Mi a legjobb küzdelem a gomba ellen: Lamisil vagy Exoderyl?

Sajnos ma nagyszámú ember fertőzött gombás fertőzéssel. Számukra a Lamizil vagy Exoderil kérdésre adott válasz - ami jobb, ha nem létfontosságú, akkor feltétlenül szükséges a normális egészségi állapot fenntartásához. Tekintsük az egyes gyógyszerek előnyeit és hátrányait.

 • 1. A készítmények rövid leírása
 • 2. Hasonlítsa össze a gyógyszerek költségét
 • Összefoglalva

A készítmények rövid leírása

A svájci hatóanyag hatóanyaga a terbinafin, amely káros hatással van a dermatophytákra, a penészre és a dimorf gombákra. A Lamisyl-t krém, tabletta vagy spray formájában lehet megvásárolni. A kibocsátás formája a hatóanyag hatókörétől függ. Például a gomba körömének kijavítása érdekében a legjobb a tabletta használata.

Az Exoderil egy osztrák gyógyszer, amelynek hatóanyaga naftalihid. A gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatás miatt ez a gyógyszer nem csak a gomba elleni védekezésre, hanem a bőrpír, duzzanat és gyulladás enyhítésére is használható. A gyógyszert csak külső használatra szánják. Az Exoderyl krém vagy oldat formájában kapható. A vizsgálatok bizonyították a két kimeneti forma hatékonyságát.

A krém és az Exoderyl oldat ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza (naftifin). Ezeket az alkotóelemeket csak ezek alkotják. Tanulmányok kimutatták, hogy a krém sokkal hatékonyabb a gomba elleni küzdelemben a szőrnövekedés és a durva bőrű területeken. Ebben az esetben nem szükséges figyelembe venni a magasabb költségeket, mivel 3-szor több hatóanyagot tartalmaz, mint az oldatban (30 g vs. 10).

Hasonlítsa össze a kábítószerek költségét

Az ugyanazon gyógyszer különböző formáinak különböző árai és használati jelei vannak. Például a Lamizil tabletták a leghatékonyabbak a szisztémás gombás megbetegedések elleni küzdelemben. Szintén alkalmasak a kezek vagy lábak onychomycosisának kezelésére. A terápia megkezdése előtt mindig konzultáljon orvosával.

Ha összehasonlítja a drogok krém formájában megjelenő költségét, akkor az első hely egyértelműen az Exoderilé. Ami a megoldásokat illeti, a gyógyszerek ára ebben a formában ugyanazon a szinten van. Ebben az esetben ajánlatos figyelni az alkalmazási körre. Ha a bőrt és a körmöket kell kezelnie, akkor hagyja abba a Exodernát. Ellenkező esetben az ideális lehetőség a Lamizil, amely az egyszerű használat miatt nyer.

Összefoglalva

A fenti kérdésre adott válasz elsősorban a betegség természetétől és a gomba által érintett területtől függ. A megfelelő gyógyszer megtalálása érdekében ajánlatos szakemberrel konzultálni. Ezek az intézkedések segítenek elkerülni a szervezet allergiás reakcióját a hatóanyaghoz vagy a gyógyszerek további komponenseihez.

Ha az orvos megad választást, válaszoljon a következő kérdésre: mi a fontosabb - kényelem vagy gazdaság? Az első esetben az ideális lehetőség a Lamisil. Azok számára, akik menteni akarnak, az Exoderyl a legalkalmasabb.

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy ez a gyógyszer nem csak a betegséggel, hanem a gombás fertőzéssel összefüggő vörösödéssel és egyéb testreakciókkal is megbirkózik.

Ez a hármas cselekvés segíteni fog a betegség minden megnyilvánulásával szemben, és nem csak annak okával.

Ne feledje, hogy az öngyógyítás fertőzést okozhat, és csak rosszabbá teheti az Ön állapotát. Ezért, mielőtt vásárolna egy gyógyszert a gomba számára, forduljon orvosához, és gondosan kövesse ajánlásait. Ennek köszönhetően régóta elfelejtheti a bőr vagy a köröm mikózisát.

Mikoderil vagy Exoderil: ami jobb

Exoderil és Micoderil - mi a különbség

Meg kell jegyezni, hogy mindkét készítmény hatóanyaga ugyanaz, mint a naftifin-hidroklorid. A fő különbségek az árban vannak, mivel a mycoderil sokkal olcsóbb, ez egy általános orosz eredetű. A különbségek segédkomponenseinek összetétele szintén nem található. Orvosokat írnak fel ilyen betegségek kezelésére:

 • A körömlemez gombás fertőzése
 • A bőr gombája
 • trihofitii
 • Candidiasis a bőrön
 • Lichen nyers.

Az Exoderyl ilyen segédanyagokat tartalmaz: tiszta víz, propilénglikol és etanol (külső oldat). A tejben lévő segédkomponensek: nátrium-hidroxid, szorbitán-sztearát, tiszta víz, alkoholok - benzil, sztearil és cetil kombinációk. Jelentősebb ellenjavallatok: egyéni intolerancia vagy túlérzékeny reakció a gyógyszer bármely összetevőjére. Ne alkalmazza a hatóanyagot a bőr és a nyálkahártyák sebfelszínének kinyitására. A terhesség és a szoptatás idején az orvos felügyelete alatt óvatosságot kell alkalmazni.

Ellenjavallt, hogy túl kisgyermekekre alkalmazza a gyógyszert, mivel a gyermek testére gyakorolt ​​hatást még nem tanulmányozták. Tehát jobb választani - mycoderil vagy exoderil? A mycoderil ára 400 rubelenként csomagolva, és egyenértékű a 800-as számmal, így jobb, ha egy orosz generikus, egyben ugyanolyan jó és semmiképpen sem rossz minőségű. Mi a legjobb exotherylcream vagy exoderil megoldás? A kibocsátás formáját illetően jobb konzultálni az orvossal, mivel a páciens egyéni helyzetére vonatkozóan a betegség egy meghatározott formáját választja.

Exoderyl vagy Lamisyl

Ezek a gyógyszerek ugyanabba a farmakológiai csoportba tartoznak, de a készítményben különböző hatóanyagok vannak. A lamizil aktív komponense a terbinafin. Ezeknek a gyógyszereknek a hatékonyságában mutatkozó különbség sajátos farmakológiai tulajdonságokkal függ össze. Például a naftilnek káros hatása van a dermatophytákra és az élesztőgombákra, valamint a terbinafin - dimorfikus gombákra, dermatophytákra és penészgombákra. Ebből kell kötni, hogy amennyiben az oka a gomba a test a beteg kezdett dermatophytes, mindkét szer alkalmas, és ha valami más, akkor meg kell nézni a spektrumát hatások kórokozók.

A Lamisil ugyanolyan kibocsátású formában van, de ezen kívül még van egy permet, és az analógnak nincs ilyen felszabadulási formája. Mi a legjobb választani? Először is, mindez az orvos kinevezésétől függ. Másodszor, ha a probléma az ár, akkor a naftein alapuló termék nyereségesebb, és ha egy kényelmes kibocsátás érdekel, akkor a lamil.

Exoderyl vagy Loceril lakk

A laceril lakk egy aktív aktív komponensből (amorolfin) áll. Az onokomikózis kórokozóin a legszélesebb hatókörű, de csak a körömlemez elváltozásaira alkalmas, mivel körömlakk formájában kapható. A túláradást a bőrt érintő elváltozásokra is alkalmazni kell. Általánosságban a locerill aktivitás spektruma sokkal szélesebb, ezért jobb a laceril lakk kiválasztása, különösen az onychomycosis esetében, különösen ha elhanyagolt krónikus formában van.

Sok felhasználó zavarhatja a lakk költségeit, de elég hosszú ideig. A gomba mértékétől függően éves kezelésre van szükség 2-4 injekciós üveg, nem több. Van egy teljes analógia a külföldi produkcióról, oflomil. Az ár kisebb, mint az, de nem tart ilyen hosszú ideig. A hatóanyag és a felszabadulás formája szerint a készítmények azonosak. A kétségtelen előny az, hogy könnyen használható lakkok, mivel ezeket csak hetente egyszer kell alkalmazni. A körömfájlokat és a steril szalvétákat tartalmazza.

Ami jobb: Exodermil vagy Lamisil

A gombás bőrelváltozások kezelése hosszú, drága és nem mindig hatékony. A gombaellenes szerek nagyok. A kábítószerek közül a vezető a Lamisil és az Exoderyl. Leggyakrabban orvosok írják elő és ajánlják egymást a betegek. Az összehasonlító jellemzők segítenek abban, hogy megértsék, mi jobb, mint a Lamisil vagy az Exodermil a lábak körmök gombájából, valamint a lábak bőréből. Az elsőt Svájcban gyártják, a második pedig Ausztriában.

Összetétel és forma

A gyógyszerek, bár ugyanabba a gombaellenes gyógyszercsoportba tartoznak, de még mindig eltérő összetételűek, ami meghatározza a szögek és a bőr gombájára gyakorolt ​​hatás közötti különbséget. A források formái sem azonosak.

Az alábbi táblázat leírja, hogy milyen erõsek ezek a különbségek és hogyan befolyásolta ez a gyógyszerek hatékonysága.

Az asztalról látható, hogy a vitatott kérdésekben az Exoderil kevésbé felel meg a Lamizil-nek az előállított lehetőségek számával. De ha egyfajta körömgombát alkalmazzuk, akkor a vezetők Exoderyl-nek fognak lenni, mert képesek gyulladáscsökkentő hatást kifejteni, és megszüntetni a viszketést.

Könnyű használat

A gyógyszerek alkalmazásának módját a felszabadulásának formái határozzák meg. A Lamisil-t háromféle formában alkalmazzák a lábfungus ellen:

 1. Orális adagolású tabletták. Szájon át naponta egyszer vagy kétszer. A körömgombák kezelésének feltételei 6-tól (kezek) és 12-ig (lábakon), valamint 2-4 hétig terjedő bőrgomba. A helyi pénzek további befogadására van szükség;
 2. A krémet, mint a spray, az előzetesen megtisztított bőrre alkalmazzák a sérülésekben 1 vagy 2 alkalommal naponta. Használatakor meg kell ragadnia az epidermis egészséges területeit és enyhén dörzsölnie kell a hatóanyagot. A köröm gombájából ezek a formák használhatatlanok.

Exoderil csak két lehetőség van:

 1. Egy megoldás. A sérült körömre kétszer alkalmazzuk. Előzetesen meg kell párolni a lemezt, és levágni mindent, ami a legnagyobb mértékben sérült.
 2. A krém felhasználható a köröm gombás fertőzésére. Az alkalmazás elve és sokfélesége ugyanaz, mint a megoldásnál. A körömgombák kezelésének eredményét legkorábban 6 hónappal később kell várni.

Mindkét gyógyszert ajánlott még két héttel az utolsó tünet eltűnése után.

Ellenjavallatok, mellékhatások és interakciók más gyógyszerekkel

Az alábbi táblázat összehasonlítja a mellékhatásokat, az ellenjavallatokat és a kölcsönhatásokat a két gyógyszer más gyógyszerekkel összehasonlítva.

Exoderyl vagy Lamisil: ami jobb és hatékonyabb a körmök, a lábak (a lábakon)

A gombás bőrelváltozások gyakran előfordulnak. Ez a kórkép hatással lehet minden emberre, a nemre és az életkorra való tekintet nélkül. Ez a betegség azonban nehéz kezelni, általában hosszú, összetett és nem mindig garantálja a pozitív eredményt.

