Kanesten

Minden lány, aki életében legalább egyszer felvetette a toll problémáját. A betegség a Candida nemzetségben található gombák aktív fejlődésének hátterében jelentkezik. A kórokozó mikroorganizmusok számának növekedése bizonyos okoktól függ, amelyek kedvező mikroflórát jelentenek számukra. Ilyen okok között megkülönböztetik az alultápláltságot, a gyengített immunitást, a stresszeket, a vírusos és a hideg betegségeket. A kandidiák gyakran érintik a férfiakat és a gyermekeket. A fogak kezelése különböző módszereket foglal magában a férfiakban és a nőkben. Ez segít a Kanesten-nek, amely a következő formákkal rendelkezik: oldat, kenőcs és hüvelytabletta.

Kanesten: felhasználási jelzések

A különféle gombás elváltozások miatt a szakemberek a Kanestena különböző formáit írják elő. A Kanesten számos kórokozó dermatophyták ellen küzd: Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes. Káros hatással van a penészgombákra és az élesztőgombákra. A Kanesten-et nem csak a tintahal észlelése esetén írják fel, hanem ilyen problémákkal:

 • Dermatomycosis, trichophia, microsporia;
 • Szájgyulladás, a bőr gombás elváltozása;
 • Erózió, paronychia;
 • Vulvit, balanitis;
 • Trichomoniasis, erythrasma;
 • zoster;
 • A szállítási módok kijavítása a szállítás előtt.

Kanesten vaginális tabletták

A Kanesten tabletták hatóanyaga a klotrimazol, amely gátolja a Candida gomba növekedését, ami halálához vezet. A gyógyszer alkalmazása során a plazma és a vizelet klotrimazolját nem észlelték. A használati utasítás azt jelzi, hogy hüvelytabletta a tamponból candidiasis, vaginitis esetén használatos. A gyógyszerrel történő helyi terápia superinfekció esetén történik, amely gyakran antibiotikumok szedésének hátterében alakul ki.

A Kanesten tabletták csak intravaginális használatra alkalmasak. A kúpok ezen formái lehetővé teszik a maximális eredmény elérését a toll kezelésében. Mindössze azért, mert egy tablettát vagy egy gyertyát közvetlenül a lézióba injektálunk. Néhány alkalmazás után a tünetek jelentősen csökkentek:

 • kiválasztása;
 • Viszketés és a szájszárazság égése;
 • A vaginális nyálkahártya gyulladása;
 • Fájdalom a vizelés és a szexuális érintkezés során;
 • A külső nemi szervek gyulladása.

Nagyon fontos az eljárás helyes végrehajtása. A gombaellenes szerek használatára vonatkozó utasítások azt mondják, hogy a hüvelytabletta napi egyszeri használat, közvetlenül az esti lefekvés előtt. A lehető legmagasabb mélységbe lépve érhető el a maximális eredmény, a hátán fekve. A minimális tanfolyam hetente tart. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, a toll súlyosságától függően. Használat előtt mossa meg a kezét. Az éjszaka folyamán a Kanesten tabletta teljesen feloldódik a hüvelyi üregbe. A kellemetlen érzés olyan szivárgást okozhat, amely a ruhát megöli.

Néha vannak mellékreakciók, amelyeknél bőrkiütés, égetés és viszketés jelentkezik. Az ilyen megnyilvánulások a Kanesten-kezelés kezdeti szakaszában normaként tekintendők. Ha a tünetek több mint három napig maradnak, akkor allergiás reakcióról beszélhet. Ebben az esetben a hüvelytabletták használatát törölni kell, és konzultálni kell az orvossal a gyógyszer helyettesítésére. A kezelés teljes időtartama alatt tartózkodnia kell minden intim kapcsolattól. A terápia leáll a menstruáció időszakára, majd ismét folytatódik.

Ez a terápia saját ellenjavallatokkal rendelkezik. Tehát a kábítószer tilos a következő esetekben:

 • 12 éves kor alatt;
 • Egyéni intolerancia a klotrimazollal és egyéb gyógyszerekkel;
 • A terhesség első harmadában;
 • A szoptatás ideje.

Kenőcs Kanesten

A kenőcs aktív összetevője, mint a tabletták esetében, a klotrimazol. Ez az anyag teljesen abszorbeálódik a vérbe az érintett vérben. Az ilyen betegségek esetén kenőcsöt kell előírni:

 • Mycosis of láb, bőr, bőr folds;
 • erózió;
 • zoster;
 • dermatitis;
 • Candidiasis.

Kenőcs Kanesten a tusolás alatt komplex terápiával készül. Egy hasonló tabletta alkalmazásával a kenőcs segít a kisméretű károk és repedések kiküszöbölésében. Kezelés Kaneszten a férfiaknak a férfiak számára. A hatóanyagot a gengszterek és a fityma felszínére alkalmazzák. Segít megszüntetni a fejpusát, fekélyes formációkat, gyulladást, kellemetlenséget a nemi közösülés során.

Általában a kandília elleni kenőcsöt a kurzus két héten belül jelöli ki. Az időtartamot a betegség súlyossága határozza meg. A Kanesten-kezelés maximális időtartama 4 hét. A gyógyszer hatékonyan megszünteti a bőr candidiasis megnyilvánulását felnőtteknél és gyermekeknél. A gyógyszer nem tartalmaz hormonokat az összetételében, ezért dermatitis, irritáció, csecsemőmirigyek esetén alkalmazható. A kontraindikáció fokozott érzékenységet mutat a gyógyszer egyes összetevőire. A terhesség alatt a kenőcsöt a második trimeszterben használják.

Kanesten

A leírás aktuális 23/12/2015

 • Latin név: Canesten
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazole (Clotrimazole)
 • Gyártó: Kern Pharma S.L. (Spanyolország), Troponwerke (Németország)

struktúra

100 grammban krém, helyileg tartalmazott 1 g klotrimazol és egyéb segédanyagokat, például a benzil- és a cetosztearil-alkohol, cetil-palmitát, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, poliszorbát 60, tisztított desztillált vízhez.

Egyben hüvelyi tabletta 100 mg, 200 mg vagy 500 mg klotrimazolt tartalmazhat. Segédanyagok kalcium-laktát, kroszpovidon, MCC, tejsav, hipromellóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kukoricakeményítő.

A kibocsátás formája

krém Kanesten 20 gramm tömegű csövekből állnak elő, amelyeket kartoncsomagolásban lezárnak.

Kanesten vaginális tabletták 1,3,6 db fóliablokkból készült buborékcsomagolásban állítják elő. A gyógyszer egy intravaginális injekcióval ellátott applikátorral van ellátva, és kartonpapír dobozban van lezárva.

Farmakológiai hatás

gombaellenes széles spektrumú szer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Antimikotikus hatásmechanizmus klotrimazol a szekréció elnyomásával kapcsolatos ergoszterol, ami a citoplazmatikus membránok szerkezeti és funkcionális rendellenességeit okozza. A gyógyszer fungisztatikus és fungicid hatású.

Az antimikotikus hatások széles körének köszönhetően a hatóanyag egyaránt hat dermatophytes, mindkettő penész, élesztő és dimorf gomba. A minimális gátló koncentráció 0,062-8,0 μg 1 ml szubsztrátra vonatkoztatva. Az antimikotikus aktivitás mellett 0,5-10 μg koncentrációban 1 ml szubsztrátra vonatkoztatva a gram-pozitív mikroorganizmusokra gyakorolt ​​hatás, beleértve streptococcus, staphylococcus, valamint gram-negatív mikroorganizmusok (Gardnerella vaginalis, bakteroidok).

farmakokinetikája

A vizsgálatok eredményeképpen megállapították, hogy felszívódott klotrimazol jelentéktelen és a használt dózis 2-10% -át teszi ki. A hatóanyag csúcskoncentrációja 10 ng / ml-nél kisebb, ami nagyon alacsony a szisztémás mellékhatások valószínűségét illetően.

Tabletták intravaginális alkalmazása esetén

A szisztémás abszorpció legfeljebb 10%. A metabolizmus a szervezetből kiválasztódó inaktív származékok előtt történik. A plazma csúcskoncentrációja klotrimazol (10 ng / ml-nél kevesebb), és nem okoz szisztémás hatást.

Használati utasítások

 • gombás fertőzések a nyálkahártyák és a bőr kapcsolódó dermatophytes, öntőforma, élesztő gomba, és más kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazol;
 • az által okozott bőrfertőzések Malassezia furfur és Corynebacterium minutissimum kezelésre többszínű megfosztja és erythrasmavolt;
 • candidiasis vulvitis (nőkben), candidal balanitis (férfiakban);
 • gyertyák 100 mg-os dózisban való hatékony felhasználása aa szülõcsatorna higiéniája amikor érzékeny kórokozókat érzékel a késői terhességben.

Ellenjavallatok

A gyógyszer összetevőivel szembeni túlérzékenység.

Használjon óvatosan:

 • a terhesség első harmadában és a szoptatásban.

Mellékhatások

A test egészének nemkívánatos hatásai allergiás reakciók és fájdalom, a helyi manifesztációk formájában jelentkeznek kiütés és a bőr viszketése.

Használata vaginális tabletták okozhat nemkívánatos hatásokat a részét a reproduktív rendszer, amely megmutatkoznak formájában kényelmetlenséget, égés, viszketés, duzzanat, vörösség a hüvely és a külső nemi szervek, és ritka esetekben - hasi fájdalom.

Kanesten, használati utasítás (módszer és adagolás)

A krémet kívülről alkalmazzák, vékony rétegben 0,5 cm-es szalagot alkalmazva az érintett területeken, és finoman dörzsölnek, és a nap folyamán 2-3 alkalommal ismétlik.

A kezelés időtartama

A maximum 4 hét.

A betegség lokalizációjától és súlyosságától, valamint a kórokozótól függően egyedileg kell meghatározni:

 • kezelés dermatomikozov- 3-4 hét.
 • erythrasma- 2-4 hét;
 • többszínű megfosztja - 1-3 hét.
 • candidiasis vulvitisésbalanitis - 1-2 hét.

Intravaginális alkalmazásra

Kanesten gyertyákat kell mélyen beágyazni a hüvelybe, ajánlott lefekvés előtt. Ha a páciens nem tiltott, akkor használhatja az applikátort, a bevezetés legmegfelelőbb pozícióját - a hátán fekve.

Standard dózis: 1 hüvelyi tabletta éjszaka.

túladagolás

A túladagolás alkalmazása nem okoz életveszélyes szisztémás és helyi reakciókat.

kölcsönhatás

Eladási feltételek

A gyógyszert recept nélkül kell kiadni.

Tárolási feltételek

A környezeti hőmérséklet 25 ° C-ig tart.

Óvintézkedések: a gyermekek hozzáférésének megőrzése.

Lejárat dátuma

Ne tartson 3 évnél tovább.

Különleges utasítások

Nem ajánlott a Kanesten kenőcs használata a körmök vagy a fejbőr fertőzések kezelésére. Kerülje a szemmel való érintkezést, ne nyelje le!

Figyelmeztetések a candida vulvitis kezelésére

 • a kezelést a menstruáció megjelenése előtt be kell fejezni;
 • ne tamponokat, spermicid, egyéb hüvelyi eszközök;
 • ne végezzen intravaginális öntözést.

A fertőzés átvitelének elkerülése érdekében ajánlott, hogy a partner tartózkodjon a szexuális kapcsolattól. Latex termékek, ideértve az óvszereket és a membránokat is, funkcionális kapacitása csökken (a segédanyagok, különösen a sztearátok jelenléte miatt), és hatással van ezek biztonságára.

gyerekek

Hiányzik a gyermekgyógyászati ​​tapasztalat.

újszülöttek

A tejszín tartalmával kapcsolatban benzil-alkoholt Ne alkalmazza koraszülött csecsemőknél és újszülötteknél.

analógok

 • Kenőcs Candisan (ezenkívül antibakteriális hatást is tartalmaz, A válaszok helyesek).
 • Megoldás d / kívül. kb. Candide- kizárólag bőrgyógyászatban alkalmazzák, csak a felszabadulás és a segédanyagok jegyzékében különbözik.
 • Imazol- selyempasztát, amely szintén használható candidiasis pelenka dermatitis.

Vélemények a következővel kapcsolatban: Kanestene

 • a gyógyszer megfizethető és hatékony;
 • hatékonyan segít különböző gombás fertőzésekkel;
 • a kiadási és kezelési séma megfelelő formája;
 • gyakorlatilag biztonságos - nem okoz szisztémás nemkívánatos hatásokat.

Ár Kanestena, hol lehet megvásárolni

A Kanesten krém átlagos ára, 20 mg tuba - 200-215 rubel.

Kanesten: a krém és a gyertyák használatára vonatkozó utasítások

A Kanesten egy külső gombaellenes szer. Ez a sokoldalúság, hogy képes fertőzéseinek kezelésére az urogenitális területen, provokált különböző mikroorganizmusok - gombák nemzetség Candida, staphylococcus, streptococcus, Gardnerella vaginalis és a Gram-negatív baktériumok. A hatóanyag aktív összetevője elpusztítja a gombák sejtfalát, és meghal.

Használati utasítások

A Canesztint a klotrimazolra érzékeny organizmusok által kiváltott szexuális fertőzések kezelésére használják. A használat főbb jellemzői:

 • balanitis
 • epidermomikózis
 • erythrasma
 • sportoló
 • trihofitia
 • Mikroskoporiya
 • szájgyulladás
 • Az ujjak gombás eróziója
 • zuzmó
 • trichomoniasis
 • kifejtését
 • candidiasis
 • Mycoses.

A Canestint a szülés előkészítésében is használják.

struktúra

Egy gyertya esetében a Canesten 100, 200 vagy 500 mg hatóanyagot tartalmazhat. A gyógyszer egyéb komponensei közé tartoznak:

 • kroszpovidon
 • Kalcium-laktát
 • Mikrokristályos cellulóz
 • Tejsav
 • hipromellóz
 • Laktóz-monohidrát
 • Szilícium-dioxid vízmentes kolloid;
 • Magnézium-sztearát
 • Kukoricakeményítő.

