A legjobb körömlakk lakkok

Gyorsan megszabadulni a mycosis, hogy elérje a körmök az ujjak vagy a lábujjak, gombaellenes körömlakk segít. Ez a leginkább praktikus és kényelmes gyógyszer a helyi terápia számára, mivel, ellentétben a krémes vagy gélszerű textúrájú gyógyszerekkel, nem esik ki. A lakkot ajánlatos használni, ha a gombák által megsérült köröm nem haladja meg a 60% -ot. Ezt önálló ügynökként használják, és átfogó kezelés részeként írhatók fel.

Körömgomba a korai szakaszban

A gombaölő lakk hatásának elve

A gomba kezelésére szolgáló lakkok különböznek egy hasonló textúrájú hasonló művelet előkészítésétől. Folyékonyak, ezért egyszerűen csak a körömlemezre alkalmazzák őket, könnyen beleolvadnak az egyenletes repedésekbe is. Ez lehetővé teszi, hogy maximalizálja a köröm gomba hatását. Alkalmazása után a lakk gyorsan szárad, erős bevonatot képezve. Nem távolítható el még erős expozíció esetén is, így a termék jól megőrzött. Ez azért hasznos, mert a krémek, gélek a legkisebb hatással törlődnek.

A lakk fontos előnye - mélyen behatol a köröm szerkezetébe, ami miatt hatékonyan elpusztítja a gombák spóráit. Továbbá megállítja a reprodukciót, mert a köröm felületén kialakult film megakadályozza az oxigén bejutását.

A gyógyszerkészítményeket dekoratív lakk alatt lehet alkalmazni. Hatékonyságuk és cselekvési tevékenysége nem csökken. De vannak olyan eszközök, amelyekre szükséged van. Ezt az utasítás írja. A gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező színes lakkok nem készülnek. Mindegyikük átlátszó vagy fehéres színű.

A gombaellenes lakk hatékonyan segít a gombafertőzések leküzdésében, és helyreállítja a körmöket a korábbi szépségüknek.

A leghatékonyabb gyógyszerek listája - melyik lakk jobb?

A legjobb és leghatékonyabb gombaellenes lakk kiválasztásához fontos egy adott orvoslás jellemzőinek ismerete. Készítettünk egy listát a legnépszerűbb lakkokról, amelyekkel az onychomycosisot (gombás körömkárosodás) kúrálni lehet:

 1. Oflomelid széles gombaellenes hatású lakk. Hatékony a dermatophyták, élesztő, dimorf, penészgombák kezelésére a kezdeti és előrehaladott állapotban. Alkalmas a mycosis megelőzésére. A terméket a körömlemez tisztított felületére hetente 1-2 alkalommal kell felhordani. A terápia a teljes gyógyulásig tart. Ellenjavallatok - összetevőkre való hajlam, terhesség, laktáció. 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott. Lehetséges mellékhatások - a köröm színének megváltozása, a körömlemezen égő. Az ár 900 rubel.

Loceril - gombaellenes lakk

 1. Lotseril - Gombaellenes lakk, hatóanyaggal Amorolfin. Ez a Oflomil gyógyszer analógja. Ez kezelésére szánt körömgombásodásban amikor gomba ütött legfeljebb 2/3 a köröm. Ellen hatásos különféle gombák: Candida, Epidermophyton Cryplococcus, Pityrosporum, Mycrosporum, Alternaria, Hendersonula, Scopjlariopsis, Coccidoides Cladosporium, Fonseceae, Sporothrix. Alkalmazott heti 1-2 alkalommal 6-12 hónapig. Ellenjavallatok - egyéni intolerancia, terhesség, laktáció. Mellékhatások - viszketés és a köröm vörössége. Az ár 1300 rubel. További információ a Loceril lakkról.
 2. Oflomil - lakk, hatóanyaggal Amorolfin, amely élesztő, penész, dimorf gombák, dermatophyták, aktinomycetes elleni hatóanyagot tartalmaz. Gyakran összekeverik a lakk nevét Flamil néven. Hatékony, ha a körömlemez kevesebb mint 2/3-át érinti. Az alkalmazáshoz heti 1-2 alkalommal kell helyreállítani. Ellenjavallatok - az amorolfinnal szembeni túlérzékenység, terhesség, szoptatás, csecsemő kor. Mellékhatások - viszketés, égés, a köröm körüli bőrpír. A költség 850 rubel. Bővebben a Oflomil lakkról.
 1. Batrafen - hatékony lakk 58 féle gomba kezelésére, ami a mycosis kialakulását okozza a kezek és lábak körmökön. A hatóanyag Cyclopyrox. A terápiás rendszert 3 hónapra tervezték. A korrekció első hónapját az érintett körmökön minden második napon, a második hónapban - hetente kétszer, a harmadik hónapban - hetente egyszer alkalmazzák. A terápia maximális időtartama 6 hónap. Ellenjavallatok - 10 éves korig, összetevőkre való túlérzékenység, terhesség, laktáció. Mellékhatások - csalánkiütés, viszketés, peeling. Költség - 2200 rubel. További információ a Batrafen lakkról

Körömlakk "Batrafen"

 1. Mikozan A gombaellenes szer természetes összetevőkből készül. Úgy tervezték, hogy elpusztítsa a különböző gombák típusát. A kezelés folyamata során a fertőzött körmök felületén 4 héten át naponta kétszer alkalmaznak lakkot, egyetlen nap hiányában. Ellenjavallatok - terhesség, szoptatás, komponensek intoleranciája. A mellékhatások ritkák, viszketés és égő érzés lehetséges. Az ár 860 rubel. Bővebben a Mikozan lakkról

Mycosis - gombaellenes szerek

 1. Demikten - orosz gombaölő lakk, megfizethetőbb a Lotseril és a Batrafen eszközével egyenértékű. Hatóanyagként a formaldehid-aldehidet tartalmazza. Alkalmazza a terméket naponta 1 hónapig. Megfelelő megelőzésre alkalmas. Ellenjavallatok - terhesség és szoptatás, túlérzékenység. Mellékhatások - viszketés és bőrpír. Ez egy olcsó lakk, amelynek ára 230 rubel. Tudjon meg többet a Demikten-ről.

A Lamisil segíteni fog a szögek gombájával szemben

Gombaellenes körömlakk alkalmazása

 1. kilátótorony - új körömlakk, amely hatékonyan gátolja a gombás fertőzések kialakulását. Nincs gyógyhatása, de rendszeres használatával megakadályozza a fertőzés terjedését a körömlemez hatalmas területein. A készítmény vitaminokat, keratinot, szilíciumot, korallkivonatokat tartalmaz. Ellenjavallatok - az összetevők egyéni intoleranciáját óvatosan kell alkalmazni a terhesség, a szoptatás ideje alatt. Lehetséges mellékhatások - a köröm körüli bőrpír, viszketés. A költség 160 rubel.

A Lucky Belvedere-t fel kell használni a megelőzésre.

Egyéb gombaellenes szerek a Ciklopiroxolamin, Aventis, Lorecil, Amorolfin.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Hogyan kell megfelelően kezelni a gomba és a lakkot - az utasításainkat

Antimikotikus lakk segíti a gombát, ha 3 feltétel teljesül:

 1. A termék helyesen van kiválasztva és alkalmas egy adott gomba megszabadulására.
 2. A lakkot az utasítások szigorú betartása mellett alkalmazzák.
 3. A kezelés befejezése befejeződött.

