Valtrex - az utolsó generációs herpesz tabletta

A Valtrex herpesz különböző típusaiból származó új tabletta messze a leghatékonyabb eszköz a vírus által okozott betegségek kezelésére. A gyógyszer sokkal gyorsabban működik, mint a társaik, enyhíti a fájdalmat és felgyorsítja a gyógyulást. A herpesz bizonyos formáinak időben indított terápiájával a gyógyszer a kezelés megkezdése után egy nappal megrémül.

Tevékenység a testen

A vírusellenes szer Waltrex elnyomja az enzimek aktivitását, amelyek szintetizálják a vírus DNS másolatát. Ez a reprodukció és az idegszövetben való elterjedés megszüntetéséhez vezet. Ebben az esetben az egészséges emberi sejtek DNS-je nem szenved. A gyógyszer hatásának szelektivitása abból ered, hogy a hatóanyag aktiválódása kizárólag egy specifikus enzim jelenlétében történik, amely csak herpeszvírusokban fordul elő.

A Valtrex herpeszből származó gyógyszer hasonló szelektivitást mutat az alábbi típusú vírusok esetében:

 • Zoster, ami a herpes zoster fejlődéséhez vezet;
 • az I. típusú herpes simplex, amely kiütéseket okoz, az ajkakon lokalizálva;
 • II. Típusú fertőző ágens, amely nemi szervi sérüléshez vezet;
 • csirke pox;
 • egy VI típusú vegyület, amelynek típusa autoimmun és limfoproliferatív betegségek kialakulását idézi elő;
 • citomegalovírus, ami mononucleosis és súlyos betegségek a légutakat, a gyomor-bél traktus, a központi idegrendszerre, gyakran halálos kimenetelű;
 • az Einstein-Barr vírus, amely az autoimmun és onkológiai betegségek okozója.

Behatolását a fertőzött sejteket, a hatóanyagot a gyógyszer kötődik a DNS a vírus és a részévé válnak annak szerkezetét, tartósan gátolja a képességét, hogy aktiválja és szaporodik.

A Valtrex a legújabb generáció kábítószere, amely könnyen letartóztatja a vírus különböző formáit. A gyógyszer szedésének terápiás hatásának maximalizálása a betegség első órájával kezdődik.

bizonyság

A gyógyszer hatékony kezelésére használják számos kóros állapotban okozott különböző típusú herpesz vírus. A terápia során a vírus nem teljesen megsemmisült, a kórokozó örökre a testben marad. De az időben az anyag használatának jelentősen csökkenti az idő folyamán a betegség, hogy megszabaduljon a fájdalmas és kellemetlen tüneteket, valamint védik a szervezetet a fejlesztési súlyos szövődmények.

A Waltrexet a következő esetekben használják:

 • övsömör. A gyógyszer nagyban csökkenti a fájdalmas fájdalom szindróma időtartamát. Ezenkívül a gyógyszer jelentősen csökkenti a páciens ilyen kellemetlen szövődményének kockázatát, például a posztoperatív neuralgiát. Egyes esetekben a fájdalom intenzitása az akut időszakban csökken;
 • a herpeszről az ajkakon levő tabletta bevétele esetén a betegség megnyilvánulásainak időtartama felére csökkenhet. Feltéve, hogy a kezelés a betegség kezdeti szakaszában megkezdődik, a gyógyulás 2-3 nap múlva következik be a herpesz hólyagok megjelenésének múlásával;
 • genitális herpesz. A kórtörténetben a Valtrex csökkenti a hólyagok képződésének és érésének időtartamát, és a relapszusok gyakorisága jelentősen csökken. A gyógyszer bevitele preventív célokra 75% -kal csökkenti a szexuális partnerek fertőzésének valószínűségét;
 • a cytomegalovírus fertőzés kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében a hatóanyagot sikeresen alkalmazzák a szervátültetést követő műtét utáni időszakban. Ezenkívül a megoldás csökkenti az átültetett szövetek elutasításának esélyét.

A gyógyszer hatásos, ha az Epstein-Barr vírus és az emberi típusú VI herpesz okozója által okozott autoimmun betegségek relapszusának terápiájaként alkalmazzák.

Kezelési rendek

A Valtrex szedése előtt konzultáljon orvosával. Csak így tudjuk garantálni a gyors terápiás hatás és minimális kockázattal toxikus hatások a belső szervek és a szövődmények kialakulásának. Dózis függ számos tényezőtől, például a típusa a vírus okozza a patológia, a betegség súlyosságától, a beteg életkorától, egyidejű patológia jelenléte a szervezetben.

Ajánlatos ugyanazt az időintervallumot fenntartani a készítmény előkészítése között. A gyógyszer elfogadása nem függ az élelmiszerbeviteltől. A tablettákat bő vízzel le kell mosni. A terápia időtartama és a gyógyszer adagja is függ a kezelés kezdetétől a patológiás első tünetek megjelenésének pillanatától.

Különféle herpetikus patológiák kezelésénél a következő kezelési módokat alkalmazzák:

 • övsömör. A Valtrex-et 1,0 grammra írják fel. naponta háromszor. A kurzus hetente tart. Rendszerint ebben az időben eltűnik a fájdalom szindróma, új kiütések nem jelennek meg, és a régiek gyakorlatilag eltűnnek;
 • az I. és II. típusú egyszerű kórokozó által okozott kórokozókban a terápia egy hétig tart. A tablettákat naponta kétszer kell bevenni 500 mg-ra. Visszaszámlálás esetén 5-10 napig tartó ismétlődő lefolyást kell végrehajtani;
 • azzal a céllal, hogy megakadályozzák a fejlesztési citomegalovírus fertőzés, közvetlenül a műtét után a beteg adagban Valtrex 2,0 g fogadására négy alkalommal naponta. A terápia időtartama 3 hónap és hosszabb;
 • A herpetikus bőrkiütést az ajkakon a kezdeti szakaszban egy nap alatt kezelik. Ebben az esetben jelölje meg a 2,0 g-ot. kétszer 12 órás intervallummal. Ez az adag elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben kifizesse a kóros folyamat kezdetét. Ha a kezelést már a vesikulumok megjelenésének szakaszában kezdték el, akkor a tablettákat naponta kétszer 500 mg-os adagban adagolják 5 napig;
 • genitális herpesz esetén a hatóanyagot napi kétszer 500 mg dózisban adják be ugyanabban az időintervallumban. E faj patológiájánál szükség van a szuppresszív terápiára.

Profilaktikus dózis

A gyógyszer nagy hatékonyságot mutatott, amikor a betegség gyakori recidívákban szenvedő betegeknél súlyos exacerbációkat alkalmaz. A betegség megelőzésére ilyen kezelést szupresszív terápiának neveznek. A betegség és sérülések, valamint a páciens általános egészségi állapotától függően a kezelés 12 hónapig folytatódhat. A Valtrex-kezelés megelőző útján az orvos rendszeresen ellenőrizni fogja a belső szervek állapotát a súlyos mellékhatások kialakulásának megelőzése érdekében. E célból a vér és a vizelet laboratóriumi vizsgálatát írják elő. A vér és a vizelet analízisét, valamint a vér vérének szerológiai vizsgálatát a szuppresszív terápia végén végzik.

A megelőző kezelés ideje alatt a betegség tünetei szinte teljesen hiányoznak. A betegek kis hányada alkalmanként visszaesést tapasztalhat. De a betegség megnyilvánulása elhanyagolható lesz, és a helyreállítási folyamat sokkal gyorsabb lesz. A szuppresszív kezelés kijelölésére utaló jelek a betegség újbóli károsodása, amely két hónap alatt gyakrabban fordul elő 1 alkalommal.

A gyógyszer profilaktikus dózisa a következő:

 • a herpes simplex exacerbációjának megelőzésére 500 mg gyógyszert naponta egyszer használnak. Ha a túl gyakori exacerbációk az év során több mint 10-12 alkalommal fordulnak elő, 250 mg napi kétszeri 250 mg-os adagot kell alkalmazni. Ha egy beteg immunhiányos, az egyszeri dózis megduplázódik;
 • genitális herpesz esetén a kábítószer szedésének módja az intim kapcsolatok gyakoriságától függ. Rendszeres szexelemmel, a szexuális partnerek megfertőződésének megakadályozására a Valtrex naponta 500 mg-ot fogyaszt egy találkozóért. Az intim életben való szabályszerűség hiányában a gyógyszert legkésőbb három nappal az állítólagos bensőséges kapcsolat előtt el kell kezdeni;
 • a cytomegalovírus okozta fertőzés kialakulásának megakadályozása érdekében, a transzplantáció után a gyógyszert naponta négyszer kell bevenni legalább 2,0 g-os dózisban. A szuppresszív terápia időtartama ebben az esetben 3 hónap.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ha a Valtrexet herpeszre szedik, mellékhatások jelentkezhetnek. Leggyakrabban nemkívánatos jelenségek jelennek meg a gyógyszer beadása során a krónikus vese- és májbetegségek hátterében.

A páciens idegrendszerétől a fejfájás leggyakrabban zavart okozhat. Ez a jelenség az esetek mintegy 10% -ában fordul elő. Kevésbé ritkán (kevesebb, mint 1%) szédülés, kisebb mozgás és koordináció, az ujjhegyek remegése. Nagyon ritkán látta görcsök, encephalopathia tüneteit, kómát. Mindezek a megnyilvánulások reverzibilisek.

Az emésztőrendszer az esetek 10% -ában reagál a hányingerrel kezelt gyógyszerre. Néha olyan tünetek jelentkeznek, mint a hányás, kellemetlen érzés a hasban, a széklet különböző rendellenességei.

Az immunrendszer reakciója különböző allergiás megnyilvánulásokkal fejezhető ki. Az anafilaxiás sokk rendkívül ritka.

Az epével kialakuló és az epe-kiválasztó rendszer részeként a vér biokémiai paramétereinek változása néha megfigyelhető.

A vizelet és a húgyúti rendszerek képesek reagálni a szerre, ha kis mennyiségű vér jelenik meg a vizeletben. Még ritkábban vannak a veseműködés különböző funkcionális rendellenességei. Ha a Valtrex-et a vizeletképző rendszer krónikus patológiájába veszi, akkor fennáll az akut veseelégtelenség kialakulásának veszélye.

Néha a gyógyszer kristályokat képezhet a vese tubulusokban. A mellékhatás kialakulásának megakadályozása érdekében a Valtrex sok vizet inni.

Nagyon ritkán van változás a vérben. Ebben az esetben csökken a vérlemezkék és a leukociták száma. A gyógyszer leállítása után ezek a jelenségek áthaladnak.

A doktor ajánlásai

A vírusellenes gyógyszerrel történő kezelés során az egészségügyi gondos mérlegelés és a kezelőorvos összes ajánlása végrehajtása csökkenti a mellékhatások kockázatát, és megakadályozza a közeli emberek fertőzését. A szorongásos tünetek esetén azonnal forduljon orvosához vagy a legközelebbi orvosi intézet szolgálatához.

Orvosi segítségre van szükség olyan esetekben, amikor a következő tünetek vannak jelen:

 • kifejezett szédülés;
 • légzési nehézség;
 • piros színű kiütések a szájüreg bőrén vagy nyálkahártyáján;
 • a láz egyértelmű ok nélkül;
 • nehéz lenyelni, beszélni;
 • a fekélyek megjelenése a szájüreg nyálkahártyáján;
 • hirtelen vérzés;
 • hányinger, hányás;
 • diszpeptikus jelenségek;
 • az ismeretlen eredetű zúzódások megjelenése.

A laboratóriumban a gyógyszer nem rendelkezik teratogén és termékenységet gátló hatással. Azonban a hatóanyagnak a magzatra és a nőre gyakorolt ​​hatása a terhesség alatt nem teljesen ismert. Ezért, figyelembe véve a placenta akadály könnyű leküzdését, a Valtrex-kezelés a nők várására csak akkor megengedett, ha a patológiás kár meghaladja a magzat veszélyét a gyógyszer szedése során.

Továbbá az anyag képes magas koncentrációban felhalmozni az anyatejben. Emiatt az orvosok nem javasolják az eszköz alkalmazását szoptatás alatt. A Valtrex-et óvatosan alkalmazzák kizárólag az anya rendkívül súlyos herpeszes állapotában.

A gyógyszert a gyermekek számára elérhetetlen helyen kell tárolni, + 30 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a gyógyszer lejárati idejére. A lejárt gyógyszerek toxikus hatással lehetnek a szervezetre.

Ha a Valtrex-kezelésnek szigorúan be kell tartania az orvos által előírt adagokat. A gyógyszer túladagolása veseelégtelenség, émelygés, súlyos hányás, zavartság, hallucinációk, kóma kialakulásához vezethet.

A Valtrex segít a herpeszben?

A herpeszről származó Valtrex olyan gyógyszer, amely elfojtja a herpeszvírus fertőzés hatásait. Mint minden antifumér gyógyszer, a Valtrex nem távolítja el a vírust a szervezetből, hanem csak csökkenti a megnyilvánulásait. A hatóanyag a Valaciclovir.

A valaciklovir alapú termékek 1997 óta kezdtek értékesíteni: akkoriban a valaciklovir nagyon népszerűvé vált. Kezelés A Valtrexom nem csak a herpeszvírus elnyomását, hanem a betegség visszaesés elleni megelőzést is nyújt (ez a "hidegcsíkok az ajkán és genitális herpeszre").

Hogyan működik a gyógyszer?

A Valtrex-ot a citomegalovírus és a szervátültetés során kialakuló betegségek megelőzésére használják. A hatóanyag csökkenti az oltvány elutasítását. Megakadályozza a patogén mikrobák okozta fertőzés terjedését is. A gyógymód elsősorban a herpesz kellemetlen tüneteivel küzd. Ez eltávolítja a viszketést, csökkenti a fájdalmat, lehetővé teszi, hogy megszabadulj a bizsergéstől a nemi szervek területén. A Valtrex kezelés hatékony. A tablettákat naponta kétszer lehet bevenni, míg az acyclovir alapú gyógyszereket többször veszik be.

A Valtrex-kezelés kevesebb stresszt ad az összes szerv számára. A gyógyszeres kezelés szisztematikus alkalmazása és az óvszer használata a nemi közösülés során a herpesz elleni védelem valószínűsége 75%. Szakemberek szerint: a Valtrex terápiájának köszönhetően csökkenthető a herpesz rekurenciája. Miután a hatóanyagot a szervezetbe vitte, a hatóanyag bizonyos koncentrációja keletkezik. Az acyclovir alapú gyógyszerekkel ellentétben a valaciklovir tabletta hosszú távú hatással bír, és a vírus tulajdonságai jelentősen csökkentek.

A Valtrex kezelés az orosz és a külföldi piacon keresett. A tablettákat Oroszországban, Ukrajnában, Európában és Amerikában gyártják (eltérő nevük van). Az akció alapelve az, hogy a gyógyszer olyan sejtekben halmozódik fel, ahol a herpeszvírus előrehalad. Ha összetett kémiai reakciók fordulnak elő a szervezetben, a valaciklovir be van helyezve a vírusba, és blokkolja azt. Az ilyen típusú gyógyszereket a betegek jól tolerálják. Ha az alkoholral és más gyógyszerekkel való interakcióról beszélünk, ezeket a tablettákat különböző gyógyszerekkel kombinálják. Nem ajánlott kábítószereket kiválasztani a saját kezelésére, forduljon orvoshoz!

Mellékhatások és ellenjavallatok

Ritka esetekben a "Valtrex" tabletták hányingert, gyomorpanaszokat okoznak. Megjegyzés: a gyógyszer nem befolyásolja a fogamzóképességet, továbbá nincs teratogén és mutagén hatása. Tanulmányok kimutatták: az ilyen típusú tablettáknak nincs negatív hatásuk a májra és a bél mikroflóra. A gyógyszerrel történő kezelés nem képes bél dysbacteriosis kialakulására. Azt is meg kell jegyezni, hogy a "Valtrex" tabletták biztonságosak a hosszú távú bejutáshoz.

A megoldás nem érinti a memóriát, a figyelmet, nem befolyásolja a gondolkodási képességeket. A Valtrex tabletták javítják az életminőséget herpeszes fertőzés jelenlétében. De ha egy személy vesebetegségben vagy immunhiányban van, erről tájékoztatnia kell az orvost. Az orvos kiválasztja a gyógyszer egyéni dózisát.

A vatsiklovir és a segédkomponensek, amelyek a hatóanyagot nagyon gyorsan használják, de ritka esetekben mellékhatásokat okoznak, köztük hasmenés is lehet. Kivételes esetekben a Valtrex fejfájás formájában okoz mellékhatásokat. Egy személy szédül, hallucinált. A kezelés a herpesz fokától függően változhat.

Valtrex alkalmazás

A genitális herpesz első esetben a szervezet még nem fejlesztett ki speciális antitesteket. Ebben az esetben az orvos meg fogja határozni a gyógyszer nagyobb adagját. A genitális herpesz megismétlődésének megakadályozása érdekében írja elő a gyógyszer alacsony dózisát (a kezelés nem túl hosszú). A genitális herpesz megelőzésére a Valtrexet naponta használják hosszú ideig. A kezelést mindig egyedileg választják ki. Ha a betegnek visszatérő genitális herpeszje van, lehetséges, hogy nem használ antivirális szereket.

A Valtrex tabletta lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az olyan kellemetlen tünetektől, mint a viszketés, a bizsergés, a bőrpír. Ennek a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően meg lehet előzni a genitális herpesz relapszusait. Ha az első tünetek után 24 órán belül elkezdi a kezelést, megakadályozhatja a sebek és sebek megjelenését.

A profilaxis kezelésére a Valtrex-et 6 hónapig naponta egyszer kell beadni. Gyakori relapszusok jelenlétében a tablettákat nagyobb adagban kell bevenni. Ha a "megfázás az ajkakon" kezeli, akkor a tablettákat napi 2 alkalommal szedik. A valaciklovir alkalmazható a CMV-fertőzés komplikációinak megelőzésére olyan személyeknél, akik szervátültetésen estek át. Minden típusú herpeszvírus érzékeny erre a gyógyszerre.

Fontos tudni: a gyógyszer csökkenti a CMV-betegség kialakulását.

A vesekárosodásban szenvedő betegeknek körültekintően kell bevenni a tablettát. Allergiás reakció előfordulhat bőrkiütés, viszketés, urticaria. Egyes esetekben a légszomj, a veseműködés romlott. Ha a betegnek szenvedő páciens súlyos immunhiányos állapotban van, fennáll a veseelégtelenség, hemolítikus vérszegénység, thrombocytopenia kialakulásának veszélye. A mellékhatások nem minden esetben fordulnak elő, mindez a beteg általános állapotától függ.

A Valtrex a terhesség és a szoptatás ideje alatt

A mai napig nincs formális engedély a terhesség és a szoptatás ideje alatt (a felülvizsgálatok szintén nem léteznek). A terhesség idején a valaciklovirt szélsőséges esetekben alkalmazzák. Eddig még nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a használat biztonságáról ebben az időszakban.

A valaciklovir fő metabolitja az acyclovir, mely kiválasztódik az anyatejbe. A zovirax alkalmazásával fokozódik az acyclovir koncentrációja az anyatejben. A szoptatás ideje alatt óvatosan kell eljárni. Nagyon kis adagokban az Acyclovir-t az újszülöttre írják fel.

Ha ezek a tabletták az idősek, akkor meg kell növelni a felhasznált folyadék mennyiségét. A gyermekek általában nem írják elő ezt a gyógyszert. Túladagolási eseteket még nem határoztunk meg. Ha a beteg normális immunitással rendelkezik, a tabletták olyan reakciót adnak, amely elfojtja a herpeszvírus fertőzés hatását: a kezelés gyors és biztonságos. Vélemények a Валтрексе, elsősorban, jó.

Mennyire hatékonyak a Valtrex Herpes tabletták?

A herpesz egy rendkívül gyakori vírusos patológia, melynek megnyilvánulása az egész életen át a lakosság 90% -áig terjed. A herpeszvírust a törzsek széles köre különbözteti meg, és nem csak a "hideg" okozza az ajkán, hanem más súlyos betegségeket is. A fertőzés kitörése közvetlenül kapcsolódik a gyenge immunitáshoz. A vírus aktívvá válik, és csak akkor kezd szaporodni, amikor a szervezet védelme csökken. A vírusellenes szerek széles választéka segít a fertőzés elleni küzdelemben. Az egyik legfrissebb hatóanyag - a herpeszből származó Valtrex bizonyult a különböző etiológiájú herpeszvírus elleni küzdelemben.

Valtrex tabletta a herpesztől: leírás és hatásmechanizmus

A Valtrex az antivirális gyógyszerek új generációja. A készítményt valaciklovir-hidroklorid (az acyclovir származéka) szintézise alapján állítottuk elő. Az elődjével (aciklovir) szemben a valaciklovir enyhébb, kevésbé mérgező és gyorsabb, mint a vírus, és felgyorsítja a gyógyulást. A Valtrex a vírus számos törzsével szemben aktív. Közülük:

 • herpes simplex vírus (HSV-1 és HSV-2);
 • 6. típusú herpeszvírus;
 • vírus Varicella zoster (varicella zoster);
 • citomegalovírus;
 • az Epstein - Barra vírus.

A gyógyszer elve az, hogy amikor az emberi szervezetbe kerül, a hatóanyag (valaciklovir) enzimek hatására aciklovirré alakul. Ez az anyag a vírusra hat, és integrálva a DNS láncába, megállítja a sejtek szétválasztását, gátolja a mikroorganizmus fejlődésének és reprodukciójának folyamatát. Ennek eredményeként a betegség ismét látens formába kerül, és a fertőzés összes tünete eltűnik.

Valtrex herpesz az egyik leghatékonyabb antivirális szerek, de nem mindig teszi a dolgát azokban az esetekben, amikor azok a kifejezett immunhiányos vagy felírt rákos betegek és a kemoterápiában részesülő. Normális immunitás esetén a vírusok csökkent hatása a hatóanyag hatására nagyon ritka.

A szervezetben a valaciklovir gyorsan felszívódik az emésztőrendszerből, és aminosavra (valin) és acyclovirre oszlik. A hatóanyag nagy koncentrációját már a tabletta bevétele után 1 órával megfigyelték. A normális veseműködésű betegeknél az acyclovir szintjének csökkenését a gyógyszer beadása után három órával megfigyelték. A szervezetből a Valtrex kiválasztódik a vizeletbe. Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a gyógyszer felezési ideje eléri a 14 órát, ami az acyclovir szintjének veszélyes növekedéséhez vezethet a szervezetben.

Valtrex a herpesztől: a készítmény összetétele és a felszabadulás formája

A Valtrexet fehér színű, hosszúkás, kétkomponveű tabletták formájában állítják elő, amelyeket filmmembrán borít. Minden tabletta 500 mg valaciklovir + segédanyagot tartalmaz (cellulóz, povidon, kroszpovidon, magnézium-sztearát, szilícium-dioxid).

A tabletták buborékcsomagolásban és kartonpapírban vannak csomagolva. A csomag 1 buborékfóliát tartalmazhat 10 tabletta vagy 7 buborékfóliával, melyek mindegyike 6 tablettát tartalmaz.

Vényköteles javallatok

A vírusellenes hatóanyagot mind a herpeszvírus fertőzések kezelésére, mind a megelőzésre írják fel.

Terápiás célra a Valtrex-et a következő esetekben alkalmazzák:

 • Herpesz szimplex 1. és 2. típusú, ami bőrelváltozások és a nyálkahártyákat, beleértve az újonnan diagnosztizált vagy visszatérő herpes labilis ( „hideg” az ajkak) és a genitális herpesz (a fejlődő kiütések a nemi szervek).
 • Zsindely, amelynek kialakulása a vírus varicella zostert váltja ki. A gyógyszer alkalmazása lehetővé teszi a fájdalom szindróma leállítását a betegség akut szakaszában, valamint azokban az esetekben, amikor a posztterpés neuralgia kialakul.

A megelőzés érdekében az antivirális szer ajánlott:

 • Az egyszerű és nemi herpesz megismétlődésének megakadályozása érdekében;
 • Annak megakadályozására, hogy a nemi herpesz okozati szerét egészséges szexuális partnerhez (barrier védelemmel kombinálva) továbbítsák;
 • Megakadályozása érdekében a citomegalovírus fertőzés előforduló szervátültetés és más vírusfertőzések okozta herpes simplex vírus és a Varicella zoster, továbbá megakadályozza, hogy a kilökődési reakciók szervátültetések.

A Valtrex tabletta súlyos transzplantációs műveletek után történő alkalmazása csökkenti az átültetett szerv elutasításának kockázatát, és megakadályozza az opportunista mikroorganizmusok által okozott fertőzések kialakulását. Ezenkívül a gyógyszer segít az immunrendszer erősítésében és segít megszerezni az új szerveket. A szervátültetés (például veseátültetés) esetén a Valtrex alkalmazás lehetővé teszi a transzplantátum kilökődésének kockázatát.

A Valtrex-et a születés előtti genitális herpesz szenvedő terhes nők számára írják fel. Ebben az esetben a kábítószert alapos vizsgálatot követően, megelőző célból veszi be, megelőzve az újszülött fertőzését.

Ami a genitális herpesz, ebben az esetben egyfajta védő Valtrex gyógyszer, amely, ellentétben más vírusellenes szerek, csökkenti a fertőzés veszélyét érintkezés útján egy fertőzött partner. Ebben az esetben a gyógyszert mindkét félnek meg kell tennie, és fel kell használni a fogamzásgátló eszközöket.

A herpesz kezelése Valtrex tablettával

Az utasítás szerint a Valtrex tablettákat a táplálékfelvételektől függetlenül, megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevinni.

A herpes zoster vírussal kapcsolatos fertőzések terápiája

A herpes zoster kezelésénél a standard dózis 2 tabletta (1 g) a gyógyszer, amely naponta háromszor egy hétig tart.

A herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelése

A herpesz fertőzés vagy herpesz visszaszorításának jelzésére szolgáló első riasztó jelek előfordulásakor kezdje el a gyógyszert naponta kétszer (500 mg) dózisban. A kezelés időtartama nem haladhatja meg az 5 napot. Súlyos esetekben az orvos növelheti a kezelés időtartamát 10 napra.

A herpetikus fertőzéssel járó visszaesések esetén a kezelés optimális időtartama 3-5 nap. Ugyanakkor az első riasztó tünetek (viszketés, bizsergés, égetés) ajánlott tablettát szedni. Ez lehetővé teszi a fertőzés kialakulásának megállítását, és lehetővé teszi a jellegzetes kiütések megjelenését. A herpes simplex vírus exacerbációinak megelőzése érdekében elegendő 1 Valtrex tablettát szedni naponta.

Ha a betegség újbóli előfordulása gyakori (évente több mint 10 alkalommal), az orvos egy másik kezelési rendet választhat, figyelembe véve a beteg egyéni jellemzőit. Az immunhiányos állapotú felnőtt betegek kezelésében a gyógyszer dózisa általában megduplázódik.

Öngyógyítást el kell kerülni, mivel a kiválasztás optimális kezelési módnak csak szakember, úgy dönt, hogy figyelembe Valtrex herpesz függően a vírus típusától és a beteg állapota.

Valtrex herpeszes száján

A labilis herpeszhez, az ajkak kitörései mellett, van egy alternatív gyógymódszer. A Naponta kétszer 2 g (4 tabletta) adagban ajánlott a Valtrex nagyobb adagjának bevitele.

Ebben az esetben a gyógyszer második adagját legkorábban hat órán át, de legkésőbb 12 órával az első adag után kell bevenni. Ezzel az adagolási sémával a terápia időtartama csak 1 nap.

Valtrex genitális herpesz

Felnőtt betegek normális immunitás szenvedő genitális herpesz (ha a szám a éves súlyosbodásának eléri 9-szer vagy több), a Valtrex dózisban 500 mg (1 tabletta) naponta hosszú ideig (akár 12 hónap).

Ugyanazt a dózist és beviteli tervet biztosítják az egészséges partner fertőzésének megelőzésére. Rendszeres szexuális együttlét esetén a Valtrexet naponta veszik, szabálytalan szexuális élet esetén, a gyógyszert 3 nappal a javasolt kontaktus előtt kell bevenni.

Valtrex a szervátültetéshez

A felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek szervátültetési műtétje során a Valtrex-et a műtét utáni időszakban naponta négyszer 2 g-os dózisban írják fel. Ez megakadályozza a vírusfertőzések és a donor szervek elutasításának reakcióit. A kezelés időtartama átlagosan 3 hónap, de a beteg állapotától függően nőhet.

A kezelés során különös figyelmet kell fordítani a vesebetegségben szenvedő betegekre. Krónikus veseelégtelenség esetén a gyógyszer adagját csökkentik és kiválasztják egyenként, a laboratóriumi vizsgálatok indikáitól függően. Az ilyen betegeknek folyamatos orvosi felügyeletre van szükségük, mivel gyakran idegrendszeri szövődményeket okoznak.

Májbetegségben szenvedő betegek (különösen cirrózis esetén) A Valtrex nem adható nagy adagokban. Ezekben az esetekben egyéni megközelítésre van szükség, és a gyógyszer alkalmazása során különös gonddal kell eljárni.

Ellenjavallatok

A Valtrex alkalmazásával kapcsolatos ellenjavallatok a következő feltételek:

 • A gyógyszer hatóanyagával szembeni túlérzékenység (valaciklovir, acyclovir);
 • Súlyos májbetegség (hepatitis, májelégtelenség, cirrhosis);
 • Akut veseelégtelenség, pyelonephritis;
 • Immunhiányos állapotok (AIDS, HIV);
 • Gyermek kora (12 éves korig).

A relatív ellenjavallatok listája az allergiás reakciók, a bronchiális asztma, a terhesség és a laktáció ideje. Ezekben az esetekben a gyógyszer használatának kérdését a kezelőorvos határozza meg.

Mellékhatások

A Valtrex kevesebb mellékhatást okoz, mint elődje, az Acyclovir. Azonban a gyógyszer szedése számos testtörlési rendszer nemkívánatos tüneteinek kialakulását idézheti elő:

 • Az idegrendszer oldalán vannak olyan reakciók, mint a szédülés, fejfájás, zavartság, idegi izgalom, járás zavar, beszédzavar, tremor. Súlyos esetekben hallucinációk, eszméletvesztés, görcsök lehetségesek. De ilyen súlyos megnyilvánulások nagyon ritkák és túladagolással vagy veseelégtelenségben szenvedő betegeknél fordulnak elő.
 • Az emésztőrendszer reagálhat a gyógyszerre hányinger, hányás, hasmenés, diszkomfort és fájdalom a hasban, étvágycsökkenés.
 • Talán az allergiás reakciók kialakulása. Dermális viszketés, bőrkiütés, például urticaria, fényérzékenység, ritka esetben angioödéma alakul ki.

Az egyéb reakciók között vérszegénység, légzési zavarok, fáradtság, gyengeség és csökkent intelligencia is lehetséges. Meg kell jegyezni, hogy a mellékhatások reverzibilisek és eltűnnek a gyógyszer abbahagyása után.

További ajánlások

A kezelés ideje alatt a Valtrexom nem fogyaszt alkoholt, mivel ez a kombináció ismételten növeli a gyógyszer mérgező hatását a májra és az idegrendszerre, és légzőszervi depressziót okozhat.

A gyógyszer terhesség alatt történő alkalmazására vonatkozó klinikai adatok nem elégségesek, ezért ebben az időszakban csak akkor jelölheti ki a Valtrex-et, ha a terápiás hatás meghaladja a magzat esetleges kockázatát. Laktáció alatt a gyógyszer hatóanyagai beléphetnek az anyatejbe. Ezért szükség esetén a szoptatás kezelése megszűnik, a gyermek mesterséges keverékekre kerül.

A Valtrex szedése során idősebb embereknek ajánlott több folyadékot fogyasztani, mivel az anyagcsere-folyamatok lelassulása növeli a kiszáradás kockázatát. Ugyanazokat az ajánlásokat ajánlják az ivóvíz-rendszer megerősítésére a veseelégtelenségben szenvedő betegeknek. A megfelelő folyadékbevitel lehetővé teszi az ilyen betegek számára, hogy elkerüljék az idegrendszer szövődményeit.

Különös óvatossággal kell eljárni, amikor a Valtrex nagy dózisát a vesefunkciót befolyásoló más gyógyszerekkel (takrolimusz, ciklosporin) szedik. A genitális herpesz kezelésében a Valtrex szuppresszív terápiája nem zárja ki a fertőzés átvitelének kockázatát egy egészséges partner számára. Ezért ajánlott kombinálni a tabletták használatát barrier fogamzásgátlás alkalmazásával.

A gyógyszer nem okoz álmosságot és nem lassítja a reakciót, így a befogadása nem befolyásolja a járművek és mechanizmusok vezetési képességét.

A Valtrex csak a vényköteles gyógyszertartományban kerül kiadásra. A vírusellenes gyógyszer meglehetősen drága, emellett a gyógyszerköltség változhat a csomagolásban lévő tabletták, a gyártó és a gyógyszerészeti láncok számától függően.

Tehát a Valtrex átlagos ára a herpesztől (10 tabletta csomag) 950 és 1300 rubel között van. A 42 tablettát tartalmazó gyógyszer csomagolásának költsége eléri a 3500 rubelt.

Visszajelzés a kezelésről

A herpeszről származó Valtrex tablettákra vonatkozó vélemények általában pozitívak. A betegek magas gyógyszerhatást, alacsonyabb toxicitást és jobb tolerálhatóságot észleltek, mint az Acyclovir. Alkalmazása lehetővé teszi a kimagasló terápiás hatás elérését és megakadályozza a betegség ismételt visszaesését. Számos felhasználó jelzi, hogy a helyreállítás sokkal gyorsabb, ha a Valtrexet egyidejűleg immunmoduláló szerekkel együtt alkalmazza.

A legtöbb negatív vélemény a mellékhatásokhoz kapcsolódik. Emellett a betegek magas gyógyszerköltséget jeleznek, ami hosszas kezeléssel súlyos terhet ró a családi költségvetésre.

Ezért alternatív kezelési lehetőségeket kell keresnünk, és orvoshoz kell fordulnunk, hogy vírusellenes hatásúak legyenek olcsóbb analógok. Ebben az esetben az orvos javasolhatja a Valaciclovir vagy a Valvir tablettát, amely csomagonként 450-650 rubel.

Hivatkozási szám 1

A Valtrex egy nagyon jó minőségű termék, mind a kezeléshez, mind a herpesz megelőzéséhez. Sokat segített nekem, a fertőzés korai felfordulása szinte minden hónapban jelentkezett, de egy év múlva a kezelés után, mivel nincsenek jellegzetes kiütések az ajkakon. Természetesen,

A gyógyszer drága, de megéri. Ezt megelőzően megkíséreltem olcsón kezelni, de a hatás rövid életű volt. Tehát nem javaslom, hogy mentse az egészségét.

2. hivatkozási szám

A genitális herpesz kezelésére az orvos kijelölte a Valtrexet. A tablettát naponta egyszer kell bevinnie, de sokáig. Így egy hónapra szüksége van a gyógyszer három csomagjára, de ez nem olcsó.

Körülbelül egy évig gyógyul, így a költségek nagyon jelentősek. Biztosan helyettesítheti az analógokat, de az orvos azt mondta, hogy ez a leghatékonyabb gyógyszer a hatékonyság szempontjából. Szóval szükség van ilyen kiadásokra, a legfontosabb dolog - a teljes gyógyulás elérése és a kellemetlen fertőzés megszüntetése.

Review №3

A szállítás előtt felírták a Valtrexet. Ezt megelőzően genitális herpesz kezelésére kezeltem, évente többször exacerbációk voltak. A gyógyszer egy megelőző célú fűrész, így a szülést követő gyermeknek nincs semmi problémája, és a herpeszvírus nem érintett.

Ennek eredményeképpen minden jól ment, a gyermek egészséges volt, és nem volt bizonyíték a fertőzésre. Most már nem szoptat, és most a Valtrexet megelőző célokra használhatom, így nem fog visszaesni a betegségből.

A Valtrex herpeszes szájon át

Valtrex a herpesztől

A "Valtrex" gyógyszeres gyógyszere a herpesztől bizonyított hatékonyságát számos törzs terápiás és megelőző gyógymódjaként. A vírus nem távolítható el a szervezetből teljesen, így az intézkedés a gyógyszer elsődleges célja a letartóztatta a betegség felszámolása kellemetlen tüneteket, növelik a javulási és a visszaesés megelőzése.

Összetétel, gyártási forma és cselekvés

A herpeszvírus hosszú ideig lehet a szervezetben, és csak kedvező körülmények között nyilvánul meg, különösen - az immunitás csökkenésével.

Medicine „Valtrex” keletkezik a tabletták formájában 0,25 g, 0,5 g és 1 g egyes, amelyek tele kartondobozokba 10 darab (az 1. buborékcsomagolás) vagy 42 (6 darab 7 hólyagok ). A valaciklovir a gyógyszer fő hatóanyaga. Ez L-valil-észter acyclovir, amely annak köszönhető, hogy a jó felszívódás, és ennek megfelelően jelentős koncentrációt a vérben, biztosít egy hatékony és hosszan tartó hatással rendelkezik, mint annak analógjait.

A tabletták összetételébe tartozó segédanyagok:

 • kroszpovidon;
 • poliszorbát;
 • szilícium-dioxid kolloid;
 • Valium;
 • carnauba viasz;
 • látható;
 • makrogol;
 • mikrokristályos cellulóz;
 • magnézium-sztearát;
 • titán-dioxid.

A gyógyszer hatásmechanizmusa:

 • kizárólag vírusfertőzött sejtekben történő felhalmozódás;
 • a herpeszvírus elnyomása;
 • blokkolja a vírus képződését a DNS szintjétől kezdve;
 • akadály a meglévő vírus következő újratermelésére;
 • a kellemetlen megnyilvánulások megszüntetése.
Vissza a tartalomhoz

Használati utasítások

A "Valtrex" herpesz gyógyszerkészítménye a kóros tünetek kezelésére, a kóros tünetek megszüntetésére és különböző kórokozók megelőzésére szolgál, mint például:

 • herpesz szimplex, amely az ajkán található, az orrban;
 • genitális, labiális, genitális herpesz;
 • herpes zoster;
 • Varicella Zoster vírus;
 • VI típusú humán herpeszvírus;
 • citomegalovírus;
 • csirke pox;
 • herpes simplex I és II típusú;
 • az Epstein-Barr vírus.
Vissza a tartalomhoz

Hogyan kell szedni a herpeszet?

„Valtrex” herpes kell venni ajánlásaival összhangban a kezelőorvos, hiszen az intenzitást, a befogadás, az adagot és gyakoriságát úgy dönt, figyelembe véve az egyes jellemzőit a beteg, a betegség sajátosság, gól - letartóztatta a betegség megszüntetése tünetek vagy megelőzésében. A páciens első alkalommal teljes terápiás kurzust ír elő, a másodikban - csökkentett. Az általános kezelési sémát a betegség sokféleségétől függően a táblázat tartalmazza:

A Valtrex jellemzői:

 • nem függ az élelmiszerbeviteltől és a napszaktól;
 • azonnal alkalmazni kell az első tünetek felfedezését követően;
 • miközben sok tiszta vizet kell inni.
Vissza a tartalomhoz

Ellenjavallatok és pobochki

Tabletták herpes „Valtrex” nem káros hatása van a májra, a kognitív funkció, nem mutagén és teratogén tulajdonságai, nem okoznak bél dysbiosis. A gyógyszer viszonylagos biztonsága ellenére ellenjavallt a használat:

 • legfeljebb 12 éves korig;
 • az összetevők bármelyikének intoleranciája;
 • veseelégtelenség;
 • allergiás reakciók.

Néha jobb, ha a Valtrexet óvatosan kezelik:

 • terhesség alatt;
 • veseelégtelenség;
 • nephrotoxikus gyógyszerek alkalmazása során;
 • a HIV fertőzés nyilvánvaló tüneteivel;
 • laktáció alatt.

Ritka esetekben, túladagolás esetén a "Valtrexom" herpesz kezelése komplikációkat okozhat:

 • elnyomás;
 • fokozott szorongás, szorongás;
 • angioödéma;
 • hányinger, hányás;
 • fényérzékenység;
 • veseműködési zavar;
 • hasmenés;
 • anafilaxiás sokk;
 • álmosság, súlyos fáradtság;
 • a félelem ésszerűtlen érzése;
 • hasi fájdalom;
 • hallucinációk;
 • fejfájás, szédülés;
 • tromboflebitis, vérszegénység;
 • érzelmi izgalom;
 • urticaria, bőrkiütések, viszketés;
 • görcsök;
 • csökkent légzés, dyspnoe;
 • anafilaxia.
Vissza a tartalomhoz

Valtrex analógjai

Számos gyógyszer képes helyettesíteni a "Valtrex" tablettákat, a különbség nem számottevő. Az analóg különféle formában adható ki, például:

 • Herpesz-tabletták az ajkakon;
 • kenőcs a vírus genitális formájából;
 • herpes zoster krémet.

A legnépszerűbb analógok, amelyeket antivirális terápiára használnak:

 • "Ribavirin";
 • "Zovirax";
 • "Rebetol";
 • "Kvattreks";
 • "TSikloferon";
 • "Gerviraks";
 • "Vivoraks";
 • 'Famvir';
 • "A famciclovir-Teva";
 • „Az aciklovir”;
 • "Valavir";
 • "Atsigerpin";
 • "Valtsikon";
 • "Tsiklovir";
 • „Az aciklovir”;
 • „Valaciklovir”;
 • "Valogard";
 • "Amiksin";
 • "Zelitreks".
Vissza a tartalomhoz

Használat megelőzésre

A betegség gyakori visszaesése esetén a "Valtrex" -ot megelőző célokra írják fel. A gyógyszer különösen hatékony a vírusfertőzések megelőzésére transzplantáció után a belső szervek, herpes zoster, herpes genitalis, CMV fertőzés, herpes az ajkak. A genitális herpesz és cytomegalovírus megelőző terápiájának rendjét az orvos minden egyes beteg esetében egyedileg fejleszti, de vannak olyan általános ajánlások, amelyek a táblázatban szerepelnek:

Valtrex a herpesz kezelésében

A herpesz ma kezelésének gyors módját a Valtrex vírusellenes szer biztosítja. A kezdeti tünetekkel való alkalmazása megakadályozza a vírus szaporodását, és a betegség nem fog tovább haladni, mint a viszketés. Ez hatékony megoldás a megelőzésre.

Összetétel és felhasználási jelek

A "Valtrex" - vírusellenes szer tabletta formájában 500 mg-os dózisban szabadul fel. A készítmény hatóanyaga a valaciklovir. Ha lenyelik, a szer aktiválódik a vírus ellen ajak és a genitális herpesz, a bárányhimlő vírus okozza az övsömör. Hatékony a Epstein-Barr-vírus (herpes típusú 4, ami a betegség, hasonló a gennyes mandulagyulladás), citomegalovírus és a herpesz vírus 6-os típusú, amely a leggyakrabban azoknál a gyermekeknél. A betegséget a test kiütés jellemzi.

A gyógyszert a betegségek megelőzésére, a herpesz egészséges szexuális partner fertőzésének csökkentésére használják.

adagolás

A tablettákat az evés időpontjától függetlenül kell bevenni, és elegendő mennyiségű folyadékkal kell lemosni, melyet a szervezet 50% -kal felszív. Az érett embereknek sokat kell inniuk a gyógyszer alkalmazása során. A herpes zoster terápia során 1000 mg (2 tabletta) adagot kell naponta háromszor egy hétre előírni. Előfordul, hogy a Valtrex vétele 10 napig tart.

Bonyolult betegség esetén az idegrendszerből vagy más szervekből származó nemkívánatos jelenségek figyelhetők meg. Így a jogorvoslat kézhezvétele másfél hónappal meghosszabbodik. Hatékonyságát a következők jellemzik:

 • a herpesz bőr helyreállítása;
 • a szervezetmérgezés indikátorainak csökkenése (hőmérséklet normalizálása, fejfájás megszüntetése);
 • a szövődmények megelőzése.

Ezek a követelmények megfelelnek a "Valtrex" -nek. Ha a terápia helyi vírusellenes szereket (kenőcsöket vagy krémeket) tartalmaz, azok az anyagok, amelyek stimulálják az immunitást, meggyógyulnak vagy tartósan javulnak, 5-7 nappal azután kezdenek el.

A szexuális és labiális herpesz herpesz szimplex formája okozza, ezért a "Valtrexom" és a dózis megegyezik. Erős fájdalmas viszketéssel és kezdeti kiütésekkel azonnal elkezdheti szedni a Valtrexet. Ha csapadék még nem jelent meg, 5 nap elegendő, hogy 1000 mg „Valtrex” naponta 1-szer (2 tabletta), vagy pedig szétváljanak vétel 2-szer 500 mg. Gyorsan elnyomja a tüneteket, és csökkenti a vírus újraaktiválódásának kockázatát.

A herpeszes primer fertőzésnél a terápiás rendszer a következő: tabletták (500 mg) kétszer. A kurzus hetente tart. A herpesz fertőzés ismételt megnyilvánulásaival a hatóanyagot 3 napig alkalmazzák, így a tünetek eltűnnek, és a helyreállás jön.

A genitális herpesz esetén a helyi vírusellenes szerek önmagukban nem elegendőek. Segítenek a tünetek elleni küzdelemben, de nem csökkentik a vírus mennyiségét a vérben.

Ha először érezte az ajkán égő és viszkető érzést, amely után vizenyős pattanások jelentek meg, akkor nem kétséges, hogy herpesz. A herpesz eltávolításakor az ajkán ugyanazt a rendszert alkalmazzák, mint a nemi szervekben: 500 mg 2 alkalommal a hét folyamán. Ha a hideg újra megjelenik, a terápia 3-4 napig tart. A pirosságra korlátozódott, egyszerre kétszeres "Valtrex" adagot kell bevenni - 2000 mg-ot egyszer. Izzadás és viszketés esetén a helyi gyógymódok, kenőcsök vagy gélek sokat segítenek.

"Valtrex" a megelőzéshez

Jobb, mint más eszközökkel, szuppresszív (megelőző) terápiával bizonyította, ami különösen azok számára szól, akik gyakran szenvednek a herpesztől. A betegség megelőzése érdekében a Valtrex akár egy évig is eltarthat. Az időszak vége után vizsgálatokat kell végezni az egészségi állapotra vonatkozó következtetések levonásához.

A Valtrex folyamatos befogadása során gyengék vagy hiányoznak a betegség relapszái. A fogadás megszüntetése új hullámot okozhat a betegségben, de gyakrabban a herpesz meglehetősen hosszú ideig tárolódik. Megelőző intézkedések erősítik az immunitást, csökkentve ezzel a vírus teherét.

A test kétértelmű reakcióit figyelembe véve a megelőző terápiát szakembernek kell kiválasztania.

A szuppresszív terápia azoknak szól, akik évente legfeljebb 5 súlyos exacerbációval rendelkeznek. A szexuális herpesz esetén a "Valtrex" befogadása, valamint a biztonságos szex csökkentheti a fertőzés valószínűségét. Ebből a célból genitális herpesz esetén naponta egyszer 500 mg Valtrex-ot kell szednie. Ne hagyja abba a kábítószert, különösen hirtelen. Cím egy járóbeteg osztályban. Ne feledje, hogy orvosolnia kell, sokat kell inni.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A "Valtrex" ellenjavallt olyan betegeknél, akik allergiás reakciót mutatnak a hatóanyaggal vagy a gyógyszer egyéb összetevőivel. A HIV-fertőzött betegeket, ha szükséges, az orvos szigorú felügyelete alatt előírt gyógyszeres kezelésre szánják.

A várandós és szoptató anyák biztonságáról nincsenek információk, ezért ha gyermeket várnak, nem ajánlott kábítószert alkalmazni a herpesz ellen. A kisgyermekeknél nincs közvetlen ellenjavallat, de a kérelem benyújtása előtt a gyermekeknek gyermekorvos vizsgálatára van szükségük. Ha "Valtrex" -et írnak fel, tartsa be az adagot, ne használja az előírtnál hosszabb ideig.

A "Valtrex" használata esetén gyakran előfordul:

Kevésbé megfigyelhető:

 • kiütések a bőrön;
 • a szemek fényérzékenységét.

Nagyon ritkán:

 • anafilaxiás sokk;
 • szédülés, hallucinációk, csökkent gondolkodási képességet és megérteni (például túladagolás tünetei az, hogy megszabaduljon tőlük ajánlott „Kvattreks”);
 • görcsök, fokozott izgatottság;
 • távolmaradt hasi fájdalom, hányás, hasmenés;
 • károsodott vesefunkció.

A mellékhatások reverzibilisek, ha a gyógyszer lemerül.

analógok

Tekintettel arra, hogy a "Valtrex" a szervezetbe jutva aciklovirré változik, analógként ugyanazt a tablettát használhatja. A különbség az, hogy a Valtrexben a felszívódás aránya magasabb, és a hatás hatásosabb. A tünetek csökkentése érdekében magasabb dózisokra van szükség, ami nagyobb terhet ró a májra és a vesére. A hatóanyagot szintén eltávolítják a szervezetből.

A "Gerpevir" és a "Zovirax" ugyanazon hatóanyagot tartalmazó gyógyszertárak. A belső fogadtatáson kívül helyileg is megjelölt (kenőcs vagy krém).

A Famvir tabletta ugyanazokkal a jelzésekkel rendelkezik. A szervezetbe való belépés penciklovirá alakul, ami növeli a herpesz elleni küzdelem hatását. Mint "Valtrex", a gyógyszert kis dózisban írják fel a herpes simplex megelőzésére. De a gyógyszer több ellenjavallatot tartalmaz.

A Valtrex azonos helyettesítői Valvir, Herpeval vagy Valtsikon. Ezeket a tablettákat azonos dózisban, ugyanazon jelzések szerint használják.

A "Valtrex" a mai napig kitűnő előkészület a herpesz-relapszusok számának csökkentésére és megelőző kezelésre.

A herpesz az ajkakon: tabletta és a legjobb eszköz. A herpesz az ajkakon való megelőzése: tabletták

Herpesz az ajkakon nem csak az őszi-téli szezonban, hanem tavasszal, sőt nyáron is előfordulhat. Sok okból, beleértve az immunrendszer állapotát is, ez függ. Ha gyengül, akkor a vírus kezd aktívan szaporodni, ami befolyásolja a nyálkahártyákat és a bőrt.

Szóval hogyan tudod megszabadulni ettől a betegségtől? Azok a gyógyszerek, amelyek egyszer és mindenkor gyógyíthatják a herpeszet, nem léteznek. Ez a betegség azonban régóta elfelejthető. Ehhez folyamatosan támogatnia kell az immunrendszer működését, valamint meg kell tennie a megelőző intézkedéseket bizonyos gyógyszerek szedésével. Melyek, később elmondjuk.

Általános információk

Meglepő módon a herpesz-tabletták az ajkakon sokkal kevésbé népszerűek, mint mindenféle krémek és kenőcsök. Mi ez az oka? Sok beteg meg van győződve arról, hogy ezek a gyógymódok szintetikusak és csak a "kémia" révén képesek hatással járni, és ezzel egy időben befolyásolják az összes belső szervet és rendszert. Továbbá a legtöbb hidegrákos beteg úgy véli, hogy a krém és a kenőcs elve sokkal érthetőbb: alkalmazták a gyógyszert a bőr beteg területére, és gyógyulni fog.

A szakértők azonban úgy érvelnek, hogy ezek a következtetések nem igazak.

A herpesz az ajkán vírusos betegségnek nevezik, amely csak közvetetten kapcsolódik a hideghez és a vitaminok hiányához. Valójában a kiütések megjelenését csak az emberi szervezetben a vírus aktivitása befolyásolja. Ezért, hogy elnyomja, mindenképpen vegyen be speciális vírusellenes szereket. Az ajkak herpeszes tabletta, melynek ára az alábbiakban kerül bemutatásra, alkalmas erre a legjobbra.

Természetesen a kenőcsök és krémek bizonyos hatást is mutatnak, de kisebb mértékben. Megjegyzendő továbbá, hogy a helyi gyógyszerek alkalmazása a mellékhatások kialakulásának szempontjából biztonságosnak tekinthető.

A működés elve

Amint fent említettük, a herpesz az ajkakon segít a legjobb tablettáknak. Végül is ez egy speciális vírusellenes szer. A gyógyszer bevétele után felszívódik a vérbe, és azonnal eloszlik a szervezetben. Amint a vírus által érintett sejtekben elősegíti a speciális enzimek blokkolását, ami rendkívül szükséges a kórokozó terjedéséhez. Az ilyen hatás miatt a víruselemek száma megszűnik, és a jelenlévőek az immunrendszer erői által elpusztulnak.

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a tabletta ajkaként történő herpesz gyógyulását időben meg kell tenni: amint a betegség jelei feltűntek. Csak ebben az esetben a terápiás hatás nem fog sokáig tartani.

Szakértők azt mondják, hogy a herpesz az ajkakon tabletták elfogadott prodromalis időszakban (azaz mielőtt a fő jellemzői formájában kiütés), képes megállítani a replikáció a vírus egy időben, amikor még nem volt ideje, hogy komolyan sújtotta a bőrt. Így a kellemetlen hólyagok egyáltalán nem jelennek meg.

Nemkívánatos hatások

Milyen herpesz-tabletták az ajkakon a legjobban foglalkoznak a feladattal? Csak egy tapasztalt szakember válaszolhat erre a kérdésre. Ha nincs lehetősége felvenni a kapcsolatot orvosával, akkor vírusellenes szereket kell nagyon óvatosan választania.

Az a tény, hogy a különböző antivirális szerek különböző mellékhatásokkal rendelkeznek. Ezért ezeket szigorúan az utasításokban feltüntetett dózisokban kell szedni, figyelmesen figyelve saját szervezetének reakcióját. Bár a szakértők szerint a herpesz tabletták nagy része az orosz piacon nagyon hasonlít egymásra.

A legnépszerűbb kábítószerek

Milyen tablettákat kell inni a herpeszre az ajkakon? A fő, valamint a legelterjedtebb eszközök, amelyek hatékonyan kezelik a feladatot, a következők:

 • "Acyclovir" tabletták. Ez talán az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb gyógyszer, amely már régóta a gyógyszerpiacon van.
 • Gyógyszerek A "Zovirax" az "Acyclovir" analógja.
 • A gyógyszer "Valtrex". Ennek a gyógyszernek a középpontjában egy antivirális hatóanyag, mint például a Valaciclovir. Képes ellenállni a herpeszvírus nagyszámú törzsének.
 • A Famvir gyógyszer. Hatóanyaga a famciklovir.
 • Gyógyszerek "Vivorax". Hosszú ideig kenőcs formájában állították elő. Csak a közelmúltban ezt a gyógyszert tabletták formájában állították elő.

Ezek közül a gyógyszerek közül néhány szigorúan előírt, és egyesek vény nélkül kaphatók. Mindazonáltal mindegyikük sajátosságait meg kell vizsgálni nem csak a választás előtt, hanem használat előtt.

A "Acyclovir"

Az "Acyclovir" ajkán herpeszes tabletták szinte teljesen hasonlóak az ilyen drága külföldi gyógyszerekkel, mint a "Zovirax". A hatóanyag az acyclovir. Segédkomponensként keményítőt, galaktózt, aeroszilt és kalciumvegyületeket használnak.

Az "Acyclovir" tabletta ajkán lévő herpeszről a lehető legkorábban el kell indítani (a bizsergés érzésének szakaszában). Elsődleges fertőzéssel öt napig ötször kell naponta ötször egy darabot inni.

Ha visszaesik, a gyógyszert naponta négyszer, vagy napi 2 tablettát írnak elő.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A terhes nők, a gyermekek és a szoptató anyák nem jogosultak erre a gyógyszerre. Ennek a gyógyhatásnak a mellékhatásai a következők: bőrkiütés a bőrön, álmosság, emésztési zavarok, hallucinációk, fejfájás, vérkompozíció megváltozása és légszomj.

Mennyi a herpesz-tabletta az "Acyclovir" ajkán? A gyógyszer ára a legalacsonyabb az összes többi hasonló gyógyszer esetében. 20 tablettát lehet vásárolni, csak 30-40 rubelt. Ez az összeg elegendő egy kezelésre.

A "Valtrex" (vagy "Valaciclovir") ajkán lévő herpesz tabletták

Ez a gyógyszer antivirális szer, amelynek alapja a valaciklovir. A szakértők szerint ez egy új generációs gyógyszer.

Ennek a gyógyszernek az előnye az "Acyclovir" előtt magasabb felszívódás. Az egyenlő dózisok alkalmazása esetén a valaciklovir sokkal magasabb koncentrációban jut be a vérbe. Ezt követően különleges májenzimek hatására a valaciklovir aciklovirré alakul és elkezdi aktívan elnyomni a herpeszvírust.

Hogyan kell ezt venni?

A herpesz a "Valtrex" tabletta ajkán sokkal több, mint az "Acyclovir". A tömegük 500 mg. Ezért a herpesz sebek tablettát kell alkalmazni egyesével naponta kétszer 10 napig (az ügyben a primer fertőzés), vagy 6 napig - a visszaesés.

Szükség esetén ezt a gyógyszert két napi kétszeri tabletta mennyiségben, napi kétszeri adagban is fel lehet használni.

Hosszú távú, valamint intenzív terápiával a gyógyszer nem ad a legjobb eredményeket, de vezethet a káros mellékhatások előfordulásához.

A gyógyszer jellemzői

Milyen a herpesz megelőzése az ajkakon? A "Valtrex" tabletták nagyon hatásosnak bizonyultak a herpeszkiütés megismétlésének megelőzésére. Ehhez naponta egy darabot kell venni. Ha a visszaesés túl gyakran fordul elő, akkor a tablettát fel kell osztani, és naponta kétszer kell fogyasztani.

Az immunhiányos betegek megelőző intézkedéseként naponta 2 tablettát kell bevenni. Az ilyen megelőző terápia nem haladhatja meg az egy napot.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Szigorúan tilos a "Valtrex" beadása a várandós nők, a 12 év alatti gyermekek és a szoptató anyák számára. Az alkalmazás mellékhatásai hasonlóak az Acyclovir mellékhatásaihoz. A valaciklovir szedése után lehetőség van anafilaxiás sokk kifejlesztésére.

Az eszköz ára meglehetősen magas. A 10 tabletta csomagolása körülbelül 770 rubel.

A Famvir gyógyszer

A Famvir összetétele majdnem megegyezik az Acyclovir összetételével. Azonban még mindig különbözik a hatóanyagtól. Az a tény, hogy a Famvir aktív összetevője famciklovir. Ez egy újonnan kifejlesztett antivirális anyag, amely hatékonysága nagyon hasonlít a valaciklovir hatására. Lassítja a herpesz fertőzés kialakulását, valamint a vírus emberi testben való reprodukcióját.

A tabletták bevétele után a famciklovir teljesen átalakul penciklovirra.

Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a "Famvir" gyógyszer hatékonyan manifesztálódik a herpesz szimplex vírus ismert állományaihoz képest.

Használati utasítások

Az általunk vizsgált tablettákat rágás nélkül, rengeteg vízzel kell bevenni. A napi adag (250, 125 és 500 mg) különféle súlyú gyógyszer forgalomba hozatala miatt, valamint az egyetlen dózis könnyen változtatható.

Ennek a gyógyszerkészítménynek a maximális hatásos dózisa naponta egyszer 3 tablettát (egyenlő gyakorisággal). Azonban a gyógyszer mennyiségét össze kell hangolni az orvossal, mivel ez változhat a páciens fizikai állapotától, életkorától és egyedi jellemzőitől függően.

Termékjellemzők

Meglepő módon a kutatás eredményei szerint a Famvir tabletták hatástalanok voltak a fekete emberek számára.

Ennek a gyógyszernek bizonyos toxikus hatása van. Gyakran okoz emésztési rendellenességeket, a kimerültség érzését, az idegrendszeri elnyomást és a kiütések kialakulását a szervezetben. Ezért az orvosnak meg kell állapodnia ezzel a gyógyszerrel.

A "Famvir" terhesség és szoptatás ideje alatt tilos. Ezt a svájci cég "Winter" gyártja, így ára körülbelül 880 rubel csomagonként.

Összegezzük az eredményeket

Most már tudod, melyik tabletták kezelik a herpeszet az ajkakon az orosz gyógyszertárakban. Meg kell jegyezni, hogy az összes felsorolt ​​eszköz nagyon hatékony.

Természetesen a herpeszkitörések kiküszöbölése érdekében nemcsak a szájon át alkalmazott gyógyszereket, hanem a helyi gyógyszereket is használhatja. Ezenkívül mindegyik gyógyszerkészítmény kenőcs formájában van.

A herpesz ideális kezelése belső és külső eszközökkel kombinálva. A gyógyszerek ilyen használata megkönnyíti a kiütések gyors eltávolítását és a beteg teljes gyógyulását a lehető legrövidebb idő alatt. Ne felejtse el az immunrendszer állapotát sem. A herpesz kezelésénél az orvosok mindig javasolják a vitamin komplexek vagy más népi gyógymódok bevitelét.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez a betegség soha nem jelent meg ilyen módon. Ha herpeszkitörés időről időre megjelenik az ajkakon, akkor gondoljon az életmódra. Lehet, hogy a szervezetnek nincsenek vitaminai és ásványi anyagai.

Kezeljük a herpeszet: a Valtreksu-hoz intézett utasítást

Megszabadulni a herpesz nem teljesen lehetséges, de vírusellenes gyógyszereket, hogy segítsen enyhíteni a folyamat, a betegség, a tünetek enyhítésére, és vezetni a fertőzés látens formában (alvó). Ez nem elég, mint azok, akik megtapasztalták ezt a betegséget tudja, hogy ez hozza a sok gondot és kényelmetlenséget, hogy a legtöbb faj a vírus nagyon „ragályos”, és ezért a barátok és a család a beteg is veszélyezteti. A Valtrex egyike azon gyógyszereknek, amelyek segítik a betegség különböző formáit.

Mi ez és hogyan működik?

A Valtrex egy vírusellenes gyógyszer, amelyet kétdimenziós, hosszúkás fehér tabletták formájában kaptak bevonattal. A kék tinta egyik oldalán egy felirat található: "VALTREX 500". A hatóanyag a valakicpovir-hidroklorid, 556 mg-ot tartalmaz egy tablettában. Ez az anyag az emberi testbe való belépés után a valaciklovir-hidroláz hatására aciklovirré alakul. Ezt teszi a vírusnak.

A vírus DNS-be épített akiklovir lelassítja fejlődésének és reprodukciójának folyamatát. Ez a lánc szakadásához és a sejtosztódás megállításához vezet. A herpesz ismét látens formába kerül, a következő ébredésig. A legtöbb esetben a Valtrex kezeli feladatát, de az utasításban leírtak szerint vannak olyan betegek, akiknek csökkent a gyógyszer érzékenysége. Általában ezek az emberek, akiknek problémái vannak immunitás, akik szenvedtek agyi transzplantációs stagnál, a HIV-fertőzött emberek kemoterápiát kapó során rosszindulatú daganatok kezelésére. Bár az ilyen hatóanyaggal szemben rezisztens herpesz törzsek megjelenésének lehetősége nem kizárt.

Az emberi testbe való belépés után a Valtrex gyorsan felszívódik az emésztőrendszerből, és az acyclovir és a valin (aminosav) lebomlik. A hatóanyag maximális koncentrációját 1-2 órával a tabletta orális adagolása után kell megfigyelni. Ebben az esetben a gyógyszer bevitelének folyamata nem függ az étkezésektől.

3 óra elteltével a normál vesefunkciójú betegek csökkenni fogják az acyclovir szintjét. A Valtrex a vizelettel ürül, majdnem változatlan. Ha van eltérés, akkor ez az idő megnő. Tehát veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a várakozási idő körülbelül 14 óra.

A Valtrex orvosot jelöl. Általában a herpeszvírus különféle formáinak kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. nevezetesen:

 • A herpes simplex 1 és 2 típusok kezelésére, amelyeket a betegség bőrön és nyálkahártyákon jelentkező fertőzések jellemeznek. Ezenkívül mind az elsődleges fertőzés, mind a relapszusos állapotok, különösen a genitális herpesz esetében alkalmazzák.
 • A Varicella-Zoster vírus kezelésére, amely herpes zoster formájában jelentkezett. Segít felgyorsítani a gyógyulási folyamatot és csökkenteni a fájdalmat.
 • Ha voltak az első tünetek a hideg az ajkak (herpes simplex 1-es típusú), akit ebben az időszakban Valtrex nem fertőzés alakul ki, és ezért segít elkerülni kiütések.
 • Az 1. és 2. típusú herpesz esetében a vírus gyakori megnyilvánulásainak megelőzésére.
 • Amikor szexuális (nemi) herpesz vétel az antivirális gyógyszer segít csökkenteni annak kockázatát, egészséges partner, de ne feledje, hogy a fertőzés valószínűsége csökken, ha gyakorolják a biztonságos szex (óvszer).
 • A belső szervátültetés utáni citomegalovírusfertőzések megjelenésének megakadályozása, valamint egyéb vírusfertőzések kialakulásának megakadályozása.

Amint ellenjavallatok megadott instrukciókat sajátossága a gyógyszer vagy annak összetevői, valamint annak szükségességét, hogy legyen óvatos a szimptómiás formáit HIV.

Ezenkívül számos figyelmeztető utasítás is található. Tehát a dehidratálódott betegeket, különösen az idősebb korosztályúakat, különös figyelmet kell fordítaniuk a víz egyensúlyára, és megfelelő mennyiségű folyadékot kell itatni. A veseelégtelenségben szenvedő betegeknek is tisztának kell lenniük, mivel neurológiai szövődmények kialakulhatnak.

Az orvos felügyelete alatt meg kell kapnia a kábítószert és a májkárosodás közepesen súlyos vagy súlyos cirrhosisát. Bár ezeket a betegségeket az adagolás módosítása nem szükséges, de az adatok a kezelést az ilyen betegek nagyon kicsi, úgy, hogy feltételezhető, hogy ez a folyamat még nem teljesen tisztázott. Nem áll rendelkezésre információ a hatása nagy dózisban Valtrex szenvedők más májbetegségek, így ezekben az esetekben is, mindent meg kell szigorú felügyelete alatt az orvos, és nem amatőr.

Meg kell jegyeznünk, hogy a máj transzplantációs műtétet követően nagy adagokban a Valtrex profiltikus gyógyszerként való alkalmazását nem vizsgálták. Azonban az acyclovir hasonló helyzetben történő alkalmazása a cytomegalovírus fertőzések megismétlődését okozza. A mechanikai eszközök kezelésére és a reakció sebességére ez a gyógyszer nem befolyásolja. Gyermekeken történő alkalmazását nem vizsgálták.

A Valtrex felírásáról az orvos dönt. A helyzet kockázattal járhat a gyermek számára, de ezt nem célzottan tanulmányozták. Statisztikák ez alkalommal nem adott egyértelmű következtetéseket levonni a végső visszavonását kevés adat, de a rendelkezésre álló információk a veszélyt a gyermek körülbelül ugyanannyi, mint ha a gyógyszer nem veszik. De szoptató anyákat kell használni a saját nem, mert acyclovir kiválasztódik az anyatejbe, ezért beleesik a gyermek teste. Csak egy orvos dönthet úgy, hogy a Valtrex-et szoptatás alatt szedi, vagy sem!

Adagolás és hogyan kell bevenni?

A herpes simplex kezelésére A Valtrexet naponta kétszer 500 mg dózisban kell alkalmazni. Ha ismételt fertőzést kezelnek, a tablettákat 3-5 napon belül adják be. Ha gyakori ismétlődés tapasztalható, a gyógyszert 5-10 napig iszom. Ami fontos, a gyógyszert az első tünetek megjelenése után kell adni: viszketés, égetés vagy fájdalom. Ha a szájnyálkahártya tünetei (hideg az ajkán), akkor a gyógyszer nagyobb dózisban, de csak egy napon íródott. 2 g-os és másodpercenként 2 g, 12 óra múlva.

A herpes simplex vírus megelőzésére a Valtrexet 500 mg naponta egyszer írják fel. Ha a fertőzés megnyilvánulásait évente több mint 10 alkalommal figyeljük meg, célszerűbb ezt az adagot két dózisban, azaz 250 mg naponta kétszer osztani. Azok esetében, akik az immunrendszerben megsérültek, a gyógyszert napi 2 alkalommal kell bevenni 500 mg-ra 4-12 hónapig. További információkért forduljon orvosához.

Ha a Valtrexet genitális herpesz megelőzésére használják az egészséges partner fertőzésének kockázatának csökkentése érdekében, évente 9 alkalommal ismétlődő gyakorisággal, akkor a következő rendszert alkalmazzák:

 • Rendszeres szexuális életet - 500 mg naponta egyszer, 1 éves tanfolyam;
 • Szabálytalan szexuális életben ugyanabban az adagban (500 mg / nap) 3 nappal a javasolt törvény előtt.

A betegség kialakulásának folyamán a övsömör, vagyis a Varicella-Zoster vírus 1 grammját naponta 3-szor írják le. A kezelés folyamán egy hét lesz. Kívánatos, hogy a dózisok között egyenlő időközök legyenek, legalább 6 órán keresztül a végső megoldásnál.

A felnőttek és a 12 évesnél idősebb gyermekek citomegalovírusfertőzések megelőzésére a Valtrex-et napi 4-szeres adagban kell bevenni. A kezelést rendszerint a szervátültetést követően írják elő. Idővel az adag csökken. Mikor? Ez függ a kreatinin kiválasztódásának folyamatától a vesék által. A legtöbb esetben a kezelés időtartama 3 hónap, de ha a páciens veszélyben van, a gyógyszer hosszabb ideig fog tartani.

Különös figyelmet kell fordítani a veseproblémákra, különösen a veseelégtelenségre. A Valtrex adagja csökken attól függően, hogy csökken a vesék működése. Csak az orvos dönt, mennyit csökkent a dózis, a vizsgálatok eredményei alapján. Ebben az esetben ennek a kezelésnek a kezelés során a kreatinin clearance-ét kell ellenőriznie.

Mellékhatások és kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Mint minden Valtrex-gyógyszer, amint bevitték, ez olyan mellékhatásokká válhat, amelyek kényelmetlenséget okozhatnak. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a gyógyászatban a fejfájás, a szédülés, a szellemi aktivitás csökkenése és a zavartság jelentkezhet. Lehet, hogy hányinger, súlyos a has, hányás és hasmenés, ritkábban - májkárosodás.

A légzőrendszer részeként légúti zavar figyelhető meg a keringési rendszerben, a leukociták és a vérlemezkék számának csökkenésében. Ne zárja ki az allergiás reakciók megnyilvánulását: kiütés, viszketés, Quincke duzzanat. A húgyúti rendszer oldalán a vesék igen ritkán sérülnek.

Meg kell jegyeznünk, hogy mindezek a lépések reverzíbilisek, és a legtöbb esetben megfigyelhetők veseelégtelenségben szenvedő betegeknél. Ezek a jelenségek a Valtrex-et nagy dózisban, szervátültetés után is szedő betegeknél jelentkezhetnek. Mellékhatásokat figyeltek meg az immunrendszer rendellenességeinek kezelésében, különösen az AIDS hosszú távú gyógyszeres kezelésében, a betegség késői szakaszában.

A Valtrex elvileg minden gyógyszerrel kombinálva van, és nem befolyásolja őket jelentős mértékben. Figyelmet kell fordítani azoknak a gyógyszereknek, amelyek vesebetegségeket okozhatnak. Ugyancsak óvatosnak kell lenni azokkal a gyógyszerekkel szemben, amelyek "mozognak" ugyanúgy, mint az acyclovir, különben a vérplazma növeli a tartalmát.

Általában, hogy elkerüljük a szövődményeket és megfelelően kezeljük, a Valtrexot csak az orvos által előírt módon kell bevenni. Ne öngyógyítson, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja egészségét. Jobb, ha ismét konzultálsz, mint egy rosszul megfontolt döntés következményeinek kijavítása!