Klotrimazol - használati utasítást, analógok, áttekintésre és felszabadulású formák (kúpok, vaginális tabletták, kenőcs, krém, gél, és egy 1% -os oldat) a gyógyszer kezelésére szájpenész (candidiasis) a férfiak és nők, beleértve a terhesség

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat klotrimazol. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a clotrimazole a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. Clotrimazole analógok meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás trópusi (candidiasis) és más gombás és genitális fertőzések kezelésére férfiaknál és nőknél, beleértve a terhességet és a szoptatást.

klotrimazol - egy széles spektrumú gombaellenes szer helyileg alkalmazható. A gombaellenes hatása klotrimazol (imidazol-származékok) össze van kötve a megsértése az ergoszterol szintézisét, egy komponense gombasejt membránok, amely módosítja a membrán permeabilitás és káros következményeket a sejtek lízisét.

Klotrimazol aktív dermatofiták, élesztő és penészgombák, valamint a kórokozója többszínű lichen (pityriasis versicolor), és a patogén erythrasma. Klotrimazol antimikrobás ellen Gram-pozitív (staphylococcusok, streptococcusok) és Gram-negatív baktériumok (Bacteroides spp., Gardnerella vaginalis), valamint a Trichomonas vaginalis ellen.

farmakokinetikája

Ha a clotrimazol hüvelyi beadásra kerül, a reszorpció a beadott dózis 3-10% -a.

bizonyság

 • Genitális fertőzések által okozott élesztő gombák a nemzetség Candida és / vagy a Trichomonas vaginalis (vulvovaginális kandidiázis, trichomoniasis);
 • a klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által okozott genitális superinfections.

A kibocsátás formái

A vaginális tabletta 100 mg és 500 mg.

100 mg vaginális gyertyák.

Megoldás külső használatra 1%.

Kenőcs külső használatra 1%.

Krém külső használatra 1%.

Gél külső használatra 1%.

Használati útmutató és használatuk

Csak helyi (hüvelyi alkalmazás).

Klotrimazol vaginális tabletta este adjuk be a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehetséges, a fekvő helyzetben enyhén hajlított lábak, naponta 6 napig, 1 vaginális tabletta. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

Jelenlétében Candida kifejtését vagy balanitis vulvovaginal egyszerre rendelni klotrimazol krém formájában alkalmazva azt helyileg naponta 2-3 alkalommal 6-12 napon az érintett területen.

Gyertyák. A nők és a serdülő lányok (kezdete után a szexuális aktivitás) adagoljuk, este vaginális kúpok a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehetséges a hanyatt fekvő helyzetben alatt enyhén hajlított lábak, naponta 6 napig, 1 hüvelykúp 100 mg. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

Krém, kenőcs vagy gél. Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon a korábban tisztított (semleges pH-értékű szappannal) és szárítsa meg az érintett bőrfelületet, és óvatosan dörzsölje.

A kezelés időtartama függ a betegség súlyosságától, a patológiás változások lokalizációjától és a terápia hatékonyságától. A dermatomycosis kezelése nem kevesebb, mint 4 hét, pityriasis lichen - 1-3 hét. A láb bőrének gombás betegségeiben a terápia javasolt folytatása legalább két további héten keresztül a tünetek eltávolítása után.

Megoldás (felnőtteknél és gyermekeknél alkalmazható). Néhány csepp oldatot vékony rétegre helyezzünk a megtisztított és száraz és a környező bőrfelületeken 2 (reggel és este), és gondosan dörzsöljük. A betegség akut tüneteinek megszüntetése után a kezelést átlagosan körülbelül 4 hétig kell folytatni.

Dermatomycosis esetén a stop gyógyszereket további 2 hétig kell alkalmazni a betegség összes tüneteinek eltávolítása után. Javasoljuk, hogy az oldat minden egyes lábmosás után használatos legyen.

Mellékhatás

 • fokozott érzékenység a gyógyszerre viszketés és égő érzékek formájában a hüvelyben.

Ellenjavallatok

 • menstruációs időszak;
 • A terhesség 1 trimeszterében;
 • fokozott érzékenység a klotrimazollal vagy segédanyagokkal szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban nem bizonyították, hogy a klotrimazol terhesség vagy laktáció alatt történő alkalmazása negatív hatást gyakorol a nők vagy a magzat (gyermek) egészségére. Azonban a gyógyszer felírásának helyénvalóságát orvoshoz fordulva külön kell foglalkozni.

Gyermekekben való alkalmazás

A clotrimazol helyileg alkalmazható felnőtteknél és gyermekeknél.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzésére a szexuális partnerek egyidejű kezelése (férfiaknál megoldásként alkalmazható) szükséges.

Ha a trichomoniasis a klotrimazol sikeresebb kezelésére irányul, akkor más, szisztémás hatású gyógyszereket (például a metronidazolt is) kell használni.

Kábítószer kölcsönhatások

Hüvelyi beadás esetén a clotrimazol csökkenti az amfotericin és más polién antibiotikumok aktivitását.

A nisztatinnal egyidejű alkalmazása esetén a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

A Klotrimazol gyógyszer analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Amiklon;
 • antifungol;
 • Nt-Lotrimin;
 • imidet;
 • Yenamazol;
 • Kandibene;
 • Candide;
 • Kandizol;
 • Kanesten;
 • Canison;
 • Klotrimazol Acre;
 • Lotrimin;
 • Faktodin.

Clotrimazole kúpok

A klotrimazol egy szintetikus gombaellenes és antibakteriális szer, amely imidazolra épül. Ez ellen hatékony egy nagy csoport dermatophyták, élesztők és gombák, Trichomonas, és néhány baktérium - streptococcusok, staphylococcusok, Bacteroides, gardnerellas.

A hatóanyag aktivitási szintje közvetlenül függ a koncentrációjától: kis mennyiségben gátolja a betegség kórokozóinak szaporításához szükséges fehérjék szintézisét.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják le a klotrimazol kúpokat, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. A Clotrimazole-t már használó emberek tényleges megjegyzései a megjegyzésekben olvashatók.

Összetétel és kibocsátás formája

A vaginális kúpok hatóanyaga a klotrimazol, amely gombaellenes szer. A clotrimazol speciális enzimekkel való kölcsönhatásának eredményeképpen nő a hidrogén-peroxid koncentrációja, ami hozzájárul a gombasejtek elpusztításához.

kúpok Összetétel: egy kúpot tartalmaz 100 mg hatóanyagot, és a bázisnak az összeget megszerzéséhez szükséges kúp tömege 2 alapjául kúpok a félszintetikus glicerideket tartalmaznak klotrimazol.

Klinikai-farmakológiai csoport: olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van topikális alkalmazásra a nőgyógyászatban.

Milyen segítséget nyújt a gyertya Klotrimazol?

A klotrimazol kúpok alkalmazása a magzat hordozása során megfelelő a gombás fertőzések és a candidiasis elleni küzdelemben, azonban a terhes organizmus egyéb kórtörténeteit is ki kell emelni. Ezek a következők:

 • trichomoniasis;
 • a születési csatorna gyógyulása;
 • ótvar;
 • szájpenész.

A Clotrimazole kúpok egyéb jelei ismertek, azonban ezeket el kell hagyni, mivel rendkívül ritka a magzat kialakulása.

Használati utasítások

Hüvelyi tabletta A clotrimazol-t naponta 1-nél a lehető legmagasabban be kell adni a hüvelybe, legjobb esténként. A clotrimazol-ot speciális, a kábítószerhez kötődő, a fekvő pozícióban lévő applikátorral kell beadni.

Egyéb előírások hiányában a klotrimazol és a genitális gombafertőzések és egyéb gombafertőzések szinonimák:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A clotrimazol a felszabadulás minden formájába nincs olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszer komponenseire. Az utasítás szerint a Clotrimazole ellenjavallt nőknél a terhesség és a laktáció idején.

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. A vizeletürítés számának növekedése;
 4. Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Clotrimazole analógok

A klotrimazol az egyik legkedvezőbb árfekvésű ár és hatékony gombaellenes szerek. Bizonyos esetekben azonban, ha nincs megfelelő hatása, a következő gyógyszerek helyettesíthetők:

Mindezek az alapok olcsóak és hatékonyságiak. A különbség a kimenet és az összetétel formája.

A klotrimazol kúpok átlagára a gyógyszertárakban (Moszkva) 20 rubel.

Clotrimazole készlet: használati utasítás

A clotrimazol egy kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer, amely számos dózisformában rendelkezésre áll, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban.

A készítmény összetétele és formája

A clotrimazol hüvelyi adagolásra alkalmas, fehér színű, hosszúkás kúpok formájában kapható, kontúrcellás buborékfóliákban a dobozban, a mellékelt leírással.

A gyertyák fő hatóanyaga a Clotrimazole, 1 kúp formájában 100 mg ez a komponens.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszer fő hatóanyaga - A klotrimazol helyi hatású antifungális szer.

A gyógyszer terápiás hatását az ergoszterin, a gombás sejtek membránjában lévő anyag megzavarása okozza, amelynek következtében a permeabilitás változik, és további sejthalál is megfigyelhető.

Klotrimazol mutat magas terápiás tevékenység bőrgombákkal, élesztők Candida, penészgombák, valamint az ügynökök sokszínű zuzmó.

Használati utasítások

Vaginális kúpok Klotrimazol pácienseknek adjuk be, a gombás betegségeinek kezelésére a genitális traktus, valamint a fertőzések által okozott kórokozók érzékeny klotrimazol.

Ellenjavallatok

A terápia megkezdése előtt egy nőnek átfogó vizsgálatot kell végeznie és tanácsos egy nőgyógyászral. A kezelést az utasítások részletes felülvizsgálatával kell kezdeni. A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt:

 • Fokozott egyéni érzékenység a clotrimazolhoz;
 • Terhesség az első trimeszterben;
 • A szoptatás ideje;
 • Menstruáció.

Adagolás és adminisztráció

A gyógyszer napi adagját szakemberenként írja le minden egyes beteg számára, testének jellemzőitől és a vizsgálatok eredményétől függően. A kúpok utasításai szerint a kúp beillesztése a daganatokba 1 dózisig kell beilleszteni a hüvelybe. A kezelés időtartama 5-7 nap. Szükség esetén a terápia folytatása megismétlődik orvosával történő előzetes konzultáció után.

Ha a gombás betegség klinikai tünetei nem válnak kevésbé hangsúlyossá, vagy éppen ellenkezőleg, a nő állapota rosszabbodott, akkor a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia az előírt kezelés és diagnózis megfelelőségének tisztázása érdekében.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Kúpok alkalmazása A clotrimazol a terhesség első trimeszterében ellenjavallt, mivel nincs adat a főkomponensnek a magzat fejlődésére gyakorolt ​​hatásának biztonságosságáról.

A döntést arról, hogy a Clotrimazole kúpok beadhatók-e a terhes nőknek a második és harmadik trimeszterben, a nőgyógyász a beteggel az anya előnyeinek alapos megítélése és a magzat kockázata után veszi át.

A gyógyszer alkalmazása ebben a dózisformában a szoptatás ideje alatt szakemberrel való konzultáció után lehetséges. Szükség esetén ajánlott egy időre megszakítani a szoptatást.

Nemkívánatos események

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 • Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 • A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 • A vizeletürítés számának növekedése;
 • Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

Mivel a gyógyszer lokálisan hat, és a klotrimazol véráramba történő felszívódása elhanyagolható, a túladagolás kialakulásának kockázata a kúpok hosszantartó használata mellett gyakorlatilag sem létezik. Ennek ellenére ne lépje túl az utasításokban feltüntetett vagy az orvos által előírt adagot, mert ez a fent leírt mellékhatások növekedéséhez vezethet.

Baleset esetén beléptetését kúpok, amely gyakran előfordul a gyermekek fiatal korban, felügyelet nélkül hagyni, nincs komoly fenyegetést élet nem merül fel, de kialakulhat hányinger, hasi fájdalom, étvágytalanság. Ilyen helyzetben a gyomrot le kell öblíteni a betegnek és az enteroszorbensek be kell lépni.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A gyógyszer nem adható a betegeknek egyidejűleg a Nystatin vagy a Natamycin alkalmazásával, mivel ez a gyógyszer kölcsönhatás jelentősen csökkenti a Clotrimazole terápiás hatását.

Használata során vaginális kúpok nem ajánlott vaginális douching, mivel ez gátolhatja a hatását klotrimazol.

Különleges utasítások

Mivel gyakran a gombás fertőzések nemi úton terjed, célszerű elvégezni kezelésére mind a szexuális partnerek, különben Klotrimazol kúpok hatás nem hosszabbítható.

A fejlesztés az ödéma, a hüvely nyálkahártyáján gyulladás a hólyag és erős égető kábítószer kezelést abba kell hagyni, és tájékoztassa orvosát, talán ez az eszköz nem felel meg Önnek, és a szakember úgy dönt, egy másik gyógyszert.

Amikor a gombafertőzés a kúp szájperemére és perianalis területére terjed, a klotrimazolt Clotrimazol krémmel kombinálják a maximális terápiás hatás elérése érdekében.

A kúpokat nem olyan lányok kezelésére írják fel, akik még nem léptek fel szoros kapcsolatban a partnerrel.

A menstruáció alatt a gyógyszert nem kezelik. A gyógyszeres kezelés alatt súlyos májbetegségben szenvedő betegeknek rendszeresen monitorozniuk kell a funkcionális állapotát.

Klotrimazol a kúpok formájában nincs hatása a központi idegrendszerre, és gátolja az arány a pszichomotoros reakciók.

Clotrimazole gyertyatartók analógjai

Analóg a terápiás hatása a gyógyszer Klotrimazol a következő gyógyszerek:

Mielőtt a klotrimazol kúpokat a felsorolt ​​analógok valamelyikével helyettesítenék, konzultálni kell szakemberrel.

Hagyás és tárolás

A gyógyszer gyógyszertárakban orvosi rendelvény nélkül vásárolható meg. A kúpokat gyermekektől távol kell tárolni 8 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten, legfeljebb 24 hónapon belül a csomagoláson feltüntetett gyártási időponttól számítva.

Gyertyák Clotrimazole ár

A Clotrimazol átlagos költsége hüvelykúp formájában a moszkvai gyógyszertárakban 49 rubel csomagonként.

Gyertyák, kenőcs Clotrimazole: oktatás, ár és vélemények

Ebben az orvosi cikkben látható a Klotrimazol gyógyszer. A használati utasítás tisztázza, hogy mely esetekben gyertyákat, gélt, krémeket, kenőcsöket vagy hüvelytablettákat használhat, amelyek segítik a gyógyszert, milyen indikációk használata, ellenjavallatok és mellékhatások. A jelölés tartalmazza a készítmény formáját és összetételét.

A cikkben, az orvosok és a fogyasztók hagyhatja csak valós értékelés kb klotrimazol, amelyből megtudhatjuk, hogy a gyógyszeres kezelés segített a kezelés rigó (candidiasis), valamint egyéb gombás, genitális fertőzések a férfiak és a nők és gyermekek, amelyre nevezték ki újra. Az utasítások felsorolják a klotrimazol analógokat, a gyógyszertárakat a gyógyszertárakban és terhességi használatát.

A kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer a Clotrimazole. alkalmazásával utasítás azt jelzi, hogy a kúpok, vaginális tabletta, kenőcs, krém, gél, 1% -os oldat széles körben használják a nőgyógyászat.

A kibocsátás és az összetétel formája

A klotrimazol a következő formákban áll rendelkezésre:

 • Hüvelyta tabletta (Clotrimazole kúpok), amely 100 mg hatóanyagot tartalmaz - klotrimazol. 6 db / buborékfólia.
 • Gombaellenes kenőcs külső használatra. 1 g kenőcs 10 mg hatóanyagot tartalmaz. 30 g-os csövekben.
 • 1% krém Clotrimazole külsőleg, 20 g-os csövekben.
 • 2% krémes vaginális, 50 g-os csövekben; 1% -os oldat narancssárga palackokban, 15 ml és 30 ml.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag fő hatóanyaga gombaellenes hatást fejt ki a következő káros baktériumok ellen:

A gyógyszer a legmagasabb penetráló képességgel rendelkezik. A gombaellenes hatás mellett a gyógyszer antitrichomonadnoe, anti-amoeb és antibakteriális hatású.

Milyen hatású a Clotrimazole (kenőcs, kúp, krém, gél)?

A gyógyszerek használatára utaló jelek közé tartoznak a nyálkahártyák és a bőr gombás megbetegedései, valamint bőrráncok és lábak mikózisai:

 • A mycosis másodlagos pyoderma bonyolult.
 • Peregrine lichen.
 • Mikroszkóp.
 • Ótvar.
 • Moly.
 • Sportoló.
 • Erythrasma.

Felszíni candidiasis, amelynek iniciátorai különböző gombák, amelyek a klotrimazolra érzékenyek.

 • Candidiasis.
 • Stomatitis.
 • Genitális fertőzések és superinfections (különösen trichomoniasis és candidal vulvovaginitis).
 • A vaginális tablettákat (kúpokat) a szülés előtt kanalizálják. Gyakran előfordul, hogy a nemi szerveken végzett műveletek előtt a gyulladásokat megelőző célokra használják a fertőzés megelőzése érdekében.

Használati utasítások

Vaginális tabletták Klotrimazol használati utasítás arra utasítja este adjuk be a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehetséges a hanyatt fekvő helyzetben alatt enyhén hajlított lábak, 6 napig napi 1 hüvelytabletta. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

Kandidáns vulvitis vagy candida balanitis jelenlétében ajánlott a Clotrimazole krém formájában történő egyidejű kijelölése, naponta 2-3 alkalommal 6-12 napig az érintett területre történő alkalmazásával.

gyertyák

A nők és a serdülő lányok (kezdete után a szexuális aktivitás) adagoljuk, este vaginális kúpok a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehetséges a hanyatt fekvő helyzetben alatt enyhén hajlított lábak, naponta 6 napig, 1 hüvelykúp 100 mg. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

Krém, kenőcs vagy gél

Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon a korábban tisztított (semleges pH-értékű szappannal) és szárítsa meg az érintett bőrfelületet, és óvatosan dörzsölje. A kezelés időtartama függ a betegség súlyosságától, a patológiás változások lokalizációjától és a terápia hatékonyságától.

A dermatomycosis kezelése nem kevesebb, mint 4 hét, pityriasis lichen - 1-3 hét. A láb bőrének gombás betegségeiben a terápia javasolt folytatása legalább két további héten keresztül a tünetek eltávolítása után.

Megoldás (felnőtteknél és gyermekeknél alkalmazható). Néhány csepp oldatot vékony rétegre helyezzünk a megtisztított és száraz és a környező bőrfelületeken 2 (reggel és este), és gondosan dörzsöljük. A betegség akut tüneteinek megszüntetése után a kezelést átlagosan körülbelül 4 hétig kell folytatni.

Dermatomycosis esetén a stop gyógyszereket további 2 hétig kell alkalmazni a betegség összes tüneteinek eltávolítása után. Javasoljuk, hogy az oldat minden egyes lábmosás után használatos legyen.

Ellenjavallatok

Ne alkalmazza a hatóanyagot komponensek egyéni intoleranciájára. Emellett a kábítószert nem alkalmazzák a nők kezelésére a terhesség első trimeszterében. Rendkívül óvatos és csak orvosi okokból a gyógyszer a terhesség második és harmadik trimeszterében, valamint a szoptatás alatt használható.

Nemkívánatos események

A bőrre történő alkalmazáskor a következő mellékhatások lehetségesek:

 • peeling;
 • a hólyagok megjelenése;
 • égő;
 • duzzanat;
 • bőrirritáció;
 • bőrpír;
 • bizsergő érzés.

A helyi alkalmazás az urogenitális mycosis kísérheti égő, viszketés, duzzanat és nyálkahártya giperemirovannostyu, interkurrens cystitis, a megjelenése hüvelyi folyás, gyakori vizelés, fájdalom közösülés során.

A szájüreg mycosisában, a nyálkahártya vörösödésében, a készítmények alkalmazásának helyén fellépő bizsergés és égő érzés jelentkezik.

Gyermekek, terhesség és szoptatás

A gyógyszer terhesség alatt történő használata csak akkor megengedett, ha az orvos véleménye szerint a tejszínt az anyára való felhasználás potenciális előnye meghaladja a magzat lehetséges kockázatát.

A klotrimazol nőkben történő alkalmazása szoptatás alatt csak akkor engedélyezett, ha az orvos véleménye szerint a tejszínt az anyára való felhasználás potenciális előnye meghaladja a gyermek kockázata.

Külsőleg alkalmazható felnőtteknél és gyermekeknél.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzésére a szexuális partnerek egyidejű kezelése (férfiaknál megoldásként alkalmazható) szükséges. Ha a trichomoniasis a klotrimazol sikeresebb kezelésére irányul, akkor más, szisztémás hatású gyógyszereket (például a metronidazolt is) kell használni.

Kábítószer kölcsönhatások

Használata során vaginális kúpok nem ajánlott vaginális douching, mivel ez gátolhatja a hatását klotrimazol.

A gyógyszer nem adható a betegeknek egyidejűleg a Nystatin vagy a Natamycin alkalmazásával, mivel ez a gyógyszer kölcsönhatás jelentősen csökkenti a gyógyszer terápiás hatását.

Clotrimazole analógjai

A szerkezetet analógok határozzák meg:

 1. Kanesten.
 2. Imidet.
 3. Nt-Lotrimin.
 4. Klotrimazol Acre.
 5. Yenamazol.
 6. Amiklon.
 7. Candide.
 8. Kandibene.
 9. Lotrimin.
 10. Faktodin.
 11. Canison.
 12. Antifungol.
 13. Kandizol.

Hagyja a feltételeket és az árat

A klotrimazol átlagos ára (100 mg-os vaginális tabletták ≥ 6) Moszkvában 22 rubel. A kenőcs vagy krém ára 93 rubel. Vény nélkül kapható.

Gyermekektől elzárva tartandó, +25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten. Ne fagyjon be. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Clotrimazole kúpok: használati utasítás, ár, vélemények, analógok

A klotrimazol széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban. Kiváló gombaellenes hatása van. Az anyagot akkor írják fel, ha egy személy fertőző betegségben van jelen a genitális traktusban, amelynek kórokozói érzékenyek a Clotrimazolra.

Adagolási forma

A gyógyszer hüvelykúp formájában áll rendelkezésre. Henger alakúak. A gyógyszer színe fehérről fehérre változik sárgás színnel. A gyertyák vágásakor lehet egy légrúd vagy egy tölcsér alakú depresszió. A készítményt cellákba csomagoltuk egy kontúrozott csomagban. 6 gyertyát tartalmaz. A gyógyszert karton csomagokban értékesítik. Mindegyikben a vázlatos csomagolás egy cellája van.

Leírás és összetétel

A gyógyszer fő hatóanyaga a klotrimazol. Ez egy hatékony gombaellenes szer. Ha bejut a szervezetbe, a gyógyszer elrontja a gomba sejtjeinek membránját alkotó anyagok előállítását. A Clotrimazole hatásának következtében a permeabilitása megváltozik, és további sejthalál bekövetkezik. Kiegészítjük a fő anyag gerceridek félig szintetikus hatását. A clotrimazol hatékony hatással van a Candida nemzetség gombáinak, dermatophytáinak, élesztőszerű gombáinak. A remedy képes hatékonyan harcolni a többszínű lichen.

Farmakológiai csoport

A clotrimazol egy antimikrobiális hatású gyógyszer a helyi alkalmazásra a nőgyógyászatban.

Használati utasítások

felnőtteknek

A gyógyszer kezelésére használják a genitális fertőzés gombák által okozott a nemzetség Candida, és leküzdésére genitális felülfertőzéssel mikroorganizmusok által okozott érzékeny klotrimazol.

A gyógyszert a gyermek születése előestéjén született születési csatorna javítására is használják, és megakadályozzák a fertőzést a tervezett műtét előtt vagy számos egyéb terápiás hatással a nemi szervekre.

gyermekeknek

A Clotrimazole gyertyákat gyermekkorban nem írják elő. A gyógyszer alkalmazása csak a szexuális aktivitás megkezdése után lehetséges.

terhes nőknek és a szoptatás alatt

A gyógyszer alkalmazása a terhesség első trimeszterében ellenjavallt. A gyermek elvárásainak második és harmadik időszakában a kábítószer használatának lehetősége külön-külön történik. Az ágens nem befolyásolja hátrányosan a magzatot, azonban az applikátor alkalmazása káros lehet.

A szoptatás ideje alatt a klotrimazol alkalmazását egyéni alapon is meghatározzák. A szakértők nem tudták meg, hogy a gyógyszer behatol-e a tejbe.

Ellenjavallatok

Tilos a gyógyszert a következő esetekben alkalmazni:

 • a terhesség első harmadában;
 • menstruáció esetén;
 • az anyag összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység;
 • a szoptatás ideje.

Alkalmazások és dózisok

felnőtteknek

A gyógyszer használatához be kell helyeznie egy gyertyát mélyen a hüvelybe. Az intézkedést lefekvés előtt kell végrehajtani. Az anyagot naponta egyszer 1 alkalommal alkalmazzuk. A tanfolyam időtartama 5-7 nap. Az adagot átlagolták. Ha van jelzés, meg lehet ismételni a tanfolyamot. Ha a gyógyhatás terápiás hatása láthatatlan, és a nő állapota rosszabbodik, a gyógyszert haladéktalanul vissza kell vonni, és orvoshoz kell fordulni a kezelés módosításához.

gyermekeknek

Gyermekkorban a gyógyszer nem kerül felhasználásra.

terhes nőknek és a szoptatás alatt

A gyógyszert nem alkalmazzák a terhesség első trimeszterében. A későbbiekben a gyógyszer szükséges mennyiségét az orvos határozza meg. Általában a dózis megfelel a mutató értékének minden felnőtt számára.

Mellékhatások

A betegek többsége elviseli a gyógyszer szokásos használatát. Lehetséges, hogy csak a gyógyszerrel való egyéni túlérzékenység reakciója alakul ki, amelyet az alábbiakban fejezzünk ki:

 • a vizelés száma nő;
 • a lány úgy érzi, ég és viszket a hüvelyben;
 • van hiperémia;
 • A nemi közösülés során kellemetlenség léphet fel;
 • colpitis alakul ki;
 • a nyálkahártya oedema;
 • a genitális traktusban fokozódik a váladékok száma.

A fenti jelenségek nem veszélyesek. Általában, amikor megjelenik, a gyógyszer nem törlődik.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A gyógyszert a Nystatin-nal együtt nem szabad előírni. A gyógyszerekkel való megosztás csökkenti a klotrimazol hatását. Ha gyertyákat használnak, ne fecskendezze a hüvelyet. Ez túlságosan nagy hatással lesz a Clotrimazole hatásaira.

Különleges utasítások

Általában a fertőzés terjedése a nemi közösülés során jelentkezik. Ezért a szakértők javasolják mindkét szexuális partner kezelését. Egy helyzetben a klotrimazol nem képes megszüntetni a problémát.

Ha a lány úgy érzi, erős égő érzés a kezelés a gyógyszer, látja a fejlődés az ödéma a hüvely nyálkahártyáján vagy ő kijelentette húgyhólyag fertőzés, azonnal hagyja abba a gyógyszer. Ezután kapcsolatba kell lépnie a szakemberrel és alternatív kezelési módszert kell kifejlesztenie.

Ha a fertőzés terjedt a szájszárazságra, a gyertyák használata önmagában nem elegendő. Ebben a helyzetben az orvosok javasolják, hogy kombinálják a kúp és a krém Clotrimazole használata. Ez maximális hatást ér el.

Ha a lány elkezdte a menstruációt, akkor tilos a probléma orvoslása a gyógyszerek segítségével. Ha a betegnek súlyos májbetegsége van, a kezelés ideje alatt érdemes megfigyelni a funkcionális állapotát.

A gyógyszer számos analógot tartalmaz. A klotrimazol terápiás hatása hasonló:

 1. Candide. Az anyag egy gombaellenes szer külső felhasználásra. Számos tevékenységet kínál. A gyógyszer krém, oldat topikális alkalmazásra és port tartalmazó formában kapható. Ezenkívül a gyógyszer antiprotozoális és anti-trichomonoadikus hatást fejt ki. A gyógyszer jól illeszkedik a gram-pozitív baktériumok ellen, és megsemmisítheti a gram-negatív mikroorganizmusokat. A készítményt előírt végbélnyílás és külső nemi candidiasis, lábgombásodás és redők, Candida kifejtését, candida bőr candida paronychia.
 2. Funginal. A gyógyszer lehetővé teszi a harcot a gombás fertőzések, tinea, gombás elváltozások a bőrön és a nyálkahártyákon, az erózió, színes zuzmó, gomba interdigitalis erózió, és számos más betegség. Ezenkívül a gyógyszert a gyermek születésének megkezdése előtt a születési csatornára fertőtleníteni kell. A gyógyszer fő hatóanyaga a klotrimazol. A gyógyszert felszabadítják krémként külső használatra, kenőcs, tabletta, oldat vagy por. A terhesség első trimeszterében a gyógyszer használata tilos.
 3. Antifungol. A hatóanyag számos hatással rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy kezelni több színű zuzmó, gombák, dermatophytes, Trichomonas, Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, kórokozók erythrasma és számos más mikroorganizmusok. A gyógyszer hüvelyi tabletta formájában készül. Ezt egyszer használják. Ha a lány a candidiasis vulvovaginitis krónikus visszatérő formájával szenved, a gyógyszert hetente egyszer alkalmazzák. A képzés időtartama 3-4 hét. A gyógyszer fő hatóanyaga a trehazol. Megszakítja az ergoferon szintézisét a gombák sejtmembránjában. Ennek következtében megváltozik a membrán szerkezete és tulajdonságai, ami a sejtek látogatásához vezet.

Gyertyatartók A klotrimazolnak nincs hatása a központi idegrendszer működésére. Az ágens nem gátolja a pszichomotoros reakciók sebességét.

túladagolás

A gyógyszernek helyi hatása van. Az anyag felszívódása a véráramban jelentéktelen. Emiatt szinte hiányzik a túladagolás kockázata, még a gyógyszer hosszabb használatával is. A megengedett dózist és a felhasználási módot azonban nem szabad megsérteni. Ez növelheti a meglévő mellékhatásokat.

A gyakorlatban a kisgyermekek néha véletlenül gyertyákat visznek be, ha a gyógyszert felügyelet nélkül hagyják. Az élet súlyos fenyegetései, az incidens nem az. Azonban a következő negatív következmények merülhetnek fel:

 • a gyomor fájdalmának előfordulása;
 • az émelygés megjelenése;
 • étvágytalanság.

Ha ez megtörténik, az orvos megmenti a páciens gyomrát, és belélegzi az enteroszorbenseket. A szakértők ilyen helyzetben történő fellebbezése kötelező.

Tárolási feltételek

Vásárolhat egy gyógyszert bármely gyógyszertárban. A termék megvásárlására nincs recept. A gyógyszert 15-25 Celsius fokos hőmérsékleten kell tartani. A helynek száraznak kell lennie, védenie kell a gyermekektől, és fényt kell kapnia. A gyógyszert a gyártástól számított 3 évig lehet felhasználni.

analógok

A klotrimazol kúpokat a következő gyógyszerekkel helyettesítheti:

 1. A Candid-B6 a klotrimazol teljes analógja. A vaginális tablettákat a kábítószer-fogékony kórokozók által okozott nemi fertőzések kezelésére használják. Óvatosan, a kábítószert laktáció alatt kell alkalmazni, az ellenjavallt az első trimeszterben.
 2. A Zalain a klotrimazol helyettesítője a klinikai farmakológiai csoportban. A gyógyszer felszabadulásának egyik formája a hüvelyi kúpok, amelyeket a tusin kezelésére használnak, beleértve a terhes és szoptató nőket is.
 3. A Ginezol 7 a klotrimazol helyettesítőinek a terápiás csoport szerint történő helyettesítésére vonatkozik. A gyertyákban a gyógyszer 12 évnél idősebb betegeknél alkalmazható érzékeny kórokozók által okozott fertőzések kezelésére. A kúpokat nem lehet beilleszteni az 1 trimeszterben, egy későbbi időpontban, és a laktáció alatt is, ezért óvatosan alkalmazhatók.
 4. A gino-pevaril hatóanyagként az econazol hatóanyagot tartalmaz, amely gombaellenes hatást fejt ki. A vaginális kúpokat 16 évnél idősebb betegeknél mycosisban lehet alkalmazni.

ár

A klotrimazol gyertyák költsége átlagosan 119 rubel. Az árak 12 és 288 rubel között mozognak.

Clotrimazole, gyertyák

analógok

A teljes analóg a Candide.

A testre gyakorolt ​​hatások helyettesítők lehetnek:

Canison, Triakutan, Triderm, Amiklon, GUINET-Lotrimin, Yenamazol, Candid, Kanesten, klotrimazol Acre, Faktodin, antifungol, imidek, Kandibene, Kandizol, Canison, Lotrimin

Az átlagár online *: 42 p.

Használati utasítások

(ha megnyílik a kép, kattintson a képernyő alján lévő gombra)

Röviden: a gyertyát naponta egyszer adják be, lefekvés előtt, nem kell nedvesíteni. A szokásos tanfolyam 6 nap, de az orvos másokat írhat fel.

Ezek a hüvelytabletták, amelyeket gyakran gyertyáknak neveznek, antifungális szereknek nevezik. Ezek fehér színű ovális kúpok (sárgás árnyalat van).

Egy hüvelyi tabletta klotrimazolt (100 mg) tartalmaz hatóanyagként. A segédösszetevők közül:

 • laktóz (tejcukor),
 • burgonyakeményítő,
 • mikrokristályos cellulóz,
 • magnézium-sztearát,
 • citromsav.

Egy csomagban 6 gyertya van. Ezenkívül a dobozban van egy applikátor (a gyártótól függően), ami segít beilleszteni egy gyertyát a hüvelybe.

A gyógyszer eltarthatósága 42 hónap. Ezen időszak végén a gyógyszer nem használható. A tárolási hőmérséklet legfeljebb 25 ° C. A gyógyszert tartalmazó helynek száraznak és fénytől védve kell lennie. A gyermekek számára tilos a hozzáférés.

bizonyság

Először is, persze, szelíd.

Fontos, hogy a klotrimazol kúpok segítsenek számos gombafajta ellenállni. Tevékenységük a patogén mikroflóra sejtjeinek elpusztításán alapul. Különösen a kábítószer hatásának tárgyai:

 • élesztőgombák (beleértve a candida-t is),
 • penészgombák,
 • dermatofitonok
 • Olyan mikroorganizmusok, amelyek elősegítik a színes zuzmók és eritrák megjelenését,
 • Trichomonas,
 • streptococcusok,
 • staphylococcusok és mások.

A klotrimazol hatóanyagként történő antimikotikus hatása az ergoszterin szintézisének megsértése, amely a gombás sejtek membránjának alkotóeleme. Ez a membrán permeabilitásának és a sejtek ezt követő feloldódásának a megváltozásához vezet.

Kis koncentrációban a hatóanyag gátolja és megállítja a gombák növekedését. És nagy adagokban járul hozzá a halálhoz.

A gyógyszer beadása után a hüvelyváladékban és alacsony vérben mutatott magas koncentrációja 48-72 órán át fennmarad. A májban az inaktív metabolitok metabolizmusa gyorsan előfordul.

Ki írta fel a gyógyszert

A klotrimazol kúpok formájában kerül alkalmazásra, amikor a nemi szerveket gombás fertőzés érinti:

A gyógyszer felhasználásának egyéb célja:

 • a szülési csatorna javítása a szülés előestéjén,
 • a fertőzés megelőzése a műtéti beavatkozás vagy más nemi szervi terápiás beavatkozások előtt.

Ellenjavallatok

Gyertyatartók A clotrimazol nem alkalmazható olyan betegeknél, akik fokozott érzékenységgel rendelkeznek a hatóanyaggal vagy segédanyagokkal szemben. A menstruáció alatt a gyógyszer nem használható.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Az első trimeszterben a klotrimazol bármilyen formája ellenjavallt.

A II. És III. Trimeszterben, valamint a szoptatással óvatosan kell alkalmazni.

A klinikai vizsgálatok szerint a gyertyák (hüvelytabletta) II. És III. Trimeszterben történő alkalmazása nem vezetett negatív következményekhez a nők és a gyermekek egészségére nézve. A nagyobb bizalomért azonban az orvosnak minden esetben külön-külön el kell döntenie a gyógyszer felírásának lehetőségét.

Mellékhatások

A klotrimazol hüvelytablettaként való alkalmazása mellékhatásokat okozhat:

 • fejfájás,
 • égő, viszketés és duzzanat a hüvely nyálkahártyájába,
 • elosztása,
 • gyomorfájás,
 • hólyaghurut,
 • gyakori vizelés,
 • fájdalom közösülés során,
 • égő a pénisz partner.

Figyelem!

 1. Az urogenitális fertőzés megismétlődésének megakadályozása érdekében mindkét szexuális partner számára kezelést kell végezni.
 2. A kezelési partnerek befejezése előtt a nemi közösülés nem kívánatos, mivel újbóli fertőzést okozhat.
 3. Terhesség alatt ne használja az applikátort.
 4. A májelégtelenségben szenvedő betegeknél a máj időszakos megfigyelésére van szükség.
 5. Ha a kezelés hatása egy hónapon belül hiányzik, akkor a diagnózis megerősítése szükséges.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

 1. A kúpok hüvelyi adagolása csökkenti az amfotericin B és más polién antibiotikumok hatásosságát.
 2. A nystatin párhuzamos alkalmazása gyengíti a Clotrimazole hatását.
 3. A kúpokkal végzett kezelés és a vitamin- és növényi kiegészítők bevitele megengedett.

Kezelési séma

Az orvosnak a hatóanyag megfelelő koncentrációját kell választania a betegség súlyosságának megfelelően. Gyertyák A klotrimazolt naponta egyszer, ágyba ágyazva mély hüvelybe fecskendezik be. A manipulálás során a csomagolásra alkalmazott applikátor felhasználásra kerül.

A standard kezelési idő hat nap. Az orvos azonban előírja a terápia meghatározott időtartamát. Ha a várt eredmények nem jelentkeznek, akkor egy további kezelés lehetséges.

Amikor a születési csatornák szedését végezzük, elegendő egyetlen kúp bevezetése egyszer.

Vélemények

[su_quote cite = "Oksana, 24, Moszkva"] Korábban nem tudtam, mi a fanyar. A 25. héten a vemhesség alatt csökkent az immunitás, és viszketés következett be. A nőgyógyász felvetette a tollat. Kinevezett vagy kinevezett vaginalnye tabletta Klotrimazol. Azt is tanácsolta először, hogy nedvesítse meg őket meleg vízzel. A javulás két nappal később történt. És a 6 nap folyamán a tuska eltűnt. Tetszett ez a drog. Ez olcsó és ugyanakkor hatékony. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Alina, 30, Saransk]" Sokáig szenvedett a krónikus fájdalom miatt. A barát tanácsot ad a Clotrimazole-ral (maga kezelték). Természetesen jobb lenne az orvoshoz menni. De nem találtam időt. A kezelés folyamata örökre megszabadult ettől a szerencsétlenségtől. Kényszerítettem a barátomat is. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Victoria, 27, Izhevsk]" Figyelembe vettem a hirdetést és megvettem egy drága gyógyszert a krónikus candidiasisból a gyógyszertárban. Csak két tabletta volt. De nincs hatása. El kellett mennem a nőgyógyászhoz. Az általa előírt Clotrimazole megoldotta a problémámat. A gyógyszer gombás megbetegedések ellen működik. Nagyon olcsó és könnyen használható. A húgukat meggyógyították a trichomoniasis. Jó, hogy elérhetőek és ne ütjenek a zsebébe. [/ su_quote]

Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben!

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

Clotrimazole készlet: használati utasítás

A gyulladás formájában jelen levő clotrimazol egy kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer, amely számos dózisformában rendelkezésre áll, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban.

Ha a hatóanyagot vaginális kúpok formájában használják, akkor gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben, ezért hatása csak a gyulladás területén történik, anélkül, hogy negatív hatást gyakorolna a szomszédos szervekre. A kis mennyiségű abszorbeált gyógyszer metabolizálódik a májban, és kiválasztódik az epével, majd székletben.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt a Clotrimazole-ról: teljes gyógyszer használati utasítás, átlagár a gyógyszertárakban, teljes és hiányos drog analógok, valamint a Clotrimazole kúpokat már alkalmazó személyek ajánlásai. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

Olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van a helyi alkalmazásra a nőgyógyászatban.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyi Clotrimazole kúp? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A hüvelyi beadáshoz fehér színű, hosszúkás kúpok formájában képződött, kontúrozott cellás buborékfóliák formájában, karton dobozban, mellékelt leírással.

 • A készítmény hatóanyaga 100 mg klotrimazol,
 • A segédanyagok kemény zsír.

Farmakológiai hatás

A klotrimazol az imidazol származéka.

Az in vitro nagyon aktív a legtöbb patogén gombákkal szemben, amelyek súlyos fertőző szövődményeket okozhatnak, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Használati utasítások

Először is, a Clotrimazole kúpokat a fogak kezelésére használják. A vizsgált hatóanyag általában káros hatással lehet a különféle kórokozókra:

 • Trichomonas;
 • élesztőszerű gombák;
 • dermatophytes;
 • streptococcus;
 • penészgombák;
 • staphylococcus;
 • baktériumok okozzák a herpes zoster kialakulását.

A klotrimazol gyertyákat nem csak trichomoniasisra és vulvovaginalis candidiasisra írják fel a nőknek, hanem megelőző célokra is. Például, az orvos előkészítheti a gyertyákat rövid ideig a munka előtt vagy sebészi beavatkozást a nemi szerveken, bármilyen műszeres vizsgálatot.

Ellenjavallatok

Túlérzékenység, terhesség I. félévében, menstruációs időszak (ebben az adagolási formában).

Óvatosan: a laktáció ideje.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban nem bizonyították, hogy a klotrimazol terhesség vagy laktáció alatt történő alkalmazása negatív hatást gyakorol a nők vagy a magzat (gyermek) egészségére. Azonban a gyógyszer felírásának helyénvalóságát orvoshoz fordulva külön kell foglalkozni.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Clotrimazole kúpok a hüvelybe általában este befecskendezhetők, a lehető legmélyebbek a fekvő helyzetben. Ehhez használja a csomagoláson található applikátort. A tanfolyam - 1 gyertya Clotrimazole naponta 6 napig.

 • A klotrimazollal történő ismételt kezelést orvosa írja le.

Kandidáns vulvitis vagy Candida balanitis használata esetén a gyulladást egyidejűleg alkalmazzák a Clotrimazole krémmel, amelyet naponta többször alkalmaznak az érintett területeken egy-két hétig. Ha trichomoniasis ajánlott kombinálni a használatát klotrimazol kúpok kemoterápiás gyógyszerekkel belsejében (metronidazol).

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. A vizeletürítés számának növekedése;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. Kellemetlen érzés a nemi közösülés során;
 4. Helyi reakciók - viszketés és égő hüvelyben, colpitis kialakulás, nyálkahártya ödéma, hyperemia.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

A gyógyszer lokális alkalmazása az ajánlott adagot meghaladó dózisokban nem okoz életveszélyes reakciókat és feltételeket.

A kábítószer nem kívánt felhasználása esetén (belsőleg) a következő tünetek lehetségesek: anorexia, émelygés, hányás, gastralgia, májkárosodás; ritkán - álmosság, hallucinációk, pollen, bőr allergiás reakciók.

Nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Szükség esetén a kezelés tüneti.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzésére a szexuális partnerek egyidejű kezelése (férfiaknál megoldásként alkalmazható) szükséges.

Ha a trichomoniasis a klotrimazol sikeresebb kezelésére irányul, akkor más, szisztémás hatású gyógyszereket (például a metronidazolt is) kell használni.

Kábítószer kölcsönhatások

Hüvelyi beadás esetén a clotrimazol csökkenti az amfotericin és más polién antibiotikumok aktivitását.

A nisztatinnal egyidejű alkalmazása esetén a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

Vélemények

Megvizsgáltuk a Clotrimazole kúpokat alkalmazó nők véleményét:

 1. Katya. Korábban szenvedett krónikus gombás fertőzés, míg az egyik a fórumok nem tanácsos használni klotrimazol flukonazol, és így az ilyen kezelés után a szájpenész örökre elment, de én mindig lógott a hivatalok nőgyógyászok. Azt javaslom, lányok, és ne felejtsd el kezelni a partnereidet, néha a probléma ebben rejlik.
 2. Maria. Ezeket a gyertyákat egy nőgyógyász írta le a terhesség második trimeszterében. Segítenek szinte azonnal. A viszketés az első órában jelentkezik. Igen, és vannak fillérekért. Az egyetlen dolog, a kezelés ideje hosszú, 6 nap.
 3. Vic. Meghallgattam a reklámot és megvettem egy drága gyógyszert a krónikus candidiasisból a gyógyszertárban. Csak két tabletta volt. De nincs hatása. El kellett mennem a nőgyógyászhoz. Az általa előírt Clotrimazole megoldotta a problémámat. A gyógyszer gombás megbetegedések ellen működik. Nagyon olcsó és könnyen használható. A húgukat meggyógyították a trichomoniasis. Jó, hogy elérhetőek és ne ütjenek a zsebébe.

analógok

Ha a páciens, aki a golyó kezelésére gyertyát ír elő, valamilyen okból nem tudja használni ezt a gyógyszert, akkor konzultáljon orvosával, hogy analógokat jelöljen. Napjainkban a gyógyszerészeti láncokban nagyszámú gyógyszer kerül bemutatásra, amelyek azonos farmakológiai hatást fejtenek ki.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A kúpokat gyermekektől távol kell tárolni 8 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten, legfeljebb 24 hónapon belül a csomagoláson feltüntetett gyártási időponttól számítva.