A dermazol krém használatára vonatkozó utasítások

A dermazol egy népszerű gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. A kenőcs (krém) formájában lévő gyógyszert helyi bőrgyógyászati ​​kezelésre használják a bőrön és a körmökön. Az orvosi jelentések szerint a dermazol krém (kenőcs) nagyon hatásos a mycosis kezdeti szakaszában.

Ha a gyógyszert helytelenül használja, mellékhatásokat okoz, ezért a kenőcs használata előtt konzultáljon orvosával.

A kibocsátás formája

A dermazolt tabletta, 2% kenőcs és sampon formájában szabadítják fel.

A dermazol tablettákat szájon át alkalmazzák, szisztémás hatásuk van, felírták a felületes és mély mikózis kezelésére. A sampon formájában lévő gyógyszert a fejbőr fertőzésének megszüntetésére használják. A krémt a bőr és a köröm felületén lévő gomba kezelésére írják fel.

A tablettákat hólyagok, samponok - műanyag palackban és kenőcsben - 15 és 30 g fémcsőbe csomagolják, a fehér krém fehér, egyenletes konzisztenciájú és semleges szagú.

A gyártók azt javasolják, hogy a kábítószert sötét helyen tárolják, alacsony páratartalmú és 15-25 ° -os hőmérsékleti értékkel. Minden adagolási forma 3 évig használható, majd elveszíti a terápiás tulajdonságait.

Összetétel és cselekvési mechanizmus

A kenőcs, a tabletta és a sampon aktív összetevője a ketokonazol, amely imidazolszármazék. Kiegészítő anyagok a dermazolban:

 • Élelmiszer adalékanyag Е1520;
 • Cetil és sztearil-alkohol keveréke;
 • Desztillált víz;
 • Tween 80;
 • Világos puha paraffin;
 • Ketamacrogol 1000;
 • Dinátrium-etilén-diamin-tetraecetsav;
 • Kénsav-nátrium.

A kenőcs aktív komponense hatékony dermatophyták, élesztő és élesztőszerű gombák ellen. A ketokonazol aktív a staphylococcusok és a streptococcusok ellen.

A gyógyszert a gomba sejtjeibe vezették be és belsejéből tönkreteszik. Az aktív komponens fungisztatikus hatással bír, vagyis gátolja a gombák reprodukálhatóságát. Ezenkívül a ketokonazol megváltoztatja a szerkezet szerkezetét és csökkenti a plazma sejtmembránok erejét, következésképpen ezek perforálódnak, és a gomba meghal.

A dermazol nem halmozódik fel a szervezetben hosszantartó használat mellett. Ez azért van, mert a hatóanyag csak a bőr felületrétegeit érinti.

Használati utasítások

A dermazol kenőcs csak a helyi kezelésre használható orvosi rendelvény szerint az alábbi esetekben:

 • A sima bőr gombás fertőzése;
 • A lágyító régió dermatomycosis;
 • Lábak és kefék epidermofitája;
 • Többszínű zuzmó (skála és foltok a bőrön);
 • Seborrhees dermatitis;
 • A bőr és a fejbőr kandídiumai;
 • A hajhagymák gyulladása, amely gombás fitoszporumot okozott;
 • Hüvelyi candidiasis akut és krónikus formában.

A keményítő formájában lévő dermazolt a felszíni gombás fertőzések megelőzésére használják olyan betegeknél, akik gyakran látogatják a magas páratartalmú nyilvános helyeket (fürdők, uszodák, zuhanyzók, fitneszközpontok stb.). Megelőző kezelés ajánlott immunhiányos betegeknél vagy antibiotikum kezelés után.

Dermazol adagolás

A dermazolt kenőcs formájában gyakran tablettákkal kombinálva alkalmazzák. Az adagot az orvos a diagnózis alapján határozza meg. A kenőcs a nap folyamán egyszer vagy kétszer kezeli a sérült bőrt.

Ha a beteg candidiasis vagy dermatomycosis sima bőr, ecset, láb vagy lágy terület, színes zuzmó epidermophytosis, a krémet sérült területek 1 alkalommal 24 órán belül kezelik.

A seborrhea esetében a kenőcs formájában lévő dermazolt naponta kétszer nem dörzsölik az érintett területre. A kezelés addig tart, amíg a betegség tünetei eltűnnek, vagy a mikológiai vizsgálat negatív eredményt mutat. Ha a gyógyszer 28 napig nem hatékony, akkor újra kell tisztáznunk a diagnózist.

A láb dermatophytosis kezelésének időtartama 14-42 nap, a lymphoid terület - 14-től 28 napig. A candidomycosis és a többszínű lichen terápiás kurzusa 14-20 napig tart.

Mellékhatások

Amint már említettük, a ketokonazol csak a bőr felületi rétegére hat, és nem szívódik fel a véráramba, ezért gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat. A negatív tünetek az elhúzódó használat vagy az indokolatlan adagnövekedés következményei:

 • Hányinger, hányás, székletürítés (székrekedés, hasmenés), kellemetlen érzés az epigasztrikus régióban;
 • Fejfájás, szédülés, fényérzékenység;
 • Allergia bőrkiütés formájában, viszketés, irritáció, csalánláz;
 • Menstruációs ciklus kudarc, merevedési zavar, emlőmirigyek férfiaknál, kopaszodás.

Ellenjavallatok

A tabletták, kenőcsök és sampon formájában lévő dermazol használata szigorúan tilos a fő vagy segédkomponensekkel szembeni túlérzékenység esetén. A kezelőorvos ellenőrzése alatt a krémet a máj és a mellékvesék működési zavaraiban szenvedő betegek használják. Az orvos úgy dönt, hogy felírja a gyógyszert.

A tabletták szisztémás hatást fejtenek ki, ezért tilosak 3 éves kor alatti újszülöttek, terhes és szoptató nők számára. A kenőcsök és samponok gyógyszerei a betegek összes kategóriáját használhatják, de óvatosan, mivel fennáll a mellékhatások veszélye. A gyógyszer nem használható porfirin-betegségben szenvedő betegek kezelésére.

A dermazol tabletta formája veszélyes kombinálni sok gyógyszerrel. Ellenkező esetben mellékhatások fordulhatnak elő. Előzetes konzultációra van szükség az orvossal a krónikus betegségben szenvedő betegeknél, akik rendszeresen alkalmazzák a gyógyszereket.

Bizonyos esetekben a negatív jelenségek még a dermazol krém és a multivitamin komplex együttes alkalmazása révén is manifesztálódnak. Allergiák fordulhatnak elő az egyéni intolerancia miatt a gyógyszer egyes összetevőire.

