Hogyan használjuk a kenőcsöt a láb gyomrától

A gombás jelenségek magas prevalenciája miatt sok kenőcsmintát mutatnak be a gyógyszerpiacon, mind a hatékony, mind a nem. Hogyan lehet megérteni ezt a sokszínűséget, és általában a kenőcsök hatékonyak?

A gombaölő kenőcsök előnyei és hátrányai

A lábakon lévő gomba elleni kenőcs nyilvánvaló előnyökkel jár. Ezek a következők:

 1. Tevékenységek széles köre. A bőrpírból származó kenőcsök úgy lettek kialakítva, hogy kiküszöböljék a legtöbb kórokozó gombát, például a mycosis, a trichophytosis, a gyűrűgyulladás és a candidiasis okozta kórokozókat.
 2. Teljes rendelkezésre állás és viszonylag alacsony költség.
 3. Könnyen használható és könnyen alkalmazható.

Előnyeik ellenére a mycosis kenőcsét bizonyos hiányosságok, pontosabban figyelmeztetések jellemzik. Először is, rendkívül nem kívánatos az öngyógyításra. Ez, kivéve, hogy az orvosi elemzések eredményeinek várakozási idején megengedett.

Másodszor, a kenőcs nem komplex hatással van a betegség kórokozójára. Az orvosok szerint a gombák és a kenőcsök közötti leghatékonyabb kezelést csak abban az esetben érte el, ha az antimikotikus gyógyszerek további bevitelére került sor.

Harmadszor, az önterápia kenőcsökkel történő kezelése veszélyezteti a relapszus megjelenését. Mivel szinte mindig a betegek abbahagyják a kezelést közvetlenül az első tünetek eltűnése után. Tény, hogy a tünetek teljes eltűnését követően a kenőcsöt egy hétig kell alkalmazni, és a kezelés teljes időtartama a legtöbb esetben legalább 3 hét (minden időpont a bőrgomba, nem a köröm).

Kenőcsök listája

Ha az antimikotikus kenőcseket külön-külön vesszük tekintetbe, akkor pillanatnyilag néhány különösen hatékony és ezért népszerűsíthetünk. Tekintsük őket sorrendben (betűrendben).

Zalain A lábgerinc kezelése érdekében a Zalain kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák, és 2 hétig egy hónapig tart. Ebben az időszakban a tejsavó nitrát sertikonazolnak ideje van a káros gombák sejtjeinek elpusztítására. Az ellenjavallatok közül meg lehet jegyezni, kivéve, hogy a gyógyszer összetevőire gyakorolt ​​egyéni túlérzékenység. A kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák az érintett területeken. A kezelés időtartama 2-4 hét. A gyógyszertárak ára 450-500 rubel.

Candide (oktatás, ár, hol lehet megvásárolni) A cél az, hogy megszüntesse a bőr gombáját. A hatóanyag összetételének központi anyaga a klotrimazol, amely elpusztítja a gombaspórák membránját. Az alkalmazás naponta 2-3 alkalommal kenőcsöt alkalmaz a fertőzött területeken. A terápia 3-6 hét. Legalább meg kell jegyezned, hogy a gyógyszer alkalmazásának folyamata nem áll meg még egy hétig a gomba eltávolítása után sem.

A kontraindikációk közé tartozik a megnövekedett hajlam a gyógyszerre és a májbetegségre. A gyógyszertárak ára 400-500 rubel. Az analóg "Clotrimazole" ára 150-250 rubel.

Lamisil Az egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb gombaellenes szer. Talán ez a terbinafin hatóanyagnak köszönhető. A kenőcsöt vékony rétegben alkalmazzák a lábakon vagy a bőr más területein, és dörzsöljük. Az eljárás naponta 1-2 alkalommal megismétlődik. A terápia időtartama 14 naptól 1 hónapig tart. Az első eredmények általában az első két hét után észrevehetők. Ha nincs javulás, akkor a Lamisil-t más gyógyszerrel kell helyettesíteni. A gyógyszertárak ára 600-700 rubel, ami egyenértékű a "Terbinafine" költsége 100-200 rubelt.

A gyógyszer mind a felnőttek, mind a 2 éves gyermekek számára engedélyezett.

Ellenjavallatok: krónikus vesebetegség, májelégtelenség, túlérzékenység a gyógyszer összetevőire.

Alkalmazási korlátozások: életkor indikátorok (3 év alatti gyermekek), terhesség, máj és vesekárosodás. Az ár 500-600 rubel.

Exodermil (cseppek formájában is kapható) A hatóanyag a naftifin-hidroklorid. Kenőcsöt alkalmaznak a fertőzött lábra vagy a test más részeire naponta kétszer. A kezelés 2-6 héten át tart. A költségek 500-600 rubel.

A gyomnövényekkel szembeni elismert gyógyszerek mellett a kenőcsökkel végzett kezelés szintén nem jelzett gyógyszerekből áll. Ez a lista tartalmazza:

 1. Szalicil kenőcs. Az érintett területet naponta egyszer vagy egy alkalommal két nap alatt elkenik, és 10-20 napig végezik. Önmagában a szalicilsavas kenőcs vagy a szalicilsav-alkohol nem antimikotikus, de néha a fő kezelés kiegészítéseként írják elő. A szalicilsav lágyítja a bőrt, eltávolítja az elhalt sejtek rétét, és segíti más gyógyászati ​​anyagok behatolását.
 2. Cink kenőcs. Ajánlott a szoptató terhes nők, valamint a kisgyermekek számára. Alkalmazva napi 4-5 alkalommal.
 3. Kén-kenőcs. A gyógyszert naponta kétszer használják legfeljebb 7 napig.

Ajánlások kórokozóknak a gomba ellen

A fent említett kenőcsök hatékonyságának növelésére a mycosis kezelésére számos egyszerű, de kötelező szabályt kell figyelembe venni. Szükséges:

 1. A felhordás előtt alaposan tisztítsa meg (meleg vízben szappannal mossa le) és szárítsa meg a lábát. A vízben gyógynövényeket vagy szódát adhat hozzá.
 2. Alkalmazzon egy kis réteg kenőcsöt, dörzsöljen egy kicsit az érintett bőrfelületen, valamint a perihotikus területen.
 3. Rendszeresen kezelje a fertőzött lábakkal érintkező cipőket és háztartási tárgyakat.
 4. Kerülje a kenőcs áthatolását a nyálkahártyákra (orr, száj és szem).
 5. Végezzen egyidejű kezelést a bőr és a köröm fertőzött területeiről.
 6. Ha az érintett terület a fejbőr mellett van, használjon gombaellenes sampont a megelőzés érdekében.
 7. A körmök kezeléséhez cseppet vagy lakkot kell használni. Kenőcs ilyen célra gyenge.

Végül az utolsó szabály: ha két héttel az önterápia után nincs javulás, akkor feltétlenül konzultáljon orvosával.

Nail gombákkal szembeni kenőcsök: hatékony és olcsó

A körömgomba gyorsan terjedő betegség, amelyet nehéz megszabadulni, mivel ez a kórokozó önmagában nem tűnik el - állandó megfigyelést igényel.

Ahhoz, hogy kóstolja meg a köröm gombáját otthon, türelmesnek kell lennie, és próbálja meg megtanulni, hogyan kell megfelelően gondozni a lábad.

A gombaölő kenőcs az egyik legkedveltebb gyógyszerkészítmény, melyeket a lábmixosisok kezelésére használnak, valamint a lábak és kezek körmei a betegség korai szakaszában.

Ennek megfelelően a kereslet, ahogy mindenki régóta ismeri, felajánl egy ajánlatot, amelynek köszönhetően a gyógyszertárakban a lábak körömgombáján sokféle olcsó, de hatékony kenőcs jelenik meg. Melyik közülük a legjobb, és gyorsan megbirkózik az onychomycosis manifesztációival, megpróbáljuk megérteni ezt a cikket.

Hogyan válasszunk kenőcsöt a gombákkal szemben?

Valamennyi létező helyi gyógyszer egy ilyen hatóanyagon alapul:

 • bifonazol;
 • sertokanazol;
 • ketokonazol;
 • terbinafin;
 • naftifin;
 • oxikonazolt;
 • ciclopiroxolamine.

A szalagok gombáján a kenőcs kiválasztása a lábakon csak a bőr vagy a köröm felsõ része után történik. Az elemzés eredményei alapján kiderül, hogy a kórokozó mikroorganizmusok közül melyik a mycosis okozója:

 • Sportoló;
 • trihotony;
 • dermatophytes;
 • mikrospórák;
 • penészes gomba;
 • élesztőszerű gombák.

A diagnózis eredményei alapján a legjobb kenőcsöt kell kapnia, amely képes megbirkózni a gomba kimutatott kórokozójával.

Gombaellenes kenőcsök: Lista

Minden, a köröm gombafelszabadítására szánt gombaellenes hatóanyagot 2 csoportba sorolunk:

 • Alylamino - exoderyl, lamil, nafthymine, irunine, zalain, mycoseptin. Ezek a gyógyszerek mélyen behatolnak a körömlemezbe, teljesen megsemmisítve a gombás telepet. A kezelés folyamán a felhalmozódott hatóanyag koncentrációja hosszú időn át ellenáll a visszaesésnek, egészséges a gombával fertőzött köröm helyén.
 • Azole - mikonazol, klotrimazol, bifonazol, flukanazol, fondizol. Ezek gátolják a gombás szintézist, megsemmisítve sejtmembránját. A gyógyszer felhalmozódása a körömlemezen a fertőzés teljes halálához vezet.

A legelterjedtebb kenőcsök közül a külső felhasználás az ilyen jó és olcsó alternatívák elosztása:

 • Candide - 300 rubel ára;
 • Lamisil - 550 rubel ára;
 • Terbinafine - az ára 70 rubel;
 • Mikospor - az ár 470 rubel;
 • Exoderil - 490 rubel ár;
 • Nizoral - az ára 460 rubel;
 • Mikozan - az ára 850 rubel;
 • Kén-kenőcs - az ár 30-50 rubelt.