A készítmény nem változik a készítmény különböző formáiban.

Gyógyító tulajdonságok

Az antimikotikus hatás mellett a hatóanyag antimikrobiális hatást fejt ki az ergoszterin elnyomásával. Elpusztítja a gram-negatív és gram-pozitív mikrobákat. Fungisztatikus vagy fungicid hatású. Attól függ, hogy mennyire koncentrálódik a betegség középpontjában.

A gyógyszer hatékonyan kiküszöböli élesztő- és penészgombák, dermatophytes, staphylococcus, streptococcus, kórokozók erythrasma, Bacteroides, pityriasis, vaginális Trichomonas és Gardnerella.

A keringési rendszerbe való bejutáshoz a clotrimazole gyorsan kimozdul a testből, és csak helyi hatásokat biztosít.

A kibocsátás formái

A költségek körülbelül 2200 rubel.

A Canesten gyógyszertár a következő formákban található meg:

 • Spray 1% 30 ml-es palackokban
 • Töltsön 1% -ot 5, 20, 35 vagy 50 g-os csövekben
 • Krém 2% 20 g-os csövekben
 • Hüvelykrém 10% a 35 g-os csövekben
 • Hüvelygyertyák 100, 200 és 500 mg-ra.

A permet tiszta, színtelen vagy sárgás színű.

Az alkalmazás módja

Kis mennyiségű permetet permeteznek az érintett területekre naponta kétszer, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. Használja fel és hüvelyi módon fecskendezve.

Gyertyákat fecskendeznek be a hüvelybe naponta egyszer. A terápia időtartamát befolyásolja a dózis:

 • 100 mg gyertyát használnak 5-7 napig
 • 200 mg gyertyát 3 napig használnak
 • 500 mg gyertyát egyszer használnak.

Kanesten formájában fehér krém ára 466 rubel. 15 g csőhöz.

Kanesten gyapjú vagy hüvelykrém formájában naponta adagolják az éjszakára mélyen a hüvelybe. Könnyen elvégezhető az eljárás alkalmazása egy applikátor segítségével.

A gyertyák használatát követően alaposan mosson kezet, nehogy a klotrimazol a szem nyálkahártyájába kerüljön.

A Kanesten krém külső használatra naponta kétszer kerül alkalmazásra, kis mennyiséget alkalmazva egy problémás helyre és dörzsölve a bőrt. Átlagosan a kezelés egy hónapig tart, de a következő betegségekkel a kezelés során:

 • Dermatomycosis - 3-4 hét
 • A nemi szervek kandidái - 7-14 nap
 • Erythrazms - 2 hétig egy hónapig
 • Lishay - 3 hét.

Az ár a csomagolási gyertyák - 1320 rubelt.

Azt is ajánlott, hogy a tünetek eltűnését követő 14 napon belül alkalmazzák a gyógymódot a megelőzés érdekében.

Terhesség és laktémia

Nincs bizonyíték arra, hogy a gyógyszer befolyásolja a magzatot, de a terhesség első 3 hónapjában még mindig nem ajánlott alkalmazni. Az idő múlásával a kábítószert használhatja, de a vaginális kúpok esetében be kell illesztenie őket egy applikátor segítségével.

Ellenjavallatok

A kábítószer Kanesten használatának ellenjavallatai a használati utasításnak megfelelően:

 • Intolerancia a clotrimazollal és egyéb komponensekkel
 • 12 év alatti gyermekek
 • Az intravaginális forma nem alkalmazható a menstruáció során.

Az orvos egy hüvelygyertyát írhat fel egy 11 évnél idősebb lánynak, de fel kell használni az alkalmazás nélkül.

óvintézkedéseket

Legyen óvatos, ha a kábítószert használja, és tartsa be a következő szabályokat:

 • Mindkét szexpartner egyidejű kezelését végezze
 • Kerülje a krém kiszáradását a szem nyálkahártyájára
 • Ne használja a terméket vaginálisan a menstruáció alatt
 • A májbetegségben szenvedő betegeknek ellenőrizniük kell a funkcióját a gyógyszeres kezelés során
 • Külső használatra ne használjon kötszereket
 • Ha allergiás tünetek jelentkeznek, a gyógyszeres kezelés megszakad
 • Ha a hatás egy hónapig hiányzik, akkor ellenőrizze a diagnózist.

Az onokomikózis kezelésében a körömlemezek rövidebbek és a felületüknek durvanak kell lennie, hogy a hatóanyagok jobban behatolhassanak.

Kábítószer kölcsönhatások

A Canesten intravaginális formái képesek növelni a plazmában a Tacrolimus immunszuppresszív gyógyszer koncentrációját. Ezért mindkét hatóanyaggal való egyidejű kezelés során figyelembe kell venni és ellenőrizni kell a takrolimusz szintjét a vérszérumban.

A Canesten csökkenti más gombaellenes szerek és antibiotikumok hatásosságát, mint például a Natamycin vagy Nystatin.

Mellékhatások

A gyógyszer intravaginális alkalmazása tele van allergiás reakciók kialakulásával, amelyek tapintható gyengeséggel, dyspneával és csalánkiütéssel fejezzük ki. A vaginában és a külső nemi szerveken a következő tünetek jelentkezhetnek:

A Canesten bőrre és nyálkahártyákra történő alkalmazása esetén a következő mellékhatások figyelhetők meg:

 • puffadtság
 • Bőrradír
 • Bőrkiütés
 • Hólyagok.

Ritkán a beteget a hasi fájdalom zavarta. A gyakori vizelés, a gastralgia, a cystitis jelei, az együttérzés fájdalma, valamint a partner szexuális szervében fellépő fájdalom figyelhető meg.

túladagolás

Mivel a gyógyszer elutasítja a helyi beavatkozást, és nem érinti a szervezet egészét, a túladagolás jeleit általában nem észlelik.

Feltételek és eltarthatósági idő

A gyógyszert sötét helyen legfeljebb 3 évig tárolják. Nem szükséges különleges hőmérsékleti rendszer.

analógok

Candide

A Candida egy gombaellenes gyógyszer, amelyet a Glenmark Pharmaceuticals Ltd (India) gyárt. A fő hatóanyag a klotrimazol.

A gyógyszer többféle formában áll rendelkezésre:

 • 2% fehér színű hüvelygél
 • 1% tiszta, színtelen oldat
 • 1% fehér vagy világos sárga por jellegzetes szaggal
 • Fehér, biconvex vaginális tabletták
 • 1% fehér krém egyenletes a konzisztenciában.

költsége a gyógyszer körülbelül 300 rubel. a megoldás 125 rubel. - gél, 350 rubel. - por, 260 rubel. - krém és 80 rbl. - tabletta.

A gyógyszer minden formáját kizárólag külsőleg vagy intravaginálisan alkalmazzák.

A Candida-t a bőr és a nyálkahártyák gombás fertőzéseinek kezelésére használják. Az akció fő elve a fehérjék, az ergoszterin és a nukleinsavak szintézisének blokkolása a gombasejtekben. A gyógyszer hatékony a penész, dimorf és élesztőszerű gombák, trichomonadok, dermatophyták és a Nocardia nemzetség aktinomycetesjei ellen.

A fő előnyök gyógyszerek:

 • A biztonság, az újszülötteknél még az újszülötteknél is
 • A kellemetlen tünetek gyors megszüntetése - viszketés, vörösség, égés és duzzanat
 • Szinte teljes hiánya a mellékhatásoknak.

Az eszköz sajátja hiányosságokat:

 • Függetlenül a felszabadulás formájától, a gyógyszer kizárólag helyi hatást fejt ki, helyileg pusztítja el a gombát, anélkül, hogy befolyásolná a betegség okait.
 • Ha a gomba mélyen behatolt a nyálkahártyába, akkor a kábítószert kombinálni kell más gyógyszerekkel.

Canison

A Canisone egy gombaölő hatású helyi készítmény az imidazolszármazékok csoportjából. Ez az Agio Pharmaceuticals, India gyártásának egy másik analógja. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol.

A hatóanyag kifejezett fungicid, baktericid és deszenzitizáló hatást fejt ki. Megöli dermatophytes, penészgombák, Staphylococcus, Streptococcus, gombák, a Candida nemzetségbe Corynebacterium minutissimum, kórokozók erythrasma, seborrhea, sokszínű zuzmó, hüvelyi Trichomonas.

A tartályt fehér kenőcs és oldat formájában szabadítják fel, valamint egy hosszúkás alakú hüvelykrém és fehér tabletta.

költsége hüvelykrém - 60-70 rubel., Megoldás - 95 rubel., Tabletta - 13 rubel. A kenőcs, amelyet külsőleg alkalmaznak, körülbelül 450 rubel.

Előnyök:

 • Egyetlen alkalmazás
 • hatékonyság
 • Használható a menstruációs ciklus egész ideje alatt.

hátránya:

klotrimazol

A klotrimazol egy helyi antifungális szer, amelyet a Synmedic Laboratories, India gyárt. A hatóanyagot a Nocardia nemzetség, dermatophyták, dimorf, élesztő-szerű és penészgomba-gombák szabályozásában használják. Elpusztítja a staphylococcusokat és más Gram-pozitív baktériumokat, a Corynebacterium minutissimust és a hüvelyi trichomonadokat. A készítmény hatóanyaga a klotrimazol.

A klotrimazol krém, vaginális tabletta, aeroszol és oldat formájában kapható.

költsége hüvelyi tabletta körülbelül 60 rubel., Krém - 300 rubel. 30 gramm oldatra - 200 rubel. 15 ml, aeroszol - 75 rubel.

Előnyök:

 • Minimális mellékhatások
 • Lehetőség egyszerre.

hátránya:

 • A terápiás hatás csak enyhe betegséggel érhető el.

Canestes a tollából

Canestes a tollából

Kanesten - gombaellenes szerek (nemzetközi neve klotrimazol). A gyógyszer csoportjába tartozik az imidazol-származékok topikus és lokális alkalmazásra. Ez ellen aktív patogén dermatofitákkal Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, élesztőgombák és penészgombák, Candida nemzetségbe Torulopsis glabrata, Malassezia furfur, Rhodotorula, valamint a kórokozók erythrasma, több színű zuzmó, Gram-pozitív (Streptococcus, Staphylococcus, Corynebacterium minutissimum) és Gram-negatív baktériumok (Gardnerella vaginalis, Bacteroides), valamint a Trichomonas vaginalis.

Tartalom:

A Kanesten gyógyszer különböző formában áll rendelkezésre

 • A krém hüvelyi.
 • Krém külső használatra.
 • Kenőcs külső használatra.
 • Por külső használatra.
 • A tabletták hüvelyesek.
 • Megoldás külső használatra.

A gyógyszer alkalmazási jelei

Kanesten használják ilyen betegségek esetén:

 • Nyálkahártyák és bőr gombás elváltozása.
 • Dermatomycosis, dermatophytosis, trichophytosis, epidermophytia, microsporia.
 • Candidiasis.
 • Stomatitis.
 • Interdigital gombás erózió, gombás paronychia.
 • A mycosis másodlagos pyoderma bonyolult.
 • Candidiasis vulvitis, vulvovaginitis, balanitis.
 • Trichomoniázis.
 • Pityriasis lichen, multicolored lichen.
 • Erythrasma.
 • Szülés előtt a szülési csatorna kijavítása.

Ellenjavallatok a Kanestena használatához

A gyógyszer ellenjavallatai a következők:

 • A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.
 • Menstruációs időszak hüvelyi formákban.
 • A terhesség első trimesztere és a laktáció.

Mellékhatások

A Canesten ilyen mellékhatásokkal rendelkezik:

 • A bőr égése, duzzanata, irritációja és hámlása.
 • Paresztézia, erythemás kiütések, hólyagok megjelenése.
 • Allergiás reakciók csalánkiütés és viszketés formájában.
 • Intravaginális injekció: viszketés, égés, hiperémia, nyálkahártya ödéma, hüvelyváladék.
 • Fejfájás, gastralgia, gyakori vizelés.
 • Átmeneti cystitis.
 • Égő érzés a partner péniszében és fájdalom az együttérzés során.

Adagolás és adminisztráció

 • Külsőleg. Krém, kenőcs, oldat vékony réteget alkalmaz a bőrelváltozásokra és a nyálkahártyákra naponta 2-3 alkalommal, és lassan dörzsölje. A kenés felülete 10 cm, a krémszínű oszlop pedig 5 mm. A tanfolyam körülbelül 4 hét és további 14 nap.
 • Az Erythrazma-t 2-4 hétig kezelik. Többszínű lichen - 1-3 weeks. A lábak kenése előtt mossa le meleg vízzel és szappannal, szárítsa meg törülközővel. A lábak bőrének gombás terápiája után folytassa a kezelést további 2-3 hétig a relapszus elkerülése érdekében.
 • Hüvelyi gélt vagy krémet 5 g-os adagokban adagolunk a hüvelyben, amennyire csak lehet, naponta egyszer. Tanfolyam - 3 nap.
 • Jelző vulvitis és balanitis - napi 2-3 alkalommal. Tanfolyam - 1-2 hét. A hüvelyta tablettákat a lehető legmagasabban kell beadni a hüvelyben 500 mg egyszer vagy 200 mg, a tanfolyam - 3 nap vagy 100 mg, a tanfolyam - 6-7 nap (reggel és este). Ugyanakkor a terápiát a külső nemi szervek kenőcsével, krémmel vagy oldattal való kezelésével kombinálják.
 • A szülőcsatornát rehabilitálva egy tablettát kell beadni.
 • Uretritisz esetén az oldat felszívódása a húgycsőbe történik. Pálya - 6 nap.

Különleges használati utasítás

A Kanestena használata előtt olvassa el az utasításokat

A Kanestenom kezelésénél tudnia kell:

 • A fertőzés megállításához mindkét nemi partner kezelésére van szükség.
 • A terhesség második és harmadik trimesztere nem nyújt hüvelyi applikátort.
 • A trichomoniasis kezelésénél szükség van a kemoterápiás gyógyszerek kezelésére is.
 • Az alkalmazott krémet alkalmazó helyeken nem szabad eldugulást előidézni.
 • Kerülje a tejszínt a szem nyálkahártyájára.
 • Májelégtelenségben szenvedő betegeknek monitorozniuk kell a májat. Ha nemkívánatos tünetek jelentkeznek, hagyja abba a kezelést a gyógyszerrel.
 • Ha a kezelés hatása 4 héten belül hiányzik, tanulmányozni és igazolni kell a diagnózist.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Az Amphoticicin B, a Nystatin, a Natamycin és a Clotrimazole egyidejű alkalmazásával az utóbbi gyógyszer terápiás hatása csökken.

A gyógyszert vény nélkül kapják.

A Kanisten-t ne tárolja 25 ° C-nál magasabb hőmérsékleten gyermekektől. A gyógyszer eltarthatósága 3 év.

Mint minden olyan gyógyszer, amely számos mellékhatással és ellenjavallattal rendelkezik, nem szükséges átfogó vizsgálatot és diagnózist nélkül bevenni a Canisten-t. Csak szakképzett orvos tudja garantálni a sikeres gyógymódot.

Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

Termék neve: Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

név

Canesten (hüvelytabletta) (Canesten)

Farmakológiai hatás

Kanesten - hüvelytabletta kifejezett gombaellenes hatással. A Kanesten az imidazol-származékok - a klotrimazol - gombaellenes anyagát tartalmazza. A Canesten megzavarja az ergoszterin termelését, ami a gombák citoplazmatikus membránjának károsodásához vezet (funkcionális és szerkezeti).

A klotrimazol a legtöbb élesztőgomba és a penészgombák, valamint a dermatophyták ellen aktív.

A klotrimazol fungicid koncentrációja legfeljebb 8,0 μg / ml lehet. A klotrimazol fungicid vagy fungisztatikus aktivitása a hatóanyag koncentrációjától függ a fertőzés helyén.

A klotrimazol in vitro expresszált aktivitása csak az érett gombák és a szaporodó elemek tekintetében fejeződik ki, míg a spórák gyakran korlátozódnak a Kanesten készítményére.

Amellett, hogy a gombaellenes aktivitásának klotrimazol is hatásosak bizonyos Gram-pozitív mikroorganizmusok, trichomonádok, és még néhány Gardnerella vaginalis törzseket (klotrimazol hatékony koncentráció 10 ug / ml (a baktériumok), és 100 ug / ml (a Trichomonas)).

A klotrimazol-törzsek ellenállóképessége ritka, másodlagos rezisztencia alakulhat ki, de ritkán fordul elő.

A klotrimazol vizsgálata során nem figyeltek meg toxikus és genotoxikus hatást, valamint negatív hatással volt a szaporodásra.

A klotrimazol tabletták vaginális beadása után a szisztémás abszorpció nem haladta meg a 10% -ot. A szisztémás véráramba való bejutás során a klotrimazol gyorsan metabolizálódik az inaktív származékokká és kiválasztódik a szervezetből. Kanesten 500 hüvelytabletta alkalmazása esetén a plazma plazmában a clotrimazol nem éri el a minimális detektálási határértéket (a szint 10 ng / ml-nél kevesebb volt). Ha a klotrimazolt intravaginálisan adják be, a szisztémás expozíció elhanyagolható.

Használati utasítások

Kanesten formájában vaginális tabletták nem írtak fel, mint azt a helyi kezelés a genitális traktus fertőzések (beleértve a vaginitis) van társítva Candida gombák vagy más érzékeny mikroorganizmusok. Például Kanesten lehet használni a fejlesztés felülfertőződés (beleértve a háttérben antibiotikum terápia), baktériumok által okozott, amelyek érzékenyek a klotrimazol.

Az alkalmazás módja

A Kanesten tabletták kizárólag intravaginális alkalmazásra szolgálnak. Az orális tabletta ellenjavallt! A gyógyszer alkalmazását követően alaposan mosson kezet, hogy elkerülje a klotrimazol véletlenszerű expozícióját a szemébe.

A vaginális tablettákat mélyen, lehetőleg lefekvéskor be kell illeszteni a hüvelybe. Ha az applikátor alkalmazása nem lehetséges, a tablettát beadják vele, a legalkalmasabb a tabletta beadása hátul fekvő testtartásban.

Vaginális tabletták gyakran teljesen feloldódik a hüvelyben, különben széttöredezi tabletta jön ki a hüvely (ebben az esetben, a képesség, hogy kedvezményt tekinthető helyettesítő más formája vaginális tabletták gyógyszerek).

Gyakran javasoljuk 1 hüvelyi tabletta éjszakai használatát.

A kezelés folyamata a kiválasztott kezelési módtól függ:

 • A Kanesten tabletta használata 100 kezelés alatt 6 napig tart.
 • A Kanesten tabletta használata során 200 kezelés alatt 3 napig tart.
 • Kanesten 500 tabletta alkalmazása esetén a kezelés időtartama 1 nap.

A Kanestena alkalmazásának jellemzői:

Ha orvoshoz kell fordulnia:

 • A betegség első jeleinek megjelenése (pontos diagnózis és kezelés esetén).
 • Ha a tünetek a terápia megkezdése után több mint 7 napig fennállnak.
 • Ha a tünetek 2 hónapon belül ismét megjelennek.
 • Ha van a hőmérséklet emelkedése (több mint 38 fok), hányinger, fájdalom, hátfájás, alhasi, hüvelyi vérzés, vaginális genny, hogy kellemetlen szaga.

A terápia során meg kell szüntetnie a szexet, és kezelnie kell magát a partnerével, hogy megakadályozza a betegség újbóli fertőzését és visszaesését. A gyógyszer csökkentheti a latex fogamzásgátlók (beleértve a membránokat és az óvszereket) hatékonyságát.

Ha a hüvely és a külső genitáliák egyidejűleg károsodnak, kívánatos a hüvelyi pirulákkal és külső eszközökkel kombinációs terápiát előírni.

A menstruáció időszakában a terápiát hüvelyi tablettákkal leállítják, a menstruáció befejezése után a kezelés folytatását folytatni kell. A kezelés alatt a douche-t nem szabad elvégezni, és tamponokat vagy készítményeket kell alkalmazni az intravaginális alkalmazásra.

Mellékhatások

Alkalmazásakor intravaginális tabletták Kanesten valószínűleg allergiás reakciók kialakítására Genesis (formájában a gyengeség, nehézlégzés és urticaria), valamint a reakció a reproduktív rendszer (formájában égető érzés, viszketés, duzzanat és bőrpír a hüvely és a külső nemi szervek).

Ritkán előforduló esetekben a Kanesten gyógyszeres kezelés során a hasfájás kialakulása valószínű.

Ellenjavallatok

A Canesteket nem írják elő a klotrimazol és egyéb tabletták összetevőinek intoleranciájára.

A gyermekgyógyászat nem használható Kanesten (a ritka esetekben az orvos felírhat gyógyszert nőgyógyász Kanesten betegek 12 évnél idősebb, de meg kell használni egy applikátor).

terhesség

A vizsgálat során a klotrimazolnak a magzatra gyakorolt ​​hatását nem derítették ki, de a terhesség alatt történő felhasználása valószínűleg csak az orvos szigorú felügyelete alatt áll. A terhesség ideje alatt a hüvelytabletta alkalmazása applikátor nélkül javasolt.

Érzékeny kórokozó kimutatására a terhesség késői szakaszában a kanesztint fel lehet használni a szülési csatorna gyógyítására (100 mg-os dózisban 1 tabletta vaginálisan).

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A klotrimazol intravaginális formái fokozhatják a takrolimusz plazmakoncentrációját, amelyet szájon át alkalmaznak. A Kanesten gyógyszeres kezelésének kijelölésekor a takrolimuszt kapó betegeknek figyelembe kell venniük ezt az eredményt, és nyomon kell követniük a takrolimusz szintjét a szérumban.

túladagolás

A klotrimazol helyi alkalmazásával nem figyelték meg a túladagolás kialakulását.

A kibocsátás formája

Hüvelyta tabletta Kanesten 100 db 6 darabos fóliacsomagolásban, csomagolásban 1 buborékfólia és az intravaginális adagolásra szolgáló applikátor.

Hüvelyta tabletta Kanesten 200 3 db fóliacsomagolásban, csomagolásban 1 buborékfólia és az intravaginális injekcióhoz való felhordó.

Hüvelyta tabletta Kanesten 500 fóliába csomagolt buborékfóliában 1 db, csomag 1 db buborékcsomagolásban és az intravaginális injekcióhoz.

Tárolási feltételek

A Canestes-t legfeljebb 4 évvel a felszabadulás után tárolják.

A Canesteens tárolására nincs szükség különleges hőmérsékleti rendszerre.

Szinonimák

Kandibene, Candida, Kanison, Clotrimazole.

struktúra

1 tabletta Kaninal 100 hüvelyi tartalma:

Clotrimazole - 100 mg.

1 hüvelyi tabletta Kanesten 200 tartalmaz:

Clotrimazole 200 mg.

1 tabletta a Kanesten 500 hüvelyi tartalma:

Clotrimazole 500 mg.

Egyéb komponensek (a dózistól függetlenül): kalcium-laktát (pentahidrát), kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, hipromellóz, laktóz-monohidrát, a tejsav, a magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kukoricakeményítő.

Kanesten tabletta: használati utasítás

struktúra

hatóanyagot : klotrimazol;

1 hüvelyta tabletta 100 mg vagy 200 mg vagy 500 mg klotrimazol;

segédanyagok : kalcium-laktát, pentahidrát; cellulóz mikrokristályos kroszpovidon; Valium; tejsav; laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát keményítő, kukorica szilikon-dioxid kolloid.

Adagolási forma.

Alapvető fizikai és kémiai tulajdonságok:

100 mg-os dózis esetén fehér vagy sárgás színű hüvelyta tabletta, egyik oldalán az "RZD" felirat és a "BAYER" felirat.

200 mg-os adag, fehér vagy sárgás színű hüvelytabletta, egyik oldalán "NR" felirat és "BAYER" jelzéssel.

500 mg-os dózis esetén fehér vagy sárgás színű hüvelytabletta, egyik oldalán a "MU" felirat és a "BAYER" felirat.

Farmakológiai csoport

Antimikrobiális és antiszeptikus szerek a nőgyógyászatban. ATX kód. G01A F02.

Farmakológiai tulajdonságok

A klotrimazol antimikotikus hatásának mechanizmusa az ergoszterinszintézis szuppressziójával függ össze, ami a citoplazmatikus membrán strukturális és funkcionális károsodásához vezet.

A klotrimazol széles spektrumú antimikotikus aktivitást mutat in vitro és in vivo és dermatophytákra, élesztőkre és penészgombákra hat.

A megfelelő vizsgálati körülmények között az ilyen típusú gombák minimális gátló koncentrációja kisebb, mint 0,062-8,0 μg / ml szubsztrát.

A klotrimazol hatásmechanizmusa primer fungisztatikus vagy fungicid hatással jár, attól függően, hogy a klotrimazol koncentrációja a fertőzés helyén van-e.

In vitro a tevékenységet gombás elemek korlátozzák, proliferálják; A gomba spórái csak jelentéktelen érzékenységgel bírnak.

Az antimikotikus hatás mellett a klotrimazol gram-pozitív mikroorganizmusokra (streptococcusok, staphylococcusok, Gardnerella vaginalis ) és gram-negatív mikroorganizmusok ( bakteroidok ).

In vitro A klotrimazol elnyomja a szaporodást Corynebacteriumokból és Gram-pozitív cocci (kivéve a Enterococcusok ) 0,5-10 μg / ml szubsztrát koncentrációban. Kezdetben az érzékeny gombák rezisztens törzsei ritkák. A szekunder rezisztencia kialakulása az érzékeny gombák kezelésében eddig nagyon ritka volt. Az egyszeri adaggal és ismételt toxikus dózisú önkéntesek részvételével végzett preklinikai vizsgálatok nem mutattak ki toxikus károkat, hatásokat és a reprodukcióra gyakorolt ​​hatásokat.

A hüvelyi alkalmazás után végzett farmakokinetikai vizsgálatok kimutatták, hogy csak kis mennyiségű klotrimazol (3-10%) abszorbeálódik. Az abszorbeált klotrimazol gyorsan metabolizálódik a májban az inaktív metabolitokká. Ezért a klotrimazol csúcs plazmakoncentrációja hüvelyi beadás után 500 mg-os dózisnál kisebb volt, mint 10 ng / ml. Ez azt jelenti, hogy a klotrimazol intravaginális alkalmazása után mérhető szisztémás hatások vagy mellékhatások kialakulása nem valószínű.

bizonyság

A nemi szerveken belüli fertőzések (vaginitis) gombák által (általában nemzetség) Candida ) és a klotrimazolra érzékeny baktériumok által okozott felülfertőződés.

Ellenjavallatok

A clotrimazolra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel és egyéb kölcsönhatásokkal

Egyidejű kezelés klotrimazol, amelyet használnak vaginálisan és orálisan adagoltuk a takrolimusz (FK-506, egy immunszuppresszáns) vagy szirolimusz növelheti a takrolimusz / szirolimusz plazmaszintjét. Ezért szükséges, hogy figyelemmel kísérjük a páciens a túladagolás tüneteit takrolimusz vagy szirolimusz, szükség esetén ellenőrzi azok szintjét a vérplazmában.

Alkalmazási jellemzők

Kerülje a szemmel való érintkezést. Ne nyelje le.

A beteget tanácsos orvoshoz fordulni:

a betegség első megnyilvánulásaiban;

ha a tünetek 7 napig fennállnak

ha a tünetek 2 hónapon belül újra megjelennek

túlérzékenyek minden gombaellenes szerre vagy imidazolszármazékra;

a vénás megbetegedések az anamnézisben vagy a partnereknél a nemi betegségek mérlegelt története;

több mint két epizód a vagány vaginitis az elmúlt 6 hónapban

ha a beteg magas testhőmérséklet (38 ° C vagy magasabb), fájdalom az alsó has, vizelési zavar, hátfájás, gennyes hüvelyi folyás egy rossz szag, fekélyek vulváris és vaginális sebek, bőrpír, a hasmenés, az émelygés, hányás, hüvelyi vérzés, amelyhez a vállak fájdalma jár.

A gyógyszer alkalmazása során kerülni kell a szexuális érintkezést, mivel a fertőzést továbbíthatják a partnernek. A latex termékek (például az óvszerek és a membránok) hatékonysága és biztonsága csökkenthető.

Mivel mind a hüvely és a külső genitália (szájszárazság és szomszédos területek) általában érintettek, mindkét oldal kombinált kezelését, beleértve a helyileg alkalmazott helyi kezelést is, fel kell használni.

A Kanesten ® kezelése során a hüvelyta tabletta ajánlott mindkét partner kezelésére krémmel.

A menstruáció alatt a kezelést nem szabad elvégezni. A kezelést a menstruáció megjelenése előtt be kell fejezni.

Ne használjon tamponokat, intravaginális öntözést, spermicideket vagy más hüvelyi termékeket ezzel a gyógyszerrel.

Alkalmazás terhesség vagy szoptatás alatt.

A klotrimazol nőkben a termékenységre gyakorolt ​​hatását klinikai vizsgálatok nem végeztek, azonban az állatokon végzett vizsgálatok nem mutattak ki klotrimazol hatását a termékenységre.

Az állatokon végzett vizsgálatok nem mutattak ki közvetlen vagy közvetett káros hatásokat a reproduktív toxicitás tekintetében. A clotrimazol terhesség alatt végzett vizsgálatok száma korlátozott, ezért ajánlott elkerülni a Kanesten®, a vaginális tabletta terhesség Ⅰ trimeszterében történő alkalmazását.

A terhesség ideje alatt hüvelytablettákat kell alkalmazni az alkalmazáshoz.

A Kanesten ®-kezelés ideje alatt a hüvelytabletta leállítja a szoptatást.

A reakció sebességének befolyásolása, amikor vezetés vagy más gépekkel való munkavégzés közben. Nem érinti.

Adagolás és adminisztráció

1 tabletta hüvelyi alkalmazása este. A 100 mg-os vaginális tabletták kezelésének folyamata 6 nap 200 mg-3 nap; 500 mg - 1 nap.

A vaginális tablettákat be kell illeszteni a hüvelybe a lehető legmagasabb szintre, este pedig sokkal kényelmesebb, ha a háton hajlékonyabb, kissé hajlított lábakkal helyezzük.

Klotrimazol, vaginális tablettákat be kell nedvesíteni a hüvelyben a teljes feloldódás, különben feloldatlan darab hüvelytabletták kiesnek a hüvelybe. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy helyezze be a gyógyszert a hüvelybe, amilyen mélyen csak, lefekvés előtt. Ha hüvelyi tabletta nem oldódik fel teljesen egy éjszaka, akkor fontolóra kell vennie a hüvelyi krém.

Gyermek. Ne alkalmazza 12 év alatti gyermekek számára. A 12 éven felüli gyermekeket orvosával kell konzultálni; ne használja az applikátort.

túladagolás

Nincs kockázat akut mérgezés nem, mivel nem valószínű, hogy a túladagolás lehetséges egyetlen dózis után a vaginális vagy a bőrre való felvitelt (alkalmazás nagy területeken a bőr elősegítő körülmények között a fokozott felszívódás) és után a véletlen orális adagolás. Nincs specifikus antidotum.

Véletlen orális beadásra ritkán szükséges végezni gyomormosás, ha a dózis életveszélyes, már alkalmazták az előző óra, vagy ha van-e látható túladagolás tünetei (pl, szédülés, hányinger vagy hányás). Gyomormosást kell végezni, ha van megfelelő védelmet a légzőrendszert.

Mellékhatások

Az immunrendszer részéről, allergiás reakciók, köztük ájulás, hypotensio, dyspnoe, csalánkiütés.

A reproduktív rendszer és az emlőmirigyek oldaláról, bőrelváltozás a nemi szervekben, viszketés, bőrkiütés, duzzanat, erythema, kellemetlen érzés, égés, irritáció, kismedencei fájdalom, hüvelyi vérzés.

A gyomor-bél traktusból, fájdalom a hasban.

Lejárat dátuma

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó.

Tartsa távol gyermekektől.

csomagolás

Hüvelyváladék 100 mg 6., 200 mg 3. vagy 500 mg 1. számú szájon át, alumíniumfólia buborékfóliában, kartonpapír dobozban lévő applikátorral.

Kenőcs és Kanesten krém

Spray és krém Canesten (Canesten) (gyártója - Bayer, Németország) a régió és a gyógyszertár függvényében eltérő áron rendelkezik. Leggyakrabban a költség ingadozik 300-ról 550 rubelre. a gyertyák ára is változik, attól függően, hogy mennyi a csomagolás mennyisége és mennyisége (kb. 60 rubel / gyertya).

Hol vásárolhat

A legtöbb gyógyszertár Kanesten ritkán állnak rendelkezésre. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gyógyszer nyilvántartásba vétele lejárt. Az analógok és helyettesítők széles választéka áll rendelkezésre.

Megpróbálhatja Kanesten megrendelését online gyógyszertárakban:

A kibocsátás formája

A gyógyszer külső és belső használatra is alkalmas.

Külső eszközök:

Belső alapok;

 • Hüvelykrém;
 • gyertyák;
 • Hüvelyi tabletta.

Mit válasszon

A választás elsősorban a beadás módjától függ (külső vagy belső). A külső eszközök közül a krémek és kenőcsök népszerűbbek, mivel ezeknek a gyógyszereknek a viselkedése viszonylag egyszerű - a por szétszóródhat, és a megoldás könnyen eloszlatható.

A gyógyszer belső formáinak megválasztása a páciensnél marad.

A készítmény szerkezete

A Kanesten- klotrimazol (0,01 g).

segédanyagok:

 • Poliszorbát 60 - célja a bőr lágyítása;
 • Benzil- és cetosztearil-alkoholok - biztosítják a krém összetevőinek és stabilitásának összekeverését, és lehetővé teszik a hatóanyag megfelelő mélységbe való bejutását;
 • A cetil-palmitátnak hűsítő, gyógyító és gyulladásgátló hatása van;
 • Az szorbinát-sztearát emulgeálószer, melynek célja a bőr lágyulása,
 • Octildodecanol - zsíralkoholokra utal, stabilizálja a készítményt és javítja az illatot, ugyanakkor lágyítja és hidratálja a bőrt;
 • Tisztított víz.

analógok

Az analógok közül figyelmet érdemelnek az ilyen gyógyszerek:

 1. Canison - ezenkívül magában foglalja az antibiotikum gentamicin és betametazon, amely csökkenti az allergiák valószínűségét (termelő - India, 49 rubel ára);
 2. A Clotrimazole-Acry egy belföldi analóg, amely borostyánkősavat tartalmaz, ami növeli a hatóanyag hatékonyságát (termelő - Oroszország, az ár 31 rubelből áll);
 3. Clotrimazole-Akrikhin - ricinusolaj, amely a krémben jelen van, tovább nyugtatja és puhítja a bőrt (termelő - Oroszország, ára 30 rubel.),
 4. Candide - a cselekvés elve, hogy blokkolja a gombák (termelő - India, az ára 54 rubel.)

Olcsó analógok

A Clotrimazole krém a legolcsóbb analóg. Ez egy aktív gombaellenes szer további szennyezők nélkül (termelő - India, ára 12 rubel.).

A készítmény tulajdonságai

Antimimik krém Kanesten dermatophytákon, élesztő- és penészgomba, actinomycetes Nocardia és dimorf gombák hatására. A gyógyszert sikeresen alkalmazzák számos gombás betegségben, valamint katasztrofális hatással van a staphylococcusra, a corynebacteriára és a Trichomonasra.

Hogy működik

A krémet csak 2 ng / ml mélységben lehet felszívni a szervezetbe, az alkalmazott dózis legfeljebb 10% -áig. Ez a mélység elegendő ahhoz, hogy befolyásolja a gombás fertőzést, de a hatóanyag gyakorlatilag nem lép be a szervezetbe, ami jelentősen csökkenti a hatóanyagok hatását az ember általános állapotára és megakadályozza azok felhalmozódását.

A kezelés időtartama általában 2 hét. Az időzítés közvetlenül függ a kórokozótól és a betegség színpadától.

Használati utasítások

A Kanesten a nyálkahártyák és a bőr gombájaként helyi gyógyszerként használható. Gyakran előfordul, hogy bizonyos betegségek esetén gyógynövényt írnak elő:

 • A nemi szervek kandíliaiája 2 héten belül teljesen meggyógyul;
 • Erythrazma - akár 2 hétig is;
 • Többszínű zuzmó - legfeljebb 3 hétig;
 • Dermatomycosis - egy hónapig;
 • onychomycosisban;
 • Candida balanitis és vulvitis;
 • Szájpenész.

Használati utasítások

Kanesten krémet a külső alkalmazás eszköze. A felnőttek konzultálnak a bőrgyógyászokkal naponta háromszor alkalmazzon krémet a fertőzött területeken. Az oldatot napi 4 alkalommal használják fel.

A gyógyszer hosszú élettartammal rendelkezik - 3 év. De ezen időszak után jobb, ha nem használunk krémet. Szobahőmérsékleten sötét helyen tárolják - a gyógyszertár szekrényében.

Az alkalmazás módja

A vulvitis kezelésére kis mennyiségű krémet fecskendeznek be a hüvelybe háromszor naponta. A hüvelyi adagolásra szolgáló tablettát a hatóanyag mennyiségétől függően alkalmazzuk és különböző számú alkalommal veszünk be. Minél magasabb a dózis, annál kevesebb adag beadása szükséges.

A bőr mycosis gyógyszer kezelésére Vigyázzon vékony rétegre az érintett területre reggel, délután és este a teljes gyógyulásig.

Körömgombák alkalmazása

Mielőtt egy gyógynövényt használna a tojótyúk gomba ellen, A lábat alaposan mossuk le szappannal és szárítsuk meg. Vékony réteget alkalmazzon a körmön és a közeli lágyszöveten 2-3 alkalommal 2-3 alkalommal.

adagolás

Kis mennyiségű krémet kell elosztani egy helyszínen a tenyér méretének és a masszázsmozgásoknak, hogy fokozatosan dörzsölje. Az oldatot 10-20 csepp dózisban alkalmazzuk.

A vaginális tabletta beadása előtt lefekvés előtt a következő séma szerint:

 1. Egyszeri beadás - 500 mg.
 2. 3 napig - 200 mg.
 3. Egy hétig - 100 mg.

túladagolás

Mivel a készítmény belekerül a nyálkahártyák és bőr belső rétegeibe, valószínűtlen, hogy a túladagolás jelei megjelennek. Abban az esetben, ha véletlenül egy pirulát, egy kúpot vagy egy krémet használunk, a gyomor profilaktikus mosását kell elvégezni. Különösen akkor, ha a felvétel után egy órán belül megjelent jellegzetes tünetek: hányinger, szédülés, hányás.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

A Kanestena hatóanyaga, a Clotrimazole, képes csökkenteni a párhuzamosan használt gombaellenes hatóanyagok hatékonyságát, valamint az antibiotikumot nystatin és natamycin. ezért A kezelés módját előre kiválasztják, és az eszközöket nem kombinálják.

Ellenjavallatok

A kontraindikációk magukban foglalják az egyéni intoleranciát a Kanestena részét képező bizonyos anyagokra:

 • klotrimazol;
 • Cetil-sztearil-alkohol és mások.

Az antimikotikus gyógyszer gyermekekre gyakorolt ​​hatását nem vizsgálták, mivel a gombás betegségek rendkívül ritkák a gyermekeknél.

Orvos felügyelete alatt

A gyógyszer nem javasolt a terhesség első trimeszterében. A terhesség fennmaradó részében a gombás fertőzés kezelésére kizárólag orvos felügyelete mellett kerül sor, annak érdekében, hogy felismerje és meg lehessen akadályozni a nők és gyermekek testének esetleges mellékhatásait időben.

Gyakorlatilag nincsenek vizsgálatok a kenőcs alkalmazására a szoptatás alatt.

Mellékhatások

A mellékhatások esetei rendkívül ritkák. Abban az esetben, ha a Canestin komponensek egyéni intoleranciája van, Pirosság, égő, bizsergés a felhasználás területén.

Felhasználói vélemények

Kanesten krémet használtam a lábujjak közötti megfosztás kezelésére. A mentor már 12 óra múlva már elhaladt, vagy egy viszketés, égő érzés következett be. És egy idő után a vörösség is eltűnt. Ez csak drága.

A gyógyszer figyelemre méltóan a közvetlen gombafejlődés kezdeti szakaszában, a lábfejen lévő gombafejlődésben nyilvánult meg. Verejtékezés, viszketés, vörösség volt. A krémet a dicsőség borította. A bőr sima lett, és nem volt nyoma a viszketésnek és a bőrpírnak. A krém nem gombaellenes problémával is szembeszáll, például "lecsillapítja" a bőrt a leégés után.

Kanesten krémet használtam a mocsárba. A felosztások nem állnak meg. Igen, és viszkető viszket. Talán átfogó kezelésre van szüksége?

A szerszám előnyei és hátrányai

 • Minimális ellenjavallatok;
 • teljesítményét;
 • Terhesség alkalmazása (az első trimeszter kivételével);
 • Egyszeri használat lehetősége.
 • Az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek csökkent hatása;
 • Nagy költségek.

Reklám videó a drog ukrán: