Az arc bőrén törődünk: hogyan kell megfelelően eljárni az otthoni eljárásokban

A nõ arca talán a test leginkább védett része, szinte minden külsõ hatásnak van kitéve. Ezenkívül a test belső működésképtelenségei azonnal tükröződnek állapotában, és mások számára láthatóvá válnak. Éppen ezért az arc bőrén óvatos napi gondoskodásra van szükség, amely segít az egészséges és sugárzó megjelenés helyreállításában, rugalmasságot, fiatalokat tartani. Mint minden kozmetikai eljáráshoz, az otthoni ápolásnak nemcsak szisztematikusnak, hanem helyesnek kell lennie.

Határozza meg a bőr típusát

A gondoskodók és a kozmetikumok helyes megválasztása érdekében ismernie kell a bőr típusát a közvetlen gondozásra a megfelelő irányba, egy adott probléma megoldása érdekében. Itt egy kozmetológus konzultációja, amely nem csak meghatározza, hanem azt is elmondja, hogyan kell egy bizonyos típusú személy bőrét ápolni, nem fáj. Azonban lehetőség van elvégezni és függetlenül, bizonyos jellemzők ismeretében:

 1. A száraz bőr szűkíti a pórusokat és a feszességet, korai öregedéshez vezet, ezért a ráncok megjelenése intenzív nedvesítést igényel.
 2. Bõvített pórusok és olajos ragyogás követi a zsíros bõrt, gyulladásra, az akne és a comedon kialakulására. A megfelelő tisztítás segít elkerülni az ilyen bőr számos problémáját.
 3. A normál bőrt a felsorolt ​​hiányosságok hiánya különbözteti meg, azonban napi gondozásra is szüksége van. A kozmetikumok rossz kiválasztása különböző bőrbetegségeket okozhat.
 4. Az érzékeny bőr reagál a vörösség és a hámlás külső vagy belső hatásaira. Az érzékeny bőr különleges eszközei nem tartalmaznak agresszív anyagokat, illatanyagokat és egyéb összetevőket, amelyek ilyen megnyilvánulásokhoz vezethetnek.
 5. A kombinált bőrtípus a legmegfelelőbb a gondozók kiválasztása szempontjából. Itt fontos pontosan körülhatárolni a problémás területeket és felvenni a kozmetikai termékeket az azonosított problémáknak megfelelően. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a "kombinált bőrt" feliratú alapok - csak egy marketing lépés.

A fentieken túlmenően lehetséges olyan problémát is kifejteni, mint a gyenge ereket termelő kapilláris háló. Kuperoz - ez nem csak kozmetikai hiba, hanem súlyos betegség, miután megtalálta, érdemes orvoshoz fordulni. A puha vagy elhervadódó bőr nemcsak korral kapcsolatos probléma, hanem 30 év után rendszerint rendszertelen vagy szabálytalan gondozás esetén. Idővel a megtett intézkedések visszaállítják a bőr rugalmasságát.

Videó: Kozmetológus tanácsát a bőr típusának meghatározására és a kozmetikumok kiválasztására.

A megfelelő ellátás alapelvei

A napi otthoni ápolás szabályai az arc bőrének tisztítására, hidratálására, tonizálására és táplálására épülnek. Csak egy ilyen integrált megközelítés fogja elérni a kívánt hatást, és meghosszabbítja a bőr fiatalos jellegét, megőrzi és védi a külső és belső hatásokat.

Tisztogatás.

Az első, és talán a bőrápolás legfontosabb szakasza a napi tisztítás. Egy napra a por a bőrön telepedik, a környezet káros anyagai, a faggyú felhalmozódnak. Itt adunk hozzá egy alapot, porot, más díszítő termékeket. Ez a koktél nem csak eltömíti a pórusokat, gyulladást, fekete foltok, comedonok, pattanások és egyéb bajok kialakulását eredményezi, hanem tökéletesen felszívja a bőrt, ami mérgezést okoz. Ezért kell a bőrtisztítás rendszeres és szabályos.

Mosás.

Mosás előtt a nap folyamán felhalmozódott smink és szennyeződés eltávolítása speciális eszközökkel történik a bőr tisztítására. Illat lehet tej, tej vagy micelláris víz. A természetes hazai jogorvoslás szerelmesei élvezni fogják a receptet, amelyet sok szereplő használ a smink eltávolításakor. Bármely növényi olajat enyhén felmelegítjük, egy vékony rétegben felvisszük, egy perc elteltével eltávolítjuk az arcról. Az olaj nem csak tisztítja a bőrt, hanem hidratálja.

A közvetlen mosáshoz jobb a tisztított víz használata, mivel a bőre a folyadékban lévő anyagok befogadásának tulajdonsága. Ideális esetben eső vagy olvadékvizet használjon, de a szűrt csapvíz is alkalmas. Ebben az esetben a kozmetológusok javasolják a szappan feladását, mivel a benne lévő alkálifém káros hatással van a bőr víz egyensúlyára. A jobb gél, tej vagy hab használatához előnyösek a mosáshoz.

Peeling.

Hetente egyszer vagy kétszer, a peelinget egy speciálisan kiválasztott cserzővel végezzük. Ez az eljárás célja a halott sejtek hámlasztása, a megkönnyebbülés megkönnyítése, a pórusok mély tisztítása. A súrolást a nedves bőrre helyezzük és enyhén megdörzsöljük nyom nélkül. Érdemes azonban megjegyezni, hogy kifejezett couperose, súlyos gyulladás vagy bőrirritáció esetén a peeling eljárás ellenjavallt.

Ez elég ahhoz, hogy otthoni bozótokat készítsen az arcnak. Ehhez használjon finom tengeri sót, cukrot vagy őrölt kávét, vastag krémmel vagy tejföllel egyenlő arányban.

A méznek tisztító hatása is van. Ehhez az arcra finom masszázsmozgásokat alkalmaznak, megvastagodása után eltávolítják egy nedves szalvétával vagy egy gyapjúpárnával, amelyet meleg, gyógynövényes kivágással áztatnak. Hasonló eljárás eltávolítja a halott sejteket és lágyítja a bőrt. Ezenkívül egy ilyen hámozás a gyulladásra utal, ellentétben a boltos bozótokkal, mert a méz természetes fertőtlenítő.

Tisztító maszkok.

Az otthoni ellátáshoz kötelezõ takarító maszkok szükségesek az arcra, amelyet hetente egyszer vagy kétszer kell elvégezni. A maszk felvitele előtt a szakértők javasolják, hogy gőzfürdőt használjanak illóolajok vagy növényi kivágás segítségével. Ez az eljárás pórusokat nyit és eltávolítja a toxinokat. Azonban bizonyos bőrproblémák, amelyek közül az első helyet a couperóz foglalja el, ellenjavallnak egy ilyen eljárásnak.

A leghatékonyabb tisztítás a kozmetikai agyagból készült maszk. Az agyag kiválasztásakor figyelembe veszik a bőrtípust. Tehát a fehér agyagot vegyes bőrfajta, kék és zöld zsírok tulajdonosai választják meg, a vörös agyag ideális a száraz bőrre.

A tisztító maszk alkalmazása után a bőrt tonicussal enyhítik. Megszünteti a gyógyszerek maradványait, lezárja a pórusokat, egyenletes színt és friss megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Videó: Tippek csillag kozmetikus a bőr egészségét.

Hidratálják.

Tisztítás után a bőr hidratálást igényel, amit különleges krémek érhetnek el a bőr és az életkor típusához igazítva. A fiatal bőr számára előnyös egy könnyű gél hidratáló hatással. Az érettebb bőr számára jobb választani nem csak hidratáló, hanem összetett gondoskodást, ahol a táplálkozás és a bőr rugalmassága fontos szerepet fog játszani. A hidratáló krémet általában reggel alkalmazzák.

