Canestes a tollából

A kandidiák bármely korban és szexben jelenhetnek meg. Habár a betegség ártalmatlannak minősül, még mindig szükséges a kezelés. Mi a leghatékonyabb eszköz, és hogyan lehet elkerülni az újbóli fertőzést?

Mit fog elmondani a cikk?

Milyen a candidiasis?

A gombafertőzés jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek alapján az orvos könnyen meghatározhatja. A nemi szervek kandíliaiája, függetlenül a páciens nemétől, a következő klinikai tünetekkel rendelkezik:

 1. A nő hüvelyéből történő elengedések bőségesek, kellemetlen érzést keltenek, viszkozitást, kellemetlen szagot és "túró" megjelenést kapnak. A külső megnyilvánulások miatt a candidiasis kapta a "mocsok" nevet. A férfiaknál észrevehető, hogy a mentális elváltozás a péniszen olyan normában van, amilyennek nem szabad.
 2. A gombák bõsége a nyálkahártya gyulladását okozza, a személy égett.
 3. Az irritált és sérült nyálkahártya kellemetlen érzést okoz vizeléskor.
 4. A gombafertőzés egyik jellemzője a viszketés, amely zavaró a fertőzés helyén és a bőr szomszédos területein.
 5. A nemi szervek nemi szervekben való gyulladása és a női hüvely nyálkahártyájának ödémája a nemi kapcsolatokat kellemetlené teszi.

Tapasztalt orvos képes a helyes diagnózisra a beteg panasza és egy jellegzetes klinikai kép alapján. A kórokozó pontosabb kimutatására alkalmas a kiválás vetése. Leggyakrabban a tamponzás Candida albicans-t okozza. Ha azonban a standard kezelés hatástalan, várja meg a vetés eredményét, amely pontosan meghatározza nemcsak a kórokozót, hanem annak érzékenységét is a különféle gyógyszerek számára.

Akár szükség van a candidiasis kezelésére?

A Candida mindig az emberi testben él, normális mikroflórája. Némi kedvező tényezővel azonban intenzíven szaporodnak, megzavarják a normál egyensúlyt, és kóros folyamatot idéznek elő.

Az emberi szervezet csak a kiegyensúlyozott mennyiségű mikroorganizmusokkal, hormonokkal, tápanyagokkal és egyéb szükséges faktorokkal képes megfelelően működni. A komponensek megsértése a szerv vagy a rendszer meghibásodásához vezet. A hasznos és patogén növényzet mennyisége sem haladhatja meg a szokásos mennyiséget. A Candida túlzott aktivitását elnyomják és megakadályozzák a visszaesést. A kezeletlen candidiasis gyulladásos folyamatokhoz és a nemi szervek másodlagos fertőzéséhez, valamint a betegség terjedéséhez vezethet a szomszédos területeken.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Candida-t teljesen el kell dobni, akkor nem fog megjelenni. Ez nem igaz. Egészséges szervezetben jelen kell lennie a feltételesen patogén növényzetnek. Ezért, panaszok hiányában, nem történik meg a kandida gomba meghatározása.

Kórokozók a kocsány kezelésére

Az orvosok kinevezése a tusolás kezelésére jelentősen eltérhet. Valaki egyszer felírta a tablettákban lévő gyógyszert, és valakit - egy hónapos kurzust egy egész listából. Mindentől függ:

 • A folyamat előfordulása.
 • Visszaszorulás aránya.
 • A klinikai tünetek súlyossága.

A véletlenül előretekintő hipotermiát követően fellépő rohama gyorsan gyógyítható 150 mg-os Fluconazole tablettákkal. A különböző gyártók ilyen készítmények bármelyik gyógyszertárban megtalálhatók és akár vény nélkül is vásárolhatók. Ha a probléma állandóan aggódik egy férfival vagy egy nővel szemben, akkor összetett kezelést írnak elő, amelyben a helyi és a szisztémás cselekvések előkészületei összevonásra kerülnek.

A szúráskezelés magában foglalja a gombaellenes szerek alkalmazását. Elpusztítják a gombasejt membránját, és elősegítik annak feloldódását. A gyógyszereket széles körben használják a következő hatóanyagok alapján:

Számos gyógyszergyártó cég ezeket a hatóanyagokat kereskedelmi neve alatt szabadítja fel. A különbség a késztermékek árában és minőségében lesz. A Bayer német cég, amely eredeti termékek gyártása során ismert, felszabadította a klotrimazolt Kanesten nevű hüvelytabletták formájában. A Kanesten a tollból magas hatékonyságot mutat, és közvetlenül a fertőzés helyén hat. A nők a Kanesten-ről szóló véleményben két fő pontot említenek:

 1. Könnyű használat, köszönhetően a gyógyszert tartalmazó csomagolóanyagnak.
 2. Dózis kiválasztásának képessége. 500 mg-os adagban a gyógyszer a candidiasis enyhe formáira és ritka manifesztációira szolgál. A 100 és 200 mg-os dózis hosszabb kezelést javasol, amely alkalmas krónikus formájú vagy gyakori recidívák esetén.

A Kanesten-tollról származó gyertyákról szóló beszámolókban a lányok megjegyzik, hogy ilyenek a helyi kezelés előnyösebb, és abszolút nem okoz mellékhatásokat. Az eredmény a kezelés után nagyon jó.

A helyi felhasználásra szánt gombaellenes szerek krémek (férfiak), kúpok és hüvelyi tabletták formájában állnak rendelkezésre (nők számára). Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a partnerek egyikében megjelenő trombita megjelenése esetén mindkettőt meg kell adni. Helyesen választja ki a hatóanyag segít az orvosnak.

Megelőző intézkedések

A gyógyszeres kezelés mellett a betegeket is javasolták az életmódjuk és a táplálkozásuk megváltoztatásához. Ez segít felgyorsítani a gyógyulást és megelőzni a visszaesést. Megelőző intézkedések:

 1. Próbálja meg elkerülni a hipotermiát. Lehetségesek a helyi immunitás csökkenésében és a mocsári fejlődésben.
 2. Ne vegyen részt alkalmi szexben vagy használjon fogamzásgátló módszert. Valaki más partnerének mikroflórája lehet a Candida aktiválásának oka.
 3. Enni kevesebb édességet és a liszt termékek. Kiváló tápanyag a gombás növényzet számára.
 4. A személyi higiénia figyelemmel kísérése, Használja a természetes szövetekből készült ruhát, cserélő párnákat és tamponokat gyakrabban használjon különleges higiéniai eszközökkel a megfelelő pH-értékkel.
 5. Gyakori visszaesésekkel hogy egy vitamin-terápia folyamán és immunstimulánsok.
 6. Ne úszik a szennyezett vízben.
 7. Egyél hasznos baktériumok és tejsavtermékek.

