Candide B

A leírás aktuális 2016/06/01

 • Latin név: Candid B
 • ATX kód: D01AC20
 • Hatóanyag: Beclometazon + Clotrimazole (Beclometasone + Clotrimasole)
 • Gyártó: Glenmark Gyógyszergyár Zrt. (India)

struktúra

A Candid B készítmény két aktív összetevőből áll: 1 g tejszín 10 mg-ot tartalmaz klotrimazol és 250 μg beklometaszon.

Továbbá, egy krém számos kiegészítő összetevők: vazelin, benzil-alkohol, folyékony paraffin, metil-parabén, propil-parabén, cetomacrogol viasz, butilezett hidroxi-toluol, nátrium-dihidrogén-foszfát, propilénglikol, nátrium-foszfát, vízmentes, vízzel.

A kibocsátás formája

Jelenleg gyártják Candide B krém. Ez a termék fehér színű, egységes konzisztenciájú. Külsőleg alkalmazva, 15 g alumínium csövekben van elhelyezve, egy csövet helyeznek egy kartonpapírba.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Candida B a következőképpen működik: gyulladáscsökkentő és gombaellenes helyi eszközök. A drognak van antipruritikus, antiallergiás, anti-exudatív hatást.

Aktív komponens klotrimazol az imidazol származéka, a gombaellenes hatások széles skáláját mutatja. Az anyag hatása alatt megszakad az ergoszterin szintézise, ​​amely része a gombasejtek membránjának. Ennek eredményeképpen a tulajdonságai és szerkezete változik, a sejt lízise megtörténik. Sokkal érzékenyebben klotrimazolra bőrbetegségek, élesztők, penészgombák, szintén része a kórokozó Pityriasis versicolor, amely kiváltja a fejlesztés több színű zuzmó és a kórokozók erythrasma.

Antimikrobiális hatást figyeltek meg a gram-pozitív és a gram-negatív baktériumok tekintetében és viszonylag Trichomonas vaginalis.

Beclometazon-dipropionát anti-allergiás, gyulladáscsökkentő, antipruritikus szerként működik. Ha ezt az összetevőt alkalmazzák, az allergiás és gyulladásos bőrreakciók elnyomása, valamint a fokozott proliferációval járó reakciók kifelé mutatnak. Ennek eredményeként csökken a bőrbetegségek tüneteinek súlyossága, valamint a szubjektív érzések.

Farmakokinetika és farmakodinamika

anyag klotrimazol rosszul felszívódott a nyálkahártyákon és a bőrön, ezért nem volt szisztémás hatás a Candida B. gyógyszer alkalmazása során.

A gyógyszer alkalmazása esetén a klotrimazol szignifikánsabb koncentrációja felhám, mint a dermis és a szubkután zsír.

Használati utasítások

A Candida B hasznos a gombák fertőző betegségeihez, különösen akkor, ha az ilyen betegségek akut eczematous megnyilvánulásokkal járnak. Adjunk kenőcsöt a Candida B-nek ilyen betegségekben:

Ellenjavallatok

A termék az alábbi esetekben ellenjavallt:

 • fokozott érzékenységgel;
 • posztvakcinális eredetű bőrreakciókkal;
 • a tuberkulózis bőr;
 • bőrbetegségben szenvedő betegeknél szifilisz;
 • a betegek egyszerűek herpesz;
 • a blastomycosis, actinomycosis, sporotrichosis;
 • a krónikus betegeknél kialakuló trofikus fekélyek esetén vénás elégtelenség;
 • bőrdaganatok esetén;
 • a szoptatás.

Mellékhatások

Rendszerint a gyógyszerkészítmények alkalmazása során kis mellékhatások figyelhetők meg. Néha Candide B krémet alkalmazva a betegnek helyi manifesztációi lehetnek allergia égési érzés, bőrpír, bizsergés formájában a helyszínen, ahol a krémet alkalmazták.

Ritka esetekben a betegek hipopigmentáció, akne-szerű változások, bőr atrófia, hypertrichosis, striae, a bőr másodlagos fertőzései.

CANDID B krém, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A termék használatának során a betegnek szigorúan be kell tartania a Candida B használatára vonatkozó utasításokat. A krémet külsőleg kell felhordani, mielőtt használatba venné, az érintett bőrfelületeket alaposan meg kell mosni és kiszáradni. Vegyünk egy vékony réteget a gyógyszerre, naponta 2-3 alkalommal.

Azok a betegek, akik szenvednek candidiasis, inguinalis epidermofit, sima bőr mikroporózis, A krémet naponta két hétig kell alkalmazni. Betegek a epidermófikus megállás az ügynököt négy hétig alkalmazzák. A krónikus megbetegedések kezelésében tanácsos a krónikus kezelést még néhány napig alkalmazni, miután a tünetek teljesen eltűntek, a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

túladagolás

Ha alapok beklometaszon kérte a hosszú idő, és továbbra is használják nagy felületen a bőr károsodott integritását, kialakulhat káros hatásokat, amelyek kapcsolatban vannak a kudarc és elnyomása a mellékvesekéreg működését. Emellett az ilyen megnyilvánulások akkor is megfigyelhetők, ha krémeket használnak az elzáródott kötszer használatával, és gyermekek hosszan kezelik ezt a gyógyszert. Tünetek jelentkezése esetén a kezelést abba kell hagyni, és ha szükséges, tüneti kezelést kell végezni.

kölcsönhatás

Ha a vaginálisan adják be, a klotrimazol csökkenti az aktivitást Amphotericin B, valamint számos egyéb polién antibiotikumok.

A klotrimazol aktivitása csökkenhet, ha a szert egyidejűleg alkalmazzák nystatin.

Eladási feltételek

A Candide kenőcs orvosi rendelvény nélkül kapható.

Tárolási feltételek

A terméket legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten tárolja.

Lejárat dátuma

Candide B kenőcsöt 3 évig tárolhat.

Különleges utasítások

Feltéve, hogy a Candida B kenőcs első alkalmazása során a bőr túlérzékenységének tünetei alakulnak ki, haladéktalanul meg kell szakítani a kezelést és orvoshoz kell fordulni.

Javasolt, hogy ne használjon hosszú ideig kenőcsöt, különösen gyermekek kezelésére. Hosszantartó terápiával a mellékvese funkciót elnyomhatja.

A kenőcs nagy felületen való alkalmazásakor vagy az okklúziós kötszer alkalmazásakor a beclometazon szisztémás abszorpciója figyelhető meg.

Ne hagyja, hogy a kenőcs a szemébe kerüljön, ne nyúljon a nyálkahártyákra, vagy a szem területén lévő bőrre.

A fertőzés továbbfejlesztésével vagy elterjedésével a kezelést meg kell szüntetni és antimikrobiális terápiát kell előírni.

Fontos, hogy alaposan megtisztítsa a bőrt, mielőtt a kenőcs Candid B.

Nincs bizonyíték arra, hogy a gyógyszer negatív hatással lenne a páciensnek a járművek vezetésére és pontos mechanizmusokkal való működésére.

Candide B analógok

A gyógyszer analógjai gyógyszerek imidet, antifungol, klotrimazol, Kandizol, Kanesten, Amiklon, stb. Ezek az anyagok azonban csak egy hatóanyagot tartalmaznak - klotrimazol. Vannak gyertyák is a klotrimazollal.

Gyermekeknek

Gyermekek kezelésére használják, ha szükséges, de csak az orvos felügyelete alatt és kinevezésénél.

