A körmök diagnosztizálása

A tapasztalt orvosok a test állapotának meghatározására még a körmök korai diagnózisát is használhatják az ujjakon, mivel a konkáv, konvex vagy túl lapos körömlemezeket nem lehet egészségesnek tekinteni. Az ilyen rendellenességek bizonyos problémákat jeleznek, néha súlyos kezelést igényelnek. Az orvos megerősíti, hogy a körömlemezek állapota közvetlenül függ a személy egészségétől. Gyerekekkel, tüdőproblémákkal, anémiával és egyéb patológiákkal diagnosztizáltak. Számos kritérium van a kóla körüli betegség meghatározására.

A körmök diagnosztizálása az ujjakon

Megjelenése körömlemezek még ősi emberek kapcsolatos állapotát egy bizonyos belső szerv. Ma már bizonyított az orvostudomány, így gyakran használják a test diagnosztizálására. Számos jellemzőt tanulmányoztak: a szín, a szerkezet, az alak, a kút és a foltok a körömlemezen. E kritériumok eltérései számos specifikus patológiát jeleznek.

Hogyan alakul ki egy egészséges ember körömlemez

A normál körömlemezt repedések, csigák, hornyok, foltok nélkül kell figyelembe venni. Sima, rózsaszínű, sima felületű, enyhén fényes. Maga a lemez enyhén átlátszó, a tippek fehérek vagy elefántcsontok. Az egészséges ember körme mérsékelten rugalmas, szilárd, sűrű. A bázisa egy lunula, amely félhold alakú. A színe a fehértől a halvány rózsaszínig terjed. A körömlemez alakja különböző lehet, mivel örökletes tényezőkön múlik.

A körömlemez szerkezete

Amikor diagnosztizálják, az egészséges lemez felületén nincsenek árok, csöpögések vagy tuberositás, egyenletes, egyenletesen színezve. Több tucat réteg áttetsző, sima, keratinizált sejtből áll, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el. A porózus szerkezetnek köszönhetően felszívja az összes felszínre eső anyagot. Ez segít a gombaellenes megbetegedések helyi gyógyszerekkel történő kezelésében. Amikor diagnosztizál egy lemezt, láthatja a részeit:

 • az eponymich az alapon élő bőr;
 • hiponychium vagy subungual lemez - szúró és bazális sejtekből áll;
 • szabad elülső perem - az ujj szélén túlnyúlik;
 • lunula vagy lyuk - egy fehér rész a félhold alakjánál.

Mely szervek a kezek körmei

A test egyik leginkább "beszélő" része a körömlemez. Mindegyikük tükrözi egy bizonyos szerv állapotát. Ez az elv a körmök diagnózisán alapul. A szervek, amelyekre minden ujj válaszol:

 • tüdők, hörgők, agyhártya;
 • fogak, száj - mutatóujj;
 • szív, vérerek - közepes;
 • idegek, vesék - gyűrűsujj;
 • vékonybél, női szaporítószervek - kis ujj.

Hogyan azonosítani a betegséget a körmök

A körmök egészségének megítéléséhez gondosan meg kell fontolnia a lemezeket. Tudván, hogy normális állapotban vannak bizonyos eltérések. A test körüli problémák megjelenése a körömdiagnosztikában a következő jellemzők változását jelzi:

 • színes lemezek;
 • a köröm felületének alakja vagy megkönnyebbülése;
 • a lunula államok;
 • a körömlemez szerkezete.

A köröm és a betegség színe

Az egészséges körömlemez rózsaszín. Ha hirtelen megváltoztatta az árnyékát, akkor ez egy egyértelmű hiba a testben. Ebben az esetben a kezek körmöit a diagnózis következő jelei azonosítják:

 1. Kétszínű lemez. A felső része sokkal sötétebb, mint az alsó, ami vesebetegséget és veseelégtelenséget jelez.
 2. Egy sötét csík, amely félig osztja a körömot. Ő beszél az emberi bőr rosszindulatú daganatáról - melanoma.
 3. Barna árnyalat. Jelez a cukorbetegség, az endokrin rendszer betegségei, a veseelégtelenség, az Addison-kór.
 4. Leukonichia - a kis fehér foltok megjelenése a tányéron. Fejlett a kalcium, a vas és a cink hiánya miatt. Emellett a test nem tartalmaz C-, E- és A-vitaminokat. Amikor a foltok növekednek és szalagok formájában jelentkeznek, a fehérjehiányról, a vérkeringetésről, a veseelégtelenségről, a vastagbélben jelentkező problémákról beszél.
 5. Sineva. Jelzi a légzőrendszer patológiájára, beleértve a fertőző tüdőbetegségeket is. Ha a kék szín megjelenik a lemez alján, akkor a diagnózis lehet cukorbetegség.
 6. Teljesen fehér körömlemez. A májzsugorodásban vagy a gyomor-bél traktusban szenvedő betegeknél jelentkezik.
 7. Sárga színű köröm. Olyan árnyékot kapnak májbetegség és rossz emésztés, a nyirokrendszeri vagy tüdőbetegségek esetén.
 8. A köröm vörössége. A vörösvérsejtek száma - az eritrociták száma - nőtt.
 9. Sárgás színű sárgás. A gombás elváltozásról beszél, ha a színváltozás hátterében a lemez megvastagodása és az ágytól való elválasztás figyelhető meg.

A körömlemez alakja és megkönnyebbülése

Az elszíneződésen kívül egyes deformitások a lemez deformációját okozhatják. A kezek körmének diagnosztizálása lehetővé teszi, hogy meghatározza a táblázatban ismertetett alábbi betegségeket:

Milyen patológiák mutatnak

Konvex köröm, mint egy óraüveg

Krónikus májbetegség vagy szívgyengeség jele. A vérbetegségek, a pajzsmirigy betegségek, a veleszületett tüdő tuberkulózis, a májgyulladás, a vastagbélgyulladás, a bélelzáródás károsodása is megfigyelhető. Ritka esetekben jelezheti az onkológiai betegség kialakulását.

Homorú köröm, mint egy kanál

Ez a vas hiánya a testben.

Lapos, a körömlemez végén

Jelez egy helminthikus inváziót.

Ez a gerinc betegségeinek egyik jellemző jele.

Tanúi a lép patológiáinak.

Rövid lapos köröm kiemelkedő

Jelzi a szerves szívbetegséget.

A fogak és az orrnyálkahártya reuma vagy gyulladásának kialakulásának hátterében jelentkeznek.

Keresztirányú törékeny hornyok

Jel a máj és a gasztrointesztinális traktus kórtörténetéről, a lép lépett tüneteiről. Gyakran előfordulnak keresztirányú hornyok, ha hiányzik a cink a testben.

Fehérjehiányos háttér kialakulása.

Kis méretű gödrök az egész lemezen

Beszélnek az ízületi gyulladások megjelenéséről, kísérik a pszoriázist.

A köröm jól van

A körmök diagnózisakor figyelembe kell venni a lunula állapotát is. Az egyik ujj és a sápadt körömléc hiánya a hemoglobin és a vörösvérsejtek csökkenésének egyik jele. Ezek olyan betegségek, mint a vérszegénység és vérszegénység. Ha a lyuk egy bizonyos ujjon elájul, vagy teljesen eltűnik, akkor ez azt is jelzi, hogy a testben vannak problémák:

 1. A hüvelykre. A kút itt tükrözi a koponya és az agy állapotát. Ha eltűnt, akkor a személynek komoly gondjai vannak a fejével.
 2. A mutatóujjával. Ezen a területen a lyuk eltűnik a máj, a tüdő, a vastagbél és a nőgyógyászati ​​megbetegedésekkel.
 3. Átlagosan. A lyuk eltűnése itt utal a keringési rendszer betegségeiről, az erek problémáiról és a nyomásról.
 4. A névtelen. Az ujjakon lévő kút tükrözi a nyirokrendszer állapotát és az anyagcserét.
 5. A kis ujjakon. Itt a lunula tünteti fel a vékonybél és a szívritmuszavarokat és egyéb szívbetegségeket.

Hézagok és csíkok

A diagnosztikai keresztirányú hornyok gyakran a helytelen kézi ellátás jelei. Ráadásul ezek az átadott stressz, fertőző vagy egyéb betegségek miatt is megjelenhetnek. A testben lévő cink és az alultápláltság hiánya szintén a körömlemezeken lévő hornyokban nyilvánul meg. A hosszanti vonalak nem jelennek meg ilyen gyakran. Okuk lehet:

 • akut alultápláltság;
 • súlyos artériás betegség;
 • ízületi gyulladás;
 • lapos lichen;
 • a szénhidrátok túlzott fogyasztása;
 • bélbetegségek;
 • vas hiánya.

A kezek körmök megbetegedésének diagnosztizálása, amikor az ábra megjelenik

A test problémáiról nem csak a színváltozás, hanem a különböző minták megjelenése foltok, vonalak, zúzódások formájában stb. Normális állapotban ezt nem szabad megfigyelni. Az egészséges körömlemez egyenletes rózsaszínű. A rajzokon megjelenő rajzok a következő betegségeket jelzik:

 1. Fehér foltok. Az alacsony hemoglobinról, a csökkent immunitásról, az idegrendszeri tünetekről, a vitaminok hiányáról beszélnek.
 2. Fekete foltok. Az endocarditis hátterében látszódhat.
 3. Pár horizontális csíkok. Megfigyelték, ha fehérje hiányzik az étrendben. Nagyon nagy mennyiségben ürül a szervezetből vesebetegségben.
 4. A két fele különböző színű - tejtermék és normál. Jelzi a vese patológiáját a fejlett állapotban.
 5. Olyan vonal, amely nem mechanikus hatású. Láz és magas láz esetén jelentkezik. Jelzi a már átterjedt betegségeket.
 6. Barna vagy bézs színű. Figyelmeztet a rák kialakulásáról.
 7. A körömlemez szélén egy barna vagy sárga folt a pikkelysömörre utal.
 8. Dörzsölő hornyok vagy fehér csillogó foltok. Ezek a gombás betegségek jelei.
 9. Zúzódás. Megfigyelték a körömlemez mechanikai hatását. Ennek oka az alatta lévő vérerek felszakadása és a lágyrészek vérzése.

A körmök és a táplálkozás problémái

A körmökkel kapcsolatos problémák fő oka a nem megfelelő táplálkozás. A lemezben bekövetkezett bizonyos változások miatt könnyű diagnosztizálni bizonyos nyomelemek hiányát vagy egy kiegyensúlyozatlan étrend azonosítását. Ennek eredményeként a körömlemezek törékennyé válnak, gyakran megszakadnak. Gyönyörű, egészséges megjelenésük visszaállítása csak a károsodás okának feltárása után lehetséges. Ez segítséget nyújt a kezek körmök diagnosztizálásában olyan nyomjelzésekkel, amelyek nyomelemek hiányát vagy táplálkozásbeli egyensúlytalanságot jeleznek.

Vitaminok és nyomelemek hiánya

Egészséges körmök nőnek sorjázás nélkül, a körülöttük lévő kód nincs repedés nélkül. Ha egy bizonyos csoport vitaminai hiányoznak, vannak eltérések a normától:

 • a tányér mentén és a tetején átszúrva, a körömlemezek hajlítva és elhalványulnak - a C-vitamin hiánya miatt;
 • mély barnák - az A vagy E vitamin hiánya miatt;
 • az ujjak zsibbadása - a B-vitamin hiánya miatt;
 • fehér foltok - alacsony cinkszint;
 • lassú növekedés - a kalciumhiány miatt;
 • rideg szegek - magnéziumhiány miatt.

Kiegyensúlyozatlan étrend

Az ember étrendjének bizonyos mértékű feleslegessége vagy hiánya szintén befolyásolja a körmök állapotát. Ebben az esetben a következő változások figyelhetők meg:

 • fehér tüskék a lemezen - a cukor felesleg a vérben;
 • horizontális hornyok - éles változás a táplálkozásban;
 • homorú lemezek - vérszegénység (vas hiánya) jele;
 • függőleges hornyok - a tápanyagok rossz asszimilációja;
 • bármilyen változás a formában és a színben - elégtelen mennyiségű fehérje.

A toenails diagnózisa

Hasonlóan a körmök diagnózisához az egészség és a lábak vizsgálatánál. Ebben az esetben figyelembe veszik a következő jellemzőket:

 • a lunula hiánya - a vörösvérsejtek számának csökkenése, vérszegénység;
 • kétszínű szög (az alapfényben, szélén - sötétben) - veseelégtelenség;
 • színek és sötét hosszanti csíkok változása - bőrrák (melanoma);
 • sárga színű a háttérben a hámlás és a szétválasztás a körömágy - a fejlett szakaszában gombás betegség.

A köröm megjelenésének romlása

A szögek hirtelen romlása különböző módon nyilvánulhat meg. Leggyakrabban növekedésük lelassul. Emellett túl törékenyek és törékenyek. Gyakran a lemez delaminációja és feldarabolásának jelensége. Mindez a test problémáiról szól. Ha időben intézkedik, helyreállíthatja a körömlemezek állapotát, és egészséges megjelenést kölcsönözhet nekik egy sima, sima struktúrával, matt rózsaszínű, halvány rózsaszínű lunulával.

miért van

Ha a körömlemez törékennyé és törékennyé válik, lassan növekszik, akkor ennek az állapotnak a fő oka anyagcsere-rendellenesség. Az ilyen változások a következők lehetnek:

 • a vas hiánya, a B, A és B vitaminok;
 • a pajzsmirigy vagy vese romlása;
 • rossz vérellátás.

Amikor a szög rétegzett vagy osztott, az ok az emésztőrendszer energia kimerülése. Ezt a rossz vérkeringést is megfigyelhetjük. A delamináció egyéb okai:

 • az idegrendszer munkájában bekövetkezett kudarc;
 • a szexuális szervekkel kapcsolatos problémák;
 • a lakk rendszeres alkalmazása, a bevonat eltávolítása acetont tartalmazó folyadékkal;
 • száraz levegő, az utca és a ház hőmérséklete közötti rés;
 • Vágás drótvágóval vagy ollóval;
 • Használjon háztartási tisztítószert kesztyű nélkül.

Mit keres

Az első dolog, amely tanácsot ad arra, hogy figyeljen a köröm diagnózisára, az a diéta. A vitaminok hiánya miatt érdemes a menübe több friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmazni. A ház tisztításakor vagy a mosogatás során kesztyűt kell viselni, és agresszív eszközökkel való érintkezés után az almaecetnek meg kell törölnie a szögeket. A kezelõnek legalább kéthetente egyszer meg kell szabadulnia a lakkról. A fűrészelésnél jobb, ha nem készítesz fémlemezt, mert súlyosan károsítja a körömlemezt.

Milyen szögek fognak mondani az egészségéről?

A friss manikűr azonnal növeli önbizalmát. Nem számít, ha inkább vörös vagy kék körömlakkot szeretne, a vonzónak tűnő körmök felemelik a szellemüket. De fontos, és fontolja meg, mi rejtőzik a lakk alatt. Kiderül, hogy a körmök sokat mondanak a tested állapotáról! Megjelenésük tükrözi az egészségét. Ha valami baj van a körmökkel, talán gondolkodnia kell az életmód megváltozásáról vagy az orvoslátogatásról. Nézd meg a manikűr előtt a körömlemezeket, és értékelje, mennyire tűnnek fel a megjelenésüknek.

rétegenkénti leválás

A körmök több sűrű rétegből állnak, amikor a lemez gyengül, ezek a rétegek elválaszthatók egymástól. Ennek eredményeképpen a köröm teteje kezd csikorogni. Ez lehet az oka, hogy a gyakori mosás kéz, túl hideg, vagy száraz körülmények között, a befolyása a lakk akril ragasztó vagy egy eszköz eltávolítására lakk acetonból. Oldja meg a problémát, akkor a kesztyű mosogatás, lemondást akril vagy gél bővítmények segítségével nedvesítő szerek és lakkerősítést. Ha mindez nem segít, forduljon orvoshoz és gondoljon életmódjára. Lehet, hogy a rossz étrend és a vitaminok hiánya megakadályozza a körmök normális növekedését, és meggátolják őket.

Szegek lyukakkal

Ha úgy tűnik számodra, hogy egy csomó apró lyuk van a köröm felszínén, ez különböző betegségek, például pikkelysömör jele lehet. A statisztikák szerint a betegség különböző formáival rendelkező emberek mintegy ötven százaléka szembesülhet ilyen szabálysértésekkel. Egyéb tünetek a körömlemez megvastagodása, alakja, színe, érzékenysége vagy fájdalmai. Ha ilyen tüneteket észlel, látogasson el a bőrgyógyászra. A pikkelysömör keményítõkkel gyógyítható szteroidokkal, pikkelysömörrel és körmökkel. A probléma megoldható! Még ha valami más is, az ilyen lyuk riasztó jel, nem hagyhatod figyelmen kívül.

A körmök deformációja

Néha az ujjak vagy lábujjak körmei lekerekíthetők és megvastagodhatnak. Ez a folyamat fokozatos, és sokan nem is vesznek észre. Ez egy olyan betegség jele lehet, mint a tüdőtágulat. Ha a körmeid nem voltak kerekek, akkor orvoshoz kell vizsgálatot végezni, és nem szabad a mellkas röntgenét megsértenie. Jobb óvintézkedéseket tenni, és időben megismerni a betegség kialakulását, mint figyelmen kívül hagyni az ilyen egyértelmű jeleket.

törékenység

Ha naponta gépel a számítógépen, semmi meglepő, hogy a körmök időről időre megszakadnak. Azonban, ha ez túl gyakran történik, valószínűleg a körömlemez kiszárad. Ennek elkerülése érdekében érdemes kevésbé antibakteriális zseléket használni az alkohollal kezelt kézre, és egy lemez lakkokat és folyadékokat szárítani acetonnal való eltávolítására. Ha a probléma továbbra is fennáll, súlyos egészségügyi problémák lehetnek. A törött szegek bizonyítják a vitaminok hiányát, mint például a folsav és a B-vitaminok, ez a pajzsmirigy rendellenességek jele lehet. Vérvizsgálatot végezhet az állapotának ellenőrzésére. Ebben az esetben a kezelőorvosa meg tudja mondani, milyen változások szükségesek az Ön életmódjában, ápolási rendszerében vagy étrendjében, hogy a szögek újra erősödjenek.

Sárga körmök

Valószínűleg ritkán manikűr nélküli manikűrökkel mennek. Sok nő nagyon szereti a körömlakkot és folyamatosan alkalmazza. Ez arra a tényre vezethet, hogy a körömlemez kellemetlen sárga színt kap. Bizonyos adatok szerint a lakk és keratin közötti kémiai reakció eredményeként fordul elő. Emiatt sárgává válnak, de a legtöbb esetben könnyű rögzíteni citromlével, ami visszaállítja a lemez színét. Elég fürödni. Ha a körme sárga, a lakk nélkül, a probléma sokkal komolyabb. Ez egy gombás fertőzés jele lehet, amely esetben antibiotikumokra van szüksége. A sárga körmök a cukorbetegség jelei is lehetnek. Ebben az esetben gyógyszerre és inzulinra van szükség. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a problémát, mert a helyzet kritikus lehet a jövőben.

Fehér foltok

Ha valaha megbántott egy szöget, valószínűleg észrevette a fehér foltok megjelenését. Ez elég gyakori jelenség, és a folt eltűnik a szög növekedésével együtt. Ha az egész köröm fehér, akkor lehet veseelégtelenség. Ráadásul egyes antibiotikumok is vezethetnek ehhez a hatáshoz. Rendezzen egy megbeszélést egy orvossal, ha a szögek a szokásosnál sokkal fehérebbnek tűnnek. Ön képes lesz arra, hogy megállapítsa az okot, ha komolyabb, mint amilyennek látszik első pillantásra.

Pirosság vagy sötétedés

Ha a köröm alatti felület pirosra süllyed vagy sötétedik, valószínűleg nem jut elegendő mennyiségű vér a körömágyhoz. Ez májbetegség, szívbetegség, veseelégtelenség vagy cukorbetegség jele lehet. Ezenkívül jelezheti a pajzsmirigy vérszegénységét vagy problémáját. Ha a körmök hirtelen megváltoztatják az árnyékot, és sötétnek tűnnek, ne hagyja figyelmen kívül ezt a tünetet. Vérvizsgálatot kell végeznie, hogy kizárja a súlyos betegségek lehetőségét.

Függőleges csíkok

Ez teljesen vonzónak tűnhet, de a köröm egész hosszában eltört barázdák nem hordoznak veszélyt. Ez az öregedés rendes jele, egyfajta ráncok a körömágyon. Vigyázhat az arcod ifjúságára, és ugyanez megtehető egy fiatal típusú körömre is. Vigyázzon, hogy megfelelő mennyiségű köröm hidratálja, ne dohányozzon. Tartsa a kezét meleg, hogy a vérkeringés stabil, ne tegye ki a bőrt ultraibolya fénynek - alkalmazza a fényvédőt. Mindezek az intézkedések segítenek megőrizni a kezed frissességét és szépségét, ugyanakkor a körmök sima felületét.

Gyönyörű köröm - egészséges körmök

Most már tudod, hogy a körmök milyen problémákkal járhatnak a különböző betegségekről. Érdemes megtanulni, hogyan kell tökéletes körmöket keresni! Az egészséges körömnek enyhe természetes fénye van. Ha túl sok festéket, körömlemez válhat túl száraz és gél vagy akril felhalmozódását is megsemmisíti a felső réteg. Polírozó körmök is káros lehet, ha törli túl sok, a köröm elvékonyodik, és hajlamosabbak a rétegelválási. Ennek eredményeként, a köröm ágy alá intenzívebb expozíció és lehet traumatizált ilyen trauma is lehet visszafordíthatatlan - a köröm véglegesen elveszíti eredeti alakját. Ahhoz, hogy védje magát a gyakori fertőzésekkel szemben, gondoskodjon a higiéniáról. Például, ha zuhanyozni vagy edzőteremben tartózkodik, mindig cipőben marad, a zuhany alatt gumicipőben kell járnia. A lábszegeket rövidre kell vágni. Vigyázz a gombás megbetegedésekre: amint megjelenik a bőrön, kezdje el a kezelést. Az érintett körmök gyógyítása sokkal nehezebb, mint a betegség megelőzése. A körömszalonban saját szerszámokat hozhat. Ha beleegyezik, hogy a szalon, nézni a tisztaság minden eldobható terméket el kell távolítani a zárt csomagot az Ön jelenlétében. Többek között soha ne merítse a kezét vagy a lábát piszkos vízbe.

Hogyan lehet meghatározni az egészség állapotát a köröm megjelenésével?

Még az ősi kínai gyógyítók is tudták, hogyan lehet pontosan meghatározni az egészség állapotát és diagnosztizálni a körmök megjelenését. Hihetetlenül pontosan megmutatják a szervezet általános állapotának képét, és konkrét betegségekre mutatnak rá, csak azt kell megtanulni, hogyan olvassák el a körmöket.

Mi legyen az egészséges köröm?

 • sima;
 • tartós;
 • rózsaszín;
 • sima;
 • ragyogó;
 • rugalmas;
 • átlátszó;
 • a hegyénél jól látható ujjvonalnak kell lennie.

Ha a köröm színe megváltozott, repedt, szétszakad, hámlik, szabálytalanságok vagy foltok jelennek meg a felszínén, akkor megpróbálja rámutatni Önnek minden erejével a meglévő egészségügyi problémákat.

Az egészség meghatározása a körmök színével

Egészséges embernél a körmöknek rózsaszínűnek kell lenniük. Ha más színeket figyelsz a körmödre, csinálj kicsit öndiagnosztikát.

 • Lila. Ez az árnyalat a köröm is jelentheti a szív- és érrendszerre, ezért azonnal forduljon kardiológus, mivel ez annak a jele lehet bármely patológia, és még a veleszületett szívbetegségek. Ráadásul a köröm árnyékolóinak tulajdonosai gyakran szenvednek légszomjjal és panaszkodnak a krónikus fáradtságra.
 • White. Ez a szín az anémia lehetséges jelenlétét és a közös vitalitás hiányát jelzi. Az ilyen köröm árnyékában lévő emberek különösen hajlamosak az ARI-ra és a zsibbadásra. Általában ilyen emberek gyakran érzik a bontást, és gyorsan elfáradnak. Ebben az esetben növelnie kell a vasfogyasztást, és be kell vezetnie az ásványi anyagokat tartalmazó étrendjébe. Nem tehetsz fizikai gyakorlatok nélkül, amelyek segítenek a vér áramlásának növelésében.

Az egészségügyi állapot meghatározása a kutakban

Úgy gondolják, hogy minden ujj, illetve minden köröm felelős egy adott szervezet munkájáért. A körömfej bizonyos mértékig tükrözi a megfelelő szerv állapotát.

 • A mutatóuj ujja jelzi a bélbetegségek, a gyulladásos folyamatok és a nőgyógyászati ​​megbetegedések jelenlétét. Ha a köröm lyuk észrevehetően csökkent vagy teljesen eltűnik, figyeljen a belek, a máj és a hasnyálmirigy állapotára.
 • A középső ujjnyílás mutatja meg a keringési és érrendszeri állapotokat. Ha a lyuk eltűnt vagy gyengén kifejeződött, akkor azt jelenti, hogy az artériás nyomás, az erek és a kapillárisok problémái vannak.

Az általános állapotfelmérés az általános állapotú körmök által

Ha a körmei simák és simák, akkor semmi sem aggódhat. Ha azonban látszólag jellegzetes változást észlel a megjelenés és az általános állapotban, üzembe helyezheti - talán forduljon orvoshoz.

 • A gömb alakú szögek a bronchitis, tüdőbetegség vagy rosszabb daganat jelei lehetnek.
 • Ha a körömnek hornyai vannak, elzáródnak, vagy úgy néz ki, mint egy tükör, akkor figyelmeztet a pikkelysömörre.
 • A köröm konkáv alakja akkor figyelhető meg, amikor a vékony körömlemezek lágyabbak. Ez lehet örökletes tényező, vagy utalhat a vas hiányára a testben vagy a súlyos vérszegénységben.
 • A köröm keresztirányú bemélyedései azt mutathatják, hogy a köröm növekedése megszűnik, amely közvetlenül kapcsolódik bármely betegséghez, és a szívizom infarktusát, lázát vagy tüdőembóliáját jelzi. Amikor a betegség visszalép, a köröm újra növekszik.
 • Ha a körmök kezdett hámlasztja, ez annak a jele lehet, hogyan érhet el mosószerrel, az alacsony minőségű körömlakk vagy oldószert, és hiányzik a kalcium és D-vitamin Meg kell növelni a bevitt élelmiszerek ilyen vitaminokat tartalmazó, valamint a gyakran menjen ki a szabadba.

Körömbetegségek gyermekek és felnőttek kezében - fertőző vagy nem fertőző tünetek és megnyilvánulások

Olyan személy számára, aki tünetei vannak ennek a kórtanának, az élet rémálommá változik. Problémás a hellyel a kezével, érintse meg a szeretett embert. A kézfej körmök betegségei, amelyek súlyos változásokat okoznak a körömlemezeken, számos sérülést okoznak, számos betegségben szenvednek, de otthoni kezelésre kerülhetnek, ha orvos által előírt gyógyszereket használnak. Hasznos tudni, miért van betegség, milyen formákat találnak, hatékony kezelési módokat.

Mi a körömbetegség a kezekben?

Az ember sok kézzel végzi a kezét. Ez hozzájárul a fokozott véráramlás, így a körömlemez a kezek nő sokkal gyorsabb, mint a lábak. A helyzet az ellenkező irányba - gyakrabban sérülés fordulhat elő fertőzés hatására agresszív anyag. Mindez a kezek körmök betegségének megjelenéséhez vezet, amelyek:

 • felszólít a bőrgyógyászra;
 • időben történő kezelés.

Gyakran a körömfelületek megváltoztatása jelzi a testben előforduló patológiák jelenlétét. Tapasztalt szakemberek a köröm pigmentáció és hibák diagnosztizálni, ha más tünetek még nem jelentek meg:

 • sárgás-szürke szín - bizonyíték a májbetegségre;
 • sápadt, hígított - vérszegénység;
 • barna, fekete csíkok - melanoma;
 • piros szín - a szív- és érrendszer rendellenességei;
 • sárga színű - tüdőbetegségek, diabetes mellitus;
 • vékony lemez - vas hiány.

fertőző

A kezek körmök nagy csoportját a fertőzések okozzák, melyek mindegyikét tünetei jellemzik, speciális kezelést igényel a kezelés. A panárium sztefrolokocit, streptococcusokat vált ki. Számos gombás fertőzés ismeretes:

 • gyűrű - sárga csíkok, fehér foltok megjelenésével kíséri, a lemez megereszkedik;
 • onychomycosis - okozza a patogén mikroorganizmusok gyors multiplicációját, a tünetek a gombák fajától függenek;
 • A peri-osedalis régió kandíliaiát szövetkárosodás jellemzi, néha megérinti a lemezt.

Nem köröm fertőző betegségei

Gyakran a kezek körömfelületének megváltoztatása örökletes tényezőket, bőrproblémákat, belső szervek patológiáit okozza. A nem továbbítandó betegségek oka a vas, a kalcium hiánya, a megfelelő ellátás hiánya, a vegyi anyagoknak való kitettség. Ilyen betegségek:

 • onycholysis;
 • Leukonychia;
 • hyperkeratosis;
 • zöld álnév;
 • bűnöző;
 • paronychiát;
 • melanonihiya;
 • pszoriázis;
 • megnagyobbodás;
 • chromonichia;
 • onihatrofiya.

Milyen egészséges körmök látszanak a kezükön - fotó

Jó, ha a személy körömlemezei rendben vannak. Ha egészségesek, halvány rózsaszínűek. Betegségek hiányában megjegyezzük:

 • sima fényes felület;
 • a bázisnál egy halvány, fehér vagy halvány rózsaszín árnyalatú félhold;
 • sűrű henger bőr - kutikula, amely megvédi az alsó részt a baktériumok megszerzésétől, idegen testektől;
 • egy téglalap, trapéz, kör vagy négyzet alakú konvex formája, amely egyéniség;
 • hibák hiánya, pigmentáció.

A kezek körömbetegségei

A körömbetegségek mindegyikének saját tulajdonságai vannak. A betegségek tünetei eltérőek, speciális kezelést igényelnek. Ezek a diagnózisok a következők:

 • paronychia - a köröm felszínének sötétebbé válása, bőr bakteriális fertőzés okozta bőrpírja;
 • onychomycosis - gombás fertőzés, tünetei a mikroorganizmusok típusától függően, gyorsan terjednek;
 • piros lapos zuzmó - eltér a lemez szétválasztásától a körömágytól, a rétegződést az immunrendszer problémái okozzák.

A nem továbbítandó betegségek közé tartoznak a következők:

 • chromonihia, amelyben a lemezek sárgulnak, ami az idősek számára jellemző;
 • onihoreksis, onihoshizis okozó felosztása a hossz- és keresztirányban a köröm szövet, jelennek meg a krónikus sérülések;
 • hyperkeratosis - a lemez sejtek genetikai okok miatt történő intenzív növekedése;
 • a szög megszerezte vagy veleszületett atrófiáját, melyet a felület ritkasága jellemez, színe elhomályosodik.

A körömlemez pikkelysömlése

Ez a körömbetegség az első tünete a pszoriázis kialakulásának. A patológia kezelése hosszú folyamat, amely gyógyszerek, fizioterápia használatát igényli. A betegség oka az immunrendszer változásai. A körömlemez pikkelysömörrel való veresége nyilvánul meg:

 • dulaság, pontozott mélyedések;
 • a körömágy elválasztása;
 • hámlással;
 • törékeny körmök;
 • rétegelválási;
 • mérlegek kialakítása.

Zöld pszeudo-monizmus

Nagyon kellemetlen tényező a zöld színű lemezek megjelenése. Az ilyen betegség kötelező kezelést igényel a bőrgyógyász számára az ok pontos diagnózisához és a fertőzés hosszú távú kezeléséhez. A patológiát kiváltó tényezők egy nedves környezet, a körmök használata, a mosószerekkel való érintkezés. A betegséget a következők okozzák:

 • penészes gombák, amelyek zöldek;
 • a Pseudomonas baktérium, amely a körömlemez belsejében áthatol.

Leukonichia - fehér foltok megjelenése

A kézfej körmöket gyakran tapasztalták serdülőkorban. A lemezeket fehér pontok és csíkok borítják. A leukémia kialakulásának okai lehetnek:

 • a cink hiánya a szervezetben;
 • trauma;
 • a kanoslemezek kialakulásának megsértése;
 • vegyi anyagoknak való kitettség;
 • stresszes helyzetek;
 • rossz minőségű manikűr;
 • a diéták gyakori gyakorlata;
 • mérgezés arzénnal.

A betegség kialakulásának elkerülése érdekében a dermatológusok javasolják, hogy megbirkózzanak a problémával:

 • vegyi anyagok használatakor óvintézkedéseket kell tenni;
 • dohányzást a tengeri só, illóolajok hozzáadásával;
 • próbálja elkerülni a kéz sérüléseit;
 • vitaminkomplexeket, beleértve nyomelemeket is;
 • ésszerű a diéta kezelésére.

Onycholysis - dystrophic nail change

Ennek a körömbetegségnek a veszélye, hogy a kezében a lemez alsó részében levő kezek szürkefehér színváltozással járnak. Számos oka van a betegség megjelenésének. A betegség onokolízist ilyen tényezők okozzák:

 • gombás fertőzések;
 • a szív- és érrendszer rendellenességei;
 • bőrbetegségek;
 • endokrin rendellenességek;
 • az idegrendszer patológiája.

A körömdrirodia megköveteli a körömlemez változását okozó betegség hosszú távú kezelését. A tünetek megszüntetéséhez szüksége lesz:

 • vegye be a vitamin komplexeket;
 • kalcium, vas készítmények;
 • forró fürdővel illóolajjal;
 • javítja a vérkeringést, masszírozza az ujjakat;
 • a fürdők után kötni kell a szintomicin kenőcsöt.

Trapéz sérülés a körömlemezen a kezekben

Gyakran előfordul, hogy a kezek körmökre nehezedő problémák merülnek fel. Ebben az esetben fájdalom, fodrozódás, csiszolt körömlemez, kékítés. Abban az esetben, kis elváltozások termelnek feldolgozása a sérülés antiszeptikus szerek - a hidrogén-peroxid, a jód, a jég alkalmazzák, hogy megszüntesse haematoma. Súlyos sérülések kezelést igényelnek a klinikán. A traumás problémákat a következők okozzák:

 • mechanikai hatás a lemezre;
 • kémiai, termikus égési sérülések;
 • a szakmai tevékenység által okozott krónikus sérülések.

elszíneződés

Ez a fajta betegség nem igényel speciális kezelést, a leghatékonyabb a köröm felületének valamennyi elváltozásánál. Fontos, hogy megszüntessük az elszíneződés kialakulásának tényezőit, új egészséges táplálék kialakulását. A kellemetlen tünetek megjelenésének okai:

 • alacsony minőségű lakk használata;
 • dohányzás;
 • ritkán - vérszegénység, immunitás gyengülése.

Onihatrophia - a köröm alultáplálása

Ezzel a betegséggel a szövetek porózus szerkezete megjelenik, a fényesség eltűnik, a körömlemez vékonyodása megtörténik. Ha nem kezelkezik, akkor elveszítheti. Fontos, hogy a kurzust az orvos a helyes diagnózisnak megfelelően írja le. A kórtan felszámolása érdekében ajánlott:

 • kerülje a vegyszerekkel való érintkezést;
 • Háztartási tisztítószerek használata esetén viseljen kesztyűt;
 • vitaminkomplexek mikroelemekkel történő felhasználására.

Onychosis - a köröm szövetének feldarabolása

Ezt a patológiát a lemez felületének megsemmisítése jellemzi. Ugyanakkor a törékenység, a törékenység és a hasadás is megfigyelhető. Az onikhógia fejlődése provokálja:

 • gombás elváltozások;
 • mechanikai sérülések;
 • hőhullámok;
 • kapcsolatok vegyi készítményekkel;
 • vitaminok, mikroelemek hiánya;
 • a nem megfelelő lakkok használata;
 • allergiás reakciók.

A kezek patológiájával szemben a dermatológusok javasolják:

 • az "A", "B" csoportú vitaminok befogadása;
 • forró fürdők zselatin, illóolajok kivitelezése;
 • maszkok használata természetes viasszal;
 • dörzsölő olíva, tengeri homoktövis olaj;
 • kötések alkalmazása hidrogén-peroxiddal;
 • fiziológiai eljárások végrehajtása - fonoforézis.

Panárium vagy köröm

A betegséget az akut gyulladásos folyamat megjelenése jellemzi a körömágy közelében. Amikor kutikula kiszáradását, megszerzése sérülések, horzsolások, szúrja át szöveti sérülés helyén a kar hiányzik gennyes fertőzés kezdődik a gyors terjeszkedés. Ebben az esetben:

 • az erek szorítása;
 • étkezési rendellenességek;
 • nekrózis kialakulása;
 • tályog;
 • a súlyos fájdalom előfordulása nagy számú idegvégződés miatt a körömágy területén.

Ha a tályog nem keletkezik, kialakulását fizikai folyamatok - dersanval, ultraibolya sugárzás okozza. Ha a panárium elviselhetetlen fájdalmat okoz, nem engedi meg az alvást, sebészeti beavatkozást ír elő:

 • érzéstelenítést végezni;
 • vágott;
 • alapos lecsapolás;
 • a nekrotikus szövet eltávolítása;
 • az eritromicin, a tetraciklin kenőcs felhordása;
 • antibiotikumokat írnak fel.

Bevágott toenail

A kezek körmének ilyen betegségének megjelenése a manikűr során nem megfelelő körülmetélést eredményezhet. A körömlemez éles széle átszúrja az ujj bőrét, amelyben gyulladás történik. A betegséget a szövetek vörösödésével, duzzadásával, súlyos fájdalom megjelenésével, zsugorodással jellemezik. A növekedés oka lehet:

 • gombás fertőzés;
 • kapott sérüléseket.

A betegség leküzdéséhez szüksége lesz:

 • óvatosan távolítsa el a lemez bevágott szeletét;
 • melegfürdőket fertőtlenítő szerekkel;
 • rendszeresen mosson kezet szappannal és vízzel;
 • kizárja a sérüléseket;
 • helyesen végezzen manikűreket;
 • gyógyító gombás betegség;
 • amikor a betegség formája elindul, sebészeti úton távolítsa el a lemez egy részét.

Gombás körömfertőzés a kezében

A fertőző betegség kialakulása - mycosis - a gombák spóráinak proliferációja. Néhányan közülük vannak a testben, részt vesznek az életfolyamatokban, de intenzívebbé teszik növekedésüket az immunitás erőteljes csökkenésével, amelyet különböző helyzetek okoznak. A kezek körmök gombás megbetegedése:

 • munka nedves környezetben;
 • érintkezés a gomba által fertőzött élelmiszerekkel;
 • kézfogás egy beteg emberrel;
 • manikűr eszköz rossz antibakteriális kezelése;
 • más emberek higiéniai termékeinek, kesztyűinek használata;
 • uszoda és szauna.

Amikor a gomba megérinti a kezek körmét, megfigyelhető:

 • színváltozás barna, zöld, sárga, fekete;
 • a körömlemez megvastagodása;
 • kötegek megjelenése;
 • repedés;
 • a fertőzés terjedése a bőr körül;
 • a vörösség, viszketés, égés előfordulása;
 • törékeny;
 • a felületi réteg integritásának megsértése;
 • a körömlemezek deformációinak megjelenése.

Az otthoni kezelés magában foglalja:

 • alkalmazások a gomba lakkok korai szakaszában, megoldások;
 • antimikotikus kenőcsök, spray-k alkalmazása;
 • az orvos által előírt gombaellenes gyógyszerek használata;
 • tálcák készítése sóval, szódával, jóddal;
 • fokhagymás gyümölcslé, hidrogén-peroxid;
 • ecet, propolisz, celandinolajjal tömöríti.

A kezek körmök gyógykezelése - az általános rendszer vagy terv

A kóros megbetegedésekkel való megbirkózás segít a diagnózis felállításában, a körmök betegségének okának meghatározásában, a megfelelő kezelés kijelölésében. A futó formáknál a folyamat több hónapig is eltarthat. A bőrgyógyászok javasolják:

 • helyi hatások az érintett területeken krémekkel, kenőcsökkel, megoldásokkal;
 • a sütemények, tálcák, gyógyhatású készítmények, illóolajok, természetes termékek;
 • tabletták, kapszulák;
 • lézeres kezelés;
 • rehabilitáció;
 • Eltávolítás, ha más módszerek nem hatékonyak.

Helyi alapok

Ha a kezek körmök megbetegedései vannak, a gyógyszerek felírása a diagnózistól függ. A helyi alkalmazás azt jelenti, hogy kábítószert kell alkalmazni a körömlemez érintett felületére. A betegségtől függően:

 • psoriasis - hormon tartalmú kenőcsök - triamcinolon, prednizolon;
 • gombás fertőzés esetén - Lacerin lakk, Terbinafine krém, Fukortzin oldat;
 • amikor atrófia - dörzsölje tengeri tyúk, olívaolaj.

Szisztémás szerek

A kezek körömbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek eltérőek a hatásukban. A diagnózistól függően az orvos kijelöli őket. A gyógyszerek javasolt felhasználása:

 • patogén mikroorganizmusok gombaölő, pusztító sejtjei, - ketokonazol;
 • antihisztaminok, amelyek eliminálják az allergiás reakciókat ekcéma - levocetirizin;
 • csökkenti a kóros sejtek kialakulását a psoriasisban - DITRANOL;
 • eltávolítja a viszketést a vörös lapos zuzmó - a loratadin kifejlődésével.

A körömlemez eltávolítása

Amikor a kézfej körmök megbetegedései elkezdődnek, a gyógyszer nem adott eredményt, az érintett lemez eltávolítását előírják. A művelet végrehajtása két módon lehetséges. Az alkalmazott módszerek:

 • A sebészeti eltávolítás - különbözik a fájdalomtól, károsítja a mátrixot, megsértette a körömágyat. A műtét kijelölése ellenjavallt.
 • A keratolitikus tapaszok használata alacsony traumás módszer. Speciális készítmények hatására a lemez felülete lágyabbá válik, ollóval eltávolítva, fájdalommentes szikével.

Női körömbetegségek kezelése népi módszerei

A népgyógyászat receptje fontos szerepet játszik a probléma összetett hatásában. A legfontosabb az, hogy a kezelést össze kell hangolni az orvossal, aki megállapította a betegség okait. Segítsen megbirkózni a betegséggel:

 • egyenlő arányú méz és hagymás hagyma keveréke - megszünteti a repedéseket;
 • piros ribizli gyümölcslé, áfonya - erősíti, táplálja a körömlemezeket;
 • Növényi olajok citromlével - enyhíti a törékenységet;
 • méz, lenmag, egyenlő részeken - visszatérő ragyogás, erő;
 • fokhagymás gyümölcslevekkel - ellensúlyozzák a gombát.

videó

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Minden a körömbetegségekről a kézen és a lábakon

Egy személy megjelenésében minden fontos: a körmök is része a képnek. Nem elegendő csak a manikűr és pedikűr készítéséhez (néhányat és ezeket az eljárásokat figyelmen kívül hagyja), a körömlemez egészséges állapotának figyelése szükséges. A körmök módosításai és gombás betegségei nem lakkozhatnak lakkokkal.

Hogyan nézek ki a beteg körmök

előfeltételek

A körmök egészségét illetően sokan valamilyen oknál fogva csak a gombaspórák vereségét jelentik. Bár ez csak egy oka annak, hogy a körömlemez romlik.

Ezért a kezelés megkezdése előtt az orvosnak felmérést kell végeznie. A diagnózis a tényező, amely meghatározza a probléma megoldását. Eddig nem szabad pénzt költenie a gyógyszerekre, így később nem panaszkodik arról, hogy a terápia nem hozta meg a várt eredményeket.

Az okok, amelyekre a kéz és a láb körmök érintettek, 2 irányba mutatnak:

 • gombás eredetű betegségek;
 • nem gombás jellegű körömgomba.

Minden fajnak saját tulajdonságai vannak, amelyek előre meghatározzák a diagnózist. A közös vonás is nyomon követhető: minden esetben a köröm deformációja és egyedi módosítása történik. A betegség kezdeti szakaszának észleléséhez tudnia kell egy egészséges szerv anatómiai jellemzőit.

Köröm - az egészség jelzője

Tapasztalt orvos tudja, mennyire fontos a betegségek diagnózisa. Különösen az első szakaszokban, amikor a betegség csak akkor kezdődik. Semmi ok nélkül a szögek fájt. Ezek az egyéb szervek állapotának mutatói.

Egészséges embernél a körömlemez sima, sima és rózsaszín árnyalatú. A külsõ formák eltérõek lehetnek, és gyakran örökletes tényezõk. Keleti orvosok köröm formájában is meghatározhatják egy személy természetét.

Milyen formájúak a körmök?

A lemez általános megjelenésénél az egészségi állapot diagnosztizálása lehetséges. Ha a betegségét rendszeresen ellenőrizni tudja, egyértelműen azonosítja a betegséget a körmöknél:

 • Ha hirtelen a körmök megváltoztatják a szokásos duzzanatot vagy alakot, akkor figyeljenek a szervezet létfontosságú rendszereire (hormonális rendellenességek, pajzsmirigy-problémák, szív- vagy belek).
 • A körömlemez hígítva vagy rögös homorúsággal rendelkezik - alkalom a vér ellenőrzésére. Hirtelen a testből hiányzik a vas.
 • A rétegezés lehet külső tényezők (pl. Gyakori kontaktus a vegyszerekkel). De valószínűleg jelzi a kalcium hiányát a szervezetben. Ha a barázdák zavarossá válnak, akkor enyhe kiszáradás következik be.
 • Egy egészséges, rózsaszín köröm váltotta fel a vörösödést vagy a cianózist. Érdemes figyelni a szívet, az ereket és az egész keringési rendszert.
 • A köröm árnyékában lévő kék az ideg- és emésztőrendszerben fellépő hibát jelez. A túlzott fehérség a májbetegség jele.
 • Különösen fájdalmas körmök, sárga színben. Három oka lehet: vitamin (A, E) hiánya, fehérje vagy gombás fertőzés hiánya.
 • A szögeket gyönyörűnek tekintik, ha a lyukak jól láthatóak rajta. Igaz, ezek az emberek kisebbek - a fő tömegben ez a tulajdonság csak a hüvelykujj körméjén fejezhető ki. Ha a kútok változásokon mennek keresztül, akkor érdemes figyelni:
 1. A kútok kisebbek lehetnek. Ennek oka - a vérkeringés, a nyomás ugrások és a nikotinfüggőség problémái.
 2. A kútok teljes eltűnése elmagyarázza a szervezet erős érzelmi fáradtságát (stresszes helyzetek) és az immunitás erőteljes csökkenését.
 3. A túlzottan megnövekedett kutak válhatnak a szívrohamok és agyvérzés reményévé. Ha ez a hüvelykujj kérdése, akkor követi a mentális zavarokat.

Beteg lyukak a körmökön

 • A körömlemez alatt fehér pontokra és csíkokra kevés ember figyel, figyelembe véve a megfigyelhetetlen könnyű trauma következményeit. Tény, hogy ez a szervezet reakciója a stressz vagy a nem megfelelő étrend. Ha ezek a foltok színe sárgára változik, akkor ez a gomba körömbetegségről szól.
 • Sárgás, gyakran barna árnyékig, foltok a körömlemez szélén - ez nem olyan, mint a pikkelysömör megnyilvánulása.
 • Különös figyelmet kell fordítani az egészségére, ha a körömlemez elveszíti a felület gyönyörű simaságát:
 1. Ha voltak gödröcskék és más mélyedések, súlyos problémák merültek fel az ízületekkel.
 2. A hosszanti hornyok az ásványi anyagok és a különböző gyulladásos folyamatok hiányát jelzik. A valódi ok megállapítása segít a diagnózis felállításában, amely orvost jelöl.
 3. A köröm felszínének hullámzása a B5-vitamin-test és a folsav hiányának jele.

Minden olyan tényezőt, amelyre a körömlemez reagál, azonosítani és kiküszöbölni.

A körömbetegségek

Ha nem figyeli a test betegségeit időben, és leveti azokat a jeleket, amelyek "adják" a kezét és lábát a körmökön, végül vissza kell állítani az egész körömlemezt. A kozmetikai eszközök itt nem segítenek - szükség van a gyógykezelés kezelésére.

Amint már említettük, a körömbetegségek gombás és nem gomba eredetűek lehetnek. A leggyakoribb betegségek, amelyek miatt a kéz és a láb körmei fájnak, a következők:

 • Nem gomba jellegű betegségek;

Amikor a bőrgyógyász által kijelölt diagnózis nem mutat gombafertőzést a kandallóban, a körömlemez módosításának okait egy másikban kell keresni. Sérülések, betegségek (beleértve a hivatásosakat is), stresszek, alultápláltság, rossz szokások - mindez lehet az oka is, amelyből nemcsak a köröm színe változik, hanem teljes elszakadása is előfordul.

 1. A Leukonichia a legegyszerűbb betegség. A szögek sérülést okoznak ebben az esetben. A lemezen fellépő mechanikai hatás mértéke kis fehér foltok formájában jelentkezik, vagy teljesen megváltoztatja a köröm színeit mattfehérre.
 2. A Kailonichia a körömlemez csökkenésével jön létre. Ez bármilyen szisztémás jellegű krónikus betegséget okozhat: vérszegénység, vérbetegségek.
 3. Onychogryphosis. A köröm megvastagodása, színváltozása jellemzi. A legfontosabb jel a növekedés rossz iránya - a köröm meghajlott, és olyan lesz, mint egy madár csőr. Ennek a "viselkedésnek" az okai traumák, lapos lábak, szoros cipők.

A körömlemez betegsége - onihogrifóz a lábakon

 1. Okinolízis psoriasis kialakulásához vezethet. A lemez egy részleges vagy teljes leválása az ágyából.
 2. A Paronychia a legáltalánosabb az összes nem gombás körömbetegség. A betegséget a staphylococcusok és a streptococcusok okozzák, amelyek általában érkeznek a prigotovoy hengerbe, ha éles tárgyakkal (ollókkal, tűkkel) károsodnak.
 • A gombás eredetű betegségek:
 1. A Candidamycosis olyan betegség, amely belülről megnyilvánul, mert A tettes a testben élő saprofit. Hosszú távú antibiotikumok hatására, vagy az immunitás csökkenésével összefüggésben az endokrin rendszer eltérései, a belső gomba aktiválódik, megnyilvánul a körömlemez elváltozásai formájában.
 2. Onychomycosis - a szögek tisztán fertőző betegsége, érintkezés útján. A forrás meglehetősen összetett spóra rendszer, amely gyorsan terjed. Gyakran átszállnak a fürdőben, a parton vagy a beteg hozzátartozóktól.
 3. A sporotrichosis "jutalmazza" az állatokat. A gombák spórái könnyedén és észrevétlenül behatolnak a testben lévő mikrotömbökbe (általában a kezekbe).

Fertálódás a gomba is fel lehet venni az élelmiszer (konzerv, burgonya, pékség és édesség). A körmök gombás megbetegedései - a mosodai dolgozók szakmai problémája.

A fertőzés megszerzésének legáltalánosabb módja nem profi manikűr. A legkisebb mikrotrauma megfelelő "kapu" a gombaspórák behatolásához. A körömlakk felhordása vagy a folyadék eltávolítása csak súlyosbíthatja a problémát.

A körömgomba nem esztétikus látvány

A gombák típusai

Minden körömbetegséget, függetlenül attól, hogy mennyire különböznek egymástól, csak kétféle gombát okoz: élesztő és penész. Milyen betegségek fordultak el egy ember végtagjain a betegség terjedésének módja szerint:

 • Az élesztőgomba elsősorban a körömhengert érinti, ami megvastagodik. Mindezhez elég erős a fájdalomérzés. Hiperémia, a fertőzött terület duzzanata. A Pus elég gyorsan felhalmozódik ott. Fokozatosan a fertőzés a körömlemezre költözik, ahol később barázdák jelennek meg.
 • A penészgomba először behatol a szögbe. A lemez közepén szürkésfehér foltok és sávok jelennek meg, és a szabad szélben megfigyelhető a megvastagodás.

Mindenfajta körömgomba sérülés esetén az első intézkedés orvosi intézmény látogatása. Az orvos, aki diagnosztizálja a fertőzést, felírja a kezelést.

Igaz, orvosi spray, kenőcs, különleges lakk stb. Használata. - a folyamat hosszú. És ez nem annyira függ a vereség mértékétől, mint a szög visszaállításától. A lemez teljes felújítása hat hónapot vesz igénybe az ujjak és egy év a lábakon.

A gomba kezelése. videó

Ebben a videóban gyűjtenek hasznos tippeket a gomba kezeléséről.

A körmök állapota az embernek a testére való figyelése következménye. Ezért minél gyorsabban észlelhető a betegség elsődleges tünete, annál könnyebben kezelni fogják, és annál kevésbé a terápia folyamata.