Terbizil

A leírás aktuális 2015/08/27

 • Latin név: Terbisil
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: terbinafin
 • Gyártó: Richter Gedeon (Magyarország)

struktúra

Tartalmaz hatóanyagot terbinafin terbinafin-hidroklorid formájában.

Terbizil 1 tabletta 125 vagy 250 mg anyagot tartalmaz, valamint segédanyagokat: hipromellózt, szilícium-dioxidot, nátrium-karboxi-metil-keményítőt, magnézium-sztearátot, mikrokristályos cellulózt.

Az Terbizil 1 gramm krém tartalmaz 8,8 mg hatóanyagot, és az izopropil-mirisztát, nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, cetil-alkohol, cetosztearil-alkohol, szorbitán-sztearát, cetil-palmitát, a poliszorbát, a tiszta víz.

A kibocsátás formája

Készült kétféle formában: külső használatra 1% krém és tabletta.

Farmakológiai hatás

Gombaellenes gyógyszerek.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A Terbizil egy anti-mikotózisú széles spektrumú hatás, az allil-aminok csoportjára utal. Aktív hatóanyag terbinafin.

Kis koncentrációban az alapanyag fungicid hatású, amelyre érzékeny grdermatophyták esetében (Microsporum canis, Trychophyton rubrum, Epidermophyton floccosum, stb), penészgombák és dimorf gombákkal szemben a nemzetség (Pityrosporum orbiculare).

Az élesztőgombák ellen a Terbizil fungicid és fungisztatikus hatással rendelkezik.

Fungicid hatás érhető el a sejtek szterin szintézisének szuppressziója miatt, ami a termelés elnyomásához vezet ergoszterol, és ez viszont a mikroorganizmus halálát okozza.

Ezenkívül a Terbisil gátolja az enzimet szkvalén-epoxidáz. A szkvalén epoxidáz a sejtmembránban helyezkedik el, és munkájának megzavarása a sejtben lévő kumulációs szkvalént és a gomba halálához vezet.

Egy ember számára a Terbizil egyáltalán nem veszélyes, mivel a terbinafin nem gyakorol ilyen hatást az emberi test sejtjeire.

Használati utasítások

Mykotikus fertőzések bőr- és körömlemez, bőr- és fejbőrproblémák (onychomycosisban, mikrosporiya, trihofitia, sportoló, a bőr candidiasis, rubrophytic, nyálkahártya candidiasis); színezett lichen (csak a helyi használatra szolgáló űrlapokat használják).

Ellenjavallatok

Abszolút ellenjavallatok a krém és tabletta kinevezésére Terbizil nem, az egyetlen lehetséges - fokozott érzékenység a terbinafinra.

Relatív (Terbizil gondosan felírni) ellenjavallatok: a máj és a vesék patológiája, a szervi működés és az elégtelenség megsértésével jár.

Óvatosan kell eljárnia a hematopoietikus szervek és endokrin betegségek, az érrendszeri és a vesebetegségek betegségeinek jelenlétében onkológiai patológia.

Nincs bizonyíték arra, hogy a terbinafin biztonságossága a gyermekgyógyászatban, két éves koráig, a szigorú indikációk szerint szedik a gyógyszert.

Mellékhatások

Legfeljebb 10% gyakorisággal megsértés lehetséges az emésztőrendszerből: csökkent étvágy, émelygés, hasmenés, fájdalom az epigasztrikus zónában.

A Terbizil allergiás reakciót okozhat a bőrön (csalánkiütés, bőrkiütés). Vannak olyan esetek, amikor az ízületek és izmok fájdalmai megjelentek a gyógyszer szedésének hátterében.

Idegrendszer válaszolhat a kábítószer-szédülésre. Fejfájás lehetséges.

Rendkívül ritka, de még mindig nem ártalmatlan a teljes veszteségig, a hepato-pancreo-duodenalis régióban stagnáló jelenségek (cholestaticus sárgaság), polimorf exudatív erythema, bulius dermatitisz, toxikus epidermális nekrolízisig (Lyell-szindróma).

Előfordulhatnak a hematopoietikus szervek funkciójának elnyomása: agranulocytosis és thrombocytopenia, lymphopenia vagy neutropenia.

Az alkalmazás helyén a bőr viszketése és égése nem kizárt, vérbőség.

Használati utasítás Terbizil (Módszer és adagolás)

A terápia időtartamát nagymértékben meghatározza a betegség jellege és súlyossága.

Terbizil tabletta, használati utasítás

A gyermekek kezelésében gyermekgyógyászatban, az élet harmadik évétől kezdődően, 125 mg dózist adnak be, egyszer (naponta).

Felnőtteknél 250 mg-os dózist kell alkalmazni, ezért ajánlott ezt a Terbizil adagot bevenni egy adagban.

Onychomycosis esetén A hatékony kezelés időtartama - hat héttől tizenkettõig - az egészséges körömlemez növekedési üteme határozza meg.

A kezelés időtartamát más tényezők határozhatják meg: az életkor, az egyidejű patológiák jelenléte.

A Terbizilt a kezelés során alkalmazzák a láb dermatomycosisából (plantáris, interdigital vagy zokni típus) - a kezelés időtartama 2-6 hét; más bőrterületek dermatomycosisával a terápia két-négy hétig tart; a mycotikus etiológia fejének betegségeivel - 4 hétig.

A tejszínre vonatkozó utasítások Terbizil (kenőcs)

A krémet naponta 1-2 alkalommal alkalmazzák. A Terbizil alkalmazása előtt tisztítani és kiszáradni kell a sérüléseket. A krém vékony rétegben kerül elosztásra, nemcsak a sérülést, hanem az egészséges bőr szomszédos területeit is.

A gombafertőzésekhez pelenka kiütés kíséretében ajánlott a krém kötegelésére.

túladagolás

A túladagolás nagyon ritka, a főbb megnyilvánulások: fejfájás, éles fájdalom a gyomorban, émelygés, tinnitus és szédülés. A kezelés célja, hogy eltávolítsa a hatóanyagot a szervezetből: meg kell öblíteni a gyomrot és a betegnek aktív szén vagy más szorbenseket.

kölcsönhatás

A Terbizil befolyásolja a gyógyszerek eltávolítását, amelyek metabolizmusa a rendszeren keresztül történik citokróm P450 (Tolbutamid, cikloszerin, orális fogamzásgátlók), és a terbinafin felgyorsíthatja és lassíthatja e gyógyszerek metabolizmusát.

A Terbizil anyagcseréje felgyorsíthat olyan anyagokat, amelyek fokozzák a májsejtek mikroszomális enzimjeinek aktivitását (rifampicin).

A citokróm P450 enzim aktivitását gátló gyógyszerek lassítják a terbinafin kiválasztását, ami utóbbinak a dózisának módosítását igényli.

Eladási feltételek

A recept nem szükséges.

Tárolási feltételek

A gyermekek számára elérhetetlen helyen, 30 Celsius foknál nem magasabb hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Legfeljebb öt év.

Különleges utasítások

A májrendszer és a vesék súlyos elnyomásával küzdő betegeket a Terbizil fél adagjának csökkentésével kell csökkenteni.

Mivel a gyógyszer hatással lehet a májműködésre, a gombaellenes terápia során ellenőrizni kell transzaminázszint (májenzimek) a beteg vérplazmájában.

Kerülje a tejszínt a szemébe. Vízzel való érintkezés esetén sok mosás ajánlott.

analógok

Terbizile vélemények

Ez a gyógyszer nagyon jól ismert és megkülönböztetett minőségi tulajdonsága, amelyet a neves Richter Gedeon cég gyárt. A használati utasítás pontos betartásával a gyógyszer hatékony.

A kenőcsökre és a tablettákra vonatkozó negatív vélemények is felmerülnek, azonban ez gyakran összefüggésbe hozható a pénzek helytelen felhasználásával vagy visszaélésekkel.

Terbizil ára, hol lehet megvásárolni

A terbizil kenőcs ára 350 rubel.

A Terbizil 250 mg-os tablettánként 149 darabos csomagon 890-1300 rubel tartományban van.

Terbizil krém - hivatalos használati utasítás

UTASÍTÁSOK
a gyógyszer orvosi használatára

Regisztrációs szám:

Kereskedelmi név: A TERBIZIL® (TERBISIL®)

Nemzetközi nem tulajdonosi név (INN): terbinafin (terbinafin)

Kémiai név: N- [(2E) -6,6-dimetil-hept-2-én-4-inil] -N-metil-N- (1-naftilmetil)

Adagolási forma:

Összetétel 1 g tejszínre:
Hatóanyag: 10 mg terbinafin-hidroklorid (egyenértékű 8,8 mg terbinafin bázissal);
Segédanyagok: 1,2 mg nátrium-hidroxidot, 10 mg benzil-alkohol, szorbitán-sztearát, 19 mg, 20 mg cetil-palmitát, cetil-alkohol 40 mg, cetosztearil-alkohol (60% cetil-alkohol, sztearil-alkohol 40%) 40 mg poliszorbát 60 61 mg izopropil-mirisztát 80 mg, tisztított víz 718,8 mg.

Leírás: A krém fehér vagy majdnem fehér, mandula könnyű illatával.

Farmakoterápiás csoport:

ATX kód: D01AE15

FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK
farmakodinámia
Gombaellenes gyógyszer külső használatra, amely széles körű gombaellenes hatással rendelkezik. A terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták (Trychophyton rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum, T. tonsurans, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), bizonyos penészgombák és dimorf gombákkal szemben (Pityrosporum orbiculare). Elleni aktivitás élesztők (elsősorban Candida albicans), típusuktól függően, lehet egy fungicid vagy fungisztatikus.
A terbinafin specifikusan megváltoztatja a gombákban előforduló szterinek bioszintézisének korai szakaszát. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.
A terbinafin nincs hatással a citokróm P450 rendszerre emberekben, és ennek megfelelően a hormonok vagy más gyógyszerek metabolizmusára.
farmakokinetikája
Külső alkalmazásoknál - kevesebb, mint 5% felszívódás - jelentéktelen rendszerműködést eredményez. Gyorsan behatol a bőrön és halmozódik fel a faggyúmirigyekben. A hajhagymákon és a hajakon nagy koncentráció alakul ki, miután néhány héttel az alkalmazás behatol a körömlemezekbe; felhalmozódik a stratum corneumban és a körmökben koncentrációban, amely fungicid hatású. Ne cum a testben. Behatol az anyatejbe.

HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK
Gombás betegségek a bőr által okozott érzékeny kórokozók (trichophytosis, mikrosporiya, tinea, candidiasis rubrofitii és a bőr), pityriasis versicolor.

ELLENJAVALLAT
A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.
Szoptatási időszak.
12 év alatti gyermekek (elégséges klinikai tapasztalat hiánya).

FIGYELEM!
Vese / májelégtelenség, alkoholizmus, depresszió csontvelő vérképzés, tumorok, metabolikus betegség, végtag elzáródásos érbetegségek, terhesség.