Terhesség és laktáció

Külsőleg alkalmazható terhes nőknél, ha az anyára gyakorolt ​​várható hatás meghaladja a magzat potenciális veszélyét. A Candida B használata során a terhesség hosszú ideig nem használható, és a bőr nagy területeit is kezeli.

Kenőcsöt alkalmazzon szoptatás Ez csak szigorú indikációk jelenlétében lehetséges, mivel nem ismert, hogy az aktív összetevők beléptek-e az anyatejbe. Ne alkalmazza az emlőmirigyeket a csecsemő táplálása előtt.

Értékelések Candide B

A felhasználók az interneten közzé teszik a Candida B véleményét, de ezek többnyire pozitívak. Megjegyzik, hogy a gyógyszer hatékony gombás betegségekben, gyorsan megszünteti a betegség tüneteit. A felhasználók ezt írják viszket és bőr peeling több eljárás után eltűnik. Vannak olyan szülők véleménye is, akik kenőcsöt alkalmaztak a gyermekek kezelésére és pozitív eredményeket értek el.

Ár Candide B, hol lehet megvásárolni

A gyógyszertárakban a Candida B krém ára 420 g, egy 15 g-os cső esetében. Kenőcs bármely gyógyszertárban megvásárolható.

"Candide B" (krém): használati utasítás, összefoglaló, analógok

A cikk tartalma

 • "Candide B" (krém): használati utasítás, összefoglaló, analógok
 • Hogyan írjunk egy jegyzetet egy tanfolyamra
 • Hogyan húzzuk meg a vezetéket

Klinikai és farmakológiai csoport

A Candide B krém olyan készítmény, amely antifungális és gyulladásgátló hatással van a helyi külső alkalmazásra.

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

Vastag, szilárd, fehér színű krém, homogén konzisztencia, idegen impregnálás nélkül.

1 g gyógyszerben:

 • Beclometazon (dipropionát formájában) 250 μg;
 • Clotrimazole 10 mg.

A következő segédkomponenseket alkalmaztuk kötő komponensként:

 • Fehér petrolátum;
 • ketomakrogol;
 • Propilénglikol;
 • Benzil-alkohol;
 • Metil-parahidroxibenzoát;
 • Nátrium-dihidrogén-foszfát;
 • Propil-parahidroxibenzoát;
 • butil-hidroxi-;
 • Vízmentes nátrium-foszfát;
 • Paraffin folyadék;
 • Tisztított víz.

A gyógyszer kapható alumínium csövek kiszerelésben 15 g csomagolva egy kartondobozba gyár, amely tükrözi a termék nevét és a gyártó.

Farmakológiai hatás

Kombinációs gyógyszer külső használatra. A Clotrimazole, a "Candide B" krém része, imidazol származéka. Ez képes megszakítani az ergoszterol szintézisét, amely része a sejtmembrán gombák változást okoz annak tulajdonságait, és vezet a sejt-lízis. A krém második fő összetevője - a beclometazon glükokortikoid. Gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, daganatellenes és antipruritikus hatása van. Eltávolítja az ödéma, a bőrpír és a kellemetlen érzést a gombás elváltozás területén.

A gyógyszer ellen aktív dermatofitákkal (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), élesztők és élesztőszerű gombák (Candida, Torulopsis, Rhodoturola), gombák, és a Malassezia furfur, Aspergillus; elpusztítja néhány törzsek Gram-pozitív baktériumok (Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Corynebacterium minutissimum), Gram-negatív baktériumok (Bacteroides spp., Gardnerella vaginalis) és a Trichomonas vaginalis.

A gyógyszer farmakokinetikájára vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

Használati utasítások

 • A bőr micotása (beleértve az akut eczemátus tüneteit is):
 • A test különböző részeinek dermatomikózisa;
 • A lábak epidermofitája;
 • Dermatózisok másodlagos fertőzéssel.

Ellenjavallatok

 • Bőrbetegségek patogének által okozott meghatározott (tekintetében a tuberkulózis, varicella, herpes simplex, a kanyaró, a szifilisz);
 • Bőrreakciók vakcina beadását követően;
 • A gyógyszer összetevőivel szembeni túlérzékenység (mind az elsődleges, mind a másodlagos).

Adagolás és adminisztráció

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani, öblíteni és alaposan kiszáradni az érintett bőrfelületet. A Candide B-t közvetlenül a bőr fertőzött területére helyezzük, és enyhén dörzsöljük.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a bőr fejbőrje befolyásolhatja a hatóanyagnak a szövetbe való minőségi behatolását, amelyből a krém terápiás hatása kevésbé lesz kimutatható. Alkalmazzon Candide B krémt naponta 2-3 alkalommal.

A kezelés folyamata külön-külön történik, és a betegségtől függ. Ha a gyógyszert hosszú ideig kell alkalmazni, akkor egy hónapos használat után ajánlott szünetet tartani egy nap alatt az alkalmazások között. A krónikus betegségek újbóli megjelenésének elkerülése érdekében a Candida B krém alkalmazását az összes tünet eltávolítása után néhány napig folytatni kell.

Mellékhatások

Lehetséges helyi reakciók: bőrpír, égő érzés és bizsergés az alkalmazás helyén (manifesztáció ezeket a tüneteket, kezelést abba kell hagyni, és orvoshoz céljára tüneti kezelési stratégia és a változások gombás betegség).

Emellett a Candida B krém fő vagy segédkomponenseire allergiás reakciókat jelentettek.

túladagolás

Az akut túladagolás a krém külső használatával nem valószínű, és az eseteket nem dokumentálták.

Gyógyszerkölcsönhatások

Az utasításokat nem írja le.

Különleges utasítások

A lábak gombás megbetegedéseinek kezelésében, mielőtt a "Candide B" krémet alkalmazza, alaposan mossa le a kezelendő területet szappannal. Különös figyelmet kell fordítani a lábujjak közötti helyre.

A gyógyszert kizárólag dermatológiai gyakorlatban alkalmazzák, kizárólag külső használatra.

A gyógyszer hosszan tartó alkalmazása a mellékvese funkció megszüntetéséhez vezethet, ezért ha lehetséges, kerülni kell. Ez különösen igaz a gombás betegségek kezelésére a gyermekek körében.

Tilos a krémet a sérült nyálkahártyákra, szemekre és szemhéjakra alkalmazni. Ha véletlenül érintkezik a szemmel, azonnal öblítse le vízzel, és ha szükséges, forduljon szakemberhez.

A Candida B krém alkalmazása a candidiasis komplex kezelésében az anogenitális területen lehetővé teszi a beteg állapotának és életminőségének javítását a lehető legrövidebb idő alatt.

Meg kell jegyezni, hogy a glükokortikoidok külső alkalmazására a nagy bőrfelületeken vagy az okklúziós kötszereken szisztémás abszorpció lehetséges. Ezért az ilyen gyógyszerekkel való kezelést orvos felügyelete mellett kell elvégezni. Ez különösen akkor igaz, ha a betegnek krónikus betegségei vannak. A Candida B krém kinevezése előtt alaposan meg kell vizsgálni az anamnézist és el kell rendelni a szükséges vizsgálatokat. Ez lehetővé teszi, hogy időben észleljük a beteg testének változásait, és elkerüljük a hormonális összetevők negatív hatását a hormonfelszabadító szervekre.

Abban az esetben, ha a krémet az okklúziós kötszerekhez használják, kiütés, folliculitis, pyoderma keletkezhet.

