Candide - használati utasítások, kibocsátásformák, javallatok, mellékhatások, analógok és az ár

A bőrgyógyászatban, nőgyógyászatban és más területeken az orvosok a Cand. Jellemzője a magas hatásfok, az eredmény gyors elérése, klotrimazolt tartalmaz. A készítmény különböző formáit külső és intravaginális alkalmazásra használják. Olvassa el a Candida használatával kapcsolatos utasításokat és konzultáljon kezelőorvosával a kezelés megkezdése előtt.

A kábítószer-Candide

Az orvosok gyakran adagolt gyógyszer Candid - annak alkalmazására utasítást tartalmaz információt, hogy tárgya olyan gyógyászati ​​gombaellenes szerek kezelésére orális és genitális bőrt. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol, amely tönkreteszi a baktériumok és a gombák kórokozóinak sejtjeit, megakadályozza, hogy megszorozzák őket, ezáltal halálukhoz vezetnek.

Összetétel és kibocsátás formája

A Candida öt formája létezik, a cél és az összetétel között. Részletes összetevő összetétele:

A mg klotrimazol koncentrációja

Színtelen átlátszó viszkózus folyadék

A palackcsepp 15 ml

Puha, sárga színű, jellegzetes szagú por

Parfüm, talkum, kukoricakeményítő, kolloid szilícium-dioxid

30 g-os injekciós üvegenként

Homogén fehér szín

Víz, cetil-alkohol, hlorokrezol, cetil-alkohol, nátrium-hidroxid, a propilén-glikol, karbopol, glicerin, cetomakrogol emulgeáló viasz, benzil-alkohol

Alumínium csövek 30 g applikátorral

Víz, propilénglikol, nátrium-hidrogén-foszfát, fehér petrolátum, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, folyékony paraffin, butil-hidroxitoluolt, tsetomakrogolny emulgeáló viasz, metil-parahidroxibenzoát és a propil, benzil-alkohol

Alumínium csövek 20g

Ovális fehér, csonka, domború, membrán nélkül

100 vagy 500 per 1 db.

Talkum, adipinsav, metil-parahidroxibenzoát és a propil, kukoricakeményítő, povidon, kolloid szilícium-dioxid, nátrium-karboxi-metil-keményítő, laktóz-monohidrát, nátrium-hidrogén-karbonát, magnézium-sztearát

1 vagy 6 db csomag, Alkalmazóval

Farmakodinamika és farmakokinetika

A termékek teljes sorozata olyan gombaellenes szerekre vonatkozik, amelyek széles körű hatással vannak a helyi alkalmazásra. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol, imidazolszármazék. Antimikotikus hatása az ergoszterin szintézisének megsértésével jár, amely része a gomba sejtmembránjának. Az összetevő megváltoztatja a szövet szerkezetét és a gombás sejt líziséhez (feloldódásához) vezet. Alacsony koncentrációban fungisztatikus, nagy koncentrációban fungicidként hat.

A fungicid hatóanyag-koncentrációk kölcsönhatásba lép a mitokondriális enzimek alatt dolgozó peroxidáz típusú, amely növeli a hidrogén-peroxid koncentrációja legfeljebb toxikus szintet. A hatóanyag érzékeny élesztőszerű gomba, Candida, dermatophytes, Rhodotorula, Torulopsis glabrata, gombák, pityriasis versicolor (pityriasis versicolor) és erythrasma. A gyógyszer megöli Gram-pozitív mikroorganizmusok, staphylococcus, streptococcus, Gram-negatív Bacteroides, Gardnerella vaginalis Trichomonas vaginalis.

A topikális alkalmazással a clotrimazol felszívódása elhanyagolható, ezért a szisztémás hatás gyakorlatilag nem nyilvánul meg. Külső alkalmazás esetén a hatóanyag koncentrációja az epidermiszben magasabb, mint a szubkután szövetben és a dermisben. Ha egy gél vagy tabletták intravaginális adagolását alkalmazzák, a klotrimazol felszívódása a dózis legfeljebb 10% -a lehet, a koncentráció 72 óráig tartható. A májban az anyag inaktív metabolitokká metabolizálódik.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a használati utasítások különböző tényezők. A megjegyzések a következők:

 • a szájüreg candidiasis szájgyulladása;
 • gombás bőrfertőzések;
 • a gomba által okozott ujjak közötti erózió;
 • a másodlagos fertőzés komplikációjával járó mycoses;
 • színezett lichen;
 • erythrasma;
 • candidiasis vulvovaginitis, paronychia, balanitis, tuska;
 • trichomoniasis;
 • genitális felülfertőzések;
 • fejbőr, arc, test, lábak dermatophytosis;
 • onychomycosis (körömgomba);
 • a bőr candidiasis, anorectalis terület, külső genitália;
 • gombás pelenka dermatitis;
 • ótvar;
 • szülés előtt.

Adagolás és adminisztráció

A Candida vonal minden egyes termékénél a használati utasítás eltérő. Tehát a krém (tévesen nevű kenőcs) és a por külső bőrfelületen való alkalmazásra kerül. A gélt és a tablettákat (vaginális kúpok) intravaginálisan adják be, az oldat cseppjeit a szájüreg kezelésére használják. A betegség súlyosságától függően a kurzus és az adagolási rend eltér.

Az utasításoknak megfelelően a krém vagy a Candide kenőcs az előzetesen megmosott és száraz bőrfelületekre 2-3 nap / napig kerül alkalmazásra. A terméket enyhén dörzsöljük, és az áztatásig hagyjuk. A candidiasis kezelése a betegség klinikai tüneteinek eltűnését követő 2-4 héten keresztül folytatódik, hogy mikológiai kúrát biztosítsanak és megakadályozzák a fertőzés visszaesését.

por

Por Candida, az utasításoknak megfelelően, külső alkalmazással rendelkezik. Az érintett bőrre 3-4 alkalommal naponta kerül alkalmazásra. A felülvizsgálatok szerint a javulás 3-5 napig tart, de a sikeres kezelés érdekében a gyógyszer szisztematikus alkalmazása szükséges. A gombaellenes terápia átlagos időtartama egy hónap, 1-3 hetes pityriasis deprivációval, az erythrasma 2-4 héten keresztül. Ha interdigital gombás láb eróziókat kezelünk, akkor a por alkalmazásának időtartama további két hétig folytatódik a tünetek enyhülésének pillanatától.

Csak az intravaginális alkalmazásra a trombita kezelésére használt Candida. Az utasítások szerint összegyűjtöttünk egy teljes applikátort (kb. 5 g) egy gélzel, és befecskendeztük a hüvelybe. Célszerű a hátsó fekvésű, háton fekvő helyzetben lévő gyógyszert enyhén meghajlítva térdelni. A kezelés minden este hat napig tart. Ismételje meg az orvos által meghatározott kurzust.