Az immunitás csökkentése szintén gyakran hozzájárul a gombás növényzet növekedéséhez. Az ősszel-tavaszi időszakban gyakori a trombita. Egészségünkre figyelnünk kell, támogatva mind az általános, mind a helyi immunitást.

Antibiotikumok és trombita

A Candida gombák a hasznos és patogén mikroflórák helyes arányának köszönhetően élnek az emberi testben, anélkül, hogy kóros folyamatokat okoznának. A hasznos baktériumok megakadályozzák a gomba túlzott megszorzását. Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, amelyek nem csak a fertőző betegség okát okozzák, hanem a jótékony mikroflóra is, míg a gombák nem esnek hatásuk alá. Így antibiotikumok után a jelöltek nem zavarják növekedésüket, és nem töltik be a lokalizáció teljes területét.

A cukorbetegség, amely az antibiotikumok szedése után jelentkezik - az egyik leggyakoribb ok az orvoshoz való eljutáshoz. Ennek megakadályozása nagyon egyszerű. Az antibakteriális szerekkel együtt és néhány nappal a tanfolyam befejezése után bármilyen formában laktó- és bifidobaktériumokat kell alkalmazni. Ezek megtalálhatók az erjesztett tejtermékekben és a gyógyszerekben.

Canesta tollal

A "Kanesten" gyógyszer a gombaellenes gyógyszerek csoportjába tartozik, és széles körben használják a fogak kezelésére. A gyógyszert különböző formában adják ki. A candidiasis elleni küzdelem hatékonysága ellenére a gyógyszer számos mellékhatással jár, ezért a kezelés megkezdése előtt fontos, hogy orvoshoz forduljon a gyógyszer alkalmazhatósága.

A "Kanestena" összetétele és formája

A gyógyszert krém, vaginális tabletták (kúpok) és helyi alkalmazáshoz használt oldat formájában állítják elő. Mindegyik felszabadulási forma a klotrimazol aktív összetevőjét tartalmazza. A tabletták 100, 200 és 500 mg hatóanyagot tartalmaznak. A segédanyagok a benzol-alkohol, alkohol-összetétel, poliszorbát.

A cselekvési mechanizmus

A "Canesten" nevű gyógyszer az élesztőből lelassíthatja a gomba fejlődését a sejtekben a fehérjeszintézis gátlásával. Ezenkívül elnyomó módon befolyásolja a membránokban jelen lévő komponensek szintézisét is. Emiatt a mikrobák integritása megszakad, és végül meghal. Ha a gyógyszert lokálisan használja, akkor szinte nem a vérplazmában van, mivel ezt a gyógyszert a terhes nők és az ápoló anyák is előírják.

A gyógyszer alkalmazási jelei

Hozzon létre egy gyógyszert a következő állapotok kezelésére:

 • erythrasma;
 • színezett lichen;
 • gombás fertőzések;
 • genitális szervek tusakodása.

Útmutató a "Kanestena" használatához

Tabletták (gyertyák)

A hüvelyi befecskendezés vagy gyertyák tabletta, naponta egyszer be kell lépnie a hüvelybe. Az élesztő fertőzés kezelésének időtartamát a kezelőorvos határozza meg, a betegség súlyosságától függően. A terápia azonban legalább 7 nap. Ha a kezelés időtartama alatt a terápiás hatás nem érhető el, az orvos újabb gyógyszert ír elő a candidiasis megszabadulása érdekében.

Oldat és krém

A "Kanesten" -ből a tölcsérből készült oldatot használják a sebek fertőtlenítésére, fertőtlenítésére és mosására. A tablettákhoz hasonlóan a kezelés időtartamát és a megoldás alkalmazását szakember határozza meg. A krémt a test gombafertőzött területein kell kenni, miközben fontos megjegyezni, hogy a hatóanyagot vékony réteggel kell bevinni. A "Kanesten" krémet a napi 2 vagy 3 alkalommal használják. A helyes algoritmust az orvos állapítja meg. A kezelés időtartama 3 naptól 2 hétig tart.

Ellenjavallatok felhasználásra

Ne írja elő a "Kanesten" hatóanyagot a következő feltételek mellett:

 • allergiás reakciók a gyógyszer egyes összetevőire;
 • a terhesség első hónapjai;
 • gyermekkor.
Vissza a tartalomhoz

Mellékhatások és gyógyszerkölcsönhatások

Néha a "Kanesten" a tollból, oldat vagy krém formájában okozza a következő mellékhatásokat:

 • a nemi szervek duzzanata;
 • viszketés és égés;
 • a bőr hámlása;
 • kiütések a bőrön;
 • károsodott érzékenység;
 • pemphigus;
 • urticaria.

Ha tablettákról vagy gyertyákról beszélünk, néha a következő melléktünetek szerepelnek:

 • a nemi szervek égése;
 • a kellemetlen szagú váladékok megjelenése;
 • a duzzanat megjelenése;
 • fájdalom a fejben;
 • gyakori vágy a vizelésre;
 • fájdalom a gyomorban;
 • a húgyhólyag gyulladása;
 • fájdalom a nemi közösülés során.

A "Kanesten" gyógyszer nem okoz negatív reakciókat más gyógyszerekkel együtt. Ugyanakkor a "Nystatin", "Amphotericin" és a "Nitamycin" együttes alkalmazása csökkentheti a "Kanestena" gyógyhatását.