A hidratáló maszkok sokkal hatékonyabbak. Használd hetente 1-2 alkalommal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tároló maszkok a hasznos összetevők mellett olyan nemkívánatos anyagokat is tartalmaznak, mint a tartósítószerek, ízanyagok, festékek, amelyeket a bőr is felszív. Kerülje a rossz hatásait otthoni arcmasszák használatával az arcbőr ápolásához.

Napközben a nagyon száraz bőr további hidratálására, tonik használatára vagy friss fejlődésre - termálvízre.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a nedvesítés nem csak a nedvesítőszer használata, hanem a megfelelő mennyiségű folyadék használata is. Láthatja, hogy a kiszáradt bőr vékonyabbá és ráncosabbá válik, elkezd hámozni. Ebben az esetben az ivási rendszer létrehozása segít.

Alakformálás.

A tónus és a testápoló segít az arc bőrének ápolásában. Hogyan kell megfelelően használni ezeket az eszközöket, mindegyikük csomagolásán olvashat. Az ilyen eszközök kiválasztása természetes módon jobb, az alkohol fenntartása nélkül. Egyes nők inkább a gyermeksorozatot támogatják. Ebben vannak előnyei: a gyermekek gondozásának eszközei csak természetes összetevőket tartalmaznak, hipoallergének és nem okoznak szokást. A gyógynövény kivágásából önmagát készítheti elő. Az ilyen terméket a hűtőszekrényben tárolják, és használat előtt enyhén felmelegítik.

A bőrtisztító eljárás tulajdonítható és otthoni krioterápia, ami segít a frissesség és a rugalmasság helyreállításában. Ehhez elegendő, hogy reggel felfrissítse az arcot egy jégkockával, amelyet a fűszernövények főzetéből készítenek: kamilla, csalán, zsálya, kakukkfű és mások. Ez az eljárás tökéletesen tompítja a bőrt, kiküszöböli a duzzanatot és a fáradtság nyomát, szűkíti a pórusokat. Az éles hűtés elősegíti a mikrocirkuláció kialakulását, erősíti az edényeket, ami kiválóan megakadályozza a kapilláris háló megjelenését. A bőr rugalmasabbá válik, és a finom ráncok eléggé simítottak.

Teljesítmény.

Bármely bőr, különösen érett, szüksége van a táplálékra, amit kap, általában krémekből és tápláló maszkokból. A tápláló krémet egyik napról a másikra alkalmazzuk, használat előtt ajánlatos kissé felmelegíteni a kezekben. 10-15 perc elteltével a felesleges krémet egy szalvétával távolítják el, ellenkező esetben a pórusok elzáródása előfordulhat, ami komedonok képződéséhez vezethet.

Mint más esetekben, tápláló maszkok is megvásárolhatók a boltban. Azonban a legtöbb nő inkább saját készítésű maszkot prefer. Tehát olyan kiváló termékek, mint a tojássárgája, a méz, a tejföl vagy a krém, a burgonya, az uborka, az aloe hús és mások. A készítményt a bőr típusától és a kívánt hatástól függően választjuk ki. A maszkot 10-15 percig alkalmazzák, folyóvízzel vagy fűszernövények lágyításával lemossák. A maszk után az arcot meg lehet dörzsölni egy jégkockával.

Általános ajánlások

Az arc bőrének nem csak a megfelelő gondozásra van szüksége, hanem szezonális védelemben is, mert a nap, a fagy, a szél, a hőmérséklet változása jelentősen befolyásolja a beteg állapotát. Tehát mielőtt napközben elindulna az utcán, még télen is jobb napi krémet használni olyan UV szűrőkkel, amelyek védik a bőrt a napsugarak hatásától, amelyek pigmentfoltok megjelenéséhez vezetnek. Nyáron a védelmi indexnek magasabbnak kell lennie - legalább 30, míg télen elég és 15. Ha a magas UV-védelemmel ellátott napi krém nem vásárolható meg, az utcán kívül napvédőt is alkalmazhat.

Alacsony hőmérsékleten védő krémet használnak, amely megakadályozza a fagy káros hatását. Használjon nedvesítőszereket télen legalább egy órával, mielőtt kimegy.

Videó: Megfelelő bőrvédelem télen a programban E. Malysheva "Egészséges élet!"

Bármelyik krémet a masszázsvonalakon alkalmazzák, könnyen tapadási mozgásokkal, elkerülve az erős nyomást, ami a bőr nyújtásához és a korai ráncok megjelenéséhez vezet. Egy idő után, ha a krém nem felszívódik, a felesleget egy szalvéta tisztítja, egyszerűen csak nedves arcot kap.

Nagy jelentőséggel bír a bőr táplálkozásában, javítva megjelenését és általános állapotát vitaminok játszanak. Az orálisan bevitt vitaminok, az ásványi anyagokkal dúsított élelmiszerek segítenek egészségének és szépségének helyreállításában. Ezenkívül minden kozmetikai terméket "szépség és ifjúság vitaminokkal" - A-val és E-vel gazdagíthat, és hozzáadhat egy cseppet a krémhez vagy a maszkhoz, mielőtt az arcra alkalmazna. A B-vitamin és a legerősebb antioxidáns, a C-vitamin is fontosak.

Amint látja, az arcbőr szépségének és egészségének megőrzéséhez elegendő erő és idő szükséges, de az eredmény nem lesz sokáig. A ragyogó megjelenés és az örömteli megjelenés méltó jutalom lesz.

Bőrápolás

A nő arca az ő névjegye. És ami a legfontosabb - gyönyörű, egészséges, sugárzó bőr. Ebben a cikkben megértjük a bőrápolás megosztásának szakaszait, és megismerkedhetünk az alapelveivel.

A bőrápolási termékek kiválasztásánál minden lány kérdéseket tesz fel - hol kell kezdeni, mi a fontosabb, ami hiányzik a kozmetikai táskámban?

Tehát a bőrápolás három fő szakaszra oszlik:

· Tisztítás - eltávolítása a bőr felszínéről a bőrsejtek létfontosságú funkcióitól, valamint napi szennyeződés vagy smink felhalmozódása.

· Tonizálás - semlegesíti az összes tisztítószert és normalizálja a bőr pH-ját.

· Hidratáló - a víz egyensúlyának fenntartása a bőr simaságának, rugalmasságának és rugalmasságának fenntartása érdekében.

1. A bőr tisztítása.

A bőrt minden nap, reggel és este meg kell tisztítani. Reggel, hogy eltávolítsák a felszínről, a bőrsejtek létfontosságú aktivitásának termékei felhalmozódtak ott éjszaka. Egyébként ezek a káros anyagok a krémmel együtt áztatják a bőrt.

Este meg kell szüntetni a bőr felszínén felhalmozódott szennyeződéseket és kozmetikumokat, hogy a bőr az éjszakára tiszta maradjon.

Hogyan kell tisztítani a bőrt?

• Az első dolog, hogy mossa meg a kezét, és mindig érintse meg az arcát tiszta kézzel. Ez a szabály releváns minden bőrápolási folyamat esetében, különösen az arc bőrén.

• Este el kell távolítani a sminket. Ha festette a szemét, először el kell távolítania a sminket tőlük. Ehhez használjon speciális sminkeltávolítót a szemkörnyékben. Először távolítsa el a sminket a szempillákról, majd - a felső és alsó szemhéjak mentén.
Miután eltávolította a sminket a bőrről. Ha bőrt használ a mosáshoz, akkor az eljárást követően törölje át a bőrt. Csak blot - de semmiképpen sem dörzsölje vagy nyújtsa a bőrt.

2. Tonizálja a bőrt

A tonizálás semlegesíti a tisztítószerek hatását, amelyeket a bőrápolás első szakaszában használt, a mosás után a bőr pH-értékét normalizálja és felkészíti a nedvesítőt. Ezért az arcot reggel és éjszakánként tisztítás után tisztán kell tisztítani.

A bőr tónusához:

· Nedvesítse meg a pamut alátétet tonical és óvatosan törölje le. Ne feledje, hogy minden mozdulattal ügyelnie kell arra, hogy ne nyúljon, és ne sérüljön a bőrön.

· Ha olyan festéket ajánl a spray-ben, ha ilyen esetekben szórja a terméket bőven az arcra és a nyakra, az ujjak ujjaival könnyedén mozgatja, vagy gyapot lemezzel törölje le a bőrt.

A bőr ápolásához a Herbalife SKIN alapú növényi krémet kínál, amely bármilyen bőrre illeszkedik. A testápoló frissességet és tisztaságot ad, a bőr szigorítása nélkül.

3. Hidratálja a bőrt

Nedvesítse meg a bőrt reggel és este. Mivel a nedvesség hiánya száraz bőrre vezet, rugalmassági és rugalmassági veszteséget okoz, és ennek következtében - a ráncok korai megjelenése.

Különösen fontos a nedvesedés folyamata télen, amikor a túlságosan száraz időjárás és gyakran a fagy hatása alatt az arc bőrén gyorsan elveszítik a nedvességet.

fontos Ne keverje össze a bőr szárazságát dehidrációval. A száraz bőr genetikai hajlam. És ez nagyon különböző tényezők, mint a bőr kiszáradása. Annak érdekében, hogy a száraz bőr egészséges legyen, vissza kell állítania a lipidek (speciális zsírok) egyensúlyát. Ez segít hidratáló krémben.

Melyik krém választani?

· Reggel a Herbalife javasolja napi hidratáló használatát a természetes bőrkiáramláshoz. Ez segít a bőrének sugárzó és sima megjelenésében.

· Este minden bőrtípus tulajdonosa számára egy éjszakai felújító krém, amely segít csökkenteni az imitáció és az életkorral összefüggő ráncok külső megnyilvánulásait

Szintén meg kell ismerkednünk a legfontosabb szabályokkal a krém alkalmazásának pontjáról:

· A krém alkalmazása előtt enyhén dörzsölje ujjaival a testhőmérsékletet. Ez növeli tevékenységét.

Nem kell menteni vagy túl sok krémet alkalmazni. A krém mennyisége optimális legyen - jó hidratálni a bőrt, de ne feküdjön túlsúlyban, megakadályozza a lélegzést. Ezért, ha 20-30 perc elteltével a krém nem felszívódik a bőrbe, a felesleget át kell itatni egy szalvétával.

· A napi krémet legkésőbb fél órával a kimentés előtt és télen - legkésőbb egy órán belül fel kell használni, hogy elnyelje

· Az éjszakai krémet legfeljebb egy órával lefekvés előtt kell alkalmazni. Mert miközben az izmok mozgékonyak, a krém jól felszívódik, és elvégzi a munkáját. És ha bedolgozod a krémet, majd lefekszünk - az izmok relaxálódnak, a mikrocirkuláció megszakad, a tejszín stagnál, és reggel az ödéma megjelenését idézheti elő, különösen a szem területén.

érdekes módon: minden kozmetikai terméknek meg kell felelnie a korának, mert a kor befolyásolja a bőrtípust, és gyakran megváltoztatja szerkezeti tulajdonságait. Ezért a fiatal korosztály számára szánt pénzeszközök feleslegesek lesznek a középkorúak és az idősebbek körében, és fordítva, az érett bőr eszközei ugyancsak károsíthatják egy fiatal lány bőrét.

Ha egy kiválasztott tanácsadót szeretne felvenni a kiválasztáshoz, amely az Ön számára megfelelő, kattintson a linkre:

Ne feledje, hogy a frissesség és a megjelenés megőrzése, a bőr fiatalos és egészséges állapotának megőrzése hosszú időn keresztül szükséges, hogy rendszeresen táplálja hasznos anyagokkal belül és belül. A szisztematikus arc- és testápolás segít Önnek bármikor megnézni 100% -ot.

Mit jelent az arcápolási folyamat?

Minden nő igyekszik vonzó megjelenést megtartani, és a lehető leghosszabb ideig tartani az ifjúságát.

Az általános benyomást keltő egyik legfontosabb tényező az arc egészséges és sugárzó bõrje.

Sokan hajlandóak időt és pénzt költeni a manikűrre és az új frizurákra, de ne feledkezzen meg arról, hogy szükség van az epidermisz napi gondozására.

Sajnálatos módon a ruházat és a divatos színezés nem fedheti le a gyengített és problémás bőrt.

Az ellátás alapvető szakasza

Az arcod helyes kezelése rendkívül fontos tevékenység, segít lelassítani az öregedést, és kiváló megelőzése a korai ráncok.

Megfelelő gondossággal a napsugárzó bőre tulajdonosa lesz. Mi az öt fő szakasz:

 • mosás;
 • alakformálás;
 • párásítás;
 • táplálkozás;
 • További védelem.

Nézzük mindegyiküket részletesebben.

tisztítás

Ez az eljárás szükséges. Sokan nem tulajdonítanak különleges szerepet a mosásnak, ezért rendszeresen elfelejtik tenni. Tény, hogy az arctisztítást naponta kétszer kell elvégezni - reggel és este.

A víz felszíni felhalmozódott baktériumokat öblít, eltávolítja a felső réteg halott pelyheit. Emellett eltávolítja a make-up maradékokat, és előkészíti az epidermiszet a következő eljárásokhoz.

Jobb választani a tisztítót, amely kifejezetten az Ön típusához tartozik, és nem az egyetemes használatát.

Soha ne használja a szappant, ez a termék túl kemény, miután az alkalmazás valószínűleg irritációt és túlzott szárazságot okoz.

Mivel a szappan lúgot tartalmaz, a mosás a bőr zsíros bőrének megsértését eredményezi, ez különböző gyulladásokat okozhat. Az üzletek hihetetlen mennyiségű különféle krémeket, habokat és géleket árulnak el, amelyek nemcsak finoman tisztítják a dermiseket, hanem nem is törik le a fedelet.

alakformálás

Különböző krémek használata a tisztítás végső fázisa. A tonik nemcsak lágyítja a bőrfelületet, hanem eltávolítja a tisztító maradványait is. Ezt az eljárást azonnal mosás után kell végrehajtani.

Nagyon gyakran, az arcukon túlzott zsírtartalmú nők próbálják használni az alkohol tartalmú tonikokat. Ez nem teljesen helyes. Ellenkezőleg, az alkoholos tonik aktiválhatja a faggyúmirigyek munkáját.

A zsír bosszúsággal fog kinézni. Ami a száraz és a normál bőrre vonatkozik, még inkább kiszárad. Általában kerülni kell az alkohol alapú kozmetikumok használatát.

Minőségi és alkalmas az Ön típusú tonik képes:

 • Tisztítsa meg a maradék kozmetikumok felületét;
 • Növelje az epidermisz tónusát;
 • Tisztítsa meg és szűkítse a pórusokat;
 • Gyulladásos folyamatok leküzdése;

És ez szükségszerűen növeli más használt eszközök hatását is.

párásítás

A tápláló krém használata rendkívül fontos az egészség megőrzéséhez. Egy darabig láthatatlan filmet teremt, megvédi a dermiseket a negatív környezeti tényezőktől.

A kozmetológusok és az orvosok gyakran javasolják a krém felvételét az arcra, mielőtt kimentek, és használható smink alapként is. Ez nem csak megőrzi a bőr nedvességét, hanem megvédi a kozmetikumok állandó használatának nemkívánatos következményeitől is.

Használhatja ezeket a krémeket korai életkorban, mivel ez fontos lépés. Az epidermis is puha, és megőrzi rugalmasságát.

Javasoljuk, hogy nézze meg ezt az anyagot:

Nyáron általában jobb, ha nem jelenik meg az utcán nedvesítőszer nélkül, szűrőket tartalmaz, amelyek nem engedik át az ultraibolya sugárzást, ennek következtében a dermis nem közvetlen napsugárzásnak van kitéve, és nem kezd el koraszkodni.

Tápellátás

Az arcot egy bizonyos sorrendben kell átgondolnia. A végső egy éjszakai krém arcára vonatkozik. Ez a megoldás segít a műtét természetes állapotának helyreállításában egy munkanap után, és aktiválja az anyagcsere folyamatait is.

Fiatal korban a bőrünk képes gondoskodni önmagáról, de tápláló krémek használata esetén a legjobb a 25 év után. Ez a kor általában túlzott szárazság és további táplálkozás szükséges. Ezt az eszközt fél órával azelőtt kell alkalmazni, mielőtt lefekszik, nem kívánatos a szemkontaktus. Ha a krém nem teljesen felszívódik, akkor a maradékot szalonnal távolíthatjuk el.

További óvintézkedések

A maximális eredmény érdekében, legalább hetente egyszer, maszkokat kell készíteni, és búrokat kell használni. A természetes termékekből készült maszkok tele vannak értékes mikrotápanyagokkal, képesek lágyítani az epidermiszeket, vitaminokkal telítve. A házi maszkok használata nem rosszabb, mint a drága kozmetikumok.

A természetes összetevők normalizálják a zsír felszabadulását és aktiválják a metabolikus folyamatokat. A maszkokat hetente egyszer kell alkalmazni, ne engedjék meg a szemeket. Miután eltávolította a faggyút az arcáról, törölheti a bőrt egy jégkockával. Ez csak növeli a hangját.

Kiváló eredmények teszik a bőrt a bozótok és a peelingek használatára. Ezek jobbak, mint más szerek, hogy eltávolítsák az elpusztult bőrrészecskéket, és megakadályozzák a fekete foltok megjelenését a pórusok tisztításának köszönhetően. Ilyen kozmetikumokkal rendkívül fontos, hogy ne túlzásba vegyék.

Ha túl gyakran fordulnak segítséghez, a faggyúmirigyek munkája megszakadhat.

Ezért nem javasoljuk, hogy a scrubokat véglegesen használják. Különösen meg kell kerülni a pattanások megjelenésében szenvedő emberek gyakori használatát. Van egy téves vélemény, hogy segítenek megszabadulni ettől a problémától, sőt, a pattanások még jobban megjelennek.

Ez a videó elmondja a hasznos titkokról:

Vegye figyelembe az ilyen ajánlásokat, vagy sem, az Önhöz szól. De semmi sem örülhet egy nőnek annyira, mint a tükörben való tükröződése. A tiszta és jól ápolt személy minden nap örömet szerez. Mindezek az eljárások nem fognak sok időt vesz igénybe, és az eredmény végtelenül örülni fog.

11 tipp a bőrápoláshoz

Ezek az egyszerű szabályok segítenek megőrizni a bőr szépségét, tisztaságát és ifjúságát!

1.Mossa meg az arcát. A víz nyugtatja és tisztítja a bőrt.

2.A smink alkalmazása előtt győződjön meg róla, hogy a bőrét ápolószerrel tisztítja és nappali krémet alkalmaz. A krém hidratálja a bőrt, visszaállítja a víz egyensúlyát, és a krém tökéletesen megtisztítja a szennyeződéstől. Légy óvatos! A lotionok kiszáradhatják a bőrt, ezért ügyeljen rá, hogy alkalmazzon arc hidratálót.

3. A kozmetikumok csak a bőrtípusra használatosak. Tehát, ha száraz, ne használjon kozmetikumokat a zsíros bőrre, még inkább kiszáradja a bőrt. Általában a csomagoláson írják össze a készítményt és az alkalmazást, különösen - milyen típusú bőrt értünk kozmetikumokra.

4.Éjjeli krémet alkalmazzon az arcán: éjszaka is a bőr hidratálja és táplálja. Használhat krémeket a ráncok ellen, ez a korosztálytól függ.

5. Ügyeljen arra, hogy öblítse le a sminket lefekvés előtt: a bőrnek nyugodnia kell és regenerálnia kell.

6. Látogasson el a kozmetikusra, tegye meg a tisztítást -, akkor nem kell nagy mennyiségű kozmetikumot alkalmazni az arca szintre. Nagyon hasznos a bőre és a külső megjelenés szempontjából.

7. Használja a bozót - tökéletesen tiszta és matiruyut bőr, távolítsa el a halott részecskéket. A bőred lélegzik. A bozótokat azonban hetente kétszer nem szabad használni, mivel könnyen károsíthatja a bőrt.

8. Maszkok készítése - nagyon jól tiszták a pórusokat. Vannak maszkok, amelyek fiatalítják, szigorítják és még sokan mások. Természetes komponensekből, például agyagból vagy gyümölcsből, valamint kémiai vegyületek alapján készülhetnek.

9.Tisztítsa meg arcát egy speciális tonik segítségével. Összetételében nincs alkohol, és hozzájárul a kozmetikai bőr alapos tisztításához.

10. Használjon tejet a kozmetikumok eltávolítására. Rendkívül gyengéd, ezért a bőr nem sérült.

11.Reggel törölje le a bőrt jéggel - így a bőr frissen fog kinézni. Ezenkívül ez az eljárás segít felélni és végül felébredni.

Arcápolás - minimális program

Gyakorlatomat gyakran találkozom azzal a ténnyel, hogy a nők még az egyszerű napi arcápolási eljárások során is súlyos hibákat követtek el, miközben teljes mértékben biztosak benne, hogy minden rendben van.

De az arc bőre olyan, mint a természet által adott ruha. Az egyetlen dolog az életért. A megrepedt bőrt nem lehet eldobni és újakat vásárolni. És csak a megfelelő gondoskodás segítségével tudja megmenteni a szépségét sok éven át.

Ebben a cikkben beszélek a főbb szabályokról és a bőrápolás fő szakaszairól. Ezek a szabályok és egy mini arc program mindenki számára azonos, függetlenül az életkorától és a bőr típusától. Egyénileg csak kozmetikai termékeket választanak ki.

Helyes arcápolás

2 fő szabályt kell betartani:

1. Rendszeresség

A fő arcápolást minden nap reggel és este kell elvégezni. Legfeljebb 3 percet vesz igénybe, és ugyanolyan szokássá válik, mint a fogak fogmosása.

2. A kozmetikumok helyes technikája

Minden kozmetikai terméket kizárólag masszázsvonalakon kell alkalmazni - ezek a legkevesebb húzóvonalak a bőrön. Ellenkező esetben naponta nyújtja a bőrt és elősegíti a ráncok korai megjelenését.

 • Minden kozmetikai eszköz alkalmazására szükség van az ujjakra - nem nyújtva, és nem nyomva a bőrt.
 • Az ecsetet meg kell lazítani, és az ujjak tapadékai simán csúsznak a bőr felszínén.
 • Ha a krém meglehetősen szűk vagy a bőr nagyon vékony, például a szem körül, akkor a krémet könnyű patting mozdulatokkal lehet alkalmazni. Ajánlatos ezt névtelenített ujjával végezni, mivel ez a leggyengébb, nehezebb számukra túl sokat nyomni a bőrön. De személy szerint én inkább a középső ujjával szeretnék ezt csinálni, mivel könnyű kezem van, és minden ujjával jó irányítást kaptam a sajtolás erejétől.

Ne feledje, hogy a fő masszázsvonalak nem nehézek - szinte minden vonal az arc középpontjától a perifériáig halad. Csak a szem alatti területen, éppen ellenkezőleg: a külső sarkából a szem belső. A nyak elülső felületén a kozmetikai termékeket alulról felfelé, az ellenkező oldalon pedig felülről lefelé alkalmazzák.

Hogy néz ki, mint az arc, mert ezen a területen a bőr vékonyabb, kevésbé hajtja a nyak bőre van szükség, és ezért elveszti rugalmasságát, és gyorsabban öregszik, mint egy ember.

Ez a két szabály - a rendszeresség és a helyes alkalmazási technika - sokkal fontosabb, mint a márkája és a kozmetikumok értéke. És sokkal hatékonyabb, mint egy vészhelyzeti látogatás egy kozmetológus előtt a vakáció vagy a vállalati.

Arcápolási program otthon

És most elmegyünk a programba, hogy minimálisan napi gondoskodunk az arc bőréről. Ez csak három szakaszból áll.

1. A bőr tisztítása

A bőrt reggel és este kell tisztítani. Reggel, hogy eltávolítsák a felszínről, a bőrsejtek létfontosságú aktivitásának termékei felhalmozódtak ott éjszaka. Egyébként ezek a káros anyagok a krémmel együtt áztatják a bőrt.

Este meg kell szüntetni az összegyűlt szennyeződéseket és kozmetikumokat a bőr felszínén.

 1. Az első dolog, hogy mossa meg a kezét, és mindig érintse meg az arcát tiszta kézzel csak.
 2. Este, ha van szem smink, akkor helyes először használni egy speciális smink eltávolító a szem területén. Egyszerűen vigye ezt az eszközt a pamutpárnára és a lemezre, és csúsztassa át többször a szempillák mentén a smink eltávolításához. És a felső és alsó szemhéjak mentén.
 3. Ezután nedvesítheti az arcot vízzel, vagy egyszerűen csak kis mennyiségű tisztítószert alkalmazhat a nedves ujjhegyekre, és körkörös mozdulatokkal terjeszti el az arc és a nyak masszázsvonalain. Ez a folyamat nem tarthat több mint 1 percet - ebben az időben a kozmetikumok, a szennyeződések és a sejtek élettani termékeinek ideje feloldódni. Ezután alaposan öblítse le vízzel szobahőmérsékleten, majd törölje le a bőrt. Csak blot - de semmiképpen sem dörzsölje vagy nyújtsa a bőrt.

2. Tonizálja a bőrt

A tonizálás semlegesíti a tisztító hatását, a mosás után normalizálja a bőr pH-értékét és felkészíti a nedvesítőt. Ezért reggel és este közvetlenül tisztítás után törölje le az arcot egy tonik segítségével.

 1. Húzzuk meg egy tonikos pamutpárnával és óvatosan dörzsölje a bőrt a masszázsvonalakon.
 2. Ha, mint én, akkor inkább a tónusos egy permetező - ebben az esetben bőségesen Spray az arcon és a nyakon és kalapács enyhén kéznél vagy törölje le a bőrt egy vatta.

3. Hidratálja a bőrt

Nedvesítse meg a bőrt reggel és este. Mivel a nedvesség hiánya száraz bőrre vezet, rugalmassági és rugalmassági veszteséget okoz, és ennek következtében - a ráncok korai megjelenése.

Hogyan alkalmazzunk krémet az arcra

 1. A munkában a krémet a kezem hátsó részén alkalmaztam, és onnan az ügyfél arcába. Tehát én és mikor otthonom a bőröm. És azt javaslom, hogy ugyanezt tegye veled - nagyon kényelmes, és most megérted, miért.
 2. Ha a krém egy csőben vagy palackban van, pompával - nyomja meg a kis borsó méretű krémet a kézben. Ha a krém egy edényben van - a szükséges mennyiséget egy tiszta spatulával kapja meg.
 3. Mielőtt egy kicsit felszedné, dörzsölje a krémet az ujjaival, hogy testhőmérsékletét adja. Ez növeli tevékenységét.
 4. Ezután a krémet az arcra és a nyakra kis részletekben alkalmazzuk és terítsük masszázsvonalakon. A szemkörnyékben a krémet csak a csontszél felett lehet alkalmazni. Érezze a csont élét, és alkalmazza a krémet a szem pályáján. Ne alkalmazza a krémet a szempillákon és a mobil szemhéjon. Ne aggódj, maga a krém lesz felosztva a szemhéjak bőrén, mivel szemünk folyamatosan mozog. És egyenletesen oszlanak el és feleslegesek, ami nehezen elérhető egy ilyen kényes zónában az ujjaival.
 5. Nem kell menteni vagy túl sok krémet alkalmazni. A krém mennyisége optimális legyen - jó hidratálni a bőrt, de ne feküdjön túlsúlyban, megakadályozza a lélegzést. Ezért, ha 20-30 perc elteltével a krém nem felszívódik a bőrbe, a felesleget át kell itatni egy szalvétával.
 6. És a fel nem használt krémet a kezek hátsó részében lehet elosztani.

Fontos megjegyezni:

 1. A napi krémet legkésőbb fél órával a kifelé, és télen, legfeljebb egy órán belül kell felhordani, hogy elnyelje.
 2. Az éjszakai krémet legfeljebb egy órával azelőtt kell alkalmazni, hogy lefekvés előtt. Tudod és 2-3 óra. Mert miközben az izmok mozgékonyak, a krém jól felszívódik, és elvégzi a munkáját. És ha a krémet, majd menj aludni - az izmok ellazulnak, zavart mikrokeringést, krém stagnál és reggel tud kiváltani a megjelenése ödéma, különösen a szemkörnyék.

És a nagyon fiatal és fiatal lányok 25 év alatti éjszakai krémet általában egyáltalán nem szükséges, este pedig elegendő a tónust tisztítani és dörzsölni. Ebben a korban a bőrt gyönyörűen helyreállítja. Nem kell segíteni, különben elkezdi lusta és idő előtt öregszik.

Gyakori kérdések az arcápolásról

Mosakodhatok csapvízzel?

Természetesen jobb, ha lehetősége van arra, hogy tiszta, nem klórozott vízzel mossuk az arcát, vagy legalábbis kiszűrjük. De ha nem, ne aggódjon sokat - az ember néhány másodpercig vízzel érintkezik, és már a következő szakaszban - Toning - semlegesíti a kemény csapvíz hatását.

Mosakodjam forró vagy nagyon hideg vízzel

Nem érdemes. A forró víz elősegíti a pórusok és a hajszálerek növekedését, valamint a zsírok felszabadulását. És a túl hideg víz szűkíti az ereket, ami a bőr táplálékának hiányához vezet. Ezért a legjobb szobahőmérsékleten vízzel mosni - a testhőmérsékletnél hidegebb, így kellemes hűvösséget nyújt, kedvezően befolyásolja az arcot, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

Nem tudok egyszerre mosni vízzel, de csak vegye le a tisztítószert egy pamutpárnával

Tudod. De ebben az esetben jobb nedvesíteni a pamut golyókat tiszta vízzel, amit általában ivásra vagy tónusos és alaposan törölje le az arcát, hogy ne legyen nyoma a tisztítószereknek és a kozmetikumoknak a bőrön maradt.

Meg kell tisztítanom a bőrt reggel óvatosan, mint este

A fiatal bőr, különösen kombinált és zsíros, a megnövekedett zsírveszteség jellemzi, ezért ajánlom alaposan tisztítani az ilyen bőrt reggel és este. A normál és száraz bőr, valamint érett és érzékeny, reggel csak vízzel öblítheti, és a színezés színpadára léphet.

Minimális program

Ma elmondtam, hogy hogyan kell az arcot átnézni - a bőrápolás alapvető szabályait és a minimális programot, amelyet naponta kell elvégezni, kezdve a 16 éves kortól és az egész életen át.

Két fontos szabály:

 1. rendszeresség
 2. Helyes alkalmazási technika

A bőrápolás három kötelező szakaszában:

A bőrápolás következő fontos szempontja az, hogy pontosan kiválaszthatja az összes szükséges kozmetikai terméket. Ehhez figyelembe kell venni az életkort, a bőrtípust és a kozmetikumokhoz jól ismerőket.

Valószínűleg ismeri az életkorát, de megmondom, hogyan határozhatja meg a bőrtípust, és hogyan választja magának a hatékony kozmetikumokat, és megkülönbözteti a jó termékeket a haszontalan és akár káros anyagoktól.

Mi még érdemes olvasni:

Olga Fem

Több mint 10 éve segítettem ügyfeleimnek, hogy meghosszabbítsák a bőr fiatalos arcát, és szép és jól ápolt megjelenést adjanak. Most a könyvek "Tutorial Skin Care # 1", "55 hiba az arcápolás", és az önmasszázs az arc "Renaissance", a könyvek segítségével szinte mindenki javíthatja a bőr állapotát!

Folk jogorvoslatok a megfelelő otthoni ápoláshoz

Üdvözlet! Natalia van veled! Ma úgy döntöttem, hogy írok arról, hogyan kell megfelelően gondoskodni egy személy otthon. Az egyik cikkemben azt írtam a lábam megfelelő gondozásáról, hogy valaki nem olvasta, akkor olvassa el.

A nõ testének leginkább védett része egy személy, mivel szinte minden külsõ hatásnak van kitéve. És ha bármilyen probléma van a testen belül, azonnal tükrözi. Ezért az arc bőrét figyelni kell, és naponta figyelni kell. És akkor egészséges lesz, sugárzó, rugalmas és fiatal.

A személy napi gondozása négy szakaszból áll:

 • tisztítás
 • hang fel
 • Hidratáló és védő
 • Tápellátás

És most röviden mindegyikről.

Két lépésben történik: reggel - sminkelésre és estére - éjszakai krémre. Így a reggeli tisztítás során eltávolítjuk a holt pelyheket és a rossz zsírt a bőrből, valamint az ételeket, amelyek táplálják a különböző káros baktériumokat.

Este tisztításkor: távolítsa el a sminket és maradványait; a nap folyamán felgyülemlett piszok.

Figyelem! Ne mossa az arcot szappannal, mivel nagyon zsírtalanít és szárazra és irritálódásra vezet.

Használja az ilyen eszközök tisztításához:

Ez egy másik fontos eljárás az arcbőr ápolására, amelyet reggel és este is meg kell tenni. A tisztítás után, minden bizonnyal ki kell törölni egy tónust. Miért? Igen, mert tonik:

 1. eltávolítja a részecskék maradványait a kozmetikumok és a termék tisztítása után,
 2. teszi a bőrt nedves és folyamatosan tónusos
 3. ellensúlyozza a könnyű gyulladáscsökkentő folyamatot,
 4. normál savasságot tart
 5. a bőr pórusainak tisztítására és szigorítására szolgál,
 6. előkészíti a bőrt az alábbi eljárásokra az ellátás érdekében.

Hidratáló és védő

Mielőtt kiszállna, valahol fél órában, vigyen fel egy napi krémet az arcára és a nyakára. Mivel a felhordás után vékony film keletkezik, amely védi a bőrt a szennyeződéstől és a portól, és nem teszi lehetővé a víz elpárolgását és normalizálja a nedvességet.

Most nyáron ajánlott olyan krémet használni fényvédővel, amely felszívja vagy tükrözi az ultraibolya sugárzást.

Ez az utolsó lépés egy éjszakai krém használatával, mivel a tápanyagra utal, amelyet a bőr típusától és állapotától függően választanak ki.

Mielőtt lefeküdtél, valahol egy-két órára, tegyen éjszakai krémet az arcába és a nyakába. Ha nem teljesen felszívódik, akkor patront egy szalvétával.

Figyelem! Semmi esetre sem alkalmazható éjszakai krém a szem területére, mivel zsíros és nagyon "nehéz", és a szem környékén lévő bőr gyengéd.

Minden lépés, amikor különböző krémeket és maszkokat alkalmaz, az arc középvonalától kezdve a fülkagylóig kezdődik, így a bőr kevésbé nyúlik. Törölje át a blotting mozgásokat.

Hogyan kell gondoskodni a zsíros bőrről otthon

Otthoni főzés: tonik és testápolók

 1. Módszer szappannal és szódával. Vegyünk egy pamut lemezt, szappant, aztán a vízbe. Ez a keverék az arcra kerül, amíg vastag hab látható, majd egy kéreg. Az eljárást követően öblítse le.
 2. Otthoni ápolás. 10 ml. és 50 ml. vodkát, keverjük össze, és öt napig főzzük. Ezután hozzáadunk 40 ml-t. a víz. A Home Lotion használatra kész. Reggel és este egy pamutbél használatával törölje le az arcát.
 3. Az ápoló egy citrom. Egy hónapon belül, naponta két-három alkalommal lemosjuk az arcot egy citrommal. És egy hónap után - minden másnap.
 4. A grapefruit és az őrölt szelet egy keverőben, öntsön 150 ml-t. vodka, 8 napig sötét helyen. Ezután adjunk hozzá egy fél teáskanál glicerint a kapott tinktúrához. Jelentkezzen este.
 5. 50 gr. előkészített és apróra vágott nyírfa kéreg, és töltsük fel egy pohár vízzel. Egy lassú tüzet lanyhító órát töltöttünk. Ezután hígítsuk fel a kapott tápközeget vízzel, az arányokat egyenként tartva. Naponta kétszer-négyszer kell alkalmazni.

A pattanások és a gyulladások leküzdéséhez vízzel mossuk illóolajok hozzáadásával

Maszkok előkészítése otthon

 1. 50 grammra van szükségünk. mézet és 30 ml-t. sajtolt citrom vagy narancslé. Mindent összekeverünk. Ezután tegye a keveréket az arcra, a homlokra, az arcra, az orrra és az állára, zárja be az ételfestéket, és tartsa 40 percig. Az ömledékvizet leöblítjük és kis zsírtartalmú krémet alkalmazunk.
 2. Vegye ki a nyers tészta uborka, dörzsölje egy finom rántva, vagy grind ez egy turmixgép. Ezután adjunk hozzá bórsavat - 4: 1. Vigye fel a maszkot és álljon 15 percig, majd mossa le.
 3. Szükségünk van: kukoricaolaj - 40 ml, 35 gr. szilárd sárgarépa, tej - 20 ml, túró - 50 gr. Keverjük. A maszkot nagy mennyiségben kaptuk, és 30 percig tartottuk. Húzzuk át, törölje le a jéggel, vagy mossa le olvadó vízzel.
 4. 60 gr. Zabliszt zabkása, tojásfehérje, keverjük. Átfedés, Tartás - 40 perc. Hideg vízzel lemossuk, aztán meleg, majd ismét hideg.
 5. 10% krém, citromlé, keverék - 1: 1. Tegyük fel, állunk - 25 perc. Adjunk jeget a vízhez és öblítsük le.
 6. Fagyasztott bogyós gyümölcsök (bármilyen) - 40 gr. és keverjük össze 15 gr. sörtélesztőt, adjunk hozzá 60 ml-t. kefir. Keverjük össze homogén masszába, töltsük fel, tartsuk 10 percig, mossuk le hideg vízzel.

Otthoni bozót

 1. Citromlevet, kis héjat, tengeri sót, minden kevert - 1: 2: 1. Aztán egy héten belül, naponta háromszor, öt percig teszünk rá az arcra.
 2. Kék agyag - 40 g. 60 gramm keverékkel. természetes joghurt. Három percen belül dörzsölje a bőrt, majd öblítse le meleg vízzel.
 3. Barna, zöld és fekete agyag. Keverjük össze egyenlő mennyiségben, homogén tömegig. Töltse fel a forralt vizet, amíg vastag keveréket nem kap. Hagyjuk 15 percig sütni. Arra helyezzük az arcot, különös figyelmet fordítva az orr, a súly, az áll és a homlok területére. Tartsa szárazon, majd öblítse le.
 4. 50 gr. cukornád 100 ml-vel kevert. hideg tej, masszázs 15 percig. Ezután hideg vízzel öblítse le.

Hogyan kell törődni a száraz bőrrel otthon otthon?

Házi készítésű krém receptek

 1. Szükségünk van: 15 gr. - gyógyszertár kamilla, jázmin, rózsaszirom, lime blossom. Töltsön mindent egy pohár forró vízzel. Hűtsük le zárt fedéllel, szűrjük, tároljuk egy pohárban, legfeljebb egy hétig. Ez a testápoló, a bőr frissességét és lágyítja, valamint hidratálja és enyhíti a gyulladást.
 2. Egy sz. kanál érett eper, összetörni, önteni 250 ml. hideg ásványvizet gáz nélkül, keverjük össze, szűrjük, adjunk hozzá fél teáskanál glicerint. Az elkészített krém lágyítja és táplálja a bőrt, valamint hidratálja.
 3. Egy evőkanál zabpehelyet, öntsünk két csésze forralt vizet, hűtsük le, szűrjük. Lotion hangokat, táplálja és hidratálja.
 4. 100 ml. tej és víz. Forraljuk. Ezután adjunk hozzá egy kanál kamilla színű, fedjük le a fedelet, és hagyjuk sütni. Szűrő, tárolja a hűtőszekrényben. Ez a testápoló táplálja, puhítja, védi a gyulladásos folyamatokat, és tisztítja és eltávolítja a hámlasztást.

A száraz bőr maszkja otthon

Hozzávalók: Egy művészet. kanálnyi túrót, 1 teáskanál erős fekete teát, fél teáskanál halolajat, 1 teáskanál lenmagolajat.

előállítás: Mi dörzsöljük a túrót, adjunk hozzá teát, felmelegítjük a vajat és a zsírt egy kicsit, adjunk hozzá, és alaposan keverjük össze. Az arc tisztított bõrét 20 percig a szemkörnyezet érintése nélkül helyezzük el, majd meleg vízzel öblítsük le.

intézkedés: Hidratálja és tónálja fel az arcot, táplálja és megfiatalítja.

Hozzávalók: tojássárgája, 50 ml. finomított olívaolaj, 10 ml. tengeri homoktövis olaj.

előállítás: Keverjük le a tojássárgát egy keverővel, adjunk hozzá olajat. Az arcra tesszük, kb. 30 percig tartjuk, mossuk le. Az eljárást minden második nap egy héten keresztül végezzük.

intézkedés: Megszünteti a gyulladást, hidratálja, táplálja és eltávolítja a hámlasztást.

Hozzávalók: Egy művészet. kanál zabpehely, 1 teáskanál olívaolaj, 2 evőkanál. kanálcukor, 10 csepp A és E vitamin, 100 gr. Bab, 50 gr. olívaolaj, víz.

előállítás: Töltsük le a zabpehelyeket meleg tejjel, ragaszkodjunk hozzá 30 percig, keverjük össze és adjunk hozzá olajat. 20 percig az arcra kell felhordani, meleg vízzel le kell mosni. Az eljárás naponta 3-szor.

intézkedés: Megszünteti a bőr szárazságát, természetes színt ad, tonizál, táplálja, hidratálja és javítja a regenerációt.

Hozzávalók: 100 gr. bab, 50 gr. olívaolaj, víz.

előállítás: Töltsük fel a babot és főzzük, aprítsuk át a csíkot, adjunk hozzá vajat. Felszedjük az arcot, fél óráig tartjuk, majd mossuk le.

intézkedés: Rejuvenates, eltávolítja a hámlasztást, sima bőrszínt.

Hogyan kell gondoskodni a kombinált bőrről otthon

 1. Crumb fekete kenyér kefir, adjunk hozzá 2 teáskanál szóda és alaposan keverjük össze. Felszedtük az arcot, tartottunk néhány percet, majd lemosunk. A bozót hidratálja és tisztítja a zsírt.
 2. Narancsos héjasok, darálnak a lisztbe. Aztán művészetet csinálunk. kanál őket és a művészet. egy kanál joghurtot (házi, nem édes). Az arcra tesszük, és 2-3 percen belül dörzsölünk. Meleg vízzel öblítse le.

Otthoni maszkok tisztítása

 1. Egy evőkanál zabpehelyet őröltünk egy kávédarálóban, adjunk hozzá egy kis tejet és alaposan keverjük össze. Alkalmazzunk arcra, 25 perc elteltével mossuk le
 2. A citromlé három teáskanál fehér agyaggal keveredik. Ezután tegye a T - alakú maszkot az arcra. Amikor kiszárad, meleg vízzel öblítse le.

Házi maszkok visszaállítása

 1. Húzzuk le az uborka egy rántott, adjunk hozzá a fehérje egy nyers tojást, néhány csepp olívaolaj. Elkészítettük a tisztított arcot. 20 percig tartó bőrt le kell mosni. Ez a maszk eltávolítja a szemhéj duzzadását, frissíti a bőrt és eltávolítja a duzzanatot.
 2. Forraljuk fel a sütőtököt, megvédjük a bőrt és a magokat - 50 gr. Egy kis rácsra dörzsöljük, hozzá egy st. egy kanál burgonyakeményítőt, egy kis olívaolajat, keverjük össze a keverőben. Felszedjük az arcot, tartjuk körülbelül 20 percig, mossa le. Ez a maszk hidratálja a bőrt.

Tápláló maszkok otthon

 1. 0% -os zsírtartalmú túró, tejjel keverve, amíg a faggyú. (1: 1 arány) A szemek kivételével, a szemek kivételével, majd 25 perc múlva mossuk le.
 2. Vessünk egy dinnye-szegmenst és összekeverjük kefirrel. A jegyzőkönyvet 20-ra tesszük. Ez a maszk táplálja és szűkíti a bőr pórusait.
 3. A lenmagot egy kávéscsiszolóba daráltuk, vizet adtunk hozzá, forraltuk, hűvösek, és az arcukra, az arccsontokra és a nyakra alkalmaztuk. Mossunk le.
 4. Két teáskanál tejfölt és élesztőt, keverjük össze, engedjük bele egy tartályba forró vízzel, miután az erjedési maszk elkészül. Alkalmazzon tisztított gélre és egy kis krémre a bőrön. 10 - 15 perc múlva mossuk le. A maszk táplálja a vitaminokat és szűkíti a pórusokat.

Hogyan törődjünk az érzékeny bőrrel otthon?

Receptek otthoni maszkokhoz

 1. Főzzünk egy meredek tojásban, és különítsük el a tojássárgát a fehérjéből, csiszoljuk, adjunk hozzá egy st. egy kanál zsíros túrót, mézet és bogyólevet (cseretolhat egy citrommal). 15 percet teszünk, és lemosunk.
 2. A tojássárgájából hozzáadjuk 2 evőkanál. kanálkeverék. Ezután adjunk hozzá egy teáskanál sárgarépalévet. Töltse fel 15 percig, mossa le.
 3. Az átlagos sárgarépát dörzsöljük egy apró résen. Hozzáadunk egy evőkanál tejet, keverjük össze mindent, ahogy kell, adjunk hozzá 20 percet, majd öblítsük le.
 4. Tisztítjuk az uborka, a bőr arcát húzzuk le és 20 percig tartsuk.

Otthoni lotionok

 1. A csülöket a Szent János sörét főzzük forralt vízzel, ragaszkodunk hozzá 20 percig, szűrjük, alkalmazzuk.
 2. Egy művészet. Megszórjuk egy eperkanálot, hígítsuk egy pohár hideg vízzel. Toniként használjuk.
 3. Fél teáskanál szendvicset, öntsön 250 ml-t. forrásban lévő víz, ragaszkodjon hozzá, szűrje.
 4. Száraz levél menta - 1 evőkanál. kanál, öntsünk 200 ml-t. forrásban lévő víz, ragaszkodunk fél óráig, szűrjük. Kész.

Hogyan viselkedni vigyáz a bőrére 25-30 év után

Otthoni receptek - 25

 1. Tápláló maszk. Egy darab. főtt és zúzott burgonya, kevert 1 teáskanál vajjal és tejjel. A vett súlyt a bontott bőrre helyezzük, 20 percet tartunk, majd lemossuk, majd tápláló krémmel zsírozza az arcot.
 2. Gőzfürdő. Egy liter forrásban lévő vízzel, hogy 2 evőkanál. a vegyész kamillájának kancsóit ragaszkodunk 2-3 perc alatt, majd fedjük le egy szöveten és lélegezzük át a szájat 5-10 percig.
 3. A spanyol maszk. Forraljuk fel a babot és dörzsöljük finom szitán, adjunk hozzá egy pár csepp citromlevet és olívaolajat. Mindegyiket megfelelően kevertük, a kapott kört a szemkörbe helyeztük. 20 perces tárolás után meleg vízzel öblítse le.

Házi receptek 35 év után

 1. Lágyító maszk. Banán, összetörni, adjunk hozzá 1 teáskanál krém (zsíros), és egy teáskanál burgonya keményítő. Mindegyik alaposan kevert, tegye a megtisztított bőrt. 15-20 perc múlva öblítse le szobahőmérsékletű vízzel.
 2. A maszk. Petrezselyem, zeller, saláta levelek. Grind, grind, adjunk hozzá 1 teáskanál zabpehelyet. Az arcra öntse, 25-30 perc múlva mosson le hideg vízzel.
 3. Rejuvenating maszk. A lisztben adjunk meleg tejet, keverjük össze. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, összekeverjük. Tisztított bőrön alkalmazza a keveréket, 20 perc múlva öblítse le, és tegyen tápláló krémet.
 4. Gyümölcs étel. Az egyik gyümölcs (kajszibarack, cseresznye, málna, alma, szamóca). Finom dübörgéssel dörzsöljük. Alkalmazza a keveréket, kivéve a szemet és az ajkakat. 20-25 perc mossuk le.

Hogyan viselkedni vigyázni az arcra 35 és 40 év után

Receptek otthoni arcra 35 után

 1. Burgonya maszk. Forraljuk a burgonyát, adjunk hozzá vajat és tejet. Óvatosan csepegjen. Az arcot 20 percen át tartjuk, mossunk.
 2. Krém a tojásból. Viszket egy teáskanál citromlével. Felszedjük az arcot, várjuk, amíg a fehérje megszárad, mossunk le.
 3. Sárgarépa és 1 evőkanál. Spoon the butter and beat, adjunk hozzá 10 csepp citromlevet. Vitaminokat is hozzáadhat: A, C és E. 20 percig alkalmazzuk, majd mossuk.
 1. Zeller burgonya apróra vágott, öntsön 200 ml-t. meleg tej hozzáadásával 1 evőkanál. kanál növényi olaj. Az arcot megkenjük, 30 perc múlva mossuk le és áztassuk hidratáló krémmel.
 2. A finom ráncok eltávolítása. Banánpép - 2 evőkanál. kanál, adjunk hozzá 1 teáskanál tej, keverjük össze, addig addig, amíg a száraz, majd törölje meg egy tampont. Naponta 20-szor ezt csináljuk.
 3. Tonizáló maszkok. A bogyók húsa (málna, eper, édes cseresznye) hoztuk a burgonyapürével. Aztán felhúzzuk az epidermiszre. Körülbelül 20 percig tartunk.
 4. Folyékony mézet vagy kissé felmelegített mikrolonovke, adjunk hozzá 2 evőkanál. csirkék a túró és a tej. Az arcra tesszük, 10-15 percig tartunk. Hetente egyszer megcsináljuk.

Maszkok a couperózzal szemben

 1. Agyagos ásványvíz (tej, kamilla infúzió) sózva, Száraz bőrre - tartsa a maszkot 10 percig, és kövér - 20 percig.

Receptek az arc 40 év után

 1. Mézes maszk. Két sz. kanál, tojásfehérje, liszt (búza). Minden összekapcsolódjon, jól keverje össze. Ezt úgy tesszük, hogy egy vastag, rugalmas kesztyűt kapjunk. Maszkot helyezünk el a tisztított arcra, 25 percet tartunk, az ásványvizet lemossuk, nedvesítő krémet zsírozunk.
 2. Maszk az élesztőből. 10 gr. az élesztőt a vízben tenyésztik. Add hozzá a rozslisztet, akkor kap egy keveréket formájában tejfölt. A maszkot 20 perc múlva mossuk le.
 3. Gyümölcsök maszkja. Z darab eper és eper, kevert egy magas zsírtartalmú túró - 2 evőkanál. kanál. Homogén állapotba hoztuk. 10 perc öregítés után meleg vízzel öblítse le.
 4. Zöldség maszk. Padlizsán, cukkini és káposzta (egyenlő mennyiség), dörzsölje egy kis mazsola, majd vigye és hagyja 10 percig.

Hogyan viselkedni kell egy ember után 50 év után, hogy megtartsa a fiatalokat

 1. Zabliszt, tojássárgája, növényi olaj, fehér agyag és tejföl (azonos mennyiségű), és adjunk hozzá mindent a mézhez.
 2. Főzünk burgonyát, adjunk hozzá egy tojást és 2 evőkanál. kanálkávé.
 3. Vegyük fel a növényi palántát, az uborkát (alma), adjunk hozzá citromot és mézet.
 4. 2 - 3 evőkanál. tálas és joghurtos kanál, adjunk hozzá egy teáskanál növényi olajat és mézet.
 5. Összegyűjtjük a 2 éves aloe növény legnagyobb leveleit, tartjuk őket hűtőben két vagy három napig, majd dobjuk be a keverőbe, adjunk hozzá 1 teáskanál mézet és tápláló krémet.
 6. Meleg tejben, adjunk hozzá 1 teáskanál élesztőt, mézet és lenmagolajat, majd helyezzük meleg helyen néhány napig.
 7. Vágja a leveles leveleket, és adj hozzá egy teáskanál mézet.
 1. Szükségünk van bármilyen húshoz: banán, ribizli, szilva, eper, sárgabarackot, majd tejföllel (sovány) vagy krémmel.
 1. Tisztítjuk az uborka a héjból, dörzsöljük rá egy gerendára, átvigyük egy gézszalvétre, majd az arcra.

Izzadás és tinktúra

 1. Tisztított fokhagyma szelet, aprítsuk meg, öntsünk 250 ml-t. asztali bor, forraljuk 30 percig, hűtsük le. Aztán minden étkezés előtt három nap alatt inni 1 csíra-három. Ez a tinktúra javítja a vérkeringést és táplálja a bőrt.
 1. A homoktövis bogyókat, az aloe leveleket a hűtőszekrény után dobjuk be, és dörzsöljük az uborkát, töltsük vodkával, és ragaszkodunk 10 napig.

Nos, ez minden! Ma megosztottam veled népi recepteket bőrápolásra. Remélem hasznosnak találod!