ekzifin

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat ekzifin. Bemutatták a látogatók a webhely - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét az Exifin a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Exifin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás gombás bőrt, körmöket, candidiasisot vagy mézgát és más gombás fertőzések kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A készítmény összetétele.

ekzifin - gombaellenes szer csoportjába tartozik az allil. A gombaellenes hatás széles. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophytes Trychophyton (T. rubrum, T. menlagrophytes, T. tonsurans, T. verrucosum, T.violaccum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicalius), élesztőgombák, elsősorban a Candida albicans (candida), és egyes dimorf gombák. A Candida gomba és micélium formájában van attól függően, hogy milyen gomba fungicid vagy fungisztatikus hatás. A terbinafin ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Szkvalén-epoxidáz nem kapcsolódik a citokróm P450 rendszer (SYR450), így terbinafin nem befolyásolja az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amely összefüggésbe hozható az anyagcserét SYR450.

Szájon át történő alkalmazásakor a bőrben, a körmökben és a hajakban olyan mennyiségben halmozódik fel, amely fungicid hatással bír.

Szisztémás kezelése sokszínű zuzmó okozta Malassezia furfur nem hatékony. Az Exifin krém alkalmazása a betegség kezelésére azonban megengedett.

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Ha a szájon át történő bevitel jól felszívódik, 0,8 óra elteltével felszívja a dózis felét; 4.6 óra elteltével a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. Biohasznosíthatóság - 80%. Az élelmiszer bevitele nem befolyásolja a terbinafin biológiai hozzáférhetőségét. A terbinafin intenzíven kötődik a vérplazma-fehérjékhez (99%), gyorsan terjed a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Megtisztítja a faggyúmirigyek kiválasztását, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrön és a bőr alatti szövetben. Néhány hetes kezelés után, a köröm és a koncentrációk halmozódnak fel, amelyek gombaölő hatást fejtenek ki. Biotransformiruetsya a májban az inaktív metabolitokba: Az elfogadott dózis 80% -a ürül a vizeletben metabolitok formájában, a maradék (20%) kalóriatömeggel. Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben. Az anyatejjel kiválasztódik.

bizonyság

 • trichofitózis, mikrosporia, rubrofitia által okozott kórokozók, pl. láb mycoses és lágyék epidermophyty;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • a bőr és a köröm mikózisa, amelyet Trychophyton (T. rubnim, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum) okoz. Microsporum (M. canis, M. gypseum) és Epidermophylum floccosum;
 • onychomycosisban;
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • színezett lichen;
 • a bőr és a nyálkahártyák candidiasis (trombita).

A kibocsátás formái

250 mg tabletta.

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs).

Használati útmutató és használatuk

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer. A terápia időtartama kb. 6-12 hét. Ha a kezek és lábak körmei sérültek (kivéve a nagy ujját, nyögést), vagy amikor a beteg fiatal, akkor a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Nagy toefertőzés esetén általában elegendő egy 3 hónapos kezelés. Ritka esetekben, lassabban a körömgyarapodás esetén hosszabb kezelésre lehet szükség 6 hónapig vagy tovább.

Gombás bőrfertőzések

A kezelés időtartama az interdigitális, plantáris vagy típus „zokni” lokalizációja fertőzés 2-6 hét, mikózisok más testrészek: alsó lábszár - 2-4 hét, a test - 4 hét, a mycosis okozott Candida - 2-4 hét; a gombásodás a fej által okozott Microsporum canis - több mint 4 hétig.

A gyermekeket általában 125 mg (1/2 tabletta) írják elő. A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

20 kg-nál kisebb testsúlynál, napi egyszer 62,5 mg (1/4 tabletta), 20-40 kg tömegű, naponta egyszer 125 mg (1/2 tabletta), 40 kg-nál nagyobb tömegben, 250 mg 1 tabletta) naponta egyszer.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

A máj és / vagy a veseműködés súlyos megsértése (SC 50 ml / min vagy a vér kreatinin koncentrációja több mint 300 μmol / l) - 125 mg naponta egyszer.

Külsőleg. Az Exxin alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

Az alkalmazás átlagos időtartama és gyakorisága:

A törzs dermatomikózisa, lábak - 1 hét 1 alkalommal naponta;

Inguinalis epidermophytosis - 1-2 hét 1 alkalommal hetente.

A láb dermatomikózisa - 1 hét 1 alkalommal naponta.

A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

Többszínű zuzmó - 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzésétől és súlyosságától. A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenése a kezelés első napjaiban észlelhető.

A relapszumok megelőzésére a mycosis stop - 2-3 tanfolyamot 2 hétig, 7 napos szünettel.

Az Exifin gyógyszeres adagolás idősekben nem különbözik a fentiektől.

Mellékhatás

 • teljes gyomor érzése;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • étvágytalanság;
 • hasi fájdalom;
 • hasmenés;
 • az ízérzet megsértése, beleértve veszteséget, amelyet néhány héttel a kezelés abbahagyása után helyreállítanak;
 • sárgaság;
 • májgyulladás;
 • paresztézia;
 • szédülés;
 • depresszió;
 • a fokozott szorongás érzése;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia;
 • csalánkiütés;
 • erythema multiforme;
 • szisztémás allergiás reakciók (olyan reakciók, mint a szérum betegség, angioödéma);
 • súlyos bőrreakciók (toxikus epidermális necrolysis, Stevens-Johnson szindróma, fényérzékenység);
 • fejfájás;
 • rossz egészségi állapot;
 • fáradtság;
 • fokozott hajhullás;
 • a bőr viszketése és égése, hiperémia az alkalmazás helyén.

Ellenjavallatok

 • a gyermekek életkora 2 évig, tk. nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekek gyógyszerhasználatáról;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Az Exifin terhesség és laktáció ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 2 év alatti gyermekeknél, t. Nincs elég adat a 12 kg-nál kisebb súlyú gyermekeknél.

A gyermekeket általában 125 mg (1/2 tabletta) írják elő. A fejbőr mycosisának időtartama körülbelül 4 hét, míg a Microsporum canis-fertőzés hosszabb lehet.

20 kg-nál kisebb testsúlynál, napi egyszer 62,5 mg (1/4 tabletta), 20-40 kg tömegű, naponta egyszer 125 mg (1/2 tabletta), 40 kg-nál nagyobb tömegben, 250 mg 1 tabletta) naponta egyszer.

Alkalmazás idős betegeknél

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Különleges utasítások

Az Exifin szabálytalan alkalmazása vagy a kezelés idő előtti abbahagyása a betegség visszaeséséhez vezet.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejű betegségek jelenléte, a köröm állapota a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell határozni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Súlyos veseelégtelenség (kreatinin-clearance kevesebb, mint 50 ml / perc vagy kreatininszint a vérben több mint 300 μmol / l), ha a májfunkció megszakad, a terbinafin adagját felére kell csökkenteni.

A csökkent májfunkcióval fel kell adnia egy fél felnőtt adagot. A kezelés alatt szükség van a máj transzaminázok szintjének szabályozására a vérszérumban. Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Ha a károsodott májfunkció (gyengeség, tartós émelygés, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötétedés vagy színtelen széklet) jelei vannak, a gyógyszert el kell dobni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegeknél fokozott mérlegelés szükséges; nagyon ritka esetekben a terbinafin pikkelysömör kitörését okozhatja.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hetente) és annak végén szükség van a cipők, zoknik és harisnyák elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Az Exifin nem befolyásolja a megnövekedett koncentrációt igénylő munka vezetésére és elvégzésére vonatkozó képességeket.

Kábítószer kölcsönhatások

Gyakorlatilag nincs hatása a citokróm P450 (például ciklosporin, terfenadin, tolbutamid, triazolam, orális fogamzásgátlók) részvételével metabolizálódó gyógyszerek eltávolítására.

Gátolja SYR206 és gátolja metabolizmusát ezen gyógyszerek például triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin-felvétel-blokkolók (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, proavfenon), MAO inhibitorok B típus (selegilin) ​​és antipszichotikus (klórpromazin, haloperidol).

A CYP450 enzimek (pl. Rifampicin) által előidézett gyógyszerek felgyorsíthatják Excyxin kiválasztását a szervezetből.

A CYP450 gyógyszereinek - például a cimetidin - gátlói lassíthatják a terbinafin metabolizmusát és kiválasztódását a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

Csökkenti a koffein clearance-ét 21% -kal, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik.

Nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol (alkohol) és más hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxikus hatás kialakulásának kockázatát.

Az Exifin hatóanyag analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • terbinafin;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal Sanovel;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter.

ekzifin

A leírás aktuális 2015/07/02

 • Latin név: Exifine
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Dr. Reddy's Laboratories Kft. (India)

struktúra

A hatóanyag hatóanyaga - terbinafin.

További alkatrészek tabletta: MCC, előzselatinizált keményítő, vízmentes szilikon kolloid, nátrium-keményítő-glikolát, magnézium-sztearát.

Kiegészítő alkatrészek krémsztearil-alkohol, cetil-alkohol, cetil-palmitát, szorbitán-sztearát, nátrium-hidroxid, víz, benzilalkohol, izopropil-mirisztát, poliszorbát 60.

A kibocsátás formája

Az Exifin tablettákat, valamint a kenőcsöt is értékesítik.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer egy gombaellenes szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gyógyszer hatóanyaga tartozik allilamin. Úgy működik gombaellenes. Alacsony koncentrációban mindkettőt érinti gombaölő az élesztőgombák eszköze, Microsporum canis, dermatophytes Trychophyton, Epidermophyton floccosum, penészgombák és néhány dimorf gomba. Ez is fungisztatikus a gomba hatása Candida és micélium formák.

Exifin, bejutva a testbe, sérti a bioszintézist ergostsrola a gomba sejtmembránját blokkolva enzim szkvalén epoxidáz.

Belső használat esetén a készítmény a bőrben, a hajban és a körmökben elegendő mennyiségben halmozódik fel gombaölő intézkedéseket.

a szóbeli a recepció jól felszívódik. Az adag fele 0,8 óra elteltével felszívódik. 4.6 óra elteltével kerül elosztásra. 60-120 perc múlva a maximális koncentráció elérése után. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer hatását. Biohasznosíthatóság - 80%.

A fehérjékkel való kapcsolat foka vérplazma - 99%. A hatóanyag gyorsan terjed a szövetekben. A faggyúmirigyek titkaiba lép, és nagy koncentrációban halmozódik fel a bőr alatti szövetekben, a szőrtüszőkben, a bőrbetegségekben és a hajban. A felezési idő körülbelül 17 óra.

Inaktivitással metabolizálódik metabolitok a májban. A beadott dózis körülbelül 80% -a ürül a vizelet formájában metabolitok, a többi széklet.

Le tudja választani az anyatejjel.

Használati utasítások

A Exifin krém a bőr gombás megbetegedéseinek megelőzésére és kezelésére szolgál:

 • színezett lichen;
 • trihofitia, rubrofitii, mikrosporiya, amelyeket érzékeny kórokozók okoznak;
 • élesztő fertőzések.

A tabletták az alábbiakkal láthatók:

 • onihomikozah;
 • mycosis a fejbőr;
 • candidiasis a bőr és a nyálkahártyák;
 • mycosisa bőr és a körmök okozta Trychophyton, Epidermophylom floccosum és Microsporum;
 • szigorú ótvar sima bőr a végtagok és a törzs, amelyek szisztémás terápiát igényelnek.

Ellenjavallatok

A krémet nem szabad alkalmazni, ha túlérzékenység az összetevők egyik összetevőjéhez.

A tabletták alkalmazása ellenjavallt a következő:

Gondosan a tablettákat használják, ha:

A krémet óvatosan használják, ha:

 • anyagcsere-betegségek;
 • májelégtelenség;
 • veseelégtelenség;
 • tumorok;
 • elnyomás csontvelő hematopoiesis;
 • 12 év alatti gyermekek;
 • alkoholizmus;
 • elzáródásos a végtagok edényeinek betegségei.

Mellékhatások

A tablettákkal történő negatív mellékhatások általában átmenetiek. Közülük vegye figyelembe a következőket:

 • emésztőrendszer: a teljes gyomor, émelygés, fájdalom, emésztési zavar, veszteség étvágy, hasmenés, az ízérzékelés megsértése (visszaállítása a megszakítás után);
 • immunrendszer: urticaria, Erythema multiforme;
 • izomrendszer: izomfájás, ízületi fájdalom;
 • más: fejfájás, fokozott fáradtság, rossz közérzet.

Ritka esetekben lehetséges depresszió, cholestasia, májgyulladás, sárgaság, szint emelkedése máj transzamináz, paresztézia, szédülés, hypoesthesia, a fokozott szorongás érzése, neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, rendszer allergiás reakciók, psoriasis exserbáció, súlyos bőrreakciók, fokozott hajhullás.

A tabletták használatát abba kell hagyni, amikor hepatobiliáris diszfunkció és a bőrkiütések előrehaladása.

A krém használata olyan mellékhatásokat okozhat, mint a viszkető bőr, vérbőség és az alkalmazás helyén égett.

Használati utasítás Exifin (Módszer és adagolás)

A tablettákat orálisan adják be. A felvételi kurzust és rendszert egyedileg állítják be, és függenek a betegségtől.

Az Exifin-jelentésekben azt tanácsolják, hogy a felnőttek általában 250 mg hatóanyagot kapnak naponta. A kezelés időtartama az indikációktól függően a következő lehet:

 • onychomycosisban- kb. 6-12 hét. A körömfertőzések (kivéve a nagy lábujjakat), a fiatal betegek 12 hetesnél kevesebbet is szedhetnek. Amikor a nagy lábujj sérült, általában három hónapos tanfolyamot írnak elő. Ha a körmök túl lassan nőnek, a terápia hat hónapig vagy hosszabb ideig meghosszabbítható;
 • gombafertőzések bőr - az ujjak, az alján vagy a "zoknitípusok" kezelésének lokalizációjában 2-6 hétig tart; A test más részein fellépő fertőzések esetén, és mycoses, társítva Candida, - 2-4 hét; a mycosisfej, ​​provokált Microsporum canis, - Több mint egy hónap.

Gyermekeknek naponta 125 mg hatóanyagot adnak be (súly 20-40 kg). Ha a gyermek súlya legfeljebb 20 kg, a napi adag 62,5 mg (a tabletta negyedik része), és 40 kg súlyban 250 mg naponta vehet. A terápia folyamata mycoses a fejbőr - körülbelül egy hónap. Abban az esetben, ha Microsporum canis a vétel hosszabb lehet.

A krémet külsőleg alkalmazzák. Az alkalmazás helyén lévő bőrt először tisztítani és szárítani kell. Azok számára, akik Exifin kenőcsöt használnak, a használati utasítás azt javasolja, hogy az érintett és a szomszédos bőrfelületek vékony rétegen alkalmazzák, enyhén dörzsölve. Ha a fertőzést pelenka kiütés kísérte, az érintett területeket gézzel lehet lefedni (éjszaka is). A kezelés a betegségtől függ:

 • epidermomikózis törzs, lábak és lábak - a krémet naponta egyszer alkalmazzák 7 napig;
 • színezett lichen - A krémet 14 napig 1-2 alkalommal alkalmazzák naponta;
 • inguinalis epidermofit - A krémet hetente egyszer alkalmazzák 7-14 napig;
 • candidiasis bőr - a krémet 1-2 alkalommal naponta 7-14 napig alkalmazzák.

A terápia időtartama elsősorban a betegség jelzésein és súlyosságán alapul. A megnyilvánulások súlyosságának csökkenését az alkalmazás első napjaiban kell megfigyelni.

A visszaesés megakadályozása érdekében mycosis stop krémet használhat 2-3 tanfolyamot (mindegyik 2 hétig). Szünet közöttük - egy hét.

túladagolás

Abban az esetben, ha a tablettákat emelt dózisokban alkalmazzák, hányinger, fejfájás, golovokruzhenie, fájdalmas érzések az alsó hasban, ben gyomortáji nak hányás. Kezelésként a pácienst gyomormosásnak és későbbi adagolásnak vetik alá Aktivált szén. A terápia tüneti.

Az Exifin tejszín krém nélkül. Ha a gyógyszer véletlenül bejutott, ugyanazok a negatív reakciók alakulhatnak ki, mint a tabletták túladagolása esetén.

kölcsönhatás

A gyógyszer blokkolja SYR206 és biotranszfúzió a szervezetben triciklikus antidepresszánsok, valamint béta-blokkolók, szelektív szerotonin felvétel blokkolók, inhibitorok MAO típusú B, antiaritmiás és antinsihoticheskih gyógyszerek.

tekercsek enzimek CYP450 az Exifin hatóanyag gyorsabb felszabadulását eredményezheti. Adathibitorok enzimek, fordítva, lassíthatja a biotranszformációt és a kiválasztódást terbinafin. Ez a kombináció szükségessé teheti a dózisok korrekcióját.

terbinafin a orális fogamzásgátlók sérthet menstruációs ciklus.

Etanollal és májkárosító a gyógyszerek növelik a valószínűségét májkárosító hatást. Az Exifin is csökken földi távolság koffein és növeli felezési idejét.

Eladási feltételek

A tablettákat orvosi rendelvényre adják, a tejszínt túltöltik.

Tárolási feltételek

Tartsa a tejszínt kisgyermekektől távol. Az optimális hőmérséklet nem magasabb, mint 25 ° C (de nem fagyasztható).

A tablettákat sötét helyen kell tartani, ahol a kisgyermekek nem férhetnek hozzá. Hőmérséklet 25 ° -ig.

Lejárat dátuma

Mindkét kiadási forma esetében az eltarthatóság ideje a gyártástól számított 3 év.

analógok

A gyógyszertárakban a következő analógok találhatók az Exifin tablettákkal azonos kibocsátású formában:

A krém a következő analógokkal rendelkezik, amelyek hasonló hatásúak és a felszabadulás formája:

 • Terbinoks;
 • Terbizil;
 • Fungoterbin;
 • Binafin;
 • Mikonorm;
 • Termikon;
 • Atifin;
 • terbinafin;
 • Terbiks;
 • Terbifin;
 • Lamisil;
 • Terbized-Adzhio;
 • Ungusan;
 • Tebikur.

Vélemények Exifin-ről

Az Exifinre vonatkozó vélemények általában pozitívak. Azok, akik ezt a gyógyszert használják, a kenőcsöt és a tablettákat hatásos gyors hatóanyagként jellemzik.

A ritkán jelentett mellékhatásokról. Kizárólag az Exifin kenőcsökkel kapcsolatos megjegyzései mutatják be az alkalmazás kezdetén tapasztalható égő érzést, amely maga is elhalad, és nem igényli a gyógyszer visszavonását. A pozitív pillanatok között a betegek azt is megjegyzik, hogy a krém nem hagy foltokat a ruhákon, és kellemes illata van.

Az Exifin tabletta jelentései azt mutatják, hogy gyakran olcsóbb analógként használják lamizila.

Ár Exifin, hol vásárolni

Az Exifin ára függ a kibocsátás formájától. A tabletták meglehetősen drágák, ezért sokan inkább pénzváltásra törekszenek. A gyógyszertárakban hasonló hatású olcsóbb gyógyszer gyakran ajánlott Terbinafin-Teva. Az Exifin tabletta ára (16 darab csomagonként) körülbelül 700 rubel.

A krém sokkal olcsóbb. Így az Exifin kenőcs ára a legtöbb gyógyszertárban körülbelül 180 rubel.

Exifin krém - használati utasítás

Ez a használati utasítás minden kérdésedre válaszol a gombaellenes Exifin Cream hatóanyaggal kapcsolatban.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az Exifin két dózisformában kapható - külsőleges krém és tabletták orális adagolásra. A krém hatékonyabb, szélesebb spektrummal rendelkezik, és ugyanakkor 4-szer kevesebb a tabletta csomagolásánál. Ebben a kézikönyvben a krémről van szó. 10 gramm fémcsövekből áll. A tabletták buborékcsomagolásban kaphatók csomagolásban (16, 20, 28 vagy 40 db / csomag).

A hatóanyag a terbinafin-hidroklorid (10 milligramm / g tejszín).

Amint tartóelemek a tejszínt tartoznak a fenil-karbinol, mirisztátot és az izopropil-alkohol, a marónátron (nátrium-hidroxid), a poliszorbát, E491, ref, sztearil-alkohol, palmitinsav-etil-észter és a víz.

A hatóanyagot és egy fungicid fungistaticheskimim tulajdonságai, vagyis a kiküszöböli a káros gombák és spórák, valamint megakadályozza, hogy a növekedés és a szaporodás a patogén gombák. Továbbá a hatóanyag fokozatosan elpusztítja a gomba sejtmembránját, és elősegíti a sejtekben lévő parazita számára mérgező anyagok felhalmozódását. Ez a gomba halálához vezet.

A gyógyszert vény nélkül kapják a gyógyszertárak.

Használati utasítások

Gyógykészítmény Az Exifin krémet az alábbi betegségek kezelésére írják fel:

 • dermatophytosis (beleértve a Hebra ekcémáját);
 • gyűrű / színes liliom;
 • lágyék epidermophytosis férfiaknál;
 • Candidiasis balanoposthitis nőkben;
 • vörös trichophyton által okozott mycosis;
 • gyulladáscsökkenés candidiasis;
 • élesztő patogén organizmusok (beleértve a candidiasis) által okozott mycosis;
 • körömgomba;
 • szisztémás gombás fertőzések;
 • A bőr egyéb mikózisa, beleértve a keratitiset és a szőrös területeket.

Használati utasítások

Alkalmazás gombás fertőzések kezelésére és a lábak és körmök mikózisának jó gyógyszeres kezelésére gyermekeknél. A bőrt érintő területet alaposan mossa le meleg vízzel és szappannal, és finoman törölje vagy várjon, amíg teljesen megszárad. A bőrt antiszeptikummal kell kezelni. Vigyen fel egy vékony réteg krémet az érintett bőr és a környező területek, egyenletesen szétosztani az egész felületén, enyhén dörzsölje be a bőrbe, vigyázva, hogy ne zavarják a integritását a bőrt.

Ha szükséges, használjon elzáró (hermetikus) kötszereket, vagy egyszerűen csak takarja le a kezelt területet gézzel vagy kötéssel.

Hozzávetőleges adagolási rend:

Annak elkerülése érdekében, visszaesések, ha a krém a köröm gombás és áll meg a főétel megy 2-3 megelőzés - minden 14. napon (1 alkalmazni a krémet naponta egyszer), a szünet tanfolyamok 7 nap. Az átlagos ár Oroszországban egy csomag Exifin krém 10 gramm 250 rubel.

Ellenjavallatok

A hatóanyag alkalmazása ellenjavallt azoknak a személyeknek, akiknek a hatóanyaggal és / vagy az alkotórészt alkotó segédkomponensekkel szembeni intoleranciája van.

Óvatosan alkalmazható a következő feltételek mellett:

 • súlyos krónikus veseelégtelenség;
 • súlyos krónikus májbetegségek;
 • alkoholizmus;
 • a szervezet hemopoetikus rendszerének megzavarása;
 • rózsaszín zuzmó Zhibera;
 • különböző természetű tumorok jelenléte;
 • anyagcserezavarok;
 • az erek vezetőképességének zavara;
 • lineáris fosztja;
 • tizenkét évnél rövidebb;
 • a terhesség és a laktáció ideje alatt.

Mellékhatások

Különböző helyi allergiás reakciók (viszketés, égő érzés), véráramlás a krém alkalmazásának helyére.

Vigyázzon, hogy az Exifin krém ne kerüljön a test nyálkahártyájába, a bőr integritásának sérülése esetén, a szemébe. A krém véletlen lenyelése esetén dyspeptikus jelenségek (émelygés, hasi fájdalom), fejfájás, bőrkiütés, szédülés alakulhat ki. Öblítse le a gyomrot meleg vízzel vagy gyenge szódabikarbónáttal, majd vegye be az enteroszorbenst (például aktív szén).

A más gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásokat nem azonosították. A külső alkalmazással járó túladagolás esetei nem fixek és nem valószínűek.

analógok

Hasonló farmakológiai hatások a következő gyógyszerek:

Szakértők véleménye

Bőrgyógyász az álnév alatt Love Love:

Gyakran az emberek sok pénzt költenek drága krémekre és kenőcsökre a gombából, de nem segítenek megszabadulni a tünetektől. Ilyen esetekben általában Exifin krémet írnak le. Ez egy nagyszerű eszköz, annak ellenére, hogy nagyon olcsó. Ha nem vagy biztos abban, hogy meg akarja-e venni, mert nem tudja, hogy gyógyít-e vagy sem, akkor biztonságosan megvásárolja - nem lesz nyom a maradékból!

Vásárlói vélemények

Vásárló papír blanshe:

Csak a leginkább bizonyított gyógyszerek vannak a gyógyszeres szekrényben, és az Ekzifin szerepel a listán. A gomba gyakori és nagyon kellemetlen probléma, de az Exifin könnyen megoldhatja. Az Exifin Cream segít a körömgomba, a bőr, a zuzmó és egyéb mikózisok megállításában.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A vevő a Vasilek85 álnév alatt:

Gyorsan kiküszöböli a gombát, olcsó. Ahelyett, hogy megvásárolnék a kábítószereket, amelyeket mindig hirdetnek a tévében, szerencsére úgy döntöttem, hogy megveszem az Exifin Creamt. Legalább 300 rubelt mentett! A gomba 3 napig tartott, de folytatom a pályát, hogy ne jelenjenek meg újra.

ekzifin

Segédanyagok: benzil-alkohol - 10 mg tisztított víz - 718 mg, izopropil-mirisztát - 80 mg Nátrium-hidroxid - 2 mg poliszorbát 60 - 61 mg szorbitán-monosztearát - 19 mg, a sztearil-alkohol - 40 mg cetil-alkoholt - 40 mg, cetil-palmitát - 20 mg.

10 g - alumínium csövek (1) - kartondobozok.

Gombaellenes szerként topikális alkalmazásra, egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytes, Trychophyton verritcosum, Trychophyton violaceum, Trychophyton tonsurans, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), bizonyos penészgombák és dimorf gombákkal szemben (Pityrosporum orbiculare). Tevékenység a
az élesztő fungicid vagy fungisztatikus jellegű a gombák típusától függően.

A terbinafin szkvalén epoxidáz gátlás a sejtmembránban a gomba, specifikusan gátolja a korai szakaszában a szterinek szintézisét a gombasejtek, ami ergoszterin-hiány, szkvalén intracelluláris felhalmozódásához és megsemmisítése a gomba sejtek. Szkvalén-epoxidáz nem kapcsolódik a citokróm P450 rendszer, így terbinafin nem befolyásolja az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amely összefüggésbe hozható a metabolizmus a citokróm P450 rendszert.

Helyi alkalmazás esetén a felszívódás - kevesebb, mint 5%, kisebb rendszerszintű hatást fejt ki.

A bőr gombás megbetegedéseinek megelőzése és kezelése:

- Trichophytosis, microsporia, rubrofitia, melyet érzékeny kórokozók okoznak, beleértve láb mycoses és lágyék epidermophyty;

Élesztő fertőzések (bőr candidiasis);

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C vigyázat: máj- és / vagy veseelégtelenség; alkoholizmus; a csontvelő hematopoiesis elnyomása; duzzanat; anyagcsere-betegségek; a végtagok, a pikkelysömör, a terhesség, a laktáció idején, a 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél (elegendő klinikai alkalmazás hiánya).

Külsőleg. Az Exxin alkalmazása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett területeket. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

Az alkalmazás átlagos időtartama és gyakorisága:

A törzs dermatomikózisa, dobosodás -1 hét 1 alkalommal / nap;

Inguinalis epidermophytosis - 1-2 hét 1 alkalommal hetente.

A láb dermatomikózisa - 1 hét 1 alkalommal naponta.

A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.

Többszínű lichen - 2 hét 1 vagy 2 alkalommal / nap.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzésétől és súlyosságától. A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenése a kezelés első napjaiban észlelhető. "

A relapszumok megelőzésére a mycosis stop - 2-3 tanfolyamot 2 hétig, 7 napos szünettel.

Az Exxin y adagolási rendje idős emberek nem különbözik a fentiektől.

A bőr viszketése és égése, hiperémia az alkalmazás helyén.

Külső használat esetén túladagolás nem valószínű.

tünetek néha lenyelve: fejfájás, émelygés, gastralgia, szédülés, gyakori vizelés, kiütés.

kezelés: aktív szén, ha szükséges - tüneti fenntartó terápia.

Az Exifin gyógyszerkölcsönhatása nem ismert.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik.

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

Ha 2 hét után. nincs javulás az állapotban, ismételten meg kell határozni a betegség kórokozóját és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A kezelés folyamán meg kell követni a higiéniai általános szabályokat, hogy megakadályozzák az újbóli fertőzést (fehérnemű, cipő).

Kerülje el a krémet a szemre és az orrüreg nyálkahártyájára, szájába.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A gyógyszer kismértékű szisztémás hatást fejt ki, ezért nem valószínű, hogy befolyásolná a járművek vezetését és a potenciálisan veszélyes tevékenységeket, amelyek fokozott figyelemfelkeltő és a pszichomotoros reakció sebességét igénylik.

Exifin krém használata gomba és zuzmó ellen

A gombafertőzések a bőrgyógyászati ​​gyakorlat jelentős részét képezik. Ezek hosszú távú kezelést igényelnek anti-mycotikus gyógyszerek széles spektrumával. A leghatékonyabb eszköz az Exifin kenőcs a lichen kezelésére, az ágyék mycosisára, a stop és a sima bőrre.

struktúra

Az Exifin kenőcs összetétele a terbinafin, egy gombaellenes hatású anyag. 1 g hatóanyag 10 mg terbinafin-hidrokloridot tartalmaz: koncentrációja 1%.

A kenőcs homogén struktúráját segédanyagok biztosítják:

 • a víz;
 • cetil, benzil és sztearil-alkohol;
 • nátrium-hidroxid;
 • szorbitán-sztearát;
 • cetil-palmitát;
 • poliszorbát.

Adagolási formák

Az Exifin két farmakológiai formában kapható: tabletta és kenőcs (krém).

A krém egységes konzisztenciájú és fehér színű. Az Exifint alumíniumcsövekben szállítjuk 10 g gyógyszerből.

A kenőcs hatása

Az antimikotik terbinafin megakadályozza a gombák sejtmembránjának (ergoszterin) fontos összetevőjének szintézisét, ami a sejtek nyomelemeinek egyensúlyában és a kórokozók halálában bekövetkező változáshoz vezet.

A terbinafin nagyon sokféle hatással és kevesebb mellékhatással rendelkezik, mint a többi antimikotikum.


Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a megsértése ergoszterol szintézis érjük el elnyomás szkvalén-epoxidáz, és nem a befolyása a citokróm P450 rendszer, mind a csoport azolok gombaellenes szerek (ketokonazol, itrakonazol, flukonazol). Ezért a terbinafin nem befolyásolja a más gyógyszerek mellékhatásainak és farmakokinetikájának valószínűségét (beleértve a hormonális hatást is).

A terbinafin fungicid hatással rendelkezik a következő fajok gombájára:

 • penész;
 • néhány élesztő (Malassezia furfur, Candida albicans);
 • dermatophytes, beleértve a Trichophyton és Microsporum canis.

A candida gombákra (fungicid vagy fungisztatikus) gyakorolt ​​specifikus hatásokat a kórokozók micélium formája határozza meg.

bizonyság

Az Exifin krém formájában történő alkalmazása javasolt, ha:

 • Dermatophyták sima bőr és láb gombás fertőzések által okozott, lágyékos epidermofit;
 • Malassezia furfur által okozott sokszínű lichen;
 • Candida élesztőgombák által okozott bőrelváltozások, köztük az intertrigo.

Az onokomikózis (körömkárosodás) esetén a kenőcs használata nem elegendő terápiás hatással jár. A fungicid koncentrációkban a terbinafin csak a körömlemezek szövetében halmozódik fel, ha szájon át alkalmazzák. A bőr túlzott károsodása esetén ajánlott Excyx tablettát is bevenni.

Ellenjavallatok

Számos jelzéssel az Exyfin kenőcs óvatosan kell beadni. Ezek a következők:

 • anyagcsere-betegségek;
 • vese- és májkárosodás;
 • a hematopoietikus rendszer elnyomása (csontvelő);
 • a végtagok edényeinek átjárhatósága;
 • Rosszindulatú daganatok és ismeretlen daganatos megbetegedések;
 • alkoholfüggőség.

Az abszolút ellenjavallat allergiás reakció az antimikotikus szerekre vagy segédanyagokra.

Az alkalmazás módja és az ajánlott dózisok

Kenőcs Az Exifint előkezelt bőrön használják. A gombás fertőzés kezelésére szükséges:

 1. Alaposan öblítse le az érintett bőrfelületet és törölközzel szárítsa meg.
 2. Vékony réteget alkalmazzon a fertőzött területen, kissé azon kívül. Könnyedén dörzsölje a kenőcsöt.
 3. Ha mycosis kíséretében előfordulása pelenkakiütés (lágyék és gluteális redők az emlők alatti, az ujjak között), ki kell terjednie a bőrfelületet gézzel hajtogatott után több hatóanyag alkalmazása.

Az eljárást naponta 1-2 alkalommal meg kell ismételni.

A kezelési utasítás által ajánlott kezelés időtartama a sérülés lokalizációjától függ:

 • ingens epidermophytosis - 7-14 nap;
 • a csomagtartó bőrének mikózisa - 7 nap;
 • Fertőzés leállítása - 7 nap;
 • Candidiasis bőrelváltozások - 7-14 nap;
 • többszínű lichen - 14 nap;
 • a stop fertőzés megismétlődésének megakadályozása - 14 napos 2-3 tanfolyam, 7 napos megszakítással.

A terápia időtartama a betegség klinikai képétől függően változhat.

A kezelést követő 2 héten belül a hatás hiánya jelzi az antimikotikum változását.

Kívánatos az Exifin alkalmazása az orvos által előírt módon, mivel a terápia idő előtti abbahagyása a fertőzés bonyolult visszaeséséhez vezethet.

Felnőtteknek

Felnőtt betegek kezelésekor az Exifint az ajánlott dózisokban alkalmazzák. Csökkentése csökkent máj- és vesefunkcióval lehetséges.

Az idős kor nem jelzi a terbinafin adagjának megszüntetését vagy csökkentését.

Gyermekeknek

A 12 évesnél fiatalabb betegeknél az Exifin kenőcs használata nem javasolt, mivel a gyógyszer gyermekeknél történő alkalmazásának következményei nem ismertek.

Terhesség és szoptatás ideje alatt

A terhesség nem szigorú ellenjavallat az Exifin kenőcs alkalmazására: ebben a dózisban nincsen mutagén hatása a magzatra. A gyógyszer alkalmazásának klinikai tapasztalatai azonban korlátozottak, ezért a kenőcsöt csak kivételes esetekben írják elő.

Ha szüksége van rá, akkor az Exifin szoptatás alatt is alkalmazható. Nem kívánatos, hogy az emlőmirigyek felszínére kerüljenek, amelyek kapcsolatba kerülnek a csecsemővel.

túladagolás

Az Exifin kenőcs túladagolásának esetei nem rögzítettek. Lenyelve fájdalmat okozhat a has, émelygés és hányás esetén.

Ha a szervezet nagy része feldolgozza a mellékhatások valószínűségét.

Kábítószer kölcsönhatások

A bőr felületére történő alkalmazása esetén a hatóanyag kevesebb, mint 5% -a kerül a véráramba, ezért nincs információ más készítményekkel való összeférhetetlenségről.

Mellékhatások

A krém felhordási helye elpirulhat, és karcolódni kezd, néha a betegek égő érzést keltenek. Ez az allergiás reakció a gyógyszer visszavonására utal.

Exifin kenőcs analógok

Az Exifin analógjai a következő kenőcsök és krémek:

 • Fungoterbine (spray formájában is);
 • Atifin;
 • Terbizil;
 • Mikoterbin;
 • Binafin.

Vélemények a kábítószerről

A gyógyszerkészítmények értékelésénél a felhasználók észlelik a mellékhatások hiányát és a gyors enyhülést, amikor alkalmazzák.

Svetlana, 33 éves

Az orvos az Exifin kenőcsöt felírta, amikor fertőzött lettem. Ebben az esetben pikkelysömörrel diagnosztizáltak, ezért kezdetben féltem, hogy a gyógyszer súlyosbíthatja a krónikus betegséget. 1 hetes kezelés után a zuzmó gyakorlatilag eltűnt, de a kenőcs semmilyen módon nem befolyásolta a pszoriatikus plakkokat, ami boldoggá tette.

Egy gyermeket (14 éves) vettek fel egy házi macskából, melynek gyűrűvirágzata volt, az orvos az Exifin krémet és a jódot kezelte. Naponta kétszer alkalmazták, a gélesedés helyén lefedve a sérülés helyét, és 5 nap elteltével a betegség nyomai nem voltak jelen az elemzésben. Az ár nem túl magas (200-250 rubel), és a gyógyszer használható mind a gomba és a lichen kezelésére, mind a megelőzésre.

Kipréselte Exifin krémet krémmel, amikor felvette a fertőzést a fürdőben. Megjegyezhetem a nagy hatékonyságot, különösen gombaellenes tablettákkal kombinálva (gyulladás és viszketés már egy nap alatt történt), jó nedvszívó képesség és a krém fogyasztása.