Herpesz - mindent a tünetekről, szakaszokról és kezelésükről

Herpes - olyan vírus, amely abban nyilvánul meg buborékok formájában (a jellegzetes kiütések), amelyek egy kötegbe, és lokalizált a bőrön és a nyálkahártyákon. A betegség kórokozója a HSV (herpes simplex vírus), amely a világ népességének 90% -át érinti. Ezek közül a lakosságnak mindössze 5% -a figyeli a klinikai tüneteket, más esetekben a betegségnek nincs jelentős tünete. A családba tartozó vírusok Herpesviridaekhoz okozhat a fejlesztési életveszélyes betegségek, transzplacentáris és egyéb fertőzések, amelyek hozzájárulhatnak a veleszületett elváltozások gyerekek.

Milyen hatása van a herpesznek az emberi szervezetre?

A vírusfertőzést közvetlenül a kontaktus, a levegőben lévő cseppek, valamint a háztartási cikkek közvetítik. A herpesz fertőzés a száj, az orr, a nemi szervek és a felső légúti nyálkahártyákon keresztül terjed. Miután legyőzte az összes szöveti gátat, a fertőzés belép a nyirokbe és a vérbe. Ezután a belső szervek felé mozog. A herpesz behatol az idegvégződésekbe, majd az idegsejtek genetikai készülékébe települ. Ha ez megtörténik, akkor lehetetlen eltávolítani a fertőzést a testből, és az életben marad.

A szervezet védőfunkciója a fertőzésre reagál, olyan specifikus antitestek előállítása révén, amelyek blokkolják a vérben található vírus részecskét. A fertőzés hideg évszakokban ébred, megfázással és hipovitaminózissal. Amikor a herpesz megszaporodik a nyálkahártyák sejtes epitheliumában, és a bőr disztrófiát alakít ki, ami a sejtek elpusztulását eredményezi. A herpesz az Alzheimer-kór megjelenésének stimuláló tényezője. Ez azért van, mert a béta-amiloid szintje nő az agysejtek fertőzésével. Ebben a betegségben a plakkok 90% -a képződik a betegek agyában.

A betegség okai

A vírusos herpesz szimplex fertőzések könnyen átvihetők a herpeszes betegek sérüléseivel vagy biológiai folyadékával való közvetlen érintkezéssel. A transzmisszió a tünetmentes betegség során bőrrel érintkezhet.

Egyéb okok a következők:

 • Csókok egy fertőzött beteggel;
 • Nyilvános WC-k használata (ha a WC-ket nem dolgozzák fel);
 • A szexuális partnerek gyakori változásai, valamint az orális szex a fertőzés hordozójával;
 • A szervezet túlhevülése vagy hipotermiája;
 • Higiénia megsértése.

A gyermekeknél a HSV-1 fertőzések kockázati tényezői közé tartozik a nem megfelelő higiénia, a rosszul fejlett országokban való születés, az alacsony társadalmi státusz, a túlnépesedés.

Hogyan lehet meghatározni a herpeszet vagy sem?

Annak megértéséhez, hogy a herpeszes buborékok formájában fellépő kitöréseknek óvatosan figyeljenek a testére. Az első jelek, hogy a herpesz már a fejlődési szakaszban, azt mondja:

 • Általános rossz közérzet;
 • A bőr égése;
 • hidegrázás;
 • gyengeség;
 • akne;
 • égések;
 • Viszketés, hasonlóan allergiás;
 • Thrush (Candida gomba okozta).

Szintén figyelmet kell szentelni az állandó szándéknak az ajkak bőrének karcolására. Ilyen körülmények között gyorsan kell használni a herpesz elleni kenőcsöt vagy krémet. A szorongásnak még egy kis buborék jelenlétében is fenn kell állnia, amely folyadékot tartalmaz az ajakra vagy a testre, mivel képesek meglehetősen gyorsan terjedni.

A genitális (szexuális) herpesz szedése:

 • Nyirokcsomók nagyítása;
 • Hőmérséklet 38-39 ° C;
 • Fokozott vizeletürítés;
 • A nemi szervek bőrének viszketése és égése;
 • hányinger;
 • fejfájás;
 • A kupak zsibbadása.

Mielőtt ébresztési először ellenőrzi, hogy léteznek csoportok hólyagok folyadékkal telt a nyálkahártya a nemi szerveket, hogy zavaros néhány nap múlva, majd tört, és ennek eredményeként forma kis fekélyek. 7 nappal később eltűnnek. Csak az ilyen injekciós üvegek jelenléte vitathatatlan bizonyíték a herpesz kialakulására az intim zónában. Továbbá a herpesz előfordulása felismerhető az egyes fajok jellegzetes tüneteinek előfordulásával.

A vírusok osztályozása

A herpesz minden fajtája a Herpeveridae családba tartozik, amely nagy víruscsoportot (kb. 1000 egyedet) tartalmaz. Herpes formában emberekben okozhat csak 8 család tagjai, amelyek képesek eltorzítják kiütés száj területén, megjelennek az orr, a száj, a nemi szervek, megüt a szem vagy elterjedt a test. A betegség lokalizálása a vírus típusától függ. Ezért a kórokozó besorolása.

A herpesz formájának embereken végzett vizsgálatának eredményeképpen nyolc faját osztották fel a három alcsalád között.

Az Alfaherpesvirinae alcsalád háromféle vírust tartalmaz:

 • HSV-1tipa;
 • HSV-2 típus;
 • Csirke pox.

Hasonlóak abban, hogy egy rövid ciklusú fejlődéssel jellemezhetők, és degeneratív szövetrendellenességhez is vezetnek.

A Gammaherpesvirinae alcsaládba 4 fajta kórokozó van - ezek vírusok:

 • Epstein-Barra (4. típus);
 • 6 típusú vírus (HHV-VI);
 • 7 típusú vírus (HHV-VII);
 • 8 típusú vírus (HHV-VIII).

A B- vagy a T-limfocitákban kifejezett tropizmus egyesíti őket - ez az, amikor a test vagy a vér belső szövetei mélyen érintettek, de nincs külső sérülés a bőrön és a nyálkahártyákon.

A Bethaherpesvirinae fennmaradó 3 alcsaládja a cytomegalovírus-típusú herpesz.

Ez különbözik a patogénségtől, amely egyetlen gazdaszervezetre jellemző.

A herpesz jellemzői és tünetei a típustól függően

Herpes simplex HSV-1, HSV-2

Ez a kétféle herpesz szimplex veszélyt jelent az emberre. Más módon hívják őket, hogy megfojtják, megfosszák, hideg vagy herpeszes szimplexet. A hólyagok terjedhetnek az övezetben:

 • személy;
 • A száj, szem (HSV-1) nyálkahártyái;
 • Nemi szervek és anus;
 • A comb;
 • Az alsó has (HSV-2).

Betegségek kialakulhatnak, ha érintkezésbe kerülnek a vírus hordozójának bőrével vagy nyálkahártyáival. A kórokozó egy egészséges, nyálas személynek megy egy csók, valamint az orális szex alatt. Néha a HSV-1 befolyásolhatja a látásszerveket, a kezek bőrét vagy az egész testet. Ez különösen veszélyes a várandós nők számára, akik ebben a pillanatban gyengítik az immunrendszert. Bővebben >> Herpesz terhesség alatt

A herpesz HSV az életkortól függetlenül alakulhat ki, de gyakrabban fordul elő gyermekekben, rosszul kifejezett tünetekkel, és teljesen hiányozhat.

