Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon vagy a szájban?

Milyen orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Különböző típusú herpetikus fertőzések kezelése

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos betegség a világon; szinte minden ember legalább egyszer életében találkozott kellemetlen tüneteivel, például égéssel, viszketéssel és jellegzetes buborékkiütés megjelenésével. Azonban a betegség ilyen széles körű elterjedése ellenére sok beteg, aki a közeledő relapszus jeleit érezte, nem tudja, hogy melyik szakember keressen segítséget és vajon segítséget kérjen-e.

Figyeljük a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszereket

Miért nem ismerik az embereket, hogy milyen orvos menjen a herpeszre? Ez a betegség sajátosságairól szól. Először is, a herpesz fertőzésnek számos formája van, az egyszerű lélegzőktől a nemi szervektől, és leggyakrabban különböző típusú herpeszeket kezelnek terapeuták, dermatológusok, urológusok, fertőző betegségek specialistái, immunológusok. Ezenkívül véleményünk szerint a herpesz egy nem veszélyes betegség, amely önmagában megy végbe. Ennek egy része igaz: a normális immunitású betegeknél a herpesz-manifesztáció legtöbb epizódja spontán módon egy-két héten belül, és nem igényel semmilyen különleges kezelést, mint a tüneti terápiát.

Bizonyos esetekben azonban a herpeszes fertőzés súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, amelyek jelentősen károsíthatják az életminőséget és akár halált is okozhatnak. Különösen veszélyes a vírus a csökkent immunitású betegek esetében: azok, akik más krónikus betegségekben és fertőzésekben szenvednek, sérültek vagy műtéteket szenvedő betegek, terhes nők, idősek. Ezért, amikor a fertőzés jelei jelennek meg, azonnal javasoljuk, hogy azonnal megnézzük az orvost, és melyikhez - az anyagunkból megtudjuk.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A betegség epizódjainak túlnyomó többsége közönséges láz, "ajkak" - vagy más szavakkal labiális herpesz. Leggyakrabban a külön kezeli ezt a fajta herpesz nem igényel: a legsúlyosabb következményekkel, hogy hozza a legkevesebb kényelmetlenséget okoz a viszketés és ideiglenes kozmetikai hiba, amely akkor jelentkezik, ha a kiütés jelenik meg, és addig tart, amíg nem gyógyul fekélyek, ne essen le a kéregből.

Azonban a túl gyakori vagy hosszan tartó betegségcsillapítások a szervezet immunitásának és egyéb problémáinak csökkenését jelezhetik. Ezért, amikor visszaesés következik be, még mindig érdemes egy terapeutaval konzultálni. Ez segít kiválasztani a tüneti kezelést, amely megkönnyíti a betegség lefolyását és felgyorsítja a gyógyulást. Ezen felül, ha szükséges, a terapeuta végigvezeti Önt a további vizsgálatot más szakemberek, segít létrehozni az immunrendszer állapotát, érzékelni betegségek, amelyek hozzájárulnak a csökkent immunitás és gyakoriságának növekedése kiújulásának herpesz, vegye fel a kezelés valamilyen formája herpesz. A terapeuta kezelésének alternatívájaként javasolhatja a bőrgyógyász kezelését.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A genitális szervek herpeszes fertőzése súlyos betegség, melyet krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemeznek. A genitális herpesz jelentősen rontja az életminőséget az olyan személy, de különösen veszélyes betegség a terhes nők, mert lehet továbbítani az anyáról a magzatra a terhesség alatt vagy a szülés, ami rendkívül veszélyes szövődmények, amelyek befolyásolják a belső szervek a magzat.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha kapcsolatba lép egy nőgyógyász vagy urológus; Ezenkívül megfelelő kezelést lehet választani a dermatovenerológiai laboratóriumban. Bármi legyen az orvos vagy kezelésére genitális herpesz, jellemzően terápia használata a helyi vagy szisztémás vírusellenes szerek, amelyek elnyomják a replikáció (szaporodás) a vírus, és jelentősen csökkenti a gyakoriságát és a relapszusok időtartamára. Emellett immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és más gyógyszereket is fel lehet használni.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

A Varicella-Zoster vírus, amely szintén a herpeszvírusok kategóriájába tartozik, rendkívül veszélyes betegséget okoz: herpes zoster. Jellemzője a törzs nagy részének előfordulása a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpesz zoster képes postherpetikus neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom (neuralgia) és rosszul kezelhető.

Csakúgy, mint a szájszárazság herpesz esetében, a herpetikus bőrkiütés megjelenése a testre a dermatológus vagy a terapeuta kapcsolatba hozásának oka lehet. Laboratóriumi diagnózist írhat elő, egy immunológussal vagy egy allergiával konzultálhat, hogy azonosítsa azokat a rejtett tényezőket, amelyek hátrányosan befolyásolják az immunitást és meghatározzák a kiütés okát.

A herpetikus fertőzés egyéb formái

A herpeszvírus fertőzések egyik fő jellemzője, hogy képesek befolyásolni a különböző szöveteket és testrendszert. Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszről a szájban, a szem elején, a felső légutakban? Általában az elsődleges vizsgálatot szakember - szemész, fogorvos, ENT végzi. A feltételezett herpeszes jellegét tévő tünetek, hogy egy orvos, egy szakember fogja irányítani, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász, mivel ezek a szakemberek, hogy a legszélesebb körű ismerete tekintetében herpeszvírus fertőzések. Rendkívül fontos, hogy a herpetikus fertőzést a lehető leghamarabb felismerjék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket a komplikációk kialakulásának gyors visszaszerzésére és megelőzésére.

Milyen orvosnak kell konzultálnia a herpeszrel?

Melyik orvos kezeli a herpeszet? Egy általános vélemény, hogy a herpesz mindig kiütések formájában jelentkezik az ajkakon - alapvetően nem igaz. A betegséget vírus okozta patogén okozza, és hatással lehet az emberi test minden szervére és rendszerére. Leggyakrabban a herpesz a száj, a torok és a nazofarynum nyálkahártyáiba, a szemekbe, a nemi szerveken belül vagy kívül, a fenék és más lágyrészek felületein helyezkedik el.

