grizeofulvinnal

A griseofulvin egy antibiotikum, amelyet Penicillinum nigricans penészgomba termel. A hajszálak és a sima bőr gombás betegségeinek kezelésére használják.

A cikk részletesen ismerteti a Griseofulvin készítmény tabletta (kapszula) formájában történő felhasználását felnőtteknél és gyermekeknél.

A Griseofulvin kibocsátás felszabadulása és mechanizmusa

Griseofulvin - fehér vagy sárgás színű, lekerekített formájú tabletta. 1 tabletta 125 mg griseofulvint tartalmaz. A buborékcsomagolásban 10 db tabletta, 2 db buborékcsomagolásban.

Griseofulvin szuszpenzió (1 ml 100 mg hatóanyagot tartalmaz) műanyag palackokban, csavaros kupakkal.

A griseofulvin fungisztatikus hatással bír, megállítja a gombás parazita növekedését.

A griseofulvin hatással van a dermatomycetesre:

 • Trichophytons, amelyek a fejbőr, a bőr és a köröm betegségeit okozzák;
 • Epidermofitonok, amelyek az epidermofit kórokozói, az érintett láb, a körmök és a hashártya betegségei;
 • Mikroporák, amelyek mikroporokat okoznak.

A gyógyszer csak akkor alkalmazható, ha elfogyasztják. Ugyanolyan mennyiségben halmozódik fel a bőrsejtekben, a körmökben és a hajakban, amely immunitást biztosít a gombafertőzés számára. A gombák halálakor az érintett keratin (a bőrben, a körmökben és a hajakban lévő fehérje) egészséges helyettesítődik.

Használati utasítások

A griseofulvint a következő betegségek kezelésére alkalmazzák:

Adagolás és adminisztráció

A Griseofulvint szájon át szedjük az étkezés során. Inni egy teáskanál növényi olajjal. Mikroporózisban, trichofitózisban és favusban a gyógyszert az alábbi séma szerint írjuk fel: naponta 8 tablettát a gombás betegségek első negatív elemzéséhez.

Ezután 2 héten belül be kell jelentkeznie ugyanazon dózisban, minden második napon. A következő két hét Griseofulvint hetente kétszer kell bevenni.

A gyermekek griseofulvint kapnak ugyanezen séma szerint, 21-22 mg / testsúly kg (18 mg / kg phavus).

Ha a fejbőr, az onokomikózis vagy a trichofitózis fejfájása, a felnőttek és az 50 kg-ot súlyzó gyermekek naponta 5 tablettát vesznek. Ha a súly meghaladja az 50 kg-ot, emellett 1 tabletta (125 mg) minden 10 kg-os súlynál (legfeljebb 8 tabletta naponta).

A fejbőr gombás betegségeivel, Az érintett hajat naponta borotválni kell, és erre a területre jód vagy gombaellenes kenőcs alkalmazását kell alkalmazni.

Onychomycosis esetén, a kezelést az érintett körmök keratolitikus eltávolításával kombinálják (olyan gyógyszerekkel, amelyek a köröm lágyulását és elutasítását okozzák). Külső használatra is használható.

Hogyan kell szedni a griseofulvint a gyermekekhez? A 25 kg-ot meghaladó testtömegű gyermekeket naponta 10 mg / kg dózisban adagolt szuszpenzió formájában adjuk be, 2 dózisra osztva.

 • A gomba körömfertőzések kezelése a lábakon legalább hat hónapig tart, a kézfertőt legalább 4 hónapig;
 • A mycosis sima bőr kezelése 14-től 28 napig tart;
 • A fejbőr mycosisának kezelése 28-tól 56 napig tart;
 • A láb bőrének mycosisának kezelése legfeljebb 2 hónapig tart.

Mellékhatások

A Griseofulvin alkalmazása esetén a következő mellékhatások lehetségesek:

 • A gyomor-bélrendszerből: hányinger, emésztési zavar, fájdalom a gyomorban, ízváltozás;
 • Az immunrendszerből: allergiás és anafilaxiás reakciók;
 • A vérképző rendszer részei: leukopenia, granulocytopenia, thrombocytopenia, anaemia, a szisztémás lupus erythematosus exacerbációja;
 • A cardiovascularis rendszer oldalától: arrhythmia, tachycardia, extrasystole, hot flashes, cardiomyopathia;
 • A májból: hepatitis;
 • Az érzékszervektől: fülben zajló zaj, kötőhártya-gyulladás, szemfájdalom;
 • A légzőrendszerből: bronchospasmus;
 • Az idegrendszerből: fejfájás (a kezelés kezdeti szakaszában, amely nem igényli a gyógyszer visszavonását és végül önmagát) szédülés, fáradtság, gyengeség, koordinációs rendellenesség, migrén;
 • Mentális rendellenességek: depresszió, fokozott izgatottság, álmatlanság;
 • A reproduktív rendszer oldaláról: menstruációs rendellenességek, merevedési zavarok, vetélés.

Ellenjavallatok

 • A griseofulvin komponensekkel szembeni túlérzékenység;
 • Szisztémás vérbetegségek;
 • A máj és a vesék súlyos megsértése;
 • Malignus daganatok;
 • Terhesség és a szoptatás ideje.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A griseofulvin gyengítheti a ciklosporin, a metadon, az antikoagulánsok és az orális fogamzásgátlók csoportjába tartozó gyógyszereket.

Az E-vitamin és a nikotinamid egyidejű alkalmazása Griseofulvinnal növeli a gyógyszer koncentrációját a vérszérumban.

A kezelés alatt nem ajánlott alkoholt inni, mivel lehetséges a diszulfram-szerű reakciók kialakulása, amelyekben az arcbőr vörössége, gyors szívverés, émelygés, hányás keletkezik.

Különleges utasítások

Griseofulvin szedése esetén a bőr érzékenysége a napfényre nőhet.

Griseofulvin nem szükséges a várandós nőkhöz, mert súlyos rendellenességeket okozhat a magzatban. A nőknek a terhesség megtervezését legkésőbb egy hónappal a kezelés megkezdése után kell tervezniük. A férfiaknak meg kell tervezniük jövőbeli apaságukat, nem pedig korábban, mint a kezelés befejezése után hat hónappal.

Analóg Griseofulvinu nehéz felvenni, az orvos megmondja, hogy mi a jobb, ha helyettesíteni a kábítószert, ha szükséges.

grizeofulvinnal

Az online gyógyszertárak árai:

A griseofulvin antibiotikum, amely gombaellenes hatást fejt ki. Tabletták és kenőcsök formájában állítják elő.

Farmakológiai hatás Griseofulvin

A gyógyszer hatóanyaga bármilyen formában griseofulvin.