Különleges utasítások

 • A kenőcsöt csak külsőleg használják, amikor a szem nyálkahártyájába esik, azonnal lemosni.
 • Ha a gomba eredetű meningitist nem használják dermazol kenőcs, mivel a ketokonazol nem adja át a BBB (vér-agy gátat).
 • A főkomponens toxikus hatása a májra magas. Emiatt a gyógyszert előírják, ha a gyógyszer lehetséges alkalmazása magasabb, mint a potenciális veszély.
 • A kezelés előtt meg kell vizsgálni a máj állapotát, hogy akut vagy krónikus állapotban kizárják a betegséget. A terápiás gyakorlat során az orvosnak megfigyelnie kell a perifériás vér, a máj és a vesék sejtjeinek funkcionális állapotát.
 • A mellékvese dermatológiai rendellenességeivel járó betegek kezelésekor az orvosnak rendszeresen monitoroznia kell állapotát. A ketokonazol napi 400 és annál nagyobb dózisa a "kortizol válasz" csökkenését idézi elő az adrenokortikotrop hormon stimulálásához.
 • A glükokortikoszteroidok kezelésénél az antimikotikus krémet 14 nappal a terápiás kezelés befejezése után kell előírni.

Gyógyszerkölcsönhatások

A dermazol tabletta formáját nem szabad savkötő szerekkel kombinálni (savval függő gasztrointesztinális betegségek kezelésére szolgáló készítmények). A H2-blokkolók, valamint a protonpumpa-gátlók csökkentik a ketokonazol abszorpcióját az emésztőrendszerből. Ennek következtében csökken a dermazol hatásossága.

A ketokonazol biohasznosulása a Dermazol és a Rifabutin, a karbamazepin, az Efavirenz és más CYP3A4 izoenzim inhibitorok használatával csökken. Ha ilyen kombinációra van szükség, az orvosnak növelnie kell a ketokonazol dózist.

A dermazolt nem ajánlott Tamsulosin, Rifabutin, Salmeterol, mivel a mellékhatások valószínűsége nő. Ellenkező esetben az orvosnak ellenőriznie kell a beteg állapotát.

A dermazol analógjai

Számos analógja van a dermazolnak kenőcs formájában:

 • A Nizoral antikonkópiás készítmény ketokonazolra történő helyi alkalmazásra. Az aktív komponens hatékony dermatophyták és élesztőgombák ellen;
 • A mycosoril egy fungicid és antiandrogén hatóanyag a ketokonazollal a készítményben. Az aktív komponens elpusztítja a dermatophytákat, az élesztőszerű és a penészgombákat;
 • Az oronazol egy gombaellenes hatású gyógyszer. A ketokonazol a készítményben hatékony dermatophyták, élesztő, dimorf gombák, eumycetes, valamint staphylococcusok és streptococcusok ellen;
 • Sebozol - gyógyszer gombás fertőzések kezelésére. A ketokonazol leállítja a fejlődést és dermatophyták, élesztő, dimorf gombák halálát idézi elő.

Így a dermazol egy hatékony gyógyszer, amelyet orvosi okokból használnak. Ha az adag megzavarodott vagy hosszantartó, akkor mellékhatások fordulhatnak elő. A páciensnek szigorúan be kell tartania az orvos által a gyógyszer bevételére vonatkozó ajánlásokat.

"Dermazol" (kenőcs): használati útmutató, vélemények

Kenőcs "Dermazol" egy külső felhasználásra szánt gombaölő szer, fungisztatikus és fungicid hatás. Ez a gyógyszer többféle formában áll rendelkezésre: tabletták, samponok, krémek, kenőcsök. Lehetővé teszi az élesztő, penész, gram-pozitív és élesztőszerű gombák gyors megszabadulását. Ebben a cikkben beszélünk kenőcsök "Dermazol". A vélemények a cikk végén kerülnek bemutatásra.

A kenőcs forma felszabadulása és összetétele

A "Dermazol" egyik gyógyászati ​​formája 2% -os koncentrációjú krém, amelyet külsőleg használnak. 15 vagy 30 grammos alumínium csövekbe csomagolva. A dobozban van egy cső. A fő hatóanyag a ketokonazol, amely egy gramm kenőcsben húsz milligramm mennyiségben van jelen. A segédanyagok a következők:

 • propilénglikol;
 • tisztított víz;
 • dinátrium-edetát;
 • cetosztaril-alkohol;
 • poliszorbát 80;
 • cetomakrogol 100;
 • Paraffin kétféle változatban - puha fehér és folyékony fény.

Az utasítások szerint a "Dermazol" kenőcs fehér színben különbözik, ugyanolyan típusú és viszkózus, csomók nélküli szerkezet. Nincsenek éles szagok, és nem hagynak maradékot a ruhákon.

farmakokinetikája

Maga a ketokonazol meglehetősen gyenge vegyület, amely gyorsan feloldódik savas környezetben. A hatóanyag a "Dermazol" gyógyszer alkalmazását követően csak néhány órával eléri maximális koncentrációját a plazmában. A kenőcs kumulatív tulajdonsággal rendelkezik. Az első alkalmazásból lehetetlen javítani. A hatóanyag biohasznosulása elérheti a maximális értéket, ha tablettázott formában étkezést egyidejűleg fogad.

A fokozott gyomorsavtartalmú betegeknél a ketokonazol felszívódásának csökkenése figyelhető meg. E tekintetben nehéz lehet megfelelően beállítani a gyógyszer szükséges dózisát. Fő összetevője a májban van. Ez a felszívódás után következik be az emésztőrendszerben. E folyamat során nagyszámú inaktív metabolit keletkezhet. Az anyagcsere fő módja a piperazin gyűrű hasítása. A gyógyszer csak 15% -a ürül a páciens vizével. Változatlan formában legfeljebb öt százalék. A hatóanyag több mint hatvan százaléka ürül ki a székletből.

Mikor alkalmazzák a dermazol kenőcsöt?

A krémeket és a kenőcseket a mycosis epidermális burkolatának helyi kezelésére használják. Főleg ez a gyógyszer a candidiasis, folliculitis, pityriasis, seborrhea, dermatomycosis.

