Clotrimazole készlet: használati utasítás

A gyulladás formájában jelen levő clotrimazol egy kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer, amely számos dózisformában rendelkezésre áll, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban.

Ha a hatóanyagot vaginális kúpok formájában használják, akkor gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben, ezért hatása csak a gyulladás területén történik, anélkül, hogy negatív hatást gyakorolna a szomszédos szervekre. A kis mennyiségű abszorbeált gyógyszer metabolizálódik a májban, és kiválasztódik az epével, majd székletben.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt a Clotrimazole-ról: teljes gyógyszer használati utasítás, átlagár a gyógyszertárakban, teljes és hiányos drog analógok, valamint a Clotrimazole kúpokat már alkalmazó személyek ajánlásai. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

Olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van a helyi alkalmazásra a nőgyógyászatban.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyi Clotrimazole kúp? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A hüvelyi beadáshoz fehér színű, hosszúkás kúpok formájában képződött, kontúrozott cellás buborékfóliák formájában, karton dobozban, mellékelt leírással.

 • A készítmény hatóanyaga 100 mg klotrimazol,
 • A segédanyagok kemény zsír.

Farmakológiai hatás

A klotrimazol az imidazol származéka.

Az in vitro nagyon aktív a legtöbb patogén gombákkal szemben, amelyek súlyos fertőző szövődményeket okozhatnak, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Használati utasítások

Először is, a Clotrimazole kúpokat a fogak kezelésére használják. A vizsgált hatóanyag általában káros hatással lehet a különféle kórokozókra:

 • Trichomonas;
 • élesztőszerű gombák;
 • dermatophytes;
 • streptococcus;
 • penészgombák;
 • staphylococcus;
 • baktériumok okozzák a herpes zoster kialakulását.

A klotrimazol gyertyákat nem csak trichomoniasisra és vulvovaginalis candidiasisra írják fel a nőknek, hanem megelőző célokra is. Például, az orvos előkészítheti a gyertyákat rövid ideig a munka előtt vagy sebészi beavatkozást a nemi szerveken, bármilyen műszeres vizsgálatot.

Ellenjavallatok

Túlérzékenység, terhesség I. félévében, menstruációs időszak (ebben az adagolási formában).

Óvatosan: a laktáció ideje.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban nem bizonyították, hogy a klotrimazol terhesség vagy laktáció alatt történő alkalmazása negatív hatást gyakorol a nők vagy a magzat (gyermek) egészségére. Azonban a gyógyszer felírásának helyénvalóságát orvoshoz fordulva külön kell foglalkozni.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Clotrimazole kúpok a hüvelybe általában este befecskendezhetők, a lehető legmélyebbek a fekvő helyzetben. Ehhez használja a csomagoláson található applikátort. A tanfolyam - 1 gyertya Clotrimazole naponta 6 napig.

 • A klotrimazollal történő ismételt kezelést orvosa írja le.

Kandidáns vulvitis vagy Candida balanitis használata esetén a gyulladást egyidejűleg alkalmazzák a Clotrimazole krémmel, amelyet naponta többször alkalmaznak az érintett területeken egy-két hétig. Ha trichomoniasis ajánlott kombinálni a használatát klotrimazol kúpok kemoterápiás gyógyszerekkel belsejében (metronidazol).

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. A vizeletürítés számának növekedése;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. Kellemetlen érzés a nemi közösülés során;
 4. Helyi reakciók - viszketés és égő hüvelyben, colpitis kialakulás, nyálkahártya ödéma, hyperemia.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

A gyógyszer lokális alkalmazása az ajánlott adagot meghaladó dózisokban nem okoz életveszélyes reakciókat és feltételeket.

A kábítószer nem kívánt felhasználása esetén (belsőleg) a következő tünetek lehetségesek: anorexia, émelygés, hányás, gastralgia, májkárosodás; ritkán - álmosság, hallucinációk, pollen, bőr allergiás reakciók.

Nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Szükség esetén a kezelés tüneti.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzésére a szexuális partnerek egyidejű kezelése (férfiaknál megoldásként alkalmazható) szükséges.

Ha a trichomoniasis a klotrimazol sikeresebb kezelésére irányul, akkor más, szisztémás hatású gyógyszereket (például a metronidazolt is) kell használni.

Kábítószer kölcsönhatások

Hüvelyi beadás esetén a clotrimazol csökkenti az amfotericin és más polién antibiotikumok aktivitását.

A nisztatinnal egyidejű alkalmazása esetén a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

Vélemények

Megvizsgáltuk a Clotrimazole kúpokat alkalmazó nők véleményét:

 1. Katya. Korábban szenvedett krónikus gombás fertőzés, míg az egyik a fórumok nem tanácsos használni klotrimazol flukonazol, és így az ilyen kezelés után a szájpenész örökre elment, de én mindig lógott a hivatalok nőgyógyászok. Azt javaslom, lányok, és ne felejtsd el kezelni a partnereidet, néha a probléma ebben rejlik.
 2. Maria. Ezeket a gyertyákat egy nőgyógyász írta le a terhesség második trimeszterében. Segítenek szinte azonnal. A viszketés az első órában jelentkezik. Igen, és vannak fillérekért. Az egyetlen dolog, a kezelés ideje hosszú, 6 nap.
 3. Vic. Meghallgattam a reklámot és megvettem egy drága gyógyszert a krónikus candidiasisból a gyógyszertárban. Csak két tabletta volt. De nincs hatása. El kellett mennem a nőgyógyászhoz. Az általa előírt Clotrimazole megoldotta a problémámat. A gyógyszer gombás megbetegedések ellen működik. Nagyon olcsó és könnyen használható. A húgukat meggyógyították a trichomoniasis. Jó, hogy elérhetőek és ne ütjenek a zsebébe.

analógok

Ha a páciens, aki a golyó kezelésére gyertyát ír elő, valamilyen okból nem tudja használni ezt a gyógyszert, akkor konzultáljon orvosával, hogy analógokat jelöljen. Napjainkban a gyógyszerészeti láncokban nagyszámú gyógyszer kerül bemutatásra, amelyek azonos farmakológiai hatást fejtenek ki.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A kúpokat gyermekektől távol kell tárolni 8 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten, legfeljebb 24 hónapon belül a csomagoláson feltüntetett gyártási időponttól számítva.

Clotrimazole kúpok

A klotrimazol egy szintetikus gombaellenes és antibakteriális szer, amely imidazolra épül. Ez ellen hatékony egy nagy csoport dermatophyták, élesztők és gombák, Trichomonas, és néhány baktérium - streptococcusok, staphylococcusok, Bacteroides, gardnerellas.