Gyakran a gombás betegségek kezelésében olyan gyógyszereket használnak, mint a Lamisil és az Exoderyl. Ezek az alapok nagy hatékonysággal rendelkeznek, közvetlen hatással vannak a károk eredetére és gyorsan megsemmisítik. Tehát jobb - Lamisil vagy Exoderil.

Megkülönböztető jellemző

A két gyógyszer közötti fő különbség egy másik aktív elem. A Lamizil összetétele tartalmazza a fő komponenst - a terbinafinot. Ez az anyag negatív hatást gyakorol a dermatophyták, penészgomba gombák szerkezetére, valamint a dimorf típusú gombák csoportjára.

Általában a kezelés időtartama 6-12 hét. Ebben az esetben a legtöbb betegben a sikeres gyógyulást tapasztalják. Szigorúan alkalmazzuk az utasításoknak megfelelően, ezért a listát ellenjavallatokkal és mellékhatásokkal is meg kell vizsgálni.

A drog Exoderyl összetételében egy másik aktív komponens - a naftofine.

A naftil aktív eleme miatt az alábbi pozitív hatásokat figyelték meg az Exodermil gyógyszerkészítmény alkalmazása során:

 • A dermatophyte és az élesztőgombák megsemmisülnek;
 • Van gyulladásgátló és antibakteriális hatása;
 • Hóvastagság, viszketés, égés, duzzanat, gyulladás.

Általában a kezelés időtartama 6-12 hétig tart. De a pozitív hatás már a 8. héten jön létre. A gyógyszert szedő betegek sok véleménye azt ajánlja, hogy kombinációs terápiában és egyéb gombaellenes szerekkel együtt alkalmazzák.

Ezenkívül a két gyógyszer közötti különbség a származási országban van. Az Exoderil Ausztriában és a svájci Lamizilban készül.

A kibocsátás formái

A gombafertőzések elleni készítmények különböző formáihoz készültek.

A Lamisil a következő fajokon kapható:

 1. 1% -os dózisú krém formájában;
 2. 250 mg hatóanyagot tartalmazó tabletták formájában;
 3. 1% -os dózisú permet formájában.

A felszabadulás formája általában a gombás lézió elterjedési területétől függ. Például, ha a gombák eloszlási területe elég nagy, akkor ezekben az esetekben célszerű Lamizil-t használni spray formájában. A permetet könnyen be lehet permetezni a fertőzött terület nagy részére. A tabletták formájában alkalmazott gyógyszert a bőr gombás elváltozásaira, valamint a lábujjak és kezek körömlemezére használják.

Az Exoderyl eladó számos formában megtalálható:

 1. 1% -os dózisú krém formájában;
 2. 1% -os koncentrációjú oldat formájában.

A krém vagy az Exoderyl oldatot kizárólag külső módszerekkel szabad használni. Ezeket a formákat a gomba léziókra kell felhordani. A körömlemezek gombás léziójában a krém és az oldat egyaránt segít.

költsége

A gyógyszerek költségei közvetlenül az elkészített űrlap típusától függenek. Ha az antifungális szereket, amelyek krém formájában kaphatók, akkor ezekben az esetekben az Exoderyl 10% -kal olcsóbb, mint a Lamizil hatóanyag.

Ha figyelembe vesszük mindkét gyógyszer oldat formájában engedélyezett mennyiségét, akkor az Exoderyl gyógyszeroldat és a Lamizil spray üvegének költsége majdnem megegyezik. Ugyanakkor a Lamizil előnye a kényelmes alkalmazás, és az Exoderyl sokoldalúságában a megoldás a bőr és a köröm gombájának kezelésére használható.

A legdrágább felszabadulási forma a Lamisil tabletták formájában, de hatásuk meglehetősen hatékony és kiterjedt. Általában a tablettákat a szisztémás jellegű gombás megbetegedések során alkalmazzák, és a kezek és a lábak körömének onychomycosisának kezelésére is használják.

A tabletták azonban számos ellenjavallattal rendelkeznek. Ezenkívül különböző mellékhatások jelentkezhetnek ebben az űrlap alkalmazásakor. Ezért a Lamisil tabletták formájában csak a vizsgálatot követően és a kezelőorvos engedélyével használható fel.

Melyik a jobb

Mielőtt összehasonlítanák és kiválasztanák a legjobb gombaellenes gyógyszert, érdemes megfontolni mindegyikük pozitív tulajdonságait.

A Lamizil előnyei:

 • Gyors cselekvés;
 • A sérülés eltávolítása;
 • Nem sokáig használják - 6-tól 12 hétig;
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Különböző felszabadítási formák;
 • Különböző elváltozásokra alkalmazható, függetlenül a súlyosság mértékétől.

Exoderil előnyei:

 • Könnyű használat, mivel a hatóanyag külső anyagként is rendelkezésre áll, elegendő az érintett területre történő alkalmazásra;
 • A kibocsátás több formája;
 • Nem sokáig használják - 6-tól 12 hétig. De általában pozitív hatás figyelhető meg a 8. héten;
 • Nem magas költségek;
 • Különböző típusú gombás elváltozásokhoz alkalmazható.

Mindkét gyógyszer nagy hatékonyságú, azonos használati idővel. Ezen kívül gyorsan elpusztítják a sérülést. Még sok vélemény azt is jelzi, hogy ha több hónapig alkalmazzák, a gombás lézió teljesen eltűnik.

Mindazonáltal csak a kezelőorvosnak kell kiválasztania az ágenset a gomba kezelésére. Először meg kell tennie a szükséges vizsgálatot, és utána elrendeli a szükséges kezelést. Gyakran bevonhatja a Lamisil-t vagy az Exoderylt komplex terápiába.

Lamizil vagy Exoderil - ami jobb?

A lábak bőrének vörössége, a viszketés, a hámlás és a lábujjak vagy kezek közötti nedvesedés mind a gombás betegség jelei. Az orvostudományban ezt a állapotot mycosisnak hívják. Rengeteg embert fertőzünk meg különböző gombákkal. A gombás fertőzés kezelése összetett, hosszantartó, és nem mindig végződik a gyógyulással. A gombaellenes gyógyszerek sok pénzt költenek, és a választásuk olyan sokszínű, hogy nagyon nehéz dönteni. Készítsünk összehasonlító elemzést két közös drogról, hogy megértsük, melyik a jobb.

Lamisil és Exoderil - mi a különbség?

Ellenjavallatok (beleértve a terhességet és a laktációt), konzultáljon egy szakértővel

A Lamizil és Exoderil közötti különbség elsősorban a kompozícióban található. A Lamizile hatóanyaga működik terbinafin. A terbinafin káros hatással van a gomba dermatophytákra, a penészgomba és a dimorf gombák csoportjára.

Exodern a készítmény több más hatóanyag - naftifin.

A naftilfin képes megsemmisíteni a dermatophyte és az élesztő gombákat. Ezenkívül a naftifin képes gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Ez megkülönbözteti Lamiziltől. Amellett, hogy megszabadul a gomba, az Exodderil alkalmazása során a mellékelt fertőzés által okozott bőrpír, duzzanat és gyulladás jár.

A következő különbség Exederyla a Lamizil - az ország, ahol a kábítószer készült. A Lamizil gyártása Svájcban történik, és Exoderil Ausztriában.

Mik a Lamisil és az Exoderyl formái?

A használhatóság kedvéért a bőrgomba elleni készítmények különféle formában állnak rendelkezésre.

Tehát a Lamizil a következő formában található:

 • krém (1%),
 • tabletták (250 mg),
 • spray (1%).

A felszabadulás formája közvetlenül kapcsolódik a hatóanyag hatóköréhez. Például a Lamisil Spray használható akkor, ha a sérülés területe nagy gomba. A Lamizil tabletta formájában gombás károsodás esetén használják a bőrt, valamint az ujjakat vagy lábujjakat.

Az Exodermil gyógyszertárban a következő formában jeleníthető meg:

 • krém (1%)
 • oldatot (1%).

Az Exodermil csak külsőleg használható. A krém vagy oldat a bőr érintett területein kerül alkalmazásra. Az onokomikózis (körömgomba) kezelésénél mind tejszínt, mind oldatot használhat.

Exoderil krém vagy oldat - ami jobb?

Az Exoderyl krém összetétele ugyanazt a hatóanyagot (naftifin-hidrokloridot) tartalmazza, mint az oldatban, és csak a segédkomponensekben különböznek egymástól.

1% Cream Exoderil egy fehér tömeg, alkoholos illattal. 30 g-os csövekből készült 1% Exoderil oldat 10 g-os injekciós üvegekben kapható. A gyógyszer mindkét formája háromszoros hatású: fertőtlenítő, gombaellenes és gyulladáscsökkentő.

A stravneniyu krémmel az Exodermil oldat hatása hatékonyabb a szőrnövekedés és a durva bő rétegű területeken. Az Exoderil krém költsége átlagban 30% -kal drágább, mint egy üveg oldatának ára, de ez háromszor nagyobb, mint egy gyógyszer, ha a késztermék grammban mérik.

Exoderyl oldat 1% 10 ml

Kérdés ár

A gyógyszer ára függ a kibocsátás formájától. Ha összehasonlítja a gombaellenes szereket, amelyeket krém formájában állítanak elő, akkor az Exoderyl 10% -kal olcsóbb, mint a Lamizil.

Ha folyékony formában hasonlítja össze a gyógyszereket, akkor a Lamizil palackja spray formájában és az Exoderyl üveg oldat formájában közel azonosak. A Lamizil előnye a használat kényelmében, és az Exoderilban - az alkalmazás általánosságában (a bőr és a köröm kezelése).

A legdrágább felszabadulási forma a Lamisil tabletták formájában. A tabletták majdnem négyszer drágábbak, mint a krémek. A tablettákat szisztémás gombás megbetegedéseknél alkalmazzák, valamint a kezek és lábak onychomycosisának kezelésére. De a tablettáknak sok ellenjavallata és mellékhatása van. A Lamisil tablettákban csak az orvos engedélyével használható.

Melyik a jobb - Lamisil vagy Exoderil?

Melyik kábítószer, amelyet egy adott esetben, Exoderyl vagy Lamisil esetében választani kell - a betegség súlyosságától és a sérülés területétől függ. Ennek megértéséhez az orvos segít.

Ha elemzi a gyógyszerek külső formáival kapcsolatos internetes véleményeket, akkor a körömgomba hatására negatív és pozitív visszajelzést adnak a Lamizil és az Exoderil hatásosságáról körülbelül egyenlő arányban. A bőr mycosisával mindkét készítmény egyformán kezeli feladatát. A mentés érdekében Exoderil irányába dönthet. Ha elsősorban a használhatóságot értékeli, akkor jobb Lamisil Spray-t vásárolni.

Exederyl vagy Lamisil: mi a jobb?

Szakértők válaszolnak arra a kérdésre, hogy mi a jobb, Lamisil vagy Exoderil a gombák körmeiről a lábakon kétértelmű. Egyesek azt mondják, hogy figyelmet kell fordítani a kényelemre és a hatékonyságra, mások pedig megemlítik a gyógyszerek költségeit, beszélve a jelentéktelen különbségről az eszközök között. Hogy ne legyen tévedés a választással, a cikk megmondja.

Lamisil, leírás

A népszerű gyógymód a körömgombák kezelésére. Többféle kibocsátással rendelkezik: krém, spray, oldat (lakk), gél, tabletta. A széles választék lehetővé teszi a megfelelő egyéni választást a terápiában. A szakértők tanácsot adnak tabletták használatára, enyhe patológiás formában. Ha a gomba régi, nehéz, akkor krém, gél vagy oldat kezelést igényel.

A Lamisil olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek felhasználhatók anélkül, hogy más gyógyszereket használnának a körömgomba ellen. A szakemberek azt javasolják, hogy a vonal több formáját használják: gél + spray, oldat + krém stb., Akkor valószínűbb lesz a hatás.

A hatóanyag hatóanyaga a terbinafin, amely lehetővé teszi fungicid hatású, gyulladáscsökkentő, gombaellenes hatást. Az alábbi típusú gomba hatások széles skálájával rendelkezik:

A Lamizil bármely formája tartalmazza a terbinafin szükséges koncentrációját a készítményben, ami lehetővé teszi a fertőzés aktív kezelését, megölését és további fejlődését. Az anyag hatása kumulatív jellegű, amikor a betegség a baktériumok megfelelő mennyiségben történő felhalmozódása esetén eltűnik. Ezért a kezelés sokáig tart. Az orvosok 3 hónapig szedik a Lamizil-kezelést enyhe sérüléssel, legfeljebb hat hónapig és egy évig súlyos esetekben.

A Lamizil felsorolja a felhasználandó ellenjavallatok listáját, amelyet figyelembe kell venni az eljárás megkezdése előtt. Ezek a test alábbi állapotai:

 • Terhesség és szoptatás;
 • 2 és 3 fokos alkoholizmus;
 • Májelégtelenség és veseelégtelenség;
 • Anyagcserezavarok;
 • Tumorfolyamatok;
 • Csontvelő hematopoiesis elnyomás;
 • Az erek betegségei.

A gyógyszerek ritka esetekben mellékhatásokat okoznak. Hányingert, hányást, gyomorfájást, hasmenést fejezhetnek ki. Az idegrendszer képes válaszolni fejfájásra, szédülésre, étvágytalanságra, ízérzésre. Leggyakrabban a gyógyszer helyi jellegű allergiás reakciókat okoz: viszketés, égés, bőrpír, csalánkiütés.

A gyógyszer átlagos költsége 500-900 rubel.

Lamisil, vélemények

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik gyógymód a legjobb, érdemes figyelni a pácienseknek ezekkel a gyógyszerekkel való kezelésével kapcsolatos visszajelzéseire. A Lamisil-nek ellentmondó véleménye van az emberekről.

Lamisil nem tudott segíteni a körmömön. Elpazartam az idejét és a pénzemet, és a gél sokat ér. A fertőzést 3 hónapig kezelték barátja gélével, továbbá hagyományos gyógyszert alkalmaztak. Végül meg tudom mondani az előnyöket és hátrányokat: a túlzott izzadás, a kellemetlen szag eltűnt, de a viszketés, a köröm égetése és az ujjak között maradt. Nem javasolnám, mert végül jobban találtam a krémt és kevesebb pénzt.

Vasilisa Ivanovna, 48, Voronezh

A Lamisil az egyetlen olyan megoldás, amely segített nekem a korai szakaszban kezelni a körömfungus kezelését. A dermatológus 4 hónapig spray-ot és krémet írt fel nekem. 3 hét után éreztem az eredményt, amikor az ujjak és lábak közötti égő érzés kevésbé izzadt. Három hónap után a probléma teljesen elfelejthető.

Галина, 22 éves, Москва

Spray-t használtam, és biztos lehet benne, hogy a gyártók ravaszok, a gyógyhatásaikról beszélnek, vagy valami nem íródott az utasításokban, vagy nem jelentették be a személyzetnek. Ez egyértelműen megelőző célokra készült, mivel nem tudott megbirkózni a fertőzés kialakulásával sem, mert azonnal elkezdtem a kezelést, amikor megjelentek az első jelek. Ráadásul a gyógyszer nagyon drága, nem éri meg a pénzt.

Михаил, 28 éves, Volgograd

Exoderm, leírás

A gyógyszer 2 formában, krémben és oldatban kapható. Antimikotikus (gombaellenes hatás), a hatóanyag naftalihid-hidroklorid. A mycosisra, onychomycosisra és egyéb olyan gombákra alkalmazható, amelyek befolyásolják egy személy bőrét.

A szakemberek hangsúlyozzák az egyetemességet és a hatóanyagok széles körét. Az Exoderyl számos olyan kórokozó mikroorganizmus ellen küzd, amelyek a körömlemez gombás fertőzéseit okozzák.

A gyógyszer hatásossága a végeredményen alapul, amikor a gombák meghalnak. A fő összetevő segíti az ergoszterin felszabadulását. Ez része a bakteriális sejtmembránnak. Ennek eredményeképpen a gyógyszer hatása alatt megsemmisülnek.

Hatékonyabb az Exodermil alkalmazása komplex terápiában, akkor ez nagy és gyors eredményt ad. A gyógyszer az alábbi ellenjavallatok listáját tartalmazza:

 • A terhesség és a laktáció ideje;
 • Életkor 18 évig;
 • Felületes sebek és fekélyek az érintett terület közelében;
 • Allergiás reakció a főkomponensre.

A mellékhatások ritkán jelentkeznek, és a következőképpen fejezik ki:

 • Viszketés, égetés, bőrpír;
 • allergiák;
 • A bőr szárazsága.

Az Exoderil átlagos költsége 400-800 rubel, a kimenet és a térfogat formájától függően.

Exoderil, vélemények

A gyógyszer sok visszajelzést tartalmaz. Érdemes megjegyezni, hogy legtöbbjük pozitív színű.

3 hónapig alkalmazta az Exodermil krémet, majd az orvos hat hónapra kiterjesztette a terápiát. Ennek eredményeként egészséges körmök vannak. Szerettem, hogy a krém könnyen alkalmazható, nem okoz negatív reakciókat, 2 héttel eltűnt a láb kellemetlen szaga és eltűnt a hyperhidrosis leállítása. Most, mint megelőző intézkedés, alkalmazom a megoldást, mielőtt meglátogattam a medencét.

Margarita, 31 éves, Samara

Az Exoderyl hatékony eszköz a körömgombák ellen, mint komplex terápia. Tetszett a megoldás leginkább. Az eredmény igaz, hogy a súlyos elváltozás nem azonnal észlelhető, de néhány hónap után. De ahogy az orvos kifejtette nekem, a megoldás titokban cselekedett, megfosztja a gomba képességét ahhoz, hogy a teljes fejlődéséhez szükséges anyagot előállítsa, így a baktériumok elpusztulnak, ami hat hónap alatt történt velem.

Влада, 36 éves, Ufa

A megoldást egy hónapra használtam, majd le kellett állítanom a terápiát, mert mellékhatás volt a csalánkiütés formájában. Kár, mert az a hatás, amit nem tudtam észrevenni, ha csak csökkentette a lábfejet és kellemetlen szagot.

Nikolai Alexandrovich, 32 éves, Yelets

Összefoglalva: milyen drogot választani?

Az Exoderyl és a Lamisil a körömgombák kezelésére eltérő összetételű és felszabadulási formájú. Az első paraméter szerint az Exoderyl vezet, mivel szélesebb körű hatásokkal rendelkezik, a második - a Lamizil egy nagy forrásokkal.

A kezelés időtartama minden gyógyszer esetében 3-8-12 hónap. A szakértők azt javasolják, hogy komplex terápiaként alkalmazzák őket, bár a Lamizil gyártója és az egyszeri kezelés lehetőségéről beszél, a betegek visszajelzései ellentétesek. A legtöbb pozitív értékelés a krém és az Exoderyl megoldásról.

Ami a költségeket illeti, az Exoderil használata gazdaságosabb lesz, sokkal kényelmesebb a Lamizila. Melyik gyógyszert kell kiválasztani a gombákkal szemben mutatott köröm közül, csak az orvosnak kell döntenie, mivel minden gyógyszer tartalmaz egyéni ellenjavallatok listáját, felhasználási jeleket.

Mi jobb, mint a Lamisil vagy az Exodermil

Mi a hatékonyabb Exoteryl vagy Lamisil?

A gombafertőzés a modern társadalom csapata, ma sokan gombás betegségek hordozói. Még többet rendszeresen újra fertőzöttek e fertőző betegséggel. Mindenki megtalálja a leghatékonyabb gyógyszert, amely gyorsan és nem drágán megszabadulhat a károktól. Gyakran használt gyógyszerek, amelyek a legtöbb hirdetett, köztük a "Lamizil" és az "Exoderil". Amennyire hatékonyak, érdemes minden részletet megvizsgálni.

A készítmények leírása

Annak érdekében, hogy kiválaszthassa, melyik gyógyszer a legjobb, meg kell tanulnia többet mindegyikről. A fő különbség közöttük a hatóanyag. A "Lamizil" - terbinafin, az "Exoderil" - nafttifin. Az első gyógyszert Svájcban állítják elő második Ausztriában.

"Exoderil"

A gombák fertőzéseinek kezelésére, a bőr candidiasisára, a pityriasis lichen kezelésére szolgál. Tilos gyermekek, terhes és szoptató nők kezelésére. Mérgező hatású a májra, csak külsőleg használják.

Ez a gyógyszer egy folyékony antibiotikum, amely elpusztítja a kórokozó mikroflórát a sérülés helyén. De ha a kezelést a közelmúltban végezték el, akkor egy új fertőzéssel, annak ismételt alkalmazása nem eredményez eredményt, mivel a gombák gyorsan immunitást termelnek. Lehetséges mellékhatások viszketés, vörösség, allergia formájában. Legfeljebb 6 hónapig használható.

Az ágensnek az alábbi pozitív hatásai vannak:

 1. Megakadályozza a dermatophyták és az élesztőgombák fejlődését.
 2. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatást fejt ki.
 3. Hóvastagság, viszketés, duzzanat, gyulladás.

A gyógyszer hosszú ideig használható - kb. 12 hét, pozitív eredmény a 8. héten.

"Lamisil"

Az allil-aminok csoportjának gombaellenes hatóanyagaira utal. Fungicid vagy fungisztatikus hatással rendelkezik a gombákra. Alkalmazható körömvesszők, fejbőr, bőr kezelésére. A terbinafin hatóanyag nincs hatással a gyógyszerek, köztük a hormonok anyagcseréjére. Több hatással van a dermatophytákra, a penészgombákra, a dimorf típusú mikroorganizmusokra.

A hatóanyagot az expozíció meglehetősen gyors kezdete jellemzi, átlagosan 3-5 hetente, ha a köröm sérült a lábán, akkor tovább, mivel meg kell várni az egészséges körömlemez növekedését. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszer általában átmegy, ritkán allergia, csalánkiütés, viszketés, bőrpír előfordul. Ezekben az esetekben, ha a mellékhatás súlyos, akkor a gyógyszer megszakad.

Ritka mellékhatások:

 1. Hasmenés.
 2. Hányinger.
 3. Hányás.
 4. A máj funkcióinak megsértése.

A felhasználás korlátozásai a 12 évesnél fiatalabb gyermekek, a gyógyszer összetevőivel szemben intoleráns betegek. Nem javasolt terhes és szoptató anyagra.

A gyógyszer csaknem kivételes esetekben képes szinte minden beteg pótlására. Feltéve, hogy a gyógyszert az utasításoknak megfelelően használják.

Hasonlítsa össze a kiadási űrlapokat

Mindkét eszköz több mint egy kibocsátású formában van, ezért kényelmes, mert mindenki kényelmesebb lehet. A Lamizil gyártja:

 1. Krém - 1% -os koncentrációban.
 2. Tabletták, a hatóanyag koncentrációja 250 mg.
 3. A spray 1%.

Ennek a típusnak a megválasztása a gombás lézió helyétől függ. Ha a mycosis jelentős területekre terjed, célszerűbb a permetezést alkalmazni - könnyebb permetezni. A tabletta segít, ha sérült körmök, bőr.

Az Exoderil kétféle formában készül:

A hatóanyag koncentrációja bármely formában 1%. Csak külsőleg használatos, hogy kiválasszon egy vagy másik űrlapot a sérülés helyéről. Ha csak a bőr, akkor a krém kényelmesebb, a köröm megoldás, de ez egyéni.

A készítmények ára

Mennyi a kezelés költsége, attól függ, hogy milyen a gyógyszer. Így "Exoderil" olcsóbb, mint a "Lamisil" 10% -kal. Ha a spray vagy az oldat formájáról beszélünk, akkor a készítmények megközelítőleg azonosak az áron. De ebben az esetben a permetezés sokkal kényelmesebb a megoldásnál, de néha többet fogyaszt, mivel kiömlik, és nem mindig érinti a sérülést.

A legdrágább formája a "Lamizil" tabletta, így nagy hatású és hatásos. A tabletták használata abban az esetben szükséges, ha egy szisztémás jellegű gomba gyűlik össze. A gümökkel való kezelés támogatása érdekében tablettákat is fel lehet írni, de számos mellékhatásuk van, ezért fontos, hogy csak orvoshoz forduljon.

Mi a jobb választás: összehasonlító előnyök

 1. Gyors hatás.
 2. A gomba eltávolítása.
 3. Viszonylag rövid felhasználási idő - legfeljebb 12.
 4. Könnyű használat.
 5. A gyógyszer különböző formái.
 6. A különböző elváltozások használatának lehetősége, súlyosságától függetlenül.
 • Könnyen használható, a külső formák könnyen alkalmazhatók.
 • Számos gyógyszerforma létezik.
 • A használat időtartama körülbelül 12 hét, de a hatás csak 8 hét alkalmazási idővel lehetséges.
 • Viszonylag megfizethető ár.
 • Különféle gombás elváltozásokból áll.

Mindkét gyógyszer hatásos, a felhasználásuk időszaka is azonos. Ezenkívül képesek elpusztítani a sérüléseket és megállítani a gombákat (elpusztítani vagy gátolni a fejlődést). A bírálatok alapján, ha követi az utasításokat, teljesen megszabadulhat a vereségtől.

Ha az orvos ezt a két gyógyszert választja, akkor érdemes megválaszolni a kérdést, mi a fontosabb a rendelkezésre álló kezelés vagy a kényelem szempontjából. Ha fontos a gyógyszer olcsóbb kiválasztása, akkor természetesen ez Exoderil. Ezen kívül harcol a vörösség és a gombák más megnyilvánulásai ellen. Ha érdekel a használat kényelmessége, akkor "Lamizil".

Következtetés. Ne felejtsük el, hogy ennek a gyógyszerkészítménynek a választása mindazonáltal a kezelőorvosnak kell lennie, mert képes lesz arra, hogy a betegséget a betegség képére és annak eloszlására alapozza. Sőt, az orvoshoz való eljutás segít elkerülni a nemkívánatos következményeket és mellékreakciókat.

Exoderyl vagy Lamisyl

Annak meghatározásához, hogy mely gyógyszerek közül melyik jobb: "Lamizil" vagy "Exoderil", először meg kell ismerkednie mindegyik összetételének összetételével és elvével. A gyógyszerek kiválasztásában fontos szerepet játszik a költség. Ezért a kezelés megkezdése előtt alaposan meg kell vizsgálni a "Lamizila" és az "Exoderil" utasításokat, valamint konzultálnia kell egy orvossal, aki kiválasztja a megfelelő gyógyszert és meghatározza a hatékony terápiás adagolási rendet.

Megkülönböztető jellemző

Aktív komponensek

Gyógyszerészeti készítmények: A Exederyl és a Lamisil gombás elváltozások kezelésére szolgálnak, és nagyon hatékonyan alkalmazzák őket, ezért gyakran összehasonlítják egymással. Általában "Lamizil" és "Exoderil" hasonló, de jelentős különbség a hatóanyag. A "Lamizil" összetételében a fő komponens a terbinafin, amely katasztrofális hatást gyakorol a gombák szerkezetére, aminek következtében elveszítik a reprodukálhatóságot és később elpusztulást. "Exoderil" magában foglalja a naftifin, amely gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a gyógyszer nem csak pusztítja el a gombákat, hanem eltávolítja a vörösséget, duzzanatot, gyulladást.

A kibocsátás formái

A "Lamizil" és az "Exoderil" gyártók a gombafertőzés elleni küzdelemben való használhatóság érdekében különböző dózisformákat állítanak elő, amelyek listáját táblázatos formában mutatják be:

Ennek a dózisformának a szükségessége a gombás eloszlás területétől függ. Ha egy gombafertőzés nagy kiterjedésű testet ér el, akkor jobb a permet használata. A tablettákat részesíteni kell, amikor a gomba fertőzi a bőrt és a körömlemezt. Az oldat és a krém ugyanolyan hatásos a dermis és a köröm gombájában.

költsége

A gomba gyógymódját az ár befolyásolja, ami közvetlenül függ a gyógyszer felszabadulásától. Tehát a "Exoderil" krém 10 százalékkal olcsóbb, mint a "Lamizil". E két gyógyszer közül a legdrágább a "Lamisil" orális beadásra szánt tabletták formájában. Általánosságban elmondható, hogy ezeknek a gyógyszereknek a költsége kicsit más, így nem tud pénzt megtakarítani.

Hogyan működnek?

Az "Exoderil" antimikotikus készítmény többféle hatásra képes:

 • baktericid - elpusztítja a baktériumokat;
 • fungisztatikus - lassítja a gombák növekedését;
 • fungicid - teljesen megöli a gombát.

A kérdéses gyógyszer terápiás hatása az ergoszterin szintézisének elnyomása. Ennek eredményeképpen a gombás sejtek membránjának integritása deformálódik, és elveszíti a növekedés és fejlődés képességét. Mindez mikroorganizmusok halálához vezet. A Lamizil terápiás hatása eltérő, közvetlenül kapcsolódik az enzimaktivitás szuppressziójához és a gombák elpusztításához a gombasejtek anyagcsere folyamatainak megzavarásával.

Helyes alkalmazás

A gombás megbetegedések kezelésére a "Lamisil" kenőcsöt naponta 1-2 alkalommal írják elő, a gyógyszert a hámozott és száraz bőrözésre. A hatóanyagot könnyedén dörzsölte a dermis érintett területein a gombás fertőzés, majd elhagyta, amíg a krém teljesen fel nem szívódik. Ha a dermis problémamentes területeit, az ágyékban, az ujjak között és az emlőmirigy alatt, az orvosi anyag alkalmazása után ajánlott egy gézzel lefedni és éjszakát hagyni.

A tabletták "Lamisyl" tablettát csak az orvosi rendelvényre kell vinni, aki a betegség súlyossága és a kórokozó típusa alapján választja ki a megfelelő dózist.

Az "Exoderil" gyógyászati ​​készítmény megjegyzésében feltüntetett, hogy kizárólag külsőleg használható. Préselj ki egy kis mennyiségű kenőcsöt és dörzsölje a problémás területeket egészen addig, amíg teljesen felszívódik, és megragadja az egészséges bőrfelületet. Ha az "Exoderyl" -et az onokomikózis terápiájára használják, akkor először a köröm rétegét eltávolítják, és a dermis teljes ráncos réteget levágják. Általában az "Exoderyl" -et naponta egyszer használják, de az orvos mérlegelése szerint a dózis megváltoztatható.

Lamisil és Exodermil: mi a jobb?

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik a bemutatott eszköz hatékonyabb, meg kell ismerni mindegyikük pozitív tulajdonságait. A "Lamisil" gyógyszer gyógyszer előnyei:

 • megszünteti nemcsak az egyidejű tüneteket, hanem magát a sérülést is;
 • gyors terápiás hatást fejt ki;
 • nem igényel hosszabb használati időt;
 • nem okoz nehézséget a használat során;
 • különböző dózisformák;
 • ugyanolyan hatásos a betegség különböző szakaszaiban.

Az "Exoderil" orvosi eszköz előnyei:

 • különböző kibocsátási formák;
 • egyszerű használat;
 • gyors gyógyító hatás;
 • megfizethető ár;
 • A terápiás hatás különböző típusú gombás fertőzésekre terjed ki.

A "Exoderil" és a "Lamisil" a leghatékonyabb gombaellenes gyógyszerek. Ezeknek a gyógyszereknek köszönhetően csak néhány hónap alatt teljesen kiküszöbölhető a gyulladás fókuszpontja. Miután mindkét gyógyszert megvizsgálta, nyilvánvaló, hogy szinte azonosak, ezért az egyiknek a pénzügyi képességén és személyes preferenciáin kell alapulnia.

Melyik a jobb: exodermil vagy lamizil?

Melyik a jobb választás: lamizil vagy exoderyl?

Mi a hatékonyabb: exodermil vagy lamizil?

Ez a két gyógyszer a gombaellenes szerek azonos csoportjához tartozik. Különböző hatóanyagaik vannak. A Lamizilből származó terbinafin és az Exoderil-ből származó naftalin. Lamizil személyesen nem szeretem a rögeszmés és megtévesztő reklámom. Egyetlen gyógyszer sem képes a gombát egy alkalmazásban gyógyítani. Még nem hozta létre ezt. Itt a megelőzés érdekében ideális. Popshikal a bőrön, mielőtt meglátogatja a medencét, és biztos lehet benne, hogy nem fog fertőzést kötni. A bőrgomba, különösen a körmök kezelése nagyon hosszú, és más eszközökkel együtt kell elvégezni. E tekintetben az Exoderil sokkal előnyösebb és hatékonyabb.

Ami jobb: Lamisil vagy Exodermil

Melyik gyógyszer jobb?

A Lamisil a hatóanyagtól függően különbözik az Exoderyl-től, ezért a gombás megbetegedések egy adott kórokozójának kezelésében minden egyes hatóanyag hatása eltér.

Mindazonáltal mindkét gyógyszert a köröm, a bőr, a fejbőr és a varicoloured haj kezelése során használják.

Mind a Lamisil, mind az Exoderyl terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt, és csak kivételes esetekben írható fel, az indikátor szerint a gyógyszerek egyenlők.

Ezek között az antifungális szerek között enyhe különbség van az árban, és az Exoderyl 50-60 rubel jövedelmezőbb lesz, de az eszközök dózisa különbözik. Ugyancsak különbségek vannak az ellenjavallatokban (a különböző készítmények miatt), ezért a kezelés megkezdése előtt erősen ajánlott szakemberrel konzultálnia, és nem folytathat öngyógyszert.