A dermazol kenőcs alkalmazását a következő esetekben kell feltüntetni:

 1. Külsőleg: a fejbőr epidermiszének gombás sérüléseinek megelőzése és kezelése; sima bőr dermatomycosis; a kéz és láb epidermofitózisa; bőr candidiasis; epidermofitia az ágyékban.
 2. Helyileg: akut és krónikus hüvelyi visszatérő candidiasis terápiája; megelőzése hüvelyi gombafertőzések csökkentett szervezet ellenálló, valamint a kezelésére antibakteriális gyógyszerek és egyéb szerek, amelyek vezet hibák a normális hüvelyi mikroflóra.
 3. Belső (ha rendelkezésre áll, vagy a beteg nem tolerálja más terápiák) histqplasmosis, biasztomikőzis, chromomycosis kokcidioidomikózis. Ez utal a Dermazol kenőcs használati utasítására.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok:

 • májbetegség akut és krónikus formában;
 • károsodott vesefunkció, amelynek kifejezett karaktere van;
 • fokozott érzékenység a ketokonazollal szemben;
 • legfeljebb három éves korig;
 • a gyermek viselkedésének időtartama és a laktáció.

A CYP3A4 izoenzim ilyen szubsztrátjaival való egyidejű vétel ellen is ellenjavallt:

 • ezek vagy a kardiovaszkuláris szerek egyéb kategóriái (ivabradin, ranolazin);
 • kalciumcsatorna-blokkolók (lerkanidipin, nisoldipin, bepridil, felodipin);
 • antiarrhythmiás szerek (dofetilid, disopyramid, dronedaron, kinidin);
 • antiprotozoális és anthelmintikus gyógyszerek (halofantrin);
 • fájdalomcsillapítók (levacetil-meta-dol, metadon);
 • antihisztaminok (asztemizol, misolasztin, terfenadin);
 • gastrointestinalis gyógyszerek (domperidon, ciszaprid);
 • hipnotikumok, antipszichotikumok, anxiolitikumok (pimozid, szertindol, triazolam, lurasidone, ha orálisan alkalmazzuk - midazolam);
 • migrén (dihidroergotamin, metilergometrin, ergotamin, ergometrin) kezelésére szolgáló készítmények;
 • daganatellenes (irinotekán);
 • immunszuppresszánsok (pl. everolimusz);
 • diuretikumok (például eplerenon);
 • hipolipidémiás készítmények (szimvasztatin, lovasztatin);
 • egyéb eszközök (kolhicin).

Ha ezeket a gyógyszereket kombinálják ketokonazollal, ez növeli a koncentrációt a vérplazmában, ami okozhat kiterjesztése vagy fokozását biztosíték és / vagy terápiás hatások, beleértve a megjelenése potenciálisan veszélyes tünetek, mint például a fejlesztési kamrai aritmia típusú „pirouette”, és meghosszabbításában az intervallum QT. Ítélve a véleménye a „Dermazol” kenőcs, használati utasítás elérhető legyen minden csomag.

Az alkalmazás módja

A külső karakter használatát a betegség formális jelei és fokú megnyilvánulása okozhatja. A lábat gomba vagy szőrzet gyógyítására naponta többször alkalmazzák a hatóanyagot az érintett területre. Ugyanúgy megengedhetjük, hogy az éjszaka tömörítse a lábakat. Kenőcs A "Dermazol" a lábakra és a körömlemezre kerül, majd egy gézből készült kötést helyeznek rá. A gombafertőzések elleni terápiás eljárásokat otthon végzik. Ezenkívül rendszeres időközönként be kell menni a bőrgyógyászra, hogy képzett kontrollt lehessen végezni a betegség folyamán.

Lehetséges mellékhatások

A krónikus betegségben szenvedő betegeknek óvatosan kell használni a "Dermazol" kenőcsöt. A kézi mesél a listáját mellékhatások, a jelenléte, amely szükséges, hogy hagyja abba a gyógyszer. Így, az idegrendszer válaszolni tud kellemetlen tünetek, mint például szédülés, fejfájás, gyengeség, fáradtság, álmosság a nap folyamán és az álmatlanság éjjel.

A fenti jelenségek többségét a "Dermazol" tabletta formájában történő alkalmazásakor észlelték. Bizonyos esetekben a betegek fokozhatják a koponyán belüli nyomást. Kezdetben az optikai lemezek oedema lép fel. Ezek a mellékhatások reverzibilisek, nem igénylik a gyógyszer alkalmazásának abbahagyását. Ha külsőleges kenőcsöt használ, bőrpír és irritáció észlelhető. Szükség esetén haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, ha májműködési zavarokat, hányást észlelnek. A gyógyszer súlyos hepatotoxicitást is okozhat. Ezt megerősíti a Dermazol kenőcs használati utasítással és visszajelzéssel.

A beteg kialakulhat cirrhosis vagy májelégtelenség. Ezeket a változásokat az irreverzibilitás jellemzi. Bizonyos esetekben a betegek anyagi csere sikertelenné válhatnak. A betegek gyorsan fogynak, vagy az ellenkező jelenség figyelhető meg - az enni esedékesség. Ennek eredményeképpen az anorexia kialakul, ami további kezelést igényel.

Használjon óvatosan

Ha a betegek különböző típusú allergiás reakciókra hajlamosak, akkor óvatosan kell alkalmazni őket "Dermazol" -ra. Az utasítások jellemzik az első jeleket, amelyekkel felismerhető a jogorvoslat intoleranciája. Ez epidermális burkolat viszketése és kitörése. Ritkábban észrevehető az arc és a végtagok enyhe duzzanata.

Ha ilyen tünetek jelentkeznek, azonnal hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. A terápiás kurzus kezdeti szakaszában a betegek lázát vagy hidegrázását is tapasztalhatják. Az ilyen kellemetlen jelek nem beszélnek a szervezetben bekövetkező változásokról, a terápia visszavonására nincs szükség. Végül is, néhány nappal a kezelés megkezdése után, a betegek sokkal jobban érzik magukat.

Különleges utasítások

A "dermazol" alkalmazása a gombás meningitis esetében nem megfelelő, mivel a ketokonazol alig jut be a vér-agy gáton keresztül. A gyógyszert csak kéthetes szünet után írják elő a korábbi glükokortikoszteroid kezelés eltörlése után. Meg kell jegyezni, hogy a hatóanyag felszívódása általában savas italok alkalmazásával nő.

Vélemények

A dermazol kenőcsök használatára vonatkozó megjegyzések nagyon jók. Megjegyzendő, hogy tökéletesen felszívódik, és nem roncsolja az ágyneműt és a ruhákat. Öt perccel az alkalmazás után érzelmi lángérző érzést érezhetünk. Ugyanakkor néhány napos eljárás teljesen gyógyítja a gomba betegét.

Használt "Dermazol" és megelőző eszköz a betegségek visszaesésének elkerülésére.

A betegek is képesek voltak megszabadulni a pityriasis ellen. Kenőcs A "dermazol" valóban megbirkózik ezzel a patológiával és körülbelül egy hét eltünteti az összes tünetet.

Javasoljuk, hogy mosson kezet a kenőcs használata előtt és után, mert ne kerüljön a szemébe vagy az étkezésbe.