ALKALMAZÁS TÚRÁST ÉS LAKTÁCIÓS IDŐSZAKRA
A terbinafin biztonságosságáról nincsenek adatok a terhesség alatt. Ezért a terbinafin csak akkor alkalmazható terhesség alatt, ha az anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.
Szoptatási időszak
A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. Alkalmazása szoptatás alatt ellenjavallt. Szükség esetén a terbinafin kezelés ideje alatt szüntesse be a szoptatást.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÉS DÓZISOK
Külsőleg.
A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől és súlyosságától.
felnőttek: A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet naponta egyszer vagy kétszer alkalmazzák vékony réteggel az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölve. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.
A kezelés átlagos időtartama:
A törzs dermatomikózisa, lábak: napi 1-2 alkalommal, 1 hét.
A láb dermatomikózisa: napi 1-2 alkalommal, 2 hét.
A bőr kandidiózisa: napi 1-2 alkalommal, 1-2 hét.
Többszínű lichen: napi 1-2 alkalommal, 2 hét.
Idős betegek esetében az adag módosítása nem szükséges.

KÜLÖNLEGES HATÁSOK
Olyan helyeken, ahol a készítményt alkalmazzák, megjelenhetnek vörösödés, viszketés vagy égő érzés. Allergiás reakciók.

Túladagolás
Nem jelentettek kábítószer túladagolás eseteit.
Amikor megkapta a véletlenszerű krém belsejében tűnhet Terbizila ® tabletta túladagolás tünetek (fejfájás, hányinger, gyomortáji fájdalom, a szédülés, gyakori vizelés).
Kezelés: aktív szén, ha szükséges - tüneti fenntartó kezelés.

INTERAKCIÓ EGYÉB DRUGÁKAT
A Terbizil® krémet érintő bármely gyógyszerkölcsönhatás nem ismert.

KÜLÖNLEGES UTASÍTÁSOK
A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megismétlődésének veszélye. Abban az esetben, ha egy héten át tartó kezelés után nincs javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.
A Terbizil ® Cream csak külső használatra alkalmas. Kerülje a szemmel való érintkezést, mert irritációt okozhat. A kábítószer véletlen lenyelése a szemébe, azonnal folyó vízzel kell mosni, és tartós irritáció esetén forduljon orvoshoz.
Allergiás reakciók kialakulásakor meg kell szüntetni a gyógyszert.
A kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy elkerüljék a fertőzést linens és cipő segítségével.

A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt ​​hatás:
Nem érinti.

A KÉSZÜLÉK FORMÁJA
Krém külső használatra, 1%.
15 gramm krém egy alumínium csőben. 1 tuba, valamint a karton dobozban való felhasználásra vonatkozó utasítások.

TÁROLÁSI FELTÉTELEK
15 ° C és 30 ° C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Tartsa távol gyermekektől.

SHELF LIFE
5 év.
Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY FELTÉTELEI
Vény nélkül.

GYÁRTÓ
JSC "Richter Gedeon"
1103 Budapest, st. Demroyi, 19-21

A fogyasztók panaszait a következő címre kell elküldeni:
Az OJSC Gedeon Richter Moszkvai Képviselete
119049 Moszkva, 4. Dobryninsky per., Épület 8.

A terbizilitás miért

Rendelés egy kattintással

 • ATX besorolás: D01BA02 Terbinafin
 • Mnn vagy generikus név: Nefopam
 • Farmakológiai csoport: D01A - gombaellenes készítmények bőrbetegségek kezelésére
 • Gyártó: GEDEON RICHTER AO
 • Engedélyes: GEDEON RICHTER *
 • Ország: Ismeretlen

Az orvosi használatra vonatkozó utasítások

gyógyszer

TERBIZIL ®

Kereskedelmi név

Terbizil ®

Nemzetközileg elismert név

Adagolási forma

struktúra

1 cső tartalmaz

hatóanyag - terbinafin-hidroklorid 0,150 g

segédanyagok: Nátrium-hidroxid, benzil-alkohol, szorbitán-monosztearát, cetil-palmitát, cetil-alkohol, cetosztearil-alkohol, poliszorbát 60, izopropil-mirisztát, tisztított víz, nátrium-hidroxid-oldatot 2,4%

leírás

Fehér vagy majdnem fehér krém, enyhe mandula illatával, könnyen lemosható vízzel

Farmakoterápiás csoport

Gombaellenes szerek bőrbetegségek kezelésére. Gombaellenes szerek helyi alkalmazáshoz. Egyéb gombaellenes szerek helyi alkalmazáshoz. terbinafin

AT01 kód D01AE15

Farmakológiai tulajdonságok

farmakokinetikája

Ha a lokális alkalmazás a dózis kevesebb mint 5% -a felszívódik, akkor a szisztémás hatás rendkívül kicsi.

7 nappal a Terbisil után ® a krémet a fungicid feletti kezelt terület sztreccsöregére koncentráljuk, és a kezelés befejezése után legalább 7 napig megtartjuk.

farmakodinámia

Terbizil ® egy allilamin, amelynek széles spektruma gerinctelen aktivitást mutat. Kis koncentrációban a hatóanyag fungicid hatással van a dermatophytákra, élesztőszerű gombákra és bizonyos dimorf gombákra. Tevékenység az élesztőgombákra, például a nemzetségre Candida, lehet fungicid vagy fungisztatikus, típusától függően.

Terbizil ® elnyomja a szterolok bioszintézisének korai szakaszát a gombasejtekben. Ez ergoszterol hiányhoz és szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, és gombás sejthalálhoz vezet.

A terbinafin gátolja a szivárvány epoxidáz enzimet, amely a gomba sejtmembránján található. A szkvalén epoxidáz enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok anyagcseréjét

vagy egyéb gyógyszerek.

