Candide, kenőcs (krém)

A leírás aktuális 2016/06/01

 • Latin név: Candid B
 • ATX kód: D01AC20
 • Hatóanyag: Beclometazon + Clotrimazole (Beclometasone + Clotrimasole)
 • Gyártó: Glenmark Gyógyszergyár Zrt. (India)

struktúra

A Candid B készítmény két aktív összetevőből áll: 1 g tejszín 10 mg-ot tartalmaz klotrimazol és 250 μg beklometaszon.

Továbbá, egy krém számos kiegészítő összetevők: vazelin, benzil-alkohol, folyékony paraffin, metil-parabén, propil-parabén, cetomacrogol viasz, butilezett hidroxi-toluol, nátrium-dihidrogén-foszfát, propilénglikol, nátrium-foszfát, vízmentes, vízzel.

A kibocsátás formája

Jelenleg gyártják Candide B krém. Ez a termék fehér színű, egységes konzisztenciájú. Külsőleg alkalmazva, 15 g alumínium csövekben van elhelyezve, egy csövet helyeznek egy kartonpapírba.

Farmakológiai hatás

Kenőcs A Candida B a következőképpen működik: gyulladáscsökkentő és gombaellenes helyi eszközök. A drognak van antipruritikus, antiallergiás, anti-exudatív hatást.

Aktív komponens klotrimazol az imidazol származéka, a gombaellenes hatások széles skáláját mutatja. Az anyag hatása alatt megszakad az ergoszterin szintézise, ​​amely része a gombasejtek membránjának. Ennek eredményeképpen a tulajdonságai és szerkezete változik, a sejt lízise megtörténik. Sokkal érzékenyebben klotrimazolra bőrbetegségek, élesztők, penészgombák, szintén része a kórokozó Pityriasis versicolor, amely kiváltja a fejlesztés több színű zuzmó és a kórokozók erythrasma.

Antimikrobiális hatást figyeltek meg a gram-pozitív és a gram-negatív baktériumok tekintetében és viszonylag Trichomonas vaginalis.

Beclometazon-dipropionát anti-allergiás, gyulladáscsökkentő, antipruritikus szerként működik. Ha ezt az összetevőt alkalmazzák, az allergiás és gyulladásos bőrreakciók elnyomása, valamint a fokozott proliferációval járó reakciók kifelé mutatnak. Ennek eredményeként csökken a bőrbetegségek tüneteinek súlyossága, valamint a szubjektív érzések.

Farmakokinetika és farmakodinamika

anyag klotrimazol rosszul felszívódott a nyálkahártyákon és a bőrön, ezért nem volt szisztémás hatás a Candida B. gyógyszer alkalmazása során.

A gyógyszer alkalmazása esetén a klotrimazol szignifikánsabb koncentrációja felhám, mint a dermis és a szubkután zsír.

Használati utasítások

A Candida B hasznos a gombák fertőző betegségeihez, különösen akkor, ha az ilyen betegségek akut eczematous megnyilvánulásokkal járnak. Adjunk kenőcsöt a Candida B-nek ilyen betegségekben:

Ellenjavallatok

A termék az alábbi esetekben ellenjavallt:

 • fokozott érzékenységgel;
 • posztvakcinális eredetű bőrreakciókkal;
 • a tuberkulózis bőr;
 • bőrbetegségben szenvedő betegeknél szifilisz;
 • a betegek egyszerűek herpesz;
 • a blastomycosis, actinomycosis, sporotrichosis;
 • a krónikus betegeknél kialakuló trofikus fekélyek esetén vénás elégtelenség;
 • bőrdaganatok esetén;
 • a szoptatás.

Mellékhatások

Rendszerint a gyógyszerkészítmények alkalmazása során kis mellékhatások figyelhetők meg. Néha Candide B krémet alkalmazva a betegnek helyi manifesztációi lehetnek allergia égési érzés, bőrpír, bizsergés formájában a helyszínen, ahol a krémet alkalmazták.

Ritka esetekben a betegek hipopigmentáció, akne-szerű változások, bőr atrófia, hypertrichosis, striae, a bőr másodlagos fertőzései.

CANDID B krém, használati utasítás (Módszer és adagolás)

A termék használatának során a betegnek szigorúan be kell tartania a Candida B használatára vonatkozó utasításokat. A krémet külsőleg kell felhordani, mielőtt használatba venné, az érintett bőrfelületeket alaposan meg kell mosni és kiszáradni. Vegyünk egy vékony réteget a gyógyszerre, naponta 2-3 alkalommal.

Azok a betegek, akik szenvednek candidiasis, inguinalis epidermofit, sima bőr mikroporózis, A krémet naponta két hétig kell alkalmazni. Betegek a epidermófikus megállás az ügynököt négy hétig alkalmazzák. A krónikus megbetegedések kezelésében tanácsos a krónikus kezelést még néhány napig alkalmazni, miután a tünetek teljesen eltűntek, a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

túladagolás

Ha alapok beklometaszon kérte a hosszú idő, és továbbra is használják nagy felületen a bőr károsodott integritását, kialakulhat káros hatásokat, amelyek kapcsolatban vannak a kudarc és elnyomása a mellékvesekéreg működését. Emellett az ilyen megnyilvánulások akkor is megfigyelhetők, ha krémeket használnak az elzáródott kötszer használatával, és gyermekek hosszan kezelik ezt a gyógyszert. Tünetek jelentkezése esetén a kezelést abba kell hagyni, és ha szükséges, tüneti kezelést kell végezni.

kölcsönhatás

Ha a vaginálisan adják be, a klotrimazol csökkenti az aktivitást Amphotericin B, valamint számos egyéb polién antibiotikumok.

A klotrimazol aktivitása csökkenhet, ha a szert egyidejűleg alkalmazzák nystatin.

Eladási feltételek

A Candide kenőcs orvosi rendelvény nélkül kapható.

Tárolási feltételek

A terméket legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten tárolja.

Lejárat dátuma

Candide B kenőcsöt 3 évig tárolhat.

Különleges utasítások

Feltéve, hogy a Candida B kenőcs első alkalmazása során a bőr túlérzékenységének tünetei alakulnak ki, haladéktalanul meg kell szakítani a kezelést és orvoshoz kell fordulni.

Javasolt, hogy ne használjon hosszú ideig kenőcsöt, különösen gyermekek kezelésére. Hosszantartó terápiával a mellékvese funkciót elnyomhatja.

A kenőcs nagy felületen való alkalmazásakor vagy az okklúziós kötszer alkalmazásakor a beclometazon szisztémás abszorpciója figyelhető meg.

Ne hagyja, hogy a kenőcs a szemébe kerüljön, ne nyúljon a nyálkahártyákra, vagy a szem területén lévő bőrre.

A fertőzés továbbfejlesztésével vagy elterjedésével a kezelést meg kell szüntetni és antimikrobiális terápiát kell előírni.

Fontos, hogy alaposan megtisztítsa a bőrt, mielőtt a kenőcs Candid B.

Nincs bizonyíték arra, hogy a gyógyszer negatív hatással lenne a páciensnek a járművek vezetésére és pontos mechanizmusokkal való működésére.

Candide B analógok

A gyógyszer analógjai gyógyszerek imidet, antifungol, klotrimazol, Kandizol, Kanesten, Amiklon, stb. Ezek az anyagok azonban csak egy hatóanyagot tartalmaznak - klotrimazol. Vannak gyertyák is a klotrimazollal.

Gyermekeknek

Gyermekek kezelésére használják, ha szükséges, de csak az orvos felügyelete alatt és kinevezésénél.

Terhesség és laktáció

Külsőleg alkalmazható terhes nőknél, ha az anyára gyakorolt ​​várható hatás meghaladja a magzat potenciális veszélyét. A Candida B használata során a terhesség hosszú ideig nem használható, és a bőr nagy területeit is kezeli.

Kenőcsöt alkalmazzon szoptatás Ez csak szigorú indikációk jelenlétében lehetséges, mivel nem ismert, hogy az aktív összetevők beléptek-e az anyatejbe. Ne alkalmazza az emlőmirigyeket a csecsemő táplálása előtt.

Értékelések Candide B

A felhasználók az interneten közzé teszik a Candida B véleményét, de ezek többnyire pozitívak. Megjegyzik, hogy a gyógyszer hatékony gombás betegségekben, gyorsan megszünteti a betegség tüneteit. A felhasználók ezt írják viszket és bőr peeling több eljárás után eltűnik. Vannak olyan szülők véleménye is, akik kenőcsöt alkalmaztak a gyermekek kezelésére és pozitív eredményeket értek el.

Ár Candide B, hol lehet megvásárolni

A gyógyszertárakban a Candida B krém ára 420 g, egy 15 g-os cső esetében. Kenőcs bármely gyógyszertárban megvásárolható.

A Candida B krém használatára vonatkozó utasítások - összetétel, javallatok, mellékhatások, analógok és ár

A parazita gombák a város utcáin élnek. Közvetlen kapcsolat velük vagy a fuvarozóval egy személyben mycosis okoz. Bőrgyógyászok a bőrpír a bőr körül a fejbőr és a megjelenése más utaló tünetek érintkezik a okozó kórokozók gombás betegségek, javasoljuk a Candida B. Ez a membrán preparátumot elpusztítja a paraziták és a sejteket eltávolítja helyi irritációt.

Candide B krém

A gyógyszert kifejezetten a gombák leküzdésére tervezték. A krém nagyon hatékonyan eltávolítja a viszketést és más ekcémás tüneteket. A Candid B csak külső használatra alkalmas. A krém a bőr nyálkahártyái kezelésére alkalmazható, ha nincs alkalmazva nagyobb érzékenység. A Candid B összetétele megtalálható a csomagoláson.

struktúra

A Candida fő hatóanyaga a klotrimazol. Az imidazolból származik. A klotrimazol számos gombaellenes szer hatóanyaga, mivel Még a penészgomba is érzékeny rá. Az imidazolszármazék mellett a beklometazonot adjuk a Candide B. Ez egy helyi glükokortikoid, amely szükséges a viszketés és egyéb allergiás megnyilvánulások csökkentéséhez. A Candid B krém teljes összetételét a táblázat tartalmazza:

Koncentráció mg-ban

Fehér vazelin, folyékony paraffin, cetomacrogol viaszt, benzil-alkohol, metilparabén, propilparabén, butilezett hidroxitoluol, a propilén-glikol, nátrium-dihidrogén-foszfát, vízmentes nátrium-foszfát, tisztított víz.

A kibocsátás formája

A Candid B krémként készül külső használatra. A hatóanyag koncentrációja 1%. A fehér homogén krém 15 gramm alumínium csövekbe van csomagolva. A kartondobozban használati utasítás található. A kábítószert kizárólag a mocsári és mycosis külső kezelésére használják. Vegyen krémt a candidiasis tabletta helyett.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Az utasítások megjegyzése szerint a Candid B széles spektrumú gyógyszer a bőrfertőzésekhez. A klotrimazol nagy hatásfoka annak köszönhető, hogy gyorsan behatol a gomba sejtjeibe, és megzavarja az ergoszterol szintézisét. Ez a mikroorganizmusok teljes feloldódásához vezet. A gombák membránjai nem tudnak kinyerni a klotrimazol penetrációja után.

Az érzékeny Candida élesztőszerű gombák (Candida nemzetségbe, Torulopsis glabrata, Rhodotorula), dermatofiták, ügynökei sokszínű lichen, gombák, kórokozók erythrasma. A krém antimikrobiális hatást fejt ki gram-negatív és gram-pozitív baktériumok ellen. A klotrimazol felszívódása 3-10%, ha a hüvely nyálkahártyájára alkalmazzák. A hüvelyváladékban a hatóanyag 72 órán át fennmarad.

Candide - felhasználási tünetek

Az orvosok krémeket írnak fel a gombás fertőzésekre. A bőrgyógyászati ​​gyakorlatban a Candida-t a trombózis, a folliculitis és a pyoderma komplex terápiájára használják. A hatóanyag gyulladásgátló helyi hatása, így a viszketés és a kiütés nagyon gyors. A következő gombás bőrfertőzések kezelhetők a Candid B-vel:

 • sima bőr mikroszporája;
 • a lábak epidermofitája;
 • ingens epidermofitia;
 • színezett lichen;
 • A Candida albicans által okozott candidiasis.

Candida B krém - használati utasítás

A krém vékony rétege naponta 2-3 alkalommal száraz és tiszta bőrre kerül. A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében javasolt a Candida kezelés folytatása a tünetek eltűnése után 3-4 hétig. A lézió helyét nem lehet újracsíptetni vagy javítani az üvegházhatás elkerülése érdekében. A dermatológusnak el kell döntenie, hogy mennyi ideig fog tartani a kezelés. A krém használatára vonatkozó általános javaslatok a következők:

 1. A hüvelyi epidermophytosis, a sima bőr microsporia és a candidiasis esetében a kezelés időtartama 2 hét.
 2. Epidermofitózis esetén a terápia 4 hétig tart.

Folytatni kell a krémes kezelést, ha a beteg krónikus gombás betegségek hordozója. A terápia nem haladhatja meg a 4 hetet. Ha meg kell ismételnie a kezelést, 30 napot kell várnia. Nem ajánlott önmagának előállítani. Elégtelen B. Meg kell látogatni egy dermatológust. Csak azután, hogy megkapta a bőrt a gombafelhalmozódás eredményéről, az orvos képes lesz hatékony kezelési terv kidolgozására.

Különleges utasítások

A gram-negatív baktériumok által okozott primer és szekunder fertőzések meleg, nedves körülmények között, beleértve az elzáródott kötszereket is. Ezért az érintett területet a krém alkalmazása előtt szappannal tisztítják. A gyógyszer nem kerülhet a szemébe és a nyálkahártyákba. Ez allergiás reakcióhoz vezethet. A Candid terápiában szenvedő betegeknek a következő irányelveket kell követniük:

 • A fertőzés kialakulásakor vagy elterjedésénél törölje a krémet és kezdje meg az antimikrobiális terápiát.
 • Alkalmazza a terméket a bőr egy kis területére, és ne használjon elduguló kötszereket. E szabály megsértése a beklometazon szisztémás abszorpcióját okozhatja.
 • A terápia időtartama nem haladhatja meg az 1 hónapot. A clotrimazole és a beclomethasone elfojtják a mellékvese működését.

Terhesség alatt

A gyermek elvégzése során az orvosok megpróbálják elkerülni a gyógyszer felírását a klotrimazollal és a glükokortikoidokkal. Terhesség alatt használhatja a krémet, ha az anya előnyei meghaladják a magzat kockázatát. A Candide legfeljebb 5-6 napig használhatja, és kezelje őket kis bőrfelületekkel. Nem ismert, hogy a clotrimazol bejut-e az anyatejbe, ezért a szoptatás alatt nem lehetséges a gyógyszer alkalmazása.

Candide B

Latin név: Candid B

ATX kód: D01AC20

A készítmény hatóanyaga: beklometazon (beklometazon), klotrimazol (klotrimaszol)

Gyártó: Glenmark Pharmaceuticals Ltd. (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 2010.05.16

A Candide B a gombaellenes és gyulladásgátló hatású külső használatra szánt gyógyszer.

A kibocsátás és az összetétel formája

Gyógyszerforma Candida B - krém külső használatra: homogén, fehér színű anyag (15 g alumínium csőben, kartoncsomagban 1 cső).

1 g tejszínben:

 • hatóanyagok: klotrimazol - 10 mg, beklometazon-dipropionát - 0,25 mg;
 • Kiegészítő komponensek: propilénglikol, benzil-alkohol, butil-hidroxi-toluol, viasz emulzió tsetomakrogolny, metil-parahidroxibenzoát, nátrium-foszfát vízmentes, propil-parahidroxi-benzoát, nátrium-dihidrogén-foszfát, paraffinolaj (folyékony paraffin), fehér vazelin, tisztított víz.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A Candide B helyi gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, antiallergiás, antipruritikus és anti-exudatív hatással rendelkezik.

A gyógyszer farmakológiai tulajdonságai a kombinációs összetételének köszönhetőek.

A klotrimazol egy imidazol származék, amely széles körben gerinctelen aktivitással rendelkezik. Tevékenysége az ergoszterin szintézisének megsértésével jár, amely része a gombák sejtmembránjának. A membrán szerkezetének és tulajdonságainak változása következtében a sejt lízise megkezdődik.

Érzékenység klotrimazol mutatják gombák, élesztő-szerű gombák (Candida nemzetségbe, Rhodotorula, Torulopsis glabrata), dermatofiták, erythrasma kórokozó, a kórokozó színezett vagy tinea versicolor (pityriasis versicolor).

Megerősített klotrimazol antimikrobiális aktivitást mutatnak Gram-pozitív (Staphylococcusok és Streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Gardnerella vaginalis, Bacteroides), Trichomonas vaginalis.

A beclometazon egy glükokortikoszteroid; van gyulladáscsökkentő, anti-exudatív, anti-allergiás és antipruritikus hatása. Külső alkalmazásával a hatásmechanizmusának célja a gyulladásos és allergiás jellegű bőrreakciók, valamint a fokozott proliferációval járó reakciók elnyomása. Ez erythema, lichenification, ödéma, irritáció, viszketés és fájdalom érzéséhez vezet.

Használati utasítások

Az utasításoknak megfelelően a Candida B a bőr alábbi gombás fertőzéseinek kezelésére ajánlott, különösen ha akut ekcémás reakciók kísértek:

 • ingens epidermofitia;
 • Candida albicans által okozott candidiasis;
 • sima bőr mikroszporája;
 • a lábak epidermofitája.

Ellenjavallatok

 • a bőr tuberkulózisa;
 • kanyaró, csirke pox;
 • a vakcinázás után bekövetkező bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • blastomycosis, actinomycosis, sporotrichosis;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • trójai fekélyek krónikus vénás elégtelenség következtében;
 • bőrdaganatok;
 • a szoptatás ideje;
 • a gyógyszerkomponensek egyéni intoleranciája.

A terhesség alatt a Candida B csak vészhelyzetben használható, ha az anya terápiás hatása lényegesen magasabb, mint a magzatra gyakorolt ​​potenciális veszély.

Használati utasítás Candida B: módszer és adagolás

A Candide B krémet külsőleg alkalmazzák, vékony réteget alkalmazva az érintett bőrfelületeken és finoman dörzsölve.

A problémás terület bőrét előzetesen le kell öblíteni és szárítani.

Alkalmazás sokasága - napi 2-3 alkalommal.

 • lágyék epidermofitia, sima bőr mikroszporia, candidiasis: 14 nap;
 • a lábak epidermofitája: 28 nap.

Ha hosszabb terápiás kezelésre van szüksége, a Candid B-t minden második napon kell alkalmazni.

Ha a betegség krónikus formáját az összes tünet eltűnése után kezeli, a krém használata javasolt egy bizonyos ideig folytatódni - ez elkerülheti a betegség újbóli megjelenését.

Mellékhatások

 • Lehetséges: allergiás reakciók kialakulása a bőrön a bőr felszívódásának helyén bőrpír, égési érzés és bizsergő érzések formájában;
 • ritkán: bőrarófia, akne-szerű változások kialakulása, hipopigmentáció, hypertrichosis, striae, másodlagos bőrfertőzések, telangiectasia.

túladagolás

Jellemző tüneteinek elnyomása és elégtelensége mellékvesekéreg funkció állapotát. Úgy tűnhet, a háttérben a tartós alkalmazása beklometazon kiterjedt területeken a test a épségének megsértése, a bőr használata elzáró kötözés és hosszú távú kezelés a gyermekek.

Kezelés: a Candida B azonnali törlése, a tüneti kezelés kijelölése.

Különleges utasítások

A nemkívánatos hatások általában enyhe jellegűek.

Abban az esetben, ha a krém első alkalmazása a bőrön túlérzékenységi reakciót mutat égési sérülés, vörösség vagy viszketés formájában, azonnal le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni.

A mellékvese funkcióinak elnyomásának veszélye miatt optimálisan rövid terápiát kell alkalmazni.

Ha a Candida B krémet a test nagy területeire alkalmazza, vagy az okklúziós kötszereket alkalmazza, a beclometazon szisztémás abszorpciója lehetséges.

Ne hagyja a krémet a szemébe, ezért ne tegye a bőrre a szemkörnyékben és a nyálkahártyájukban.

A fertőzés elterjedése esetén a Candida B alkalmazását törölni kell, és orvoshoz kell fordulni az antimikrobiális terápia felírására.

Mivel a meleg nedves környezet (beleértve az okklúziós kötszereket is) kedvező feltétel a bakteriális fertőzés fenntartásához, a bőrt alaposan meg kell tisztítani a krém minden alkalmazása előtt.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

A Candida B alkalmazása nem befolyásolja a betegek járművezetési képességét és mechanizmusát.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Engedélyezett helyileg tejszínes vemhességi ideje csak akkor, ha a várható előny a kezelés az anya potenciális veszélyt jelent a magzatra, és amennyiben a kezelés rövid időtartama a krém alkalmazása a kis területen a bőr.

Mivel még nem állapították meg, hogy Candid B az anyatej a szoptatás ideje alatt lehet használni a gyógyszer csak szigorú feltételek mellett, szigorúan elkerülve kérelmet a mell bőre, mielőtt a közvetlen etetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

A Candida B és más gyógyszerek kölcsönhatása nem bizonyított.

analógok

A Candida B analógjai Amyklon, Antifungol, Imidil, Clotrimazole, Kanesten, Kandizol.

A tárolás feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

A sötét helyen 25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények a (z) Candida B

A Candida B számos véleménye többnyire pozitív. Jelzik a gyógyszer egyetemességét és hatékonyságát a lábak, körmök, különböző eredetű candidiasis kezelésében, allergiás bőrbetegségek kezelésében. Az előnyöket ismertetve a készítmények szerzői feljegyzik a megkönnyebbülés kezdetét a krém felvitele után, a bőrpír elveszése, a viszketés és a bőr elcsípése, a gyógyszer jó toleranciája. Bőrfertőzések esetén a krém használata 7 napon belül lehetővé teszi a bőr integritásának helyreállítását. A nők arról számolnak be, hogy milyen jelentős megkönnyebbülés és gyors helyreállítás van a fogak kezelésében. A szülők kiválóan értékelik a gyógyszer hatását a gyermekek kezelésére, beleértve a pelenka bőrgyulladást, amelyet gombás fertőzés okozott.

Pozitív értékelést kap a krém fizikai tulajdonságaira (nincs szag, gyors felszívódás).

A Candide B ára a gyógyszertárakban

A Candide B ára egy cső esetében körülbelül 483 rubel.

Oktatás: Rostov Állami Orvostudományi Egyetem, "Medicine" specialitás.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Négy szelet sötét csokoládé tartalmaz körülbelül kétszáz kalóriát. Tehát ha nem akarsz jól kijönni, akkor jobb, ha nem eszel naponta több mint két darabot.

Az Oxfordi Egyetem kutatói számos tanulmányt készítettek, amelyek során arra a következtetésre jutottak, hogy a vegetarianizmus káros lehet az emberi agyra, mivel tömegének csökkenéséhez vezet. Ezért a tudósok azt javasolják, hogy ne hagyják teljesen kizárni a halat és a hús étrendjükből.

A WHO tanulmányai szerint napi félórás beszélgetés a mobiltelefonon 40% -kal növeli az agydaganatok kialakulásának valószínűségét.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

Embereken kívül csak egy élő lény van a Földön - egy kutyán - a prosztata gyulladása. Ez valóban a leghűségesebb barátunk.

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

Az első vibrálót a 19. században találták fel. Gőzgépen dolgozott, és a női hisztériát kezelte.

A ritka betegség a Kuru-kór. Csak az új-guineai Fores törzsének képviselői betegek. A beteg hal meg a nevetésből. Úgy gondolják, hogy a betegség oka az emberi agy eszik.

Az a munka, amely nem felel meg egy személynek, sokkal károsabb a pszichére, mint egyáltalán a munka hiányára.

Az Egyesült Királyságban létezik egy törvény, amely szerint a sebész megtagadhatja a műtét elvégzését a beteg számára, ha dohányzik vagy túlsúlyos. Az embernek fel kell hagynia a rossz szokásokat, és talán nem lesz szüksége műtétre.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

A "Terpinkod" köhögés elleni gyógyszer egyike az értékesítés egyik vezetőjének, egyáltalán nem gyógyszeres tulajdonságai miatt.

Korábban az ásítás az oxigénnel gazdagítja a testet. Ezt a véleményt azonban megtagadták. A tudósok bebizonyították, hogy ásítás, egy személy hűti az agyat és javítja a teljesítményét.

A máj a testünk legnehezebb szerve. Átlagos súlya 1,5 kg.

Nagyon kíváncsi orvosi szindrómák vannak, például tárgyak lenyelése. Egy mániákusban szenvedő beteg gyomrában 2500 tárgyat találtak.

Meggyőződésünk, hogy egy nő minden korban gyönyörű lehet. Végül is az életkor nem az évek száma. Az életkor a test fizikai állapota, amely.

Candide B: használati utasítás

A Candida B krém egy gombaellenes gyógyszer, amely segít a gyulladás megszüntetésében.

Összetétel, kibocsátás formája

A gyógyszert homogén, fehér krém formájában állítják elő. 1 g hatóanyag 10 mg mennyiségű klotrimazolt és 250 μg mennyiségben beklometazonot tartalmaz.

Mivel további komponens nátrium-dihidrogén-foszfát, butigidroksitoluol, metil-parahidroxi-benzoát, fehér petrolátum, tisztított víz, propil-parahidroxibenzoát, folyékony paraffin, a benzil-alkohol.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszeres kezelés külsõ felhasználásra szánt kombinált készítményekre vonatkozik.

A klotrimazol terápiás hatása az ergoszterin termelésének gátlása, amely a patogén gombák sejtmembránjának szerves része. Ez a hatás sejtes halálhoz vezet.

A beclometazon a glükokortikoszteroidokra utal, amelyek gyulladáscsökkentő, antipruritikus, anti-exudatív és anti-allergiás hatásokat mutatnak.

A gyógyszer katasztrofális hatással van a dermatophytákra, az élesztőgomba és az élesztőgombákra, a penészgombákra. Továbbá a gyógyszer negatívan befolyásolja a patogén gram-pozitív mikroorganizmusok és gram-negatív baktériumok bizonyos törzseit.

Használati utasítások

A gyógyszert a bőr mycosisában szenvedő betegeknél írják fel, beleértve az akut stádiumú eczematous tünetekkel járó szövődményeket is:

 • Másodlagos fertőzés formájában jelentkező szövődményekkel járó bőrgyulladások;
 • Lábak epidermofitája;
 • Dermatomycosis található a test különböző részeiben.

Adagolási rend

A krém használata előtt alaposan öblítse le és tisztítsa meg az érintett területet, szárítsa szalvétával vagy törülközővel. Ezután a hatóanyagot közvetlenül a sérülés helyére kell alkalmazni. A csőből ki kell préselni a krémet, és óvatosan el kell osztani a kívánt területre, beleértve a fejbőrt is, ha a kóros folyamat érinti.

Az eljárást naponta háromszor meg kell ismételni. Az ekcémás tünetek eltűnése után folytatni kell az orvosi intézkedéseket, amíg az elsődleges gombás fertőzés megszűnik.

túladagolás

A krém külső használatával az akut túladagolás valószínűsége nagyon alacsony.

Kábítószer kölcsönhatások

Ismertették a Candida B krémes gyógyszerek gyógyszerrel kapcsolatos kölcsönhatásait más gyógyszerekkel.

Szoptatás és terhesség

Jelen pillanatban nem végeztek olyan vizsgálatokat, amelyek bizonyítják a gyógyszer biztonságosságát ebben a betegcsoportban, ezért nem ajánlott hosszú ideig és nagy adagban alkalmazni a gyógyszert a nőknél a szoptatás és a terhesség ideje alatt.

Mellékhatások

A gyógyszerek alkalmazása a következő nemkívánatos reakciókhoz vezethet: allergiás megnyilvánulások, bőrpír, bizsergés és égő érzés azon a helyen, ahol közvetlen érintkezés volt a krémmel. Súlyos irritáció kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Ellenjavallatok

A gyógyszereket nem lehet beadni a következő esetekben:

 • Nagy érzékenység a gyógyszer bármely összetevőjére;
 • A bőr specifikus sérülései, például a tuberkulózis, a szifilisz, a kanyaró, a herpesz egyszerű formája, a himlő himalája.

Különleges utasítások

A gyógyszer csak dermatológiai betegségek esetén alkalmazható.

A krém alkalmazása a candidiasis komplex kezelésében az anogenitális helyeken elősegíti a pozitív eredmények és a beteg helyreállítását.

Ha glükokortikoidokat alkalmaznak nagy bőrfelületeken vagy zavaró kötéseket alkalmazva, a gyógyszer szisztémás felszívódását idézheti elő.

Abban az esetben, ha az okklúziós kötszereket használják, olyan nemkívánatos tünetek jelentkezhetnek, mint a pyoderma, folliculitis vagy kiütés.

CANDID B krémár

A moszkvai Candida B krém átlagos költsége 451 rubel.

Candida B krém analógjai

Drug analógok Candid B krémet a farmakológiai tulajdonságai Gine-Lotrimin, antifungol, Funginal, klotrimazol Acre, klotrimazol, Canison.

A tárolás feltételei

A tejszínt száraz és sötét helyen, a kisgyermekektől távoli hőmérsékleten, legfeljebb 25 gr C hőmérsékleten tárolják. A gyógyszert a kibocsátás pillanatától számított 2 éven belül szabad használni.

Candide

A Candide a klotrimazol kereskedelmi neve, amely népszerű gyógyhatású a bőr és a szájnyálkahártya fertőzései, valamint a gombás patogenezis urogenitális betegségei. A gyógyszergyártó az indiai gyógyszergyár, a Glenmark Pharmaceuticals. Alkalmazás részletei Candide útmutató írja le, mint gombaellenes szer, amely segít szemben a legtöbb dermatophyták, élesztők és gombák, valamint néhány, a baktériumok és a baktériumok, így sztreptokokkuszok, Staphylococcus és más Gram-pozitív kórokozók.

kérelem

A clotrimazol a hatóanyag (LS), egy imidazol alapú gyógyszer hatóanyaga. A Candida-on feltüntetett adatok azonosak a klotrimazollal:

 • candidiasis szájgyulladás - a szájüreg nyálkahártya betegsége;
 • az urogenitális trichomoniasis egy gombás fertőzés, amelyet egy trichomonas baktérium okoz;
 • pityriasis és / vagy színes zuzmó - gombás fertőzés a bőrön a csomagtartón és a mellkason;
 • gyalogos gomba (úgynevezett sportoló láb);
 • a kéz és a láb körmök gombás megbetegedése;
 • hüvelyi candidiasis;
 • vaginitis, vulvitis (külső női nemi szervek fertőzése);
 • Gomba kiegyensúlyozás (a pénisz és a fityma fejbőrének megbetegedése);
 • a bőr felületes mikózisai;
 • a női nemi szervek szennyvízkezelése a szállítás előtt.

A klotrimazol fungicid aktivitást mutat - gátolja a gombák növekedését és reprodukcióját, ami befolyásolja a mikroorganizmusok sejtmembránját. Külsőleg használva rosszul felszívódik a bőrbe és a nyálkahártyákba.

A cukorka a gyógyszer formájától függően topikális vagy topikális alkalmazásra / beadásra alkalmazható - a bőrön vagy a nyálkahártyán alkalmazva, és a gombabetegségek kezelésére a vaginába is beillesztésre kerül. Ha a szájnyálkahártyával, a hüvelyzel és a pénisz fejével érintkezik, a hatóanyag legfeljebb 10% -a felszívódik.

A kibocsátás formái

A Candide különböző formákban kapható kültéri és helyi használatra:

A gyógyszer minden formája 10 mg klotrimazolt tartalmaz 1 g anyagonként.

Használati utasítások

Alapján gyógyszer formájától, azt alkalmazzák a különböző területeken a test (a bőr körül a köröm láb, bőr redők, pénisz) vagy be lehet helyezni a hüvelybe egy felhordó, vagy mint a tabletták.

A szájüreg számára

A candidiasis szájgyulladás esetén helyi gyógyszerként egy oldatot alkalmaznak, amelyet a szájnyálkahártya érintett helyére egy napi 3-4 alkalommal pamut törlővel alkalmaznak. A kezelés folyamata - legfeljebb 5 napig, vagy amíg a gombás fertőzés a nyálkahártya eltűnik.

Nyitott bőrterületekre

A kezelés a gombás láb és a köröm gombás bőr színe vagy tinea versicolor, megnyilvánult formájában kiütések, öregségi foltok, bőrpír, viszketés, a hajlatokat, figyelembe gél / krémet. A bőrön vagy a nyálkahártyán a bőrhigiénés után naponta 1-2 alkalommal kis mennyiségű anyagot kell alkalmazni. A terápia folyamata - akár 3-4 hétig, és további 14 nap az eredmény rögzítéséhez.

A nemi szervek számára

A Candida-t férfiak és nők is használhatják a vulva, a hüvely, a húgycső és a gigantikus pénisz és fityma kezelésére. Ha a vulvafertőzés (a nők külső genitáliája) és a pénisz fejét használják por vagy gél formájában, amelyet 1-2 héten át 2-3 alkalommal alkalmaznak.

Amikor a hüvelygyulladás (hüvelygyulladás) candidiasisát használták a hüvelybe. A kezelés időpontja: 500 mg, 200 mg minden nap 3 napig vagy 100 mg 7 napig. A gélt mélyen behelyezzük a hüvelybe a fekvő helyzetbe egy hüvelyes applikátor segítségével, amely LS-el van csomagolva. A gyógyszert intravaginálisan kell beadni a nemi higiénia utáni lefekvés előtt.

A gyógyszer eredeti csomagolásában zárt helyen, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten tartandó.

Ellenjavallatok

A hatóanyag nem javasolt a hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. A terhesség ideje alatt a Candide-t fertőzés kezelésére csak a bőr nyílt részén - a lábakon vagy a kezeken keresztül - lehet kezelni. A tabletta vagy gél formájában lévő gyógyszer nem ajánlott az első trimeszterben történő alkalmazásra, mivel nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a fejlődő magzatra hat. 2-3 trimeszterben az intravaginális tabletta formájában történő alkalmazást feltételesen engedélyezik orvos ajánlása szerint. Nemkívánatos speciális applikátor, melynek dugattyúja van a beadáshoz.

Amikor a szoptatás nem ajánlott kábítószerek használatára, tk. nem ismeretes, hogy képes behatolni az anya anyatejébe.

Menstruáció alatt a gyógyszert nem használják. A krém, gél vagy por alkalmazása a candida balzsam vagy vulvitis kezelésére ajánlott tartózkodni a szexuális viszonytól. Bizonyíték van arra, hogy a klotrimazolon alapuló kenőcsök és gélek befolyásolják a latexet, és csökkenthetik a fogamzásgátlók hatékonyságát.

A nemi szervi fertőzés kezelésére férfiak és nők esetében ajánlott mindkét partner kábítószerrel történő kezelése az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

adagolás

A helyi alkalmazás a nyitott területek a test, valamint akkor is, amikor adjuk be a hüvelybe, és a helyi alkalmazásra a szájüregben a maximális egyszeri dózis 0,5-1 ml oldatot vagy 500-1000 mg-os tabletta. Az anyag jól tolerálható a szervezetben, az oldallergiás reakciók ritkák.

Mellékhatások

A gyártó által a Candida kültéri vagy helyi használatára feljegyzett mellékhatások a következők:

 • külső használattal - égő érzés, viszketés, bőrpír, duzzanat vagy hámlás;
 • urogenitális gombás megbetegedések kezelésében - viszketés, égés, külső genitáliák nyálkahártyájának puffadása, genitális traktus kiürítése, gyakori vágy a vizelésre, fájdalom az együttélés során;
 • szájüregi stomatitis kezelésére - a szájnyálkahártya bőrpírja, viszketése vagy irritációja az alkalmazás területén.

Ha ezeket a mellékhatásokat leírták, javasoljuk, hogy abbahagyja a Clotrimazole-on alapuló Candida és más gyógyszereket. A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy válasszanak egy másik, antimikotikus összetevőből álló gyógyszert.

A Candida költsége a kibocsátás típusától függően a következő értékek között változik:

 • hüvelyi tabletta - 65-80 rubel;
 • megoldás külső használatra - 330-370 rubel;
 • folyadék helyi alkalmazáshoz - 260-300 rubel;
 • por - 295-335 rubel;
 • krém külső használatra - 230-285 rubel;
 • hüvelyi gél - 100-120 rubel.

analógok

A Candide számos analóggal rendelkezik - a klotrimazolon alapuló, külső és helyi felhasználásra szánt készítmények:

 • Candide-B6 (tabletták).
 • Clotrimazole (krém és kenőcs, tabletta).
 • Canison (krém, gél, tabletták a hüvelybe való behelyezésre, por külső használatra).
 • Kandizol (tabletták a hüvelybe történő beillesztéshez, krém külső használatra).

A klotrimazol olyan hatóanyagok része, mint a Kanesten, Imidil, Amicon, Faktodin, Kandibene.

A fent leírt gyógyszerek szinonimák vagy teljes szerkezeti analógok, azonos hatóanyaggal rendelkezik. A Candida olyan analógjainak, amelyek hasonló farmakológiai hatást fejtenek ki, a gyógyszereket más gombaellenes gyógyszerek alapján osztályozhatják:

 • ketokonazol (kereskedelmi neve: Livarol, Dermazol, Mycosorol);
 • miconazol (a Ginezol 7, Mikozon készítményekben);
 • Naftifin (Exodermil, Mizol Evalar);
 • terbinafin (Lamisil, Lamikan, Fungoterbine);
 • Flukonazol (Diflucan, Flokoside, Flucostat).

Ezek és más gombaellenes szerek ajánlottak a körmök, lábak, az urogenitális gombás fertőzések, a szájgyulladás és a bőr és a nyálkahártyák más fókuszáltozásainak kezelésére. A készítményeket külső és helyi szerek (gélek, krémek, porok, oldatok, spray-k, samponok) formájában lehet megtalálni.

túladagolás

A klotrimazol túladagolásra nincs bizonyíték topikális vagy topikális alkalmazásra. Alkalmi lenyelés esetén olyan tünetek jelentkezhetnek, mint például émelygés, hányás, gyomorégés, étvágytalanság, gyomorfájdalom és májműködés károsodása. Kezelés - tüneti (szorbens, antacid, antiemetikus gyógyszerek szedése).

Vélemények

A Candide gyógyszerről készült legtöbb értékelés azt jelzi, hogy nagy hatásfokú. Visszajelzést talál a megoldásról a helyi alkalmazáshoz, valamint a krémhez és a gélhez.

A Candide-t szedő betegek többsége pozitívan reagált a gyógyszer megfizethető árára.

következtetés

Candid - modern gombaellenes hatóanyag alapján klotrimazol értékesített oldat formájában, tabletta a beadás a hüvelybe, krém, gél, és a por a külső és helyi alkalmazásra. A hatóanyag esetében jó gombaölő hatása, így ezekben a betegségekben, mint lábgomba és köröm, szájpenész, balanitis, a bőr gombás fertőzések, stomatitis és egyéb elváltozások a bőrön és a nyálkahártyákon gomba eredetű.

A gyógyszer korhatár nélkül alkalmazható. A kivétel az egyéni érzékenység a clotrimazolra, valamint a terhességre.

Candide (oldat, krém és kenőcs): használati utasítás és a termék ára

A Candida gyógyszerek a gombaellenes szerek csoportjába tartoznak. Ez a gyógyszer eléggé széles hatást fejt ki a gombákra. Különböző farmakológiai formákban állítják elő. Ezért használható különböző gombás fertőzésekre.

Összetétel és cselekvési mechanizmus

A Candida B az imidazolcsoport származéka. A készítmény összetétele clotrimazol. Ez a vegyület káros hatással van a gombák képviselőire. A gyógyszert csak külső és lokális adagolásra írják fel. Aktívan küzd a különböző fajok gombáival szemben. Tevékenységét a következő képviselők számára figyelték meg:

 • mindenféle penészgombák;
 • az élesztő jellegű fajok közül a leghíresebbek a Candida nemzetség gombái;
 • és a dermatophyták csoportja, vagyis azok a fajok, amelyek parazitálják az emberi bőrt.

A gombák fala tartalmazza az ergoszterol anyagot. A szintézisnek köszönhetően ezek a képviselők növekednek és fejlődnek. A Candida hatása az ergoszterol aktivitás gátlásán alapul. Ez az antifungális hatásának alapja.

Ezenkívül ez a gyógyszer hatással van a gombák enzimjeire. Aktívan együttműködik velük. Nagy mennyiségű hidrogén-peroxid képződik. Ennek következtében a mycoticus betegségek kórokozói meghalnak.

A gyógyszer hatással van a baktériumokra is. Ez okozza a különböző gram-pozitív és gram-negatív mikroorganizmusok halálát. Ezért jelentős hatással van a gombás eredetű különböző elváltozásokra. Mivel ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy a másodlagos növényeket összekapcsolják. Baktériumölő hatása van a staphylococcusok és a streptococcusok ellen.

Ajánlott olvasmány: Bőrös toenail (Onihokryptoz)

Biotranszformáció a szervezetben

Hogy a gyógyszer felszívódása és eltávolítása a szervezetből történik, az egyik komoly kérdés. E tulajdonságoktól függően a polimer hatások befolyása és kialakulása közvetlenül függ. A helyi alkalmazással antimikotikus hatású gyógyszer abszorbeálódik a szisztémás keringésbe. De koncentrációja igen alacsony. Ezért nem okoz jelentős mellékhatásokat. 3 napon belül aktív marad. Amikor felszívódik a vérbe, belép a májba. Van semlegesítése. Ezután a vesék választják ki. Ez a gyógyszer nem marad meg a szervezetben, és nem késik a különböző szervekben és szövetekben. Ezenkívül semmilyen módon nem érinti a normál növényzetet.

Mik a gyógyszer formái?

A gyógyszer a következő formákban áll rendelkezésre:

 • hüvelykrém formájában;
 • gél formájában külső használatra a bőrön;
 • megoldás;
 • hüvelyi felhasználásra szánt tabletták formájában.

Az ilyen különféle formák miatt ez a gyógyszer univerzális a bőr vagy a nyálkahártyák gombás betegségeinek kezelésében. Őt orvosnak nevezik.

Hogyan kell alkalmazni a gyógyszert megoldásként?

A Candida megoldás használatára vonatkozó utasítások különböző bőrbetegségek célját szolgálják. Alkalmazza az elhanyagolható réteget az érintett területeken. Napi 2-szer kell használni. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg. Általában legfeljebb 7 nap. De mindez a betegség formájától függ. Néhány gomba esetében hosszú távú kezelésre van szükség, ami szerkezete és szórási képessége miatt következett be.

Candide oldatot használnak a következő esetekben:

 • a bőr különböző mikózisai;
 • bőrráncok károsodása;
 • mindenféle zuzmó;
 • A bőr candidiasis;
 • amikor gümős elváltozásokat képez a mikrobiális bőrelváltozások középpontjában.

Ne használja vissza ennek a megoldásnak a használatát. Hosszú beadás esetén az alábbi mellékhatások figyelhetők meg:

 • viszketés és bőrpír a felhasználás területén;
 • a bőr irritációja a hólyagok megjelenésével;
 • az összetevők egyéni intoleranciája.

Használat előtt alkalmazzon egy kis bőrfelületet. Ha 10 percen belül nincs viszketés vagy vörösség, biztonságosan használhatja a megoldást a kezelésre.

Javasoljuk, hogy olvassa el: A gombák típusát a lábakon, mit jelentenek?

Megoldás helyi használatra

A helyi beadásra adott megoldás fő jelzése a szájüreg candidiasis. A nyálkahártya sérüléseinek kezelésére szolgáló gyógyászati ​​formák közül egy speciális megoldást fejlesztettek ki. Ne keverje össze más anyaggal külső használatra. Ez utóbbit csak bőrbetegségek kezelésére használják.

Az akció mechanizmusa az enzimek számának és a gomba speciális celluláris komponensének csökkenésén alapul. Az egyetlen jelzés a szájüreg káros károsodása. A felhasználási mód a következő lépésekből áll:

 • a szájüregben módosított területeken néhány csepp oldatot alkalmazzunk;
 • naponta többször pamut törlővel vagy gyapotszivattyúval;
 • az alkalmazás után nincs szükség vízzel történő öblítésre.

Egy órát ne egyen vagy vizet inni. Mivel ez segíthet a gyógyszer hatékonyságának csökkentésében.

Mellékhatások

A nemkívánatos hatások allergiás reakció kialakulásán alapulnak. A nyálkahártya viszketése és vörösödése formájában manifesztálódik. Hányinger vagy hányás léphet fel. Ha ezek a tünetek megjelennek, hagyja abba a gyógyszer szedését. A terápia időtartama 7 nap.

Ajánlott olvasmány: Tinedol krém a gomba a lábakon, az ár és a kezelés a gyógyszer

Krém és annak használata

A candide krémet a bőrbetegségekre írják fel. Az érintett területet alaposan mossa meg meleg vízzel, mielőtt a krémet felviszi. Ezután vegyen néhány gramm anyagot és alkalmazzon lassú mozgásokat az érintett területre. A terápia időtartama függ a kóros folyamat mértékétől és mértékétől. Ha az allergiás reakciók viszketés vagy urticaria formájában jelentkeznek, hagyja abba a szedést. A Candide Cream a következő használati utasításokkal rendelkezik:

 1. Különböző gombás bőrelváltozásokra van előírva. Számukra elsősorban a candidiasis és a lichen szerepel.
 2. Ajánlott lábak és lábujjak lélegeztetésekor gombával. Más módon az ilyen betegséget a lábak dermatomikózisaként nevezik.
 3. Dermatophitákhoz használatos.
 4. Candide kenőcsöt is alkalmazzák a nemi szervek elváltozásaira. A tanfolyam kinevezi a férfiakat és a nőket. Jelzések a nemi szervek candidiasisai.
 5. Fejlődés a fejbőrön.

Az Active Candida kenőcsöt más gyógyszerek komplex terápiájában használják. A helyi alkalmazással kis része felszívódik a véráramba. Az akció 24 óráig tart.

Ellenjavallatok a krém használatához

Mielőtt a krémet az érintett területekre alkalmazza, győződjön meg róla, hogy az összetevőkre nincs allergia. Intolerancia fokozása esetén érdemes megállítani a gyógyszer alkalmazását. A fő ellenjavallat a terhesség alatt az első trimeszterben való kinevezése. A szoptatás idején rendkívüli óvatossággal ajánlott használni.

Javasoljuk, hogy ezt a krémet a nőknél korlátozzák a menstruáció során. Ne tegye a krémet a szem nyálkahártyájára, vagy a közelében lévő bőrre. Ezeken a területeken könnyen kialakulhat a bőrpír vagy allergiás alakulhat ki. Szembe kerülés esetén azonnal öblítse le. Az egyik ellenjavallat krónikus májbetegség későbbi szakaszokban. Nem ajánlott 3 év alatti gyermekek számára. A gyermekek gombás megbetegedéseinek kezelését csak szakemberrel való konzultáció után szabad elvégezni.

A krém használatának főbb jelzései

A krémet a gombás bőrelváltozások kezelésére használják felnőtteknél és 3 évnél idősebb gyermekeknél. Hozzárendelje a rendellenességekhez:

 • bőrgomba, beleértve az arcot is;
 • a körmök és lábak veresége;
 • feszítik a bőrösszehúzódásokat, beleértve a sokszínűséget;
 • a vulva nyálkahártyájának veresége nőknél;
 • gomba az anális régióban és a külső genitáliák felnőttekben;
 • Candidiasis balanoposthitis férfiaknál;
 • gombás fertőzés a körömágy a kezében.

A krém vagy kenőcs formájú gyógyszerformát elsősorban a bőr sérülései írják elő. Más bőrbetegségek jelenléte esetén nem ajánlott. Ezek közé tartozik a herpesz vagy a szélbetegség.

A kenőcs alkalmazására vonatkozó egyes szabályok

Számos egyszerű szabály van a gyógyszer alkalmazására. Először is, nem kenőcsöt alkalmazhat a szervezet sérült területeire a bőr integritásának megsértésével. Vagyis a különböző kopás vagy parézis alkalmazása nem ajánlott. Ezt a krémet csak a bőr kezelésére használják. Ne próbálja meggyógyítani a szájüreg candidiasisát. A glükokortikoidokat tartalmazó kenőcsök egyidejű alkalmazásakor olyan tartós komplex alakulhat ki, amelyet nehéz eltávolítani a szervezetből.

A terápiás képzés időtartama a lézió mértékétől függ és az orvos meghatározza.

Túladagolás tünetei

Ha a hatóanyag koncentrációja megnövekedett, túladagolás előfordulhat. De ez nem jelent veszélyt az életre. Készülnek, ha a gyógyszer bejut. Ez előfordulhat a szájüreg candidiasisának kezelésében. A fő tünetek a következők:

 • émelygés és a hányás kialakulása;
 • néha a máj meghibásodása;
 • Ritkán előfordulhat álmosság és csökkent munkaképesség.

A fő tünetek a külső használat során kifejezett bőrpír vagy perzisztáló viszketés. Ebben az esetben aktív szénnel kell szednie és le kell hagynia a gyógyszert.

Por és hüvelykrém

A port helyi és külső használatra szánták. Vízzel kell keverni. Naponta többször alkalmazza a bőrfelületet. Átlagosan 3-szor. A javulás a felvétel kezdetétől számított 4 nap elteltével történik. A gyógyszer helyes alkalmazása felgyorsítja a helyreállítás kezdetét.

A por alkalmazási területei a következők:

 • a bőr gombája;
 • a fejbőr és lábfej legyőzése;
 • és a zuzmó más formái.

Ellenjavallás az összetevők egyéni intoleranciája.

Hüvelyi gélt alkalmaznak a vaginális nyálkahártya candidiasisára. Általában a tollal az orvos ezt a gélt más gyógyszerekkel kombinálva írja elő. Aktívan jár a kórokozókra, ami segít egy héten át kezelni.

Különleges megjegyzések Candide hüvelykrém használata esetén

Ez a gyógyszer egy speciális alkalmazásban van. Csak intravaginálisan kerültek be. Egy applikátor 5 gramm hatóanyagot tartalmaz. Ez a koncentráció gyors terápiás hatást biztosít. A használatához a következőkre van szüksége:

 • a gélt be kell fecskendezni a fekvő helyzetbe;
 • Használat előtt vegye le a sapkát az applikátorról;
 • teljesen szúrja be a hatóanyagot a hüvelybe;
 • 10 percig kell feküdnie.

Ha a candidiasis kezelést ezzel a gyógyszerrel nem érdemes elvégezni, a douching elvégzéséhez. Mivel ez csökkenti a kezelés hatását. A tanfolyam egy hétig tart. Ezt az eljárást napi 1 alkalommal kell lefekvéskor végrehajtani.

Amikor a tünetek viszketés és égés formájában jelentkeznek, hagyja abba az anyag alkalmazását.

Mennyibe kerül?

A Candida ára a választott formától függ. A krém vagy kenőcs átlagos költsége körülbelül 300 rubel. A hüvelyi gél 200 rubel. Bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatja őket.

analógok

Az eszköz analógjai is vannak. De hasonló eszközök keresése igen ritka. Csak a nemkívánatos hatások előfordulása esetén, az egyéni intolerancia formájában.

Az egyik analóg a Clotrimazole. Összetételében ugyanaz az anyag. A hatásmechanizmus és a használati utasítás hasonló. Ebben az anyagban a Clotrimazole fokozott koncentrációjának köszönhetően fokozottabb nemkívánatos hatások lépnek fel.

Az analógok listájához tartoznak a Kanesten is. A választást orvoshoz kell fordulni. Ne öngyógyítson.