A zuzmó még gyorsabb kiküszöbölésére javasoljuk kemény habszivacs használatát. A betegek a kezelés harmadik vagy negyedik napján járnak el, ha testük.

Fontos megérteni, hogy nem szabad öngyógyítani. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell látogatnia egy bőrgyógyászt, meg kell találnia a betegség okait, és meg kell határoznia a megfelelő kezelést ebben az esetben.

A "Dermazol" kenőcs analógjai

Az analógok közé tartozik a kenőcs Nizoral és a krém Mikospor. Ezek szintén gombaellenes szerek, amelyek nem rosszabbak, mint az általunk leírt. Az orvosnak azonban elő kell írnia a gyógyszert. Ha a terméket analógra szeretné cserélni, fontos, hogy konzultáljon vele.

Dermazol

A leírás aktuális 2014/08/13

 • Latin név: Dermazol
 • ATX kód: D01AC08
 • Hatóanyag: Ketokonazol (ketokonazol)
 • Gyártó: Kusum Healthcare (India)

struktúra

A készítmény minden formája a legfontosabb hatóanyagként tartalmazza ketokonazol.

Dermazol krém a külső felhasználás mellett a következő további komponensek: poliszorbát 80, dinátrium-EDTA, paraffin fehér lágy, 1000 ketomakrogol, vízmentes nátrium-szulfit, propilénglikol, tisztított víz, alkohol ketosterilovy, paraffin könnyű folyadék.

tabletta A fő hatóanyag mellett olyan további komponensek is, mint a mikrokristályos cellulóz, a magnézium-sztearát, a butil-hidroxitoluol, a nátrium-kroszkarmellóz, a kolloid szilícium-dioxid.

A sampon a következő segédanyagokat tartalmazza: nátrium-lauril-szulfát, nátrium-klorid, íz, nátrium-hidroxid, hidroxi-toluol-butilezett víz, tisztított víz, sósav, színezék, dinátrium-monolauril-éter-szulfo-szukcinát, propilénglikol.

A kibocsátás formája

A gyógyszerkészítmény tabletták formájában kapható orális alkalmazásra, tejszínre az érintett bőr kenésére, valamint a fej és a vaginális kúpok mosására szolgáló samponra.

Farmakológiai hatás

A dermazol széles spektrumú gombaellenes szer. Helyi és szisztémás kezelésre használatos mycoses.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag hatóanyaga mindkettőt képes gyakorolni gombaölő, és fungisztatikus cselekvés dermatophytes, dimorf, eumitsety és élesztő gomba.

Fungicid hatás hogy megváltoztassa a szerkezetét és csökkenti a gomba sejtmembrán erejét, ami gombák halálához vezet.

Fungisztatikus akció A hatóanyag megakadályozza a gombák új kolóniájának kialakulását. Ezenkívül a gyógyszer antimikrobiális aktivitása a legtöbb ellen staphylococcus és streptococcus.

A gomba ketrecének behatolásával a dermazol gátolja a gomba sejtmembránjának alapját képező anyagok szintézisét. Ennek következtében különböző, visszafordíthatatlan változások következnek be a sejtmembrán szerkezetében.

Hatékony a gombás fertőzések ellen. Hosszú használat esetén csökken a bioszintézis tesztoszteron és más androgén hormonok.

Dermazol tabletták jól felszívódik a bélben. A biológiai hozzáférhetőség ebben az esetben 75%. Megjelent a magas koncentráció a biológiai folyadékokban és a test szöveteiben. A hatóanyag elsősorban a májban, a tüdőben, a vesékben és a szívizomban halmozódik fel. Jó átjárhatósággal rendelkezik vér-agy gát, szintén ismert a plazmafehérjék magas szintű kötődéséről. A vizsgálatok kimutatták a dózisfüggő hatást.

A gyógyszer maximális koncentrációja a vérplazmában 1-2 órával az alkalmazás után jelentkezik. A visszavonás két szakaszban történik. Inaktív metabolitok képződésével elhasad. Alapvetően az epe, körülbelül 15% -a ürül ki a vizelettel. Mind az aktív metabolitok formájában, mind változatlan formában szabadítható fel.

Ha a formában használják krém és sampon a hatóanyagnak nincs közös rendszerszintű hatása, és nem lép be a teljes véráramba.

Használati utasítások

Minden egyes gombás megbetegedés esetén csak egy orvos rendelhet hatékony gyógymódot e gyógyszer alkalmazásához. Ha a gyógyszer felszabadulási formája vagy a kezelés időtartama nem megfelelően illeszkedik, akkor a betegség visszaeséséhez vezethet. Meg kell határoznia a nézetet gomba patogén, mivel bizonyos esetekben komplex terápia szükséges, és a dermazol önmagában történő alkalmazása nem elegendő.

A gyógyszer orális alkalmazása előtt ellenőrizni kell a májat. Ugyanakkor, ha a dermazol kenőcsöt használják, nem szükséges.

A külső használatra szánt gyógyszert a kezelésre és megelőzésre írják fel gombafertőzések bőr, lágyék epidermofiták, ótvar sima bőr, sportoló kefék és lábak, és candidiasis bőrt.

A helyi beadáshoz a gyógyszert visszatérő kezelésre használják hüvelyi candidiasis, és néhány esetben a megelőzésre a hüvely gombás fertőzései.

A dermazol tablettákat leggyakrabban az egyéb kezelések hozzáférhetetlensége és intoleranciája írja elő. Ezeket az esetekben használják biasztomikőzis, histoplasmosis, paracoccidioidomycosis, kokcidioidomikózis és chromomycosis.

Ellenjavallatok

A dermazol bármilyen formájú termelés ellenjavallt a készítmény összetevőinek egyéni intoleranciájával történő alkalmazásra.

A tabletták nem alkalmazhatók májbetegség és gyermekkor előfordulása esetén legfeljebb 3 évig, illetve a kezelés ideje alatt a terhesség és szoptatás.

Óvatosan vegye be a gyógyszert a mellékvese-elégtelenségben szenvedő betegek számára.

Mellékhatások

A következő mellékhatások lehetségesek:

Ezenkívül néhány beteg észlelt és mellékhatásokat, például menstruációs rendellenességeket, hajhullást, paresztézia, impotencia, gynecomastia.

Helyi alkalmazás esetén irritációt, égést, viszketést okozhat az alkalmazás helyén. Sampon A dermazol olyan mellékhatásokat okozhat, mint a hajhullás és / vagy a haj színváltozása.

Ha mellékhatások jelentkeznek, a kezelést abba kell hagyni, és az orvosnak konzultálni kell.