Használati utasítások

- onychomycosis és dermatophytes által okozott bőrmikócok: Trichophyton (Például, T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis és Epidermophyton floccosum: Lábgombásodás (lábgombásodás), lábgombásodás vereségével a talp és a széleit, sportoló lágyéki területen és a bőr sima.

- az élesztőgombák, nemzetség által okozott bőrfertőzések Candida (Például, Candida albicans).

- pityriasis versicolor okozta Malassezia furfur

Adagolás és adminisztráció

A Terbisil csak külső használatra alkalmas.

A Terbisil ® Cream felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek használható.

A gyógyszert napi 1 vagy 2 alkalommal használhatjuk, az indikációktól függően.

A krémet naponta 1-2 alkalommal vékony rétegre kell felhordani az érintett bőrön és a környező területen, korábban mosni és szárítani, enyhén dörzsölni. Ha a fertőzést intertrigo kísérli (a mell alatt, az ujjak között, az interannual régióban, az ágyék területén), a géz kötszer alkalmazható az alkalmazás helyére, különösen éjszaka.

A kezelés időtartama és a kábítószer-használat sokfélesége

A test bőrének, az ágyék (a sima bőr trichofitózisának, a hashártya epidermofitózisának) gombás sérülései - 1 hét, napi 1 alkalommal

Mycosis of the feet (epidermophytia stop) - 1 hét, naponta 1 alkalommal

Epidermofitiya láb, károsítja a talp és a szélei - 2 hét, naponta kétszer

A bőr kandidiózisa - 1 hét, 1 vagy 2 alkalommal naponta

Pityriasis lichen - 2 hét, napi 1 vagy 2 alkalommal

A gombás fertőzés klinikai tüneteinek pozitív dinamikája a terápia kezdetétől számított néhány napon belül jelentkezik. A kezelés szabálytalan használata és / vagy a kezelés korai elhagyása visszaeséshez vezethet.

Ha a javulás nem jelentkezik a kezelés kezdetétől számított két héten belül, konzultáljon orvosával.

Használat az időseknél

Nincs arra utaló adat, hogy más adagolási rendek szükségesek az idős betegeknél, vagy hogy más mellékhatásokkal rendelkeznek a fiatalabb betegekhez képest.

A terbinafinnak a 12 évnél fiatalabb gyermekek körében tapasztalt tapasztalata korlátozott, így a gyógyszer alkalmazása ebben a korcsoportban nem javasolt.

Mellékhatások

Olyan helyeken, ahol a készítményt alkalmazzák, viszketés, hámlás, fájdalom, irritáció, pigmentációs rendellenességek, égési sérülések, bőrpír, crusting stb. Ezeket a nem veszélyes tüneteket meg kell különböztetni egy olyan túlérzékenységi reakciótól, amelyet kiütés kísér. Hasonló reakciók ritkák, de ez megköveteli a gyógyszer abbahagyását.

A szembe jutás irritációt okozhat.

Ritkán előfordulhat a fő gombás fertőzés súlyosbodása.

- irritáció az alkalmazás helyén

Gyakran (≥1 / 100 - ® csak külső használatra használható.

Kerülje a szemmel való érintkezést. Ha véletlenül a szemedbe viszi a krémet, azonnal folyóvízzel kell mosni.

Ha allergiás reakciója van, meg kell mosodnia a krémet és le kell állítania a kezelést.

A krém cetosztearil-alkoholt és cetil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. Kontakt dermatitis).

Terhesség és szoptatás

Terbinafin klinikai tapasztalat terhes nők esetében hiányzik. Az állatokon végzett vizsgálatok során a terbinafin teratogén tulajdonságait nem derítették ki. A terbinafin terhesség alkalmazása a terhesség alatt korlátozott, a terhesség alatt a gyógyszer külső formáinak alkalmazása csak szigorú indikációk esetén lehetséges.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. A helyi alkalmazással csak kismértékű szisztémás hatás várható. A Terbisil ® krém használata nem ajánlott a szoptatás ideje alatt. A gyermeknek sem szabad megengednie, hogy érintkezzen a kezelt bőrrel, beleértve a mell bőrét is.

A gyógyszer hatásának jellemzői a jármű vezetésére és potenciálisan veszélyes mechanizmusokra

Nincs bizonyíték arra, hogy Terbizyl ® A krém befolyásolja az autós vezetést vagy a bonyolult gép meghajtását.

túladagolás

A Terbisil csak külső használatra alkalmas. Két 15 grammos krémcső véletlen lenyelése (amely 300 mg terbinafint tartalmaz) egyenértékű a 250 mg Terbizil ® tablettában található hatóanyag bevitelével.

tünetek: fejfájás, szédülés, émelygés, epigasztrikus fájdalom. Tünetek, például túladagolású tabletták, esetenként krém belélegzése.

kezelés: gyomormosás, aktív szén befogadása és szükség esetén tüneti kezelés

A termelési és csomagolási forma

15 gramm krém alumínium csövekkel, fehér színű csavart polietilén fedéllel, perforáló lyukkal.

Az egyik csövet és az orvosi használatra vonatkozó utasításokat az állam és az orosz nyelvek kartonpapírdobozba helyezik.

Tárolási feltételek

Tárolja 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten.

Tartsa távol gyermekektől!

Felhasználhatósági időtartam

Ne használja a lejárati dátumot követően.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A gyártó szervezet neve és országa

JSC "Gedeon Richter", Magyarország

A forgalmi engedély jogosultjának neve és országa

JSC "Gedeon Richter", Magyarország

A csomagoló szervezet neve és országa

JSC "Gedeon Richter", Magyarország

A Kazah Köztársaság területét elfogadó szervezet címe (javaslatai) a fogyasztókról a gyógyszerek minőségéről, felelős a forgalomba hozatalt követően a gyógyszer biztonságosságáért

A "Gedeon Richter" JSC képviselete a Kazah Köztársaságban

Tel: 8- (7272) -58-26-22, 8- (7272) -58-26-23

TERBIZIL

◊ Krém külső használatra 1% fehér vagy majdnem fehér, enyhe mandula illatú.

Segédanyagok: nátrium-hidroxid - 1,2 mg benzil-alkohol - 10 mg szorbitán-monosztearátot - 19 mg, cetil - 20 mg cetil-alkoholt - 40 mg, cetosztearil-alkohol (cetil-alkohol, 60% sztearil-alkoholt, 40%) - 40 mg, poliszorbát 60-61 mg, izopropil-mirisztát - 80 mg, tisztított víz - 718,8 mg.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hogy van egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Aktív dermatophyták ellen Trychophyton, Microsporum és Epidermophyton, valamint az élesztőgomba főleg Candida albicans, valamint Pityrosporum ovale - a színes zuzmó (Pityriasis versicolor) kórokozója. Attól függően, hogy milyen típusú gomba a gombák a nemzetség Sandida és fonalas formái fungicid vagy fungisztatikus hatásúak.

Gátolja a gombák szkvalén epoxidáz és sérti a korai szakaszban szterinbioszintézis, ami hiányt Ergoszterol felhalmozódása a szkvalén sejt és a sejt halálát. Fungicid hatás már a gyógyszer alacsony koncentrációiban is megfigyelhető, és a gombamembrán szintézisére és kialakulására kifejtett hatásban nyilvánul meg.

A szkvalén epoxidáz nem egy citokróm P450 (CYP450), terbinafin, ezért nem befolyásolja az anyagcsere a hormonok és gyógyszerek, amely összefüggésbe hozható a metabolizmusát CYP450.

- dermatophyták által okozott gombás bőrfertőzések Trichophyton (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum, T. interdigitale, T. tonsurans), Microsporum canis és gypseum, Epidermophyton floccosum;

- élesztőszerű gombák okozta bőrfertőzések, elsősorban Candida (pl. Candida albicans);

- többszínű (pityriasis) liliom Pityriasis versicolor, amelyet Pityrosporum orbiculare okoz (Malassezia furfur).

- a szoptatás ideje;

- a gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékeny.

Óvatosan: terhesség alatt, gyermekkorban (elégséges klinikai tapasztalat hiánya miatt).

Külső használatra.

A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől és súlyosságától.

Felnőttek és gyermekek: Miután a szárítás és előzetes tisztítás az érintett felületre festett egy vékony réteg krémet terápiás 1-2 alkalommal / nap, enyhén dörzsöli be az érintett és egy szomszédos egészséges bőr. Kijelölt fiziológiás redők (területek az emlők alatti, ujjak közötti területen mezhyagodichnoy és lágyéki régióba) kívánatos, hogy fedezze a géz alkalmazása után a krém, különösen éjszaka.

a a törzs és az alsó lábak dermatomiózisa: a krémet 1-2 alkalommal naponta alkalmazzák; a kezelés időtartama 1-2 hét.

a dermatomycosis stop: 1-2 alkalommal naponta; a kezelés időtartama 2-4 hét.

a candidiasis bőr a krémet legfeljebb napi 2 alkalommal lehet alkalmazni; a kezelés időtartama 1-2 hét.

a színes zuzmó a krémet legfeljebb napi 2 alkalommal lehet alkalmazni; a kezelés időtartama 2 hét.

mert idős betegek a gyógyszert ugyanabban a betegségben adják be.

kezelés gyerekek magatartás az észlelt előnyök és potenciális károk arányának becslése után.

a a terhesség a gyógyszer csak akkor használható, ha az anya szándékolt előnye meghaladja a magzat potenciális kockázatát.

Szükség esetén a Terbizil - kezelést 2009 - ben laktációs időszakban fel kell oldania a szoptatás befejezésének kérdését.

Eddig nem jelentettek terbizyl túladagolási eseteket.

Ha véletlenül bejut a krémbe, akkor hányingert, étvágytalanságot, fájdalmat tapasztalhat a felső hasban, hasmenés.

Kezelés: szükség esetén aktív szén, tüneti kezelés.

Kerülje a krém érintkezését a szem, az orr, a száj nyálkahártyáján. Ha szembe kerül, bő vízzel öblítse le, és ha szükséges, forduljon orvoshoz.

A kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy elkerüljék a fertőzést linens és cipő segítségével.

A klinikai hatás általában a kezelés első napjaitól származik.

A rendellenes alkalmazás vagy a kezelés korai befejezése a betegség visszaeséséhez vezet. Abban az esetben, ha 2 hetes kezelés után nincs javulás, ellenőrizni kell a kórokozó diagnózisát és érzékenységét a hatóanyaggal szemben.

a a terhesség a gyógyszer csak akkor használható, ha az anya szándékolt előnye meghaladja a magzat potenciális kockázatát.

A szoptatás alatt ellenjavallt. Szükség esetén a Terbizil - kezelést 2009 - ben laktációs időszakban fel kell oldania a szoptatás befejezésének kérdését.

Terbizil kenőcs a gomba kezelésére

Minden gombás betegség tartós gyulladás, amely a betegek számára nehéz megszabadulni. A kezeléshez hatékony külső készítmények szükségesek a gomba elpusztításához. Nagyon fontos az, hogy milyen típusú a fő összetevő, amely által kiválasztott szakértők alapján elemzések és típusú kórokozók. A minőségi kenőcs a gombából A Terbifil könnyen használható és gyakran különböző mikózisok kezelésére alkalmazható.

Terbisil kenőcs a gombából

A farmakológiai hatás elve

A terbizil gomba kórokozója a dermatológusok körében a hatások meglehetősen széles körében népszerű. Az alap egy komplex szintetikus antimikotikum - terbinafin, amelyet számos hatékony gombaellenes készítményben használnak. Ez egy meglehetősen modern formula az allilaminok típusára vonatkozóan, amelyeknek minimális mellékhatása van a páciens testén és maximálisan a kórokozó gombákon.

A Terbizil gomba nagy terbinafin kenőcs koncentrációjának köszönhetően fungicid vagy fungisztatikus hatással lehet a kórokozó mikroorganizmusokra:

 • Egy kis dózisban a gyógyszer képes erősen gátolni a gomba reprodukcióját, lehetőséget adva számukra a számok ellenőrzésére és a fájdalmas tünetek csökkentésére.
 • Nagy koncentrációval teljesen elpusztítja a gyulladás gerincét, segítve gyorsan megszabadulni a mycosisból.

A terbinafin alapelve bizonyos enzimek termelésének csökkentésére irányuló specifikus képességen alapul. Ez az intercelluláris membránok gyengülését eredményezi, amelyek lazulnak és szkvalént halmoznak fel. A gomba sejtek önmegsemmisítenek a telepek bármely növekedési vagy fejlődési szakaszában.

Klinikai jellemzők

A terbinafin kenőcs tartalmának köszönhetően a leggyakoribb gombák sok fajának megsemmisítésére ajánlott:

 • minden élesztő patogén, beleértve a candidiasis;
 • dermatophytes;
 • dimorf gombák;
 • epidermofiton;
 • Trichophyton;
 • Malassezia furfur.

A kenőcs a fent említett mikroorganizmusok által okozott gombafertőzések megelőzésére is felhasználható. Ez eléri a maximális kívánt koncentrációjú után egy héten belül az első alkalmazás a bőrre, és gyakorlatilag nem észlelhető után 7 nappal a kezelés abbahagyása.

A termék összetétele és formája

Terbizil kenőcs a körömgombából

A terbinazil kenőcs formájában kizárólag a beteg bőrén történő külső használatra használható. Ez egy kellemes, fehér színű krém, amelynek mandulaolaj könnyű illatú. A kenőcs nem zsíros a textúrában, és könnyen lemosható vízzel.

A Terbizil gombából kenőcs 15 gramm súlyú kis alumínium csövekből áll, amelyek legalább 8,8 mg fő hatóanyagot tartalmaznak. További segédkomponensek jelennek meg: víz, többféle alkohol, poliszorbát, nátrium-hidroxid. Nincsenek kimondott terápiás hatásuk, de szükséges a konzisztencia javításához, egyfajta tartósítószerként szolgálnak.

Használati utasítások

Onychomycosis - gomba a körmökön

A kenőcsöt gyakran elsődleges vagy segédanyagként használják számos gyakori gombás megbetegedés kezelésében:

 • különböző dermatophytes okozta bőrelváltozások;
 • lichen foci a fej vagy az arc bőrén, gyűrű;
 • a candidiasis manifesztációi az epidermiszen vagy nagy hajtásokon;
 • mycoses a lábán körömedések vagy interdigital terek;
 • piros lapos herpesz.

Ez csak egy példa azoknak a betegségeknek a listájára, amelyekben a Terbizil gomba kenőcsét használják. A bőrgyógyászok gyakran használják a fenti típusú kórokozók által kiváltott egyéb fertőzések kezelésében. Prevenciós ágensként a csökkentett immunitásban szenvedő betegeknél aktívan alkalmazzák a posztoperatív időszakban.

A terbizil rendszeres használata segít a gombafertőzések elkerülésében a magas páratartalmú vagy közös zuhanyzókban dolgozó emberek talpán. Ugyanúgy ésszerű, hogy a családtagoktól származó gombák felismerésekor használják.

Adagolási és alkalmazási lehetőségek

A gombaellenes kenőcsöt kizárólag külső gyógyszerként használják, amely nem ajánlott a nyálkahártyákra alkalmazni. A Terbizil alkalmazása előtt a gomba által érintett területet alaposan mossák vízzel, törölközővel szárítva. A kenőcsöt óvatosan vékony rétegben triturálják, és megpróbálják kezelni a bőrt a lichen kandalló körül. Ez felgyorsítja a gyógyulást és csökkenti a tünetek megnyilvánulását.

Alkalmazás után egy réteg áttetsző gézzel fedheti le a területet, amely biztosítja a levegő hozzáférését. Szigorúan tilos a gomba gyulladásának területét sűrű kötéssel vagy rugalmas kötéssel lefedni.

A kezelés feltételeit és a kérelmek számát a kezelő szakember választja ki, aki értékeli a beteg állapotát, krónikus betegségeket és korukat.

A leggyakoribb rendszerek a következők:

 • A dermatomycosis a láb vagy a tenyér - körülbelül 2 hét.
 • Színes zuzmó - naponta kétszer legalább 12 napig.
 • Dermatomycosis az epidermisz felszínén - naponta kétszer egy hétig.
 • Kandidídium bármilyen formában - naponta kétszer legalább 14 napig.
 • Onychomycosis - naponta egyszer 2-3 hónapig.
 • Egyszerű gombás elváltozások a bőrön - naponta egyszer.

Mellékhatások

A Terbizil antibakteriális ágens a mellékhatásoknak köszönhetően bizonyos mellékhatásokat okozhat az aktív terbinafin magas koncentrációjának köszönhetően. Néhány betegnél észlelték a szövődmények jelenlétét:

 • fájdalom a templomokban, szédülés;
 • az ízületek fájdalmai;
 • a bőr pirosodása;
 • széklet és emésztési zavarok;
 • hányás vagy hasmenés.

A pozitív pontok között a szakértők megjegyzik, hogy a túladagolás alacsony. Ez a kenőcs kiváló gyógyszert jelent számos olyan beteg esetében, akiknél gyengült immunitás vagy a belső szervek krónikus betegségei vannak.

Terbizil gomba kenőcs használata nem ajánlott várandós vagy szoptató anyákra. Ez annak köszönhető, hogy a képességét, terbinafin, hogy behatoljanak a vér és a lágy szövetek, kiválasztódik az anyatejbe.

Ellenjavallatok

A kenőcs használata előtt forduljon a bőrgyógyászhoz

A Terbizil kenőcs a terhesség és a laktáció mellett számos ellenjavallatot is tartalmaz. Ezek a következők:

 • a vese gyulladásos folyamatai;
 • májbetegség;
 • nyílt sebek;
 • alkoholizmus;
 • a hormonális anyagcsere megsértése;
 • rosszindulatú daganatok.

Kenőcs Terbizil analógok

A mellékhatások vagy ellenjavallatok meghatározásakor a Terbizil kenőcs ajánlott hasonló gyógyszerekkel való helyettesítésre:

Terbizil kenőcs felülvizsgálat

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

Négy hónappal ezelőtt visszatértünk a tengerből, és találtunk gomba ujjaink között. Elmentem az orvoshoz - Terbizil kenőcsöt írt a gombafelületről. Mazal az utasításoknak megfelelően napi 1-2 alkalommal. Már a harmadik napon volt egy cut-off - a lábak megállt karcolás. Ezzel párhuzamosan naponta többször is a bőrt peroxiddal kezelték a lábakon.

A gomba intenzív kezelése után egy hónapig nem maradt nyoma. Plusz a gyógyszer gyors hatása. Ez olcsó, ha összehasonlítjuk Lamizil, stb. Elégedett voltam.

Terbisil: használati utasítás

A Terbizil gyógyszer a gombaellenes szerek csoportjába tartozik.

A felszabadulás és gyógyászati ​​készítmény formája

A Terbizil terápia orális adagolásra szánt tabletták és krémek külső használatra rendelkezésre állnak.

A tabletták kerekek, domborúak, fehérek, 14 db-os buborékcsomagolásban és 1-2 buborékcsomagolásban egy karton dobozban. A gyógyszert részletes leírással ellátott utasítás kíséri. Minden tabletta 125 mg vagy 250 mg aktív terbinafin hatóanyagot, valamint számos segédanyagot tartalmaz.

1% -os terhesség külső használatra A Terbizil 15 g-os alumínium csövekben egy karton dobozban kapható, a mellékelt utasításokkal. A cső tartalma homogén fehér színű anyag, enyhe mandulaszaggal. 1 g krém 8,8 mg aktív terbinafinot, valamint számos segédanyagot tartalmaz.

Használati utasítások

A Terbizil tabletta vagy krém formájában történő terápiát a betegek számára az ilyen állapotok komplex kezelésére írják elő:

 • dermatophyták által okozott gombás bőrbetegségek;
 • Gyulladásos-fertőző bőrfolyamatok a Candida nemzetségből származó élesztőszerű gombák által;
 • a fejbőr mikózisai;
 • pityriasis lichen, vörös lichen.

Ellenjavallatok

A gyógyszer alkalmazása előtt alaposan olvassa el a mellékelt utasításokat, mivel a Terbizil számos korlátozással és ellenjavallattal rendelkezik, ezek közé tartozik:

 • az egyéni intolerancia a hatóanyag összetevőivel szemben;
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • májbetegségek, amelyek károsítják a szervezet működését (tabletták esetén);
 • 2 évesnél fiatalabb gyermekek kora (nincs tapasztalat a tabletták használatával és a gyógyszer biztonságossága miatt).

Adagolás és adagolás módja

A Terbizil krém kizárólag külső használatra alkalmas. A terápia időtartama egyedi alapon történik, a betegség lefolyásának súlyosságától és a szervezet sajátosságaitól függően.

Az 1 éven felüli gyermekek és a felnőttek számára készült utasítás szerint a krémet naponta 1-2 alkalommal vékony réteggel érintik a bőr érintett területeire, és könnyedén dörzsölik a masszírozó mozgásokkal. A terápia időtartama átlagosan legfeljebb 14 nap.

Terbizil tabletta orális adagolásra szánt. A felnőttek naponta egyszer 250 mg-ot vagy 1 tablettát 125 mg-ot választanak naponta kétszer. A tablettát kis mennyiségű vízzel mossuk, lehetőleg étkezés után. A kurzus időtartama függ az érintett szervezet gomba intenzitásától, de átlagosan 1,5-3 hónap.

A 2 évesnél idősebb gyermekek esetében a gyógyszer napi adagját a testtömegtől függően egyedileg kell meghatározni.

A vese- és májbetegségben, veseelégtelenségben szenvedő betegeknél vagy a 65 évnél idősebbeknél a gyógyszer tabletta formájában egyedi dózismódosításra van szükség.

Terhesség és szoptatás alkalmazása

Terbisil krém terhesség alatt történő alkalmazásának klinikai tapasztalatai nem állnak rendelkezésre, ezért nem ajánlott a gyógyszer adagolása ebben a dózisformában a várandós anyák kezelésére. A krémterápia csak a második trimeszterben lehetséges, ha az anya számára tervezett előny nagyobb, mint a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatok.

A krém nem használható ápoló anyák kezelésére, mivel a hatóanyag felszívódott a közös véráramba, és kiválasztódhat az anyatejbe. Szükség esetén a laktációt meg kell szakítani.

A Terbisil tabletta terhesség és laktáció során ellenjavallt. A tablettával kezelt nőknek mindig meg kell védeniük magukat a fogantatás kezdetétől, és ha ez megtörténik, haladéktalanul hagyja abba a terápiát és nézze meg az orvost.

Mellékhatások

A Terbizil 1% -ot a betegek jól tolerálják, de egyes esetekben a hatóanyag összetevőivel szembeni fokozott érzékenység helyi negatív reakciókat válthat ki:

A tabletták alkalmazásának hátterében a Terbizil mellékhatások gyakrabban fordulhatnak elő, mint a krém használata, és a következőképpen fejeződnek ki:

 • az emésztőrendszer részéről - émelygés, túlzott nyálzás, hányás, dyspepsia, májkárosodás;
 • az idegrendszer oldalán - fejfájás;
 • a vérkép oldaláról - agranulocitózis, a vérlemezkék számának csökkenése, neutropenia;
 • izomfájdalom, fájdalom az ízületekben;
 • allergiás reakciók: anafilaxiás sokk, angioödéma, csalánkiütés, allergiás rhinitis, bronchospasmus.

Általában az összes mellékhatás gyengén expresszálódik, és meditatív beavatkozás nélkül önállóan halad.

A gyógyszer túladagolása

Túladagolás esetén a Terbizil 1% -ot nem regisztrálták, de a fentiekben ismertetett mellékhatások elkerülése érdekében a krém hosszabb ideig történő alkalmazása nem ajánlott, mint az orvos azt mondta. Ha véletlenül lenyeli a krémet, azonnal menjen az áldozathoz a hányás kiváltásához, és vigye az aktívszén tablettákat.

Nagyszámú Terbizil tabletta bevétele esetén elősegítheti a fent leírt mellékhatásokat és súlyos szédülést. A túladagolás tablettákkal történő kezelése a gyomor mosásából áll, az enteroszorbenseket intravénásan beinjektálják a belső térbe, és szükség esetén tüneti kezelést végeznek.

A gyógyszer kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Terbizil krém 1% A Terbizil egyéb krémekkel és kenőcsökkel is használható, de a gyógyszereknek az érintett területekre történő alkalmazása előtt időben meg kell tartani egy bizonyos időtartamot.

Tabletták A Terbizil az orális fogamzásgátlókkal, a MAO-blokkolókkal, a triciklikus antidepresszánsokkal egyidejűleg is alkalmazható. Ez a gyógyszer kölcsönhatás nem okozott negatív reakciókat a diagnosztikai vizsgálatok során.

A gyógyszer tabletta nem ajánlott a hepatotoxikus gyógyszerek és az etanol együttes alkalmazásakor, mivel ebben az esetben a májhatások mellékhatásainak kockázata nő.

Különleges utasítások

Terbisil krém használata esetén kerülje a gyógyszert a nyálkahártyákra. Ha véletlenül a szemébe vagy a szájába kerül a krémet, az érintett területet bő folyó vízzel meg kell mosni, és szükség esetén konzultáljon kezelőorvosával.

Mivel a gombás betegségek rendkívül fertőzőek, a kezelés időtartama alatt a lehető legmagasabb szintű tiszteletben kell tartani a személyi higiéniai szabályokat az újbóli fertőzés elkerülése érdekében. A betegnek saját cipőkkel, törülközővel, ágyneművel, edényekkel, fésűvel kell rendelkeznie. Ha a gyógyszeres kezelés kezdetétől számított 2 hét elteltével nem tapasztalható javulás, akkor ajánlott ismét orvoshoz fordulni.

Tabletták Terbizil célszerű elfogadni, ha a szervezet teljes vereségét gombás fertőzéssel vagy a Terbizil krémet nem hatékonyan kezeli. A gyógyszeres tabletták kezelésének megkezdése előtt vérvizsgálatot kell végezni a májműködés meghatározása céljából.

A gyógyszer tabletta formájában történő felhasználásakor fontos figyelembe venni, hogy a hatóanyag a körömlemezen és a bőrön felhalmozódott, ezért a terápiás hatás csak a terápia kezdetétől számított 1-2 hét elteltével észrevehető.

A gyógyszer nem befolyásolja az idegrendszer működését és a pszichomotoros reakciók sebességét, így a gépjárművezetők és betegek kezelésére használható, akiknek szakmai tevékenysége a komplex berendezések kezeléséhez kapcsolódik.

Tercier analógok

A Terbizil készítmény analógjai:

 • Terbinafin tabletták;
 • Hőmérő tabletták;
 • Lamisil tabletták;
 • Binafine krém;
 • Exterifier tejszín.

Mielőtt az előírt gyógyszert az analógok egyikével helyettesítené, a betegnek mindig orvoshoz kell fordulnia.

Hagyás és tárolás

A Terbizil gyógyszer bármely adagolási formájával a gyógyszertárban orvosi rendelvény nélkül vásárolható meg. A hűtőszekrényben ajánlott krémet vagy hűvös, sötét helyen tárolandó. A készítmény lejárati ideje a gyártástól számított 2 év, a csomagoláson feltüntetve.

A tablettákat szobahőmérsékleten lehet tárolni. A Terbizil tabletták eltarthatósága a gyártástól számított 3 év, ezen időszak végén a gyógyszer nem szedhető szóban.

Terbizil ár

Moszkvában lévő gyógyszertárakban a Terbizil átlagos költsége 280 rubel a krém és 1630 rubel tabletta esetében.