A betegség krónikus formájával még a belső szervek is szenvedhetnek. Ezért a betegek gyakran aggódnak amiatt, hogy melyik orvost kell kezelni, aki kezeli a herpeszet? Van-e különbség a betegség képében minden egyes esetben, és szükség van-e egy külön szakemberre ezekre a helyzetekre?

Milyen orvoshoz kell konzultálnom, ha herpetikus bőrkiütést találnak?

Az elsődleges vizsgálatot végző és terápiás kezelésre szakosodott szakember kiválasztása attól függ, hogy hol található a herpeszkiütés lokalizációja. Ha felteszi a kérdést, hogy melyik orvos gyógyítja pontosan a bőrkiütést a bőrön, akkor ha gyanítja, hogy herpesz zoster vagy "hideg" forma - akkor meg kell látogatnia a bőrgyógyász azonnal.

Melyik orvos gyógyíthatja a herpeszet a nemi szerveken? Ha a betegségnek ez a formája nőnek kell lennie - akkor forduljon a nőgyógyászhoz, és ha az ember -, akkor az urológushoz vagy az andrologóhoz.

A szemfenéki diagnózist szokásos terapeuta készítheti, de a kezdeti vizsgálatot követően a beteget szemészre kell utalni. Ez a herpesz egyik legsúlyosabb formája, és a vírus hordozóit évente legalább egyszer meg kell vizsgálni. Amikor a vírus aktívan elosztja és befolyásolja a szemgolyót, súlyos patológiák kialakulásához vezethet, egészen a látás elvesztéséig.

Az ajkakon lévő herpeszkitöréseknek előfeltétele az orvos-terapeuta kapcsolatba lépése. Abban az esetben, ha a kiütés lokalizált nemcsak az ajkak, hanem a nyálkahártya a száj, ami stomatitis és gingivitis, hogy azonosítani a kiváltó oka a kialakulásának a gyulladásos léziók fogorvos.

A herpesz kialakulását megkönnyíti az immunitás megszüntetése, ezért a betegnek szükségszerűen egy immunológusnak kell megvizsgálnia. A szakorvoshoz fordulhat a kerületi terapeuta. Az immunológus megtudja, mi váltotta ki a szervezet immunrendszerének gyengülését. A pácienst speciális, immunstimulációra tervezett gyógyszerekkel és vitaminokkal kezeli.

A herpesz tünetei nem mindig egyedülállóan jelentkeznek. Például a nõi genitális forma nem járhat a betegség külsõ jeleivel. Nem rendelkeznek viszketéssel, égéssel vagy kiütéssel, de gyakran van candida colpitis, amely elrejti a herpesz megnyilvánulásait. Tehát minden nőt rendszeresen vizsgálni kell egy nőgyógyász által, és minden előírt vizsgálatot el kell végezni. A herpesz vírus gyakran egyidejűleg különböző betegségekkel járó ZPP-k.

Kezeli-e a terapeuta a herpetikus megnyilvánulást?

Ha a beteg nem tudja biztosan, hogy melyik orvoshoz kell fordulnia, azonnal meg kell kezdeni a kórházba látogatást a terapeuta felkeresésével. Soha nem szabad elrejteni az információt egy szakembertől, nem beszélve róla a betegség időszakos súlyosbodásának jelenlétéről.

Amikor a belső szervek sérülnek, a vírus gyakran maszkolja a tüneteit az ilyen rendszerek krónikus betegségei alatt. Ezért megfelelő diagnózis nélkül nehéz felismerni a herpeszet. Ilyen esetekben a helyi terapeuta terápiás ismerete hasznos. Egy adott komplex vizsgálatot és elemzést nevez meg, ha gyanítja bizonyos betegségek herpesz eredetét, és átirányítja a beteget egy speciális szakemberre.

A kezdeti vizsgálat során a beteg köteles az orvosnak minden információt megadni a betegségének alakjáról, formájáról, tüneteiről, az utóbbi időben jelentkező exacerbációk számáról, a fertőzés módjáról. Erre azért van szükség, hogy gyors és helyes diagnózist hozzon létre, és időt takarít meg azzal, hogy több felesleges vizsgálatot elhagy.

Melyik orvos kezeli a vírusfertőzést, ha gyanúja van a herpesz I. és II. Típusának

Ha gyanú merül fel, hogy egy nem védett szexuális érintkezés után, ha valaki egy herpesz vírust kötött, akkor meg kell látogatnia egy dermatovenereológust. Ez annak köszönhető, hogy az I. típusú és a II. Típusú vírus törzsek személyenként átvihetőek keresztre, még csókokra és orális szexekre is. A súlyosbodó betegség típusának azonosítása és a megfelelő terápiás kurzus kijelölése érdekében sok speciális tesztet és biokémiai vizsgálatot kell végezni.

Ha bármilyen kétség kell látni egy terapeuta, bánik ilyen betegségek, ad egy esélyt a teljes gyógyulás és meg fogja határozni a helyzetét a beteg, mert az egyes betegek herpesz - lehet nem csak a tulajdonosa, hanem a forgalmazó.

Mindenesetre a herpetikus vírus gyakran súlyos patológiai szövődmények kialakulásához vezet, amelyek jelentősen rontják a páciens életét, és gyakran akár halálhoz is vezetnek. A herpesz legnagyobb veszélye azoknak, akiknek az általános állapotát alacsonyabb védettség jellemzi: más krónikus betegségben szenvedők, trauma és műtétek, terhesek, idősek és HIV-fertőzöttek. A herpesz első tünetei esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

Kiegészítő anyag:

Melyik orvos kezeli a herpeszet

A herpesz az egyik leggyakoribb vírusos megbetegedés, amely gyakorlatilag minden ember életében találkozik. A herpeszvírus fertőzés tünetei égetnek, viszketnek és jellegzetes hólyagos bőrkiütést mutatnak a bőrön. Annak ellenére, hogy ez a betegség igen széles körben elterjedt hazánk lakói körében, sokan nem tudják, mikor jelezzék a herpesz jeleit, mely orvoshoz fordulhat segítségért egy ilyen probléma miatt. Szóval, melyik szakértő kezeli a herpeszet?

A terápia jellemzői

Először is, sokféle herpetikus fertőzés létezik, és leggyakrabban különböző szakemberek kezelik őket. Így az ajkak megfázása terapeuták, dermatológusok kezelik, de a genitális herpesz problémáját az urológusok, a fertőző betegségek szakemberei, az immunológusok kezelik.