Ha egy hónapon belül kezelés megkezdése után a gyógyszer nem a kívánt terápiás hatást, akkor hagyja abba a krém „Candide B” és mennek további vizsgálatok pontosan azonosítani a kórokozót.

Terhesség és laktémia

Tudományosan nem bizonyított, hogy a krémet, hogy behatoljon az anyatejbe, és a szervezetben a gyermek, így a gyógyszer használatának a szoptatás ideje alatt, „Candide B” csak akkor elfogadható, ha a súlyos jelzéseket. Szigorúan tilos a hatóanyagot a mell bőrére közvetlenül az etetés előtt alkalmazni. A Candida B krém terhesség alatti biztonságosságát nem erősítették meg. Ezért kerülni kell a gyógyszert nagy mennyiségben vagy hosszú ideig ezen időszak alatt.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyógyszer felszabadulásra vényköteles.

Feltételek és eltarthatósági idő

A gyógyszert száraz, sötét helyen, 25 ° C alatti hőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A Candide B analógjai

A gyógyszerpiac analógjai a gyógyszerpiacon nem elegendők. Cserélje ki a krém "Candide B" lehet olyan gyógyszereket, mint:

1) A Mycosyst kapszulák formájában és infúziós oldatok formájában kapható. A gyógyszert a gombás szövődmények elnyomására használják olyan betegeknél, akiknek alacsony immunitásuk van HIV fertőzésben szenvedőknél és csontvelő-átültetés után. Ezenkívül a "Mycosyst" -ot candidiasis, mycosis, megfosztva, cryptococcus meningitis és más betegségek kezelésére használják. A gyógyszer elég biztonságos, de csak az orvos utasításai szerint engedélyezett.

2) A Mycoflucan tabletta és injekciós oldat formájában kapható. Jelölt a candidiasis férfiak és nők kezelésére. Ellenjavallt a fő és a kiegészítő hatóanyagok egyéni intoleranciája esetén.

3) A klotrimazol kenőcs, krém, oldat, hüvelytabletta formájában kapható. A cselekvések széles spektrumát jelenti. A felhasználás módja az alkalmazott készítmény formájától függ. Ellenjavallatok esetén az utasítások azt jelzik, hogy túlérzékenyek a fő hatóanyag és a terhesség trimeszterében.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a gomba nem esztétikai probléma, amely nagy kellemetlenséget okozhat egy személy és mások életében.

Az összes gombaellenes szer egyáltalán nem kombinálható az alkoholtartalmú italokkal. Az ilyen gyógyszerekkel végzett kezelés időtartama alatt teljesen fel kell számolni az alkoholfogyasztás mennyiségét.

Candide B

Latin név: Candid B

ATX kód: D01AC20

A készítmény hatóanyaga: beklometazon (beklometazon), klotrimazol (klotrimaszol)

Gyártó: Glenmark Pharmaceuticals Ltd. (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 2010.05.16

A Candide B a gombaellenes és gyulladásgátló hatású külső használatra szánt gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Gyógyszerforma Candida B - krém külső használatra: homogén, fehér színű anyag (15 g alumínium csőben, kartoncsomagban 1 cső).

1 g tejszínben:

 • hatóanyagok: klotrimazol - 10 mg, beklometazon-dipropionát - 0,25 mg;
 • Kiegészítő komponensek: propilénglikol, benzil-alkohol, butil-hidroxi-toluol, viasz emulzió tsetomakrogolny, metil-parahidroxibenzoát, nátrium-foszfát vízmentes, propil-parahidroxi-benzoát, nátrium-dihidrogén-foszfát, paraffinolaj (folyékony paraffin), fehér vazelin, tisztított víz.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A Candide B helyi gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, antiallergiás, antipruritikus és anti-exudatív hatással rendelkezik.

A gyógyszer farmakológiai tulajdonságai a kombinációs összetételének köszönhetőek.

A klotrimazol egy imidazol származék, amely széles körben gerinctelen aktivitással rendelkezik. Tevékenysége az ergoszterin szintézisének megsértésével jár, amely része a gombák sejtmembránjának. A membrán szerkezetének és tulajdonságainak változása következtében a sejt lízise megkezdődik.

Érzékenység klotrimazol mutatják gombák, élesztő-szerű gombák (Candida nemzetségbe, Rhodotorula, Torulopsis glabrata), dermatofiták, erythrasma kórokozó, a kórokozó színezett vagy tinea versicolor (pityriasis versicolor).

Megerősített klotrimazol antimikrobiális aktivitást mutatnak Gram-pozitív (Staphylococcusok és Streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Gardnerella vaginalis, Bacteroides), Trichomonas vaginalis.

A beclometazon egy glükokortikoszteroid; van gyulladáscsökkentő, anti-exudatív, anti-allergiás és antipruritikus hatása. Külső alkalmazásával a hatásmechanizmusának célja a gyulladásos és allergiás jellegű bőrreakciók, valamint a fokozott proliferációval járó reakciók elnyomása. Ez erythema, lichenification, ödéma, irritáció, viszketés és fájdalom érzéséhez vezet.

Használati utasítások

Az utasításoknak megfelelően a Candida B a bőr alábbi gombás fertőzéseinek kezelésére ajánlott, különösen ha akut ekcémás reakciók kísértek:

 • ingens epidermofitia;
 • Candida albicans által okozott candidiasis;
 • sima bőr mikroszporája;
 • a lábak epidermofitája.

Ellenjavallatok

 • a bőr tuberkulózisa;
 • kanyaró, csirke pox;
 • a vakcinázás után bekövetkező bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • blastomycosis, actinomycosis, sporotrichosis;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • trójai fekélyek krónikus vénás elégtelenség következtében;
 • bőrdaganatok;
 • a szoptatás ideje;
 • a gyógyszerkomponensek egyéni intoleranciája.

A terhesség alatt a Candida B csak vészhelyzetben használható, ha az anya terápiás hatása lényegesen magasabb, mint a magzatra gyakorolt ​​potenciális veszély.

Használati utasítás Candida B: módszer és adagolás

A Candide B krémet külsőleg alkalmazzák, vékony réteget alkalmazva az érintett bőrfelületeken és finoman dörzsölve.

A problémás terület bőrét előzetesen le kell öblíteni és szárítani.

Alkalmazás sokasága - napi 2-3 alkalommal.

 • lágyék epidermofitia, sima bőr mikroszporia, candidiasis: 14 nap;
 • a lábak epidermofitája: 28 nap.

Ha hosszabb terápiás kezelésre van szüksége, a Candid B-t minden második napon kell alkalmazni.

Ha a betegség krónikus formáját az összes tünet eltűnése után kezeli, a krém használata javasolt egy bizonyos ideig folytatódni - ez elkerülheti a betegség újbóli megjelenését.

Mellékhatások

 • Lehetséges: allergiás reakciók kialakulása a bőrön a bőr felszívódásának helyén bőrpír, égési érzés és bizsergő érzések formájában;
 • ritkán: bőrarófia, akne-szerű változások kialakulása, hipopigmentáció, hypertrichosis, striae, másodlagos bőrfertőzések, telangiectasia.

túladagolás

Jellemző tüneteinek elnyomása és elégtelensége mellékvesekéreg funkció állapotát. Úgy tűnhet, a háttérben a tartós alkalmazása beklometazon kiterjedt területeken a test a épségének megsértése, a bőr használata elzáró kötözés és hosszú távú kezelés a gyermekek.

Kezelés: a Candida B azonnali törlése, a tüneti kezelés kijelölése.

Különleges utasítások

A nemkívánatos hatások általában enyhe jellegűek.

Abban az esetben, ha a krém első alkalmazása a bőrön túlérzékenységi reakciót mutat égési sérülés, vörösség vagy viszketés formájában, azonnal le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni.

A mellékvese funkcióinak elnyomásának veszélye miatt optimálisan rövid terápiát kell alkalmazni.

Ha a Candida B krémet a test nagy területeire alkalmazza, vagy az okklúziós kötszereket alkalmazza, a beclometazon szisztémás abszorpciója lehetséges.

Ne hagyja a krémet a szemébe, ezért ne tegye a bőrre a szemkörnyékben és a nyálkahártyájukban.

A fertőzés elterjedése esetén a Candida B alkalmazását törölni kell, és orvoshoz kell fordulni az antimikrobiális terápia felírására.

Mivel a meleg nedves környezet (beleértve az okklúziós kötszereket is) kedvező feltétel a bakteriális fertőzés fenntartásához, a bőrt alaposan meg kell tisztítani a krém minden alkalmazása előtt.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

A Candida B alkalmazása nem befolyásolja a betegek járművezetési képességét és mechanizmusát.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Engedélyezett helyileg tejszínes vemhességi ideje csak akkor, ha a várható előny a kezelés az anya potenciális veszélyt jelent a magzatra, és amennyiben a kezelés rövid időtartama a krém alkalmazása a kis területen a bőr.

Mivel még nem állapították meg, hogy Candid B az anyatej a szoptatás ideje alatt lehet használni a gyógyszer csak szigorú feltételek mellett, szigorúan elkerülve kérelmet a mell bőre, mielőtt a közvetlen etetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

A Candida B és más gyógyszerek kölcsönhatása nem bizonyított.

analógok

A Candida B analógjai Amyklon, Antifungol, Imidil, Clotrimazole, Kanesten, Kandizol.

A tárolás feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

A sötét helyen 25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények a (z) Candida B

A Candida B számos véleménye többnyire pozitív. Jelzik a gyógyszer egyetemességét és hatékonyságát a lábak, körmök, különböző eredetű candidiasis kezelésében, allergiás bőrbetegségek kezelésében. Az előnyöket ismertetve a készítmények szerzői feljegyzik a megkönnyebbülés kezdetét a krém felvitele után, a bőrpír elveszése, a viszketés és a bőr elcsípése, a gyógyszer jó toleranciája. Bőrfertőzések esetén a krém használata 7 napon belül lehetővé teszi a bőr integritásának helyreállítását. A nők arról számolnak be, hogy milyen jelentős megkönnyebbülés és gyors helyreállítás van a fogak kezelésében. A szülők kiválóan értékelik a gyógyszer hatását a gyermekek kezelésére, beleértve a pelenka bőrgyulladást, amelyet gombás fertőzés okozott.

Pozitív értékelést kap a krém fizikai tulajdonságaira (nincs szag, gyors felszívódás).

A Candide B ára a gyógyszertárakban

A Candide B ára egy cső esetében körülbelül 483 rubel.

A Candida B krém használatára vonatkozó utasítások - összetétel, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

Candide B krém

A gyógyszert kifejezetten a gombák leküzdésére tervezték. A krém nagyon hatékonyan eltávolítja a viszketést és egyéb ekcémás tüneteket. A Candid B csak külső használatra alkalmas. A krém a bőr nyálkahártyái kezelésére alkalmazható, ha nincs alkalmazva nagyobb érzékenység. A Candid B összetétele megtalálható a csomagoláson.

struktúra

A Candida fő hatóanyaga a klotrimazol. Az imidazolból származik. A klotrimazol számos gombaellenes szer hatóanyaga, mivel Még a penészgomba is érzékeny rá. Az imidazolszármazék mellett a beklometazonot adjuk a Candide B. Ez egy helyi glükokortikoid, amely szükséges a viszketés és egyéb allergiás megnyilvánulások csökkentéséhez. A Candid B krém teljes összetételét a táblázat tartalmazza:

Koncentráció mg-ban

Fehér vazelin, folyékony paraffin, cetomacrogol viaszt, benzil-alkohol, metilparabén, propilparabén, butilezett hidroxitoluol, a propilén-glikol, nátrium-dihidrogén-foszfát, vízmentes nátrium-foszfát, tisztított víz.

A kibocsátás formája

A Candid B krémként készül külső használatra. A hatóanyag koncentrációja 1%. A fehér homogén krém 15 gramm alumínium csövekbe van csomagolva. A kartondobozban használati utasítás található. A kábítószert kizárólag a toll és a mikózis külső kezelésére használják. Vegyen krémt a candidiasis tabletta helyett.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Az utasítások megjegyzése szerint a Candid B széles spektrumú gyógyszer a bőrfertőzésekhez. A klotrimazol nagy hatásfoka annak köszönhető, hogy gyorsan behatol a gomba sejtjeibe, és megzavarja az ergoszterol szintézisét. Ez a mikroorganizmusok teljes feloldódásához vezet. A gombák membránjai nem tudnak kinyerni a klotrimazol penetrációja után.

Az érzékeny Candida élesztőszerű gombák (Candida nemzetségbe, Torulopsis glabrata, Rhodotorula), dermatofiták, ügynökei sokszínű lichen, gombák, kórokozók erythrasma. A krém antimikrobiális hatást fejt ki gram-negatív és gram-pozitív baktériumok ellen. A klotrimazol felszívódása 3-10%, ha a hüvely nyálkahártyájára alkalmazzák. A hüvelyváladékban a hatóanyag 72 órán át fennmarad.

Candide - felhasználási tünetek

Az orvosok krémeket írnak fel a gombás fertőzésekre. A bőrgyógyászati ​​gyakorlatban a Candida-t a trombózis, a folliculitis és a pyoderma komplex terápiájára használják. A hatóanyag gyulladásgátló helyi hatása, így a viszketés és a kiütés nagyon gyors. A következő gombás bőrfertőzések kezelhetők a Candid B-vel:

 • sima bőr mikroszporája;
 • a lábak epidermofitája;
 • ingens epidermofitia;
 • színezett lichen;
 • A Candida albicans által okozott candidiasis.

Candida B krém - használati utasítás

A krém vékony rétege naponta 2-3 alkalommal száraz és tiszta bőrre kerül. A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében javasolt a Candida kezelés folytatása a tünetek eltűnése után 3-4 hétig. A lézió helyét nem lehet újracsíptetni vagy javítani az üvegházhatás elkerülése érdekében. A dermatológusnak el kell döntenie, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés. A krém használatára vonatkozó általános javaslatok a következők:

 1. A hüvelyi epidermophytosis, a sima bőr microsporia és a candidiasis esetében a kezelés időtartama 2 hét.
 2. Epidermofitózis esetén a terápia 4 hétig tart.

Folytatni kell a krémes kezelést, ha a beteg krónikus gombás betegségek hordozója. A terápia nem haladhatja meg a 4 hetet. Ha meg kell ismételnie a kezelést, 30 napot kell várnia. Nem ajánlott önmagának előállítani. Elégtelen B. Meg kell látogatni egy dermatológust. Csak azután, hogy megkapta a bőrt a gombafelhalmozódás eredményéről, az orvos képes lesz hatékony kezelési terv kidolgozására.

Különleges utasítások

A gram-negatív baktériumok által okozott primer és szekunder fertőzések meleg, nedves körülmények között, beleértve az elzáródott kötszereket is. Ezért az érintett területet a krém alkalmazása előtt szappannal tisztítják. A gyógyszer nem kerülhet a szemébe és a nyálkahártyákba. Ez allergiás reakcióhoz vezethet. A Candid terápiában szenvedő betegeknek a következő irányelveket kell követniük:

 • A fertőzés kialakulásakor vagy elterjedésénél törölje a krémet és kezdje meg az antimikrobiális terápiát.
 • Alkalmazza a terméket a bőr egy kis területére, és ne használjon elduguló kötszereket. E szabály megsértése a beklometazon szisztémás abszorpcióját okozhatja.
 • A terápia időtartama nem haladhatja meg az 1 hónapot. A clotrimazole és a beclomethasone elfojtják a mellékvese működését.

Terhesség alatt

A gyermek elvégzése során az orvosok megpróbálják elkerülni a gyógyszer felírását a klotrimazollal és a glükokortikoidokkal. Terhesség alatt használhatja a krémet, ha az anya előnyei meghaladják a magzat kockázatát. A Candide legfeljebb 5-6 napig használhatja, és kezelje őket kis bőrfelületekkel. Nem ismert, hogy a clotrimazol bejut-e az anyatejbe, ezért a szoptatás alatt nem lehetséges a gyógyszer alkalmazása.

Gyermekkorban

A 16 év alatti betegek utasításai szerint a Candida orvosnak kell kineveznie. Ha égő, viszkető és egyéb bőrreakciókat észlel, a krémt le kell mosni. Szigorúan tilos a krém alkalmazása, továbbá az okklúziós kötszerek használata. Ez a beclometazon behatolásához vezet a vérben, és elfojtja a mellékvesekéreg működését gyermekekben.

Kábítószer kölcsönhatások

A clotrimazol intravaginális adagolással képes csökkenteni a polién antibakteriális hatóanyagok és az amfotericin B aktivitását. Nem jelentettek más gyógyszerkölcsönhatásokat.

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem írják fel az allergiás betegeknek. A klotrimazol teljes hatása a bőrre nagyon kicsi, ezért kevéssé ellenjavallt a használata. A vélemények szerint néhány beteg kezelte a herpesz szimplexet a Candida segítségével. Ezt nem lehet megtenni. Ha a krém bizonyos komponenseire túlérzékenység nincs előírva. Abszolút ellenjavallatok:

 • bőrdaganatok;
 • a szoptatás ideje;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • a krónikus vénás elégtelenség által okozott trofikus fekélyek;
 • májmetabolizmus problémái;
 • posztvakcinális bőrreakciók.

Mellékhatások

Néhány áttekintésben a betegek azt mondják, hogy a krém alkalmazása után súlyos viszketés történt. Ez a reakció a Candida egyéni intoleranciájára utal. A viszketésen túl az allergiás betegek égnek és enyhe bizsergést tapasztalhatnak a krém alkalmazásának helyén. Mint más glükokortikoidok alkalmazása, a betegek a gyógyszer egyéni intoleranciájának tüneteit is tapasztalhatják:

 • bőr atrófia;
 • pattanásszerű változások;
 • a bőr hiperpigmentációja / hypopigmentációja;
 • telangiektáziát;
 • másodlagos bőrfertőzések;
 • hypertrichosis.

túladagolás

A beklometazon nagy mennyiségű bőrfelületen való alkalmazásakor a mellékvesekéreg funkciója vagy teljes szuppressziója alakulhat ki. Hasonló helyzet alakulhat ki krémmel és elduguló kötszerekkel együtt. Ha túladagolás gyanúja merül fel, a gyógyszer lemerül és a tüneti kezelést elvégzi.

Eladó és tárolási feltételek

A Candid B-t csak a gyógyszertárban lehet kezelni. A krémet sötét helyen tárolja, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten. A hatóanyag felszabadulása óta eltelt idő 36 hónap.

analógok

A legközelebbi analóg Candida - klotrimazol. Kenőcsök, kúpok és gél formájában vásárolható meg. A pénz átlaga 150 rubel. Ezt a gombaellenes hatóanyagot gyakran használják a candidiasis kezelésében. A Candida másik helyettesítője Canison. Ennek a hatóanyagnak a hatóanyaga a klotrimazol. A gyógyszertárban a következő analógokat vásárolhatja meg Candid B:

 • Kanesten;
 • Kandiderm;
 • Rederm.

Candide ára B

A létesítmény átlagos költsége 439 rubel. Egy kicsit a Candida ára. 445 r-ig vásárolható meg. A költségvetés a Canison. Átlagos ára 75 rubel. A gombaellenes gyógyszerek költsége nemcsak a felszabadulás formájától függ, hanem a termelésben részt vevő gyógyszeripari cégtől is. A táblázat Candide és a legközelebbi társainak árait mutatja:

Candide B analógok

Olcsó analógok Candide B

A költség kiszámításakor olcsó analógok Candide B figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

A népszerű analógok Candida B

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

Minden analóg Candide B

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben helyettesíti Candide B, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Candide B: útmutatók, analógok és vélemények

Minden második nő tudja először, hogy mi a mocsok. Ez a betegség az élesztőszerű gombák - candidaszok ellenőrizetlen növekedésének köszönhetően, amelyekről itt látható a fotók. Ezek a mikroorganizmusok önmagukban nem patogének és minden egészséges ember nyálkahártyáján jelen vannak, de egy különleges környezetben, amikor az immunitás gyengül, nagyon kellemetlen érzést keltenek. És bár ez a betegség a leggyakrabban a nőkre hat, mivel a gomba növekedése gyakran a hüvelyben történik, de a betegség manifesztálhatja a candidiát a szájban, a belekben és még a körmökön is.

A Candidiasis elnyomására, nevezetesen az ún. "Trombita" -ra, az orvosok egy sor gyógyszert alkalmaznak mind a külső, mind az orális adagolásra. A jegyzék utolsó helyét nem a Candide B. gyógyszer foglalja el. Ez a gyógyszer, amelyet később tárgyalunk. Ez a cikk áttekinti összetételét, analógjait, a Candide B gyógyszerről szóló útmutatásokat, a használati utasítást és a gyógyszer felszabadulásának formáját.

Egyszerre figyelmet kell fordítani arra, hogy az adott gyógyszer önkényesen nem használható, ne pedig súlyosbíthatja a státus nyálkahártyáját. Csak egy orvos tudja felmérni a beteg állapotát, pontos diagnózist hoz létre és megfelelő kezelést ír elő. Ezért ez a cikk csak információk beszerzésére használható.

A készítmény leírása

A gombaellenes "Candide B" krém, gél, testápoló és hüvelytabletta formájában kizárólag külső használatra alkalmas. Az aktív összetevők a klotrimazol és a betametazol.

A hatóanyag hatása abból adódik, hogy az aktív komponensek elpusztítják a gomba mikroorganizmus sejtmembránját, amely a betegség kórokozója, és enyhíti a nyálkahártya gyulladását, viszketését és irritációját.

A "Candide B" gyógyszer aktív az élesztő, a penészgombák ellen, és segít megbirkózni a baktériumokkal, például a gardnerella-val, a dermatophytákkal és a streptococcusokkal.

bizonyság

A gyógyszert a következő diagnózisokkal lehet felírni:

 • gombás fertőzések, a bőr és a nyálkahártyák: candidiasis, microsporia trihofitia, ótvar, gombás interdigitalis erózió, paronychia, tinea;
 • másodlagos fertőzés által bonyolított mikózisok;
 • vulvovaginitis, candida vulvitis;
 • szájgyulladás kisgyermekekben.

Mellékhatások

A kezelés első napjaiban a bőr és a nyálkahártya irritációjának következtében romlik a helyzet, ami eltűnik. Ez a reakció nem okozhatja a kezelés végét. Megjegyzendő, hogy ez a megnyilvánulás nem okozhat súlyos kellemetlenséget, elviselhetetlen égés és fájdalom esetén allergiás reakciót kell kizárnia.

A Candida B alkalmazása a következő negatív hatásokat okozhatja:

 • peeling;
 • duzzanat;
 • égő érzés és viszketés;
 • hólyagok;
 • erythemás kiütések;
 • csalánkiütés;
 • hüvelyváladék;
 • gennyes bőrgyulladás;
 • folliculitis.

Ellenjavallatok

Hüvelyi alkalmazás a menstruáció alatt nem megengedett. Szoptatás alatt szigorúan tilos az anya gyógyszerét használni. A kontraindikációk magukban foglalják a terhességet és az érzékenységet a gyógyszer összetételében lévő fő és segédkomponensekkel szemben.

A gyógyszer használata

 • A krémet kb. 0,5 cm vékony réteggel hordják fel, és enyhén dörzsölnek a bőr érintett területeire, vagy naponta háromszor elkenik az érintett nyálkahártyákat.
 • A hüvelyi Candida-tabletta nőkben tompán helyezkedik el a hüvelyben naponta egyszer (éjjel).
 • A gél formájában lévő gyógyszert genitális fertőzések kezelésére használják. Az applikátor használatával 5 gramm gyógyszert injektálunk a hüvelybe, amennyire csak lehetséges, mielőtt 6 egymást követő napon át bedobunk. Ez a gyógyszerforma is alkalmazható az érintett bőr és szögek kezelésére.
 • Bőr, körmök és lábak kezelésére Candide B por használják. Használata az, hogy a területet naponta 2-3 alkalommal gomba porították.
 • Az oldat formájában lévő gyógyszert a szájüreget naponta 2-3 alkalommal pamut vagy géz törlőkendővel dörzsöljük.

A kezelés eredményeinek kijavítására a szakértők javasolják, hogy a terápia további 3-4 hétig folytatódjon a tünetek eltűnése után.

A kibocsátás formájától függetlenül a Candide B-t csak bőrgyógyászati ​​problémák megoldására használják.

Nagyon fontos, hogy a nőkben a tusolás kezelése a kritikus napok kezdete előtt befejezze a terápiát. A menstruáció időszakában a gyógyszerek alkalmazása nem megfelelő, és nem eredményez eredményt.

A gyógyszerfejlesztők azt ajánlják, hogy mindkét partneret egyidejűleg kezeljék, még akkor is, ha a betegség megnyilvánulása egy (az újbóli fertőzés kizárásához). A gyógyszer alkalmazása után ne alkalmazzon okkluzív kötszereket.

Vélemények a kábítószerről

Candidot írhatok egy újszülöttnek, aki a szájüregben tüneteket mutatott? A fiatal anyák véleménye szerint az orvosok gyakran írják fel ezt a gyógyszert a baba szájápolásának megoldására. Azok pedig, akik tapasztalták a gyógyszer hatását, elégedettek voltak az eredményekkel, csak izolált esetekben, negatív értékelések és azt jelzik, hogy az allergia megnyilvánult.

A Candida B hüvelytablettát használó nők nagy hányada elégedett volt az eredményével. Az egyetlen megfigyelés az értékelésben az, hogy az eredmény megszilárdítása érdekében a páciens a Candide B gél vagy krém használatára vált át.

A kábítószer szinte minden felülvizsgálata a nõi tünemények elleni hatékony orvosságot jellemzi. Ebben az esetben szinte nem említi a gyógyszer negatív hatásait és mellékhatásait.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A "Natamycin", "Nystatin" és "Amphotericin B" gyógyszerek csökkentik a Candida B gyógyszerezés hatékonyságát.

Nem megfelelő a gyógyszer más gombaellenes hatóanyagokkal történő alkalmazása, mivel kémiai reakcióik miatt negatív hatásuk lehet.

A gyógyszer minden formájának felszabadítására vonatkozó utasítások nem tartalmaznak információt a koncentrációra gyakorolt ​​hatásáról, valamint a szállítás és más összetett mechanizmusok kezelésének képességéről.

A tárolás és a szabadság feltételei

A gyógyszer könnyen vásárolható bármely gyógyszertárban orvosi rendelvény nélkül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ember öngyógyíthat. Használat előtt a szakember konzultációja kötelező.

Különleges tárolási feltételek gombaellenes szer „Candide B” nem igényel hőmérséklet ahhoz, legfeljebb 25 fok, és nincs közvetlen napfény a csomagoláson.

analógok

Ha nem találta a Candide B-t a gyógyszertárban, vagy ha nem illeszkedik, akkor helyettesítheti a következő módszerekkel:

 • gél "Candinorm";
 • krém "Terkanozol";
 • tabletta "Difluzol".

Candide B: használati utasítás

A Candida B krém egy gombaellenes gyógyszer, amely segít a gyulladás megszüntetésében.

Összetétel, kibocsátás formája

A gyógyszert homogén, fehér krém formájában állítják elő. 1 g hatóanyag 10 mg mennyiségű klotrimazolt és 250 μg mennyiségben beklometazonot tartalmaz.

Mivel további komponens nátrium-dihidrogén-foszfát, butigidroksitoluol, metil-parahidroxi-benzoát, fehér petrolátum, tisztított víz, propil-parahidroxibenzoát, folyékony paraffin, a benzil-alkohol.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszeres kezelés külsõ felhasználásra szánt kombinált készítményekre vonatkozik.

A klotrimazol terápiás hatása az ergoszterin termelésének gátlása, amely a patogén gombák sejtmembránjának szerves része. Ez a hatás sejtes halálhoz vezet.

A beclometazon a glükokortikoszteroidokra utal, amelyek gyulladáscsökkentő, antipruritikus, anti-exudatív és anti-allergiás hatásokat mutatnak.

A gyógyszer katasztrofális hatással van a dermatophytákra, az élesztőgomba és az élesztőgombákra, a penészgombákra. Továbbá a gyógyszer negatívan befolyásolja a patogén gram-pozitív mikroorganizmusok és gram-negatív baktériumok bizonyos törzseit.

Használati utasítások

A gyógyszert a bőr mycosisában szenvedő betegeknél írják fel, beleértve az akut stádiumú eczematous tünetekkel járó szövődményeket is:

 • Másodlagos fertőzés formájában jelentkező szövődményekkel járó bőrgyulladások;
 • Lábak epidermofitája;
 • Dermatomycosis található a test különböző részeiben.

Adagolási rend

A krém használata előtt alaposan öblítse le és tisztítsa meg az érintett területet, szárítsa szalvétával vagy törülközővel. Ezután a hatóanyagot közvetlenül a sérülés helyére kell alkalmazni. A csőből ki kell préselni a krémet, és óvatosan el kell osztani a kívánt területre, beleértve a fejbőrt is, ha a kóros folyamat érinti.

Az eljárást naponta háromszor meg kell ismételni. Az ekcémás tünetek eltűnése után folytatni kell az orvosi intézkedéseket, amíg az elsődleges gombás fertőzés megszűnik.

túladagolás

A krém külső használatával az akut túladagolás valószínűsége nagyon alacsony.

Kábítószer kölcsönhatások

Ismertették a Candida B krémes gyógyszerek gyógyszerrel kapcsolatos kölcsönhatásait más gyógyszerekkel.

Szoptatás és terhesség

Jelen pillanatban nem végeztek olyan vizsgálatokat, amelyek bizonyítják a gyógyszer biztonságosságát ebben a betegcsoportban, ezért nem ajánlott hosszú ideig és nagy adagban alkalmazni a gyógyszert a nőknél a szoptatás és a terhesség ideje alatt.

Mellékhatások

A gyógyszerek alkalmazása a következő nemkívánatos reakciókhoz vezethet: allergiás megnyilvánulások, bőrpír, bizsergés és égő érzés azon a helyen, ahol közvetlen érintkezés volt a krémmel. Súlyos irritáció kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem lehet beadni a következő esetekben:

 • Nagy érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • A bőr specifikus sérülései, például a tuberkulózis, a szifilisz, a kanyaró, a herpesz egyszerű formája, a himlő himalája.

Különleges utasítások

A gyógyszer csak dermatológiai betegségek esetén alkalmazható.

A krém alkalmazása a candidiasis komplex kezelésében az anogenitális helyeken elősegíti a pozitív eredmények és a beteg helyreállítását.

Ha glükokortikoidokat alkalmaznak nagy bőrfelületeken vagy zavaró kötéseket alkalmazva, a gyógyszer szisztémás felszívódását idézheti elő.

Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, olyan nemkívánatos tünetek jelentkezhetnek, mint a pyoderma, folliculitis vagy kiütés.

CANDID B krémár

A moszkvai Candida B krém átlagos költsége 451 rubel.

Candida B krém analógjai

Drug analógok Candid B krémet a farmakológiai tulajdonságai Gine-Lotrimin, antifungol, Funginal, klotrimazol Acre, klotrimazol, Canison.

A tárolás feltételei

A tejszínt száraz és sötét helyen, a kisgyermekektől távoli hőmérsékleten, legfeljebb 25 gr C hőmérsékleten tárolják. A gyógyszert a kibocsátás pillanatától számított 2 éven belül szabad használni.

Candide B Moszkvában

oktatás

Kombinációs gyógyszer külső használatra. A klotrimazol az imidazol származéka. Megszünteti az ergoszterin szintézisét, amely része a gombák sejtmembránjának, ami megváltoztatja tulajdonságait, és a sejt líziséhez vezet. A beclometazon glükokortikoid, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, antiexudatív, antipruritikus hatása.

A gyógyszer aktív kapcsolatban a dermatophytes (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), élesztők és élesztőszerű gombák (Candida, Torulopsis, Rhodoturola), gombák, és a Malassezia furfur, Aspergillus; Egyes törzsek Gram-pozitív baktériumok (Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Corynebacterium minutissimum), Gram-negatív baktériumok (Bacteroides spp., Gardnerella vaginalis), valamint a Trichomonas vaginalis.

Bőr-mikózisok (beleértve az akut eczemátus tüneteit is):

- a test különböző részeinek dermatomikózisa;

- A dermatózisok másodlagos fertőzéssel bonyolódtak.

A krém felvitele előtt öblítse le és szárítsa meg az érintett területet. A krémet közvetlenül az érintett területekre kell felhordani, közvetlen kapcsolatba hozva a hatóanyagot a bőrrel, beleértve. a test szőrös területein. A gyógyszert 2-3 alkalommal használják naponta.

Az eczematous tünetek eltűnése után javasoljuk, hogy átkerüljen a Candide krémmel való kezelésre, amíg az elsődleges gombafertőzés teljesen eltűnik.

Helyi reakciók: bőrirritáció, égő érzés és bizsergés az alkalmazás helyén (irritáció kialakulásával, a gyógyszer eldobható).

Lehetséges: allergiás reakciók.

- specifikus bőrelváltozások (beleértve a tuberkulózist, csirkehimlő, egyszerű herpesz, kanyaró, szifilisz);

- bőrreakciók a vakcinázási helyszínen;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

A gyógyszert száraz, sötét helyen, 25 ° C alatti hőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszert kizárólag dermatológiai gyakorlatban alkalmazzák.

A Candida B alkalmazása az anogenitális terület candidiasis komplex terápiájának részeként lehetővé teszi a páciens állapotának jelentős javulását.

Meg kell jegyezni, hogy a glükokortikoidok külső alkalmazásával a nagy bőrfelületeken vagy az okklúziós kötszerekkel szemben szisztémás felszívódásuk lehetséges.

Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, lehetséges kiütés, folliculitis, pyoderma kialakulása.

Candide, kenőcs (krém)

analógok

 • Kanesten;
 • Kandibene;
 • klotrimazol;
 • triderm;
 • Acriderm GK.
 • egyéb kenőcsök a gomba ellen

Átlagos ár online *: 350 r.

Használati utasítások

1% fehér homogén krém. 1 gramm kenőcs 10 mg hatóanyagot tartalmaz clotrimazollal. Candida további komponensek viasz, petrolátum, propilraben, emulgeáló viasz, butilezett hidroxitoluol, alkohol, metil-parabén, nátrium-dihidrogén-foszfát, a víz. A krémet 20 g-os csőben tartják.

Megjegyzés: a golyó ellen egy speciális gél, melyet egy applikátorral töltenek be, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a gyógyszertárral.

Farmakológiai hatás

A Candida egy gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. Elpusztítja a gombák szintézisét, ezáltal megsérti a szerkezetét. Ez a gyógyszer érzékeny az eritrasma, a többszínű lichen, valamint a penészes és az élesztőgomba okozó ágensére. A kenőcsöket aktívan használják férfi és női duzzanat kezelésére, dermatophyták és más gram-negatív baktériumok kezelésére. A Candida szintén antiprotozoális és antibakteriális hatást fejt ki.

Adagolás és az alkalmazás módja

Az érintett területet alaposan mossuk szappannal és szárítsuk. A kenőcsöt vékony réteget kell felhordani és gondosan dörzsölni. A kezelés folyamata nagyban függ a betegség mértékétől, a változások lokalizációjától és a terápia hatékonyságától.

 • A láb dermatomikózisa - 4 hétig;
 • Microsporia sima bőr - 2 hét;
 • Rendellenes lichen - 1-3 hetes;
 • A gombafertőzésekben a kezelést további két hétig folytatni kell a betegség tüneteinek eltűnése után;
 • Amikor candidiasis

Az ilyen fajták, mint a balzsam, a férfiaknál a nyálkahártya nyálkahártya gyulladása vagy a nyálkahártya vulvitis, a krémet 1-2 héten 2-3 alkalommal alkalmazzák 1-2 hétig.

Javallatok és ellenjavallatok

A gyógyszer felírása a következő:

 • A körmök, lábak és hajtások mikózisa;
 • Vulvitis candidiasis;
 • A bőr candidiasis;
 • Láb, fej, test dermatophyte;
 • Candida paronychia;
 • Candida balanitis;
 • Győzd le a penész és az élesztő gombákat;
 • A klotrimazolra különösen érzékeny kórokozók rendellenességei;
 • Lichen pungent;
 • A nemi szervek kandíliai;
 • Erythrasma.

Ellenjavallatok a kinevezésre:

 • A fő anyaggal szembeni túlérzékenység - a klotrimazol vagy a krém bármely más összetevője;
 • Menstruációs időszak;
 • A terhesség első harmadában.

A gyógyszer mellékhatásai:

 • viszketés;
 • csalánkiütés;
 • A fájdalom fellépése közösülés során;
 • A nemi szervekben égő;
 • A bőr pirosodása;
 • Hólyagok megjelenése;
 • A bőr peelingje;
 • duzzanat;
 • Allergiás reakció a kenőcs összetevőire.

A Candida alkalmazása emelt dózisokban nem okoz életveszélyes körülményeket és reakciókat.

Ez a krém nem befolyásolja a vezetést, ahol a figyelem és a válaszadás szükséges.

Terhesség és szoptatás

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kenőcs használata nem befolyásolja negatívan a nők és a gyermek egészségi állapotát mind a terhesség, mind a táplálkozás ideje alatt. Azonban a gyógyszert a 2. és 3. trimeszterben csak az orvos utasítása szerint lehet előírni. A megbeszélésen az orvos megvizsgálja a drog toleranciáját egy nőnek. Továbbá meg kell vizsgálnia a krémnek az anyára gyakorolt ​​előnyeit és a magzat szövődményeinek lehetséges kockázatát.

Az első trimeszterben is ne használja ezt az eszközt.

Különleges utasítások

 • Nem javasolt a krém a bőrön a szemek közelében;
 • Ha az irritáció továbbra is fennáll, haladéktalanul hagyja abba a kezelést;
 • Ha májbetegség (májelégtelenség) jelentkezik, akkor rendszeresen ellenőrizni kell;
 • Ha a krémet az onokomikózis kezelésére használják, biztosítani kell, hogy a feldolgozott körmök rövidek legyenek. Ez annak biztosításához szükséges, hogy a Candida-t alkotó anyagok jobban felszívódjanak. Természetesen ebben az esetben jobb a megoldás használata;
 • Ha nincs pozitív dinamika 4 hétig, akkor további vizsgálatra kell fordulnia az orvosi központtal.

más

A gyógyszer eltarthatósága 4 év. A gyógyszert a lejárati idő után nem ajánlott használni. Sötét helyen, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten ajánlott. Tartsa a tejszínt gyermekektől távol. A gyógyszertárakban a Candida orvosi rendelvény nélkül vásárolható meg.

Vélemények

[su_quote cite = "Pavel 27 éves, Voronezh"] A baba elpirulása hirtelen megindult. Először voltak néhány folt, egy kis későbbi vörösség fedte a test 50% -át. A feleségem sokkolta volt, mert semmi sem segített nekünk, sem porokat, sem speciális krémeket vagy kenőcsöket, amelyeket a pelenka alatt kell alkalmazni. A kilátások teljesen másnak tűntek. Nem csak sima bőr volt a vörösség, hanem apró piros pontok. A pontok megnagyobbodtak és foltokká váltak, és máris sebekké váltak. Nagyon élénk színek voltak. Azonban a baba nem okozott fájdalmat a baljós megjelenés ellenére. Aztán az orvosunk írta Canditnak.

Elkezdett használni a krémet (az utasításoknak megfelelően: naponta kétszer) minden pelenka váltáskor. Szeretném tudni, hogy a krém meglehetősen zsíros az érintésre, de egyenletesen és minden nehézség nélkül alkalmazzák. Az első fejlesztések, amelyeket a harmadik napon észleltünk. Az orvos azonban elmagyarázta nekünk, hogy a tanfolyamot 4 héten át folytatni kell, még akkor is, ha a betegség összes tünete eltűnik.

Egy cső elég volt egy hónapra.

Ha a baba pelenka kiütés esetén azonnal kérdezze meg kezelőorvosát a Candida kenőcs használatáról. Nagyon jól működik. A feleségem és én elégedettek voltak.

[su_quote cite = "Angelina 35 év, Szentpétervár]] Candida kenőcs használatával szeretném megosztani a pozitív érzelmeimet. A gyógyszertárban kaptam, miután beszéltem a gyógyszerészrel, és boldog voltam. Ő tökéletesen megbirkózott különböző gombás elváltozásokkal. A fiamnak lichenje volt, mint amit nem kitaláltunk (még drága eszközökkel is), de nem volt értelme. És kétségbeesetten vásárolta ezt a gyógyszert, nem remélve, hogy csoda, de történt. Naponta háromszor átkozott. Egy héttel később a nélkülözés sápadt volt, és hamarosan teljesen eltűnt. Több mint 3 éve van, és a megfosztástól nincs emlékeztető. Most ez a csodatanító orvosomban van. By the way, jól repedt repedések a talpán a lábát. Mindenkinek ajánlom! [/ su_quote]

Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben!

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

1 megjegyzés

Szeretném kifejezni pozitív felülvizsgálatot „Candide”.I foglalkozni krém, hosszú ideig nem tudta gyógyítani köröm gomba, a betegség okoztak nagy problémát, de gyógyítani nem tudtam, hogy itt, és azt a tanácsot kaptam, hogy egy krém Candide, amit meg is tettem, és miután az első héten alkalmazzák ezt a krémet.I látta rezultat.Nakonets egy gomba csökkenni kezdett, és most egy hónap után a használat, a körmök szerzett egészséges megjelenését a gomba és a bal szinte semmi nyoma, de több kell hónapról elmosódását, hogy biztosítsa az én rezultat.Radosti nincs limit.

Hagyd visszajelzésedet a drogról Válasz visszavonása

Legnépszerűbb:

A doktor konzultáció ingyenes.

Piszkos trükk nélkül. Csak hagyd a kérdésedet a megjegyzésekben, és a szakértő válaszol rá.

A teljes listát (több mint 150 db) az árak rendszeresen frissítik.

Jelölje meg a gomba fénykép szerint

Mikor megy orvoshoz? Javasoljuk, hogy megtanulják, hogy a körömgomba hogyan néz különböző fázisokban.

Tudok gyógyítani 1 napra? A fertőzések, az átviteli útvonalak, a kábítószerek elkerülése.

Tudok gyógyítani 1 napra? A fertőzések, az átviteli útvonalak, a kábítószerek elkerülése.

Hogyan lehet eltávolítani a szemölcsöket?

Gyermekek szemölcsök, papillómák és condylomák a felnőtteknél, mi veszélyes otthoni eltávolításra?

Szenvedés a nők körében

A szúrás vagy a hüvelyi candidiasis nem minden második nő tudta.

Dermatitis: fotó és leírás

Lehetséges, hogy a bőrön lévő folt egyáltalán nem gombás. Hasonlítsa össze a fotót, hogy biztos legyen benne.

Ha van jellegzetes kiütés, akkor orvoshoz kell fordulnia, vagy legalább egy gyógyszertárba.

A cukorbetegség a férfiakban

Az emberiség erős feleinek képviselői valamilyen oknál fogva úgy vélik, hogy a tőr a nők előjoga, de nem az.

Mint egy gomba kezelése

A különböző típusú gombáknak szánt gyógyszerek listája. Kenőcsök, krémek, lakkok, kúpok, tabletták - összehasonlítások, felülvizsgálatok, költségek.

Teszt az orvosoknak

Ellenőrizze a bőrgyógyászat tudását, ha szakértő vagy diák vagy.