Fontos a megfelelő lakk kiválasztása a kezeléshez

Antimycotikus lakk kezelési utasítás:

 1. Használat előtt lakk köröm gomba, lábbal vagy kézzel (attól függően, hogy hol helyezkednek el az érintett körmök), meg kell alaposan mossa a szappan és száraz törölközővel készült természetes anyagok.
 2. Az érintett körömlemezek felületét zsírosították, alkohollal, jóddal, áfonyás vízoldattal zsírosították.
 3. Ezután le kell rövidíteni a körmöket a lehető legrövidebbre, eltávolítani a felszíni területekről, amelyek hámlasztják, a gombák érintik. Kényelmes erre a célra a körömfájlok használata. Minden egyes köröm esetében fontos, hogy használjunk egy egyedi körömfájlt, kizárva annak lehetőségét, hogy a mycosis egészséges felületre kerüljön.
 4. A körömlemez megtisztított felületét alkohollal zsírozza meg.
 5. Tisztított és zsírtalanított szögek esetén vékony réteg lakk. Ne érjen hozzá, amíg teljesen száraz. Ehhez elegendő várni 30 másodperc - 3 perc.

A lakk felhordása előtt alaposan meg kell mosni a körmöket mosószappannal

Ez általános útmutató az összes antimikotikus lakknak. Ezeket a manipulációkat a gyógyszer ismételt alkalmazása előtt végezzük. Minden termék esetében az alkalmazási szabályok kissé eltérhetnek, ezért gondosan olvassa el az adott gyógyszerre vonatkozó utasításokat, mielőtt elkezdené használni.

A gombaellenes lakk felhordására vonatkozó ajánlások:

 • az eljárás után a lakk felhordására használt lapocka, a palack nyaka és az összes eszköz alaposan fertőtlenítve legyen az alkohollal;
 • Nem lehet egyidejűleg különböző antimikotikus lakkokat használni, mert hatékonysága csökken;
 • a kezelés teljes ideje alatt lehetetlen ragasztani és felépíteni a körmöket.

Az egyes gyógyszerek alkalmazásának gyakorisága eltér. A legtöbb lakkot hetente 1-2 alkalommal alkalmazzák. A terápia időtartama - a teljes gyógyulásig. Állítsa le az alapok alkalmazását, amikor az érintett körömlemez teljesen nő. Ha korábban leállította a kezelést, előfordulhat a relapszus. A kezében lévő gomba hatására teljesen megszabadulhat 6-12 hónapig. A mycosis által sérült lábszegek kezelésének időtartama körülbelül egy év, mert lassabban fejlődik.

Megfelelő kezeléssel gyorsan megszabadulhat a körömgombától

Vélemények

Az egyik legfontosabb eszköz, amely a legmegfelelőbb eszköz, és amely a leghatékonyabb eszköz, segítséget nyújt azoknak az ajánlásoknak, akik különleges lakkokat használtak. A leginkább informatív áttekintések tartalmazzák a gyógyszer nevét, annak jellemzőit, pozitív és negatív tulajdonságait. Ismerjük meg néhányat:

Julia, 34 éves. Én Oflomil-t használtam.

Fungust hoztak nekem a szépségszalonban, amikor pedikűröt csináltam. Egy héttel az eljárás után a lábujjak kicsit kezdtek viszketni, aztán elviselhetetlenül viszkető volt. Korábban nem volt ilyen probléma, ezért kapcsolatba kellett lépnie egy bőrgyógyászral. Ő diagnosztizálta a mycosisot és Tolomil körömlakk kezelést írt elő. Vettem egy gyógyszert, és elkezdtem kezelni. Az első héten nem volt kézzelfogható javulás, ami rendkívül idegesnek bizonyult. De 10 nap elteltével a körmök állapota javulni kezdett, a viszketés eltűnt. Olyan eszközt használt, amíg az érintett körmök teljesen el nem ágaznak. Az eszköz előnye a rendelkezésre állás, könnyű használat. A hiányosságok - nem túl gyors cselekvés.

A körömgombák megelőzése az "Ofmol"

Christina, 27 éves. A Demikten-t használta.

Számomra a keze háromszínű vagy körmös. Aztán elkezdtek összeomlani. Anya azt mondta, hogy gomba volt. Hol tudom őket szerezni, eddig nem értettem. Megkezdte a kezelést a Demicten lakkal. Nagy körültekintésem után két héttel a szög alkalmazása után szinte normálisnak tűnt. Mivel a mycosis sérült a körömlemez felső részén, jelek teljesen eltűntek 1 hónap után. Ebben a teljes időszakban naponta alkalmaztam a gyógyszert. Tetszett, hogy ez a lakk nem éles szagú, és jól esik. Ráadásul meglehetősen olcsó. Mindenkinek ajánlom.

Svetlana, 40 éves. Használt Lamizil.

A férjem gombát kapott. Először kenőcsökkel kezelték őket. 2 hét használat után az állapot csak romlott. A bőrgyógyász kijelölt vagy kinevezett Lamizil lakkot. Sok negatív véleményt olvastam róla, szóval szkeptikus voltam. Azonban úgy döntöttek, hogy megpróbálják és elégedettek. A viszketés csökkent a második alkalmazás után, és 3 hónapos alkalmazás után teljesen megszabadulhatott a betegségtől. A termék előnye a nagy hatékonyság és gyors eredmény. A hátrány meglehetősen magas.

A körmök vagy szögek gombaölő hatása elleni vegyi anyagok felvételéhez szükség van konzultációra a szakértő-mycológus vagy a bőrgyógyász számára. A szakképzett orvos meghatározza, hogy milyen gomba váltotta ki a betegséget, és megfelelő orvosságot ír elő. A diabetes mellitusban, az immunrendszer rendellenességeiben, a terhes nőkben és a gyermekekben szenvedő betegekkel való konzultáció előtt kötelező az orvoshoz fordulni.

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Értékelje ezt a cikket
(25 becslések, átlag 4,68 5)

A gombaellenes lakkok jegyzéke az árakkal

A körömgomba a korai szakaszban a legjobban kezelhető. De amikor a micélium mélyen az ágyban nő, és megszaporodik a test belsejében, megszabadulni ettől nehéz lesz. Az onychomycosis indított formái nem gyógyítható egyetlen gyógyszerrel, amely esetben integrált megközelítésre van szükség.

Egy jó fegyver a betegség elleni küzdelemben a gomba terápiás körömlakkja. Ez befolyásolja az érintett területet, és megakadályozza a fertőzés terjedését a keratin rétegen keresztül. Ennek eredményeképpen a micélium növekedése megszűnik, és a lemez megőrzi integritását és normális megjelenését.

A gombaellenes lakkok előnyei más antimikotikumok ellen

Az onokomikózis kezelésére szolgáló terápiás megoldások fő előnye, hogy képesek behatolni a köröm szerkezetébe.

A kenőcsökkel és krémekkel ellentétben a lakkok megsemmisítik a micéliumot a keratin réteg mélységében és megvédik a lemezeket a pusztítástól. A kezelés utáni relapszus valószínűsége minimális.

A körömlakó hatása a körömgombákra, az orvosok véleménye alapján, több pontra esik:

Az onokomikózis kezelésére a folyékony gyógyszerkészítménnyel a lehető leghatékonyabban, a szakértők azt javasolják, hogy a komplex terápia részeként alkalmazzák tablettákkal és kapszulákkal kombinálva.

A gombaellenes lakkok áttekintése az árakkal

Mielőtt vásárolna orvosi bevonatot, javasoljuk, hogy minél több információt szerezzen erről a lehetőségről, és válasszon a legmegfelelőbb gyógyszerről. A figyelem középpontjába olyan népszerű termékeket mutatunk be, amelyek a folyékony antimikotikumok vásárlásakor vezetnek.

Hatékony lakk a körömgombákon a lábakon - a gyakran előírt jogorvoslatok listája:

 • Lotseril - veszélyes az élesztő- és penészflóra és a dermatophyták számára. A hatóanyag az amorolfin mind a tüdőben, mind az elhanyagolt esetekben működik, megszünteti a viszketést, gyulladást és irritációt. Terápiás és profilaktikus célokra a gyógyszert 4-12 hónapig használják. Költségek Lotseril 1500-2200 rubel.
 • Mycosis - a mycosis kiterjedt sérüléseivel szembesül a rozs enzim hatásával. A gyógyszer 4 éves és terhes gyermekek számára alkalmas. A lakk erősíti a körmöket, csökkenti porozitásukat és negatív feltételeket teremt a gombák reprodukciójára. Kezeléshez használja a Mikozant 1 hónapig, profilaktikusan - 2-4 hónapig. Az ár 600 - 850 rubel. A palack fel van szerelve eldobható körömfájlokkal.
 • Batrafen - hatékony a körömgombák elhanyagolt formáinak ellen. A hatások széles köre és a patogén növényzet jelentős részének elnyomásának képessége a ciklopirox előállításának köszönhető. Az aktív komponens gyorsan leállítja a gyulladásos folyamatot, hűsítő és nyugtató hatású. Jó illata van. Hat hónapig alkalmazza. A gombaellenes lakkok árai 1100 és 1300 rubel közöttiek.
 • Demikten - a gyógyszer aldehid-hangyasavra és polivinil-acetát-emulzióra épül. Az oldat gyorsan megragadja a körmét és védő réteget képez. A Demikten hatékonyan gyógyítja meg a gombát, amit egy bakteriális fertőzés bonyolít. A költségek 280 és 400 rubel között mozognak. A termék rendszeres használatával megszabadulhat a szögek kellemetlen szagától, duzzanataitól és gyulladásos reakcióitól a mycosisig.
 • Neil Expert - bevonat gátolja élesztőtörzsek helyreállítja a sérült sejtek és táplálja körömlemez D-pantenol és glicerin, ami a kezelt területek benedvesítjük és erősíteni. A körömlakkozású körömlakkhoz a Neil Expert naponta kétszer kerül alkalmazásra. A gyógyszer ára 150 rubelből indul.
 • Nail Defender - gombaölő lakk elpusztítja a parazita spórákat, megerősíti az érintett köröm szerkezetét és elősegíti az új, egészséges lemez gyors növekedését. A korai onychomycosis megelőzi a köröm árnyékolását és torzulását. A körömvédő egyaránt gyógyító és dekoratív bevonat. A gyártó különböző színváltozatokban gyártja. A költség 100 rubel. és magasabb.
 • Az Aventis - minden onikomicózist kezel, kivéve a purulens formákat. Visszaállítja a körmöket és a bőröndöket, elpusztítja a micélium spórákat és megakadályozza az érintetlen szövetek fertőzését. Kezelési és profilaktikus célokra a gyógyszert gyermekek, felnőttek és idős emberek, terhes nők használhatják. Az ár 1600 rubból indul.
 • Belvedere - megelőző lakk a kéz és a láb körme körmök gombájával szemben fertőtleníti a lemezeket, és megóvja a lehetséges károkat. Gyógyszerként antipruritikus és dezodor hatású. Triclosanot tartalmaz. A hatóanyagok egyéni intoleranciája esetén az anyagot nem szabad használni. Minden más fogyasztó lefedheti a körmeit, mielőtt meglátogatná a szaunát, a vízi parkot, a fürdőt, a medencét. A költség 120 rubel.
 • Oflomil - a lacer Lotseril analógja az amorolfinra épül. A gyógyszer semlegesíti a fertőző ágensek káros hatásait, és lelassítja a betegség terjedését. Vásárolhat egy üveg gyógyszert 800 rubelért. A nevek hangzásbeli hasonlósága miatt a fogyasztókat gyakran az Oflomil Aflubin-nak hívják, ám ezek teljesen más gyógyszerek. Ha az első gyógyszer antimikotikumhoz tartozik, akkor a második az influenza, a megfázás, az ARD gyógymódja, és erősíti a gyengített immunitást.
 • Állítsa le a gombát - a gombafertőzések eltávolítására szolgáló lakkot a Domix Green gyártja. A hatóanyag terbinafin-hidroklorid a gombafertőzés megszüntetésére szolgál, amely a köröm mélyén található. Megakadályozza a gomba-bakteriális fertőzések terjedését. Az ár 170 rubel.

Egyes gyógyszerek dekoratív lakkokkal boríthatók. De vannak olyan eszközök, amelyeket független használatra terveztek (gondosan olvassa el az utasításokat). A gombaellenes lakkok általában fehér vagy átlátszóak. Az egyetlen kivétel a színmegelőző lakk Nail Defender.

A gombaölő lakkal végzett körömkezelés technikája

Nem számít, milyen körömlakkot használ a szájíz gomba kezelésére a lábadon vagy a kezeden - vágja le és polírozza az érintett területeket, mielőtt alkalmazná.

A végtagokat is meleg vízzel és háztartási szappannal kell mosni - el fogja pusztítani a micélium spóráit, amelyek a lemezek felületén találhatók.

A következő lépés a köröm dörzsölése jóddal vagy alkoholos oldattal.

Ha a köröm az előző kezelési bevonat maradványa, törlődik. A pamut törlőkártyákat ártalmatlanítják, és a manikűr kiegészítőket fertőtlenítik.

Terápiás lakkot kell alkalmazni a körömlemezen az utasításoknak megfelelően, amelyek általában a gyógyszer dobozában vannak. Ugyanakkor megpróbálják az anyagot finoman eloszlatni a köröm teljes felületén, és lehetővé teszik a közeg teljesen megszáradását. Ez 30 másodperctől 2-3 percig tart. Aztán mindennapi dolgokat csinálnak.

A terápia első hónapjában a gyógyszert minden nap másnap borítják. Az 5 hetes lakkról minden nap 3 alkalommal kell alkalmazni. 3 hónap múlva 7 naponta egyszer áttérnek a gyógyszer alkalmazására.

A gombaölő lakk hátrányai közül a betegek magas árakat és ellenjavallatokat észlelnek, amelyek nem teszik lehetővé bizonyos emberek kategóriáinak kezelését lakkal.

Ne felejtsük el, hogy a fungicid készítmények gyógyító jellegűek, ezért csak indikációk és orvosi konzultáció után használják őket. A legtöbb alapnak vannak bizonyos ellenjavallatai, amelyek közül gyakran:

Hiperérzékeny betegeknél a helytelenül kiválasztott szer okozhat mellékhatásokat, amelyek a viszketés, a bőr kipirosodása, urticaria kiütések következtében jelentkeznek. Ezért javasoljuk, hogy fordítson megfelelő figyelmet a gyógyszer megválasztására és szigorú betartásával alkalmazza a bőrgyógyászra vonatkozó előírásokat.