Az egyszerű herpesz fejlődési szakaszai

A Herpes simplex életének folyamán 4 szakaszon megy keresztül:

 • 1. szakasz - bizsergés. Ebben a pillanatban egy személy úgy érzi, hogy beteg. A bőr azon a helyen, ahol a hamarosan megjelenő "hideg" elkezdi viszketni, fájdalom, csípés és elpirulni. Ebben a szakaszban meg lehet állítani a herpesz továbbfejlesztését, ha a gyógyszert időben aciklovir-alapúan alkalmazzák. Súlyos viszketés esetén ajánlott 1 paracetamol vagy aszpirin tablettát bevenni.
 • 2 szakasz - gyulladás. Kicsi, de fájdalmas húgyhólyag kezdődik, tele van tiszta folyadékkal, amely akkor zavaros lesz;
 • 3 szakasz - pitting. A buborék felrobban, és a folyadék, amely egy milliárd vírusrészecskéből áll, kiöntenek, és fekély alakul ki ezen a helyen. A személy ebben a szakaszban nagyon fertőző;
 • 4. szakasz - Stukkaképzés. A fekély felett egy kéreg képződik, és ha sérült, vérzés és fájdalom léphet fel.

Jobb megelőzni a herpesz kialakulását, ezért időben reagálnia kell a tünetekre, amelyeket előzetesen meg kell tenni megfelelő intézkedések meghozatalával.

1 típusú vírus (Herpes Simplex vírus vagy HSV)

1. Herpes simplex vírus 1-es típus - időszakosan okoz kiütéseket az ajkakon, a szájon és az arc különböző területein. Ez a vírus az élet első évében vagy a születéskor született csecsemők szinte minden gyermekét fertőzi.

2. Az 1-es típusú lázas herpesz - a kis buborékok felhalmozódása, melyet zavaros folyadékkal töltöttek fel, és amely rövid ideig 1 foltba keveredik. Fertőző, a kontaktlencsékben lévő folyadékkal vagy bőrkiütéssel érintkezve továbbítja.

3. Herpes simplex 1-es típusú - hasonló helyeken, mint a többi. A buborékok megjelenése előtt a herpesz későbbi fejlődése során a bizsergés a hőmérséklet növekedésével megnő. A vírus átterjedhet a törülközőn, a kezek egész testen át terjednek. Ebben az esetben a genitális herpesz kialakulását észlelni lehet. Ha a kórokozó bejut a szemébe, kötőhártya-gyulladás alakul ki, vagy fekély jelenik meg a szaruhártyán. A HSV-1 herpesz az agyba ütközés után encypholyt okoz.

2 típusú vírus (HSV-P)

A 2. típusú herpes simplex vírus, mint mások, kiütésként jelenik meg, de ebben az esetben az anusban vagy a nemi szervekben fordul elő. Ezért a betegséget genitális vagy genitális herpesznek nevezik. A nemi közösülés során a testbe jut. A gyermekeket elszigetelt esetekben érik el. Leginkább felnőtt férfiak és nők betegek.

A fertőzött betegek tünetei nem azonnal nyilvánvalóak. A betegség gyakran elrejti a gerincoszlop idegvégződésében, vagy eltűnik az ideg ganglionokban. Az ember védő funkciójának gyengülése során aktiválódik és megnyilvánul a bőr vagy női vagy férfi nemi szervek területén megnyilvánuló kiütés formájában.

A genitális (szexuális) herpesz fejlődési szakaszai

A genitális herpesz lehetnek primer - férfi korábban találkozott a betegség és a visszaeső - a betegség nem jelenik meg az első, időtartamától függően az emberi fertőzés a herpes simplex vírus. A genitális herpesz jelei és tünetei ennek megfelelően különbözőek lesznek:

 • 1. genitális herpesz - tünetmentes. Ennek következtében a vírus rejtett viselése vagy átmenete a visszaesés szakaszához vezet. Az elsődleges herpesz egy 1-10 napos inkubációs időszakban nyilvánul meg. A súlyosbodási folyamat hosszú és elég nehéz;
 • Visszatérő herpesz - bőrkiütésként jelentkezhet, mint a nemi szervek, combok, lábak és belső (a hüvelyben, a húgycsőben) külső oldalán. Gyakran előfordul, hogy a herpesz az intim zónában a hónap előtti nőknél jelenik meg. Azt is jellemzi a tünetek, amelyek megnyilvánulnak egy buborékkiütés a terület a végbél és benne.

Gyakran előfordul, hogy a férfiak állandóan hideg, meddőség, prosztata, húgycsőgyulladás, a visszatérő fájdalmak az ágyéki régióban, provokált tevékeny volt az elrejtett elsődleges genitális herpesz, ami akkor is csak laboratóriumi vizsgálatokkal. A legveszélyesebb, az elsődleges színpadnak tekinthető, mert egy személy nem tudja, hogy ő a fertőzés hordozója, és továbbra is szexuális kapcsolatot tart fenn a partnerekkel, fertőzte őket.

3 típusú - a "Zoster" vírus (HHV-III)

Az ilyen típusú herpesz a testen, a fejön, az arcon, a karon vagy a lábán található övsömlők okozta és gyakran szövődményekkel jár. Alapjában véve az egyik oldalon van. A Zoster vírus tünetei:

 • A trigeminális idegvonalon áthaladó buborékcsoportok;
 • A bőr hypermeja;
 • hidegrázás;
 • Indokolatlan, éles hőmérsékletnövelés 38-39 ° C-on;
 • Hülye bizsergés és fájdalom olyan helyeken, ahol kiütések jelennek meg.

Ő is a bárányhimlő okozója gyermekeknél. Ez a fajta herpesz fertőző során reaktiválásának, de lehet hárítani csak azoknak, akik nem a gyermek megbetegedett bárányhimlő. Fertőzés során érintkezik a páciens bőrével, vírussal fertőzött A varicella zoster során a betegség súlyosbodását vannak. Bárányhimlő általában nem betegednek meg, a második alkalommal, de néha a vírus aktiválódik, mi történik, ha a csökkent ellenálló a különböző betegségek, valamint az megjelenhet a háttérben a vér betegség, tüdőgyulladás, illetve annak következtében a rák kifejlődését.

A 4. típus az Epstein-Barra vírus (HHV-IV)

Elég veszélyes típus, minden korosztály számára. Ha az orron, a torokban, a nyálon keresztül a nyálon keresztül, sőt a kézfogás eredményeképpen a gyermek testébe esik, akkor súlyos betegségek kialakulásához vezethet, és nem okozhat kárt. Ez a faj szerepel a fertőző fertőzések csoportjában, és az elsődleges fertőzést kapott személy nem veszi észre a betegséget, egészséges emberekre terjedve.

A betegség kimutatása a vizsgálatok eredményei alapján és a következő tünetek alapján történhet:

 • A máj méretének növekedése;
 • A mandulák puffadása;
 • Nyirokcsomók nagyítása;
 • Torokfájás;
 • Fokozott izzadás;
 • Hőmérséklet 40С;
 • Hidegrázás.

4 fokos herpesz okozhat a rák, hepatitis, mononukleózis, herpesz torok kialakulását.