Az utasítás szerint Grizeofulvin egy fungisztatikus akció, amelynek célja, hogy megállítja a növekedését és fejlődését a parazita gombák, amelyek az oka a sok betegség az emberi bőrt. Hatás a gyógyszer arra irányul, hogy elleni küzdelem trihofiton (feltűnő a fejbőr és a körmök) mikrosporum (karakter specifikus oka bőrbetegségek), epidermofiton (feltűnő a lágyéki bőr, a lábak és a körmök).

Tabletta és kenőcs A griseofulvin inaktív a candidiasis kezelésében, amelyet élesztőszerű parazita gombák okoznak.

A gyógyszer káros hatással van, gátolja a legtöbb gombás sejt sejtfelosztását a metafázisban, zavarja a mitotikus orsó szerkezetét.

A griseofulvin különböző mennyiségben halmozódik fel a haj, a köröm és a bőr sejtjeiben, amelyek a keratin prekurzora. Így a gyógyszer a keratin rezisztenciát okoz a gombás parazitákkal szemben. Ahogy a fertőzött keratin elválasztja, egy egészséges szövet helyettesíti, ami azt jelzi, hogy helyreáll. A Griseofulvin alkalmazása terápiás hatása fokozatosan alakul ki.

Meg kell jegyezni, hogy a gyógyszer sokkal hatékonyabban működik szájon át.

Metabolizált griseofulvin tabletták a májban, két metabolit képződnek. A gyógyszernek a szervezetből való teljes eliminációja 48 óra. Főleg a vesén keresztül ürül.

A Griseofulvin használatára utaló jelek

A griseofulvin különböző eredetű dermatomycosis kezelésére alkalmazható.

A gyógyszer betegeknek ajánlott, akik szenvednek kéregben ótvar (gombás fertőzés a fejbőrön), microsporia (parazita gomba betegség) és trihofitii sima bőr és a fejbőr, sportoló sima bőr (bőrbetegség okozta parazita fonalas gombák).

A griseofulvin hatással van a kórokozó gombák által okozott gombás köröm fertőzésekre is.

Griseofulvin alkalmazása és adagolása

A Griseofulvin utasításai szerint a készítmény helyi és orális adagolásra szolgál.

A Griseofulvin tablettát étkezés közben 1 teáskanál növényi olajjal kell bevenni. A felületes vagy Microsporum infiltrativ formák gennyes trihofitii felnőtt hozzárendelve vételét 8 tabletta naponta a gyermekek számára a napi dózis választjuk külön az arány 22 mg per 1 kg testtömeg. A hatóanyagot addig kell bevenni, amíg a gombák jelenlétére pozitív eredményt nem kapunk. Griseofulvin kenőcsöt alkalmaznak az érintett területeken egy vékony réteggel naponta kétszer. A kezelés időtartama 4 hét.

Az onychomycosis kezelésére, favus trichophytosis és a fejbőr hozzárendelve a dózis mértéke 1 tabletta Griseofiilvin per 10 testsúly-kg. A gyógyszer maximális napi adagja 8 tabletta. A kenőcsöt naponta 2-3 alkalommal kell alkalmazni 14 napig.

A köröm onokomikózisának kezelésére ajánlott, hogy a körömlemezt speciális lágyító készítményekkel távolítsuk el, ezután Griseofulvin kenőcsöt hetente egyszer alkalmazzunk a körömágyon.

Griseofulvin mellékhatásai

Számos értékeléseket grizeofulvinnal tűnik, hogy a gyógyszer okozhat bizonyos mellékhatások, mint a hasmenés, fejfájás, hányinger, szédülés, zavartság, urticaria. Kevésbé gyakori olyan esetek, eosinophilia, leukopenia és leukocytosis.

Hány mellékhatás esetén a Griseofulvin-kezelést néhány napig meg kell szakítani, vagy a napi adagot 2-3 alkalommal csökkenteni kell. Javasoljuk továbbá, hogy a páciens kapjon folyadékot, például aszkorbinsavat, tiamint, riboflavint, nikotinsavat.

A gyógyszer belső szervekre gyakorolt ​​káros hatásának elkerülése érdekében kéthetente általános vérvizsgálatot kell végezni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A grizeofulvin ellenjavallt olyan betegeknél, akiknél a vese működését és a máj a vér összetételének megváltozását, porfiria, rosszindulatú daganatok, méhvérzés, szisztémás lupus erythematosus, rendellenességek az agyi keringés, amnézia.

A gyógyszer nem javasolt a nők számára a terhesség és a szoptatás idején.

túladagolás

A Griseofulvin értékelésében nincsenek jelentések a túladagolásról.

Feltételek és eltarthatósági idő

Az utasítások szerint a Griseofulvint sötét és hűvös helyen kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - a kibocsátás időpontjától számított legfeljebb 3 év.

grizeofulvinnal

A leírás aktuális 2015/08/16

 • Latin név: Grizeofulvin
 • ATX kód: D01BA01
 • Hatóanyag: grizeofulvinnal
 • Gyártó: BIOSINTEZ (Oroszország), FARCOS NPF (Oroszország)

struktúra

A tabletták 125 mg hatóanyagot tartalmaznak grizeofulvinnal.

Minden 100 gramm liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint és 1 g szalicilsavat.

A kibocsátás formája

125 mg-os tabletták formájában állítják elő.

Van egyfajta hatóanyag felszabadulása topikális alkalmazásra - 2,5% 10, 15, 20, 30 g-os linimentet egy üvegben.

Farmakológiai hatás

Antimikotikus gyógyszer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A griseofulvint Penicillinum nigricans gombák sejtjeiben állítják elő. Griseofulvin - gombaölő, a hatóanyagot aktívan használják a gombás etiológia bőrének, hajának és körmének kezelésére. Jelentős fungisztatikus hatás a nemzetség gombáján dermatomitsetami (a bőr gombás megbetegedéseinek kórokozói) a nemzetség képviselői számára Trichophyton (a trichofitózis okozta ágensek - fejszőrzet és körömbetegség), a kórokozóra microsporia, a nemzetség gombáján epidermofiton (kórokozók sportoló - a bõr ingerek és lábainak gyulladásos betegségei, valamint körömbetegségek).

Griseofulvin fungisztatikus hatását az okozza, hogy a gyógyszer gátolja a gombás sejtosztódás folyamatát a metafázisban, és megtöri a gomba szerkezetét.

Nemkívánatos a Candida nemzetség gombás gombáival szemben candidiasis Ne nevezzen ki.

Grizeofulvin jól felszívódik a bélfalon keresztül és az emberi szervezetben mutat ejtik tropizmusával lipofil szaruréteg a bőr, a haj és köröm ágyban szövetben.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a hatóanyag nagy koncentrációját érik el a sérülések.

Metabolizmus A griseofulvin a májban fordul elő, és a hatóanyag a bélből és a vesékből kiválasztódik a szervezetből. Griseofulvin felezési ideje 24 óra.

Használati utasítások

A bőr, a haj és a gombaszedés (ótvar): onychomycosis (a körömágy és a körömlemez patológiája), trihofitia, crusted ótvar (ezeknél a betegségeknél szenvednek elsősorban a haj), a mikroporózis, a bőr epidermofitózisa, a lábak gombás léziói, kefék.

Ellenjavallatok

A griseofulvin súlyos vese- és májkárosodásban ellenjavallt porphyria (a pigmentek csökkent anyagcseréjéhez társuló betegségek csoportja).

A Griseofulvinnak lehetetlen kijelölni, ha a páciens rosszindulatú daganatokkal rendelkezik, és kifejezett leukopenia, a vér sejtes összetételének változása és a hematopoietikus szervek szisztémás betegségei.

a diabetes mellitus Ezt a Griseofulvin szuszpenziót el kell hagyni, mivel az utóbbi glükózt tartalmaz.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a Griseofulvint nem írják elő.

Kerülje el a gyógyszer kinevezését a beteg szisztémás kötőszöveti betegségeinek és epizódjainak jelenlétében az agyi keringés akut rendellenességei az anamnézisben.

Mellékhatások

Grizeofulvin okozhat zavart az emésztőrendszer, különösen a betegek kezdenek panaszkodni a fájdalom a gyomortáji régióban, a megjelenése dyspepsiás rendellenességek hányinger és sőt hányás formájában. Ritka esetekben, székletzavar (vagy székrekedés, vagy hasmenés).

A központi idegrendszerből fejfájás, szédülés, idegrendszeri és asztenovegetatív tünetek jelentkezhetnek.

Ritkán előfordulhat fejlődés fényérzékenység (fokozott érzékenység a látható fény és az ultraibolya sugarak hatására). A griseofulvin zavart okozhat a vérképző rendszerben, melyet leukopénia vagy más hasonló változások jelentenek a vér morfológiai mintázatában. Ilyen mellékhatások előfordulásakor szükség van a várakozó taktikák megválasztására és a készítmény vételének háromnegyedik napra történő felfüggesztésére.

Allergiás bőrkiütés észlelhető a bőrön, akár egészen a napig polimorf erythema és bőr nekrózis.

Használati utasítás Griseofulvin (Módszer és adagolás)

Tabletta kezelés

A tablettákat szájon át kell 1 tsp-vel bevenni. növényi olaj étkezés közben.

Mikrospórával felnőtteknek naponta 8 tablettát kell adni, a gyermekek - 21-22 mg / testtömeg kilogrammonként. A kezelés időtartama a következőképpen határozzuk meg: - A grizeofulvin keresztül minden nap, mielőtt az első minta negatív eredménnyel gombák, majd megtartják a dózis további két hétig, de a gyógyszer szedését egy nap, és a két hét után, hogy csökkentse az adagolási gyakorisága hetente két alkalommal.

A favus és a infiltratív-zsíros trichophytosis a felnőttek Griseofulvin-t ugyanabban az adagban kapják, és ugyanazon rendszer szerint a gyermekek kezelésére a dózis korrekciójára van szükség - napi 18 mg testtömegkilogrammonként, a rendszer nem változik.

A mycosis fejfájás kezelésének folyamata során a haját egy héten át borotválkozni kell, és hetente több alkalommal szappannal mossuk le a fejét.

A dózis a testtömegtől függ: így 50 kg súlyban öt tabletta (625 milligramm) elegendő. A 10 kilogramm feletti testtömeg felett egy griseofulvin tablettát kell adni, de legfeljebb egy gramm / nap. A gyermekek és serdülők napi adagját 16 mg / testtömeg-kilogramm alapján kell kiszámítani.

Az onokomikózis terápiája a következő séma szerint: Grizeofulvin hogy egy hónapig minden nap, és a második hónapban - egyszer két nap, és akkor megy Centauri hetente kétszer. A terápia időtartama - legalább nyolc hónap (a kezelés egy évig tarthat). Abban az esetben, egy kifejezett és tartós terápiás hatásai köröm fertőzések, a találkozó a gyógyszer kell kombinálni a helyi kezelés (mint az azonos hatóanyag, és más gombaellenes szerek), és rendkívül bonyolult esetekben lehet végrehajtani, az eltávolítása a körömlemez keratolitikus szerek.

Liniment (kenőcs) Griseofulvin, használati utasítás

kenőcs csak a lokalizált bőrelváltozások esetén alkalmazható, valamint a Griseofulvin-lenyeléssel kombinálva szélesebb körű léziók esetén.

A kenőcsöt 2-3 héten át 1-2 alkalommal 1-2 héten át vékony rétegben alkalmazzák.

kölcsönhatás

Ezzel egyidejűleg a gyógyszer beadása a közvetett antikoagulánsok az utóbbi tevékenységének csökkenéséhez vezet. Ez igaz a recepcióra is fogamzásgátló formák a Griseofulvin-terápia hátterében.

barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz helyen, 20 ° C-ot nem elérő gyermekek számára.

Lejárat dátuma

Legfeljebb három és fél év.

Különleges utasítások

A gyógyszer befolyásolja a döntéshozatal sebességét és a válaszadás sebességét, így a gyógyszer kinevezése megköveteli a járművek vezetésének megtagadását és a rendkívüli pszichomotoros reakciók szükségességét igénylő tevékenységek ideiglenes megszüntetését.

A Griseofulvin terápiája kontrollt igényel morfológiai kép a vérből havonta kétszer. Ha allergiás reakció lép fel, először antiallergiás terápiát igényel, majd hatástalanság esetén állítsa le a Griseofulvin 4-5 napot. Ezt követően folytatnia kell a gyógyszer szedését, de fokozatosan és nagyon óvatosan növelje az adagot - fél tabletta kezdődik, és lassan terápiásan emelkedik.

A gyermekgyógyászatban ajánlott kombinálni ezt a gyógyszert a multivitamin komplexekkel.

analógok

Értékelések Griseofulvin

A gyógyszer valóban segít a gombás fertőzésekkel szemben, de véleménye szerint erősen mérgező hatással van a szervezetre.

Ár Griseofulvin, hol vásárolni

Ár Griseofulvin tabletta 125 mg 250-300 rubel csomagonként 20 db.

A kenőcs ára nem ismert. Az online gyógyszertárakban a liniment nem áll rendelkezésre.

Griseofulvin használati utasítás + analógok + visszacsatolás

A gombás betegségek a bőrgyógyász leggyakoribb okai. Különféle patogén mikroorganizmusok okozzák őket, de nincs általános gombaölő szer. Ezért a modern gyógyszeripar számos gombaellenes hatóanyagot kínál, ezek közül az egyik Griseofulvin kenőcs és tabletta.

Szisztémás és lokális beadásra szánt, és fungisztatikus aktivitást mutat a dermatomycosis leggyakoribb kórokozóinak vonatkozásában. Az élesztőszerű gombák rezisztensek a gyógyszerhez, ezért ha candidiasis nem hatásos.

Griseofulvin - használati utasítás

Ezt a gyógyszert orális adagolási formában általában súlyos gombás elváltozások esetén alkalmazzák, és bizonyos ellenjavallatok és nemkívánatos mellékhatások. Ezért nem használható orvosi rendelvény nélkül (receptre szabott gyógyszer). A cikkben szereplő utasítás tényfeltáró jellegű, és csak a bőrgyógyász ajánlására és egy adott kórokozó laboratóriumi kimutatása után lehet tablettákat vagy kenőcseket használni.

A gyógyszerkészítmény összetétele

A fő aktív összetevő az antibiotikum fugnistatikus hatású griseofulvin, amelyet Penicillium nigricans penészgomba kultúrájából izoláltak. A patogén mikroorganizmusok kifejlődését a sejt mitotikus felosztásának és a fehérjeszintézis gátlásának megsértése miatt szuszpendálják.

Ha a kenőcsöt a bőrre vagy a fejbőrre, valamint a tabletták orális adagolására alkalmazzák, a hatóanyag erős kötéseket képez a keratinnal, elpusztítja a gombát és megakadályozza az egészséges epidermális sejtek és a haj fertőzését. A helyreállítás akkor következik be, amikor a korhadt réteg elcsúszása, vagyis meglehetősen hosszú antibiotikum-terápia szükséges.

Lenyelése esetén az antibiotikum jól felszívódik, különösen ha zsíros ételekkel kombinálódik. Képes felhalmozni az izomszövetekben, csontokban és májban, ami óvatos megközelítést igényel azoknak a betegeknek a terápiáján, akiknek ezek a szervek patológiái vannak. Főleg ürülékből, és jelentéktelen mértékben vizelettel ürül ki.

Recept latinul

Rp.: Tab. Griseofulvini 0,125

S. Az étkezés után 6 óránként egy tablettát vegyen be 5 gramm (egy teáskanál) növényi olajjal.

A kibocsátás formája

Alapján, finom por alakú grizeofulvinnal ellen hatásos különböző típusú dermatomitsetami (Trichophyton, Epidermophyton és Microsporum), az orosz JSC „bioszintézise” és más cégek alábbi készítmények készülnek:

 • Tabletták, melyek mindegyike 125 mg antibiotikumot és összetevőket tartalmaz. Csomagolásuk 20 db-ban (két 10 db-os buborékcsomagolás).
 • Griseofulvin kenőcs, melyben 100 g, 2,5 g fungisztatikus komponens mellett 1 g szalicilsavat tartalmaz.
Fényképek Griseofulvin

A külföldi gyógyszergyártók különböző kereskedelmi nevek mellett szintén felfüggesztést hoznak létre a gyermekgyógyászatban.

Javallatok és ellenjavallatok

A gombaellenes hatás spektruma miatt bőrgyógyászatban a gyógyszer és a liniment tabletta formáját az alábbi betegségek antibiotikum terápiájára írják fel:

 • mycoses, amelyek érintik a fejbőrt, bajuszt és szakállat (trichophytosis és microsporia);
 • lábak epidermofitája, sima bőr, ágyék;
 • körömlemez gombás fertőzése (onychomycosis);
 • favus.

A gyógyszer alkalmazása ellenjavallatai meglehetősen nagyok. Figyelembe véve a gyógyszer farmakokinetikájának jellemzőit, szigorúan tilos a terhes nők számára történő alkalmazása. Nincsenek megbízható adatok az antibiotikum hatásáról a magzatra, azonban a teratogén hatást állatkísérletekben mutatták ki. Ezenkívül számos esetben sziámi iker születésekről számoltak be tablettákat szedő betegeknél. A szoptatás alatt nem ajánlott.

Gyógyszerek és pelletált Griseofiilvin kenőcs szerinti utasítások ellenjavallt személyek SLE és lupus-szerű szindróma, méhvérzés, túlérzékenység, károsodott vérképzés, és az agyi vérkeringés, porfiria, máj és vese diszfunkció, a jelenléte a rosszindulatú daganatok és a stroke anamnézis. Gyermekek 2 éves korig nem nevezték meggyőző tanulmányok a hatása a gyermek testének végeztük.

Adagolási és kezelési módok

Az előkészületeket kenőcsök vagy hosszúkás tabletták formájában használják, figyelembe véve a kor életkorát és a beteg egyéb egyedi jellemzőit. A bőrgyógyász a fertőzés jellegén és súlyosságán alapulóan kiválasztja a megfelelő terápiás rendszert, folyamatosan nyomon követi annak hatékonyságát:

 • trihofitia és crusted ótvar érintő fejbőr, valamint onychomycosis kezelt egy hónapig napi 5-8 tabletta a hatóanyag (felnőtteknek). A gyermekek napi bevitelét 16 mg testtömegkilogrammonként írják elő. Ezen túlmenően, kívánatos a borotválkozás minden héten, és kenjük meg az összes lézió külső fugnitsidnymi gyógyszerek és 3% p-rum jódot.
 • Az onokomikózis kezelése az első hónapban hasonló, majd további négy hét elteltével a hatóanyagot minden második napon beveszik, majd hetente kétszer, amíg a köröm teljes érintett része nő. Ezenkívül kenje meg a körömlemezeket naponta többször is.
 • A gyűrűféreg (microsporia) esetében a felnőtt napi 0,5-1 g antibiotikumot mutat be. Gyermekek számára a Griseofulvin használati utasítása testtömegre számítva (22 mg / kg / nap) javasolt. A napi bevitel negatív bakteriológiai elemzésig tart, majd minden második nap 14 napig, és hetente kétszer is.

Mivel az antibiotikum sokkal jobban felszívódik a zsír jelenlétében az emésztőrendszerben, azonnal étkezés után kell bevenni, és egy teáskanálnyi olajat (bármely növényi anyagot) használva. A gyógyszer napi dózisa négy receptúra ​​van osztva közöttük hatórás időközökkel.

Mellékhatások, túladagolás

Az antibiotikum asszimilációjának sajátosságai, eloszlása ​​és kiválasztása a szervezetből néha hozzájárul a különböző szervek és rendszereik negatív reakcióinak kialakulásához. Például:

 • Az idegrendszer tud válaszolni ezekre az antibiotikumokra fungistatikom előfordulását fejfájás, koordinációs zavar, álmatlanság, zavartság, perifériás neuropátia, gyengeség, fáradtság. Ezért a kezelés idején el kell hagyni a komplex mechanizmusok és járművek kezelését.
 • Az emésztőrendszer részeként dyspepsia, szájgyulladás, fájdalom a hasban és a széklet daganata lehetséges.
 • A hematopoiesis rendszer néha reagál a vér formula megváltoztatásával, amelyet leukopénia, agranulocitózis és egyéb hiányos állapotok okoznak.
 • Valószínűséggel alakul ki allergia és bőrkiütés, csalánkiütés, bőrpír, volchanochnopodobnogo szindróma, angioödéma, fényérzékenység és Lyell-szindróma.

Az utasításokban megadott dózisok túllépésének következményei jelenleg nem állnak rendelkezésre. Lehetőség van a gyógyszer mellékhatásának növelésére.

Griseofulvin - analógok és helyettesítők Oroszországban

Az eredeti tabletta termékének ára a gyógyszertárakban kb. 250-300 rubel csomagonként. Szintén eladó hasonló tabletták kezelésére szánt tinea alapú grizeofulfina Fultsin és Grizeofulvin-Farkos és helyettesítő flukonazol, ketokonazol, terbinafin, Lamikan, Ekziter, Binafin, Atifin és mások.

Ehelyett liniment a salitsilom ukrán termelés bőrgyógyász ajánlani egy kenőcs, például klotrimazol, Lamisil-Dermgel, Ekzifin, terbinafin krém, Mikonorm más gombaellenes külső ágens alapú gombaölő terbinafin.

Griseofulvin - ismertetők

Figyelembe véve a gyógyszer tablettákon és kenőcsökön keresztül történő hatékonyságát, a legtöbb beteg szintén felismeri az orális adagolási forma hiányosságait. Először is, ez egy meglehetősen magas költség (teljes kezelés esetén nem egy csomag szükséges). Különleges keserű íz és a növényi olajjal való megosztás szükségessége szintén panaszokat okoz. Ezenkívül nem mindig kényelmes naponta négyszer szedni a gyógyszert, fenntartva a 6 órás intervallumokat.

Mindazonáltal Griseofulvin a lichen-i bírálatok szerint sokkal jobb, mint a legtöbb fungicid és fungisztatikus gyógyszer. Már az antibiotikum terápia második hetében a gomba analízise negatív eredményt ad, és a tünetek eltűnnek. A legjobb eredmény egy komplex kezelés (kenőcs és pirula), és az orvos ajánlásainak és a fenntartó terápiának való megfelelés segít elkerülni a nemkívánatos mellékhatások kialakulását.

Bízza az egészségét a szakembereknek! Most hívja meg a legjobb orvost a városban!

Egy jó orvos egy generalista, aki a tünetei alapján helyes diagnózist és hatékony kezelést ír elő. Portálunkon orvos választhat Moszkvából, Szentpétervárból, Kazanból és Oroszország más városaiból a legjobb klinikákból, és 65% -os kedvezménnyel veheti igénybe a felvételt.

* A gombra kattintva a webhely speciális oldalára, keresési űrlaphoz és rekordhoz juthat az érdeklődõ szakemberhez.

* A rendelkezésre álló városok: Moszkva és környéke, St. Petersburg, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Kazan, Samara, Perm, Nyizsnyij Novgorod, Ufa, Krasznodar, Rosztov-na-Donu, Cseljabinszk, Voronyezs, Izhevsk

Griseofulvin tabletta a zuzmóból

Piros lapos herpesz a lábán

A Lishay a bőrön vagy a fejbőrön egy speciális csoport. A páciens számára a foltok a peeling és a viszketés igazi esztétikai problémája, amely súlyos és fájdalmas szövődményeket okozhat. Minden esetben összetett terápiára van szükség a hatékony gyógyszerekkel. Mivel a lichen kialakulásának fő oka gombás kórokozókká válik, a szakemberek kiegészítik a Griseofulvin készítménnyel végzett kezelést. A legismertebb antimikotikákat a farmakológiában az 1950-es évek óta alkalmazzák, és a bőrgyógyászok bíznak.

A hatás jellemzői

Griseofulvin tabletta 125 mg lichenből

A tabletták megfosztják a Griseofulvint - egy speciális gombaellenes hatású készítmény, amely egyfajta antibiotikum a különböző formájú mikózisok leküzdésére. A különleges tulajdonságok lehetővé teszik, hogy aktívan alkalmazzák bizonyos bakteriális betegségek kezelésére.

Az azonos nevű főkomponens, a griseofulvin, laboratóriumi körülmények között szintetizálódik, és teljesen mesterséges anyag. A tabletták formája egy tejes fehér por, enyhén sárgás színű. Néhány beteg észreveszi a finom, specifikus "gomba" illat jelenlétét.

A farmakológusok számára jól ismert, a kémiai vegyület az adagtól függően két fő akciót mutathat:

A hatóanyag molekulái gyorsan beépülnek a gomba növekvő láncaiba, gátolják a fehérjék termelését. Ez hozzájárul a mycotikus kórokozók természetes tulajdonságainak megzavarásához a méret növekedéséhez és növekedéséhez. A spórák és a baktériumok sűrű chitonin falain át behatolva, megfosztva, a betegség bármely szakaszában leáll.

Bőrgyógyászok inkább egy drog alapján griseofulvin egy pozitív farmakológiai tulajdonság: ha kap ez felhalmozódik az új keratin ellenáll kiújulás és segíti a beteg gyorsabban nőnek, sérült ótvar haj. A vegyület jól felszívódik a test lágyrészeibe, 5 óra alatt elérve a határértéket.

Farmakológiai tulajdonságok

A gomba sejtjeinek belsejéből való elpusztításának köszönhetően a Griseofulvin megfosztásától megfosztó tabletta hatékonyan elpusztítja a sokféle mycose-t, amelyek az emberekben lichenot okoznak:

 • Lermatomycetes, amely súlyos bőrelváltozásokat okoz;
 • mikroporrások, amelyek a különböző mikropórusok megnyilvánulásáért felelősek;
 • epidermofitonok, amelyek a bőrön, a körmökön vagy a mély inguinalis hajtásokban jelentkező súlyos gyulladásos folyamatok fő okai;
 • trichophytons, amelyek károsodást okoznak, megfosztják a hajszálakat a fején.

Használati utasítások

A Griseofulvint leggyakrabban a bőrgyógyászok használják a bőr és a fejbőr különböző lichen formációinak kezelésében:

 • különböző fokú mikropórus;
 • trichofitózis bármilyen formában;
 • mykotikus gyulladás;
 • a körmök onokomikózisa elhanyagolt állapotban;
 • epidermofitikumok a sima bőrbetegségekre;
 • favus.

Microsporia (lichen) a gyermek fején

A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés alapja a Griseofulvintől megfosztott tabletta, amely segít a betegség gyorsan megszabadulni és megállítani a tüneteket. Az orvosok ezt a legjobb megoldásnak tartják, kombinálva a legtöbb beteg számára elérhető árat és a jó hatékonyságot.

A lichen formációk sajátossága az érintett terület állandó kiterjedése. Gyakori esetek a gyulladás terjedése a kéz vagy láb bőrétől a körömlemezig. A leggyakoribb a kisgyermekek körében a fejbőrön lévő fókák kialakulása, melyet a gyűrűs csoportnak neveznek.

A farmakológiai tulajdonságok lehetővé teszik a gyógyszerkészítmény használatát a fejlődés során:

A kibocsátás formája

Griseofulvin tabletta a zuzmóból

A legtöbb esetben a szakértők javasolják a tabletta használatát. Ez segít a dózis helyes kiszámításában a mellékhatások elkerülése érdekében. A körömgombákból származó Griseofulvint több cég állítja elő, de mindig fehér kisméretű tabletták csomagolását jelenti, amelyek mindegyike legalább 125 mg hatóanyagot tartalmaz.

Kiegészítő komponensként a gyártók deklarálhatók: laktóz, keményítő és magnézium. Javítják az ízt, és segítik a formát, anélkül, hogy hatással lennének a hatékonyságra.

A gyógyszeres kezelés eljárása

A gyógyszer hatásos készítményekre vonatkozik, ezért minden kezelésnek meg kell felelnie az állandó orvosnak. Kötelező feltételnek kell lennie olyan tesztek rendelkezésre állásának, amelyek a lichen-oktatás legfőbb kórokozóját tárják fel.

A Griseofulvinnak megfosztott tablettáknak vannak mellékhatásai, ezért a rendszer és a dózisoktól függetlenül az étkezés után szigorúan figyelembe kell venni. A nyálkahártya és a gyomor falainak védelme érdekében a szakemberek javasolják, hogy előzetesen ivassanak egy teáskanálnyi növényi olajat.

A felnőtt beteg szokásos adagja napi 1 g. Jobb, ha több receptre oszthatja. A kezelés időtartama teljes mértékben a betegség színpadától és elhanyagolásától függ. Az alkalmazás átlagos időtartama legalább egy hónap. A szakember a laboratóriumi vizsgálatok alapján kiterjeszti vagy visszavonja a gyógyszert.

Ellenjavallatok felhasználásra

A gyógyszer bevételének ideje alatt a betegeknek ajánlott csökkenteni a közvetlen napfényben töltött időt, elkerülni a természetes vagy mesterséges napégést. Az utasításokban szereplő közvetlen ellenjavallatok jelzik:

 • bármikor terhesség;
 • a beteg kora 2 évig;
 • bármilyen vérbetegség;
 • a májban vagy a csatornákban jelentkező problémák;
 • vesebetegség vagy a kimenő áramlás gyulladása;
 • onkológiában.

Sok dermatológus azt tanácsolja a betegeknek, hogy a Griseofulvint és a természetes májfunkciókat kombinálják a májra gyakorolt ​​hatás csökkentése érdekében.

Az összetétel negatívan befolyásolja a nemi szervek genitális funkcióját. A negatív következmények és terhesség elkerülése érdekében ebben az időszakban jobb, ha nem hormonális fogamzásgátlást szed.

Az esetleges mellékhatások között szédülés és enyhe disorientáció, teljes alvás, izomgyengeség és fáradtság megszegése lehet. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, haladéktalanul értesítse a kezelőorvost. Segít a hasonló gyógyszerek kiválasztásában: Fulcin vagy Gritsin.

Griseofulvin véleménye

Marina, 31 éves, tervező

Az én férjem egy évvel ezelőtt, a kezét, a nagy piros folt, és 10-12 kisebb egyet a vállán és a mellkasán. Először gondoltam allergia, de egy hét múlva a foltok lettek kétszer annyi, és úgy döntöttünk, hogy menjen az orvoshoz, de kényszeríteni a férje, hogy menjen a kórházba egy hősies cselekedet a részemről)) Röviden, az orvos megnézte a nagyítót, és diagnosztizáltak - piros zuzmó. Féltünk, de az orvos megnyugtatott minket, mert szinte minden beteg vagy beteg volt. Az ok talán az új kedvencünk volt (arany-visszanyerõ). Az orvos azonban elmondta, hogy a zuzmó elsősorban a csökkent immunitás miatt következik be, ezért először meg kell erősíteni. A gyógyszerek közül az orvos nem akart leírni semmit, azt mondta, hogy minden 4-6 héten keresztül megy keresztül, ami a legfontosabb, ne nedves és semmiből. A profilaxis esetében azonban kérdeztük meg a tablettákat attól, hogy megfosszák a Griseofulvin 125 mg-ot. Pontosan 20 napig igyon meg a megelőzést. Három nappal később a foltok eltűntek, és nem jelentek meg újra. Aztán a férjem is bevett egy vitamin-folyamatot, és egy évig nem léteznek gombák tünetei. A betegség nem szörnyű, de kellemetlen. Jobb, ha nem beteg. Köszönöm.

Валера, 34 éves, Penza

Zdravsvuyte. Szeretnék megosztani a kis tapasztalataimat. A fiamnak (9 éves) a vállán piros hámozott makula volt. Rögtön rájöttem, hogy a gomba nem pánikba esett, minthogy megfosztottunk minden gyerekkorunk fájdalmától. De a felesége ideges lett, és elkezdte elvezetni a fiát a klinikára. Az orvos megnézte, és azt mondta, hogy ez egy egyszerű gyűrű. Elõírt tablettákat a griseofulvin, a lamizil kenőcs és a B és C vitamin megfékezésére. A krém nem vásárolt, mert nagyon drága. A tabletták ára mindössze 145 rubel. Kisebben ivott 7-8 nap, megfosztva kezdett észrevehetően csökken, és további három nap elteltével teljesen eltűnt. Összegezve elmondhatom, hogy a tabletták viszonylag olcsóak, például a lami krém 5-ször drágább. Kiderült, általában mentették, és a fájdalom gyorsan visszahúzódott. Mindenkinek tanácsot adok.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

grizeofulvinnal

Griseofulvin: használati utasítás és visszajelzés

Latin név: Griseofulvin

ATX kód: D01BA01

Hatóanyag: griseofulvin (griseofulvin)

Gyártó: Biosynthesis (Oroszország)

Frissítse a leírást és a képet: 2013/03/23

Árak a gyógyszertárakban: 225 rubel.

A griseofulvin egy fungisztatikus hatású gombaellenes antibiotikum.

A kibocsátás és az összetétel formája

Az adagolási forma - tabletta: fehér krémszínű, szagtalan, keserű íz (10 darab hólyagok egy karton csomagban két csomagolás.).

A hatóanyag griseofulvin, 125 mg 1 tabletta.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

Grizeofulvin - gombaellenes antibiotikum. A hatásmechanizmusa azzal magyarázható, a képesség, hogy torzulását a szerkezet a mitotikus orsó és a sejtfal szintézis kitin-tartalmú gombákat, valamint elnyomja gombás sejtosztódást a metafázisban és a fehérjeszintézist, megtörve kapcsolat a hírvivő RNS. Az anyag az a tulajdonsága, hogy felhalmozódnak a sejtekben, a bőr, a haj és a körmök.

A hatóanyag a Microsporum, Trichophyton, Epidermophyton nemzetségre ható gombák ellen aktív.

farmakokinetikája

A griseofulvin felszívódása magas. A maximális koncentráció 0,5-5 mg / l, a bevétel után 4-5 órán belül érhető el.

A plazmafehérjékkel való kapcsolat 80%. A griseofulvin szelektíven felhalmozódik a stratum corneumban és annak mellékeiben, valamint a vázizmokban, a zsírszövetekben és a májban. Az anyag jelentéktelen mennyiségét elosztják a szövetekben és testnedvekben. A gyógyszer behatol a méhlepénybe.

Metabolizált griseofulvin a májban, ami inaktív metabolitok képződését eredményezi (6-metil-grukóvinvin és glükuronid származék). A vesén keresztül választódik (változatlan formában - kb. 1%) és a belekben (változatlan - körülbelül 36%). A felezési idő 24 óra.

Használati utasítások

Az utasítások szerint a Griseofulvint fertőző betegségek kezelésére használják:

 • Trichophyton interdigitale, Trichophyton rubrum által okozott epidermofitia;
 • Dermatophyte sima bőr, fejbőr és szögek érzékenyek a gomba számára, beleértve a trichophytosis, microsporia és favus.

Ellenjavallatok

 • Malignus daganatok;
 • Károsodott máj- és vesefunkció;
 • Az agyi keringés patológiája, beleértve az anamnézist;
 • A vér morfológiai összetételének változása;
 • Méh vérzés;
 • porphyria;
 • Szisztémás lupus erythematosus;
 • 3 év alatti gyermekek;
 • A terhesség és a szoptatás időtartama;
 • A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység.

A Griseofulvin használatára vonatkozó utasítások: módszer és adagolás

A Griseofulvin tabletta szájon át, étkezés közben, 1 teáskanál növényi olajjal együtt.

Az adagolás a beteg klinikai indikációitól és életkorától függ:

 • Microsporia: felnőtteknek - legfeljebb 8 db. (1000 mg) naponta, a gyermekek - 21-22 mg / kg súly / nap. A tablettákat az első negatív mikológiai elemzés előtt naponta kell bevenni. A további kezelést ugyanazzal a dózissal végezzük, mint a rendszer: 2 hét múlva a gyógyszert minden második napon és 2 héten át - hetente két alkalommal;
 • Trichophytosis, onychomycosis, fejfájás: legfeljebb 50 kg súlyú felnőtteknek - 5 db. (625 mg) naponta, 50 kg-nál nagyobb testsúlyban - minden 10 kg-os súlynál 1 tabletta (125 mg) adható. A maximális napi adag 8 db. (1000 mg). Gyermekek: a trichofitózis és a favus kezelésében - a kinevezést 18 mg / kg súlyú naponta, onychomycosison végezzük - 16 mg / kg gyermekenként. A trichophytosis és favus kezelése hasonló a mikrosporikus terápiához. Az onokomikózisos tablettákat az alábbi séma szerint kell bevenni: az első hónapban - minden nap, a második hónapban - minden második nap, majd egészen addig, amíg a szög teljesen ki nem cserélődik - hetente kétszer. Az általános kezelésnek legalább 8 hónapig kell tartania.

Mellékhatások

A Griseofulvin alkalmazása ilyen mellékhatásokat okozhat:

 • A vérképző rendszer részei: leukopenia, ritkán - eozinofília, leukocitózis;
 • Az emésztőrendszer részéről: emésztési zavar;
 • Az idegrendszerből: szédülés, fejfájás, diszorientáció;
 • Allergiás reakciók: bőrkiütés, csalánkiütés.

túladagolás

Túladagolás esetén nincsenek adatok.

Különleges utasítások

A Griseofulvin-kezelés teljes időtartamára rendszeres (10-15 naponta) a vér morfológiai összetételének ellenőrzése szükséges.

A tabletták bevitelét külső gombaellenes szerekkel kell kombinálni.

A fejbőr dermatophytosisával hetente kétszer mossuk le a fejét szappannal és meleg vízzel, és hetente egyszer borotválkozzunk.

Az onokomikózis esetében az érintett körmök halott szövetét szisztematikusan kell eltávolítani keratolitikus szerek segítségével.

Allergiás reakciók kialakulása esetén allergiás terápiát kell előírni, ha allergiás folyamatok fokozódnak, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. Az allergia megnyilvánulásainak eltávolítása után a gyógyszer szedését napi 1/2 tablettával kell folytatni, és fokozatosan növekszik (3-4 napon belül), hogy terápiás dózishoz jusson.

Gyermekek kezelésekor a multivitaminok egyidejű alkalmazása ajánlott.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

A Griseofulvin tabletta alkalmazása során a betegeknek tartózkodniuk kell minden olyan tevékenységtől, amelyek gyors pszichomotoros reakciókat és fokozott figyelmet igényelnek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A gyógyszer alkalmazása a terhesség és a laktáció ideje alatt ellenjavallt.

Alkalmazás gyermekkorban

A gyermekgyógyászatban a gyógyszert 3 évesnél idősebb gyermekek kezelésére alkalmazzák az ajánlott adagolási rendnek megfelelően.

Vesefunkció megsértése esetén

Ellenjavallt Griseofulvin vesebetegek, akiknek a vesefunkció egyidejű rendellenességei vannak.

A májfunkció megsértésével

Ellenjavallt, hogy a kábítószert a májfunkció egyidejű rendellenességeinek kezelésére szedte.

Kábítószer kölcsönhatások

A barbiturátok és a primidon csökkenti a Griseofulvin gombaellenes hatását.

A griseofulvin növeli az etanol hatását. A mikroszómális májenzimek indukálása miatt a gyógyszer csökkenti a közvetett hatás és az ösztrogén tartalmú orális fogamzásgátlók antikoagulánsainak aktivitását.

analógok

Griseofulvin analógjai: Terbinafine, Binafin, Lamikan.

A tárolás feltételei

A száraz helyen, gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolja.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vényköteles.

Értékelések Griseofulvin

Néhány vélemény a Griseofulvinnak a hatékony gombaellenes tevékenységről szól. A betegek azonban gyakran panaszkodnak a mellékhatások kialakulásáról. Amivel kapcsolatban ez a gyógyszer ma nem nagyon népszerű, és az orvosok kevésbé mérgező gyógyszereket preferálnak.

Griseofulvin ára a gyógyszertárakban

Griseofulvin ára körülbelül 227-272 rubel. 20 tabletta csomagolására.

grizeofulvinnal

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

Grizeofulvin - antibiotikum-antimikotikum rendelkező Trichophytonra, sportoló és keratinofilgombák penész nemzetség Mikcrosporum.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin hatóanyaga ugyanaz a név.

A gyógyszer adagolási formái:

 • Orális adagolásra szuszpenzió (griseofulvin - 100 mg / ml koncentráció);
 • 125 mg tabletta;
 • Liniment 2,5%.

A Griseofulvin tabletta csomagolásonként 10 darab kontúrcellás csomagolásban, 2 buborékcsomagolás karton csomagolásonként.

A szuszpenziót 100 ml-es csavarozott műanyag kupakkal üvegcsomagolásban értékesítik.

A linimentet 30 gramm narancssárga dobozban készítik el.

Használati utasítások

A Griseofulvin alkalmazása a bőr, a haj és a köröm mycosisában (gombás léziók) található, beleértve:

 • tinea;
 • Epidermofitia (leállítás, ágyék terület);
 • Microsporia (sima bőr, fejbőr);
 • Parsha (favus).

Ellenjavallatok

A Griseofulvin alkalmazása ellenjavallt, ha:

 • Vese- és / vagy májműködési rendellenességek;
 • Szisztémás vérbetegségek;
 • A vér morfológiai összetételében bekövetkező változások (pl. Leukopénia);
 • Porfirin betegség;
 • Rosszindulatú daganatok jelenléte a betegben;
 • Méh vérzés;
 • A vérkeringés megsértése az agyban (beleértve az anamnézist is);
 • Liebman-Saks (szisztémás lupus erythematosus) betegségei;
 • A gyógyszerrel szembeni túlérzékenység.

Griseofulvin alkalmazása ellenjavallt a terhes nőknek és a szoptató nőknek is.

Azok a személyek, akiknek a munkája veszélyt jelenthet az egészségére és az életükre (például a nagy magasságú embereket, pilótákat stb. Foglalkozó közlekedési vezetőket), a gyógyszert kizárólag kórházban írják fel.

A griseofulvin szuszpenzió nem alkalmazható olyan betegeknél, akiknél diabétesz vagy diatezis áll fenn. Ez annak köszönhető, hogy jelen van a cukorgyártmány e dózisformájának összetételében.

Adagolás és adminisztráció

Mikroporákban a felnőttek napi 1 gramm griseofulvint kaphatnak (ami 8 tablettának felel meg), a gyermekek 21-22 mg / kg / nap dózist kapnak. A Griseofulvinnak szóló utasítások szerint a gyógyszert naponta kell bevinni addig, amíg a mikológiai analízis első negatív eredményei meg nem születnek. Ezután további 2 hétig minden nap másnap, a következő 14 napban - hetente kétszer részegnek kell lennie.

A gombás fertőzések a szeg (onychomycosis), varasodás fejbőr és trihofitii felnőtt amelynek súlya 50 kg, a gyógyszer beadása azáltal, hogy 5 tabletta (625 mg) naponta. Ha a súly meghaladja az 50 kg-ot, minden 10 kg testsúlynál naponta egy másik tablettát (125 mg) kell venni. A megengedett legnagyobb napi adag 1 gramm (vagy 8 tabletta). A rágcsálók és trichofitózisos gyermekek dózisa 18 mg / kg / nap. A terápia folyamata ugyanúgy történik, mint a mikrospórában - a dózis fokozatos csökkentésével.

Az onokomikózis esetén a griseofulvin napi dózisa gyermekeknek és serdülőknek 16 mg / kg / nap. A kezelési rend a következő: az első 30 napon belül - mutat napi bevitel a gyógyszer 31-60 nap - minden nap, akkor - heti két alkalommal, mindaddig, amíg az anyag nem befolyásolja a gomba helyébe egészségesebb. A tanfolyam teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezéskor egy teáskanál növényi olajjal készítik el.

A linimentet külsőleg alkalmazzák. Egyenesen vékony réteget alkalmaz az érintett bőrfelületeken naponta egyszer vagy kétszer. A maximális adag 30 g / nap.

Mellékhatások

A Griseofulvin utasításai szerint lehetséges mellékhatások:

 • Fejfájás és szédülés;
 • Fokozott gyengeség, fáradtság;
 • polyneuropathia;
 • álmatlanság;
 • tájékozódási zavar;
 • Mozgató koordinációs rendellenességek;
 • A végtagok paresztéziája;
 • A tudatosság zavara;
 • Candidiasis szájgyulladás;
 • Hányinger, hányás;
 • gyomorfájás;
 • májgyulladás;
 • Leukopenia, granulocytopenia;
 • Allergiás reakciók, például bőrkiütés, viszketés, urticaria, fényérzékenység, a kábítószer-erythematosus, angioödéma, toxikus epidermális necrolysis, erythema multiforme.

Különleges utasítások

Griseofulvin alkalmazásakor minden 10-15 napban ellenőrizni kell a vér morfológiai összetételét.

Grizeofulvin negatív hatással a reproduktív funkció (férfiak és nők egyaránt), amellyel összefüggésben az időszak a gyógyszeres kezelés kell használni a hatékony, nem hormonális fogamzásgátlást.

A gyógyszer antimikotikus aktivitása csökken, ha barbiturátokkal (beleértve a primidont) együtt alkalmazzák.

Griseofulvin képes:

 • Az etanol toxikus hatásainak fokozása;
 • Csökkentse a közvetett hatás és az ösztrogén tartalmú fogamzásgátlók antikoagulánsainak terápiás hatását (ez a hatás a mikrosomális májenzimek indukciójának köszönhető);

Ha allergiás reakció jelentkezik, a kezelést anti-allergiás gyógyszerek egészítik ki. Ha a mellékhatások súlyossága növekszik, a gyógyszert 3-4 napig megszakítják. A nemkívánatos tünetek eltűnése után a kezelést 1/2 tabletta adagolásával folytatják. Egy nap alatt. 3-4 nap alatt az adagot fokozatosan növeljük az ajánlott terápiás dózisig.

A griseofulvin gyermekeket multivitamin komplex kombinációjával kell előírni.

A gyógyszer negatív hatást gyakorolhat a koncentrálási képességre és a pszichomotoros reakciók sebességére, ezért a terápia időtartama alatt tartózkodniuk kell a potenciálisan veszélyes munkahelyektől és a gépkocsitól.

analógok

Analógokat grizeofulvin hatásmechanizmus: Atifin, Binafin, Bramizil, Lamisil, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Termikon, Tegan-Sanovel, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin, Tebikur.

A tárolás feltételei

A griseofulvint száraz helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.