Melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán

Ha problémák vannak a körömlemezekkel, fontos tudni, hogy melyik orvos kezeli a köröm gombáját a lábán, hogy konzultáljon egy szakemberrel anélkül, hogy komplikációkat várna. Első alkalommal gombás fertőzéssel szembesülve nehéz egy személynek megérteni, hogy mi a szakember. A bőrgyógyászok és a mycológusok a gombás megbetegedések problémájával foglalkoznak, így a terapeuta látogatása alig ajánlott.

Mi a körömgomba?

A parazita mikroorganizmusok által okozott betegséget kórokozó gombának nevezik. A betegség hatással van a szikrákra (szögekre) és a körülötte lévõ lábak bõrére, gyorsan fejlődik, kényelmetlenséget és kényelmetlenséget okoz. A testben élő veszélyes paraziták mérgezik a toxinokkal, ronthatja az általános állapotot. Meg lehet fertőzni azzal, hogy valaki más cipőre helyezik, nem figyelve a lábak higiéniáját, a mezítláb a strandon vagy a medencében. Az ilyen problémákkal küzdő embereknek tudniuk kell, hogy melyik orvos gyógyítja meg a gombát a körmökön, hogy megakadályozza a szövődményeket és megkapja a megfelelő kezelést, ami kiküszöböli a kellemetlen betegséget.

A betegség tünetei

Melyik orvos kezeli a körömgomba tüneteit a lábakon, attól függ, hogy mennyi a pisztoly által érintett lemez, és milyen károkat okoz. A gomba megjelenésének a következő jellegzetes jelei vannak:

 • normotroficheskie típusa: csíkos, foltok a laterális része a köröm okker sárga vagy fehér, könnyű elválasztását a lemezt a bőr, az emberek szenvednek, viszkető bőr alatti köröm egészséges;
 • hipertrófiás: a lemez megvastagodása, a fényesség elvesztése, romboló, tompa, súlyos deformáció, sötét sárga vagy szürke;
 • atrófiás: barna-szürke szín, a fény ragyogása, elhalványodása, elhalása és a lábujjak körömágyának elpusztítása;
 • oldalirányú és disztális: elszíneződés, sárgás keresztirányú hornyok, morzsolás, érdesség, kitéve körömágyban lábujjak, a duzzanat, bőrpír, beszűrődés, fájdalom, a bőr görgő leáll esetekben lehet jellemzi a megjelenése genny;
 • proximális: fehéredés, pusztítás;
 • összesen: a toenail teljes megsemmisítése a terápia hiánya miatt;
 • fehér felületes: fehér foltok, romboló, rétegződés, fájdalom.

Melyik orvos kezeli a körömfungust?

Tudni, hogy melyik orvos foglalkozik a körmökkel, hasznos minden olyan betegnél, aki ütközik a körömgomba a lábán. A terapeuta ebben az esetben nem segít, meg kell látogatnia egy szakembert. Ez az orvos bőrgyógyász, konzultál a betegség kezdeti szakaszában. Elhanyagolt esetekben szükség van a mycológus konzultációjára, ez a szakember, aki szűk körben kezeli a körömgombát.

bőrgyógyász

Ez az orvos kijelölheti a megfelelő kezelést, részt vesz a gomba köröm eltávolításában. Képzettsége lehetővé teszi a bőrproblémák kiküszöbölését, beleértve a vírusos, fertőző elváltozásokat, bőrgyulladást, ekcémát és parazita betegségeket. Ez utóbbiak gombás fertőzést tartalmaznak. Ha az ügy nem indul el, vegye fel a kapcsolatot a bőrgyógyászral a helyi poliklinikán vagy a bőr és a klinikán, és jelentkezzen be az első vizsgálatra. A tanúvallomás szerint elküldi a beteget a mycológusnak.

mikológia

Komplex esetekben a kérdésre adott válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos gyógyítja a lábát a körmeik köré, a mágusellátó fellebbezése. Ugyanaz a bőrgyógyász, aki csak a bőr, a haj és a körömlemez gombás sérüléseit kezeli. Nem minden poliklinikában vagy akár a városban van. A mikológiai konzultáció magában foglalja a gyógykezelést és megelőzésére gombás betegségek: onychomycosis, Candida, Microsporum, Trichophyton, tinea, tinea pedis. Lásd őket a bőrgyógyász irányítása után.

Hogy van a recepció

Miután megtudta, melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán, ne habozzon írni a recepción. Az első látogatás során a köröm specialistája interjút tesz a betegnek a probléma felírásáról, az általa tapasztalt érzésekről, a beteg életmódjáról. Az információ összegyűjtése után elvégzik az érintett területek előzetes vizsgálatát, a diagnózist végzik, meghatározzák a fertőzés állapotát.

A külső jelek nem mindig jeleznek gombás fajokat, így a nekrotikus mérlegek lekaparása a laboratóriumi kutatásra. A kapott orvosi anyagot mikroszkóp alatt vizsgáljuk és tápközegre helyezzük. A lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia, hogy gyógyítsa meg a gomba következményeit a beteg és teste nélkül.

Ismételt konzultáció

A tesztek átvétele után egy második konzultációt folytatnak a laboratóriumból. A mycológus vagy a bőrgyógyász beszámol a növekedés okairól, a gomba jelenlétéről, annak típusáról és a megfelelő kezelésről. A gyógyszerek kiválasztása a páciens egyedi jellemzői szerint történik. A betegség kezelési eljárása hosszú, így többször látogathatja a szakembert a terápia ellenőrzésére és a beteg testének fertőzésének megelőzésére.

Kezelési lehetőségek

Miután tanulmányozta a gombák etiológiáját, amely a lábszárakat a körömlemezre helyezte, a kezelést fel kell tüntetni. Nem ajánlott önállóan kiválasztani a gyógyszereket, mert fennáll a mellékhatásokkal való ütközés kockázata. A legfontosabb antifungális szerek és a kezelés módjai:

Melyik orvos kezeli a körömgomba kezét és lábát - a dermatológus-mycológus és a szükséges tesztek

A körömgomba problémája nagyon finom, mivel ez a betegség kellemetlen külső tüneteket okoz, és a betegség fertőző lehet. Fontos tudni, hogy melyik orvos időben kezeli a körömgombát, hogy konzultáljon egy speciális-mycológussal. Az orvos előírja a megfelelő kezelést. Függetlenül a betegség elhárításának kezeléséhez nem, mert súlyosbíthatja a betegséget, súlyosabb következményekhez vezethet.

Mi a körömgomba?

A gombafertőzés onychomycosis. A betegség hatással van a körmökre, a bőrre és a hajra. Az eljárás késik, ha egy személy közeli, szellőztetett cipőben sétál, mert meleg és párás környezetben a patogén mikroorganizmusok gyorsabban terjednek. Magas páratartalmú helyeken fertőzheti meg: szauna, szauna, uszoda, tornaterem, üvegház.

A betegség tünetei

Amikor a gomba fontosnak tűnik a lehető legrövidebb időn belül észrevenni a problémát, ne vegyen részt öngyógyításban, és ne forduljon orvoshoz. A fő tünetek a következők:

 • repedések a bőrben az ujjak között;
 • a megvastagodás jelenléte a bőrön;
 • bőrpír;
 • viszketés és irritáció;
 • égő érzés;
 • kellemetlen szag lehet;
 • a köröm deformációja: megvastagodás, vagy fordítva, törékenysége, törékenysége és súlyos elvékonyodása.

Ki gyógyítja a körömgumikat

A klinikára fordulva tudnod kell, hogy az orvos hogyan kezeli a körömgomba -mikológusok. A bőrgyógyász különféle bőrproblémákkal foglalkozik: bakteriális, vírusos, gombás, stb., És a mycológus szakterületének szakembere. Mindent tud a gombáról, és képes kiválasztani az egyéni kezelést a kórokozó típusától függően. Elemezzük a gomba nemzetségét.

A mycológus cselekedeteinek algoritmusa

Amikor egy személy úgy dönt, hogy segítséget kér egy specialistától, az orvos teljes diagnózist végez. A konzultáció során a mycológus betart egy bizonyos algoritmust:

 1. Az érintett terület elsődleges vizsgálata.
 2. Kérdezzenek potenciális fertőzési helyeket, kapcsolatokat fertőzött tételekkel.
 3. A gomba típusának meghatározásához írja le a vizsgálatok irányát.
 4. Az elemzés alapján a körmöket kezelő orvos meghatározza a kezelés rendjét.
 5. Az első konzultáció során a mycológus kijelöli a következő időpontot a betegség lefolyásának megfigyelésére. Mivel az onychomycosis-t hosszú ideig kezelik, számos megbeszélés lesz az orvossal.

Mit tesztel az orvos kinevezi

A gomba típusának meghatározásához több elemzést kell végezni. Csak egy átfogó vizsgálat teszi lehetővé a megfelelő kezelés helyes diagnosztizálását és előírását. A bőrgyógyász-mycológus a következő vizsgálatokat nevezi ki:

 1. A bőr sertéseit a láb és a bőrfelület között az ujjak között kaparják.
 2. Egy darab fertőzött köröm.
 3. Vér a gomba elleni antitestekért.
 4. Vér az allergiás antitestekért.
 5. Ha ezek a tesztek nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy milyen gomba van, akkor egy hisztokológia van rendelve az onokomikózis hiányának megerősítésére.

Terápiás módszerek

A mycológus három kezelési rendszert kínál a fertőzés színétől függően. Az első lehetőség - a beteg az orvoshoz fordul, amikor csak gyanúja támadt. A személy észreveszi, hogy a láb karcolódik, viszketés, intertrigo és az ujjak közötti vörösség. Ebben az esetben a terápia a gombaölő körömlakkok és krémek külső használatú használatára korlátozódik. Lakkra van szükség a megelőzéshez, nem teszi lehetővé a betegség terjedését a körmökön. A krémet mindkét lábnak meg kell fésülnie, különösen az ujjak között.

A második kezelési séma jellemző abban az esetben, amikor a gomba a kezdeti szakaszban van. A körömlemez szerkezete és színe megváltozott. Ez a lábfejtés kísérő érzése nélkül lehet, ha a gomba spórája közvetlenül a körömön van. Ebben az esetben az orvos előírja, hogy helyi készítmények: egy körömkezelő oldat és egy gombaellenes krém, tablettákra nincs szükség ivás közben. A kezelés megkezdése előtt meg kell szabni a fertőzött területet úgy, hogy a gomba ne mozduljon tovább, vágja le a körömlemezt, vékonyabbá tegye, hogy a gyógyszer jobban behatoljon.

Kinek, hogy menjen a gomba a köröm

Dermatophytákkal való fertőzéssel, valamint trichofitózis, epidermofitózis és mikroszporia kórokozókkal járó betegség kialakulását idézi elő. Nagyon gyakran érintik a lábujjak körömlemezét, de bizonyos esetekben a kóros folyamat lokalizálható a kezek körmén. Ahhoz, hogy teljesen kiküszöbölhesse ezt a kellemetlen állapotot, először meg kell tudnia, melyik orvos meggyógyítja a gombát a lábán, és mikor alkalmazza hozzá. A patológiás megnyilvánulások jelentősen rontják a páciens életminőségét, ezért időben orvoshoz kell fordulni.

Milyen látogatót keres

Ha az onychomycosis tünetei vannak, meg kell keresned egy orvost, aki a bőrbetegségek és annak mellékletei diagnózisával és kezelésével foglalkozik. Ezt az orvost hívják bőrgyógyász és elvégzi az összes szükséges laboratóriumi és instrumentális vizsgálati készletet a diagnózis tisztázása érdekében.

Beszélhet egy keskeny profilú orvosi mycológussal is. A mycológus kórokozó gombákkal való fertőzés okozta betegségeket vizsgál. Mindazonáltal, ezen profil szakemberei általában csak nagy szakosodott orvosi központokban találhatók. Ha nem biztos benne, hogy a tünetei pontosan a gombával való fertőzést jelzik, akkor látogasson el a terapeuta felé. Miután megvizsgálta az érintett körömlemezeket a lábakon, megmondja, hogy melyik orvosnak kell jelentkeznie.

A betegség fő megnyilvánulása

Az onokomikózis tünetei az emberi immunrendszer általános állapotától és a patogén gomba aktivitási fokától függenek. Háromféle onychomycosis van: hipertrófiás, atrófiás és normotróf.

 • Hipertrófiás forma a súrlódás és a körömlemez megvastagodása jellemzi. A betegség kezdeti szakaszában az érintett köröm felülete egyenletes marad. A betegség előrehaladtával azonban megjegyezhető, hogy a lábujjak elkezdtek elkülönülni;
 • Normotróf formában nincs változás a lábujjak körömlemezének szerkezetében. A gomba miatt a köröm színe megváltozhat, fehér és sárga foltok jelennek meg;
 • Az atrófiás formában az egyik legfontosabb megnyilvánulás a lábszegek elvékonyodása. A gombákkal a körmök törékennyé válnak, könnyen rétegezhetők. Talán az érintett körömlemez részleges vagy teljes megsemmisülése.

A fenti tünetek közül egyet vagy többet érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászon. Fontos megjegyezni, hogy különösen gyakran a gombaspirák klinikai tünetei a nyilvános medencék, fürdők, szaunák látogatása után. Trauma okolonogtevogo gyöngy lábujjak ilyen eljárások például a kéz- vagy pedikűr vezethet fertőzés patogén gombák vagy azok behatolását a körömlemez a többi láb részek.

Hogyan történik a vizsgálat

Érdemes orvoshoz fordulni időben, mivel a betegség hajlamos a progresszióra és a terjedésre. A gomba kezelőorvosa a beteg panaszainak gondos gyűjtésével kezd kezelni. A szakértő különös figyelmet fordít a panaszok bekövetkezésének időpontjában, amelyek után a beteg észrevette a lábujjak körömlemezének változását.

Ezután az orvos megvizsgálja az érintett körmöket, megkülönbözteti a színváltozást, a körömlemez megvastagodását vagy elvékonyodását. A diagnózis megerősítése érdekében számos laboratóriumi vizsgálatot is el kell végezni. A bőrgyógyászok inkább mikroszkopikus és kulturális módszereket preferálnak. Az érintett körömlemezről történő lehúzás mikroszkópjának elvégzéséhez használja a KON-tesztet. A teszteléshez kapott anyagot 10-30% -os maró kálium-oldattal kezeljük. Ez az anyag feloldja a keratinot, és az anyagot fénymikroszkópos vizsgálat céljából rendelkezésre bocsátja. A mikroszkópos módszer lehetővé teszi az orvos számára, hogy megerősítse a betegség gombás etiológiáját, de nem a pontos kórokozót.

A gombás orvos is használhatja a rendkívül érzékeny PCR-eljárást, amely lehetővé teszi a fertőzés kórokozójának genetikai anyagának kimutatását. Miután megkapta az összes szükséges eredményt, az orvos elkezdi orvosolni és megelőző ajánlásokat adni.

Kezelés és megelőzés

A gomba gyors helyreállítása érdekében az eteotropikus terápia jelentős szerepet játszik. Általában a betegség kórokozója elleni gyógyszereket közvetlenül a lábak érintett körméhez alkalmazzák. A körömgombák kezelését ilyen gyógyszerek végzik:

 • ketokonazol;
 • griseofulvin;
 • itrakonazol;
 • terbinafin;

Azonban nem mindig helyi források hozza meg a kívánt eredményt, így a készítmények kenőcsök és tapaszok keratolytic kombináció protivomikoticheskih alapok szisztémás expozíciót. A kezelés időtartama és a gyógyszerek adagolása kizárólag a kezelőorvos által külön-külön adható meg minden egyes betegnél.

Mindenki, aki gyógyítja a lábujjakat, emlékezzen a betegség újbóli megelõzését célzó intézkedésekre:

 • Fontos megfigyelni a cipő állapotát, rendszeresen mossa le és alaposan kiszáradni;
 • Ne engedje, hogy a körömhengerek és a bőr ne sérüljenek meg;
 • A nyilvános medencékben, fürdőkben és szaunákban elengedhetetlen a saját cserecipő használata;
 • Naponta figyelemmel kíséri a lábak megfelelő higiéniai állapotát;
 • Ha a körömlemez színváltozása vagy deformációja megváltozik, azonnal forduljon a bőrgyógyászhoz;

Az orvos, aki kezeli a körömgomba a lábát, tájékoztatni fogja Önt a kezelés után végzett újbóli vizsgálat szükségességéről. Ha az orvos ajánlásait figyelmen kívül hagyja, vagy a terápia megszűnik, a gomba kellemetlen szövődményének kialakulása mikotoxikus ekcéma esetén lehetséges. A betegség sikeres gyógyítására a legfontosabb, hogy időben látogasson el a szakemberre, és teljes mértékben kövesse kinevezéseit.

Mentse el a linket, vagy ossza meg a hasznos információkat a társadalomban. hálózatba

A mycológus olyan orvos, aki egy gombát kezel

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

bőrfertőzés vagy köröm gombás lemez (vagy tudományos mycosis) vezet nemcsak esztétikai és erkölcsi kellemetlenséget, de okozhat komoly egészségügyi problémákat általában. A komplikációk mellett a gombás betegséget a betegség és az elhúzódó terápia nagyfokú megismétlődésének jellemzi.

A gombafertőzés útja egy - a mycosis hordozójától egészséges emberig terjed. A szaunák, fürdők és medencék kockázatos szerelmeseinek csoportjában. A meleg és nedves környezet kedvelt helye a gomba létezésének. A fertőzéshez vezethet a tisztaság és az egészségügyi normák megsértése a manikűr-pedikűr mestere által. Gyakran előfordul, hogy a mycosis a körömhenger nyomán áthatol a testben.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Tüneti mycosis

A mycosis ravasz, mivel nagyon nehéz észrevenni az első tüneteit. Az onychomycosis (a körömlemezek gombás léziója) áramlása a test védő erejének szintjétől függ. Minél nagyobb az immunitás, annál könnyebb a betegség formája. A mycosis kialakulásának három szakasza van a körmökön:

 1. Normotróf - a betegség kezdeti stádiuma. A köröm alakja nem változik, fehér vagy sárgás színű kis felületek jelennek meg rajta;
 2. Hypertrophic - sima és integrált körömlemez elkülönül. A szín egészséges rózsaszínről sárgára változik. A köröm szerkezete megváltozik - válik vastagabbá és lazabbá;
 3. Atrophic - A mycosis kialakulása elpusztítja a körömlemezt, rendkívül vékony és törékeny lesz. Elkezdődik a beteg köröm pusztulása.

A kezek és a lábak körmeiről sok gomba megjelenése kellemetlen problémának tűnik, Önöket népi gyógymódok vagy vegyész drogok segítségével kezelni tudják. A mycosis terápia azonban az integrált megközelítést és a kórokozó-ágens törzsének meghatározását igényli. Ez csak a kórházban lehetséges. És következésképpen nem kerülheti el az orvoshoz.

Mit kell tennie a mycosis gyógyítására?

Gondoljunk a lépésenkénti műveletek algoritmusára a gombák előfordulásakor:

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

 1. A szakértőhöz való hozzáéréshez azonnal szükség van a gombás betegség első jeleinek felismerése után. A mycosis alárendelésének kérdését az alábbiakban tárgyaljuk. De előre, meg fogjuk határozni, hogy találkozót kell kötnünk egy mycológussal vagy bőrgyógyászattal;
 2. Az elsődleges vizsgálatot követően a szakértő a mycosis állítólagos diagnózisát és további klinikai vizsgálatokat rendeli el;
 3. A vizsgálatok eredményei alapján az orvos tisztázza a diagnózist, meghatározza a gomba törzset, és előírja a recepteket;
 4. Készülj fel egy hosszadalmas gyengeséggel a gomba ellen. A mycosis terápia időtartama gyakran hat vagy több hónapig tart. A kezelés megszüntetése saját belátása szerint nemkívánatos, így nem kell küzdenie a mikózis visszaesésével, amely a gyógyszerekhez igazodik, és további terápiát igényel.

Melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán

Gyakran veszteséges a gomba betege: milyen orvoshoz kell fordulnia? Melyik orvos csinálja a lábat és a körömgombát? Egy bőrgyógyász vagy egy mycológus? Részletesen szétszereljük.

Ki egy mycológus?

A mycológus olyan orvos, aki a körömlemezek és a bőr gombás patológiáit kezeli. Minden fajta gomba a szakosodása. Mindent tud a gombáról.

Illetve:

 • A mycosisok és a körömlemezek, haj és bőr egyéb betegségei;
 • Klinikai vizsgálatok és diagnózisok tisztázása;
 • A gombás patológiák megelőzése.

A probléma azonban az, hogy egy ilyen szűk szakember általában magánvállalkozások fizetett klinikáit és nagyvárosokat veszi igénybe. A mycosis nem ismer határokat. Mit tegyek, ha a poliklinikámnak nincs mycológusom?

Ebben az esetben egy rendes bőrgyógyász segít a probléma megoldásában. Nem számít, hogy hívják az orvost, ki fog bánni veled. Sokkal fontosabb az ő tapasztalata és képzettsége. A bőrgyógyász elvégzi az elsődleges vizsgálatot, és ha szükséges, írja le az irányt a mycológusnak. A legtöbb esetben a dermatológus olyan orvos lesz, aki a gombákat a falvak és a vidéki városok önkormányzati intézményeiben kezeli.

A legfontosabb dolog az, hogy ne végezzen öngyógyítást, ne hallgassa meg a szomszédok és barátaik tanácsát, és ne késleltesse az orvoshoz vezető utat. A köröm mikózása ravasz, és az öngyógyítás több kárt okozhat, mint segíteni.

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

Kezdeti ellenőrzés

A szakorvoshoz intézett időben történő felszólítás megakadályozza a mycosis veszélyét. A kezdeti vizsgálat a beteg panaszainak megkérdőjelezésével, a körömlemez hibájával és a kísérő külső tényezőkkel kezdődik.

Az érintett területek vizsgálatát követően a kezelőorvos kijelöli a betegség előzetes nevét, és javaslatot tesz a szükséges vizsgálatok listájára.

Általában a betegnek ilyen vizsgálatokat kell végezni:

 • A sérült körömlemez részecske mikroszkopikus analízisének módszere. KOH-tesztnek hívják. A vizsgálat során a körömlemezt 30% -os kálium-oldatba merítjük. A kezelt kaparást mikroszkóp alatt vizsgáljuk. Ez a módszer lehetővé teszi a kezelő orvos számára, hogy megállapítsa, van-e gomba, de nem teszi lehetővé annak megállapítását;
 • PCR - diagnosztika. Polimeráz láncreakció - az egyik legérzékenyebb technika, amely lehetővé teszi a kórokozó törzsének meghatározását.

Melyik orvos részt vesz a további terápiában, attól függ, hogy a gomba törzse és milyen súlyú a betegsége. A mycológus kötelező kezelésére vonatkozó döntést a mycoses súlyos formáira kell alkalmazni, amelyek ellenállnak a fő kábítószer-csoportoknak.

A mycosis kezelése hosszú és integrált megközelítést igényel. A terápiás intézkedések a lézió mértékétől és a betegség időtartamától függenek.

Körömgomba kezelése

A mycotikus elváltozások lerészete abban, hogy képesek alkalmazkodni és immunisak a gyógyszerészeti hatások ellen. Ez azzal a ténnyel jár, hogy a bizonyított termékek évek óta elveszítik a gomba terápiás hatását.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

A gombás megbetegedések bármilyen kezelése pusztán egyéni esemény, amely egyenként fejlett kezelési rendet eredményez minden páciens számára. A jó eredmény segít két vagy három különböző gyógyszer kombinációjának elérésében.

A mycológusok segítséget kapnak gyógyszertárban, tablettákat, injekciókat és droppereket szisztémás kezelésre, valamint kenőcsöket, krémeket, géleket és terápiás lakkokat a helyi alkalmazáshoz.

A gomba megváltoztathatja az emberi testben fellépő diszlokációját: eltűnnek egy területen, és megjelennek a másik oldalon. Csak az orvos-mycológus irányítása segít megbirkózni a betegséggel, és nem engedheti meg a szervezet átalakulását és átmenetet.

Mycosis terápia

A gombás körömfertőzések kezelésére általában a következők tartoznak:

 • Gyógyító lakk, antimikotikus krém vagy kenőcs. Például a Batrafen antibakteriális gél, amely nagy átjárhatóságot mutat a szövetek mélyén. Hetente kétszer vagy háromszor használják a teljes gyógyulásig. A "ciklopiroxolamin" gombaellenes, gyulladáscsökkentő és anti-hisztamin hatással rendelkezik. Gél, lakk, krém vagy oldat formájában előállítva;
 • "Exifin", "Onihon", "Mikomaks", "Flukosztat" tabletták a mycosis szisztémás kezelésére a helyi készítményekkel egyidejűleg. Ezek közül a jogorvoslatok közül választhatnak a mellékhatásai, az életkor, a páciensek megbetegedései és az immunvédelme;
 • A "Nogtimitsin" és a "Nogtivit" fertőzött körömlemez eltávolításának eszközeit a mycoses súlyos vagy elhanyagolt formái írják le. Ez a konzervatív kezelési módszer a sebészeti beavatkozás helyébe lép, és lehetővé teszi egy egészséges, sértetlen körömlemez növekedését.

A terápia során ismételt klinikai vizsgálatokat neveznek ki a kezelés hatékonyságának értékelésére és a gyógyszerek módosítására. A harmadik alkalommal a teszteket a gomba látható tüneteinek megszüntetése után nevezik ki. És a negyedik alkalommal - két-három hónappal a terápia végét követően.

Milyen orvoshoz kell menni egy körömgombával?

Egy általános és veszélyes betegség a körömgomba. Gombás fertőzés alakulhat ki a hám felületén és a belső szerveken. Sokan úgy gondolják, hogy önmagát gyógyíthatja a gomba. Ráadásul egyesek úgy gondolják, hogy a probléma önmagában is áthalad. Ez teljesen nem így van. A mycosis bármilyen típusú kötelező terápiát igényel. Ellenkező esetben, előrehaladott esetekben több szövődmény alakul ki, amely nehezen kezelhető. De a betegség időben történő észlelése gyors és hatékony gyógyulást garantál. Ki fordulhat segítségért? Nem mindenki tudja, hogy melyik orvos meggyógyítja a körömgombákat.

Milyen orvoshoz kell fordulni az onychomycosis miatt?

Véleményünk szerint a gomba nem kezelhető. Egyszerűen várni kell, amíg teljesen egészséges köröm nő, és mindent. Ez nem így van. Ha a problémát nem veszik figyelembe, a gombák spórája gyorsan behatol a teljes véráramba. A jövőben a belső szervek gombás fertőzései alakulnak ki. Ezért az onychomycosis első gyanúja esetén orvoshoz kell fordulni. De milyen orvos foglalkozik ezzel a kérdéssel?

Bőrrel, körmökkel és hajszálakkal kapcsolatos bármilyen problémát dermatológus határoz. Ez a specializáció lehetővé teszi, hogy az orvos kezelni kezelésére bőrsérülések vírusok, fertőzések, ekcéma, dermatitis, gombás fertőzések, parazitás elváltozások. A bőrgyógyász is segít megszabadulni minden gombás elváltozástól, a faggyúmirigy és a verejtékmirigy gyulladásától. A bőrgyógyász széles körben szakember. Ennek a profilnak a doktora minden klinikán van. Ezért nem lesz nagyon nehéz rávenni a recepción. Emellett bőrgyógyásznak is jelen kell lennie a dermatovenerológiai laboratóriumokban.

A szűk profil szakembere egy mycológus. Ez az orvos kizárólag a mycosisot kezeli, mindenféle és típusú. A mycológus alapos ismerete lehetővé teszi, hogy kezelje a betegeket a bőr, a körmök és a fejbőr gombás elváltozásával. A mycológus tehát a következő hatáskörrel rendelkezik:

 • A bőr, a körmök és a haj gombás fertőzéseinek kezelése;
 • A bőr, a körmök és a haj gombás fertőzéseinek megelőzése;
 • Végezzen diagnózist a gomba típusának azonosításához;
 • A diagnózis.

Sajnos, nem minden kórházban, és még csak nem minden városban van egy speciális mycológus. Ezért a legmegfelelőbb döntés egy dermatológus fellebbezése lesz. Az orvos a diagnózis után előírja a kezelést a vizsgálatok eredményei szerint. A gomba elterjedése, mély behatolása esetén a dermatológus javasolhatja, hogy látogasson el a mycológus szűk szakembere, ha van ilyen.

Hogyan diagnosztizálja az orvos?

Miután megbeszélést kaptunk orvosával (bőrgyógyász, mycológus), egy szakember kezdetben megkérdezi a beteget. Interjúk, panaszok figyelése után az orvos vizuális diagnosztikát végez. Már a vizsgálat során egy képzett tapasztalt szakember képes előzetes diagnózist készíteni. Végtére is, a körömgombáknak olyan sajátos tünetei vannak, amelyeket nehéz összetéveszteni. Tehát az onychomycosisra a következő tünetek jellemzőek:

 • A lemez felületének deformációja;
 • Módosítsa a köröm színe (sárga, zöld, fekete, lila, fehér);
 • Hámlás, a bőr viszketése;
 • A körömlemez zúzása, hámlása;
 • Keratinizáció, megvastagodás;
 • A szögek késése a körömágyból.

Fontos, hogy kizárják a köröm néhány változását a kényelmetlen cipők viselése miatt. Végtére is változik a szín. Ehhez szükség van bizonyos laboratóriumi vizsgálatokra. Meg lehet különböztetni a körömgombat egy egyszerű zúzódástól és más tulajdonságoktól. Tehát a gombás fertőzésnek meglehetősen kellemetlen szaga van. Ha úgy érezzük, az onychomycosisról bizalmasan tudunk beszélni.

Továbbá a körömgombaes betegek gyakran panaszkodnak az ujjak fájdalmairól. A fájdalmas érzések növekednek a gyaloglással. Ezt a szindrómát a körömlemez megsemmisítésével magyarázza. Ebben az esetben a körömhenger a bőr körüli bőr sérült. Az ujja kezd gyulladni, ami szintén a fájdalom oka.

Kutatási laboratóriumi módszerek

A gombák típusának meghatározásához laboratóriumi vizsgálatokat kell végezni. Leggyakrabban a lábak, lábak körmöket penész, élesztőgombák, dermatophyták befolyásolják. A fő patogintól függően hatékony kezelést választanak ki. A magas információtartalomnak van egy kaparása a köröm érintett területéről.

A szakember egy halott bőrt kap a körömből és a körülötte lévő helyről. Az anyag egy részét mikroszkóp alatt vizsgálják, és egy részét egy speciális közegbe vetik. A mikroszkópos diagnózis csak megerősíti az onychomycosis diagnózisát. Az orvos felismeri, hogy a gombák patogén mikroorganizmusok. Jellemzően ez a diagnózismód néhány percet vesz igénybe.

De a termés azt mutatja, hogy milyen gomba ütötte meg a szöget. Várja meg a vetés eredményét elég hosszú ideig - mintegy két hétig. A bőrgyógyász javasolhatja Önt, hogy végezzen vérvizsgálatot annak megállapítására, hogy a gombaspórákat a belső szervek befolyásolják-e. Csak a kezelés kezdete után. Az onokomikózis terápiájában krémeket, kenőcsöket, lakkokat, permeteket használnak. A helyi gombaellenes szerek nagyon hatásosak, mivel közvetlenül befolyásolják a fertőzés forrását. A komplexumban ajánlott kábítószert bevenni tabletták formájában. A kezelés ilyen integrált megközelítése segít felgyorsítani a helyreállítási folyamatot, elkerülve a szövődményeket. Az Onychomycosis egy súlyos betegség, amely szakképzett szakemberek segítségét igényli. És ez csak segítséget nyújt a mycológusnak vagy a bőrgyógyásznak. De az öngyógyítás kategorikusan ellenjavallt.

Mi az orvos neve a körmök kezelésére és hova menjen?

Sok ember szembesül a kezek és lábak körömlemezek különböző betegségeivel. Szóval, valaki aggódik egy bevágott köröm miatt, valaki megakadályozza a kancsalemezek deformálódását, míg mások a köröm gombás megbetegedései miatt. Mindenesetre a betegek komplikálják az életet, látható kozmetikai hibával, amely arra kényszeríti őket, hogy megtagadják cipőjük kinyitását, vagy kényszerítsék őket arra, hogy elrejtsék kezüket. Sokan közülük úgy döntenek, hogy orvoshoz fordulnak szakképzett segítségért, de kérdéseik vannak arról, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket. A szakember kiválasztásában nagymértékben függ a szögek sajátos problémájától.

Szakember kiválasztása

Nem tudsz egyértelmű választ adni a kérdésre, az orvos a körmökön hívják, mert a betegség sajátosságától függően különböző szakemberekre kell vonatkoznia.

A kérdés megválaszolására, melyik a szögekkel foglalkozó orvos neve, érdemes felsorolni a következő szakembereket:

Most megfontoljuk, hogy milyen orvos foglalkozni ezzel vagy azzal a problémával, kanos réteg. Tehát, ha ingervezett a körmök, akkor konzultáljon a sebészrel. Ez a szakember sebészeti úton eltávolítja a kancsalag egy részét és létrehoz egy speciális ortopéd lemezt, amely lehetővé teszi, hogy a kancsók képződése a megfelelő irányba nőjön, és ne kerüljön lágyszövetbe.

Ha a betegnek van egy körömgomba a lábán, az orvos, aki ezt a betegséget kezeli, egy mycológusnak nevezik. A bőrgyógyász azonban gyógyíthatja ezt a betegséget. Az a tény, hogy a köröm fertőzött gombás fertőzéssel, kitalálható a körömlemez megvastagodásával, deformációjával és elszíneződésével. Az orvos általában olyan speciális vizsgálatokat végez, amelyek lehetővé teszik a fertőzés típusának meghatározását és a megfelelő terápiát.

Fontos! A bőr és a körömlemez gombás fertőzéseit kezelő orvos neve mycológus.

Egy másik orvos, aki kezeli a körmét, hamisítványnak nevezik. Ehhez az orvoshoz forduljon diabéteszes lábhoz, és segít a hámozott, higgadt körmök korai szakaszában. A dobozon kérdezze meg a körömlemezek megfelelő gondosságát. Azt mondhatjuk, hogy a hamisítás valami közepes a dermatológus és a sebész között, hiszen a specialitás a lábhigiénia. Az ortopédiai és konzervatív módszerek gyógyíthatják a kancsók formáit.

Ha beszélünk, hogy milyen orvos kezeli köröm gomba, azt mondhatjuk, hogy a probléma a tevékenységi körébe a bőrgyógyász és mycologist. Ugyanakkor több specializáció mycologist segít kezelni bonyolult ügyek gombás fertőzések a kanos formációk. Általános szabály, hogy a nyilvános klinikák, akkor nem fogja megtalálni a mycologist, így a gomba köröm a kéz és a láb nyugodtan megy egy bőrgyógyász, és ő viszont ha szükséges, lehet hivatkozni, hogy más érintett szakértői.

Szakosodási terület

Hogy megértsétek, milyen orvosnak kell foglalkoznia ezzel a vagy a hornyos neveléssel kapcsolatos problémával, meg kell értenie a listázott orvosok szakosodását. Így a mycológusok, a podologusok és a bőrgyógyászok foglalkoznak a következő problémákkal:

 • mikózisok (az orvos kezeli a köröm gomolyát a lábakon, a karokon és a bőrtüneteken);
 • a körömlemezek megvastagodása, törékenysége és deformációja;
 • a bevágott köröm kezdeti szakaszai;
 • bőrkiütések és különböző eredetű dermatitis;
 • bőrvírusfertőzések;
 • a verejték és a faggyúmirigy betegségei.

Ha beszélni a sebészről, ez az orvos kizárólag a higított köröm sebészeti kezelésével foglalkozik. Minden más probléma a kancsal felépítése az ujjak, akkor a legjobb, hogy lépjen kapcsolatba a bőrgyógyász azonnal. Ez az orvos konzervatív módon kezelheti még egy bevágott körömot is a kezdeti szakaszban, amikor csak a peri-omega henger gyulladása áll fenn, de még mindig nincs tömés.

Mikor fordulhatok orvoshoz körömproblémákkal?

Melyik orvosnak a körömgomba és a körömlemez egyéb betegségei mentek, kitaláltuk. Továbbra is érteni kell, hogy milyen helyzetekben kell azonnal kapcsolatba lépni egy szakemberrel, és amikor az otthoni kezeléssel megteheti.

Még akkor is, ha nagyon nehéz az idõt elfoglalni a forgalmas munkaidõben, hogy látogasson el orvoshoz, ezt a következõ esetekben kell elvégeznie:

 1. Ha a lemez körül a bőr nagyon vörös, fájdalmat érez, amikor megnyomja és megérinti.
 2. Szükséges a sebészi kezelés, ha a köröm alatti vagy alatta fekvő gumi felhalmozódik.
 3. Jelentős deformáció a kancsalképződésben.
 4. Erős vékonyodás vagy fordítva a körömlemezek megvastagodása.
 5. Viszketés az ujjak között, a lábak bőrén vagy a köröm köré.
 6. Ha a hüvelykujján lévő szög rendszeresen lágyrészekké válik.

Mindezek a tünetek olyan komoly betegségek jelei, amelyek önmagukban nem vezetnek, és még veszélyesebb problémákhoz vezethetnek. Tehát a tömörítés veszélyes a szomszédos szövetek fertőzésének terjedésével vagy a vérbe való behatolással. A szikrák erős viszketése és megvastagodása gombás megbetegedést jelez, amely a kezelés hiányában a szomszédos körömlemezekre vezethet. Az elhanyagolt gombafertőzések nagyon gyengén kezelhetők, és bizonyos esetekben a körömlemezek teljes eltávolítását igénylik. Nem kevésbé veszélyes az a tény, hogy a gomba elterjedhet a belső szervekbe.

Természetesen a kezdeti szakaszban kipróbálhatja az otthoni kezelést, de ha szakemberhez fordul időben, akkor sokkal gyorsabban megszabadulhat a betegségtől. Például meg lehet vásárolni magadnak egy eszköz kezelésére köröm gombás fertőzés, amelynek középpontjában a tanácsot a barátok vagy a reklám, de az orvos, aki kezeli a köröm gombás lesz képes megtalálni a hatékonyabb eszközöket alapján elemzések és lekapart.

Fontos! Az öngyógyítás csak átmenetileg felfüggesztheti a betegség kialakulását, vagy továbbadhatja a krónikus betegségek kategóriájába. Amikor orvoshoz lépsz, gyorsan és tartósan megszabadulsz az orrlemezektől, amelyek bosszantanak.

A körömbetegségek kezelésének alapelvei

A szakorvos látogatása a stratum corneum és a beteges interjú felmérésével kezdődik. Ha fertőzés gyanúja merül fel, az orvos a szegezőlemezről kaparást fog kapni. Ez az eljárás teljesen fájdalommentes.
Gyakran előfordul, hogy az ujjaknál a hornyos alakzatokkal kapcsolatos problémák a pajzsmirigy vagy más szervek betegségeinek következményei. Ebben az esetben az orvos a pácienst az endokrinológushoz vagy más szakemberhez (sebész, terapeuta, stb.) Fogja átadni.

A kanült lemezek különböző patológiáiban a dermatológusok általában a következő kezelési módszereket alkalmazzák:

 • helyi gombaellenes kenőcsök, speciális gyógyászati ​​lakkok, a lemez erősítésére vagy lágyítására szolgáló eszközök;
 • a pácienst szájon át beadható gombaellenes gyógyszerekre lehet alkalmazni;
 • az orvos kijelöl egy komplex vitaminokat, amelyek segítenek pótolni a nyomelemek hiányát és erősíteni az immunitást;
 • egyes esetekben szigorú étrendet írnak elő;
 • Néha speciális kezelési eljárásokat és fürdőket használnak a kezek és a lábak számára;
 • szintén mutat egy hardver pedikűr vagy manikűr.

Bármilyen kezelést végzünk, amíg a körömlemez teljesen visszanyerik. Ezt követően azonban az orvos ajánlásait és a megfelelő körömápolásokat be kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség újbóli megjelenését a jövőben.

Milyen orvoshoz kell menni a körömgomba a lábán

Az ocscomycosis egy parazita betegség, amely számos kórokozó által okozott köröm gombájához kapcsolódik. Ezt a betegséget nagyon nehéz kezelni, mert a diagnózis nehézségei és a gombás paraziták nagy ellenállóképessége a gyógyszerek számára. Ezért a terápia sikere a megfelelő szakembertől való felszólításon múlik.

Miért forduljon orvoshoz?

Gombás körömbetegségek a lábaknál szakképzett kezelést igényelnek. Bár el kell ismerni, hogy napjainkban nagy számban fordul elő az öngyógyászok által használt hagyományos orvoslás. Bizonyos esetekben ez lehetővé teszi a tünetek manifesztálódásának csökkentését. Ennek ellenére vannak olyan tényezők, amelyek miatt mycosis esetén a legjobb az orvosokkal való kapcsolatfelvétel:

 1. Tünetek, mint a repedések a körmök, egészséges színe megváltozik lemezek és más megnyilvánulásait gombás fertőzések lehet jellemezhető nemcsak onychomycosis, hanem más betegségek, amelynek azonosítását, a korai szakaszban, nagyban megkönnyíti a kezelési eljárás.
 2. A betegség terápiája pontos diagnózist igényel. A lábak köröm gombás fertőzéseinek esetében egy adott patogén csak a laboratóriumban azonosítható. Ebben az esetben a leghatékonyabb szerek az onokomikózis ellen nem rendelkeznek széles körű alkalmazásokkal.
 3. A betegség kezelése a szakember felügyelete alatt sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a szakképzett ellátás nélkül. A gombás fertőzésekre ez igaz is, különösen mivel a parazitákat rendkívül nehéz kiválni. A gyógyulás folyamata átlagosan több hónapig tarthat.

Bőrgyógyász vagy mycológus

A gombafertőzések egy dermatológus kompetenciájához tartoznak, széles körben szakemberként. Ő foglalkozik a bőrbetegségek kezelésével. Vannak azonban még keskeny szakemberek is, akik mélyen ismerik a bőrbetegségek bizonyos típusát, nevezetesen a mycosis. Nincs egyetlen válasz arra a kérdésre, hogy melyikük legyen. Mindent számos tényezőtől függ, és mindkét lehetőségnek plusz és mínusz van. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy az orvos megfelelő választása különböző körülményekből származik, amelyek magukban foglalják a páciens testének egyedi tulajdonságait is.

A dermatológus címzettjei:

 1. Az elsődleges vizsgálatot egy dermatológusnak kell elvégeznie. Széles körű profil szakembereként képes lesz diagnosztizálni egy betegséget, még akkor is, ha a gombás fertőzés gyanúját nem erősítik meg. Másrészt az orvos mindig képes lesz iránymutatásokat adni a mycológusnak.
 2. A dermatológus megtalálása elég egyszerű. A specialista orvosa szinte minden poliklinikát fogad el. Ugyanakkor a mycológus sokkal ritkább szakember. Nehéz neki beiratkozni, és a vizsgálat többet fog kerülni neki, mint a bőrgyógyász.

A mycológus kezelése:

 1. Egy szűk profi orvos, aki kezeli a körömgombákat, többet tud a gombás megbetegedésekről, ezért jobb orvosi ellátást tud nyújtani.
 2. Súlyos elváltozások esetén a kezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni. A dermatológushoz intézett fellebbezés csak azért, hogy átvegye a vizsgálatokat, és átirányította a beteget a mycológusnak, csak értékes időt vesz igénybe.
 3. Ennek a területnek a széleskörű tapasztalatai vannak, a kezelő mikekonferikus előírhatja a nem szokványos esetek megfelelő kezelését.

Végső soron az orvos választása a szakmai tulajdonságaitól, a tapasztalatától és a gyógyulás képességétől függ. Ezért mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egy hiteles szakemberrel, sok pozitív visszajelzéssel.

Beteg felvételi eljárás

Függetlenül attól, hogy melyik orvoshoz forduljon, az onychomycosis-kezeléssel kapcsolatos eljárás a következő:

 1. Először is az orvosnak tudnia kell a páciens látogatásának okait, és elsődleges vizsgálatot kell végeznie. Ebben a szakaszban a beteg ne feledje: ha elment a medencében vagy a fürdőben, akár állatokkal érintkeznek, mielőtt megtalálja a saját fertőzés tünetei, hogy van egy ház fertőzött onychomycosisban és így tovább. Nagyon fontos meghatározni a fertőzés lehetséges forrását már a kezdeti vizsgálat és az anamnézis beszedésének szakaszában.
 2. Továbbá az orvos leírja a szükséges elemzéseket, és egy második ellenőrzést jelöl ki egy időben, amikor készen állnak. Most a legfontosabb, hogy meghatározzuk a fertőzés specifikus kórokozóját, vagy legalábbis annak típusát. Ennek hiányában a kezelés hatástalan lehet.
 3. A harmadik szakaszban a szakember egy terápiás kezelést ír elő, amely a parazita típusától függően eltérő lehet. Az orvosnak, aki gombaellenes gyakorlattal foglalkozik, meg kell mondania a higiéniai intézkedésekről, a ruhák tisztításáról és a személyes tárgyakról.
 4. A sikeres befejezése a kezelés folyamán a köröm gomba, az orvos úgy ellenőrző vizsgálatokat annak biztosítására, nincsenek túlélők gombák és minimalizálja az újrafertőződés veszélye.

diagnosztika

A láb körömlemezének gyanús gombás fertőzésének fő eleme az érintett területről kaparás. A mikroszkópos vizsgálat a szövet részecskéket együtt laboratóriumi felfedezett tenyésztési kultúra, feltárja a kórokozó, és még megpróbál néhány gyógyszer rá. Amellett, hogy az alapvető diagnosztikai eljárás, vannak-e további vizsgálatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy meghatározzuk a betegség kiterjedése, amely végigsöpört a köröm, és adja meg a diagnózist:

 • a gombaellenes antitestek vérvizsgálata a belső szervek és a keringési rendszer szövődményeit tárja fel;
 • A DNS-analízist akkor alkalmazzák, ha a lehető legrövidebb időn belül kell diagnosztizálni: 1-2 napig, hogy megakadályozzák a gomba mélyebb behatolását a testbe.

Átlagosan a diagnózis időtartama kb. Egy hét. Nem szabad elfelejteni, hogy a gombás fertőzés gyanúját csak a betegek 50% -ánál lehet megerősíteni, mivel a hasonló tünetek számos egyéb egészségügyi problémára jellemzőek:

 • anyagcserezavarok;
 • allergiás reakciók;
 • mechanikai sérülések;
 • lichen fertőzések;
 • pikkelysömör.

Tippek mycológus a gomba megelőzésére

A betegség kezelése sokkal könnyebb a lábszegek fertőzésének megelőzésében. Ezért ezeknek a szabályoknak nemcsak emlékezniük kell, hanem aktívan követniük kell őket:

 1. Rendszeresen, lehetőleg minden nap, szappannal mossuk le a lábukat, és egy törölközővel szárítsuk meg őket.
 2. A halandó bőrrészecskék számos paraziták fajtáját vonzzák, ezért használjon mosogatórongyot és habkővet, hogy eltávolítsa őket.
 3. Egészségének megőrzése érdekében rendkívül fontos a zoknit gyakran cserélni, és szappannal vagy porral lemosni.
 4. Minél kevésbé izzad a láb, annál kevésbé valószínű a mikózis kialakulása.
 5. Nem kívánatos mezítláb járni nyilvános helyeken magas páratartalom mellett, például a medencében.
 6. A legnagyobb veszélyt a nyers körömápolási termékek jelentik, például fűrészek és ollók. A fertőzést még egy törülközővel is el lehet érni.
 7. A gombák megelőzéséhez gondoskodni kell a test és az immunrendszer általános állapotáról, sportolásról.
 8. Egy jó megelőző eszköz a cipők kezelése a körömgombáktól és más parazitáktól.

A modern orvostudomány a toenailsokat érintő gombás fertőzésekkel foglalkozott. Azonban jobb, ha nem engedjük meg a betegség kialakulását. Súgó lehet számos preventív gyógyszer, amelynek rendszeres használata minimálisra csökkenti a kórokozó gombák kialakulásának kockázatát a körmökön. És ha még mindig nem tudja elkerülni a betegség kialakulását, segíteni fogja annak tudata, hogy melyik orvos hatékonyabban gyógyítja a körömgomba a lábát.

Milyen orvosnak kell kezelnem a köröm gombáját?

A körömgomba (onychomycosis) egy általános betegség, amely mindenütt előfordul. Ez a dermatophyták okozta fertőző betegség.

A fejlődés tényezői

Veszélyeztetettek:

 • Cukorbetegek.
 • Terhes.
 • Alacsony immunitású személyek.
 • Idősek és időskorúak.
 • Fokozott verejtékezés.
 • Elhízás.
 • A sérülések jelenléte a lábak bőrén.
 • Cipő viselése a "nem lélegző" szövetekből.

A betegség fő megnyilvánulása

 • viszketés;
 • a köröm környező bőrének bőrpírja és hámlása;
 • fájdalmas érzések.

Az okinokomikosis 3 típusra oszlik:

 • Normotrófikus - a színváltozás, a csíkok megjelenése a tárolt vastagsággal.
 • Hypertrophic - a köröm vastagabb lesz, deformálódik, összeomlik. Elveszti a fényt.
 • Atrófiás - a köröm elvékonyodása és elutasítása.

Elmegyünk az orvoshoz a bőrgyógyászhoz

A gombafertőzés kellemetlen probléma, amely a betegeket nemcsak fizikai kényelmetlenség, hanem pszichológiai kényelmetlenség miatt is okozza. Az emberek zavarba ejtik állapotukat a szeretteiketől, nem tudják, hogy melyik orvos használja a gomba körmét. Ez elhanyagoláshoz vezet, a betegség progressziójához, nehéz helyzetbe való átmenethez.

Melyik orvos kezeli a körömgumikat a lábakon? Ha megtalálja az onychomycosis első tüneteit, kapcsolatba kell lépnie egy bőrgyógyász specialistájával - a bőrbetegségek specialistájával. A legegyszerűbb módja ennek jön a klinikára, ahol a beteg kapcsolódik, előre rögzített, hogy az orvos vagy menjen a város bőr és nemi betegségek Klinikán.

Ne késlekedjen az orvoshoz intézett fellebbezéssel, ez tele van a betegség súlyosbodásával és terjedése más szervekre.

 • Anamnézist gyűjt:
 • kéri a beteget a betegség elrendeléséről;
 • megtudhatja, hogyan látogatják meg a nyilvános helyeket, ahol fertőzés fordulhat elő;
 • kéri az öngyógyítást.
 • Ellenőrzést végez.
 • Teszti meg a vizsgálatokat (a sérülést, a vért kaparva).
 • Miután megkapta a felmérés eredményeit, képes lesz előírni a terápiát.

A mycológus kompetenciái

Abban az esetben, előrehaladott stádiumú, ritka gomba, bonyolult formákat bőrgyógyász adhat irányt mycologist - a szakember, amely kizárólag mycosis. ő:

 • kideríti a kórokozó típusát az ELISA és PCR diagnosztika lekaparításával, vetésével, kinevezésével;
 • meghatározza a fertőzés forrását;
 • gyógyszerterápiát ír elő;
 • egészségügyi és pedagógiai munkát végez a fertőzés megelőzésében.

A mycológus tevékenysége kiterjed a gombák által okozott bőrbetegségek kimutatására és kezelésére. Ezek a következők:

 • penészes - epidermófia, trichofitózis, mikrosporia;
 • élesztő - Candidiasis.

A szakorvosnak képesnek kell lennie arra, hogy megkülönböztesse az onychomycosis és hasonló betegségek klinikai megnyilvánulásait.

Körömgomba - milyen orvoshoz kell fordulnom? A beteg lakóhelyétől függ. Mycológus - meglehetősen ritka szakember, főként nagyvárosokban és regionális központokban. A bőrgyógyász szinte mindenütt van, így sokkal könnyebb lesz a recepcióhoz jutni.

A terápia fő szakaszai

Ne vegyen részt öngyógyításban, mert a kórokozók típusai különbözőek (élesztő, penész), illetve mindegyikük terápiája más.

A körömgombák kezelése összetett, a következőket tartalmazza:

 • orális adagolásra szolgáló készítmények;
 • külső kezelés eszközei.

A programot egyedileg választják ki, és attól függ, hogy:

 • a kórokozó típusa;
 • a sérülés mértékét és fokát;
 • komplikációk jelenléte.

Az orvos előírja a terápiát, amely magában foglalja:

 • Orális adagolásra alkalmas tabletták és kapszulák (mikomaks, onychon, exhifin, terbinofin).
 • Krémek és helyi kenőcsök (exoderil, cipropiroxolamin, lamilicol).
 • A köröm hardver tisztítása.
 • Szerencsés (batrafen).
 • Eszközök az érintett köröm eltávolítására (nailizin, köröm).

A kezelés során fontos, hogy kövesse az adagot, és ne hagyja ki a gyógyszert. Nem szabad elfelejteni, hogy néha több tanfolyamra van szükséged. A szájon át történő bevitel eszközei igen agresszívak és mellékhatásai vannak. Az orvos figyelemmel kíséri a kezelés folyamatát, ha az ineffektív vagy intoleráns gyógyszer helyettesítheti azt.

A szerencsés, mint az egyetlen orvoslás csak a kezdeti szakaszban és a károsodás egy kis területével jár.

Lehet-e sebészre?

Ha a fent említett kezelési módok hatástalanok és a betegség előrehaladt, sebészeti eljárást alkalmaznak, amely a körömlemez megszabadulását jelenti.

Mint minden sebészeti beavatkozásnál, a köröm eltávolítása a vizsgálat után történik, a tesztek beadása és műtét utáni ellátás szükséges. A folyamat kiküszöböli a hyperkeratosist, a cisztákat, amelyek az epidermisz üregében találhatók. Alkalmazás után:

 • antibiotikumok a másodlagos fertőzés megelőzésére;
 • fájdalomcsillapítók;
 • regeneráló eszközök.

A sebészeti kezelés nem alternatívája a gombaellenes szerek szedésének; ezeket együtt használják.

A módszer előnye, hogy minden fertőzött szövetet eltávolítanak. A mínusz az újonnan növekvő köröm deformációja.

Mennyibe kerül a szolgáltatások a fizetett klinikákban?

A közegészségügyi intézményeknél az orvos befogadása ingyenes, ha van MHI-politika. Fizetjen csak olyan gyógyszereket, amelyeket saját költségén vásárolnak a gyógyszertárban.

Meg lehet figyelni és kezelni a magán klinikák, ahol a szolgáltatásokat fizetnek az árlistán. Az árak a régió függvényében változhatnak, és a fővárosban és a regionális központokban magasabbak lesznek. Továbbá a professzor bevételének költsége magasabb, mint egy közönséges orvosé.

A bőrgyógyász vagy a mycológus átlagosan 800-2000 r.

Vizsgálat a bőrről a gombákra - 400-1000 r.

A nyírási anyag vetőzése - 1000-2000 r.

PCR, IFA-500-900 r.

A fertőzés megelőzése

A körömgomba fertőző fertőzés, a betegség könnyen áthalad más emberek, különösen a családtagok számára, így a megelőzés nagyon fontos. A személyi higiéniát figyelembe kell venni:

 • viseljen száraz cipőt;
 • amikor fürdők, úszómedencék és szaunák látogatása mezítláb nem jár, védőszemüveget használnak lábakon;
 • lábak, hogy naponta mosakodjanak, és ne felejtsük el törölni őket;
 • rendszeresen változtatni zokni és harisnya;
 • a családban mindenkinek egyedi lábtörlővel, cipővel és manikűr kiegészítőkkel kell rendelkeznie;
 • tudva az orvos nevét a köröm gombájára, ha gyanús az onokomikózis, menj egyenesen hozzá;
 • a lábak izzadása speciális szerszámokat használ;
 • rendszeresen fertőtlenítsék a fürdőszobát és a padlót;
 • új cipő vásárlásakor csak zoknival próbálkozz.

A körömgomba hosszú távú kezelést igénylő betegség. Ne szakítsa meg, amikor a látható jelek eltűnnek. A gyógyítás ellenőrzését szakember végezheti, különben a tünetek visszatérése és velük együtt a gombákkal kapcsolatos kellemetlenségek elkerülhetetlenek.