5 típusú - Cytomegalovirus (HHV-V)

Ez a típus nem jelent, nincs veszély a jó immunitással rendelkező emberek számára. Ez jellemző azoknak az embereknek, akik bonyolult műveleteket szenvedtek, az AIDS-et és a rákot. Még aktiválás esetén is ez a vírus majdnem nem befolyásolja a bőrt, de a bénító szervekben észlelhető destruktív hatása. Az újszülöttek halálos veszélyt jelenthetnek.

6 típusú herpesz, gyermekek és felnőttek számára (HHV-VI)

A 6. típusú vírus kétféle lehet.

1 nézet:

Ez befolyásolhatja a T-limfocitákat. Egy egészséges ember gyakorlatilag ártalmatlan, míg gyengült a védelmi szervezet működésében okozhat a fejlesztési tüdőgyulladás, különösen gyermekek esetében, meningoentsifalita, szívizomgyulladás, valamint az epilepszia, ami akkor jelentkezik, mint a komplikációktól. Különösen súlyos esetekben, alakulhat limfóma, lymphadenopathia, amely lehet a előfutárai az AIDS. Ez a vírus túlérzékenységet okozhat a gyógyszeres kezelésben, és akár eosinophiliát is okozhat.

A hatodik típusú herpeszet felnőttektől a gyermekekig továbbítják, főleg légi cseppek formájában. A fertőzés gyermekkorban következik be, de a testben lévő anya ellenanyagok jelenléte miatt nem okoz kiütéseket, csakúgy, mint felnőttek, egészséges immunrendszerrel, szinte soha nem aggódva a relapszusuk miatt.

A betegség tünetei mindig jól kifejeződnek, de néha összekeverik más betegségekkel. Ha a vírus az aktiválási szakaszban van, akkor a következők fordulnak elő:

 1. A hőmérséklet 39-40 ° C-ra emelkedik;
 2. Van mérgezés;
 3. 3 nap elteltével egyenetlen kiütés alakul ki;
 4. Mindenkinek gyengesége és általános fáradtsága van.

2 nézet:

Ez a fajta vírus csak a láz megnyilvánulásával érezheti magát, amely lázas görcsöket okoz, de nincs kiütés.

7 típusú herpesz (HHV-VII)

Az ilyen típusú vírusokat nem vizsgálták kellő mértékben, mivel 1990 óta ismert. Azonban gyakori, de a betegség oka ritka. A jelenlétéről tanúskodik a vér és a nyál elemzéséből, hasonlósága van a cytomegalovírussal. A szervezet leggyakrabban egy 6-os típusú vírussal él, ami a betegnek krónikus fáradtság és kellemetlen érzelmek szindrómáját okozza.

Az aktiválás fő tünetei a következők:

 • Az intellektuális képességek megeresztése;
 • figyelemelterelés;
 • Fájdalmas és fájó izmok;
 • Egészségtelen hőmérséklet-növekedés;
 • Alvási zavar.
 • Nyirokcsomók nagyítása;
 • Memóriazavar

8 típusú herpesz (HHV-VIII)

A 8. típusú herpesz közvetlenül összefügg a Kaposi-szarkóma kialakulásával. Extrém esetben aktiválódik. Ez fordulhat elő HIV-fertőzött betegekben, valamint a rák jelenlétében, amely befolyásolja a limfocitákat. A Kaposi-szarkóma mellett Castleman-kór, mielóma és limfóma is okozhat.

Az ilyen herpesz tünetei gyakorlatilag nem manifesztálódnak. A fenti betegségek felismerése miatt kimutatható.

Herpesz szövődményei

A fő probléma a herpesz komplikációinak nagy valószínűsége, amely lehet:

specifikus:

Ezek a szövődmények a helytelen vagy nem időszerű kezelés eredményeképpen keletkeznek, és ennek hiányában. Ebben az esetben a vírus a fejlődés során terjedhet a belső szervekre (agy, máj, nyelőcső, hörgők, tüdő). Gyakran előfordul, hogy a herpesz a kísérő krónikus körülmények között el van rejtve.

A genitális herpesz után bekövetkező szövődmények a lokalizáció helyétől függenek.

Komplikációk a nők számára

A nőknél a méhnyakon található betegség jelenléte a következő kórképeket okozhatja:

 • Krónikus meddőség;
 • Enyhe terhesség;
 • A rosszindulatú daganatok (méhnyakrák) növekedése.

Komplikációk a terhesség alatt

Terhes nők esetében ez különösen veszélyt jelent az első és harmadik trimeszterben, valamint a szoptatás alatt. Ezt a magzat magas fertőzésveszélye magyarázza, ami a következő kóros folyamatokat eredményezi:

 • Külső csúnyaság;
 • A belső szervek fejlődésének zavarai;
 • CNS elváltozás;
 • epilepszia;
 • süketség;
 • vakság;
 • Hosszan tartó sárgaság;
 • Szívbetegség;
 • A hemorrhagiás szindróma;
 • Halál a születéskor;
 • Intrauterin magzati halál.

Egy gyakoribb szövődmény az utóbbi, amely az első trimeszterben fordul elő. A terhesség meghalása, még akkor is, ha a kezdete sikeres volt. Ha ez megtörténik, egy nőnek lehet:

 1. Vérzés, trombózis;
 2. Az endometrium gyulladása.

A legfontosabb dolog az időbeni felismerés az embriófejlesztés hiányáról. Az extrakció vákuum extrakcióval történik, amelyet általános érzéstelenítéssel végzünk. Gyakran előfordul, hogy a kaparás vagy curettage módszer megfelelővé válik.

Komplikációk a férfiak számára

A herpesz kialakulásával a férfi medence szerkezetében olyan komplikációk jelentkezhetnek, mint:

 • Kismedencei szmpatalgia;
 • neuritis;
 • Tartós fájdalom-szindróma;
 • Prosztatarák.

A herpes zoster szövődményei a következők lehetnek: fájdalomérzés a herpesz lokalizációjában, gyengeség és álmatlanság. Az idegrendszeri feszültségek és az éhgyomrák még a sebek gyógyulása után is fennállnak egész évben.

Nem specifikus:

A nem-specifikus szövődményeket a bakteriális vagy harmadik fél által okozott vírusfertőzés herpeszhez való kötődés okozza. Az ilyen szövődmények, egy személy vírusát követően, néha tüdőgyulladással járnak. Az ilyen események valószínűsége nagyon magas, mivel a betegség súlyosbodása során az immunitás jelentősen csökken. E tekintetben a szervezet nem képes ellenállni más betegségeknek, mint például:

 1. Alzheimer-kór;
 2. encephalitis;
 3. agyhártyagyulladás;
 4. Rheumatoid arthritis;
 5. Hiányosságok az idegrendszer, a szív, az erek munkájában.

diagnosztika

A páciens kutatását közvetlenül az orvos nevezi ki. Meghatározza a herpeszes fertőzés jelenlétét. Laboratóriumi vizsgálatokat végeznek a vírus azonosítására, amely dokumentálja a betegség kialakulását, ami a megfelelő kezeléshez szükséges. E célból laboratóriumi vizsgálati módszereket alkalmaznak a következők meghatározására:

 1. Polimeráz láncreakció (PCR). Azonosítja a vírus elemeit az emberi vérben;
 2. Immunfluoreszcens reakció (RIF).

Egyéb metaadatok:

 1. A HSV teszt immunkompetens G-specifikus glikoprotein. 98% -ban garantált, hogy helyesen azonosítja a vírust és a herpesz típusát;
 2. Immunoenzim analízis (ELISA).

Az ELISA (enzim immunoassay) egy olyan módszer, amellyel a vírus, makromolekulák és más vegyületek detektálhatók. Ez a módszer az antigén-antitest reakción alapul. Egy speciális enzim segítségével a kapott komplexet (antigén-antitest) izoláljuk.

A szervezet a herpeszvírussal való fertőzés után reagál antitestek képződésével, amelyeket immunglobulinoknak neveznek. IgG és IgM osztályúak.

 • IgG - A herpesz krónikus formában alakul ki a vérben. Ha a vírus aktiválódik, az immunglobulinok összetétele drámaian megnő. Vannak is: IgG a korai fehérjékhez, ami kicsit később jelentkezik, mint az IgM. Jelzik továbbá a krónikus periódus aktiválódását vagy már a betegség akut periódusában;
 • IgM - a vérben a vírussal való fertőzés pillanatától számított 1 vagy 2 héten belül alakul ki. Az IgM szakemberek az elsődleges fertőzés indexét nevezik meg, de a betegek 20% -ánál a régi fertőzés aktiválása során a vírusokat felismerik.

A herpeszvírus meghatározására kétféle ELISA módszer létezik:

 1. Minőségi - rajta meghatározza a vírus típusát, az antitestek jelenlétét, a korábbi relapszusok kialakulásának lehetőségét;
 2. Kvantitatív - lehetővé teszi az antitest titer azonosítását és az immunrendszer fő állapotát a vírus ellen. Az túlbecsült antitestek titere főként a betegség legutóbbi visszaesését jelzi.

A herpesz vérvizsgálatának magyarázata:

Herpes vírus

Herpes vírus A fertőző betegségek egyik leggyakoribb kórokozója, főleg rejtett klinikai tünetek és visszatérő tünetek jellemzik. Egy vagy másik etiopatogenetikus típus herpeszvírusának aktiválása az emberi immunrendszer működésének meggyengülésének pillanatában történik, amely klinikailag az exanthemi patognomon elemeinek megjelenésével jön létre. A herpeszvírus tropizmusa különbözik a nyálkahártyáktól, a látásszervektől és a külső genitivitástól. Talán minden felnőtt személy élete során találkozott azzal a problémával, hogy kellemetlen égő érzés mutatkozott az ajak körzetében, majd az önmegnyitásra és a kéreggazdagságra hajlamos folyadékot tartalmazó hólyagok kialakulása következett be. Ez a klasszikus változata a betegségnek, melyet a herpeszvírus okozott.

A Világszövetség epidemiológusainak statisztikái szerint a világ népességének mintegy 90% -a fertőzött a herpeszvírus különböző törzseivel. A fő kategóriája az úgynevezett kialakulásának kockázatát fertőzés herpesz vírus reproduktív korú nők, akik nemi elterjedt klinikai formája a betegség, amely a második előfordulása patológia, a szexuális úton terjedő betegség.

A herpeszvírus forrása csak olyan betegségben szenvedő személy, aki ennek a patológiának aktív formájával szenved, amely alatt a nyálkahártyák epitheliocitái viriont tartalmaznak. Az első vagy második típusú herpeszvírusnak az egészséges testbe való bejutása szexuális vagy orális-nemi szervi érintkezéssel történik, feltéve, hogy a partner nyálkahártyájának hámja sérült. Ezt követően a vírus nagy koncentrációja halmozódik fel az idegszövetben és koncentrálódik az ideg ganglionokban, amelyben hosszú ideig tartja fenn a létfontosságú aktivitás jeleit.

A herpesz vírusok átvitelének elsődleges módja érintkezés, bár az epidemiológusok és a fertőzésgátlók nem zárják ki a fertőzés lehetőségét a levegőben és a kapcsolattartó háztartásban. Különös figyelmet érdemel az a tendencia, hogy a herpesz vírus leküzdésére transplacentaris gátat, amely megteremti a lehetőséget a méhen belüli fertőzés a magzat és az újszülött fertőzése idején szállítás. A magzat rendkívül ritka fertőzési módja emelkedik, amikor egy terhes nő a méhnyak herpeszvírusával szenved, és továbbterjed a méh üregébe.

Mi a herpeszvírus

A patogenezise perzisztens fertőzés a herpesz vírus folyamatosan alakítás és az azt követő reprodukciói „lánya” fertőző virionok intracellulárisan, hogy a maximális koncentráció az érintett sejtekben, miután 15 óra időtartamon kezdeti fertőzés. Tehát egy „szülő” vírus részecske kialakítására képes akár 100 „gyermek” virion, míg egy ml intradermális buborék tartalom hatalmas mennyiségű vírusrészecskék.

A herpeszvírus egyik jellemzője a hőstabilitás. Így a herpeszvírus inaktiválása teljes pusztulással csak 50 fok feletti lázzal történő hosszas kezelés után érhető el. Ezenkívül a virion akár 12 órán keresztül is ellenáll a kemény és puha felületeken való szárításnak. Az emberi testben az elsődleges fertőzés után az anyai virion életben tartja az életet egy egész életen át, feltéve, hogy a regionális ganglionok idegsejtjeiben módosított formában koncentrálódnak.

A különlegessége a különböző típusú herpeszvírus, hogy képes visszatérő során, amely gyakran fordul elő az a stresszes helyzeteket (hormonális zavarok, utazás, túlzott ultraibolya és ionizáló sugárzás, zavar a immunapparátusának személy).

Különösen veszélyben van a herpeszvírus esetén egy esetleges fertőzés a magzat, illetve az időszakban a terhesség olyan variáns a fiziológiai stressz, amelynek során megállapította, természetes fogyása immunapparátusának a nő. Így a herpesz vírus gyakrabban fordul elő, mint más szexuális úton terjedő fertőzések, a terhesség idején a nőknél a FHN-ben végzett elemzés során. Terhes nők vírusölő szerekkel való kezelése rendkívül nehéz, ezért a nőgyógyászok a terhességi tervezés szakaszában tanulmányozzák a herpeszvírus fertőzésével kapcsolatos tevékenységet.

Között a szervek és szövetek, amelyek a herpeszvírus tropikus kell jegyezni látóköteg, felső légúti szervek, szájüreg szervek, bőr és a nyálkahártyák, tüdőparenchimába, szív-érrendszer, gyomor-bél traktus és a reproduktív szervek, struktúrák ideges és nyirokrendszer rendszer. A megelőző intézkedések tekintetében, hogy hatékonyan megakadályozza a fejlesztés fertőzés a testben a herpeszvírus, a kérdés, hogy erősítse a humán immunapparátusának tapadással pihenés és a táplálkozás, vitamin és fogadása immunmoduláló szerek.

A herpeszvírus egy másik jellemzője a rendkívül intracelluláris reprodukció, ami megnehezíti az ismert vírusellenes szerek általi gátlást. A farmakológusok legfrissebb fejlesztései csak a hatóanyag szintézisében sikerült, ami lehetővé teszi a herpeszvírus első típusának szaporodását. A herpeszes fertőzések kezelésének alapja a kenőcsök és krémek formájában lévő helyi készítmények, amelyek rövid ideig képesek a beteg állapotának enyhítésére.

Herpes simplex vírus 1-es típus

Herpes simplex vírus 1-es típusú nevezzük egy fertőző betegség Herpes simplex vírus, hanem a mindennapi klinikai gyakorlatban, a fertőző betegségek gyakran használják a „labiális herpesz”, mert a hajlam, hogy legyőzze a kórokozója a nyálkahártya ajkak fedelét. Ez a fajta herpeszvírus a leggyakoribb kategóriába tartozik, mivel az emberi test fertőzése a születés után következik be. Amikor a kórokozó aktiválódik, az 1. típusú herpes simplex vírus tünetei lokalizálódnak az ajkak vetületében, valamint a nasolabialis háromszög bőrén. Egy olyan helyzetben, amikor egy személy jeleit súlyos immunhiányos alakulhat atípusos tünetek herpesz vírus 1-es típusú a vereség a nyálkahártyák, a nemi szervek, a körömágy, a kötőhártya a szem, valamint a szóbeli és az orrüreg.

Herpes simplex vírus 1-es típusú és neurovirulencia van Neurotrop, ami azt jelenti, képes elpusztítani neuronok és provokál a klinikai tünetek kifejlődésének neurológiai betegség. Emellett jellemző a patogenézisében fertőzés herpesz szimplex vírus 1-es típusú, hogy képes gátolni a fagocitózis, mint az egyik fő összetevője az immunitás. A fentieket figyelembe véve, különösen herpesz vírus 1-es típusú hajlamos a hosszú látencia kocsi koncentrációban virionok az idegszövet, amely megteremti a lehetőséget a lehetséges maximális eloszlása ​​a humán populációban.

Az 1. típusú herpes vírusnak az emberi testben való aktiválása klinikai tünetek megjelenésével évente legfeljebb három alkalommal fordul elő, és a klinikai kép időtartama nem haladja meg a tíz napot. Olyan helyzetben, amikor a fertőzött személy bármilyen immunhiányos állapotban szenved, a fertőzésnek több periódusa is lehet.

Között patognomikus klinikai megnyilvánulásai herpes simplex vírus 1-es típusú figyelembe kell venni a megjelenése hólyagos elváltozások az ajkak, kötőhártya háttérben a mérsékelten kifejezett mérgezés és hűléses szindróma. Céljából a differenciálódás, a meglévő beteg a fertőzés klinikai megnyilvánulásai a herpes simplex vírus 1. típus, fel kell használni a laboratóriumi módszerekkel meghatározható a szerek típusa, a klinikai szakaszban a betegség, amelynek alapja meghatározására titerét specifikus antitestek. Ha hozzárendeljük a beteg laboratóriumi vizsgálat azonosítani a tevékenység a herpesz vírus 1-es típusú tisztában kell lenniük azzal, hogy a megjelenése IgM fordul elő az ötödik napon a fertőzés után, és az IgG határozzák csak két hét után alakul ki. Az IgM teljes véráramlási sebességének időtartama három hónap, míg az 1. herpesz szimplex vírus IgG-jét az elsődleges fertőzés idején az egész életen át mutatják ki. Az IgG az a képessége, hogy leküzdje a placenta gátat. Az IgG fő funkciója az 1. típusú herpeszvírus semlegesítése, és az IgM a fertőzött szervezetben lévő immunfolyamatok kialakulásának provokátoraként hat.

Így, ha a beteg vizsgálat alatt a perifériás vérben megnövekedését mutatta titerét specifikus IgG, hogy herpesz vírus 1-es típusú a háttérben az aktív klinikai tüneteket, arra lehet következtetni, a kialakulását típus-specifikus immunitás elfoglalt. Az alacsony IgG titer meghatározása a PCR negatív reakciójával párhuzamosan igazolja a herpesz fertőzés látens áramlását.

A herpes simplex vírus 1-es kategóriájához leginkább érzékenyek a reproduktív korú nők, különösen a terhesség alatt. Különösen veszélyes a helyzet, egy olyan fertőzés herpesz vírus 1, a terhesség első harmadában, mert ilyen körülmények között a vírus átjut a placentán, és kiváltja a fejlesztés rendellenességek szerkezetének az idegrendszer a magzat, ami időnként összeegyeztethetetlen életet.

Kábítószer herpes simplex vírus 1-es típusú nehéz az orvos miatt hiányzik a hatékony vírusellenes gyógyszerek, amelyek teljesen megsemmisíti az összes embert a vírusban. Megelőző kezelésére herpesz vírus 1 szintén nem használt, de a figyelmeztetés csak akkor lehetséges fertőzés törlésével csepp és kapcsolati átviteli mód. Az 1. típusú herpes simplex vírus komplex terápiás rendszere nem tartalmazza az antibakteriális gyógyszereket. Jelenleg, a kezelés céljától terápiás betegek egy aktív formában herpesz vírus 1, alkalmazva vírusellenes alapú készítmények Acyclovir különböző adagolási formákban (1 g per nap orálisan tabletta formájában, a számított napi dózis intravénás injekció - 5 mg per kg a páciens súlyát, az akiklovirt tartalmazó kenőcs helyi terápiaként alkalmazzák). Időben beadása antivirális terápia a herpesz simplex vírus 1-es típusú hagyjuk, hogy csökkentse a intenzitása és időtartama a klinikai tünetek, csökkenti a visszaesések számának.

Herpes simplex vírus 2-es típus

Herpes simplex vírus 2, vagy Herpes simplex vírus a mindennapi gyakorlatban és a fertőző betegségek specialistái, nőgyógyászok úgynevezett genitális herpesz vagy anogenitalis, bár nem zárható ki annak lehetőségét, hogy a vereséget, és egyéb szervek az emberi test szerint, hogy milyen típusú kórokozó. A fertőzés terjedésének elsődleges módja nemi, ezért a herpes simplex vírus 2 fő klinikai tünetei az anogenitális területen helyezkednek el. Figyelemre méltó a reproduktív kor lakosságának női fele elsődleges veresége. A nagy fertőzési arány a lakosság herpesz vírus 2-es típusú okoz az a tény, hogy a specifikus antitestek herpesz vírus 1 nem rendelkezik a kívánt védő hatást képest a második típusú kórokozó.

Klinikai tünetek a herpesz vírus 2. típus az esetek 80% -ában lokalizálódnak a nyúlvány a bőr a nemi szervek, a végbélnyílás, a gát és a fenék. Az ilyen típusú vírus, valamint a herpesz vírus 1-es típusú jellemzi fejlesztése tünetmentes kórkép, de ugyanakkor, 75% -ában a nemi herpesz kiújulásának. Fennáll a herpesz vírus 2-es típusú az a tendencia, hogy a rosszindulatú szövet nyaki gerinc nőknél és a prosztata a férfiak parenchyma, ezért egyszer ellenanyagok kimutatására, hogy a herpes simplex vírus 2 az alapja az élethosszig tartó nyomon követése tumormarkerek a vérben. Ezen túlmenően, a nőgyógyászok megállapította, hogy a negatív hatása a herpesz vírus 2-es típusú a reproduktív funkciót, amíg a fejlesztés másodlagos meddőség.

A 2. típusú herpes simplex vírus laboratóriumi immunológiai diagnózisa megegyezik az 1. típusú herpes simplex vírus kimutatására alkalmazott immunológiai diagnózissal. Mielőtt a terhességet tervező célszerű megvizsgálni nemcsak a várandós anya, de az apa a gyermek fertőzés herpesz szimplex vírus 2-es típusú szerológiai tesztek és PCR diagnosztika, amely egy anyag a sperma. Herpes vírus 2. típus, amely egy aktív állapotban a test egy terhes nő képes indukálni idő előtti megszűnése terhesség, polyhydramnion, valamint a fejlesztés egy ilyen veszélyes betegségek újszülöttkori herpesz, amely 70% -ában a halálok egy újszülött.

A 2. típusú herpeszvírus gyógyszeres kezelése bizonyított antivirális hatású gyógyszerek (Acyclovir) használatát jelenti. Ezenkívül előnyös a 2. típusú herpeszvírus kombinált kezelésének alkalmazása immunkorezõ szerek (multivitamin komplexek, növényi adaptogének) kijelölésével.

Herpes simplex vírus 3-as típus

A herpesvirus 3-as típust vagy a Varicella-zostert herpes zoster vírusként fertőző betegségnek nevezik, és az elterjedésének elsődleges módjai a levegőben lévő és a kapcsolattartó háztartások. Fertőzés hatására gyermekkorban herpesz vírus 3. típusú kiváltja a klinikai tünetek kifejlődésének varicella, ami után a test van kialakítva annak élettartama a vírus koncentrációban vírusrészecskék idegi szövetekben. A herpes simplex vírus 3-as típusának visszatérő tünetei herpes zoster nevű betegségnek nyilvánulnak meg.

A 3. típusú herpes simplex vírus klinikai tünetei a gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban kedvezőek, és az időtartamuk nem haladja meg a két hónapot. Fő patognomikus tünetek a herpesz vírus 3-as típus ebben a helyzetben nyilvánvaló intenzív viszketés és a megjelenése hólyagok a bőrön, beleértve a fejbőrt kifejezett mérgezés szindróma az a betegség kezdete.

A 3. típusú herpes simplex vírus felnőttkori aktivációja egy tipikus hólyagos kiütés megjelenését idézi elő, az idegtestek mentén lokalizálva. Az exanthema megjelenését az intenzív fájdalom szindróma kialakulása kísérte két héten át tartó idegtáblák elhelyezkedése során, láz és kifejezett mérgezési szindróma formájában. A bőrkiütés elemeinek gyógyulásának folyamata a mérsékelten expresszált intracutanus cicatrikus változások kialakulásának társulása. A herpes zoster klinikai tüneteinek eltűnését az idegszövetben található vírusos részecskék felhalmozódása és az élettartam latentikus állapotában történő kimutatása kísérte. Az epidemiológusok a herpesvirus 3-as típusát gyakran ismétlődő fertőző patológiának tekintik.

A 3. típusú herpesz szövődményes ganglionitis vagy ganglionovrit manifesztálja. Ezenkívül a betegek ezen csoportja hajlamos allergiás reakciókat, bőrfekélyeket, kötőhártya-gyulladást és ekcémat kialakítani. A herpeszvírus 3-as típusú vírus ismétlődő lefolyását megfigyeljük az emberi immunrendszer működésének csökkenésével.

A 3-as típusú herpeszvírus-vírus kezelését kizárólag az idegrendszeri kórház állapotában lehet elvégezni, aminek következtében egy neuropathológusnak a páciensnek adott adagolási megfigyelése szükséges. Sajnos a 3. típusú herpes simplex elleni vírusellenes kezelést eddig nem fejlesztették ki, ezért a komplex terápia tüneti gyógyszereket tartalmaz, amelyek felhasználása javítja a beteg állapotát.

Herpes simplex vírus 4-es típus

A 4-es típusú herpeszvírus vagy az Epstein-Barr vírus provokálta egy ilyen fertőző patológiának, mint a fertőző mononucleosisnak. A herpes vírus 4-es típusának tünetei rendszerint az emberi immunrendszer működésének csökkenése idején debütáltak, ami különböző állapotokban megfigyelhető.

Előnyösen lokalizált patológiás változások a fertőző mononukleózis egy nyálkahártya felületén a száj, nyirok gyűjtők, a máj és a lép parenchyma. A betegség kezdeti szakaszában a 4. típusú herpeszvírus tünetei a testhőmérséklet emelkedése, az atipikus mononukleárisok vérében való megjelenése formájában fordulnak elő. A 4-es típusú herpeszvírus fertőzés kockázatának fő kategóriája a serdülőkorú, és a fertőzés egyetlen lehetséges módja a levegő. A herpes simplex vírus 4-es típusú fertőzésére a kórokozó hosszú inkubációs periódusa jellemző, amely két hónapig tarthat.

Debut klinikai megnyilvánulásai herpeszvírus 4. típusú a megjelenése egy személy éles pireticheskoy reakciót mérgezés tünetei a fejfájás, gyengeség, myalgia, majd a növekedés a hurutos tünetek lokalizálódik az orrgarat és oropharynx.

A 4. típusú vírus herpeszvírus megbízható ellenőrzését lehetővé tevő diagnosztikai intézkedések közül figyelembe kell venni a PCR-elemzést, feltárva a vírus DNS-ét. A herpesvirus 4-es típusú vírus kezelésének átfogónak és a különböző orvosi profilok szakembereinek kell irányítania. Az alapvető gyógyszeres terápia a herpesz vírus típusú 4 áll, gyógyszerekkel, amelyek cselekvés az normalizálja az immunrendszer működését a beteg készüléket és gyógyszerek patogenetikai mintázat (Hepatoprotectors, méregtelenítés és giposensibilizuyuschie gyógyszerek). Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyógyszeres korrekció hiánya tönkreteszi a folyamat rosszindulatúságát és a Burkitt-limfóma kialakulását.

Herpes simplex vírus 5-ös típus

Az 5-ös típusú herpeszvírus, amelyet citomegalovírusnak neveznek, nagyon ritkán provokálja a betegség aktív klinikai képét, a legtöbb esetben egy fertőzött személy egész életen át tartó vírusfertőzést alakít ki. Az 5. típusú herpeszvírus epidemiológusok általi átvitelének lehetséges módjai között lehet légi, kontaktus- és transzplacentális módszerek alkalmazása. Az 5 típusú herpeszvírus laboratóriumi diagnosztikája nem nehéz, és az atipikus sejtek - cytomegalov - vérének kimutatásából áll.

Klinikai tünetek a herpesz vírus 5. típusú fejlődő a gyengülése a humán immun berendezés funkciója vége után az inkubációs periódus a vírus, amely tarthat akár két hónapig. A kezdeti időszakban a betegség tüneteinek a herpesz vírus 5. típusú lehet szimulálni a fejlesztési banális légúti vírusos fertőzés és a megjelenése lázas reakció, fájdalom a fej és a torok hátsó nélkül vizuális vereség garati mandulák és a reakció a nyirokcsomók.

Meg kell említeni a negatív hatása a herpesz vírus típus 5-én a terhesség ideje alatt, mert ez a fajta kórokozóktól mentes legyőzi transzplacentáris gáton, és serkenti a bruttó magzati fejlődési amíg a fejlődés, a vetélés és a halvaszületés. Herpes simplex vírus az 5. típusba az oka egy újszülött agy fejlődését rendellenességek, szellemi-lelki zavarok, ami nagyban fokozza a betegséget.

Ellenőrzés a diagnózis „típusú herpesz 5” csak akkor lehetséges, miután az egy átfogó vizsgálat a páciens (ultrahang, a nő a terhesség alatt, virusoskopiya elektronmikroszkóp segítségével és PCR diagnosztika). Retrospektív jelentőséggel bír továbbá szerológiai diagnosztikai módszerek is, amelyek a fertőzött személy szérumában specifikus vírusellenes antitestek titerének meghatározását jelentik.

Az 5-ös típusú herpesz vírus kezelése előnyösebb a terhességi tervezés során. A diagnózis későbbi ellenőrzésénél a terhes nők herpeszes szimplex vírusának antivirális kezelését a nőgyógyász a fertőző betegséggel foglalkozó szakemberrel együtt a fertőző folyamat laboratóriumi meghatározása után határozza meg. Az a helyzet, amelyben a nõi primer fertõzés a fogamzás után következett be, a terhesség korai orvosi felmondásának alapja.

Az 5-ös típusú herpeszvírus fő terápiája helyreállító vitaminterápia, immunmoduláló szerek, valamint tüneti gyógyszerek alkalmazása.

6. típusú Herpes simplex vírus

Herpes vírus 6-os típusú a fő etiológiai tényezője a fejlesztés az emberi szklerózis multiplexet, amely egy multifaktoriális, autoimmun jellegű, és a preferenciális elhelyezkedése a kóros folyamatot a központi idegrendszer struktúrák. Ebben a helyzetben a herpes simplex vírus 6 típusú klinikai tünetei fiatal korban jelentkeznek. Az SM patogenezisében egy klinikai kijelző fertőzés herpesz vírus 6-os típusú, tegye a krónikus gyulladásos folyamatok az idegszövet maximális súlyossága kóros folyamatok az agyban mielin rétegek és a későbbi fejlődését a degeneratív folyamatok az idegszövet.

A 6-os típusú herpeszvírus kezelése kötelező, mivel az emberi test hosszú távú fertőzése az aktivitás jeleivel elkerülhetetlenül megindítja a fogyatékossághoz vezető állandó egészségkárosodás kialakulását. A 6. típusú herpes simplex vírus megnyilvánulása a sclerosis multiplex elsődleges progresszív formájával fokozatosan fokozatosan növekszik az intenzitás, a patológiás folyamatok megrekedése nélkül. Egy remittent-relapszáló úton a 6. típusú herpes simplex vírus tünetei fokozatosan emelkednek és fokozatosan megállnak, és egyes betegeknél a remissziók nagyon hosszúak lehetnek.

A korai klinikai tünetek a vírus Herpes 6. típusú utal motiválatlan gyengeség, fáradtság, a tendencia, hogy a depresszió, koordinációs zavarok, mérsékelten kifejezett zavarai mindenféle érzékenységet. A későbbi szakaszokban a betegség emberben van jelölve fejlődését kognitív károsodás, pszicho-emocionális labilitás, csökkent látásélesség, artikulációs betegségek, progresszív dysphagia, megnövekedett görcsös készségét, fokozott fájdalom küszöb. A 6. típusú herpes simplex vírus megkülönböztető jellemzője a polimorf klinikai tünetek kialakulásának hajlama.

Kábítószer-herpes vírus 6-os típusú használatával jár a különböző csoportok gyógyszerek amelynek hatása van irányítva a különböző kapcsolatokat, patogenezisének e fertőző betegség. Tehát a kezelési 6 típusú vírus glükokortikoszteroidok herpesz alapelve ezt kategóriába betegek (prednizolon napi dózisban 20 mg orálisan). Továbbá, a kombinált terápia herpesz vírus 6-os típusú kell tartalmaznia inhibitorai proteolízis, immunmodulátorok (Copaxone 20 mg s.c.), intravénás immunglobulin (Sandoglobulin számítva a napi dózis 0,2 g per kg testtömeg).

7 típusú Herpes simplex vírus

Tünetei herpesz vírus típusú 7 gyakran párosul a megnyilvánulásai azonos kórokozó típusú 6 és nyilvánvaló a krónikus fáradtság szindróma, hanem az egyik tényező a rák kialakulásában patológia provokatornyh limfoid szövet.

Klinikai tünetek a herpesz vírus 7-es típusú lehet debütál bármikor, még a háttérben a normális funkciója az emberi immunrendszert, és a fejlesztés jelennek motiválatlan gyengeség, idegesség, túlzott gyanakvás és hajlamos a depresszióra.

Hosszú ideig a fertőzött személy szubfebrilus állapotban és álmatlanságban szenved, és a beteg objektív vizsgálatával kimutatják a nyirokcsomók különböző csoportjainak lymphadenopátiait. A 7-es típusú herpeszvírus nem specifikus tünetei nem teszik lehetővé a diagnózis felderítését a laboratóriumi körülmények között. Ahogy további diagnosztikai eljárás, herpesz vírus, típus: 7 kell használni a polimeráz láncreakció, hogy észleli a vírus genetikai berendezés, enzim-immunassay, amely lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a növekedés a titerben IgG. A beteg immunogramjának elemzése során a T-killer index csökkenését a keringő immunrendszerek növekedésének hátterében határozzák meg.

A 7-es típusú herpeszvírus gyógyászati ​​kezelése elvben nem tér el más típusú vírus kezelésétől. Sajnos a herpesvirus típusú 7 vírus vírusellenes kezelését nem annyira használják a vírus aktivitásának gátlására, hanem inkább a páciens immunrendszere teljesítményének javítására. A herpeszvírus 7-es típusú vírus specifikus profilaxisa jelenleg nem valósul meg hatékony antiherpetikus vakcina hiányában.

8 típusú Herpes simplex vírus

A 8. típusú herpes simplex vírust viszonylag nemrég hajtották végre, ugyanakkor a limfociták működésére gyakorolt ​​negatív hatása igazolt. Hosszú ideig a 8. típusú herpeszvírus megőrzi az élet jeleit egy fertőzött személy testében, azonban az aktiválódása miatt a szükséges állapot a páciens immunrendszere működésének csökkenése. Mivel a 8-as herpes simplex vírus terjedésének forrása a betegség aktív klinikai formájából és a vírus hordozóként szenvedő egyéneként járhat el. Az ilyen típusú kórokozót a fertőzés terjedésének különböző módjai jellemzik szexuális, légúti, transzplacentális és intranatalis fertőzés formájában. Pozitív tény az, hogy még miután a vírus az anyától a magzatig terjed, a 8. típusú herpes simplex vírus tünetei gyakorlatilag nem manifesztálódnak. A betegség klinikailag aktív formáinak kialakulásának fő kockázati csoportja az immunrendszer folyamatos csökkenése (HIV-fertőzöttek, transzplantáció és sugárkezelés után).

A 8 típusú herpeszvírus tünetei változatosak és a Kaposi-szarkóma, lymphoma, Castellani-kór klinikai képéhez illeszkednek. Herpes vírus 8, nyilvánul Kaposi szarkóma egy szisztémás onkológiai okok, klinikai markerek amelynek megjelenése intradermális tumorok átterjedt a belső szervek érrendszeri eredetű.

A 8. típusú herpes simplex vírus klasszikus változata elsősorban a szenilis korszak emberiségének fele között jelenik meg. A kóros folyamat elsődleges lokalizációját az alsó végtagok bőrén észlelték számos szimmetrikus folt és csomó formájában. A betegek egy részében a csomók mellett a sötétvörös színű policiklusos formájú intradermális nagy plakkok képződnek, amelyek nem rendelkeznek egyértelmű határokkal és nem okoznak kellemetlen érzést és fájdalom-szindrómát az emberben.

Kifejezett klinikai képének szakaszában a 8 típusú herpeszvírus nyilvánvalóan emelkedett ödémás szindróma kialakulása, maximális kifejeződése az alsó végtagokon.

A 8 típusú Herpes simplex vírus különböző mértékű növekedéssel és a klinikai tünetek súlyosságával fordulhat elő. Így, az akut természetesen a beteg intenzív elterjedése intradermális tumortömegek hajlamos a szövődmények kifejlődését, mint például fekély, a formáció a mély okozta fekély folyamatok tumor szubsztrát bomlás. Ebben a helyzetben a 8. típusú herpeszvírussal rendelkező páciens a mérgezési tünetek növekedését és a lymphadenitis kialakulását jelezte. A betegség klinikai képének időtartama ebben a helyzetben nem haladja meg a hat hónapot, amely után halálos kimenetel fordul elő.

A fertőzött populáció nagy része a 8. típusú herpesz vírus krónikus folyamatának fejlődését mutatja, a klinikai tünetek lassú progressziójával és a gyógyszeres vírusellenes terápia kiemelt hatásával.

Az endémiás Kaposi-szarkóma típusú, amely provokatõr herpesz vírus 8. típus alakulhatnak például a villámlás és a krónikus klinikai tünetei. Fulmináns HHV-8 sokkal gyakoribb a gyermekkorú populáció Közép-Afrikában és annak megkülönböztető jellemzői a gyors progressziója tumornövekedés szubsztrát, kiterjedt nyirokcsomók és a belső szervek, és a bőr megnyilvánulásai a betegség minimálisan kifejezve. A halálozási arány 80% -90%, átlagosan három hónappal a betegség megjelenése után következik be.

Látva a hosszú immunszupresszív szerek, amelyek a leggyakrabban fordul elő a lábadozó időszakban szervátültetést követően, fennáll annak a veszélye immunszupresszív típusú herpesz vírus 8. típus, amely alatt a rendszerint kedvező. Ebben a helyzetben a 8-as típusú herpeszvírus vírus specifikus vírusellenes kezelését nem alkalmazzák, és a betegség klinikai tünetei a gyógyszer leállítása után önkioltóak.

A 8 típusú herpes simplex vírus diagnosztizálása, amely Kaposi-szarkóma formájában történik, rendszerint nem nehéz egy tapasztalt szakember számára, még az elsődleges objektív vizsgálatnál sem. A tumor szubsztrátminták szövettani vizsgálata a bőrön maximális megbízhatósággal bír. A differenciál diagnosztikájában a HIV-fertőzés, szenvedő beteg herpeszvírus 8-as típusú formájában Kaposi-szarkóma, kell tennie immunszorbens vizsgálati eljárás, amely magában foglalja a szérum specifikus antitestek koncentrációjával. A 8-as típusú herpeszvírus azonosítására vonatkozó 99% -os megbízhatóság olyan technikával rendelkezik, mint a polimeráz láncreakció, amely lehetővé teszi egy vírus genetikai készülék jelenlétének meghatározását az emberi szervezetben. A 8 típusú herpeszvírus klinikai formájának meghatározására szolgáló instrumentális diagnosztikai módszereként a nyirokcsomó puncture biopsziát alkalmazzák ultrahang felügyelet mellett. Annak érdekében, hogy azonosítsuk a sérülést a belső szervek kóros folyamatával, célszerű számítógépes tomográfiát végezni a beteg számára. Amikor herpeszvírus 8-as típusú elváltozás a tüdő parenchyma és BHL kell röntgenvizsgálata a mellüregben, bronchoszkópos és biopszia.

Sajnos a Kaposi-szarkóma formájú 8 típusú herpeszvírus hatékony kezelését még nem fejlesztették ki, és az alkalmazott kezelési módok csak a beteg állapotának enyhítésére irányultak. Az intradermális változások súlyos terjesztése esetén nem alkalmazzák a sebészeti beavatkozást. Ha a páciensnek egyetlen csomópontja van, akár sebészeti reszekciót vagy krioterápiát használnak. A 8 típusú herpeszvírus jó terápiás hatása a citosztatikumok kombinált alkalmazása interferonnal, kivéve a Kaposi-szarkóma immunszuppresszív típusát. A kemoterápia időszakában a beteg több sugárterápiás kezelést mutat be.

Herpeszvírus 8-as típusú áramló formájában elsődleges folyadékgyülem lymphoma is kategóriájába tartozik a rák, és az alapja a fejlesztés megállapított képező limfocita transzformáció tumor sejtekbe. Fejlődő e klinikai formája herpesz vírus 8. típus elsősorban a HIV-fertőzött egyének, és nyilvánul megjelenése pericarditis, mellhártyaizzadmány és hasvízkór, amelynek tartalma egy serosus folyadék tartalmazó tumorsejteket.

Annak megállapítására, megbízható diagnosztizálására limfómában szenvedő betegnek savóshártyák okozta herpesz vírus 8-as típusú kell átadni diagnotsticheskih spektrumát tevékenységek általános klinikai laboratóriumi, radiológiai módszerek műszeres diagnosztika, minimálisan invazív laparoszkópos vizualizációs típusok (punch biopszia, laparatsentez). Az érintett üreg behatolása után kapott anyagot feltétlenül citológiai és virológiai vizsgálatnak kell alávetni. A legtöbb esetben a labortechnikus képes felismerni az aspiráló folyadék specifikus tumorsejtjeit.

A kemoterápiás kezelés herpesz vírus 8-as típusú áramló formájában primer folyadékgyülem limfóma, általában pozitív eredményt ad, akkor biztosított a kombinációban hatékony antiretrovirális kezelés, a farmakológiai hatása, amely arra irányul, hogy immundeficiencia vírus szuppressziót.

Viszonylag kevés klinikai formájában herpeszvírus típusú 8 Castleman-betegség, megnyilvánuló növekedése intrathoracalis, mesenterialis nyirokcsomók, burjánzása követ a patológiás folyamat a többi csoportban a nyirok gyűjtők. A leggyakoribb patogenetikai típus a hialin-vaszkuláris, amely a legtöbb esetben tünetmentes. A plazmában sejttípus Castleman-betegség egyidejűleg vereségével mesenterialis nyirokcsomók a beteg nyilvánvaló hangsúlyos mérgezés tünetei, anémia és hipergammaglobulinémiával. Viszonylag ritka kiviteli alakban patogén betegség multifokális, amelyet az jellemez, szisztémás elváltozás koncentrációban patológiás folyamat mediastinalis, mellkasi és mezenteriális nyirokcsomókból és a későbbi fejlődését ödéma szindróma és májnagyobbodás.

A nyirokcsomók patomorfológiai változásai lassan előrehaladnak, és szintén kalcifikálódnak. A 8-as herpes simplex vírus, az ultrahang, a számítógépes tomográfia és az endoszkópia esetében a nyirokcsomók gyanús vereségét lehetővé tevő elsődleges diagnosztikai lépéseket alkalmazzák. A fenti tünetek kialakulását okozó kórokozó ellenõrzéséhez polimeráz láncreakciót kell végezni. És mégis, a maximális bizalom a diagnózis ellenőrzéséhez az érintett nyirokcsomó puncture biopszia.

Az emberi szervezetnek a 8. típusú herpeszvírus által okozott szisztémás károsodás különböző nyirokcsomó-csoportok alkalmazásával sugárterápiás módszereket alkalmaznak, míg egy magányos daganat jelenlétében a sebészeti kezelés hatékony.

Herpes vírus - melyik orvos segít? Ha bármilyen típusú herpeszvírus kialakulása vagy gyanúja merül fel, azonnal kérjen tanácsot az ilyen orvosoktól, mint a fertőző betegség szakembere, nőgyógyász, sebész, radiológus.