A megoldás

Az utasítás feltételezi, hogy Candide oldatot használ a szájüreghez 10-20 csepp (0,5-1 ml hatóanyag) mennyiségben. A hatóanyagot az érintett bőrre 3-4 alkalommal naponta egy pamut törlővel használják. A 3-5. Napon a betegek javulást mutatnak, de a kezelésnek a betegség klinikai megnyilatkozásainak teljes megszüntetéséig folytatódnia kell.

gyertyák

A Candide tablettákat tévedésnek hívják gyertyáknak. A hatóanyagot intravaginálisan alkalmazzuk, a lehető legmélyebben beadjuk a háton fekvő fekvő helyzetben, kissé hajlított lábakkal. Minden este egyetlen tablettát kell használni hat napig. A születési csatornát a szállítás előtt leüríteni, egy darabot kell előírni. A gyógyszer beadásának megkönnyítése érdekében alkalmazást alkalmaznak. Használatra vonatkozó utasítások (alkalmasak gélként való felhasználásra):

 • Húzza ki a dugattyút, amíg meg nem áll;
 • helyezze be a tablettát;
 • óvatosan illessze be az applikátort a hüvelybe;
 • lassan tolja a dugattyút egészen;
 • távolítsa el az applikátort;
 • teljesen távolítsa el a dugattyút, öblítse le meleg vízzel és szappannal és törölje szárazra.

Különleges utasítások

Ha Candide-t használják, a használati utasítások a konkrét utasítások tanulmányozására utalnak. Egyes részletek azt mutatják, hogy:

 • Az oldatot csak szájüreg kezelésnek vetik alá;
 • intravaginális formák nem használhatók a menstruáció alatt;
 • Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében kívánatos továbbá, hogy a szexuális partner kezelhesse a kezelést;
 • a gyógyszereket nem használják szemészetben;
 • a trichomoniasis a sikeres kezelés érdekében, a terápiát szisztémás gyógyszerek, például Metronidazol alkalmazásával kombinálják;
 • a candidiasisnak a száj és a szomszédos területek vulváján történő egyidejű megnyilvánulásával kombinálható a készítmény intravaginális formái és a krém;
 • A terhesség ideje alatt az applikátor nem használható a gél és a tabletták adagolására;
 • a májelégtelenségben szenvedő mesterséges betegek kezelésénél figyelemmel kell kísérni a máj funkcionális paramétereit;
 • ha a bőrön és a nemi szerveken túlérzékenység vagy helyi irritáció jelei vannak, a terápia törlésre kerül;
 • ha a kábítószerek hatása egy hónapig nem jelenik meg, a diagnózist felül kell vizsgálni;
 • a gyógyszerek nem befolyásolják a figyelem koncentrációját és a pszichomotoros reakciók sebességét, így azok a közlekedés és a veszélyes mechanizmusok kezelésében alkalmazhatók.

Terhesség alatt

A terhesség és a szoptatás ideje alatt az utasítás csak akkor alkalmazható gyógyszert, ha az anya előnyei meghaladják a magzat vagy az újszülöttek kockázatát. A terhesség első trimeszterében a gyógyszerek intravaginális formái ellenjavalltok. A kísérletek szerint a klotrimazol nagy dózisa embriotoxikus hatásokat okoz. Nem ismert, hogy a hatóanyag kiválasztódik-e az anyatejbe.

Candide gyermekeknek

A gyógyszerek kábítószer-használatával kapcsolatos tapasztalat nem így van, ezért a kinevezés előtt figyelembe kell venni a testre gyakorolt ​​esetleges kockázatot. Ismeretes, hogy a klotrimazol gyermeknél hosszantartó alkalmazása fokozza a mellékvese funkció megszüntetését. Győződjön meg róla, hogy engedélyt kap az orvostól, mielőtt bármilyen gyógyszeres gyógyszert használna, és ne próbálja meg őket kinevezni.

Kábítószer kölcsönhatások

Ezen utasítások szerint a klotrimazol és az amfotericin B egyidejű alkalmazása a nystatin csökkenti a hatóanyag hatását. Az orvosok engedélyezhetik a gyógyszereket szisztémás antibiotikumokkal és antimikrobiális szerekkel kombinálva, valamint külső és intravaginális alkalmazási formákkal. A gyógyszerek bármely kombinációjának alkalmazása előtt orvoshoz kell fordulni.

Mellékhatások

A betegek szerint a gyógyszereket jól tolerálják. Lehetséges mellékreakciók használata esetén:

 • allergiás reakciók, a hüvely nyálkahártyájának vörössége;
 • Égés, bizsergés az alkalmazás helyén;
 • urticaria, erythema;
 • viszketés, hólyagképződés;
 • ödéma, hüvelyváladék irritációja, hámlás;
 • amikor ilyen tünetek jelentkeznek, a Candida terápia megszakad.

túladagolás

Helyi alkalmazás esetén a Candide túladagolása nem valószínű, és nem vezet olyan helyzetekhez, amelyek veszélyeztetik az ember életét és egészségét. A tejszín hosszú ideig tartó felhalmozódása gyermekeknél vagy felnőtteknél az okklúziós kötszer esetén a mellékvesekéreg funkciójának elnyomásának kockázata nő, ezért a kezelés során figyelemmel kell kísérni ezeknek a szerveknek a létfontosságú jeleit.

Ellenjavallatok

Használati utasítás A Candida óvatossággal kezeli a kábítószereket a terhesség alatt, gyermekkori laktáció során. A terhesség intravaginális formái elleni kontraindikációk a terhesség első trimeszterében és alkalmazó alkalmazásával mindenki számára - a kompozíció komponenseire és az imidazol más származékaira való túlérzékenység.

Eladó és tárolási feltételek

Vásárolhat Candide-t vény nélkül, fénytől és gyermekektől távol tartva, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten. Az eltarthatósági idő a kiadás időpontjától számított három év.

analógok

A Candida számos analógjával rendelkezik a klotrimazol hatóanyaggal kapcsolatban. A hatóanyag izolálása és közvetett helyettesítése, hasonlóan a terápiás hatáshoz. A gyógyszer analógjai közé tartoznak a clotrimazol gyógyszerekkel együtt:

 • klotrimazol;
 • Canison;
 • Kandibene;
 • Travokort;
 • Bifon;
 • Bifunal;
 • Kanespor;
 • mikospor;
 • Dermazol;
 • Ketozoral.

Candida ára

Az interneten vagy gyógyszertári láncokon keresztül lehet kábítószert vásárolni. A gyógyszerek ára a clotrimazol felszabadulásának és koncentrációjának függvénye. A hozzávetőleges költség:

Candid - használati utasítást, értékelés, analógjai és felszabadulású formák (tabletták vagy vaginális kúpok 500 mg, 1% krém, gél, 2%, 1% -os oldat) kezelésére szolgáló gyógyszerkészítmények a candidiasis (szájpenész), és gombás fertőzések felnőtt, a gyerek és a terhes

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Candide. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a Candida a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Candida analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás candidiasis (tuska) és egyéb gombás fertőzések kezelésére felnőttek, gyermekek, valamint terhesség és szoptatás alatt.

Candide - széles spektrumú gombaellenes szer külső felhasználásra, imidazolszármazék. Antimikotikus hatás, amely az ergoszterin szintézisének megsértésével jár, amely része a gombák sejtmembránjának, amely szerkezetének és tulajdonságainak változását idézi elő, és a sejt líziséhez vezet.

A klotrimazol (a hatóanyagot a gyógyszer Candide) érzékeny dermatofiták, élesztőszerű gombák (Candida nemzetségbe, Torulopsis glabrata, Rhodotorula), penészgombák, valamint a kórokozója pityriasis versicolor Pityriasis versicolor és patogén erythrasma.

Azt antimikrobiális hatás Gram-pozitív (staphylococcusok, streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Bacteroides, Gardnerella vaginalis), valamint a Trichomonas vaginalis ellen.

farmakokinetikája

A klotrimazol rosszul felszívódik a bőrön és a nyálkahártyán, és szinte semmilyen szisztémás hatása nincs.

Külső alkalmazás esetén a clotrimazol koncentrációja az epidermiszben magasabb, mint a dermiszben és a bőr alatti szövetben.

bizonyság

 • a fej dermatofititisa (beleértve az arcot), a test, a lábak;
 • a köröm mikózisa;
 • színezett lichen;
 • a bőr candidiasis;
 • candidal paronychia;
 • candidiasis vulvitis;
 • Candidiasis balanitis;
 • külső genitáliák és anorectalis területek candidiasisai;
 • gombás pelenka dermatitis;
 • erythrasma.

A kibocsátás formái

500 mg hüvelyi tabletta vagy gyertya.

Megoldás a helyi és külső használathoz 1%.

Gél a hüvelyi alkalmazáshoz 2%.

Krém külső használatra 1%.

Por külső használatra 10 mg.

Candide B6 - 100 mg vaginális tabletták (kúpok analógjai).

Candide B - krém külső használatra.

Használati és adagolási utasítások

Vaginális vagy gyertya tabletták

Intravaginálisan, mélyen, hátul fekvő helyzetben, kissé hajlított lábakkal került be. 500 mg egyszer (este). A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

A szülõcsatorna szankciójának ajánlása egy asztal egyetlen beadása.

Külsőleg. A por napi 3-4 alkalommal kerül az érintett bőrre. A betegség javulása 3-5 napon belül jelentkezik. A sikeres kezeléshez a gyógyszer rendszeres használata fontos. A terápia időtartama egyénenként és a betegség súlyosságától és lokalizációjától függ. A teljes gyógyulás elérése érdekében a gyógyszert nem szabad azonnal abbahagyni, miután a gyulladás akut tünetei vagy a szubjektív panaszok eltűntek.

A terápia időtartama átlagosan körülbelül 4 hét; 1-3 hetes pityriasis deprivációval, erythrasma 2-4 héten keresztül. Az interdigital gombás láb eróziója esetén javasolt a terápia folytatása a betegség tüneteinek enyhítése után kb. 2 hétig.

A szükséges mennyiségű krémet vagy testápolószert napi 2-3 alkalommal kell felviselni a bőrre korábban mosott és száraz bőrfelületre. A kezelést a klinikai tünetek eltűnése után 2-4 héttel folytatni kell a mikológiai kúra biztosítása és a visszaesés megelőzése érdekében.

A hatóanyagot lotion formájában használják nagy léziók és a bőr szőrös területein.

Mellékhatás

 • égő;
 • bizsergés az alkalmazás helyén;
 • bőrpír;
 • a hólyagok megjelenése;
 • duzzanat;
 • irritáció;
 • peeling;
 • viszketés;
 • urticaria.

Ellenjavallatok

 • A terhesség 1 trimeszterében;
 • fokozott érzékenység a klotrimazollal vagy segédanyagokkal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terhesség első trimeszterében nem javasolt a gyógyszer alkalmazása. A gyógyszer második és harmadik trimeszterben történő felírását célszerűsítő kérdést az orvos konzultálása után egyedileg kell eldönteni.

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban negatív hatást gyakorol egy nő vagy magzat egészségére.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzése érdekében szexuális partnerek egyidejű kezelésére van szükség.

Trichomoniasis esetén egyéb szisztémás hatású gyógyszereket (pl. A metronidazolt is) a Candida-val együtt kell használni a sikeres kezelés érdekében.

A száj és a szomszédos területek (candidiasis vulvitis) egyidejű fertőzésével Önnek a Candida krémet is helyi kezelésben kell részesítenie.

A terhesség ideje alatt a hüvelytapákat applikátor nélkül kell kezelni.

A májelégtelenségben szenvedő betegeknek rendszeresen ellenőrizniük kell a máj funkcionális állapotát.

Ha túlérzékenységi vagy irritációs tünetek jelentkeznek, a kezelést leállítják.

Ha nincs hatása 4 héten belül, erősítse meg a diagnózist.

Kábítószer kölcsönhatások

A Candide csökkenti az amfotericin B és más polién antibiotikumok aktivitását.

Ha a natamycinnel és nystatinnal egyidejűleg alkalmazzák, a klotrimazol hatása csökkenhet.

Candida analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Amiklon;
 • antifungol;
 • Nt-Lotrimin;
 • imidet;
 • Yenamazol 100;
 • Kandibene;
 • Candide-B6;
 • Kandizol;
 • Kanesten;
 • Canison;
 • klotrimazol;
 • Klotrimazol Acre;
 • Lotrimin;
 • Faktodin.

Candido

Az imidazol-származékok csoportjába tartozó gombaellenes szer helyileg alkalmazható. Ez az ergoszterin szintézisének zavara miatt működik, amely a gombák sejtmembránjának szerves része. Számos fellépés van.

Aktív dermatophyták, penészgombák, Candida gombák, Malassezia furfur ellen.

A clotrimazol a Corynebacterium minutissimum, a Streptococcus spp., A Staphylococcus spp., A Trichomonas vaginalis ellen is aktív.

Külső alkalmazásokhoz 2-4 héten át 2-3 nap / napig érintse az érintett bőrfelületet.

A szájüreg kezelésénél 1-2 nap / nap legfeljebb 7 napig alkalmazható.

Intravaginális - 100-500 mg 1-6 napig.

Az intravaginális alkalmazásra szánt adagolási formákat nem használják a menstruáció során.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében szexuális partnerek egyidejű kezelésére van szükség. A clotrimazole nem javasolt szemészethez.

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében.

A kísérleti kutatás azt találták, hogy nagy dózisok esetén a klotrimazol embriotoxikus hatást fejt ki.

Nem ismert, hogy a klotrimazol kiválasztódik-e az anyatejbe. Bár a klotrimazol nem ellenjavallt terhesség és laktáció idején történő alkalmazás esetén, a gombaellenes terápia kiválasztásakor figyelembe kell venni a potenciális kockázatot.

Candide

A Candide a klotrimazol kereskedelmi neve, amely népszerű gyógyhatású a bőr és a szájnyálkahártya fertőzései, valamint a gombás patogenezis urogenitális betegségei. A gyógyszergyártó az indiai gyógyszergyár, a Glenmark Pharmaceuticals. Alkalmazás részletei Candide útmutató írja le, mint gombaellenes szer, amely segít szemben a legtöbb dermatophyták, élesztők és gombák, valamint néhány, a baktériumok és a baktériumok, így sztreptokokkuszok, Staphylococcus és más Gram-pozitív kórokozók.

kérelem

A clotrimazol a hatóanyag (LS), egy imidazol alapú gyógyszer hatóanyaga. A Candida-on feltüntetett adatok azonosak a klotrimazollal:

 • candidiasis szájgyulladás - a szájüreg nyálkahártya betegsége;
 • az urogenitális trichomoniasis egy gombás fertőzés, amelyet egy trichomonas baktérium okoz;
 • pityriasis és / vagy színes zuzmó - gombás fertőzés a bőrön a csomagtartón és a mellkason;
 • gyalogos gomba (úgynevezett sportoló láb);
 • a kéz és a láb körmök gombás megbetegedése;
 • hüvelyi candidiasis;
 • vaginitis, vulvitis (külső női nemi szervek fertőzése);
 • Gomba kiegyensúlyozás (a pénisz és a fityma fejbőrének megbetegedése);
 • a bőr felületes mikózisai;
 • a női nemi szervek szennyvízkezelése a szállítás előtt.

A klotrimazol fungicid aktivitást mutat - gátolja a gombák növekedését és reprodukcióját, ami befolyásolja a mikroorganizmusok sejtmembránját. Külsőleg használva rosszul felszívódik a bőrbe és a nyálkahártyákba.

A cukorka a gyógyszer formájától függően topikális vagy topikális alkalmazásra / beadásra alkalmazható - a bőrön vagy a nyálkahártyán alkalmazva, és a gombabetegségek kezelésére a vaginába is beillesztésre kerül. Ha a szájnyálkahártyával, a hüvelyzel és a pénisz fejével érintkezik, a hatóanyag legfeljebb 10% -a felszívódik.

A kibocsátás formái

A Candide különböző formákban kapható kültéri és helyi használatra:

A gyógyszer minden formája 10 mg klotrimazolt tartalmaz 1 g anyagonként.

Használati utasítások

Alapján gyógyszer formájától, azt alkalmazzák a különböző területeken a test (a bőr körül a köröm láb, bőr redők, pénisz) vagy be lehet helyezni a hüvelybe egy felhordó, vagy mint a tabletták.

A szájüreg számára

A candidiasis szájgyulladás esetén helyi gyógyszerként egy oldatot alkalmaznak, amelyet a szájnyálkahártya érintett helyére egy napi 3-4 alkalommal pamut törlővel alkalmaznak. A kezelés folyamata - legfeljebb 5 napig, vagy amíg a gombás fertőzés a nyálkahártya eltűnik.

Nyitott bőrterületekre

A kezelés a gombás láb és a köröm gombás bőr színe vagy tinea versicolor, megnyilvánult formájában kiütések, öregségi foltok, bőrpír, viszketés, a hajlatokat, figyelembe gél / krémet. A bőrön vagy a nyálkahártyán a bőrhigiénés után naponta 1-2 alkalommal kis mennyiségű anyagot kell alkalmazni. A terápia folyamata - akár 3-4 hétig, és további 14 nap az eredmény rögzítéséhez.

A nemi szervek számára

A Candida-t férfiak és nők is használhatják a vulva, a hüvely, a húgycső és a gigantikus pénisz és fityma kezelésére. Ha a vulvafertőzés (a nők külső genitáliája) és a pénisz fejét használják por vagy gél formájában, amelyet 1-2 héten át 2-3 alkalommal alkalmaznak.

Amikor a hüvelygyulladás (hüvelygyulladás) candidiasisát használták a hüvelybe. A kezelés időpontja: 500 mg, 200 mg minden nap 3 napig vagy 100 mg 7 napig. A gélt mélyen behelyezzük a hüvelybe a fekvő helyzetbe egy hüvelyes applikátor segítségével, amely LS-el van csomagolva. A gyógyszert intravaginálisan kell beadni a nemi higiénia utáni lefekvés előtt.

A gyógyszer eredeti csomagolásában zárt helyen, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten tartandó.

Ellenjavallatok

A hatóanyag nem javasolt a hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. A terhesség ideje alatt a Candide-t fertőzés kezelésére csak a bőr nyílt részén - a lábakon vagy a kezeken keresztül - lehet kezelni. A tabletta vagy gél formájában lévő gyógyszer nem ajánlott az első trimeszterben történő alkalmazásra, mivel nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a fejlődő magzatra hat. 2-3 trimeszterben az intravaginális tabletta formájában történő alkalmazást feltételesen engedélyezik orvos ajánlása szerint. Nemkívánatos speciális applikátor, melynek dugattyúja van a beadáshoz.

Amikor a szoptatás nem ajánlott kábítószerek használatára, tk. nem ismeretes, hogy képes behatolni az anya anyatejébe.

Menstruáció alatt a gyógyszert nem használják. A krém, gél vagy por alkalmazása a candida balzsam vagy vulvitis kezelésére ajánlott tartózkodni a szexuális viszonytól. Bizonyíték van arra, hogy a klotrimazolon alapuló kenőcsök és gélek befolyásolják a latexet, és csökkenthetik a fogamzásgátlók hatékonyságát.

A nemi szervi fertőzés kezelésére férfiak és nők esetében ajánlott mindkét partner kábítószerrel történő kezelése az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

adagolás

A helyi alkalmazás a nyitott területek a test, valamint akkor is, amikor adjuk be a hüvelybe, és a helyi alkalmazásra a szájüregben a maximális egyszeri dózis 0,5-1 ml oldatot vagy 500-1000 mg-os tabletta. Az anyag jól tolerálható a szervezetben, az oldallergiás reakciók ritkák.

Mellékhatások

A gyártó által a Candida kültéri vagy helyi használatára feljegyzett mellékhatások a következők:

 • külső használattal - égő érzés, viszketés, bőrpír, duzzanat vagy hámlás;
 • urogenitális gombás megbetegedések kezelésében - viszketés, égés, külső genitáliák nyálkahártyájának puffadása, genitális traktus kiürítése, gyakori vágy a vizelésre, fájdalom az együttélés során;
 • szájüregi stomatitis kezelésére - a szájnyálkahártya bőrpírja, viszketése vagy irritációja az alkalmazás területén.

Ha ezeket a mellékhatásokat leírták, javasoljuk, hogy abbahagyja a Clotrimazole-on alapuló Candida és más gyógyszereket. A bőrgyógyászok azt javasolják, hogy válasszanak egy másik, antimikotikus összetevőből álló gyógyszert.

A Candida költsége a kibocsátás típusától függően a következő értékek között változik:

 • hüvelyi tabletta - 65-80 rubel;
 • megoldás külső használatra - 330-370 rubel;
 • folyadék helyi alkalmazáshoz - 260-300 rubel;
 • por - 295-335 rubel;
 • krém külső használatra - 230-285 rubel;
 • hüvelyi gél - 100-120 rubel.

analógok

A Candide számos analóggal rendelkezik - a klotrimazolon alapuló, külső és helyi felhasználásra szánt készítmények:

 • Candide-B6 (tabletták).
 • Clotrimazole (krém és kenőcs, tabletta).
 • Canison (krém, gél, tabletták a hüvelybe való behelyezésre, por külső használatra).
 • Kandizol (tabletták a hüvelybe történő beillesztéshez, krém külső használatra).

A klotrimazol olyan hatóanyagok része, mint a Kanesten, Imidil, Amicon, Faktodin, Kandibene.

A fent leírt gyógyszerek szinonimák vagy teljes szerkezeti analógok, azonos hatóanyaggal rendelkezik. A Candida olyan analógjainak, amelyek hasonló farmakológiai hatást fejtenek ki, a gyógyszereket más gombaellenes gyógyszerek alapján osztályozhatják:

 • ketokonazol (kereskedelmi neve: Livarol, Dermazol, Mycosorol);
 • miconazol (a Ginezol 7, Mikozon készítményekben);
 • Naftifin (Exodermil, Mizol Evalar);
 • terbinafin (Lamisil, Lamikan, Fungoterbine);
 • Flukonazol (Diflucan, Flokoside, Flucostat).

Ezek és más gombaellenes szerek ajánlottak a körmök, lábak, az urogenitális gombás fertőzések, a szájgyulladás és a bőr és a nyálkahártyák más fókuszáltozásainak kezelésére. A készítményeket külső és helyi szerek (gélek, krémek, porok, oldatok, spray-k, samponok) formájában lehet megtalálni.

túladagolás

A klotrimazol túladagolásra nincs bizonyíték topikális vagy topikális alkalmazásra. Alkalmi lenyelés esetén olyan tünetek jelentkezhetnek, mint például émelygés, hányás, gyomorégés, étvágytalanság, gyomorfájdalom és májműködés károsodása. Kezelés - tüneti (szorbens, antacid, antiemetikus gyógyszerek szedése).

Vélemények

A Candide gyógyszerről készült legtöbb értékelés azt jelzi, hogy nagy hatásfokú. Visszajelzést talál a megoldásról a helyi alkalmazáshoz, valamint a krémhez és a gélhez.

A Candide-t szedő betegek többsége pozitívan reagált a gyógyszer megfizethető árára.

következtetés

Candid - modern gombaellenes hatóanyag alapján klotrimazol értékesített oldat formájában, tabletta a beadás a hüvelybe, krém, gél, és a por a külső és helyi alkalmazásra. A hatóanyag esetében jó gombaölő hatása, így ezekben a betegségekben, mint lábgomba és köröm, szájpenész, balanitis, a bőr gombás fertőzések, stomatitis és egyéb elváltozások a bőrön és a nyálkahártyákon gomba eredetű.

A gyógyszer korhatár nélkül alkalmazható. A kivétel az egyéni érzékenység a clotrimazolra, valamint a terhességre.

Candide-B6

Candide-B6: Használati utasítások és felülvizsgálatok

Latin név: Candid-V6

ATX kód: G01AF02

Hatóanyag: klotrimazol (klotrimazol)

Gyártó: Glenmark Pharmaceuticals Ltd. (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/18/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 62 rubel.

A Candide-B6 gombaellenes szer a helyi alkalmazásra a nőgyógyászatban.

A kibocsátás és az összetétel formája

Adagolási forma Candida B6 - vaginális tabletta: bevonat nélküli fehér mindkét oldalán domború, ovális, csonka az egyik oldalon, az egyik oldalon elhelyezett írni «G», hogy más - jele «V6» (6 darab a szalag, kartonban. 1 db csík csomagolása egy applikátorral együtt).

1 tabletta tartalmaz:

 • hatóanyag: klotrimazol - 0,1 g;
 • Kiegészítő komponensek: laktóz-monohidrát, adipinsav, magnézium-sztearát, kukoricakeményítő, metil-parahidroxibenzoát, povidon K-30, a kolloid szilícium-dioxid, nátrium-hidrogén-karbonát, propil-parahidroxibenzoát, nátrium-karboxi-metil-keményítő, talkum.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A Candid-B6 gombaellenes, antibakteriális, trichomonocidal, antiprotozoális helyi hatással rendelkezik. A gyógyszeraktivitás széles köre a hatóanyag hatékonyságának köszönhető.

A klotrimazol az imidazol származéka. A hatásmechanizmus a gombás ergoszterin sejtmembrán szintézisének megsértésével jár. A membrán szerkezetének és tulajdonságainak változása következtében a sejt lízise megkezdődik.

A klotrimazol érzékeny következő kórokozók: Candida SPECIALES (spp.), Cryptococcus neoformans (Torula histolytica), Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, suiatum, dermatofiták (Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton), Malassezia furfur, Sporotrichum schenckii, Nocardia spp, Naegleria fowleri., Paracoccidioides brasiliensis.

Továbbá, klotrimazol aktivitást mutat Gram-pozitív (Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Corynebacterium minutissimum) és Gram (Bacteroides, Gardnerella vaginalis) baktériumok. Magas koncentrációban Trichomonas vaginalisra hat.

farmakokinetikája

Intravaginális injekció esetén a klotrimazol felszívódása 3-10%. Magas koncentrációja a hüvelyi titokban marad 48-72 órán keresztül alacsony vérszint mellett. A gyors metabolizmus következtében inaktív metabolitok képződnek.

Használati utasítások

 • klotrimazol-érzékeny mikroorganizmusok által okozott genitális superinfections;
 • Candida (Candidiasis vulvovaginitis) és (vagy) Trichomonas vaginalis (trichomoniasis) által termelt élesztőszerű gombák által okozott nemi genitális fertőzések;
 • szülés előtt.

Ellenjavallatok

 • A terhességi időszak I. trimeszterében;
 • a gyógyszerkomponensek egyéni intoleranciája.

Az utasításoknak megfelelően a Candida-B6-at óvatosan kell alkalmazni a szoptatás időszakában.

Használati utasítás Candide-B6: módszer és adagolás

A Candide-B6 tabletták kizárólag intravaginális alkalmazásra szolgálnak.

Az eljárás elvégzéséhez az adagolót a csomagolásban kell elhelyezni, a dugattyút le kell állítani, és egy tablettát kell elhelyezni benne. Ezután feküdjön hátra, kissé hajlítsa a térdét, és óvatosan helyezze be az applikátort a hüvelybe. A dugattyú lassú lecsökkenése után a tabletta mélyen a hüvelybe kerül. Az eljárást követően az applikátort minden egyes rész (dugattyú és henger) meleg szappanos vízzel ki kell húzni, szétszerelni és alaposan lemostatni és szárazra törölni.

 • Kezelés: 1 db. Napi 1 alkalommal (az esti lefekvés előtt). A tanfolyam időtartama - 6 nap;
 • szülési csatorna szanálása: szülés előtt - 1 db. egyszer.

Ha ismételt kezelésre van szüksége, forduljon orvosához.

Mellékhatások

A háttérben a Candida B6 okozhat viszketés és égő érzés, ödéma a nyálkahártya a hüvely, hüvelyi folyás, fejfájás, fejlesztési gyomorfájás, pollakisuria, cystitis interkurrens. A szexuális partnernél a szexuális bizonyítvány vagy cselekvés során égő érzést vagy fájdalmat okozhat egy szexuális tag.

túladagolás

Tünetek: a Candida-B6 véletlen lenyelése után - émelygés, hányás, anorexia kialakulásának lehetősége, májműködés megszüntetése, gastralgia. Ritka esetekben - bőr allergiás reakciók, álmosság, pollakiuria, hallucinációk.

Kezelés: nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Tüneti kezelés.

Különleges utasítások

Minden használat előtt az applikátor részeit meleg szappanos vízzel mossuk és szárazra töröljük.

Az urogenitális fertőzés kialakulásának elkerülése érdekében a szexuális partnerek kezelését egyidejűleg kell elvégezni.

A trichomoniasis kezelésére gyakorolt ​​klinikai hatás eléréséhez szisztémás beadásra szánt orális beadásra szánt gyógyszerekre, pl. Metronidazolra további receptre van szükség.

Ha irritáció vagy túlérzékenységi tünetek jelentkeznek, a gyógyszert fel kell függeszteni.

Ne használja a Candide-B6 tablettát a menstruációs vérzés ideje alatt.

Ha 6 napos terápiás kezelés után terápiás hatást nem tapasztal, keresse fel kezelőorvosát a diagnózis egyértelművé tételéhez.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Ellenjavallt a Candida-B6 alkalmazása a terhesség első trimeszterében.

A gyógyszer a terhesség II-III. Trimeszterében is alkalmazható. A kérelem megfelelőségéről szóló döntést az orvos külön-külön elvégzi, miután alaposan megvizsgálta a terápia várható hatását az anyára és a magzatra gyakorolt ​​kockázatot. A hüvelyi tabletta terhesség alatt való bevezetése applikátor nélkül történhet.

Mivel a klotrimazol penetrációja az anyatejbe nem ismert, a Candid-B6 szoptatás ideje alatt óvatosan kell alkalmazni.

Alkalmazás gyermekkorban

A Candida-B6 alkalmazható 12 éves kor feletti gyermekek kezelésére csak orvos rendelésére.

Májműködés megszüntetése esetén

Májkárosodás szükséges a máj funkcionális állapotának megfigyeléséhez.

Kábítószer kölcsönhatások

Egyidejű intravaginális alkalmazás esetén a polién antibiotikumok, köztük az amfotericin B terápiás hatása csökken, a nystatin csökkentheti a klotrimazol aktivitását.

analógok

A Candida-B6 analógjai Clotrimazole-Acrychin, Clotrimazole-Acry, Lotrimin, Fungicid, Faktodin.

A tárolás feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

A fénytől és a nedvességtől védett helyen 2-25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 4 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények a (z) Candida-B6 termékről

A Candida-B6-ra vonatkozó vélemények csak pozitívak. A nők a gyógyszer gyors és hatékony hatását, jó tolerálhatóságát jelzik. A betegség kellemetlen tüneteinek (viszketés, hüvelyváladék) megszüntetése több nappal a tabletta alkalmazása után jelentkezik. Azonban ajánlott, hogy a kezelést ne állítsa le idő előtt, hogy ne okozzon visszaesést.

A gyógyszer hiányosságaihoz egyes betegek a formájukra (tablettákra) utalnak, mivel kellemetlen érzést tapasztalnak a hüvelybe behelyezett és égetéskor, amikor feloldódnak.

A Candide-B6 ára a gyógyszertárakban

A Candide-B6 ára 6 tabletta csomagolásához 69 rubel.

Candida-B6 100mg No. 6 hüvelyes tabletta applikátorral

Candida-B6 tabletta hüvelyi 100 mg 6 db.

Oktatás: Rostov Állami Orvostudományi Egyetem, "Medicine" specialitás.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

Az Oxfordi Egyetem kutatói számos tanulmányt készítettek, amelyek során arra a következtetésre jutottak, hogy a vegetarianizmus káros lehet az emberi agyra, mivel tömegének csökkenéséhez vezet. Ezért a tudósok azt javasolják, hogy ne hagyják teljesen kizárni a halat és a hús étrendjükből.

A tüsszentés alatt a testünk teljesen leáll. Még a szív megáll.

Az élet során az átlagos személy két vagy több nagy nyálas medencét termel.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

A veseink egy perc alatt három liter vért képesek tisztítani.

Mindenkinek nincsenek egyedülálló ujjlenyomataik, hanem nyelvük is.

Az antidepresszánsokat szedő személy a legtöbb esetben ismét depresszióban szenved. Ha valaki maga is megbirkózik a depresszióval, minden esélye örökre elfelejteni ezt az állapotot.

Négy szelet sötét csokoládé tartalmaz körülbelül kétszáz kalóriát. Tehát ha nem akarsz jól kijönni, akkor jobb, ha nem eszel naponta több mint két darabot.

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

74 éves Ausztrália lakosa, James Harrison 1000 alkalommal vért adományozóvá vált. Van egy ritka vércsoportja, amelynek antitestjei segítik a súlyos vérszegénységben szenvedő újszülöttek túlélését. Így az ausztrál mintegy két millió gyermeket mentett meg.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

A legmagasabb testhőmérsékletet Willie Jones-ben (USA) jegyezték fel, aki 46,5 ° C hőmérsékleten lépett be a kórházba.

Az intervertebrális lemez herniáció diagnózisa általában félelmet és zsibbadást okoz egy egyszerű emberben, és a horizonton azonnal megjelenik az a gondolat, hogy egy műveletet végre kell hajtani. V.

Candid (Candide)

Hatóanyag:

tartalom

Farmakológiai csoport

Nosológus besorolás (ICD-10)

3D képek

struktúra

Az adagolási forma leírása

Színtelen, tiszta, viszkózus folyadék.

Farmakológiai hatás

farmakodinámia

A klotrimazol egy imidazolszármazék, széles spektrumú gombaellenes szer.

Antimikotikus hatás, amely az ergoszterin szintézisének megsértésével jár, amely része a gombák sejtmembránjának, amely szerkezetének és tulajdonságainak változását idézi elő, és a sejt líziséhez vezet.

Clotrimazol érzékeny dermatophytáknak, élesztőszerű gombáknak (nemzetség Candida, Torulopsis glabrata, Rhodotorula), penészgombák, valamint egy színes lichen okozó ágens Pityriasis versicolor és az erythrasma okozója.

Azt antimikrobiális hatás Gram-pozitív (staphylococcusok, streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Bacteroides, Gardnerella vaginalis), valamint Trichomonas vaginalis.

farmakokinetikája

A klotrimazolnak a nyálkahártyákon történő adszorpciójának lokális alkalmazása elhanyagolható.

Indikációk Candida

Ellenjavallatok

A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A gyógyszer terhesség vagy laktáció alatt történő alkalmazása abban az esetben engedélyezett, ha az anya tervezett alkalmazása meghaladja a magzat vagy a baba kockázatát.

Mellékhatások

A gyógyszer általában jól tolerálható. Ritka esetekben, ha a gyógyszer összetevőire túlérzékenység van, allergiás reakciókat - a szájnyálkahártya vörösödését, égő érzést és bizsergést jelent a gyógyszer helyén, csalánkiütés.

Ha irritáció lép fel, a gyógyszert el kell dobni.

kölcsönhatás

Az amfotericin B, nystatin együttes alkalmazásával a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

Adagolás és adminisztráció

helyileg, 10-20 csepp (1 / 2-1 ml) a szájüreg érintett részeihez naponta 3-4 alkalommal gyapotszemcsével. Az állapot javulása általában a kezelés 3-5. Napján következik be, de a kezelésnek a betegség klinikai megnyilatkozásainak teljes megszüntetéséig kell folytatódnia.

túladagolás

Az akut túladagolás a Candide helyi alkalmazásával nem valószínű, és nem vezet olyan helyzethez, amely veszélyt jelent az életre.

Különleges utasítások

A Candida kizárólag szájüregi helyileg alkalmazható.

A kibocsátás formája

Alkalmazás oldat, 1%. 15 ml-es PE-palackban, beépített záródugattyúval PE-ből, műanyag dugóval megcsavarva. 1 f. tedd egy csomag kartonba.

gyártó

Glenmark Pharmaceuticals Ltd., India.

A gyógyszer gyártási helyének tényleges címe: Glenmark Pharmaceuticals Ltd., India. E37, 39, MIDC terület, Satpur, Nasik, 422007, Maharashtra, India.

Az a jogalany neve és címe, amelynek nevében a forgalmi engedély kibocsátása: Glenmark Pharmaceuticals Ltd., India. Glenmark Pharmaceuticals Ltd., India. B / 2 Mahalaxmi Chambers, 22, Bhulabhai Desai út, Mahalaxmi, Mumbai, 400026, India.

A fogyasztók igényeit a következő címre kell elküldeni: 115114, Moszkva, ul. Letnikovskaya, 2., 3., 2. emelet.

Tel: (499) 951-00-00.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A Candide tárolási feltételei

Tartsa távol gyermekektől.

Az Elérhetőség eltarthatósága

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Candide

A leírás aktuális 2016/06/01

 • Latin név: őszinte
 • ATX kód: G01AF02
 • Hatóanyag: Clotrimazole (Clotrimazole)
 • Gyártó: Glenmark Gyógyszergyár Zrt. (India)

struktúra

Candide Cream a készítményben a hatóanyagot tartalmazzák klotrimazol, és kiegészítő komponenseket: fehér vazelin, propilén-glikol, emulzió tsetomakrogolny viasz, folyékony paraffin, butil-hidroxitoluolt, propil-parahidroxi-benzoát, metil-parahidroxibenzoát, benzil-alkohol, nátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, tisztított víz.

Candide oldat a készítmény tartalmaz egy aktív komponenst klotrimazol, valamint glicerin és propilénglikol további komponensként.

Hüvelyi tabletta tartalmaznak, mint egy része klotrimazol mint hatóanyag, és a további összetevők: tisztított talkum, keményítő, magnézium-sztearát, laktóz, szilícium-dioxid, propil-parabén, metil-parahidroxi-benzoát, nátrium-karboxi-metil-keményítő.

A kibocsátás formája

A gyógyszer többféle kibocsátással rendelkezik. Készült jelenleg Candid gél 2%, helyileg alkalmazott 1% krém, por helyileg alkalmazott 1%, helyileg alkalmazott 1% -os oldat, és vaginális tablettákat (gyertyák) Candid.

 • A krém homogén, fehér színű anyag, 20 g alumínium csőben.
 • A helyileg alkalmazható, átlátszó, színtelen oldat viszkózus konzisztenciájú. Az üveg 15 g alapot tartalmaz.
 • A por külső alkalmazásához (por) 30 g műanyag palackban található.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer helyi antibakteriális és gombaellenes hatást fejt ki, továbbá antiprotozoális és trichomonocidal hatású. A gombaellenes hatások széles köre van.

Antimikotikus hatás klotrimazol (aktív hatóanyag-komponens - jelentése egy imidazol származék) megsértése miatt a szintézis folyamat ergoszterin, egy komponense gombasejt membránok. Ennek következtében a membrán permeabilitása és a későbbi sejtlízis alakul ki.

Ott fungicid koncentráció kölcsönhatás mitokondriális és peroxidáz enzimek, és végül növeli a hidrogén-peroxid koncentrációja a szintű toxicitást. Ennek eredményeként a gombák sejtjei megsemmisülnek.

Fungisztatikus és gombaölő hatás dermatomycetes ellen (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), penészgombák és élesztőszerű gombák (gombák Candida spp., Torulopsis glabrata, Pityrosporum orbiculare, fajta Rhodotorula).

A klotrimazol aktivitást mutat a többszínű lichen okozó ágensével szemben is.

A gyógyszer hatásos gram-pozitív baktériumok és számos gram-negatív baktérium ellen. Magas koncentrációk mellett az ágens aktív kapcsolatban van Trichomonas vaginalis.

Farmakokinetika és farmakodinamika

A bőrön és a nyálkahártya klotrimazolon rosszul felszívódik, így a gyógyszer külső alkalmazásakor a szisztémás hatás nem kerül megjegyzésre. Külső használatban felhám a klotrimazol magasabb koncentrációban van, mint a szubkután zsírban és dermisben.

Intravaginális adagolás esetén a klotrimazol felszívódása a beadott dózis 3% és 10% -a között van. 2-3 napon belül a hatóanyag kis koncentrációi a következő évben: vér és a koncentráció magas szintje - a hüvelyi titokban.

Használati utasítások

A Candide-t akkor alkalmazzák, ha a beteg az alábbi betegségekkel vagy tünetekkel rendelkezik:

 • chromophytosis, színezett lichen;
 • mycosesstop és bőrdobások;
 • erythrasma;
 • felületi candidiasis, amelyek élesztőt, penészt és más gombákat okoznak, dermatophytes, és számos egyéb kórokozó, amelyek a klotrimazolra érzékenyek;
 • mycoses, amelynél a másodlagos pyoderma szövődménye van;
 • candidiasis vulvitis;
 • candidal balanitis;
 • a bőr candidiasis;
 • candida paronychiát;
 • az anus és a külső nemi szervek candidiasisai;
 • gomba pelenka bőrgyulladás.

Megoldás A szájüregi üregben való alkalmazásra kerül sor szájgyulladás candida-szerű eredetű.

A hüvelytapillák a genitális fertőzések, valamint a klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által kiváltott genitális felülfertőzések kezelésére szolgálnak.

A Candide-ot a születési csatornák szanálásának céljára használják fel a szülés előkészítése során.

Ellenjavallatok

Gél, krém, csepp A cukor és a gyógyszer más formáit nem alkalmazzák a clotrimazolnak vagy a készítmény egyéb összetevőinek túlérzékenységére. A menstruációban nem írtak fel, az első trimeszterben a terhesség, óvatosan használják kezelésére a nők alatt szoptatás.

Mellékhatások

A következő mellékhatások kialakulásával fordulhat elő:

Ha ilyen megnyilvánulásokat észlelnek, az egyenletes kenőcsöt el kell dobni és Candide B.

A Candida intravaginális alkalmazása során ritkán helyi irritáció alakul ki, amely általában a további kezelés során önállóan eltűnik. A gyógyszer intravaginális alkalmazásával lehetséges olyan negatív hatások kialakulása is:

 • viszketés, égetés;
 • a hüvelyből való kisülés és a nyálkahártya duzzadása;
 • fejfájás;
 • gyakori vizelés és intercurrent hólyaggyulladás;
 • fájdalom az együttélésben;
 • égő érzés a férfi nemi szervekben.

Használati utasítás Candida (Módszer és adagolás)

Candide Cream, használati utasítás

A kenőcsöt külsőleg alkalmazzák. A termék alkalmazása előtt először tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett bőrfelületeket. Semleges pH-értékű szappant használnak a tisztításhoz. A krémet egy vékony rétegen alkalmazzák, és finoman megdörzsölik a bőrt, naponta kétszer vagy háromszor. A kezelés addig tart, amíg az orvos előírja. Időtartamának függvénye a betegség lokalizációja és súlyossága, valamint a kezelés hatékonysága.

Dermatomycosis kezelésében a kezelés időtartama legalább 4 hét, a pityriasis kezelése esetén a krémt 1-3 hétig kell alkalmazni. Azok a személyek, akik a lábak bőrének gombás megbetegedéseit szenvedik, a krémet rendszeresen kell alkalmazni legalább két héttel a betegség tüneteinek eltűnése után.

A gél használata is függ a betegség súlyosságától és jellemzőitől. Jellemzően a terméket naponta 2-3 alkalommal dörzsöljük az érintett területre. A gél használatát célszerű további 3-4 héten át felhasználni a lehetséges visszaesések teljes kiküszöbölésére.

Candide oldat, használati utasítás

A hatóanyagot oldat formájában a bőr nagy károsodásaira, valamint a fejbőr lézióira írják fel. Ha a cseppfolyós cseppeket a betegnek írják fel, a használati utasítást gondosan követni kell. Ha a szájüreget egy pamut törlővel érintik, 10-20 cseppet adnak az oldatnak, napi 3-4 alkalommal. Fontos, hogy nagyon gondosan kezelje az érintett területeket. Használja az eszközt, amíg a klinikai tünetek eltűnnek.

Útmutató a porhoz

A por Candida-t külsőleg alkalmazzák, az érintett bőrterületekre kell alkalmazni, napi 3-4 alkalommal. Fontos, hogy a terméket rendszeresen alkalmazzák. A terápia időtartama függ a betegség súlyosságától, valamint a betegség lokalizációjától. A betegség teljesen gyógyítható, néha a kezelés a súlyos tünetek eltűnése után is folytatódik. A kezelés időtartama általában 4 hét. A pityriasisban szenvedő betegek 1-3 hetes, a szenvedő betegeknél javasolták a gyógyszer alkalmazását erythrasma, azt mutatják, hogy 2-4 hétig kezelik.

A hüvelytabletta formájában lévő hatóanyag intravaginálisan kerül beadásra, ezt a hátulsó helyzetben kell végrehajtani, a lábak hajlításával. A tablettákat naponta egyszer, lefekvés előtt kell alkalmazni. A születési csatornák helyreállítása céljából egy tablettát kell beadni (500 mg hatóanyag).

túladagolás

A krém nagy dózisban történő alkalmazásakor nincsenek reakciók, valamint életveszélyes állapotok.

Ha a gyógyszert szájon át szedik, a beteg hányingert, hányást, gastralgiát, anorexia, pollakiuria, allergiás megnyilvánulások alakulhat ki. Ritkán megfigyelhető a fejlődés hallucinációk, álmosság. Nincs specifikus ellenméreg, amikor a hatóanyagot beadják a Candid nevű befogadásra aktív szén, Tüneti terápiát is gyakorolnak.

kölcsönhatás

A klotrimazol hatása a gyógyszerek egyidejű alkalmazásával csökken nisztatin, Amphotericin B, natamycin, miért nem alkalmazható a Candida kenőcs és a gyógyszer más formái a gyógyszerek kezelésében.

Általánosságban, ha a krémt egyidejűleg más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, más szerek negatív hatásai ismeretlenek, mivel a klotrimazol alacsony reszorpciós kapacitása van.

Eladási feltételek

Ez orvosi rendelvény nélkül valósul meg.

Tárolási feltételek

A Candida minden formáját a gyermekektől tartsa, 2-25 ° C-on tárolja.

Lejárat dátuma

Az erõteljes kenőcs 4 évig tárolható, a Candida megoldása 3 évig tárolható.

Különleges utasítások

Ne alkalmazza a terméket a bőrön a szem környéken.

A gyógyszer alkalmazása során rendszeresen ellenőrizni kell a máj károsodását szenvedő beteg máját.

Ha a használat során nagy érzékenységű jelek vannak, a gyógyszert fel kell függeszteni.

Abban az esetben, ha a gyógykezelés 4 hétig történő alkalmazása, a kezelés hatása nem áll rendelkezésre, akkor szakemberrel meg kell erősítenie a diagnózist.

A szállítás és a pontos mechanizmusokkal való munkavégzés képessége nem befolyásolja az eszköz alkalmazását.

Ne használja a terméket külső használatra olyan bőrfelületeken, amelyeket integritási rendellenességek jeleznek.

Az urogenitális újbóli fertőzés kialakulásának megelőzése érdekében fontos mindkét szexuális partner egyidejű kezelését.

Ha a hüvely és a szájszárazság sérült, Candide krémet és hüvelytabletta egyszerre kell használni.

analógok

Számos hasonló hatású gyógyszer keletkezik. Ez a gyógyszer antifungol, Imidil krém, imidet, Kandizol, Amiklon, Kanesten, Candide-B6, klotrimazol, Kandibene és mások: az analógok ára a gyártótól, a felszabadulás formájától, a gyógyszer csomagolásától függ.

A Candida és a Candida B hasonló hatású, de a Candot B kivételével a klotrimazol beklometazon hatóanyagként is tartalmaz.

Gyermekeknek

Gyakran előforduló oldat oldat formájában sztomatitiszként alkalmazható gyermekeknél, az utasításoknak és az orvos ajánlása szerint kell alkalmazni. Az ágenset számos gombás betegség kezelésére is használják, különösen a babák kezelésére szájpenész. Az újszülöttekből és gyermekekből származó Candida szigorúan az orvos receptje szerint használatos.

Candide az újszülöttek számára

A csecsemők Candida oldatát csecsemőknél a candidiasis kezelésére használják. A csecsemőknek a táplálék után történő adagolására vonatkozó eljárásokat kell végrehajtani. Ennek az eljárásnak az elvégzéséhez néhány csepp oldatot (3-4 csepp) kell felhordani a gyapotszövetre vagy tamponra, majd a szájban lévő területeket finoman kenje meg. Ezt az eljárást naponta háromszor kell elvégezni. 2-3 nap alatt világos javulás jelei lehetnek.

Terhesség és laktáció

Nincs klinikailag igazolt bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Candida gyógyszer helyi alkalmazása a terhesség alatt, valamint a szoptatás hatása hátrányosan befolyásolja egy nő vagy egy jövőbeli gyermek egészségét. Fontos azonban, hogy az orvos a kábítószer alkalmazására vonatkozó döntést a terhesség második és harmadik trimeszterében, valamint a szoptatás alatt alkalmazza.

Ne alkalmazza a terméket az emlőmirigyekben a szoptatás alatt.

Hozzászólások a Candida -ról

A hálózatban alapvetően pozitív visszajelzések vannak a Candida krémet illetően. A felhasználók megjegyzik, hogy a kenőcs hatékonyan képes leküzdeni a gombás betegségek kialakulásával kapcsolatos problémákat. A Candide megoldást gyakran a szülők használják a gyermekek kezelésére, megállapítva, hogy a cseppek könnyen kezelhetők, és ugyanakkor az első alkalmazásokból a betegségek negatív megnyilvánulása csökken. A felnőtt betegek azt is írják, hogy egy krém vagy gél segítségével sikerült teljesen gyógyítaniuk a gombás betegségeket és megszabadulniuk a kellemetlen megnyilvánulásoktól. Így a Candide krém nem kevésbé hatékonyan működik, mint bármely más gyertya vagy más gyógyszeres kezelés.

Ár Candida, hol vásárolni

A Candida krém ára 1% -tól 250 rubel / 20 g-os csomagolás esetén a kenőcs több lehet, az értékesítés helyétől függően. A Candide megoldás ára átlagosan 370 rubel. egy 20 ml-es csomagoláshoz. Mennyibe kerül a gyógyszer ilyen formája, attól függ, milyen a csomagolás. A 15 ml-es csomagolásban a gyerekek cseppjeit 270 rubel áron lehet megvásárolni.

A külső alkalmazás költsége átlagosan 340-380 rubelenként 30 g-os csomagoláson van. Az újszülöttek porát bármely gyógyszertárban vény nélkül adják el. A Gel Candide átlagos költsége 120 rubel. a yup számára. 30 g Ár Candida gyertyafény (a hüvelyi tabletta ára) - 80 rubelből. 1 db.