Acyclovir a herpesz megelőzésére: hogyan kell helyesen alkalmazni a kenőcsöt és a tablettákat

A megfázás kezdetekor egy kellemetlen jelenség, mint a herpesz egyre gyakoribbá válik. A hideg évszakban a test ellenállása csökken, de a vírus aktivitása ezzel szemben emelkedik. Egy kicsit betegedik, és az ajkán vannak ezek a csúnya kiütések. És tudtad, hogy ezeket a kiütéseket nem lehet megakadályozni, ha időben megelőző intézkedéseket tesznek? És abszolút valóságos, ha az első tünetek, például a bizsergés és viszketés az ajkakon, elkezdik szedni az Acyclovir hatóanyagot a herpesz megelőzésére.

Nem mondható el, hogy ez a gyógyszer alkalmas a betegség kezelésére, ez a legjobb. Segít megakadályozni a vírus kialakulását és leállítja tevékenységét. A vírusfertőzés kezelésének komoly kezeléséhez nagyon különböző gyógyszerekre van szükség. De most nem arról van szó. Ma arról fogunk beszélni, hogyan ne hagyjuk a herpeszvírust az ajkán, különösen ha gyors gyógyulási folyamatra van szükségünk, például ajak tetoválás előtt.

Először is, kitaláljuk, mi a herpesz. Ez egy vírus, amely rendszerint gyermekként belép az emberi testbe. Egy személy még csak nem is sejthet a herpesz létezéséről, mivel évek óta nem mutatkozott be.

De érdemes a test minden gömbben kudarcot vallani, és a herpesz aktív fázisba kerül. Általában ez az immunrendszer védelme, az átadott stresszek, az UVD negatív hatásai, az alkoholfogyasztás, a krónikus fáradtság csökkenésének tulajdonítható. De a vírusaktiválás leggyakoribb oka az, hogy továbbra is katasztrofális betegségek lépnek fel az immunitás általános csökkenése miatt. A vírus megnyilvánulása az ajkakra és a közönséges hidegre hívta.

Annak érdekében, hogy ne keveredjen össze a herpeszes kiütéssel más betegségekkel, tudnia kell, mi ez a hideg. Általában az első néhány napban a kellemetlen érzés bizsergető formában jelenik meg, viszketéssé válik. Ha nem teszel semmilyen intézkedést, néhány nappal később kis buborékok jelennek meg, tele könnyű folyadékkal. Kezdetben egyedülállóak, de összeolvadnak. Ebben a szakaszban a betegség fertőző. Ezért ebben az időszakban kívánatos, hogy legyen egy külön edény és tartózkodj a csókolóztól.

A kellemetlen érzés megjelenésekor azonnal el kell kezdeni az Acyclovir tabletta szedését. Ha vírussal fertőzött sejtekbe kerül, a gyógyszer csökkenti a reprodukcióját, és a már megjelent vírusegységekkel az immunrendszert leszűrik. Ha a kezelés időben megkezdődik, akkor könnyen elkerülhető a herpesz megnyilatkozása az ajkakon. Ez a megelőzés általános alapelve.

A gyógyszer adagja szigorúan az utasításban szerepel, és be kell tartani. Felnőttek esetében a napi adag 1 g. A gyógyszert 200 mg és 400 mg dózisban állítják elő. Ha megvásárolta az Acyclovir 200 mg-ot, akkor naponta 5-szel kell beadnia. 400 mg-os napi 2,5 tablettát kapunk.

Mielőtt ezt a kábítószert inni, gondosan olvassa el az utasításokat. Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, állítsa le a kezelést, és forduljon orvoshoz részletes tanácsért. Normális tolerálhatóság mellett, folytassa a kezelést. Hány nap, hogy vegye be a kábítószert - attól függ, hogy a feltétel. Általában a kezelés időtartama öt nap. De a betegség súlyos következménye, a kezelés időtartamának növelése lehetséges.

A tabletták mellett az acyclovir kenőcs formájában is kapható. Ebben az esetben a készítmények kereskedelmi neve különböző lehet, például Acic, Zovirax, Gerpevir. Általában a kenőcs maga nem segít megoldani a problémát. Csak a helyileg csökkenti a kellemetlen érzést a kiütésekben. Szintén megszárad a buborékok feltörése, és ezáltal megakadályozza a vírus továbbterjedését az ajkak szövetébe.

Az ajkak kenőcsje ugyanazt használja, mint a tabletták, közvetlenül az első tünetek megjelenése után. A buborékfázisban az akiklovir kenőcs formájában inkább tüneti kezelésként alkalmazható. Ezért a helyi és orális herpesz terápia kombinációja annyira fontos.

De mi van, ha végül is az idő elvész, megelőző intézkedéseket nem hoznak, és az ajkakon megjelennek buborékok? A legfontosabb dolog nem kétségbeesni. Ebben a szakaszban az Acyclovir hatóanyag bejuttatását befelé és kifelé is el kell kezdeni. Az immunitás erősítése érdekében kívánatos multivitamin készítményeket felvenni.

Kenje meg a hólyagokat csak egy pamut törlővel, hogy ne érintse meg őket kézzel. Semmilyen körülmények között nem lehet megnyitni a buborékokat, és nem szabad levenni a keletkezett kéregeket. Ez a folyamat továbbterjedéséhez vezethet, és a kiütések területe növekedni fog.

Ha a herpesz megnyilvánulása egy nő ajkán jelent meg, akkor a teljes kezelés ideje alatt kívánatos, hogy tartózkodjon a rúzs alkalmazása alól. Annak érdekében, hogy megakadályozza a vírus orr nyálkahártyára való terjedését, kinyomhatja azt oxolin-kenőccsel.

Az Acyclovir segíti a hidegedéseket és a hidegvérzést az ajkakon: az alkalmazás és a hatásosság jellemzői

Fájdalmas kiütés és gyulladás az ajkán - herpesz. Idővel a test önállóan képes megbirkózni ezzel a betegséggel. De egy elhanyagolt betegség a jövőben súlyos problémákhoz vezethet az immunitás és a szövődmények tekintetében a szemekben, az arc idegekben, a szájüregben és a gégében. A kockázatok minimalizálása érdekében az első tünetek az Acyclovir-t alkalmazzák a herpeszről az ajkakon.

Acyclovir hatóanyag tulajdonságai és összetétele

A gyógyszer a következőkből áll:

a készítmény hatóanyaga:

 • tejcukor;
 • kalcium-sztearinsav;
 • burgonyakeményítő;
 • aerosii;
 • a polivinil-pirrolidon közepes molekulatömegű.

A Nobel-díjas, az Acyclovir a herpeszvírus elleni küzdelemre összpontosít, integrálva a DNS-ébe és elnyomja a replikáció (reprodukció) folyamatát. Megakadályozza a vírus terjedését, felgyorsítja a kéreg képződését. A kiütés által érintett terület megszünt, és a fájdalom is gyengül.

A kibocsátás formája

A gyógyszertárban az Acyclovir négy fajtából áll:

 1. Acyclovir tabletták orális adagolásra. Húladékban húsz tabletta, 200 (normál) és 400 (-for) mg súlyú.
 2. Szem kenőcs.
 3. Krém / gél külső használatra.
 4. Liofilizátum, oldat készítéséhez. Intravénásan adják be.

Az ajkak megfázása elleni utasítások

Az időben történő kezelés megelőzi ezeket a szövődményeket.

A herpetikus fertőzés elsődleges tüneteire vonatkozó standard eljárás az Acyclovir tabletta és kenőcs / krém formájában lévő kombinációja az érintett bőrfelületeken. Vegyük figyelembe az 1 és 2 fokos betegség kezelését.

A herpesz 1 fokkal

1 fokú herpesz, az úgynevezett hideg az ajkakon, öt napra tervezett tanfolyamon kezelik. Fontos figyelni, hogy a gyógyszert naponta ötször, négy órás intervallummal kell bevenni. Nem szükséges kombinálni a reggelivel, az ebéddel és a vacsorával. Az alvást csak nyolc órára kell korlátozni, ellenkező esetben a vételi menetrend elvész.

Négy óra elteltével tartós időközönként egy Acyclovir (200 mg) kis mennyiségű vízzel kell bevenni és az Acyclovir kenőcsöt az érintett bőrfelületekre alkalmazni.

Szigorúan tilos megszakítani az akne és a repedés egymástól függetlenül történő eltörlését, a kirobbanók helyén kialakult kéregeket. Ezek a lépések növelik a fertőzés kockázatát a test más részein. Ennek elmulasztása zsindelyeket eredményezhet.

A herpesz 2 fokkal

2 fokú herpesz, genitális, tíz napos acyclovir-t igényel. Visszaszorulások és exacerbációk, valamint megelőzésük esetén az Acyclovir a 2. fokú herpeszre vonatkozó dózisa a következő:

 1. Egészséges immunitású betegek naponta négyszer alkalmazzák a gyógyszert, az adagok közötti intervallum hat óra. Lehetséges, hogy a vételi frekvencia háromszor és kétszer csökkenthető, nyolc, illetve tizenkét órás intervallumokkal.
 2. Immunhiány jelenlétében az Acyclovir-ot naponta négyszer, hat óránként alkalmazzák.
 3. Azoknál a betegeknél, akiknél csökkent a test ellenállása, vagy a hatóanyag problematikus asszimilációja, naponta négyszer kell használni. A közelmúltban átültetett szervek ebbe a csoportba tartoznak.
 4. A megjelenés megakadályozása.

Amikor az influenza immunitás gyengül, a korábban előforduló herpeszes betegeknél az Acyclovir-t más gyógyszerekkel együtt kell bevenni. Alternatív megoldásként az orvos Cycloferont is felírhatja. A vírusellenes hatás mellett bifunkciós aktivitással rendelkezik, immunmodulátorként.

A herpesz nem zavarja, el kell kerülnie a megfázást és a hipotermiát.

A megfelelő választás a tetoválás és a szépségszalon gondos megválasztása lesz. Az ilyen helyek az egyik módja annak, hogy fertőzött legyen. Csak megbízható mestereket és intézményeket kell megbízni.

Fontos szabály a herpesz megelőzésére, valamint számos más betegségre - a személyi higiénére. A herpeszvírussal való fertőzés után is a gondos higiénia megakadályozza a szervezetben való elterjedését.

Különös figyelmet kell szentelni a nőknek, kozmetikumokat kell elhelyezniük az arcukon, egy gondatlan mozdulattal a vírust a szemébe rakhatják. Vannak olyan esetek, amikor egy teljes könyvelő csapat egy ajakhóstól beszerezte az egyik csíkot a rúzsból.

Az óvszer nem akadályozza a fertőzést. Még a nyálkahártya rövid érintkezése az érintett bőrrel a vírus átviteléhez vezet.

A herpeszes betegnek külön törülközőt kell használnia, italt kell és ételt kell fogyasztania.

Különböző felületeken a herpeszvírus legfeljebb négy órán át fennmarad. Döntheti el a közös tárgyakat (WC-ülések, ajtókilincsek, vízcsapok, számítógép billentyűzet, kapcsolók).

Tartsa be a fertőzött tapintattól való érintkezést, ha erre nincs szükség.

Ellenjavallatok

A gyógyszer igazolta a jó tolerálhatóságot. Vesebetegségben szenvedők azonban veszélyben vannak. Előzetes orvosi vizsgálat nélkül nem használhatják az Acyclovir-t. A termék tetoválás után nem ajánlott.

Gyermekeknek

A három év alatti gyermekeknél az Acyclovir tabletta beiktatása nagyon ritka. A probléma az, hogy nincsenek adatok a gyógyszer hatásának tanulmányozására egy korabeli gyermek szervezetében. Az Atsiklovir gyermekek legfeljebb egy évig történő bevétele és mennyi - az orvos dönt, de ez kivételes esetekben történik. Az adagot külön határozzák meg. Egy alternatíva egy kenőcs / gél használata.

Terhesség alatt

Az Acyclovir terhesség alatti nők bármely szakaszában történő beadásának tervezése szigorúan össze kell hangolni a felügyelő orvossal.

Kísérletileg azt találták, hogy a gyógyszer behatol a méhlepénybe és befolyásolja a magzatot. Valószínűleg az orvos azt fogja előírni, hogy az Acyclovir-t az érintett bőrfelületekre naponta háromszor alkalmazza.

Ha a terhesség elérte a második trimesztert, előkészítheti a gyógyszer szedését megelőző folyamatot. Ez alatt az idő alatt nem befolyásolja a magzat kóros megjelenését, mivel a magzat teste és létfontosságú rendszerei már kialakultak.

Azoknál a nőknél, akik szoptatás alatt születtek, az Acyclovir kenőcs az ajkakra nagyon óvatos.

Mire hatékonyabb a herpesz az ajkakon - tabletta vagy kenőcs

Az interneten végzett elemzések elemzésével úgy tűnik, hogy a kenőcs megoldja a problémát. Ez nem így van.

Mint azt korábban kifejtettük, gerpevirus tartósan letelepedett a szervezetben, szakaszosan aktiváló a stressz, túlhűtött, csökkent immunitás. És ha a kenőcs hatása a tünetek, a hatóanyagot tartalmazó tabletták már harcok belül.

Integrált használata e két típusú alapok, az utasítások szerint és a megfelelő adagban, segíthet elérni a gyors és minőségi megszabadulni a herpesz az ajkakon.

Az Acyclovir gyógyszer a herpeszvírusból

A modern orvoslás a herpeszvírus nyolc fajtáját ismeri. Ezek hatással vannak az emberi test különböző részeire, ami súlyos egészségügyi következményekhez vezet. Teljesen megbirkózni egy ilyen probléma lehetetlen, ezért a kezelés célja, hogy megszüntesse a tüneteket, és fordítsa a kórokozót egy nyugalmi állapotba. A leghatékonyabb gyógyszer a herpeszről származó aciklovir. Gyorsan elnyomja a vírusok aktivitását. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsük el az eszközök jellemzőit és alkalmazási szabályait.

A gyógyszer jellemzői

A herpeszvírus a bolygó összes lakosának 90% -án él. De csak 5% -ban jelenik meg. Ennek oka az immunitás, a hipotermia, a stresszes helyzet hosszú távú tartózkodása vagy súlyos betegségek jelenléte. A vírusellenes szerek használata segít megoldani a problémát.

A leghatékonyabb eszköz az Acyclovir. A szintetikus csoporthoz tartozik, és a tisztított nukleozid analógja. Nincs mérgező hatása az emlőssejtekre.

Az acyclovir megakadályozza a kiütés megjelenését, csökkenti a szövődmények valószínűségét, fájdalmat érez a betegség súlyosbodásának időszakában. A hatóanyag elősegíti a bőr gyors felszaporodását a kiütés helyén.

A hatóanyag biohasznosulása 15-30% között változik. Gyorsan átterjed a test szövetein. Metabolizált májsejtekben. Három óra elteltével a testből kiválasztódik a vizelet.

Az adagolási és kezelési rendszert szakember választja ki, a beteg egészségi állapotának megfelelően. Figyelembe veszi a vírus lokalizációját és a beteg korát. Elsődleges fertőzés esetén a hatóanyag dózisának magasnak kell lennie, mivel a szervezetnek nincs elég antitestje, amely a betegség ellen küzd. Lehetőség van acyclovir beadására és a herpesz megelőzésére.

A gyógyszer kétféle formában áll rendelkezésre:

 • Kenőcs. Fasuet 2, 5, 10 és 20 gramm csövekben. A hatóanyag 5% -os koncentrációját tartalmazza. További összetevők: csirkezsír, polietilén-oxid, víz és emulgeálószerek. Köszönjük, hogy a gyógyszer jobban felszívódik a bőrön.
 • A tabletták. A hatóanyag dózisa 200, 400 vagy 800 mg. Segédkomponensként: laktóz, keményítő, kalcium-sztearát.

Egy adott típusú gyógyszer kiválasztását a betegség lefolyásának természetét és a vírus lokalizációját figyelembe véve kell elvégezni. Kenőcs átlagos költsége 14-től 50 rubel, és a tabletták 170-190 rubel. Az interneten sok pozitív véleménye van a drogról azokról, akik ivották, vagy kenőcsöt alkalmaztak. Ez ismét aláhúzza hatékonyságát.

A gyógyszer tabletták formájában

Az Acyclovir tabletta hatékony módszer egyszerű és nemi herpesz kezelésére. Segítségével gyógyítsa meg és zsindelyeket. Gyakran előfordulhat, hogy a betegség átlagos súlyosságát figyelembe veszi. Súlyos formák esetén rosszul kezeli az alacsony biológiai hasznosulást. A hatóanyag teljes mennyiségének csak 30% -a támadja meg a vírust. A többi nem érte el.

Az anyag összetevői belépnek a vérbe, ahol a fertőzött sejtek keringenek. A vírusok olyan enzimeket termelnek, amelyek segítenek az élet fenntartásában. Az acyclovir reagál ezekkel az enzimekkel és átalakítja őket. Az anyag elveszíti a vírus DNS-be való integrálódásának képességét, ami halálához vezet.

A vírus az ideg ganglionokban üle. Ez a terület nem áll rendelkezésre az immunrendszer és a gyógyszer számára. Ezért az acyclovir hatékonyan csak a felszínen található vírusokkal küzd. A fertőzés egy része a terápia befejezése után továbbra is az emberi testben él, latens formában.

A gyógyszeres kezelés során a következő eredmények érhetők el:

 • Herpetikus sebek gyors gyógyulása.
 • Nincsenek új fertőzések.
 • A kellemetlen tünetek megszűnnek: vörösség, viszketés, fájdalom.

A terápia elhalasztása után a betegség véglegesen latens formába kerül. Az exacerbáció mérsékelten csökkentheti az immunitást. Ezért a kezelés alatt és azt követően különös figyelmet fordítanak a test védő funkcióinak növelésére.

Az immunhiányos betegeknél a gyógyszer alkalmazása nem hatékony, mert testükben nincs elegendő mennyiségű enzim, amely támogatja a vírus létfontosságú aktivitását. Ezért az acyclovir kezelés HIV-betegeknél vagy akik kemoterápiában részesültek, nem megfelelő.

A gyógyszer szedésének szabályai és az ajánlott dózisok

Minél előbb kezdődik a gyógyszer, annál nagyobb a hatékonysága. A tabletták tisztításához csak tiszta vizet használjon. A terápia során a lehető legtöbb folyadékot inni. Ez segít eltávolítani a mérgező anyagokat a szervezetből. A gyógyszer adagolását a kezelőorvos minden egyes beteg esetében egyedileg választja ki. A használati utasítások a következő terápiás rendszereket kínálják:

 • Az elsődleges fertőzések kezelésére felnőttek naponta ötször 200 mg hatóanyagot fogyasztanak. A kezelés időtartama öt nap. Orvos kinevezésével meghosszabbodik. Ha az immunhiányos adagot egyszerre 400 mg-ra növelik. A Varicella zoster vírus kezelésére, amely a bárányhimlő fejlődését okozza, naponta négy óránként 800 mg hatóanyagot kell inni. Éjjel nyolc órás szünetet tartanak.
 • Ha az aciklovirt a herpesz megelőzésére használják, akkor 200 mg naponta négyszer kerül be. Szükség esetén a rendszert megváltoztatjuk és 400 mg naponta kétszer adagolunk.
 • A gyermekek számára az acyclovir szedésének módja kissé eltér. Egy nap elegendő négyszer 200 mg-os fogadáshoz. A terápia időtartama öt nap. A hat év alatti csecsemőknél a dózis felére csökken, és a tabletta felét naponta négyszer veszi. Azoknál a csecsemőknél, akik még nem érik el a három éves kort, az aciklovir kezelés ellenjavallt. A gyógyszer tabletta bevitt tablettája komplikációk kialakulásához vezet.

Az ivási tabletták jobb étkezés után. Ez csökkenti negatív hatásukat a gyomorra. Ha elmulasztotta az acyclovir szedését, akkor ne igyon két tablettát egyszerre. Először használjon egyet, és egy újabb időt.

A kezelőorvos javasolhatja Önnek a vitamin-ásványi komplexekkel készült készítmény egyidejű fogadását. Ez segít a szervezetnek a probléma gyorsabb kezelésében.

Ellenjavallatok

Ami azt illeti, hogy az acyclovir egy adott esetben a herpeszvírus részévé válik, a kezelőorvos meg fogja mondani. A terápia megkezdése előtt olvassa el figyelmesen az ellenjavallatokat. Ezt a gyógyszert nem szedheti a következő problémákkal szenvedő beteg:

 • A mellékvesék zavarai.
 • A központi idegrendszer működésében fellépő rendellenességek.
 • A csecsemő etetése az anyatejjel.
 • Terhesség.
 • Öregség.

Ilyen ellenjavallatok jelenlétében tilos a herpesz tabletta szedése. Az orvos kiválaszt egy másik, a beteg számára biztonságos kezelést.

Lehetséges mellékhatások

Az acyclovir tabletta kezelés során mellékhatások jelentkezhetnek. Közülük:

 • Hányinger és hányás.
 • Fájdalom az ágyéki régióban.
 • Az emésztőrendszeri rendellenességek.
 • A személy lassúvá válik, állandóan aludni akar.
 • A vizelés alatt fájdalom jelentkezik.
 • A végtagok megduzzadnak.
 • Sárgaság jelei.
 • Vérszegénység.
 • A migrén támadása.
 • Görcsrohamok.
 • Allergiás reakciók.
 • Hajhullás.

Ritkán előfordulhat, hogy az acyclovir-kezelés hosszabb ideig kómát okoz. Ha a kezelés után rosszul vagy egyéb kellemetlen tünetekkel jár, forduljon orvoshoz.

Kenőcsöt alkalmazzon

A modern gyógyszertárakban nem csak kenőcs és tabletta kerül bemutatásra, hanem az Acyclovir krémet is. Sokan azt gondolják, hogy a krém és a kenőcs ugyanaz. Valójában a különbség a kompozícióban. A kenőcs közepén zsíros anyagok: lanolin, vazelin vagy mások. A krém kevésbé zsíros is, aminek következtében a hatóanyag gyorsabban felszívódik és működésbe lép.

Az eszközök kiválasztását az alkalmazás helye határozza meg. Ha az ajkán herpeszes acyclovir-t vásárol, akkor jobb, ha a kenőcs előnyben részesíthető. Vírusokkal küzd, és hidratáló hatást fog kifejteni. Ez megakadályozza a nem gyógyuló sebek kialakulását, és lehetővé teszi a betegség megnyilvánulásainak gyorsabb kezelését. A genitális herpesz ellen jobb, ha krémet használunk. Gyorsan felszívódik a bőrbe, és nem roncsolja a fehérneműt.

A kenőcs és krém alkalmazási módjai ugyanazok. Ilyen formákban az acyclovir hatékonyan alkalmazható a herpesz megelőzésére. Időnként a test problémás területei kennek.

Alkalmazási és adagolási szabályok

A genitális herpeszként és más típusú betegségben szenvedő akiklovirt közvetlenül az érintett területeken alkalmazzák. Nem engedélyezett a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is. A termék alkalmazása során az alábbi szabályok irányítják:

 • A kezelés kezdete előtt törölje le a készítmény alkalmazásának helyét meleg vízben megnedvesített pamutlemezzel. Ez tisztítja és előkészíti a bőrt.
 • A kenőcsöt vékony rétegben alkalmazzák minden érintett területen. Ezt négy óránként. Kerülje a szájüregben található fekélyekkel való érintkezést. A mentesség a második napon jön.
 • Mivel a hatóanyagot pontosan alkalmazzuk, jobb, ha ehhez egy pamut törlõt használunk. Tehát a gerpervirusok nem terjednek ki az egészséges szövetekre. Ugyanebből a célból ajánlott kesztyűt viselni az eljárás során.
 • A herpesz kezelése hét napig tart. Ha a seb nem gyógyul, akkor a tanfolyam 10 napra meghosszabbodik.
 • Vigyázzon, hogy a termék ne kerüljön a szemébe. Tilos bármilyen kozmetikai eszközzel keverni.

Ha a herpesz a szem közelében jelentkezik, ne próbálja meg magának kezelni, azonnal forduljon orvoshoz. Ellenkező esetben a vírus átterjed a szem nyálkahártyájára. Ez részleges vagy teljes látásvesztést okoz.

A herpesz kezelésénél az acyclovirt ajánlott egyidejűleg immunstimulánsokkal együtt alkalmazni. Ez lerövidíti a terápia idejét és növeli annak hatékonyságát.

Mellékhatások

Úgy gondolják, hogy az acyclovir kenőcs nem okoz mellékhatásokat. Ritkán előfordulhat allergiás reakció az anyag komponenseire. Megjelenik a viszketés, a bőr és a bőrpír elváltozása.

A nemi genitális herpesz segítségével gyorsabban megpróbálják megoldani a problémát, egyesek kombinálják az összes rendelkezésre álló gyógyszertípust. Ez a szervezet negatív reakciójához vezet. A nemi szervek helytelen kezelésének következménye a vulvitis kialakulása.

analógok

Az acyclovir nem az egyetlen olyan gyógyszer, amely sikeresen gyógyítja a herpeszet. Közelibb analógjai közül a következők tartoznak:

 • Zovirax. Összetételében a hatóanyag mellett propilénglikolt is tartalmaznak. Megakadályozza a bőr kiszáradását és enyhíti a duzzanatot. A gyógyszer költsége sokkal magasabb az Acyclovirhez képest.
 • Vivoraks. A kezelőorvos előírja ezt a gyógyszert, ha a betegnek allergiás reakciói vannak az Acyclovir-szel. Annak ellenére, hogy a két hatóanyag hatóanyaga azonos, a Vivorax nem okoz mellékhatásokat. Ez annak köszönhető, hogy a komponens a kötött formában van. A terhesség alatt ezt a gyógyszert tilos megtiltani, mert ez károsíthatja a magzatot.
 • Gerviraks. Nemcsak acyclovir, hanem propilénglikol, cetil-alkohol, vazelinolaj, nipóz és cremofor is. A megengedett dózis túllépésekor megjelenik a bőr peeling, viszketés és bőrpír.
 • Viroleks. Terhesség alatt a készítmény alkalmazása nem ajánlott. Ritka esetekben fejfájást, idegrendszeri rendellenességeket, allergiát okoz.

Az acyclovir hatékony gyógyszer a herpesz elleni küzdelemre. Csak szakemberrel való konzultációt követően használja fel. Csak egy orvos tudja helyesen meghatározni, hogy hány napot kell használni, és milyen adagokban. Szigorúan kövesse az összes ajánlást, és a betegség manifesztációja gyorsan eltűnik.

ACYCLOVIR CREAM TABLETTA AMPULS

Termékleírás

ÚTMUTATÓ Acyclovir

JAVALLAT

Az acyclovir-t a herpeszvírus különböző formáinak kezelésében és megelőzésében írják fel.

ALKALMAZÁS

Az acyclovir krémet a betegség súlyosbodásának időszakában írják elő a Herpes vírussal. Alkalmazza az érintett területeket (bőr vagy nyálkahártyák, beleértve a nemi szerveket is) naponta 5 alkalommal. Általában a kezelés időtartama 5-10 nap, de a kezelőorvos megváltoztathatja.
Acyclovir tablettákban. Ha a herpes simplex vírus által okozott betegségeket, a felnőtteket és a 2 évnél idősebb gyermekeket naponta ötször 200 mg-os mennyiségre írják fel 5 napon keresztül. A herpes zoster 800 mg herpevir (4 tabletta 200 mg) naponta ötször - a napi adag 4000 mg. Általában a kezelés 5 nap + 3 nappal a tünetek eltűnése után.

Hogyan kell alkalmazni az Acyclovir-t a herpesz megelőzésére?

A megelőzéshez, csökkent immunitással az Acyclovir naponta négyszer 200 mg-ot ír elő. A kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg.

ELLENJAVALLAT

Az acyclovirrel szembeni túlérzékenység.

A KRÉM ASECRYLIR HATÁSAI

 • allergiás reakciók
 • bőrkiütés
 • viszket
 • bőrpír az alkalmazás helyén

A TABLETTA ÉS AZ AMPUL ACCYCLOVER ELFOGADÁSÁRA VONATKOZÓ KÖZVETLEN HATÁSOK ÉS KOMPLIKÁCIÓK

 • emésztési zavar
 • étvágytalanság
 • emetikus szindróma
 • hasmenés
 • tájékozódási zavar
 • koordinációs rendellenesség
 • görcsös állapot
 • a végtagok remegése
 • érzelmi zavart
 • fejfájás
 • a neutrofilek számának növekedése / csökkenése a vérben
 • a vérlemezkék számának növekedése / csökkenése
 • a leukociták számának növekedése a vérben
 • vérszegénység
 • a vérnyomás csökkentése
 • károsodott vesefunkció
 • allergiás reakciók
 • bőrkiütés
 • viszket

A TENYÉSZTÉS ÉS AZ ÖREGÍTÁSI ALKALMAZÁS ALKALMAZÁSA

Alkalmazás terhesség alatt csak olyan esetekben lehetséges, amikor az anya előnye nagyobb, mint a magzatra való valószínű kockázat. Mivel az acyclovir behatol az anyatejbe, az acyclovir-kezelés során a szoptatást ideiglenesen le kell állítani.

Túladagolás

Gyomorpanaszok, eszméletvesztés, álmosság, görcsök lehetségesek. Szükséges a hemodialízis és a veseműködés ellenőrzése.

KÜLÖNLEGES UTASÍTÁSOK

Az acyclovir-t a betegség első megnyilvánulásaiban kell alkalmazni.

TÁROLÁSI FELTÉTELEK

Az acyclovir-et sötét helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni.

Hogyan kell bevenni a tablettát, beadni az injekciókat és alkalmazni az Acyclovir kenőcsöt a herpeszre az ajkakon

A herpeszvírus mostantól a világ lakosságának 90% -át fertőzte meg. A legtöbb esetben nem jelenik meg az emberi testben, de néha visszaesés tapasztalható.

A modern orvostudomány még mindig nem tudja elpusztítani a vírust teljesen, de már megtanulta kezelni a betegség tüneteit, minden alkalommal segíti az embereket átvészelni ezeket a kellemetlen időszakokat életük, amíg a következő súlyosbodását. A beteg egészségének megkönnyítése érdekében speciális gyógyszereket és eljárásokat alkalmaznak.

Az acyclovir az egyik ismert és hatékony gyógyszer, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a herpeszvírus lehető leggyorsabban.

Röviden a vírus jellemzőiről

Az emberi testben élő vírus külső jelei a hipotermia, a megfázás, valamint a depresszió vagy a stressz alapján jelentkeznek.

A herpesz kétféle formában fordul elő:

 • az ajkakon, a szájon, a nyelvön és az arcrégió más részein;
 • a nemi szerveken és azok közelében.

A herpesz az ajkán túlságosan hosszú barnulást követően jelentkezhet, néha olyan személynél fordulhat elő, aki hosszú ideig működik egy légkondicionáló berendezéssel ellátott szobában. A betegség tünetei számos fizikai, esztétikai és pszichológiai problémát jelentenek az embereknek. Különösen a nőket érinti. A herpeszvírus külső megnyilvánulásai akkor fordulnak elő, amikor az emberi szervezet immunvédelmének szintje csökken.

A fertőzés akkor fordul elő, amikor egy egészséges személy kapcsolatba lép a vírus hordozójával. Ha bejut a szervezetbe, a bakteriofág károsítja a sejteket, egész testével párhuzamosan.

Visszaszorulások során a kiütés az ajkakon és egyéb nyálkahártyákon történik. Ma a gyógyszer nem rendelkezik az emberi testben a vírus teljesen elpusztítására, ezért száraz, fertőtlenítő hatású tüneti gyógyszereket használnak.

A herpeszvírus elleni gyógyszerek közül az acyclovir népszerű az orvosok és a betegek számára kenőcsök, krémek és tabletták formájában. A gyógyszer nagymértékben hat a kórokozóra.

A készítmény általános jellemzői

Az acyclovir egy hatékony vírusellenes gyógyszer, elnyomja a vírusok szaporodását, de sajnos a gyógyszer nem képes leküzdeni a gyógyszert. A gyógyszer különösen hatásos a következő esetekben:

 • az 1. és 2. herpes simplex vírussal fertőzött bőr és nyálkahártyák fertőzéseinek kezelése;
 • az 1. és 2. típusú herpesz által okozott akut állapotok megelőzésére azoknál a betegeknél, akik normál szintű immunvédelemmel rendelkeznek;
 • hogy megakadályozzák az 1. és 2. típusú herpeszes fertőzések primer és visszatérő epizódjait immunhiányos betegekben;
 • a HIV-fertőzés komplex kezelésében, valamint a csontvelő-átültetés alatt álló betegeknél;
 • herpesz keratitis kezelése;
 • a varicella-zoster vírustól és a zsindelyekből eredő orális fertőzések kezelése, mind az elsődleges, mind a visszatérő.

Az acyclovir számos formában áll rendelkezésre, és mindegyikük herpesz kezelésére használják az ajkakon és a szájon:

 • folyadék az injekcióhoz 250 mg-os palackokban (a csomagban 5 db);
 • tabletta 200 mg hatóanyagot tartalmaz, a csomagolásban 20 (100) darab;
 • külső eszköz formájában kenőcs (1 gramm 50 mg hatóanyagot tartalmaz) 5 gramm gyógyszert tartalmaz minden csőben;
 • szem kenőcs 3% (1 gramm - 30 mg) 5 g-os cső.

A gyógyszer alkalmazásával szembeni ellenjavallatok allergiás reakciók.

A gyógyszer megakadályozza az új vezikuláris hólyagok kialakulását, csökkenti annak valószínűségét, hogy a herpeszvírus más bőrfelületekre terjed.

Csökkenti a herpetikus fertőzés szövődményeinek kockázatát, amely károsíthatja a belső szerveket, és segít a bőr gyors felszaporodását a kiütés helyén, gyengíti a betegség súlyosbodásának mértékét.

Hogyan kell szedni az Acyclovir tablettát herpeszrel?

A tabletták mellett a fő hatóanyagot összekeverjük egy komplex nevű 2-amino-1,9-dihidro-9 - ((2-hidroxi-etoxi) -metil) -6H-purin-6-on, segédanyagokat komponenseket, például kalcium-vegyületet, burgonyakeményítő, laktóz, aeroszil.

Atsiklovira tabletta A herpes herpesz összetett formában történő felhasználása esetén a kezelést bizonyos formában és a kezelőorvos felügyelete mellett végezzük.

A program megkezdése előtt a terápiás természetesen a beteg tájékoztassa az orvost arról szól, hogy más gyógyszerekkel, például az átfogó hatása a tablettás aciklovir hátrányosan befolyásolhatja a vesék.

Az orvoshoz intézett látogatás során is szükség van arra, hogy jelentést tegyen a fennálló krónikus betegségekről. A betegség miatt korrekciót lehet tenni a kezelésben, például az adag módosítása.

A kezelést orvos írja le, és semmilyen módon nem szabad megszakítani. A betegség külső tünetei már eltűnhetnek, de a fertőzés teljes elnyomása érdekében a gyógyszereket semmiképpen sem lehet megállítani.

Vegyük a tablettát étellel, vagy közvetlenül utána. Igyál elegendő folyadékkal a gyógyszert.

Vegye az Acyclovir-t az ajkak és szájak herpeszes léziói esetén ebben a sorrendben és az ilyen dózisokban:

 1. felnőttek a gyógyszert 1 adagonként 4 órás időközönként délután és 8 órás éjszakánként, 5 napig kell bevenni, és a betegség súlyos szakaszán az orvos 10 napig terjeszti ki a terápiás kurzust.
 2. Meggyengült immunitású betegek 2 tablettát kell inni egyszerre.
 3. 2 évnél fiatalabb gyermekek, az orvos felírja a felnőtt dózis felét, és 2 év után - teljes.
 4. Az időseknek egy speciális megközelítés: lelassították a folyadék visszavonását a szervezetben, így növelhető az anyag koncentrációja. Ez növelheti a mellékhatások kockázatát, amelyet a gyógyszer provokálhat. Általában ebben az esetben írjon le egy csökkent gyógyszeradagot, vagy nagyobb vízfelvételt írjon elő.

A kezelés a lehető legkorábban kezdődik, az ajkak bőrének sérüléseinek kezdete előtt vagy az elején.

A gyógyszer tabletta formájában történő bevételének néhány jellemzője

A gyógyszer képes növelni a bőr érzékenységét a nap közvetlen sugaraihoz. Ezért az Acyclovir-kezelés során az orvosokat a természetes és mesterséges napozásról a lehető legnagyobb mértékben védeni kell.

Ritka esetekben a tabletta gyógyszer egy idő után álmosságot és szédülést, látáskárosodást okozhat. Ezek a nemkívánatos reakciók a beteg vesékben szenvedő betegeknél fordulhatnak elő.

A fenti reakciók jelenlétében a betegnek meg kell várnia a kezelési időszakot, hogy késleltesse a gépkocsi vezetését és más olyan munkákat, ahol fokozott figyelemre van szükség.

A herpesz fertőző a környező emberekkel. A vírus megszünteti a veszélyt, ha az érintett területeket már leborítják a kéreg.

Abban az esetben, ha a gyógyszerre allergiás reakció lép fel, ki kell cserélni egy analógra.

Külső alkalmazás

Külső kezeléshez kenőcs vagy Acyclovir krémet használnak. Ezeknek az eszközöknek a különbsége egymástól eltérő alapokon nyugszik.

A krém kevésbé zsíros összetevőket tartalmaz, így lágyabb hatással van a problémás területre, a gyógyszer gyorsabban felszívódik. A kenőcs alkalmazása során védőfóliát hoz létre, amely meggátolja a kórokozó mikroorganizmusoknak a herpeti hólyagokba való behatolását.

Ezért az Acyclovir krémet a bőr alatti területeken használják a ruhák alatt, és a kenőcs jól működik a nyitott problémás területeken - az ajkakon, az arcon és a homlokán.

Amikor megjelenik a herpesz első tünete, a beteget a lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni. Ha ez nem az első eset a fertőzés, az ember már tudja a betegség külső jeleit és a kísérő érzéseket.

Ha az ajkak körüli viszketés vagy kellemetlen érzés azonnal kenőcsöt vagy krémet alkalmaz a problémás területre, akkor nem várhat, amíg a buborékok kialakulnak.

A gyógyszer közvetlenül az áztatás után kezd dolgozni. Ugyanakkor a bakteriofág kialakulása gátolt. A hatóanyag hatóanyaga megtisztítja az érintett területeket a herpesztől, majd eltávolítja a vírus létfontosságú tevékenységének termékeit kifelé. A herpesz nagyon érzékeny erre a vírusellenes szerre. Negatív eredményeket csak egy olyan személynél lehet megfigyelni, aki anamnézisben immunhiányos.

Mielőtt a pénztárcákat a foltokra helyezi, azokat szappannal kell mosni, majd természetes törülközővel nedvesíteni.

A herpetikus fertőzés aktív fázisában a páciens személyes hozzátartozói a többi családtaghoz nem használhatók, különösen, hogy az ego törölközőt szigorúan tilos használni. A kezelési periódus befejezése és a későbbi mosás után már nem lesz fertőző.

Kenőcs és krém Atsiklovir 3 óránként (napi 6 alkalommal), 3-5 napig.

A nők ebben az időben nem javasolt kozmetikumok használatára. Nem ajánlott, hogy az érintett területre rúzs vagy arcápoló krém kerüljön.

A vírusölő krémmel történő kezelés kezdetét követő első időszakban a beteg egy bizonyos ideig fertőző. Ezután a fertőzés terjedhet a test más részeire vagy egészséges emberre.

Ezért vannak olyan ajánlások, amelyeket a helyzet megakadályozása érdekében követni kell:

 • Mielőtt a krémet az érintett területre telepítené, ujjlenyomatot vagy gyapotszövetet kell használnia;
 • ha a problémás terület kezelése során kézzel megérintette őket, akkor gondosan meg kell mosni őket;
 • meg kell óvnod a szemedet, hogy ne kerülhessen krémbe, ha ez a helyzet megtörténik, mossa meg őket folyó vízben.

A tejszínt előkészítő készítményt nem szándékosan alkalmazzák a száj nyálkahártyájára. De kis mennyiségben a gyógyszer nem hordoz veszélyt, így az acyclovir az ajkakról való kilépése teljesen egészségre kímélő.

Az acyclovir a külső alkalmazáshoz enyhe égési érzést okozhat a kezelés megkezdése után. Ez normális és nem igényel változást a gyógyszerben.

De ha erős volt a bőrpír, akkor a bőr duzzanata volt, melyet viszketés követ, akkor tanácsot kell kérni egy orvoshoz.

Mikor használják az injekciót?

A herpes fertőzés elleni Nyxes csak gyakori visszaesések vagy kiterjedt károsodások esetén szükséges. Ez a helyzet a megfelelő kezelés hosszú távollétével vagy a test alacsony immunitás-védelme esetén a HIV-ben és csontvelő-átültetés után jelentkezik.

Ez komoly gyógyszer, ezért a kezelés előtt alapos vizsgálatot kell végezni. Ezt a terápiát kizárólag szakember választja, utalva a beteg anamnézisére.

A terápiás kurzus átadása az Acyclovir injekciójának segítségével 5 évig késleltetheti a betegség relapszusának megjelenését, ha a beteg egészséges életmódot eredményez. Hosszabb távú remisszió esetén minden évben megelőző célokra, de csak orvosi rendelvényre van szükség, az Acyclovir injekciómentes gyógyszereinek használatára.

A gyermekek kezelésének jellemzői

Mint a felnőtteknél és gyermekeknél is, a herpesz fertőzés a leginkább alkalmatlan pillanatban érezheti magát. A kiütés megjelenése mellett a gyermeket általános gyengeséggel is leküzdik, a hőmérséklet enyhén emelkedik. A betegség elkapásához a gyermeket a fertőző felnőttekkel, valamint a kortársakkal és a nyilvános helyeken való kapcsolatfelvétellel is megtehetik.

