Exoderil, utasítás a körömgombák használatáról

Az Exoderyl egy külső felhasználásra szánt gombaellenes szer, amely a kábítószerek - allilaminok csoportjába tartozik. Az oldat fő aktív komponense a naftifin-hidroklorid, a segédkomponensek az etanol, a propilénglikol és a tisztított víz.

A gyógyszer aktívan kezelésére használják különböző típusú gombás fertőzések által okozott kórokozók élesztők (Pityrosporum, Candida), patogén dermatofiták Trichophyton nemzetség, mikrosporum, epidermofiton, Aspergillus és más gombafajok.

Összetétel és kibocsátás formája

Az utasítások szerint az Exoderyl krém formájában és külső használatra alkalmas megoldásként szabadul fel.

Egy milliliter oldat összetételét 10 milligramm naftifin hidroklorid és bizonyos kiegészítő komponensek: etanol - 400 milligramm, propilén-glikol - 50 milligramm és tisztított víz - 475 milligramm. Végrehajtása 1% lokális oldat sötét üvegpalackban 10 ml, a kartonok.

Egy gramm krém 10 milligramm naftifin-hidrokloridot és további anyagokat, mint például: benzil-alkohol, nátrium-hidroxid, szorbitán-sztearát, cetil-alkohol, cetil-palmitát, sztearil-alkohol, izopropil-mirisztátot, a poliszorbát 60 és a tisztított víz.

A krém 15 és 30 gramm alumínium csövekben, kartonpapírban készül.

farmakodinámia

Mindkét alapfajta kizárólag kültéri használatra készült. Az alkalmazás után az érintett területen kezdődik 2.3 kidolgozása szkvalén epoxidáz, hogy provokálja csökkent a tartalmát ergoszterin gombasejtek.

Szintetikus antimycoticumok az alapja a gyógyszert, akkor aktív a különböző dermatophytes, élesztőgomba, és penész eredetű. Ekzoderil végez antibakteriális szer Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, amelynek aktivitása provokál fertőző állapotban.

Az oldat gyulladásgátló hatását a gyulladáscsökkentő terápia területén nagyobb mértékben fejezzük ki. A használat, a bőrpír és a viszketés hátterében a gyulladás csökken. A fungisztatikus és fungicid hatások hatékonysága a gombák törzsétől függ.

Használati utasítások

A gombafertőzés első tüneteit és klinikai megnyilvánulásait a dermatovenerológushoz azonnal meg kell oldani.

Az Exodermil segít a következő diagnózisokban:

 1. Láb- és bőrráncok epidermofitikuma;
 2. Az interdigitális tér mycosis;
 3. Körömlemezek gombás sérülései (onychomycosis);
 4. Trichophytosis (gyűrűs);
 5. Microsporia - a fejbőr sérülései a haj növekedési zónájában;
 6. Dermatológiai candidiasis;
 7. Különböző típusú dermatomiózis;
 8. Pityriasis lichen;
 9. Otomikov - gomba külső hallókészülék.

Mellékhatások

Talán a hiperémia megjelenése, égése, a bőr kiszáradása hámlással. Mindezek a jelenségek a felhasználási területre korlátozódnak, és az Exoderil elhagyása után megszűnnek.

A legkevésbé valószínű, hogy allergiás reakció lép fel. Ez megköveteli az orvostól, hogy nevezzen ki egy speciális ügynököt.

Terhesség alatt

A topikális alkalmazásra szánt gyógyszer nem teratogén és embriotoxikus hatást fejt ki. A terhesség ideje alatt a gyógyszert azonban orvosi felügyelet mellett kell alkalmazni. A kábítószer terhesség ideje alatt lehetséges, ha az anya várható élettartama magasabb, mint a magzat potenciális kockázata.

A hatóanyagot óvatosan alkalmazzák a laktációs időszakban. A gyógyszer alkalmazását csak a felíró orvos alkalmazhatja.

Ellenjavallatok

A krém és az Exoderyl oldat ellenjavallt alkalmazásra a következő állapotok jelenlétében:

 1. Egyéni túlérzékenység vagy allergiás reakciók a gyógyszer bármely összetevőjére;
 2. Terhesség és a szoptatás ideje;
 3. Nyitott seb a területen, amelyre a hatóanyagot alkalmazni kell.

18 évesnél fiatalabb gyermekeknél az Exoderyl oldatot és krémet óvatosan kell használni.

Használati utasítások

A kibocsátás formájától függően az Exoderil használati utasításai kissé eltérnek egymástól.

 1. A kenőcs alkalmazható minden olyan helyzetben, amely gombás fertőzéssel jár.
 2. Az oldat rendkívül hatásos a sima felületeken, hyperkeratosis és a fejbőrön.

A gyógyszer specifikus formájának megválasztása a bőrgyógyász számára.

A megoldás használata

Ha körömvirágos fertőzést észlelünk, akkor az Exoderyl oldat formájában történő kezelése legfeljebb 6 hónapig tart.

Az első munkamenet előtt az érintett területet levágjuk, ollóval vágjuk vagy karbamiddal lágyítjuk. Az utóbbi esetben, miután az érintett felületet karbamidos oldattal elkenik, az ujját polietilénbe csomagolják, és a filmet szorosan rögzítik 3 napig. Ezután a karbamidos alkalmazás eltávolításra kerül és a köröm sérüléseit ollóval vágják ki. A palackból származó oldatot az ujjpárnára csepegtetik, és a folyadék egyenletesen oszlik el a körömágyon, a lemezen és a kutikulakon. A kezelt ujjhoz (kivéve a hermetikusan lezárt) kötést kell alkalmazni. Az antimikotikus kezelés minden egyes lépése előtt a körmöket mossák és törölik egy puha szalvétával.

Ha az első hónapban az alkalmazás oldat vagy krém Exoderil nem állapotának javítása körmök, a kezelést megszakították és újra alkalmazni az orvos a folyosón új felmérések és értékelje a diagnózist.

Az Exoderyl krém használatára vonatkozó utasítások

Az érintett terület kezelése előtt a kezét vagy lábát a gomba tüneteivel mossák és leürítik. Ezután a körömfájl vagy ollók használatával a köröm érintett területét a lehető legnagyobb mértékben eltávolítják. A lemezt naponta kétszer kenjük meg, megragadva az ágyat és a kutikulát. Az onychomycosis ellen Az Exoderyl-t 6-8 hónapig alkalmazzák.

Vélemények

A Simaizmok-mikózisok kezelésére való exodéció használatára vonatkozó megjegyzések kevés, de a leginkább elérhetőek között pozitívak. Ennek oka a gyógyszer nagy hatékonysága, melynek köszönhetően a bőrön lévő gomba gyorsan meggyógyult. A felülvizsgálatokban külön meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer alkalmazását követően nem volt relapszus.