Hangsúlyozni kell, hogy a legtöbb esetben gerpevirusnaya fertőzés nem jelent kockázatot az élet, hogy ugyanazok az emberek erős immunrendszerrel és tehet anélkül, orvosi kezelés egy bizonyos típusú herpesz. Bizonyos esetekben azonban a herpeszvírus fertőzés súlyos szövődményeket okoz, amelyek jelentősen rontják a betegek életminőségét. Ez a vírus különösen veszélyes a gyenge immunrendszerre nézve: azok, akik sérülést vagy műtétet szenvedtek terhes nők és idős betegek számára. Ezért ha fertőzés jelei jelennek meg, mindig konzultáljon orvosával. Pontosan - tovább fog tanulni.

Melyik orvos kezeli a herpeszet az ajkakon?

A láz (vagy hideg az ajkán, vagy a lázas herpesz) országunk lakosságának több mint 80% -ánál fordul elő. A herpesz ezen formája különleges formája nem igényel - ez egy ideiglenes kozmetikai hiba, ami akkor jelentkezik, amikor a kiütés megjelenik, és megmarad, amíg a fekélyek feszülnek és a kéreg leesik. De ha az ajkak kiütések túl gyakran fordulnak elő, ez azt jelezheti, hogy csökken az emberi immunrendszer munkája és a testben lévő egyéb problémák. Ebben a helyzetben azonban érdemes egy terapeutaval konzultálni, aki tüneti kezelést választ. Az orvos más szakemberekkel folytatott konzultációra hivatkozhat, hogy meghatározza a szervezet immunállapotát és érzékelje az immunitást csökkentő betegségeket. A herpesz problémájával az ajkakon is bevehet bőrt.

Melyik orvos kezeli a nemi herpeszet?

A nemi szervek herpeszes fertőzése meglehetősen súlyos betegségekre utal, amelyek a férfiak és a nők intim környezetét érintik. Ezt a betegséget krónikus betegség, gyakori visszaesések és egyes esetekben szövődmények jellemzik. Különösen veszélyes a nemi herpesz terhesség alatt, mivel a vírus az anyától a magzatig terjedhet a terhesség vagy a szülés alatt, ami rendkívül veszélyes szövődményeket okoz, amelyek a magzat belső szerveit érintik.

Ha gyanús egy genitális herpesz fertőzés, akkor a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a nőgyógyászával vagy urológussal. Ezenkívül megfelelő kezelést talál a dermatovenerológiai laboratóriumban. Az ilyen típusú herpetikus fertőzés terápiája olyan helyi vagy szisztémás vírusellenes gyógyszerek alkalmazásából áll, amelyek elnyomják a vírus reprodukcióját, és jelentősen csökkentik a relapsusok gyakoriságát és időtartamát. Immunmoduláló gyógyszereket, tüneti terápiát és egyéb gyógyszereket is előírnak.

Melyik orvos kezeli a herpesz zostert?

Ezt a típusú vírust Varicella-Zosternek is nevezik. Ez a herpeszkosztert okozó herpetikus kórképek kategóriájába tartozik. A betegségre jellemző, hogy nagy kiterjedésű bőrkiütés jelentkezik a törzsön vagy végtagokon, ezért kapta meg a betegség nevét. Ezenkívül a herpes zoster képes postherpés neuralgiát okozni - rendkívül veszélyes szövődmény, amelyet súlyos fájdalom és rosszul kezelhető.

Ha a herpetikus bőrkiütés a testen van, akkor kérjen segítséget egy bőrgyógyásztól vagy terapeutaiktól. Az orvos laboratóriumi diagnózist, egy immunológus vagy allergológus konzultációját fogja felírni, hogy azonosítsa az immunitást hátrányosan befolyásoló rejtett tényezőket, és meghatározza a kiütés okait.

A herpesz fertőzés egyéb formái. a szájban, a szem elején, a felső légutakban jelentkezik, felveheti a kapcsolatot a speciális szakemberekkel - fogorvos, szemész, ENT. Szükség esetén az orvos egy bőrgyógyászral folytatott konzultációra hivatkozik, mivel ezek a szakértők a legszélesebb körű ismeretekkel rendelkeznek a herpeszvírus fertőzésekkel kapcsolatban.

Most már tudja, hogyan kell viselkedni, ha gyanítja a herpesz, ezért gyors gyógyulást kívánunk.

Mi a herpesz kezelésére szakosodott orvos?

A herpesz kezelésére szakosodott orvos szakterülete a kiütések helyétől és a vírus típusától függ. Például, ha a nemi szervek érintettek, vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel a vénás osztályon, míg az immunológus gyakrabban foglalkozik az arc herpeszével.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Ha a páciensnek magas a visszaesése, akkor látnia kell egy terapeutát. A megfelelő orvoshoz ad útmutatást, ha a diagnózis előzetes vizsgálat nélkül egyértelmű. Mindazonáltal a vírus manifesztációi minden esetben gondos diagnózist igényelnek, beleértve az antitestek specifikus tesztjeit.

Az arcon

Ebben az esetben a herpesz megjelenése az immunvédelem gyengülésének tulajdonítható, ezért a problémát egy immunológusnak kell kezelnie.

Ez az orvos részletes vizsgálatot fog végezni a későbbi kezeléssel, ami csökkenti a relapszus valószínűségét. Ezenkívül segít a szervezet védelmi funkcióinak javításában és megfelelő ajánlásokban.

A beteg egy dermatológust is meglátogathat. Ez az orvos specializálódott a bőrrel kapcsolatos bármilyen problémára, beleértve a kiütéseket, amelyeket vírusfertőzés okozott. Szükség esetén a szakember egy másik orvosra hivatkozik, ha a betegség átjutott a szövődmények színpadára. A páciensre vonatkozó általános tanácsadást terapeuta vagy gyermekorvos adhatja meg, ha a gyermek fertőzött a vírussal.

Az ajkakon

Ez a fajta herpesz, valamint a kiütés az arcon, ritkán van szükség a szakorvosi beutalás, ha nem beszélünk a gyermekek és a terhes nők, vagy a beteg nem tapasztal súlyos rosszullétet. Ahhoz, hogy szakképzett segítséget kaphasson, elmehet egy immunológus, fertőző orvos, terapeuta vagy bőrgyógyász. A gyermekorvos is segíthet, ha kis beteg. A felsorolt ​​orvosok herpesz kezelést végeznek, ezért ha van lehetőség arra, hogy közvetlenül a szükséges szakemberhez forduljanak, nem szükséges megtagadni.