Különleges utasítások

A terápia megkezdése előtt fontos megemlíteni a következő kezelési elveket:

 1. A kezelést azonnal két szexuális partner kell elvégezni.
 2. A terhesség 2. trimeszterétől kezdve tilos tablettákat használni hüvelyi használat esetén.
 3. Ne engedje, hogy a megoldás és a krém a szemébe kerüljön. Ha ez megtörténik, öblítse ki bőséges mennyiségű meleg vízzel.
 4. A májelégtelenségben szenvedő betegek kezelésekor fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje tevékenységét.
 5. Ha a terápia során a beteg egészségi állapotának romlását érzi, akkor a "Kanestena" alkalmazása megszűnik.
 6. Ha a kezelés hónapja alatt a szükséges terápiás hatás nem érhető el, akkor a betegnek egy második elemzést kell küldeni a diagnózis megerősítésére vagy megtagadására.
Vissza a tartalomhoz

Gyógyszer analógok

A gyógyszertárak láncolataiban jelentős a gyógyszerek hasonló összetétele vagy hatásmechanizmusa a szervezeten. Az orvosi dolgozók a "Kanestena" analógjaival a következő tüneteket szedhetik:

Az orvosok azt mondják, hogy annak érdekében, hogy ne károsíthassák az egészségi állapotot, fontos, hogy ne hozzanak független döntést a toll kezelésére szolgáló gyógyszer kiválasztásáról. Minden gyógyszernek megvan a saját összetétele, a szervezet működésének mechanizmusa, jelzései, ellenjavallatai és mellékhatásai. A döntés a választott Medicine vehet csak a szakember, aki tartja a megfelelő diagnózis és helyes diagnózis, és csak azt követően, hogy meghatározza a gyógyszert, amely a leginkább hasznos és nem okoz kárt.

Hagyás és tárolás

A "Kanesten" gyógyszeres kezelést gyógyszeres láncokból vásárolják, ha a betegnek orvosi rendelvénye van. Tárolja ezt a gyógyszert egy szobába, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 25 fokot, és ahol nincs hozzáférés a nap, a gyermekek és az állatok sugaraival. A tárolási időtartam nem haladhatja meg a kibocsátás időpontjától számított 3 évet, amelynek dátumát a csomagolás tartalmazza. A lejárati idő után tilos a gyógyszer alkalmazása.

Canestes a tollából

A kellemetlen női betegség korunkban gyorsan gyógyítható, ha időben elvégezzük. Ma a gyógyszeripar számos olyan fogyasztót kínál a fogyasztóknak, amelyek hatékonyan gyógyítják a hüvelyi candidiát. Az egyik ilyen gyógyszer - a Kanesten, amelyet többféle formában szabadítanak fel. Megismerjük ezt a gyógyszert és részleteit.

A gyógyszer jellemzői

A Kanesten gombaellenes szer. Nemzetközi neve Klotrimazol. Ez egy imidazolszármazék, amelyet külsőleg használnak. Klotrimazol növekedését gátolja a gomba Candida, fehérjeszintézist gátolja a sejtjeiben, és a termelés a ergoszterol - membrán komponens. Ez a betegség kórokozójának integritását sértő, a további halálhoz vezet.

Kanesten aktívan elpusztítja patogén dermatophyták, élesztőkből Candida nemzetségbe tartozó, erythrasma kórokozók, tagadja, Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok.

A Kanesten hatóanyag alkalmazásának kényelme az, hogy számos dózisformában rendelkezésre áll. Ez a hüvelykrém, kenőcs külső használatra, por és topikális oldat, vaginális tabletták.

Javallatok Kanesten gyógyszerek gombás fertőzések a bőrön és a nyálkahártyákon, trihofitia, ótvar, mikrosporiya, tinea, lábgombásodás, stomatitis, candidiasis. Használja ezt a gyógyszert kezelésére gombás paronychia, gombás interdigitalis erózió, balanitis, Candida kifejtését, vulvovaginitis.

Korlátozások a Kanestena használatában

A gyógyszerrel történő kezeléssel szembeni ellenjavallatok túlérzékenyek az összetevőkre; menstruációs időszak; a laktáció és a gyermek viselése.

Az utasítás figyelmeztet a Kanestena esetleges mellékhatásaira is. Közülük duzzanat, égés, bőrirritáció, paresztézia. Lehetséges allergiás reakciók kiütések formájában. A gyógyszer intravaginális adagolását hiperémia, viszketés, a hüvelyből történő kisülés kísérheti.

Ha a kábítószert a férfiak használják, akkor ez lehet a gyors vizelés, az égő érzés a péniszben. A gyógyszeres kezelés alatt kellemetlen érzés lehet szexuális kapcsolat során is.

Hogyan használjuk a kábítószert a tusin kezelésére

Mielőtt elkezdi a kezelést a gyógyszerrel, gondosan olvassa el az utasításokat.

A Kanestena oldatát mosáshoz, duzzasztáshoz és applikációkhoz használják. A krém ajánlott a nyálkahártya vagy a bőr érintett területeire vékony réteggel alkalmazni, naponta háromszor három napig. Egy használatra, ki kell húzni egy 5 mm-es csövet a csőből.

A hüvelyi tablettákat a higiéniai eljárások után mélyen be kell fecskendezni a hüvelybe. Ha a nők 500 mg-os dózisban alkalmazzák a gyógyszert, akkor csak egy injekciót adnak éjjel. A 200 mg hatóanyagot tartalmazó tablettákat naponta egyszer, éjjel, három napig kell bevenni. Ha a beteg 100 mg-os dózisban a hüvelyi Kanesten-t használja, akkor a kezelés 6-7 napig tart.

Ha a Kanestenet egy nő használja, akkor meg kell értenie, hogy a szexuális partnerét kezelni kell. Máskülönben a gyógyulás után egy második fertőzés léphet fel az első nemi kapcsolatban. Ezután a hüvelyi candidiasis akut formája áthalad a krónikus betegségben, és periodikus relapszusokkal jellemezhető.

Meg kell jegyezni azt is, hogy a Nystatin, Natamycin, Amphotericin B egyidejű alkalmazása csökkenti a Kanestena terápiás hatását. Ez ugyanakkor nem kezelhető az említett eszközökkel. A gyógyszerek bármely gyógyszerformájának terápiás hatékonyságának növelése érdekében étrendet is követnie kell. Ez magában foglalja az édes ételek és gyümölcsök, az élesztő sült, zsíros étrend korlátozását. Az ilyen táplálék növeli a glükózszintet a vérben, ami nem járul hozzá a helyreállításhoz.

Tárolja a gyógyszert, ahol gyermekek számára nem hozzáférhető. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. Három év a gyógyszer lejárati ideje.

Kanesten

Minden lány, aki életében legalább egyszer felvetette a toll problémáját. A betegség a Candida nemzetségben található gombák aktív fejlődésének hátterében jelentkezik. A kórokozó mikroorganizmusok számának növekedése bizonyos okoktól függ, amelyek kedvező mikroflórát jelentenek számukra. Ilyen okok között megkülönböztetik az alultápláltságot, a gyengített immunitást, a stresszeket, a vírusos és a hideg betegségeket. A kandidiák gyakran érintik a férfiakat és a gyermekeket. A fogak kezelése különböző módszereket foglal magában a férfiakban és a nőkben. Ez segít a Kanesten-nek, amely a következő formákkal rendelkezik: oldat, kenőcs és hüvelytabletta.

Kanesten: felhasználási jelzések

A különféle gombás elváltozások miatt a szakemberek a Kanestena különböző formáit írják elő. A Kanesten számos kórokozó dermatophyták ellen küzd: Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes. Káros hatással van a penészgombákra és az élesztőgombákra. A Kanesten-et nem csak a tintahal észlelése esetén írják fel, hanem ilyen problémákkal:

 • Dermatomycosis, trichophia, microsporia;
 • Szájgyulladás, a bőr gombás elváltozása;
 • Erózió, paronychia;
 • Vulvit, balanitis;
 • Trichomoniasis, erythrasma;
 • zoster;
 • A szállítási módok kijavítása a szállítás előtt.

Kanesten vaginális tabletták

A Kanesten tabletták hatóanyaga a klotrimazol, amely gátolja a Candida gomba növekedését, ami halálához vezet. A gyógyszer alkalmazása során a plazma és a vizelet klotrimazolját nem észlelték. A használati utasítás azt jelzi, hogy hüvelytabletta a tamponból candidiasis, vaginitis esetén használatos. A gyógyszerrel történő helyi terápia superinfekció esetén történik, amely gyakran antibiotikumok szedésének hátterében alakul ki.

A Kanesten tabletták csak intravaginális használatra alkalmasak. A kúpok ezen formái lehetővé teszik a maximális eredmény elérését a toll kezelésében. Mindössze azért, mert egy tablettát vagy egy gyertyát közvetlenül a lézióba injektálunk. Néhány alkalmazás után a tünetek jelentősen csökkentek:

 • kiválasztása;
 • Viszketés és a szájszárazság égése;
 • A vaginális nyálkahártya gyulladása;
 • Fájdalom a vizelés és a szexuális érintkezés során;
 • A külső nemi szervek gyulladása.

Nagyon fontos az eljárás helyes végrehajtása. A gombaellenes szerek használatára vonatkozó utasítások azt mondják, hogy a hüvelytabletta napi egyszeri használat, közvetlenül az esti lefekvés előtt. A lehető legmagasabb mélységbe lépve érhető el a maximális eredmény, a hátán fekve. A minimális tanfolyam hetente tart. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, a toll súlyosságától függően. Használat előtt mossa meg a kezét. Az éjszaka folyamán a Kanesten tabletta teljesen feloldódik a hüvelyi üregbe. A kellemetlen érzés olyan szivárgást okozhat, amely a ruhát megöli.

Néha vannak mellékreakciók, amelyeknél bőrkiütés, égetés és viszketés jelentkezik. Az ilyen megnyilvánulások a Kanesten-kezelés kezdeti szakaszában normaként tekintendők. Ha a tünetek több mint három napig maradnak, akkor allergiás reakcióról beszélhet. Ebben az esetben a hüvelytabletták használatát törölni kell, és konzultálni kell az orvossal a gyógyszer helyettesítésére. A kezelés teljes időtartama alatt tartózkodnia kell minden intim kapcsolattól. A terápia leáll a menstruáció időszakára, majd ismét folytatódik.

Ez a terápia saját ellenjavallatokkal rendelkezik. Tehát a kábítószer tilos a következő esetekben:

 • 12 éves kor alatt;
 • Egyéni intolerancia a klotrimazollal és egyéb gyógyszerekkel;
 • A terhesség első harmadában;
 • A szoptatás ideje.

Kenőcs Kanesten

A kenőcs aktív összetevője, mint a tabletták esetében, a klotrimazol. Ez az anyag teljesen abszorbeálódik a vérbe az érintett vérben. Az ilyen betegségek esetén kenőcsöt kell előírni:

 • Mycosis of láb, bőr, bőr folds;
 • erózió;
 • zoster;
 • dermatitis;
 • Candidiasis.

Kenőcs Kanesten a tusolás alatt komplex terápiával készül. Egy hasonló tabletta alkalmazásával a kenőcs segít a kisméretű károk és repedések kiküszöbölésében. Kezelés Kaneszten a férfiaknak a férfiak számára. A hatóanyagot a gengszterek és a fityma felszínére alkalmazzák. Segít megszüntetni a fejpusát, fekélyes formációkat, gyulladást, kellemetlenséget a nemi közösülés során.

Általában a kandília elleni kenőcsöt a kurzus két héten belül jelöli ki. Az időtartamot a betegség súlyossága határozza meg. A Kanesten-kezelés maximális időtartama 4 hét. A gyógyszer hatékonyan megszünteti a bőr candidiasis megnyilvánulását felnőtteknél és gyermekeknél. A gyógyszer nem tartalmaz hormonokat az összetételében, ezért dermatitis, irritáció, csecsemőmirigyek esetén alkalmazható. A kontraindikáció fokozott érzékenységet mutat a gyógyszer egyes összetevőire. A terhesség alatt a kenőcsöt a második trimeszterben használják.

Canestes a tollából

Canestes a tollából

Kanesten - gombaellenes szerek (nemzetközi neve klotrimazol). A gyógyszer csoportjába tartozik az imidazol-származékok topikus és lokális alkalmazásra. Ez ellen aktív patogén dermatofitákkal Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, élesztőgombák és penészgombák, Candida nemzetségbe Torulopsis glabrata, Malassezia furfur, Rhodotorula, valamint a kórokozók erythrasma, több színű zuzmó, Gram-pozitív (Streptococcus, Staphylococcus, Corynebacterium minutissimum) és Gram-negatív baktériumok (Gardnerella vaginalis, Bacteroides), valamint a Trichomonas vaginalis.

Tartalom:

A Kanesten gyógyszer különböző formában áll rendelkezésre

 • A krém hüvelyi.
 • Krém külső használatra.
 • Kenőcs külső használatra.
 • Por külső használatra.
 • A tabletták hüvelyesek.
 • Megoldás külső használatra.

A gyógyszer alkalmazási jelei

Kanesten használják ilyen betegségek esetén:

 • Nyálkahártyák és bőr gombás elváltozása.
 • Dermatomycosis, dermatophytosis, trichophytosis, epidermophytia, microsporia.
 • Candidiasis.
 • Stomatitis.
 • Interdigital gombás erózió, gombás paronychia.
 • A mycosis másodlagos pyoderma bonyolult.
 • Candidiasis vulvitis, vulvovaginitis, balanitis.
 • Trichomoniázis.
 • Pityriasis lichen, multicolored lichen.
 • Erythrasma.
 • Szülés előtt a szülési csatorna kijavítása.

Ellenjavallatok a Kanestena használatához

A gyógyszer ellenjavallatai a következők:

 • A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.
 • Menstruációs időszak hüvelyi formákban.
 • A terhesség első trimesztere és a laktáció.

Mellékhatások

A Canesten ilyen mellékhatásokkal rendelkezik:

 • A bőr égése, duzzanata, irritációja és hámlása.
 • Paresztézia, erythemás kiütések, hólyagok megjelenése.
 • Allergiás reakciók csalánkiütés és viszketés formájában.
 • Intravaginális injekció: viszketés, égés, hiperémia, nyálkahártya ödéma, hüvelyváladék.
 • Fejfájás, gastralgia, gyakori vizelés.
 • Átmeneti cystitis.
 • Égő érzés a partner péniszében és fájdalom az együttérzés során.

Adagolás és adminisztráció

 • Külsőleg. Krém, kenőcs, oldat vékony réteget alkalmaz a bőrelváltozásokra és a nyálkahártyákra naponta 2-3 alkalommal, és lassan dörzsölje. A kenés felülete 10 cm, a krémszínű oszlop pedig 5 mm. A tanfolyam körülbelül 4 hét és további 14 nap.
 • Az Erythrazma-t 2-4 hétig kezelik. Többszínű lichen - 1-3 weeks. A lábak kenése előtt mossa le meleg vízzel és szappannal, szárítsa meg törülközővel. A lábak bőrének gombás terápiája után folytassa a kezelést további 2-3 hétig a relapszus elkerülése érdekében.
 • Hüvelyi gélt vagy krémet 5 g-os adagokban adagolunk a hüvelyben, amennyire csak lehet, naponta egyszer. Tanfolyam - 3 nap.
 • Jelző vulvitis és balanitis - napi 2-3 alkalommal. Tanfolyam - 1-2 hét. A hüvelyta tablettákat a lehető legmagasabban kell beadni a hüvelyben 500 mg egyszer vagy 200 mg, a tanfolyam - 3 nap vagy 100 mg, a tanfolyam - 6-7 nap (reggel és este). Ugyanakkor a terápiát a külső nemi szervek kenőcsével, krémmel vagy oldattal való kezelésével kombinálják.
 • A szülőcsatornát rehabilitálva egy tablettát kell beadni.
 • Uretritisz esetén az oldat felszívódása a húgycsőbe történik. Pálya - 6 nap.

Különleges használati utasítás

A Kanestena használata előtt olvassa el az utasításokat

A Kanestenom kezelésénél tudnia kell:

 • A fertőzés megállításához mindkét nemi partner kezelésére van szükség.
 • A terhesség második és harmadik trimesztere nem nyújt hüvelyi applikátort.
 • A trichomoniasis kezelésénél szükség van a kemoterápiás gyógyszerek kezelésére is.
 • Az alkalmazott krémet alkalmazó helyeken nem szabad eldugulást előidézni.
 • Kerülje a tejszínt a szem nyálkahártyájára.
 • Májelégtelenségben szenvedő betegeknek monitorozniuk kell a májat. Ha nemkívánatos tünetek jelentkeznek, hagyja abba a kezelést a gyógyszerrel.
 • Ha a kezelés hatása 4 héten belül hiányzik, tanulmányozni és igazolni kell a diagnózist.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Az Amphoticicin B, a Nystatin, a Natamycin és a Clotrimazole egyidejű alkalmazásával az utóbbi gyógyszer terápiás hatása csökken.

A gyógyszert vény nélkül kapják.

A Kanisten-t ne tárolja 25 ° C-nál magasabb hőmérsékleten gyermekektől. A gyógyszer eltarthatósága 3 év.

Mint minden olyan gyógyszer, amely számos mellékhatással és ellenjavallattal rendelkezik, nem szükséges átfogó vizsgálatot és diagnózist nélkül bevenni a Canisten-t. Csak szakképzett orvos tudja garantálni a sikeres gyógymódot.

Kanesten

A készítmény leírása

A Kanesten a gomba helyi kezelésére gombaellenes gyógyszerekre vonatkozik, melynek hatása a benne található klotrimazolnak tulajdonítható. Gyártva a német cég Nemzetközi neve a gyógyszer - clotrimazole.

Formanyomást és dózist

A tartály többfajta felszabadulási formája létezik:

 1. 20 g-os krém 10 mg klotrimazolt tartalmazó tubusban 1 g-ban;
 2. 100, 200 és 500 mg klotrimazolt tartalmazó vaginális tabletták (kúpok);
 3. Megoldás külső használatra.

tulajdonságok

A Kanestena hatóanyaga - a klotrimazol - az imidazol származéka. A helyi alkalmazással előidézett clotrimazol gátolja a gombás növekedést a sejtben a fehérjeszintézis gátlásának következtében. Ezenkívül gátolja a membránkomponensek - az ergoszterin - szintézisét, ami a mikrobiális sejt integritásának megsértését eredményezi és további halálát okozza. A kórokozó dermatophyták, élesztők és penészgombák érzékenyek a canestén hatására.

Helyi alkalmazás esetén az anyag szinte nem szívódik fel a vérbe, ami a Canestin biztonságos használatát teszi lehetővé terhes nőkön és nőknél a szoptatás alatt.

A jelölés és az alkalmazás módja

A Kanesten különféle sérülések helyi kezelésére készült:

 • A gomba bőrének károsodása: epidermophytia, trichophytosis, microsporia,
 • A nyálkahártyák gombás fertőzése: hüvelyi candidiasis, szájüregi mikózis,
 • Staphylo- és streptoderma.

A megoldás

A Kanestena oldatot a sebek duzzadására, nedvesítésére, alkalmazására és mosására használják.

A krémet az érintett területekre naponta 2-3 alkalommal vékony réteggel terhelik. A lézió típusától függően a Kanesten kezelés időtartama 3 napig terjedhet, 4 hétig erytrózissal vagy többszínű lishinnal.

gyertyák

A vaginális tablettákat naponta egyszer mélyen beinjektálják a hüvelybe, a kezelés időtartama függ a dózistól, így 500 mg kanesztént egyszer, 200 mg naponta egyszer 3 napig, napi 100 mg-ot adnak 6-7 napig.

Canesta tollal

A gyógyszer aktív az élesztő és a penészgombák ellen. Jól tolerálható, szinte nem felszívódik a bőrön és a nyálkahártyán keresztül, amely lehetővé teszi, hogy terhes nőknél és a szoptatás alatt lévő nőknél is alkalmazzák

Mellékhatások

A gyógyszer általában jól tolerálható. De a helyi reakciók égési, duzzadási, viszketési, vörösödés, bőrkiütés (urticaria, hólyagképződés) formájában jelentkezhetnek az alkalmazás helyén. Néha fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom jelentkezhet, ami a klotrimazol intoleranciájának jele.

Ellenjavallatok

A Kanesten nem alkalmazható a krém vagy tabletta összetevőinek egyéni intoleranciájára. Ne használja a kábítószert a menstruáció és a terhesség első harmadában.

Kombináció más gyógyszerekkel

Az amfotericin, nystatin vagy natamycin egyidejű alkalmazása csökkenti a Kanestena hatását.

A gyógyszer analógjai:

 • klotrimazol;
 • Canison;
 • Fungisan;
 • Candide;
 • Kandibene.

A Kanesten csak vényköteles gyógyszertárakban kapható.

Útmutató a Kanesten árusításhoz és felülvizsgálathoz

A Kanesten a torkolat hatékony és népszerű eszköz. Ez a gyógyszer csak külsőleg használható, kiváló gombaellenes és antibakteriális hatású, és teljesen biztonságos. A klotrimazol, amely a Kanestena része, a hüvelyi nyálkahártya szintjén működik, és gyakorlatilag nincs szisztémás hatása.

A Kanesten alkalmazása nemcsak a dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák által okozott hüvelyi fertőzés kezelésére vonatkozik. A gyógyszer sikeresen alkalmazható trichomoniasis, többszínű lichen és corynobacteriosis. De ebben a cikkben kiemeljük a drog erejét a mocsár kezelésében. Emellett megnevezzük az árakat, és leírjuk az eszközzel kapcsolatos véleményeket.

Amikor "megpirul" és viszket

Az egészséges és virágzó nőnek kellemetlen tünetei vannak a nemi szervek területén: súlyos viszketés, égő érzések és bőséges, fehéres-szürke kisülések megjelenése savanyú illattal. A nyálkahártya és a szájszárazság gyulladt, ami miatt a szeretője bizonyos kényelmetlenséget és szenvedést okoz.

Ez a szimptomatológia jellemző a hüvelyi candidiasisra - a tinusz - és az élesztőgomba candida aktiválódásának oka, amely általában bármely emberi testben jelen van. Gyors növekedést keltve antibakteriális gyógyszerek, a szervezet védelme, irracionális táplálkozás és még sok más.

A szúrás nem életveszélyes betegség, de a gombás fertőzés állandó jelenléte sok kellemetlenséget és bajt okoz egy nőnek, különösen a terhesség alatt. Az élesztőgomba képes gyorsan sokszorozni és gyorsan "megragadni a területet". A fertőzés terjedése a következőkhöz vezethet:

 1. A szomszédos szervek veresége.
 2. Szisztémás candidiasis kialakulása.
 3. A szexuális partner fertőzése.
 4. A magzat fertőzése (terhes nőknél).

Hasonló probléma megoldása azonnali, és minél korábban indult a kezelés, annál könnyebb megszabadulni a candidiasis korától. A hüvelyi gombaellenes szerek alkalmazása a készítményben a clotrimazol hatóanyagot tartalmazza, ebben az esetben éppen a megfelelő idő.

A fertőzés terjedése esetén esély van arra, hogy szexuális partnert kötjenek.

A Canesten a megfelelő gyógyszer, amely nagyon rövid idő alatt segít megszabadulni tőle. Ez a kiváló minőségű német gyógyszerkészítmény bizonyult a helyi tünetek kezelésében, különösen a terhes nőknél, így kiváló hírnevet és a legpontosabb visszajelzéseket szerzett.

A gombák és a mikrobák viharos

A Kanesten alkalmazható kényelmes alkalmazási formákban. Jelenleg a Kanesten gyógyszerkészítmény három értelmezése létezik:

 • Vaginális tabletta három dózisban klotrimazol-100; 200; 500 mg.
 • Vaginális 1% krém 20 gramm csövekben.
 • 1% Kanestena oldat spray formájában, 30 ml térfogat.

A fő hatóanyaga a három forma a Kanestena van klotrimazol - imidazol származékát jelöli, amelyet a relatív biztonsági, széles körű gombaölő és bakteriosztatikus protivoprotozoynoe lépéseket.

A Kanesten használata a bőr és a nyálkahártyák gombás és bakteriális fertőzéseinek kezelésére szolgál, és külső kezelésre van előírva, ha:

 1. Vaginális candidiasis.
 2. A szájüregi élesztőgomba.
 3. Gyűrűféreg (mycosporia).
 4. Streptococcus és staphylococcus pyoderma.

A Kanestennek helyi fungicid és gombaellenes hatása van. Egy alkalmazása során vaginális tabletták releváns koncentrációban vezet jelentős csökkenését a növekedés az élesztő Candida ablicans gombák, a fő oka a gombás fertőzése és tartós csökkenése a betegség tüneteit.

A Kanesten helyileg alkalmazható, szinte nem felszívódik a szisztémás véráramba, így az orvos mérlegelésére lehet ajánlani a terhes és szoptató nők kezelésére.

Szoptatáskor nem veheti át a kábítószert.

 • A terhesség alatt a clotrimazol alkalmazása a harmadik trimeszterben lehetséges; a kezelés alatt a szoptatást abba kell hagyni.
 • A terhes nőknek javasoljuk, hogy ne alkalmazzák a hüvelyi applikátort a Kanestena beadásakor.

Alkalmazási szabályok

Szagtalanítással a Kanesten tabletták használata relevánsabb, célszerű a gyógyszer jobb biológiai hozzáférhetőségét biztosítani és biztosítani. Jelenleg a gyártó három adagot állít elő - 100; 200; és 500 mg Clotrimazol, különböző mennyiségű tabletta a csomagolásban, meghatározva az átlagos kezelést. Az ár az alábbiakra vonatkozik:

Canestes a torkolatból, utasítástól és véleményektől

A klotrimazolra alapozott gyógyszer. A kanesztinnak csak a helyi hatása van, ami lehetővé teszi, hogy serdülők és terhes nők (14 hetes időtartam) után adják őket. Nem javasolt a gyógyszer alkalmazása a terhesség első trimeszterében, valamint a szoptatás alatt.

Készült Németországban különféle kiadványokban:

 • kenőcs vagy krém formájában;
 • spray formájában;
 • vaginális tabletták formájában;
 • külső megoldás formájában.

Az ilyen fajta lehetővé teszi a nyálkahártyákon vagy a páciens bőrén található gombás elváltozások kezelését. Ugyanezt elősegíti a készítmény sokféle hatása, amely a candida, a penész és az élesztő gombák gombájával, valamint a dermatophytákkal kapcsolatos. A Kanesten a strepto- és staphylococcusokkal, valamint a gardnarellával is segít. De nem számít, mennyire magas a gyógyszer aktivitása, gyakorlatilag nem lép be a véráramba az alacsony felszívódás miatt.

Ellenjavallatok

A kábítószer ellenjavallata az utasításokban a következőket tartalmazza:

 • egyéni intolerancia;
 • Terhesség I. félévében;
 • laktációs időszakban.

Gyakran előfordul, hogy a terhesség kezdete megjelenik, ezért néha az orvosok kockázatot vállalnak és olyan gyógyszereket írnak elő, amelyek nem ajánlottak erre a periódusra. A mai források közül mindegyiknek meg kell választania azt, amely kevesebb potenciális kárt okozhat. Kanesten a hüvelyi alkalmazáshoz csak ilyen gyógyszerek, mert helyi szinten működik.

Mellékhatások

A legtöbb betegben a Kanesten nem okozott jelentős mellékhatásokat. Lehetséges helyi hatások viszketés, égés és bőrpír formájában. Ebben az esetben a gyógyszert le kell állítani és orvoshoz kell fordulni. A kezelés tüneti. A jövőben az orvos felveszi és felírja az élesztő fertőzésből származó alternatív gyógyszert, amelyet az adott beteg testének könnyebben tolerál.

Hogyan kell használni Kanesten?

Gyertyák használata során figyelni kell a gyógyszer adagolására. A kúpok 100, 200 vagy 500 mg klotrimazolt tartalmazhatnak. Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb dózis megrázkódni fog, és másnap megtalálja a tünetek tüneteinek eltűnését. 200 mg-os dózis esetén a kezelés sikeressége hosszabb - 3-4 nap. De a legalacsonyabb adaggal egy hetet kell meggyógyítani, de a mellékhatások kockázata minimális.

A vaginális kúpokat éjjel naponta egyszer helyezzük el. Ha gyorsabban meg akarsz szabadulni a fogtól, akkor jobb, ha a gyógyszer nagyobb dózisú, mint kis adagban, de nem csak éjszaka, hanem a nap folyamán is.

Hogy teljesen megszabaduljon a candidiasis ellen, meg kell felelniük az orvos által előírt görbéknek, még akkor is, ha a betegség tünetei eltűnnek a gyógyszer első befogadásakor.

A bőr kezelésére Kanesten oldatot használnak. A krém ugyanolyan kényelmes mind a bőrön, mind a nyálkahártyán. Hüvelyi candidiasis esetén az oldat alkalmazható douching-hez.

Összevegyhetem a Canesten-t más gyógyszerekkel?

Ha már kezeltek nystatin gyógyszerekkel, akkor aligha érdemes összekapcsolni a kanesztinnel: mindkettő gyengíti egymást. Klotrimazol nem illeszkedik jól natamycinnel és amfotericin, így meg kell győződnie arról, hogy ezek az anyagok, amelyek nem részei a gyógyszer, amit tettek a kezelés alatt a szájpenész.

Ha a Kanesten más gyógyszerekkel együtt alkalmazza a klotrimazolt, akkor ez a hatóanyag túladagolásához vezethet.

Vélemények a kábítószerről

A Kanesten-tel kezelt nők közül sokan panaszkodnak a kábítószer magas költségeire, míg mások olcsónak találják hatékonyságát. Gyakorlatilag egyik válaszadó sem észlelte a cselekvések széles körét, de ez a körülmény segít a drognak, hogy célzottan járjon el, és kiküszöbölje az összes kórokozó elemet.

A kezelés negatív eredménnyel járt a nőknél, akiknek állandó partnere van, mert a candidiasis befolyásolja a férfi szexuális szervet. Ha a rigó család fogott szunyókált egy pár (vagy állandó bensőséges kapcsolat), akkor meg kell kezelni mind ugyanabban az időben, mert a betegség nem fog visszavonulni. Mindkét partner kezelése a Kanestena bármely formájával lehetséges. Például, míg egy nő kúpokat használ, egy férfi alkalmazhat krémet vagy megoldást.

Tabletták a Kanesten-ből

A Kanesten szintetikus gombaellenes szer külső használatra. A helyi alkalmazással előidézett clotrimazol gátolja a gombás növekedést a sejtben a fehérjeszintézis gátlásának következtében. Ezenkívül gátolja a membránkomponensek - az ergoszterin - szintézisét, ami a mikrobiális sejt integritásának megsértését eredményezi és további halálát okozza. A kórokozó dermatophyták, élesztők és penészgombák érzékenyek a canestén hatására. Helyi alkalmazás esetén az anyag szinte nem szívódik fel a vérbe, ami a Canestin biztonságos használatát teszi lehetővé terhes nőkön és nőknél a szoptatás alatt. A Kanestena hatóanyag széles spektrumú antimikotikus hatású, valamint fungisztatikus aktivitással rendelkezik, amely a fertőzés fókuszában a koncentrációtól függ. A Kanesten bármilyen dózisformában aktív formák, élesztőszerű gombák, dermatophyták, varicolored lichen és erythrasms kórokozók ellen. Az Antimycotic mellett a Kanesten antimikrobiális hatású Trichomonas vaginalis, Gram-pozitív és Gram-negatív mikroorganizmusok ellen.