Lakk a körömgombából

A modern ember leggyakoribb problémája a körömgomba. Ennek a betegségnek az oka a szervezet képtelenségének tekinthető a gombafertőzésekkel szembeni immunitás kialakulásának. Ma már különböző módon lehet megszüntetni az ilyen betegség, a legnépszerűbb a használata speciális lakk.

Hogyan kezeli a körömlakk a gombából?

Onychomycosis egy gombás fertőzés a körmök, gyakran manifesztálódik kellemetlen szag, deformálódik, és megváltoztatja a körömlemezt. Az ilyen kozmetikai hiba sok kellemetlenséget okoz a nők számára, különösen nyáron, amikor itt az ideje nyitott cipőt viselni. Ez a kellemetlen betegség önmagában nem tűnik el, így a kezelés az első tünetek megjelenésével kezdődik. Jelenleg egy hatékony eszköz a körömlakk, amellyel gyorsan felszámolhatja a fertőzést, és megakadályozhatja az újabb megjelenését.

A köröm kezelésére szolgáló lakk lehet olaj vagy alkohol alapú. Az ilyen eszközzel történő kezelés elve a gombaspórák kiküszöbölése azáltal, hogy behatol az orvostechnikai komponensekbe a szögbe mélyedve, majd égeti őket. A lakk folyékony állapotának köszönhetően tökéletesen borít, sűrűen fedezi az érintett felületet. A szárítás után az ágens olyan réteget képez, amely kizárja a fertőzés oxigénhez való hozzáférését, vagyis a gomba létfontosságú aktivitása megszakad. A hatóanyag részét képező aktív vegyi anyagok fokozatosan elpusztítják a spórák hatását.

Hogyan válasszunk körömlakkot a körömgombák kezelésére

A gombafertőzések elleni küzdelem elleni gyógymód kiválasztása rendkívül egyedi kérdés, hiszen csak egy adott gyógyszer felhasználásával lehet beszélni hatékonyságáról. Ebben az esetben nem vehet részt öngyógyításban, az eredmény eléréséhez orvoshoz. A szakember vegyen egy sor gyógyszert, és javasol egy kiváló minőségű lakkot. A termék kiválasztásánál figyelni kell:

 • a felhasználás hatékonyságáról;
 • az emberek biztonsága;
 • a penetráció mértéke;
 • a különböző gombák széles skálája;
 • mellékhatások és ellenjavallatok;
 • kényelmes használat.

A legnépszerűbb gombaellenes lakkok a következők:

 • Demicthen, a formaldehid-aldehid hatóanyaggal;
 • Loceril amorolfinnal;
 • Batrafen ciklopro-xol-amin;
 • Exoderyl naftilinnel;
 • Mikozan hatóanyag-komplexszel;
 • Mikoderil - exoderil analógja;
 • Lamisil terbinafinnel;
 • Oflomil amorolfinommal (gyakran összekeverik a flaminomal).

Hogyan kell alkalmazni gombaölő lakk

Mielőtt gombaellenes szert alkalmaznának a mycosis ellen, elő kell készíteni:

 • mosson kezet vagy lábat szappannal;
 • Vágja le a körömfát vagy vágja le a területet ollóval;
 • a felületet vízzel és alkohollal (1: 1 arányban) zsírtalanítsuk;
 • alkalmazza a gyógyszerkészítményt;
 • használja a szerszámot kétszer 7 hónapon keresztül több hónapon keresztül, korábban eltávolítva az előző réteget.

Ellenjavallatok gombaellenes szer alkalmazása esetén:

 • szoptatás;
 • terhesség
 • 5 év alatti gyermekek.
 • kiütés, bőrpír;
 • viszketés, csalánkiütés;
 • égő érzés.

Körömlakk a gombából: melyik választani?

A körömgomba olyan probléma, hogy megpróbálnak elbújni a kíváncsiskodó szemekből. Bár az orvostudomány és a kozmetológia sok szempontból megoldhatja ezt a csúnya problémát. Az egyik közülük a lakk gomba által lakk. Vélemények, analógok ilyen népszerű eszközök fogják figyelembe venni a cikkben.

A gombás fertőzés tünetei

A személyi higiénés szabályoknak való megfelelés, a testápolás az egészséges életmód összetevői. A köröm megjelenésének gondos hozzáállása lehetővé teszi a gombás fertőzés észlelését és gyógyítását időben. Sajnálatos módon senki sem mentes az ilyen egészségügyi probléma lehetőségétől. Medencék, szaunák, üdülőhelyek és üdülőhelyek közös fürdővel vagy zuhanyzóval. Amint látja, sok olyan helyen van, ahol a gomba élhet és vár egy másik áldozatra. Hogyan ismerhetjük fel ezt a csúnya problémát? Az első alkalommal, míg a gomba "telepedik" egy új helyre, nem mutatkozik meg. De vannak külső jelek - a köröm színe és szerkezete megváltozik. Sűrűsödnek, törékennyé válnak, és a körömlemez árnyékában sárgás, szürkés vagy zöld is válik. A megfigyelhető változások bizonyos problémák egyértelmű bizonyítékaként szolgálnak, de csak a szakember és az általa előírt laboratóriumi vizsgálat képes meghatározni a konkrét okot. Melyik a legjobb lakk a köröm gomba, hogy alkalmazni egy adott esetben is tanácsot ad az orvosnak.

Nem rozsdás gomba az erdőben

A gomba különleges betegség, ezért nevezik az oknak, annak okozónak. A bőr és a köröm gombasejtjei mind a lábakon, mind a kezekben a gombák-dermatophyták és a nedermatophyták, az úgynevezett penészgombák okozta fertőzés következményei lehetnek. Továbbá a betegség szakemberei a fő elváltozás lokalizációjára oszthatók:

 • Fehér kültéri. Érinti a körömlemez külső rétegeit, fehér foltokként, mint a szigetek. Nehéz egy szakember számára megkülönböztetni ezt a betegséget a keratinizált granulátumoktól, amelyek a körömápolási termékekre reagálva jelentkezhetnek. Ez a fajta gombás körömedzés csak az esetek 10% -ában nyilvánul meg.
 • Distalis belső. A gombák körömfertőzés leggyakoribb formája. Leggyakrabban megjelenése a Trichophyton rubrum fajta gombafertőzés. Ez befolyásolja a körömlemez alsó részét és magát a körömágyat.
 • Kandidalny. Ezt Candida gomba okozza, elsősorban a kezek körméit érinti. Leggyakrabban azokban az emberekben jelenik meg, akik tevékenységük során gyakran be kell mártani kezüket a vízbe. Megjelenését előzi meg a köröm vagy perihotnoe trauma.
 • A proximális belső. Másodlagos fertőzésként jelenik meg a proximális körömrésen keresztül. Ez a fajta gombafertőzés gyakran a gyengített immunitással rendelkező emberekben jelentkezik, de az erős emberek sokkal kevésbé fertőződnek meg.

Minden gombás körömfertőzés visszataszítónak tűnik, ezért az ilyen problémákkal küzdő emberek önállóan keressék meg a módját, hogy megszabaduljanak tőle, mivel a gyógyszertári hálózat számos gombaellenes hatóanyagot kínál. A vevők egy analóg "Loceril" lakkot keresnek a körömgombából, amelyet széles körben reklámoznak, próbálkozhatnak különböző módokon, bár csak egy kompetens szakértő képes lesz meghatározni a probléma okait és a módszer elleni küzdelmet.