A dermazolra vonatkozó utasítások (módszer és adagolás)

tabletta a felnőttek és a 30 kg-ot meghaladó testtömegű gyermekek napi 200-400 mg dózisban vannak felírva. A 30 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek naponta 4-8 mg / kg. A gyógyszert étkezés közben naponta egyszer kell bevenni. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg. Például gombás fertőzések esetén a tanfolyam 2-6 hét, a candidiasis fertőzések bőr és szájüreg nyálkahártya - 2-3 hét, a onihomikozah - hat hónapról egy évre, rendszerrel mycosis - 1-6 hónap, és a pityriasis versicolor - 10 nap. A tünetek eltűnése után a gyógyszert legalább egy hétig folytatni kell.

Ezenkívül ajánlott a gyógyszer egyidőben történő felhasználása annak érdekében, hogy a hatóanyag koncentrációja a plazmában stabil legyen. Ha a tablettát valamilyen okból elveszik, és a következő adag beadása előtt kevesebb, mint 4 óra, a következő tablettát kell bevenni.

Helyi és külső használatra a Dermazol utasításai a dózisokat és a tanfolyam időtartamát az indikációktól és az alkalmazott dózisformától függően adják meg.

Topikus alkalmazású krém a léziókban naponta 1-2 alkalommal alkalmazzák. a candidiasis fertőzések bőr, és pityriasis versicolor az alkalmazás időtartama 3-4 hét. Abban az esetben, ha seborrheás dermatitis A kenőcsöt 2-4 héten át alkalmazzák. A felhordás előtt és után ajánlatos jól kezet mosni.

Az utasítás a samperm Dermazol a nedves tiszta hajra vonatkozik. A gyógyszert néhány percig hagyni kell, majd alaposan mossuk le a hajat. A sampont naponta egyszer használják. A kezelés folyamata szarvaslélek ebben az esetben 5 napig számolják. Megszabadulni seborrheás dermatitis a hatóanyagot 3 napig használjuk. Kezeléshez és megelőzéshez korpa Sampon A dermazolt 1 alkalommal használják 1-2 héten belül.

túladagolás

A gyógyszer túladagolása csak orális beadás esetén lehetséges. Ebben az esetben meg kell jegyezni hányinger, fejfájás, hányás, szédülés. Túl nagy dózisokban a görcsök és bizsergő érzés.

A gyógyszert haladéktalanul le kell állítani. A páciens öblítéses, előírt kelátképző. A kezelés tüneti.

kölcsönhatás

Szükség van a gyógyszer adagjának gondos ellenőrzésére, ha azt egyidejűleg használják savlekötő mert ezek miatt a hatóanyag felszívódása az emésztőrendszerből csökken.

Emellett a hatóanyag biohasznosulása csökkenhet a hatásos kombináció miatt a CYP3A4 izoenzim induktorai: isoniazidot, rifampicin, fenitoin, nevirapin, rifabutin, karbamazepin, EFV. A gyógyszer adagolását szigorúan ellenőrizni és szükség esetén ki kell javítani.

erőteljes a CYP3A4 izoenzim inhibitorai, éppen ellenkezőleg, bizonyos esetekben növeli a hatóanyag biohasznosulását. A kezelést orvos felügyelete mellett kell elvégezni. Szükség esetén a dózis csökkent.

A dermazol gátolhatja CYP3A4 által közvetített metabolizmus gyógyszerek. Ez hatást gyakorol hatékonyságára és a cselekvés intenzitására.

Ugyanakkor nem ajánlott a következő gyógyszerek szedése: tamszulozin, rifabutin, karbamazepin, nilotinibet, salmeterol, fentanil, rivaroxaban, dasatinib, trabektedinnek. Ha ez nem kerülhető el, a beteg állapotának gondos monitorozása szükséges a mellékhatások kockázatának időben történő kizárása érdekében. Szükség esetén a gyógyszerek adagja csökken.

Óvatosan kell ketokonazolt kombinálni olyan gyógyszerekkel, mint: alfentanil, oxikodon, kumarinok, repaglinid, Prazikvantel, eletriptán, busulfan, erlotinib, ixabepilon, trimetrexat, alprazolam, brotizolam, haloperidol, Perospiron, Ramelteron, maravirokot, saquinavir, verapamil, aprepitantra, ciclesonidot, dexametazon, metilprednizolon, takrolimusz, atorvastatin, fezoterodinnak, szildenafil, Tadalfil, alitretinoint (P.o.) Mozavaptan.

A beteg állapotának gondos monitorozása szükséges a dermazol együttes alkalmazásával is buprenorfin, digoxin, cilostazol, szaxagliptinnel, ebasztinnak, bortezomib, docetaxel, imatinib, lapatinibre, a periwinkle alkaloidjai, aripiprazol, buspirone, midazolam (belső adminisztráció), kvetiapin, riszperidon, indinavir, nadolol, aliszkiren, budezonid, ciklosporin, flutikazon, szirolimuszt, temszirolimusszal, reboxetinnel, Imidafenatsinom, solifenacin, tolterodin, cinakalcetre és Tolvaptanom.

Szükség esetén a gyógyszerek adagját beállítjuk.

Eladási feltételek

Ez a gyógyszer szigorúan vényköteles.

Tárolási feltételek

Tárolja a hatóanyagot száraz és sötét helyen szobahőmérsékleten.

Lejárat dátuma

A kibocsátás formájától függetlenül a gyógyszer lejárati ideje 3 év.

Vélemények a Dermazolról

A dermazolt illetően számos dicséret azt mutatja, hogy a gyógyszer hatékonyan kezelhető candidiasis, korpa, mycoses a bőr és más gombás betegségek. Teljesen feladataival foglalkozik. Különösen gyakran megtalálja a shampoo Dermazol sampont, mint kiváló erőt a korpásodás ellen. Sokan azt mondják, hogy nem olcsó, de hatékony.

Dermazol ára, hol kell megvásárolni

A dermazol ára a gyógyszertárakban nagyon eltérő lehet. Nagyon függ a gyógyszer felszabadulásának formájától. Tehát az ár samperm Dermazol 50 ml-ben körülbelül 220 rubel. ár kenőcs 30 grammban - átlagosan 180 rubel.

Kedves és ritka megjelenési forma - tabletta. A dermazol orális adagolás költsége körülbelül 260 rubel.

ÚTMUTATÓ DERMAZOL® krém

UTASÍTÁSOK

a gyógyszer orvosi használatára

Dermazole®

A gyógyszerkészítmény összetétele:

hatóanyag: ketokonazol;

1 g tejszín 20 mg ketokonazolt tartalmaz;

segédanyagok: propilén-glikol, tsetosterilovy alkohol, cetomacrogol 1000 fehér lágy paraffin, könnyű ásványi olaj, dinátrium-edetát, nátrium-szulfit vízmentes (E 221), poliszorbát 80, tisztított víz.

