Melyik orvos kezeli a körömgombát?

Onychomycosis (körömgomba) sok kellemetlenséget okoz egy személynek, és a fejlett szakaszokban súlyos komplikációk fenyeget. A nem kívánatos következmények elkerülése érdekében szakemberrel időben fel kell vennie a kapcsolatot. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy melyik orvos kezeli a körömgumókat, és hogyan viselkedik az orvos.

Amikor a gombák megjelenik a körmökön, forduljon szakemberhez

Milyen orvoshoz kell konzultálnom egy körömgombával?

Abban az esetben kellemetlen tüneteket - pirítás lemez, köröm megvastagodása vagy köteget - kell menni a kórházba. Először is a terapeuta felé fordulnak. Az orvos megvizsgálja az érintett területeket, és felvesz egy felmérést több szakembertől (mycológus, bőrgyógyász), amely összetett terápiát határoz meg.

Egy bőrgyógyász vagy egy mycológus?

Az onokomikózis diagnózisa és kezelése, mint gyermek és felnőtt, részt vesz a mycológusban. Nem minden beteg tudja, ki ez, mivel nem minden poliklinikának van ilyen szakértője. A mycológus olyan orvos, akinek a feladata:

 • A betegség diagnosztizálása, beleértve a laboratóriumi vizsgálatokat;
 • kezelésére gombás elváltozások a bőr és függelékei (köröm, haj) és a kezelés a nem fertőző betegségek az epidermisz;
 • gombás fertőzések megelőzése.

A klinikai mycológus - még mindig a gomba szakértője - szűk körű specializációval rendelkezik, amely kifejezetten a gombás patológiákat és klinikai jellemzőit fedi le. Az orvos választhat a leghatékonyabb kezelést, figyelembe véve a vírus tipológiáját és a betegség lefolyásának árnyalatait. Különösen fontos, hogy ilyen szakemberrel lépjen kapcsolatba az előrehaladott stádiumokkal vagy az onychomycosis ritka típusával.

Körömgomba kezelése egy klinikai mycológussal történik

Ha nincs mycológus, akkor egy dermatológushoz menjen. Egy ilyen orvos a bőr, a haj és a szögek különböző betegségeivel foglalkozik a rühösen és gombás fertőzéseken keresztül. A probléma tanulmányozása után az orvos határozza meg a stratégiát a körömgombák elleni küzdelemben, és előírja a megfelelő kezelést.

Hová menjen

Tekintettel arra, hogy a mycológusok keskeny profilú szakemberek, egyetlen klinikán sem találhatók. Általában az ilyen orvosok magánmikológiát folytatnak a nagyvárosokban és a regionális központokban. Ebben az esetben két lehetőség van arra, hogy kapcsolatba léphessen a köröm gombájával a lábadon vagy a kezeden:

 • dermatológiai-vénás orvosi rendelő (dermatológusra való belépéskor);
 • Magán klinikák (konzultáció egy mycológussal).

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Kinek, hogy menjen a gomba a köröm

Dermatophytákkal való fertőzéssel, valamint trichofitózis, epidermofitózis és mikroszporia kórokozókkal járó betegség kialakulását idézi elő. Nagyon gyakran érintik a lábujjak körömlemezét, de bizonyos esetekben a kóros folyamat lokalizálható a kezek körmén. Ahhoz, hogy teljesen kiküszöbölhesse ezt a kellemetlen állapotot, először meg kell tudnia, melyik orvos meggyógyítja a gombát a lábán, és mikor alkalmazza hozzá. A patológiás megnyilvánulások jelentősen rontják a páciens életminőségét, ezért időben orvoshoz kell fordulni.

Milyen látogatót keres

Ha az onychomycosis tünetei vannak, meg kell keresned egy orvost, aki a bőrbetegségek és annak mellékletei diagnózisával és kezelésével foglalkozik. Ezt az orvost hívják bőrgyógyász és elvégzi az összes szükséges laboratóriumi és instrumentális vizsgálati készletet a diagnózis tisztázása érdekében.

Beszélhet egy keskeny profilú orvosi mycológussal is. A mycológus kórokozó gombákkal való fertőzés okozta betegségeket vizsgál. Mindazonáltal, ezen profil szakemberei általában csak nagy szakosodott orvosi központokban találhatók. Ha nem biztos benne, hogy a tünetei pontosan a gombával való fertőzést jelzik, akkor látogasson el a terapeuta felé. Miután megvizsgálta az érintett körömlemezeket a lábakon, megmondja, hogy melyik orvosnak kell jelentkeznie.

A betegség fő megnyilvánulása

Az onokomikózis tünetei az emberi immunrendszer általános állapotától és a patogén gomba aktivitási fokától függenek. Háromféle onychomycosis van: hipertrófiás, atrófiás és normotróf.

 • Hipertrófiás forma a súrlódás és a körömlemez megvastagodása jellemzi. A betegség kezdeti szakaszában az érintett köröm felülete egyenletes marad. A betegség előrehaladtával azonban megjegyezhető, hogy a lábujjak elkezdtek elkülönülni;
 • Normotróf formában nincs változás a lábujjak körömlemezének szerkezetében. A gomba miatt a köröm színe megváltozhat, fehér és sárga foltok jelennek meg;
 • Az atrófiás formában az egyik legfontosabb megnyilvánulás a lábszegek elvékonyodása. A gombákkal a körmök törékennyé válnak, könnyen rétegezhetők. Talán az érintett körömlemez részleges vagy teljes megsemmisülése.

A fenti tünetek közül egyet vagy többet érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászon. Fontos megjegyezni, hogy különösen gyakran a gombaspirák klinikai tünetei a nyilvános medencék, fürdők, szaunák látogatása után. Trauma okolonogtevogo gyöngy lábujjak ilyen eljárások például a kéz- vagy pedikűr vezethet fertőzés patogén gombák vagy azok behatolását a körömlemez a többi láb részek.

Hogyan történik a vizsgálat

Érdemes orvoshoz fordulni időben, mivel a betegség hajlamos a progresszióra és a terjedésre. A gomba kezelőorvosa a beteg panaszainak gondos gyűjtésével kezd kezelni. A szakértő különös figyelmet fordít a panaszok bekövetkezésének időpontjában, amelyek után a beteg észrevette a lábujjak körömlemezének változását.

Ezután az orvos megvizsgálja az érintett körmöket, megkülönbözteti a színváltozást, a körömlemez megvastagodását vagy elvékonyodását. A diagnózis megerősítése érdekében számos laboratóriumi vizsgálatot is el kell végezni. A bőrgyógyászok inkább mikroszkopikus és kulturális módszereket preferálnak. Az érintett körömlemezről történő lehúzás mikroszkópjának elvégzéséhez használja a KON-tesztet. A teszteléshez kapott anyagot 10-30% -os maró kálium-oldattal kezeljük. Ez az anyag feloldja a keratinot, és az anyagot fénymikroszkópos vizsgálat céljából rendelkezésre bocsátja. A mikroszkópos módszer lehetővé teszi az orvos számára, hogy megerősítse a betegség gombás etiológiáját, de nem a pontos kórokozót.

A gombás orvos is használhatja a rendkívül érzékeny PCR-eljárást, amely lehetővé teszi a fertőzés kórokozójának genetikai anyagának kimutatását. Miután megkapta az összes szükséges eredményt, az orvos elkezdi orvosolni és megelőző ajánlásokat adni.

Kezelés és megelőzés

A gomba gyors helyreállítása érdekében az eteotropikus terápia jelentős szerepet játszik. Általában a betegség kórokozója elleni gyógyszereket közvetlenül a lábak érintett körméhez alkalmazzák. A körömgombák kezelését ilyen gyógyszerek végzik:

 • ketokonazol;
 • griseofulvin;
 • itrakonazol;
 • terbinafin;

Azonban nem mindig helyi források hozza meg a kívánt eredményt, így a készítmények kenőcsök és tapaszok keratolytic kombináció protivomikoticheskih alapok szisztémás expozíciót. A kezelés időtartama és a gyógyszerek adagolása kizárólag a kezelőorvos által külön-külön adható meg minden egyes betegnél.

Mindenki, aki gyógyítja a lábujjakat, emlékezzen a betegség újbóli megelõzését célzó intézkedésekre:

 • Fontos megfigyelni a cipő állapotát, rendszeresen mossa le és alaposan kiszáradni;
 • Ne engedje, hogy a körömhengerek és a bőr ne sérüljenek meg;
 • A nyilvános medencékben, fürdőkben és szaunákban elengedhetetlen a saját cserecipő használata;
 • Naponta figyelemmel kíséri a lábak megfelelő higiéniai állapotát;
 • Ha a körömlemez színváltozása vagy deformációja megváltozik, azonnal forduljon a bőrgyógyászhoz;

Az orvos, aki kezeli a körömgomba a lábát, tájékoztatni fogja Önt a kezelés után végzett újbóli vizsgálat szükségességéről. Ha az orvos ajánlásait figyelmen kívül hagyja, vagy a terápia megszűnik, a gomba kellemetlen szövődményének kialakulása mikotoxikus ekcéma esetén lehetséges. A betegség sikeres gyógyítására a legfontosabb, hogy időben látogasson el a szakemberre, és teljes mértékben kövesse kinevezéseit.

Mentse el a linket, vagy ossza meg a hasznos információkat a társadalomban. hálózatba

Milyen orvoshoz kell menni egy körömgombával?

Sokan nem tudják, melyik orvos kezeli a körömgombát. Végül is, az onychomycosis (körömlemez gombája) nagyon gyakori betegség. Tehát a lábak körömgomba a világ népességének csaknem 25% -ánál fordul elő. Nagyon könnyű felvenni, ha mezítláb jár nyilvános helyeken.

 • 1. Melyik orvoshoz kell fordulnom?
 • 2. Ki az a mikikológus, és mikor kell jelentkeznem hozzá?
 • 3. Ki a bőrgyógyász, és mikor kell vele kapcsolatba lépni?
 • 4. Ki hamisítás, és mikor kell vele kapcsolatba lépni?
 • 5. Ki kéne felvennie a kapcsolatot?
 • 6. Hogy van a recepció
 • 7. Lehet-e sebészet igényelni?

Milyen orvoshoz kell fordulnom?

Vannak, akik elhúznak a klinikán, mert zavart a betegsége. Mások egyszerűen nem tudják, melyik orvos gyógyítja az ilyen betegségeket.

Háromféle szakember vesz részt a gombafertőzések problémáiban:

Ha a kórház dermatológusa nem ritka jelenség, akkor gyakran nem jelentek meg mycologisták és podologists. Ezek meglehetősen szűk specialitások, a keresletet gyakrabban észlelik a speciális klinikákon.

Ki a mikológia és mikor kell jelentkeznem hozzá?

Mycológus - bőrgyógyász, de szűkebb irányba - csak gombás betegségek (mycoses) a bőr, a körmök, a haj. Ilyen orvos található, elsősorban bőrgyógyászati, kozmetológiai klinikákban. A kerületi klinikán nem valószínű, hogy megtalálja a mycológus kabinetjét.

A körömgomba kezelésére szakosodott magasan specializált orvos rendszerint mélyebb mikózisfertőzésekkel és a velük szembeni küzdelmekkel foglalkozik. De ne gondold, hogy az orvosi mikikológus szükségszerűen jobb, mint egy bőrgyógyász. Minden az egyén képzettségének és személyiségének mértékétől függ.

A következő problémákra ajánlott egy időpontot egy mycológussal:

 • a körmök és a lábujjak sárga színűek;
 • a körömlemezen barna, sárga, fehér foltok;
 • a körömlemezek vastagodni kezdtek;
 • repedések a bőrfelületeken;
 • kellemetlen szaga a lábaknak;
 • viszket;
 • törékeny körmök, összeomlik.

A mycologistával folytatott konzultáció nem lesz felesleges a körömlemezek negatív változásai esetén. Az időben történő kezelés megakadályozza a körmök deformálódását.

Ki a bőrgyógyász, és mikor kell vele kapcsolatba lépni?

A bőrgyógyász általános orvos, aki a bőr, a körmök, a haj, a nyálkahártyák betegségeit kezeli.

A mycológussal ellentétben a bőrgyógyász nemcsak a körömfungás kezelésével foglalkozik, hanem a következő problémákkal is:

 • a bőr fertőző betegségei (gombás, vírusos);
 • bőr típusú allergiás reakciók;
 • bőrbántalmak;
 • pikkelysömör, ekcéma;
 • akne;
 • trauma, égések és más epidermális sérülések;
 • fejbőr problémák;
 • születési rendellenességek, epidermális daganatok.

Biztonságosan kezelheti a köröm koporsóját az orvos bőrgyógyászának - ez a betegség a profilja alá tartozik.

Ki hamisítás, és mikor kell vele kapcsolatba lépni?

A Podolog egy magasan specializált orvos, aki foglalkozik a problémákkal és a lábbetegségekkel. Nemcsak a láb külső sérüléseit kezeli, hanem az ízületek, csontok belső változásait is.

A specializáció a podogo tartalmaz ilyen betegségek és kórtan:

 • Tüskék, kócsagok, kalluszok, szemölcsök a lábakon;
 • gombás köröm és bőrmegállás;
 • növekvő körmök;
 • valgus deformáció;
 • a lábujjak hajlítása;
 • repedések a saroknál.

E szakterületen szakképzett szakember ritka. A podogógiai orvosok régiónkban kevés, a szakma csak kezdeti jelentőséggel bír.

Kiknek kell kezelni?

Mind a három orvos gipszszeggel foglalkozik, és nincs jelentős különbség, akinek ki lehet jutni. A legfontosabb az, hogy az orvos elegendő ismerettel és tapasztalattal rendelkezzen. Ezért jobb választani az orvosokat az ajánlások, felülvizsgálatok, akkor is figyelembe kell venni a hírnevét a klinika.

Ha ez nem lehetséges, mindig keresse fel a kerületi klinikát, és találkozzon egy bőrgyógyászral.

Hogy van a recepció

Az első találkozón a konzultáció és a vizsgálat kötelező. Ennek megfelelően a lábnak tisztának kell lennie, hogy elkerülje az orvos elé kerülését.

Általában a páciens első befogadásakor az elemzést elvégzik: kaparás és vérmintavétel.

A tesztek készítése után az orvos meghatározza a diagnózist. Ha mycosis észlelhető a körmökön, egy kezelési rendszert fejlesztenek ki.

A terápiát a szövetkárosodás mértékétől és a páciens egyedi jellemzőitől függően választjuk ki.

A gomba kezdeti szakaszában csak külső készítményekkel (kenőcsök, gélek, folyadékok) szabad megengedni. Amikor a lábfej (lábgerinc) megsérül, vagy a körmök túlságosan deformálódnak (elhanyagolt formában), a terápia magában foglalja a gombaellenes tablettákat.

Ezen a látogatáson az orvos, kezeli a köröm gomba a lábán, nem ér véget. Az orvos ellenőrzi a terápia hatékonyságát. Ezért a betegnek a kezelés befejezése után a látogatásra van szükség. Ebben a szakaszban egy második elemzést készítenek.

Ha a kórokozókat újra felismeri, az orvos egy második kezelést ír elő a kábítószer-változás miatt. A pozitív eredmény eléréséhez kövesse az orvos által előírt kezelést.

Lehet-e sebészre?

Ritka és elhanyagolt esetekben a mycosis erős görbületet, a körmök megvastagodását, a bõr alatti bõrgyulladást (elsõsorban a nagy lábujjak) okozza. Egy személy súlyos fájdalmat érez, amikor sétál. Az Okolonogte hengerek sérültek, gyulladtak. Ilyen esetekben mindig fennáll a másodlagos bakteriális fertőzés veszélye.

A körmök kezelésére ebben az állapotban nincs értelme, nem fognak helyreállni. A betegnek a szög vagy a terápiás pedikűr műtéti eltávolítását kell alkalmazni a gyógyszerek alkalmazásával és az érintett körömlemez eltávolításával.

Még akkor is, ha a bőrréteg eltávolításra kerül, ez nem jelenti azt, hogy a fertőzés visszaszorult. A mycosis az epidermális szövetekben marad és a szomszédos körmöket is elérheti. A gombák gomba fájdalmas gyógyszert. A páciens antimikotikus terápiát ír elő, amely lehetővé teszi a fertőzés gyógyítását és új, egészséges köröm felépítését.

Az okinokomikózis gyakrabban befolyásolja a szervezetet az immunitás csökkenésével. A betegség megelőzése mindenekelőtt a védőerők megfelelő szintjét, valamint a lábak és cipők higiéniáját biztosítja. Nyitott lábakkal rendelkező nyilvános helyek látogatása során ajánlott antiszeptikus zselék / spray-k használata, amelyeket most bármely gyógyszertárban értékesítenek.

Melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán

Ha problémák vannak a körömlemezekkel, fontos tudni, hogy melyik orvos kezeli a köröm gombáját a lábán, hogy konzultáljon egy szakemberrel anélkül, hogy komplikációkat várna. Első alkalommal gombás fertőzéssel szembesülve nehéz egy személynek megérteni, hogy mi a szakember. A bőrgyógyászok és a mycológusok a gombás megbetegedések problémájával foglalkoznak, így a terapeuta látogatása alig ajánlott.

Mi a körömgomba?

A parazita mikroorganizmusok által okozott betegséget kórokozó gombának nevezik. A betegség hatással van a szikrákra (szögekre) és a körülötte lévõ lábak bõrére, gyorsan fejlődik, kényelmetlenséget és kényelmetlenséget okoz. A testben élő veszélyes paraziták mérgezik a toxinokkal, ronthatja az általános állapotot. Meg lehet fertőzni azzal, hogy valaki más cipőre helyezik, nem figyelve a lábak higiéniáját, a mezítláb a strandon vagy a medencében. Az ilyen problémákkal küzdő embereknek tudniuk kell, hogy melyik orvos gyógyítja meg a gombát a körmökön, hogy megakadályozza a szövődményeket és megkapja a megfelelő kezelést, ami kiküszöböli a kellemetlen betegséget.

A betegség tünetei

Melyik orvos kezeli a körömgomba tüneteit a lábakon, attól függ, hogy mennyi a pisztoly által érintett lemez, és milyen károkat okoz. A gomba megjelenésének a következő jellegzetes jelei vannak:

 • normotroficheskie típusa: csíkos, foltok a laterális része a köröm okker sárga vagy fehér, könnyű elválasztását a lemezt a bőr, az emberek szenvednek, viszkető bőr alatti köröm egészséges;
 • hipertrófiás: a lemez megvastagodása, a fényesség elvesztése, romboló, tompa, súlyos deformáció, sötét sárga vagy szürke;
 • atrófiás: barna-szürke szín, a fény ragyogása, elhalványodása, elhalása és a lábujjak körömágyának elpusztítása;
 • oldalirányú és disztális: elszíneződés, sárgás keresztirányú hornyok, morzsolás, érdesség, kitéve körömágyban lábujjak, a duzzanat, bőrpír, beszűrődés, fájdalom, a bőr görgő leáll esetekben lehet jellemzi a megjelenése genny;
 • proximális: fehéredés, pusztítás;
 • összesen: a toenail teljes megsemmisítése a terápia hiánya miatt;
 • fehér felületes: fehér foltok, romboló, rétegződés, fájdalom.

Melyik orvos kezeli a körömfungust?

Tudni, hogy melyik orvos foglalkozik a körmökkel, hasznos minden olyan betegnél, aki ütközik a körömgomba a lábán. A terapeuta ebben az esetben nem segít, meg kell látogatnia egy szakembert. Ez az orvos bőrgyógyász, konzultál a betegség kezdeti szakaszában. Elhanyagolt esetekben szükség van a mycológus konzultációjára, ez a szakember, aki szűk körben kezeli a körömgombát.

bőrgyógyász

Ez az orvos kijelölheti a megfelelő kezelést, részt vesz a gomba köröm eltávolításában. Képzettsége lehetővé teszi a bőrproblémák kiküszöbölését, beleértve a vírusos, fertőző elváltozásokat, bőrgyulladást, ekcémát és parazita betegségeket. Ez utóbbiak gombás fertőzést tartalmaznak. Ha az ügy nem indul el, vegye fel a kapcsolatot a bőrgyógyászral a helyi poliklinikán vagy a bőr és a klinikán, és jelentkezzen be az első vizsgálatra. A tanúvallomás szerint elküldi a beteget a mycológusnak.

mikológia

Komplex esetekben a kérdésre adott válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos gyógyítja a lábát a körmeik köré, a mágusellátó fellebbezése. Ugyanaz a bőrgyógyász, aki csak a bőr, a haj és a körömlemez gombás sérüléseit kezeli. Nem minden poliklinikában vagy akár a városban van. A mikológiai konzultáció magában foglalja a gyógykezelést és megelőzésére gombás betegségek: onychomycosis, Candida, Microsporum, Trichophyton, tinea, tinea pedis. Lásd őket a bőrgyógyász irányítása után.

Hogy van a recepció

Miután megtudta, melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán, ne habozzon írni a recepción. Az első látogatás során a köröm specialistája interjút tesz a betegnek a probléma felírásáról, az általa tapasztalt érzésekről, a beteg életmódjáról. Az információ összegyűjtése után elvégzik az érintett területek előzetes vizsgálatát, a diagnózist végzik, meghatározzák a fertőzés állapotát.

A külső jelek nem mindig jeleznek gombás fajokat, így a nekrotikus mérlegek lekaparása a laboratóriumi kutatásra. A kapott orvosi anyagot mikroszkóp alatt vizsgáljuk és tápközegre helyezzük. A lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia, hogy gyógyítsa meg a gomba következményeit a beteg és teste nélkül.

Ismételt konzultáció

A tesztek átvétele után egy második konzultációt folytatnak a laboratóriumból. A mycológus vagy a bőrgyógyász beszámol a növekedés okairól, a gomba jelenlétéről, annak típusáról és a megfelelő kezelésről. A gyógyszerek kiválasztása a páciens egyedi jellemzői szerint történik. A betegség kezelési eljárása hosszú, így többször látogathatja a szakembert a terápia ellenőrzésére és a beteg testének fertőzésének megelőzésére.

Kezelési lehetőségek

Miután tanulmányozta a gombák etiológiáját, amely a lábszárakat a körömlemezre helyezte, a kezelést fel kell tüntetni. Nem ajánlott önállóan kiválasztani a gyógyszereket, mert fennáll a mellékhatásokkal való ütközés kockázata. A legfontosabb antifungális szerek és a kezelés módjai:

Melyik orvos kezeli a körömgomba a lábát a klinikán?

Lábgombásodás vagy köröm gomba - rendkívül kellemetlen fertőző betegség, amely deformáció a kanos szövetek és ad egy személy egy csomó problémát és kellemetlenséget. Az ilyen jellegű betegségek kialakulásának kellemetlen következménye a sikeres terápia után visszatérésük nagy valószínűsége.

Melyik orvos kezeli a körömgumikat a lábakon? Leggyakrabban több szakértő, aki összetett terápiát ír elő, megoldja a problémát. A kezelés során először gondos személyi higiénia és a kábítószer-használat, a választás attól függ, milyen mértékben a szövetkárosodás és a természet a kórokozót.

Vegyük fontolóra, hogy milyen orvos meggyógyítja a körmöket a lábán. A fotó, valamint az egyes anyagtani fertőzések legfontosabb megnyilvánulásaira vonatkozó információk, amelyek az anyagban szerepelnek, segítenek meghatározni a probléma jellegét és megfelelő segítséget keresni.

tünetek

Mielőtt megtudja, melyik orvos gyógyítja a körmöket a lábán, érdemes összehasonlítani a betegség tüneteit a rendelkezésre álló megnyilvánulásokkal. A kórokozóknak számos típusa van, amelyek károsíthatják a keratinizált szöveteket és a szomszédos területeket. Nézzük mindegyik megnyilvánulását rendben.

Fehér felületű gomba

A körömlemez alján lévő betegség kialakulásával opálfehér árnyalatú apró foltok képződnek. A fertőzés régi gócai helyett finom szemcsés por marad. Ahogy a kóros spórák terjednek, a gomba teljesen lefedi a puha és keratinizált szöveteket.

Normotróf gomba

A fertőzés fő tünete a körömlemez árnyékában bekövetkezett változás. Ebben az esetben a korrodált szövetek fényessége és vastagsága megegyezik. A betegség kezdeti szakaszában a köröm fokozatosan sötét foltokkal és texturált sávokkal van lefedve. Fokozatosan ezek a megnyilatkozások egy lenyűgözőbb területet fednek le.

A normotrofikus körömgomba másik nyilvánvaló tünete az úgynevezett onokolízis. Ez a megnyilvánulás megnehezíti a köröm koszos részének lágyszövetekkel történő összekapcsolását. Ennek eredményeképpen megnövekszik a lemez önbevezetésének kockázata, ami a teljes kellemetlen érzést okozza.

Hypertrophi gomba

tünetek

Mielőtt megtudja, melyik orvos gyógyítja a körmöket a lábán, érdemes összehasonlítani a betegség tüneteit a rendelkezésre álló megnyilvánulásokkal. A kórokozóknak számos típusa van, amelyek károsíthatják a keratinizált szöveteket és a szomszédos területeket. Nézzük mindegyik megnyilvánulását rendben.

Fehér felületű gomba

A körömlemez alján lévő betegség kialakulásával opálfehér árnyalatú apró foltok képződnek. A fertőzés régi gócai helyett finom szemcsés por marad. Ahogy a kóros spórák terjednek, a gomba teljesen lefedi a puha és keratinizált szöveteket.

Normotróf gomba

A fertőzés fő tünete a körömlemez árnyékában bekövetkezett változás. Ebben az esetben a korrodált szövetek fényessége és vastagsága megegyezik. A betegség kezdeti szakaszában a köröm fokozatosan sötét foltokkal és texturált sávokkal van lefedve. Fokozatosan ezek a megnyilatkozások egy lenyűgözőbb területet fednek le.

A normotrofikus körömgomba másik nyilvánvaló tünete az úgynevezett onokolízis. Ez a megnyilvánulás megnehezíti a köröm koszos részének lágyszövetekkel történő összekapcsolását. Ennek eredményeképpen megnövekszik a lemez önbevezetésének kockázata, ami a teljes kellemetlen érzést okozza.

Hypertrophi gomba

Az ilyen fertőzés fő tünete a körömlemez megvastagodása. A hypertrophiás gomba fejlődése specifikus skálák kialakulását eredményezi a keratinizált szövetekben, ami valójában növeli a térfogatokat. Idővel a körömlemez természetes árnyalata homályos lesz, deformációja bekövetkezik.

A legerősebb a szög peremterületének vereségével szenved. Ennek eredményeképpen az ember elkezdett elviselhetetlen fájdalmat érezni, mivel a cipőben a bőrön lévő nyílt repedések súrlódnak.

Atrófiás gomba

A körömlemez barnás szürke árnyalatot kap. Ezután a szövetek elveszítik természetes fényüket. Végül a köröm teljesen megsemmisült. A betegség utolsó szakasza a szövetek teljes halálának.

A köröm atrófiája fokozatosan fejlődik ki. A szövetek necrosis kiterjed a lemez széléről, és a körömhenger irányába mozog.

Proximális gomba

Ez egy meglehetősen ritka betegség, amely leginkább lágyrészeket érint a körömlemez körül. A fertőzés egyik leggyakoribb oka a kóros kutikula. A patogén spórák nyitott sebekké válnak a köröm növekedési zónája közelében. A szaporítás során a kórokozók körülvesznek az egész keratinizált lemezen, és teljes pusztuláshoz vezetnek.

Teljes körömgomba

Ha a gomba fenti formái hosszú ideig nem figyelnek, és nem adnak megfelelő kezelést, elkezdődik a szövetek teljes nekrózisa. A köröm fekete, struktúrája meglazul, a lemez bőségesen apróra vágódik. A köröm elég gyorsan elhagyja az alapot, és eltűnik. A kórtan befogadása a tömeges kellemetlen következményekhez vezet, a független mozgás nehézsége és az új lemez felépítésének lehetetlensége miatt.

Ki kéne felvennie a kapcsolatot: mycológus vagy bőrgyógyász?

Melyik orvos kezeli a körömgomba lábát és kezét? A mycológus felelős a terv fertőző manifesztációinak megszüntetéséért. Az ilyen szakemberek képesek meghatározni a patológia jellegét, amely koncentrálódik a körmök és a szomszédos szövetek keratinizált szakaszaiban.

Tehát megtudtuk, melyik orvos kezeli a körömgomba a lábát. A bőrgyógyász viszont a bőrfertőzések megszüntetésére specializálódott. A gombás megnyilvánulások kialakulásának kezdeti szakaszában, ha szükséges, akkor alkalmazhat ilyen szakemberre. A vizuális vizsgálat eredményei szerint a bőrgyógyász megmondja Önnek, hogy szükség van-e a mycológus vizsgálatára, vagy a probléma önmagában megszüntethető.

A szakember kiválasztásának legfontosabb pontja a legmegfelelőbb segítség megszerzésének lehetősége, amely gyorsan megszünteti a betegség meglévő tüneteit. A gyakorlat szerint a hatékony gyógymódok kutatása és fejlesztése rendkívül fontos. Mivel a legcsekélyebb késleltetés és az öngyógyítás gyakran vezet a betegség elhanyagolt állapotba való átmenetéhez.

Melyik orvos kezeli a körömgumikat a lábakon? A terápia fő szakaszai

A kórokozó-szövetek kóros spórák elterjedésének megakadályozására szolgáló eljárás magában foglalja a műveletek végrehajtását a következő sorrendben:

 1. A betegség megnyilvánulásainak észleléséhez sürgősen orvosnak kell segítséget kérnie. Mint korábban említettük, lehetséges, hogy segítséget nyújtunk a mycológusnak vagy a bőrgyógyásznak a kórokozó természetének meghatározásához és a megfelelő terápiás módszerek kiválasztásához.
 2. Ezért eldöntöttük, hogy melyik orvos kezeli a körömgomba a lábát. A diagnosztikai szakaszban olyan módszerek kifejlesztése szükséges, amelyek a fertőzés meghatározott típusának felszámolására szolgálnak. A probléma jellegének felismerése lehetővé teszi a szemrevételezéses ellenőrzést, valamint a kóros szövetek mintavételével végzett vizsgálatokat.
 3. A kialakult anamnézis alapján a szakértő tervezi a betegség elleni küzdelem tervét. És nem olyan fontos, hogy melyik orvos kezeli a körömgomba a lábát - a diagnosztikai szakasz, nem beszélve a kezelésről, elég hosszú lehet. A betegség manifesztációinak elhárítása súlyos szövetkárosodás jelenlétében egyes esetekben több hónapról egy évig tart.

Terápiás módszerek

Már tudja, melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán. A megfelelő kezelés a következő elem, amelyet a tárgyalt témával összefüggésben kell megvitatni. A gombás fertőzések kifejlődésében többféle módon lehet terápiás hatást kifejteni az érintett szövetre. Függetlenül attól, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán, a megfelelő kezelés előfeltételezi mindenekelőtt egy illetékes rendszer kialakítását. A mycológus a gyógyszert, helyi terápiát speciális lakkok alkalmazásával vagy a körömlemez eltávolításával írhatja elő. Vegyük figyelembe az egyes megoldásokat külön-külön.

Az antibakteriális szerek bevitele racionálisnak tűnik azokban az esetekben, amikor a gomba elhanyagolt. A leghatékonyabb, széles körben hozzáférhető gyógyszerek a következők:

 1. "Fungavis" - a fő hatóanyag a ketokonazol, amely meggátolja a mikroorganizmusok kóros spóráinak terjedését.
 2. A "flukonazol" jó fertőtlenítő hatással bír. Ez az egyik legolcsóbb, ugyanakkor bizonyított eszköz a gombás betegségek megnyilvánulásainak megszüntetésére.
 3. „Lamisil” - tartalmaz egy részét terbinafin, amelynek hatása célja a megsemmisítése a kórokozó és a elnyomása a tömegeloszlás a szerkezetben, mint a kanos, és lágy szövetek.

A gombaellenes lakkok tekintetében csak a fertőzés kezdeti szakaszában lehet felhasználni. E kategória legkedvezőbb árú eszközei közé tartozik a "Batrafen", a "Loceril", a "Oflomil", a "Mikozan" szérum.

Ha a terápiát a betegség kórokozójának progresszív terjedésének szakaszában alkalmazzák, olyan módszerek alkalmazhatók, amelyek lehetővé teszik az érintett körömlemez fájdalommentes eltávolítását. A következő gyógyszerek megfelelő kezelést tesznek lehetővé:

 1. A "Nogtimycin" - nem hagyományos értelemben vett gyógyszer. A készítmény alapja természetes növényi összetevőkből, különösen illóolajokból áll. Az utóbbi puha hatása az érintett szövetre hozzájárul a bőr korai helyreállításához és egy új körömlemez növekedéséhez.
 2. "Nogtivit" - a hatóanyag összetevői lágyítják a keratinizált szöveteket, ami lehetővé teszi a sérült körömgombák eltávolítását anélkül, hogy felesleges kényelmetlenséget okozna. A hatóanyag rendszeres alkalmazása az érintett területre 2-3 napig eltávolítja a régi keratinizált réteget.

megelőzés

Miután meggyőződött arról, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán, és megfelelő kezelést is igénybe vesz, a későbbiekben mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy megakadályozza a fertőzés újbóli kialakulását. Hatékony megelőző intézkedésekként érdemes megemlíteni a következőket:

 1. Nem volt hajlandó meglátogatni a nyilvános zuhanyzókat, fürdőszobákat, uszodákat, fürdőket és szaunákat valaki más cipőjén. A fertőzés elkerülése érdekében ez esetben személyi papucsok vagy papucsok használata, valamint a lábak alapos mosása fertőtlenítőszerekkel a vízkezelések elvégzése után megengedett.
 2. Nem ajánlott, hogy valaki más cipőt viseljen, és látogasson el. Ebben a helyzetben sokkal biztonságosabb járni mezítláb.
 3. Hogy soha ne kelljen kideríteni, melyik orvos gyógyítja a körmöket a lábán, mint a betegség kezelésére, szükséges elkerülni a szintetikus anyagokból, különösen a mesterséges bőrből készült cipőket. Ennek a tervnek a termékei rosszul áteresztik a levegőt. Ennek eredményeképpen a lábfej párolja, ami optimális feltételeket teremt a gombás fertőzések kialakulásához.
 4. Azok a személyek, akik kellemetlen szaga van a lábaknak és megnövelik a bőr nedvességét, gyakran orvoshoz kell fordulniuk. Ez lehetővé teszi a higiéniai megfelelésre irányuló megfelelő megközelítés kialakítását, és ha betegség lép fel, azonosítsa a problémát fejlődésének korai szakaszában.

Végezetül

Mint a gyakorlat azt mutatja, a körömgombák fejlődése nem okozhat jelentős károkat az emberi egészségre, csak jó immunitás esetén. Ha a test védőfunkciói gyengülnek, a kóros spórák szaporodása a test szöveteiben sok kellemetlen következménnyel járhat. Ezért a mikológiai megbetegedések első jeleinek jelenlétében rendkívül fontos késedelem nélkül alkalmazni az optimális kezelési módszerek diagnózisát és kiválasztását.

Sokan ismerik a kifejezést: "Úgy tűnik, van egy gomba a lábujjam, de nem tudom, hogy milyen orvos fordulni." Valóban, milyen betegség van ez, és ki tudja meggyógyítani? Vigyük el mindent rendben.

Tehát, ha úgy érzi, viszketés az ujjak közötti térben a lábakon kíséretében bőrpír és hámlás, míg ugyanabban az időben a körmök előfordulnak furcsa dolgot: megsárgul, vastagabb lesz, elkezd pehely, morzsolódik, és néha nagyon kellemetlen szag, a fenti kifejezés is jól kezelje magát magadnak. Őszintén szólva, egy kellemes volt, mivel ezek a tünetek jelzik, hogy az elején egy nagyon kellemetlen betegség, az úgynevezett onychomycosisban paraziták által okozott emberi bőr patogén gombák. Az orvosi statisztikusok szerint a leggyakoribb fertőzések között a légzőszervi megbetegedések után azonnal következik.

Megpróbáljuk röviden elmondani, hogy milyen szakembereknek kell, és hogy egészségüket és a lelki komfortot helyre kell állítania.

Elmegyünk az orvoshoz! De mit?

Ha észrevette ezeket a tüneteket, ne kétségbe esjen, és ne essen pánikba, különösen ne próbálkozzon önkezeléssel. Minél korábban elhatározta, hogy segítséget kér az illetékes szakembertől, annál valószínűbb, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy a betegség teljes gyógyulása megnő.

Szóval, milyen orvos menni egy körömgombával? Javasoljuk, hogy forduljon először a háziorvoshoz, ha van ilyen, vagy a klinika járóbeteg-terapeutajához, amelyhez csatlakozik. Megvizsgálják Önt és meghallgatják a panaszokat, majd utána a szakemberhez fordulnak. Bizonyos esetekben az ilyen szakember bőrgyógyász (dermatológus néven ismert), aki komplex laboratóriumi és instrumentális diagnosztikai vizsgálatokat folytat. További információ a gomba elemzéséről a szervezetben.

Ha a mycosis diagnózisát nem erősítik meg, vagy a helységben nincs szűk specialistája a gombás megbetegedéseknek, amiről az alábbiakban csak azt mondjuk, a bőrgyógyász, aki gondoskodik a kezeléséről.

Azt is minden szükséges tudást ezen a területen, csak a közvetlen specializáció sokkal szélesebb: ez egy patológiai a bőr hám, kapcsolódó különböző gyulladásos, paraziták, vírusok, baktériumok és gombás fertőzések. Amikor a gomba lábán több problémát a helyi és közvetlenül kapcsolódnak a kürt lemezeken.

Itt egy kis pontosításra van szükség: a köröm színe és szerkezeti változásai a belső szervek vagy rendszerek betegségeihez is társulhatnak - a differenciáldiagnózis eredményein alapuló hasonló eredmény is lehetséges. Ebben a helyzetben más szakemberek is csatlakoznak a terápiához.

Abban az esetben, ha az onychomycosis tünetei megerősítést nyernek, ha megfelelő orvosi személyzet áll rendelkezésre, az orvos foglalkozni fog a betegségével, amely kifejezetten gombás megbetegedésekre szakosodott. Az ilyen szakembert mycológusnak hívják.