A gombafertőzéshez hozzájáruló tényezők

A mikroorganizmusok világa óriási, nem veszik észre, amíg a lakosság által okozott betegségek nem fordulnak elő. És a gombák emberek között élnek. De ahhoz, hogy "elkapjanak" egy ilyen fertőzést, több tényezőnek meg kell egyeznie az időben és a helyszínen:

 • a higiéniai szabványok be nem tartása;
 • túlzott izzadás;
 • visszerek;
 • a külső burkolatok kisebb sérülése;
 • diabetes mellitus;
 • gyengített immunitás.

Mi lehet rugalmas?

Mi a leghatékonyabb a köröm gombákkal szemben? Ezt a kérdést az emberek kérik a gyógyszerészek, amikor a szükséges gyógyszertárhoz fordulnak. A probléma megoldására alkalmas gyógyszerek széles választéka: tabletták és kapszulák, kenőcsök és krémek, lakkok és cseppek. De a gyógyászati ​​anyagok, amelyek körömlakk formájában működnek és képesek a gomba elpusztítására, nem nagyon:

Számos hatóanyagot állítanak elő szisztémás hatású kenőcsök vagy készítmények formájában - tabletták és kapszulák, orálisan.

Gombaellenes körömlakk "Batrafen"

A "batrafen" hatékonysága a körömgombák elhanyagolt formáinak tekintetében olyan tényező, mint a ciklopyrox. A hatóanyag széles spektruma és aktívan elnyomja a patogén gombás mikroflórát, gyulladásgátló és nyugtató hatású. Használja ezt a lakkot, amíg az egészséges köröm nő, de legfeljebb 6 hónapig. A gyógyszertárak ára kb. 2200 rubel / palack 3,0 ml. Ez a körömgombás körömlakk a felhasználóktól kapott visszajelzések hálásnak bizonyul, de magas költsége hatalmas mínusz.

Lacer "Loceril"

A média által aktívan hirdetett kábítószerek közül az egyik a "Lotseril" (körömlakk körömlakk). Egy aktív komponenst tartalmaz - amorolfint. Ez az anyag blokkolja a szterinek szintézisét, ami elpusztítja a mikroorganizmus sejt citoplazmatikus membránját. A pusztító hatást gyakorolja a gombák sokféle formájára, mind széles körben, mind ritkán. Amikor a körömre van felhordva, a hatóanyag jól behatol a körömlemez szerkezetébe és a körömágyba. És még egy alkalmazás is lehetővé teszi, hogy az anyag 10 napig működjön. Sajnálatos módon ez a gyógyszer nem tartozik a költségvetési gyógyszerek csoportjába, mivel a lakk csomagolása és annak kiegészítése az eldobható tamponok, spatulák és körömfájlok formájában 1300-1.500 rubelenként 2,5 ml térfogatig terjed.

"Oflomil" -lac

A reklámozás másik gyakori eszköze az Ofmol körömlakk. Ebben a készítményben amorolfint is működtet. Tevékenységének alapja a mikroorganizmus - gomba citoplazmatikus sejtmembránjának megsértése. A hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, beleértve az "Onlomil" lakkot is, nem javasolt terhes és szoptató nők számára. Szintén szükséges megfigyelni a szervezet reakcióját, mivel összetevőinek fokozott érzékenysége lehet. Ez a gyógyszertár gombaölő körömlakk is nagyon drága - egy csomag 1 db 2,5 mm-es üveggel és a kapcsolódó termékekkel (körömreszelők, tamponok, scapula és raklap) 800-1000 rubelre kerül.

Egyéb gombaölő körömlakk

Azok közül, akik ilyen kellemetlen problémát szenvednek, mint a mycosis körmök, kérdezze meg a gyógyszertárak gyógyszerészeit: "Mi a legjobb lakk a körmök gombáján a lábamon?". A meglehetősen drága gyógyszerek mellett megfizethető gyógyszerek is vásárolhatók a gyógyszertárban:

 • A "Mikozan" gombaellenes gyógyszerekre utal, bár a fent említett termékekkel ellentétben természetes növényi komponenst - rozs enzimet tartalmaz. Ezért a gyógyszer a 4 éves kortól még a terhes és szoptató nőknél, valamint a gyermekeknél is gombás fertőzések kezelésére használható. A szakértők szerint azonban a gyermekek ritkán fertőznek meg a körmöket érintő gombás fertőzésekkel. Ez a megoldás nem teszi lehetővé a gombák reprodukálását a körömlemezen, és behatol a körömágyba a szerkezet megerősítésével, csökkentve a körömszöveti porozitást. A hatóanyagot az érintett és egészséges körmökre 1-4 hónapon át kell alkalmazni, a gyógyszer csomagolásában szereplő, eldobható körömfájlokhoz. Az ilyen gyógyszer ára 600 és 900 rubel között van, a gyógyszertári hálózattól függően.
 • A "Demikten" összetétele két összetevőt tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a gombaellenes és az egyidejű bakteriális fertőzések megszüntetéséhez. Formaldehid-aldehid és polivinil-acetát-emulzió. A körömre felvitt lakk védő réteget képez, megakadályozza a fertőzés terjedését. Alkalmazza rendszeresen, több hónapig. Egy üveg lakk költsége 300-400 rubel.
 • A Wartner Nailexpert egy szilikon bevonat, amely elnyomja az élesztő törzseket. Gátolja a gombás fertőzés reprodukcióját és terjedését, erősíti és védi a körömlemezt. A D-panthenol és a glicerin összetételébe beletartozik a köröm és a kecske. Ezt a gyógyszert napi 2 alkalommal kell alkalmazni speciális csomagolóeszközökkel. A gyógyszer ára elérhető - 400-ról 550 rubelre 1 palackonként.
 • A Domix Green cégtől a "Stop Fungus" -t - a megfizethető körömlakk a gombából, amelyet a gyógyszertárak kínálnak a potenciális vásárlóknak. Terbinafin-hidrokloridot tartalmaz. Megakadályozza a gomba-bakteriális fertőzések terjedését. Ez a lakk az azonos nevű kozmetikai sorozat egyik összetevője, amely spray-krémből, gélből és körömlakkból áll. Az üveg ára 300 rubel.

A gyógyszergyártók folyamatosan feltöltik termékeik és az antifungális szerek hatókörét, többek között. De mielőtt még a legdrágább gombaölő körömlakkot is megvásárolná, meg kell látogatnia egy szakembert, hogy megtudja a körömkárosodás okát, és megtalálja a megfelelő gyógyszert és kezelést.

A lakk helyes használata?

Azok, akik szenvednek onychomycosis, gondolom, mely lakk jobb a gombák a körmök. Ez nehéz kérdés, mivel számos oka lehet a körömlemez szerkezetének és színének megváltoztatására. De ha a diagnózis megtörtént, és egy szakember a gombás fertőzés ellen lakkozott, akkor tudnia kell, hogy a gyógyszer helyes használata lehetővé teszi, hogy a lehető leghamarabb megbirkózzon a fertőzéssel. Minden egyes eszköz esetében a gyártó meghatározott felhasználási módot határoz meg, attól függően, hogy milyen aktív összetevőt és milyen koncentrációban van. De az általános algoritmus a körömlakk használatára, amely képes legyőzni a gomba, ugyanaz minden eszközzel:

 • Mielőtt a gyógyszert felviszi a lábra, forró fürdőt kell fűszernövényekkel vagy tengeri sóval elkészíteni, ami a körmöket és a bőrt leállítja;
 • nedves lábakat kapjunk tiszta ruhával;
 • tiszta ollóval vagy csipesszel távolítsa el a beteg körömét, amennyire csak lehetséges;
 • a körmöket eldobható irattartóval végezzük, hogy a hornyok jobban behatolhassanak a lakk belsejébe és a körömágyba;
 • a gombaktól egy speciális applikátorral körömlakkot kell alkalmazni;
 • hagyja megszáradni a közeget.

Egyes termékek dekoratív lakkhoz használhatók, amint azt a gyártó említette. Ha nincs ilyen záradék, akkor nem szükséges színes bevonatot alkalmazni a terápiás lakk tetején.

Kiegészítő terápia

Gombás fertőzéssel fertőzött személynél először is a külső megnyilvánulásai - a szög vagy a bőr csúnya visszataszító megjelenése, kellemetlen szag, állandó viszketés és hámlás. De a külső probléma mellett a gomba hatással van az egész testre. Ezért a gombás fertőzések első jeleire szakemberrel kell konzultálnia. Ha az idő eltűnik, a gomba nagy területeket, több szöget fertőzi be, mélyen behatol a belső térbe. Ezután nemcsak a lakkra, hanem a szisztémás készítményekre is szükség lehet. Csak orvos javasolhatja őket, figyelembe véve a betegség mértékét, a körömszövet és a körömágy mélységét, a beteg anamnézisét. A gombák és a kapszulák egy gombás fertőzésnek számos korlátozása van az alkalmazásban, és gyakran mellékhatások lépnek fel. Ezért nem veheti őket magukra! De a kérdés, amely lakk a gomba a köröm a lábakon vásárolni a gyógyszertár, akkor dönteni csak egy felmérés után egy orvos.

Hatékony megelőzés

A gomba körömlakk az egyik módja annak, hogy megszüntesse a felmerülő problémát. De mint minden más esetben, a legjobb elkerülni a fertőzést egy ilyen kellemetlen mikroorganizmussal. Sajnos a személyes higiénia nem mindig segít megszüntetni a látogató fürdők, szaunák, uszodák negatív következményeit. Megelőző intézkedéseket kell tenni. Például a "Belvedere" köröm eltávolítószer nem tartalmaz gombaellenes összetevőt a készítményben, ezért ajánlott fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkező megelőző szerként használni. A hatóanyag aktív összetevője a triklozán. Nem ajánlott egyedi intoleranciához. Egy csomag ára körülbelül 120 rubel.

A szögek profilaktikus lakkja, visszajelzés arról, hogy melyik felhasználó hagyja el a javaslatot, - "Biopokrov Mycosis". Két anyaga van - a klotrimazol és a ciklopirox. Ezt a gyógyszert a gombafertőzés első jelei és egy ilyen probléma megelőzésére használhatják.

Szakértői vélemények

Azok, akik a körömgomba problémájával szembesültek, keményen kell dolgozniuk, hogy megszabaduljanak tőle. De csak szakember talál minőségi, hatékony eszközt. Végtére is, a gombák eltérőek lehetnek, de hasonló tüneteket okoznak. De a kábítószereknek másokat kell használniuk. Tehát mi a leghatékonyabb körömlakk lakk? A szakértők válasza azonban ebben a kérdésben kétértelmű. Minden attól függ, számos tényezőtől - a fajta gomba okozza a fertőzést, a pusztulási fokot a körömlemez és a körömágy, a beteg egészségét. Az "Ofmol" széles körben kifejlesztett körömlakk széles hatásválasztékkal rendelkezik, a vény nélkül kapható gyógyszertárakban. De ne öngyógyítson, mert ennek a gyógyszernek az ellenjavallatait szigorúan be kell tartani. Emellett, minden olyan szeg a hatóanyagot (a gombaellenes kémiai), hogy a hatás eléréséhez kell alkalmazni kellően hosszú ideig, amely hatással lehet a belső szerveket, immun, érrendszer és a szív-rendszer. A gomba komoly probléma, és csak az illetékes szakember segíthet megszabadulni tőle.

Páciens visszajelzés

Az onychomycosisban az egyik legnépszerűbb külső eszköz a Loceril köröm gomba lakk. Vélemények arra az emberektől, akik a kezelésre használják, épp ellenkezőleg. Mindazonáltal többféle poláris reakciót hallhatunk bármilyen gombaellenes szerről. A lényeg az, hogy mint minden más gombaellenes, lakk kell alkalmazni, miután a létesítmény a pontos oka a problémának, és szoros összhangban a használati utasítást. A gomba bármelyik lakkját fel kell tüntetni az adott rendszer vagy terv szerint elég hosszú ideig - egytől hat hónapig. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor még a leghatékonyabb köröm nem fog teljesen megszabadulni a penész, és egy idő után, akkor megnyilvánul újra. De most azok, akik kezelik a gomba után a laboratóriumi vizsgálatok és a gyógyszer beadása szakértő, és ahhoz, hogy az összes ajánlásokat felhasználás, szigorúan követve az utasításokat, hagyja el a hálás válaszokat a legtöbb ilyen gyógyszerek fedezésére.

Lehetetlen kimondani, hogy melyik lakk a leghatékonyabb a körömgombáknál. Teljes szabadságot ilyen komoly problémát okozott a mikroszkopikus szervezet - ez egy hosszú út, amely gondos betartása sok pontot (kondicionálás körömlakk való alkalmazásra fertőtlenítő cipők és harisnya újrafertőződés megelőzésére fertőzés).

Lakkok, amelyek enyhítik a gombát

A körömlakk felszínétől (mosott vagy abszorbeált ruháktól) eltűnő kenőcsökből és krémektől eltérően a körömlakk tökéletesen rögzített és nem okoz kellemetlenséget az alkalmazás során.

Abban az esetben, ha a kóros gomba a körömlemezen legfeljebb 60% -ot foglal el, elegendő csak lakk vagy oldat felhasználása. Ha az érintett terület nagyobb, a táblagépeket hozzá kell adni a külső ügynöknek.

Hány igazi gombaellenes lakk van?

Jelenleg az orosz gyógyszertárakban legfeljebb 5 név szerepel. Van még egy csomó kenőcs, megoldás, homeopátiás készlet és ceruza. És ha gyógyászati ​​megoldások (Exoderil, Mikoderil), valamint lakkok, a legtöbb hatékony, akkor az összes többi - nem több, mint csalás és arra törekszik, hogy „fejni” a rendes vevő pénzt.

Ne feledje, ha valahol 10, 20 vagy 100 lakkot találsz, ez nem igaz. Ha valaki megígéri neked, hogy egy héten vagy egy hónapon belül helyreállsz, akkor ez is hazugság. Rendszerint a szép szavak mögött egy egyszerű, hidratáló krém található, melynek ára 20 rubel, amelyet 1000% -os felárral értékesítenek.

Van színes gombaellenes lakk?

Nem, de nem ijesztő. Az alábbiakban felsorolt ​​lakkok bármelyikére, szárítás után, használjon dekoratív lakkot. Bár teljesen tisztességes, az orvosok ezt nem javasolják.