Adagolási forma. Cream.

Homogén fehér színű krém.

A gyártó neve és helye.

KUSUM HELTHKER HTP. LTD.

SP 289 (A), RIITO Ind. Terület, Chopanqui, Bhivadi (Raj.), India.

Farmakoterápiás csoport.

Gombaellenes szerek helyi alkalmazáshoz. Imidazol és triazol származékai.

A01 kód C08.

A ketokonazol - egy szintetikus származéka imidazoldioksolana, amely rendelkezik gombaellenes aktivitással dermatofiták és sarjadzó. A ketokonazol krém gyorsan megszünteti a viszketést, ami általában kíséri fertőzések, bőrbetegségek okozzák és élesztők.

A készítmény helyi alkalmazását követően a ketokonazol tartalmát a vérben nem határozzák meg.

Használati utasítások.

Gombás fertőzések kezelésére, a bőr, mint a lábgombásodás, Jock viszket, bőrön candidiasis redők (intertrigo).

Ellenjavallat.

A Dermazole Cream ellenjavallt olyan személyeknél, akiknél a ketokonazollal vagy a gyógyszer bármely összetevőjével szemben ismert túlérzékenység áll fenn.

Megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazása esetén.

Krém A Dermazol nem alkalmazható szemészeti kezelésben. Ha Dermazol ® krémet az érintett területet azonnal hosszan tartó kezelés után kenőcsök tartalmazó kortikoszteroidok, irritáció előfordulhat. Ilyen esetekben célszerű továbbra is alkalmazni lokális kortikoszteroidok az érintett területen a reggeli és Dermazol Cream ® - az este, majd fokozatosan, 2-3 hét, hogy hagyja abba a kezelést kortikoszteroid.

A propilénglikol a bőr viszketését okozhatja. Az alkohol-cetoszterolok helyi bőrreakciókat okozhatnak (kontakt dermatitis).

Különleges figyelmeztetések.

Alkalmazás terhesség vagy szoptatás alatt.

Nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatok a ketokonazol, a krém a terhes nők és a szoptató nők körében. A gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban nincsenek ismert kockázatok, terhesség és szoptatás idején.

A reakciósebesség befolyásolása a járművek vagy egyéb mechanizmusok vezetése közben.

A Dermazol® krém nem befolyásolja a járművek vezetését vagy más mechanizmusokat.

gyerekek. A Dermazol ® krém gyermekek számára történő alkalmazásának tapasztalata hiányzik.

Az alkalmazás módja és dózisa.

Az epidermophytosis kezelésére a Dermazol®-ot ajánlott alkalmazni az érintett bőrre és a szomszédos területekre naponta kétszer. Általában a bőrkárosodásnak 1 hétig kell tartania. Súlyosabb bőrelváltozások esetén a kezelést az összes tünet eltűnése után 2-3 nappal meg kell hosszabbítani a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

A hüvelyi epidermofitózis, a bőrrétegek candidiasisának kezelésére ajánlott Dermazole ® krémet alkalmazni az érintett bőrön és a szomszédos területeken naponta kétszer. A kezelést megfelelő időtartamra, legalább 2-3 nappal az összes tünet eltűnése után kell folytatni a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.

A kezelés szükség esetén akár 6 hétig is eltarthat. Ha a tünetek nem tűnnek el 4 hét kezelés után, forduljon orvosához.

Overdose.

A felesleges krém helyi alkalmazása az erythema, az ödéma, a bőr égő érzésének kialakulásához vezethet, ami gyorsan elhalad a terápia abbahagyása után.

Véletlenszerű használat belsejében.

Véletlen lenyelés esetén támogató és tüneti terápiás intézkedéseket kell tenni.

Káros hatások.

Általános rendellenességek és reakciók az alkalmazás helyén: erythema, viszketés, vérzés, kellemetlen érzés, szárazság, gyulladás, irritáció, paresztézia.

A bőr és a bőr alatti szövet zavarai: égő érzés, bullous bőrkiütés, kontakt dermatitis, hámlás vagy bőr tapintása, csalánkiütés.

Immunrendszeri betegségektúlérzékenységi reakciók.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel és egyéb kölcsönhatásokkal.

Felhasználhatósági időtartam.

Tárolási feltételek.

25 ° C-nál magasabb hőmérsékleten sötét helyen tárolja.

Tartsa távol gyermekektől.

Csomagolás.

15 g-os vagy 30 g-os egy dobozban lévő dobozban.

A vakáció kategóriája.

Az utolsó módosítás dátuma.

Jóváhagyta:

Az ukrán Egészségügyi Minisztérium rendje

Dermazol

Használati utasítás:

Latin név: Dermazol

ATX kód: D01AC08

Hatóanyag: Ketokonazol (ketokonazol)

Gyártó: Kusum Healthcare (India)

Leírás mostantól: 15.01.18

A dermazol egy széles spektrumú gombaellenes szer, amelyet a mycoses helyi és szisztémás kezelésére használnak.

Hatóanyag

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszer orális alkalmazásra szánt tabletták, kenőcsök és sampon formájában kapható.

Használati utasítások

A hatóanyagot megadott gombás fertőzések kezelésére, amelyek a kórokozók a Candida spp, Pityrosporum orbiculare, Epidermophyton floccosum, Cryptococcus spp, Trichophyton spp, Pityrosporum tojásdad és Microsporum spp.

Dermazol tablettát használunk szisztémás gombás fertőzések kezelésére különböző lokalizációs, beleértve a Candida fertőzések az emésztőrendszer nyálkahártya. A gyógyszer kezelésére használják a szisztémás gombás fertőzések, a candidiasis, histoplasmosis, biasztomikőzis, tinea, tinea versicolor, gombás folliculitis onychomycosis.

A dermazol tablettákat fel kell tüntetni:

 • a krónikus hüvelyi candidiasisban szenvedő betegek relapszusának és kezelésének megelőzésére;
 • a bőr, a körmök, a szőrzet gombás sérüléseinek kezelésére, ha a helyi kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt;
 • az immunhiányos betegeknél a gombás betegségek megelőzésére.

Krém A dermazolt az alsó és felső végtagok epidermofitózisának topikális kezelésére, valamint a lágyékfoltok kezelésére használják. Ezenkívül a krém helyileg történő felhasználását ilyen betegségek jelzik:

 • ótvar;
 • pityriasis lichen;
 • a bőr candidiasis;
 • seborrhea;
 • a Pityrosporum által okozott folliculitis.

Sampon A dermazolt sokszínű és pityriasis kezelésére használják, amely megfosztja a fejbőrt, valamint a fejbőr szarvasmarhák dermatitisét és seborrhoeás ekcémáját.

Ellenjavallatok

A dermazol nem alkalmazható a máj betegségeiben, porfirógiában, valamint az összetevőkre való fokozott egyéni érzékenységgel.

Használati utasítás Dermazole (módszer és adagolás)

tabletta

A dermazol tablettákat orálisan, étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után, vízzel mossák. Szisztémás gombafertőzésekkel, felnőttekkel és 30 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekeknél a gyógyszert rendszerint naponta egyszer 1 dózisban (200 mg) írják elő. A 30 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek naponta 4-8 mg / kg.

A napi adag 400 mg-ra emelhető, súlyos fertőzéssel vagy abban az esetben, ha a kezdeti adag nem mutatott pozitív terápiás dinamikát.

A terápiás kurzus időtartamát a kezelőorvos határozza meg, aki figyelembe veszi a betegség jellegét és a beteg minden sajátosságát. A betegség klinikai tüneteinek eltűnése után a gyógyszer további hét napig folytatódik.

A pityriasis kezelésének időtartama általában tíz napig tart, a dermatophyták okozta gombás bőrelváltozásokkal - 2-6 héten keresztül. A gyógyszert a napi időben kell bevenni ahhoz, hogy megőrizze a vérplazmában szükséges koncentrációt.

Krém Dermazol naponta egyszer vagy kétszer alkalmazott az érintett bőrön. A terápia időtartama teljes mértékben a betegség természetétől és irányától függ. A pityriasis és candida fertőzés esetén a dermazol krém használatával a terápiás gyakorlat kéthetes három hét. Seborrheic dermatitis - két-négy hét, és a gomba kórokozói a bőr - három-négy hétig.

Dermazol krém alkalmazása után alaposan mosson kezet. Ha a krém vagy a kenőcs négy héten át nem ad eredményt, akkor orvosnak kell pontosabban diagnosztizálni.

sampon

Sampon A dermazolt tiszta, nedves hajra alkalmazzák, habosították és néhány percig a hajon maradtak. Ezután a sampont alaposan öblíteni kell. A seborrheic dermatitis sampon kezelésére naponta három napig kerül sor. A korpásodás megelőzésére és kezelésére a hatóanyagot 7-14 naponként kell alkalmazni. A pityriasic zuzmósampon kezelésére a dermazolt naponta, naponta egyszer, öt napig használják.

Mellékhatások

A dermazol tabletták a következő mellékhatásokat okozhatják:

 • hányás, székletzavarok, émelygés, fájdalom az epigasztrikus régióban;
 • a májenzimek fokozott aktivitása, hepatitis;
 • fejfájás, fényérzékenység, szédülés;
 • allergiás reakciók, urticaria, hajhullás, gynecomastia, menstruációs rendellenességek;
 • paresztézia, impotencia, megnövekedett koponyaűri nyomás.

A gyógyszerek helyi használata A dermazol irritációt, vörösszemhatást, viszketést és égést okozhat. Néha változhat a hajszín. Ha mellékhatások jelentkeznek, a gyógyszert fel kell függeszteni.

túladagolás

Túladagolás tünetei a Dermazol tabletta bevétele esetén: hányinger, hányás, fejfájás, szédülés. Vérzés és bizsergő érzés lehet.

A kezelés tüneti: gyomormosás történik, enteroszorbenseket írnak fel.

A dermazol analógjai

ATC kódok szerinti analógok: ketokonazol, Livarol, Nizoral, Sebozol, Oronazole.

Ne végezze el a kábítószer-helyettesítésről szóló döntést, forduljon orvoshoz.

Farmakológiai hatás

A gomba sejtjén áthaladó ketonazol gátolja a gomba sejtmembránjának alapját képező anyagok szintézisét, ami a sejt szerkezetének és halálának visszafordíthatatlan változásait eredményezi. Orális adagolás után az anyag a bélben adszorbeálódik, ami nagy koncentrációt hoz létre a vérplazmában, szövetekben és testnedvekben. A hatóanyag vérplazmájában a csúcskoncentráció 1-2 órával a Dermazol tabletta bevétele után jelentkezik.

Ha kábítószereket használnak külső használatra, a ketonazol nem lép be az általános véráramba, és nincs szisztémás hatása.

Különleges utasítások

Ha SCS-t alkalmaztak a bőrbetegségek kezelésére, akkor a ketokonazolt legkésőbb két héttel az elvonást követően írják fel.

A kezelés előtt meg kell vizsgálni a máj működését az akut vagy krónikus betegségek kizárása érdekében. A kezelés alatt rendszeresen monitorozni kell a perifériás vérmintát, a máj funkcionális állapotát.

A mellékvese-elégtelenségben vagy a stresszes hatások hátterében álló határfeltételek esetén a mellékvese működésének szabályozására van szükség.

A savas italok használata növeli a ketokonazol felszívódását.

Terhesség és mellkasi táplálás esetén

A gyógyszert terhesség és szoptatás alatt nem szabad alkalmazni.

Gyermekkorban

A gyermekeknek dermazolt kell adni egy orvosnak.

Idős korban

Vesefunkció megsértése esetén

A gyógyszert nem szabad súlyos veseelégtelenségben szedni.

A májfunkció megsértésével

A gyógyszert nem szabad szedni, ha a májfunkció jelentős mértékben megsérti.

Kábítószer kölcsönhatások

A dermazol tabletták formájában növeli a midazolam szedációjának időtartamát intravénás adagolásra.

A ketokonazollal történő egyidejű alkalmazásakor a biszulfán, a metilprednizolon, az antikoagulánsok és a ciklosporin adagját módosítani kell.

A gyógyszer összeférhetetlen az etanollal, ezért a terápia során tartózkodnia kell attól, hogy alkoholt fogyasztson.

LS, amely csökkenti a gyomornedv savasságát, csökkenti a ketokonazol felszívódását. Legalább 2 óra időtartamot kell megfigyelni a módszereik között.

Az izoniazid és a rifampicin együttes alkalmazása csökkenti a ketokonazol plazmakoncentrációját.

Egyidejű alkalmazása Dermazola és a HMG-CoA reduktáz asztemizol, ciszapriddal és triazolam.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vényköteles.

A tárolás feltételei

A gyógyszert sötét helyen, szobahőmérsékleten kell tárolni. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

Ár a gyógyszertárakban

A Dermazol 1 csomag ára 180 rubelből indul.

