja azt, ha jól látja. Például lazítani, csepegés néhány csepp aroma lámpa, amikor a család valaki egy hideg, vagy ha szeretné, hogy otthon arcpakolás.

Az illóolajok használatának negatív aspektusai

Minden van egy másik oldal az érme - ez egy tény. Az aromás olajnál is vannak mínuszok:

1. Néhány olaj első látásra teljesen ártalmatlannak tűnhet, és csak kellemes szagot érez. Azonban sok közülük egészségkárosító hatással jár. Például a vesebetegségben szenvedők nem használhatnak lucfenyő, boróka és szantálfa olajokat. A magas vérnyomásban és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeknek kerülniük kell a szegfűszeg, a muskotály, a rozmaring és a zsálya alapvető illóolaját. Vannak terhes nők és gyermekek ellenjavallatai is. Szigorúan tilos a kámfor, bazsalikom, borsmenta, rozmaring, kakukkfű és ürömfű aromás olajok használata.

2. A már elkészített, aromamasszal készített készítményekben, például krémekben, maszkokban és hajbalzsamokban a szagok gyorsan lecsapódnak. Ugyanez történik háztartási szappannal is. A szappanok gyakran aromás olajokat használnak, ezért érdemes befagyasztott szappanokat csomagolni az élelmiszerfilmben, hogy a szag ne tűnjön el.

3. Bizonyos koncentrált olajok íródás nélkül íródhatnak.

4. Ha egy esszenciális olajat hosszú ideig használ, annak gyógyhatása drasztikusan csökken.

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az aromaterápia csodálatos hatását, amely csak illóolajok jelenlétével lehetséges. Sokféle segít az álmatlanságban, a stresszben és a nyugtalanságban, segít a fáradtság és a fájdalom enyhítésében, javítja a vérkeringést és akár afrodiziáként is jár. De arról fogunk beszélni, hogyan kell megfelelően alkalmazni az illóolajat az otthoni kozmetikumban, hogy ne károsíthassuk magunkat.

Illatmentes illóolajok az archoz: miért használja őket?

Mint már láttuk, az illóolajok használata az arc számára meglehetősen megfelelő és még hasznos is. Tudnod kell, milyen hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek, és hogyan befolyásolhatják a legértékesebb dologot, ami van - az arc bőrén. Annak érdekében, hogy ne vesszen el a megjelenésed, érdemes megkülönböztetni az olajok befolyását.

Íme egy példa: egyes olajok segíthetnek a bőr újjáépítésében, helyreállításában, kisebb károsodások kijavításában, mint például karcolások, gyulladások és hegek. A fedél minőségének helyreállításához meg kell jegyeznie a szantálfa, kamilla, rózsafa, ylang-ylang és geránium olajokat.

Az illóolajok egyéb típusai befolyásolhatják a bőr oxigenizációjának folyamatát, ami később lelassítja a bőr öregedését és elszáradását. Az antioxidáns hatások a neroli, jázmin, boróka, üröm és rózsafa olajok.

Az illóolajok az arc számára is képesek tisztítani, tonizálni és megnyugtatni az irritált bőrt. A fátyol energiával való töltéséhez, sugárzásáért és tisztaságáért, próbálkozzon a levendula, a menta, a teafa, a bergamott vagy a citrom aromás olajjal.

De az a tény, hogy az aromás olajoknak köszönhetően bármely nő szabályozhatja érzelmi állapotát, és nem tud beszélni. Vegyünk egy menta, fenyő vagy valerian alapú alapanyagot, és teljesen nyugodhat, pihenj és nyugtathatja az idegrendszert. És fegyveres narancs olaj, grapefruit, fahéj vagy vanília, akkor töltse ki a szervezetet energiával, lélegezzen mélyeket, és a „roll fel a hegyre” az úton a cél.

Ha egy pár csepp levendulaolajat vagy szandert dobol a fürdőben, akkor nem csak a testét pihenteti és nyugtatja a szívverését, hanem felkészül az ágyra is.

Ne feledkezzen meg egyetlen dologról: elegendő mennyiségű aromás olajat kell használni, csak hogy elérje a kívánt hatást.

Szépség Receptek: Az illóolajok az arcra az otthoni kozmetikumokban

Most érdemes kifejezetten beszélni az illóolajokról, amelyek felhasználása segít tisztítani és fehéríteni a bőrt, eltávolítja a gyulladást és a hámlást, és károsítja a kisebb károkat.

Grapefruit illóolaj az archoz

Ha otthoni gyógymódot szeretne készíteni az arcra, akkor figyeljen a grapefruit illóolajára. Megkapja a gyümölcsük héját, sűrű, átlátszó folyadékhoz és zöldes-sárga árnyalathoz hasonlít. A grapefruit olaj tökéletesen kiküszöböli a pattanásokat, tisztítja és megszünteti a gyulladást. Hozzáadható közvetlenül a napi krémhez vagy emulzióhoz szó szerint 1-2 csepp mosáshoz. És készíthet magának egy maszkot - bozótot fehérítő hatással:

• 2 tk. hántolt rizs vagy rizsliszt,

• Olívaolaj vagy szőlőmag-alapolaj,

• 1-2 csepp illóolaj grapefruit.

A tartályban ki kell préselni a levet egy fél citrom, hozzá az alapvető és illóolajok, valamint a rizsliszt. Ezzel a keverékkel fedjük le az arc bőrt, hagyjuk 15-20 percig, majd öblítsük le, finoman dörzsöljük le. A hántolt rizs kiváló „skrabiruet” bőr otshelushivaya szaruréteg a bőr, citrom fehéríti fedél és olaj puhítja és megszünteti kiütések.

A rozmaring illóolaj az archoz

Egy másik csodálatos eszköz otthon saját kézzel is készíthető, illóolajjal az arcra. Ez egy nyugtató maszk rozmaringolajjal. Ehhez készítse elő:

• Két nagy káposzta,

• 2 evőkanál. l. vaj,

• Egy üveg rozmaring aromaolaj.

