A herpetikus megnyilvánulásokat álcázzuk

Számos lány szenved a herpesz megnyilvánulásairól az arcra, az ajkak közelében, az orrban, közvetlenül az ajkakon. Nem tudsz elrejteni az arcodat, de meg kell menned dolgozni vagy tanulmányozni, ismernie kell a barátait, és a rohadt sebek elrontanák a megjelenést. Ebben a tekintetben sok lány aggódik amiatt, hogyan kell eltakarni a herpeszet az ajakra, és hogy biztonságos-e a dekoratív kozmetikumok használata.

Használhatok sminket

Nem fogunk itt tartózkodni a herpesz megjelenésének okán, és amelyen a relapszusok gyakorisága minden esetben függ. Meg kell jegyezni, hogy a herpesznek gyógyszeres kezelésre van szüksége, amit szakképzett bőrgyógyásznak kell előírnia.

Természetesen a herpeszet a legjobban kezelik speciálisan tervezett eszközökkel. Sok kozmetikus és dermatológus nem javasolja dekoratív kozmetikumok alkalmazását a herpesz megnyilvánulásaira.

A legtöbb kozmetikai termék korlátozza vagy teljesen megakadályozza a levegő hozzáférését a bőrsejtekhez, nem lélegzik, ami lelassítja az összes epidermisz folyamatot. Ezért a dekoratív kozmetikumok használata nagymértékben súlyosbíthatja a patológiás folyamatot. Ráadásul a herpetikus eruptionok elrejtése a tonális krém alatt sok lány egy vastag kozmetikai réteget kényszerít, ami tovább bonyolítja a bőr légzését és lelassítja a gyógyulást.

Ha meg szeretné tudni, hogy a herpesz kitörése maszkolja az ajkát, akkor láthatja az alábbi videót.

A herpesz veszélyes vírusfertőzés. A bőrkiütés a vírus aktiválódásának jele, amely szinte minden felnőtt testén van. Ezekben a buborékokban nagyszámú vírus virion koncentrált. A smink alkalmazása, mechanikai hatással van a bőrre, könnyen megindíthatja a hólyagok megnyitását. Ezután a kozmetikai ágensnek a bőr felszínén történő eloszlatásával elterjedt az egész fertőzés kórokozója, növelve a sérülés területét. Ezért nem ajánlott a herpesz sebek gyógyítására.

Ha még mindig szükség van kozmetikumokra, gondosabban válasszák ki az olyan maszkolókészítményeket, amelyek hatékonyan elrejtik a nem vonzó megjelenéseket és nem okoznak ártalmat.

A kozmetikusok javasolják a nem zsíros krémek kiválasztását, jobb vízalapon. A lipid környezetben a vírusok kiterjednek, nagyszerűen érzik magukat és aktívan szaporodnak, ami csak súlyosbítja a patológiás folyamatot.

Ha reggel maszkírozó gyógyszert kíván használni, este kell kezelnie a kezelést. A herpeszkiütéseket szárítani kell. Ehhez speciális gyógyszereket használhat, és népi recepteket is használhat. Jól festett üvegcsék, zöld színű, fukortszin oldat. A viaszt teafűolajjal égetheti. Nem kívánatos hidrogén-peroxid, alkohol vagy jód használatát, irritációt okozhat a bőrön, és reggel az ajkán még nagyobb "szépség" lesz.

Hogyan kell álcázni a kiütéseket?

Tehát elfedik a herpesz megnyilvánulásait. Hogy helyesen maszkolja a herpesz az ajakra, be kell tartania a pénzeszközök bizonyos alkalmazási rendjét.

 • A smink használata előtt a gyulladt területet vírusellenes szerrel kezeljük és várjuk, amíg teljesen felszívódik.
 • Ezután hidratálószert kell alkalmazni a bőrre, amely nem érintett a sérüléstől.
 • A kozmetikumokkal új, csak kinyitott csomagokat kell használni. Ez jelentősen csökkenti az újbóli fertőzés valószínűségét.
 • Mielőtt álcázni akarja a kiütéseket alapozással, használjon álcázó ceruzát.
 • Ezután gondoskodni kell arról, hogy a krémt a gyapotrúd hegyére helyezzük, majd az érintett bőrfelületre helyezzük. Óvatosan jár el, nehogy károsítsa a gyulladt bőrfelületet, és ne sérüljön meg.
 • A herpesz fedezésére csak eldobható pamutrügyeket használjon, és egy alapot tárcsázzon, amelyet előre elhelyezett egy külön tartályban, hogy megakadályozza a fertőző ágens belépését a csőbe. Ellenkező esetben a kellemetlen megnyilvánulások visszatérnek.
 • Ne alkalmazzon sok alapot: egy idő múlva meg fog görbülni, hűvös lesz és vonzza a figyelmet.
 • A maszkos terület nem tűnik természetellenesnek, a tónusos orvosságot az egész arcra kell alkalmazni. A tejszín elosztásakor meg kell próbálnia, hogy ne érintse meg a már kezelt érintett területet, hogy megakadályozza a fertőzés terjedését.

Ha a smink általában ceruzát használ az ajkakra, akkor egy ideig, amíg herpetikus kitörés nem fordul elő, jobb megtagadni. A herpesz az ajkán megváltoztatja a természetes vonalat, és a ceruza csak a fájdalomra hívja fel a figyelmet.

Nos, ha nem egy normál hangszínt, hanem BB krémet használ, amely nem csak elrejti a hiányosságokat, hanem hidratál.

A rúzsot leginkább egy vattapálcával lehet bevinni, és egy csőből beírni, hogy ne vigye át a vírust a kozmetikumokra.

Ha kiválasztja az árnyékot a rúzs, jobb, ha megáll semleges, maximális természetes színeket. Túl sötét vagy világos, valamint gyöngyházas, felesleges figyelmet szentel az ajkaknak. Ha kiválaszt egy rúzsot, hogy elrejtse herpesz, akkor válassza ki az alacsony zsírtartalmú víz alapú termékek.

A nap folyamán meg kell próbálnia, hogy ne érintse meg a kezét az ajkak területére. Hazatérés után azonnal vegye le a sminket, és folytassa a kezelést. A következő nap kevesebb időt vesz igénybe a terepszínű smink alkalmazása.

Hogyan lehet elrejteni a hideget az ajkán észrevétlenül és gyönyörűen

A herpesz egy olyan vírus, amely akkor jelentkezik, amikor az immunitás gyengül, és az ajkak gyulladása formájában manifesztálódik. Sok pszichológiai problémát vet fel, nem esztétikusan néz ki és megrongálja a megjelenést. Ha a betegség megjelenik, csökkentheti a kellemetlen érzést, és megpróbálja elfedni a herpeszet az ajakra.

A Herpes okai és tünetei

A herpesz az immunitás csökkenésével jelenik meg, a betegtől az egészséges kontaktusig és a levegőben lévő cseppekig terjed. A vírus kora gyermekkorban megjelenhet, és örökké a testben maradhat. Az immunitás csökkenésével a bőrterületek, a szövetek, a nyálkahártyák károsodásai jelennek meg. Ha elkezdi a kezelést, elkerülheti a gyulladás megjelenését. A herpeszvírusok és a lokalizáció helyeinek számos típusa van, gyakoribb hideg jelenik meg az ajkakon és az orrnyálkahártyán. Ez komoly betegség, amely kezelést és megelőzést igényel.

Hogyan lehet álcázni a kozmetikumokat?

A vesikulák, a fekélyek és a duzzanat jól meg vannak jelölve. Jobb, ha nem igényel kozmetikumok alkalmazását, és várja meg a tünetek eltűnését. Néha tökéletesnek kell lennie - egy sikeres fényképhez vagy dátumhoz. Ebben az esetben próbálja elrejteni a kiütést.

 • Először, hűtsük le a gyulladt területet, szalicilsavval kezeljük.
 • Nedvesítse meg a területet krémmel.
 • Ha a herpeszkiütés meghaladja az ajkak határát, használjon alapot. Először alkalmazzon hidratálót, majd egy tonális alapot a bőr teljes felületére. Használja a tollazat technikáját, hogy ne fókuszáljon a sérülés területére és állítsa be a hangszínt.
 • Festse ajkát rúzsával. Válasszon könnyű vagy szilárd árnyalatokat.
 • Alkalmazzunk pamutrügyekkel, korongokkal vagy díszítő kefékkel a fertőzés lehetőségének megakadályozása érdekében.
 • A por felső részén a seb, hogy kevésbé észrevehető.
 • Fókuszban a szemekre. Ez segít elkerülni a gyulladás figyelmét.
 • Ne felejtse el mosogatni a sminket lefekvés előtt, gyógyítani a gyulladást gyógyszerekkel (zovirax vagy acyclovir).
 • Ha a hegek formájában következményei vannak, minden utcai kijárat előtt alkalmazzon fényvédőt. A napsugarakat nehezebbé tegye a maszklámpának.

Milyen eszközöket kell jobban használni

Fedjük le a hideg segítséget dekoratív kozmetikumok. A fő asszisztens rúzs, jobb matt, természetes árnyalatok. Ne használjon sötét, fényes, lédús vagy telített színeket, fényes vagy gyöngyöző rúzsokat. A betegség láthatóbbá válik, és rávilágít a hiányosságokra. Dobja el az ajak ceruzát. Felhívja a figyelmet a duzzanatra. A sötét területek festéséhez a tonális alap segít, ujjával és gyengén árnyékolja be.

Próbálja meg az alapokat szintetikus kefével alkalmazni, miután befejezte az eljárást, alaposan mossa le egy enyhe folyékony szappannal és törölje le az alkoholtartalmú fertőtlenítőszerrel, hogy a fertőzés ne kerüljön a sminkbe.

Hibák a hideg elrejtésére az ajkakon

 • Ne próbálja hideg hideget rejteni az ajkán. A betegség korai szakaszában, a kozmetikumokkal együtt, fertőzést is lehet hozni. És a vírus át tud lépni az egészséges arcra. Próbálja meg először eltávolítani a gyulladást kamilla vagy menta izzításával.
 • Az első napon, naponta 5 alkalommal, 4 óránként alkalmazza a krémet. Olyan gyógyszereket használj, amelyek megölik a fertőzést.
 • A buborékok fertőtlenítenek. Használhat népi jogorvoslatokat: hidrogén-peroxid, teafaolaj. Folytassa a sebek kelését a kéreg megjelenéséig. Ne távolítsa el magától, ez a hegek megjelenéséhez vezet.
 • Használjon alacsony zsírtartalmú nedvesítőszereket.
 • Óvatosan olvassa el a kozmetikumok összetételét. Nem tartalmazhatnak egzotikus növények kivonatait. Hasznos összetevők - kamilla, csalán, bojtorján.
 • Tartsa be a higiéniát.

Nem mindig lehet elrejteni a hideget az ajkakon smink segítségével. Vigyázni kell arra, hogy véglegesen eltávolítsák a herpeszet az ajkakról, a hideg gyógyítására szolgáló tényezők tesztelik, vírusellenes gyógyszereket szednek, pihenhetnek otthon.

Kozmetikai módszerek a megfázás elhárítására az arcon

Az arckifejezések kiütések mindig kellemetlenek és másokat taszítják. Ez a probléma különösen súlyos a közmunkát végzők számára. De a vírusaktivitás egy másik megismétlődése felvetette a kérdést: hogyan kell álcázni a herpeszet az ajkán?

A megszokott tónusú eszközök közül a buborékok nem tűnnek el. Az érintett bőr nagy területének elrejtése egyszerűen nem lehetséges. A herpesz hatékony leküzdésére vírusellenes szereket használnak kenőcsökkel és krémekkel kombinálva.

Miért nem tisztíthatom a szokásos sminket?

A herpesznek gyulladásos folyamat jelei vannak, még akkor is, ha nincsenek külső tünetek. Ha időben ismerjük fel az ilyen megnyilvánulásokat, akkor lehetőség nyílik az ajak körüli kiütések megelőzésére az acyclovir, a famciklovir csoportba tartozó vírusellenes gyógyszerek alkalmazásával. A relapszus kezdetét a következő tünetek jellemzik:

 • a test általános rossz közérzete;
 • a megnövekedett testhőmérséklet és a megnövekedett nyirokcsomók;
 • a bőrnek az ajkakon történő bizsergése, ezzel a megnyilvánulással azonnal alkalmazni kell a kenőcsöt zoviraxot, az aciklovirt;
 • a viszketés és az égő érzés megjelenése jelzi, hogy hamarosan hideg lesz az ajkán;
 • a bõr vörössége nem kétséges - egy-két napon belül herpeszes buborékok jelennek meg;
 • az ajkán fájdalom és duzzanat előfordulhat.

Ha az ajak nagy területe már érintette a hólyagképződést, már nem könnyű elrejteni a külső hibákat. A puffadást nem lehet eltávolítani, de a herpesz hatásait szerkesztheti.

De megfelelő módon kell alkalmaznia a megfázás megszüntetését, a kozmetikai termékek nem megfelelő alkalmazása homályosságot és eróziót eredményez a bőrön.

A kezdeti bőrpír normális alapra vagy porra rejthető, de a fájdalom mindig emlékeztet a herpeszre. Egy férfi automatikusan megérinti az ajkát a kezével és törli a kozmetikumot.

Az efféle kimenetel elkerülése érdekében jobb választani egy speciális maszkírozó hatóanyagot, amely vírusellenes és gyulladásgátló anyagokat tartalmaz.

A buborékok kialakulásának megakadályozása érdekében a gyulladásgátló kenőcsök állandó használata 4 óránál nem hosszabb. Ezután elkerülheti a kábítószerrel való tartós kezelést.

A herpesz kiküszöbölésére gyakran használt eszközök belső használatra. A komplex terápia jelentősen csökkenti a bőrön jelentkező kiütések gyakoriságát.

Mit tegyek, ha hideg voltam az arcomon?

Ha nincs lehetősége arra, hogy otthon maradjon a herpesz megjelenésénél az ajaknál, akkor az összes rendelkezésre álló hibás maszkolási módszert kell használni. Ezzel párhuzamosan tablettákat szednek a herpesz ellen.

Ajánlatos azonnal megszáradni a buborékokat, amelyek felnyitása után antiszeptikus kezelést végeznek. Nem ajánlott a jód használata a vírusok kezelésében. Itt van a módszer a maszkolás a közös hideg.

Nincs értelme a klasszikus tonik kozmetikumok használatához. Színük megváltozik a nyitott buborékokból kilépő folyadék hatására. Az erupciók kifejezőbbé válnak, mint a maszkírozó krém alkalmazása előtt. Gyakrabban a nők kétoldalas ceruzát használnak, amelynek tulajdonsága a bőr gyulladásának csökkentése.

A hólyagok belsejében lévő fertőző folyadék könnyen átvihető másoknak és gyulladást okoz a bőr egészséges területein.

Ezért a felhasznált kozmetikumokat egyszeri használat után kell ártalmatlanítani. Jobb, ha pamut törlőkendőket és tampont használnak, amelyek gyakran változhatnak.

A tonális krémet az antivirális kenőcs felszívódása után alkalmazzák. A felvételi eljárást többször végzik, amíg a kozmetikumok árnyalata megegyezik az arcszínnel. A szárító ceruzát minden mosás után használják. A termék legyen tiszta bőrön.

Bőrkiütés esetén bármely gyógyszer és kozmetikai szer alkalmazására vonatkozó szabályok:

 • az alkalmazás során alkalmazott eszközök mindig eldobhatóak;
 • Először egy vírusellenes kenőcsöt használnak, majd egy tonális javítást;
 • az eljárást naponta többször elvégzik, a bőrt előzetesen tisztítják antiszeptikumokkal;
 • a vírusellenes kenőcs alkalmazása során a bőr egészséges területeit befogja, hogy a herpesz ne terjedjen tovább;
 • rendszeres időközönként válasszon egy kenőcsöt egy másik hatóanyaggal, hogy elkerülje az allergiás reakció kialakulását.

Amikor a herpesz kiüt, egy hatékony eszköz lesz a maszkoló ceruza StopProblem, amelyet a gyógyszertárakban értékesítenek. Szalicil kenőcsöt tartalmaz. Ez az antibiotikum jól elnyeli a bőrt és a szövetek antibakteriális tisztítását végzi.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt?

Mielőtt vírusellenes kenőcsöt használna, meg kell értenie, hogy a gyulladásos folyamat milyen szakaszban van. Ebből a célból a laboratóriumi vizsgálatokat ELISA módszerrel végzik el, és az IgG és az IgM értékeit a herpesz állapotában ítélik meg a szervezetben. Ha jelentősen meghaladják a normál küszöbértéket, tanácsos komplex terápiát alkalmazni.

Az injekciós üvegek kinyitása után a rendelkezésre álló kenőcsök a regeneráló szerekkel váltakoznak. A fekélyek és az eróziók sokáig eltűnnek, így a kezelés több mint egy hónapig tarthat.

Ha kemény kéreg jelenik meg, naponta többször alkalmazzon hidratáló tömörítést, amíg le nem esik. Nem ajánlott erőszakosan törölni.

A kozmetikai eszközöket a készítménynek megfelelően választják ki, a gyulladáscsökkentő és antibakteriális szereket be kell vonni. Azonban az árnyék fontosabbá válik a betegek számára. Minél közelebb áll az arc színéhez, annál valószínűbb, hogy az ember megveszik.

Hogyan kell álcázni a herpesz az ajkán: néhány trükk

A herpesz az ajkán a legbiztosabb lányt is felboríthatja. Vannak olyanok is, akik hajlandók lemondani álmai álmai áldozatáról, mert ez a rosszindulatú vowka. Ha már tudjuk, hogyan kell megfelelően maszkolni a pattanásokat, úgy tűnik, hogy lehetetlen elrejteni a herpeszet az ajkán. De csak úgy tűnik. És bizonyítani fogjuk ezt.

Először is, fontos tudni, hogy a herpesz olyan vírus, amely az alacsony immunitású emberekben jelenik meg. Ez lehet a stressz, a hipotermia, vagy fordítva, a nap túlmelegedése.

Fokozatosan jelenik meg. Először az arcon megjelenő ajak vagy bőr felduzzad, akkor égő érzés, viszketés, majd csak kis buborékok képződnek, amelyek sötét kéregből fakadnak. Lehet játszani előre, és nem hagyja, hogy a bőrkiütés megjelenjen. Ehhez 24 órán belül az első tünetek megjelenése után a fájdalmas területen alkalmazza a krémet Zovirax, Acyclovir vagy Panciclovir - naponta ötször négy óránként.

Ha a buborékok még mindig megjelentek, ne kétségbe esik, a herpesz maszkolása az ajkán segít a dekoratív kozmetikumoknak. A "kis baj" elrejtése csak három eszközt segíthet: alapítvány, por és rúzs. Hát, és persze a kezet.

A tonális krém nemcsak a herpeszre vonatkozik, hanem az egész arcra is. Válasszon egy alacsony zsírtartalmú alapot.

El tudja rejteni a herpesz rúzsával, de nem lehet tápláló. Ezenkívül nem lehet sötét. Igen, a gazdag burgundi vagy skarlát színek lenyűgözőek, de a kiütések észrevehetőbbé válnak. Ezért, ha el akarja maszkolni a herpeszet, inkább a fényt átláthatatlan tónusokat részesíti előnyben.

Ez az összes titok. Ha hirtelen herpeszed van az ajkán, csak használja ezeket a kis trükköket, és senki sem fogja észrevenni.

A hideg maszkolása

Herpesz az ajkakon vagy arcon sok esztétikai problémát okozhat. Hogy hogyan kerüljük el őket, mondja a Moszkvai Kortárs Orvostudományi Központ dermatocosmetologistának Natalia GOLODENKO.

Ne ébressze fel az alvó vírust

Ahhoz, hogy elégedett legyen a tükör reflexiójával, nem szükséges a herpesz súlyosbodása során. Végtére is, ebben az időszakban, hogy csúnya kiütések jelennek meg - az emberek akkor is hívják "megfázás". A herpesz a felsõ vagy az alsó perem szélén fekszik, néha a szemhéjon. Egy másik típusú herpesztől bőrkiütés jelentkezik a bőrön, leggyakrabban az arcon. Annak érdekében, hogy ne aggódj az esztétikai sebek miatt, érdemes megakadályozni a herpesz exacerbációját. Bár ez nem könnyű.

Általános ajánlások a következők. Az élet üteme és sok probléma ellenére próbálj meg kevésbé idegesnek lenni - mert a herpesz gyakran kezd dagadni a stressz hátterében. Ne késleltesse az eseteket a hosszú boxban, távolítsa el az endokrinológiai és nőgyógyászati ​​megbetegedéseket. Ha ezek a betegségek krónikussá válnak, tartsa őket irányítás alatt. Az influenza járvány miatt a torokgyengeség kevésbé zsúfolt helyeken, ha lehetséges, viseljen géz kötszereket, vegyen multivitaminokat.

És mégis: a herpesz, mint sok más krónikus betegség, általában súlyos éghajlatváltozás által súlyosbítja. Pihenés helyének kiválasztása, azt tanácsolom, hogy ezt vegye figyelembe. Most, hogyan kell elrejteni a herpeszet, ha megjelenik.

Fukorcin és zelenka?!

A herpeszvírus fokozatosan "felébred". Először is, ahol a fájdalom megjelenik, az arcán lévő ajak vagy bőr felduzzad. Aztán égő érzés, viszketés. És csak akkor alakulnak ki kis buborékok, amelyek sötét kéreget képeznek. Ezután a héja elmerül és meghal.

Így a kiütések nem jelennek meg, ha az első tünetek megjelenése után 24 órán belül a fájdalmas területre kerül a "Zovirax", az "Acyclovir" vagy a "Pantsiklovir" krém. Ezek a gyógyszerek vény nélkül kaphatók a gyógyszertárakban. A krémet 4 óránként 5 alkalommal alkalmazzák.

És mi a teendő, ha a buborékok még kialakultak - nem tapasztalt krém vagy aggodalomra utaló jelek, amelyek a súlyosbodás megjelenését jelentették? Ebben az esetben érdemes keményen dolgozni, hogy a fájdalom eltűnjön az arcodból. És amíg a kéreg nem halt meg, ez a "díszítés" álcázható - igaz, csak ha az ajkán van.

Az alakult buborékok bőrgyógyászok általában javasolják a reggeleken és az estéken, hogy cauterize Fukorcin vagy zelenka. Sajnos ezek a fényes gyógyászati ​​készítmények vonzóbbak, mint te. Ezért, ha nyilvánosan kell megjelennie, használhat szalicilsav-alkoholt vagy színtelen folyadékot Castellani-nak. Óvatosodjon a fájdalomtól, amíg száraz korom keletkezik. Ha ezt az ajánlást elhanyagolják, a fájdalom fertőződhet. A herpetikus kitörések azonban sokáig nem hagyják el az arcodat.

A párásodás súlyosbodása során

A herpesz súlyosbodása nem késleltetett, a buborékkiütés során nagyon fontos a bőrápolás megfelelő eszközeinek kiválasztása. Táplálékos maszkokat, krémeket és más, magas zsíros összetevőket tartalmazó készítményeket fel kell tüntetni. Végtére is, a zsír kiváló táptalaj a baktériumok szaporodásához, amelyek fertőzése gyomor fertőzését okozhatja.

De a hidegterápiás szerek, amelyek a sebekbe kerülnek, nem növelik a vírus megnyilvánulását. A legjobb megoldás a teljesen zsírmentes hidratáló vegyületek: gélek, emulziók. Egy másik fontos pont - a bőrápolás előkészítésében nem kell kivonni az egzotikus növényeket.

De a közepes zenekar - a csalán, a kamilla, a bojtorján - súlyosbodó vírussal nem ellenjavallt. Ezek a hidratáló részei lehetnek, de nem egész csokor, de egyenként.

Az epilálás provokáció

Ellenjavallt az arckozmetika, a vákuum, az ultrahangos arc tisztítása során fellépő súlyosbodás során. Ha a fájdalom a felső ajkán jelent meg, akkor az antennák epilálásával érdemes várni. Az arc bőrének kémiai peelingje is meghosszabbíthatja a herpesz exacerbációját. Még ha a kozmetológus is szép és a glikolsav nem esik a fájdalomra, a hámozás növelheti a gyulladást. Ez az eljárás akár kiütéseket is kelthet a szemhéjak nyálkahártyáján.

A herpeszes betegek kizárólag a dermatocosmetologisták szolgáltatásait használhatják.

Camouflage a "hideg"

Az egyetlen asszisztens ebben a kérdésben dekoratív kozmetikumok. De csak az ajkak kiütésekor használhatja. Ha a sebek megjelenik az arcán - nincs por, nincs alapja. Az egyszerű buborék herpesz alkalmazásával a bőrön csak az orvos által előírt dermatológiai gyógyszereket alkalmazhatja.

Az ajkán megjelenő fájdalom, sokan rúzs segítségével néznek ki a külső szemekből. Először is, nem lehet tápláló. És mégis: a rúzs nem lehet sötét. A gazdag burgundi vagy skarlátszín hatására a kiütések jobban észrevehetők. De a fény áttetsző hangja segít a fájdalmas bűntudatnak.

Ha a legtöbb fájdalom az ajkak ajtaján kívül található, alapot használhat. De ebben az esetben a hangot nem csak a fájó, hanem az egész arcra kell alkalmazni. Ellenkező esetben a "hideg" láthatóbbá válik. Akkor használhat rúzsot. A tonális krémnek alacsony zsírtartalmúnak kell lennie.

A "hideg" gyakran emlékezik rá a bőr fehér foltjaira. A megjelenés megakadályozása érdekében, ha étrendi rúzsot használ, akkor jobb higiénikus. A kémikus krém "Rodewith" is jó. Sok vitamint tartalmaz, jól gyógyul, táplálja a bőrt. A gyógyszerek bármelyikét az érintett területre naponta 3-4 alkalommal alkalmazzák, de csak akkor, ha a kéreg már eltűnt.

A fájdalom helyén egy kis heg maradhat. De ez nem fog megtörténni, ha nem távolítja el a halott héjakat.

Miután a herpesz súlyosbítja az amatőröket, a napsütésben gyakran sötétebbek maradnak, mint a bőr fő tónusai, foltok. Vagy éppen ellenkezőleg - ahol gyomor volt, elkezdtek könnyebb nyomokat felmutatni. Annak megakadályozása érdekében, hogy a gyulladt területeken menjen a tengerpartra, fényvédőt kell alkalmazni. Jobb, ha ezt a terméket zsírtalanítják - gél vagy emulzió formájában.

Ha a herpesz exacerbációja még mindig nem járt nyom nélkül, fehér vagy sötét foltok láthatatlanok lehetnek a tetoválás smink segítségével. Ez az eljárás akkor alkalmazható, ha az ajakminta homályos, ami gyakori herpesz exacerbációval jár.

A tetováló sminkhez megfelelően fel kell készülnie. Miután ez az eljárás, még akkor is, ha azt minden szabály végrehajtja, súlyosbodást okozhat. És akkor a tetoválás kozmetikai hatása rossz lesz. Ezért meg kell adnod a bőrgyógyásznak, akitől megfigyelted, értesíteni kell a tetoválási szándékodról. Az orvos megfelelő előkészítést ad ennek az eljárásnak.

Maria BABUSHKINA
"Női egészség"

Hogyan lehet elrejteni a herpeszet az ajkán?

A herpesz kellemetlen tünetei általában kellemetlen érzést okoznak a tulajdonosokban. Nagyon észrevehető hatása lesz az arcra, és el akarja rejteni. Nyitott seb vagy herpesz a buborékok állapotában tilos. A dekoratív elemeket csak speciális kenőcsökkel történő szárítás után szabad alkalmazni. A make-up alkalmazása során kövesse a szabályokat, és időben távolítsa el. A kozmetikumoknak alacsony zsírtartalmú és kiváló minőségűeknek kell lenniük.

Lehetőség van a herpesz maszkolására az ajkakon kozmetikumokkal?

Hideg az ajkán nagyon nehéz elrejteni. A tulajdonos kellemetlen érzéseket kelt, és elősegíti a komplexek kialakulását. Úgy tűnik, az immunrendszer gyengülése és a megjelenése miatt. Gyakran észrevehető másoknak, ami miatt egy nő ideges, és elrejti a problémát a sminkkel. A kozmetikai termékek alkalmazása a betegség kialakulásának korai szakaszában a herpesz terjedését okozhatja a szájüreg nem fertőzött területein. Ezenkívül attól tartanak, hogy a fertőzés a traumatizált területre kerül, és súlyosbítja a problémát. A herpesz maszkolása az ajkán lehetséges, de csak a seb és minőségi kozmetikumok szárítása után, a szabályok betartásával. Ha fennáll annak a lehetősége, hogy ezt nem teheti meg, akkor ezt az eljárást el kell hagyni.

Hogyan kell csinálni?

A herpesz elrejtéséhez helyreállító, alapozó, por vagy egyéb speciális kozmetikai termékeket használjon. Fontos, hogy az összes lépést szakaszokban hajtsa végre:

 1. A sérült területen, a korai szakaszában a betegség tüneteinek reggel és lefekvés előtt alkalmazni speciális krémmel szárítására a sebet, és fertőtlenítő hatást ( „Zovirax”, „Az aciklovir”, „Pantsiklovir”). Vastag réteget alkalmazzon.
 2. A kozmetikumok alkalmazása előtt szalicilsavval megkenje a sebet, és várjon, amíg felszívódik.
 3. A herpeszet hidratálóként alkalmazzák gél vagy emulzió formájában.
 4. A rejtegető (maszkoló ceruza) vagy a tonális (sűrű krémszerkezet) segítségével dermatológiai problémát rajzolunk.
 5. A teljes arc hangereje kiegyensúlyozott.
 6. Porított ajkak.
 7. A szemek és az ajkak dekoratív kozmetikumokkal vannak festve.

A szemekre való összpontosítással eltávolítjuk a rejtett zónához való vonzás hatását. Az ajkakat ellenkezőleg, a lehető legtermészetesebbé kell tenni, anélkül, hogy kontúr ceruzákat és élénk színű rúzsokat használnának. A hang megfelelő elrendezése elrejti az explicit megvilágítási területet, és megakadályozza az arc "foltosodását". Minden mozgásnak puhanak kell lennie, hogy ne sérüljön a herpesz kiszáradt területe.

óvintézkedéseket

Annak érdekében, hogy ne aggasztja a problémát, kövesse ezeket a szabályokat:

 • A tonális krémnek alacsony zsírtartalmúnak kell lennie.
 • A herpeszet csak szárítás után maszkolja.
 • A tonális alapozás alkalmazása nem lehet a csőből, hanem a tartályból, amelyen előre elő extrudált, hogy a fertőzést ne fertőzze meg a gyógyászatban.
 • Figyelembe kell venni a kozmetikumok lejárati idejét.
 • Minden manipulációt eldobható vattacsíkkal vagy higiénikus bottal kell végrehajtani.
 • A rúzsot vattapálcával alkalmazzák.

Szárítsa meg a gyulladt helyet zöldséggel, hidrogén-peroxiddal vagy alkalmazzon teafa illóolajat. A kezdeti szakaszokban 4 óránként 5-szer, egy különleges gyógyszert kell alkalmazni. A jód és alkohol oldatok nem használatosak ebben a terápiában.

Hogyan tisztítsuk meg a sminket?

A bőr tisztító fázisa fontos eljárás. Ha nem megfelelően végezték el, más területeken betegség alakulhat ki, vagy súlyosabb következményekhez vezethet. Az este eltávolítása előtt egy álom kozmetikumok az arcról van szükség. Az alacsony zsírtartalmú eszközök a smink eltávolítására a pamut lemezre kerülnek, és a festék leválik az arcról sima mozgásokkal. A bőrt tónusos vagy micelláris vízzel törlik (nem agresszív készítmény). A herpesz speciális gyógymódot (kenőcs) kap a kellemetlen tünetek (gyulladás, hámlás, viszketés) eltávolítására.

Hogyan és hogyan maszkolja a herpesz az ajakra?

A herpesz megjelenése az ajkán nemcsak fájdalmas érzéseket okoz, hanem rontja a megjelenést: gyulladás, duzzanat és sebek vonzzák a figyelmet.

Azonban nem szükséges elviselni a kellemetlenségeket, és megtagadni a tervezett találkozókat - ideiglenes hibát szinte láthatatlan. Hogyan kell csinálni?

Ajánlások kozmetikusok létrehozni a tökéletes ajak smink található honlapunkon.

Használhatok sminket?

Használjon kozmetikumot a vírus megjelenésének korai stádiumában, amikor a sebek csak kialakulnak, nem kívánatos: a gyógyítással együtt fertőzést okozhat, A gyulladásos folyamat hosszabb és keményebb lesz.

Maszkírozó szerek alkalmazása esetén a herpesz az egészséges ajkak területére is átvihető, mivel ebben az időszakban a vírus leginkább fertőző.

Ha kozmetikumok nélkül nem teheti meg, csak használnia kell nem zsíros összetevők - zsíros környezetben a baktériumok egyre aktívabbak lesznek.

Mint lehet leplezni?

A vírus megnyilvánulásának korai szakaszában a kiütés területét először szárítani kell. A bőrgyógyászok javasolják, hogy égetett töltött buborékot égetnek el antiszeptikus oldatok ("Zöld" vagy "Fukortsin") vagy a sebet szalicilsavval kezeljük.

Használhatja népi jogorvoslat: hidrogén-peroxid vagy teafaolaj.

Az ilyen intézkedések szükségesek a seb fertőzésének megelőzésére. A jelentkezés eszközei reggel és azon a napon járnak el, amíg a jazvochek helyén nem alakul ki száraz kéreg.

A betegség súlyosbodása során fontos kiválasztani a megfelelő sminket. Minden eszközzel kell lennie Új, alacsony zsírtartalmú és alkalmas a problémás bőrre. Javasolt nedvesítőszert használni - gélek vagy emulziók formájában.

Megfelelő készítmények, amelyek csalán, kamilla vagy bojtorjánnyal rendelkeznek.

De azokkal, amelyek magukban foglalják egzotikus növények, légy óvatos.

A halasztást a felépülés pillanatáig el kell halasztani.

Hogyan készítsünk ajakrúzsot az ajkakon, tanulhatunk cikkünkből.

Hogyan lehet elrejteni a sminket?

A gyulladás lehető legszembetűnőbbé tétele érdekében fontos tisztázni az alapok alkalmazásának eljárását, és betartani a következő szabályokat:

 1. Kezelje a problémás területet szalicilsavval, jégkockával vagy a vírus speciális gyógymódjával. Ha felszívódik, az ajkak körüli területet a kiütés által nem érintett területeken kell nedvesítsen gélt vagy emulziót.

Szükséges, hogy a fertőzés ne kerüljön be a kozmetikumba.

 • A krémet nem csak az ajkakon, hanem az egész arcra is alkalmazzák, még a hangzást is. után por a ajkak.
 • Ne használjon színes ceruzát az ajkakhoz - egy egyértelműen körvonalazott ajkak csak a duzzanatra hívják fel a figyelmet.
 • Segítségével pamut gyapjú rúzsot alkalmazzon.
 • Vegye figyelembe, hogy a sötét és fényes, lédús színek nemcsak az ajkára hívják fel a figyelmet, hanem az is minden hiányosság. Ezért nem szabad használni.

  A legsikeresebb megoldás rúzs természetes bézs árnyalatok. Fontos megjegyezni, hogy nem lehet tápláló (zsíros). A sminkben, összpontosítson a szemekre, hogy elterelje a figyelmet a problémás területről.

  eltávolítása maszkolás

  Hogyan lehet biztonságosan eltávolítani a sminket az ajkakról utána? Este, vegye ki a sminket és kezelje a gyulladt területet egy speciális készítmény. A smink eltávolításához használja a gyapotszövetre alkalmazott szerszámot.

  Miután felszívódott a bőrkiütés, távolítsa el a gyógyulás viszketését és gyulladását - "Zovirax" vagy "Acyclovir".

  Herpesz az ajkán - egy bosszantó betegség, amely a leginkább alkalmatlan pillanatban kipattanhat.

  Azonban még a súlyosbodás során is elrejti a kiütéseket, ami a legfontosabb - gondosan vegye figyelembe a higiéniát, válassza ki a megfelelő szerszámokat és rendszeresen kezelje a gyulladt területet speciális gyógyszerekkel, amelyek felgyorsítják a sebek gyógyulását.

  Az ajkakra vonatkozó piros rúzs használatának szabályairól itt olvashat.

  Ebben a videóban, milyen gyorsan álcázza a herpeszet és a nem kívánatos kiütéseket az arcon:

  Hogyan kell megfelelően felszívni a herpeszet az ajkakon?

  A modern tudósok több mint 200 típusú herpeszet ismernek. A leggyakrabban ismert herpesz, amely az ajkakon fordul elő.

  Ez a betegség fizikai és pszichológiai diszkomfortot eredményez, és szégyenkezik a megjelenésükön.

  Ezért nagyon fontos tudni, hogyan kell megfelelően maszkolni a herpeszet az ajakra, hogy ne károsítsa egészségét.

  Használhatok sminket?

  A herpeszet viszketés, vörösség és duzzanat jelent. Az ajkakon a buborékok formájában csoportos bőrkiütések jelennek meg, amelyek belsejében folyadék van. Ez a folyadék milliárd vírusrészecskéket tartalmaz.

  Nagyon fontos, hogy megakadályozzák azok terjedését a bőr egészséges területeire. Ezért a vírus megjelenésének korai stádiumában, ha az ajkakon lévő hólyagok csak kialakulnak, ne használjon dekoratív kozmetikumokat.

  De ha szükség van a vírus következményeinek álcázására, érdemes csak alacsony zsírtartalmú eszközöket használni. A zsíros összetevők kedvező környezetet biztosítanak a baktériumok reprodukciójához.

  Mint leplezni?

  A herpesz megjelenésének kezdeti szakaszában szárazra kell hagyni, gyógyszertári gyógyszerek használatával vagy a hagyományos orvoslás receptjeivel.

  Kiválóan alkalmasak fenyő, teafa, tengeri fonák vagy kutya rózsa olajaira. Elősegítik a bőr gyors gyógyulását és a fájdalom megszüntetését.

  Alkoholtartalmú szerek használata nem megfelelő - égési sérülést okozhatnak, ami csak súlyosbítja a helyzetet.

  Érdemes használni a hidratálókat gélek formájában. Javíthatják az ajkak bőrének állapotát, és segítenek elrejteni a herpeszet.

  A betegség súlyosbodásának időpontjában fontos, hogy a kozmetikumokat kompetens módon válasszák ki.

  Új, jó eltarthatóságú, problémás és érzékeny bőrre tervezve.

  Kiváló herpesz elleni rúzs. Teljesen harcol a vírus ellen, és felgyorsítja a gyógyulást.

  Hogyan lehet elrejteni a sminket?

  A herpesz kialakulásának lehető legteljesebb elrejtéséhez egy bizonyos sorrendet kell betartani:

  1. Törölje ajkát egy jégkockával, vagy készítsen egy krémet a kamilla vagy a zöld tea oldatával. Ez segít a fájdalom megszüntetésében és a gyulladás csökkentésében.
  2. Nedves ajkakat szalonnal, és speciális vírusellenes szert alkalmazzon az ajkak érintett területeire. Ez lehet krém, gél, kenőcs vagy rúzs a herpesz ellen.
  3. Alkalmazzon hidratáló, nem zsíros terméket az egészséges területekre. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a sminknek természetesnek kell lennie. Ezért a teljes arcra hidratáló gél alkalmazható.
  4. Tonal alapú alkalmazást vagy korrektor alkalmazását. Az ajkak problémás területére való felhordásra szánt krémt különálló tartályba kell szorítani, hogy az egészséges bőrterület fertőzése ne fordulhasson elő. Alkalmazzuk egy speciális kefével egyetlen használatra. Ez megszünteti a fertőzés terjedését. A szokásos módja annak, hogy egy tónusos alapot tegyünk az egész arcra. Ez segít a nemkívánatos buborékok maszkolásában a természetben.
  5. Az ajkak porát. Kötelező külön kefét vagy szivacsot használni, amelyet meg lehet mosni és fertőtleníteni. Vagy használjon pamut törlőkendőt, amelyet el kell dobni. A porot vékony rétegben kell felhordani a "maszk" hatás elkerülése érdekében. Por minden arcát tiszta kefével.
  6. Használjon eldobható ecsetet rúzs alkalmazására. Az árnyék jobb választani a természetes bézs. Ez teljesen lehetővé teszi, hogy elrejtse a kellemetlen herpeszet. De a rózsaszínek fényes és sötét színek, éppen ellenkezőleg, meg fogja tenni a hibát. Ne használjon kontúr ceruzát. Ha a herpesz buborékok enyhén túlmutattak az ajak körvonalán, akkor a rúzsot kissé fel lehet vinni a peremre. Ez vizuálisan növeli az ajkakat és segít elrejteni a hibát.
  7. Kiemeli a smink szemét. Ez elvonja a zónát, ahol probléma merül fel.

  A camouflage smink technikájának részlete megtalálható a videóban:

  eltávolítása maszkolás

  A smink biztonságos eltávolításához használjon sminkeltávolítót és pamut gyapotot. Az arc minden egyes zónájához használjunk különálló pamut alátétet, amely elkerüli a vírus terjedését.

  Ezután dörzsölje az ajkát egy jégdarabbal, és készítsen folyadékot kamilla vagy zöld tea segítségével. Öt perc. Az érintett területen az orvosi vírusellenes gyógyszerek alkalmazása után.

  Ezzel a kellemetlen betegséggel segít a személyes higiéniai szabályoknak való megfelelésben, a megfelelő kezelésre és az érintett bőr ápolására.

  Hogyan kell álcázni a herpeszet az ajkán?

  Számos lány és nő érdekli, hogyan kell álcázni a herpeszet az ajkán?

  Ha futtatod a problémát, a hideg nagyon észrevehetővé válik, olyan buborékok jelennek meg, amelyek nehezen elrejthetők. A szokásos tonális alapok ebben az esetben valószínűleg nem segítenek, tudnia kell, mi és hogyan rejtheti el a herpesz az ajkán.

  Ha herpeszet futtat, nagyon észrevehetővé válik, olyan buborékok jelennek meg, amelyek nehezen elrejthetők.

  Hogyan lehet megelőzni a herpeszet?

  Ez a probléma nagyon kellemetlen, kellemetlenséget és fájdalmat okoz. A herpesz megjelenésének elsődleges jele az ajkak duzzanata. Aztán enyhe bizsergés. Ha nem hagyja abba a herpeszet ebben a szakaszban, akkor nem lesz lehetséges elkerülni a bőrkiütést buborék formájában, melynek belsejében folyadék van.

  A hideg maszkolása kötelező intézkedés, helytelen megközelítéssel rosszabb lehet, mint amilyen volt, ezért jobb, ha semmi semmit sem alkalmaz a seb elrejtésére, vagy olyan gyógyhatású gyógyszerek alkalmazására, amelyek gyógyhatásúak.

  Ha nem hagyja abba a herpeszet a kezdeti stádiumban, akkor nem lesz képes elkerülni a kiütést folyadék formájában lévő buborékok formájában.

  Megpróbálhatja megakadályozni a problémát: amint úgy érzi, hogy az ajkai megduzzadnak, vagy enyhe bizsergés, azonnal alkalmazzuk a herpesz elleni kenőcsöt. Gyakran kenje meg a fájó helyet, akkor a probléma a kezdet kezdetén megoldható. Ha nem rendelkezik speciális eszközzel, ne pazarolja az idejét, használjon gyulladáscsökkentő kenőcsöt, például Levomecol vagy Solcoseryl, stb.

  A gyulladáscsökkentő kenőcsök segítenek megakadályozni a betegség kialakulását, amíg a gyógyszertől a herpesz elleni gyógyszerkészítménnyé nem jár. Kenőcsöt alkalmazzon 3-4 óránként.

  Mennyire helyesen álcázni a hideget?

  Ha a probléma megjelenik, az első dolog, ha a sebet hidrogén-peroxiddal, a Fukortsin-nel, a teafaolajjal szárítjuk, és kiváló fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. A sérülést alkohollal vagy jóddal ne befolyásolja, különben az égést nem szabad elkerülni, ez csak súlyosbítja a problémát.

  Mielőtt elkezdi maszkolni a hideget, meg kell emlékezni néhány egyszerű szabályra:

  • Ne használjon normál alapot erre a célra, mivel fertőzheti meg a sebet. Ráadásul a megoldás egyszerűen lecsúszik a hidegre, ami még jobban észrevehetővé teszi.
  • Különleges gyógyító ceruza-korrektor vagy tonális krém a problémás bőr számára, amely jó takaró képességgel bír, és gyulladásgátló hatással van, elfedi a herpeszet.
  • Mivel a herpesz vírusos betegség, a kozmetikumok elfogyasztott csomagolásban történő elfedésére használják, különben a hideg folyamatosan felbukkan.

  Az első dolog, hogy kenje meg a sebet krém a herpesz, hagyja, hogy áztassa, majd alkalmazzon néhány kenet egy maszkoló ceruza vagy alapot a problémás bőr. Fontos, hogy a tonális eszköz egybeessen a bőrével, különben a határ látható lesz.

  A korrekciós ceruzák zöld színe tökéletesen elrejti a vörös színt, így a problémás hely szinte láthatatlan.

  Annak érdekében, hogy a maszkolás hatékonyabb legyen, a ceruza zöld oldala, majd a bézs kell fednie a hideget.

  A zöld szín tökéletesen elrejti a vörös színt, így a problémás hely szinte láthatatlan. A bézs színű tónus a zöld fölött helyezkedik el, kissé árnyékolja a szegélyt. Ha a jövőben szeretné használni a tonális eszközt, akkor tiszta kézzel törje le a ceruza egy kis részét vagy kicsit szorítsa az alapot egy külön tálba, és csak akkor használja őket.

  Herpesz maszkolása az ajkakon

  529. megjegyzés

  A herpeszvírus az ajkán előzetesen előidézi a viszketést és az égést. És ha az idő nem nyújt "mentőautót" - vannak olyan buborékok, amelyek feltörik, kéreggé teszik. A látható buborékok átlapolásának egyetlen módja a dekoratív kozmetikumok használata.

  Biztonságos a smink használata?

  Ha a herpesz tünetei megtalálhatók az ajaknál, akkor jobb megtagadni a kozmetikai termékeket, és megpróbálni leállítani a betegség kialakulását terápiás szerrel. A közös hideg elfedésének szükségessége kötelező intézkedés, és a legszélsőségesebb esetekben kell alkalmazni. Végtére is, álcázás alkalmazásával provokálni tudják terjedését. Gyakran nem tudjuk megakadályozni a buborékok elterjedését, akkor a fő erőket a dekoratív kozmetikumokkal történő szárításukra és bújásukra dobjuk - mi igyekszünk minél jobban elrejteni.

  Maszkoljuk a kezdeti szakaszban

  Amint érezni az égő érzést az ajkán és látni, hogy elkezd duzzadni - próbálja megállítani a fejlődést korai szakaszban. Ehhez terápiás kenőcs szükséges. Ha nincs külön kenőcs a herpesz ellen, gyulladásgátlót ("Levomekol") használhat. Megállítják a folyamat fejlődését, eltávolítják a gyulladást. A kenőcsöt 3-4 óránként kell alkalmazni.

  Ha a buborékfólia még mindig kiugrott, zöld, hidrogén-peroxiddal éghető. Készített egy kéreg, amely semmiképpen sem képes elszakadni. Le kell esnie magának.

  Hogyan takaríthat meg hideget a sminkkel?

  Nem sikerült megállítani a kiütést, de szükséges a munkához. Hogyan lehet elrejteni a herpét, és nem fáj? Próbálja elrejteni a problémát. Egyszerre figyelmet fordítunk arra, hogy a dekoratív kozmetikumok csak az ajkak kiütésére használhatók. Ha a bőrön folytatódnak, akkor jobb, ha konzultál a bőrgyógyászral, mert speciális dermatológiai szerekre van szükség. És a helyes maszkoláshoz meg kell emlékezni néhány szabályra:

  • Ne használjon normál alapot, leborulhat és a seb még érzékelhetőbbé válik.
  • Ne használjon krémet, hanem álcázzon ceruzát a problémás bőrre. Gyakran kétoldalúak: az első antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, a második tökéletesen maszkolja.
  • A kozmetikumok alkalmazása során használjon eldobható termékeket vagy mossa meg a keféket. A herpesz vírusos betegség, ha nem védik, akkor nem hagy maga után.

  Folytatjuk: a dekoratív kozmetikumok alkalmazása előtt egy speciális (gyulladáscsökkentő) kenőcs fókuszát kell kezelni, és el kell nyelnie. A felszín felszínén meg kell álcázni egy alapot a problémás bőrre, először a zöld oldalon, majd a hátoldalon.

  Óvatosan válassza ki a megfelelő árnyalatot, különben a probléma területe nagyon különbözik a bőr színétől és elkapja a szemét. Valószínű, hogy a tonális alapot az egész arcra kell alkalmazni, így nincs különbség a színben.

  A kontúr ceruzától az ajkakig jobb egy ideig, hogy feladja a hideget. A vázlat hangsúlyozásával a szabálytalanságokra összpontosít, amelyek biztosan vonzzák a többiek figyelmét.

  Ahhoz, hogy a befejező érintés segítsen a rúzsnak. Fontos, hogy világos árnyalatokat használjunk. A világos, kifejező színek kiemelik a kiütéseket. Hagyja fel a gyöngyház árnyalatait és ragyogjon. A matt rúzs a legjobb. A felület felszínén fekszik, és vizuálisan csökkenti a duzzanat mennyiségét.

  Miután eltávolította a sminket este, győződjön meg róla, hogy a kiütést kenőcszel kezeli. A betegség utolsó szakaszában használjon hidratálószert. Ez segít a bőr lágyulásában, ezáltal megakadályozza a hegek megjelenését. És ne felejtsd el, hogy nem érintkezhet a herpeszről piszkos kézzel. A betegség időtartamára válasszon egy külön edényt, kozmetikai és személyes higiéniai termékeket.