A hatóanyag aktivitási szintje közvetlenül függ a koncentrációjától: kis mennyiségben gátolja a betegség kórokozóinak szaporításához szükséges fehérjék szintézisét.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják le a klotrimazol kúpokat, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. A Clotrimazole-t már használó emberek tényleges megjegyzései a megjegyzésekben olvashatók.

Összetétel és kibocsátás formája

A vaginális kúpok hatóanyaga a klotrimazol, amely gombaellenes szer. A clotrimazol speciális enzimekkel való kölcsönhatásának eredményeképpen nő a hidrogén-peroxid koncentrációja, ami hozzájárul a gombasejtek elpusztításához.

kúpok Összetétel: egy kúpot tartalmaz 100 mg hatóanyagot, és a bázisnak az összeget megszerzéséhez szükséges kúp tömege 2 alapjául kúpok a félszintetikus glicerideket tartalmaznak klotrimazol.

Klinikai-farmakológiai csoport: olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van topikális alkalmazásra a nőgyógyászatban.

Milyen segítséget nyújt a gyertya Klotrimazol?

A klotrimazol kúpok alkalmazása a magzat hordozása során megfelelő a gombás fertőzések és a candidiasis elleni küzdelemben, azonban a terhes organizmus egyéb kórtörténeteit is ki kell emelni. Ezek a következők:

 • trichomoniasis;
 • a születési csatorna gyógyulása;
 • ótvar;
 • szájpenész.

A Clotrimazole kúpok egyéb jelei ismertek, azonban ezeket el kell hagyni, mivel rendkívül ritka a magzat kialakulása.

Használati utasítások

Hüvelyi tabletta A clotrimazol-t naponta 1-nél a lehető legmagasabban be kell adni a hüvelybe, legjobb esténként. A clotrimazol-ot speciális, a kábítószerhez kötődő, a fekvő pozícióban lévő applikátorral kell beadni.

Egyéb előírások hiányában a klotrimazol és a genitális gombafertőzések és egyéb gombafertőzések szinonimák:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A clotrimazol a felszabadulás minden formájába nincs olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszer komponenseire. Az utasítás szerint a Clotrimazole ellenjavallt nőknél a terhesség és a laktáció idején.

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. A vizeletürítés számának növekedése;
 4. Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Clotrimazole analógok

A klotrimazol az egyik legkedvezőbb árfekvésű ár és hatékony gombaellenes szerek. Bizonyos esetekben azonban, ha nincs megfelelő hatása, a következő gyógyszerek helyettesíthetők:

Mindezek az alapok olcsóak és hatékonyságiak. A különbség a kimenet és az összetétel formája.

A klotrimazol kúpok átlagára a gyógyszertárakban (Moszkva) 20 rubel.

Clotrimazole, gyertyák

analógok

A teljes analóg a Candide.

A testre gyakorolt ​​hatások helyettesítők lehetnek:

Canison, Triakutan, Triderm, Amiklon, GUINET-Lotrimin, Yenamazol, Candid, Kanesten, klotrimazol Acre, Faktodin, antifungol, imidek, Kandibene, Kandizol, Canison, Lotrimin

Az átlagár online *: 42 p.

Használati utasítások

(ha megnyílik a kép, kattintson a képernyő alján lévő gombra)

Röviden: a gyertyát naponta egyszer adják be, lefekvés előtt, nem kell nedvesíteni. A szokásos tanfolyam 6 nap, de az orvos másokat írhat fel.

Ezek a hüvelytabletták, amelyeket gyakran gyertyáknak neveznek, antifungális szereknek nevezik. Ezek fehér színű ovális kúpok (sárgás árnyalat van).

Egy hüvelyi tabletta klotrimazolt (100 mg) tartalmaz hatóanyagként. A segédösszetevők közül:

 • laktóz (tejcukor),
 • burgonyakeményítő,
 • mikrokristályos cellulóz,
 • magnézium-sztearát,
 • citromsav.

Egy csomagban 6 gyertya van. Ezenkívül a dobozban van egy applikátor (a gyártótól függően), ami segít beilleszteni egy gyertyát a hüvelybe.

A gyógyszer eltarthatósága 42 hónap. Ezen időszak végén a gyógyszer nem használható. A tárolási hőmérséklet legfeljebb 25 ° C. A gyógyszert tartalmazó helynek száraznak és fénytől védve kell lennie. A gyermekek számára tilos a hozzáférés.

bizonyság

Először is, persze, szelíd.

Fontos, hogy a klotrimazol kúpok segítsenek számos gombafajta ellenállni. Tevékenységük a patogén mikroflóra sejtjeinek elpusztításán alapul. Különösen a kábítószer hatásának tárgyai:

 • élesztőgombák (beleértve a candida-t is),
 • penészgombák,
 • dermatofitonok
 • Olyan mikroorganizmusok, amelyek elősegítik a színes zuzmók és eritrák megjelenését,
 • Trichomonas,
 • streptococcusok,
 • staphylococcusok és mások.

A klotrimazol hatóanyagként történő antimikotikus hatása az ergoszterin szintézisének megsértése, amely a gombás sejtek membránjának alkotóeleme. Ez a membrán permeabilitásának és a sejtek ezt követő feloldódásának a megváltozásához vezet.

Kis koncentrációban a hatóanyag gátolja és megállítja a gombák növekedését. És nagy adagokban járul hozzá a halálhoz.

A gyógyszer beadása után a hüvelyváladékban és alacsony vérben mutatott magas koncentrációja 48-72 órán át fennmarad. A májban az inaktív metabolitok metabolizmusa gyorsan előfordul.

Ki írta fel a gyógyszert

A klotrimazol kúpok formájában kerül alkalmazásra, amikor a nemi szerveket gombás fertőzés érinti:

A gyógyszer felhasználásának egyéb célja:

 • a szülési csatorna javítása a szülés előestéjén,
 • a fertőzés megelőzése a műtéti beavatkozás vagy más nemi szervi terápiás beavatkozások előtt.

Ellenjavallatok

Gyertyatartók A clotrimazol nem alkalmazható olyan betegeknél, akik fokozott érzékenységgel rendelkeznek a hatóanyaggal vagy segédanyagokkal szemben. A menstruáció alatt a gyógyszer nem használható.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Az első trimeszterben a klotrimazol bármilyen formája ellenjavallt.