Néhány szó a kezelés elveiről

Függetlenül attól, hogy ki a bőrgyógyász vagy a mycológus kezeli, a következőképpen jár el:

 • Először egy egyedi terápiás terv készül;
 • A kezelést a végső pozitív eredmény eléréséig nyomon követjük;
 • Megelőző intézkedéseket írnak elő.

A gombák és más mikroorganizmusok, mint, hajlamosak is képesek alkalmazkodni a leghatásosabb intézkedés gyógyszerek, így a legnagyobb hatást ad átfogó kezelésére a betegség, beleértve a kombinált fogamzásgátló tabletta + speciális festékeket vagy kenőcsök. Bizonyos esetekben injekciókat és vitaminkészítményeket írnak elő. Az orvos javasolhatja hagyományos kezelési módszerek alkalmazását is, de csak a terápia fő kezelésének és felügyeletének kiegészítéseként.

A kezdeti szakaszban a betegség gyógyítható vagy ciklopirox Batrafenom -protivovospalitelnymi gombaellenes lakk egy pár hónapig teljesen helyreállítja a köröm.

Súlyosabb esetekben a mycológus előírhat olyan pénzeszközöket, amelyek eltávolíthatják az érintett körömot, például Nogtivit vagy Nogtimitsin. Ezek a gyógyszerek, amelyeknek természetes alapjai az illóolajok, nemcsak a beteg köröm veszteségéhez járulnak hozzá, hanem egy újabb gyors növekedéséhez is.

És a legelhanyagoltabb esetekben, amelyekben nincs szisztémás expozíció, nem lehet kezelni. Kiválasztásakor az orvos figyelembe veszi nemcsak a hatásuk hatékonyságát ebben a konkrét esetben, hanem a beteg egyedi toleranciáját és lehetséges mellékhatásait is.

Sajnos a kezelés folyamata, különösen az elhanyagolt esetek esetében, néha több hónapig is eltarthat. Ezért az orvos ajánlásainak türelme és szigorú végrehajtása nagyon fontos.

Amikor a betegség tünetei végül visszavonulnak, az orvos kéri a kettős felülvizsgálatot, beleértve a laboratóriumi vizsgálatok elvégzését is. Az első a terápia végét követően, a következő - egy hónappal később történik. Ha visszaesést gyanítasz, az orvos felírhatja a második kezelést.

Összefoglalva - a megelőző intézkedésekről

Emlékeztetni kell arra, hogy a kezelőorvos által ajánlott megelőző intézkedések be nem tartása azzal fenyeget, hogy visszatér a betegség.

És ne felejtsd el az alapvető óvintézkedéseket, például:

 • Ne hagyd figyelmen kívül a napi higiéniai eljárást a lábaknál, győződjön meg róla, hogy mossa a lábát esténként;
 • Védje a sérüléseket a körömhengerek és a bőr lábán;
 • Rendszeresen mossa le és száraz cipőt. A helyszínen írtunk a cipő feldolgozásának eszközeiről és módjáról a gombáról;
 • Nyilvános helyeken (fürdők, szaunák, úszómedencék, strandok, sportcsarnokok stb.) Cserélnek cipőt veled, soha nem használnak másokat;
 • Rendszeresen tisztítsa meg a gombák lakását az orvos által javasolt orvossággal;
 • Végül ismételten emlékeztetünk: az első gyanús tünetekre, amelyek gombás betegségre emlékeztetnek, haladéktalanul forduljanak a bőrgyógyászhoz vagy a mycológushoz.

A gyors és végleges gyógyulás kulcsa az orvoshoz intézett időszerű felhívás!

Sok ember szembesül a kezek és lábak körömlemezek különböző betegségeivel. Szóval, valaki aggódik egy bevágott köröm miatt, valaki megakadályozza a kancsalemezek deformálódását, míg mások a köröm gombás megbetegedései miatt. Mindenesetre a betegek komplikálják az életet, látható kozmetikai hibával, amely arra kényszeríti őket, hogy megtagadják cipőjük kinyitását, vagy kényszerítsék őket arra, hogy elrejtsék kezüket. Sokan közülük úgy döntenek, hogy orvoshoz fordulnak szakképzett segítségért, de kérdéseik vannak arról, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket. A szakember kiválasztásában nagymértékben függ a szögek sajátos problémájától.

Szakember kiválasztása

Nem tudsz egyértelmű választ adni a kérdésre, az orvos a körmökön hívják, mert a betegség sajátosságától függően különböző szakemberekre kell vonatkoznia.

A kérdés megválaszolására, melyik a szögekkel foglalkozó orvos neve, érdemes felsorolni a következő szakembereket:

Most megfontoljuk, hogy milyen orvos foglalkozni ezzel vagy azzal a problémával, kanos réteg. Tehát, ha ingervezett a körmök, akkor konzultáljon a sebészrel. Ez a szakember sebészeti úton eltávolítja a kancsalag egy részét és létrehoz egy speciális ortopéd lemezt, amely lehetővé teszi, hogy a kancsók képződése a megfelelő irányba nőjön, és ne kerüljön lágyszövetbe.

Ha a betegnek van egy körömgomba a lábán, az orvos, aki ezt a betegséget kezeli, egy mycológusnak nevezik. A bőrgyógyász azonban gyógyíthatja ezt a betegséget. Az a tény, hogy a köröm fertőzött gombás fertőzéssel, kitalálható a körömlemez megvastagodásával, deformációjával és elszíneződésével. Az orvos általában olyan speciális vizsgálatokat végez, amelyek lehetővé teszik a fertőzés típusának meghatározását és a megfelelő terápiát.

Fontos! A bőr és a körömlemez gombás fertőzéseit kezelő orvos neve mycológus.

Egy másik orvos, aki kezeli a körmét, hamisítványnak nevezik. Ehhez az orvoshoz forduljon diabéteszes lábhoz, és segít a hámozott, higgadt körmök korai szakaszában. A dobozon kérdezze meg a körömlemezek megfelelő gondosságát. Azt mondhatjuk, hogy a hamisítás valami közepes a dermatológus és a sebész között, hiszen a specialitás a lábhigiénia. Az ortopédiai és konzervatív módszerek gyógyíthatják a kancsók formáit.

Ha beszélünk, hogy milyen orvos kezeli köröm gomba, azt mondhatjuk, hogy a probléma a tevékenységi körébe a bőrgyógyász és mycologist. Ugyanakkor több specializáció mycologist segít kezelni bonyolult ügyek gombás fertőzések a kanos formációk. Általános szabály, hogy a nyilvános klinikák, akkor nem fogja megtalálni a mycologist, így a gomba köröm a kéz és a láb nyugodtan megy egy bőrgyógyász, és ő viszont ha szükséges, lehet hivatkozni, hogy más érintett szakértői.

Szakosodási terület

Hogy megértsétek, milyen orvosnak kell foglalkoznia ezzel a vagy a hornyos neveléssel kapcsolatos problémával, meg kell értenie a listázott orvosok szakosodását. Így a mycológusok, a podologusok és a bőrgyógyászok foglalkoznak a következő problémákkal:

 • mikózisok (az orvos kezeli a köröm gomolyát a lábakon, a karokon és a bőrtüneteken);
 • a körömlemezek megvastagodása, törékenysége és deformációja;
 • a bevágott köröm kezdeti szakaszai;
 • bőrkiütések és különböző eredetű dermatitis;
 • bőrvírusfertőzések;
 • a verejték és a faggyúmirigy betegségei.

Ha beszélni a sebészről, ez az orvos kizárólag a higított köröm sebészeti kezelésével foglalkozik. Minden más probléma a kancsal felépítése az ujjak, akkor a legjobb, hogy lépjen kapcsolatba a bőrgyógyász azonnal. Ez az orvos konzervatív módon kezelheti még egy bevágott körömot is a kezdeti szakaszban, amikor csak a peri-omega henger gyulladása áll fenn, de még mindig nincs tömés.

Mikor fordulhatok orvoshoz körömproblémákkal?

Melyik orvosnak a körömgomba és a körömlemez egyéb betegségei mentek, kitaláltuk. Továbbra is érteni kell, hogy milyen helyzetekben kell azonnal kapcsolatba lépni egy szakemberrel, és amikor az otthoni kezeléssel megteheti.

Még akkor is, ha nagyon nehéz az idõt elfoglalni a forgalmas munkaidõben, hogy látogasson el orvoshoz, ezt a következõ esetekben kell elvégeznie:

 1. Ha a lemez körül a bőr nagyon vörös, fájdalmat érez, amikor megnyomja és megérinti.
 2. Szükséges a sebészi kezelés, ha a köröm alatti vagy alatta fekvő gumi felhalmozódik.
 3. Jelentős deformáció a kancsalképződésben.
 4. Erős vékonyodás vagy fordítva a körömlemezek megvastagodása.
 5. Viszketés az ujjak között, a lábak bőrén vagy a köröm köré.
 6. Ha a hüvelykujján lévő szög rendszeresen lágyrészekké válik.

Mindezek a tünetek olyan komoly betegségek jelei, amelyek önmagukban nem vezetnek, és még veszélyesebb problémákhoz vezethetnek. Tehát a tömörítés veszélyes a szomszédos szövetek fertőzésének terjedésével vagy a vérbe való behatolással. A szikrák erős viszketése és megvastagodása gombás megbetegedést jelez, amely a kezelés hiányában a szomszédos körömlemezekre vezethet. Az elhanyagolt gombafertőzések nagyon gyengén kezelhetők, és bizonyos esetekben a körömlemezek teljes eltávolítását igénylik. Nem kevésbé veszélyes az a tény, hogy a gomba elterjedhet a belső szervekbe.

Természetesen a kezdeti szakaszban kipróbálhatja az otthoni kezelést, de ha szakemberhez fordul időben, akkor sokkal gyorsabban megszabadulhat a betegségtől. Például meg lehet vásárolni magadnak egy eszköz kezelésére köröm gombás fertőzés, amelynek középpontjában a tanácsot a barátok vagy a reklám, de az orvos, aki kezeli a köröm gombás lesz képes megtalálni a hatékonyabb eszközöket alapján elemzések és lekapart.

Fontos! Az öngyógyítás csak átmenetileg felfüggesztheti a betegség kialakulását, vagy továbbadhatja a krónikus betegségek kategóriájába. Amikor orvoshoz lépsz, gyorsan és tartósan megszabadulsz az orrlemezektől, amelyek bosszantanak.

A körömbetegségek kezelésének alapelvei

A szakorvos látogatása a stratum corneum és a beteges interjú felmérésével kezdődik. Ha fertőzés gyanúja merül fel, az orvos a szegezőlemezről kaparást fog kapni. Ez az eljárás teljesen fájdalommentes.
Gyakran előfordul, hogy az ujjaknál a hornyos alakzatokkal kapcsolatos problémák a pajzsmirigy vagy más szervek betegségeinek következményei. Ebben az esetben az orvos a pácienst az endokrinológushoz vagy más szakemberhez (sebész, terapeuta, stb.) Fogja átadni.

A kanült lemezek különböző patológiáiban a dermatológusok általában a következő kezelési módszereket alkalmazzák:

 • helyi gombaellenes kenőcsök, speciális gyógyászati ​​lakkok, a lemez erősítésére vagy lágyítására szolgáló eszközök;
 • a pácienst szájon át beadható gombaellenes gyógyszerekre lehet alkalmazni;
 • az orvos kijelöl egy komplex vitaminokat, amelyek segítenek pótolni a nyomelemek hiányát és erősíteni az immunitást;
 • egyes esetekben szigorú étrendet írnak elő;
 • Néha speciális kezelési eljárásokat és fürdőket használnak a kezek és a lábak számára;
 • szintén mutat egy hardver pedikűr vagy manikűr.

Bármilyen kezelést végzünk, amíg a körömlemez teljesen visszanyerik. Ezt követően azonban az orvos ajánlásait és a megfelelő körömápolásokat be kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség újbóli megjelenését a jövőben.

Melyik orvos kezeli a körömgombát? Kivel foglalkozhat ezzel a problémával? Mycológus megy bőrgyógyász? Mennyibe kerül a konzultáció és a kezelés? Ezeket és más kérdéseket tárgyaljuk ebben a rövid áttekintésben.

Kivel járhat a probléma?

Milyen orvosi szakértővel foglalkozik, ha gyanítja, hogy a köröm gombája van - egy injekciózás?

A gomba köröm tüneteiről.

Először egy dermatológust kell találnia a klinikánál. A bőrgyógyász orvos, aki a bőr betegségeit, valamint a körmöket és a hajakat kezeli. Ez az orvos egyértelműen megérti a problémát, és magántulajdonú stratégiát nevez ki a betegség leküzdésére.

De ha ritka fajta gomba van, egy komolyan elhanyagolt szakasz, szövődmények és bőrgyógyász meg fogja fontolni, hogy az ügy meghaladja a hatáskörét, és valószínűleg leírja az irányt a mycológusnak. A mycológus szűk körű orvos, aki a gombás fertőzésekkel kapcsolatos betegségek kezelésében, diagnosztizálásában és megelőzésében vesz részt. Természetesen, ha ismered ezt a szakembert a városodban vagy a közelben, akkor azonnal lépj kapcsolatba vele. A mycológus maximálisan hatékonyan gyógyítja a körmöket. De ennek a szakembernek meglehetősen szűk profilja van, és sajnos nincs minden városban.

Vedd fel egy szakembert és jelentkezz be az internetes találkozóra.

Mi vár rád?

Akik nem fordulnak be, a felvételi rendszer ugyanaz lesz:

 1. Fel fogják kérdezni a problémát, megvizsgálni a körömet;
 2. Az orvos meghatározza, hogy a fertőzés összefüggésben van-e a gombával. Ezért, ha nem vagy teljesen biztos benne, hogy van gombás fertőzése, akkor menjen egy bőrgyógyászhoz - diagnosztizálja a betegséget, és valószínűleg később elvégzi a vizsgálatot. A mycológus ezután a bőrgyógyászra irányítja Önt;
 3. Testre küldjük, hogy meghatározzuk a gomba pontos típusát. Az elemzések különbözőek lehetnek, mindez a betegség mértékétől függ;
 4. Hatékony kezelési tervet, az előírt gyógyszerek és ajánlások készítésére kerül sor, és a következő vizsgálat időpontját tervezik.

Kérdés ár

Tehát, ha egy privát klinikánál fogsz kezelni, akkor elsősorban érdekel az ár. Itt minden az intézmény minőségétől és státusától függ. Még az állami kórházban "szabad orvoslás" nem fogja menteni a pénztárcáját. Mindenesetre a gombaellenes szerekre kell költeni. Számítsunk:

Minden adat átlagosan Moszkvában és a régióban készült.

 1. Elsődleges konzultáció - 1300-ról;
 2. Elemzések (leggyakrabban "patkány gombák lekaparása") - 500 r;
 3. A gyógyszerek ára 6 000 rubel.

Mi az orvos neve a körmök kezelésére és hova menjen?

Sok ember szembesül a kezek és lábak körömlemezek különböző betegségeivel. Szóval, valaki aggódik egy bevágott köröm miatt, valaki megakadályozza a kancsalemezek deformálódását, míg mások a köröm gombás megbetegedései miatt. Mindenesetre a betegek komplikálják az életet, látható kozmetikai hibával, amely arra kényszeríti őket, hogy megtagadják cipőjük kinyitását, vagy kényszerítsék őket arra, hogy elrejtsék kezüket. Sokan közülük úgy döntenek, hogy orvoshoz fordulnak szakképzett segítségért, de kérdéseik vannak arról, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket. A szakember kiválasztásában nagymértékben függ a szögek sajátos problémájától.

Szakember kiválasztása

Nem tudsz egyértelmű választ adni a kérdésre, az orvos a körmökön hívják, mert a betegség sajátosságától függően különböző szakemberekre kell vonatkoznia.

A kérdés megválaszolására, melyik a szögekkel foglalkozó orvos neve, érdemes felsorolni a következő szakembereket:

Most megfontoljuk, hogy milyen orvos foglalkozni ezzel vagy azzal a problémával, kanos réteg. Tehát, ha ingervezett a körmök, akkor konzultáljon a sebészrel. Ez a szakember sebészeti úton eltávolítja a kancsalag egy részét és létrehoz egy speciális ortopéd lemezt, amely lehetővé teszi, hogy a kancsók képződése a megfelelő irányba nőjön, és ne kerüljön lágyszövetbe.

Ha a betegnek van egy körömgomba a lábán, az orvos, aki ezt a betegséget kezeli, egy mycológusnak nevezik. A bőrgyógyász azonban gyógyíthatja ezt a betegséget. Az a tény, hogy a köröm fertőzött gombás fertőzéssel, kitalálható a körömlemez megvastagodásával, deformációjával és elszíneződésével. Az orvos általában olyan speciális vizsgálatokat végez, amelyek lehetővé teszik a fertőzés típusának meghatározását és a megfelelő terápiát.

Fontos! A bőr és a körömlemez gombás fertőzéseit kezelő orvos neve mycológus.

Egy másik orvos, aki kezeli a körmét, hamisítványnak nevezik. Ehhez az orvoshoz forduljon diabéteszes lábhoz, és segít a hámozott, higgadt körmök korai szakaszában. A dobozon kérdezze meg a körömlemezek megfelelő gondosságát. Azt mondhatjuk, hogy a hamisítás valami közepes a dermatológus és a sebész között, hiszen a specialitás a lábhigiénia. Az ortopédiai és konzervatív módszerek gyógyíthatják a kancsók formáit.

Ha beszélünk, hogy milyen orvos kezeli köröm gomba, azt mondhatjuk, hogy a probléma a tevékenységi körébe a bőrgyógyász és mycologist. Ugyanakkor több specializáció mycologist segít kezelni bonyolult ügyek gombás fertőzések a kanos formációk. Általános szabály, hogy a nyilvános klinikák, akkor nem fogja megtalálni a mycologist, így a gomba köröm a kéz és a láb nyugodtan megy egy bőrgyógyász, és ő viszont ha szükséges, lehet hivatkozni, hogy más érintett szakértői.

Szakosodási terület

Hogy megértsétek, milyen orvosnak kell foglalkoznia ezzel a vagy a hornyos neveléssel kapcsolatos problémával, meg kell értenie a listázott orvosok szakosodását. Így a mycológusok, a podologusok és a bőrgyógyászok foglalkoznak a következő problémákkal:

 • mikózisok (az orvos kezeli a köröm gomolyát a lábakon, a karokon és a bőrtüneteken);
 • a körömlemezek megvastagodása, törékenysége és deformációja;
 • a bevágott köröm kezdeti szakaszai;
 • bőrkiütések és különböző eredetű dermatitis;
 • bőrvírusfertőzések;
 • a verejték és a faggyúmirigy betegségei.

Ha beszélni a sebészről, ez az orvos kizárólag a higított köröm sebészeti kezelésével foglalkozik. Minden más probléma a kancsal felépítése az ujjak, akkor a legjobb, hogy lépjen kapcsolatba a bőrgyógyász azonnal. Ez az orvos konzervatív módon kezelheti még egy bevágott körömot is a kezdeti szakaszban, amikor csak a peri-omega henger gyulladása áll fenn, de még mindig nincs tömés.

Mikor fordulhatok orvoshoz körömproblémákkal?

Melyik orvosnak a körömgomba és a körömlemez egyéb betegségei mentek, kitaláltuk. Továbbra is érteni kell, hogy milyen helyzetekben kell azonnal kapcsolatba lépni egy szakemberrel, és amikor az otthoni kezeléssel megteheti.

Még akkor is, ha nagyon nehéz az idõt elfoglalni a forgalmas munkaidõben, hogy látogasson el orvoshoz, ezt a következõ esetekben kell elvégeznie:

 1. Ha a lemez körül a bőr nagyon vörös, fájdalmat érez, amikor megnyomja és megérinti.
 2. Szükséges a sebészi kezelés, ha a köröm alatti vagy alatta fekvő gumi felhalmozódik.
 3. Jelentős deformáció a kancsalképződésben.
 4. Erős vékonyodás vagy fordítva a körömlemezek megvastagodása.
 5. Viszketés az ujjak között, a lábak bőrén vagy a köröm köré.
 6. Ha a hüvelykujján lévő szög rendszeresen lágyrészekké válik.

Mindezek a tünetek olyan komoly betegségek jelei, amelyek önmagukban nem vezetnek, és még veszélyesebb problémákhoz vezethetnek. Tehát a tömörítés veszélyes a szomszédos szövetek fertőzésének terjedésével vagy a vérbe való behatolással. A szikrák erős viszketése és megvastagodása gombás megbetegedést jelez, amely a kezelés hiányában a szomszédos körömlemezekre vezethet. Az elhanyagolt gombafertőzések nagyon gyengén kezelhetők, és bizonyos esetekben a körömlemezek teljes eltávolítását igénylik. Nem kevésbé veszélyes az a tény, hogy a gomba elterjedhet a belső szervekbe.

Természetesen a kezdeti szakaszban kipróbálhatja az otthoni kezelést, de ha szakemberhez fordul időben, akkor sokkal gyorsabban megszabadulhat a betegségtől. Például meg lehet vásárolni magadnak egy eszköz kezelésére köröm gombás fertőzés, amelynek középpontjában a tanácsot a barátok vagy a reklám, de az orvos, aki kezeli a köröm gombás lesz képes megtalálni a hatékonyabb eszközöket alapján elemzések és lekapart.

Fontos! Az öngyógyítás csak átmenetileg felfüggesztheti a betegség kialakulását, vagy továbbadhatja a krónikus betegségek kategóriájába. Amikor orvoshoz lépsz, gyorsan és tartósan megszabadulsz az orrlemezektől, amelyek bosszantanak.

A körömbetegségek kezelésének alapelvei

A szakorvos látogatása a stratum corneum és a beteges interjú felmérésével kezdődik. Ha fertőzés gyanúja merül fel, az orvos a szegezőlemezről kaparást fog kapni. Ez az eljárás teljesen fájdalommentes.
Gyakran előfordul, hogy az ujjaknál a hornyos alakzatokkal kapcsolatos problémák a pajzsmirigy vagy más szervek betegségeinek következményei. Ebben az esetben az orvos a pácienst az endokrinológushoz vagy más szakemberhez (sebész, terapeuta, stb.) Fogja átadni.

A kanült lemezek különböző patológiáiban a dermatológusok általában a következő kezelési módszereket alkalmazzák:

 • helyi gombaellenes kenőcsök, speciális gyógyászati ​​lakkok, a lemez erősítésére vagy lágyítására szolgáló eszközök;
 • a pácienst szájon át beadható gombaellenes gyógyszerekre lehet alkalmazni;
 • az orvos kijelöl egy komplex vitaminokat, amelyek segítenek pótolni a nyomelemek hiányát és erősíteni az immunitást;
 • egyes esetekben szigorú étrendet írnak elő;
 • Néha speciális kezelési eljárásokat és fürdőket használnak a kezek és a lábak számára;
 • szintén mutat egy hardver pedikűr vagy manikűr.

Bármilyen kezelést végzünk, amíg a körömlemez teljesen visszanyerik. Ezt követően azonban az orvos ajánlásait és a megfelelő körömápolásokat be kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség újbóli megjelenését a jövőben.