 1. Szeretnék beilleszteni a saját 5 kopeckemet. Véletlenül hajtott egy szöget a karon szálkát, gyulladás eltávolítjuk, és körülbelül a gomba nem podumala.V végül köröm szinte nem volt, a folyamatos szörnyű narost.V évekig szenvedett, perezhivala.Ne emlékszik pontosan, ahonnan megtudtam ekzoderil (csepp), de nagyon jól és meglehetősen gyorsan megbirkózott. Most gyönyörű és sima körmök, nem vettem az elemzést, de párhuzamosan ott vettem nystatinot, talán belőlük segített.
 2. Az ápolás után 1 évig és 8 hónapig a Mikozan körömszöveteit kezelte, de nincs eredmény. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Exoderyl megoldást. Eltávolítottam a kefét a mikocinból, és az Exoderil injekciós üvegére helyeztem, minden tökéletesen ment, és a folyadék most már nem terjedt el a beteg szögtől.
 3. Szia, úgy gondolom, hogy meg kell osztanom a saját tapasztalataimat az Exoderyl kábítószer cseppek (megoldás) használatában. Vettem egy megoldást Exoderil a köröm gomba, ami megjelent a férjem. A körmök hámozottak voltak, repedtek, furcsa barna foltok voltak, és az ujjai között elviselhetetlenül nyákolt. Megvettem a kábítószert egy helyi gyógyszertárban, és adtam a reklámozásra, amit a TV-ben mutattunk be. A körmöket naponta három héten onychomycosisban kezeltük. Egy hét alkalmazást követően a helyzet észrevehetően javult, bár a gomba még mindig bizonyos helyeken maradt. Úgy döntöttek, hogy tovább dolgoznak. Egy hónappal később a gomba szinte eltűnt. Három palackot töltött, mielőtt az onokomikózis teljesen eltűnt. Méltóság - tényleg meggyógyítja a gombát. A hátrány a hosszú távú kezelés, és meglehetősen magas ár (550 rubel egy üveg esetében)
 4. Nagyon kellemetlen számomra, hogy elmondjam neked, de egy napon a lábam elszenvedte ezt a gyalázatos dolgot, még azt sem sikerült tudnom, hogy hol lehet a körömgomba. A bőrgyógyász elmondta, hogy gyógyítok exoterikusnak. Elmentem a legközelebbi gyógyszertárba, és gyorsan megvettem, de az egyébként nem olyan drága. Naponta párolt lábak és elkenett érintett területek. Két hónapig minden eltűnt.

Negatív visszacsatolás a sima bőr gombás fertőzéseinek kezelésére használt gyógyszer gyakorlatilag nem létezik, és a rendelkezésre álló adatok az Exoderil inefficienciájának köszönhetőek egy adott esetben.

Exodermil, analógok olcsóbbak

Az alábbiak olcsóbbak az Exoderil-hoz képest:

 • Binafine krém - 70 - 250 rubel;
 • Mikoderil - 200 - 350 rubel;
 • Nitrofungin - 106 - 260 rubel;
 • Terbisil - 70-350 rubel;
 • Terbinoks - 70 - 110 rubel;
 • Terbinafin - 50 - 250 rubel;
 • Fungoterbine - 230 - 350 rubel.

A körmök kezelésére a következő Exoderyl analógok használhatók:

 • Batrafen körömlakk;
 • Binafin;
 • Lotseril;
 • Mikoderil;
 • Tiltott körömlakk;
 • Fonjial körömlakk.

Exoderyl teljes orosz analógjai naftiin alapúak - Micoderil.

A gyógyszertárak Exoderyl krém (kenőcs) és megoldás (csepp) formájában kerül forgalomba.

 • Az Exoderil krém vagy kenőcs (15 g) költsége átlagosan 400 rubel, a 30 g-os cső 718 rubel és több.
 • A külső használat költsége 550 rubel.

Eladási feltételek

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

Exodern a terhesség alatt

Az ár az Exederal Cream (1%, 30 g): 750-800 dörzsölje.

Tartalom:

Exodermil terhesség alatt

Egy ember gyakran kapcsolatba lép a különböző gombákkal, valamint az életfontosságú tevékenységük termékeivel. Nem ritka, hogy a gombák emberi testet választanak otthonuknak. Az emberi test szöveteire telepednek és ott fejlődnek. Az ilyen együttélés, mint parazita, nem nevezhető meg.

Az emberi test gombája sok kellemetlen érzést okoz, de megszabadulni ettől nem olyan nehéz. Használjon egy gombaellenes gyógyszer Exoderil lehet megszabadulni tartozó gombák penészek, élesztők és gombák típusok dermatophytes és hasonlók. Ezen kívül Exoderil kiváló antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Az Exodermil összetétele

Az Exoderyl egy orvosi termék, amely krém vagy oldat formájában kapható. Fő hatóanyaga a naftifin-hidroklorid. Ennek az anyagnak a hatása a gomba sejtjeiben, szkvalén felhalmozódás következik be, valamint az ergoszterol hiánya. Mindkét tényező viszonylag rövid idő alatt a gombasejtek halálához vezet.

Kiegészítő A készítmény komponensei a következők: nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, cetil-alkohol-sztearil-, etanol, stb A kombináció a fő hatóanyaga kisegítő biztosítja a jelen gyógyszer nemcsak képesek harcolni gombás gócokat humán szövetekben, hanem kifejtheti gyulladáscsökkentő hatását.. Ez az oka Exoderil nevezhető univerzális egészségügyi termék, amely széles körben használják a bőrbetegségek kezelésére által okozott nem csak a gombák, hanem baktériumok.

Az oldat és krém használatára utaló jelek Exoderyl

Az Exoderyl egy helyi gyógyszer, melyet a bőrszövetek kezelésére szánnak, és helyileg alkalmazzák.

Ezt a gyógyszert számos bőrbetegség kezelésére használják, nevezetesen:

 • bőr candidiasis;
 • gombás fertőzések a bőr és a bőr folds;
 • interdigital mycoses;
 • gombás-bakteriális fertőzések által okozott betegségek;
 • a gombák által okozott egyéb betegségek.

Ekzoderil kifejezés olyan gyógyszerek, amelyek képesek segíteni a beteg, aki vezethető egy fényes és fájdalmas tünetek (súlyos viszketés, súlyos gyulladása sérült bőr, és így tovább.). Szintén hatásos a bőr szőrös területeinek kezelésére.

Exodderil alkalmazása terhesség alatt

Az alkalmazott Exoderyl hatóanyag behatol a bőr minden rétegébe, és ott felhalmozódik. Ennek köszönhetően rendkívül hatékony a gombás-bakteriális fertőzések leküzdésében. A gyógyszer nagyon kis mennyiségben jut be a beteg vérébe, legfeljebb 6% -kal. A hatóanyag 2 nap alatt kiválasztódik a szervezetből.

Annak ellenére, hogy ez az Exoderil minimális hatása a testre, gyengéden kell alkalmazni egy terhes nőnek. Először konzultálni kell orvosával, és csak akkor kezdje meg a kezelést.

Az Ekzderyl gyógyszergyártók azzal érvelnek, hogy ez a gyógyszer teljesen biztonságos a terhes és szoptató nők számára. Ezt számos tanulmány eredményei is alátámasztják.

Ellenjavallatok

Az Exoderyl egy gombaellenes gyógyszer, amely gyakorlatilag nem tartalmaz ellenjavallatot. Csak két tényező teszi lehetetlenné ezt a gyógyszert. Először is kategorikusan nem alkalmazható a bőrre, ahol az integritás megszakad (nyitott sebek, égések). Másodszor, az Exodermil nem alkalmazható olyan személyeknél, akiknek egyéni intoleranciája van a gyógyszer egyes összetevőivel szemben.

Különös figyelmet kell fordítani a gyermekek Exoderil kezelésére. Annak ellenére, hogy külsőleg alkalmazzák, a gyermekeknek soha nem szabad magukba iktatniuk, hogy elkerüljék a gyógyszert a nyálkahártyákon.

Vélemények

Az Exoderil orvosi gyógyszerről számos véleményt hallhat. Ennek fő oka a betegség kialakulásának mértéke. A betegség kezdeti szakaszában, az Exoderil megfelelő alkalmazásával pozitív eredményeket érhet el, és örökre elfelejtheti a betegséget. Amikor a helyzet bonyolultabb, ez azt jelenti, hogy nem lehet elkerülni. Valószínűleg összetett kezelésre lesz szükség, beleértve az antibiotikumokat is.

Bármi is volt, de a legtöbb Exzoderilt próbáló ember egyetért abban a véleményben, hogy ez egy olyan gyógyszer, amelyből nem várhatunk gyors eredményt. Vannak olyan esetek, amikor a kezelés időtartama több mint egy hónap volt, ami nem mindenkinek felel meg.

ekzoderil

EXODOR - gyártási, összetételi és csomagolási forma

◊ Megoldás külső használatra 1% átlátszó, színtelen vagy kissé sárga, az etanol szagával.

[PRING] 50 mg propilénglikol, 400 mg etanol, 475 mg tisztított víz.

10 ml - üveg sötét üveg (1) - doboz kartonból.

◊ Krém külső használatra fehér, egyenletes vagy enyhén szemcsés, fényes, gyenge jellegzetes szaggal.

[TAVASZI] Nátrium-hidroxid - 1,2 mg benzil-alkohol - 10 mg, szorbitán-sztearát - 19 mg, cetil - 20 mg cetil-alkoholt - 40 mg, a sztearil-alkohol - 40 mg, poliszorbát 60 - 61 mg izopropil-mirisztát - 80 mg Víz tisztítottuk - 718,8 mg.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.
30 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

Farmakológiai hatás

Gombaellenes szer külső felhasználásra az allil-aminok csoportjából. A hatásmechanizmus a szkvalén-2,3-epoxidáz szintézisének gátlásával jár, ami az ergoszterin képződésének csökkenéséhez vezet, ami a gomba sejtfalának része.

A gyógyszer aktív kapcsolatban a dermatophytes Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum, élesztő (Candida spp., Pityrosporum), gombák (Aspergillus spp.) és más gombák (Sporotrix seeberibői). A dermatophyták és az aspergillus tekintetében a naftifin gombaölő hatású. Az élesztő gombák tekintetében fungicid és fungisztatikus aktivitást mutat, a mikroorganizmus törzsétől függően. A gyógyszer antibakteriális hatású Gram-pozitív és Gram-negatív mikroorganizmusokkal szemben, amelyek másodlagos bakteriális fertőzésekhez vezethetnek.

A gyógyszer gyulladáscsökkentő hatása hozzájárul a gyulladásos tünetek, különösen a viszketés gyors eltűnéséhez.

farmakokinetikája

A naftifin gyorsan behatol a bőrbe, stabil gombaellenes koncentrációkat hozva létre a különböző rétegeiben, talán helyi alkalmazásával 1 alkalommal.

A kábítószer EXODERILE dózisai

Exoderil kell felvinni az érintett bőrfelületre, és a szomszédos részek 1 alkalommal / nap, miután egy alapos tisztítás és szárítás, elfog körülbelül 1 cm-es egészséges bőrfelületre szélei körül az érintett területet.

A kezelés időtartama ótvar - 2-4 hét (szükség esetén - legfeljebb 8 hétig), a candidiasis - 4 hét.

a onihomikozah a megoldás első alkalmazása előtt a köröm érintett részeit lehetőleg ollóval és körömfájllal kell eltávolítani. A gyógyszert naponta kétszer kell alkalmazni, a kezelés időtartama legfeljebb 6 hónap.

mert a fertőzés megismétlődésének megakadályozása a klinikai kúra után legalább 2 héttel kezelni kell.

Kábítószer kölcsönhatások

A Drug Exoderyl és más gyógyszerek között nem volt gyógyszerkölcsönhatás.

Az EXODERIL terhesség alkalmazása

Ellenjavalta a kábítószer Exodermil terhesség és szoptatás ideje alatt történő alkalmazását (a biztonságosság és a hatásosság nincs meghatározva).

Alkalmazás gyermekkorban

C óvatosság: a gyermekek életkora (a klinikai felhasználásra vonatkozó tapasztalat korlátozott).

EXODOR - mellékhatások

Helyi reakciók: egyes esetekben - száraz bőr, hiperémia, égő.

A mellékhatások reverzibilisek és nem igényelnek terápiás kezelést.

Az EXODERIL kábítószer tárolási feltételei és időtartamai

A gyógyszert gyermekek közelében kell tárolni 30 ° C-nál magasabb hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 5 év.

Használati utasítások ЭКЗОДЕРИЛ

- bőr- és bőrtáji gombás fertőzések (tinea corporis, tinea inguinalis), beleértve a interdigital mycoses (tinea manum, tinea pedum);

- a köröm gombás fertőzései (onychomycosis);

- dermatomycosis (viszketés kíséretében vagy anélkül).

Az Exoderyl hatásos a bőrterületet érintő gombás fertőzések kezelésére, hyperkeratosis, valamint a haj növekedési zónájában.

Különleges utasítások az EXODOR befogadásakor

A hatóanyagot nem szemészeti használatra szánják. Kerülje a szemmel való érintkezést.

A gyógyszer megsemmisítésére semmilyen különleges intézkedés nem szükséges.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A gyógyszer nem befolyásolja hátrányosan a járművezetés képességét és más olyan tevékenységeket, amelyek a pszichomotoros reakciók koncentrációját és sebességét igénylik.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Az EKODERIL hatóanyagot OTC termékként engedélyezték.