Az ezen az oldalon feltüntetett leírás egy egyszerűsített változat a gyógyszerkészítés jegyzőkönyvének hivatalos verziójának. Az információ csak tájékoztató jellegű, és nem öncélú kezelési útmutató. A gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon egy szakemberrel és olvassa el a gyártó által jóváhagyott utasításokat.

A gyógyszer dermazol formái és jellemzői

Különböző készítmények vannak a mikózisoktól, de nem mindegyiknek szisztémás hatása van, és hatékonyan kiküszöböli a gombákat a bevált idővel és kényelmes alkalmazás a Dermazol.

A gyógyszer jellemzői

Nem kell vényre vásárolni ezt. Ez egy biztonságos gyógyszer, amely nem tartalmaz hormonokat, ezért hosszútávon is nem válik addiktívá.

A Dermazolról az alábbi videó olvasható:

Adagolási formák

A gyógyszer háromféle formában áll rendelkezésre:

 • krém formájában, 15, 20 és 30 gramm térfogatú fémcsövekben csomagolva, a fehér szín vastag sűrűsége következik be;
 • tablettázott formában 30 tabletta csomagonként;
 • sampon formájában, 25, 50 és 100 ml-es műanyag palackokban, egy rózsaszínű folyadék kellemes illatú.

Az utóbbi forma két fajtára oszlik, nemcsak a névben különbözik: az egyik eszköz ugyanazt a nevet kapja, a másik pedig a Dremazol "Plus", valamint a csomagolási forma, az utóbbi rózsaszínű. De a fő különbség az összetétel. A névleges előtagot tartalmazó eszközben van egy második hatóanyag - cink-pirition.

A dermazol összetétele

A fő hatóanyag a ketokonazol (ketokonazol), 1 gramm tejszínben 20 ml ilyen összetevő található. Ezt kiegészíti a következő anyagok: ásványolaj, propilénglikol, nátrium-edetát, poliszorbát 80, lágy paraffin, cetomakrogol 1000, tisztított víz és vízmentes nátrium-szulfit.

A gyógyszer költsége a régiótól és a gyógyszertár vásárlási árától függően változik, átlagosan a gyógyszer a következő díjakban vásárolható meg:

 • krém 30 gramm - 390 rubel;
 • sampon 100 ml - 540 rubel.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer fő terméke fungicid hatást fejt ki különböző gombákra, a gyógyszer alkalmazása során megfigyelhető a streptococcusok és a staphylococcusok káros hatása.

Amint a ketokonazol bejut a káros mikroorganizmus sejtébe, azonnal elkezdi gátolni a szintézist, és így nem teszi lehetővé a szaporodást, végül ez a hatás a gomba halálához vezet. Mivel elveszíti a gyarmatosítás képességét, a gomba által okozott betegség hamarosan eltűnik.

bizonyság

Az eszköz minden kiadásának saját célja van. Tehát a sampont használják fel:

A tablettákat a gombafertőzések megszüntetésére használják, különböző lokalizációs helyeken, még az emésztőrendszer Candida fertőzései mellett is segítenek:

A krém csak külsőleg alkalmazható különféle betegségek esetén:

Fotó krém Dermazol

Használati utasítások

A dermazol hatékony a bőr betegségeiben, ha rendszeresen és a meghatározott dózisban szedik.

felnőttek

A tablettát naponta 1 adag étkezés közben inni kell, Ha ez az összeg nem elegendő, akkor napi két tabletta adagjának növelése megengedett.

A kezelés folyamata a betegség jellegétől függ, átlagosan a következő időtartam ajánlott:

 • deprivációval - 10 nap;
 • a fejbőr fertőzései - 1-2 hónapon belül;
 • hüvelyi candidiasis - 5 nap;
 • körömfertőzés - hat hónapról egy évre;
 • a mycosis a bőr - 2-6 hét.

A HIV fertőzésben szenvedő felnőtteknél napi 2 tablettát kell bevenni.

Gyermekek és újszülöttek

Az újszülöttek esetében a megfelelő vizsgálatok hiánya miatt a gyógyszer ellenjavallt.

Az idősebb gyermekeknél a tablettákat és a sampont csak akkor szabad használni, ha testtömegük meghaladja a 30 kg-ot. Dózisuk 1 tabletta. Azok a gyerekek, akik még nem szerezték meg a megfelelő súlyt, a tabletta negyed felétől a felére kell inniuk.

Terhesség és laktáció

A gyógyszer külső alkalmazása nem okoz negatív következményeket, míg a jövőbeni és fiatal anyák orális alkalmazását nem vizsgálják a csecsemővel kapcsolatos kockázatok elkerülése érdekében, jobb, ha nem használják az eszközöket.

Ellenjavallatok

A dermazolt nem lehet krónikus májbetegségben szenvedő betegek, valamint azok, akiknek személyi intoleranciája van a porphíria összetevőivel és betegeivel.

Mellékhatások

Tablettás gyógyszer alkalmazásakor ideiglenes és gyenge mellékhatások léphetnek fel:

A terápiás sampon gyakori használata esetén a bőrreakciók kontakt dermatitisz, szárazság vagy túlzott zsiradék formájában, bőrpír és bőrirritáció formájában előfordulhatnak.

Különleges utasítások

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

 • Olyan személynél, aki kábítószert vesz a gyomornedv savasságának csökkentésére, a kérdéses gyógyszer felszívódása alacsony. Az egyidejű vétele Dermazola és metilprednizolon, és antikoagulánsok, takrolimusz, ciklosporin dózist utóbbit kell csökkenteni, mivel ezek nem adnak teljes mértékben felszívódik hatóanyagot a gyógyszer.
 • Kerülje el a hatóanyag és az induktorok vagy a máj izoniazid enzimek egyidejű adagolását.
 • A tabletták és az alkohol együttes alkalmazása bőrkiütést, émelygést, vörösödést és perifériás ödémát okozhat.

Vélemények

 • A terápiás sampon és a helyi krém használatával csak pozitív visszajelzések voltak, sok nyom nélkül még a gombás betegségek előrehaladott állapotában is.
 • A tablettáknál ügyelni kell arra, hogy ne lépje túl a dózist, ha három napra történő felvételük után nincs változás, akkor az orvos növelheti.

analógok

A dermazol méltó helyettesítői közé tartoznak:

 • Ketokonazol, 5 tabletta, amelynek ára 200 rubel;
 • Livarol (10 gyertya) - 660 rubel;
 • Perchotal (100 ml sampon) - 340 rubel;
 • Sebazol (200 ml sampon) - 460 rubel;
 • Nizoral (15 gramm tejszín) - 530 rubel.

A felülvizsgálat és a felülvizsgálat a Dermazol az alábbi videó: