Hogyan tanítottam a gyermekek higiéniáját: a fogaikat mossák, mossák kezüket, lábukat és a test többi részét

A higiéniás manipulációk végrehajtása nagyon fontos minden ember mindennapi életében. Ezért kívánatos, hogy a gyermek korai életkorhoz igazodjon az ilyen eljárásokhoz. A fogak tisztításához a felnőttek kezét és lábát mossa meg egyszerű manipulációk. És hogyan kell elszállítani ezt a felnövő gyermeket? Ebben a cikkben, fontolja meg néhány tipp.

A cikk tartalma:

Hány éves korig higiénés gyermek?

Ez a probléma minden új szülőre izgat.

Miközben a baba kicsi, a szülei fürödni és mosni. Amikor megfordul másfél évig, aki érdeklődést mutat be az édesapja és az édesanyja iránt, elkezdi imitálni őket. Szükséges elkapni ezt a pillanatot, és a játékformában megkezdeni az öngondoskodás szabályait. Még érdekesebb lesz megmutatni mindezt saját példáján.

Hogyan kell csinálni?

Vannak bizonyos szabályok ennek vagy az eljárásnak az elvégzésére. A kézi higiénia a legegyszerűbb és leggyakoribb gyakorlat, amelyet minden gyerek megért. De arról, mennyire fontos a rendes kis fogak, kicsit nehezebb megmagyarázni. De ne légy kétségbe!

Az arcod mosása

A mosás szórakoztató lehet, különböző trükkökkel.

Egy felnőtt férfi tenyere, hajó által hajtogatott, sok vizet tartalmaz. Baba így szeretné megpróbálni ugyanezt. Vízben fújja be az arcot, vagy óvatosan tartsa a vizes kezet a szem fölött.

A legfontosabb dolog - bemutatva a gyereket, magyarázd meg mindent.

Mosson kezet, lábat és más testrészeket

Minden nap a családok, ahol vannak kisgyermekek, tele vannak érdekes tevékenységekkel. Például nekünk van ideje, hogy egy csomó fontos esetet fordítsunk. Szobrászat, festészet, séta a homokozóban, dobott köveket pocsolyák, a kísérletezés egy teherautó a sárban terepen - mindez rögzíti a fiaim.

Minden alkalommal az utca után (vagy a kreatív folyamat vége felé) együtt fürdünk egy mosásra.

Az első dolog - fogantyúk

Kapcsoljuk be enyhén meleg vizet. Bármelyik gyermeknek vágya lesz arra, hogy azonnal tegye a kezét. Ezért szükséges a kezdet. Még hozzá kell adnia a szappant.

Most szappantartó gyártók kínálnak egy nagy választékban. Bébi folyékony szappant használok.

Könnyebb lesz az apró embernek az adagolóhoz nyomni, mint tartani a csúszós kis botot a fogantyúban.

Egy példát mutatok magamnak, vagy a legidősebb fiú teszi. Egy kicsit nedvesítem a kezemet és kitömörítem a szappant, majd óvatosan az egyik kezemet a másikra. A kis fiúnak meg kell látnia, hogy nemcsak a folyadék kiürítését, és azonnal vízzel kell mosni. Bár ez a végeredmény teljesen lehetséges. Célszerű türelmet mutatni és ismételni a szappanosítást.

Az angyalod fokozatosan megszokja ezt az eljárást. Később lehetőség nyílik arra, hogy szappannal próbálkozzunk a csomós változatban.

A lábak és más testrészek mosása

Ezt a lépést egy séta után és lefekvés előtt tartják. Ismét meleg vízzel. Jobb, ha a baba a fürdőbe kerül.

Kényelmes a zuhany használata, mivel lehetőség van arra, hogy a gyermeknek egy kis játékot adjon a permetezéssel (és célja, hogy elérje a testünket, amely érdekli minket).

Fogtisztítás

A szájápolás nagyon fontos folyamata.

A fogorvosok egyhangúlag megismétlik, hogy a tisztítást az első fog megjelenésével kell kezdeni.

Először ujjával egy szilikon kefe-rögzítést fog használni, és évente - normál kisgyermek méretét. Ha nem hagyja figyelmen kívül a szakemberek tanácsát, a kis fia vagy lánya nyugodtan érzékeli a folyamatot.

Ez az eljárás nemcsak puha sörtékkel rendelkező baba kefét igényel, hanem jó minőségű pasztát is (fluorozott vagy kevés tartalmú gél).

A folyamat kezdete többféle lehet:

 1. Te és a baba is látogasson el a fogorvos irodájába megelőző célból. A szakértő bemutatja a tisztítási szabályokat. Csak meg kell ismételni a házat.
 2. Egyes gyártók tészta tartalmaz információs lapokat a tisztítási szekvenciák sorozata (pl. R.O.C.S.) A rajzokat együtt tanulmányozhatja.
 3. Mutassa be a példát.
 4. A fogakat egy játékkal kenje be.

Tanácsos egy tapasztalt anyának arról, hogyan taníthat a gyermeknek a higiéniára

mosás

Reggel és este. Amikor a baba és én csak elkezdtük megtanulni ezt, leültünk a mosogató előtt, és saját kezemmel mostam. Kimondva such lines:

Mossuk a szemünket, hogy lássuk,

Arcát ragyogni,

Orr lélegezni,

Lobik - ragyogni.

Megadhatja a morzsának a lehetőséget, hogy lemossa.

Fogtisztítás

Megmagyaráztam a fiamnak, hogy mi volt. Végül is a fogaknak egészségeseknek, fehéreknek és gyönyörűeknek kell lenniük.

Játékosan kopoghatsz a fogakkal, és ez nem ijedt, éppen ellenkezőleg, mosolyt fog okozni a kicsit.

Most bemutatom a tisztogatás sorát, manipulálva az állámmal. A Synul nem adható azonnal. Biztosan el kell kezdenie magának a cselekvést, majd kedvezően beleegyezik abba, hogy anyja keze segítségével ecsettel dörzsölje a fogait.

Ne rohanj hozzá, és magad csináld. Hagyja fokozatosan használni a gyermeket. De ne hadd játsszunk ecsettel!

A fogak tisztításának folyamatában néhány animált vagy könyv jellegű példát említhetünk.

Egy jó lehetőség az, hogy álljon meg és nézzen a tükörbe.

Nem kell cselekednem a meggyőzéssel, mert a legfiatalabb fiú szereti a vizet, és tudja, hogy a fürdőszobában lévő reggeli WC után képes lesz ott játszani. Ezenkívül ő, akivel példát tehet. A bátyja tudja, hogy szükség van a száj ápolására, és nem hagyja figyelmen kívül ezeket a lépéseket.

De néha emlékezzetek rá, hogy ezt meg kell tenni.

Kézmosás

Az ilyen higiéniára való felkészülés folyamata áthalad, azt hiszem, mindenki könnyű. A felnőttek folyamatosan ezt a példát mutatják, akkor is hangosíthatja a műveleteket. Gyermekek másolni örömmel. És a "Moidodyr" termékből származó vonal verziója:

Az enyém, a kéményseprőm

Tiszta, tiszta, tiszta, tiszta...

Vagy számold meg az ujjaidat, hozd a szappanokat a buborékok állapotára, és próbáld meg fújni őket.

podmyvanii

Ezenkívül fontos szerepet játszik a higiéniai követelmények betartása előtt.

Egy független előadásban ezt a stádiumot később, mint a többi, le kell állítani. Mivel fontos, hogy ne csak szappant alkalmazzunk a testrészeken, hanem alaposan öblítsük le. Ellenkező esetben irritálhatja a gyermek érzékeny bőrét.

Mi végezzük az eljárást, miközben a fürdőben állunk. Újra olvasunk verseket a tisztaságról, a vizet a zuhanyról vagy a vödörből kiöntjük. A hab volt, de eltűnt. A folyamat lenyűgöző, de folyamatosan figyelnie kell, hogy a gyerek maga csinálja. Végül is, nem csak a szappan mosása. Szintén szükséges a test jó minőségű tisztítása, a gyermek fokozott figyelemének finoman elterelése.

Tehát a higiénia szerepe életünkben tagadhatatlan. A gyermekek beágyazásához az öngondoskodás készsége lehetséges, türelmet és képzelőerőt mutatva. Ez jó módja annak, hogy az egészség megőrzése az ezt követő önálló életben.

Mit taníts a fiaidnak: a férfiak intim higiéniai szabályai

A férfi betegségek megelőzése korai életkorban

Az orvos-andrologist és PhD Irina Klementevna Romashkina arról, hogy számos betegség elkerülhető gondos az egészsége gyermekkora óta. Azt mondja, hogy mit keres a szülők és gyermekek, mi lenne jó tudni, minden ember serdülőkorban.

Higiénia korai életkorban

Sajnos a fiúk egészségével kapcsolatos problémák már korán is felmerülhetnek. Az egyik a pelenkákkal kapcsolatos. Természetesen ez a találmány nagyszerű eredmény: nagyban elősegítik az anya életét. De használatuk veszélyezteti a jövő emberének egészségét. Pelenkák alatt mindig, és különösen nyáron a koponyatervek túlmelegedtek.

A természet nem véletlenül vezette a heréket a kis medencéből. Megfelelő kialakulásuk és megfelelő munka után alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, mint a test belsejében. Ezért, bármennyire is nehéz lenne anyja számára, "a régimódiakat" használni a nap folyamán géz pelenka, és pelenkát csak az éjszakára viselnek.

Az a tény, hogy a pampers alatt a nemi szervek túlmelegedése gyakran okozza a prepúzió - balanoposthitis gyulladását. Ebben az esetben a pénisz csúcsának duzzanata és vörössége van. A tüskék és a fityma között tüskék vannak. Egyes orvosok azt javasolják, hogy ezeket a tüskéket megtörjék maguk a szülők, fokozatosan megnyitja a pénisz fejét. Meggyőződésem, hogy ez egy ördögi gyakorlat. A keskeny fitymával, amely az első életévben a fiúknál igen gyakori, egy ilyen eljárás szomorú következményekhez vezethet. Nagy a kockázata annak, hogy a szülők, akiknek nincs tapasztalata az ilyen manipulációkban, megnyitják a pénisz fejét, nem tudják bezárni.

Ennek eredményeképpen létrejön egy olyan állapot, amelyet az orvostudományban paraphimózisnak vagy fojtogatásnak neveznek. Más szavakkal, a véráramlást a pénisz fejében zavarják, ami nekrózishoz vezethet, ha nem sürgősségi orvosi segítséget nyújt. Ezért a pénisz fejének megnyitása a fityma tapadásának jelenlétében szakorvosnak és szükségszerűen helyi érzéstelenítésnek kell lennie. Ezzel a manipulációval az orvos csak szalvétákat és saját kezeit használ.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen szövődmények és az azt követő kellemetlen orvosi eljárásokat be kell tartaniuk bizonyos higiéniai szabályok és feldolgozza a fityma rendszeresen. A gondozás részletei megtalálhatók a gyermekek andrológusában. Nem szándékosan beszélek erről részletesen, hogy az olvasót felkeressék az orvoshoz. Elvégre csak egy tapasztalt orvos képes diagnosztizálni bizonyos születési rendellenességek, amelyek szükségessé tehetik a korai sebészeti kezelés az első néhány évben az élet (mint például cryptorchidism - undescended herék a herezacskóban).

serdülőkor

De a becsületes szülők felemelték a fiukat, időben meglátogatták az orvost, betartva a higiéniai szabályokat. A gyermek nőtt. Hangja durvább lett. Az arcon foltok voltak, bajusz és szakálla volt. A fiú készen áll arra, hogy emberré váljon, és most sokat kell magyarázni. Korábban ilyen felvilágosító tevékenység aktívan részt vett a "Tudás" társadalomban. Én magam gyakran oktattam Moszkvában. Általános szabály, hogy ezek bizalmas beszélgetések voltak, amelyeket először külön-külön a lányok és a fiúk végeztek, majd együtt és együtt.

Már akkoriban a vita élénk volt, és az oktató komoly elmélkedését követelte. Az úgynevezett szexuális forradalom idején élünk. A mai fiatalok sokkal jobban ismerik a nemek közötti kapcsolatot, mint a régieket. De mivel nincs oktatási munka, a fiatalok érdekeit a szexuális képességek mechanikai asszimilációjává redukálják, amelyet mellesleg a televízió és a sajtó aktívan támogat. A környezet agresszív módon megkívánja a tizenévesek szexuális élményt szerezni. De máshogy! Sokan már mindent megtettek, és az, aki nem volt, az ifjúság nyelvén beszélt, bolond volt. Lehetetlen. Elképzelhetetlen. Ezért a mai fiatalok szexuális életének kezdete, rendszerint sportérdeklődéssel és jóval korábban, mint a szexuális kapcsolatok érett nézete.

Nem vagyok benne biztos, hogy te, kedves szülők lejáró gyermek, lehetősége van arra, hogy változtassanak határozott véleménye van a szex, mint természetes és szükséges testi funkciókat. A legtöbb serdülő szerint ez ugyanúgy szükséges az egészséghez, mint a vizeléshez. Még ha megpróbálja elmagyarázni nekik, hogy mennyit veszít, elkényezteti kapcsolatos tapasztalatait plátói időszakban a fejlődés érzéseit közelség elvárás, és hogy ebben az időszakban a kapcsolatok, ez a „ideje madár cseresznye”, soha feledésbe merült, és a memória tárolja, mint felbecsülhetetlen ajándék, nagy megbánás, valószínűleg nem fog semmit tenni.

Gyermeke társai gyorsan és magabiztosan megsemmisítik erőfeszítéseiteket, és a gyermek továbbra is az ő véleménye szerint marad. Ennek ellenére beszéljünk erről, igyekszünk egészséges hozzáállást kialakítani a gyermek szexuális kérdéseire. Ugyanakkor mindent meg kell tennie azért, hogy megóvja a lehetséges veszélyektől, például a szexuális úton terjedő betegségektől. Ezért a szülőknek meg kell világítaniuk bizonyos biztonsági szabályok tiszteletben tartására, és meg kell ismerniük az úgynevezett úriembert, amelyet a fiúnak mindig magával kell hordania. Rendszerint egy fiúról kell tudni erről, amikor 14-15 éves, és egyes esetekben még korábban is.

Az úriember sorozata

Szóval, mi az úriember? Tartalmaz egy óvszert, egy antibakteriális szappant és egy kis Miramistin ampullát. Meg kell győzni a serdülőt, hogy korunkban nincs joga a nem védett szexhez. Az óvszer először a nem kívánt terhességtől, másrészt a különböző kórokozókkal való fertőzéstől véd. Ez azonban nem szabad elfelejteni, és felnőtt férfiak. Igaz, az óvszer csak akkor használja védő funkcióit, ha megfelelően használja. És nem mindenki képes erre, és nem mindig. Megdöbbentem, hogy még tapasztalt férfiak sem tudják, hogyan kell használni az óvszert. Ezért néhány szót fogok mondani a szabályok alkalmazásáról, amint a szovjet időkben azt mondták: "a második termék".

Az első szabály. Az óvszert kell viselni, mielőtt a partner szexuális szervezetei megérintenek, és nem utána. Mint mondják, a petting előtt. Ellenkező esetben a fertőzés veszélye továbbra is fennáll. A második szabály. Távolítsd el az óvszert, a pénisz alapjáról a fejemre gördíted, nem teheted. Gördülő mozgásokkal az óvszer külső felszínéről származó mikroorganizmusok könnyen és természetes módon átvihetők a péniszbe. És a "második termékszám" használatának jelentése elvész. Az óvszer eltávolításához az alábbiak szerint van szükség: a szexuális bizonyítvány befejezése után két kézzel szükség van az óvszer sűrű gyűrűjének szexuális tag alapján történő kiszélesítésére, és arra, hogy ne szabadítsanak fel fegyvert vagy kézzel. Nem szabad panaszkodni, hogy a benne lévő spermiumok kiömlnek. Ez a kár nem hozhat senkit.

Befejezése után véletlenszerű szex és eltávolítása az óvszer szükségszerűen vizelési inger, majd kimossuk. Ehhez szappanra van szükség. Nos, ha a szexuális érintkezés történt a „terepen” és a higiéniai körülmények eljárások nem lehetséges, meg kell tisztítására használt miramistin, vagy ha nem, akkor csak habzik a nemi szervek, a párásítás segítségével saját vizeletében.

Sajnos a férfiak túlnyomó többsége feledkezik meg az egészségügyi és higiéniai szabályok tiszteletben tartásáról, ha nyilvános WC-t használ. Arra törekszenek, hogy megvalósítsák a "tömegek terveit" ebben az életben, mindig sietnek, és nem figyelnek a nyilvánvalóvá. A nyilvános WC-ajtót nem nyithatja meg ugyanazzal a kézzel, és a vizeletet a vizeletben tarthatja. Ez a nem olvashatóság kellemetlen következményekhez is vezethet. A nedves ajtófogantyún számos mikroorganizmus található, melyeket könnyedén áthelyezhet az új lakóhelyére - a saját tagja. Ezért határozottan javaslom, hogy egyszer és mindenkor emlékszem, hogyan oldja meg ezt a problémát. Ha jobb kezével tartja a péniszet, csak a bal kezével nyissa ki a nyilvános WC-t. A rituálé előtti és utáni kézmosás nagyon kívánatos eljárás.

Nos, ne felejtsd el eljutni egy olyan orvoshoz, akit évről évre bízol. Mindezek az intézkedések elég egyszerűek, de lehetővé teszik a betegségek diagnosztizálását a korai szakaszban, amikor a kezelés nem nehéz.

Gyermekek és serdülők higiéniai szabályai

Az egészség és a megfelelő életszínvonal fenntartásának fontos feltétele a higiéniai szabályok betartása. Tanulmányozza a környezeti tényezők egy személyre gyakorolt ​​hatását, nemcsak az egészség megóvására, hanem az egészség megerősítésére törekszik. Magában foglalja az eljárások egész sorát.

A gyermekek és serdülők higiéniai sajátossága, hogy a szervezetük a növekedés szakaszában van. Mindaz, ami kialakul, most következményei vannak a későbbi életben. Ezt a korosztályt külön kell figyelembe venni.

Az, hogy gondoskodnunk kell magunkról, hogy egy társadalomban élünk. Könnyebb új kapcsolatokat teremteni az emberekkel és kommunikáció építése, ha egy személy kedves és kedvesen látja magát.

A gyermek személyes higiéniája az oktatás alapjait adja. Jó minőségű készségeket szerez, elkezdi felismerni, hogy a viselkedés elfogadható-e, és ami nem. Ötleteket alkot a külső világról, a társadalom szerkezetéről. Az ilyen alapismeretek átadásra kerülnek a felnőtteknek.

A gyermekek és serdülők higiéniája a következőkre oszlik:

A gyerekek megismétlik a felnőttek magatartásmintáit. Hasznos, ha megpróbálsz valamit megtanítani, ha éppen ellenkezőleg viselkedsz. A megfelelő példával a gyermek minden tőlük telhetőt megtesz, és pozitív megerősítéssel a szokásokat egyértelműen a tudatalattira kell bontani, és az életük marad.

A 3 év alatti gyermekek higiénája

Amíg a gyerek el nem kezdett sétálni és beszélni, tisztasága és egészsége felelőssége a szüleihez tartozik.

Napi fürdőzést kell végezni, lehetőleg este. Ez annak a ténynek tudható be, hogy a gyermekek bőrének még nincs védőgátja, baktériumoknak van kitéve. Ez folyamatosan meg kell tisztítani. Ha ez nem történik meg, akkor allergiás reakciók kezdődhetnek, és általában gyengébb immunitást mutatnak. Fontos a víz hőmérséklete és a fürdés időtartama. Nem lehet 38 fokkal felemelni - túl forró, hő és fájdalmas állapotok kialakulása a gyermekben, a szívdobogás és a légzés gyakoribbá válik.

A baba lemosása után minden utazó a WC-vel. Biztonságosabb és gazdaságosabb folyékony víz alatt, nem szalvétákkal. Nem helyes, hogy a gyermek egy kézzel tartsa a mosogatót a szokásos módon. Az a tény, hogy a gyermeket annyira a tetején lévő anális nyitással helyezték el, és a csapvíz először eltalálja, majd a nemi szervekbe áramlik. Ebben a helyzetben fennáll a fertőzés veszélye a nemi szerveken. Megnézzük a fiúk és lányok helyes erózióját.

A szemek, orrüregek és fülek gondozása

A szemeket gyengéden letörölte egy meleg víztől elkeverve. Ne dörzsölje őket keményen, járjon el egy helyet néhányszor: elég lesz 1-2 mozgás, hogy tisztítsa meg a szemhéjon. Ne törölje a szemét semmi megoldással. A vízen kívül minden folyadék a nyálkahártyát és a duzzanatot okozhatja.

Az orr különös gondot fordít, mivel az orrmellék még mindig kicsi, nagyon könnyen és gyorsan eltömődnek. Ne mászjon fel ott egy pamutbuborékkal: megsérülhet a folyosókon. Racionálisabb lesz ez egy speciális szívással, amely fájdalommentesen és gyorsan eltávolítja a gyermek orrának felesleges részét. Kívánatos használni minden más nap vagy minden nap. Ha az orr nem megfelelően lett tisztítva, a gyermek nem képes normálisan lélegezni, ami nagyon veszélyes.

De a füleket fülpárral lehet tisztítani, de óvatosan, nem kell mélyen mászni és keményen nyomni: csak távolítsa el kívülről a felhalmozott ként és port.

A manikűr ollóival hetente egyszer vágja el a körmét. A gyakori eljárások fájdalmasak lesznek, és ritkább köröm vágási idővel nőnek, ami veszélyessé válik a gyermek számára: ő maga is sebezheti magát.

Az oxigén szerepe a gyermekek higiéniájában

A friss levegő fontossága külön-külön megkülönböztethető. A gyermek helyiségét naponta többször szellőztetni kell. Az oxigénforgalom csökkenti annak veszélyét, hogy a vírus a lakásba kerül, növeli az immunitást és táplálja a testet a megfelelő anyagokkal a megfelelő fejlődés érdekében.

Naponta egyszer egy gyermekkel ki kell mennie az utcára. Erõs csomagolásból izzadhat és hideg lehet. A szabadban járva könnyű temperálásként működik, és pozitívan befolyásolja a baba idegrendszerét. A gyaloglásnak gyalog kell lennie, a gyermek ebben a pillanatban mindketten a babakocsiban lehet, és az életkoruktól függően járni fog. Erősen hosszú ahhoz, hogy megtehessük őket, ez nem feltétlenül szükséges: a gyermeket túltöltheti. Az utcán járva hasznos lehet: ebben a pillanatban a gyerek megtanulja a környező világot, növeli tudását a színekről, formákról, állatokról és növényekről.

A 3 és 5 év közötti gyermekek higiénája

Amikor egy gyermek már kezdte felismerni magát és a világot, akkor értelme elmagyarázni neki, hogy mi az öngondoskodás szabályai. A higiénia beszélgetéssel kezdődik. A babának meg kell mondani a napi higiéniai eljárások jelentőségéről.

A gyermeknek képesnek kell lennie arra, hogy megpirítsa a fogait. Vannak speciális fogkefék. Lágyabbak és kifejezetten a gyermekek kis kéz és szájához igazítják. Ez biztosítja, hogy a baba ne sérüljön meg. Ne engedje, hogy a gyermek felnőtt fogkrémet vegyen fel: túlságosan irritálja a nyálkahártyát. Jobb, ha különleges pasztát veszel a gyerekek számára, ők ma már hatalmas választék. Biztonságos, ha lenyelik, és magas kalciumtartalmuk van, hogy egészséges fogakat formáljanak. Meg kell mutatni a baba számára a megfelelő tisztítási sorrendet. Tanítsd meg neki, hogy gondosan, de fanatizmus nélkül tegye meg, hogy ne sérüljön az íny. Ezzel a témával rajzfilmeket mutathat be, hogy jobban emlékezzen arra, hogy ez hogyan történt. Néhány napig egymás után ajánlatos a fogakat összevonni, tisztán és segítséget kérdezni.

Fontos, hogy külön ecsetet, törülközőt, fésűt rendeljen a gyermekhez. Magyarázd el, hogy ezek a személyes tárgyai, és senki sem használja őket. Hasonlóképpen tiltsa be valaki más holmiját.

A gyermek arcának mosásához szükséges a reggeleken és az estéken. Különleges eszközökre nincs szükség: elég rendes meleg víz. Ezután az arcot tiszta törülközőkkel kell áztatni, csak az arcra szánják. Ne dörzsölje, csak csatlakoztassa, és magába szívja a felesleges folyadékot.

Megfelelő kézmosás

Vizsgálja meg, hogyan kell megfelelően kezet mosni. Jó lesz, ha kinyomtat és lefagy egy képutasítást a mosdó közelében, ahol a szappan helyes technikáját lépésről lépésre írja le. Még a felnőttek is ritkán fordítanak megfelelő figyelmet erre a folyamatra. Mossa meg a kezét 20-30 másodpercig, különös figyelmet fordítson a köröm közelében lévő területre. Tökéletesen masszírozza a kezét - ez pozitívan befolyásolja a test egészét, különösen a gyomor-bélrendszer működését. A kölyöknek meg kell értenie, miért kell lemosni kezét étkezés előtt, utca után, a mosdóba, és a háziállatokkal való kapcsolatfelvételt.

Ha a család több gyermek, a helyzet az oltás a jó szokások sokkal könnyebb, mert a fiatalabb gyermek látja magát, mint egy elismert higiéniai idősebb testvérek, akik emlékeztetik fontosságát ezen eljárások, szüleikkel együtt.

Intim higiéniai szabályok a lányok számára

Korai életkorban a szülők megmutatják, hogyan kell megfelelően ellátni a nemi szerveket. 5 éves korukig a gyermek jól tudja végrehajtani ezeket az eljárásokat, néha felügyelet alatt. Ebben a tervben a lányok és a fiúk cselekedetei eltérőek.

A legfontosabb dolog, amikor a lányokat lemossák, a mozgások irányának betartása. A jobboldal elölről hátra mozog. Ez minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy a baktériumok az anusból a nyálkahártyába kerüljenek, és gyulladás képződjenek.

Ne használjon szappant vagy különleges intim zseléket: megsértik a savas-bázis egyensúlyt, amely tele van különböző kiütésekkel, viszketéssel, vaginitisszel. A legjobb, ha olyan közönséges folyóvizet használ, amely a kényes tisztítással szembesül. Mondja meg a lánynak, hogy legalább naponta egyszer meg kell mosni, és meg kell változtatni a fehérneműt. Rendszeresen nyálkahártyával kenhető a bőr, de óvatosan járjon el, és soha ne érintse meg a hüvely belső burkolatát.

Vásárolni a baba nadrágot természetes anyagból, például pamutból kell készíteni. Az ágynemű nem zavarhatja a mozgást, és a bőrt légárammal kell ellátni. Külön törülközőt békés célokra különítsenek el, ezért nem szabad használni valaki másnak.

A WC-ben való minden látogatás után meg kell nedvesítenie a nemi szervek papírját. A pubertás előtt a nyálkahártya ezen a helyen különösen érzékeny, és a fennmaradó váladékok gyulladást okozhatnak.

Intim higiéniai szabályok a fiúk számára

A fiú mosásakor nem szükséges a mozgás irányának megfigyelése. Nem szükséges a fityma késleltetése: ez mikrotraumához vezet. Maga a fej öt évvel megnyílik. A kinyitás után rendszeresen és alaposan meg kell mosni az alatta lévő helyeket a felesleges smegma eltávolításához. Ha ez nem történik meg, akkor felhalmozódik a feleslegben, és kezd gyulladni, duzzadt, sőt feszülni.

Ne használjon speciális eszközöket, rendes vízzel. Ha a gyerek felismeri az ilyen eljárások fontosságát, nem fogja elfelejteni őket, és nem kell majd irányítania. A vizelés után a fiúknak fel kell tölteniük a felesleges nedvességet papírral a gyulladás elkerülése érdekében.

Az 5-7 éves gyermekek higiénája

Az óvodai korban szabályozzák a gyermek napját. Fontos, hogy a jövő iskolai gyermeke beilleszti az alvás és az ébrenlét megfelelő óráit, hogy később könnyebben fel tudjon ébredni. Szükség van általában a korai nyugdíjazásra az alvás és a felemelkedés között.

Ebben a korban felajánlja a gyermek edzését. Ez előnyös az immunitás, a központi idegrendszer számára, szabályozza a hormonok és a tudományok megfelelő működését. Ne öntsük le a gyermeket azonnal a jeges vízzel, jobb, ha fürdés vagy zuhanyozás után befejezzük az eljárást hűvösebb vízzel, fokozatosan csökkentve a fokot. Vagy felajánlja a gyermeknek, hogy törölje le a hideg törülközőt - ez egy lágyabb és finomabb keményedés.

Fontos gondoskodni arról, hogy a gyermeknek elegendő fizikai aktivitása legyen a nap folyamán. Ennek köszönhetően nem fog megtapasztalni túlzás. Mozgásszervi rendszere megfelelően fejlődhet, egészében az erő és az állóképesség növekedni fog.

Megpróbálhatsz egy gyermeket egy speciális szakaszba írni, ami most egy csomó. A lányok valószínűleg táncolnak vagy táncolnak, és fiú futball, jégkorong vagy karate.

Az iskolai időszak higiénája

A tanulmányok kezdetekor kezdje el különös gonddal a serdülő látását. Sokkal jobb gyakorlat, hogy hogyan kell csinálni torna a szemnek - ez megakadályozza fárasztó szeme alatt osztály az iskolában és otthon, csökkenti a kockázatot a száraz szem, rövidlátás és távollátás. Magyarázd el, mire kell szünetet tartani a munkában.

Ne felejtsd el a helyes testtartást a munkahely mögött - a gerinc egyenes, hogy elkerülje a scoliosis. Hibás hátsó helyzetben jár komoly problémákat a jövőben aszimmetrikus alakú, a lányok nem tudják megfelelően fejleszteni szép mellek fiúk nines izomtömeg. Korral kezdődik a fájdalom az alsó végtag és a nyak között, akkor viselnie kell egy szintező fűzőt, ami elég kellemetlen. Ezért jobb a betegség megelőzése, mint később megszabadulni.

Helyes testtartás az asztalnál - lábak 90 fokos szögben, a gyomor és az asztal szélén pedig könnyen öklét. Ne engedje, hogy a fej túlságosan lejtsen a notebookokra vagy a tankönyvekre. Ringató egy széken ül törökülésben vagy sürgető lábát maga alá, mint rossz: ők megcsípte erek, a vér nem kering megfelelően, akkor zsibbad végtagok kezdeni egy másfajta elvezető és a duzzanatot. A toll hegye, amikor az írásnak meg kell néznie a vállát, amely lehetővé teszi, hogy a kezek kevésbé fáradtak és ugyanakkor gyönyörű kézírással szolgál.

Amikor elküldi a gyermeket az első osztályba, egyértelműen tudnia kell, hogy saját magának és a megjelenésnek kell figyelnie, hogy legyen egy ötlete arról, hogy milyen szép ruhákat kell kinéznie. A gyermek ebben a korban már rájön, hogy nem tud járni egy piszkos fejjel vagy zuhanyozni hosszú ideig.

Fontos tanítani őt, hogy kövesse a körme tisztaságát és pontosságát. Ebben az esetben valószínűleg szüksége lesz a segítségére, de fel tudja mérni a keze állapotát. A körmök alatt a mikrobák és a férgek tojása összegyűlik, amelyből nem lesz lehetséges megszabadulni a szokásos mosástól, mivel a körömlemez mögött rejtőzik.

A tinédzser higiéniai jellemzői

A serdülőkorban a higiénia bonyolult a fiziológiai változások miatt. A hormonok szerkezetátalakítása van így a napi eljárások nélkül.

A gyermekkel együtt válassza ki a megfelelő, biztonságos dezodorokat, mivel a serdülőknél nagyobb a verejtékezés. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a dezodorok eltömítik a mirigyeket, ami megakadályozza a folyékony hulladékok teljes lemerülését, nyirokcsomó-gyulladást, sőt rákot is okozhat. Jobb, ha felveszi a gondos ökológiai dezodor, amely egyszerűen megszünteti a verejték illatát.

A szőrnövekedés a sötétkőzetben és a hónaljban nem javítja a helyzetet: a baktériumok még jobban nőnek rájuk, és a szag szinte állandó. Ha szükséges, értesítse a gyermeket a nem kívánt szőr eltávolításának módjáról, akkor egy kis szőrtelenítő segédanyagot adhat. Jobb, ha a tinédzser maga is részt vesz, és a problémák előfordulása esetén tanácsot kér. Tájékoztassa a bőrápolásról a depiláció előtt és után, valamint az eljárás jellemzőiről.

A tizenéveseknek megfelelően kell enniük, megfigyelniük kell az ételek és italok higiéniáját. Zöldségeket és gyümölcsöket mossa, csak tisztított vizet inni. Kiegyensúlyozott étellel, energiával, aktivitással és hangulatnöveléssel. Fontos, hogy elegendő számú fehérjét, zsírt és szénhidrátot biztosítson a szervezetnek. A gyorsételektől teljesen el kell utasítani, ebben nincsenek tápláló makró és mikrocellák. Továbbá a felesleges cukor és só nem javítja az egészséget. A szeszes italok és a csomagolt gyümölcslevek helyét leginkább frissen préselték. Időnként fontos a vitaminok fogyasztása: ez segít elkerülni a beriberi és a tavaszi őszi lépeket.

Alkohol és dohány

Az ilyen mérgező kábítószerek, mint az alkohol és a dohányzás növekvő organizmusának jelenléte elfogadhatatlan. Oxigén éhínséget okoznak, az agysejtek halálát, megzavarják a hormonok és az idegrendszer működését. Az alkoholt a női testben teljesen károsítja: feloldja a születéskor adott tojások borítását. A jövőben nem helyreállítják, és nem hoznak létre újakat. Minél több alkohol volt az élet, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a megtermékenyítés a jövőben ez törött tojás, ami a fejlesztési mutációk, deformitások és fizikailag gyenge utódok.

Álom és pihenés

Fontos figyelni az alvást és a pihenést. Egy nap alatt legalább 8-9 órát aludnia kell: ez lehetővé teszi a test számára, hogy visszanyerje erejét és biztosítsa a belső szervek megfelelő működését. Az alvást jól szellőztetett helyen kell tartani. Jobb melegebb, hogy eltakarjon egy takaró mögött, de hideg időben nyissa meg az ablakot, mint egy éjszakai éjszakát egy fülledt szobában.

A hypodynamia megelőzéséhez minden nap legalább 10 kilométert kell járnia: a sejteket oxigénnel táplálja és lehetővé teszi az izmok helyes fejlődését.

Fontos, hogy a napi rutin, míg a nyaralás és hobbi: lehetetlen, hogy teljes mértékben betölteni magát a tanulás és a további körökben, ami torlódás, fokozott stressz, és végül, hogy a krónikus fáradtság szindróma. Még a leckék között is szünetet kell tartania. Jobb ha kicsit sétálsz, cseveghetsz családdal és barátaiddal. Egy rossz lehetőség lenne számítógépes játékokat játszani és TV-t nézni.

A gyermekkorban gyakori jelenség az akne. A megfelelő bőrápolás és a testben bekövetkező változások körültekintő figyelése csökkenti a pattanások kialakulásának kockázatát.

A pattanás megjelenése

Ha egy tinédzser betartja a személyes higiéniai szabályokat, de kiütések vannak, akkor a nemi hormonok aktivitása megkezdődött. A helyzet javítása segít a megfelelő táplálkozásnak és a problémás bőr ápolásának. Kaphat egy tisztítószert egy gyógyszertárban vagy egy speciális boltban, hogy megakadályozza a fokozott faggyútermelést. Antibakteriális krém segít. Naponta kétszer alkalmazzák: reggel és este. Szárítja a kiütéseket, sima a bőr színét, segít szabályozni a bőrfolyamatokat.

Amikor a kiütések gyorsan és nagy mennyiségben jelennek meg, be kell látogatnia a bőrgyógyászot. Ő lesz kaparás, ellenőrizze őket allergia jelenlétére, dermális kullancs: ez a gyakori ok a váratlan kiütések. Irányíthatja Önt a hormonok vizsgálatára, hogy ellenőrizze a pajzsmirigy helyességét. Súlyos esetekben hormonpótlókat, antibiotikumokat vagy kenőcsöket írnak elő.

Kiránduljon a nőgyógyászhoz

A lánynak meg kell mennie a nőgyógyászhoz. Az orvos képes lesz ellenőrizni, hogy a fejlesztés helyes-e. A mikroflóra elemzésére kenetet készít. Gyermek nőgyógyász ellenőrizze az érés és a növekedés a mell, beszélni menstruáció, és segítenek megérteni a választott női higiéniai termékeket. A kritikus napokban, tartsa szem előtt, hogy jobb, hogy tartózkodjanak a medencében kockázata miatt a fertőzés fürdő, látogatás a fürdő, mint a hőmérséklet emelkedése okoz fokozott vérzés.

Tamponok és párnák rendszeresen változnak: gyulladást és irritációt okozó patogén baktériumok felhalmozódnak. A hétköznapi életben ne javasoljuk a napi tömítések használatát sem. Mindez egy nedves környezetben van, amely igen kedvező hatást gyakorol az ilyen típusú baktériumok kifejlődésére, és ennek hiányában a szaporodás megkezdése nélkül hal meg.

Ha a menstruáció túlságosan fájdalmas, az orvos anesztetikát írhat elő, de általában a tevékenység egyszerű korlátozása, a megfelelő táplálkozás és az elhúzódó alvás segít. A hasi fájdalom miatt le kell feküdni és meleg vízzel ellátni.

Intim higiénia tizenéves lányok eltér a nők, csak a menstruáció lány növelni kell a szám a napi takarítás a monitor, és a megjelenése nem volt nehéz, vagy hosszú: az ilyen esetekben jobb, hogy egy szakember.

Egy ilyen dolog, mint egy tanga, nem kívánatos: ezek tömöríteni a nemi szervek és a fertőzés terjedésének a végbélnyílás a nemi szervek, ami irritációt, viszketést és bőrpírt, valamint csipetnyi nyirokcsöveket kiválthatja a rohamot.

A serdülő fiúk intim higiéniája hasonló a lányok higiéniájához, csak a hajuk még az arcon is növekedni kezd. Fontos, hogy az apu megmutatta, hogyan kell megfelelően borotválkozni egy speciális krémet használva, és használjon folyadékot. A tinédzser figyelmeztetni kell olyan dolgokra, mint az éjszakai szennyezések, mondván, hogy ez normális. Jobb, ha értesül és felkészült az első felállításra, úgy, hogy amit lát, nem riad meg. Általánosságban a szabályok ugyanazok maradnak: napi zuhanyzó, ágynemű váltás, kötelező reggeli és esti rituálék.

Szexuális nevelés

Helyes lesz, ha a szülők ezt a témát fedezik otthoni környezetükben. A legfontosabb dolog, amit egy fiatalembernek vagy egy lánynak tájékoztatni kell, a védelem. A szexuális kapcsolatok megkezdése előtt a serdülőknek tudniuk kell a szexuális úton terjedő betegségekről és a fertőzések megelőzéséről. A fiúról meg kell mondani az óvszer használatáról, és a lány esetleg konzultálni szeretne egy nőgyógyászral a hormonális fogamzásgátlók kezdetéről.

A serdülők higiéniai jellemzői: az öngondoskodás jellemzői

Úgy tűnik, nem is olyan régen a fia volt, egy szép kisfiú, aki alig vette ki az Ön számára a deréktól felfelé, szeszélyes reggeli és a rossz fogmosás fogaimat, és a lányom volt, mint egy hercegnő, és őszintén boldog új babát be a pápának, mint a Mikulás. És most a gyerekek 12-13 évesek, jelentősen megváltoztak: erősödtek vagy fordítva, könyörtelenül kifeszítettek, pszichológiájuk és fiziológiájuk is feltétlenül változik.

A kamaszkor - fordulópont minden ember életében, amely alatt a gyermek fokozatosan felnőtté válik, a test összes szervének és rendszereinek teljes kialakulása és érése van. A felnövés folyamatát az endokrin rendszer súlyos változásai, hormonális ugrásai befolyásolják a serdülők érzelmi állapotát, valamint bőrének, hajának és testének állapotát. Amire szükség van tartsa be a higiéniai szabályokat a serdülőkorban, meg fogjuk mondani a mai cikkünkben.

A hormonális változások miatt a testben aktívabb lesz a tinédzser verejtékmirigy funkció, így a tizenévesek elég komoly érzést keltenek. A serdülőkorban ajánlott a kellemetlen szagok és a baktériumok túlzott reprodukciójának megelőzése érdekében zuhanyozzon naponta kétszer - reggel és este. Tegyen egy tinédzsert egy dezodor használatához, de ne felejtsd el felhívni figyelmét dezodor kell alkalmazni a tiszta bőrre. Továbbá győződjön meg róla, hogy a gyermek naponta megváltozott ruhát: ingek, pólók, raglanok, bugyik és zokni. Mindezen eljárásoknak a fia vagy lánya szokássá kell válniuk.

Anyukánk-fórumunk Maria mondja: "Úgy éreztem, hogy a fiam lassan emberré változott, amikor befejezte a 6. évfolyamot, akkor 12 éves volt. És többnyire az orrommal éreztem magam! A labdarúgással kapcsolatos képzés után Dimka később olyan módon fejlődött, hogy egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. És már három éve focizunk, és mindig is vizes volt a kiképzés után, de nem illett így. Általában rájöttem, hogy a zuhanyzás többször naponta, és a desic mindannyiunk, és a férjem arra késztette, hogy beszéljek az intimitásról. Nos, nem volt szükség, hogy növeljék a kínálat T-shirt - most, mint korábban a fia nem viselnek ugyanolyan inget két nap egymás után, még akkor is, ha egy dezodor, ez az egész nap mindegy kellemetlen szaga. "

A faggyúmirigyek szekréciója nő a serdülők testében is, ami azt eredményezheti az akne előfordulása, különösen az arc, a hát, és a tályogok. Természetesen kellemetlen a gyermek számára, hogy az arcát pattanásokkal nézze meg a legjelentősebb helyen, és megpróbálja megszabadulni tőlük minden elérhető módszerrel, például kiüríti. Leggyakrabban csak rosszabbodik, a bőrkiütés egész felületén terjed, a bőr fertőzött.

A szülők feladata ebben az időszakban megmagyarázni és megmutatni, hogy mennyire szükséges hogy vigyázzon a bőrre, és mit kell tenned erre. Most kaphatók különféle gélek a cink alapú mosáshoz, amelyek segítségével kiszáradhat és fertőtlenítheti a bőrt, valamint megakadályozhatja az új kiütések megjelenését.

Ha a helyzet elég komoly és pattanás tényleg aggódik egy tinédzser miatt, érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászot vagy egy kozmetológiai teret, ahol a szakember meg fogja találni a betegség okait, és arra ösztönzi a felhasználását, hogy milyen eszközökkel vagy speciális eljárásokkal járul hozzá az adott esethez.

A serdülőkorban megjelenhet egy gyermek korpa, ami szintén a faggyúmirigyek szekréciójának változása miatt következett be. Ha a népszerű korpás kozmetikai termékekkel végzett gyakori fejmosás nem segít, akkor érdemes konzultálni egy szakemberrel, aki megtudja a korpásodás okát, és segít kiválasztani a terápiás sampont.

Serdülőkorban, a hormonális háttér megváltozása a gyermek testén A haj növekedni kezd. -ban fiúk A haj a mellkason és a hónalj alatt jelenik meg, és az arcon található sörték is észrevehetőek. A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyereknek, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, hogy megmondja, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz, ne felejtsük el, hogy a hónalj higiéniájára összpontosítsunk.

-ban lányok az átmeneti korban a bikini, az hónalj és a lábak elkezdenek növekedni. A nemkívánatos szőrzet törléséhez a lányt az anya tanítja, miután megismertette a gyermeket a biztonságos borotvával és megismerkedett a szőrtelenítő krémek sajátosságával.

Külön kell leállítani intim higiénia egy tinédzser, ebben az esetben őszinte beszélgetés a lányával, hagyományosan érdemes eltölteni az anyát, és beszélni a fiúval, hogy vegye fel a pápát. Mit érdemes beszélni?

Még a megjelenés előtt az első menstruáció, a lánynak meg kell tudnia, mi az, és pszichológiailag készen áll ez a különleges női testre. A fiziológiai szempontból, a gyereknek szüksége van világosan elmagyarázni, hogy pontosan mi lesz, azt mutatják, hogy az egészségügyi betétek és megmondja, hogy milyen gyakran kell változtatni, hogy megvitassák, hogyan a legjobb viselni fehérneműt, és milyen gyakran kell figyelni a higiéniára, a nemi szervek a menstruáció.

Fontos, hogy a lány helyesen kezelje ezt a folyamatot, megértette, hogy ez az állapot teljesen természetes és természetes minden nő számára, és nem félt lépjen kapcsolatba anyáddal bármilyen probléma vagy gond. Ne felejtse el, hogy legyen egy speciális naptár, amelyen a menstruációs ciklus kezdetének napjai jelennek meg, mert eredetileg nem valószínű, hogy rendszeres lesz.

És az apának meg kell mondania a fiának, hogy mi van szennyezések, mikor és miért fordulnak elő, és hogyan reagálnak rájuk. Ezen élettani jellemző összefüggésében fordítsanak különös figyelmet arra, hogy a fiú megfelel a pénisz szükséges higiéniájával. Beszélj a tinédzserrel, hogy a nemi szervek növekedési folyamata teljesen természetes, és ne felejtsd el elmondani a szexuális vágy lehetséges erekcióját és növekedését.

Elena Lukyanenko, a gyermekpszichológus tanácsadója figyelmet fordít a tinédzser pszichológiájára: "A serdülő időszak egy ellentmondás időszakát jelenti, amikor nagyon nehéz és néha lehetetlen megállapodást kötni egy gyerekkel. Konfliktus esetén próbálkozzon azzal, hogy ne vitatkozzon egy tinédzserrel, függetlenül attól, hogy milyen nehéz az Ön számára. Nem kell kiabálni dacosan sóhaj, vállrándítással, hogy mutasd meg, hogy dühös, hogy nem szükséges, hogy meggyőzze, buzdítson, hogy esküszöm - ez a taktika nem működik, de csak súlyosbítja a tiltakozás. A tizenévesek abbahagyják a durva és tébolyulást, amikor látják, hogy hatástalan a figyelem felkeltése. Tehát ne legyen semleges, ne válaszoljon, ne hajlandó folytatni a beszélgetést, amíg a gyerek durva, és ami a legfontosabb, próbálja meg mindig ezt reagálni. "

A szüleiknek még serdülőkorban is van egy másik fontos feladata: a nappali rendszer fenntartása és a megfelelő táplálkozás. Természetesen a tinédzser már majdnem felnőttnek érzi magát, és ezért lázad a korai ágynemű "baba" szokása ellen. Azonban a gyermek idegrendszere a hormonális változásokkal összefüggésben túlérzékenységet tapasztal, és alváshiány nélkül, ezért fontos megjegyezni, hogy a fiatal lázadók számára elegendő mennyiségű pihenés szükséges, mint korábban.

A tinédzser is kibontakozik, és a "káros" mennyisége az ő menüjében, figyelmen kívül hagyva a napi teljes körű reggeli, ebédek és vacsorák kényszerét. A barátaikkal való kommunikáció és a betöltött tréning ütemének forgása során a kísértés, hogy valamit elhallgattatnak és a vállalkozásukra rohanóak, nagyszerű, de ezt el kell kerülni. A szülők fontosak figyelemmel kíséri a baba táplálékát, mert a növekvő test lényeges táplálkozás, és nem egy másik szendvics.

Természetesen a serdülő időszak meglehetősen nehéz időszak mind a felnõtt gyermek, mind a szülei számára, de ez nem elkerülhetõ. Vegye szövetségesei a szeretetet, türelmet nyerjen, tegye fel a megértést, és biztosan meg fogja tapasztalni ezt az időszakot együtt, boldogan és felesleges súlyosbodások nélkül.

A gyermekek és serdülők higiéniai alapszabályai egy gyakorló gyermekorvos cikkében

Különleges tudomány létezik az emberi egészség - higiénia megőrzéséről és erősítéséről. A "higiénia" kifejezés elsősorban a napi rendszert, a kiegyensúlyozott megfelelő táplálkozást, a test gondját, a rossz szokások elutasítását, a fizikai gyakorlatokat, a fertőző betegségek kialakulásának megelőzését jelenti.

Mindannyian tudjuk a napi rendszert. De mindannyian követjük? A rendszer a nap a vonatok, szervezet, fegyelem. Különösen fontos a gyermekek számára. A gyermeknek körülbelül egy ilyen ütemtervhez kell ragaszkodnia:

 1. Ébredjen legfeljebb 7 óráig.
 2. 7 - 10 percen belül a torna. Törölje le nedves törülközőt. Mossa a zuhany alatt.
 3. Élelmiszerbevitel. Az edzés kezdete előtt 1,5-2 órával vegye be az ételt. És 40 perccel a vége után. Vacsora 2 - 2,5 órával a lefekvés előtt. Egyél 4-5 alkalommal naponta. Egyél kevés sós, olajos és édes étel.
 4. A házi feladatokat ugyanabban az időben kell elvégezni. 45 percenként szünetet tartson, amely alatt fel kell kelni az asztaltól, hogy tetszik. Tegyen fizikai gyakorlatokat, ne üljön a számítógép előtt.
 5. Minden iskolásnak segítenie kell egy felnőttnek. Tisztítsd meg szobádat, dobd el a szemetet, mossa meg az edényeket.
 6. A szabadidőmben jó olvasni, sétálni az utcán, kedvencem.
 7. Nem lehet sok időt pazarolni televízió vagy számítógép előtt. Az állandó alváshiány veszélyes. Ez gyengíti az idegrendszert. Csökkent teljesítmény, a test védő ereje. De túl sok az alvás káros. Az alvás időtartama az életkortól függ. A 10-11 éves gyermekeknek 10-10,5 órát kell aludniuk. Amikor a gyerekek intenzív képzést végeznek, tanulmányoznak, akkor több alvásra van szüksége. Jobb korábban lefeküdni, és reggel 22-től 6-7-ig felkelni.
 8. A tisztaság az egészség garanciája. Egész életében minden embernek alaposan gondoskodnia kell a testéről. Fontos bőrápoló, haj, köröm, orális, kezet kell mosni étkezés előtt és után a WC-vel, hogy egy zuhany reggel és este, hogy tisztán tartani ruhát és cipőt, nappali.

Egészséges éghajlat a házban

A helyiségben lévő levegőnek hűvösnek kell lennie:

 • 22-23 Celsius fokot az elszalasztott újszülött számára;
 • 20-22 foknál idősebb gyermekek számára;
 • egy öltözött gyermek 18-19 fokkal;
 • alvás közben 18-19 fok;

A levegő nedvességtartalma 40-60% legyen:

 • A fűtési szezonban páratartalmú párásítót használunk a nedvességtartalom-szabályozás alatt.

A levegőnek frissnek kell lennie:

 • levegőztetés. Amikor a gyermekek nem otthon vannak, akkor minden 1,5 óra 10 percig;
 • az egyik ablakban a hideg évszakban és éjszaka egy alvás közben;
 • meleg időben folyamatosan;
 • a levegő legyen tiszta, kisebb porgyűjtők (szőnyegek stb.);
 • rendszeres nedves tisztítás.

A csecsemő higiénája

Kezdje napját napi WC-vel. Jobb, ha az első vagy a második etetés előtt jobbat vezet. Ide tartozik a szemek, az orrüreg, a fül, a bőr gondozása. Töröljük a szemeket a fültől a fúvókáig. Minden szem számára külön tampont nedvesítenek.

Az orrüreg wc-ja zászlós, szigorúan tilos a pamutrügyek használata, mert elég vastagok egy kisgyerek számára és a nyálkahártya nyálkahártya nagyon könnyen sérül. Nedvesítjük a zseléjét a vazelinban, és óvatosan megtisztítjuk az orrjáratokat a kéregből. A füleket is gyapotszövetrel tisztítják.

A csecsemő ráncainak gondozását, mosás után meg kell dörzsölni bébi krémmel vagy vajjal. A pelenkákat gyakran - naponta legalább 7-szer - váltani kell, mivel a gyakori változás a pelenka dermatitis és a pelenka kiütés legjobb megelőzése. A pelenka kiütés megelőzése és kezelése továbbá: gyakori légfürdők, cinket tartalmazó pelenkai.

Masszázs és torna

Masszázs javítja a vérkeringést, a mozgás a nyirok, eltávolítja torlódás a szövetekben, serkenti az anyagcserét, javítja a hangulatot. Meg kell tennie fél órával az etetés előtt, vagy 40 perccel később. A levegő hőmérsékletének 22-23 fokosnak kell lennie. A gyakorlatok teljes összetétele 5-6 percet vesz igénybe. Ezt egy profi masszőrnek kell elvégeznie. Azonban az anya tehet torna a gyerek is: tenyésztésre tollvonás a mellkas, a gyomor az óramutató járásával megegyező irányba, láb, hát, a csukló. Szintén hatékonyak a gyakorlatok: a kerékpár lábak és a lábak eltávolítása az oldalakra.

A higiénia elsősorban fürdés. Van szüksége a gyermek fürdőre? Van egy véleménye, hogy a napi fürdés gumi a gyermek, és ő nem annyira piszkos mosni minden nap. Ha komolyan aggódsz a gyermek egészségét illetően, akkor napi fürdésre van szükség. Nemcsak tisztításként, hanem keményedési eljárásként is. Ugyanakkor hetente 3-4 alkalommal a gyerekek szappannal moshatók, a többi idő alatt a vízben vagy a gyógynövényben.

Fürdeni a gyermek jobb egy nagy kád, mert van egy csomó helyet, és egy gyerek is könnyedén bunkó karját és a lábát, pazarolva nagy mennyiségű energiát, és ami a legfontosabb, ez lesz fáradt és éhes a fürdőben. Szóval étvágyat eszik, és jól alszik. A víz megy a hipertónia és a baba megtanulja érezni a harmónia, hogy ellenőrizzék a szervezetben.

Torna a vízben

 • legfeljebb 3 hónapig végeznek a fürdőben, majd a medencében;
 • általában 10-20 percet vesz igénybe, az időtartamot a csecsemő hangulata határozza meg;
 • ami a gyermeknek a víz iránti szeretetét jelenti, lehetővé teszi, hogy magabiztos legyen benne.

Fürdési technika

A gyermek feje édesanyám alkarján van, ujjaim pedig a vállízület. Kezdetben a postázások a hátulról készülnek. Ezután a lábak által a gyermeknek a medence oldaláról való visszaverődését végezzük. Amikor a csecsemőt a hasra helyezi, támogassa a fej alatt. Az egyik keze támogatja a mellkasát, az állát hüvelykujjával nyomja, a második pedig a fej hátsó részét irányítja. Búvárkodás előkészítése. Kiöntjük a gyermeket a kancsóból. Amikor a víz az arcra jut, a gyermek reflexiósan reflexiálja a légzést, amely a légzőrendszeren keresztül vezet. Végül szobahőmérsékleten öntjük a baba vizet, meggyógyítjuk a babát.

A gyermekek intim higiéniájának szabályai

A mosáshoz a folyó vizet a testéhez hasonló hőmérséklet jellemzi. A szappan rendszeres gyakori használata több problémát jelent, mint az elutasítás. Jobb naponta egyszer használni a szappant. Ha minden nap szappannal mosson, megváltoztatja a környezet pH-ját, szárazságot, allergiát okoz. A nőgyógyászok hetente 2-3 alkalommal használják a szappant. Speciális szappant használsz a gyermekek számára. Számára szigorú követelményeket írnak elő: legalábbis színezékek, aromák nélkül. Szintén nagy követelmények a Ph. Ezért ajánlott folyékony szappanokat vásárolni az élet első évének gyermekéhez.

Gyakran előfordul, hogy a lányok szülei olyan problémákkal szembesülnek, mint a szinék. A Synechia fúzió, a kis szájszárazság összeolvadása. Miért történik ez? A nemi szervek munkáját a nemi hormonok mennyisége határozza meg a vérben. A női nemi hormonok az ösztrogén nagyon kicsi a lányok vérében, ezért a nyálkahártyák összetapadhatnak.

A labia minora szinézise nem betegség, hanem fiziológiai jellemző. Nagyon ritka esetekben, a kis szájszárazság teljesen nő, és a vizelet halmozódik fel a hüvelyben, akkor ez a feltétel kell kezelni. Továbbá, ha vörösség, fájdalom vizelés közben, viszketés, kisülés esetén. A synechia kezelését egy kenőcsöt tartalmazó, napi 2-szeres ösztrogént tartalmazó faggyúzóna alkalmazásával végezzük 2 hétig. Kategorikusan nem különíthető el a szalvéta.

A lányok alsónadrának nem kell megnyomnia. Fehér anyagból kell készülniük, mert a színezékek allergiát, irritációt okozhatnak pamutból vagy lenből. A ruhát baba szappannal vagy porral kell mosni, és ki kell öblíteni és vasalni. A gyermekek fehérneműjét nem szabad viselni egy felnőttnél. Éjszaka jobb, ha nem viselnek bugyit, hanem pizsamában vagy rövidnadrágban alszanak.

A szappannal végzett külső mosás mellett semmi köze a fiúnak. Vagyis senki nem ajánl semmit a vonat és a késés. Gyakran szülők szembesülnek ilyen helyzetben, mint a phimosis. A phimosis olyan helyzet, amikor a fej expozíciója lehetetlen. A phimosis kétféle - fiziológiás vagy normális, és kóros.

Az élettani fimózis az a képesség, hogy a fejét a pubertás végéig ki tudják fejteni. Ez azt jelenti, hogy egy 15 évig terjedő phimosis élettan, vagy normális. Forduljon orvoshoz, ha a vizelés nehéz vagy fájdalmas, gyulladás jelei (fájdalom, duzzanat, bőrpír).

A fiú alsónadrága szintén pamut. A mesterséges szövetek verejtékezést okoznak, ami kellemetlen szagot és viszketést okoz. A fiúknak szükségszerűen viselniük kell a bugyi formájú bugyit, azaz a bugyi elülső részében a heréknek egy muffja kell.

A tojásokat 5 fokosnál alacsonyabb hőmérsékleten kell tartani, mint a testhőmérsékletet, csak ebben az esetben normál spermium alakul ki. És amikor a bugyik erősen benyomódnak a testre (például olvadás), a herék testhőmérsékletre melegednek, és nem fejtik ki működésüket.

A fogak gondozása

Mutassa be például, hogyan kell tisztítani a gyermek fogait. A fogak kezeléséhez elengedhetetlen a kitörés után, 6 hónapon belül, a plakettet egy szalvéta eltávolításával. Lehetőség van arra, hogy tanítsák a gyermeket reggel és este 2 és 3 év között, amikor minden fog nőtt. 2-4 évig használjon fluortartalmú pasztát. Ne engedje, hogy a fiatal és középkorú gyermekek felnőtteknek tésztát használjanak. A fogkefe is korosztályba illeszkedik. Az evés után öblítse ki a száját. Jó a zománc számára, hogy a gyereknek uborkát vagy almát adjon.

keményedés

A keményedés egy olyan eljárásrendszer, amely növeli a szervezet környezeti feltételekkel szembeni ellenállását. Keményedés révén a test védelmét kiképzik, felkészültek az időben történő mozgósításra.

Levegő: masszázs, fürdés, minden öltözködés, az ajtó nyitva a fürdőszobában.

Víz: 33 - 32 Celsius fokos és a medencefürdőben történő fürdés után, 2-4 fok alatti vízzel hűvös vízzel öntve, fokozatosan csökkenti a hőmérsékletet.

Mezítláb: a padlón, a földön, a vízen (a bokán) a fürdőben vagy a tóban.

A keményedés fő módja a víz. Keményedési módszerek - zuhany, törlés, fürdés, kontraszt zuhany. A keményedés hatékonyságának növelése érdekében kombinálja őket a fizikai gyakorlatokkal.

A kikeményedés szabályai

Ne indítsa el a keményedést azonnal, hideg vízzel. Kezdje a levegővel és a napozással. A keményedés megkezdése előtt meg kell szabadulni a fertőzésektől: nátha, köhögés, fogszuvasodás stb. A kezelőorvosval folytatott egyeztetést követően jobb megkezdeni a keményedést. Az első vízkezelés - fürdés vízzel, hideg vízzel törölve. Rendszeresen keményedj, ne hagyd ki egyetlen napot sem. Fokozatosan felmelegítve, a hőmérsékletet két nap alatt 1 fokkal csökkentve.

Kövesse a munkamódot és pihenjen

De ne feledje, hogy a pihenés nem "nem csinál semmit". Nem ül egy számítógép vagy egy TV előtt. Ez aktív tevékenység, amikor a gyermek átvált az egyik foglalkozásról a másikra. Ez gyaloglás, sport, kreatív tevékenységek, túrázás, utazás. A mozgás előnyös hatással van az idegrendszer fejlődésére, az izmok erejére, a környezeti feltételekhez való alkalmazkodásra. Az izomterhelések növelik a légzés gyakoriságát, javítják a szív- és érrendszer működését. Azok a gyermekek, akik fizikailag feszültek, jobban alszanak, jól néznek ki, kevésbé hangsúlyosak.

A bőr megóvja a káros környezeti körülményektől. A nap folyamán verejték és zsírréteg alakul ki a bőrön. Ha hosszú ideig nem mossuk, akkor a bőr felgyülemlik a zsíros kibocsátást, ami önmagában is porrészecskéket roncsol. Bőréből piszkos és durva lesz, megszünteti a test védelmét. Persze, mindezt tudod. Szóval mondd el mindenkinek a gyermekeidet, csak érdekes módon, érzelmileg, különféle kalandokkal. Például, gondoljon fel egy történetet azokról a kedves emberekről, akik megvédik testünket a gonosz baktériumoktól. Hagyja, hogy a személyi higiénia szórakoztató legyen a gyermek számára.