Használati utasítások

Spray és Kanesten krém ajánlott:

Gombás betegségek a bőr és a nyálkahártyák, által okozott gombák, élesztőgombák, dermatofiták és egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazol: mikózisok kezek, lábak, a törzs, és a bőr redők; Rendellenes lichen és erythrasma.

Hüvelykrém és gyertyák Kanesten használt: Candida vulvitis; balanitis; Vulvovaginalis. Kanesten gyertyákat is használnak a szülési csatorna megszüntetésére vonatkozó utasításoknak megfelelően a szállítás előtt.

Az alkalmazás módja

A Kanestena oldatot a sebek duzzadására, nedvesítésére, alkalmazására és mosására használják.

A Kanesten-krémet az érintett területekre naponta 2-3-szor vékony rétegen alkalmazzák. A lézió típusától függően a Kanesten kezelés időtartama 3 napig terjedhet, 4 hétig erytrózissal vagy többszínű lishinnal.

Vaginális tabletták Kanesten injektált mélyen a hüvelybe naponta egyszer 1, természetesen időtartam függ a dózis, úgy, hogy a tabletták 500 mg egyszer adjuk Kanestena, 200 mg - 1 alkalommal a nap 3. napon, 100 mg - 1-szer naponta 6-7 nap.

Mellékhatások

A kábítószer Kanesten, mint általában, jól tolerálható. De a helyi reakciók égési, duzzadási, viszketési, vörösödés, bőrkiütés (urticaria, hólyagképződés) formájában jelentkezhetnek az alkalmazás helyén. Néha fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom jelentkezhet, ami a klotrimazol intoleranciájának jele.

Ellenjavallatok

A Kanesten nem alkalmazható a krém vagy tabletta összetevőinek egyéni intoleranciájára. Ne használja a kábítószert a menstruáció és a terhesség első harmadában.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Az amfotericin, nystatin vagy natamycin egyidejű alkalmazása csökkenti a Kanestena hatását.

terhesség

Ne alkalmazza a kanesztint a terhesség 1. trimeszterében.

túladagolás

A Kanesten Spray használata emelt dózisokban nem okoz életveszélyes reakciókat.

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó, gyermekektől elzárva. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A kibocsátás formája

A tartály többfajta felszabadulási formája létezik:

 • Cream Kanesten 20 g 10 mg klotrimazolt tartalmazó tubusban 1 g-ban;
 • Vaginális Kanesten tabletták (kúpok), amelyek 100, 200 és 500 mg klotrimazolt tartalmaznak;
 • Megoldás külső használatra Kanesten.

struktúra

Krém külső használatra 1% homogén, fehér - 1 g, klotrimazol 10 mg

Segédanyagok: benzil-alkohol, cetil-palmitát, cetosztearil-alkohol, tisztított víz, 2-oktil-dodekanol, poliszorbát 60, szorbitán-sztearát.

Spray külső használatra 1% tiszta oldat formájában színtelen vagy enyhén sárgás színű - 1 ml 10 mg clotrimazol.

Segédanyagok: izopropil-mirisztát, makrogol 400, izopropanol.

Canestes a trombita véleményektől

A candidiasis formái vagy mi a göbösség?

Első alkalommal, éhség fertőzés kellemetlen megnyilvánulásával szembesülve, sok beteg nem tudja, mi a toll. Mivel a betegség tünetei teljesen eltérnek egymástól, akkor a klinikai kép teljesen más lesz. Függetlenül attól, hogy hol található a jelölt gomba (a szájban, a nyálkahártya nemi szerveken vagy a bőr hajtásain), a candidiasis három fő formáját azonosítják:

A kandidializmus általában nem jelent külső tüneteket. Annak ellenére, hogy a gomba mennyisége meghaladja a megengedett normát, a nagyon erős immunitás nem teszi lehetővé a betegség kialakulását, ezért a jelölt nem aktív. Az élesztő fertőzés jelenlétét véletlenszerűen észlelik a tesztek szállítása során. Az egészséges ember ilyen állapota nem veszélyes. Ha a candidiasis egy terhes nőben található, akkor szükség van a kezelésre, mert fennáll a veszélye annak, hogy fertőződik a gyermek, akár terhesség alatt, akár szülés közben, ha természetes módon járnak. A férfiaknál a candidiózis tele van gyengéd immunitással rendelkező gomba partner átvitelével.

A leggyakoribb a candidiasis akut formája. Leegyszerűsíthető és bonyolult. A kényelmetlenség miatt a betegek viszketést észlelnek, és ezután halványodik. A gyógyszerek megfelelő megválasztásával a tünetek gyorsan eltűnnek. A komplikált mocsár legfeljebb két hónapig tarthat. Ez feltételezi egy másik fertőzés vagy gyulladásos folyamatok jelenlétét a szervezetben.

A candidiasis krónikus formája abban az esetben jelentkezik, ha a gombák által okozott betegség nem kezelhető, és több mint két hónapig tart. Leggyakrabban ez a megnyilvánulás nagyon alacsony immunitású embereknél fordul elő. A relapszusok rendszeresen fordulnak elő. A köztük lévő intervallumok nem lehetnek azonosak. Néhány embernél a betegség a menstruációs időszak előtt folytatódik, más esetekben évente többször négyszer fordul elő, és az onkológiában vagy AIDS-ben szenvedők állandóak lehetnek.

A krónikus candidiasis előfordulása szerint a betegség kétféleképpen fordulhat elő: visszatérő és tartós. A visszatérő mocsarasodással a betegség új kitörései egyértelműen azonosulnak, és közöttük láthatatlan látens időszakok láthatók. A krónikus, tartós formában megjelenő szájpad állandóan jelen van a betegben. A megkönnyebbülés ritka pillanatai csak egy szankció vagy hosszú ideig tartó, antimikotikus gyógyszerek után jönnek.