Amikor a herpesz kiüt az ajkán, a gyermekek leggyakrabban az Acyclovir (kenőcs vagy krém) külső formáját írják elő, ritkábban tabletták, a dózis a csecsemő korától és állapotától függ.

A fertőzött területeket a fent leírt módon kezeljük. Ha ez egy veleszületett herpesz, akkor azt tablettákkal kombinálva kezelik.

Kezelhetem a csecsemőket

A vírusos fertőzés csecsemőkben gyakran bonyolult formában alakul ki. A herpesz egy elhízott betegség, és képes okozni a morzsa súlyosan károsítja a belső szerveket és az idegrendszert.

Kisgyermekeknél a kiütés mellett a fertőzés fáradtság, izomfájdalom és láz jelentkezik. A gyermek viszket és ég. A bőrkiütés sebekké alakul, amelyet a baba a vérrel fésül.

Ennek eredményeként nagyon meggyógyulnak. Ezért, ha egy gyermek betegséget fejleszt ki, a szülőknek türelmük legyen, és óvatosan figyelemmel kell kísérniük a gyermekeiket.

A kezelést a betegség kimutatása után azonnal el kell kezdeni. Ehhez használja az Acyclovir tabletták és injekciók formájában (a betegség összetettségétől függ). Továbbá a csecsemőknek olyan gyógyszerekre van szükségük, amelyek elősegítik a szervezet immunrendszereit és interferonjait. A gyógyulási sebesség és a szövődmények hiánya vagy jelenléte a válaszreakció sebességétől és a terápiás folyamat kezdetétől függ.

Közös vétel más kábítószerekkel

A herpesz kezelésének átfogónak kell lennie. A helyesen lefolytatott terápiás kurzus lehetőséget nyújt a stabil remisszió reményére.

A vírusellenes, immunstimuláló szerek és antibiotikumok mellett analgetikumokat is alkalmaznak. Ha súlyos fájdalmas érzések jelentkeznek, akkor gamma-amino-vajsav gyógyszerek, nyugtatók és antikonvulzív szerek kerülnek szedésre.

A versenyen beszélgetések vannak...

A szokásos internethasználók értékeléseiről megítélhető, hogy mennyire hatékony az Acyclovir a súlyos herpeszvírusban az ajkakon.

Amikor diák voltam, időnként kitörtem az ajkán. Kezelték a Zoviraks. Ez egy drága gyógyszer volt, és a cső nagyon kicsi volt. Igazán cselekedett.

De ismét szereztem az Acyclovir-t. Ugyanaz a hatóanyag, és annak költsége többször kevesebb! Ez a Zoviraks válságellenes változata, és nem rosszabb.

Ольга, 27 éves

Télen volt: a baba az óvodából egy arcfestéssel jött. Az orvosnál végzett vizsgálat során kiderült, hogy herpeszes fertőzés. Akne a gyermek arcán körülbelül 10 db volt. Pirossággal kezdtek, majd vízszivárogtak és nőttek. Mindegyikük a körkörös háromszögben volt. Az orvos a tablettákat és az Acyclovir kenőcsöt számoltatta nekünk, a külső eszköz egyáltalán nem volt drága és nagyon hatékony, és a tablettákkal együtt a betegség gyorsan visszahúzódott. A kezelés hatása szó szerint két nap alatt érezhető: a sebek már kiszáradtak.

De az orvos javaslatára 2 hétig tartottuk a hazai rendszert. Bár a fiam hajlamos volt a különböző allergiás reakciókra, de szerencsére nem követték őket.

Anasztázia, 30 éves

Acyclovir a herpesz megelőzésére

Mindenki tudja, hogy bármely betegség megelőzése sokkal könnyebb és biztonságosabb, mint a további kezelés. Ez teljesen érvényes a herpeszre.

A vírus elleni megfelelő védelem vakcinázásként szolgálhat. A vakcinát 3 évenként le kell szúrni. Az is fontos, hogy megfeleljen a higiéniai eljárásoknak, és még mindig egészséges életmódot vezet, gondoskodjon az immunrendszerről.

Bizonyos gyógyszerek szintén megakadályozzák a vírus súlyosbodását. Az acyclovir is utalhat ezekre a gyógyszerekre.

Az adagolás eltér a kezeléshez használt adagtól. A gyógyszert napi 4 alkalommal 1 tabletta, vagy 2 tablettát naponta kétszer profilaxisra szedik.

Acyclovir: hogyan kell bevenni a herpesz és a pattanások?

acyclovir - olyan gyógyászati ​​anyagok vírusellenes csoportjának előkészítése, amelynek célja az egyszerű vagy herpesz-zoster, a himlőcsirkelakás betegségét okozó vírusok befolyásolása.

Szerint a jellemzői hasonlóak a purin-nukleozid-dezoxi-guanozin része a DNS-lánc.

A készítmény formájának leírása

A gyógyszer által kifejlesztett szakértői az Egyesült Államokból származó Gertrude B. Elion, amely a fejlesztési rendszer a speciális orvosi eszközök befolyásoló dot egyes molekulák 1988-ben elnyerte a fiziológiai vagy orvostudományi Nobel-díjat.

Kábítószer-anyag a képlet C8H11N5O3 és kapcsolódik a vírusellenes hatóanyag és szemészeti gyógyászati ​​anyagok, amelyeknek a konzisztenciáját fehér kristályos anyag, amelynek tulajdonságai a jó oldhatóság vízben hőmérsékleten + 37 * C-on

1. táblázat Acyclovir hatóanyag komponenseinek fő tulajdonságai.

Krém és kenőcs Acyclovir - van valami különbség?

Az aciklovir kenőcs és 5% -os krémet alkalmazva adott esetben hatása sérült bőrön, mint a herpeszes formációk (bőrpír, hólyagok, sebek) miatt herpes simplex törzsek hatása 1. és 2. típusú, valamint a megjelenése bőrelváltozások bárányhimlő és a herpes zoster.

Az alkalmazás kiválasztása Az acyclovir krém vagy kenőcs a herpes elváltozások miatt foglalt összetételükben anyagok.

Bonyolultabb betegségek esetén az Acyclovir kenőcs használata ajánlott.

Hogyan működik az Acyclovir?

Az acyclovir olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek hatással vannak a vírusokra és hasonlóak egy aciklusos purin nukleozid farmakológiai hatásához.

A gyógyszer terápiás tulajdonságait a hatóanyagnak a vírus által károsodott bőrön vagy nyálkahártyán fellépő hatása okozza:

 • Epstein-Bar;
 • Varicella zoster;
 • citomegalovírus;
 • Herpes simplex 1 és 2 típusú.

Használat után az Acyclovir farmakológiai hatása a következő sorrendben fordul elő:

 • Egyszer a vérben a hatóanyag belép a sejt által érintett vírus szerkezetbe;
 • A vírus viszont egy speciális enzim-timidin-kinázt termel, amely kölcsönhatásba lép az Acyclovirrel, amelynek eredményeképpen létrejön az Acyclovir foszfát;
 • Az újonnan képződött anyag a vírus DNS-szerkezetébe ágyazódik, megakadályozza a genetikai fejlődés programját;
 • Szaporodását gátolja a vírusok kárt a sejt szerkezete a szövetek és sejtek regenerálódását sérült vagy meghal.

Használati utasítások

Az acyclovir hatásos gyógyszert rendszerint a kezelőorvos ajánlására használják, az egyéni elbánásnak megfelelő gyógyszer ütemezését és adagolását.

A krémet a bőrfelszín különféle részeiben károsíthatja fertőző vírusokkal, például csirkehimlő, bőrherpesz és lichen. A kenőcs a leghatékonyabb a herpesz keratitisben és más szemkárosodásban szenvedő fertőző betegségeknél, amikor az 1. és 2. típusú vírusnak van kitéve az ajkakon

A tablettákat aktív kezelésben használják:

 • Ha a bőr szerkezete sérült vagy nyálkahártyák 1 vagy 2 típusú vírusos fertőzéssel;
 • A megelőző intézkedések végrehajtása során a vírusok hatásának aktiválása esetén, figyelembe véve a beteg állapotát (immunitás állapota);
 • Gyógyszerek alkalmazásagyengített immunhiányos betegeknél, valamint a posztoperatív időszakot a csontvelő komplex műveleteinek végrehajtásában;
 • A betegségek terápiás kezelésére, amikor a vírusos fertőzéseknek vannak kitéve a bőrön és a nyálkahártyák.

A liofilizátum a leghatékonyabb a következők kezelésében:

 • Különböző típusú vírusfertőzések;
 • A betegségek megelőzése;
 • immunhiányos állapot;
 • Postoperatív időszak a csontvelőben.

Acyclovir egyszerű és szisztémás herpesz nyálkahártyák és szemek kezelésére

Az aciklovirt a nyálkahártyák és a szemek betegségeinek kezelésére az 1. típusú herpesz okozta, ami a világ népességének több mint 60% -át érinti.

A következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A herpesz az első és a második szakaszban - aktívan befolyásolja a bőrformációkat, csökkenti a relapszus lehetőségét, és felgyorsítja a sérült bőrterületek gyógyulását. Elnyomja a vírus létfontosságú aktivitását a nyálkahártyák vereségében, beleértve a herpesz szájgyulladást;
 • Amikor a szaruhártya érintett a szemek a kezelést 3% acyclovir kenőcs alkalmazásával végezzük.

Amikor a betegség súlyos immunhiányos bonyolult formában halad előre, az Acyclovir intravénás injekcióit adják be.

Acyclovir genitális herpesz kezelésére

Az emberi testben maradt herpeszvírus örökre marad, de a gyógyszerek segítségével megakadályozhatja a visszaeséseket, blokkolja tevékenységét.

A gyógyszer képes megakadályozni a herpeszvírust a DNS hatására.

A genitális herpesz kezelésére tablettákat használnak, amelyek feloldódnak a használat után, és a véráramlást a vírusokat érintő sejtekbe való belépéshez használják.

A kezelési folyamatot a séma szerint végezzük:

 • Az immunrendszer állapotának javítása;
 • A 2. típusú vírusfertőzések szuppressziója

A genitális herpesz kezelésének szövődményei esetén a gyógyszert intravénás injekcióként lehet beadni a következő esetekben:

 • Az eltérések az immunrendszer működésében;
 • A beteg ismételt fertőzése a herpesz vírussal;
 • Amikor a szervek születéskor gyermekkorban sérültek;
 • A betegek rehabilitációja a műtét utáni időszakban a betegségek megelőzése érdekében;
 • A vírus lehetséges fertőzése a belső szervátültetés során;
 • A herpesz vereségével és a végbél gyulladásos folyamatának kialakulásával.

Acyclovir in chicken pox

A szer acikloviret használják a bárányhimlő kezelésére. Amikor a népesség felnőtt része szenved a bárányhimlővel, a komplikációk gyakran rontják a betegek általános állapotát.

Amikor a betegségben szenvedő betegek 0,2 g aktív hatóanyagot tartalmazó tablettát kapnak.

A hatékonyabb kezelés érdekében egy gyógyszer a következő formában:

 • 250 mg koncentrációjú liofilizátumot egy injekciós üvegben;
 • 5% krém;
 • Kenőcs 5%.

A serdülőkorban a betegség lefolyása kevésbé súlyos, mint a felnőtteknél.

Az akclovirt a következő esetekben alkalmazzák a bárányhimlő kezelésére:

 • Gyengített immunhiányos állapotban;
 • HIV fertőzött betegek;
 • Gyermekek, akiknek veleszületett betegsége van csirke pox;
 • Amikor a betegség a gyermekek 1 év alatt;
 • Amikor az 1 évnél idősebb gyermekek súlyos sérülést, magas hőmérsékletet és mérgezést okoznak.

Acyclovir a herpes zoster kezelésére

Amikor a herpesz zoster-betegség előfordul, az idegrendszer és a bőr sejtjei sérülnek.

A betegség számára leginkább érzékenyek azok a betegek, akik korábban a himlőfertőzést csökkentették és gyengítették a szervezet ellenállását.

A herpes zoster kezelése gyógyszerek segítségével történik:

 • immunmodulátor;
 • fájdalomcsillapítók;
 • Az aciklovir.

Jellemzők:

 • A kezelés folyamán fontos szerepet játszik a betegség időben történő felismerése és a kezelés kezdete korai szakaszban. 2 hetes kezelés után a beteg visszatér;
 • A betegek egy speciális kategóriájába 50 év feletti és terhes nők tartoznak, akiknek legyengült az immunrendszere, és szövődmények fordulhatnak elő. A betegek ebben a csoportban az előírt aciklovir tablettákat vagy intravénás injekciókat írnak elő, az érintett bőr kezelésére kenőcs vagy krém, amely a hatóanyagot tartalmazza;
 • A kezelés ideje alatt a betegnek nem szabad fürödnie, Csökkentse a mosószerek hatását a sérült bőrfelületeken, és minimalizálja a napfény hatását;
 • Nagyobb figyelmet kell fordítani a táplálkozásra és magas C-vitamint (áfonya, ribizli, citrusfélék, spenót, brokkoli) fogyaszt.

Acyclovir a pattanások kezelésére

A megjelenése pattanások a bőrön okozta elzáródása a faggyúmirigyek eredményeként a zsír titkos kártékony mikroorganizmusok, amelyek hozzájárulnak a kialakulásához gyulladásos folyamatokat.

A pattanások kezelésére a faggyúmirigyek működését szabályozó hatóanyagokat alkalmazzák, csökkentik hatásukat, és gátolják a léziós szöveteket termelő mikroorganizmusok aktivitását.

A gyógyszer akiklovir nem az akne kezelésére szolgál, de jótékony hatást fejthet ki:

 • A hatóanyag komponensei hozzájárulnak az interferon termeléséhez, amely gátolja a patogén környezet aktivitását, ami gyulladásos folyamatok megszüntetéséhez vezet;
 • A gyógyszer bevitele növeli a szervezet ellenállását a beteg ön-hipnózisának köszönhetően, amely elősegíti a sebgyógyulást;
 • Az Acyclovir kenőcs alkalmazása esetén a faggyúmirigyek munkája, Tisztítja a bőrt, ami felgyorsítja a bőrön jelentkező elváltozások gyógyulását.

Acyclovir az ajak tetoválásához

Állandó a kártérítési felső ajak epidermisz réteg, amely képes katalizálni a gyulladásos folyamatot.

Ez történhet olyan esetekben is, amikor egy nő korábban nem volt bőrbetegsége.

Ezért mindenki, aki szeretne ajak tetoválást ajánlani, mielőtt az eljárás előkészítő tanfolyamot.

Néha, még megelőző intézkedések mellett, a herpesz is manifesztálódik. Legtöbbször ez történik azokkal, akik hajlamosak erre.

A lehámozás idején, körülbelül 4 nappal az állandó alkalmazás után, rosszul megjelenő buborékok jelennek meg. De az a nézet, hogy a gyógyszert hiába vették el - téved. Egyébként a buborékok sokkal nagyobbak lehetnek.

Az alkalmazás módja és az adagolási rend

Az acyclovir ajánlott feltétlenül az utasítások, valamint az étkezés során vagy az előírt adagot figyelembe véve, felnőtteknek és gyermekeknek figyelembe véve.

A betegségek kezelésére a gyógyszer alkalmazásának különböző módszereit alkalmazzák, amelyeket a kezelőorvos a tényezők függvényében nevez ki:

 • a beteg kora;
 • a szervezet károsodásának mértéke (betegség lefolyása);
 • egyéb betegségek jelenléte;
 • a gyógyszerre való hajlam a káros tünetek megjelenésével.

Tekintsük a különböző korcsoportok és a felszabadulás formáira vonatkozó gyógyszerek normáit.

A gyógyszer tabletta formájában:

 • A herpes simplex nyálkahártyák kezelésére van előírva és a felület a bőr betegek normális az immunitás szintjét a rendszer 5-ször napi 0,2 g immunkompromittált páciensek - 0,4 g ugyanazon a frekvencián az általános kezelési arány 5 és 10 nap;
 • Ha a herpesz szimplex gyermekek betegsége a csökkentett immunitással 2 évesnél idősebb korban van a 0,4 g-os napi beviteli normát (½ tabletta 4-szer) kevesebb mint 2 éve írják elő, a gyógyszer egyéb formáit alkalmazzák;
 • A herpes simplex megelőzésében előírja, hogy a gyógyszert napi dózis formájában kell bevenni - 2-szer 0,4 g;
 • Az egyszerű genitális herpeszes betegségben szenvedő betegeknél az ajánlott napi bevitel 5-szer 0,2 g, a kezelés teljes időtartama 10 nap;
 • A visszatérő herpesz nemi szervek speciális formájának kezelésére a kinevezést a napi bevitel rendszerének megfelelően végezzük - 5-ször 5-szer 0,2 grammnál a kezelés alatt;
 • Amikor a betegség herpes zoster ajánlott napi bevitel - 5 alkalommal 0,8 grammnál 7-10 napos kezelés alatt;
 • A bárányhimlő esetében kijelöl egy napi bevitelt a rendszernek megfelelően - 4 alkalommal 0,8 grammnál 5 napos kezelés alatt;
 • Ha a gyermek 6 évnél idősebb korban csirkehólyaggal szenved egy sémát 4-szer 0,2 grammra, 2-6 évig - 4 alkalommal ½ tabletta esetében 2 év alatti gyermekek esetében 4 alkalommal ¼ tabletta esetében 5 napig;
 • Az 50 évnél idősebb betegek az Herpes simplex vírus 1-es és 2-es típusú betegsége által okozott betegség kezelésének kijelölésével ajánlott napi 2 x 0,2 g napi adagot megfigyelni.

A készítmény liofilizátum formájában:

 • A 12 évesnél idősebb betegek számára előírt a sebesség 5-10 mg per testtömeg-kilogramm napi adagolási rendszer - 4-szer egy időtartama csepegtető, 1 óra alatt a napi sebessége nem haladja meg a 38 mg per 1 kg testsúly;
 • 3 hónaposnál idősebb gyermekek kezelésénél A kezelést a rendszer szerint alkalmazzák - négyszer 250 ml 1 négyzetkilométerenként. a páciens testének m-ét;
 • Újszülötteknél napi ütemezést alkalmaznak - 4-szer 10 mg / 1 kg-os dózisban;
 • Herpes simplex betegeknél alkalmazott napi diagram - 4-szer, amelynek mértéke 10 mg per 1 kg testsúly egy kúra 7 napig, a betegek több mint 12 éves kor dózisban 5-10 mg per 1 kg testtömeg és 250 ml per 1 sq. legfeljebb 12 éves korig;
 • Amikor egy súlyos herpesz nemi szerv a kezelés napi beviteli rendszerének megfelelően 4-szer 5 mg / kg súly, a beteg kora 12 évesnél idősebb vagy 250 ml oldat 1 négyzetkilométerenként. m test tinédzser 12 évre, a program időtartama 5 nap;
 • Amikor átadja az encephalitis kezelését 10 napig a hatóanyagot 4-szer (napi dózisban) adagoljuk 10 mg / 1-es betegnek 12 éves kor feletti 1 kg-jára, vagy 12 mg-os serdülőkorúak esetén 20 mg / testtömegkilogrammonként;
 • Amikor egy beteg bőrét károsítja az immunrendszer hiánya, herpesz, zoster teljes kezelési, van rendelve 7 napig, és együtt adjuk be egy cseppentő reakcióvázlat 4-szer naponta 10 mg per 1 kg testsúly betegek 12 évnél idősebb, és 20 mg per 1 kg testtömeg, legfeljebb 12 éves.

Külső acyclovir:

 • A gyógyszer szemcsepp formájában Olyan betegeknél alkalmazzák, akiknél a szem nyálkahártya elváltozása napi ütemezés szerint - naponta négyszer (rendszeres időközönként) a teljes kezelési időtartam 5 napja;
 • A gyógyszer kenőcs és krém formájában a sérült bőrt érintő területre a rendszer szerint tamponnal - a nap folyamán 5 alkalommal, rendszeres időközönként, 5-10 napos teljes kezelési idővel.

Hogyan kell bevenni az aciklovir tablettát?

A tabletták formájában lévő acyclovir sokkal jobb étkezés során, ami nem befolyásolja a hatóanyag összetevőinek emészthetőségét, vagy közvetlenül az étkezés után, vízzel szorítva.

A gyógyszer szedése során a következő szabályokat kell betartani:

 • Ne használja, ha korábban észleltek allergiákat az aciklovirben lévő összetevőkre;
 • Szigorúan tartsa be az előírt adagot, a gyógyszerkezelés ütemezése és időtartama;
 • A teljes kezelés ideje alatt vegyen több folyadékot (gyümölcslevek, tej, víz, gyümölcsitalok, tea);
 • Ne szedje a gyógyszer egyidejűleg az alkoholtartalmú italokat.;
 • Terhesség alatt, és szigorúan betartani a recepció normáját Acyclovir, hogy elkerüljék a magzat károsodását;
 • A gyógyszeres kezelés során nem szabad látogatnia a szoláriumot vagy egy napfürdő;
 • A gyógyszer alkalmazása során kívánatos vitaminkomplexeket bevenni és vegye figyelembe a helyes kiegyensúlyozott étrendet.

óvintézkedéseket

Az Acyclovir-kezelés megkezdésekor gondoskodni kell a neurológiai exacerbációk, a vese- és májműködés romlása esetén.

Ellenjavallatok

Az Acyclovir-kezelés ellenjavallt az alábbi esetekben:

 • Ha a gyógyszert olyan betegek használják, akiknél fokozott a túlérzékenysége a fő gyógyszerkomponensnek;
 • A gyermek által a páciens mellkasi táplálására;
 • Gyermekek 3 éves kor alatt (tabletták bevétele esetén).

A gyógyszer használata során korlátozások vannak érvényben, és csak orvosi rendelvény esetén lehetségesek:

 • Beteg betegségének jelenlétében, veseelégtelenség;
 • Terhesség alatt;
 • 50 év feletti betegek;
 • A neurológiai tünetek súlyosbodásával a gyógyszer alatt.

Mellékhatások

Aciklovir alkalmazása esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • A központi idegrendszerre gyakorolt ​​hatások a tünetek megjelenésével: gyengeség, szédülés, fejfájás;
 • A gyógyszer alkalmazása után akut fájdalom alakul ki a gyomorban, émelygés, hányás;
 • Leukociták és vörösvérsejtek számának csökkenésével a vér összetételére gyakorolt ​​lehetséges hatás;
 • A bõrirritáció vagy a hámlás irritációjának látszatát;
 • Szemészeti kenőcs, kötőhártya-gyulladás esetén blepharitis alakulhat ki.

túladagolás

A tabletták bevétele által okozott túladagolás légszomjat, hányingert, fejfájást és abnormális gyomor-funkciót okozhat.

Interakció és összeférhetetlenség más gyógyszerekkel

Ha az Acyclovir egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel:

 • immunstimulánsokkal a vírus elváltozásainak való kitettség hatékonysága nő;
 • probeneciddel a maradványok eltávolításának a szükséges időtartama megnövekszik;
 • nefrotoxikus anyagokkal vesekárosodást okozhat.

Az alkoholral való kölcsönhatás

Az orvosok nem javasolják az acyclovir alkalmazását az alkohol, valamint a gyógyszer szedése előtt és után.

analógok

A gyógyszergyártók olyan gyógyszereket állítanak elő, amelyek hasonló hatással járnak a fertőzésre.

A tabletták belső használatával az Acyclovir a következő analógokkal rendelkezik:

 • Viroleks - átlagos költség 170 rubel ;
 • Zovirax - átlagos költség 500 rubel ;
 • aciklikus - átlagos költség 120 rubel ;
 • gerpevir - költség a150 rubel ;
 • Famvir - átlagos költség 1300 rubel ;
 • Medovir - átlagos költség 270 rubel.

Az akiklovir kenőcs formájában hasonló analógokkal rendelkezik:

 • gerpevir - átlagos költség 120 rubel ;
 • Allomedin - átlagár 320 rubel ;
 • Erazaban - átlagos költség 210 rubel.

A szem kenőcs a következő analógokkal rendelkezik:

 • Viroleks - átlagos költség 200 rubel ;
 • Zovirax - átlagos költség 180 rubel.

Acyclovir tejszín analógjai:

 • Vivoraks - átlagos költség 140 rubel ;
 • Atsiklostad - átlagos költség 120 rubel ;
 • Zovirax - átlagos költség 170 rubel.

Acyclovir liofilizátum analógjai:

 • Zovirax - átlagos költség 1750 rubel ;
 • Imunofan - átlagos költség 480 rubel.

Tárolási feltételek

A gyógyszert beltérben kell tárolni, anélkül, hogy napfényhez jutna, + 15 ° C és + 25 ° C közötti környezeti hőmérsékleten és legfeljebb 75% relatív páratartalom mellett.

Lejárat dátuma

A különböző formában előállított akiklovirt legfeljebb 3 évig kell tárolni.

Vélemények

Vélemények a gyógyszerről Acyclovir:

következtetés

Az acyclovir egy nagyon hatásos gyógyszer, amelyet az Orosz Föderáció minden régiójában a gyógyszerészeti láncban értékesítenek.

Az akiklovir aktív összetevőjének hatása a herpeszvírusok aktivitását elnyomhatja a későbbi megelőző intézkedésekkel.