Debütáló mítoszok

Kezdjük megnézzük az egész internetet alkotó gyógyszereket:

 1. Demikten. Jelenleg a gyógyszertárakban hiányzó. Egy ideje népszerű volt az ár kárára, de figyelembe véve napi az ár alkalmazása nem volt olyan nyereséges. A készítmény a polivinil-acetát emulzióján alapul, amelyet főként ragasztók és festékek előállítására használnak. A körömlemezen a levegő befolyása alatt védőfóliává alakul, így a lakk "nyúlik". A lakk megszárítja a sebeket, eltávolítja a puffadtságot, megszünteti a bőrpír és segít megszabadulni a tartós "hadsereg" szagától.
 2. Mikozan. Népszerű lett a reklámozással, nem tartalmaz gombaellenes gyógyszereket. Teljes körű eldobható körömfájlokkal végeztük a körömkezelést. A körömlemez lakk vízoldható filmet képez, amelynek hatóanyagai kedvezőtlen feltételeket teremtenek a gomba számára, csökkentik a köröm porozitását és növelik sűrűségüket. Növényi eredetű, naponta kétszer alkalmazott szerek. A kezelés időtartama: a főétel 4 hét, megelőző 2-5 hónap (napi egyszeri kezelés). Gyártó - Hollandia. A készlet ára 500-860 rubel.
 3. Lamisil. A rúdban makacsul pletyka a létezésről lakk Lamisil. Bizonyításként néha még egy fénykép is megjelent. Csak itt a probléma az, hogy ez vagy a permet vagy az "Uno" fényképe, melynek célja a bőrre, de nem a körömlemezeken. Terbinafin (Lamizila hatóanyag) - kiváló gombaellenes szer, Csak a köröm behatol rosszul, és a körmök kezelésére nem alkalmas, valamint más kenőcsök.
 4. Luck Belvedere, amely egy gombaellenes helyre kerül, nem egy, hanem nem tartalmaz gombaellenes gyógyszereket, Ebben benne van a triklozán fertőtlenítő komponense. Sok lakk tartalmaz összetételük anyagok, oldószerek, nem célja az eredetileg fertőtlenítésre, de antiszeptikus tulajdonságokkal (etil-acetát, butil-acetát, izopropil-alkohol, és még sokan mások). Ezzel szemben a triklozán hozzáadása nem ad semmit.
 5. VARTNER NeilExpert / WRTNER Nailexpert - tartalmaz szilikonokat, alkoholt, tejsavat, peroxidot. Nem tartalmaz antimikotikusokat. Olyan országok számára készült, ahol normál gyógyszerek, még szabadban is, nem kaphatók recept nélkül. Idézet a hivatalos istochika „A működési elve azt jelenti - megfosztva a gomba tápanyagok létrehozása révén egy áthatolhatatlan szilikon film” Tulajdonképpen gombák tápláló vechestva lengyel média, és nem a külső környezet, így a film segít - nem világos.
 6. Nailner / Nailner (javítás, javító kefe, spray) - az előzőhöz hasonlóan, nem tartalmaz gyógyszereket.
 7. Exilor ceruza - valójában inkább egy ecet-toll ecettel. Legfeljebb a körömgombák megelőzésére szolgálhat, de nem kezelésre. Így van elhelyezve, ha alaposan elolvassa az utasításokat.

Hatékony lakkok

A táblázatban adatokat gyűjtöttünk a leginkább objektív összehasonlításhoz, hiszen mindenféle íz és pénztárca mindig rendelkezésre áll:

Hatékony lakkok a körömgomból

A gombaellenes terápiát a legtöbb esetben a külső alkalmazás speciális eszközökkel végzik. A gomba elleni krémek és kenőcsök mellett gombaölő körömlakkokat is aktívan használnak, amelyek segítségével a gombák megszabadulhatnak a gombától és javíthatják a köröm megjelenését még a kezelés alatt is.

Gombaellenes lakk tulajdonságai


A körömgombák fejlődési stádiumától függően megfelelő gyógyszert írnak elő. A kezdeti szakaszban a kezelést krémek, gélek, oldatok és lakkok segítségével végzik. A külső eszközök optimálisak abban az esetben, ha egy kis fertőzési fókusz található, amely csak egy vagy több körmön található.

Ha a gombás fertőzés a környező bőrre is kiterjed, és az érintett terület gyorsan bővül, kombinált kezelést kell végezni. Ez azt jelenti, hogy nemcsak külső gombaellenes szereket, hanem tablettákat (kapszulákat) is használnak.

A lakknak az egyéb külső alkalmazásokkal szembeni előnyei a következők:

 • a folyadékszerkezet lehetővé teszi a köröm apró repedéseinek bejutását;
 • határozottan a körömlemezen tartja, és nem törlődik, ellentétben a krémmel vagy a megoldással;
 • izolálja a gombát az oxigénből, ami javítja az antifungális hatást.

A lakk antimikotikus tulajdonságokkal való ellátása nem mindig optimális. Helyes az ilyen eszköz használata a következő esetekben:

 • A vereség mértéke. Ha a körömlemezt a mycosis több mint kétharmada befolyásolja, a gombaellenes bevonat alkalmazása nem eredményezi a megfelelő eredményt. A lakk csak kis gombás gallyakkal van ellátva.
 • A vereség mélysége. A lakk bevonatának optimális használata a körömlemez felületi sérüléseihez. Ellenkező esetben a köröm mély rétegeiben található gombákra gyakorolt ​​szükséges túlterhelő hatás hiányzik.
 • Ha a beteg tabletták vagy kapszulák alkalmazása ellenjavallt, akkor ebben az esetben indokolt több külső anyagot használni a lakkal együtt.

A gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező lakkok használata a teljes gyógyulást követően is megelőző célokra indokolt. Mivel a lakk sűrű és szilárd szerkezetet kap, mivel szárad, praktikus a használata: nem mosható, vízzel nem mosható és megbízhatóan megvédi a körmöket az ujjaktól vagy lábaktól a mycosis ellen. Ezenkívül a legtöbb terápiás lakk bevonható réteg színes díszítő lakkal.

Milyen lakást kell választani - a leghatékonyabb eszközök listája


Az antimikotikus lakkok kiválasztásánál fontos figyelembe venni a hatóanyagnak a specifikus gomba-kórokozó-típusokkal szembeni hatékonyságát. A mycosis típusának pontos meghatározásához az érintett körömlemez egy részének bakteriális elemzését kell elvégeznie. A hatóanyagtól függően az ágens többé-kevésbé hatásos lehet az onychomycosis különböző kórokozóival.

Néha a kezelés kombinációja, például a reggel felhordó krémet, és a lakk a körömgombából - este. Ebben az esetben figyelembe kell venni a kábítószerek toxicitását és mellékhatásait, mivel a hatóanyagok túl nagy koncentrációja hátrányosan befolyásolhatja egy személy általános állapotát.

kilátótorony


A Belvedere egy fertőtlenítő tulajdonságú megelőző lakk, amelyet az onychomycosis sikeres kezelésére használnak a betegség megismétlődésének megakadályozására. Továbbá a gyógymód megakadályozza a gombafertőzést úszómedencék, szaunák és egyéb olyan nyilvános helyeken történő látogatás során, ahol gombát lehet elkapni.

Ha a Belvedere lakkot más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, azt naponta az alapvető orvosi eljárások után kell alkalmazni. Prevenciós célokra a lakkot hetente többször is fel kell használni. Az ár 170 rubel.

A terápiás szerek optimális szelekcióját az onokomikózissal dermatológussal vagy egy mycológussal lehet elvégezni a vizsgálatok eredményei alapján.

Batrafen


A Batrafen egy hatásos körömlakk, melynek számos hatása van. A hatóanyag - a ciklopirox - erős gombaellenes hatást fejt ki nagyszámú mikózisra, és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Hatása alatt a Batrafen elpusztult Musty és élesztőgombák, Trichophyton, sportoló, microsporia és néhány tucat fajta gombás fertőzés a köröm a kéz és a láb.

A kérelmet a következő séma szerint végezzük:

 • az első hónapban - minden második napon az érintett körmökre lakkozzon;
 • a második hónap - a lakkot hetente kétszer alkalmazzák a körmökre;
 • a harmadik-hatodik hónap - hetente egyszer.

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy egészséges körömlemezt nyerjen, és megakadályozza a gombafertőzés megismétlődését.

A jogorvoslatnak vannak ellenjavallatai. Az ilyen készítménnyel működő körömgombákkal készült lakkok nem alkalmazhatók terhesség és szoptatás alatt, mivel nincsenek olyan tanulmányok, amelyek jeleznék a gyermek biztonságára vonatkozó eljárást. A 10 évesnél fiatalabb gyermekek számára ellenjavallt. A batrafen ellenjavallt a gyógyszer egyéni intoleranciájára, amely súlyos allergiás reakcióban expresszálódik.

A Lac Batrafen két adagolási formában kapható: 3 és 6 gramm gyógyszerhatóanyag. Az ár 2000 rubel.

Demikten


Demikten - gomba elleni gyógymód, amelyet mind onychomycosisban, mind pedig gombás bőrelváltozásokban alkalmaznak. A termék formája lakk, amelyet a körmökre és a bőrre alkalmaznak, és ahogy megszárad, egy olyan vékony filmré változik, amelynek gyógyító tulajdonságai az érintett területeket fedik le.

Naponta alkalmazzák: naponta egyszer kell alkalmazni a tiszta és zsírmentes körmökre. Amikor az ágens megszárad, szinte láthatatlan lesz a körmökön. Annak ellenére, hogy a Demikten nem egy kemény bevonatú klasszikus lakk, egy második rétegben díszítő színes lakkot alkalmazhat.

A kezelés folyamata az egészséges körmök újraindulásának mértékétől függ: a lakk megszüntetése után a mycosis minden jelei eltűnnek a körömlemezen.

Mivel a Demicten antimikotikus lakk összetétele természetes összetevőket tartalmaz, nincs ellenjavallat. Az egyetlen feltétel, amely szerint a Demicten használatának meg kell szüntetni, az egyéni intolerancia a jogorvoslat komponenseinek. Az ár 400 rubel.

Lotseril


Loceril - gombaellenes lakk, amorolfin hatóanyaggal, amely csökkenti a gombák fejlődését a körmökön. A körömlemezben felhalmozódva a hatóanyag az onokomikózis elpusztítására vezet. A gyógyszer hatásos az alábbi típusú gombákban: trikhtofitózis, candida, pitirosporia, mikrosporia, cladosporea stb.

A kezelés folyamata a szög újrahasz nálásának mértékétől függ. Alkalmazza a gyógyszert heti 2-3 alkalommal. Ha a köröm növekedésében észrevehető pozitív dinamika van, heti hetente használja a gyógyszert, amíg a körömlemez teljesen egészségesnek tűnik.

A Loceril alkalmazásával kapcsolatos ellenjavallatok magukban foglalják a terhességet, legfeljebb 6 éves kort, a gyógyszerkomponensek egyéni intoleranciáját. Az ár 1300 rubel.

Oflomil


A Oflomil egy terápiás lakk egy hatóanyaggal amorolfinnal, amely gátolja a fejlődést és elpusztítja a sokféle gombát, mind a közös, mind a ritka.

Használja a kábítószert hetente 2 alkalommal. A kezelés 2-5 hónapig tart, attól függően, hogy milyen mértékű a körömlemez sérülése. A Oflomil gombaölő lakkot rendszeresen kell alkalmazni a körömre, amíg a betegség minden jele el nem tűnik.

Ellenjavallatok: terhesség, szoptatás, 12 év alatti életkor, allergiás megnyilvánulások a gyógyszer alkalmazásakor a körmökön. Próbálja elkerülni, hogy a gyógyszer a bőrön a szögek közelében, a nyálkahártyákon legyen. Az ár 850 rubel.

Mikozan


A mycosis a szögek gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgáló készlet, amely egy speciális megoldást tartalmaz, amely gyógyító hatású vékony filmré változik. A Mikozana hatóanyag természetes összetevő - a rozs enzim szűrlete, amely gátolja a gombák növekedését és fejlődését.

A mycosis nem csak pusztítja el a gombát, hanem erősíti a körömlemezt, megakadályozza a szétválasztást és a törékeny körmöket. Intenzív kezelést végeznek a gyógyszerrel több hónapig: körömlakkot alkalmaznak az érintett területeken 12 óránként. Normális esetben az egészséges köröm 3-4 hónappal később nő. Profilos célokra a Mikosan naponta egyszer használatos.

A terhes és a 4 év alatti gyermekek jobban tartózkodnak a gyógyszer alkalmazásától. Továbbá, nem használhatja a gyógymódot, ha összetevőivel szembeni egyéni intolerancia van. Az ár 900 rubel.

Onihelp


Az Onyelp egy gombaellenes lakk, melynek célja az élesztő és a penészgombák, valamint a dermatophyták elleni küzdelem.

A kezelés első hónapjában a lakkot naponta alkalmazzák. A második hónap kevésbé intenzív: a termék minden nap másnap a körömlemezre kerül. A kezelés folyamata az egészséges körmök növekedési ütemétől függ.

Terhesség, szoptatás és 10 év alattiak ellenjavallt. Lehetséges mellékhatások, ha az érintett köröm viszketése, égése és bőrpírja formájában alkalmazzák. Az ár 900 rubel.

Hogyan kell felhordani a lakkot?


A gombaellenes lakk felhordása előtt a körmök eltávolítása és fertőtlenítése szükséges. Függetlenül attól, hogy az antimikrobiális szer nevét és jellemzőit alkalmazzák, a fertőtlenítési eljárás kötelező.

 • A szögeket mérsékelten forró vízben csiszoljuk szódával, harapással, néhány csepp jóddal vagy alkohollal. Az eljárás ideje 15-20 perc.
 • Használjon mosodai szappant a lábak és a kézmosáshoz. Az alkáli, amely része a szappannak, elpusztítja a gombafelületet, amely a körömlemez felületén található.
 • Száraz körömlemezek papírtörölközővel.
 • Egy eldobható körömfájl segítségével kezelje a körömlemezt, eltávolítva az összes lehetséges érintett részt. Minden egyes köröm esetében használjon különálló körömfájlt az újbóli fertőzés megelőzésére. Ha fémeszközöket használ, majd a kezelés után fertőtlenítőszerrel kezelje őket.
 • Használjon pamutpárnát, hogy zsírozza az egyes körmöket alkohollal.
 • Az ügynököt vigyük fel a szögekre vékony réteggel, és hagyjuk megszáradni.

A köröm eltávolítására és zsírtalanítására vonatkozó eljárást a gombaellenes lakk minden alkalmazása előtt meg kell tenni. A körmök eltávolításának folyamatában jobb a gyógynövények, fürdők kókuszmentesítésével, kálium-permanganát, ecetsav, jód stb. Adagolásával. Ez jelentősen javítja az onychomycosis kezelésének hatékonyságát.

A gombaellenes lakk hatékonyan gyógyítja a gombát, ha betartja a használati szabályokat, és figyelembe veszi a betegség jellemzőit. Az onychomycosis előrehaladott állapotában a gyógyszer nem lesz elég hatékony. Ebben az esetben összetett, szisztémás kezelésre van szükség.