A nemi szerveken

A herpeszvírus fertőzés a nemi szerveken a 2. típusú herpesz fertőzést jelzi. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépnie egy megfelelő profilú orvosral, mivel a terapeuta és a bőrgyógyász nem végez hasonló patológiákat.

A genitális herpesz esetén a következő orvosokkal lehet kapcsolatba lépni:

 • urológus - férfiaknál;
 • nőgyógyász - nőknél;
 • bőrgyógyász.

Abban az esetben, ha az intim zónában a nemi herpeszet orálisan érintkezésbe hozzák, otolaryngológusra van szükség, mivel ez a fajta fertőzés speciális kezelést igényel.

A testen

A herpeszkiütés a szervezetben a herpesz zoster egy formája, amely befolyásolja az idegrostokat. A vírus ezen formájával forduljon a helyi orvoshoz (terapeuta), bőrgyógyászhoz vagy dermatovenerológushoz, aki a beteget a fekvőbeteg kezelésre utalja. Komplikációk esetén a herpesz herpeszes idegrendszeri formája miatt a Zosternek szüksége van egy neurológus segítségére.

A szájban

Vírusos kiütés a szájban már egy fogorvos, és a vereség a torok ajánlásokat adhat audiológus. Diagnózis bonyolítja a specifikus tünetek formájában fekélyek és fájdalmas nyelés, így az orvosok gyakran írnak fel konzultáció különböző szakemberek: immunológus, allergológus és bőrgyógyász.

Ritka fertőzéses megnyilvánulásokkal

Kivételes esetekben az orvosok úgy ítélik meg, hogy a belső szervek, beleértve a szemeket és az agyat is, meghiúsulnak. A felnőttek körében ilyen diagnózist találtak a rendkívül gyenge immunitású és HIV-es betegeknél. A gyermekek gyakran szemészeti herpeszesek. Így az orvos szakosodása a bonyolult fertőzés lokalizációjától függ. Lásd a következő orvosokat:

 • szemész (szemkárosodással);
 • terapeuta;
 • immunológus;
 • a neuropathologist;
 • ENT.

A genitális herpesz kezelésére az orvoshoz fordulunk

Az a kérdés, hogy melyik orvos kezeli a genitális herpeszet, rendszerint olyan emberek kérik, akiknek közvetlen problémája van. Ha a patológiáról beszélünk, akkor ez a vírus a világon a leggyakoribb. Majdnem minden ember életében legalább egyszer szembesült kellemetlen tünetekkel és a herpesz által okozott kényelmetlenség érzésével. A betegség ilyen előfordulása ellenére az ilyen helyzetekkel szembesülő emberek elvesztek, nem tudják, hogy melyik szakember kérheti a vizsgálatot, és ha szükséges, megfelelő kezelést kapjon.

A vírusfertőzés okai és tünetei

Az orvosi gyakorlat szerint az elsődleges fertőzés általában 6-7 éves korban következik be, ami az alábbiak lehet:

 • magas népsűrűség;
 • alacsony életszínvonal;
 • a személyes higiéniára vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása.

A herpeszes másodlagos fertőzés a nemi közösülés során jelentkezik. A genitális herpesz előfordulása 20-30 éves korban nagyon magas. Ez a tény magyarázható:

 • az intim kapcsolatok korai megjelenése;
 • átkozott szexuális együttlét;
 • gyakori partnerváltás a nemek számára;
 • védtelen szex.

A vírusfertőzés kockázati tényezői a következők:

 • az immunvédelem csökkenése;
 • a betegnek szexuális úton terjedő betegségei vannak;
 • a pácienshez tartozó szex (a nők sokkal valószínűbb, hogy fertőzöttek a vírussal);
 • a terhesség mesterséges megszüntetése.

Az emberi immunrendszer megkezdi az ellenanyagok termelődését, amikor egy vírus belép a szervezetbe. Az immunvédelem megfelelő állapotával a fertőzés jelei nem jelennek meg. Ha csökken az immunvédelem szintje, a vírus aktívvá válik, ami bőrkiütést eredményez, a nyálkahártyák kezdenek kiütéseket mutatni, vannak idegi fájdalmak.

A vírus visszatérése rendszerint akkor történik, ha:

 • krónikus stresszes körülmények;
 • vitaminok hiánya;
 • túlhűtés vagy túlmelegedés;
 • az éghajlati viszonyok változása;
 • a hólyagos betegség kialakulásában.

Mivel a fertőzés legkorábbi jeleit duzzanatnak, vörösségnek, fájdalomnak és égő érzésnek nevezhetjük a test intim részeiben. A beteg a testhőmérséklet növekedését, általános rossz közérzetet, a fejfájás és az izomfájdalom megjelenését tapasztalhatja. Néhány nap múlva a herpeszkiütés megjelenik a testen. Ha a kiütés a nemi szerveken található, akkor a betegek fájdalmas vizeletet szednek.

A genitális herpesz az emberiség női felében, a reproduktív rendszer külső felépítésében, a comb és az anális passzusban, a húgycsőben és a belső combokban. Ami a férfiakat illeti, az ő esetükben kiütések figyelhetők meg a pénisz vagy a fityma fején.

Kezelési szakemberek

Tehát, ha a fent említett tünetek megjelennek, akkor milyen szakemberrel kell kapcsolatba lépni, hogy megvizsgálják és megkapják a szükséges kezelést? Ha egy nőbetegben vírusfertőzés lép fel, akkor azt a nőgyógyásznak kell címezni. A férfiak esetében a diagnózis és a kezelés az urológus lesz.

Meg kell jegyezni, hogy előre nem lehet meghatározni a fertőzés bekövetkeztét, különösen akkor, ha a páciens megkülönböztetéstől mentes, intim életet él. Hasonlóképpen nem lehet meghatározni, hogy a vírus tünetei mikor jelennek meg.

Néha előfordul, hogy a herpesz nem jelentkezik. Amikor a testen levő hólyagok megszakadnak, nyílt seb van, amelyet meg kell mosni és fertőtleníteni. Ha a beteg nem tartja be alaposan a személyi higiéniai szabályokat, a másodlagos fertőzés valószínűleg nem kerülhető el. Ez viszont tele van prosztatagyulladásban, cystitisben, gyulladásban és a petefészkekben, valamint a vesében.

Mind a nőgyógyász, mind az urológus feltétlenül megvizsgálja a pácienst, leveszi tőle a tollat, vért vesz a biokémiai analízishez és összegyűjti a beteg kórtörténetét.

A vizsgálatok eredményei alapján a kezelőorvos elvégzi a végleges diagnózist, és előírja a szükséges kezelést. Ebben az esetben abszolút kizárt és kategorikusan tilos a független kezelés, mivel a komplikációk súlyosak lehetnek.

Néha a fejlődő vírus bizonyítéka fájdalom az alsó hasban, vagy a vizelési folyamat során. Ebben a helyzetben az embernek urológust kell látogatnia, és a nőnek találkoznia kell egy nőgyógyászral.

Ugyanakkor a dermatovenerológiai laboratórium szakemberei képesek lesznek kiválasztani a szükséges kezelést. Függetlenül attól, hogy melyik szakember vesz részt a vírus kezelésében, a kezelés általában a vírusellenes hatású helyi és szisztémás gyógyszerek alkalmazása. A betegek számára immunmoduláló gyógyszereket is lehet rendelni, amelyek a szervezet védekezésének fenntartására irányulnak.

Így a nemi herpesz az egyik leginkább kellemetlen tünetegyüttes, amely hátrányosan befolyásolja a betegek életminőségét. Annak érdekében, hogy ne kelljen gondolkodni arról, hogy melyik orvos kezeli a vírust, jobb, ha kizárja az életből a fertőzés fertőzésének okait.

A herpeszre kezelt orvosok

A herpesz egy vírusfertőzés, melyet elsősorban bőrkiütés és nyálkahártyák okoznak, a fertőző betegség egyéb jelei is megfigyelhetők: hőmérséklet, rossz közérzet, letargia. Gyakran az emberek nem sietnek, hogy orvoshoz forduljanak ilyen tünetekkel, megpróbálva küzdeni a herpesz népi jogorvoslatok megnyilvánulásai ellen.

Herpes leggyakrabban lokalizált területen az ajkakon és arcon ráncok, a nemi szervek, a fenék puha szövetet. Bőrkiütés jelentkezhet a szervezet bármely részén, beleértve a nyálkahártyákat és a belső szervek felszínét. Az utóbbi lehetőség ritka, a nagyon gyenge immunitású emberek hajlamosak ilyen megnyilvánulásokra. Megtanuljuk, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet, és miért is lehet a herpesz bizonyos formái veszélyes lehet.

Melyik orvoshoz kell mennem

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a betegség széles körben elterjedt, sok ember aggódik amiatt, hogy mely orvos forduljon. Mivel a betegség tünetei változatosak és a test különböző részein lokalizálódnak, számos szűk orvosi szakember segíthet a probléma megoldásában. Bőrgyógyász, terapeuta, fogorvos, fertőző betegség szakember, sebész, nőgyógyász, urológus, vénész, immunológus, szemgyógyász lehet.

A konzultációra kerülő orvos szakosodásának megválasztása attól függ, hogy hol található a betegség külső megnyilvánulása.

 • Ha herpesz van az ajkán és körülöttük, akkor látogasson el a terapeuta. Ha a betegség gyakran manifesztálódik, meg kell mondania a szakértőnek. Valószínűleg kijelöl vagy kijelöl majd elemzéseket, és útmutatást adhat az immunológusnak. Szükséges ennek a szakembernek a vizsgálata is, mivel a herpeszvírus aktiválása a szervezet immunválaszának csökkenésével magyarázható. Az immunológus meghatározza az immunhiány okait, és előírja a kezelést speciális immunmoduláló gyógyszerekkel.
 • Mivel a herpesz a test vagy gyanúja bárányhimlő által okozott herpes zoster vírus, akkor megy egy bőrgyógyász.
 • Ha a herpesz a szájában van, kérjen tanácsot a fogorvosától. A szájnyálkahártya fertőzésének megnyilvánulása szájgyulladás és ínygyulladás kialakulásához vezet. A megjelenése fájdalmas elváltozások vagy fekélyek a szájban aftov lehet kellemetlen és súlyos következményeket, így ezek a tünetek biztos, hogy menni az orvoshoz.
 • Ha a betegség megnyilvánulása a szem területén helyezkedik el, akkor a terapeuta is fordul. Talán képes lesz diagnosztizálni a tünetek herpetikus eredetét, de valószínűleg egy szemészhez fog kezelni. A betegség ezen formája az egyik legveszélyesebb, mivel a vírus befolyásolhatja a szem különböző struktúráit, amelyek szövetük sejtjeibe ágyazódnak. A kezelés hiánya súlyos szemészeti kóros állapotokhoz vezethet, sőt teljes látásvesztést is okozhat.

A honlapunkon részletes cikkeket olvashat minden ilyen típusú herpeszről: a szemen, herpeszes szájnyálkahártyán, az ajkán, a szájban, a csirke pox.

Milyen orvosnak kell konzultálnom a nemi herpeszekkel?

Ha herpeszkitöréseket figyeljünk meg a nemi szervek területén, ez komoly aggodalomra ad okot, hiszen a test intim részeit érintő megnyilvánulások nemcsak kellemetlenek, hanem veszélyesek is. Ezért az ilyen tünetekkel küzdő emberek azon gondolkodnak, hogy melyik orvos kezeli a genitális herpeszet. Kezelje a külső genitáliák bőrén és nyálkahártyáján jelentkező bármilyen problémát a dermatovenerológushoz. A herpesz tüneteivel rendelkező nők kezelhetik a nőgyógyászot és a férfiakat - egy andrologistával vagy urológussal.

Nem szabad elfelejteni, hogy a genitális herpesz veszélyes szexuális úton terjedő fertőzés. A vírussal fertőzött nem csak a szexuális kapcsolat hagyományos formájával, hanem más nemi formákkal is fertőzött. A genitális herpesz megnyilvánulhat a szájnyálkahártya nyálkahártyáján, ha nem használják fel az óvszert a nemi közösülés során, különösen egy nem ellenőrzött partner esetében. Ha egy szexuális partner fertőzött, és van a betegség külső megnyilvánulása, vagyis a vírus aktiválódik, akkor a másodiknak nagyon jó esélye van kellemetlen fertőzésre.