Ha a köröm területe még mindig viszonylag kicsi, a gombát különleges körömlakkal lehet eltávolítani: loceril, batrafen, stb. Rendszeres lakkként használják pedikűrként, egy vékony réteget közvetlenül az érintett körömre, hetente kétszer. A megelőzést lakkokkal és egészséges körmökkel kell kezelni a szomszédos ujjakon, mivel a gombák spórái nagyon gyorsan és könnyen elterjednek az űrben.

Előkészítő eljárások

Ezek az ajánlások segítik a kenőcsök hatékonyabb felhasználását a gomba ellen.

 1. Ha a gomba több övezetet érint a testén, akkor egyszerre kell őket kezelni a betegség visszaesésének elkerülése érdekében.
 2. A kenőcsöt ne csak az érintett körömre vagy bőrre, hanem a szomszédos területekre is alkalmazza.
 3. A kenőcs alkalmazása során vegye figyelembe a szigorú higiéniát, mind az érintett bőrfelületet, mind az egész test egészét.
 4. A gyógyszer alkalmazása előtt gondosan kezelje az érintett területet antibakteriális szappannal folyó víz alatt. Ezután lágyító fürdőt készítsen. Ehhez hígítson 1-2 tablettát furacilin vagy kálium-permanganát 5 liter meleg forrásban lévő vízben. Tartsa a kezét vagy a lábát 10-15 percen át.

Ha a gyógyszer alkalmazásának több hete után a betegség visszavonásának első jelei nem jelennek meg, akkor meg kell változtatni a kenőcsöt és kapcsolatba kell lépni a bőrgyógyászral.

ekzoderil

A gombaölő krém hatóanyaga naftifina hidroklorid, amely hozzájárul a fertőzés sejtfalának szerkezetének megzavarásához. Behatol a bőr mély rétegei közé. Van megoldás is. A lábszárnyak, a körmök, a különböző zsírok kezelésére használják. Az anyagot az érintett tisztított felületre és a szomszédos területekre naponta egyszer alkalmazzák.

A tanfolyam időtartama több-nyolc hétig terjed, a gombák a bőrön. Ha a körömfertőzést naponta többször hat hónapon keresztül alkalmazzák. Ellenjavallt a naftiinre való érzékenység túlérzékenységével. Néha bőrvörösséget és égetést okozhat, de ezzel a kezeléssel nem szabad megszakítani.

Lamisil

Az egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb gombaellenes szer. Talán ez a terbinafin hatóanyagnak köszönhető. A kenőcsöt vékony rétegben alkalmazzák a köröm alján és a szomszédos bőrterületeken, és dörzsölni. Az eljárás naponta 1-2 alkalommal megismétlődik.

A terápia időtartama 14 naptól 1 hónapig tart. Az első eredmények általában az első két hét után észrevehetők. Ha nincs javulás, akkor a Lamisil-t más gyógyszerrel kell helyettesíteni. A gyógyszer mind a felnőttek, mind a 2 éves gyermekek számára engedélyezett.

Nizoral

A leghatékonyabb élesztőgomba esetén, különösen a bőrön. A ketokonazol - a kenőcs legfontosabb hatóanyaga, behatol a bőr mélyebb rétegeibe, és közvetlenül a gomba sejtjeibe hat, és megakadályozza a halál megszaporodását és halálát.

Jó, mert gyorsan eltávolítja a gomba tüneteit. Naponta egyszer alkalmazzák egy hónap alatt, ha a sérülés a kézben helyezkedik el, és legfeljebb két hónapig, ha a lábakon lokalizálódik.

Candide

A hatékony gombaellenes szer a candida, melyet körömlemezek és bőr kezelésére használnak. A gyógyszer fő összetevője a klotrimazol, amely elpusztítja a gombák membránját, és ez halálhoz vezet. Naponta kétszer felszívódik a beteg körmökre.

A kezelés időtartama függ a betegség fejlettségétől. De még a tünetei eltűnése után is a kezelésnek egy hónapig kell folytatódnia. A kenőcs ellenjavallt összetevőinek és májbetegségeinek egyéni intoleranciája esetén.

Terbinafin kenőcs a körömgombából: felülvizsgálat

A népszerű gombaellenes szer Terbinafine, az allil-aminra alapuló gyógyszer. Hatóanyag: terbinafin-hidroklorid - 1 g A készítmény krém, kenőcs, oldat, spray, valamint szisztémás kezelésre alkalmas tabletta formájában kapható. A "Terbinafine" kórokozó összes formáját a körömgombák leggyakrabban a fertőzés korai szakaszában alkalmazzák.

Az érintett bőrfelületet meg kell mosni és szárítani, majd egy vékony réteget el kell osztani egy kis krémet vagy kenőcs masszírozó mozgásokat. Krém vagy kenőcs kell alkalmazni, kissé megragadva az egészséges bőrfelületet, és nem szigorúan a gombás lézió határain. Interdigital terek, gluteális ráncok, ágyék, bőr alatti mellhártyák kezelése során a gézet a kezelt területre, különösen éjszaka le kell fedni.

Vélemények a terbinafin kenőcsről:

 1. Tudtam, hogy a gomba jelen van a lábamon az én mester pedikűremből. Volt egy kis viszketés, de nem tudtam elképzelni, hogy ez egy gomba! Elrohant a gyógyszertárba, megvásárolta a Terbinafine-t, alkalmazta, és azt gondolta, hogy a viszketés és az égetés intenzívebbé válik, de ez nem történt meg! Egy hét használat után rájöttem, hogy a gomba már nem több!
 2. Nagyon szerencsés vagyok, hogy vannak tabletták a gomba a lábamon. Tabletták A terbinafin és a kenőcs egyidejű bevitelével a mycosis tovább terjedtek. 10 nap elteltével a tabletták és a krém naponta kétszer egy hónapra leállt. Hosszúnak kellett gyötrődnie, mert nagyon későn fordult szakemberhez. A tablettákat 289 rubelt vásároltam, és a krém 59 rubel. A kezelés időtartama elég volt 10 tablettát, a krém 2 csövet tartalmazott.

A terbinafin kenőcs alkalmazására vonatkozó ellenjavallatok túlérzékenységet mutatnak a különböző típusú gyógyszerekkel és vesebetegséggel szemben. A laktóz hiánya, valamint az intolerancia szintén akadályozza a gyógyszer alkalmazását.

Olcsó kenőcsök: szalicilsav, cink és kénsav

A szalaggomba sikeres kezelése a lábakon lehetővé teszi a salicil kenőcsöt. Ezt kétféle módon használják. Az első esetben az érintett területeken vékony réteggel van elkenve. A második esetben az éjszakai kenőcs segítségével tömörítjük. Ilyen eljárások után az aljzat bőrét erősen lehúzza. A szappan / szóda fürdők segítenek felgyorsítani a peeling folyamatot.

A kén-kenőcs egy régi bizonyított gyógyszer a körömgomba ellen. A hét folyamán éjjel naponta egyszer alkalmazzák, az orvos egyénileg írja elő a koncentrációt. Ez egy erős allergén, ezért használat előtt tesztet kell végezni az egészséges bőrfelületen.

Hatékony kenőcs a láb lábánál, olcsó és olcsó

Annak ellenére, hogy széles körű gombaellenes szerek, néha kenőcs láb láb gyomor nagyon hatékony és olcsó. Fontolja meg, hogy a kenőcs rövid időn belül enyhítheti a kellemetlen betegséget.

Kenőcs a láb- és körömgombából egy alkalmazáshoz

A lábak és szögek gombás bőrelváltozása komplex kezelést igényel. Azonban a betegek nem türelmes betegek, és egy napon belül igyekeznek megszabadulni egy kellemetlen betegségtől.

Általában a lábak mikózisát jobban lehet kezelni, mint az onokomikózist, ami nagymértékben torzíthatja a körmöket. Az első esetben a terápia 3-4 hétig tart, a második - 3-4 hónapig. Sok modern kenőcs tartalmaz hatóanyagokat, amelyek egyidejűleg elpusztítják a kórokozókat mind a bőrön, mind a körömlemezeken. Mindazonáltal ismételt szisztematikus alkalmazást igényelnek.

Mégis, a kenőcs a lábról és a körömgombáról, egy felhasználásra a betegség enyhítésére szolgál. Ezt az ingatlant birtokolja kenőcs "Lamizin Uno". Az anyagot egyszer használják a lábak tisztítására és szárazon történő eltávolítására. Még akkor is, ha a gombás léziók egy lábon vannak, mindkét lábát kezelik. Ezután nem szabad zuhanyozni vagy fürödni 24 órán keresztül.

Ennek a gyógymódnak a hátrányai három.

 1. Az első az, hogy a kenőcs még több Ajánlott: lába mikózisához, de nem onychomycosison.
 2. A második hátránya az ár. 4 gramm súlyú csomag esetén meg kell adnia 800-1000 rubel.
 3. A harmadik hátránya szigorú betartása az utasításnak.

Ha nem törekszünk egyszerre megszabadulni a betegségtől, akkor a gyógyszertáraknak hatékony kenőcsük van a láb lábánál olcsó és olcsó.

Kenőcs clotrimazol a gomba láb elváltozások

Ennek az anyagnak a hatóanyaga a klotrimazol. Az anyag a kórokozót a celluláris szinten hatja át. A fontos anyagok szintézise megszakad, a sejtfalak feloldódnak, és a kórokozó elpusztul. A kenőcs különböző gombák ellen hatékony:

Nem csak fungicid, hanem antibakteriális tulajdonságai is vannak. A kenőcsöt az alábbiak szerint használjuk:

 1. Mosson lábait szappannal és vízzel.
 2. Törölje le őket egy törülközővel.
 3. Vágja ki a kinyúló körömlemezt.
 4. Vékony réteg kenőcsöt alkalmazzon a lábak bőrére, beleértve az interdigital tereket és a körmöket.
 5. Az eljárást legalább két, és lehetőleg háromszor naponta kell végrehajtani.
 6. A termék alkalmazása után alaposan meg kell mosni a kezét.

A kezelés időtartama 28-30 nap. 6-7 nap múlva javulás tapasztalható. Azonban, hogy rögzítse a hatást, a láb- és körömgumik kezelésére 12-14 napig kell alkalmazni a teljes keményedést követően. A cső kenőcs 20 gramm súlyú, 50 rubel költséget jelent.