A II. És III. Trimeszterben, valamint a szoptatással óvatosan kell alkalmazni.

A klinikai vizsgálatok szerint a gyertyák (hüvelytabletta) II. És III. Trimeszterben történő alkalmazása nem vezetett negatív következményekhez a nők és a gyermekek egészségére nézve. A nagyobb bizalomért azonban az orvosnak minden esetben külön-külön el kell döntenie a gyógyszer felírásának lehetőségét.

Mellékhatások

A klotrimazol hüvelytablettaként való alkalmazása mellékhatásokat okozhat:

 • fejfájás,
 • égő, viszketés és duzzanat a hüvely nyálkahártyájába,
 • elosztása,
 • gyomorfájás,
 • hólyaghurut,
 • gyakori vizelés,
 • fájdalom közösülés során,
 • égő a pénisz partner.

Figyelem!

 1. Az urogenitális fertőzés megismétlődésének megakadályozása érdekében mindkét szexuális partner számára kezelést kell végezni.
 2. A kezelési partnerek befejezése előtt a nemi közösülés nem kívánatos, mivel újbóli fertőzést okozhat.
 3. Terhesség alatt ne használja az applikátort.
 4. A májelégtelenségben szenvedő betegeknél a máj időszakos megfigyelésére van szükség.
 5. Ha a kezelés hatása egy hónapon belül hiányzik, akkor a diagnózis megerősítése szükséges.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

 1. A kúpok hüvelyi adagolása csökkenti az amfotericin B és más polién antibiotikumok hatásosságát.
 2. A nystatin párhuzamos alkalmazása gyengíti a Clotrimazole hatását.
 3. A kúpokkal végzett kezelés és a vitamin- és növényi kiegészítők bevitele megengedett.

Kezelési séma

Az orvosnak a hatóanyag megfelelő koncentrációját kell választania a betegség súlyosságának megfelelően. Gyertyák A klotrimazolt naponta egyszer, ágyba ágyazva mély hüvelybe fecskendezik be. A manipulálás során a csomagolásra alkalmazott applikátor felhasználásra kerül.

A standard kezelési idő hat nap. Az orvos azonban előírja a terápia meghatározott időtartamát. Ha a várt eredmények nem jelentkeznek, akkor egy további kezelés lehetséges.

Amikor a születési csatornák szedését végezzük, elegendő egyetlen kúp bevezetése egyszer.

Vélemények

[su_quote cite = "Oksana, 24, Moszkva"] Korábban nem tudtam, mi a fanyar. A 25. héten a vemhesség alatt csökkent az immunitás, és viszketés következett be. A nőgyógyász felvetette a tollat. Kinevezett vagy kinevezett vaginalnye tabletta Klotrimazol. Azt is tanácsolta először, hogy nedvesítse meg őket meleg vízzel. A javulás két nappal később történt. És a 6 nap folyamán a tuska eltűnt. Tetszett ez a drog. Ez olcsó és ugyanakkor hatékony. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Alina, 30, Saransk]" Sokáig szenvedett a krónikus fájdalom miatt. A barát tanácsot ad a Clotrimazole-ral (maga kezelték). Természetesen jobb lenne az orvoshoz menni. De nem találtam időt. A kezelés folyamata örökre megszabadult ettől a szerencsétlenségtől. Kényszerítettem a barátomat is. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Victoria, 27, Izhevsk]" Figyelembe vettem a hirdetést és megvettem egy drága gyógyszert a krónikus candidiasisból a gyógyszertárban. Csak két tabletta volt. De nincs hatása. El kellett mennem a nőgyógyászhoz. Az általa előírt Clotrimazole megoldotta a problémámat. A gyógyszer gombás megbetegedések ellen működik. Nagyon olcsó és könnyen használható. A húgukat meggyógyították a trichomoniasis. Jó, hogy elérhetőek és ne ütjenek a zsebébe. [/ su_quote]

Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben!

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

Krasnoyarsk orvosi portál Krasgmu.net

A klotrimazol használatára vonatkozó hivatalos utasítások szerint fájdalom esetén a klotrimazol-kezelést kúppal kell leállítani. Hüvelyi tabletták (gyertyák) A clotrimazol befecskendezése a hüvelybe történik. A tanfolyam - 1 gyertya Clotrimazole naponta 6 napig. Ebben a cikkben olvashatod a Klotrimazol gyógyszer alkalmazására vonatkozó hivatalos utasításokat. A vaginális kúpok "Clotrimazole" biológiailag aktív adalékokkal kombinálva alkalmazható. A gyógyszer alkalmazása előtt klotrimazol forduljon orvoshoz.

ÚTMUTATÓ a gyógyszer klotrimazol gyógyászati ​​alkalmazásához

A gyógyszer kereskedelmi neve: Clotrimazole-Acry®, Clotrimazole
Nemzetközi nem tulajdonosi név (INN): clotrimazole
Adagolási forma: vaginális tabletták (kúpok)
Hozzávalók:
1 hüvelyi tabletta: hatóanyag: 100 mg klotrimazol
segédanyagok: cukor tej (laktóz), burgonyakeményítő, mikrokristályos cellulóz, citromsav, magnézium-sztearát.
leírás
A fehér vagy csaknem fehér, ovális, biconvex tabletták. Farmakoterápiás csoport: gombaellenes szer.
ATX kód: G01AF02

A Clotrimazole farmakológiai hatása

A klotrimazol széles spektrumú gombaellenes szer helyi alkalmazáshoz. Aptimikotichesky hatása hatóanyag klotrimazol (imidazol-származékok) össze van kötve a megsértése az ergoszterol szintézisét, egy komponense gombasejt membránok, amely módosítja a membrán permeabilitás és káros következményeket a sejtek lízisét. Alacsony koncentrációban úgy viselkedik fungisztatikus és fungicid nagy, nem csak az osztódó sejtekben. A fungicid koncentráció kölcsönhatásba lép mitokondriális és peroxidáz enzimeket, és ezáltal megnő a hidrogén-peroxid koncentrációja a toxikus szintek, ami szintén hozzájárul a megsemmisítése gombasejtek.
Ez ellen hatékony dermatofiták, élesztő és penészgombák, valamint a kórokozója többszínű lichen pityriasis versicolor (Malazessia furfur), és a patogén erythrasma. Antimikrobás ellen Gram-pozitív (staphylococcusok, streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Bacteroides, Gardnerella vaginalis), valamint a Trichomonas vaginalis ellen.

A klotrimazol farmakokinetikája

A klotrimazol intravaginális adagolásakor a felszívódás a beadott dózis 3-10% -a. A hüvelyi szekréció magas koncentrációi és az alacsony vérkoncentrációk 48-72 órán át fennmaradnak. A májban gyorsan metabolizálódik inaktív metabolitokká.

A gyertyák használatára utaló jelek Clotrimazole:

- Genitális fertőzések által okozott élesztő gombák a nemzetség Candida és / vagy a Trichomonas vaginalis (vulvovaginális kandidiázis, trichomoniasis);
- klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által okozott genitális superinfections;
- a születési csatornát a szállítás előtt.

Ellenjavallatok

A clotrimazolra vagy segédanyagokra gyakorolt ​​túlérzékenység a terhesség első trimeszterében. Kerülni kell a tabletták menstruáció alatt történő alkalmazását.
Óvatosan, a laktáció időszakában.

Alkalmazás terhesség és laktáció idején

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban nem bizonyított, hogy a gyógyszer terhesség alatt vagy a szoptatás alatt történő alkalmazása negatív hatást gyakorol egy nő vagy magzat (gyermek) egészségére. Azonban a gyógyszer felírásának helyénvalóságát orvosával folytatott egyeztetés alapján kell eldönteni.

Adagolás és adagolás (utasítások a klotrimazol kúpok használatára)

Helyileg.
Csak intravaginális alkalmazásra (a hüvely belsejében). Hüvelyi tablettákat (kúpokat) adnak be este a hüvelyben, amennyire csak lehetséges, fekvő helyzetben, kissé hajlított lábakkal, naponta 6 napig, 1 hüvelykkel 100 mg-os egyenként. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.
A szülőcsatornák gyógyítására ajánlott egyetlen tablettát (kúp) egy injekciót alkalmazni.

Mellékhatás

Viszketés, égő és duzzanat a nyálkahártya a hüvely, hüvelyi folyás, fejfájás, gyomorfájás, gyakori vizelés, interkurrens cystitis, égő érzés a pénisz szexuális partnerek, fájdalom közösülés során.

túladagolás

A gyógyszer emelkedett dózisban történő alkalmazása nem okoz életveszélyes reakciókat és körülményeket.
A kábítószer nem kívánt felhasználása esetén (belsőleg) a következő tünetek lehetségesek: anorexia, émelygés, hányás, gastralgia, májkárosodás; ritkán álmosság, hallucinációk, pollakiuria, bőr allergiás reakciók.
Nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Szükség esetén a kezelés tüneti.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Ha egy gyertya hüvelyi adagolása esetén a Klotrimazol csökkenti az amfotericin B és más polién antibiotikumok aktivitását. A nystatinnal egyidejű alkalmazás esetén a Clotrimazole aktivitása csökkenhet.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzése érdekében szexuális partnerek egyidejű kezelésére van szükség.
Trichomoniasis esetén más, szisztémás hatású gyógyszereket (pl. Metronidazol bent) kell alkalmazni a clotrimazollal együtt a sikeresebb kezelés érdekében.
A száj és a szomszédos területek (candidiasis vulvitis) egyidejű fertőzésével helyi kezelést kell végezni a Clotrimazole Cream alkalmazásával.
A terhesség ideje alatt a hüvelytapákat applikátor nélkül kell kezelni.
A májelégtelenségben szenvedő betegeknek rendszeresen ellenőrizniük kell a máj funkcionális állapotát.
Ha túlérzékenységi vagy irritációs tünetek jelentkeznek, a kezelést leállítják.
Ha nincs hatása 4 héten belül, erősítse meg a diagnózist.

A kibocsátás formája

A vaginális tabletta 100 mg. (Gyertyák)
6 tablettát kontúrcellás csomagolásonként.
1 kontúr acheikova csomagolással együtt a csomagoláson található dobozra vonatkozó utasítással együtt

Lejárat dátuma

3 év 6 hónap Ne használja a lejárati dátumot követően!

Tárolási feltételek

Száraz helyen, fénytől védve és gyermekektől elzárva, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten.

Nyaralás gyógyszertáraktól

Megengedett orvosi rendelvény nélkül.

A clotrimazole terhesség alatt: utasítások, ellenjavallatok és felülvizsgálatok. Clotrimazole kúpok, krémek, kenőcsök és tabletták.

Clotrimazole kúpok: Használatra vonatkozó utasítások

A klotrimazol kúpok fehér színű kúpok (vaginális tabletták), sárgás színűek lehetnek. Alkalmazza ezt a gyógyszert szexuális fertőzések kezelésére, amelynek kórokozója Candida gomba. Ezeket a gyertyákat vény nélkül kapják a gyógyszertárakban, sok nő is tudja, hogyan kell használni őket, amikor a progresszív hüvelygyulladás, a melleggyulladás, a vulvitis vagy a vulvovaginitis első jelei jelennek meg. A probléma az, hogy a szóban forgó gyógyszer önálló alkalmazása csak akkor lehetséges, ha a nő biztos a diagnózisában és ismételten alkalmazta a klotrimazol kúpokat. A kábítószer első használatát egy nőgyógyász vagy vénészzővel kell megegyezni.

Az összetétel rövid leírása

A vizsgált hatóanyag hatóanyaga a megfelelő klotrimazol, a segédanyagok a következők:

 • tejcukor (laktóz);
 • magnézium-sztearát;
 • burgonyakeményítő;
 • mikrokristályos cellulóz;
 • citromsav.

A Clotrimazole kúpok csomagolásában 6 kúp található, sok gyártó speciális csomagolóanyagot helyez el, amellyel a gyógyszer bevezetése nem nehéz.

Javallatok és ellenjavallatok felhasználásra

Először is, a Clotrimazole kúpokat a fogak kezelésére használják. A vizsgált hatóanyag általában káros hatással lehet a különféle kórokozókra:

A gyertyák fő hatóanyaga A clotrimazole szándékosan működik - alkalmas arra, hogy elpusztítsa a patogén mikroorganizmusok sejtjeinek membránját, megzavarva az ergoszterol szintézisét. Érdekes, hogy ha a szóban forgó hatóanyagot korlátozott mennyiségben adják be, akkor a gomba növekedésében megáll, de a fő hatóanyag nagy koncentrációja káros hatással lesz.

A klotrimazol gyertyákat nem csak a candida vulvovaginitishez és a trichomoniasishoz rendelik, hanem megelőző célokra. Például, az orvos előkészítheti a gyertyákat rövid ideig a munka előtt vagy sebészi beavatkozást a nemi szerveken, bármilyen műszeres vizsgálatot.

Ha a klotrimazol kúpok ellenjavalltáról beszélünk, akkor érdemes csak néhány pontot kiemelni:

 • Ne alkalmazza a szóban forgó gyógyszert olyan nők esetében, akiknél a fő hatóanyag vagy más összetevők egyéni intoleranciája vagy túlérzékenysége van;
 • A klotrimazol kúpok nem alkalmazhatók a menstruáció kezelésére;
 • A terhesség első trimesztere határozott ellenjavallatot jelent a klotrimazol kúpok alkalmazásával szemben.

Kérjük, vegye figyelembe: Terhesség általában ellenjavallt feltételes - ha a terhesség első harmadában klotrimazol kúpokat szigorúan tilos, a második és harmadik trimeszterében a döntést, hogy használják a szert, terápiás vagy megelőzési célra veszi az orvos külön-külön.

Hogyan kell alkalmazni a Clotrimazole kúpokat és mellékhatásokat

A szóban forgó gyógyszer alkalmazásának szabályai nagyon egyszerűek - a gyertyát naponta egyszer beinjeklik a hüvelybe. A kezelés időtartama külön-külön történik, de általában a terápia időtartama 5-7 nap.

Egy nőnek tudnia kell, hogy a szexuális fertőzések gyertyákkal történő kezelése A klotrimazol mellékhatásokkal járhat:

 • viszketés és égetés a hüvely és a külső nemi szervek bejárata területén;
 • alacsony intenzitású fejfájás;
 • a hüvelyi kibocsátás térfogatának növekedése;
 • vizelési problémák - akut cystitis tünetei.

A genitourináris rendszer állapotában és funkcionalitásában bekövetkező változások, valamint a nem motivált fejfájások okozzák a kezelés megszakítását és a kezelőorvosra való utalást.

Clotrimazole kiegészítők terhesség alatt stb.

Vannak bizonyos szabályok a klotrimazol kúpok terápiás hatásként való alkalmazására:

 1. Ha teljes gyógyulást tapasztal, akkor a terápiát mindkét félnek át kell adni. Nagyon kívánatos a szóban forgó hatóanyag alkalmazásának idején a szexuális kapcsolatok feladására, különösen azért, mert fájdalmat és kényelmetlenséget okozhatnak a hüvelyben.
 2. Szükséges az előírt kezelés teljes átvétele. Szó szerint 2-3 nappal a gyertyák használata után a szexuális fertőzés tünetei eltűnnek, vagy nem intenzívekké válnak - ez nem indokolja a kezelést! Ebben az esetben a gomba növekedése és reprodukálása egyszerűen megáll, de nem pusztul el, így szükségszerűen megismétlődik a betegség visszaesése.
 3. Ha a Clotrimazole kúpokat terhes nőre írják fel, akkor nem szabad alkalmazni az alkalmazásukat az alkalmazásukhoz - mindent kézzel kell elvégezni, fekvő helyzetben.
 4. A vizsgált hatóanyaggal végzett kezelés maximális időtartama 30 nap. Ha ebben az időben nincs pozitív dinamika, akkor a nőnek nyomon kell követnie a vizsgálatot, és tisztáznia kell a diagnózist, esetleg új kinevezésekre.
 5. Nem nyitható egyszerre a nystatinok és a Clotrimazole kúpok befecskendezése - az utóbbi semlegesíti a nisztatint. De a szóban forgó gyógyszer biztonságosan alkalmazható egyidejűleg a gyógynövényekkel és vitaminokkal.

Gyertyák A clotrimazole a leggyakoribb gyógyszer a nőgyógyászatban a gombás betegségek kezelésére. Maga is használhatja, de csak akkor, ha korábban megbeszélést intézett orvosával.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, orvosi bíráló, a legmagasabb képesítési kategória terapeutája

47.628 megtekintés összesen, 20 megtekintés ma

klotrimazol

A leírás aktuális 2015/07/24

 • Latin név: Slotrimazolum
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazol (Slotrimazolum)
 • Gyártó: Sedate Health Care (India), Pharmacor Production LLC, Ozone Ltd. (Oroszország), GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. (Lengyelország), a PJSC Fitofarm, a PAO NPC Borschagovsky HFZ (Ukrajna), a Farmaprim SRL. (Moldova)

struktúra

Gél 1% összetételében szerepel klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, propilénglikol, makrogol 400, karbomer, az élelmiszer-nyersanyagokból helyreállítva etil-alkohol 96% glicerin, ásványi kivonat a zsálya.

struktúra krém 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, cetosztearil és benzilalkoholok, poliszorbát 60, szintetikus spermaceti, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, víz.

struktúra kenőcsök 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, 400 és 1500 polietilén-oxid, propilénglikol, metilparaben, nipagin.

struktúra oldat 1%: Clotrimazole 10 mg / ml koncentrációban (szárazanyagban), polietilénglikol 400, propilénglikol, 96% etanol.

struktúra gyertyák: egy kúpban 100 mg hatóanyagot és 2 gramm tömegű kúp előállításához szükséges térfogat alapját képezik. Bázisként a Clotrimazole-kúpok félig szintetikus glicerideket tartalmaznak.

struktúra tabletta: 100, 200 vagy 500 mg klotrimazol, laktóz-monohidrát, a burgonyakeményítő, az adipinsav, a nátrium-hidrogén-karbonát, szilícium-dioxid kolloid, nátrium-lauril-szulfát.

A kibocsátás formája

 • gél 1% (csomagolás: 20 és 40 g);
 • tejszín 1% (15, 20, 30 és 50 g csövek);
 • 1% kenőcs (15, 20, 30 és 40 g csövek);
 • oldat 1% (15 ml-es üveg);
 • hüvelykúpok 0,1 g (csomag száma 6);
 • hüvelyi tabletták 0,1, 0,2 vagy 0,5 g (№ 1, № 3, № 6, a tabletták egy applikátorral vannak kiegészítve).

A Clotrimazole tabletta és hüvelykúpja ATX kóddal rendelkezik - G01AF02, amely különbözik más gyógyszerformáktól.

A klotrimazol granulátum formájában is előállítható, por külső használatra, permetezés.

A gyógyszert helyi (intravaginális) és külső használatra szánják, orális beadásra szánt tabletták nem állnak rendelkezésre.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A klotrimazol származéka imidazol.

Az in vitro nagy aktivitást mutat a legtöbb esetben patogén gombák, amely súlyos fertőző komplikációkat okozhat, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Alacsony koncentrációban a klotrimazol fungisztatikusan működik. Ha az adag meghaladja a 20 μg / ml-t, a gyógyszer fungicid hatású, nemcsak a proliferáló sejteken.

Magas dózisú alkalmazások esetén a gombatestben a hidrogén-peroxid koncentrációjának növelése toxikus értékre, következésképpen a gombasejtek megsemmisítésére

Helyileg alkalmazva a gyógyszer felszívódik felhám. Az anyag legmagasabb koncentrációját a retikuloderme. Szintén képes behatolni a köröm keratinra.

A szisztémás keringésben a clotrimazol nagyon kicsi. Metabolizálódik a májban inaktív anyagokba, amelyek a testből székletből és vizeletből választódnak ki.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Felhasználási javaslat: milyen kenőcs, krém, gél, gyertya és tabletta Clotrimazole?

Milyen segítséget nyújt a kenőcs Clotrimazole, gél, krém és oldat?

A gyógyszert kezelésre felírták gombás fertőzések, amelyeket okoznak penész és élesztő gombák, dermatophytes és más klotrimazolra érzékeny kórokozók.

Azt is használják eszközként megfosztva, okozta Malassezia furfur, és erythrasma (kórokozó - Corynebacterium minutissimum).

Súgó kenőcs, krém, gél és Clotrimazole oldat: tól körömgomba (onychomycosisban, gombás parónia) trihofitii, moly, gombás erózió és intertrigo, candidiasis, microsporia, sportoló, ótvar, komplikált másodlagos pyoderma of mycoses.

A kenőcs, a gél, a krém és az oldat alkalmazási területei közé tartoznak a fertőző betegségek, a rezisztens kórokozók nystatin és számos egyéb gombaellenes szer.

Kezeléshez rózsaszín megfosztja a gyógyszer nem megfelelő, mert ez a betegség valószínűleg vírusos vagy fertőző-allergiás eredetű, és lehet a test válasza erős sokkra vagy ideges bontásra. A clotrimazol szintén hatásos gombás elváltozások.

A klotrimazol kenőcs, gél és krém klotrimazollal történő alkalmazása nőgyógyászatban:

 • kezelésre és megelőzésre szájpenész;
 • megelőzésre a női reproduktív rendszer ismételt gombás fertőzései, amelyek hosszantartó antibiotikumokkal vagy az immunhiányos állapotok hátterében alakulnak ki.

Továbbá a nőgyógyászatban alkalmazott oldat, gél, krém és kenőcs a genitális traktus sanitizálására szolgál a szállítás előtt.

Gyertyák - honnan származnak?

A hüvelykúpok használatának jelzése: hüvelyi candidiasis és genitális superinfection, A klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által kiváltott gyógyszerek. A kábítószert a nőkre írják fel, és - a szexuális aktivitás megindulása után - a serdülőkorú lányoknak.

Milyen tabletta Clotrimazole?

A klotrimazolt tablettákban kezelik a vulva blastomycotic fertőzései és a hüvelyből. Közelebbről, a gyógyszert a Candida nemzetségbe tartozó gombák által okozott vaginitisre írják fel (beleértve a rezisztensnek okozott betegségeket is) nystatin törzsek) által okozott egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazolra a nemi szervek felülfertőzései, a genitális traktus egészségügyi ellátásához a szállítás előtt.

Ellenjavallatok

Mellékhatások

A bőrre történő alkalmazáskor a következő mellékhatások lehetségesek:

Helyi alkalmazás a urogenitális gombás fertőzések a nyálkahártya elégetése, viszketése, duzzanata és hiperemiája társulhat, intercurrent cystitis, a hüvelyi kibocsátás megjelenése, a vizelés gyakoribbá válása, a közösülés során fellépő fájdalom.

Helyi alkalmazásokkal mikor a szájüreg mycosisai a nyálkahártyát pirossal jelölik, az alkalmazás helyén fellépő bizsergés és égő érzés, irritáció.

Használati utasítás Clotrimazole: Clotrimazole nőknek és férfiaknak

Kenőcs Clotrimazole: használati utasítás. Hogyan alkalmazható a Clotrimazole kenőcs a férfiak számára?

A Clotrimazole kenőcs (Acry vagy más gyártók) alkalmazása előtt a test érintett részeit szappanos vízzel alaposan meg kell mosni és alaposan megszáradni.

A hatóanyagot az érintett területekre kell alkalmazni (az egészséges bőr bőrének kis területét a sérülés környékén) egy vékony réteggel 1-3 napig. és enyhén dörzsölje.

Tenyérméretű terület 1 kezelése esetén elegendő 5 mm-es kenõcsík.

Függetlenül a betegség által okozott kórokozóktól, a szubjektív tünetek enyhítése után ajánlott további 2 hétig folytatni a kezelést.

a ótvar a kezelés időtartama 3-4 erythrasma - 2-től 4-ig, a színes zuzmó - 1-3 hét.

Ha a gyógyszer 4 hetes rendszeres alkalmazása után nincs klinikai javulás, akkor a páciens második mikrobiológiai vizsgálatra kerül, és újra megvizsgálja a kezelést.

Kenőcs használata a szájpenész a nők elzárhatják a gombasejtek terjedését, és - magasabb dózisok kijelölésével - teljes pusztulást biztosítanak. Terápiás célra a klotrimazol a szájpenész használjon 2 nap / nap, dörzsölje a kenőcsöt a perineum érintett helyére.

Bár a készítmény nem szívódik fel, ajánlott nem lenvászon.

A férfiak számára a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései (candidiasis balanoposthitis, urogenitális candidiasis) ugyanaz, mint a nők esetében.

Kenőcsöt alkalmaznak a fityma és gigantyú a pénisz, és finoman dörzsölte a bőrt és a nyálkahártya. Több alkalmazás - 2 nap / nap.

A gyógyszer rosszul felszívódik a bőrbe, és a hatóanyagot a bőr felső rétege fokozatosan felhalmozódásának képessége jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Clotrimazole kenőcs nagy hatásfoka szájpenész férfiak és nők esetében.

Krém Clotrimazole: használati utasítás

A krém helyi alkalmazásra szolgál. a szájpenész és egyéb gombás betegségek Az érintett részeket a nap folyamán kétszer vagy háromszor alkalmazzák, és enyhén megdörzsölték.

Ha a mikoparaziták befolyásolják a nemi szerveket, a szájpenész a krémet mindkét partner egyidejűleg írja elő. a candida balanitis vagy balanoposthitis A klotrimazol-krém férfiaknak ugyanúgy használatos, mint a kenőcs.

A kurzus időtartama függ a használati utasítástól, és 1-2 (a candidal balanitis / vulvitis) 3-4 hétig (kb ótvar).

A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében nagyon fontos, hogy a fertőzés szubjektív tüneteinek eltűnése után ne folytassuk a kezelést további 2 héttel. Ha a terápia 4 hete után javul, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Hüvelyi krém A clotrimazol 5 gramm dózisban 1 nap dózisban kerül a hüvelybe. 3 napon belül.

Utasítás a megoldásról

A Clotrimazole alkalmazásának megkezdése előtt a bőrt meleg szappanos vízzel (különösen az ujjak között) és jól megszáradva kell mosni. Az érintett területek kezelése 2-3 nap / nap. Az oldat mennyiségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az egész érintett területre egyenletesen alkalmazható legyen.

Ha a bőr sérült, a folyékony Clotrimazole oldatot minden egyes mosáshoz fel kell használni.

A megoldás a legelőnyösebb adagolási forma a onychomycosisban. Ez annak köszönhető, hogy a legjobb penetrációs tulajdonságokkal rendelkezik.

a a szájüregi gombás elváltozások a nyálkahártya érintett területeit egy pamut törlővel vagy egy törlővel kezeljük, amelyen cseppeket korábban felhasználtunk (10-20 csepp elegendő minden fül kezelésére). Többszörös eljárások - 3-4 nap / nap.

A Clotrimazole egy órára történő alkalmazása után tartózkodjon ételtől és italtól.

A clotrimazol cseppek szintén hatásosak onomikoze, élesztőgombák okozta. A fülcseppeket a turundochek segítségével fecskendezik be: egy csavart vattacsíkot fel kell nedvesíteni az oldatban és 3-4 nap / nap. gyalog 5-10 percig a fülcsatornában. A kezelés 3-4 hétig tart.

Gel utasítás

A gél alkalmazásának módja hasonló a kenőcs alkalmazási módjához. A hatóanyagot az érintett epidermiszre 2-3 dörzsölés / nap. és dörzsölje könnyű mozdulatokkal.

Ennek az adagolási formanak az a sajátossága, hogy a gél jól eloszlik a bőrön, és ugyancsak felszívódik benne. Ez lehetővé teszi a kábítószer használatát, beleértve a nehezen hozzáférhető testrészek feldolgozását is.

Intravaginálisan a gélt ugyanúgy alkalmazzák, mint a klotrimazolos krém: 1 dörzsölés / nap. 5 grammnál. A kezelés időtartama 3 nap.

Hüvelyi tabletta Clotrimazole: használati utasítás

Egyéb előírások hiányában a Clotrimazole Acry tabletták és szinonimák a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései alkalmazni:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

Hogyan kell beadni a hüvelyi tabletta Clotrimazole? A beadás előtt a tablettát eltávolítjuk a csomagolásból, és hűtött, forralt vízzel megnedvesítjük. Lépjen be a kábítószer kell a "fekvő a hátán" a térd hajlított a térd.

Annak érdekében, hogy a tabletta teljesen feloldódjon, és a klotrimazol cselekedjen, nedves környezet szükséges (egyébként a feloldatlan részecskék kiömlhetnek). Ezért a tablettát a lehető legmélyebben be kell illeszteni a hüvelybe. Optimális eljárás lefekvés előtt.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

mert nemi szervi csatornák Szülés előtt 200 mg clotrimazol egyetlen injekciót adnak be egy nőnek.

a a terhesség a gyógyszer ellenjavallt 1 trimeszterben. A későbbiekben a klotrimazol nem befolyásolja hátrányosan a magzati fejlődést, de az alkalmazáshoz bizonyos kockázatok jelentkezhetnek.

Gyertya utasítások

Gyertyák szájpenész intravaginálisan alkalmazzák. A gyógyszert mélyen be kell fecskendezni a hüvelybe, egy naponta 6 napig. A második tanfolyam lebonyolítása orvosi tanácsadás után lehetséges.

Gyertyatartók Clotrimazole szájpenész és más urogenitális gombás fertőzések Ne használja a menstruációs vérzés ideje alatt. A kezelést be kell fejezni, mielőtt elkezdődik.

Terhesség alatt a gyógyszert ebben a dózisformában a 2. trimeszterben alkalmazzák, és olyan esetekben, amikor az anya számára várható előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.

A visszajelzések azt sugallják, hogy a gyógyszer gyorsan elpusztítja a gombák telepét és kiküszöböli a mycosis kellemetlen tüneteit. Más előnyök közé tartozik az alacsony ár és a dózisformák széles választéka.

túladagolás

A bőrön történő alkalmazásra és az akut méregtelenítés kockázatának intravaginális alkalmazása esetén nem, mert a clotrimazol nagyon kis mennyiségben lép be a szisztémás keringésbe.

A klotrimazol időnként történő beadásakor émelygés, anorexia, hányás, gasztrális és májműködési zavar léphet fel. Ritka esetekben vannak pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

Ebben az esetben a beteghez enteroszorbensek és tüneti kezelés szükséges. Gyomormosás végezzük helyzetek, amikor egy életveszélyes dózis fogadták az előző órán, és jelenlétében látható túladagolás tünetei (hányinger, szédülés, hányás).

kölcsönhatás

Ha egyszerre használják a polién antibiotikumok (amfotericin B, natamycin, nystatin) a kábítószerek kölcsönösen elnyomják egymás tevékenységét.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Óvja a nedvességtől és a fénytől. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. A krém, gél, kenőcs vagy oldat fagyasztása tilos.

Lejárat dátuma

A kúpok, krémek, oldatok, gél és hüvelytabletták a kiadás időpontjától számított 3 éven belül használhatók. A kenőcs eltarthatósága 2 év.

Különleges utasítások

Kerülje a lenyelést és a szemmel való érintkezést.

A gombás fertőzésekkel a test minden érintett területét egyszerre kell kezelni.

A hüvelyi tabletták alkalmazása, ha az orvos nem adott be más ajánlásokat, ellenjavallt az alábbi tünetek bármelyikének jelenlétében:

 • aciklikus vaginális vérzés;
 • véres kimerültség vagy patológiás vérzés a hüvelyből, méh vérzés;
 • vizelési zavar;
 • fájdalom az alsó hasban;
 • nyitott sebek, hólyagok vagy fekélyek a hüvelyben vagy a vulva;
 • a klotrimazolhoz kapcsolódó kellemetlen tünetek (irritáció, bőrpír, égés, duzzanat stb.);
 • hidegrázás vagy láz, 38 ° C feletti lázzal;
 • hányinger és / vagy hányás;
 • hüvelyi kibocsátás kellemetlen szaggal;
 • hasmenés;
 • fájdalom a vállnál vagy a háton.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében a kezelést mindkét partner egyidejűleg írja elő. Az optimális adagolási forma a férfiak számára krém.

a trichomoniasis A gyógyszer mellett a kemoterápiás szereket szisztémás kezelésre is előírják (metronidazol belül).

Mi a legjobb kenőcs vagy krém Clotrimazole?

A fenti vagy az adagolási forma előnyben részesítése a jelzések függvényében történik. Kenőcs Clotrimazole-t a nők és a férfiak számára olyan betegségekre írják fel, amelyek fokozott szárazsággal és hámlással járnak.

Általában ezt dermatophytes mycosis bőr okozza (trihofitia, mikrosporiya) inguinalis epidermofit, erythrasma, chromophytosis, egyedi esetek sima bőr candidiasis, hibrid bakteriális és gombás fertőzések.

Gyulladásos folyamatok nedvesítése esetén célszerűbb olyan szárító hatású krémet használni.

Clotrimazole analógok

A gyógyászati ​​formák szinonimái külső használatra: Clotrimazole Acry, Amiklon, imidet, Kandibene, Kandizol, Candide, Kanesten, Canison, Funginal, Funugitsip.

A Vag analógjai. Táblázat.: Candide, imidet, Kandizol, Kandibene, Funginal, Candide-B6, Canison, Fungitsip.

Melyik a jobb: Candide vagy Clotrimazole?

Candide a klotrimazol szinonimája. Mindkét hatóanyag alapja ugyanaz az anyag, ezért nincs közöttük alapvető különbség.

Clotrimazole vagy Pimafucin - ami jobb?

A fő összetevő pimafutsin - antimikrobiális antimikotikus hatású nitamicin. Főleg a gyógyszerre való érzékenység penész és élesztő gomba (beleértve a szülést Penicillium, Candida, Cephalosporium, Aspergillus és Fusarium).

Kevésbé érzékeny a pimafutsin a Pseudoallescheria boydii és dermatophytes. Vagyis olyan helyzetekben, amikor a betegség oka a nemzetség gombája Epidermophyton, Trichophyton vagy Microsporum, A választást a Clotrimazole javára kell elvégezni.

A klotrimazol ritkábban alkalmazható túlérzékenységi reakciók esetén. Ráadásul kevésbé gyakori, mint pimafutsin, a nemi szervek mikroflórájának egyensúlyát megszegi.

Clotrimazole gyermekek számára

A gyermekeknél 1% -os oldat, kenőcs, gél és krém alkalmazásának tapasztalata hiányzik.

A tablettákat 12 éves kortól használják, feltéve, hogy a beteg menarche.

A gyertyákat nem rendelik gyermekekhez.

Clotrimazole terhesség és laktáció idején

Krém, gél, kenőcs, oldat, gyertya és vag. A terhesség alatt a tabletta a 2. trimeszterben alkalmazható.

A terhesség alatt történő alkalmazás biztonságosságára vonatkozó, szigorúan ellenőrzött vizsgálatokat a Clotrimazole alkalmazásával kapcsolatban az első trimeszterben nem írják elő.

Klinikai vizsgálatok a gyógyszer hatásáról termékenység a nőknél nem végeztek állatkísérletekben nem volt káros hatás.

Tabletták és gyertyák A clotrimazol terhesség alatt (a 2. és 3. trimeszterben) nem befolyásolja negatívan a magzatot, de az applikátor használata veszélyes lehet.

A szoptatáskor óvatosan alkalmazzák a gyógyszert, mivel nem ismert, hogy behatol-e a tejbe.

Gél, oldat, krém és kenőcs A clotrimazol terhesség alatt az érintett bőrre 2-3 nap / nap dózisú mioparazitákkal kerül alkalmazásra. Ha a hüvelytabletta fel van írva, be kell adni anélkül, hogy felvihetnénk. A kurzus időtartama függ a patológiás változások lokalizációjától, a betegség súlyosságától és a kezelés hatékonyságától.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és a használatból adódó nemkívánatos reakciók nagyon ritkák.

Vélemények a Clotrimazole-ról

Oldat, kenőcs, krém, gél, gyertyák és klotrimazol hüvelyi tabletta - értékelések ékes bizonyítéka az a tény - ez egy jól bevált, olcsó és nagyon hatékony eszköze körömgomba és bőr, valamint urogenitális mycoses.

Ezenkívül a gyógyszer hatásos pigmentfoltok.

A Clostrimazole gyertyák véleménye a fórumokon többnyire a következők: "Csak ők és légy szájpenész. A megoldás olcsó, de tökéletesen segít. Nincs mellékhatás. "

A Clotrimazole fontos funkciói, amelyeket a kinevezés során figyelembe vesz, a lehetőség:

 • kúpok, tabletták, kenőcsök, oldatok, gél és krémek alkalmazása szájpenész terhesség alatt;
 • célú krém és kenőcs a nő szexuális partnere megelőzésére.

Nem kevésbé jó értékelés a férfiakról kenőcsök Clotrimazole és véleménye a krém. A drog egyetlen hátránya, a férfiak néha megjegyzik, hogy hosszú ideig kell alkalmazni.

Ár Clotrimazole

Ár klotrimazol kúpok Ukrajna - 14 UAH per csomag №6, ezen az áron a különböző városokban - Harkovban, Kijev és Odessza - gyakorlatilag azonos. Oroszországban a gyertyák ára a klotrimazollal 35 rubelből indul.

Ár klotrimazol kenőcs Ukrajnában - az UAH 7, Oroszországban lehet kapni kenőcsöt 65-72 rubel.. A klotrimazol hüvelyi tabletta ár változik 12-17 UAH ukrán, és 17-75 rubelt. az orosz gyógyszertárakban (mennyi a gyógyszer, attól függ, hogy melyik cég gyártják).

Az átlagár a megoldás 13,5 UAH. Oroszországban cseppeket lehet vásárolni 12-140 rubel. A költség a spray körülbelül 28 UAH.