Kanesten

Kanesten: Használati utasítások és felülvizsgálatok

Latin név: Canesten

ATX kód: D01AC01

Hatóanyag: klotrimazol (klotrimazol)

Gyártó: BAYER HealthCare, AG (Németország)

Frissítse a leírást és a képet: 28/04/2018

Kanesten - gyógyszer antimikropiás és mikrobaellenes szerek széles körének külső alkalmazására (bizonyos gram-pozitív és gram-negatív mikroorganizmusok ellen).

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszert a következő dózisformákban állítják elő:

 • Külső használatra készült krém 1%: homogén fehér tömeg (20 g alumínium csövekben, 1 cső kartondobozban);
 • Spray külső használatra 1%: tiszta oldat enyhén sárgás színűtől színtelenig (30 ml mindegyik polietilén palackban adagolóval, 1 palack per karton).

1 g Kanesten krém összetétele a következőket tartalmazza:

 • Hatóanyag: klotrimazol - 10 mg;
 • Kiegészítő komponensek: szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, tisztított víz, poliszorbát 60, 2-oktil-dodekanol.

A Kanesten 1 ml-es porlasztásának összetétele a következőket tartalmazza:

 • Hatóanyag: klotrimazol - 10 mg;
 • Kiegészítő komponensek: Macrogol 400, izopropil-mirisztát, izopropanol.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A klotrimazol egy imidazolszármazék, és széles körű gombaellenes hatással rendelkezik. A hatásmechanizmusa az ergoszterin szintézisének gátlása, melynek következtében megzavarják a gombák citoplazmatikus membránjának szerkezetét és funkcióit. A hatóanyagot fungicid vagy fungisztatikus aktivitás jellemzi, amelyet a gyógyszer koncentrációja határoz meg a fertőzés középpontjában.

Klotrimazol szemben aktív penészek és élesztők, dermatofiták és erythrasma kórokozók és a pityriasis versicolor (pityriasis vers.). Gombaellenes Továbbá, a készítmény antibakteriális hatású, megnyilvánult a Gram (Gardnerella vaginalis, Bacteroides) és Gram-pozitív (staphylococcusok, streptococcusok) mikroorganizmusok, valamint a Trichomonas vaginalis.

In vitro Kanestena hatóanyag koncentrációja 0,5-10 mcg / ml Corynebacterium család megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését és a Gram-pozitív coccusok (kivéve enterococcusok), és biztosítja trihomonatsidny hatást koncentrációja 100 ug / ml.

A klotrimazol gombákra érzékeny, elsődleges rezisztenciájú törzsek rendkívül ritkák. A másodlagos rezisztencia csak izolált esetekben alakul ki, és kizárólag bizonyos terápiás körülmények között.

farmakokinetikája

A klotrimazol felszívódása gyulladt és ép bőrön keresztül szinte hiányzik. Legnagyobb vérplazma-tartalma kisebb, mint 0,001 μg / ml, ami azt jelzi, hogy az anyag helyileg a bőrön való alkalmazásakor nem vezet klinikailag jelentős szisztémás mellékhatások kialakulásához.

Használati utasítások

Az utasítás szerint, Kanesten írják kezelésére gombás fertőzések a bőr és a nyálkahártyák által okozott élesztőszerű gombák, bőrgombákkal, penészgombák, és egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek klotrimazol:

 • Bőrráncok, kefék, lábak, törzsek mycosisai;
 • Erythrasm, pityriasis lichen.

Ellenjavallatok

A Canestes nem alkalmazható a clotrimazol vagy a készítmény egyéb összetevőire való túlérzékenységére.

A klotrimazolt a terhesség első trimeszterében és a szoptatás alatt csak akkor szabad elővigyázatosan alkalmazni, ha a várható terápiás hatás jelentősen meghaladja a potenciális kockázatokat.

A terhesség alatt alkalmazott gyógyszer klinikai vizsgálatainak eredményei alapján lehetetlen kizárni a klotrimazol kóros hatását az anya és a magzat egészségére.

Hiányzik a gyermekgyógyászati ​​gyakorlatban szerzett tapasztalat.

A klotrimazol emelkedett dózisa külsőleg alkalmazva nem okoz életveszélyes reakciókat.

Használati utasítás Kanestena: módszer és adagolás

A terápia időtartamát a kezelőorvos határozza meg egyedileg, a sérülés lokalizációjától és a betegség súlyosságától függően.

Krém külső használatra 1%

A Kanesten krémet külsőleg alkalmazzák: vékony réteget alkalmaznak a bőr érintett területeire, majd könnyen dörzsölik.

Ajánlott adagolás: napi 2-3 alkalommal, a számításokból - egy krétacsík 1 /2 cm a bőr felületén a tenyér mérete.

A candida balanitis vagy candida vulvitis kezelésekor mindkét partner egyidejű kezelésére van szükség. Ebben az esetben egy krémszínű szalagot (1 /2 cm) a nőknél a perineum és a külső genitáliák, a férfiak - a fityma és a glans pénisz, és könnyen dörzsölte.

Spray külső használatra 1%

Spray Kanesten külsőleg használva: vékony réteget permetezzen az érintett bőrön naponta kétszer.

A teljes gyógyulás elérése a klotrimazol terápia megkezdése után átlagosan 28 nappal következett be. A gyulladás akut tüneteinek eltűnése után haladéktalanul hagyja abba a kezelést vagy a szubjektív panaszokat nem szabad.

A teljes gyógymódhoz a betegségtől függően szükség van:

 • Dermatomycosis - 21-28 nap;
 • Candidiasis vulvitis és candida balanitis - 7-14 nap;
 • Különböző hasmenés - 7-21 nap;
 • Erythrazma - 14-28 nap.

Mellékhatások

 • Általános: allergiás reakciók, fájdalom az alkalmazás helyén;
 • Bőr: helyi reakciók bőrkiütés, viszketés formájában.

túladagolás

A Kanisten nagy dózisban történő alkalmazásakor a páciens életét fenyegető negatív következmények hiányoznak.

Különleges utasítások

A használata klotrimazol a szeméremtest a nők és a férfiak csökkentheti a biztonságosságát és hatásosságát latex fogamzásgátlók, mint például membránszivattyú vagy kondom. A hatás átmeneti, és csak a terápia során jelentkezik.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

A klotrimazol nem befolyásolja a járművek vezetését, illetve olyan komplex és potenciálisan veszélyes munkahelyeket, amelyek azonnali pszichomotoros reakciókat és koncentrációt igényelnek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A negatív hatás a gyógyszer alatt gyermekvállalás és a szoptatás nem állapították meg, de nem ajánlott Kanesten I. trimeszter, kivéve azokat az eseteket, amikor az orvos másképp nem dönt.

A II. És III. Trimeszterben, valamint a szoptatás alatt a gyógyszert óvatosan és csak orvoshoz való konzultációt követően kell alkalmazni.

Alkalmazás gyermekkorban

A Kanesten gyermekeknél történő alkalmazásáról nincs tapasztalat.

Kábítószer kölcsönhatások

Klotrimazol csökkentheti a hatását más gombaellenes ágensek közé tartoznak, a Vol. H. poliének, például (természetes gombaellenes szerek), mint natamicin, és nisztatin.

analógok

Kanestena analógok Kandisan, Candide, clotrimazol, Canison, Imazol imid.

A tárolás feltételei

A gyermekek számára elérhetetlen, száraz, sötét helyen, legfeljebb 25 ° C-on tárolandó.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Vélemények a következővel kapcsolatban: Kanestene

A visszajelzések szerint a Kanesten hatékony és megfizethető gyógyszer. Használata jó eredménnyel jár számos gombás fertőzés kezelésében. Gyakran a kábítószert a nőgyógyászatban használják a mellek kezelésére, beleértve a terhes nőket is. Emellett néha a férfiak is használják, különösen a repedések és a pénisz fején fehér bevonat felszámolására. A betegek olyanok, mint egy kényelmes adagolási és kezelési mód, valamint Kanesten relatív biztonsága. A szakértők azonban a kezelés megkezdése előtt tanácsot adnak a patogén érzékenységének a klotrimazol hatására történő vizsgálatára.

A Kanesten árát a gyógyszertárakban

A Kanesten ára jelenleg nem ismert, mivel a gyógyszer nincs értékesítve.

Oktatás: Az első moszkvai Állami Orvostudományi Egyetem I.M. Sechenov, az orvosi szakma.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

A WHO tanulmányai szerint napi félórás beszélgetés a mobiltelefonon 40% -kal növeli az agydaganatok kialakulásának valószínűségét.

Négy szelet sötét csokoládé tartalmaz körülbelül kétszáz kalóriát. Tehát ha nem akarsz jól kijönni, akkor jobb, ha nem eszel naponta több mint két darabot.

Az első vibrálót a 19. században találták fel. Gőzgépen dolgozott, és a női hisztériát kezelte.

Számos tudós szerint a vitamin komplexek gyakorlatilag használhatatlanok az ember számára.

Az Oxfordi Egyetem kutatói számos tanulmányt készítettek, amelyek során arra a következtetésre jutottak, hogy a vegetarianizmus káros lehet az emberi agyra, mivel tömegének csökkenéséhez vezet. Ezért a tudósok azt javasolják, hogy ne hagyják teljesen kizárni a halat és a hús étrendjükből.

Az ember gyomra idegen tárgyakkal és orvosi beavatkozás nélkül bánik. Ismert, hogy a gyomornedv is feloldja az érméket.

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

Az antidepresszánsokat szedő személy a legtöbb esetben ismét depresszióban szenved. Ha valaki maga is megbirkózik a depresszióval, minden esélye örökre elfelejteni ezt az állapotot.

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

Mindenkinek nincsenek egyedülálló ujjlenyomataik, hanem nyelvük is.

A jól ismert "Viagrát" eredetileg az artériás magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki.

Az amerikai kutatók kísérleteket végeztek az egereken, és arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye lé megakadályozza az erek arterioszklerózisának kialakulását. Az egerek egy csoportja szokásos vizet ivott és a második görögdinnye lé. Ennek eredményeképpen a második csoport edényei koleszterin-plakkoktól mentesek voltak.

Korábban az ásítás az oxigénnel gazdagítja a testet. Ezt a véleményt azonban megtagadták. A tudósok bebizonyították, hogy ásítás, egy személy hűti az agyat és javítja a teljesítményét.

A statisztikák szerint hétfőn a hátsérülések kockázata 25% -kal, a szívroham kockázatával pedig 33% -kal nő. Legyen óvatos.

Sokan ismerik a helyzetet, amikor a baba "nem jön ki" a megfázásból. Ha az óvoda első évében ez a test normális reakciója, akkor felmerül.

Kanesten

A leírás aktuális 23/12/2015

 • Latin név: Canesten
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazole (Clotrimazole)
 • Gyártó: Kern Pharma S.L. (Spanyolország), Troponwerke (Németország)

struktúra

100 grammban krém, helyileg tartalmazott 1 g klotrimazol és egyéb segédanyagokat, például a benzil- és a cetosztearil-alkohol, cetil-palmitát, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, poliszorbát 60, tisztított desztillált vízhez.

Egyben hüvelyi tabletta 100 mg, 200 mg vagy 500 mg klotrimazolt tartalmazhat. Segédanyagok kalcium-laktát, kroszpovidon, MCC, tejsav, hipromellóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kukoricakeményítő.

A kibocsátás formája

krém Kanesten 20 gramm tömegű csövekből állnak elő, amelyeket kartoncsomagolásban lezárnak.

Kanesten vaginális tabletták 1,3,6 db fóliablokkból készült buborékcsomagolásban állítják elő. A gyógyszer egy intravaginális injekcióval ellátott applikátorral van ellátva, és kartonpapír dobozban van lezárva.

Farmakológiai hatás

gombaellenes széles spektrumú szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Antimikotikus hatásmechanizmus klotrimazol a szekréció elnyomásával kapcsolatos ergoszterol, ami a citoplazmatikus membránok szerkezeti és funkcionális rendellenességeit okozza. A gyógyszer fungisztatikus és fungicid hatású.

Az antimikotikus hatások széles körének köszönhetően a hatóanyag egyaránt hat dermatophytes, mindkettő penész, élesztő és dimorf gomba. A minimális gátló koncentráció 0,062-8,0 μg 1 ml szubsztrátra vonatkoztatva. Az antimikotikus aktivitás mellett 0,5-10 μg koncentrációban 1 ml szubsztrátra vonatkoztatva a gram-pozitív mikroorganizmusokra gyakorolt ​​hatás, beleértve streptococcus, staphylococcus, valamint gram-negatív mikroorganizmusok (Gardnerella vaginalis, bakteroidok).

farmakokinetikája

A vizsgálatok eredményeképpen megállapították, hogy felszívódott klotrimazol jelentéktelen és a használt dózis 2-10% -át teszi ki. A hatóanyag csúcskoncentrációja 10 ng / ml-nél kisebb, ami nagyon alacsony a szisztémás mellékhatások valószínűségét illetően.

Tabletták intravaginális alkalmazása esetén

A szisztémás abszorpció legfeljebb 10%. A metabolizmus a szervezetből kiválasztódó inaktív származékok előtt történik. A plazma csúcskoncentrációja klotrimazol (10 ng / ml-nél kevesebb), és nem okoz szisztémás hatást.

Használati utasítások

 • gombás fertőzések a nyálkahártyák és a bőr kapcsolódó dermatophytes, öntőforma, élesztő gomba, és más kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazol;
 • az által okozott bőrfertőzések Malassezia furfur és Corynebacterium minutissimum kezelésre többszínű megfosztja és erythrasmavolt;
 • candidiasis vulvitis (nőkben), candidal balanitis (férfiakban);
 • gyertyák 100 mg-os dózisban való hatékony felhasználása aa szülõcsatorna higiéniája amikor érzékeny kórokozókat érzékel a késői terhességben.

Ellenjavallatok

A gyógyszer összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Használjon óvatosan:

 • a terhesség első harmadában és a szoptatásban.

Mellékhatások

A test egészének nemkívánatos hatásai allergiás reakciók és fájdalom, a helyi manifesztációk formájában jelentkeznek kiütés és a bőr viszketése.

Használata vaginális tabletták okozhat nemkívánatos hatásokat a részét a reproduktív rendszer, amely megmutatkoznak formájában kényelmetlenséget, égés, viszketés, duzzanat, vörösség a hüvely és a külső nemi szervek, és ritka esetekben - hasi fájdalom.

Kanesten, használati utasítás (módszer és adagolás)

A krémet kívülről alkalmazzák, vékony rétegben 0,5 cm-es szalagot alkalmazva az érintett területeken, és finoman dörzsölnek, és a nap folyamán 2-3 alkalommal ismétlik.

A kezelés időtartama

A maximum 4 hét.

A betegség lokalizációjától és súlyosságától, valamint a kórokozótól függően egyedileg kell meghatározni:

 • kezelés dermatomikozov- 3-4 hét.
 • erythrasma- 2-4 hét;
 • többszínű megfosztja - 1-3 hét.
 • candidiasis vulvitisésbalanitis - 1-2 hét.

Intravaginális alkalmazásra

Kanesten gyertyákat kell mélyen beágyazni a hüvelybe, ajánlott lefekvés előtt. Ha a páciens nem tiltott, akkor használhatja az applikátort, a bevezetés legmegfelelőbb pozícióját - a hátán fekve.

Standard dózis: 1 hüvelyi tabletta éjszaka.

túladagolás

A túladagolás alkalmazása nem okoz életveszélyes szisztémás és helyi reakciókat.

kölcsönhatás

Eladási feltételek

A gyógyszert recept nélkül kell kiadni.

Tárolási feltételek

A környezeti hőmérséklet 25 ° C-ig tart.

Óvintézkedések: a gyermekek hozzáférésének megőrzése.

Lejárat dátuma

Ne tartson 3 évnél tovább.

Különleges utasítások

Nem ajánlott a Kanesten kenőcs használata a körmök vagy a fejbőr fertőzések kezelésére. Kerülje a szemmel való érintkezést, ne nyelje le!

Figyelmeztetések a candida vulvitis kezelésére

 • a kezelést a menstruáció megjelenése előtt be kell fejezni;
 • ne tamponokat, spermicid, egyéb hüvelyi eszközök;
 • ne végezzen intravaginális öntözést.

A fertőzés átvitelének elkerülése érdekében ajánlott, hogy a partner tartózkodjon a szexuális kapcsolattól. Latex termékek, ideértve az óvszereket és a membránokat is, funkcionális kapacitása csökken (a segédanyagok, különösen a sztearátok jelenléte miatt), és hatással van ezek biztonságára.

gyerekek

Hiányzik a gyermekgyógyászati ​​tapasztalat.

újszülöttek

A tejszín tartalmával kapcsolatban benzil-alkoholt Ne alkalmazza koraszülött csecsemőknél és újszülötteknél.

analógok

 • Kenőcs Candisan (ezenkívül antibakteriális hatást is tartalmaz, A válaszok helyesek).
 • Megoldás d / kívül. kb. Candide- kizárólag bőrgyógyászatban alkalmazzák, csak a felszabadulás és a segédanyagok jegyzékében különbözik.
 • Imazol- selyempasztát, amely szintén használható candidiasis pelenka dermatitis.

Vélemények a következővel kapcsolatban: Kanestene

 • a gyógyszer megfizethető és hatékony;
 • hatékonyan segít különböző gombás fertőzésekkel;
 • a kiadási és kezelési séma megfelelő formája;
 • gyakorlatilag biztonságos - nem okoz szisztémás nemkívánatos hatásokat.

Ár Kanestena, hol lehet megvásárolni

A Kanesten krém átlagos ára, 20 mg tuba - 200-215 rubel.

Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

Termék neve: Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

név

Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

Farmakológiai hatás

Kanesten - hüvelytabletta kifejezett gombaellenes hatással. A Kanesten az imidazol-származékok - a klotrimazol - gombaellenes anyagát tartalmazza. A Canesten megzavarja az ergoszterin termelését, ami a gombák citoplazmatikus membránjának károsodásához vezet (funkcionális és szerkezeti).

A klotrimazol a legtöbb élesztőgomba és a penészgombák, valamint a dermatophyták ellen aktív.

A klotrimazol fungicid koncentrációja legfeljebb 8,0 μg / ml lehet. A klotrimazol fungicid vagy fungisztatikus aktivitása a hatóanyag koncentrációjától függ a fertőzés helyén.

A klotrimazol in vitro expresszált aktivitása csak az érett gombák és a szaporodó elemek tekintetében fejeződik ki, míg a spórák gyakran korlátozódnak a Kanesten készítményére.

Amellett, hogy a gombaellenes aktivitásának klotrimazol is hatásosak bizonyos Gram-pozitív mikroorganizmusok, trichomonádok, és még néhány Gardnerella vaginalis törzseket (klotrimazol hatékony koncentráció 10 ug / ml (a baktériumok), és 100 ug / ml (a Trichomonas)).

A klotrimazol-törzsek ellenállóképessége ritka, másodlagos rezisztencia alakulhat ki, de ritkán fordul elő.

A klotrimazol vizsgálata során nem figyeltek meg toxikus és genotoxikus hatást, valamint negatív hatással volt a szaporodásra.

A klotrimazol tabletták vaginális beadása után a szisztémás abszorpció nem haladta meg a 10% -ot. A szisztémás véráramba való bejutás során a klotrimazol gyorsan metabolizálódik az inaktív származékokká és kiválasztódik a szervezetből. Kanesten 500 hüvelytabletta alkalmazása esetén a plazma plazmában a clotrimazol nem éri el a minimális detektálási határértéket (a szint 10 ng / ml-nél kevesebb volt). Ha a klotrimazolt intravaginálisan adják be, a szisztémás expozíció elhanyagolható.

Használati utasítások

Kanesten formájában vaginális tabletták nem írtak fel, mint azt a helyi kezelés a genitális traktus fertőzések (beleértve a vaginitis) van társítva Candida gombák vagy más érzékeny mikroorganizmusok. Például Kanesten lehet használni a fejlesztés felülfertőződés (beleértve a háttérben antibiotikum terápia), baktériumok által okozott, amelyek érzékenyek a klotrimazol.

Az alkalmazás módja

A Kanesten tabletták kizárólag intravaginális alkalmazásra szolgálnak. Az orális tabletta ellenjavallt! A gyógyszer alkalmazását követően alaposan mosson kezet, hogy elkerülje a klotrimazol véletlenszerű expozícióját a szemébe.

A vaginális tablettákat mélyen, lehetőleg lefekvéskor be kell illeszteni a hüvelybe. Ha az applikátor alkalmazása nem lehetséges, a tablettát beadják vele, a legalkalmasabb a tabletta beadása hátul fekvő testtartásban.

Vaginális tabletták gyakran teljesen feloldódik a hüvelyben, különben széttöredezi tabletta jön ki a hüvely (ebben az esetben, a képesség, hogy kedvezményt tekinthető helyettesítő más formája vaginális tabletták gyógyszerek).

Gyakran javasoljuk 1 hüvelyi tabletta éjszakai használatát.

A kezelés folyamata a kiválasztott kezelési módtól függ:

 • A Kanesten tabletta használata 100 kezelés alatt 6 napig tart.
 • A Kanesten tabletta használata során 200 kezelés alatt 3 napig tart.
 • Kanesten 500 tabletta alkalmazása esetén a kezelés időtartama 1 nap.

A Kanestena alkalmazásának jellemzői:

Ha orvoshoz kell fordulnia:

 • A betegség első jeleinek megjelenése (pontos diagnózis és kezelés esetén).
 • Ha a tünetek a terápia megkezdése után több mint 7 napig fennállnak.
 • Ha a tünetek 2 hónapon belül ismét megjelennek.
 • Ha van a hőmérséklet emelkedése (több mint 38 fok), hányinger, fájdalom, hátfájás, alhasi, hüvelyi vérzés, vaginális genny, hogy kellemetlen szaga.

A terápia során meg kell szüntetnie a szexet, és kezelnie kell magát a partnerével, hogy megakadályozza a betegség újbóli fertőzését és visszaesését. A gyógyszer csökkentheti a latex fogamzásgátlók (beleértve a membránokat és az óvszereket) hatékonyságát.

Ha a hüvely és a külső genitáliák egyidejűleg károsodnak, kívánatos a hüvelyi pirulákkal és külső eszközökkel kombinációs terápiát előírni.

A menstruáció időszakában a terápiát hüvelyi tablettákkal leállítják, a menstruáció befejezése után a kezelés folytatását folytatni kell. A kezelés alatt a douche-t nem szabad elvégezni, és tamponokat vagy készítményeket kell alkalmazni az intravaginális alkalmazásra.

Mellékhatások

Alkalmazásakor intravaginális tabletták Kanesten valószínűleg allergiás reakciók kialakítására Genesis (formájában a gyengeség, nehézlégzés és urticaria), valamint a reakció a reproduktív rendszer (formájában égető érzés, viszketés, duzzanat és bőrpír a hüvely és a külső nemi szervek).

Ritkán előforduló esetekben a Kanesten gyógyszeres kezelés során a hasfájás kialakulása valószínű.

Ellenjavallatok

A Canesteket nem írják elő a klotrimazol és egyéb tabletták összetevőinek intoleranciájára.

A gyermekgyógyászat nem használható Kanesten (a ritka esetekben az orvos felírhat gyógyszert nőgyógyász Kanesten betegek 12 évnél idősebb, de meg kell használni egy applikátor).

terhesség

A vizsgálat során a klotrimazolnak a magzatra gyakorolt ​​hatását nem derítették ki, de a terhesség alatt történő felhasználása valószínűleg csak az orvos szigorú felügyelete alatt áll. A terhesség ideje alatt a hüvelytabletta alkalmazása applikátor nélkül javasolt.

Érzékeny kórokozó kimutatására a terhesség késői szakaszában a kanesztint fel lehet használni a szülési csatorna gyógyítására (100 mg-os dózisban 1 tabletta vaginálisan).

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A klotrimazol intravaginális formái fokozhatják a takrolimusz plazmakoncentrációját, amelyet szájon át alkalmaznak. A Kanesten gyógyszeres kezelésének kijelölésekor a takrolimuszt kapó betegeknek figyelembe kell venniük ezt az eredményt, és nyomon kell követniük a takrolimusz szintjét a szérumban.

túladagolás

A klotrimazol helyi alkalmazásával nem figyelték meg a túladagolás kialakulását.

A kibocsátás formája

Hüvelyta tabletta Kanesten 100 db 6 darabos fóliacsomagolásban, csomagolásban 1 buborékfólia és az intravaginális adagolásra szolgáló applikátor.

Hüvelyta tabletta Kanesten 200 3 db fóliacsomagolásban, csomagolásban 1 buborékfólia és az intravaginális injekcióhoz való felhordó.

Hüvelyta tabletta Kanesten 500 fóliába csomagolt buborékfóliában 1 db, csomag 1 db buborékcsomagolásban és az intravaginális injekcióhoz.

Tárolási feltételek

A Canestes-t legfeljebb 4 évvel a felszabadulás után tárolják.

A Canesteens tárolására nincs szükség különleges hőmérsékleti rendszerre.

Szinonimák

Kandibene, Candida, Kanison, Clotrimazole.

struktúra

1 tabletta Kaninal 100 hüvelyi tartalma:

Clotrimazole - 100 mg.

1 hüvelyi tabletta Kanesten 200 tartalmaz:

Clotrimazole 200 mg.

1 tabletta a Kanesten 500 hüvelyi tartalma:

Clotrimazole 500 mg.

Egyéb komponensek (a dózistól függetlenül): kalcium-laktát (pentahidrát), kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, hipromellóz, laktóz-monohidrát, a tejsav, a magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kukoricakeményítő.

Kanesten

Használati utasítás:

A Kanesten széles spektrumú gombaellenes szer külső és helyi alkalmazásra.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Kanestena kibocsátásának formái:

 • 1% krém külső használatra - 20 g alumínium csövekben, 1 cső kartonkötegben;
 • 1% -os permetezés külső használatra - 30 ml térfogatú, 30 ml térfogatú polietilén palackokban, 1 palack kartonpapírban;
 • Vaginális tabletták - a buborékfólia csomagolások a: tabletták 100 mg - 6 db, 200 mg - 3 db, 500 mg - 1 egység 1 buborékcsomagolás teljes applikátor a csomagolás....

A hatóanyag a klotrimazol, koncentrációja:

 • 1 g tejszínben - 10 mg;
 • A spray 1 ml-ében 10 mg;
 • Egy tabletta - 100, 200 vagy 500 mg.
 • Krém - cetil-palmitát, 2-oktil-dodekanol, benzil-alkohol, cetosztearil-alkohol, szorbitán-sztearát, poliszorbát 60, tisztított víz;
 • Spray - Macrogol 400, izopropil-mirisztát, izopropanol;
 • Tabletták - kalcium-laktát (pentahidrát), laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, hipromellóz, tejsav, mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát, kroszpovidon, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

Használati utasítások

 • Gombás fertőzések: tinea, ótvar, trihofitia, candidiasis, mikrosporiya gombás paronychiát, tinea, gombás interdigitalis erózió;
 • erythrasma;
 • Pityriasis lichen;
 • Másodlagos pyoderma bonyolult mikózis;
 • A külső genitáliák és anorectalis terület kandíliai;
 • Candida balanitis;
 • Candidiasis vulvitis.
 • A genitális traktus fertőzései társított Trichomonas vaginalis és / vagy élesztő gombák a Candida nemzetség (trichomoniasis, vulvovaginális candidiasis, Candida vulvitis, balanitis);
 • Clotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által okozott genitális superinfections;
 • Szülés előtt a szülési csatorna kijavítása.

Ellenjavallatok

A Kanesten ellenjavallt a gyógyszerrel szembeni túlérzékenység esetén.

A vaginális tablettákat nem szabad a menstruáció alatt alkalmazni.

A klotrimazol negatív hatása a magzatra nem mutatható ki. A Canesten terhesség alatt azonban csak szigorú orvosi felügyelet mellett használható.

Feltételezhető, hogy a klotrimazol behatol-e az anyatejbe, ezért a szoptatás alatt a gyógyszer szigorúan az orvos receptje szerint alkalmazható.

Adagolás és adminisztráció

Az Oestro Spray Kanesten permetezni kell, és a krémet finoman dörzsölni kell az előzőleg megtisztított és szárított bőrfelületeken. Alkalmazás sokasága - napi 2-3 alkalommal.

A kezelés időtartamát a kórokozó típusának és a betegség lefolyásának jellegének figyelembevételével kell meghatározni. A terápia átlagos időtartama a betegségtől függően:

 • A külső nemi szervek kandidái - 1-2 hét;
 • Dermatomycosis - 3-4 hét;
 • Többszínű lichen - 1-3 weeks;
 • Erytrazma - 2-4 hét.

A lábak bőrének gombás megbetegedéseinek kezelését a tünetek eltűnése után további 2 héttel folytatni kell.

A Kanesten tabletták intravaginális alkalmazásra szánták - 1 adagot kapnak. egy nappal azelőtt, hogy lefeküdt a hüvelybe mélyen fekvő helyzetben. A bevezetés kényelméért egy applikátor csatlakozik.

A kezelés időtartama a tabletta adagjától függően:

 • 100 mg - 6 nap;
 • 200 mg - 3 nap;
 • 500 mg - 1 nap.

Abban az esetben, ha a fertőzés nemcsak a hüvelyt, hanem a külső genititákat is érinti, ajánlott kombinálni a hüvelytablettát a Kanesten krémmel. A Candida fajokhoz tartozó vulvával kis mennyiségű krémet kell alkalmazni a perineum és a külső nemi szervek bőrére. Férfiak a balanitissel - a fityma és a göbös penis.

Mellékhatások

Alapvetően a gyógyszer jól tolerálható. Ritka esetekben allergiás reakciókat észlelnek.

Ha intravaginális alkalmazás lehetséges:

 • A része a reproduktív rendszer: égető érzés, viszketés, duzzanat és bőrpír a hüvely és szeméremtest, hüvelyi folyás, égő érzés a pénisz egy partner, fájdalom közösülés során;
 • A húgyúti rendszer oldaláról: gyakori vizelés és intercurrent cystitis.

Külső alkalmazás esetén néha égő érzést és bizsergést, hólyagképződést és bőrpírt jelentenek az alkalmazás helyén.

A Kanesten nagy dózisban történő alkalmazása során semmilyen súlyos reakció vagy életveszélyes körülmény nem fordul elő. Ha véletlenül a gyógyszer szedését a lehető hányinger és hányás, májkárosodás, gyomorfájás, étvágytalanság, ritka esetekben még a gyakori vizelés, hallucinációk, levertség és allergiás bőrreakciók. A kezelés magában foglalja az aktív szén felvételét és a tüneti kezelést.

Különleges utasítások

A genitális fertőzések kezelése mindkét partner esetében megtörténhet, még akkor is, ha a második betegség tünetei hiányoznak. Meg kell jegyezni, hogy klotrimazol csökkenti a hatékonyságát latex fogamzásgátlók (óvszerek és membránok), így használata során a gyógyszer tartózkodnia kell a szexuális aktivitás megakadályozzuk.

A trichomoniázisban a Kanesten-t gombaellenes szisztémás gyógyszerrel kombinálva (általában metronidazol orális tabletták formájában) alkalmazzák.

A kezelés alatt álló nők ne használhassanak tampont vagy egyéb intravaginális alkalmazásra szánt gyógyszert, és ne alkalmazzanak douche-t.

A terhesség ideje alatt a tablettákat ajánlott adagoló alkalmazása nélkül beadni.

Ha külső Kanesten-formákat alkalmaz, kerülje a szembe jutást. Ne alkalmazza azokat a bőrfelületeket, ahol a bőr integritása sérül. Ne használjon légmentes kötszereket.

Ha a bőrfertőzések kezelésében 4 hétig nincs klinikai javulás, akkor mikrobiológiai vizsgálatot kell végezni a diagnózis megerősítése és a betegség egy másik okának kizárása céljából.

A vaginális Kanesten tabletta kezelés alatt álló nőknek konzultálni kell az orvosával, ha:

 • A javulás nem jelentkezik a terápia megkezdését követő 7 napon belül;
 • A kezelést a testhőmérséklet, az émelygés, a hát és az alsó hasi fájdalom, a hüvelyi vérzés, a hüvelyi gőzsölés kellemetlen szagú kellemetlen hatása kísérte;
 • A betegség tünetei két hónapon belül ismét megjelenik.

Kábítószer kölcsönhatások

A Kanestena és polién antibiotikumok (nystatin, natamycin, amfotericin B) együttes alkalmazásával a gyógyszerek hatékonyságának kölcsönös csökkenése tapasztalható.

A klotrimazol intravaginális formája növelheti a takrolimusz plazmakoncentrációját, amelyet szájon át kell beadni, ezért a szérumban kell ellenőrizni a szérum tartalmát.

A tárolás feltételei

Gyermekek számára legfeljebb 25 ° C-on tartandó.

A krém és spray szórásának időtartama - 3 év, vaginális tabletta - 4 év.

Hiba történt a szövegben? Válassza ki és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Kanesten: a krém és a gyertyák használatára vonatkozó utasítások

A Kanesten egy külső gombaellenes szer. Ez a sokoldalúság, hogy képes fertőzéseinek kezelésére az urogenitális területen, provokált különböző mikroorganizmusok - gombák nemzetség Candida, staphylococcus, streptococcus, Gardnerella vaginalis és a Gram-negatív baktériumok. A hatóanyag aktív összetevője elpusztítja a gombák sejtfalát, és meghal.

Használati utasítások

A Canesztint a klotrimazolra érzékeny organizmusok által kiváltott szexuális fertőzések kezelésére használják. A használat főbb jellemzői:

 • balanitis
 • epidermomikózis
 • erythrasma
 • sportoló
 • trihofitia
 • Mikroskoporiya
 • szájgyulladás
 • Az ujjak gombás eróziója
 • zuzmó
 • trichomoniasis
 • kifejtését
 • candidiasis
 • Mycoses.

A Canestint a szülés előkészítésében is használják.

struktúra

Egy gyertya esetében a Canesten 100, 200 vagy 500 mg hatóanyagot tartalmazhat. A gyógyszer egyéb komponensei közé tartoznak:

 • kroszpovidon
 • Kalcium-laktát
 • Mikrokristályos cellulóz
 • Tejsav
 • hipromellóz
 • Laktóz-monohidrát
 • Szilícium-dioxid vízmentes kolloid;
 • Magnézium-sztearát
 • Kukoricakeményítő.

A készítmény nem változik a készítmény különböző formáiban.

Gyógyító tulajdonságok

Az antimikotikus hatás mellett a hatóanyag antimikrobiális hatást fejt ki az ergoszterin elnyomásával. Elpusztítja a gram-negatív és gram-pozitív mikrobákat. Fungisztatikus vagy fungicid hatású. Attól függ, hogy mennyire koncentrálódik a betegség középpontjában.

A gyógyszer hatékonyan kiküszöböli élesztő- és penészgombák, dermatophytes, staphylococcus, streptococcus, kórokozók erythrasma, Bacteroides, pityriasis, vaginális Trichomonas és Gardnerella.

A keringési rendszerbe való bejutáshoz a clotrimazole gyorsan kimozdul a testből, és csak helyi hatásokat biztosít.

A kibocsátás formái

A költségek körülbelül 2200 rubel.

A Canesten gyógyszertár a következő formákban található meg:

 • Spray 1% 30 ml-es palackokban
 • Töltsön 1% -ot 5, 20, 35 vagy 50 g-os csövekben
 • Krém 2% 20 g-os csövekben
 • Hüvelykrém 10% a 35 g-os csövekben
 • Hüvelygyertyák 100, 200 és 500 mg-ra.

A permet tiszta, színtelen vagy sárgás színű.

Az alkalmazás módja

Kis mennyiségű permetet permeteznek az érintett területekre naponta kétszer, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. Használja fel és hüvelyi módon fecskendezve.

Gyertyákat fecskendeznek be a hüvelybe naponta egyszer. A terápia időtartamát befolyásolja a dózis:

 • 100 mg gyertyát használnak 5-7 napig
 • 200 mg gyertyát 3 napig használnak
 • 500 mg gyertyát egyszer használnak.

Kanesten formájában fehér krém ára 466 rubel. 15 g csőhöz.

Kanesten gyapjú vagy hüvelykrém formájában naponta adagolják az éjszakára mélyen a hüvelybe. Könnyen elvégezhető az eljárás alkalmazása egy applikátor segítségével.

A gyertyák használatát követően alaposan mosson kezet, nehogy a klotrimazol a szem nyálkahártyájába kerüljön.

A Kanesten krém külső használatra naponta kétszer kerül alkalmazásra, kis mennyiséget alkalmazva egy problémás helyre és dörzsölve a bőrt. Átlagosan a kezelés egy hónapig tart, de a következő betegségekkel a kezelés során:

 • Dermatomycosis - 3-4 hét
 • A nemi szervek kandidái - 7-14 nap
 • Erythrazms - 2 hétig egy hónapig
 • Lishay - 3 hét.

Az ár a csomagolási gyertyák - 1320 rubelt.

Azt is ajánlott, hogy a tünetek eltűnését követő 14 napon belül alkalmazzák a gyógymódot a megelőzés érdekében.

Terhesség és laktémia

Nincs bizonyíték arra, hogy a gyógyszer befolyásolja a magzatot, de a terhesség első 3 hónapjában még mindig nem ajánlott alkalmazni. Az idő múlásával a kábítószert használhatja, de a vaginális kúpok esetében be kell illesztenie őket egy applikátor segítségével.

Ellenjavallatok

A kábítószer Kanesten használatának ellenjavallatai a használati utasításnak megfelelően:

 • Intolerancia a clotrimazollal és egyéb komponensekkel
 • 12 év alatti gyermekek
 • Az intravaginális forma nem alkalmazható a menstruáció során.

Az orvos egy hüvelygyertyát írhat fel egy 11 évnél idősebb lánynak, de fel kell használni az alkalmazás nélkül.

óvintézkedéseket

Legyen óvatos, ha a kábítószert használja, és tartsa be a következő szabályokat:

 • Mindkét szexpartner egyidejű kezelését végezze
 • Kerülje a krém kiszáradását a szem nyálkahártyájára
 • Ne használja a terméket vaginálisan a menstruáció alatt
 • A májbetegségben szenvedő betegeknek ellenőrizniük kell a funkcióját a gyógyszeres kezelés során
 • Külső használatra ne használjon kötszereket
 • Ha allergiás tünetek jelentkeznek, a gyógyszeres kezelés megszakad
 • Ha a hatás egy hónapig hiányzik, akkor ellenőrizze a diagnózist.

Az onokomikózis kezelésében a körömlemezek rövidebbek és a felületüknek durvanak kell lennie, hogy a hatóanyagok jobban behatolhassanak.

Kábítószer kölcsönhatások

A Canesten intravaginális formái képesek növelni a plazmában a Tacrolimus immunszuppresszív gyógyszer koncentrációját. Ezért mindkét hatóanyaggal való egyidejű kezelés során figyelembe kell venni és ellenőrizni kell a takrolimusz szintjét a vérszérumban.

A Canesten csökkenti más gombaellenes szerek és antibiotikumok hatásosságát, mint például a Natamycin vagy Nystatin.

Mellékhatások

A gyógyszer intravaginális alkalmazása tele van allergiás reakciók kialakulásával, amelyek tapintható gyengeséggel, dyspneával és csalánkiütéssel fejezzük ki. A vaginában és a külső nemi szerveken a következő tünetek jelentkezhetnek:

A Canesten bőrre és nyálkahártyákra történő alkalmazása esetén a következő mellékhatások figyelhetők meg:

 • puffadtság
 • Bőrradír
 • Bőrkiütés
 • Hólyagok.

Ritkán a beteget a hasi fájdalom zavarta. A gyakori vizelés, a gastralgia, a cystitis jelei, az együttérzés fájdalma, valamint a partner szexuális szervében fellépő fájdalom figyelhető meg.

túladagolás

Mivel a gyógyszer elutasítja a helyi beavatkozást, és nem érinti a szervezet egészét, a túladagolás jeleit általában nem észlelik.

Feltételek és eltarthatósági idő

A gyógyszert sötét helyen legfeljebb 3 évig tárolják. Nem szükséges különleges hőmérsékleti rendszer.

analógok

Candide

A Candida egy gombaellenes gyógyszer, amelyet a Glenmark Pharmaceuticals Ltd (India) gyárt. A fő hatóanyag a klotrimazol.

A gyógyszer többféle formában áll rendelkezésre:

 • 2% fehér színű hüvelygél
 • 1% tiszta, színtelen oldat
 • 1% fehér vagy világos sárga por jellegzetes szaggal
 • Fehér, biconvex vaginális tabletták
 • 1% fehér krém egyenletes a konzisztenciában.

költsége a gyógyszer körülbelül 300 rubel. a megoldás 125 rubel. - gél, 350 rubel. - por, 260 rubel. - krém és 80 rbl. - tabletta.

A gyógyszer minden formáját kizárólag külsőleg vagy intravaginálisan alkalmazzák.

A Candida-t a bőr és a nyálkahártyák gombás fertőzéseinek kezelésére használják. Az akció fő elve a fehérjék, az ergoszterin és a nukleinsavak szintézisének blokkolása a gombasejtekben. A gyógyszer hatékony a penész, dimorf és élesztőszerű gombák, trichomonadok, dermatophyták és a Nocardia nemzetség aktinomycetesjei ellen.

A fő előnyök gyógyszerek:

 • A biztonság, az újszülötteknél még az újszülötteknél is
 • A kellemetlen tünetek gyors megszüntetése - viszketés, vörösség, égés és duzzanat
 • Szinte teljes hiánya a mellékhatásoknak.

Az eszköz sajátja hiányosságokat:

 • Függetlenül a felszabadulás formájától, a gyógyszer kizárólag helyi hatást fejt ki, helyileg pusztítja el a gombát, anélkül, hogy befolyásolná a betegség okait.
 • Ha a gomba mélyen behatolt a nyálkahártyába, akkor a kábítószert kombinálni kell más gyógyszerekkel.

Canison

A Canisone egy gombaölő hatású helyi készítmény az imidazolszármazékok csoportjából. Ez az Agio Pharmaceuticals, India gyártásának egy másik analógja. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol.

A hatóanyag kifejezett fungicid, baktericid és deszenzitizáló hatást fejt ki. Megöli dermatophytes, penészgombák, Staphylococcus, Streptococcus, gombák, a Candida nemzetségbe Corynebacterium minutissimum, kórokozók erythrasma, seborrhea, sokszínű zuzmó, hüvelyi Trichomonas.

A tartályt fehér kenőcs és oldat formájában szabadítják fel, valamint egy hosszúkás alakú hüvelykrém és fehér tabletta.

költsége hüvelykrém - 60-70 rubel., Megoldás - 95 rubel., Tabletta - 13 rubel. A kenőcs, amelyet külsőleg alkalmaznak, körülbelül 450 rubel.

Előnyök:

 • Egyetlen alkalmazás
 • hatékonyság
 • Használható a menstruációs ciklus egész ideje alatt.

hátránya:

klotrimazol

A klotrimazol egy helyi antifungális szer, amelyet a Synmedic Laboratories, India gyárt. A hatóanyagot a Nocardia nemzetség, dermatophyták, dimorf, élesztő-szerű és penészgomba-gombák szabályozásában használják. Elpusztítja a staphylococcusokat és más Gram-pozitív baktériumokat, a Corynebacterium minutissimust és a hüvelyi trichomonadokat. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol.

A klotrimazol krém, vaginális tabletta, aeroszol és oldat formájában kapható.

költsége hüvelyi tabletta körülbelül 60 rubel., Krém - 300 rubel. 30 gramm oldatra - 200 rubel. 15 ml, aeroszol - 75 rubel.

Előnyök:

 • Minimális mellékhatások
 • Lehetőség egyszerre.

hátránya:

 • A terápiás hatás csak enyhe betegséggel érhető el.

Kanesten tabletta: használati utasítás

struktúra

hatóanyagot : klotrimazol;

1 hüvelyta tabletta 100 mg vagy 200 mg vagy 500 mg klotrimazol;

segédanyagok : kalcium-laktát, pentahidrát; cellulóz mikrokristályos kroszpovidon; Valium; tejsav; laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát keményítő, kukorica szilikon-dioxid kolloid.

Adagolási forma.

Alapvető fizikai és kémiai tulajdonságok:

100 mg-os dózis esetén fehér vagy sárgás színű hüvelyta tabletta, egyik oldalán az "RZD" felirat és a "BAYER" felirat.

200 mg-os adag, fehér vagy sárgás színű hüvelytabletta, egyik oldalán "NR" felirat és "BAYER" jelzéssel.

500 mg-os dózis esetén fehér vagy sárgás színű hüvelytabletta, egyik oldalán a "MU" felirat és a "BAYER" felirat.

Farmakológiai csoport

Antimikrobiális és antiszeptikus szerek a nőgyógyászatban. ATX kód. G01A F02.

Farmakológiai tulajdonságok

A klotrimazol antimikotikus hatásának mechanizmusa az ergoszterinszintézis szuppressziójával függ össze, ami a citoplazmatikus membrán strukturális és funkcionális károsodásához vezet.

A klotrimazol széles spektrumú antimikotikus aktivitást mutat in vitro és in vivo és dermatophytákra, élesztőkre és penészgombákra hat.

A megfelelő vizsgálati körülmények között az ilyen típusú gombák minimális gátló koncentrációja kisebb, mint 0,062-8,0 μg / ml szubsztrát.

A klotrimazol hatásmechanizmusa primer fungisztatikus vagy fungicid hatással jár, attól függően, hogy a klotrimazol koncentrációja a fertőzés helyén van-e.

In vitro a tevékenységet gombás elemek korlátozzák, proliferálják; A gomba spórái csak jelentéktelen érzékenységgel bírnak.

Az antimikotikus hatás mellett a klotrimazol gram-pozitív mikroorganizmusokra (streptococcusok, staphylococcusok, Gardnerella vaginalis ) és gram-negatív mikroorganizmusok ( bakteroidok ).

In vitro A klotrimazol elnyomja a szaporodást Corynebacteriumokból és Gram-pozitív cocci (kivéve a Enterococcusok ) 0,5-10 μg / ml szubsztrát koncentrációban. Kezdetben az érzékeny gombák rezisztens törzsei ritkák. A szekunder rezisztencia kialakulása az érzékeny gombák kezelésében eddig nagyon ritka volt. Az egyszeri adaggal és ismételt toxikus dózisú önkéntesek részvételével végzett preklinikai vizsgálatok nem mutattak ki toxikus károkat, hatásokat és a reprodukcióra gyakorolt ​​hatásokat.

A hüvelyi alkalmazás után végzett farmakokinetikai vizsgálatok kimutatták, hogy csak kis mennyiségű klotrimazol (3-10%) abszorbeálódik. Az abszorbeált klotrimazol gyorsan metabolizálódik a májban az inaktív metabolitokká. Ezért a klotrimazol csúcs plazmakoncentrációja hüvelyi beadás után 500 mg-os dózisnál kisebb volt, mint 10 ng / ml. Ez azt jelenti, hogy a klotrimazol intravaginális alkalmazása után mérhető szisztémás hatások vagy mellékhatások kialakulása nem valószínű.

bizonyság

A nemi szerveken belüli fertőzések (vaginitis) gombák által (általában nemzetség) Candida ) és a klotrimazolra érzékeny baktériumok által okozott felülfertőződés.

Ellenjavallatok

A clotrimazolra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel és egyéb kölcsönhatásokkal

Egyidejű kezelés klotrimazol, amelyet használnak vaginálisan és orálisan adagoltuk a takrolimusz (FK-506, egy immunszuppresszáns) vagy szirolimusz növelheti a takrolimusz / szirolimusz plazmaszintjét. Ezért szükséges, hogy figyelemmel kísérjük a páciens a túladagolás tüneteit takrolimusz vagy szirolimusz, szükség esetén ellenőrzi azok szintjét a vérplazmában.

Alkalmazási jellemzők

Kerülje a szemmel való érintkezést. Ne nyelje le.

A beteget tanácsos orvoshoz fordulni:

a betegség első megnyilvánulásaiban;

ha a tünetek 7 napig fennállnak

ha a tünetek 2 hónapon belül újra megjelennek

túlérzékenyek minden gombaellenes szerre vagy imidazolszármazékra;

a vénás megbetegedések az anamnézisben vagy a partnereknél a nemi betegségek mérlegelt története;

több mint két epizód a vagány vaginitis az elmúlt 6 hónapban

ha a beteg magas testhőmérséklet (38 ° C vagy magasabb), fájdalom az alsó has, vizelési zavar, hátfájás, gennyes hüvelyi folyás egy rossz szag, fekélyek vulváris és vaginális sebek, bőrpír, a hasmenés, az émelygés, hányás, hüvelyi vérzés, amelyhez a vállak fájdalma jár.

A gyógyszer alkalmazása során kerülni kell a szexuális érintkezést, mivel a fertőzést továbbíthatják a partnernek. A latex termékek (például az óvszerek és a membránok) hatékonysága és biztonsága csökkenthető.

Mivel mind a hüvely és a külső genitália (szájszárazság és szomszédos területek) általában érintettek, mindkét oldal kombinált kezelését, beleértve a helyileg alkalmazott helyi kezelést is, fel kell használni.

A Kanesten ® kezelése során a hüvelyta tabletta ajánlott mindkét partner kezelésére krémmel.

A menstruáció alatt a kezelést nem szabad elvégezni. A kezelést a menstruáció megjelenése előtt be kell fejezni.

Ne használjon tamponokat, intravaginális öntözést, spermicideket vagy más hüvelyi termékeket ezzel a gyógyszerrel.

Alkalmazás terhesség vagy szoptatás alatt.

A klotrimazol nőkben a termékenységre gyakorolt ​​hatását klinikai vizsgálatok nem végeztek, azonban az állatokon végzett vizsgálatok nem mutattak ki klotrimazol hatását a termékenységre.

Az állatokon végzett vizsgálatok nem mutattak ki közvetlen vagy közvetett káros hatásokat a reproduktív toxicitás tekintetében. A clotrimazol terhesség alatt végzett vizsgálatok száma korlátozott, ezért ajánlott elkerülni a Kanesten®, a vaginális tabletta terhesség Ⅰ trimeszterében történő alkalmazását.

A terhesség ideje alatt hüvelytablettákat kell alkalmazni az alkalmazáshoz.

A Kanesten ®-kezelés ideje alatt a hüvelytabletta leállítja a szoptatást.

A reakció sebességének befolyásolása, amikor vezetés vagy más gépekkel való munkavégzés közben. Nem érinti.

Adagolás és adminisztráció

1 tabletta hüvelyi alkalmazása este. A 100 mg-os vaginális tabletták kezelésének folyamata 6 nap 200 mg-3 nap; 500 mg - 1 nap.

A vaginális tablettákat be kell illeszteni a hüvelybe a lehető legmagasabb szintre, este pedig sokkal kényelmesebb, ha a háton hajlékonyabb, kissé hajlított lábakkal helyezzük.

Klotrimazol, vaginális tablettákat be kell nedvesíteni a hüvelyben a teljes feloldódás, különben feloldatlan darab hüvelytabletták kiesnek a hüvelybe. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy helyezze be a gyógyszert a hüvelybe, amilyen mélyen csak, lefekvés előtt. Ha hüvelyi tabletta nem oldódik fel teljesen egy éjszaka, akkor fontolóra kell vennie a hüvelyi krém.

Gyermek. Ne alkalmazza 12 év alatti gyermekek számára. A 12 éven felüli gyermekeket orvosával kell konzultálni; ne használja az applikátort.

túladagolás

Nincs kockázat akut mérgezés nem, mivel nem valószínű, hogy a túladagolás lehetséges egyetlen dózis után a vaginális vagy a bőrre való felvitelt (alkalmazás nagy területeken a bőr elősegítő körülmények között a fokozott felszívódás) és után a véletlen orális adagolás. Nincs specifikus antidotum.

Véletlen orális beadásra ritkán szükséges végezni gyomormosás, ha a dózis életveszélyes, már alkalmazták az előző óra, vagy ha van-e látható túladagolás tünetei (pl, szédülés, hányinger vagy hányás). Gyomormosást kell végezni, ha van megfelelő védelmet a légzőrendszert.

Mellékhatások

Az immunrendszer részéről, allergiás reakciók, köztük ájulás, hypotensio, dyspnoe, csalánkiütés.

A reproduktív rendszer és az emlőmirigyek oldaláról, bőrelváltozás a nemi szervekben, viszketés, bőrkiütés, duzzanat, erythema, kellemetlen érzés, égés, irritáció, kismedencei fájdalom, hüvelyi vérzés.

A gyomor-bél traktusból, fájdalom a hasban.

Lejárat dátuma

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó.

Tartsa távol gyermekektől.

csomagolás

Hüvelyváladék 100 mg 6., 200 mg 3. vagy 500 mg 1. számú szájon át, alumíniumfólia buborékfóliában, kartonpapír dobozban lévő applikátorral.