Kenőcs a gyalogos gomba és a köröm lami

Az importált termelés kenésére. A gyártás országa Svájc. Nagy gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A Lamisil segít megbirkózni:

 • élesztővel és élesztőszerű gombákkal;
 • dermatophytákkal;
 • dimorf gombákkal;
 • penészgombákkal.

A készítmény hatóanyaga a terbinafin-hidroklorid. Aktívan sérti a fontos enzimek termelését, ami a kórokozó sejtjeinek halálához vezet. A kenőcs a spórákkal szemben is aktív.

A bőr és a köröm állapotának első javulása két hét után észrevehető. Ebben a szakaszban azonban semmilyen esetben sem lehet megállítani a kezelést. A lábmikózis teljes gyógyulása csak 4 hét után következik be, és ha a körmök érintettek, a kezelés legalább 6 héten át folytatódik.

A kenőcsöt naponta, legalább egyszer vagy kétszer naponta tiszta lábakon kell felhordani. Lamisil nincs speciális ellenjavallata, de allergiás reakciót okozhat. Meg kell különböztetni a bőr természetes reakciójától a kenőcsig. Magában jár, további beavatkozás nélkül.

Egy 15 g tömegű kenőcs 500 rubelből áll. Ha két héttel a javulás nem következik be, felmerül a kérdés egy másik kenőcs kinevezésével kapcsolatban.

Mikoseptin a lábak mycoses és köröm gomba

A cseh termelés kenőcs. A hatóanyag az undecilénsav és annak cink-sója. Ezek az anyagok aktív módon gátolják a gombák reprodukcióját és növekedését. Ez különbözik a cink egyéb gyógyszereitől, amely része a készítménynek, csökkenti az irritációt és felgyorsítja az egészséges szövetek helyreállítását. A dermatophyták által érintettek.

A mossa bőr kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák. A köröm kezelésére a kötés alatt lehet alkalmazni. A kenőcs kissé meglazítja a körömlemezeket, és megkönnyíti a hatóanyagok behatolását a belső térbe. Ne használjon kenőcsöt a bőrre sérült sértetlenséggel, vágásokkal és egyéb sebekkel. A kezelés időtartama 4-6 hét. Bár hét nap múlva. jelentősen javulhat a bőr és a körmök állapotában. Ezenkívül a helyreállítás után naponta 15 napig kenni kell a lábakat 1 alkalommal. Aztán még további négy hét, hogy minden második napon vagy hetente kétszer alkalmazzák. A betegség akkor térhet vissza, ha figyelmen kívül hagyja ezeket az ajánlásokat.

mikoseptin ha gyermekük kora nem éri el a két évet. Ellenjavallás a kenőcsöt alkotó anyagok intoleranciája. Ha a termék véletlenül a szemébe kerül, tiszta vízzel kell öblíteni. Jó eredmény a meleg teával történő mosás.

Ami az árat illeti, ez a kenőcs kevesebb, mint a lamil. Ez azonban még mindig nem vonatkozik a leginkább olcsó gombaellenes gyógyszerekre, különösen a kezelés időtartama miatt.

Kenőcs terbinafin gomba

A gyalogláb gomba kenőcsje, olcsó és olcsó, nagyon gyakran hatékonyan működik, mint a drága analógok. Erre példa a gomba kenőcs terbinafin.

Annak ellenére, hogy ez a gyógyszer több, mint egy költségvetési érték, hatékonyan küzd az alábbi gombafertőzések ellen:

 • candidiasis;
 • trichophytosis;
 • onychomycosisban;
 • penészes mycosis.

A kenőcs hatóanyaga a terbinafin-hidroklorid. Ebből levonva megállapítható, hogy ez a kenőcs egy olcsó lamizil analóg.

A kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák. A folyamatos kezelés időtartama nem lehet kevesebb, mint 14 nap. Az érintett lábakat 4 héten belül kell kezelni. Az onokomikózissal a kezelés 6 hétre hosszabbodik meg. Az éjszakai alvási kenőcs alkalmazható a körmökön, az interdigital terek a gézkötés alatt.

A terbinafin kenőcs használata ellenjavallt a 12 éves gyermekek életkora. Szoptatáskor a kenőcsöt vagy nem használják, vagy az etetési folyamat felfüggesztésre kerül.

A kezelés befejezése után fertőtleníteni kell a cipőket, a zoknit, az ágyneműt és minden olyan tételt, amely kórokozóval fertőzött volna.

A láb- és körömgombák kezelése népi gyógymódokkal

A gyógyszertári termékek mellett jó eredmény a láb- és körömgombák népi gyógymódokkal való kezelése.

Ecetsavas kenőcs

Előkészítéséhez szükség van:

 • ecetsav 70%;
 • Glicerin, amelyet a gyógyszertárban értékesítenek;
 • olívaolaj;
 • dimetil-ftalát, paszta, gyógyszertárakban.
 1. Mérjünk meg 60 ml savat.
 2. Töltsünk 30 ml glicerint;
 3. Vegyünk 30 gramm dimetil-ftalátpasztát.
 4. Mérjünk 30 ml olajat.
 5. Csatlakoztassa az összes komponenst.
 6. Alaposan keverje össze mindent.

A kenőcsöt tiszta lábbal 8-10 órán keresztül alkalmazzák. Ezután vízzel lemossák. Készen áll a hűtőszekrényben történő tárolásra.

A gomba kezelése teafaolajjal

Jó hatása van egy forró lábfürdőnek teafaolajjal. Ehhez öntsön vizet egy mély medencébe, hogy lefedje a lábakat a csontok felett. A víz hőmérsékletének elég magasnak kell lennie, legalább + 45 fokkal. Minden liter vízhez csepegjen 5-6 csepp olajat. A fürdő időtartama 20 perc. Ezután bármilyen gombaellenes szer alkalmazható. A fürdőket négy héten kell elvégezni a kezelés alatt és további négy hétig a megelőzés érdekében.

A fürdők mellett naponta kenjük a higítatlan teafajjal a körmöket.

A gyaloglábas gomba kenőcs, olcsó és olcsó, szinte minden gyógyszertárban kapható. A megfelelő választás érdekében orvoshoz kell fordulnia. Vélemények a témáról olvashatsz vagy írhatsz véleményedet a fórumon.

A gyalogos gomba hatásos kezelése kenőcsökkel

Gombás láb, a leggyakoribb, amely a lábgombásodás és onychomycosis köröm - az egyik legkellemetlenebb, de nagyon gyakori betegségek. A gomba könnyen megtalálja az új tulajdonos, de megszabadulni a nem kívánt vendégtől nagyon nehéz lehet. És ha a korai szakaszában a betegség gyakran meglehetősen hosszan tartó használata helyi gombaellenes szerek, azaz, emulziók, spray, lakk, krémek, beleértve kenőcs a gomba a láb és a körmök, a futó folyamat átfogó megközelítést igényel, amely egyesíti a gyógyszeres belül helyi betegségek kezelésére.

ATC kód

A lábgerinc helyi kezelése

Szinte lehetetlen a bőrt károsító gombás megbetegedések kiszűrése, anélkül, hogy közvetlenül érintené a bőrt. Ezért a leggyakoribb formája a gyógyszerek felszabadulása a láb gomba a kenőcsök, amelyek célja a külső használatra.

Jelzések kenőcsök lábgomba: gombás fertőzések a bőr és a köröm láb korai szakaszát komplex terápia fokozatos gombafertőzések megelőzésére gombás bőrbetegségek. A gombaellenes szerek formái krémek és kenőcsök formájában csak a bőr különböző rétegeiben hatnak, és szinte nem szívódnak be a vérbe. Egy eszközt ellenjavallatok azok használata főleg kapcsolódó a gyógyszerre túlérzékenységet, megnyilvánuló kenőcsök ilyen mellékhatások a gomba gyalog a megnövekedett viszketés, bőrpír, szárazra pároljuk és a figyelemre méltó hámlás területeken kenőcs alkalmazása.

A gyomorfekély kezelésében alkalmazott kenőcsök farmakodinamikai és farmakokinetikai tulajdonságai a készítmény összetételétől függenek. A gombafertőzésből származó összes kenőcs a gombák sejtjeinek többé-kevésbé destruktív hatásáról ismert, ami meghatározza a gombaellenes hatást. A készítmény Ezek a készítmények lehetnek komponensek enyhíti viszketés és irritáció, elősegítve a bőr gyógyulását sebek, gyulladásgátló és antimikrobiális aktivitás.

Egyes gombaellenes szerek aktivitást mutatnak egy adott kórokozófajta ellen, mások széles spektrumú hatással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy hatékonyak a különböző gombaellenes paraziták ellen.

Az alkalmazás módja és a kenőcsök adagja a lábtörzstől is eltérhet. Mindazonáltal vannak olyan árnyalatai, amelyek az összes gombaellenes kenőcs esetében relevánsak. Ez vonatkozik a bőr előkészítésére a kenőcs alkalmazására és a gombás fertőzés terjedésének megelőzésére.

Javasoljuk, hogy kenõanyagot csak a lábfej bõrének megtisztítása után használjunk a lábtörmelékrõl. Ehhez rendes meleg vizet és szappant használnak. A lábakat alaposan megmossák és törölje át, amelyet csak a betegség során használnak, és minden használat után mossák. Ez utóbbi követelmény megakadályozza a fertőzés terjedését a bőr más területeire.

Csakúgy, mint a kezelés köröm gombás fertőzések igényel maximális fűrészelés körömlemez mielőtt lakk, kenőcs vagy lábgomba terápia hatásosan eltávolítja a „halott” repedezett bőr, korábban meglágyult hatása alatt meleg vízzel. Ehhez kemény szivacsot, köményt vagy speciális kefét használhat.

Alkalmazzon vékony réteg a krém, ez a kezelés nem csak az érintett terület, hanem a bőr körülötte nem kevesebb, mint 10 mm. Ha egy ilyen zóna nem egy, akkor minden érintett területet egyszerre kell kezelni, beleértve a gombákat a körmökön.

lábgomba kezelés biztosítja betartását a szükséges higiéniai intézkedések, mint például a tiszta és száraz a bőr a láb, zokni és a gyakori változások ágyneműk, ami érintkezik az érintett bőrfelületet, a kezelés speciális gombaölő cipő spray-k és oldatok. Fertőtlenítési és eltávolítása rossz szag cipőt néha használni olcsó, de hatékony állatgyógyászati ​​készítmény „Biopiroks” gyártott spray formájában.

A lábgerincből származó kenőcsöket, amelyek 2 héten belül nem adnak pozitív hatást, más, hatékonyabb tablettákkal vagy más kenőcsökkel kombinálva kell helyettesíteni. A gombás megbetegedések diagnosztizálását és kezelését szakember bevonásával és felügyelete mellett kell elvégezni, különben az inkompetens lépésekkel kárt okozhat azáltal, hogy a fertőzés terjedését a test más részeire terjeszti.

A gyomirtó kenőcsök neve és alkalmazása

A gombás bőrelválások kezelésére a gyógyszeripar 3 fő típusú antimikotikus gyógyszert állít elő különböző hatóanyagokkal:

 • A kenőcsök alapján azol-származékok: mikonazol, klotrimazol, flukonazol, ketokonazol, isoconazole, ekonazol ellen hatásos egyes gombák.
 • Az alil-aminokon alapuló kenőcsök: a terbinafin és a naftifin, amelyek szélesebb spektrummal rendelkeznek.
 • Kombinált gyógyszerek antibakteriális komponensek hozzáadásával, gyulladáscsökkentő (kortikoszteroidok) és a bőr (keratolitikus) komponensek helyreállítása.

Tekintsük a leggyakrabban használt és nem kevésbé hatásos kenőcsöt a lábfungusból azokról, amelyeket az orvosok különféle típusú gombás lábérülésekre írnak fel.

Számos antifungális tulajdonsága miatt ismert, a "Clotrimazole" nevű gyógyszert krém formájában használják gyakran a láb gyulladás kezelésére. Ez viszonylag olcsó és biztonságos kenőcs a gyalogos gomba miatt, mivel nem befolyásolja hátrányosan a testet, mivel csak a bőrön hat, és nem lép be a véráramba.

A klotrimazol kezelése a lábujjban általában 6 vagy több hétig tart napi 2-3 alkalommal naponta (naponta).

A "Clotrimazole" kenőcs egyidejű alkalmazása nem ajánlott a nystatin, natamycin, amfotericin B készítményekkel, mert képesek csökkenteni a klotrimazol hatékonyságát.

A gyógyszer mellékhatásai nagyon ritkák. Ez lehet allergiás reakció, melyet kóros bőrkiütés és viszketés kísér, valamint csekély bizsergés és hámlás a kenőcs alkalmazási területén.

A kenőrt fénytől védett helyen tárolja, és a tárolás helyén a levegő hőmérséklete ne haladja meg a 20 fokot. A megfelelő tárolási idő 2 év.

"Candide" - egy klotrimazolra alapuló gyógyszer, amely a gomba kórokozóinak 1. csoportjába tartozik. A hatóanyag - a klotrimazol - pusztító hatással van a gomba sejtjeire, miközben gyorsan behatol a bőr különböző rétegeibe, és terápiás hatása van ott.

A krém kétszer vagy háromszor történő alkalmazása naponta 2-3 héten belül eltávolítja a gombás bőrbetegség tüneteit, azonban ez a terápia nem ér véget, mert a tünetek ismétlődő valószínűsége nagy. Ezért a kezelést további 2-3 héten keresztül folytatni kell a relapszus megelőzése érdekében.

A gyógyszer külső alkalmazásával történő túladagolása nem figyelhető meg. De lehetnek kisebb mellékhatások a bőr elején jelentkező irritáció formájában. Általában az ilyen irritáció nem igényli a gyógyszer visszavonását és önmagában megy.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. A candida nem ajánlott a nystatin tartalmú gyógyszerek esetében, mivel ez utóbbi csökkenti a kenőcs hatását.

A "Candide" kenőcs nemkívánatos a bőr sérüléséhez, mivel ez további irritációt okozhat.

A "Candide" kenőcs eltarthatósági ideje 2 év, feltéve, hogy megfelelően tárolják. Ie A gyógyszert sötét helyen, legfeljebb 25 fokos hőmérsékleten kell tárolni.

Candide B - egy gyógyszer kombinációval, amely a gombaellenes szerek harmadik csoportjához tartozik. A fő hatóanyag a klotrimazol, amit beclometazon kiegészít.

Gyógyszerhatástani. A klotrimazol biztosítja a kenőcs gombaellenes hatását, megzavarva a gomba sejtekhez szükséges összetevők szintézisét, ami a gomba képtelenségét okozza. A gyógyszer gyulladásgátló hatása a beklometazonhoz kötődik, ami eltávolítja a lábak gombás elváltozását kísérő viszketést is.

Az alkalmazás módja és dózisa. A "Candide B" kenőcsöt naponta legalább 2-3 alkalommal, a korábbi készítményhez képest, a gomba sérülése helyén a bőrre kell felhordani. De ellentétben vele, a bőr rendellenességek nem ellenjavallták a Candide B használatát. A gyógyszer nem alkalmas a gombák által sújtott nagy területek hosszú távú kezelésére.

Ezt a gyógyszert a kibocsátás időpontjától számított 3 évig tárolhatja 25 fok alatti hőmérsékleten.

Kenőcsök lábgombát „klotrimazol”, „Candide” és „B Candide” terhesség és szoptatás alatt csak akkor lehetséges a vallomása egy orvos miatt hiányos ismerete hatásukat a gyermek fejlődésére.

"Futsis" gél formájában is hatásos gyalogos mycosisban, az antifungális gyógyszerek első csoportjához tartozik. A gyógyszer fő hatóanyaga a fluconazol.

Gyógyszerhatástani. A flukonazol a készítmény összetételében erős gombaellenes szer, amely hozzájárul a gomba sejtszerkezetének elpusztításához.

Farmakokinetikáját. A kenőcs jól felszívódik a bőrbe, és nem okoz zavart a testben. A hatóanyagokkal szembeni érzékenység nagyon ritka. A gyógyszer egy kis része külsőleg alkalmazható a véráramba, de nem képes kárt okozni egy személynek.

A szükséges terápiás hatás eléréséhez elegendő, ha egy kis mennyiségű kenőcsöt alkalmaznak az érintett bőrre naponta 1 alkalommal, a szomszédos egészséges bőrfelületeket rögzítve. Ezután finoman masszírozza a gélt a bőrbe. A kezelés folyamata a folyamat lokalizációjától és a kórokozó típusától függ.

Ha a flukonazol alkalmazása irritációt okoz a bőrön, akkor a gyógyszer jobb változás a másikba. Nemkívánatos más helyi készítmények használata a Fucis-szal együtt.

krém "Lamisil" - meglehetősen népszerű és hatékony kenőcs gyalogos gomba miatt. A gyógyszer az antifungális szerek második csoportjába tartozik, mivel hatóanyaga a terbinafin.

Gyógyszerhatástani. A gyógyszer nemcsak a gombás sejtek építőanyagainak szintézisével, hanem a korai halálhoz vezető mérgező anyagokkal is telít meg. A "Lamisil" kenőcs formájában gyomirtó mycosisokban hatásos, de a körömgomba esetében nincs elegendő hatása.

A kenőcsöt naponta kétszer kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a lábfungustól 3-6 héten belül. A gombafertőzés tüneteinek gyors eltávolítása krémmel "Lamizil" az előnye, de nem jelzi, hogy megállítja a "katonai" lépéseket a gomba ellen. Még ha figyelembe vesszük a betegség összes tüneteinek teljes eltűnését a gyógyszeres kezelés első napjaiban és heteiben, ne szakítsa meg a kezelést még legalább 2 hétig.

Az alkalmazás módja és dózisa. A kenőcsöt a láb tiszta és száraz felületére és az interdigital térre alkalmazzuk kis mennyiségben, finoman dörzsölve a bőrt. Napi 1 vagy 2 alkalommal. A kúra elég rövid, - 1-2 hét, de annak érdekében, hogy elkerüljék a megismétlődésének a használata a kenőcs 1 alkalommal naponta folytatni kell még egy pár hétig.

Külső alkalmazás esetén a gyógyszer túladagolása nem figyelhető meg. A mellékhatások közül néha enyhén pirosodás, égés vagy viszketés fordul elő a kenőcs alkalmazásánál.

A gyógyszer elegendően hosszú eltarthatósági ideje 5 év, és nem igényel különleges tárolási körülményeket, és tökéletesen átadja a környező tér hőmérsékletét 30 fokosra.

A "Lamizil" olcsóbb analógja olyan gyógyszer, amelynek neve azonnal jelzi a hatóanyagot. Elvileg minden helyzetben a krém alkalmazása és módszere „A terbinafin” egyezik a "Lamizil" utasítással. A különbség csak a lejárati dátum (2 év) és a tárolási feltételek (t nem nagyobb, mint 25 ° C).

A "Myconorm" és a "Termicon" kenőcsök minden tekintetben megismételik a Terbinafine-t, de a Terbinafine és a Lamizil között.

Nem olcsó öröm is egy népszerűbb gombaölő készítmény «Exoderil», amely kenőcs formájában sikeresen alkalmazható láb gyomor kezelésére. Ez a drog a második csoportból antimikotikus szerekből naftiin alapú.

Gyógyszerhatástani. A hatóanyag kifejezett fungicid, fungisztatikus, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Nem csak a gombát ölte meg, hanem megakadályozza a másodlagos bakteriális fertőzések kialakulását. A gyulladáscsökkentő hatásnak köszönhetően a kenőcs gyorsan eltávolítja a duzzanatot és viszketést a gomba igazolásának helyén.

Farmakokinetikáját. A naftifin jó penetráló képességgel rendelkezik, így sikeresen működik a bőr különböző rétegeiben. Az anyagnak csak mintegy 6% -a kerül a véráramba, ami nem sértheti a beteg egészségét.

Az alkalmazás módja és dózisa. A kenőcsöt naponta legfeljebb 1 alkalommal használják. A kezelés időtartama 2-8 hét. Ha a gomba nemcsak a bőrt, hanem a körmöket is érinti, a kezelés legfeljebb hat hónapig késhet.

Az "Exoderil" gombából származó kenőcs felnőtt betegek kezelésére szolgál, a gyermekek kezelésére való alkalmasságát az orvos egyedileg vizsgálja.

Az "Exoderil" meglehetősen hosszú eltarthatósági ideje (3 év) és nem felel meg a tárolási feltételeknek (ellenáll a 0-30 ° C hőmérsékletnek).

Az "Exoderil" teljes analógja a kenőcs "Naftifin", amelynek hosszabb eltarthatósága (5 év).

Nem olcsó, de hatékony gyomirtó szerek a népbetegek "Nizoral" a ketokonazol és a "Batrafen" alapján a cyclopyrox hatóanyaggal. A lábak gombás lézióinak kezelésére használják ezeket a gyógyszereket kenőcsök és krémek formájában. A „Batrafen” abban különbözik a nagy átütő ereje és kiváló gombaölő hatást legtöbb gomba, de a „Nizoral” - gyorsan eltávolítani a kellemetlen tüneteket gombafertőzés, mint például viszketés és szag.

Adjunk meg kenőcsöt a lábgerombáról, általában napi 1 vagy 2 alkalommal. A kezelés időtartama nagyon ritkán több, mint 4 hét.

A "Batrafen" -ot 10 évesnél idősebb betegek kezelésére tervezték, a "Nizoral" -ot kis betegek kezelésére alkalmazzák.

A "Batrafen" kenőcs eltarthatósági ideje 2 év, ha olyan helyiségben tárolják, ahol a levegő hőmérséklete nem haladja meg a 25 fokot.

Kenőcs „Nizoral” több érzékeny a hőmérsékletre, így a körét a megengedett hőmérséklet-tartomány 15 és 30 ° C-Ezen feltételek mellett a szavatossági ideje a gyógyszer 5 év.

Analógok krém „Nizoral” nevezhetjük kenőcs „Dermazol”, „Mikozoral” és „mikonazol” az azonos hatóanyag (ketokonazol) vonatkozó legalább 2-szer egy nap, akkor lehet elérni gyógyítja a gomba megáll 2-6 hét.

Olcsó kevéssé ismert kenőcs gyalogos gomba miatt

Megvizsgáltuk a legnépszerűbb gombaellenes szerek, és most a figyelmünket, hogy a kevésbé gyakori, de nem kevésbé hatásos kenőcs a gomba a láb, ami tetszik a vevő és az ár, és származik az eredmények azok alkalmazását.

"Ecodax" krém - az econazolra alapozott gombaellenes szer. Ez a gyógyszer egy csoportba tartozó gombaellenes gyógyszerekből áll, átlagos áron.

Gyógyszerhatástani. Az econazol széles spektrumú aktivitást mutat különféle gombák ellen, és észrevehető baktericid hatással rendelkezik. Még azokat a gombákat is megsemmisíti, amelyek más gyógyszerekkel szemben rezisztenciát mutatnak. Ugyanakkor az econazol híres az irigylésre méltó sebességről és elpusztítja a gombafertőzést az első három nap során kellemetlen tünetekkel, amelyek a gomba életét kísérik.

Farmakokinetikáját. A hatóanyag könnyen behatolhat mind a bőr különböző rétegeibe, mind a körömlemezbe, így a gyógyszert sikeresen alkalmazzák láb körüli mycosisok és a köröm onychomycosis kezelésére. Külső alkalmazás esetén szinte nem lép be a vérbe.

Ellenjavallatok a túlérzékenységi esetek a gyógyszerre és az azolok származékaira vonatkoznak. A kenőcs nem a 18 évnél fiatalabb betegek kezelésére is alkalmas. A mellékhatások gyakoriak a gombaellenes kenőcsök esetében: szárazság, hámlás, enyhe égetés, vörösség, néha viszketés.

A kenőcs naponta kétszer használható. A terápiás tanfolyam a bőr állapotától függően 2 héttől 6 hónapig tarthat.

Tárolási feltételek. A kenőcsöt legalább 0 ° C-on, de legfeljebb 30 ° C-on kell tárolni sötét helyen. A kenőcs eltarthatósági ideje 3 év.

Gomba magvak 911 - egy kombinált, alacsony költségű készítmény gél formájában, amely sikeresen segíti a lábfungus kezelését a betegség korai szakaszában. A fő hatóanyagok - a triklozán (erős gombaellenes és antimikrobiális összetevő) és az allantoin (segít a bőrön át bőrön lágyulni és megújítani).

Gyógyszerhatástani. A gyógyszer aktívan harcol és gombás fertőzést, megakadályozva a betegség ismételt fejlődését. Kiváló megelőzés a gombás fertőzések ellen. Inaktív a köröm onychomycosis esetén.

Az alkalmazás módja és dózisa. Ez a kenőcs a gyalogos gomba és a terápiás célú kezek használatával a kenőcs könnyebb masszázsmozgásokkal történő alkalmazását jelenti az érintett bőrön, napi kétszer egy kis réteggel. A terápia időtartama általában 4-6 hét. Megelőző célokra elegendő a kenőcsöt hetente egyszer használni. A gyógyszernek nincsenek mellékhatásai, így a gombafertőzés elkerülésére minden alkalommal, amikor felkeresi a szaunát, úszómedencét, szaunát és más "zöld" helyeket.

A gyógyszerkészítmény nem alkalmas 2 év alatti gyermekek kezelésére. Nem kívánatos a terhesség és a szoptatás ideje alatt. Nem javasolt kenőcs allergiás reakciók esetén.

Kenőcs "Fundizol" - több, mint egy érdekes gombaellenes szer kombinált összetételű, tisztességes tevékenységet mutat mindenféle gombafajta ellen. Nem lehet kezelni, gombás bőrelváltozások, onychomycosis, valamint akne és higgadt köröm. A gyógyszer segít abban, hogy gyorsan eltávolíthassa a viszketést a rovarcsípésektől és más bőrirritációktól. Elengedhetetlen "Fundizol" és megelőző eszköz, amely segít elkerülni a fertőzést a gomba a tengerparton, a fürdő és egyéb nyilvános helyeken, ahol ő szeret élni a gombás fertőzés.

Annak ellenére, hogy a krém „Fundizol” nem egy teljes értékű kábítószer (ez inkább egy gondozó jelenti gombaellenes és hidratáló hatású), köszönhetően annak küzdelem hatékonyságának a gomba ellen tart az őt megillető helyet a drogéria polcain.

A kenőcs gyakorlatilag nem tartalmaz ellenjavallatot, kivéve a túlérzékenységet a hatóanyagot alkotó anyagokkal szemben. Nem káros az egészséges bőrre, így egészséges és gondoskodó gyógymódként használható a bőr számára, beleértve a lábak bőrét is. Ez jó megelőzés, mind gombás megbetegedések, mind pedig a láb izzadása. A "Fundizol" szintén hatékonyan küzd a lábaktól érkező kellemetlen szaggal, amit gyakran ugyanaz a rosszindulatú gombás fertőzés okoz.

A köröm onokomikózisának leküzdésére a "Fundizol" kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák, majd ezt követő 5-6 órás expozícióval. A láb dermatomiózis kezelésére és megelőzésére a termék kétszer-háromszor naponta egyszer alkalmazható a bőrre, könnyű masszázzsal.

A krém elég zsíros (de tökéletesen felszívódik), ezért kívánatos, hogy pontosan alkalmazzuk azt a bőrön való eloszlás után. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a kenőcs meglehetősen gazdaságos a fogyasztás szempontjából. És a termék ára meglehetősen kellemes.

A lábfungus nem specifikus eszközei

Néha a gyógyszerek alkalmazása során váratlanul egyes tulajdonságaik váratlanul megtalálhatók, lehetővé téve ezeknek a gyógyszereknek a használatát a mellékelt utasításokban nem szereplő betegségek kezelésére. Így történt a szokásos kenőcsökkel:

 • kénsavas (sokak számára ismert, hogy megfosztják),
 • szalicilsav (akne és lichen),
 • Cink (sebek, égések, intertrigo, ekcéma, herpesz).

Kén-kenőcs - olcsó antiszeptikus, különböző bőrbetegségekhez (rüh, szeborrhea, pikkelysömör, lichen). Gyakorlatilag nincs ellenjavallat a kén-intolerancia, valamint a mellékhatások mellett, nem mérgező, ami lehetővé teszi a gyermekek és a terhes nők kezelésére való alkalmazását.

By the way, kénsavas kenőcs is használják állatgyógyászatban, ami ismét megerősíti az állatok, és így az emberek biztonságát.

Ugyancsak aktív az olyan gombák ellen, amelyek parazitálják az emberi testet. Talán ez a kenőcs nem olyan hatásos, mint a gombafertőzés népszerű specializált gyógymódja, de nincs semmi oka annak, hogy tagadja hatékonyságát. A fő rendszeresség és a türelem, mert az eszköz távolról francia íz azonos makacs, és sárga olajos nyomot, amely elhagyja a kenőcsöt magát az ágyneműt és ruhát, mossa ki nagyon nehéz. Ie kénsavas kenőcs kezelésére speciális régi ruhákat és ágyneműt kell használni, amely akkor nem lesz szánalmas.

Mindazonáltal, ha nincs más választás, akkor a kén segít a lábgerok korai megnyilvánulásainak, ha kénes kenőcsöt naponta többször naponta egy héten keresztül alkalmaz. Kenőcsöt kell alkalmazni az érintett területeken a gombás fertőzés és könnyen dörzsölte a bőrt. A köröm onychomycosisánál a kenőcs kevésbé hatékony, mint a láb dermatomycosis, mivel alig terjed a körömlemezen.

Szalicil kenőcs A szalicilsav alapú fertőzés antiszeptikus a bőrbetegségek kezelésére és észrevehető gombaellenes hatást fejt ki.

A lábat gomba kezelésére a kenőcs a lábfej és az ujjak felületére kerül, amelyet a gomba károsít, és aktívan dörzsölte a bőrt. Ismételje meg az eljárást napi háromszor, miután eltávolította a kenőcs maradványait az előző alkalmazásból a bőrfelületről. A szalicilsavas kenőcs általában 1-3 hétig tart.

A szalicilsav kenőcs nem alkalmazható az első életéves csecsemők kezelésére, valamint a szalicilsavra alapozott készítményekkel szembeni intoleranciában szenvedő betegeknél. A kenőcs mellékhatásai általában a szervezet allergiás reakciói (viszketés, bőrpír és égési érzés a bőrön a bőrön való alkalmazás után).

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. A szalicilsav-kenőcs nem kompatibilis a resorcinollal és a cink-oxidot tartalmazó készítményekkel.

A mycosis bőrén még hatásosabb a kénsavszalicilsavas kenőcs, amelyet különböző bőrbetegségek esetén alkalmaznak. Ebben a szalicilsav fokozza a kén gombaellenes tulajdonságait, amely észrevehető hatással van a lábfungus kezelésére.

Cink kenőcs - olcsó kenőcs A cink-oxidra alapozott, sebek és pelenka bőrkiütés esetén a bőrön hatásos a gyomorfekély ellen is, szárítással és hámlasztással. Valójában nincs ellenjavallat, és a mellékhatásokat a szervezet allergiás reakciója okozza, ami nagyon ritkán fordul elő.

A cink-kenőcs használata a gyalogos gomba miatt ismételt alkalmazást igényel (a nap folyamán legfeljebb 5 alkalommal). Kezelheti őt, kisgyermekeket, terhes nőket és időseket.

Van egy véleménye, hogy megszabadulhat a lábfungúktól, erre a célra kenőcs Vishnevsky, amely kátrányt tartalmaz. Mindazonáltal a dermatológusok nem támasztják alá ezt az állítást, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a lábujjokat nem lehet meggyógyítani Vishnevsky kenőccsel. Lehetséges ideiglenesen csökkenteni a betegség külső megnyilvánulásait, de a kenőcs kezelésének megállítása után a tünetek visszatérnek.

és itt Wilkinson kenőcsét, amelynek összetételében kén és kátrány van, teljesen fel lehet használni gombaellenes hatóanyagként, amely azonban az. Ezenkívül a kenőcs antiszeptikus, parazitaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is jár.

Alkalmazzunk Wilkinson kenőcsöt a láb gyulladás kezelésére naponta kétszer 1-3 hétig. Ebben az esetben be kell tartania a kálium kellemetlen szagait.

Krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeknél nem alkalmazzák a kenőcsöt. A kenőcs használata ellenjavallt a hatóanyag összetevőivel szembeni fokozott érzékenység. A mellékhatások rendkívül ritkán előfordulnak dermatitisz formájában.

Végül pedig a leginkább nem specifikus kenőcs az állatok kezelésére szolgáló "Unisan" gombaellenes állatgyógyszer, amely váratlanul egy második alkalmazást (már embernél) szerezte be a láb- és körömgomba kenőcs formájában.

A gyalogos gomba esetében a Unisan kenőcsöt naponta 1-3 alkalommal használják, a gombafertőzés által károsodott területekre, és a bőrre enyhén dörzsölésre. Általában a tünetek teljesen eltűnnek 1-1.5 hét után.

Élettartam Mindezen aspecifikus kenőcsök 2 évig, kivéve, persze, megfelelnek a meghatározott feltételeknek a tárolási utasítások: védelmet a közvetlen napfény és a környezeti hőmérséklet: nem magasabb, mint 20-25 ° C-on

És végül...

Érdemes felidézni még egyszer: annak ellenére, hogy a helyi kezelés viszonylagos biztonságot nyújt a betegnek, megakadályozza a gyógyszer jelentős mennyiségű dózisának vérbe jutását, bizonyos óvintézkedéseket nem fog tenni. Ez különösen igaz az allergiás tünetekre hajlamos emberek, terhes nők, szoptató anyák és kisgyermekek számára.

Mivel a terhes nők elleni gombaellenes gyógyszerek vizsgálatát nem végeztek, a kenőcsök a gomba terhesség és a szoptatás alatt történő felhasználása bizonyos kockázatot jelent a baba számára. És hogy ez a kockázat indokolttá válik-e, csak az orvos tudja eldönteni, hogy az asszony önmagát, gyermeket vár, vagy szoptat.

És egy másik jól ismert szabály: az időszerű és helyesen kezelt kezelés a gyors és teljes gyógyulás ígérete. Ne végezzen diagnózist és írja elő a kezelést magának. Ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen, meg kell határozni a gombás betegség okozóját. Ehhez orvosi tapasztalatra, gyakorlatokra és bizonyos vizsgálatokra van szüksége, amit csak szakember végezhet.

Ne hagyja, hogy a folyamat túl messzire megy, remélve, hogy minden magától megy el. Nem fog megtörténni. A betegség előrehalad, és így a jövőben a kezelés komolyabb és költséges lesz. Abban az esetben, ha a bõrt és a körmöket elhanyagolták, nem szabad élesen kételkedni a kenõségben, mivel ez a helyzet átfogó kezelést biztosít a gombaellenes szerek különféle formáival.

Függetlenül attól, hogy drága népszerű eszközöket vásárolnak-e a gombából, hogy olcsóbban kezeljék analógjaikat, vagy használjanak nem specifikus készítményeket és népi jogorvoslatokat, hogy megoldják Önt és a kezelőorvost. De ha nem tartja be a személyes higiéniai szabályokat, akkor türelmesen, rendszeresen hajtson végre eljárásokat, a készítményekre vonatkozó utasításokat követve, a lábtörzs legjobb kenőcsei nem segítenek a probléma megoldásában egyszer és mindenkorra.

Legfelső kenőcs a körömgombából és a lábfejből

A köröm és a lábgerinc fertőző eredetű betegség, amely sürgős kezelést igényel. Az a tény, hogy egy egészséges emberben a gombaspórák a szervezetben elenyésző mennyiségben vannak jelen. Tevékenységüket a szervezet irányítja, pontosabban az immunrendszert. Miután a védelmi funkciók gyengültek, a fertőzés elkezd terjedni. És ha nem áll meg időben, akkor a nyálkahártyákba és a belső szervekbe kerül.

A körmök és a lábak gomba kezelésére megfelelőbb helyi és általános beavatkozás. A mycosis elleni küzdelemre tervezett modern gyógyszerek gyorsan leállítják a fertőzés terjedését a kórokozó mikroorganizmusok létfontosságú aktivitásának elnyomásával.

Hogyan ismerhető fel a gomba?

A gombás köröm és a láb sérülésének tünetei nyilvánvalóak, ezért szinte lehetetlen hibát követni ebben az esetben. Az első jel a köröm felületének elszíneződése. Sárgás vagy barnás árnyalatot kap. Ha ebben a szakaszban nem kezdi meg a kezelést, ez a szegek összeomlásához vezet. Egy másik indikatív tünet a súlyos viszketés, bőrpír, fájdalom, duzzanat.

A fertőzöttség megszerzésének kockázata növekszik, amikor nyilvános helyeken - fürdők, szaunák, úszómedencék - a cserecipők rendelkezésre állása nélkül növekszik. Ezenkívül a mycosis kialakulhat a köröm sérülése után is, az alsó végtagok gyenge keringésével, egyidejűleg autoimmun betegségekkel, valamint a beteg személyi háztartási tárgyainak általános használatával.

A mycosis és az onychomycosis (gombás körömkárosodás) kezelésére az orvosok gyakran kenőcseket írnak elő. Ezeknek a gyógyszereknek a hatóanyagai a bőr mély rétegeibe behatolnak, és megakadályozzák a kórokozó gombák létfontosságú aktivitását, és a további anyagok a viszketés, a bőrpír, a fájdalom, a bőr lágyá-sító és hidratáló formáinak eltávolítására szolgálnak.

És ha van értelme a kenőcsök használatát? A helyi gyógyszereket a betegség kezdeti szakaszában kell alkalmazni. A kórokozó típusának azonosítása céljából egy sor vizsgálatot követően orvos nevez ki.

Ha a mycosis előrehaladott állapotban van, akkor a kezelésnek összetettnek kell lennie, vagyis a kenőcsök alkalmazását kombinálni kell az antimikotikus tabletták bevételével.

Figyelem! A lábak mikózisának kezelése kevesebb időt vesz igénybe, mint az onychomycosis. A gomba által megfelelően előírt terápiával a lábak 1-2 hónapig ártalmatlaníthatók, de a gombás körömkárosodás elleni harc 4 hónap és 1 év közötti.

Kenőcsök, krémek a mycosis és onychomycosis kezelésére

Napjainkban hatalmas kenőcsök, gélek és krémek vannak, amelyek különböző típusú kórokozókkal - penészgombával, élesztővel, dermatophytákkal stb. Küzdenek. Tekintsük a leghatékonyabb kenőcsöt a gombákról a lábakon.

№1. Lamisil

A Lamisil olyan gombaellenes hatású gyógyszer. A kórokozó mikroorganizmusokat elpusztító fő hatóanyag a terbinafin. Az anyag hatékonyan küzd különböző típusú gombákkal, többek között:

 • élesztő;
 • penész;
 • egyesek dimorfak;
 • dermatophytes.

A Lamisil ellenjavallt szoptató anyák, terhes nők és 12 év alatti gyermekek esetében. Az anyagot a láb- és körömgomból a korábban tisztított és szárított területekhez alkalmazzák. Vékony rétegben alkalmazzák. Alkalmazás gyakorisága - napi 1-2 alkalommal. A mycosis terápia időtartama 2-5 hét, onychomycosis - 4-14 hét. Az ár 380 rubel.

№2. ekzoderil

Exodermil - erőteljes modern eszköz a körömgombák és a lábak számára, külsőleg. A legfontosabb anyag - a naftifine - blokkolja az összesféle gombát. Az összetevő szinte azonnal behatol a bőrbe, koncentrálva a legmélyebb rétegeibe.

Az Exoderil az alábbi esetekben nem megengedett:

 • terhesség
 • szoptatás;
 • jelenlét az érintett felületen sebek és kopások.

A kenőcsöt a lábujjak között vagy egy másik érintett területen naponta 1 alkalommal alkalmazzák. Ügyeljen arra, hogy megragadjon az egészséges bőr - körülbelül 1 cm Ha az onychomycosis kezelést tervezi, akkor a köröm felületét alaposan megtisztítják (körömfájl segítségével). Ajánlott legalább négy héten keresztül kezelni lábmikózissal, körömgombával - 6 hónapig. Az ár 440 rubel.

№ 3 Clotrimazole

Meg kell jegyezni, hogy minden olyan kenőcs, gél, krém, amely gombaellenes hatást fejt ki, 2 típusra oszlik.

 1. Allilominovye. Olyan kenőcsök, amelyek gátolják egyes gombák életét az epidermális gáton keresztül történő behatolás miatt, és hatással vannak a fertőző fókuszra.
 2. Azol. Hatékony eszközök, amelyek magukban foglalják a gombaspórát borító anyagokat, ami meggátolja a további szaporodást. Van halmozott hatása.

A clotrimazole a második kategóriába tartozik. Ez egy széles spektrumú szer, amely magában foglalja a klotrimazol anyagot. Tevékenységének célja a gombák mindenfajta elnyomása.

Ne használja a terméket terhesség alatt az első trimeszterben. A kenőcs csak az érintett területekre alkalmazható. Felhasználási gyakoriság - napi 2-3 alkalommal (tiszta és száraz bőrre). Az orvosok javasolják az onychomycosis kezelést klotrimazollal 1 vagy több hónapig. Pozitív hatást figyeltek meg 1-1,5 hét után. Az ár 50 rubel.

Figyelem! Ha a kenőcs alkalmazása után allergiás reakció alakult ki, amely viszketés, bőrpír és kiütés formájában jelentkezik, akkor a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni.

No. 4.Terbinaphin

A Terbinafine hatékonyan küzd a lábakkal. A tünetek csökkentése már a kezelés első napjaiban megfigyelhető.

A kenőcs használata előtt alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg a bőrt. A terbinafint naponta 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A kezelésnek legalább 1 hétnek kell lennie. Ha a terhességet csak az orvos által előírt módon írják fel. Az ár 50 rubel.

Sokan kíváncsiak a legjobb: terbinafine vagy clotrimazole. A kérdésre adott válasz a fenti összegek összehasonlításával érhető el. Tehát a terbinafin már két évnél fiatalabb, és a Clotrimazole-t csak 12 éves kortól szabad használni. És mi a helyzet a gyógyszerek hatékonyságával? A szakértők szerint a Clotrimazole hatékonyabban működik, de több ellenjavallat és nemkívánatos hatása van. A Terbinafin egy újabb gyógyszer, amely kissé lágyabb. Ezért a legjobb kérdés, csak számos szükséges tanulmány elvégzése után válaszolhat az orvosra.

№5. Nizoral

A Nizoral az egyik legjobb krém a lábakból a gomba és a szag. A gyógyszer fő hatóanyaga a ketokonazol. Megakadályozza az élesztőgombák és dermatophyták aktivitását.

A Nizoral száraz és tiszta bőrre helyezve naponta egyszer. A terápia időtartama legalább 2-3 hétig folytatható lábgyógyusszal, onychomycosis - 6 hét.

Figyelem! Ha naponta több mint egy alkalommal kenőcsöt alkalmaz, akkor nemkívánatos hatásokat válthat ki vörösség, viszketés, égés, duzzanat formájában. A tünetek eltűnnek, amint a gyógyszer leáll.

Nem nyithatja meg a Nizoral gomba krémét olyan embereknek, akik hajlamosak a ketokonazolt tartalmazó készítmények allergiás reakciójára. Az ár 450 r.

№6. Mikozon

A mikozon az azol kenőcsök csoportjába tartozik, és összetételében tartalmazza a kórokozó gombák ketokonazol gátló aktivitását. A gyógyszer gyakran ajánlott a köröm és láb élesztő gombák és dermatophyták vereségében való alkalmazásra.

Csak külsőleg használatos. A használat gyakorisága - naponta kétszer - reggel és este. Ne felejtsük el, hogy minden kenőcs a tisztított és alaposan megszáradt bőrre kerül. Függetlenül attól, hogy a tünetegyüttes eltűnt-e vagy sem, a Mikozont legalább 2 hétig kell alkalmazni. A mycosisot szükség esetén el kell zárni. Az ár 150 rubel.

Figyelem! Ne alkalmazza a gyógyszert 4 hétnél hosszabb ideig, mivel a hosszú távú használat gyakran addiktív kezeléshez vezet.

№7. Zalain

Zalain - a hatásmechanizmus kiterjesztett spektrumának legjobb eszköze, amely gombaellenes hatást fejt ki. A patogén gombák életét hátrányosan befolyásoló fő komponens a szertakonazol.

A terméket naponta kétszer tisztítsa és szárazítsa fel. Kezelje a kezelést legalább 4 hétig. A Zalain-t vékony rétegre helyezzük az érintett bőrfelületen. Ebben az esetben egy további 1-2 cm-es ép bőr kerül elfogadásra.

Terhesség és laktáció esetén a Zalain-t szélsőséges esetekben alkalmazzák, amikor a biztonságosabb eszközök nem pozitív hatással vannak. Az ár 450 r.

№8. mikospor

A körömgombák és lábak kezelése gyakran a gyógyszer segítségével történik. A Mycospore a bifonazolon alapul. Ez az anyag magas gombaellenes aktivitással és széles körű mechanizmussal rendelkezik.

A Mikosporot nemcsak kenőcsök, hanem tejszín formájában is előállították. Érdemes megjegyezni, hogy az első a patogén törzseket agresszíven befolyásolja, ellentétben a krémmel. Ezért a kenőcs nem csak akkor érvényes, ha a mycosis károsítja a lábat, hanem a körömlemezre való elterjedése esetén is. Az aktív komponens korrodálja a beteg körömét, és hozzájárul a kórokozók elpusztításához.

Figyelem! A gyógyszer az alkalmazás után 6 órával kezd dolgozni. A kenőcs jól tolerálja a pácienst, és nem befolyásolja az általános jólétet.

Kenőcsöt alkalmazzon az érintett szövetre naponta 1 alkalommal - lehetőleg lefekvés előtt. A fertőzés terjedésének elkerülése érdekében a kezelés alatt mintegy 1 cm-es egészséges bőrfelületet kell elfogni.

Szigorúan tilos a Mycospores használatát 12 évesnél fiatalabb gyermekeknek, terhesség és szoptatás alatt. Az ár 500 rubel.

№9. Candide

A Candide gyógyszert gombás betegségek kezelésére szánják. A gyógyszer fő összetevője a klotrimazol. Ez az összetevő az ilyen gombákkal kapcsolatban aktív:

A Candida fő előnye az ellenjavallatok hiánya. Terhesség és laktáció esetén alkalmazható. A kenőcs alkalmazása előtt azonban konzultáljon kezelőorvosával a terápia adagolásának és időtartamának meghatározására.

A krémet naponta 1-3 alkalommal alkalmazzák az érintett területeken. A láb alatti mycosis kezelésének időtartama - 2 hét-2 hónap. Ami az onokomikózist illeti, a terápia időtartama körülbelül 4 hónap. Az ár 460 rubel.

№10. Tinedol

A Tinedol Kenőanyag fő komponense a climbazol. Ez az összetevő elnyomja a gombás aktivitást és megszünteti az egyidejű tüneteket. A gombaellenes hatás mellett a Tinedol:

 • gyulladásgátló hatás;
 • fertőtlenítő hatás;
 • az E-vitamin és az illóolaj tartalmának köszönhetően a sérült bőr gyorsan meggyógyul, rugalmassága javul, és javul a vérkeringés.

Naponta kétszer alkalmazza. A bőrt fél óráig dolgozzák fel a ház elhagyása előtt. A mycosis terápia időtartama - 1 hónap, onychomycosis - legfeljebb hat hónapig.

Az orvosok nem javasolják a kábítószer terhesség, laktáció, onkológiai és bőrgyógyászati ​​megbetegedések esetén történő alkalmazását. Az ár 950 rubel.

Figyelem! Sok beteg megjegyzi, hogy a krém nem hoz pozitív eredményt. Ezenkívül a Tinedol nagyon drága és nem kerül forgalomba gyógyszertárakban. Csak a hivatalos képviseletek honlapján lehet megvásárolni. Érdemes megjegyezni, hogy nincs orvosi igazolás.

Olcsó, de hatékony kenőcsök

Vegyünk néhány olcsó, de nagyon hatásos kenőcsöt, amelyet gyakran ajánlunk a betegeknek a láb- és körömgombák kezelésében.

 1. Kén-kenőcs. A legjobb és olcsó eszköz. Gyengéden hat a bőrön, nem okoz allergiás reakciókat és egyéb nemkívánatos hatásokat. Vegyes kenőcsöt vásárolhat bármely gyógyszertárban 40 rubel áron. Az anyagot naponta kétszer alkalmazzák kizárólag az érintett területeken. A kezelést addig kell folytatni, amíg az új lemez meg nem nő. Átlagosan ez 2-6 hónap. A kenőcs használata javasolt a mycosis és az onychomycosis kialakulásának kezdeti szakaszában.
 2. Cink kenőcs. Egy másik olcsó eszköz, amely fertőtlenítő, regeneráló és szárító hatásokat biztosít. A cinkkeverék komponensei gyorsan behatolnak a bőr alá és ellenállnak a fertőzés további terjedésének. Ezenkívül az ágens megszünteti a gyulladásos folyamatot, eltávolítja az egyidejű tüneteket. A tisztított és száraz bőrre naponta 2-4 alkalommal cinkkendőt alkalmaznak. A kezelés időtartama - 2 hét. A kenőcs hatástalan az onychomycosis és a mycosis nem felszabadított formái esetén. A betegség súlyos stádiumában a gyógyszert más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, és csak orvoshoz fordulnak. Az ár 25 rubel.
 3. Szalicil kenőcs. Egy másik gombaellenes kenőcs a lábszegek számára. Antiszeptikus hatást fejt ki. Csak a szög és a láb gombájának fejlődésének elsődleges fázisában hat. A kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzák tömörítés formájában vagy az érintett terület kenésével. Az ár 25 rubel.
 4. Kenőcs Asterisk. Számos terápiás hatása van. Természetesen csak egy körömgombával és lábával lehet gyógyítani, de kombinációban segít a tünetek eltávolításában és a gyulladásos folyamatok megszüntetésében. A szovjet kenőcsöt naponta kétszer alkalmazza az érintett területeken. A csillagnak nincs ellenjavallata, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Az ár 80 rubel.
 5. Nogtimycin onychomycosis ellen. A krém összetétele csak olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek gombaellenes, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásúak. A hatóanyagok hatása alatt a körömlemez keratinizált szövetei gyorsan lágyulnak és elindulnak, a viszketés, a bőrpír és a hámlás tünetei megszűnnek. A terméket csak az érintett területre kell felhordani anélkül, hogy megérintené az egészséges szöveteket. A Nogtimycin használata előtt alaposan gőzölje a lábát sós vízben és szódában. A kenőcsöt naponta kétszer kell alkalmazni, amíg az új köröm nő. Az ár 100 rubel.
 6. Klotrisal. A kenőcs hámló, gombaellenes és gyulladásgátló hatású. A hatóanyag hatóanyagai hozzájárulnak az emelkedett vascularis permeabilitás és az exudátum szövetekben történő felszabadulásához. A Clotrisil nem koncentrál a vérben. Naponta kétszer alkalmazzák az érintett szövetre. A kezelésnek legalább 6 hónapig kell tartania. Az ár 25 rubel.

Egyéb, nem kevésbé hatékony készítmények: Mycoquette (120 rubel), Bifosin (60 rubel), Atifin (200 rubel). Az első gyógyszerek összetételükben klotrimatozolt tartalmaznak. Ami az Atifinet illeti, a terbinafinnel dúsított. Mindhárom gyógyszer nagyon hatásos. A gombaellenes kenőcsöt naponta kétszer alkalmazzuk az érintett területeken. A kezelés időtartama 4 hét és 6 hónap között van, a fertőzés súlyosságától, helyétől és a gyulladásos fókusz nagyságától függően.

Függetlenül attól, hogy mitokosis és onychomycosis inni tablettákat

Ha a köröm és a láb gombájából megfelelő kenőcsök alkalmasabbak a kezdeti szakaszban való alkalmazásra, akkor a tablettákat elhanyagolt formákkal jelöljük ki, amikor a körömlemezt súlyosan érintik.

Figyelem! Sok gombaellenes szer negatív hatást gyakorol a belső szervekre, különösen a májra és a vesére. Ezért szigorúan tilos a pirulák szedése előzetes orvosi konzultáció nélkül.

A gyógyszerpiac óriási számú antimikotikumot kínál. Tehát mi a kezelés a gomba számára?

 1. Poliének. Az onychomycosis és mycosis komplex formáiban alkalmazzák őket. Az egyik legbiztonságosabbnak számítanak. A poliéneket jól tolerálják a betegek, és gyakorlatilag nem abszorbeálódnak a gyomor-bél traktusból. Emiatt a májra és a vesére mérgező hatás nem fordul elő. A poliének hatása a gombaspórák membránjának megsemmisítésére irányul. Ez a csoport a következőket tartalmazza: Pimafucin (230 r.), Nystatin (55 r.), Levorin (90 rubel).
 2. Allil. Ennek a csoportnak az a célja, hogy megsemmisítse a szterin szintézisét a patogén gombák sejtjeiben. Az allil-aminok főbb anyagai gyorsan terjednek a szöveteken és koncentrálódnak a fertőzés elleni küzdelemhez szükséges mennyiségben. Ennek a csoportnak az elkészítése meglehetősen mérgező, ezért máj- és vesekárosodás esetén óvatosan kell eljárni. Az allil-aminok csoportja a következő: Lamisil (1500 r.), Terbinafine (500 r.), Terbizil (500 r.).
 3. Azolszármazékokra. Ennek a csoportnak az előkészületei gyorsan megakadályozzák a gombák életét és ellenállnak további reprodukciójuknak. Azols erős hatóanyagok, amelyek mindenfajta gomba ellen küzdenek és elősegítik a gyors helyreállítást. Ezek a gyógyszerek azonban mérgezőek, ezért maguknak történő alkalmazása nem ajánlott, mivel számos ellenjavallatot és nem kívánt hatást észlel. Az azolok csoportja a következő: flukonazol (200 ul), Nizoral (350 ul), ketakonazol (150 ul).

A gombaellenes szerek egy másik képviselője Griseovulfin (220 rubel). Ez a gyógyszer nagyon hatásos, de mérgező. Kivételes esetekben nevezik ki - súlyos mycosis és onychomycosis formájában.

Egyéb hatékony jogorvoslatok a köröm és lábfájdatok elleni küzdelemhez

A tabletták és kenőcsök mellett sok más gyógyszer is hatékonyan küzd a mycosis és az onychomycosis ellen - permetek, lakkok, savó, olajok. Itt vannak a leghatékonyabb gyógyszerek, amelyeket a bőrgyógyászok ajánlottak.

 1. Lak Batrafen (1500 rubel). Ezt a betegség kezdeti szakaszában alkalmazzák. A fő komponens, amely gyorsan elnyomja a kórokozó gombák létfontosságú aktivitását, a ciklopirox. Használat előtt vágja le a körmeit a lehető legrövidebbre. A lakkot folyamatosan kell alkalmazni a köröm érintett felületére. Frissítse le a kezelés első hónapjában minden második napot, a második - hetente kétszer, akkor - hetente egyszer. A kezelés időtartama legfeljebb 6 hónap.
 2. Mikozan szérum formájában (950 r.). A gyógyszer hatásos mind a szögek, lábak és elhanyagolt formák fertőző károsodásának kezdeti szakaszában. A köröm felszínén lévő gyógyszer egy védőfóliát képez, amely ellenáll a fertőzés további terjedésének. Használat előtt a köröm fűrészlapokkal van kezelve, amelyek 10 db darabban vannak. Naponta kétszer alkalmazza a gyógyszert egy speciális applikátorral, amely a cső végén található szérummal. A kezelés időtartama 3-9 hónap.
 3. Spray Lamitel (600 rubel). A fő hatóanyag a terbinafin. Használat előtt a körömot egy fűrészeléssel tisztítsák meg. Alkalmazás gyakorisága - Naponta kétszer. Nemcsak az érintett bőr, a körömlemez, hanem a közeli egészséges területek kezelésére is szükség van. A kezelés időtartama - 1 hét.
 4. Laceril lakk (800 p.). Ennek a gyógyszernek a segítségével az enyhe és mérsékelt formában mycosis és onychomycosis kezelhető. A lakkot kéthetente alkalmazzák. A bevonás előtt a körömot meg kell tisztítani és szárítani.
 5. Oil Stop-Active (1000 rubel). Eltávolítja a körömgombák tüneteit, és a kórokozó növényekkel küzd. Használja jobban a fertőzés kezdeti szakaszában. Súlyos esetekben a gyógyszer alkalmazása komplex kezelésben ajánlott. A gél természetes összetevőket tartalmaz. Használja naponta egyszer 30 napig.

Egy másik hatékony megoldás a Nitrofugin (260 rubel). Ez egy antiszeptikus gyógyszer, amely fertőtlenítő hatással bír, és tökéletesen küzd a patogén gombák ellen. A fertőzött területeket naponta kétszer kell kezelni, amíg a mycosis tünetei nem tűnnek el.

Házi kenőcsök a gombából

A hazai gombaellenes kenőcsök komplex kezelés esetén csak a betegség kezdeti szakaszában hatnak. Itt vannak a leghatékonyabb népi jogorvoslatok receptjei.

Kenet a tojásból és ecetből

Kezdjük, meg kell mosni egy csirke tojást, és öntsük teljesen ecettel. A tartályt sötét helyen helyezzük, és addig tart, amíg a héj fel nem oldódik. Amint ez megtörténik, a filmet eltávolítják, és az ecetet összekeverik a tojással egy homogén tömeggel. Ezután hozzáadunk egy evőkanál puha vajat. Ismét minden keveredik.

A kész kenőcsöt reggel és este alkalmazzák az érintett területre, amíg a tünetek teljesen eltűnnek.

Finomítatlan olaj vodkával

Csak finomítatlan sötét sárga vastag olajat vegyen be. A termék 20 ml-ét keverni kell egy pohár minőségű vodkával vagy alkohollal. A keveréket három napig sötét helyen adjuk be, majd óvatosan rázzuk fel és alkalmazzuk a fertőzött területeken. A terápia folyamata - 2-3 hét. A kenőcs megelőző célokra használható.

Fokhagyma és vaj

A kenőcs elkészítéséhez egy fej elegendő. Az összes lobulát áthalad a fokhagymás sajtolón, és egy evőkanál előkeményített vajjal keverjük össze. A gyógyszert naponta kétszer alkalmazza, amíg a fertőzés jelei teljesen eltűnnek.

Nyers kátrány és krém alapú kenőcs

200 ml nyírkátrányt keverünk csirke tojással és 10 ml krémes krémmel. A tömegnek krémszínűnek kell lennie. A terméket naponta kétszer alkalmazza az érintett területre, amíg a gomba tünetei eltűnnek.

Figyelem! Otthon, ők már bizonyítottak gomba elleni fürdők alapján szódabikarbónát és a sót, kamilla, és a jód, a bor, almaecet, hidrogén-peroxid és a citromlevet. Mindezeket a gyógyszereket csak a betegség kezdeti szakaszában alkalmazzák, és kizárólag gyógyszerekkel kombinálva.

Tippek a gomba kezelésére

Az orvosi és otthoni kezelési módokkal egyidejűleg olyan szabályokat kell betartani, amelyek nem engedik meg a további visszaesést és segítséget nyújtanak a terápiában.

 1. Ne viseljen valaki más cipőt.
 2. Ne látogasson el úszómedencékbe, szaunákba, fürdőkbe cipők cseréje nélkül.
 3. Rendszeresen kezelje a cipőt ecettel, formalinnal vagy speciális gombaellenes szerekkel.
 4. Csere zokni minden nap.
 5. Viseljen csak zoknit pamutszövetből.
 6. Legalább heti egy alkalommal, hogy a lábfürdőn alapuló szóda, só, tölgy kéreg, kamilla.
 7. Alaposan száraz cipő.
 8. A pedikűr csak steril eszközökkel készült.
 9. Ne engedje, hogy a forma a fürdőszobában megjelenjen.

És még több. A lábakat naponta szappannal mossuk. Ez a gomba nem teszi lehetővé a reprodukciót és védi a fertőzés kialakulását.