Először legyőzze és óvatosan tegye ki a káposzta leveleit, és ezáltal felhajtotta őket. Nagy darabokat lehet eltávolítani. Ehhez az összetevőhöz adj hozzá vajat, egy evőkanál vizet és egy pár csepp illóolajat a rozmaringból. A maszkot az arcra teszik, és kb. 15 percig állunk. Ezután moshatja és hidratálja a bőrt a kedvenc krémmel.

Levendula illóolaj az archoz

Próbálja meg létrehozni a saját maszkot aromás levendulaolajjal is. Ez tökéletesen megnyugtatja az irritált bőrt, és még a hölgyek is különösen érzékeny területekre fognak megfelelni. Szóval, mit kell tennie:

• 1 evőkanál. l. zselatin,

• Levendula illóolaj.

Először meg kell tölteni forró vízzel készült zselatin, azaz gőzölni. Amikor a tömeg megduzzad, hígítsuk fel vízzel és várjunk kb. 5 percig. Válassz 2-3 evőkanálot. Ezután rácsozza az uborka és nyomja a gyümölcslevet. Adjunk hozzá 2 evőkanál zselatint. l. lé és 2 evőkanál. l. pép. Most cseppenként 1-2 csepp levendulaolajat. Minden manipuláció után a maszkfilm alkalmazható az arc bőrére. A hagyomány szerint várjuk, amíg a maszk megmerevedik, és a bőrön film keletkezik, ami könnyen eltávolítható a szél élén. Ezzel a maszkfilmmel megszabadulhat a "fekete foltoktól" és a pattanásoktól is.

Tippek az illóolajok használatához

Mielőtt bármilyen illóolajat használna az arcra, ne feledje, hogy tiszta formájukban semmilyen esetben sem használható. Mint általában, számos kozmetikai krémben és emulzióban az illóolajat az alapolajjal együtt adják. És az illóolaj csak pár csepp lehet, és a többi - alapvető, vagyis kozmetikai olaj.

Sok sikert kívánunk az Ön törekvéseiben, ne féljen maszkokat, bozótokat vagy egyéb eszközöket előállítani az aromás olajok használatával. Csak ne vigyük túlzásba, hogy a kozmetikai emulzió finom szerkezete ne váljon agresszív keverékévé, ami rettenetes lenyomatot hagyhat az arcán.

Milyen illóolajok alkalmasak az arcbőrre

Az illóolajok, különösen a bőrápolás széles választéka ma aromaterápiát tesz az egyik legnépszerűbb, leghatékonyabb kozmetikai, természetes gyógymódra.

Az aromaterápia alkalmazására vonatkozó kompetens megközelítés a szükséges kozmetikai, terápiás hatást biztosítja a személynek.

Az illóolajok alkalmazási lehetőségei az arcra

A bőrápoláshoz használt illóolajok gondozási eljárása:

1. Mosás. Adjunk meleg vízhez (fél liter):

 • 3 csepp illóolaj;
 • emulgeálószer (egy teáskanálnyi glicerin vagy porított tej, keményítő, krém harmadrésze);

Használja minden reggel az arcát.

2. Maszkok. Keverjük össze ezeket az összetevőket:

 • 1 evőkanál. kanál a fő komponens - agyag, joghurt, tojás, alapolaj. A leghatékonyabb olajok a szőlőmag, a búzacsíra, az olajbogyó, az avokádó, a kajszibarack, a jojoba;
 • 3 csepp illóolaj.

10-15 perc múlva mossuk le meleg vízzel.

3. Gőzfürdő illóolajokkal jól előkészíti az epidermist a későbbi udvarláshoz, segít a bőr tisztításában.

Az aromaterápiás eljáráshoz 90 literes vizet kell felmelegíteni, majd egy széles tartályba öntjük és 3 csepp illóolajat adunk hozzá. Fedjük le a fejedet és üljünk át egy ilyen fürdetésen 5-10 percig.

4. Szpot alkalmazás akár naponta háromszor olaj a terápiás hatás érdekében pattanások, ekcéma, csalán, fekélyek, hegek, foltok, hegek ellen.

5. Terápiás tömések a probléma bőrének, betegségeinek leküzdésére szolgálnak. Egészségügyi alkalmazásokhoz egy bizonyos zsíros és illóolajjal meg kell nedvesíteni egy steril kötést, és egy éjszakán át hagyni kell.

Milyen illóolajok használhatók különböző típusú arcbőrre

Bold epidermis hajlamos a faggyú túlzott kiválasztására, különböző gyulladásokra. A zsírosodás, a zsírok egyensúlyának szabályozása, a kiütések elleni küzdelem, az arcon levő komédonok megyek az ilyen olajok:

 • menta;
 • rozmaring;
 • boróka;
 • melissovoe;
 • grapefruit;
 • teafa;
 • levendula;
 • vetiver.

Száraz epidermisz nagyon finom, vékony, hajlamos a peelingre, így a táplálkozás, a felső arcszövetek állapotának normalizálása érdekében, az ilyen illóolajok hasznosak lehetnek:

 • levendula;
 • narancs;
 • rózsaszín;
 • muskátli;
 • rózsafa;
 • szantálfa;
 • jázmin;
 • kamilla.

A normál típushoz való gondoskodás epidermisz hasznos olajok:

Illatmentes olajok a szem körüli bőrápoláshoz

A szemhéj érzékeny, nagyon vékony és gyengéd, ezért nagyon óvatosan és óvatosan kell elvégezni az aromaterápiát ilyen bőrfelületen. Kiválóan sima, apró ráncok, tónusok, rózsaszín olaj, fenyő, füstölő, neroli, mirha, szantálfa táplálja a bőrt.

A szemkörnyéki gondozási eljáráshoz az alapvető természetes gyógymódot össze kell keverni a bázissal (olíva, szőlőmag, búzacsíra).

Hasznos illóolajok az archoz

Az olajnak gyulladásgátló, sebgyógyító tulajdonságai vannak. Tökéletes elősegíti a bőr tisztítását, tonizálását és simítását.

Az ánizsolaj az arc szilárdságát, a gyengeséggel küzd, szabályozza a faggyú elváltozását. Van antibakteriális hatása.

Az arany olaj tökéletes tonizáló, fogfehérítést, turgort ad az epidermisznek.

Basil olaj alkalmas összetett anti-aging kezelések, egy jól csillapítja duzzanat, gyulladás a bőrelváltozások, ideértve a gennyes kiütések, száraz ekcéma.

A Bergamot olaj tökéletesen küzd a zsíros, problémás bőrre, erõs antiszeptikus hatású és pattanások, pikkelysömör, herpesz kezelésére használható. A kozmetikai eljárásokhoz hasonlóan, az arc arzamotolaj szabályozott zsírmérlegként is szolgálhat. Hatékonyan szűkíti a pórusokat, felderíti az arcot.

A verbeneolaj a bőrfelület meghúzására, simítására, tonizálására, regenerálására és helyreállítására használható.

A vetiverolaj kitűnő gondoskodó természetes termék, amely ideális megoldás a zsíros bőr problémáinak kezelésére, fertőtlenítő hatásként. Ez az éteres anyag javítja a bőr rugalmasságát, ezért gyakran használják a fiatalító eljárásnak.

A geranium az egyik leghasznosabb olaj az arc számára, melyet fekélyek, göbös sebek, kórokozók okoznak. A véráramlás erősítése, elősegíti a bőr megújulását celluláris szinten. Széles körben használják fehérítéshez, lágyításhoz, ránctalanításhoz. Alkalmas bármilyen típusú epidermiszhez, erős gyógyító hatással.

A grapefruit olaj a pórusokat szűkíti, normalizálja a faggyúmirigyeket, tonizálja, fehéríti az arcot, eltávolítja a gyulladás gócát.
A jázminolaj kiválóan alkalmas száraz, érzékeny, fading epidermiszre. Hidratáló, fertőtlenítő, megfiatalító, természetes gyógymód helyreállítása.

Ylang ilangovoe, isspovoe, levendula, teafa, tömjén, citrom, mandarin - olaj, ami nagyban küzdő különböző problémákat a bőrön köszönhetően a nagy antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású.

A rózsaolaj nagyon értékes, és hatása az arc bőrére gyógyul. Az öregedés első jelei elleni küzdelem sikeres lesz a rózsaolaj-eljárások alkalmazásával. Ez adja a bőr bársonyos aromájú olaj, simító hozzájárul a szűkülő kapillárisok és a felszámolását érhálózat, javítja az arc kontúrjait, ad neki egy egészséges színét.

Mielőtt folytatná az aromaterápiás eljárásokat, ismerkedjen meg az alkalmazásának szabályaival, majd válassza ki, mely illóolajok alkalmasak az arc bőrére, és alkalmasak az Ön esetében.

Az illóolajok használatának szabályai

 1. Terhes és gyermek, sokféle olaj ellenjavallt, így az ilyen kozmetikumok használata szükséges orvoshoz fordulni.
 2. Az orvosi rendelvény nélkül ne vegye be az olajat.
 3. Az aromaterápia eljárásának megkezdése előtt fontos, hogy az allergiás reakció ellenőrizze a bőrt. Ehhez alkalmazzon természetes gyógymódot a könyökön vagy a csukló belsejében, és várjon egy napot. Ha nincs bőrkiütés a bőrön, valamint a fejfájás, a légszomj, a gyors pulzusszám, akkor kezdheti az arcát ápolásával aromás olajokkal.
 4. Mielőtt egy bizonyos olajat alkalmazna, olvassa el az utasításokat, mivel bizonyos típusú olajok tilosak a napozás előtt szoláriumra alkalmazni.
 5. Lényegében az illóolajok ellenjavallták az arcfelhasz- nálás tiszta formában, kívánatosak a maszkok, krémek, tonikok, az alapvető zsíros olajokkal való hígításuk érdekében.
 6. Kívánatos, hogy csak kiváló minőségű természetes termékeket vásároljon szaküzletekben, gyógyszertárakban.
 7. Az elkészített olajkeverékeket, valamint egyes típusainkat a hűtőszekrényben kell tárolni, elkerülve a napfényt.

További információ a tulajdonságokról és az alkalmazásokról Az illóolajok tulajdonságairól szóló táblázatból származó speciális olaj

Az illóolajok kompetens használata segít a bőrnek, hogy tiszta, egészséges, jól ápolt és hibátlan legyen.

A legjobb illóolajok az archoz: otthoni kozmetikai aromaterápiás órák

Több mint 2000 esszenciális olaj ismert a modern kozmetikumról. Olajos aromás folyadékok nagy koncentrációban biológiailag aktív anyagokkal. Különböző növényekből nyerik ki őket, amelyeket bizonyos betegségek kezelésére használt gyógyszerészetben használnak, a kozmetikában bizonyos hibák kiküszöbölése és az általános megújulás érdekében. Ha rendszeresen mindenféle illóolajok az arc, akkor nem csak megszabadulni a korfüggő öregedés jelei, tizenéves pattanások és egyenetlen bőr enyhítésére, de az út mentén és a fejfájás, orrfolyás és más betegségeket. Az aromaterápia összetett, és mindig terápiás és kozmetikai hatása van. Az ilyen hasznos ötlet azonban káros lehet, ha figyelmen kívül hagyja az otthoni éterek használatának szabályait, ezért először tanulmányoznia kell őket, és alkalmaznia kell őket a gyakorlatban.

Az illóolajok hatása az arcra

Mivel az illóolajok mindegyikének bizonyos tulajdonságai vannak, meg kell tudnia választani őket a kozmetikai táskájához. Néhány lesz jótékony hatással van a zsíros bőr típusától, mások lesznek bőségesen hidratálja a száraz, mások megnyugtatja fáradt, és így tovább. D. Ha nem tudod, hogyan kell navigálni a különböző észterek, akkor eltéved, vásárolni a rossz készlet gondozó személy adja fel az első használat után, és több sohasem, hogy ne foglalkozzanak vele. Ez nagyon gyakran fordul elő. Ezért legalább az illóolajok főbb rétege felszínes bevezetésével kezdjék el, amely az arc bőre számára előnyös.

Normál bőrtípus

 • tónus: citrom, boróka, muskátli, rozmaring.
 • csillapít: menta, levendula, jázmin, ylang-ylang, kamilla, rózsa, neroli, bergamott, teafa.
 • megfiatalít: citrom, teafa, levendula, rózsa, narancs.
 • tisztítására: rózsa, narancs, bergamott, citrom.

Száraz bőr típus

 • tónus: mimóza, fenyő, tömjén.
 • csillapít: geránium, kamilla, narancs, levendula.
 • megfiatalít: geránium, rózsa és teafa, levendula.
 • tisztítására: rózsa, jázmin, neroli.

A vastag bőr típus

 • tónus: rozmaring, citrom, boróka, menta, gyömbér, muskátli, kakukkfű, citromfű.
 • csillapít: levendula, pacsuli, ylang-ylang, teafa, kamilla.
 • megfiatalít: levendula, citrom.
 • tisztítására: citrom, teafa, levendula.

Vegyes bőrtípus

 • tónus: menta, geránium, citrom, rozmaring.
 • csillapít: ylang-ylang, bergamot, jázmin, teafa, rózsa.
 • megfiatalít: rózsa, citrom, narancs, levendula.
 • tisztítására: rózsa, levendula, bergamott.

Probléma Bőr

 • Akne kiütésLemon, kakukkfű, édeskömény, citromfű, bergamott, mandarin, majoranna, citromfű, koriander, menta, boróka, fenyő, citromfű, geránium, levendula, cédrus, szegfűszeg, kamilla, eukaliptusz, bazsalikom, tömjént.
 • gyulladás: Manuka, kamilla, Niaouli, levendula, palmarosa, teafa, pacsuli, örök virág, bergamot, szantál, geránium, grapefruit, tömjén, kakukkfű, Petitgrain, palmarosa, kayyaput, rózsafa, cickafark.
 • Száraz akne: geránium, levendula, petitgrain, zsálya.
 • elszíneződés: manuka, kamilla, teafa, mirtusz, immortelle, kakukkfű, kayaput, oregánó, rozmaring, citrom, nayoli, grapefruit.
 • furunkulózis: szegfű.
 • Bõvített pórusokBergamott, citrom, fenyő, citromfű, eukaliptusz, borsmenta, rozmaring, citromfű, cickafark, mirtusz, boróka, cédrus, grapefruit, Limett, kamilla, bergamott.

Körülbelül így elosztott különböző kozmetikai problémák illóolajok az arc: az ingatlan folyamatosan megerősítették a laboratóriumban és praktike.Segodnya aromaterápiás a kereslet, mint még soha, és már olyan sok nő felfedezték maguknak és bőr, ez az egyedülálló természet ajándéka.

A legjobb illóolajok a bőrön

Véleménye szerint a sok szépségek és a szakma véleményének legjobb illóolajok az arc megüt a Top: van egy markáns fellépés az első használat után, az isteni illatú és ritkán allergiás reakciókat okozhat. Ha az aromaterápia kezdõje, kihasználhatja az egyik olajat, és megérdemli az összes varázsát és hatékonyságát.

1. Illóolaj narancs jobb alkalmazni:

 • a száraz bőr hidratálásához;
 • lágy, durva, pikkelyes;
 • a megfiatalodás megszáradása, flabby, letargikus;
 • hiányzik a kollagén, amely felelős a bőr tónusától, rugalmasságától és rugalmasságától;
 • az arcon leváló, sekély ráncok simítására;
 • visszaállítani, erősíteni, simítani a bőrt;
 • javítja az arcszínt;
 • a faggyúszekréció normalizálására, a zsíros bõrbõrû pórusok tisztítására, szûkülésére;
 • akne és akne ellen;
 • fehérítéshez szeplők.

2. Illóolaj rozmaring használt, amikor:

 • olajos, szennyezett bőr aknére, comedonokra, pattanásokra;
 • a faggyú túlzott felszabadulása;
 • kiterjesztett pórusok;
 • ekcéma, dermatitis, furuncles, egyéb purulent-gyulladásos bőrkiütés az arcon;
 • egyenetlen bőr;
 • hegek, hegek, couperose.

3. Illóolaj citrom:

 • Elasztin és kollagén rostok a hasításból, megakadályozva a bőr korai öregedését;
 • Frissíti a sejteket, elősegíti a bőrfiatalítás folyamatát;
 • Enyhíti a ráncokat;
 • növeli a fading, flaccid bőrt;
 • normalizálja a zsír elosztását, tisztítja és szűkíti a pórusokat - Ideális a zsíros bőr ápolásához;
 • eltávolítja a fekete pontokat;
 • enyhíti az edzett területeket;
 • halott sejteket hámoz;
 • javítja az arcszínt;
 • fehéríti a különböző szeplőket;
 • kezeli couperose az arcán;
 • vírusellenes, baktériumellenes, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus tulajdonságokkal - meggyógyítja herpesz az ajkak, kelések, különböző bakteriális és vírusos bőrkiütés, fehérfejek, szemölcsök, zuzmó, nedves ekcéma.

4. Illóolaj levendula:

 • alkalmas bármilyen típusú arcra;
 • nyugtatja az irritatív, gyulladásos folyamatokat a bőrön;
 • kiküszöböli a viszketést, a vörösséget, a peelinget;
 • kiküszöböli akne, akne, krónikus gyulladásos betegségek, mint hogy rendelkezik baktericid fertőtlenítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van;
 • sebgyógyító, regeneráló szerként nevezik sebek, kopások, vágások, repedések, égések gyors gyógyulására;
 • meggyógyítja bőrbetegségek: dermatosis, pikkelysömör, ekcéma, gombás, vírusos betegség, vitiligo, rosacea, herpes labialis;
 • eltávolítja a káros toxinokat a bőrből;
 • Frissítő és toniként használják az elfáradt, fáradt bőrért.

5. Illóolaj menta a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • antiszeptikus, gyulladásgátló, baktericid hatás teszi ideálisnak az arc olajos és problémás bőrének kezelésében;
 • normalizálja a zsírtermelést;
 • szűkíti a pórusokat;
 • kiküszöböli az aknét;
 • frissít, tónusokat halványít, lankad, tompa, fáradt bőr;
 • fenntartja a nedvesség egyensúlyt a sejtekben, megakadályozza a hervadás, ráncok;
 • javítja az arcszínt;
 • növeli a bőr természetes védő funkcióit;
 • kiküszöböli az érrendszeri hálózatokat az arcon (couperose);
 • Régen gyógyszerként égési sérülések, harapások, herpeszes sebek, rüh, övsömör, gombás betegségek, bakteriális dermatitis és ekcéma.

Miután úgy döntött, a választás, meg kell ismernie kell az alapvető szabályok az alkalmazást, mert a kapcsolati koncentrált folyékony bőrrel okozhat égési ha nem felelnek meg az adagolási és egyéb ajánlások alkalmazása észterek az otthoni.

Alkalmazási szabályok

Az illóolajok otthoni használata az arc számára egy egész művészet, amelyet fokozatosan és alaposan kell elsajátítani. Azok, akik felfedezhetik minden titkát, képesek lesznek megbirkózni azokkal a komplexekkel és kozmetikai hibákkal, amelyek korábban megakadályozták őket.

 1. Az olajokat ipari növényekből (virágok, magok, levelek) gyártják. Az első préselés eredményei az észterek, az összes későbbi kozmetikai olaj végső eredményei, amelyeket szintén aktívan használnak az arcbőr ápolására. E két folyadékot semmiképpen sem lehet összekeverni, mert az észterekben a hasznos, de nagyon aktív biológiai anyagok koncentrációja nagyon magas. Dózisa cseppekből készül, és nem tea- és asztali kanalakból. Ellenkező esetben, ha megég arc illóolaj, amely nem csak rontja a megjelenése, hanem megkövetelik a hosszú távú kezelés és a rehabilitáció az egész komplexum kozmetikai eljárások.
 2. Ne használjon étereket tiszta formában az égések elkerülése érdekében. Adja hozzá őket maszkokhoz és krémekhez.
 3. Ha az égés megtörténik, az érintett területet kenjük a szokásos növényi, olajos vagy egyéb kozmetikai olajjal.
 4. Ne keverjen több mint hét illóolajat egy létesítményben. A legjobb megoldás két vagy három féle kombináció.
 5. Egy és ugyanaz az olaj lehet használjon három hétig, majd ezt egy másik éterrel helyettesíteni kell. A szünet legalább egy hónapig tart.
 6. Ellenőrizze az illóolajok egyedi intoleranciáját. A választott elixírt a csuklón keresztül csöpögtetjük, és kövessük a bőr reakcióját 12 órán keresztül.
 7. Legyen óvatos éterekkel, amelyek fűszeres, csípős hangokat (citrom, rozmaring, szerecsendió, eukaliptusz) emeltek - nagy irritáló tulajdonságokkal rendelkeznek;
 8. Sok illóolaj fototoxikus, így Ne használja őket, mielőtt napsütéses időben szabadon mozogna.
 9. Kerülje az étereket a szemébe, minden nyálkahártyán. Ha ez megtörténik, öblítse le a szemét cseppekkel (Albucide, például) és forralt vízzel.
 10. Ne használjon illóolajokat epilepsziára és terhességre.
 11. A nagyon könnyű bőr és az idős hölgyek tulajdonosainak csökkenteniük kell az illóolajok adagját.
 12. Ha az illóolaj tonikus hatású, akkor reggelente vagy nappal maszkot készítsen vele. Ha nyugtatja és nyugtatja - este.

Ne veszítse el magát a különböző receptekben: használjon olyan vegyületeket, amelyek megfelelnek a bőr típusának, és megoldhatják a problémáikat.

A második állcsont hatékony eltávolításának három összetevőjét megtalálja itt >>

Hogyan készítsünk tonik otthon, és milyen összetevőket, hogy attól függően, hogy az a fajta ember van: https://beautiface.net/uhod/za-kozhey/tonik-dlya-lica-v-domashnix-usloviyax.html

Receptek a maszkok és éterek az arc

Az arcmasszát tartalmazó illóolajokat normál ételekből készítik, csak néhány csepp csodálatos elixírt adnak a bőrnek a formuláció legközvetlenebb alkalmazása előtt. A helyes kiválasztás az eljárás sikere.

 • Tisztító maszk a zsíros bőrre rozmaring-éterrel

Kozmetikaolaj szőlőmag (két evőkanál) 4 csepp rozmaring éterrel keverve.

 • Tonizáló maszk fáradt bőr narancssárga éterrel

Nyers tojás habverővel 2 csepp narancs illóolajjal.

 • Fehérítő maszk pigmentált bőrre citrom illóolajjal

kozmetikai tengeri tyúkolaj (két evőkanál), 3 csepp citrom illóolajjal keverve.

 • Fiatalító maszk az öregedő bőrre levendula illóolajjal

Mézes (1 evőkanál), joghurtot (2 evőkanál), levendula illóolajat (3 csepp) összekevert mogyoró nyers protein.

 • Frissítő maszk öregedő bőrre mentén mentaolajjal

Főzött tej zabpehely (két evőkanál) kevert 3 csepp illóolaj menta.

Aktívan használjon otthoni illóolajokat: az arc receptek számos és változatos, nincs hiány, az aromaterápiás piac ma a legfinomabb és ritkaabb elixírokat kínálja. Próbálja ki - élvezze - virágzik.

Illóolajok az archoz

Az illóolajok hasznos tulajdonságait az emberiség aktívan használja a történelem során. Ezek az illékony folyadékok, amelyek gazdag ízzel és ízzel bírnak, elengedhetetlenek az illatszer, a kozmetika és a főzés során.

Mi az illóolaj?

Az illóolajok a növényi szervezetek létfontosságú tevékenységének termékei. A gyógynövények és a cserjék vastag aromaanyagba burkolódnak, hogy megóvják őket a nappali hőmérséklettől és az éjszakai hányásból. A tartós illat vonzza a beporzáshoz szükséges rovarokat, visszaszorítja a növényevőket, megvédi a gombákkal és a patogén baktériumokkal szembeni fertőzést.

Az észtereket a növény minden egyes részében tartalmazzák. Az illatos kivonat maximális tartalékát levelek, virágok és vesék biztosítják. Az illatos anyag mennyisége 0,001 és 6% közötti, az egyes növényeknél pedig 20%.

Természetes alapanyagok zöld alapanyagainak előállításához különböző technológiai folyamatok felhasználásával: hideg sajtolás, desztillálás vízzel vagy gőzzel, enfleurage és oldószeres extrakcióval.

A végtermék minősége nem csak a kiindulási anyagtól, hanem a növénygyűjtés időpontjától, az időjárási viszonyoktól, a tárolás időtartamától és körülményeitől, a feldolgozás módjától függ.

Jelenleg mintegy 160 féle tiszta illóolajat széles körben használnak. Sokan tökéletesen ötvözik, árnyékolják az illatot és javítják egymás hasznos tulajdonságait. A természetes észtereket használják:

 • ételízesítők;
 • hatékony gyógyszerek;
 • kozmetikai és parfüm termékek összetevője.

A legnépszerűbb illóolajok az arcápoláshoz

A kozmetikusok minden kontinensen aktívan használják az illóolajokat az arcbőr ápolására. A készítmények következő tulajdonságait nagyra értékelik:

 • antimikrobiális (eukaliptusz, fenyő, szegfűszeg);
 • gyulladáscsökkentő (kámfor, kamilla, elekampán);
 • felfrissít (citrusfélék, menta);
 • enyhítő (ylang-ylang, levendula, citromfű);
 • anti-aging (rózsa, szantálfa).

A legnépszerűbb éteri készítmények az arcápoláshoz otthon tekinthetők olajoknak:

Narancsolaj

A narancs vezető szerepet tölt be a legnépszerűbb anyagok rangsorában. Sokoldalúsága nagy igényt támaszt a kozmetikai, aromaterápiában, főzésben, gyógyászatban. Narancsolajat nyerünk hideg préseléssel az érett gyümölcshúsból és az érett gyümölcsből.

A festő tulajdonságait hatékonyan használják a fáradt, idősödő bőr ápolására. A gyógyszer növeli a takarók rugalmasságát és simábbá teszi őket, normalizálja a zsíros zsír felszabadulását, csökkenti a porozitást, megakadályozza a mitesszerek és fekete foltok kialakulását. A narancs kifejezetten fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik, és jótékony hatással van bármilyen bőrre. A gazdag aroma élénkítő hatással bír és javítja a hangulatot.

Citromolaj

Citromolaj híres a páratlan fehérítő tulajdonságairól. Szó szerint 5-7 eljárás esetén képes jelentősen csökkenteni a pigmentáció telítettségét, és az őszi-téli időszakban rendszeresen alkalmazható, megbízhatóan megszünteti a nem kívánt szeplőket. Ez a természetes anyag tökéletesen simítja a finom ráncokat, és ereklyéi csillagokkal tör ki.

Az olajos bőrtartalmú citrométerek tulajdonosai segítenek csökkenteni a zsíros zsírtermelést, és a gyógyszer antibakteriális összetevői segítenek megbirkózni az akne és akne előfordulásával.

A gyógyszer nagyon hatásos a fading és törékeny körmök elleni küzdelemben, ez kiváló eszköz a megfázás megelőzésére.

Mentaolaj

Mentaolaj a kiváló gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező szakemberek értékelik. Hatékony, természetes fertőtlenítő hatású, különböző dermatológiai problémákkal. Szárító tulajdonságokkal rendelkező anyag érinti a bőrt, szűkíti és tisztítja a pórusokat, megszünteti az irritációt, gyulladásos folyamatokat kezel.

A gyógyszer kiválóan tónálja a fading fedőlapot, gyorsan megszünteti a fáradtság nyomát és javítja az arcszínt. A tartós menta illata segít ellazulni és elősegíti a korán elalvást.

Rózsaolaj

Rózsaolaj kiváló öregedésgátló anyag. A kozmetológusok nagyra értékelik egyedülálló képességét, hogy gyorsan hidratálja és tonizálja a bőrt. A gyógyszer szisztematikus alkalmazása garantálja a bőr rugalmasságát és észrevehető emelési hatását, az életkor és az arcráncok simítását, valamint a szemhéjak "varjú lábát".

A rózsaszín olaj hatékonyan lágyítja a száraz bőrt, gyors nedvességtartalmú nedvességtartalmú telítettséggel. Ugyanakkor a hámlás és a bőrpír elveszik, egészséges arckifejezés következik be.

Levendulaolaj

Levendulaolaj a kozmetikai termékekben gyakran használják fő hatóanyagként. Hatékonyan ellensúlyozza az öregedés első jeleit, finom ráncokat simít, növeli a borítók tónusát, megszünteti a peelinget, javítja az arcszínt és elindítja a sejtregeneráció folyamatát. A levendula nyugtató hatású, kiküszöböli a viszketést és csökkenti a duzzanatot.

Az éteres anyag baktericid tulajdonságai hatásosak különböző eredetű akne, kiütés és dermatitis kezelésében. A kellemes, finom illat segít a stressz és egyéb szorongásos állapotok kezelésében.

Teafaolaj

Teafaolaj az egyik legismertebb antiszeptikus gyógyszer. Az anyagot sikeresen használják a kozmetikában és a hagyományos orvoslásban az ekcéma, dermatitis, furuncles, pattanások és fiatal pattanások kezelésére.

Ez a természetes gyógymód normalizálja a faggyúzsír szekrécióját, javítva a zsíros bőr problémáját. Az éter tökéletesen repedt az ajkakon és a herpeszön repedéseken, gyógyítja a vágásokat és a karcolásokat. A teafaolaj egyike azoknak a kevésnek, amelyek tiszta formában alkalmazhatók.

A teafa illóolaj előnyeiről, valamint az otthoni bőrápolás használatáról és receptekről szóló tanácsokról a "Tea fa olaj az arcra" c.

Ylang-ylang olaj

Ylang-ylang olaj mindenekelőtt hírnevet szerzett, mint egy hatékony afrodiziákum. A kozmetikában a hatóanyagot széles körben használják az akne és a gyulladás kezelésére, a pórusok szűkítésére, az aktív sejtregeneráció stimulálására.

Ylang Ylang képes elsimítani az első ráncokat, hidratálni és simítani a bőrt, kiváló napozás után nyugtató. A gazdag aroma stimulálja a mentális aktivitást, kiküszöböli a feszültséget és a szorongást.

Myrr olaj

mirha a korai öregedés megelőzésének egyik leghatékonyabb eszköze. Az aromás éter elősegíti a borítások megfiatalodását, nedvességgel telítődik, szilárdságot és simaságot biztosít. A gyógyszer rendszeres használata csökkenti a ráncok számát és mélységét, és a sejtek regenerálódási folyamatait kiváltja, amelyek biztosítják az ifjúság és az egészség megóvását.

Az antibakteriális tulajdonságok hatékonyak a különféle eredetű bőrkiütések elleni küzdelemben.

Bergamotolaj

Kitűnő fiatalító tulajdonságai vannak bergamottolaj. Hatékonyan tónálja a borítót, növeli rugalmasságát, javítja az arcszínt, egészséges és egészséges. A kozmetikai eljárások rendszeres végrehajtása elősegíti a kialakult ráncok eltűnését, és zavarja az új előfordulást.

A bergamot hatékonyan szabályozza a faggyúmirigyek kiválasztását, és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően különböző dermatológiai problémákkal küzd: pattanások, dermatitis, ekcéma.

Fenyőolaj

Fenyőolaj intenzíven használják a farmakológiai és aromaterápiában. Ez az első hely az éterek össztermelésében. A kozmetológiában kifejezett gyulladásgátló tulajdonságokat alkalmaznak. A hatóanyagok meggátolják a gyulladás új gyulladásának kialakulását, a bőrkiütést, a pattanások kezelését.

Illóolajok használata az archoz

Az összes illóolajat a hatóanyagok nagy koncentrációja különbözteti meg. Használatuk tiszta formában nem megengedett, mivel ez nemkívánatos reakciókhoz vezethet - a helyi irritációtól a valódi kémiai égésig. Az egyetlen kivétel a teafaolaj, amelyet pont-alkalmazásokhoz használnak.

Annak érdekében, hogy az illóolajok hatékonysága biztonságos legyen, a bőrre történő felvitel előtt alaposan összekeverik. Az ajánlott arány 5-7 csepp éter / 20 ml bázis. Alapvető összetevőként az olívabogyó, a mandula, az őszibarack, a kajszibarack, a lenmagolaj, a szőlőmag, az avokádó és a jojoba készítmények kerülnek felhasználásra.

A gyári kozmetikumok dúsításával egy adag tejszínre 1-2 csepp éter elegendő. Még ez az összeg jelentősen erősíti a gyártó által megadott hatást.

A leginkább észlelhető eredmény akkor érhető el, ha az olajok keverékét sajtolják. Az eljáráshoz az alapanyagot 40 ° C-ra melegítjük, majd csak az előírt mennyiségű étert adjuk hozzá. A kapott készítményt bőségesen nedvesítjük egy vászonszalonnal és 20-30 percig az arcra felvisszük.

A hatóanyagok expozíciós ideje nem haladhatja meg a készítményben megadott mennyiséget. Az ülés szokásos időtartama általában 30-35 perc. A kozmetikai eljárások gyakorisága hetente kétszer, egy napra egy hónapig változik. Ezen időszak lejártát követően ajánlatos kéthetes szünetet tartani.

Óvintézkedéseket. Ellenjavallatok

A hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően valamennyi illóolajat óvatosan kell használni. Az allergiás reakció lehetősége kötelező. Ennek végrehajtásához a levegőt összekeverik az alapolajjal, és gondosan alkalmazzák a könyökre vagy a csuklópántra. Abban az esetben, ha egy óra kiütés, kellemetlen viszketés vagy duzzanat után van, ez a gyógyszer kozmetikai célokra használható.

Ne használjunk észtereket tiszta formában. A terhesség és a szoptatás alatt sok gyógyszer nem jelenik meg, a bőr integritásának megsértésével. Előfeltétele az aromás anyagok tárolási feltételeinek szigorú betartása.

A legjobb receptek otthoni használatra

A kozmetológusok arzenáljában több száz recept található az illóolajok kedvező tulajdonságai alapján. Közülük - fiatalító, hidratáló, fehérítő, gyulladáscsökkentő eljárások.

Tömörít az aknából

Antibakteriális tulajdonságok teafaolaj képes gyorsan megbirkózni egy nem vonzó kiütés az arcon. A nagyon hatékony tömörítés 10 nap alatt jelentősen csökkenti a pattanások számát. Előkészítéséhez 2 evőkanál előmelegített jojobaolaj keverjük össze 5 csepp teafa-éterrel, nedvesítsük be egy vászonszalvéta keverékével, szemes résszel és 20 percig hagyjuk az arcot.

Az egyszeri akne kenhető egy tiszta, pamut törlővel ellátott készítménnyel.

Maszk a pattanásoktól

Egy igazi mentés a kiterjedt pattanásoktól egyszerű eljárás lesz bergamott olaj. 2 evőkanál fehér kozmetikai agyagot ugyanazzal az ásványvízzel kell összekeverni, gondosan keverjük össze és gazdagítsuk 3 csepp bergamottolajjal. Maszkolja le a bőrt a masszázsvonalakon és hagyja teljesen megszáradni 30 percig. A készítményt speciális ecsettel vagy pamut-párnával eltávolítjuk, szükség esetén a maradékokat meleg vízzel mossuk.

Anti Aging Maszk

Hatékonyan csiszolja le a sekély ráncokat, és húzza meg az arc maszk kontúrját, amelyet a következő recept szerint készítenek: 1 teáskanál tengeri tyúkolaj 2 kanállal kombinálva jojoba és 5 csepp rózsaszín éter. Ezt követően a méz előmelegített kanálját óvatosan kevert összetevőkhöz adjuk, és a talajhoz homogén anyagot kapunk. A maszkot vastag réteggel helyezzük az arcra 30 percig, majd óvatosan mossa le speciális kozmetikai készítmények használata nélkül. Az életkorral összefüggő bőrt célszerű heti kétszer elvégezni.

Az egyéb olajokról és receptekről, amelyek segítenek megjavítani a bőrt és megelőzni az öregedést, olvassa el az "Olajok az arcra a ráncoktól" című cikket.

Fiatalító krém illóolajjal

5 csepp esszenciális levendula és mirha olajok (cserélhető szantálfa) kevert egy evőkanál tejszínes krémmel. A kapott készítményben nedvesítse meg alaposan a pamutlemezt és dörzsölje az arcot a masszázsvonalakon. Szükség esetén 20-25 perc elteltével a bőrt meleg vízzel leöblíthetjük. Ennek az eljárásnak a rendszeres alkalmazása javítja az arcszínt és finoman ráncosítja a ráncokat, valamint észrevehetően megfiatalító hatással bír.

Tápláló tömörítés a bőrápoló szemhéjakhoz

Hatékonyan sima "lúdcsapok" és ráncok az alsó szemhéjban különleges táplálkozási tömések. Egy evőkanál lencseolaj elkészítéséhez adjunk hozzá 2 cseppet narancs, rózsaszín és szantálfa, impregnáljuk a széles vászonszalagok keverékéből álló keveréket és hagyjuk a szemet 25 percen át. A tartós hatás elérése érdekében az eljárást naponta egy hónapra kell elvégezni.

Tonizáló krém revitalizáló hatással

A puha, de hatékony ápolás az érett bőr számára biztosítja a következő krémet. Az előkészítéshez egyenlő arányban kell csatlakozni szőlőmagolaj és jojoba, adjunk hozzá 5 cseppet narancssárga éter, kevergetni és egy vékony réteget alkalmazni az arcán a masszázsvonalakon. Ha lehetséges, mossa ki, ne öblítse le, távolítsa el a felesleget papírtörlővel. A gyógyszert üvegben vagy műanyag edényben, sötét helyen, legfeljebb 2 hétig kell tárolni.

Fehérítő Maszk

Fehér kozmetikai agyagot, amelyet vízzel hígítanak a vastag tejföllé konzisztenciájához, adjunk hozzá 5 cseppet citrométert, keverjük össze, és alkalmazzuk az arc felületére vastag réteggel, elkerülve a kényes területet a szem alatt. Hagyja a maszkot teljesen megszáradni, de legfeljebb 35-40 percig. A 10 eljárásból álló sorozat lehetővé teszi a pigmentfoltok kevésbé láthatóvá tételét, és jelentősen megvilágosítják és egyenletesítik az eredeti arcszínt.

Hidratáló maszk a korosztálytól

Az áfonya maszk napi alkalmazása egy hónapon keresztül nemcsak intenzíven nedvesíti a bőrt, hanem jelentősen csökkenti a nem kívánt pigmentációt is. Annak érdekében, hogy összetörje az 5 bogyó áfonya, adjunk hozzá egy evőkanál krém és tea - citromlé a keletkező habzó, alaposan keverje össze a hozzávalókat és gazdagítja a kompozíciót 4 csepp fenyőolaj. A maszk expozíciós ideje nem haladhatja meg a 30 percet.

Hidratáló mousse

Vízfürdőn 2 evőkanál olvad kókuszolaj, adjon hozzá 5 cseppet narancs vagy grapefruit éter és alaposan verni egy habverővel vagy villa, amíg a hab formája. A kapott elegyet hűtőszekrényben (20-30 perc) lehűtjük, az arcra felvisszük és teljesen elnyelik.

Bármilyen típusú bőr intenzív hidratálására elegendő, ha hetente két eljárást kell végrehajtani egy hónapra.

Tápláló maszk

Keverjünk össze 2 teáskanál sárgabarackolaj egy evőkanállal jojoba, adjunk hozzá 2 cseppet illóolajok rózsa, levendula és geránium. Frissen elkészített készítményt kell felvinni az előmelegített felületre, az expozíció időtartama 25-30 perc. Ez a maszk tökéletesen táplálja a száraz arcot, kis ráncokat simít és megszünteti a peelinget.

Ez a recept kényelmesen használható, ami hatékonyabbá teszi az arckezelést.

Videó az illóolajoknak az arcra történő használatáról

Az illóolajok kompetens használata és a bevált formulák pontos betartása lehetővé teszi számos dermatológiai probléma megoldását anélkül, hogy drága gyári eszközöket igényelne.