* A gyógyszer leírása jóváhagyott használati utasításon alapul, és a gyártó jóváhagyta a 2012-es kiadványokat
EXODORED - a leírást és az utasításokat a "Vidal"

A terhesség alatt a gomba elől élni - és lehet?

Az Exoderil a gombaellenes gyógyszerek kategóriájába tartozik, amelynek célja külső alkalmazás. Az Exoderyl aktivitást mutat dermatophyták, penészgombák, élesztő és más gombák ellen. Antimikrobiális és gyulladásgátló hatásúak is. Az Exoderyl különösen hatásos a fejbőrön jelentkező gombafertőzések kezelésére, a hyperkeratosis bőrre, ami a bőr vastagabb területének megjelenését jelenti, amelyen a keratinizáció fokozódik. Lehetőség van arra, hogy a terhesség alatt alkalmazzuk az Exodermil-t a gomba felől?

Az Exodermil összetétele

A megoldás külső alkalmazás Exoderil annak készítmény naftifin hidroklorid, amely a hatóanyagot, és az etanol, tisztított víz és propilén-glikol, segédanyagokat. Amikor a hatóanyag eléri a bőrt, ez áthatol minden bőrréteg, mint stabilak terápiás koncentrációjú anti-gomba. Felszívódás történik a vérben körülbelül 6% hatóanyag amely egy nagyon alacsony szisztémás hatások, amelynek értéke csak jelenlétében allergiás reakciók. Hatás a gyógyszer az oldatban, és a krém van tárolva a nap folyamán, és így az alkalmazás engedélyezett Drug 1 alkalommal naponta.

Amikor a Exodderil bejut a bőrre, a patogén gombák létfontosságú aktivitását elnyomják, mert a biológiailag aktív anyag szintézise gátolódik, ami szükséges a gombás sejtek falainak kialakításához. Ennek eredményeként a sejtek létfontosságú aktivitását elnyomják és haláluk bekövetkezik. Az oldat és krém formájában előállított Exodderil-t antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatások is jellemzik, ami miatt a gyógyszer különösen hatásos a vegyes gombás-bakteriális fertőzések kezelésére.

Az oldat és krém használatára utaló jelek Exoderyl

Javallatok Az oldat és a krém Exoderil jelenléte gomba, gombás-bakteriális fertőzések, például, mikrospórák, tinea, candidiasis a bőr és a többiek. Különösen jelentős hatékonyság Exoderil megoldás abban az esetben, kár, hogy a bőr a fejbőr és a bőr, a bőr, amelyben A keratinizáció nő.

Az oldat és a krém alkalmazása Exoderyl

Az Exoderil oldat vagy krém alkalmazása előtt a bőrt alaposan meg kell tisztítani és szárítani. Ezután alkalmazzon olyan megoldást, amely az érintett és az érintett környékét érintő érintett egészséges bőrre vonatkozik, 1 cm-es sugarú körzetben, ahol gombás támadás van. A hatóanyag hatása alatt a nedvesítő felület megszárad, az égés és a viszketés megszűnik. A mély mikózisok jelenlétében a kezelés időtartama 4-8 hét, a candidiasis kezelése esetén - 4 hét.

Az Exoderyl oldat alkalmazása az onokomikózis kezelésére alkalmas, ami gombás körömfertőzésekre utal. A kezelés megkezdése előtt a körömlemez érintett részét ollóval eltávolítják, majd az Exoderyl oldatot 6 napon át naponta kétszer alkalmazzák. A gombafertőzések kezelésénél a hermetikus kötések használata az Exoderyl-szel nem ajánlott, kivéve, ha azt orvos írta.

A gombás fertőzések kezelését, oldatot vagy krémet alkalmazva Exoderyl-t ajánlott további 2 hétig a betegség valamennyi tünete eltűnése után.

Exodderil alkalmazása terhesség alatt

Az Exodermilt tanulmányozták, amely során megerősítették, hogy az Exoderil helyi alkalmazásának nincs mérgező hatása a szervezetre. De terhesség alatt az Exodderil alkalmazását megbeszéljük a kezelőorvosnál, és szigorúan meg kell adni a gyógyszer adagolását.

Ne felejtsük el, hogy a jövőbeli anyáknak meg kell vitatniuk a kábítószerek használatát, még akkor is, ha lokális toxikus hatásuk van. Ezenkívül a terhességben szedett gyógyszerkészítmény csak akkor javasolt, ha a használt gyógyszer várható pozitív hatása nagyobb, mint az általa okozott károsodás.

Az Exoderyl oldatot és krémet is óvatosan kell alkalmazni a laktáció során, és az eljárás után különösen óvatosan kell kezelni a kéz anyját, hogy elkerülje a gyógyszer bármilyen mennyiségét a bőrön és a nyálkahártyán.

A túlélés a terhesség alatt - a használat nem tanácsos

Az Exoderyl egy gombaellenes gyógyszer, amelyet kizárólag külső felhasználásra szolgáló dózisformákban állítanak elő - oldat, gél és krém formájában. A terhesség alatt való túlzás nem használható, mert a hatóanyag egy része felszívódik a vérbe, és általános (szisztémás) hatást gyakorol a szervezetre.

Hogy működik az exoderyl

Az exoderil összetétele egy hatóanyag, naftifin - egy gombaellenes szer az allil-aminok csoportjából. Egy másik általánosan használt ma az allilamin a terbinafin (limizil).

Exoderil magas lipofilitása, azaz egy olyan tendencia, hogy felhalmozódnak a zsírszövetben. Amikor a bőrre, ez jól penetrál annak minden réteg, ami bennük olyan koncentrációban, amely elnyomja a létfontosságú tevékenység a sejtek és megsemmisítése legfontosabb kórokozók gombás fertőzések Gombás fertőzés: megelőzésére és vereség. Exoderil áthatol a bőr rétegeibe és az átlagos tárolja a lipofil stratum corneumban (külső) fedőréteg ezután a kiosztott faggyú- és verejtékmirigyek, ezáltal egy nagy koncentrációban régió a szőrtüszők a verejtékmirigyek. A hatásmechanizmus ekzoderil kapcsolódó elnyomása az ergoszterol szintézisét - szükséges anyag az építési gombasejt membránok. Ez a gombasejtek megsemmisítéséhez vezet.

Az Exoderyl fel van halmozva a körömlemezeken. Terápiás koncentrációkban körmök belül érhető el az első néhány hétben, és tároltuk legfeljebb hat hónappal a kezelés után, de a végső (azaz, hogy cutoff) a köröm terápiás konetsentratsiya kevésbé állandó jelleggel tartják belül nem több, mint két hónapon belül törlés. Ez az arány a behatolást a köröm szövet ekzoderil meghaladja a növekedés üteme.

Ugyanakkor a hatóanyag körülbelül 6% -a beléphet a véráramba, és szisztémás hatást fejt ki, és számos szövetbe behatol. Az Exoderil két-három napig ürül, a vizelet és a széklet részlegesen változatlan, részben pedig metabolitok (anyagcseretermékek) formájában.

Hogyan működik az Exoderil a terhes nők körében?

De senki sem tudja ezt, mert az exoderil Exoderil tesztek - a terhes nők gombás fertőzéseit nem végezték el. De laboratóriumi vizsgálatokat végeztek olyan állatokon, amelyek nem igazolják az exoderil negatív (beleértve a teratogén vagy mutagén hatásait) tényét a terhes nő és a magzat organizmusára. Ugyanakkor a patkányokat és a nyulakat a hatóanyag exuderyl naftilfin dózisának 150-szeresére adagolták, és több mint a helyi alkalmazásra szánt dózis.

Azonban a naftilcsoport bejuthat a véráramba és általános hatást gyakorolhat a szervezetre, ezért nem ajánlott terhesség alatt használni. Természetesen, ha az orvos utasításai szerint megfelelően alkalmazzák, a naftiin negatív hatása a nõi és a magzat szervezetére nem valószínû. És mégsem lehet teljesen kizárni az események e fejlődését.

Miért veszélyes az exoderil a terhes nők számára?

Teljesen nyilvánvaló, hogy a legtöbb nő számára nincs veszély az exuderil külső alkalmazása során. Ugyanakkor a nők egy része számára ez a gyógyszer negatív hatása a magzatra igencsak lehetséges.

Ennek az az oka, hogy a naftifin 6% -ának vérébe bomlik, elbomlik a májban, és ezután a veséken vagy a belekben ürül. A különböző nők számára ezeknek a szerveknek a munkája saját tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát nagyon gyakran vannak a máj enzimatikus aktivitásának fiziológiai jellemzői. A májenzimek hozzájárulnak az anyag metabolikus termékekbe történő bomlálásához. Ugyanazon anyag és metabolitjainak származékát az epevezeték és a bélrendszeren át, vagy vérben, vesékben és vizeletben végzik. Mindezek a szervek saját fiziológiai jellemzőkkel rendelkezhetnek, amelyek eredményeképpen ezek vagy egyéb anyagok felhalmozódhatnak a szervezetben.

Olyan terhes nőknél, akiknek a szervezete nagy terheléssel dolgozik, és a szövetek időnként egy anyag hatásának teljes előre nem láthatóságát mutatják, még a vérben ilyen jelentéktelen koncentrációk is különbséget tehetnek. Ezért a különböző gyógyszereket előállító gyógyszerészeti vállalatok mindig nagyon óvatosak a terhes nőkre való kinevezésük lehetőségéről.

Használhatok-e exoterilt a terhes nőknek vagy sem?

Ezt a kérdést a kezelőorvosnak kell eldöntenie. Mindez a gombás fertőzés típusától, a terhes nő általános állapotától és a magzat állapotától függ. Ha a kábítószer használata valóban szükséges egy terhes nő esetében, az orvos a kinevezésében felelősséget vállal. Függetlenül attól, hogy az exoderil bármilyen gyógyászati ​​formáját használják (annak ellenére, hogy csak külsőleg alkalmazzák), a terhes nők kategorikusan ellenjavallt.

Exodern a terhesség alatt

lányok, akik volt, vagy van ennek a problémának a köröm gomba, és hogyan bántak vele, megpróbáltam Lotseril de nincs hatása, és nem ajánlott a terhesség alatt ekzoderil vásárolt és nincs azonos rekomenduetsya.Ya nem nyújt általánosságban foglalkozni vele nem lehet kezelni a terhes ALATT A GV sem lehetséges, mi fog történni az én SOS szögemmel.

Lányok, segítségre van szükségük! Terhesség előtt kezelt gomba köröm - első előírt Lotseril dorogushchy, én nem igazán látni másképp. Vásárolt vagy megvásárolta magát Exoderil tejszínt, jól segített vagy segített. Ezután a terhesség, a kezelés megszakadt (mint kiderült, hiába). Ennek eredményeképpen ez idő alatt a taaaak gomba nőtt, anyám nem szomorodik! Úgy döntött, hogy újra indul kezelésére, vásárolt ekzoderil, kenet harmadik hónapban, segítve így erőtlen, hogy azt lehet mondani, nem segített ((Nem tudom, miért, nagyon megdöbbent, így reméltem érte. A körmök jobban, de a hátán növekvő még.

ekzoderil

A leírás aktuális 2016/08/04

 • Latin név: Exoderil
 • ATX kód: D01AE22
 • Hatóanyag: Naphthifine (Naftifine)
 • Gyártó: Merck KGaA Co. (Ausztria), a Globopharm pharmaseutische Productions und Handelsgesellschaft mbH (Ausztria)

struktúra

Exodermil krém összetételében szerepel naftiridin-hidroklorid koncentrációban 10 mg / g, és a nátrium-hidroxid, az alkoholok (benzil-, cetil- és sztearil), szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, a poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, tisztított víz.

A megoldás a hatóanyagot 10 mg / ml koncentrációban tartalmazza. Segédanyagok: propilénglikol, etanol és tisztított víz.

A kibocsátás formája

 • Megoldás Exodermil (Exoderil) 1%. 10 és 20 ml sötét üvegből készült flaskák, kartonpapucs 1.
 • Krém (kenőcs) Exodermil (Exoderil) 1%. 15 és 30 g alumínium csövek, kartonpapucs 1.

Farmakológiai hatás

gombaellenes, fungisztatikus, gombaölő.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

naftifin - a topikus antimikotikum, amely az allil-aminok osztályához tartozik. A hatásmechanizmus van társítva a képességét, hogy gátolják a szkvalén-epoxidáz 2.3, és így gátolják a ergoszterol bio-szintézisét, amely része a sejtmembrán a gomba.

A gyógyszer aktivitása a következőkkel függ össze:

 • dermatophytes (mikroporia, epidermofiton, trichofiton);
 • élesztőgombák (Pityrosporum, Candida fajok)
 • öntőforma (Aspergillus spp.)
 • más gombák (pl. Sporothrix schenckii).

A Aspergillus és dermatophyta naphthyfine a gombaellenes hatások a élesztőgombák - A mikroorganizmus törzsétől függően mind fungicid, mind fungisztatikus aktivitást mutathat.

Van antibakteriális aktivitása Gram (+) és Gram (-) baktériumokkal szemben, ami okozhat másodlagos fertőzés, valamint gyulladáscsökkentő hatás (amely lehetővé teszi a gyulladás tüneteinek gyors felszámolását, különösen - viszketést).

farmakokinetikája

A bőrre / körömre történő felhordás után behatol a különböző rétegekbe, és stabil gombaellenes koncentrációkat hoz létre benne. Hasonló hatás figyelhető meg, ha a szisztémás abszorpciós hatóanyagot külső alkalmazásra használják naftifin az anyag legfeljebb 6% -a kerül kitéve.

Az abszorbeált mennyiség részben metabolizálódik és kiválasztódik a vizeletben és a béltartalomban. T1 / 2 - 2-3 nap.

Használati utasítások

A gyógyszert kezelésre szánják mycoses a bőr és a bőrtok (beleértve a lábujjak és a kezek között), körmök, szarvaslélek, bőr candidiasis, dermatomikozov (egyidejű viszketéssel és anélkül).

Az Exoderyl oldat hatékony a kezelésben gombafertőzések a haj növekedésének területein, valamint a mycoses a bőr a hyperkeratosis.

Ellenjavallatok

Az Exoderyl használatának legfőbb ellenjavallata bármely összetevő (aktív vagy segédanyag) intoleranciája, amely a krém vagy oldat összetételébe lép.

Ezenkívül a hatóanyag nem alkalmazható sebfelszínre.

Mellékhatások

Bizonyos esetekben a kezelés a köröm és a bőr gombája Az Exodermil-t a bőr szárazságának, hiperémájának és égő hatásának növekedésével lehet kísérni.

A nemkívánatos események reverzíbilisek és nem igénylik a kezelés abbahagyását.

Használati utasítás Exoderil (Módszer és adagolás)

Exoderm krém, használati utasítás

A gomba folyamatának lokalizálása a bőrön, az érintett terület kenőcsét ajánlott 1 nap / nap, az egészséges bőrterületek mellett (kb. 1 cm az érintett terület széleinél).

A krém alkalmazása előtt az érintett területet alaposan meg kell tisztítani és szárítani.

A kezelés időtartama ótvar általában 2-4 hétig terjed, de szükség esetén akár 8 hétig is meghosszabbítható candidiasis - 4 hét.

A körömvirágkrémet 2 nap / nap. A gyógyszerek alkalmazásának módjáról szóló ajánlásokban onychomycosisban, hogy a korrekció első alkalmazásának megkezdése előtt a köröm érintett részét körömfájl vagy olló segítségével kell eltávolítani. A kezelés hosszú - akár hat hónapig tart.

Exoderyl oldat: használati utasítás

a bőr gombás fertőzések Cseppek Exoderil 1 r./day, with onihomikozah - 2 nap / nap. Az érintett területet meg kell tisztítani, majd szárítjuk, az érintett rész a köröm - a legnagyobb eltávolítjuk körömreszelő vagy olló (a beruházások gyógykezelések orvosi előírás szerint megengedett a speciális bőrpuhító).

A terápia időtartama: ótvar - 4-8 hétig, a gombás körömfertőzések - legfeljebb hat hónapig.

a otomycosis a kezelésnek legalább 14 napig kell tartania. A kezelést úgy végezzük, hogy a fülbe egy oldat púderben van nedvesítve. Az expozíció időtartama 5-8 perc. Ismételje meg az eljárást 1-2 nap / nap.

emellett

A kiújulás megelőzése érdekében az Exoderyl (és a krém és az oldat) a betegség klinikai tüneteinek kijavítását követően legalább 2 hétig továbbra is alkalmazható.

túladagolás

Túladagolási esetekről nem számoltak be.

kölcsönhatás

Nem ismeretes más gyógyszerekkel való kölcsönhatás.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A gyógyszert (bármilyen adagolási formában) 30 ° C alatti hőmérsékleten kell tárolni.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A cseppeket és a krémet nem használják szemészet, ezzel kapcsolatban kerülni kell őket a szemükben.

A gyógyszer nem befolyásolja hátrányosan a gépjármű / gépjármű vezetési képességét.

Mi a jobb - krém vagy megoldás?

A Exoderil kábítószer különlegessége, hogy a antimikotikus hatás, ő is antibakteriális aktivitás: az ágens kórokozó mikroorganizmusokra hat, gyakran gombás léziókkal kombinálva.

A megoldás jól behatol a szögbe, egyenletesen elterjedt benne, hozzájárulva a gomba elpusztításához, eltávolítja a gyulladást és megszünteti a viszketést.

Egyes betegségek (különösen a mycosis stop, amikor mind a körömlemezt, mind a bőrt egyidejűleg érintik), mindkét dózisformát gyakran kombinációban alkalmazzák: reggel a szöget oldattal kezeljük, este pedig a krémet a bőrre helyezzük.

Súlyos esetekben a topikális terápia mellett elő lehet írni szisztémás hatású antimikotikumok (tabletták, oldatos infúzió, por belsőleges szuszpenzió készítéséhez).

Exodermil analógjai

Exoderyl analógjai cseppekben: Mikoderil (Szinonima) Lamizil Uno, Lotseril, Nitrofungin, Nihlofen, Oktitsil, Saledez, EmCy Peel.

Az analógok olcsóbbak, mint az Exoderil

Az Exoderil olcsó analógjai hazai gyártású készítmények. Az orosz vállalatok által gyártott analógok ugyanazt a hatóanyagot tartalmazhatják, de áruk alacsonyabb lesz a külföldi alapokhoz képest.

Az exoderil első és egyetlen helyettesítője Oroszországban kábítószer Mikoderil. Egy százalékos megoldás Mikoderil Meg lehet vásárolni 380 rubel, Krém - 290 rubel.

Az orosz analógok árának szoros akció mechanizmusa 60 rubel.

Melyik a jobb: Loceril vagy Exoderil?

Lotseril Van egy gombaölő körömlakk, amelynek hatóanyaga amorolfine.

Az amorolfin a gombás köröm okozta sérülésekre szolgál Epidermophyton, Trichophyton, Mycrosporum, Coccidoides, Cryptococcus, Wangiella, pityrosporum, Candida, Hendersonula, Histopiasmaq, Sporothrix, Alternaria, Cladosporium, Fonseceae, Scopulariopsis.

Az Exoderil fungicid és antibakteriális aktivitása a benne található szintetikus antimikotikum tulajdonságainak tulajdonítható naftifin.

Mivel a készítmények összetételében különböznek, úgy ítélik meg, hogy ez hatékonyabb - Exoderyl vagy Lotseril - Nem teljesen helyes.

Lotseril kezelni körömgomba, analógja használható mind a kezelésre körömgomba, és kezelésre dermatomikozov. Ebben az esetben a megoldás jobb, mint a lakk, behatol a körömlemezbe, és ugyanolyan hatással jár, függetlenül attól, hogy a köröm szerkezete megtörik-e vagy sem.

A körömlakk hátrányai abban rejlenek, hogy képtelenek áthatolni a körömlemez csatornáin, valamint a laza és összezúzott körömlemezeken.

Vélemények szerint Exoderil elég hatékony által okozott fertőzések ellen leggyakrabban messze gombák, azonban egyes olyan szervezetek, amelyek könnyedén kezeli a párja, ő tehetetlen.

Így az egyik vagy másik orvos javára választani kell, figyelembe véve a diagnózist, a kórokozót és a sérülés mértékét.

Mikozan vagy Exoderil - ami jobb?

A gyógyszer Mikozan Készlet a gombafertőzés eltávolítására a szögből. A termék szérum formájában kapható, eldobható körömfájlokkal és kefével ellátva, amely megkönnyíti a gyógyszer alkalmazását az érintett körömre.

Hatóanyag Mikozana - rozs enzim szűrlete. Ha a körömre kerül, a készítmény helyi gombaellenes hatás, növelve a körömlemez sűrűségét, csökkentve annak porozitását és kedvezőtlen feltételeket teremtve a patogén gombák növekedéséhez.

A szakértők gyakran javasolják használni Mikozan a megelőzésre azonban a betegek, akik ezt a gyógyszert a kezelésre használják, aktív és igazán hasznos eszközként beszélnek arról, hogy mikor érkeznek onychomycosisban.

Ha az érintett terület nem korlátozódik a körömre, akkor az Exoderyl alkalmasabb a szomszédos bőrterületek kezelésére.

Gyermekeknek

A gyermekek klinikai alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok nem állnak rendelkezésre, ezért nem ajánlatos ebbe a kategóriába tartozó cseppeket / krémet előírni.

Alkalmazás terhesség alatt

Ha a terméket az utasításokban megadott ajánlásoknak megfelelően alkalmazzák, annak a magzatra / újszülöttre kifejtett hatása nem valószínű.

A teratogenitási vizsgálatok eredményei bizonyítják, hogy semmilyen embriotoxikus hatás nem áll fenn.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a gyógyszer csak akkor alkalmazható, ha az orvos gondos értékelést adott a terápia / kockázat várható hatásának arányáról.

Az ápolónőnek kerülnie kell a bőrön és a gyermek emésztőrendszerében található oldat / krém bejutását.

Vélemények a Exodarernek

Vélemények a krém Exoderil as és értékeléseket Exoderil megoldás, megtalálja a különböző fórumokon: valaki ezt a gyógyszert segít helyreállítani egészségét bőr és a köröm, hogy valaki, épp ellenkezőleg, még 2-3 hónap múlva a kezelés nincs javulás források nem közlemények.

A szakértők azt mondják, hogy csak akkor lehet megszabadulni a köröm / bőr gombától, ha a kezelés helyesen történik.

Mivel a lábszövet kóros elváltozásokkal járó kóros elváltozások esetén a kóros folyamat kb. Az esetek felében terjed a körmökre, ajánlatos a kenőcsöt és a cseppeket összekeverni. gomba körmök reggel alkalmazzák, éjszaka a bőrt és az érintett körömlemezt krémmel kezelik.

Bármilyen külső eszköz (csepp, krém vagy lakk) körömgomba rendszeresen és hosszú távon kell alkalmazni.

Nagyon fontos (különösen a kezelés időtartama) kezelésére köröm / bőr (pl hetente egyszer, hogy gondoskodjon a köröm fürdő szódabikarbóna és szappan), felejtsd el a személyes higiénia és a szükséges fertőtleníteni minden felületen érintkezik a gomba.

A gombás fertőzés súlyos formáiban topikális antimikotikus szerek (Exodermil vagy analógjai) a pozitív hatás eléréséhez szisztémás hatású készítményekkel kombinálják.

Mennyibe kerül Exoderil?

A drog költsége Ukrajnában

Ár Exodarila Kijevben - 117 UAH. Kenőcs 15 g-os csövekben átlagosan 130 UAH-ra vásárolható. Ár Exoderil 10 ml Ukrajnában - 150 UAH, a gyógyszer 20 ml palack Dnepropetrovsk, Kharkov, Odessa vagy Zaporozhye költségek 305-310 UAH.

A drog ára Oroszországban

Vásárlás Egészségügyi ellátás Moszkvában lehet ára 425 rubelt: az ár Exoderil krém 15 g - 425-530 rubel, 30 g - 770-830 rubel; az ára az oldat Exoderil 10 ml - 510-710 dörzsölje, cseppek palackban 20 ml költség 860-1020 rubelt.

A szisztémás hatás (tabletták, oldatok, stb.) Az Exoderil márkanév alatt nem állnak rendelkezésre. A körömgombák kezelésére a gyógyszerek mindkét gyógyszerformáját felhasználhatjuk a rendszer szerint: az esti krémet, reggel - oldatot.

ekzoderil

◊ Megoldás külső használatra átlátszó, színtelen vagy kissé sárga, az etanol szagával.

Segédanyagok: propilénglikol - 50 mg, etanol - 400 mg, tisztított víz - 475 mg.

10 ml - sötét üvegből készült injekciós üveg dugóval (1) - csomagolja a kartonpapírt.
20 ml - palack sötét üveg dugóval (1) - doboz karton.
30 ml - palack sötét pohár parafa-csepegtetővel (1) - kartondobozok.

Gombaellenes szer külső felhasználásra az allil-aminok csoportjából. A hatásmechanizmus a szkvalén-2,3-epoxidáz szintézisének gátlásával jár, ami az ergoszterin képződésének csökkenéséhez vezet, ami a gomba sejtfalának része.

A gyógyszer aktív kapcsolatban a dermatophytes Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum, élesztő (Candida spp., Pityrosporum), gombák (Aspergillus spp.) és más gombák (Sporotrix seeberibői). A dermatophyták és az aspergillus tekintetében a naftifin gombaölő hatású. Az élesztő gombák esetében a mikroorganizmus törzsétől függően fungicid vagy fungisztatikus aktivitást mutat. A gyógyszer antibakteriális hatású Gram-pozitív és Gram-negatív mikroorganizmusokkal szemben, amelyek másodlagos bakteriális fertőzésekhez vezethetnek.

A gyógyszer gyulladáscsökkentő hatása hozzájárul a gyulladásos tünetek, különösen a viszketés gyors eltűnéséhez.

A naftifin gyorsan behatol a bőrbe, stabil különböző gombaellenes koncentrációkat hozva létre, amelyek lehetővé teszik naponta egyszer vagy kétszer történő alkalmazását.

- bőr- és bőrtáji gombás fertőzések (tinea corporis, tinea inguinalis), beleértve a interdigital mycoses (tinea manum, tinea pedum);

- a köröm gombás fertőzései (onychomycosis);

- dermatomycosis (viszketés kíséretében vagy anélkül).

Az Exoderyl hatásos a bőrterületet érintő gombás fertőzések kezelésére, hyperkeratosis, valamint a haj növekedési zónájában.

- Terhesség (a biztonságosság és a hatásosság nincs meghatározva);

- laktációs időszak (a biztonság és a hatásosság nincs meghatározva);

- túlérzékenység a naftiázra vagy propilénglikolra.

A gyógyszer ellenjavallt alkalmazása a sebfelszínen.

C vigyázat: gyermekek életkora (a klinikai felhasználásra vonatkozó tapasztalat korlátozott).

Exoderil kell felvinni az érintett bőrfelületre, és a szomszédos részek 1 alkalommal / nap, miután egy alapos tisztítás és szárítás, elfog körülbelül 1 cm-es egészséges bőrfelületre szélei körül az érintett területet.

A kezelés időtartama ótvar - 2-4 hét (szükség esetén - legfeljebb 8 hétig), a candidiasis - 4 hét.

a onihomikozah a megoldás első alkalmazása előtt a köröm érintett részeit lehetőleg ollóval és körömfájllal kell eltávolítani. A gyógyszert naponta kétszer kell alkalmazni, a kezelés időtartama legfeljebb 6 hónap.

mert a fertőzés megismétlődésének megakadályozása a klinikai tünetek eltűnése után legalább 2 héttel kezelni kell.

Helyi reakciók: egyes esetekben - száraz bőr, hiperémia, égő.

A mellékhatások reverzibilisek és nem igényelnek terápiás kezelést.

Exoderil krém a gombák kezelésére - összetétel, használati utasítás, mellékhatások, analógok és ár

A körömlemezek gyulladását okozó öntött gombák hatékony eszközökkel kikeményíthetők - Exoderyl krém hatóanyaggal naftid. Ez a gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású. A gyógyszert gyakran használják a dermatomycosis kezelésére. Ezen kívül bebizonyosodott a bőrfertőzések kezelésében, mint a candidiasis, onychomycosis, pityriasis és mások.

Exoderil krém - használati utasítás

A gombaellenes szer külső felhasználásra Az exoteril hatásos olyan betegségek kezelésére, amelyeket a dermatophyta-csoport gombái okoznak. Ezenkívül az anyagot gombás fertőzések, pityriasis, onychomycosis, bőrbetegségek kezelésére használják. A gyógyszer hatásos gombás elváltozások kezelésére, amelyek a bőrön és a szőrös területeken helyezkednek el.

Az Exotheryl Cream formája külső használatra homogén fehér tömeg, amelynek jellegzetes szaga van. A krém fényes, enyhén szemcsés vagy egyenletes. Ha a gomba a bőrön található, javasolt naponta egyszer kenőcsöt alkalmazni a fertőzött bőrre, megragadva a szomszédos területeket. A gyógyszer alkalmazása előtt az érintett területet szárítani és tisztítani kell.

Az Exodermil összetétele

A krém fényes, kissé lehullott, homogén, homogén fehérje. A gyógyszert 30 g és 15 g alumínium csövekből állítják elő. Az Exoderyl krém hatóanyaga naftalin. Ennek az anyagnak a krémben való koncentrációja 1 g 10 mg naftilint tartalmaz. A készítményben lévő segédkomponensek:

tisztított ionmentes víz

Farmakodinamika és farmakokinetika

Az Exodermil rendszerint oldat és krém formájában kapható. Mindkét típus külső használatra készült. Gyakran a mindennapi életben a krémet kenőcsnek nevezik. Bár ebben a formában a hatóanyag nem kerül felszabadításra, ezért amikor azt mondják: "Kenőcs Exoderyl", mindig tejszínt jelent. Az aspergillus és a dermatophyták tekintetében a gyógyszer fungicid hatással bír. A naftilfin aktív trichofiton, penész, élesztő és más gombák kezelésében. Fungisztatikus aktivitás Az Exoderyl a törzstől függően mikroorganizmusokkal szemben mutatkozik.

Külső használatra a krém a bőrrétegbe jól behatol, miközben stabil gombaellenes koncentrációt hoz létre. Alkalmazás után a naftifin 6% -nál kevesebb szisztémás abszorpcióban megy keresztül. Az abszorbeált kenőcs részben metabolizálható, és a vesék belsejében kiválasztódik a belekben. A gyógyszer antibakteriális aktivitást mutat mikroorganizmusokkal szemben, amelyek bakteriális másodlagos fertőzésekhez vezetnek. Ezenkívül az Exoderyl elősegíti a gyulladás negatív tüneteinek gyors eltűnését. A hatóanyag felezési ideje 3 nap.

Használati utasítások

Az Exoderil krém a fejbőr, a sima bőr, a köröm gombasejtjeinek kezelésére javallt. Rendszerint a következő betegségek tüneteinek megszüntetésére használják:

 • a bőr candidiasis;
 • gombafertőzések (interdigital bőrmikózis, gyűrűszövet);
 • ótvar;
 • aljzatos lichen;
 • a köröm gombás fertőzései (onychomycosis);
 • microsporia;
 • diffúz otitis media;
 • a külső hallójárat mycosis;
 • hyperkeratosis.

A gomba körmökből túláradni

Onychomycosis vagy körömgombák gyakori betegség, melyet kórokozó mikroorganizmusok - dermatophyták vagy mikropórusok okoznak. A betegség a nyilvános szaunák, fürdők, uszodák, tornatermek látogatása után jelentkezhet. Sok beteg találkozik gombafertőzésekkel, ha közvetlen kapcsolatban áll a rokonokkal vagy ha a betegség hordozójának higiéniai termékeit használja. Annak érdekében, hogy ne veszítse el a körömlemezeket, érdemes szakemberhez fordulni, és elkezdeni a kezelést. A Exoderil gyógyszer egy megfizethető és egyszerű eszköz, amely jó visszajelzést kap a szakemberektől.

Adagolás és adminisztráció

A köröm gombás fertőzéseinek kezelésére gyakran használják az Exoderyl hatékony antibakteriális hatóanyagot. A gyógyszer alkalmazása során az érintett területet el kell távolítani. A körömot naponta kétszer kell alkalmazni. Vékony réteget alkalmazzon a bőr egészére és a bőrre. Az anyagot ki kell húzni a csőből, és egyenletesen eloszlatni a köröm felett. Után az ujjhoz kell alkalmazni szoros szoros kötést. A krém minden további használatát megelőzően az egész ujját a beteg körmével kell megszáradni. Az Exoderil-kezelés időtartama 8 hónap.

A bőr kezelésére a hatóanyagot vékony rétegben kell alkalmazni a fertőzött területeken, továbbá legalább 1 cm egészséges bőrréteget kell felvenni a fertőzés középpontjában. A haj nem feltétlenül borotválkozik. A termék alkalmazása előtt mossa le a bőrt szappannal és meleg vízzel, majd törölközéssel szárítsa meg. Kis mennyiségű krémet húzzon ki a tenyérre, és masszírozzuk a fertőzött bőr felszínén. A termék felhordása után a bőrt 5 percen keresztül szabad nyitva hagyni, lehetővé téve a krém felszívódását. Az Exoderate-t naponta egyszer alkalmazzák 2-4 hétig.