A vírus második típusának, vagyis nemi szervezettségének veszélye, hogy a testben való aktiválása tünetmentes lehet. Ez azt jelenti, a személy nem érez semmilyen kényelmetlenséget, és nem a betegség tüneteit, és ebben az időben a vírus aktív, és könnyen továbbítani másoknak. Ezért meg kell alávetni a rendszeres orvosi vizsgálatok, látogatás egy nőgyógyász, urológus, bőrgyógyász és vizsgálni kell a látens fertőzés. Tehát gyorsan azonosítani tudja, hogy van vírus a szervezetben, és lépéseket tesz annak gyógyítására.

Mindenképpen olvassa el a herpeszről szóló cikket az intim zónában.

Ki használja a zsindelyeket

Ez a Varicella-Zoster vírus okozta fertőzés egyik legveszélyesebb típusa - herpes zoster. Az ilyen típusú fertőzések megnyilvánulása nagy hatást gyakorol a bőrre, a bőr alatti idegrostok mentén lokalizálva. A vírus befolyásolja az idegrendszert, integrálva az idegsejtekbe, és a postherpesi neuralgia kialakulásához vezethet. A legnagyobb veszély az övsömör lokalizálása az arcon, a trigeminális ideg mentén. A betegség megnyilvánulása komoly kényelmetlenséget okoz, és nagyon fájdalmas, mivel befolyásolja az idegrostokat. A herpesz sokféleségének kezelésére szükség van, anélkül, hogy várakoznánk a szövődmények kialakulására.

Az ilyen típusú betegségben szenvedők gyakran nem tudják, melyik orvos kezeli a herpesz zostert. Ezért kapcsolatba léphet a kerületi terapeutaval. Valószínűleg egy bőrgyógyászhoz fordul. A fertőző betegségek kezelésére is lehetőség van. A terápiát az orvos által előírt módszer szerint kell elvégezni.

Nagyon gyakran az orvosok javasolják a herpesz zoster kezelését kórházi környezetben, hiszen ebben az esetben megfigyelhetők különböző profilú szakemberek, és számos olyan orvosi eljárást hajtanak végre, amelyeket a páciens saját maga nem tud megtenni.

Kihez kéne lépnem kapcsolatba egy ritka herpesz-formával?

A herpesz hatással lehet a belső szervekre. A betegség ezen formája ritka. Leginkább a súlyosan depressziós immunitással rendelkező embereket érinti. Általános szabály, hogy az immunrendszer erős immunhiányt mutat az emberi szervezet által, amelyet immunhiányos vírussal fertőznek meg. Talán a mentelmi jog elnyomása és más negatív tényezők hatása miatt.

A belső szervek vereségét a tudósok szerint cytomegalovirus okozza (az ötödik típusú herpesz). A belső szervekbe behatolva, és szövetük sejtjeibe integrálva a vírus az e szervek egyéb betegségeinek megnyilvánulásához hasonló tüneteket okoz. A leggyakoribbak a herpeszvírus, oesophagitis és tüdőgyulladás által okozott herpeszvírusok.

A fertőzés azonban más szervekre, így az agyra is hatással lehet. Ezért az orvosi szakember kiválasztása attól függ, hogy melyik testet érinti.

 1. Ha a nyelőcső nyálkahártya sérült (nyelőcsőgyulladás), keresse fel a gasztroenterológust. Neki szükséges a herpesz hepatitisz tüneteivel járni.
 2. A májbetegségeket egy még szűkebb szakember - a hepatológus kezeli -, de nehéz észlelni a kerületi klinikán.
 3. Herpetikus tüdőgyulladás esetén a pulmonológus segíthet.

következtetés

A herpesz legfontosabb szakértői a bőrgyógyászok és a fertőző betegségek specialistái. Gyanakodni kell, hogy a herpeszkiütés és a betegség egyéb tünetei a herpeszvírus által kiváltottak. A fertőzés külső megnyilvánulásainak nem szabványos lokalizációjával ezek a szakemberek megbirkózhatnak magukkal, és más orvosokat vonzhatnak konzultációra.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Annak meghatározásához, hogy melyik orvosnak kell kezelni a herpeszes kezelést, meg kell állapítani a kiütés lokalizációját. Minden egyes orvos szakosodott bizonyos betegségekkel, amelyek befolyásolják a test vagy szervek bizonyos részeit. Ennek az az oka, hogy a bőrbetegségek gyakran maszkoltak más betegségekre.

Melyik orvos kezeli a herpeszet?

Annak ellenére, hogy a patológiás folyamatot a jellemző vezikulumok képződése kísérte, a hatékony terápia kiválasztásakor pontosan meg kell határozni a betegség jellegét. Ebben az esetben több vizsgálat és biokémiai vizsgálat szükséges.

A terapeuta előzetes diagnózist készíthet. Ez utóbbi képes felmérni a betegségek kialakulásának természetét, és átirányítja a betegeket egy szűkebb szakirányú orvosokra.

Kihez fordulhat a szívritmusz herpeszhez?

A hideg az ajkán kiütések formájában jelentkezik, amelynek kialakulását viszketés és fájdalom kísér. A betegség lefolyása nem jelent veszélyt az életre és az egészségre, kivéve azokat az eseteket, amikor egy személy korábban immundeficienciával rendelkezett.

Ez a kombináció súlyos patológiák kialakulásához vezethet a páciens vagy a gyermek haláláig, ha terhes nőkben herpesz reszketést mutat.

A betegség labiális formájára vonatkozó kezelést a terapeuta választja ki. Ha a herpesz nem csak az ajkán, hanem a test más részein is megjelenik, vagy a kórtörténet újraindulása évente több mint négyszer fordul elő, a betegnek immunológiai konzultációra van szüksége. Ha szükséges, a terapeuta egy vizsgálatot végző személyt küld a bőrgyógyásznak, hogy kizárjon más bőrbetegségeket, vagy érzékelje a fertőzés jelenlétét a bőrszövetekben.

A herpeszvírus testre történő kezelését ki kell egészíteni az egyidejűleg kialakuló patológiák terápiájával. Azokban az esetekben, amikor egy személynek krónikus betegségei vannak, az immunológus kapcsolatba lépése mellett részvételre van szükség:

 • endokrinológus;
 • gasztroenterológus;
 • neurológus és így tovább.

A szájnyálkahártya herpeszes fertőzésének megnyilvánulásával járó idegrendszeri megbetegedések esetén a páciens pszichoterapeuta számára páciensnek kerül vizsgálatra.

Kihez fordulhat az izgalommal járó kiütés?

Ez a fajta betegség az egyik olyan kórkép, amely a belső szervek patológiáinak kialakulását okozza. A nemi szervvírus vereségének kezelésénél a herpesz provokálja:

A szexuális herpesz az urogenitális rendszer nyálkahártyájára hat, ami jelentősen ronthatja a beteg állapotát.

Nemi herpesz fertőzés esetén a nők a nőgyógyászhoz, a férfiak pedig az androlóphoz fordulnak. Az urológus is szükséges lehet.

Ki segít a herpesz zosterben?

Ezt a betegséget a harmadik típusú vírus okozza. A kórtani folyamatot a buborék-kitörések sokasága jellemzi, amelyek a test nagy részét érintik. A herpes zoster exacerbációja:

 • intenzív fájdalom;
 • a bőrkiütés gyulladása a bőr kórokozó mikroorganizmusokkal történő fertőzése esetén;
 • magas testhőmérséklet.

A vírusos fertőzés ilyen formája a megnyilvánulás során nehéz kezelni. Ebben az esetben szükség van a herpetikus bőrkiütések kimutatására a bőrgyógyász számára.

A betegség súlyosbodása a gyengített immunitás hátterében jelentkezik, ezért a pácienst további vizsgálat céljából elküldi az immunológusnak. Ezen túlmenően, más kórták kizárása érdekében, a lexikust gyakran vonzza egy allergológus.

A herpeszvírus ezen formájának veszélye abban rejlik, hogy a megfelelő terápia hiányában a fertőzés gyorsan elterjedt a test más részeire. Ebben a helyzetben a betegnek más orvosokat kell látogatnia:

 • ENT a torok léziókban;
 • fogorvos a herpetikus szájgyulladás kialakulása esetén;
 • oftalmologa, ha a fertőzés a szemgolyóra hat.

A kezelőorvos által a herpeszes fertőzés ezen formájával kapcsolatos ajánlások figyelmen kívül hagyása a belső szervek patológiáinak kialakulásához vezethet, amelyek tünetei változatosak. Ilyen körülmények között a terápiás rendszert a klinikai kép jellemzői figyelembe vételével állítjuk be.

Ki kezeli a ritka herpesz típusokat?

A vírusfertőzés formájától függetlenül először meg kell látogatnia a terapeutát. Ez utóbbi meghatározza más szakemberek részvételének szükségességét. A terapeutától nem szabad elrejteni a herpesz fejlődésének feltételezett okait és a buborékkiütés lokalizációját. Az információ hiánya súlyos szövődményeket okozhat, amelyek befolyásolják a létfontosságú szerveket.

A legtöbb esetben a betegség kezelését bőrgyógyász vagy terapeuta írja elő. Számos beteg esetében azonban a patológiát nem kimutatható klinikai kép jellemzi. Különösen a betegség ilyen fejlődése figyelhető meg olyan nőknél, akiknél a genitális forma visszaesett.

Ha kellemetlen érzés tapasztalható a perineumban, vagy a nemi szervek rendellenes elváltozásai, a betegeknek segítséget kell kérniük a nőgyógyásztól.

Ezenkívül a vírus törzsének meghatározása szükségessé teheti egy dermatovenereológus bevonását. Ez utóbbi vonzódik, ha a 2. típusú herpeszvírussal vagy genitáliával rendelkező szájüregi fertőzés az 1. típusú vírussal fertőzött.

Ha a betegség általános formája a fertőző betegség szakembere segítségét igényel. Ez utóbbi meghatározza a klinika kezelésének szükségességét. Gyakran előfordul, hogy a fertőzésgátló a herpesz zoster fokozódása esetén vesz részt.

A herpesz komplex kezelést igényel. Ezért a betegség jeleinek megjelenésével járó betegeket különféle szakirányú orvosok részére küldi vizsgálatra. A terápia kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a vírus törzsét hozzák létre, hanem más hasonló tünetekkel járó kóros állapotok kizárását is. Azt is meg kell tudni, hogy mikor jelentkezik egy herpeszes kiütés, amelyre a szakember alkalmazható, mert a betegség kezelését a beteg okozati tényezője és egyedi jellemzői figyelembevételével végzik.

Herpeszkiütés: melyik szakember segítséget keres?

A herpesz az ajkakon nem túl komoly hőségnek számít, melyet viszketés és égetés kísér, ami ideiglenes kényelmetlenséget okoz. Sokan ismételten szembesültek ezzel a problémával, és nem gondoltak arra, hogy melyik orvos kezeli a herpeszet, mivel a hólyagok és a fájdalom viszonylag gyorsan haladnak, és nem hagy nyomot.

De ez a vírus nem annyira egyszerű és ártalmatlan. Különösen terhes nőknek, időseknek, súlyos sérüléseket és műtéteket szenvedettek számára krónikus betegségekben és gyengített immunitásban szenvedők számára. A betegség kitörését a vírus kórokozója kiváltja, amely befolyásolhatja a belső szerveket és a test bármely részét. Gyakran előfordul, hogy a herpesz az orrnyálkahártyán, a torokban, a szemeken, a száján, a nemi szerveken és más lágyrészeken jelenik meg.

Kiütések lokalizálása és szakember kiválasztása

A szakember kiválasztása és a további kezelés teljesen attól függ, hogy a betegség milyen mértékben vált aktívvá.

Kiütések az ajkakon

A legtöbb betegség (80%) hideg lázas vagy lázas herpesz formájában jelentkezik. Az érintett hely az ajkán folyamatosan harap és harap, irritáló fájdalmat és állandó kényelmetlenséget okoz. Általában nincs szükség speciális kezelésre - a hólyagok felrobbannak, fekélyek alakulnak ki, majd a hamarosan eltűnő kéreg.

De vannak olyan esetek, amikor a fertőzés szövődményekhez vezet. A betegség gyakori visszaesése azt jelzi, hogy csökkent a mentesség és más olyan betegségek, amelyekben a herpesz riasztó tünet lehet.

Ha a betegség hosszú távon jelentkezik és rendszeresen visszatér, akkor szükség van egy körzeti orvos-terapeuta látogatására. Meghatározza a diagnózist, tüneti kezelést ír elő - fitopreparáció, szelén, laktoferrin, vitaminok és ásványi anyagok komplexe, intravénás kezelés.

A fejrész területén

Ha a betegség nyilvánult meg nemcsak az ajkak, és elütötte a száj, az orr, a torok vagy a szem kell kezelni a terapeuta, aki diagnózis felállításához, elő tüneti gyógyszerek, amelyek megkönnyítik a beteg állapota. Aztán irányt ad:

 • ENT-orvos vagy fogorvos - ha a szájüreget és a felső légúti csatornát érinti. Ennek a területnek a veresége komplikációkat okoz a ínygyulladás és a szájgyulladás formájában, amely gyógyítja a keskeny profil orvosait.
 • A szemészeti orvoshoz - ha a betegség egy szemgolyó csodálkozott. A szemhéjfesték veszélyes betegség, amely súlyos következményekhez vezet, a látás elvesztéséig. A páciensnek hat hónapon át rendszeresen vizsgálnia kell az oculist-ot, hogy elkerülje a szövődményeket.
 • Immunology - kogdaneobhodimoopredelenieimmunnogostatusaivyyavleniezabolevany, sposobstvuyuschihugneteniyuimmuniteta provokáló virális visszaesés.

A terapeuta alternatívájaként lehetőség nyílik a bőrgyógyászra.

Kiütés a nemi szerveken

A herpesz a genitális területen jelentősen rontja az emberi élet minőségét.

Ez egy súlyos krónikus betegség, gyakori relapszusokkal, néha impotenciát, meddőséget és méhnyakrákot okozó szövődményekkel. A herpesz különösen veszélyes a várandós nők számára, mert ez helyrehozhatatlan zavart okozhat a magzati rendszerek és szervek kialakulásában. A szállítás során a fertőzött anya megfertőzi az egészséges gyermeket. Amikor a genitális herpesz, vagy ha úgy gondolja egy esetleges szennyeződés (ha nem volt védekezés nélküli közösülés) Női kell látni egy nőgyógyász, és az emberek a andrologist vagy urológus. A dermatoveneroióval való konzultáció szükséges, mivel a herpesz kezelése specializálódott.

Fontos! Amikor a szexuális fertőző betegségekről van szó, a dermatovenereológus hatékony és szakszerű kezelést nyújt.

A nőket rendszeresen meg kell látogatni a nőgyógyász. Mivel a herpesz nem mindig jelenik meg külső jellegzetes tünetekkel, és gyakran candida colpitis-t okoz. Csak elemzéssel és teljes vizsgálattal felismerheti a vírust.

A kezelés magában foglalja a helyi vagy szisztémás vírusellenes terápiát, amely elnyomja a vírus szaporodását, csökkentve az újraaktiválás gyakoriságát és időtartamát. Az orvos immunmodulátorokat, vitaminokat és tüneti terápiát írhat fel.

Herpes zoster (lichen)

A Varicella-Zoster vírus által okozott rendkívül súlyos és veszélyes betegség.

Ennek jelzése kiütés a törzs és végtagok nagy területein. Herpes zoster (övsömör) is okozhat számos szövődmény, többek között a herpesz utáni neuralgia, nehéz kezelni, és kíséri erős fájdalom, bárányhimlő és óriássejtes tüdőgyulladás. Amikor a betegség aktiválódik, a hőmérséklet emelkedik, szűk hólyagok és fájdalom jelentkezik.

A herpes zoster általában főleg a gyengített immunitással rendelkező idős embereket érinti. Néha a helyreállítás után az érintett területek még több éve betegek. Az emberek körülbelül 3% -a szenved ismétlődő lüktől.

Először is konzultálnia kell egy terapeutaval vagy bőrgyógyászával. Az orvos laboratóriumi diagnosztikát fog küldeni, majd iránymutatást ad a neurológusnak, allergológusnak és immunológusnak, hogy megállapítsa a kiütés okait. Olyan gyógyszerek hozzárendelése, amelyek eltávolítják a toxinokat és gyógyítják a hólyagokat, beállítják az étrendet, közvetlenül az akupunktúrára vagy az elektro akupunktúrára irányítják.

A belső szervek fertőzése

A herpeszvírus hasonló bármilyen krónikus betegséghez, és rendkívül nehéz azonosítani.

Ehhez szükség van egy terapeuta konzultálására. Előírja a szükséges vizsgálatokat és a szükséges vizsgálatokat. Ezután a diagnózis megállapításakor az orvos a beteget egy olyan szakemberhez továbbítja, aki választhat a kezelés során.

Annak megállapítására, a helyes diagnózis, a beteg legyen a lehető legpontosabb és világosan leírja a betegség természete, hozzávetőleges időpontja előfordulásuk lehetséges módjait fertőzés gyakorisága flare megismétlődését.

Fontos! Nem kell visszatartania semmilyen információt, és zavart lesz, különben a megállapított diagnózis hibás lehet. Ez nem megfelelő kezeléshez és esetleges súlyos következményekhez vezethet.

Ha bármelyik hasonló tüneteket hideg fekélyek a szájban, az ajkak, a nyálkahártyák, a szem környékét, ágyék és a nemi szervek keressen fel egy orvost, bőrgyógyász vagy a bőrgyógyász. Az ápolási herpesz a lakosság 90% -a. De a betegség súlyos formákat öltött azokban az esetekben, amikor egy személy rossz immunitást vagy bizonyos tényezők által kiváltott:

 • immunrendellenességek (hideg, influenza, HIV);
 • plohoepitanie;
 • stressz
 • fáradtság;
 • túlmelegedés vagy hipotermia;
 • anyagcserezavarok.

A megelőző karbantartáshoz meg kell látogatni egy fertőző betegség specialistát és egy immunológust, aki segít a szükséges kezelés kiválasztásában és a herpesz megismétlődésének megakadályozásában.